Headlines

Actuele Discussies

 

Abonneren

Abonneer je nu voor nieuwe artikelen op deze website!

Amerikaanse kolonel bang dat confrontatie Israël en Iran in Derde Wereldoorlog eindigt

Met dit soort campagnes en advertenties wordt gewaarschuwd voor een nucleair bewapend Iran. De vraag is echter of het bewust opzoeken van een militaire confrontatie, zoals de huidige Israëlische regering lijkt te doen, nu wel zo’n verstandige koers is.

Kolonel Lawrence Wilkerson, oud stafchef van ‘neocon’ minister van Buitenlandse Zaken Colin Powell, heeft op de jaarlijkse Israël-lobby conferentie van de National Press Club onverwacht zware kritiek geuit op de Joodse staat. Volgens hem probeert de huidige Israëlische regering –met steun van nota bene Saudi Arabië- de Verenigde Staten in een gezamenlijke oorlog tegen Iran te lokken. Als dat lukt, dan kan volgens hem het hele Midden Oosten worden verwoest, met de Derde Wereldoorlog als gevolg.

 

Volgens Wilkerson ligt Israël op koers voor ‘een massale confrontatie’ met diverse vijanden, ‘een confrontatie die Amerika mee zal zuigen’, het einde van Israël kan betekenen, en ‘onherstelbare schade zal toebrengen aan het imperium dat Amerika is geworden.’

De kolonel wees op de Israëlische minister van Defensie Avigdor Lieberman, die in april in New York op de jaarlijkse conferentie van de Jerusalem Post een toespraak zal houden over het niets verhullende onderwerp ‘De Nieuwe Oorlog met Iran’. Die oorlog zou niet alleen in Jeruzalem, maar ook in de Saudische hoofdstad Riyadh hoog op het verlanglijstje staan.

Te vaak de ‘antisemitisme’ kaart?

De Israëlische premier Benyamin Netanyahu gebruikt in Wilkersons ogen veel te vaak de ‘antisemitisme’ kaart. ‘Dat is bijna altijd het eerste wapen waar Israëlische politici onder druk naar grijpen. In dit geval is dat tegen een land, Iran, waar de grootste Joodse gemeenschap buiten Israël en Turkije in redelijke vrede leeft.’

Waarbij wij aantekenen dat ‘redelijk’ inhoudt dat de Joden in Iran weliswaar meestal met rust worden gelaten, maar in ongeveer alle aspecten van het leven als tweederangsburgers worden gezien en behandeld. Christenen in Iran hebben veel zwaarder; veel christenen die openlijk hun geloof belijden, worden gediscrimineerd, vervolgd, geterroriseerd, en worden niet zelden zonder vorm van proces gevangen gezet.

Netanyahu ‘hypocriet’

Wilkerson lijkt echter een punt te hebben bij het wijzen op de hypocrisie van premier Netanyahu. Die hield op de internationale veiligheidsconferentie in München een stuk van een volgens hem Iraanse drone omhoog, die in het Israëlische luchtruim werd neergehaald. Israël zelf stuurt echter al jaren voortdurend drones en gevechtsvliegtuigen het luchtruim van Libanon in, en de laatste jaren ook regelmatig van Syrië, waar Iran militair steeds actiever wordt.

Israël en Saudi Arabië hebben Amerika nodig

Netanyahu, Lieberman en de nieuwe Saudische koning Mohammed bin Salman willen volgens hem Iran aanvallen en het nucleaire programma van het land vernietigen, maar zijn niet in staat dit zelf te doen. Daarom proberen zowel Israël als Saudi Arabië de VS zover te krijgen mee te doen.

Israël heeft weliswaar al $ 2 miljard uitgegeven aan voorbereidingen voor een enorme militaire operatie tegen Iran, maar beseft dat het daar niet op eigen houtje aan kan beginnen zonder dat de vergelding vanuit bijvoorbeeld Libanon, waar de Shi’itische terreurbeweging Hezbollah al zo’n 100.000 raketten en projectielen heeft, de kleine Joodse staat grotendeels vernietigt, en Joodse doelen wereldwijd met grof geweld te maken zullen krijgen.

