Headlines

Actuele Discussies

 

Abonneren

Abonneer je nu voor nieuwe artikelen op deze website!

Liefdadigheidsorganisaties misbruiken massaal donaties voor zelfverrijking en propaganda

‘Goede doelen’ industrie haalt alleen al in Nederland jaarlijks bijna € 3 miljard op – Meer dan helft van alle donaties voor Syrië komt bij ISIS en andere jihadgroepen terecht

Westerse hulp aan die ‘arme Syriërs’ belandt veel vaker in de zakken van juist die terroristen die het land hebben verwoest.

Het recente schandaal rond Oxfam, waarvan medewerkers op Haïti zich te buiten gingen aan seksfeesten met minderjarigen, staat bepaald niet op zichzelf. Liefdadigheidsorganisaties blijken de donaties die ze binnen krijgen massaal te misbruiken voor schaamteloze zelfverrijking, en deels ook voor even schandalige antisemitische en/of pro-islamistische propaganda, terwijl ze er tegelijkertijd geen enkel probleem van maken om de argeloze burgers een schuldgevoel over de ellende in de wereld aan te praten. En u maar denken dat u een goede daad verricht door automatisch of incidenteel giften over te maken.

 

Al die organisaties beweren zich in te zetten voor ‘de mensheid’, ‘een betere wereld’, ‘het klimaat’, ‘de vluchtelingen’, en noem maar op. In werkelijkheid blijken ze vooral de belangen van de directie en medewerkers te dienen. Veel NGO’s zijn enorme bureaucratieën geworden, die het overgrote deel van de gulle giften opslokken om zichzelf soms buitengewoon royale ‘beloningen’ te kunnen geven.

Op Haïti, een van de allerarmste landen ter wereld, hebben Oxfam afgezanten flinke sommen geld gebruikt voor ‘Caligula achtige orgies’, deels met minderjarige kinderen. Terwijl Oxfam zijn ambassadeurs Kristin Davis en Scarlett Johansson ontsloeg nadat ze in advertenties van Israëlische bedrijven verschenen en daarmee symbolisch zouden hebben meegedaan met de zogenaamde ‘onderdrukking’ van de Palestijnen, ondervonden de inwoners van Haïti aan den lijve –letterlijk- hoe het was om daadwerkelijk door datzelfde Oxfam onderdrukt te worden.

Syrische vrouwen rekenen op ‘seks voor hulp’

Volgens de Britse officiële ‘waakhond’ zijn ieder jaar minstens 1000 gevallen van seksueel misbruik door mensen die betaald worden om kinderen en andere kwetsbare mensen te beschermen. Zo maakte ook een NGO van Davi Miliband, voormalig leider van de Labour partij, zich schuldig aan misbruik, fraude en corruptie.

De BBC berichtte dat al heel veel Syrische vrouwen het slachtoffer zijn geworden van ‘hulp’verleners van de VN en Westerse NGO’s. ‘De uitbuiting is zo wijd verspreid, dat sommige Syrische vrouwen weigeren naar de distributiecentra te gaan, omdat mensen er vanuit gaan dat ze in ruil voor hulpgoederen hun lichaam moeten aanbieden.’

Meer dan helft donaties voor Syrië naar terroristen

De Britse Charity Commission constateerde dat meer dan de helft van alle donaties aan kleinere NGO’s –zoals het islamitische Al-Fatiha Global -voor Syrië –vele miljoenen per jaar- in de handen van ISIS en andere jihadgroepen terecht komt. De CEO van Al-Fatiha Global, Adeed Ali, liet zich samen met terroristen van het Kalifaat op de foto zetten – dezelfde jihadgroep die de Britse vrijwilliger Alan Henning had onthoofd. Andere organisaties die hun fondsen gebruiken voor steun aan moslimterroristen zijn de Syrian Emergency Task Force (SETF) en Mercy Without Borders (MWB) (3).

