Headlines

Actuele Discussies

 

Abonneren

Abonneer je nu voor nieuwe artikelen op deze website!

Pasen 2018: Paus Franciscus zegt niet meer in de hel te geloven


Klassieke voorstelling van de hel (John Martin). Afbeelding: WikiMedia Commons, publiek domein.

Terwijl een groot deel van de wereld herdenkt dat Jezus Christus bijna 2000 jaar geleden vrijwillig Zijn leven gaf, zodat de mensheid gered zou kunnen worden, is er een grote controverse ontstaan rond de leider van het katholieke christendom, paus Franciscus. In een persoonlijk gesprek heeft die namelijk gezegd niet langer in de hel te geloven, terwijl dat concept altijd onderdeel is geweest van de katholieke leer. Als reactie op de commotie heeft het Vaticaan een officiële verklaring uitgevaardigd waarin weliswaar staat dat de paus vanwege het persoonlijke karakter van het gesprek niet geciteerd kan worden, maar waarin zijn uitspraken desondanks niet rechtstreeks worden ontkend.

 

‘Waar is Jezus eigenlijk voor gestorven, als er geen hel is?’ vragen veel christenen, waaronder de voormalige Amerikaanse presidentskandidaat Patrick (‘Pat’) Buchanan zich af. Zij zien het standpunt van de paus Franciscus als verraad van het christelijke geloof. Velen zien hun mening dat de huidige Vaticaanse leider eigenlijk een valse paus is, een anti-paus zelfs, bevestigd.

De ophef ontstond nadat de Italiaanse krant La Repubblica een gesprek publiceerde tussen Franciscus en zijn atheïstische vriend, de journalist Eugenio Scalfari. Die had aan hem gevraagd ‘wat er met slechte zielen gebeurt... Waar worden zij gestraft?’

Het antwoord van Franciscus zou zijn geweest dat slechte zielen ‘niet worden gestraft. Degene die geen berouw tonen en daarom niet vergeven kunnen worden, verdwijnen. Er is geen hel, maar wel een verdwijning van zondige zielen.’

Buchanan wijst op Judas, die Jezus aan de farizeeën verraadde. Van hem zei Jezus dat het beter zou zijn als hij nooit geboren was. ‘Is de ziel van Judas, en van de kwaadaardige monsters in de geschiedenis, gewoon verdwenen? Als er geen hel is, dan is toch de grootste afschrikking van onze ergste zonden weggenomen? Waar redde Christus die stierf aan het kruis ons dan van?’

‘Is hij wel een echte paus?’

De conservatieve politicus vraagt zich met veel andere gelovigen af of Franciscus wel een echte paus is. Dat komt niet enkel door zijn veronderstelde ontkenning van de hel –wat rechtstreeks tegen tal van uitspraken en leerstellingen van ‘heilig’ verklaarde eerdere pausen ingaat-, maar ook door andere afwijkingen van de traditionele leer, zoals het toelaten tot de communie van niet door de kerk bevestigde gescheiden en hertrouwde katholieken, die volgens de Kerk officieel in overspel leven.

Op het steeds weer terugkerende thema van homoseksualiteit reageerde Franciscus met ‘wie ben ik om (daar over) te oordelen?’ Buchanan: ‘Maar als jij dat niet doet, wie dan wel? Is het benoemen van goed en kwaad niet onderdeel van je baan?’

‘Kerk in China verraden’

In China ging het Vaticaan akkoord met door de communistische partij goedgekeurde bisschoppen. Aartsbisschop van Hong Kong, Zen Ze-kiun, vroeg zich daarop af ‘wat er van de kerk zal worden’ nu deze is gecapituleerd voor de communisten in Beijing. ‘Het Vaticaan heeft de kerk in China verraden,’ waarmee hij de ondergrondse kerk in het communistische land bedoelde, die zich weigert te conformeren aan een door de staat gecontroleerde kerk.

Religieuze leider van de ‘Nieuwe Wereld Orde’

Franciscus is tevens omstreden omdat hij een groot voorstander is van de islamitische massa immigratie naar Europa, hij de daaraan verbonden islamisering van onze samenleving openlijk toejuicht  en daarnaast volmondig achter het streven naar een EU-Superstaat, een ‘Verenigde Staten van Europa’, staat. Niet voor niets wordt hij door sommigen de religieuze leider van de globalistische ‘Nieuwe Wereld Orde’ genoemd.