Iraanse haat- en oorlogsretoriek

De Israëlische angst voor Iran is overigens goed te begrijpen als gekeken wordt naar de jarenlange haat- en oorlogsretoriek die wordt gebezigd door de Ayatollahs en mullahs in Teheran. Die laten geen gelegenheid onbenut om op te roepen tot de totale vernietiging van de Joodse staat. Iraanse defensie onderdelen hebben in de loop der jaren diverse animatiefilmpjes geproduceerd waarin een massale Iraanse/moslim aanval op Israël werd getoond, zelfs met kernwapens, waar Iran al bijna twee decennia clandestien aan werkt.

Focus kan beter op verdediging worden gelegd

De opmerkingen van kolonel Wilkerson snijden echter in zoverre hout, dat de wijsheid van het opzettelijk proberen te veroorzaken van een oorlog met Iran door de huidige Israëlische regering kan worden betwijfeld. In Jeruzalem zou men er wellicht beter aan doen de eigen retoriek flink te temperen, en er ondertussen voor te zorgen dat de toch al geduchte Israëlische strijdkrachten tot de tanden toe klaar en bewapend zijn om zich tegen eventuele Iraanse agressie –mogelijk ook vanuit Syrië- te verdedigen. Als slachtoffer van agressie zal Israël dan vermoedelijk veel meer steun vanuit Amerika en de Westerse wereld krijgen, dan als dader en mogelijke aanstichter van de Derde Wereldoorlog.

 

Xander

(1) TheAntiMedia via Zero Hedge 

 

Indien u wilt reageren op het forum.

 1. Geen hele woorden en/of zinnen in hoofdletters schrijven, wat als schreeuwen wordt gezien. Ook uw Nick name, max. 2 woorden, niet geheel in hoofdletters .Uw nickname mag geen naam zijn van een bekend publiek persoon. Uw posting wordt dan verwijderd.
 2. U kunt accenten aanbrengen middels max. 3 vetgedrukte woorden per posting, cursief of onderstreept.
 3. Posten in zwarte letters op witte achtergrond.
 4. Holocaust ontkenning of het bagatelliseren ervan. Postings worden verwijderd.
 5. Onacceptabele postings, provocaties, schuttingtaal, persoonlijke aanvallen of uitschelden kunnen uw postings zonder mededeling worden verwijderd evenals bij de andere punten.Het beheer kan er ook voor kiezen uw posting aan te passen. 
 6. Lees de Siteregels  http://xandernieuws.punt.nl/content/2009/04/siteregels
 7. Lees de Disclaimer http://xandernieuws.punt.nl/content/2012/01/disclaimer
 8. Geen artikelen of postings van andere websites kopiëren en op dit forum plakken, dit i.v.m. auteursrechten en schadeclaims. Schrijf introductie en verwijs naar de URL van de betreffende website. Uitzondering Wikipedia daar kan het wel evenals Bijbelcitaten.
 9. Plaats geen hyperlinks maar de url van de website, i.v.m. de wet op de auteursrechten. Uitzondering Wikipedia en Bijbelcitaten. Op elk plaatje wat u bij uw naam plaatst zit auteursrechten op, ook al staat dat er niet bij vermeld. Zoek een plaatje dat vrij is van auteursrechten.
 10. Dit is een Nederlands forum. Engelse commentaren vertalen naar Nederlands.
 11. U houdt één vaste nickname aan. Bij verandering van uw nickname ,maak daar melding van op het forum. Post u stelselmatig onder verschillende nicknames dan worden uw postings verwijderd.
 12. Gasten die gefocust zijn op het demoniseren van één bevolkingsgroep. Postings worden verwijderd.
 13. Het vermelden van persoonlijke informatie over een forumgast is niet toegestaan, posting wordt verwijderd. 
 14. Indien het topic niet over een bijbels thema gaat dan alle geloofsdiscussies op het Geloofsforum.
 15. Postings van, naar en over gasten die hier niet meer posten worden verwijderd.
 16. Wees bedachtzaam en let op uw woordkeuze en formulering in uw postings, wat u op het internet plaatst blijft daar staan. Post niet onder uw eigen naam maar gebruik een nicknaam.