Veel hulporganisaties ‘politiek correct’ ontspoord

In The Spectator wordt erop gewezen dat veel hulporganisaties zijn ontspoord op het moment dat ze ‘politiek-correct’ werden, en het Westen automatisch van ongeveer alle ellende op de wereld de schuld begonnen te geven. ‘NGO Monitor’ wijst er bijvoorbeeld op dat organisaties zoals het Britse ‘War on Want’ regelmatig valse beschuldigingen vanwege ‘genocide’ of ‘misdaden tegen de menselijkheid’ doen aan het adres van Israël.

De topmanagers van Halo Trust, destijds de geliefde organisatie van Lady Diana, werden er in 2014 door actrice Angelina Jolie van beschuldigd zichzelf aanzienlijke ‘advies bonussen’ te geven. Camila Batmanghelidj, de oprichter van The Kids Company, hield er dankzij alle giften een ‘weelderige levensstijl’ op na. Oud minister van Financiën George Osborne sluisde via zijn Libor Fund, bedoeld om oorlogsveteranen te steunen, bijna € 40 miljoen weg.

Goede doelen industrie Nederland haalt jaarlijks bijna € 3 miljard op

Alleen al in Engeland haalt de ‘goede doelen’ industrie jaarlijks € 90 miljard op. In Nederland zijn maar liefst 10,4 miljoen mensen lid en/of donateur van zo’n ‘hulp’organisatie. Totale inkomsten: € 2,8 miljard (in 2016) (2). Het loont enorm om bij zo’n organisatie te werken, want de meeste grote NGO’s geven minder dan de helft van alle giften uit aan ‘goede doelen’. De rest wordt vooral gebruikt om de salarissen of beloningen van medewerkers, met name de topmanagers en directieleden, te verhogen.

VN bracht cholera naar Haïti: 10.000 doden

Tot overmaat van ramp leidt de hulp die nog wel wordt gegeven soms tot nog grotere drama’s. In Haïti deden de humanitaire organisaties na de aardbeving in 2010 meer kwaad dan goed. VN blauwhelmen brachten cholera mee naar het eiland, waardoor er bijna 10.000 mensen omkwamen. De VN troepen bleken ook nog een systematisch kinderen te misbruiken die speciaal daarvoor waren geronseld (waar volgens WikiLeaks ook de beruchte Clinton Foundation bij betrokken leek te zijn). Daarna kwam het Oxfam schandaal.

Amnesty’s banden met pro-jihad organisatie

Het lijkt er dan ook sterk op dat nogal wat ‘goedmenschen’ van deze organisaties er hele specifieke ideeën over ‘hulp’ op nahouden. Ook het wereldbekende Amnesty International blijkt geen schone handen te hebben. Secretaris-generaal Claudio Cordone nam het namelijk openlijk voor islamitische extremisten op, door te beweren dat ‘defensieve jihad’ niet in tegenspraak is met de strijd voor de mensenrechten.

Cordono deed die uitspraak nadat Amnesty in opspraak kwam vanwege de banden met CAGE, een NGO die werd opgericht door de extremistische moslim Moazzam Begg, die campagne voert om gevangen jihadisten vrij te laten. Toen Amnesty’s topofficial Gita Sahgal daar haar zorgen over uitsprak, werd ze meteen geschorst. ‘Gezamenlijk optreden met de bekendste Taliban supporter in Groot Brittannië, die we als verdediger van de mensenrechten behandelen, is een enorme inschattingsfout,’ aldus Sahgal.

Postcodeloterij financierde Hillary Clinton

In de zomer van 2016 werd vanuit gehackte WikiLeaks bestanden duidelijk dat de Nationale Postcode Loterij meer dan $ 25 miljoen had gegeven aan de omstreden Clinton Foundation (net als het ministerie van Economische Zaken, dat € 4,4 miljoen schonk). Uit de gehackte bestanden bleek onder meer dat de Clintons enorme bedragen van hun Stichting voor hun eigen privé doelstellingen gebruiken, zoals het financieren van Hillary’s –mislukte- presidentscampagne.

