Headlines

Actuele Discussies

 

Abonneren

Abonneer je nu voor nieuwe artikelen op deze website!

Putins ultimatum dwingt Westen te kiezen tussen vrede of oorlog

Westen vooralsnog onverdedigbaar tegen nieuwe Russische wapens

(Afbeelding: (1)).

President Vladimir Putins jaarlijkse toespraak tot de natie bevatte naast een nuchtere analyse van de economische en demografische toestand van Rusland ook een ernstige waarschuwing aan het adres van het Westen. De formidabele nieuwe wapens die Rusland volgens hem heeft ontwikkeld zijn een reactie op het eenzijdige terugtrekken uit het ABM (anti anti-raketsystemen)verdrag 14 jaar geleden door president Bush, en de stapsgewijze agressieve militaire omsingeling van Rusland door de NAVO. Putin stelde zich tot nu toe over het algemeen terughoudend op, probeerde ons de hand te reiken, maar dat tijdperk lijkt definitief voorbij. Nu de VS en de EU zo duidelijk uit lijken op een militair conflict, heeft de Russische leider eindelijk zijn kaarten op tafel gelegd. En die zijn dermate sterk, dat het Westen zal moeten kiezen tussen vrede of een oorlog, die het vrijwel zeker zal verliezen.

 

Of het nu de door de CIA opgezette fascistische staatsgreep in Oekraïne was, of de door de Amerikanen, Turken, Saudi’s, Al-Qaeda en ISIS in gang gezette bloederige burgeroorlog in Syrië – Putin hield zich al die jaren in, en reageerde op deze door het Westen veroorzaakte escalaties met een strategie van ‘parallelle agressie’. Zo wist Rusland steeds kleine, maar belangrijke successen te boeken, zoals het overeind houden –en zelfs aan de winnende hand helpen- van de Syrische president Bashar Assad.

Westen heeft geen verdediging tegen nieuwe Russische wapens

Zijn aankondiging dat Rusland over hypersonische (kern)wapens beschikt, die alle Westerse anti-raketsystemen nutteloos maken, is het signaal dat Putin van voornamelijk verdedigen is overgeschakeld op de aanval. Zijn feitelijke ultimatum zou iedereen in het Westen zeer ongerust moeten maken, en dat doet het ook, getuige de bezorgde gezamenlijke reactie van president Trump, president Macron en bondskanselier Merkel gisteren.

Rusland heeft al diverse malen laten zien dat het bepaald niet bluft. De traditionele technologische superioriteit van het Westen is verdampt, en op sommige gebieden zelfs in een achterstand veranderd. Enkele jaren geleden wist Rusland met een elektronisch wapen een hypermoderne Amerikaanse destroyer in de Zwarte Zee compleet vleuggellam te maken. Door het inzetten van vergelijkbare elektronische wapens bereikten bij de Amerikaanse aanval op de Syrische Al-Shairat basis vorig jaar april meer dan 60% van de kruisraketten hun doel niet.

Kremlin wint ook informatie oorlog

Het Kremlin is ook langzamerhand de informatie oorlog aan het winnen, niet alleen ondanks, maar inmiddels ook dankzij de onophoudelijke extreem tendentieuze anti-Rusland hysterie in de Westerse media en politiek. Je kunt jarenlang allerlei valse beschuldigingen tegen ‘de vijand’ verspreiden, maar zodra ook de zoveelste ‘chemische wapen aanval’ niet blijkt te hebben plaatsgevonden, of –vaker nog- juist is uitgevoerd door de extremistische islamisten die door het Westen worden gesteund en bewapend, beginnen mensen de officiële propaganda niet langer serieus te nemen (en terecht).

Wat die anti-Rusland-hysterie betreft: uitgerekend degene waar wèl een wagonlading bewijs van is dat zij een geheime deal over de illegale verkoop van Amerikaans uranium aan Russen sloot, Hillary Clinton, wordt door de globalistische ‘Deep State’ niet aangepakt. Juist degenen die nu ‘de Russen! de Russen!’ schreeuwen, zijn de echte schuldigen, en in de media degenen die de ware dader nog steeds als een soort heilige behandelen waar geen woord van kritiek op mag worden geuit.

Alle anti-Russische plannen zijn mislukt

Dit alles is na Putins toespraak plotseling irrelevant geworden. De nieuwe Russische wapens hebben de situatie op het geopolitieke schaakbord een totaal ander aanzien gegeven, en wel duidelijk in het voordeel van Moskou. Het Westen heeft daar vooralsnog geen antwoord op, behalve het verplaatsen van nog meer inferieur Amerikaans oorlogsmaterieel naar Oost Europa (we besteedden er afgelopen week nog aandacht aan dat de Europese legers amper meer iets voorstellen, dus die vormen al helemaal geen bedreiging meer voor de Russen).

Ook de door de CIA en EU beoogde regime wisseling in Rusland is op een mislukking uitgelopen. Kreten vanuit de oppositie dat Putin ‘een verrader’ of ‘een Zionistische pion’ is, zijn nu in één klap van tafel geveegd. De Russische president is nog altijd mateloos populair onder zijn volk, en heeft de defensie van zijn land dermate krachtig gemaakt, dat de NAVO alle hoop op een eventuele militaire overwinning nu definitief kan laten varen.

Oorlog, of toch vrede?

Feitelijk heeft Putin nu al zijn bondgenoten onder de Russische nucleaire paraplu geplaatst, die door het Westen niet te verdedigen is. Dit zal Trump, Merkel en Macron dwingen om met hem om de tafel te gaan zitten om over vrede te praten, en ook alle andere partijen die erover denken om toch een oorlog te beginnen –van Hezbollah, Israël, Turkije tot Iran- nog eens diep laten nadenken of dat nu wel zo’n verstandige koers is.

‘Verwacht dit jaar een grote top tussen Trump en Putin,’ schrijft analist Tom Luongo. ‘Trump kan zich gezien Putins aankondigingen niet langer achter de krankzinnigheid van de Democraten verschuilen. Ze moeten nu formeel gaan praten over hoe ze de wereld weer kunnen weghalen van wat het randje van een oorlog lijkt te zijn.’


Xander

gebaseerd op (1) TomLuongo via Zero Hedge

 

Indien u wilt reageren op het forum.