Wereldwijde scheur in katholieke kerk

Over de hele wereld namen diverse lager geplaatste kerkleiders dan ook afstand van de paus. Veel katholieken zien een almaar groter wordende scheur ontstaan tussen het Vaticaan en het steeds liberaler wordende Westerse katholicisme, en de traditionele, conservatieve varianten die nog altijd breed worden aangehangen in de Derde Wereld.


Xander

(1) Buchanan via Zero Hedge 

 

Indien u wilt reageren op het forum.

 1. Geen hele woorden en/of zinnen in hoofdletters schrijven, wat als schreeuwen wordt gezien. Ook uw Nick name, max. 2 woorden, niet geheel in hoofdletters .Uw nickname mag geen naam zijn van een bekend publiek persoon. Uw posting wordt dan verwijderd.
 2. U kunt accenten aanbrengen middels max. 3 vetgedrukte woorden per posting, cursief of onderstreept.
 3. Posten in zwarte letters op witte achtergrond.
 4. Holocaust ontkenning of het bagatelliseren ervan. Postings worden verwijderd.
 5. Onacceptabele postings, provocaties, schuttingtaal, persoonlijke aanvallen of uitschelden kunnen uw postings zonder mededeling worden verwijderd evenals bij de andere punten.Het beheer kan er ook voor kiezen uw posting aan te passen. 
 6. Lees de Siteregels  http://xandernieuws.punt.nl/content/2009/04/siteregels
 7. Lees de Disclaimer http://xandernieuws.punt.nl/content/2012/01/disclaimer
 8. Geen artikelen of postings van andere websites kopiëren en op dit forum plakken, dit i.v.m. auteursrechten en schadeclaims. Schrijf introductie en verwijs naar de URL van de betreffende website. Uitzondering Wikipedia daar kan het wel evenals Bijbelcitaten.
 9. Plaats geen hyperlinks maar de url van de website, i.v.m. de wet op de auteursrechten. Uitzondering Wikipedia en Bijbelcitaten. Op elk plaatje wat u bij uw naam plaatst zit auteursrechten op, ook al staat dat er niet bij vermeld. Zoek een plaatje dat vrij is van auteursrechten.
 10. Dit is een Nederlands forum. Engelse commentaren vertalen naar Nederlands.
 11. U houdt één vaste nickname aan. Bij verandering van uw nickname ,maak daar melding van op het forum. Post u stelselmatig onder verschillende nicknames dan worden uw postings verwijderd.
 12. Gasten die gefocust zijn op het demoniseren van één bevolkingsgroep. Postings worden verwijderd.
 13. Het vermelden van persoonlijke informatie over een forumgast is niet toegestaan, posting wordt verwijderd. 
 14. Indien het topic niet over een bijbels thema gaat dan alle geloofsdiscussies op het Geloofsforum.
 15. Postings van, naar en over gasten die hier niet meer posten worden verwijderd.
 16. Wees bedachtzaam en let op uw woordkeuze en formulering in uw postings, wat u op het internet plaatst blijft daar staan. Post niet onder uw eigen naam maar gebruik een nicknaam.

Allen: Er is hier een geblockte poster bekend onder de naam Elia , die onder uw naam wil  posten

Plaats een email onder uw naam in het reactievenster, zodat uw naam niet oneigenlijk gebruikt wordt. Deze spammer kan wel uw naam gebruiken maar heeft geen weet van uw email. Het emailadres dat u gebruikt is niet zichtbaar op het forum. Postings zonder een email worden niet gepubliceerd.  Mvg. Mod.

Geloofsdiscussies naar Geloofsforum. Nodig uw gesprekspartner uit om op het Geloofsforum   Ik Geloof..(Geloofsforum 31) verder te praten.

Reacties

Pagina123
rescue op 31-03-2018 13:52

Nu alleen nog de Vader en de Zoon loochenen en de religie van de valse profeet is compleet, Chrislam paasei.

willy . op 31-03-2018 14:00

Dan staat hij gelijk met een ketter, ik heb over deze paus reeds op deze website geschreven dat hij door veel katholieken wordt gezien als een valse profeet doordat hij voor veel verwarring en ruzie binnen het Vaticaan zorg ! Velen hopen dan ook dat zijn pontificaat niet lang meer duurt, zo wil hij ook homoseksualiteit en erotiek  erkennen als charisma's van God, ja, watte? Vele jongeren begrijpen Pasen en de betekenis niet meer omdat de kerk er dan ook over zwijgt en deze paus zeker voor hem zijn zonde menselijke gebreken! Ook zijn er veel linkse jongeren de kerk ingedrongen die een menselijke Jezus brengen, een menselijk geloof waar Jezus buiten staat, waar migratie wordt gezien als een verrijking niet wetende dat de islam nog onverdraagzamer is dan de Neo-Nazi's en dat wil al wat zeggen, neen de kerk is aan het verotten,en deze paus is een rotte appel vol gif en venijn ! Shalom

AdelaarRobin op 31-03-2018 14:01

De paus wordt ook wel gezien als de valse profeet. Hij is een grote religieuze verrleider.