Oxfam en EU willen 60 miljoen moslims naar Europa halen

De afgelopen jaren zijn tal van Europese, en ook Nederlandse, NGO’s negatief in het nieuws gekomen vanwege het organiseren van illegale mensensmokkel van met name Afrika naar Europa. Het al eerder genoemde Oxfam International startte in 2015 met steun van de Europese Commissie de campagne ‘YouSaveLives’, waarmee men in totaal 60 miljoen moslimmigranten naar Europa wil halen, zodat de islamisering van ons continent onomkeerbaar wordt gemaakt.

Palestijnen drukten al miljarden achterover

Wat de Palestijnen betreft, waar Oxfam –in Nederland deel uitmakend van het anti-Israël front UCP (‘United Civlians for Peace’)- met leugenpropaganda meent voor te moeten opkomen: in 2013 werd in een officieel EU-rapport geconstateerd dat er tussen 2008 en 2012 bijna € 2 miljard aan ‘hulp’gelden voor de Palestijnen spoorloos waren verdwenen. Let wel: dit betrof enkel de hulpfondsen uit België. Van de voormalige Palestijnse leider annex aartsterrorist Yasser Arafat is bekend dat hij tussen de € 500 miljoen en € 1 miljard ‘ontwikkelingshulp’ voor zichzelf achterover drukte. Zijn opvolger en huidige Palestijnse president Mahmoud Abbas had 5 jaar geleden al zo’n € 1,5 miljard bij elkaar gestolen.

 

Xander

(1) The Gatestone Institute via Zero Hedge
(2) Goededoelen.nl
(3) Hurriyet/ Shoebat

Zie ook o.a.:

10-09-2015: EU en Oxfam lanceren campagne of 60 miljoen immigranten toe te laten
14-10-2013: 14-10: Palestijnen maken bijna € 2 miljard zoek - alleen al van België
14-11-2012: (/ PA-leider Abbas heeft al ruim $ 1,5 miljard 'hulp'geld uit het buitenland bij elkaar gestolen)

 

Indien u wilt reageren op het forum.

 1. Geen hele woorden en/of zinnen in hoofdletters schrijven, wat als schreeuwen wordt gezien. Ook uw Nick name, max. 2 woorden, niet geheel in hoofdletters .Uw nickname mag geen naam zijn van een bekend publiek persoon. Uw posting wordt dan verwijderd.
 2. U kunt accenten aanbrengen middels max. 3 vetgedrukte woorden per posting, cursief of onderstreept.
 3. Posten in zwarte letters op witte achtergrond.
 4. Holocaust ontkenning of het bagatelliseren ervan. Postings worden verwijderd.
 5. Onacceptabele postings, provocaties, schuttingtaal, persoonlijke aanvallen of uitschelden kunnen uw postings zonder mededeling worden verwijderd evenals bij de andere punten.Het beheer kan er ook voor kiezen uw posting aan te passen. 
 6. Lees de Siteregels  http://xandernieuws.punt.nl/content/2009/04/siteregels
 7. Lees de Disclaimer http://xandernieuws.punt.nl/content/2012/01/disclaimer
 8. Geen artikelen of postings van andere websites kopiëren en op dit forum plakken, dit i.v.m. auteursrechten en schadeclaims. Schrijf introductie en verwijs naar de URL van de betreffende website. Uitzondering Wikipedia daar kan het wel evenals Bijbelcitaten.
 9. Plaats geen hyperlinks maar de url van de website, i.v.m. de wet op de auteursrechten. Uitzondering Wikipedia en Bijbelcitaten. Op elk plaatje wat u bij uw naam plaatst zit auteursrechten op, ook al staat dat er niet bij vermeld. Zoek een plaatje dat vrij is van auteursrechten.
 10. Dit is een Nederlands forum. Engelse commentaren vertalen naar Nederlands.
 11. U houdt één vaste nickname aan. Bij verandering van uw nickname ,maak daar melding van op het forum. Post u stelselmatig onder verschillende nicknames dan worden uw postings verwijderd.
 12. Gasten die gefocust zijn op het demoniseren van één bevolkingsgroep. Postings worden verwijderd.
 13. Het vermelden van persoonlijke informatie over een forumgast is niet toegestaan, posting wordt verwijderd. 
 14. Indien het topic niet over een bijbels thema gaat dan alle geloofsdiscussies op het Geloofsforum.
 15. Postings van, naar en over gasten die hier niet meer posten worden verwijderd.
 16. Wees bedachtzaam en let op uw woordkeuze en formulering in uw postings, wat u op het internet plaatst blijft daar staan. Post niet onder uw eigen naam maar gebruik een nicknaam.