Allen: Er is hier een geblockte poster bekend onder de naam Elia , die onder uw naam wil  posten.

Plaats een email onder uw naam in het reactievenster, zodat uw naam niet oneigenlijk gebruikt wordt. Deze spammer kan wel uw naam gebruiken maar heeft geen weet van uw email. Het emailadres dat u gebruikt is niet zichtbaar op het forum. Postings zonder een email worden niet gepubliceerd.  Mvg. Mod.

Geloofsdiscussies naar Geloofsforum. Nodig uw gesprekspartner uit om op het Geloofsforum   Ik Geloof..(Geloofsforum 31)  verder te praten.

Reacties

simon op 11-03-2018 14:13

Aanval is de beste verdediging, Israël heeft meerdere oorlogen tegen alle verwachtingen in gewonnen,

een groot Wonder! Maar inderdaad Israël kan beter wat geduld bewaren.

Bundy op 11-03-2018 14:41

Helaas is dit het Israël dat de Zoon van God heeft afgewezen .   Als maar een paar procent van hetgeen ik heb gelezen over Netanyahu waar is , dan hebben we ook hier te maken met een hoge vrijmetselaar die nauwe contacten met de bazen in de V. S . heeft .        Op sommige Christensites zijn ze er van overtuigd dat Prins  ( niet Koning ! ) Mohammed Ben Salman  de komende vredesvorst is .

Israël heeft met hem én dus met bijna alle staten van het M.O . een verdrag gesloten om met dit gigantische leger Iran uit te schakelen .  Wanneer dit leger daarna naar het Westen afbuigt is Israël verloren .   In het O.T wordt dit het verdrag met de dood genoemd ,  ook wordt daar gezegd dat Israël volledig overlopen ( en erger )  zal worden .                   

Dion op 11-03-2018 15:10

tot de grote verdrukking  zal de Heer Israël  verdedigen.  , tijdens de grote verdrukking zal men het zeer moeilijk krijgen in Israël zoals beschreven in de Bijbel.

op het moment als ze helemaal ten onderd dreigen te gaan, grijpt de Heer persoonlijk en rechtstreeks in,  ik hoop dat nog veel mensen de Heer Jezus daar zullen aannemen zodat ze zullen ontkomen aan die ellende

Mario Schettini op 11-03-2018 15:30

net zoveel geduld in Europa rijders de jaren 1932-1945?

JP op 11-03-2018 15:48

"De laatste stuiptrekkingen van de Neo-con's". Als het aan Trump ligt, dan wordt deze dreiging in de kiem gesmoord. Zoals ook bij NK gelukkig het geval is. Dat is mijn overtuiging. Zoals Simon al schrijft: "Israel kan beter wat geduld bewaren".

Tom Hendrix op 11-03-2018 15:51

Wat geschieden moet, zal geschieden!  De Openbaring van Johannes, is zeer wel van toepassing op deze dagen, en op de bedreigingen, die landen wederzijds tegen elkaar uiten. Maar Adonai regeert! Ik hou mij vast aan Jezus, Messias.

kim op 11-03-2018 15:55

offtopic: vanochtend vroeg alweer prettig wakker geworden door prachtige vogels in de tuin, ze zingen bijna alweer het hoogste lied, het kan nog toontje hoger. Pluk de dag en genieten!!!

White Lion op 11-03-2018 16:28

Ik denk dat wij geen van allen ook maar iets begrijpen van wat zich daar afspeelt en tegen welke krachten Israel moet vechten. God heeft een plan met Israael, Hij zal dit plan ten uitvoer brengen. God heeft gezegd dat wie Israel zegent, die zal Ik zegenen. Wil niet zeggen dat je het altijd eens moet zijn met de koers die Israel vaart, maar wij westerlingen hebben geen enkel idee hoe die oosterse wereld daar in elkaar steekt. Dus lijkt het mij beter om achter Israel te staan, ondanks dat wij niet begrijpen wat ze doen en waarom. God heeft de controle.