René Strobos op 31-03-2018 14:01

Verdeel en heers ..

De tactiek ..die het kwaad gebruikt.

Deze Paus is waarschijnlijk ruimdenkender dan de rest van de kerkelijke leiders.

Jammer dat het dilemma van "wat is religie"..en wat is geloof er voor heeft gezorgd dat de Paus eigenlijk van het padje is geraakt.

De intolerantie in het geloofsdenken is waarschijnlijk aan  de Paus uitgelegd door zijn atheïstische  vriend.

Die weet Nu ook dat ( en geeft het uiteindelijk toe) ..dat hij de waarheid ook niet in pacht heeft.

Men kan alleen maar speculeren en overleven in de gachos die is onstaan door het "het"..geloof.

Dit "Het" tussen haakjes omdat (bijna) alle religies denken de waarheid in pacht te hebben.

De weg plaveiden voor de Moslim Tsunamie is een kronkel in de Geest van de Paus  want hij denkt vermoedelijk dat het allemaal wel zal mee vallen.

Ik vermoed dat de bloedigste oorlog in de geschiedenis van de huidige ( moderne) ? mens letterlijk voor de deur staat.

We zouden de 5e beschaving zijn op deze aarde  en de laatste ?  ?

Vraag u zich maar eens af waar we oorspronkelijk vandaan komen ..

Lees het boek de 12e planeet van Stichin ..

Of kijk naar de 50 minuten durende monoloog van Bram Vermeulen ..waar hij uit de doeken doet waar de mesnheid volgens hem vandaan is gekomen,

en wie onze schepper zou zijn.

https://youtu.be/0JZFDlroAig

Voorlopig gaat het menselijken ..die er prat op gaan onze schepper(s) te zijn ..

3d denken ..in een multidemensionnaal universum ..

"We ain't seen nothing yet"

Prettige "paas" dagen een feest die niks met jezus te maken heeft .. maar gekaapt door een religie ..maar dit even terzijde

René van Zalk op 31-03-2018 14:01

De Paus kan nu net zo goed de bijbel de deur uit doen want hij gelooft niet wat er in staat. Het begint er op te lijken dat de Paus zegt wat links graag wil horen.

Xclj op 31-03-2018 14:06

Dit bericht is door het Vaticaan tegengesproken 

 

Heeft u daar een bron van ? Mod.

Gerrit S op 31-03-2018 14:16

Dit figuur in rome is 100% een valse profeet, daar heeft hij in de afgelopen jaren zelf het bewijs voor aangedragen. Eerder stelde deze jezuiet dat het contact met De Heer Jezus/Yeshua zoeken buiten de kerk om gevaarlijk is. Terwijl Jezus heel duidelijk zegt: Ik ben de weg, de waarheid en het leven, niemand komt tot de Vader dan door bemiddeling van mij. Dan laat dit figuur zich over de hele wereld "heilige vader" noemen, terwijl in De Bijbel staat; noem niemand vader dan alleen de Vader in de Hemel. Op zijn "heilige" tiara staat; plaats vervanger van Christus op aarde. Alleen dat al is pure blasfemie.

En wat heel kwalijk is, is het feit dat hij De grote promotor is achter de islamisering van europa en Bijbelse passages uit het verband rukt en misbruikt om moslims op te nemen.

Terwijl in 2 Joh 1:9-10-11 Wanneer iemand komt en de doctrine niet brengt van De Vader en De Zoon ontvang hem niet in u huis, en groet hem ook niet.

Dus 100% een valse profeet, en onbegrijpelijk dat miljoenen mensen dit werktuig van satan achterna lopen. Ik heb het al eerder geschreven, het achtste en laatste wereldrijk uit het boek Daniel en opbenbaringen is een wereldwijd islamitisch kalifaat. Dat is De reden dat al meer dan veertig jaar de rode loper word uitgerold voor de islam en zijn aanhangers. Vraag om vergeving aan God via De Heer Jezus Christus en of hij in je hart wil komen, onderhoud de geboden, laat je dopen en verspreid het Evangelie. Dan ben je gered voor de tweede dood. helaas niet voor de ellende wat op zeer korte termijn komen gaat.