Allen: Er is hier een geblockte poster bekend onder de naam Elia , die onder uw naam wil  posten.

Plaats een email onder uw naam in het reactievenster, zodat uw naam niet oneigenlijk gebruikt wordt. Deze spammer kan wel uw naam gebruiken maar heeft geen weet van uw email. Het emailadres dat u gebruikt is niet zichtbaar op het forum. Postings zonder een email worden niet gepubliceerd.  Mvg. Mod.

Geloofsdiscussies naar Geloofsforum. Nodig uw gesprekspartner uit om op het Geloofsforum   Ik Geloof..(Geloofsforum 31)  verder te praten.

Reacties

Bundy op 09-03-2018 15:51

Hierbij de salarissen van de medewerkers van Vluchtelingen-Werk Nederland :  https://www.indeed.nl/cmp/Vluchtelingenwerk-Nederland/salaries 

jan hendriks op 09-03-2018 17:15

nou dat zijn maar heel magere salarissen Bundy, dus totaal tegenstrijdig met bovenstaande

jawel op 09-03-2018 18:23

Zo , dat is dan ook weer afgelopen , geen geld meer mensen , alleen nog maar voor de dieren . Zodra ik verneem dat ook daar ze zichzelf mee verrijken dan doneer ik niets meer. 

Harriet Jonker op 09-03-2018 18:26

Vraag je af waarom alle rijken hun eigen foundation hebben..................!!!

peka8 op 09-03-2018 18:38

Wat een zieke wereld leven we in...geen andere woorden dan ziek!!!

Jean op 09-03-2018 19:59

Ik geef al jaaaaaren niets aan die parasiterende clubjes zakkenvullers wetende dat de gift toch nooit daar komt waarvoor ze gegeven werd.

Afrika is rijk genoeg om de welvaart op pijl te brengen en te houden maar zolang die politieke misdadigers aan het roer zitten zal dat blijven foutlopen.

Gorghel op 09-03-2018 20:08

De vrouwen thuis in Europa zijn vol van vrouwenrechten en doen een beetje moeilijk, terwijl de vrouwen/meisjes daar voor het 'grijpen' lagen. Zo is het Europese probleem verplaatst naar het arme Haïti, Syrië enz.

vlokje op 09-03-2018 20:22

1x keer het grote geld gewend, daarna altijd een krent

Je zou toch in de diepste hol weg kruipen, als je je op zo'n manier verrijkt

Eigenlijke besteed je  je goede werken uit voor een geld gift,  soort afkopen ....en verder met je leven.

"Doe er wat moois mee", namen ze iets te persoonlijk :-)

tycho op 09-03-2018 20:31

Liefdadigheid: 'De een zijn dood is de ander zijn brood.

tycho op 09-03-2018 20:49

Jawel: Eergisteren heb ik mijn vaste donatie voor het World Wildlife Fund gecanceld. Hiermede financeerde prins Bernard zijn Jachtparteien in Afrika. Van mijn geld geen kogels meer. Voor individuelen is hier nog zat te doen voor de dieren.