Mijn punt is dus, wees heel voorzichtig met het veroordelen van Israel, het zou zo maar kunnen dat je over de daden van God zelf oordeelt.

lies op 11-03-2018 16:57

Helemaal met Kom eens. en verder. Israël is Gods volk. Laat het daarom ook verder maar aan God over hoe en wat met Israel 

peter op 11-03-2018 17:29

Inderdaad pluk de dag! En hou toch eens op met die negatieve propoganda.

Eelke Piers op 11-03-2018 17:38

Als het hele middenoosten vernietigd zou worden dan is Israël dat ook.

De Israëliërs zullen echt geen zelfmoord plegen.

Dus vergeet dit maar.

Ramshoorn op 11-03-2018 17:41

Beste Xander, is dit niet een ordinair staaltje psychologische oorlogsvoering van alle betrokken partijen in het M-O. De mens wikt maat God beschikt blijkt nog steeds na 6000 jaar mensengeschiedenis.

God in de hemel lacht [Psalm 2]om al die oorlogszuchtige druktemakers van 2018 in het M-O die Hem voor de voeten lopen.

Laten we blijven bidden voor de vrede van Jeruzalem, de stad van de grote Koning Davids. Psalm 122. De God van Israël heeft al zoveel grote monden de afgelopen honderd jaar vernederd en tot eeuwig zwijgen gebracht: denk aan Lenin, Stalin, Hitler, Musolinie, Mao, Pol Pot, Hij zal ook Iran, Saudi Arabië, Turkije, Syrië, enz een les leren die tot in detail in Jesaja 13 en 14 en Ezechiël 38 en 39 staat beschreven.

Alle antisemitische volken weten dat donders goed en daarom haten ze alle Joden en Christenen wereldwijd. Wij weten: het licht is sterker dan de duisternis. Psalm 58. Satan en al zijn vrienden zullen voor eeuwig branden volgens Jeshua in Openbaring 20.

Het Heil is uit de Joden leerde de Joodse Jeshua in Samaria 2000 jaar geleden al. Johannes 4:22. Israël wordt in de nabije toekomst zelfs tot hoofd der volken. Jeremia 31:7 en Jesaja 60. Het beste komt nog! Shalom Ramshoorn.

soesman op 11-03-2018 17:46

Nonsens betoog ! Harmagedon gebeurd pas als nadat yismael[ islam ] eerst tegen edom [ europa ] en esau [ USA ] oorlog voert -ZOHAR !

Daarna gaan zij het westen een verbond met de antichris[ Islam ] tegen israel na drie een half jaar  schijn vrede verbond , dus de derde tempel moet eerst gebouwd worden !

Daarna komt de harmagedon na holocause van de islam dus de totale vernietiging met nucleare wapens onder elkaar in de hele wereld zie  Ezechiël 38  de naties zodat 2/3 van de mensheid dood gaan en ook israel !

Dan komt de maschiyah de Here Yahshuwah [ Jesus Christus ] zacharia 14 !

Hubo op 11-03-2018 17:47

Het is een bizar monsterverbond als Israël en Saoedie Arabië zouden samenspannen tegen Iran.Het is onduidelijk of Trump daar zomaar in mee kan gaan.Het valt niet helemaal uit te sluiten.Het is ook de vraag of Rusland zich er actief in zal mengen als de situatie in Syrië enigszins geconsolideerd is.

De agressoren rekenen natuurlijk op een snelle regimeverandering in Iran na een eerste Blitzkrieg.En dat de overgrote meerderheid van Soennitische moslims zich wel gedeisd zal houden.

Dan denk je natuurlijk al gauw:" Eitje" .Dat ben ik ook geneigd te denken,maar ik weet natuurlijk verder van niets.Ik kan me voorstellen,dat de verleiding zo een klinkend succes te halen groot is.

Het is goed om dat af te remmen,maar de dreiging blijft aanwezig en Netanyahu staat nu wel wat onder druk in zijn land,maar zelfs als die het veld zou moeten ruimen,heb ik niet de indruk dat dat veel aan het politieke klimaat zou veranderen.