Tom op 31-03-2018 14:20

De paus gelooft niet meer in de hel , ’t zal mij worst wezen waar hij wel of niet in geloofd.

Ik heb nooit in een religie of een paus geloofd maar geloof wel eeder in de woorden (en bewijzen) van de wetenschap en ja zoals Hawkins ooit eerder formuleerde “god heeft niet de mens geschapen maar de mens heeft god geschapen”.

Mj van de Goor op 31-03-2018 14:38

De paus en zijn collegas hebben n "doe t zelf"geloof,

ze bouwen n toren van babel van restjes.

Wat ze niet kunnen gebruiken beland in de container!

mijn mening op 31-03-2018 14:42

Het Scalfari-personage is de Italiaanse antichrist. Als een jonge man was hij een fascistische bewonderaar van Mussolini. Toen hij in de jaren zeventig lid was van de socialistische partij, vestigde hij vriendschap met een maffioso die hem het geld leende om een krant te openen die later de meest gelezen werd in Italië. De industrieel De Benedetti financierde hem later om zijn rivaal en concurrent Berlusconi te verslaan.

maria op 31-03-2018 14:44

Gerrit S op 14.16

Je schrijft dat wij niet gered zullen zijn voor de ellende die op zeer korte termijn gaat komen , dat ben ik niet met je eens

Lees Openbaring 3 vers 10  " omdat gij het bevel bewaard hebt om mij te verwachten, zal Ik ook u bewaren voor de ure der verzoeking die over de gehele wereld komen zal, om te verzoeken hen , die op de aarde wonen "

mientjei op 31-03-2018 14:53

Bij EO visie staat te lezen dat het vaticaan dit ontkend, misschien probeert goed te praten?

De hel op aarde bestaat helaas wel vaak, in de Oostvaardersplassen hebben ze een hel gemaakt voor die dieren,

die moeten creperen van de honger, de mensen die dit soort dingen bedenken zijn niet goed snik

wardje op 31-03-2018 14:54

Er kan natuurlijk geen sprake zijn van "varianten" van het katholicisme , zoals Xander stelt aan het slot van zijn artikel . Het is één universele (katholieke) kerk , en eén leer .   Twijfelpunten werden op algemene concilies uitgemaakt  (Godheid van Christus bijvoorbeeld, 325 en 381 en 431 oa) .  Het punt dat we hier hebben, het bestaan van een eeuwige hel voor de gevallen engelen en verdoemde zielen,   wordt in de praktijk in onze streken beschouwd als achterhaald, ook door veel priesters en  katholieken die naar de kerk gaan. 

In de vorm van ongeveer: "Er bestaat een hel , maar er zitten geen mensen in "  werd het het punt zelfs ontkend door overigens heel gewaardeerde theologen die (later) kardinaal werden , Kasper en Urs von Balthasar.   Maar    a l t i j d    heeft het punt deel uitgemaakt van de gewone geloofsleer, van de gewone katechismussen,   van de volkskatechismussen van Trente,  van die van Pius X (gangbaar van 1915 tot 1960) tot de grote Catechismus van de Katholieke Kerk van de 90er jaren, waaraan Joseph Ratzinger een  groot aandeel heeft gehad.  

Dit wil zeggen dat het punt zonder meer tot het katholieke geloof behoort. Wie erin persisteert zo een geloofspunt  te ontkennen , kan een ketter genoemd worden. http://www.mennenpr.nl/Is_de_paus_een_ketter_.html   Als Paus Franciscus dat doet, daarin persisteert  -   dan krijg je een figuur die bij mijn weten nog niets voorgekomen in de gechiedenis van de katholieke kerk . 

Meijer op 31-03-2018 14:58

Shalom;

Het ware gezicht van "Rome" is geopenbaard.

wardje op 31-03-2018 15:04

Anti-paus.  Het feit dat deze paus een belangrijk punt  van de katholieke geloofsleer ontkent maakt op zich hem nog niet tot een on-echte paus.  Ik moet zeggen : dat de paus zo'n punt  "zou ontkennen" , want net als met het andere geruchtmakende interview door de bejaarde journalist , moeten we het doen met de woorden van de paus  uit het geheugen van Scalfari.   Ik geloof wel dat de paus dit mogelijk privé gelooft, maar ik moet nog zien , en ik geloof niet , dat hij dit publiekelijk zal en zelfs  kan bevestigen. 

wardje op 31-03-2018 15:09

Scalfari @mijn mening 14:42   Interessant!  Is het U bekend of hij de methode van het opschrijven van interviews pas na afloop van het samenzijn ,   waarbij hij dan ook komt tot een Gesamteindruck , in eerdere gevallen  heeft gebruikt voor manipulatie ?