 1. Geen hele woorden en/of zinnen in hoofdletters schrijven, wat als schreeuwen wordt gezien. Ook uw Nick name, max. 2 woorden, niet geheel in hoofdletters .Uw nickname mag geen naam zijn van een bekend publiek persoon. Uw posting wordt dan verwijderd.
 2. U kunt accenten aanbrengen middels max. 3 vetgedrukte woorden per posting, cursief of onderstreept.
 3. Posten in zwarte letters op witte achtergrond.
 4. Holocaust ontkenning of het bagatelliseren ervan. Postings worden verwijderd.
 5. Onacceptabele postings, provocaties, schuttingtaal, persoonlijke aanvallen of uitschelden kunnen uw postings zonder mededeling worden verwijderd evenals bij de andere punten.Het beheer kan er ook voor kiezen uw posting aan te passen. 
 6. Lees de Siteregels  http://xandernieuws.punt.nl/content/2009/04/siteregels
 7. Lees de Disclaimer http://xandernieuws.punt.nl/content/2012/01/disclaimer
 8. Geen artikelen of postings van andere websites kopiëren en op dit forum plakken, dit i.v.m. auteursrechten en schadeclaims. Schrijf introductie en verwijs naar de URL van de betreffende website. Uitzondering Wikipedia daar kan het wel evenals Bijbelcitaten.
 9. Plaats geen hyperlinks maar de url van de website, i.v.m. de wet op de auteursrechten. Uitzondering Wikipedia en Bijbelcitaten. Op elk plaatje wat u bij uw naam plaatst zit auteursrechten op, ook al staat dat er niet bij vermeld. Zoek een plaatje dat vrij is van auteursrechten.
 10. Dit is een Nederlands forum. Engelse commentaren vertalen naar Nederlands.
 11. U houdt één vaste nickname aan. Bij verandering van uw nickname ,maak daar melding van op het forum. Post u stelselmatig onder verschillende nicknames dan worden uw postings verwijderd.
 12. Gasten die gefocust zijn op het demoniseren van één bevolkingsgroep. Postings worden verwijderd.
 13. Het vermelden van persoonlijke informatie over een forumgast is niet toegestaan, posting wordt verwijderd. 
 14. Indien het topic niet over een bijbels thema gaat dan alle geloofsdiscussies op het Geloofsforum.
 15. Postings van, naar en over gasten die hier niet meer posten worden verwijderd.
 16. Wees bedachtzaam en let op uw woordkeuze en formulering in uw postings, wat u op het internet plaatst blijft daar staan. Post niet onder uw eigen naam maar gebruik een nicknaam.

Allen: Er is hier een geblockte poster bekend onder de naam Elia , die onder uw naam wil  posten.

Plaats een email onder uw naam in het reactievenster, zodat uw naam niet oneigenlijk gebruikt wordt. Deze spammer kan wel uw naam gebruiken maar heeft geen weet van uw email. Het emailadres dat u gebruikt is niet zichtbaar op het forum. Postings zonder een email worden niet gepubliceerd.  Mvg. Mod.

Geloofsdiscussies naar Geloofsforum. Nodig uw gesprekspartner uit om op het Geloofsforum   Ik Geloof..(Geloofsforum 31)  verder te praten.

Reacties

Pagina12
Emile op 03-03-2018 14:31

Tja een top tussen Trump en Putin, maar dan ga je er vanuit dat de handelingen van onze bondgenoot Trump voorspelbaar en berekenbaar zijn.

de kikker op 03-03-2018 14:37

De wedloop gaat door voor je het weet kunnen de raketten van Rusland ook weer de prullebak in.

https://tweakers.net/nieuws/65577/amerikaanse-leger-maakt-raket-onschadelijk-met-laser.html

Cefas op 03-03-2018 14:42

De grote muil van het Westen is door Rusland gemuilkorfd door dit gigantische wapen. Het Westen is gedwongen om te moeten kiezen of delen. Er blijft 1 optie open en dat is samenwerking met Rusland en dat is zo gek nog niet. Rusland behoort immers ook tot Europa. Alleen de elite van het westen verliest hierdoor hun denkbeeldige vijand waardoor ze niet meer de aandacht kunnen afleiden van hun eigen subversieve handelingen tegen de westerse bevolking en beschaving. Ontmaskering van de elite staat dan voor de deur. Ben alleen benieuwd met welke denkbeeldige vijand de elite dan op de proppen komt? Populistisch, pardon, populair rechts?

Brober op 03-03-2018 14:52

Aan het eind van alles en iedereen staat Gods genade in Zijn Zoon Jezus Christus of Zijn oordeel. Wat er ook gaat gebeuren, daar verandert niemand wat aan.....

laten we allemaal nuchter naar die dag uitzien en Jezus verwachten die komen gaat en in gebed de overheden gedenken naar Gods gebod. 

Allen Gods zegen toegewenst !

Jean op 03-03-2018 14:53

De redding van Europa ligt in onze handen:

1- samenwerken met Rusland.

2- grenzen sluiten.

3- achterlijke perverse gewelddadige barbaarse zwijnerij van de uitwassen van de islam verbieden en verdrijven uit Europa.

willy op 03-03-2018 15:01

Volgens het Pentagon beschikt Rusland niet over zulke wapens Heeft u een bron. Mod. en is het gewoon "blufpoker" van poetin die hiermee weer eens een koude oorlog in gang brengt , ook de Navo is zeer kritisch over Poetins rede. Waar Poetin niet over spreekt is dat Iran grote hangars aan het bouwen is in de omgeving van Damascus, waar hij niet over spreekt is de massale aanwezigheid van een militaire macht in Syrie en waarom? Omdat Rusland er duidelijk weinig in te zeggen heeft en het stil houdt. Het is juist het Westerse anti-Raketsysteem waar Rusland geen antwoord op heeft en niet over de nodige wapens beschikt om dit uit de schakelen dat Poetin deze grote woorden gebruikt , dit systeem is in de VS ontworpen en ook Israel heeft er een paar.Dus het Westen kan zich wel verdedigen tegen Rusland, daarom Poetins grootspraak. trouwens in Rusland worden alle opposanten van Poetin monddood gemaakt of zelfs en gebruik het mooie woord geneutraliseerd wat hetzelfde is dan vermoord worden of verbannen. Dat de CIA een vuil spel speelt is een feit, maar ook de inlichtingendiensten van Rusland doen er niet voor onder, de bezetting van het Krim door Rusland zijn vele blijkbaar al vergeten! Shalom

Glelieve uw  statements te onderbouwen met bronnen. Mod.