Moeten we dit nu als goedmakertje van Wilkerson zien?Per slot van rekening heeft Powell de boel indertijd belazerd met de veronderstelde massavernietigingswapens van Saddam Hoessein en in zekere zin is dat uitgelopen op de oorlog tegen IS in combinatie met het bestrijden van de opstand in Syrië.Daar speelt eigenlijk al een kleine wereldoorlog.Ik zeg wel vaker dat het ze in het westen niets kan schelen wat voor rotsooi het wordt,omdat zich daarbinnen altijd weer nieuwe kansen voordoen.Kunnen ze Syrië niet pakken,dan proberen ze het gewoon met Iran.Het moet natuurlijk wel in de pers goed voorbereid worden,maar Trump is al een tijdje bezig de poten onder de nucleaire overeenkomst met Iran weg te zagen.

Hubo op 11-03-2018 17:51

Ik hoor ook al weer de vogels rond zonsopgang fluiten.Van de week eerst nog even voorzichtig kortstondig,maar nu aanhoudend.En de hanen in de buurt kraaien het hele jaar door."Gaap!" roep ik ze dan wel eens toe,maar daar trekken ze zich niets van aan.

Simon op 11-03-2018 18:41
@ simon op 11-03-2018 14:13

Aanval is de beste verdediging, Israël heeft meerdere oorlogen tegen alle verwachtingen in gewonnen,

een groot Wonder! Maar inderdaad Israël kan beter wat geduld bewaren.

Hallo Simon leuk dat je mijn naam gebruikt maar heet je echt zo, of is het ijdel gebruik van mijn naam?

rescue op 11-03-2018 19:24

Iran, (Perzië) wordt als coalitiegenoot van Gog omschreven, een toekomstig leider van Magog (Rusland). Deze leider zoekt in eerste instantie geen confrontatie, en zal ook Iran daar van weerhouden, gezien de enorme konsekwenties. Toch zal het God Zelf zijn die haken in zijn kaken slaat om hem te dwingen te komen. Alleen om ook aan hem en zijn coalitiegenoten de almacht van de enige ware God te tonen. M.I. pas aan het einde van de grote verdrukking omdat de nieuwe milleniumtempel direct daarna wordt gebouwd. Israel zal niets meer hoeven te ondernemen tegen deze coalitie omdat het dan al overlopen is door de koning van het Noorden en de invasiemacht van het westen. Voor dat het zover is komt de valse vredemessias waar ook het overgrote deel van het volk der joden in zal meegaan en het verdrag met de hel mee ondertekent. Dit verdrag  zal ongetwijfeld de verdeling van Jeruzalem betekenen en het optreden van de een wereldreligievalse profeet. 

kim op 11-03-2018 19:37

met gapen bereik je niets en daar trek jij je ook niets van aan, toch bste Hubo?

Arie op 11-03-2018 19:57

Met alle respect voor deze kolonel Lawrence Wilkerson, maar dan heeft deze brave borst nog nooit de Bijbel of Openbaringen gelezen en woorden van God ontdekt waarin God zegt (kort en simpel samengevat) dat Israel nooit en te nimmer een totale vernietiging zal hoeven doorstaan, want als de kwaadwillende landen Israel omsingelen zal God ingrijpen en de grote vijandelijke legermassa's totaal vernietigen.

De hele geschiedenis door blijkt er niets veranderd in de aard en in de identiteit van Israëls vijanden en daarom zullen ook in de eindtijd de volken die in opstand komen tegen Israël geoordeeld worden. Met islamitische landen is geen vrede te sluiten, omdat de moslimideologie voorschrijft dat de ongelovigen bedrogen moeten worden en als dat nodig is, ze te slachten. De Arabische buren die door Israël in de vorige oorlogen volledig in de pan zijn gehakt, hebben hun les niet geleerd.