Qvic op 09-03-2018 21:42

Zodra een bedrijf (te) groot wordt, gaat de directie zich steeds arroganter gedragen. En hoe groter, hoe arroganter en ijdelere de directie wordt. Door zich zelf met bonussen en dergelijke zich zelf verrijken en denken dat zij onmisbaar en onaantastbaar zijn voor het bedrijf. Naar buiten presenteren zij zich zelf als voorbeeld leiders die de hele wereld beter kunnen maken met hun organisatie. Maar niemand mag binnen het bedrijf op hun leiderschap kritiek hebben. Zo is Greenpeace uit gegroeid van een ideologisch actie groepje die tegen de grote vervuilers van de wereld vochten tot een mega NGO die nu zelf bepaald hoeveel de donateur moet bijdrage aan hen en dat bij alle acties van hun een verdienmodel aanwezig moet zijn om überhaupt nog in actie willen komen. Zij verdraaien met alle gemak de waarheden voor eigen gewin. Ze hebben dan ook alle banden met hun ontstaan beginselen gebroken en denken in het kapitalisme. Ze zijn geworden waar zij in het begin zelf tegen vochten. Dat geldt eigenlijk voor alle NGO's. Overal waar bijna gratis geld te halen valt, komen er haviken in de directie. Die de gehele organisatie ontdoen van hun ideologische bestaansrecht en zorgen vooral goed voor zich zelf. Zij zorgen door misleiding en verdraaide waarheden, dat de kassa blijft rinkelen, want de meeste donateurs zijn nog steeds van mening dat het ideologische beginsel nog steeds hun insteek is en dat zij daarmee een goed doel ondersteunen. Dit zelfde geldt ook voor alle fondsen zoals het KWF, nierstichting, longfonds, hartstichting e.d.

Piece op 09-03-2018 22:27

U moet goed weten dat in het Koninkrijk van Christus en God geen plaats is voor mensen die ontuchtig, losbandig of hebzuchtig zijn. Hebzucht is het dienen van een valse god. Laat u niets wijsmaken door hen die proberen zulke zonden goed te praten, want God zal mensen die dat soort dingen doen, vreselijk straffen. Ga zelfs niet met zulke mensen om. Want uw hart, dat eens vol duisternis was, is nu vol van het licht van de Here. Laat dat dan ook blijken uit uw doen en laten. Het gevolg van het licht in u, is dat u alleen maar doet wat goed, juist en waar is. Probeer steeds weer te ontdekken wat de Here graag wil. Doe niet mee aan de zinloze praktijken die bij de duisternis horen, maar stel ze aan de kaak. De dingen die de goddelozen stiekem doen, zijn zo schandelijk dat wij daaraan zelfs geen woorden vuil moeten maken. Maar als het licht op hen valt, worden ze ontmaskerd. Alles wat openbaar wordt, is licht. Zo staat het ook geschreven: ‘Slaper, word wakker! Sta op uit de dood en de Christus zal u licht geven.’  Let dus goed op hoe u leeft. Wees niet onnozel, maar verstandig. Grijp elke gelegenheid aan om goed te doen, want wij leven in een slechte tijd.

Efeziërs 5:5‭-‬16 HTB

https://bible.com/bible/75/eph.5.5-16.HTB

Piece op 09-03-2018 22:32

Ik heb u steeds laten zien dat wij, door zó te werken, de armen tot steun moeten zijn. Denk maar eens aan de woorden van de Here Jezus. Hij zei dat geven beter is dan ontvangen.’

Handelingen 20:35 HTB

https://bible.com/bible/75/act.20.35.HTB

Kerken hebben vaak kleinschalige hulporganisaties en zendelingen en dergelijke die zeker iedere steun goed kunnen gebruiken, vertrouw daarbij op de Heer dat de giften goed zullen uitwerken. Wees dankbaar voor alles wat u kunt geven.

Nieuw Begin op 09-03-2018 22:36

Erdogan de waanzinnige:

https://www.youtube.com/watch?time_continue=8&v=liZf0Fp_Xs8

Meisje huilt als ze als toekomstige martelares wordt neergezet door de volkomen  turkse psychopaat Erdogan.

Wat een gruwelen bedrijft deze man in eigen land, het leed wat hij veroorzaakt is eindeloos. En dan heeft Nederland ook nog een fanatieke, supporters clubje  met de salafistengroep DENK die volgens de koran ongelovigen op een slechte dag zullen moeten onthoofden want zo wil het hun allah!

AEO op 09-03-2018 23:23

Magen David Adom,  oftewel de Rode Davidsster. Je kan beter daar doneren. Deze organisatie biedt overal in Israël medische hulp zonder aanziens des persoons.

Jean op 10-03-2018 15:10

Europa is aan zelfvernietiging bezig door vreemdelingen binnen te halen, door vreemdelingen stemrechten te geven, door vreemdelingen zich op stemlijsten te laten zetten én door vreemdelingen het recht te geven eigen barbaarse partijen op te richten.

