Headlines


Actuele Discussies

 

Abonneren

Abonneer je nu voor nieuwe artikelen op deze website!

Israël doet niet mee met uitwijzen Russische diplomaten, want gif aanslag kan uit 20 landen komen

Israël vindt toekomst kernverdrag met Iran, dat president Trump mogelijk op 12 mei gaat opzeggen, veel belangrijker – Paul Craig Roberts: Om kernoorlog te voorkomen zou Rusland alle diplomatieke en economische banden met Westen moeten verbreken, en zich moeten focussen op China

 
Afbeelding: Getty Images (4).

Terwijl in het Westen de hysterische anti-Russische verstandsverbijstering in politiek en media verder om zich heen slaat, houdt Israël wel het hoofd koel. De regering Netanyahu doet dan ook niet mee met het uitwijzen van Russische diplomaten, mede omdat het gebruikte chemische gif, novichik, uit minstens 20 landen kan komen, en er ook daarom geen enkel hard bewijs is dat de Russen achter de aanslag op de voormalige dubbelspion Sergei Skripal in Groot Brittannië zitten.

 

24 Westerse landen wezen meer dan 100 Russische diplomaten uit, waaronder 2 uit Nederland. Het zou de grootste uitwijzing van Russische officials in de geschiedenis zijn. Het Kremlin heeft als vergelding vergelijkbare harde maatregelen aangekondigd.

Gif kan uit meer dan 20 landen komen

De Israëlische premier Benyamin Netanyahu en zijn minister van Defensie Avigdor Lieberman weten echter op basis van een rapport van de inlichtingendiensten dat het gebruikte chemische gif novichik weliswaar oorspronkelijk in de Sovjet Unie werd geproduceerd, maar heden ten dage door minstens 20 andere landen wordt gemaakt en opgeslagen. Dat betekent dat een Westerse inlichtingendienst vrij eenvoudig aan novichik kan komen om daarmee een false-flag aanslag te plegen, zoals hoogstwaarschijnlijk op Skripal is gebeurd.

Israël heeft met het besluit zich niet aan te sluiten bij de traditionele Amerikaanse en Britse bondgenoten er doelbewust voor gekozen om de contacten met Moskou, en met name met de Russische commandanten in Syrië, voorlopig niet in gevaar te brengen. Het Witte Huis was in de ogen van Jeruzalem te vaag geweest over de eventuele actieve vergelding tegen Moskou.

Trump zou door Israël verguisd kernverdrag met Iran op 12 mei gaan opzeggen

De regering Netanyahu vindt de toekomst van het verguisde kernverdrag met Iran veel belangrijker. Deze week had de premier van de Joodse staat daar een onderhoud over met de Duitse en Franse ministers van Buitenlandse Zaken. (1)

De VS en de EU verschillen namelijk flink van mening over het succes van dat door Barack Obama gesloten verdrag, waarin Iran een groot deel van zijn uraniumverrijkingscapaciteit mocht behouden. President Trump zou volgens berichten van plan zijn om de overeenkomst met de ayatollahs in Teheran op 12 mei op te zeggen. Dat zou al voor het aanstellen van de rechtse ‘havik’ en Israëlvriend John Bolton als Nationale Veiligheidsadviseur zijn besloten (2).

Plannen van Israël om –net als destijds in Irak en Syrië- de nucleaire installaties in Iran te vernietigen zijn er al jaren, en zo’n 6 jaar geleden was het bijna zover. Naar verluid stonden de Israëlische gevechtsbommenwerpers al op de startbaan, toen president Obama dreigde ieder toestel op weg naar Iran neer te schieten. Toen Trump hem opvolgde, had de Shi’itische republiek zijn installaties en defensie dermate versterkt, dat eenzijdige Israëlische militaire actie onmogelijk was geworden.

‘Misplaatste Russische vertrouwen op Westen kan kernoorlog veroorzaken’

Paul Craig Roberts, voormalig official van de regering Reagan en tegenwoordig hoofd van het Institute for Political Economy, schrijft dat het buitenlandse beleid van het Westen, inclusief dat van heel Europa, wordt bepaald door de leugens en de (militaire) macht van Washington. ‘Het was een logisch besluit dat Rusland probeerde op basis van feiten, bewijs en het recht met het Westen om te gaan, maar dat is zinloos gebleken. Als Rusland deze falende koers aanhoudt, is dat niet alleen voor Rusland riskant, maar voor de hele wereld.’

‘Voor de wereld is er niets gevaarlijker dan Ruslands zelfbedrog over de ‘Westerse partners’. Rusland heeft alleen Westerse vijanden, die van plan zijn de beteugeling van de Amerikaanse hegemonie (over de wereld) door Rusland (en China) te verwijderen. De diverse incidenten die het Westen in scene heeft gezet, zoals de vergiftiging van Skripal, de chemische wapens van Assad, de valse beschuldiging van een Russische invasie van Oekraïne, (het neerschieten van vlucht MH17), zijn bedoeld om Rusland te isoleren... en de onverschillige Westerse bevolking voor te bereiden op een (militair) conflict.’