De Bijbel maakt duidelijk dat ze nogmaals op avontuur zullen gaan, in de veronderstelling dat ze een volgende oorlog kunnen winnen. Maar ook deze oorlog zal door Israël gewonnen worden omdat God Zelf voor Zijn volk tussenbeide zal komen. God Zelf staat Borg voor het voortbestaan van Zijn volk, dat immers de drager is van talrijke heilsbeloften, die een eeuwigdurende strekking hebben. Velen hebben in het verleden geprobeerd Israël te vernietigen maar hebben daar hopeloos in gefaald. God wil niet en zal niet toestaan dat Israël wordt vernietigd.

Een ander geluid op 11-03-2018 20:34

Gezien de voortdurende retoriek en dreigementen (sinds 1980) van de ayatollahs tegen Israël, kan ik me bij de Israëlische reactie wel iets voorstellen. Ik denk echter, dat Israël beter eerst Hezbollah kan uitschakelen. Gewoon wachten tot die beweging weer eens rechtstreeks de confrontatie zoekt met Israël en dan gelijk deze beweging voor eens en altijd uitschakelen. Totaal vernietigen en volledig ontmantelen. Dat hadden ze al veel eerder moeten doen, dan hadden er nu dus geen 100.000 raketten in Zuid Libanon op Israël gericht gestaan. Hoe je het ook draait of keert; voordat Israël überhaupt aan het gevaar Iran kan denken, zullen ze eerst Hezbollah totaal moeten vernietigen. Daarop zouden alle plannen en voorbereidingen in Israël gericht moeten zijn. Met de zware bunkerbusters die ze van de USA ontvangen hebben, kunnen ze van heel het Hezbollah gebied één grote krater maken. 

https://www.cidi.nl/volgend-jaar-half-miljoen-raketten-op-israel-gericht/

AEO op 11-03-2018 21:53

Ik geloof niet dat Israël zich zomaar roekeloos in een oorlog tegen Iran zal gaan storten. Maar Israël zal zich wel degelijk op zo'n oorlog voorbereiden, gezien de vele hatelijke uitingen richting Israël van het regime in Teheran. Iran zal zeker op een dag kernwapens bezitten, maar ze zullen geen kans krijgen om Israël te vernietigen. God doet de Joden terugkeren naar hun land, het Oude Testament staat vol met profetieën hierover. En Hij doet ze niet terugkeren om ze vervolgens te laten afslachten. God zal de boog van Elam verbreken. Met Elam wordt het tegenwoordige Iran aangeduid. Hoe alles precies zal geschieden weet ik niet, maar veel zal zich gaan toespitsen op Jeruzalem. Lees er Zacharia 12 maar eens op na. Dat kunnen we zo naast de aktualiteit leggen!

Cefas op 11-03-2018 23:45

Zie, de Bewaarder van Israel sluimert noch slaapt. (Ps. 121:4). Israel zal zeker niet te gronde gaan. De Eeuwige waakt over Zijn oogappel. Toch betekent dat niet dat Israel niet door een zware tijd nog moet gaan maar JHWH zal Israel beschermen tegen al zijn vijanden. Allen die zich zullen verheffen tegen Zijn volk zullen zich deerlijk verwonden. Dus de Arabische en andere (kust) landen zijn gewaarschuwd.

Ron op 11-03-2018 23:52

Zolang ik deze website bezoek lees ik alles over oorlogen. En er is er in die jaren nog geen uitgebroken alles het gaat om een derde wereld oorlog, en gelukkig maar. Maar waarom altijd toch deze nieuws plaatsen als het op niets is gebaseerd dan alleen mensen angst aanjagen om niets. Ofwel fake nieuws!

Het gaat om de dreiging van een wereldoorlog en gelukkig is dat altijd nog voorkomen. De dreiging is geen fakenieuws. Mod.

Tom Hendrix op 12-03-2018 07:04

@Arie: 19.57. uur, op 11/3. Ben het met U eens.

Steve op 12-03-2018 08:09

@bundy.. Hoe had Jezus dan voor onze zonden kunnen sterven?