 

Gorghel op 03-03-2018 15:36

Een kernoorlog is misschien nog minder schadelijk dan de biologische oorlog die daarna zal volgen. Ook al zeggen diverse landen dat ze al hun virussen tbv wapens vernietigd hebben, ze hebben wel wat achter de hand gehouden. Niemand wil verliezen.

willy op 03-03-2018 15:44

mijn bronnen zijn: CNN Nieuws , Brabosh.Com , Israel CNN , En woordvoerder van het Pentagon op het CNN nieuws VS . shalom

Links naar artikelen graag. Mod.

Ramshoorn op 03-03-2018 15:48

@Jean. Samenwerken met Rusland? Bent u de geschiedenis van 1989 vergeten toen miljoenen Russen en Oost-Duitsers, Serven, Albanezen, Roemenen, Bulgaren, Tsechen, enz. verlost werden van 70 jaar Sovjet terreur?

En...Zou u in China met de Mao cultuur willen wonen? De foto van deze massamoordenaar is levensgroot in elk gehucht en Parlement te zien. Arafat/Abbas/Hamas...Zelfde laken en pak. Allemaal vriendjes van Rusland daar kregen ze allemaal hun terreuropleiding.

Weet u nog hoe in 1989 de Berlijnse muur werd neergehaald die scheiding maakte tussen Oost en West Duitland. Hoe overgelukkig burgers waren dat ze naar het Westen konden vluchten en eindelijk hun eigen kranten konden lezen en naar de kerk van hun grootouders konden gaan.

En vergeet ook niet de 1 miljoen Russische Joden in 1990 die naar Israël konden gaan dankzij de Glasnost en Perestroika van president Michaël Gorbatsjov? 

Putin is de vrijheid van pers, vrijemeningsuiting en godsdienstvrijheid van burgers flink aan het inbinden. Net als alle andere wereldleiders [Erdogan enz.] droomt hij van een groot machtig Russisch Rijk van de Tsaren.

Volgens de profeten wordt Rusland met Turkije en Iran e.a. een groot tegenstander van Israël. Ezechiël 38-39. Alleen gelovigen weten de goede afloop. De waarheid overwint altijd. Openbaring 19.

Yeup op 03-03-2018 15:52

Weet niet of ik hier al eerder neergepend heb, de USA is op sterven na financieel dood, dit is ook de reden dat men zo tegen een Europees leger is van die kant. Frankrijk wil graag mee maar staat financieel ook op de afgrond drijft immers op de EU subsidies. De EU zelve heeft dermate last van een afkalvend draagvlak onder de bevolking dat deze vandaag of morgen ook wel opgeheven wordt. Waarom dan al de Balkanlanden inclusief Turkije toevoegen aan de EU? Het antwoord is vrij simpel; het is de goedkoopste manier om van de allochtonen af te komen indien men uit de EU treedt als blok. De integratie is op een zodanige wijze mis gegaan dat een herstel niet mogelijk is.  Geopolitiek gezien is er een verschuiving gaande die zijn weerga niet kent, na een grensconflict in Estland, Letland & Polen met de navo stapt Duitsland met de sattellietstaten uit de EU/navo en gaat een verbond aan met China & Rusland.

Cyrilius en Methodius op 03-03-2018 16:27

Rusland is geen vijand en poetin is iemand die zijn huiswerk heel goed doet hij is een dossiermonster een aparatsik in optima forma hij weet veel en is een grote schaker en hij is trouw en loyaal en hij is zeker geen vijand van Israel het westen en haar politici dat zijn leugenaars en trouweloos voor geld verraden ze zelfs hun eigen moeder en gooien hun eigen vader voor de leeuwen

Scevean op 03-03-2018 16:35

Volgens de Siener van Rensburg zal er inderdaad  een oorlog uitbreken.  Duitsland zal winnen ,

Tom Hendrix op 03-03-2018 17:07

@Brober: 14.52. uur. Eens met uw reactie.

Elroy op 03-03-2018 17:17

Wapens zijn deccenia oud

 https://www.ed.nl/buitenland/poetins-animaties-van-nucleaire-wapens-dateren-uit-2007~a696cc60/

willy op 03-03-2018 17:27

Beste redactie : ik kan moeilijk links geven omdat mijn informatie komt van nieuwssites en uitzendingen van CNN VS en Fox news en Israel CNN , twee kan ik er wel geven en zijn er op te vinden Israel Today : titel satelliet vindt Iraans raketbasis nabij Damacus en Brabosh . Com met dezelfde titel dus op dit gebied zeer betrouwbare bronnen. En op CNN nieuws VS kwam gisteren een woordvoerder van het Pentagon in Wolfs news verklaren dat Rusland over zulke wapens niet beschikte duidelijk doelde hij op inlichtingdiensten dus niet uitsluitend de CIA , vele inlichtingdiensten werken nauw samen zoals de Mossad en de Turkse inlichtingen met de VS en natuurlijk ook Europese inlichtingdiensten . shalom

 

Plaats uw link en niet zoals u dat nu doet. Mod.

vlokje op 03-03-2018 17:35

Heb ik wat gemist,

is het nwo stokje overgedragen aan rusland ?

Is amerika is failliet en niet meer betrouwbaar om als nwo voortrekker rol te dienen?

Wordt toch wel duidelijk dat trump als de onbetrouwbare wordt neergezet, en putin, vind ik, als de standvastig,

kandidaat nep Messias? Dat is trump in ieder geval niet meer

Putin blijft zo rustig, of alles onder controle is, of weet hij meer,  trump ratelt als kip zonder kop over futiele onderwerpen , is dat angst? 

Een ander geluid op 03-03-2018 18:09

Dit artikel verwijst op het punt van de deplorabele staat van de Europese Navo-legers naar een vorige artikel van XN d.d. 1-3-2018 (twee derde materieel Duits leger defect enz.). Daarin wordt terecht gesteld dat de Europese Navo-legers en ik citeer XN "geen ruk voorstellen". Helemaal mee eens ! Daarmee kunnen we gelijk constateren, dat er dus géén sprake is van een "stapsgewijze agressieve militaire omsingeling van Rusland door de Navo". Daarvoor heb je namelijk legers nodig die wél iets voorstellen. De westelijke Navo-legers, die geen ruk voorstellen zijn uitgebreid met ex-Warschaupactlegers, die nog minder voorstellen. Nul x nul = nog steeds nul heb ik indertijd op school geleerd. Er is maar een Navo-lid, dat tegen Rusland opgewasen is en dat is de USA. Die vinden de Pacific economisch en strategisch véél belangrijker dan Europa. Bovendien hebben ze daar de handen vol aan China. 