 

Gerrit S op 31-03-2018 15:32

@Maria, Daar heb ik nou zo een hekel als iemand het niet met mij eens is.., Maar even zonder gekheid ik begrijp wat u bedoelt. U verwijst naar de opname, en met betrekking met de opname zijn er drie gangbare opties. De opname voor de grote verdrukking, tijdens, en na de grote verdrukking. Natuurlijk hoopt iedereen dat hij of zij niet door het grote lijden heen moet.

Maar ik zelf zou daar niet zo stellig een voorschot op durven te nemen. De website opendoors houd nauwkeurig bij dat er per jaar (!) tussen de 100.000 en 150.000 Christenen vanwege hun geloof vermoord worden wereldwijd! Zijn dat slechtere Christenen dan u of ik..? Ik zelf was een heel slecht mens dus ik heb niet de pretentie dat ik gevrijwaard word van de grote verdrukking. Maar lees anders ook even wat Franklin Ter Horst hier over schrijft.

http://www.franklinterhorst.nl/Velen%20geloven%20dat%20de%20opname%20van%20de%20gemeente%20nabij%20is.htm

Markie op 31-03-2018 15:37

Artikel van Xander gaat nergens over, omdat Vaticaan de hel niet!!!!!  ontkent. De paus schijnt verkeerd geciteerd te zijn.

zie https://www.theguardian.com/world/2018/mar/30/vatican-scrambles-to-clarify-popes-denial-that-hell-exists

wardje op 31-03-2018 15:39

@Xander uw vraag om 14:06 .  La Croix geeft de ontkenning weer van het persagentschap van de heilige Stoel. .   Dit zegt dat de woorden van de HVader niet trouw zijn weergegeven, zelfs "geen enkele zin tussen aanhalingstekens" doet dat.

Scalfari geeft dat zelf toe: 'hij heeft geen aantekening gemaakt onder het interview, hij heeft de gehoorde woorden uit zijn hoofd gereconstrueerd met het gevolg dat sommige van de gekozen woorden mogelijk niet die van de paus waren .' ..l’article écrit par Eugenio Scalfari était « le fruit de sa propre reconstruction où ne sont pas citées les paroles prononcées par le pape ».' 

het artikel van Eugenio Scalfari was "de vrucht van zijn eigen reconstructie waarin niet woorden worden geciteerd zoals ze werden uitgesproken door de paus" '     ----      Het persagentschap wijst verder nog op het vaststaan van het geloofspunt in de Catechismus van de Katholieke Kerk   

https://www.rkdocumenten.nl/rkdocs/index.php?mi=685&start=h    en wijst verder op het beroemde gedicht van John Henry Newman , the Dream of Gerontius*,  waarin wordt afgeweken van precieze traditionele voorstellingswijzen van de uitersten .*Op muziek gezet door Edward Elgar.

Opzender op 31-03-2018 15:45

Lukas 4:6 

En de duivel zei tot Jezus: U zal ik al deze macht geven en hun heerlijkheid, want zij is mij overgegeven, en ik haar wie ik wil.

Waar Jezus Christus zich niet liet verleiden , daar doet Franciscus dat kennelijk wel........

mijn mening op 31-03-2018 15:49

@ wardje Ik weet het niet, sorry. In Italië zijn er al tientallen jaren twee grote mogendheden: Berlusconi  (rechts) aan de ene kant en de voormalige uitvoerende macht van Fiat, De Benedetti (met Scalfari als woordvoerder) an de andere kant (links). Beiden zijn geen oprechte maar corrupte mensen, helaas.

Arie op 31-03-2018 15:51

Als deze paus werkelijk de antichrist zou zijn, dan heb ik hem al jaren in de smiezen gehad als zeer onbetrouwbaar wezen.

Nee beste mensen, de echte antichrist is naar mijn bescheiden mening nog steeds niet op aarde, want in de Bijbel wordt precies beschreven hoe hij/zij zich t.z.t. zal vertonen en dat heb ik nog geen leider of ander zichzelf interessant benoemd figuur zien doen.

spijker op 31-03-2018 15:55

Gerrit S ik ben het helemaal met je eens , dank je voor je goede verhaal YHVH blessing.

