HeadlinesActuele Discussies

 

Abonneren

Abonneer je nu voor nieuwe artikelen op deze website!

Turkije dreigt met invasie Griekse eilanden

Herstel Turks-Ottomaanse Rijk door militaire veroveringen steeds dichterbij – Jaren ’30 op herhaling: Europa doet opnieuw niets substantieels tegen almaar agressiever wordende dictator

 
Turkse tanks rollen Syrië binnen, in wat cynisch ‘Operatie Olijftak’ wordt genoemd. Als het aan Erdogan ligt, gaan tal van andere buurlanden de komende jaren hetzelfde meemaken. (Afbeelding: Getty Images (2)).

Zoals we de afgelopen jaren al vaker schreven zijn de Turkse dictator Recep Tayyip Erdogan, zijn islamistische AK Partij, en ook een groot deel van de oppositie geobsedeerd met het herstel van het Turks-Ottomaanse Rijk door middel van militaire veroveringen. De anti-Koerdische campagne in Noord Syrië houdt nog altijd aan, en met Griekenland is de afgelopen weken talloze keren de confrontatie gezocht door maar liefst 138 schendingen van het Griekse luchtruim, en het rammen van een schip van de Griekse kustwacht door een Turkse patrouilleboot. ‘Degenen die denken dat wij de landen waaruit wij ons 100 jaar geleden hebben teruggetrokken zijn vergeten, hebben het mis,’ zei Erdogan op 12 februari. Die landen omvatten niet alleen Griekenland, maar ook het grootste deel van Zuidoost Europa, Noord Afrika en het Midden Oosten, inclusief Israël. ‘De dingen die wij tot nu toe hebben gedaan verbleken bij de grotere aanvallen die wij de komende tijd hebben gepland, inshallah.’

 

De betreffende Griekse (toeristen)eilanden in de Egeïsche Zee liggen weliswaar vlak voor de Turkse kust, maar behoren zowel wettelijk als historisch bij Griekenland. Desondanks streeft het grootste deel van de Turkse politiek openlijk naar de verovering van deze eilanden. Zo beloofde Kemal Kilicdaroglu, leider van de grootste oppositiepartij CHP, in december dat als hij volgend jaar de verkiezingen wint, hij ’18 Griekse eilanden zal binnenvallen en overnemen, net zoals oud premier Bulent Ecevit in 1974 deed met Cyprus.’ Ook Meral Aksener, leider van de nieuwe ‘Goede Partij’, riep op tot een invasie: ‘Wat gebeuren moet, moet gebeuren.’

Erdogan dreigt buurlanden openlijk met militaire aanval

Dictator Erdogan zelf bediende zich op 12 februari wederom van spierballentaal, daarin gesterkt nadat zijn anti-Koerdische militaire invasie van de regio Afrin in Noord Syrië nauwelijks op weerstand van Amerika, Europa en de NAVO is gestuit. ‘Wij waarschuwen degenen die in de Egeïsche Zee en Cyprus over een grens zijn gegaan. Hun moed houdt enkel aan totdat ze ons leger, onze schepen en onze vliegtuigen zien... Wat Afrin voor ons is, zo zijn ook onze rechten in de Egeïsche Zee en Cyprus. Denk nooit dat de gaswinning in de wateren van Cyprus en de opportunistische acties in de Egeïsche Zee van onze radar verdwijnen.’

‘Net zoals wij de intriges door Operatie Eufraat Schild en Operatie Olijftak (beide in Syrië) verstoren, en spoedig in Manbij en andere regio’s, kunnen en zullen wij de intriges verstoren van degenen die zich bij onze zuidgrens misrekenen... Onze oorlogsschepen en luchtmacht houden het gebied nauwlettend in de gaten, om indien nodig op iedere mogelijke manier in te grijpen.’

‘En degenen die denken dat dat wij de landen waaruit wij ons 100 jaar geleden onder tranen hebben teruggetrokken zijn vergeten, hebben het mis,’ vervolgde Erdogan. ‘Wij zeggen keer op keer dat Syrië, Irak en andere geografische plaatsen in onze harten niet verschillen van ons thuisland. Wij strijden ervoor dat overal waar de adhan (islamitische gebedsoproep) wordt gehoord, geen enkele buitenlandse vlag zal wapperen. De dingen die wij tot nu toe hebben gedaan verbleken bij de grotere aanvallen die wij de komende tijd hebben gepland, inshallah.’

Turkije verheerlijkt honderden jaren grof geweld en onderdrukking

In de 600 jaar dat het Islamitische Kalifaat tot circa de Eerste Wereldoorlog bestond in de vorm van het Turks-Ottomaanse Rijk, werden er vele jihad oorlogen gelanceerd, tal van landen bezet, massamoorden begaan, volken verdreven of deels uitgeroeid, en alle ‘kafirs’ (ongelovige niet-moslims) gediscrimineerd en zwaar onderdrukt, met name Joden en christenen. Dit imperialistische, zeer gewelddadige verleden bomvol moorden, ontvoeringen, verkrachtingen en gedwongen bekeringen, wordt door bijna de gehele Turkse politiek verheerlijkt, met Erdogan, de zichzelf verklaarde nieuwe Kalief van de islamitische wereld, voorop.