De stelling dat door Russische wonderwapens 60% van de US kruisraketten in Syrië hun doel gemist hebben is overigens nooit bewezen. 

De recente uitlatingen / onthullingen van Poetin over de nieuwste Russische hypersonische (kern) wapens en raketsystemen, die "alle Westerse anti-raketsystemen nutteloos maken" is goed nieuws voor Poetin zelf. Dan hoeft hij zich namelijk géén minuut meer druk te maken over het Amerikaanse raketschild. Ik mag hopen, dat de alternatieve media deze kennisgeving goed op zich hebben laten inwerken, dan kunnen ze het topic "USA raketschild" van hun drukke agenda halen. Mocht heer Poetin zich echter in de toekomst weer druk gaan maken over het USA raketschild, dan kunnen we gevoegelijk de conclusie trekken dat het wel losloopt met zijn krasse uitspraken over Russische wonder-wapens.

Qvic op 03-03-2018 18:12

Ik verwacht dat door de arrogantie en gewoonte van het westen het beleid niet wordt aangepast op deze nieuwe situatie en dat het westen op een confrontatie uit laat komen. De hoogmoed is zo ingebakken in het westen dat een erkenning dat het westen een ondergeschikte nieuwe rol in oorlogsvoering moeten erkennen. Deze nieuwe zienwijze waar zij nooit aan behoefde te denken, want zij waren toch altijd de sterkste in het verleden. Vooral nu niet aan een land zoals Rusland, waar van zij (nu nog steeds) van denken dat door het westen opgelegde sancties aan Rusland het land juist daardoor verzakt is en aan alles een te kort aan is. Dus volgens hun eigen redeneringen nooit de militaire technologie en materieel tot stand kunnen brengen, dat uitgerekend Rusland het westen van de kaart kan vegen op het vlak van militaire technologie. Deze grote onderschatting van Rusland kan het westen wel eens erg gaan opbreken. Maar in het westen waar de macht bij de links denkende mensen ligt, zullen nooit hun onbekwaamheid en incapabelheid toe willen geven. maar liever ten onder gaan in hun ijdelheid en hoogmoed. Want dan kunnen zij zonder gezichtsverlies en politieke zelfmoord overleven denken zij.

lodewijk12 op 03-03-2018 18:50

de wapens zijn geen deccenia oud, de animaties zijn volgens jou bron deccenia oud @Elroyhet ontwerp van deze wapens begon volgens putin in de vroege jaren 2000, toen de verenigde staten uit de ABM weg ging. en rusland inplaats van een schild ging maken, wapens ging ontwerpen om zo'n schild te ontwijken.de nieuwe ICBM is leuk, niets nieuws, net als "Hypersonic Glide Vehicles" vrij oud idee, rusland zou wel de eerste zijn die er een in gebruik heeft.wat ik veel inresanter vind is de gigantische trailer met een laser achter op. voor het neerhalen van laag vliegende vliegtuigen of kruis rakketen. nog intresanter dan dat is de herleving van een oud amerikaans project door de russen. namelijk een kruis raket die een kleine nucleaire reactor gebruikt als motor. dit zou zo'n kruis raket niet langer een berijk uitgedrukt in kilometers geven, dit geeft een kruis raket een bereik uitgedrukt in dagen.een kruis raket met een nucleaire motor zou voor dagen lang kunnen vliegen, slingerend tussen lucht verdedigings schermen heen.

lodewijk12 op 03-03-2018 18:58

hier boven zegt ook iemand nog dat het bluf koek is van putin, en dat het pentagon dat bevestigd. terwijl de statements die ik op de relvante MSM lees van het pentagon toch een toontje lager zingen.

"wij zijn daar helemaal niet van verbaasd" als voorbeeld.

en " we weten al langer dat ze aan dit soort wapens werken"

pak hier even een directe qoute van TheHill.com

"The Pentagon’s high-tech office will more aggressively pursue so-called hypersonic missiles as Russia and China make advances in that area, the office’s director said Thursday."mischien heeft @willy toch gelijk, die statements zien er inderdaad uit alsof het pentagon zich geen zorgen maakt en denkt dat dit pure propaganda is, of heeft @willy zelf te diep uit het propaganda potje gesnoept?

lodewijk12 op 03-03-2018 19:05

@Mod, ik zie u nu rond gaan vragend om linkjes bij desbetreffende qoutes,hier is een linkje voor mijn eerste comment https://sputniknews.com/us/201803011062130907-us-russia-pentagon-new-russian-weapons-reaction/hier is een linkje voor mijn 2e comment, betreft "hypersonic glide vehicles" http://thehill.com/policy/defense/376303-darpa-director-details-work-on-hypersonic-missiles-after-putin-touts-russias

 

;-) Mod.

Chris op 03-03-2018 19:35

"The Saker" is een blog van een militair analist van Russische afkomst. Je vindt er uitmuntende analyses en vaak zeer goede commentaren.

Wat dit onderwerp betreft staat er een initiele beschouwing, zie hier: 

http://thesaker.is/putins-stunning-revelations-about-new-russian-weapons-systems/

Ik verwacht dat The Saker er binnenkort een diepgaand artikel aan gaat besteden.

Snoopy_007 op 03-03-2018 20:01

Hoi willy op 03-03-2018 17:27

Al het geopolitiek nieus komt van 3 persbureau's: AP, Reuters en AFP.

Alledrie onder de controle van de CIA en het Pentagon.

CNN is niet onafhankelijk en onpartijdig net zo min als Fox, France24, BBC. Doe maar wat meer research hierin en je zal versteld staan. Ook de emails lezen die toendertijd op wikileaks werden geplaats, ze willen die man die het openbaar heeft gemaakt niet voor niets de mond snoeren.Fijna Avond, 

Derk op 03-03-2018 21:50

Ramshoorn, is het wel bekend hoeveel personen er van die 1 miljoen daadwerkelijk naar Israël zijn gegaan? Er deden toen ook verhalen de ronde dat een groot aantal rechtstreeks doorreisde naar de VS. Hoe "heilig" was Israël voor hen? En stamden die mensen ook allemaal af van Sem?

yvonne op 03-03-2018 21:54

Beste willy misschien kun je beter eens het boekje lezen van M.S. King: The war against Putin. Inplaats van Fake news kranten met CNN voorop.

Of van dezelfde schrijver Killing America a 100 year murder, 40 historical wounds that Bill O´Reilly didn´t write about.