DutchFrisian op 31-03-2018 16:01

Goed stuk! Rome is op 7 bergen/heuvels gebouwd!

Deze onlangs bekeken, een regelrechte aanrader:  https://www.youtube.com/watch?v=aUM3q7RVsb8 

(met ondertiteling, er is ook een langere versie zonder ondertiteling)

Gr. uit Friesland, Martin

Xclj op 31-03-2018 16:01
wardje op 31-03-2018 16:03

Persagentschap .  In mijn poging om het vage containerbegrip "Vaticaan" te omzeilen , heb ik de term "Salle de presse"  verkeerdelijk vertaald door "Persagentschap".   Pas in de 4e alinea noemt de krant LaCroix  de bron bij zijn ware naam:  Salle de presse du SaintSiège,  hetgeen juist vertaald luidt: perskamer van de Heilige Stoel. Kop van het artikel: "Vaticaan ontkent de woorden over de hel, toegeschreven aan de paus."

DutchFrisian op 31-03-2018 16:07

Mee eens, Arie. De paus is de voorbereider, de valse profeet (het beest uit de aarde / aarde, bestaat dus al), in mijn optiek. Niet anti-christ (wel een anti-christ natuurlijk), en dat wordt ie ook niet..    Gr.

Xclj op 31-03-2018 16:09
Dick Offringa op 31-03-2018 16:29

In principe is de hel bestemd voor de gevallen 3ngelen; de demonen.

Het woord hel is vaak verkeerd vertaald; het is Hades of Dodenrijk.

Dat is heel wat anders!

Dat zondaars later gewoon verdwijnen is helemaal niet zo strijdig met de bijbel als men wel denkt.

Dat veel kerken daar heel anders over denken is hun probleem.

Ik ben het nooit met de paus eens; nu wel.

Abel op 31-03-2018 16:39

Volgens mij staat er nergens in de bijbel dat er een hel bestaat. Wel wordt er gesproken over het gehenna(vertaald als hel) waarin de misdadigers (diegenen die ter dood waren veroordeeld, gekruisigd etc)werden geworpen. Dit was een dal waarin een "eeuwig vuur" brandde, waarin die veroordeelden dus ahw werden gecremeerd. Een hel op aarde dus.

Waar Jezus over sprak was dan ook niet deze hel, maar een redding uit de schemerwereld waarin men terecht kwam na de dood na een slecht leven.

Overigens ben ik het met beide stellingen niet eens, daar er volgens mij een reincarnatie, wedergeboorte, bestaat. Maar dat terzijde.

Gerrit S op 31-03-2018 16:43

Nog eentje voor die wat nog steeds twijfelen of franciscus een valse profeet is. Hier word verteld dat De Heer Jezus/Yeshua de zoon van lucifer is.

https://youtu.be/Vo8gVyv_h3c

FinalCountDown op 31-03-2018 16:51

@Xclj op 31-03-2018 15:48   Omdat het 'Vaticaan' ontkent dat Franciscus dit gezegd heeft, is het 'fake news'..?  Het Vaticaan is al lang doordrongen van de geest van de antichrist. Dus zij gaan Franciscus zeker niet tegenspreken.  Hoe zou hij anders er mee weg komen uitspraken te doen en beslissingen te nemen die volledig tégen het katholieke geloof ingaan?  Ik geloof noch wat Franciscus zegt, noch wat 'het Vaticaan' zegt.

Ik bid tot God om onderscheidingsvermogen, tot inzicht van wat goed en vals is. Op die manier heb ik bvb al veel Youtube kanalen uit mijn favorieten geschrapt. Eens je om onderscheidingsvermogen vraagt, én krijgt, worden er heel veel leugens duidelijk.  Dat Franciscus geen échte paus is, wist ik vanaf het moment hij op  het balkon verscheen na zijn verkiezing.

Gerrit S op 31-03-2018 16:53

https://youtu.be/lLWz41EqWrc

Hier in verteld hij dat De God van de Christenen de zelfde is als de god van de moslims.

1 Joh 2:22 Wie anders is de leugenaar dan degene die loochent dat Jezus de Christus is? Dit is de antichrist, degene die De Vader en De Zoon loochent.

right in your face..

Marc op 31-03-2018 17:02

https://aleteia.org/2018/03/30/3-times-pope-francis-warned-about-hell/

Tom Hendrix op 31-03-2018 17:05

@Willy: 14.00. uur. Ben het met uw reactie eens.

Koddebeier op 31-03-2018 17:13

De Paus zal er vanzelf achter komen, want in de hemel zal hij vast niet komen !