Om die (kern)oorlog nog te voorkomen zou het Kremlin onmiddellijk alle diplomatieke en ook economische banden met het Westen moeten verbreken, en zich op China en het Verre Oosten moeten richten, vindt Roberts. ‘De gestoorde neocons, zoals NSA John Bolton, denken dat Rusland zal buigen... en de Amerikaanse hegemonie zal accepteren. Als deze aanname niet klopt, dan is het waarschijnlijke gevolg van Washingtons vijandige acties een kernoorlog.’

Die oorlog kan op diverse andere plaatsen dan Syrië en/of Iran ontstaan, zoals in Oekraïne, waar met de zware wapens en trainingen van de VS de oorlog tegen de Russische sprekende bevolking verder wordt opgevoerd; of in Noord Korea, omdat de geplande top met Trump –die helaas lijkt te zijn ‘overgenomen’ door de neocons- vermoedelijk zal falen, en Kim Jong-un daar de schuld van zal krijgen.

‘De vooruitzichten voor de vrede en stabiliteit op de wereld zijn triest. De door Amerika geleide Westerse vijandigheid tegen Rusland kan door een ongeluk of opzettelijk op een open conflict uitlopen. Daardoor kan het ondenkbare (een kernoorlog) realiteit worden. Gezien dit reële gevaar zou het Moskou’s topprioriteit moeten zijn om hierop voorbereid te zijn.’ (3)

 

Xander

(1) DEBKAfile
(2) Zero Hedge
(3) Institute Political Economy via Zero Hedge
(4) Afbeelding: Getty Images (vrij voor redactioneel, niet commercieel gebruik)

Zie ook o.a.:

25-03: Valse beschuldigingen en vrij spel voor bepaalde daders kenmerken morele failliet Westen (/ Geen bewijs, maar ‘de Russen’ krijgen automatisch de schuld)
16-03: False flag aanslag op spion in Engeland volgende stap naar WO-3 tegen Rusland (/ Dubbelspion Skripal veeleer doelwit van Westerse geheime dienst, omdat hij kon bevestigen dat het Trump/Rusland dossier nep was) 

 

Indien u wilt reageren op het forum.

 1. Geen hele woorden en/of zinnen in hoofdletters schrijven, wat als schreeuwen wordt gezien. Ook uw Nick name, max. 2 woorden, niet geheel in hoofdletters .Uw nickname mag geen naam zijn van een bekend publiek persoon. Uw posting wordt dan verwijderd.
 2. U kunt accenten aanbrengen middels max. 3 vetgedrukte woorden per posting, cursief of onderstreept.
 3. Posten in zwarte letters op witte achtergrond.
 4. Holocaust ontkenning of het bagatelliseren ervan. Postings worden verwijderd.
 5. Onacceptabele postings, provocaties, schuttingtaal, persoonlijke aanvallen of uitschelden kunnen uw postings zonder mededeling worden verwijderd evenals bij de andere punten.Het beheer kan er ook voor kiezen uw posting aan te passen. 
 6. Lees de Siteregels  http://xandernieuws.punt.nl/content/2009/04/siteregels
 7. Lees de Disclaimer http://xandernieuws.punt.nl/content/2012/01/disclaimer
 8. Geen artikelen of postings van andere websites kopiëren en op dit forum plakken, dit i.v.m. auteursrechten en schadeclaims. Schrijf introductie en verwijs naar de URL van de betreffende website. Uitzondering Wikipedia daar kan het wel evenals Bijbelcitaten.
 9. Plaats geen hyperlinks maar de url van de website, i.v.m. de wet op de auteursrechten. Uitzondering Wikipedia en Bijbelcitaten. Op elk plaatje wat u bij uw naam plaatst zit auteursrechten op, ook al staat dat er niet bij vermeld. Zoek een plaatje dat vrij is van auteursrechten.
 10. Dit is een Nederlands forum. Engelse commentaren vertalen naar Nederlands.
 11. U houdt één vaste nickname aan. Bij verandering van uw nickname ,maak daar melding van op het forum. Post u stelselmatig onder verschillende nicknames dan worden uw postings verwijderd.
 12. Gasten die gefocust zijn op het demoniseren van één bevolkingsgroep. Postings worden verwijderd.
 13. Het vermelden van persoonlijke informatie over een forumgast is niet toegestaan, posting wordt verwijderd. 
 14. Indien het topic niet over een bijbels thema gaat dan alle geloofsdiscussies op het Geloofsforum.
 15. Postings van, naar en over gasten die hier niet meer posten worden verwijderd.
 16. Wees bedachtzaam en let op uw woordkeuze en formulering in uw postings, wat u op het internet plaatst blijft daar staan. Post niet onder uw eigen naam maar gebruik een nicknaam.