Een Amerikaanse echte journalist.

charlud op 03-03-2018 22:10

Ik wil hierop commentaar geven. Voordat ik studeerde heb ik mijn dienstplicht vervuld als kader lid bij de 13e painfbat te Oirschot. Dat was in het begin van de 70-er jaren vorige eeuw. Mijn bataljon zou bij oorlog(koude oorlog periode) per direct gestuurd worden naar de toenmalige Oost-Duitse grens. De bedoeling was om de 1e klap op te vangen(administratief waren wij allemaal afgeschreven). Het was toen al bij intimi bekend dat op basis van conventionele oorlog het Westen zou afleggen teggen de Oosteuropese legers. Ik denk dat er in al die jaren niet veel veranderd is. In mijn periode bestond het leger uit ruim 120.000 man en bij oorlogsterkte zou het tussen de 180.000-200.000 zijn. Maar nu wordt de basisopleiding soldaat door het Gilde gedaan. In mijn tijd werd je om 01.00 uit bed gelicht om verschillende oefeningen te doen(o.a. marslopen, leren om in donker bos je weg te vinden middels kompas lezen enz. enz.). oefeningen zoals met scherp schieten(pistool, uzi,mitrailleur),handgranaten gooien en pas bij tel 3 duiken. Bij eerder duiken opnieuw gooien. Je hoort de scherven met kracht inslaan in de houten achterwand. Een week bivakeren bij -10 en zelf voor eten zorgen. Dit alles zie ik de kids op het Gilde absoluut niet doen. Nu kan men wel alles elektronsich regelen zoals drones maar bij een energierijke EMP is alles voor niets. Het Westen schijnt in niets geleerd te hebben. Jaren geleden is een Russische piloot met een Mig-25 naar het Westen gevlucht. De Amerikanen legden direct beslag op de Mig-25 voor onderzoek en tot hun verbazing was er weinig electronica. De Russen zijn slimmer dan wij wel denken. Veel Russische schaakkampioenen en bij de wiskunde Olynpiade komen zij vaker als winnaar uit de bus. Denk niet dat onze Gilde soldaten een deuk in een pakje boter kunnen maken.

Gerard op 03-03-2018 22:47
@ Albatros op 03-03-2018 17:21 U vraagt mij: "Mag ik eens vragen wat ùw zienswijze is, buiten aleen het afbreken?" Vanzelfsprekend mag u dat. Het lijkt mij echter voor u en ook voor mij niet erg zinvol om met u een gedachtenwisseling aan te gaan, terwijl u al bij voorbaat blijk geeft van een vooringenomen standpunt over de uitgangspunten van mijn zienswijze. Een open gedachtenwisseling vereist een wederzijds onbevooroordeelde houding, waarbij zowel door u als ook door mij erkenning van bewezen foute standpunten afgesproken moet worden. Vriendelijke groet van Gerard.
charlud op 03-03-2018 22:50

een reactie op diegenen die Pentagon als waarheidsbevindend vinden. Dit militaire instituut heeft niets anders dan leugens in de wereld gegooid alleen maar om in verre landen (ver van de USA) oorlog te voeren en dit weer van hogerhand. Ik noem een paar : het Tonkin verhaal om in de Vietnam oorlog betrokken te worden (zelf hun marineschip beschoten met 6 of 7 Amerikaanse doden), oorlog  tegen Irak omdat Irak zogenaamd chemische wapens zou hebben door Powell de voormalige opperbevelhebber van het Amerikaanse legers jaren later bekend dat dit een leugen was geweest. CNN staat bekend als een leugenzender. Ik raad deze personen aan om Amerikaanse sites te bezoeken van Amerikanen die zich zorgen maken over hun eigen land omdat die donders goed weten dat hun regering de ene leugen na de andere produceren. De meeste info heb ook via deze sites verkregen en een aanrader zou ziijn globalresearch.ca of "the economic collapse" van Michael Snyder  of kla.tv een Duitse site.

wardje op 03-03-2018 22:53

RT heeft op het ogenblik (22:30-23:00) een groot interview met Wilders.  Het zal nog wel een paarkeer worden uitgezonden , maar ik heb geen programma. Terzijde: W. heeft lijkt me geen volmaakt idee van de nederlandse parlementaire geschiedenis. Hij beweert dat Rutte I  het eerste minderheidskabinet was. Dat is niet het geval.    ----   https://www.rt.com/news/420348-geert-wilders-exclusive-interview/

wardje op 03-03-2018 22:56

Maar zijn uitspraak van het Engels is wel een beetje beter dan die van Rutte.

rescue op 03-03-2018 23:03

Misschien een opmaat voor de grote vredeshow van de antichrist, die deze wereldwijde nucleaire dreiging zal gebruiken om de NWO op te zetten. Want uiteindelijk weet iedereen dat degene die de eerste knop indrukt de wereld zal gaan verwoesten. Op dit ogenblik zijn er slechts schermutselingen die ten doel hebben de invloed te stabiliseren die elke grootmacht wil hebben. Als de oorlog in Syrië niet ophoudt kan zomaar Jes. 17 gaan plaatsvinden, met desastreuse gevolgen voor niet alleen Damascus maar ook Israël, dat er dan niet zonder zware verliezen van af komt. Als een valse gifgasaanval wordt uitgelokt om Amerika of Israël de gelegenheid te geven Syrië aan te vallen en Rusland zich genoodzaakt ziet terug te slaan zijn de aardappelen gaar. Het is te hopen dat alle partijen hun gezond verstand nog gebruiken, zo niet dan begint de apocalyps. En hoever zal Poetin Turkije toestaan Syrie binnen te dringen? Erdogan maakt gebruik van het feit dat hij met toestemming van Poetin de Koerden mag verjagen omdat zij vrienden van Amerika zijn, en van het feit dat Amerika nu de Koerden in de steek laat om Turkije nog proberen te vriend te houden. Erdogan lacht beide verraders van de Koerden uit en gaat vooralsnog ongestoord zijn gang. Spoedig zal Trump toch voor het blok worden gezet.

Nieuw Begin op 03-03-2018 23:08

EU gaat inte`rnet aan de ketting leggen:

https://www.geenstijl.nl/author/Van%20Rossem

Bartelo op 04-03-2018 00:24

Blij dat Putin laat zien dat ook zijn land grenzen kent. En wat die wapenwedloop betreft, hij zal nog zat troeven achter de hand hebben gehouden.

Edje555 op 04-03-2018 01:52

Blaffende honden bijten niet.