Gerard op 31-03-2018 17:19

@ Gerrit S op 31-03-2018 15:32. Met alle waardering voor jouw oprechtheid, maar als je jezelf afvraagt waarom er heden ten dage tussen 100.000 en 150.000 Christenen vanwege hun Christelijk geloof vermoord worden en een veelvoud meer op andere wijze lijden, vraag je dan eerlijkheidshalve ook af waarom er in vroeger eeuwen vervolgingen in ons werelddeel waren, tot en met de brandstapels toe, en in ons werelddeel nu niet. Ook toentertijd bleken (achteraf) de vervolgingen níet de Gr. Verdrukking te zijn geweest. Ik ben van mening dat het inderdaad niets te maken heeft met 'beter' of 'slechter' zijn, maar met de door ons niet te begrijpen voorzienigheid en toelating Gods. Je moet echter de teksten laten staan zoals ze geschreven zijn en niet eigenmachtig allerlei invullingen aan geven omdat jij en ik het niet begrijpen. Want hoe je het ook maar wendt of keert en of je het wilt of niet, er zijn meerdere toch wel erg duidelijke teksten die verklaren dat ware  gelovigen bewaard zullen worden uit de ure der verzoeking. Ook ik had éérst de mening van een Opname vóór de Gr. Verdrukking, heb ik (o.m. op schrijven hier op Xandernieuws) gewijzigd, maar ontkom er toch niet aan de teksten anders te lezen dan zoals ze geschreven zijn. En mijn mening of mijn wensen zijn daarbij niet ter zake dienende. Groet.

wardje op 31-03-2018 17:23

In 2014 riep de paus maffialeden op zich te bekeren. “Bekeer je, er is nog tijd om niet in de hel terecht te komen. Die is wat je wacht als je voortgaat op dit pad."   Dit lijken toch niet woorden van iemand die niet in de hel gelooft . Bij eerste bericht over "de opvattingen"  van de paus deden die zg. opvattingen me denken aan die van 'jehova's getuigen'. Die zijn vanuit bepaalde vrijzinnige hoek sterk begunstigd. Citaat, met andere citaten , te vinden in ---    https://www.katholieknieuwsblad.nl/nieuws/opnieuw-ophef-rond-vermeende-uitspraken-paus-in-gesprek-met-scalfari   , link reeds verschaft door Xclj op 31-03-2018 15:48

Rosalie op 31-03-2018 17:38

Deze paus is duidelijk een ketter. Hoelang gaat het nog duren voordat mensen doorkrijgen hier met een wolf in schaapskleren te doen te hebben ? Onder zogenaamde bescheidenheid heeft hij zich in eerste instantie geliefd gemaakt. Maar het wordt steeds zichtbaarder wat achter dat masker schuilgaat. Hoe kan hij nou zeggen dat de hel niet bestaat terwijl wij op paaszaterdag herdenken dat Jezus is nedergedaald ter helle?! Waarom is Jezus dan aan het kruis gestorven ? 

Jean op 31-03-2018 17:44

Wie is er nu nog geinteresseerd in het geleuter van die wereldvreemde creatuur???

Het wordt steeds duidelijker waarom de kerken leeglopen.....

vlokje op 31-03-2018 17:55

Ik ben niet katholiek,  maar ik houd de site rest-kerk in de gaten wat de valse paus doet

wardje op 31-03-2018 17:57

@mijn mening op 31-03-2018 15:49   In mijn zoektocht naar mogelijk eerder opzettelijk bedrog  door de 91-jarige  Scalfari ben ik niet geslaagd, maar ik kwam wel een vermakelijk artikel over hem tegen door een collega-journalist .  Daarin figureren behalve de hoofdpersoon nog: Steve Barron,  TS Eliot en Francisco Franco.     ----   "Hij [Scalfari] is iemand die nooit aantekeningen maakt (ik hou wel van journalisten met lef) en toch is hij in staat zijn lange interviews uitgebreid en met exact detail op papier te zetten.  Zijn veelvuldige interviews met onze Heilige Vader zijn sinds verscheiden jaren het amusement van Rome. Daarin lijkt Franciscus een atheist te zijn - net zoals Scalfari -  ;  en zijn streven : om te Kerk te dwarsbomen,  evenzeer als dat Scalfari's streven is."    ----   https://www.davidwarrenonline.com/2017/11/16/scalfari-the-phantastiacal/

mijn mening op 31-03-2018 18:34

@wardje Professioneel gezien is Scalfari een van de beste Italiaanse journalisten en erg slim .