Allen: Er is hier een geblockte poster bekend onder de naam Elia , die onder uw naam wil  posten

Plaats een email onder uw naam in het reactievenster, zodat uw naam niet oneigenlijk gebruikt wordt. Deze spammer kan wel uw naam gebruiken maar heeft geen weet van uw email. Het emailadres dat u gebruikt is niet zichtbaar op het forum. Postings zonder een email worden niet gepubliceerd.  Mvg. Mod.

Geloofsdiscussies naar Geloofsforum. Nodig uw gesprekspartner uit om op het Geloofsforum   Ik Geloof..(Geloofsforum 31) verder te praten.

Reacties

Pagina12
Sharkey op 29-03-2018 16:19

Duizenden Russische soldaten, samen met tanks, gevechtsvliegtuigen en raketten, zijn nu waakzaam aan de westgrens van Rusland met Europa te midden van verhoogde spanningen met het Westen. De nieuwste rapporten beweren dat Rusland de "openingsstike" voorbereidt in een oorlog tegen de NAVO (Noord-Atlantische Verdragsorganisatie).

Volgens The Daily Star zou Rusland zijn legers op zo'n manier positioneren dat het een snelle beslissende overwinning op de NAVO verzekert in het geval er een oorlog uitbreekt. Rusland lijkt bereid te zijn om een openingsaanval te doen als de besprekingen ten einde lopen.  De vrees voor een nieuwe wereldoorlog is aan beide kanten verscherpt, waarbij de een de ander de schuld geeft van falende betrekkingen,  zoals de beschuldiging van Groot-Brittannië aan Rusland over de vergiftiging van Sergei Skripal. Defensie-experts in de Atlantische Raad hebben nu de aanzienlijke dreiging uit Rusland aan de rand van Europa uiteengezet.   De NAVO-secretaris-generaal Jens Stoltenberg zegt dat de beslissing om zeven personeelsleden uit een Russische missie te verwijderen een "duidelijke en zeer krachtige boodschap verzendt dat er kosten zijn voor de roekeloze acties van Rusland", meldde The Guardian. Maar Rusland gaat niet zo snel achteruit als ze hun leger positioneren voor een oorlog.

Ike op 29-03-2018 18:18

@Bundy op 29-03-2018 01:37

Word er absoluut niet paranoida van. Begrijp goed dat je alles wat men tegen jou gebruikt ook tegen hen kan gebruiken. Als zij jouw buren of anderen tegen jou opzetten, kan jij ze op dezelfde wijze tegen hen opzetten. Als zij mensen programmeren, kan jij het ook. Pas als je doorslaat of het misbruikt, kan men je oppakken. Vaak zijn ze makkelijk te omzeilen.

Bundy op 30-03-2018 00:07

@ Ike op 29-03-2018  18:18

Ike , ik keek net naar een documentaire , daar zei een ex-FBI man iets dat mij diep trof én ik niet als toeval zie .     Ik ben precies , netjes  dus het tegendeel van een chaotische persoon .     Ik vermoed dat jij net zo bent .                   In hun protocol / instructie-boek staat :  Wanneer je van een controll-freak af wilt moet je deze onafgebroken achtervolgen , aftappen zodat ze het merken , dus hun privacy afnemen .      Die vent zei : dan draaien ze zo door dat ze zelfmoord plegen ! !        Een staatscrimineel aan het woord , gewoon op de televisie .  Ik zie dit niet als toeval   en heb eindelijk mijn antwoord .    Weet niet of je gelovig bent maar ik blijf bidden vóor ik eén stap buiten de deur zet .    Al die instanties en hun huurlingen dienen de boze . 

Pagina12
Commentaar
Jouw naam/bijnaam
Website url
E-mail
Je Punt profiel
Hou mij op de hoogte
Ik wil op de hoogte gehouden worden
Dit is een verplicht veld
Laatste Reacties

Rubrieken
Site Info
Email adres Administrator:
xandernieuws@gmail.com
 
Email adres Moderator:
modxnieuws@gmail.com
 
Overnemen eigen artikelen (in blauw en rood onder Headlines) alleen met toestemming.

Reacties, tips en opmerkingen worden erg gewaardeerd en altijd gelezen, maar vanwege het zeer grote aantal ben ik helaas niet in staat om (tijdig) op alle emails te reageren. Graag hiervoor uw begrip!

Privacy Bescherming:
 
Indien u Xandernieuws, dat bij Mijndomein is ondergebracht, leest en reageert op de Xandernieuws forums, doet u dat vrijwillig en is uw IP adres en emailadres- indien u dat vermeldt - bekend en wordt opgeslagen. Ook uw (nick) naam waaronder u post wordt opgeslagen. Xandernieuws zal uw gegevens nooit aan derden doorgeven. Indien u zich opgeeft voor het ontvangen van de nieuwe artikelen per email, zal Xandernieuws ook die gegevens nooit aan derden geven. We houden uw gegevens privé, tenzij de wet of rechterlijke macht ons dwingt uw gegevens aan hen te verstrekken. Datalekken in het systeem vallen onder de verantwoordelijkheid van Mijn Domein.Domeinregistratie en hosting via mijndomein.nl