Poetin is geen bluffer en ik vind het ook anders niks dan terecht dat Rusland zich zo anders is gaan opstellen naar het westen, hij had al gewaarschuwd voor het raketschild van de NATO in Polen en Tjechie dat als Rusland niet mocht samenwerken aan dit schild het maatregelen zou treffen omdat het zonder rusland zijn samen werking dan maar voor één ding was bedoeld en dat is Rusland verder in dammen.

En dus niet enkel bedoeld voor Iran als prachtige leugen van het westen maar tegen Rusland zelf !!

Ook zei poetin toen, dat wanneer de NATO dit toch door zet Rusland geen andere optie heeft om het verdrag op te zeggen om nucleairewapens te verminderen en te ontmantelen en zijn Nucleair arsenaal zou gaan moderniseren en uitbreiden als tegen maatregel en hiermee de banden met het westen zal verslechteren en Rusland met het westen op losse groeven komt te staan kwa samenwerking.

Gevolg Europa legt Rusland sancties op !

En dan Rusland als de aggressor bestempelen met propaganda overal dat Rusland de boze beer is !  terwijl het westen dit zelf heeft uitgelokt door het raketschild, extra troepen naar Polen met matrieel te sturen + een proxy oorlog in de Oekraine ontketen wegens proberen ook het westelijk deel in te pikken om nog dichter op Rusland zijn grens te gaan zitten provoceren.

Syrie zelfde verhaal geloof dat iedeeen daar nu onderhand bommen heeft gegooid en met Turkijke die Noord Syrie deels is binnen gevallen wegens de koerden ..en Nederlandse F16's gooien ter onder steuning ook maar wat bommen her en der dus hoe bedoel je lekker zooitje ongeregeld daar !

Goed bezig NATO alleen begin geen oorlog tegen Rusland dat ga je verliezen en dat weten we uit de geschiedenis ! 

Zowel het westen en Rusland weten allebei als dat het conventioneel slaag raakt dat de NATO of de VS maar een ding kan doen om het Russische leger tegen te houden als het de Oekraine Polen binnenvalt.

En dat is biologische en Chemische wapens inzetten wat escaleert omdat Rusland hier ook op voorbreidt is en zal de westen tactical nukes inzetten op de oprukkende troepen van Rusland als last resort, hier reageert Rusland ook op door Tactische nucleaire wapens in te zetten en het is klaar en ICBMS SLBMS vliegen daarna om je oren naar beide continenten China en de rest ziet ook geen optie meer en lanceert ook zijn ICBM's en SLBM's richting V.S basissen in Azie die een bedreiging vormen.

Dus om een lang verhaal kort te maken... beiden partijen weten dit als sins de jaren "60 tot heden dat er geen winnaar zal zijn dan dood en verderf op hun en eigen bodem met alle gevolgen na deze oorlog die de mensheid heel misschien overleven en bij pech allemaal dood gaan van stralingziektes zoals kanker leukemie en kinderen die dood en afwijkend worden gebroren + voedselketen dieren/planten is vrijwel uitgeroeid op bepaalde insekten na, nucleaire winter de komende 3 tot 10jaar dus voedsel verbouwen boven gronds gaat nauwelijk of helemaal niet.

De komende 30jaar zit je met straling gebieden die dan pas zijn gehalveerd en pas na c.a 100-300jaar weer veilig zijn om als mens en dier zich te buiten te begeven in zulke gebieden.

Dus nee er komt geen grote oorlog dan de spelden prikjes die nu al gaande zijn dankzij de kernwapens die dit afschrikken en niemand meer durft een ander zomaar aan te vallen zoals in WOI en WOII omdat het wordt gestopt met nucleairewapens en dat wil namelijk niemand op zijn geweten hebben. 

Dus hopen dat het allemaal bij blaffende honden blijft..

 

John op 04-03-2018 04:48

De toespraak, wat betreft zijn nieuwe kernwapens, van Putin was zeer agressief, laat ik dat voorop stellen, ik geloof er niets van, de russen hebben geen technologie in huis, de enige technologie zijn hackers, technologie halen ze uit het westen zoals de onlangs de windmolens van Lagerwey, de Siemens stroom turbines voor Rusland die uiteindelijk naar de Krim zijn gegaan, ze maken niets, ze vinden niets uit, de meeste Russische wetenschappers werken elders in de wereld, omdat er in Rusland geen geld is om ontwikkelingen te doen en nog belangrijker om die wetenschappers te betalen en van die meeste, die willen niets van Putin weten.

Een omsingeling door het westen(4000 man navo militairen in de Baltische staten), laat me niet lachen!, U bedoelt Rusland heeft Europa omsingeld, gezien de Russische troepen aan onze Europese grenzen die overigens nog steeds een eventuele oorlog gaan verliezen, de staat van het Russische leger is erbarmelijk.De duivel Putin dreigt om zo het westen, angst aan te jagen , hij wil het westen op de knieën dwingen, ik zal in ieder geval Nooit buigen voor dit beest en met mij vele mariniers en ex-mariniers.

U voert aan; 'Wat die anti-Rusland-hysterie betreft' u noemt 1 ding,(overigens er zijn nog steeds geen bewijzen) Rusland voert juist een anti- westen hysterie! leugens verspreiden, oa de verkrachting in de Baltische staten die zou zijn gepleegd door een NAVO militair,wat bleek een leugenvan de Russen!!!! het niet neerhalen van de MH 17, ook een leugen van de Russen!!!! het niet actief deelnemen door Russen aan de oorlog in de oost oekraine, alweer een leugen, zogenaamd hulpgoederen sturen naar de oost-oekraine, maar wat zat er nou eigenlijk in die vrachtwagens, wapens en geen voedsel, want niemand mocht er een kijkje innemen, dus alweer een leugen van Russische zijde.

Sinds Putin zijn aantreden zijn er al meer dan 25 journalisten plotseling vermoord of ineens overleden, 1+ 1 = 2, kranten nemen (verplicht) alles over wat het Kremilin zegt, ga je er als media tegenin, dan besta je niet lang meer.

Rusland dat boevenleiders steunt en helpt, zoals Iran en Syrië, soort zoekt soort, want niemand wil Rusland meer!pas nog de aanval vanuit Syrië op Israël en dan later beweert Putin, dat het Israël zal bescheremen, hij kan niet anders dan dat zeggen, want er wonen heel veel Russische joden, anders verliest hij steun van zijn eigen volk, die steun is minder aan het worden, echter hij ruimt Politieke tegenstanders in eigen land systeemmatig uit de weg. dus de bevolking heeft straks weinig te kiezen.