Vreemdelingen hebben maar één recht wat wij omzetten in plicht en dat is: zich voor 100% aanpassen aan onze normen & waarden én seculiere wetten, niets meer en niets minder en dat "op alle vlakken".

Gerard op 10-03-2018 21:01

AEO op 09-03-2018 23:23 "... zonder aanziens des persoons." = óók aan terroristen

Lodewijk op 10-03-2018 21:08

Als het even tussendoor mag, het is kostelijk te lezen hoe links zichzelf politiek aan het uitschakelen is. Zelfs op het linkse bolwerk Joop.nl laten de meesten via hun reacties weten dat dit links-islamitische blok echt te gek wordt:

"De keuze tussen Leefbaar Rotterdam of een links-islamitisch stadsbestuur"https://joop.bnnvara.nl/opinies/keuze-leefbaar-rotterdam-links-islamitisch-stadsbestuur

Wat ze gemeen hebben is dat ze niet geloven dat Jezus Christus God is Die in menselijke gedaante gekomen is.

Lodewijk op 11-03-2018 01:13

"waarmee men in totaal 60 miljoen moslimmigranten naar Europa wil halen, zodat de islamisering van ons continent onomkeerbaar wordt gemaakt."

En die 60 miljoen wil in de noordelijke landen komen wonen, niet in de zuidelijke want daar valt weinig voor ze te halen. Dus vooal Duitsland maar ook ons land kunnen dan gezellig worden met tientallen miljoenen moslims...

Intussen, NRC: "Het is een gemengd huwelijk op Valentijnsdag. GroenLinks, de SP, PvdA en de islamitisch geïnspireerde partij Nida in Rotterdam presenteren zich woensdag als ‘Links Verbond’. Niet eerder werkten linkse partijen formeel samen met een partij van islamitische signatuur – laat staan in een stadsbestuur."

https://www.nrc.nl/nieuws/2018/02/14/geuzennaam-links-islamitisch-blok-a1592127

Tom Hendrix op 11-03-2018 07:35

@Lodewijk: 01.13. uur. Links en de islam, dat is een dodelijke combinatie.

Brawit op 11-03-2018 13:11

Ik geef al jaren niet meer. Vaak vindt het onze regering noding om hulpgelden over te maken. Daar zit al een deel van mijn te betalen belasting aan de staat in. Geef dus al genoeg. 

Oma op 11-03-2018 16:15

@Qvic op 09-03-2018 21:42

Volledig akkoord met jou!!! Zo is het maar net.

Commentaar
Jouw naam/bijnaam
Website url
E-mail
Je Punt profiel
Hou mij op de hoogte
Ik wil op de hoogte gehouden worden
Dit is een verplicht veld
Laatste Reacties

Rubrieken
Site Info
Email adres Administrator:
xandernieuws@gmail.com
 
Email adres Moderator:
modxnieuws@gmail.com
 
Overnemen eigen artikelen (in blauw en rood onder Headlines) alleen met toestemming.

Reacties, tips en opmerkingen worden erg gewaardeerd en altijd gelezen, maar vanwege het zeer grote aantal ben ik helaas niet in staat om (tijdig) op alle emails te reageren. Graag hiervoor uw begrip!

Privacy Bescherming:
 
Indien u Xandernieuws, dat bij Mijndomein is ondergebracht, leest en reageert op de Xandernieuws forums, doet u dat vrijwillig en is uw IP adres en emailadres- indien u dat vermeldt - bekend en wordt opgeslagen. Ook uw (nick) naam waaronder u post wordt opgeslagen. Xandernieuws zal uw gegevens nooit aan derden doorgeven. Indien u zich opgeeft voor het ontvangen van de nieuwe artikelen per email, zal Xandernieuws ook die gegevens nooit aan derden geven. We houden uw gegevens privé, tenzij de wet of rechterlijke macht ons dwingt uw gegevens aan hen te verstrekken. Datalekken in het systeem vallen onder de verantwoordelijkheid van Mijn Domein.Domeinregistratie en hosting via mijndomein.nl