En over het artikel, En waarom heeft Israël onder andere de 6 daagse oorlog gewonnen? Naast hulp van de heer ook omdat ze als verdediging de aanval kozen. Iran roept al jaren dat ze, wanneer ze er klaar voor zijn, Israël van de kaart willen vegen. Geduld en dan pas om hulp vragen kan dan wel eens te laat zijn. Israël wil Iran niet van de kaart vegen.. Ze wil de dreiging wegnemen 

Wim op 12-03-2018 08:50

Ben er ook met eens, Mod en is ook belangrijke en aanhoudende spanningsituaties, van de verschillende nieuws berichten die ik gelezen heb, en ook al opvoorhand van op de hoogte was, maar dit wel belangrijk nieuwsbericht is. Wel degelijk Iraan zich verder aan bewapenen zijn, om blijkbaar zich mogelijk voor te bereiden, om tegen Israel te willen uitschakelen, nog wel niet met 100% kan bevestigd worden. Iraan is wel zich verder aanbwapenen, en oudere raketten met gps systeem voorzien hebben, en steeds meer raketten gericht worden naar Israel. Syrië worden nu niet of weinig transporten gedaan, wegens Israel deze kan transeren en ook aanvalt, en nu zelfs niet meer transport eren, maar produceren, en Israel niet meer kunnen traseren, via spionage satelieten nu tactische strategie van Iraan of Ezbollhah in Syrië. Iraan zijn wel degelijk bezig met machtstrategie verder uit te bouwen in midden oosten, t.o.v. Israel. Assad van Syrië en Ayatollah Khamenei de hoogste leider van Irangoede vrienden zijn en ook dezelfde strategiën blijkbaar hebben. Indien van daaruit en oorlog tegen Israel zou begonnen worden, kan dit ook tot wereldconflict uit breiden, zeker niet uitgesloten. De reden is, omdat dit zal afhangen wat Amerika zich mogelijk Israel ter hulp zou komen. Dan is het de vraag, wat gaat Poetin van Rusland doen, die wel terug zal verkozen worden voor nieuwe ambstermijn en wat hij dan zal beslissen en of hij Assad dan zal blijven steunen. Indien Iran vandaaruit tegen Israel de oorlog zou verklaren of zelfs conflict situatie ook niet uit kunt sluiten, en vanuit Syrië en oorlog tegen Isreal zou beginnen, heb ik toch nog mijn twijfels, maar niet uitsluit. Assad is wel nog altijd de President, en is en blijft momenteel baas in eigen huis, en Rusland heeft dit zelf al ondervonden, en is dan wel wereldmacht, maar Assad laat zich gelden in eigen land en is dominante leider, die Poetin in het zadel houd en ook steunt, om bepaalde stratigische reden. Poetin kan daar wel al over meespreken, wegens er wel al degelijk ernstige meningverschillen zijn geweest, die voor Poetin niet zal verwacht hebben, als wereldmacht.  Indien Rusland zich hier ook achter Assad zou blijven staan, maar dat is nog maar de vraag. Indien hij daar wereldoorlog voor over heeft, weet ik niet, maar niets uitgesloten worden. Tegelijk is Saoedië Arbië ook Iran vijand en Amerika heeft daar ter plaatsen ook legerbasis, die dan ook zal gebruikt worden, vanuit tactisch oogpunt, en dit in midden oosten, wel degelijk volledig uit de hand zou kunnen lopen, nooit kunt uitsluiten. Dan is het de vraag wat Amerika en Rusland gaat doen en Saoedi Arbië en Israel zal doen en de wereldmachten verder gaan beslissen. alles bepalend zal worden of het tot wereldoorlog zou komen of mogelijk tot en wereldconflict wel of niet zal worden. Europa en of samen met Amerika zouden nu al opvoorhand moeten waarschuwen, om hun mogelijke oorlogzuchtige plannen, zeker niet moeten uitvoeren, wegens dit direct tot verder escalaties zal leiden, met erntige gevolgen voor Iran en Syrië en heel het midden oosten, volledig verantwoordelijk wordt gesteld en de ernstige zware gevolgen zal moeten dragen, met  verreikende ernstige gevolgen voor eigen land.