Gerrit S op 31-03-2018 18:35

@Gerard 17:19 Op de eerste plaats moet ik helemaal niks. Verder zegt u..Je moet echter de teksten laten staan zoals ze geschreven zijn en niet eigenmachtig allerlei invullingen aan geven omdat jij en ik het niet begrijpen.

Mijn vraag: waar laat ik de texten niet staan zoals ze geschreven zijn, en waar geef ik eigenhandig invulling? Nergens dus! Dus voortaan geen onzin meer schrijven of ik neem u niet meer serieus.

maria op 31-03-2018 18:36

Gerrit op 15.32

Jammer dat u mij verkeerd begrepen hebt, u schrijft dat u een een slecht mens was, en dus niet de pretentie heeft gevrijwaard te worden van de grote verdrukking, daar maak ik uit op de de kruisdood voor u niet voldoende was, u moet nog wat extra boete doen  

Door de eeuwen heen zijn er helaas vele christenen om hun geloof gedood, de holocaust liet God ook toe, daar begrijp ik ook niets van, maar dat heeft niets te maken met dit onderwerp over pré mid of post opname

Ik ben trouwens benieuwd welke uitleg u geeft aan de tekst in Op. 3.10, daar schrijft u niets over !

mijn mening op 31-03-2018 18:44

@wardje Het enige personage dat erin slaagde Scalfari in de hoek te zetten was Giulio Andreotti(de christen-democratische premier bij uitstek) een zeer intelligente man die de zwakke kanten van Scalfari kende.

JamesTKirk op 31-03-2018 18:46

Dan is de paus verstandig geworden.

Er bestaat ook geen hel.

Hel is verzonnen door religieuze fanaten om de menigste onder controle te houden.

Zelfs het woordje "hel" zoals het in de bijbel staat is verkeerd vertaald, of er wordt heel iets anders mee bedoeld.

Is ook logisch want een plek waar zonde, ellende, dood,ziekte, pijn en verdriet tot in eeuwigheid zou bestaan gaat tegen het evangelie in.

Zou God straks alles vernieuwen (hemel een aarde) maar een stukje schepping (ook hel is geschapen) laten bestaan om datgene te behouden waaraan de mens ten onder gaat?

Maar omdat christenen beter zijn in het verkondigen van hel en verdoemenis, hebben christenen ook een eigen uitleg verzonnen om "hel "uit te leggen.

Ten diepste komt dat omdat zelfs christenen weigeren te geloven dat Jezus niet voldoende is voor redding, maar dat er ook een straf tegenover moet staan als men niet voor Jezus kiest.

Reinaert de Vos op 31-03-2018 18:47

Kijk even op www.hellhappens.com Zie je de werkgever van deze zogenaamde paus.......

Reinaert de Vos op 31-03-2018 18:49

Kijk even op www.hellhappens.com Zie je de werkgever van deze zogenaamde paus......

Toch een gezegend Pasen beste forumleden!

groetjes Reinaert.

Pagina123
Commentaar
Jouw naam/bijnaam
Website url
E-mail
Je Punt profiel
Hou mij op de hoogte
Ik wil op de hoogte gehouden worden
Dit is een verplicht veld
Laatste Reacties

Rubrieken
Site Info
Email adres Administrator:
xandernieuws@gmail.com
 
Email adres Moderator:
modxnieuws@gmail.com
 
Overnemen eigen artikelen (in blauw en rood onder Headlines) alleen met toestemming.

Reacties, tips en opmerkingen worden erg gewaardeerd en altijd gelezen, maar vanwege het zeer grote aantal ben ik helaas niet in staat om (tijdig) op alle emails te reageren. Graag hiervoor uw begrip!

Privacy Bescherming:
 
Indien u Xandernieuws, dat bij Mijndomein is ondergebracht, leest en reageert op de Xandernieuws forums, doet u dat vrijwillig en is uw IP adres en emailadres- indien u dat vermeldt - bekend en wordt opgeslagen. Ook uw (nick) naam waaronder u post wordt opgeslagen. Xandernieuws zal uw gegevens nooit aan derden doorgeven. Indien u zich opgeeft voor het ontvangen van de nieuwe artikelen per email, zal Xandernieuws ook die gegevens nooit aan derden geven. We houden uw gegevens privé, tenzij de wet of rechterlijke macht ons dwingt uw gegevens aan hen te verstrekken. Datalekken in het systeem vallen onder de verantwoordelijkheid van Mijn Domein.Domeinregistratie en hosting via mijndomein.nl