Het is de hoogste tijd, dat het westen een zeer krachtig signaal richting Rusland doet en dan meer dan alleen een boycot op handel. 

op de knieën dwingen

Ramshoorn op 04-03-2018 08:10
Derk op 03-03-2018 21:50

Ramshoorn, is het wel bekend hoeveel personen er van die 1 miljoen daadwerkelijk naar Israël zijn gegaan? Er deden toen ook verhalen de ronde dat een groot aantal rechtstreeks doorreisde naar de VS. Hoe "heilig" was Israël voor hen? En stamden die mensen ook allemaal af van Sem?

Eerlijk gezegd weet ik dat niet precies. Russen zijn uiterst clevere mensen en er zullen best niet-Joden op een Joods paspoort meegereisd zijn naar het Beloofde land Israël.

Wie is een Jood? Volgens Paulus: 

 • Romeinen 2:28...Want niet híj is een Jood, die het uiterlijk is, en niet dát is besnijdenis, wat uiterlijk, aan het vlees, geschiedt, 29 maar híj is een Jood, die het in het verborgen is, en de (ware) besnijdenis is die van het hart, naar de Geest, niet naar de letter. Dan komt zijn lof niet van mensen, maar van God.
Eduard op 04-03-2018 08:42

@willy op 03-03-2018 15:01Het feit dat Rusland de Krim "bezet" heeft.. lijkt me vrij logisch! De navo staat letterlijk in de achtertuin van Rusland te pi***n. Het is erg naïef om de vinger naar Rusland te wijzen. Als dit allemaal zo waar is wat de nos, cnn, fox etc. zeggen, waarom heeft "het kwaade Rusland" dan niet heel Oekraïne bezet? 

Gabriel op 04-03-2018 09:11

Citaat: Ramshoorn op 03-03-2018 15:48

In dit bericht kan ik me vinden. Die verheerlijking van Poetin gaat wel een beetje ver...

Henk op 04-03-2018 09:49

“Of het nu de door de CIA opgezette fascistische staatsgreep in Oekraïne was, of de door de Amerikanen, Turken, Saudi’s, Al-Qaeda en ISIS in gang gezette bloederige burgeroorlog in Syrië.”

Je vergeet een land. Israëls handen zijn net zo vies in dit conflict. 

Henk op 04-03-2018 10:05

Even een tijdlijn...

-Bibi ligt onder vuur vanwege oa corruptie,

-heeft afleiding nodig,

-Bibi stuurt gevechtsvliegtuigen Syrië in,

-gevechtsvliegtuigen worden verrast door het Syrische leger,

-moeten vluchten,

-dumpen bommen om sneller te kunnen vliegen,

-1 vliegtuig vernietigd, de andere beschadigd,

-Poetin belt Bibi, Bibi bedreigt Poetin, Poetin bedreigt Bibi,

-Poetin toont nieuwe wapens,

-Zet Trump buitenspel,

-Poetin brengt nieuwe wapens Syrië in,

-Poetin wint. Bibi verliest.

https://www.veteranstoday.com/2018/01/10/syrian-war-report-january-10-2018-militants-defense-collapses-in-southern-idlib/

https://www.veteranstoday.com/2018/02/20/russia-to-israel-stop-demonizing-iran/

Hubo op 04-03-2018 10:48

Ik heb hier maar een maar korte fragmentjes gezien.Daarin werd wel duidelijk dat het westen nooit serieus heeft willen luisteren.Ik hb de indruk dat die opmerking volkomen terecht is.Natuurlijk zijn er in de pers wel eens wat meer genuanceerde commentaren,maar zo'n opmerking van mannetje Pechtold uit de politiek die denkt te scoren door op te merken dat er alleen maar leugens uit Rusland komen is tekenend.

Of Rusland nou echt zo kan toeslaan met nieuwe wapens,zullen we natuurlijk pas merken als het te laat is.

Hier overheerst de mening dat de opmerkingen van Putin vooral voor het binnenland bedoeld zijn als verkiezingsretoriek,maar ik denk dat er wel degelijk meer speelt.Om van een ultimatum te spreken gaat wat ver,maar het is wel duidelijk dat de maat vol is.Dat het een heel duidelijke en krachtige waarschuwing naar het westen is.

Benesha op 04-03-2018 10:49

Een paar bemerkingen over bovenstaande. 

Wie bij CNN of bij de door de CIA gecontroleerde persbureaus zijn mosterd haalt is waarschijnlijk besmet met propaganditis en dient dringend aan een infuus onafhankelijke berichtgeving gelegd.

Iemand spreekt over de verschrikkelijke Sovjet Unie. Ok ten dele waar, al beweert mijn vrouw haar 95 jarige pra baboelja dat in die tijd veel dingen beter waren. Maar verdorie...wat heeft Rusland anno 2017 nog met de Sovjet Unie te maken? Als Belg zijnde die regelmatig privé en voor het werk in Rusland verblijft stel ik vast dat net de EU een slechte kopie van de USSR lijlt te willen worden. En ik stel vast dat men ginds vrijer is dan hier. Probeer hier maar eens openlijk kritiek op een gevaarlijke ideologie als de islam te geven. Bovendien stijgt de levensstandaard daar gestaag terwijl ik als éénverdiener ingenieur met 4 kids nauwelijks nog kan rondkomen.

The Saker is inderdaad een zeer interessante bron voor militaire analyses. Weliswaar pro Russisch maar er is geen speld tussen te krijgen. Zijn analyse is dat het boeken toe is voor de Nato. Wat ik hoop. Dan krijgen we hier geen zoveelste oorlog in Europa.

Een ander belangrijk punt. Terwijl Europa en zijn legers volledig van iedere christelijke spiritualiteit zijn ontdaan en zich wentelen in genderwaanzin en andere cultuurmarxistische onzin, lopen de kerken vol in Rusland. Als ik zie hoe de kerk waar ik wekelijks naartoe ging in  mijn kindertijd en jeugd nu verworden is tot een niet onderhouden evenementenzaal, dan doet mij dat pijn en dat doe mij inzien dat het over en out is. Een volk zonder ziel kan niet overleven en kan en zal een makkelijke prooi zijn voor mannen en ideologieën die wel sterk religieus zijn. Iedereen weet waarover ik het heb.