FinalCountDown op 12-03-2018 13:58

De baas van de CIA zei onlangs dat WO III binnen de 12 weken zal uitbreken omwille van Noord-Korea.  Een Amerikaans kolonel is bang dat confrontatie Israël en Iran in wereldoorlog III eindigt...  Ze moeten hun beweringen toch een beetje beter op mekaar afstemmen...

Eelke Piers op 12-03-2018 21:29

@ Arie op 11-03-2018 19:57

God zal Israël beschermen maar de prijs zal verschrikkelijk hoog zijn.

Want zo staat geschreven dat alle volkeren Israël zullen benauwen. De staat Israël zal ingenomen worden en de mensen vermoord voor zover ze zich niet terugtrekken op Jerusalem. Maar ook daar zullen alle volkeren, dus ook Nederland dat een moslimstaat geworden is, tegen Jerusalem optrekken. Elke Israëlier, ook een kind van 4 jaar zal met een geweer rondlopen om Jerusalem te verdedigen. Als de nood het hoogst is zal de Almachtige verschijnen en zich neerzetten op de Berg Sion en deze berg zal splijten en tussen de bergen zal een groot dal ontstaan. Door deze aardbeving zal heel Jerusalem vernietigd worden.Ook de nieuwe Tempel en de Rotskoepel

God zal dan alle volkeren in dit dal verzamelen en ze vernietigen. De overige zullen opzien naar de Almachtige en Hem zien die ze doorstoken hebben en geloven.

Zo staat het geschreven en zo zal het gebeuren. De vraag is alleen hoeveel Israëliers er over zullen blijven. Een kleine kudde van 144.000 man van de 8 miljoen?

Dan zal er een nieuw Jerusalem gebouwd worden en heel de wereld zal er aan meebouwen

Henk op 15-03-2018 22:15

Wilkerson staat ongetwijfeld een vorm van isolationisme voor. Begrijpelijk in het huidige politieke klimaat in de VS. Tegelijk is het begrijpelijk dat Israel de VS bij de les houdt. Een ’flirt’ Met Saudi Arabie ligt mi voor de hand, ondanks hun fundamentele verschillen, niet in de laatste plaats omdat beide landen politieke steun vinden in de VS en zwaar worden bewapend door de Amerikaanse wapen industrie. Een oorlog in het MO is, hoe morbide ook in diens belang. Door hierop te anticiperen hoopt Israel een claim te leggen op de Amerikaanse diplomatieke macht en inspanning om een confrontatie te voorkomen. Wat wij zien is rhetoriek de ‘stare down’ voorafgasnd aan een gevecht zodat dit hopelijk nog lang uitblijft maar zeker zal komen.  

Commentaar
Jouw naam/bijnaam
Website url
E-mail
Je Punt profiel
Hou mij op de hoogte
Ik wil op de hoogte gehouden worden
Dit is een verplicht veld
Laatste Reacties

Rubrieken
Site Info
Email adres Administrator:
xandernieuws@gmail.com
 
Email adres Moderator:
modxnieuws@gmail.com
 
Overnemen eigen artikelen (in blauw en rood onder Headlines) alleen met toestemming.

Reacties, tips en opmerkingen worden erg gewaardeerd en altijd gelezen, maar vanwege het zeer grote aantal ben ik helaas niet in staat om (tijdig) op alle emails te reageren. Graag hiervoor uw begrip!

Privacy Bescherming:
 
Indien u Xandernieuws, dat bij Mijndomein is ondergebracht, leest en reageert op de Xandernieuws forums, doet u dat vrijwillig en is uw IP adres en emailadres- indien u dat vermeldt - bekend en wordt opgeslagen. Ook uw (nick) naam waaronder u post wordt opgeslagen. Xandernieuws zal uw gegevens nooit aan derden doorgeven. Indien u zich opgeeft voor het ontvangen van de nieuwe artikelen per email, zal Xandernieuws ook die gegevens nooit aan derden geven. We houden uw gegevens privé, tenzij de wet of rechterlijke macht ons dwingt uw gegevens aan hen te verstrekken. Datalekken in het systeem vallen onder de verantwoordelijkheid van Mijn Domein.Domeinregistratie en hosting via mijndomein.nl