Als ik dit verval van Europa  aanzien en de opgang van Rusland vaststel dan begint bij mij steeds meer het plan op te komen om naar ginder te vertrekken. En ik ben er bijna van overtuigd dat over 50 jaar hele dorpen in het onmetelijke Rusland etnisch  Europees zullen zijn. 

Vlisswat op 04-03-2018 10:59

@Willy, De russen beschikken al jaren over TBM systemen die ontwikkeld zijn om systemen als Patriot te vernietigen. Tevens beschikken de Russen over systemen die in hun terminale fase inkomende anti balisistische raketten kunnen ontwijken. Iskander is hier een mooi voorbeeld van. Ik heb ier een beetje verstand van, aangezien ik uit de wereld van Airdefence komt ;) De Russen lopen al een tijdje voor op het Westen omdat zij geen heil zien, en de middelen niet hebben om 11 carriers met hun strike group rond de aardbol te laten varen. Sterker nog, de russen hebben systemen die in een container passen en overal ter wereld vanaf een vrachtwegen gelanceerd kunnen worden, het "Westen"is zelfs een aantal van die syetemen uit t oog verloren ;)

@ Charloud, u bent verkeerd ingelicht. Het Gilde is geen basisopleiding maar een Veiligheid en Vakmanschap opleiding, oftewel een MBO opleiding. Leerlingen halen hier hun MBO diploma, zorg, ict, bat of mech...plus nog wat richtingen en gaan daarna gewoon de mililtaire basisopleiding volgen. Net als elke andere militair, zoals toen en nu. Hierna volgt een vaktechnische opleiding , bij de eenheid. Dus uw verhaal is eigenlijk onzin.

bob2 op 04-03-2018 11:30

Ramshoorn,de val van de muur hebben de Oostduitsers geen beter leven bezorgd de vreugde was maar van korte duur want vele verlangen terug naar de tijd van hun  Oost-Duitsland.

willy op 04-03-2018 14:52

@Vlisswat . Ik ging gewoon uit van de reportage op CNN nieuws van Wolf waar een Pentagonvertegenwoordiger het tegendeel beweerde als hij liegt dan liegen we allemaal ook CNN nieuws ! Shalom

JP op 04-03-2018 15:44

@Benesha & Vlisswat

Bedankt voor jullie bijdrage. En daarmee eindelijk eens wat tegengas geven tegen de Rusland/Putin bashers.

KG op 04-03-2018 17:58

Tja, Europa staat inmiddels alleen want feodale Brussel heeft met iedereen in de wereld ruzie gemaakt, zelfs in eigen huis; GB, Polen, Tjechie,  Hongarije etc. Dit terwijl het draagvlak voor de EU onder de Europeanen sterk tanende is,  al helemaal door de islamisteninvasie. Vraag is in hoeverre Europese militairen bereid zijn te vechten voor de onverkozen Brusselse Oligarchie die in woord en daad laten blijken dat het Europse plebs feitelijk nog steeds lijfeigenen en horigen zijn. 

Anton op 04-03-2018 18:15

Dit was te verwachten na ruim 15 jaar oplopende spanningen tussen het westen en Rusland.

Rusland voelt zich steeds meer onder druk gezet en er wordt steeds geen gehoor gegeven tegen hun bezaren tegen de steeds maar verder oprukkende invloed van de EU, Nato die naar de pijpen van Amerika dansen.

In alles lijkt het er op dat het westen nadrukkelijk op zoek is naar een gemeenschappelijke vijand en word een contructieve dialoog onmogelijk gemaakt soor denkbeeldige tegenstellingen..

Wat over blijft zijn harde woorden en wie nog over verzoening durftvge spreken wordt gezien als een landverader.

Ik kan alleen maar hooen dat er een aantal wijze leiders zullen opstaan die begrijpen dat onze gezamelijke belangen groter zijn dan alleen onze eigen belangen.

Tom Hendrix op 04-03-2018 18:36

@Charlud: 22. 50. uur, op 3/3. Eens met uw visie. Ik zal het nog mooier vertellen, in de wachtkamer van het ziekenhuis in mijn woonplaats, las ik het volgende artikel in een tijdschrift. Het betrof hier de aanval van Japan, op 7 december 1942, op de Pacific Fleet van de USA. Wat blijkt uit het artikel, dat Australië, de toenmalige President Roosevelt hiervoor waarschuwde. Deze deed er vervolgens niets mee. Hoe typerend dit gedrag van deze machthebber. Er is dus niks nieuws onder de zon, zoals de oude Romeinen reeds zeiden.

Tom Hendrix op 04-03-2018 18:53

@KG: 17.58. uur. En nu lees ik op www.elsevier.nl   dat de "linkse kerk", der SPD, voor een nieuwe regering van Merkel (CDU) en SPD hebben gestemd. Nu gaat de islamisering nog sneller, evenals de toevloed van " gelukzoekers", uit heel Afrika. De film "der Untergang", in volle glorie. Voor de 3e keer sinds 1914, stort Duitsland- de pluche-en machthebbers- ons in het verderf. 

Pagina12
Commentaar
Jouw naam/bijnaam
Website url
E-mail
Je Punt profiel
Hou mij op de hoogte
Ik wil op de hoogte gehouden worden
Dit is een verplicht veld
Laatste Reacties

Rubrieken
Site Info
Email adres Administrator:
xandernieuws@gmail.com
 
Email adres Moderator:
modxnieuws@gmail.com
 
Overnemen eigen artikelen (in blauw en rood onder Headlines) alleen met toestemming.

Reacties, tips en opmerkingen worden erg gewaardeerd en altijd gelezen, maar vanwege het zeer grote aantal ben ik helaas niet in staat om (tijdig) op alle emails te reageren. Graag hiervoor uw begrip!

Privacy Bescherming:
 
Indien u Xandernieuws, dat bij Mijndomein is ondergebracht, leest en reageert op de Xandernieuws forums, doet u dat vrijwillig en is uw IP adres en emailadres- indien u dat vermeldt - bekend en wordt opgeslagen. Ook uw (nick) naam waaronder u post wordt opgeslagen. Xandernieuws zal uw gegevens nooit aan derden doorgeven. Indien u zich opgeeft voor het ontvangen van de nieuwe artikelen per email, zal Xandernieuws ook die gegevens nooit aan derden geven. We houden uw gegevens privé, tenzij de wet of rechterlijke macht ons dwingt uw gegevens aan hen te verstrekken. Datalekken in het systeem vallen onder de verantwoordelijkheid van Mijn Domein.Domeinregistratie en hosting via mijndomein.nl