De grootste Turkse aanval op het christendom vond plaats tussen 1914 en 1923, toen de Turken zo’n anderhalf miljoen Armenen, Grieken en Assyriërs uitroeiden, en miljoenen anderen veroverden of verjoegen. Desondanks kon Turkije in 1952 gewoon lid worden van de NAVO. Dat weerhield de Turken er 3 jaar later niet van om een wrede anti-Griekse pogrom in Istanbul te houden, en in 1964 alle overgebleven Grieken het land uit te zetten (en dat terwijl Griekenland officieel NAVO bondgenoot was (en nog steeds is)). Ook houden de Turken al sinds 1974 illegaal het noorden van Cyprus bezet.

‘Turken moeten verantwoordelijk worden gesteld voor hun misdaden’

Bedenk goed dat dit in de ogen van Ankara niets anders dan religieuze oorlogen zijn. Het hoofd van het staatsdirectoraat (soort ministerie) voor Religieuze Zaken, Diyanet, heeft de Turkse invasie van Afrin letterlijk als ‘jihad’ omschreven. Diyanet is ook verantwoordelijk voor de recente agressieve jihad- en materlaarspreek in een moskee in Hoorn, waar de Telegraaf over schreef. Minister Koolmees van Sociale Zaken gaat dit weliswaar ‘uitzoeken’, maar substantiële actie hoeven we zoals gebruikelijk niet van Den Haag te verwachten, omdat het immers om de ook in ons land speciaal beschermde islam gaat.

‘Juist omdat de Turken nooit verantwoordelijk zijn gehouden voor hun criminele acties en agressie, blijven ze de veiligheid en soevereiniteit van hun buren bedreigen,’ waarschuwt de Turkse journalist Uzay Bulut. ‘Het is de hoogste tijd dat het Westen wakker wordt en Ankara aanpakt.’ (1)

Of dat gaat gebeuren is maar zeer de vraag. De afgelopen jaren hebben aangetoond dat op het moment de Turken met ook maar iets van kritiek vanuit Europa worden geconfronteerd, ze onmiddellijk beginnen te dreigen met het sturen van nog eens miljoenen ‘Syrische vluchtelingen’.

Jaren ’30 op herhaling – komt WO-3 eraan?

De huidige periode vertoond dan ook huiveringwekkende overeenkomsten met de jaren ’30, toen een andere dictator vrijwel ongestoord en onbetwist vergelijkbare agressieve taal kon uiten, en uiteindelijk net als de Turken kon beginnen met ‘kleinschalige’ veroveringen, zoals Hitlers inlijving van Sudetenland. Historici zijn het er over eens dat de Nazi’s mede door de slappe  ‘appeasement’ houding van het Westen zo groot en machtig konden worden, zodat ze na enkele jaren de hele wereld in de meest verwoestende oorlog ooit konden storten.

Die oorlog kan qua gruwelijkheid en slachtoffers wel eens overtroffen worden door wereldbrand nummer 3, tenminste, als Erdogan en zijn volgelingen hun gang kunnen blijven gaan, en hun veroveringstocht inderdaad gaan uitbreiden tot eerst andere regio’s van Syrië, daarna Griekenland, en daarna vermoedelijk de Balkan, Egypte, Libië en ook Israël. Europa zal in bedwang worden gehouden door te dreigen met het sturen van miljoenen ‘vluchtelingen’ en het inzetten van de ‘vijfde kolonne’ van vele Turkse migranten die hier wonen – totdat de Turkse veroveraars zich zo sterk voelen, en ook wij militair aan de beurt zijn om te worden ingelijfd in het Kalifaat.

 

Xander

(1) Gatestone Institute
(2) Afbeelding: Getty Images (vrij voor redactioneel, niet commercieel gebruik)

Zie ook o.a.:

2017:
07-08: Oud hoofd Turkse nationale politie: Erdogan steunt en bewapent ISIS (/ Nazi toestanden in Turkije: iedereen opgepakt die zelfs maar kritiek uit op Turkse dictator / Complete ISIS fabrieken in Turkije waar bommen en raketten voor oorlog in Syrië worden gemaakt)
01-08: Nieuwe documentaire over Jodenhaat door moslims in Europa gecensureerd (‘Wat de EU in Israël doet is niets anders dan het voortzetten van de Nazi ideologie van vroeger, me de bedoeling om de Holocaust alsnog te voltooien’)
20-07: NAVO-lid Turkije provoceert Griekenland, koopt Russische afweerraketten, verraadt Amerikaanse bases in Syrië
06-07: Turkse overheid neemt ruimt 50 christelijke kerken in beslag, Westen zwijgt
22-05: EU kijkt toe terwijl Saudi Arabië en Turkije op de Balkan het Kalifaat oprichten
09-05: Erdogan dreigt Israël opnieuw met moslim invasie van Jeruzalem
20-04: Islamitisch Kalifaat symbolisch opgericht: Erdogan onthult tulband eerste Ottomaanse sultan (/ Symbolische wederoprichting islamitische Turks-Ottomaanse Rijk)
22-01: Moslimleiders: In 2023 leidt Turkse president Erdogan het Islamitische Kalifaat

2016:
25-08: Exact 500 jaar na eerste Turkse veroveringsoorlog is nu de tweede begonnen (Erdogan in toespraak: ‘Syrië, de Balkan, de Kaukasus, waren deel van Ottomaans gebied, en zullen in 2023 weer bij ons horen’)
17-07: Erdogan maakt 5e colonne wakker: Turkse massa’s schreeuwen Allahu Akbar in steden Europa
16-07: Was Turkse coup een false flag zodat Erdogan totale macht kan grijpen?
08-05: Amerikaanse media geven Turkse dictator bijnaam ‘Prins van Europa’
05-04: (/Amerikaanse ministerie BuZa:  Turkije is bestemming, doorvoerland en bron van sekshandel in kinderen)
26-03: Koning Jordanië: Turkije stuurt bewust terroristen naar Europa (‘Europa in één klap moslimcontinent als Turkije lid van EU wordt’)
08-03: Top Brussel: Merkel dwingt EU te buigen voor islamofascistische politiestaat Turkije (/ Duitsland en Nederland scharen zich aan Turkse kant tegen de rest van de EU
19-02: ‘Wereld maakt zelfde fatale fout met Erdogan als met Hitler’
09-02: Gelekt document: Erdogan chanteert EU met migranten en eist € 30 miljard (/ Erdogan tegen EU-president Juncker: ‘Natuurlijk behandelen jullie mij als een prins!’)
29-01: (/ Geheime islamisering-afspraak EU met Turkije: 1 miljoen moslimmigranten komen in de volgende 5 jaar legaal naar Europa

2015:
24-12: (/ Turkse deelname oliesmokkel ISIS bevestigd)
23-12: (/ Onderzoeksjournalist Seymour Hersh bevestigt dat Turkse president Erdogan Syrië wil inlijven en Ottomaanse Rijk wil herstellen)
20-12: Turkije gebruikt tanks en raketten tegen Koerdische burgers; Europa zwijgt
9-11: EU zwicht voor chantage Erdogan, belooft islamofascistisch Turkije lidmaatschap
-07: Obama en Erdogan gebruiken ISIS voor oorlog tegen Koerden en oprichting Kalifaat
20-03: Hoge official Turkse AK Partij: Erdogan wordt leider islamitisch kalifaat

2014:
21-11: Erdogan kondigt oprichting door Turkije geleid islamitisch wereldrijk aan

09-11: Newsweek: Bewijs dat IS samenwerkt met Turkije

27-08: Unie moslimgeestelijken kondigt in Turkije pan-islamitische confederatie aan
21-08: Moslim Broederschap verklaart Turkije tot centrum Islamitische Kalifaat
18-06: Onthutsend: ISIS-terroristen werden getraind door Amerika en Turkije
08-04: Pulitzerprijs journalist: Turkije achter gifgasaanval Syrië, werkt samen met Al-Qaeda

 

Indien u wilt reageren op het forum.

 1. Geen hele woorden en/of zinnen in hoofdletters schrijven, wat als schreeuwen wordt gezien. Ook uw Nick name, max. 2 woorden, niet geheel in hoofdletters .Uw nickname mag geen naam zijn van een bekend publiek persoon. Uw posting wordt dan verwijderd.
 2. U kunt accenten aanbrengen middels max. 3 vetgedrukte woorden per posting, cursief of onderstreept.
 3. Posten in zwarte letters op witte achtergrond.
 4. Holocaust ontkenning of het bagatelliseren ervan. Postings worden verwijderd.
 5. Onacceptabele postings, provocaties, schuttingtaal, persoonlijke aanvallen of uitschelden kunnen uw postings zonder mededeling worden verwijderd evenals bij de andere punten.Het beheer kan er ook voor kiezen uw posting aan te passen. 
 6. Lees de Siteregels  http://xandernieuws.punt.nl/content/2009/04/siteregels
 7. Lees de Disclaimer http://xandernieuws.punt.nl/content/2012/01/disclaimer
 8. Geen artikelen of postings van andere websites kopiëren en op dit forum plakken, dit i.v.m. auteursrechten en schadeclaims. Schrijf introductie en verwijs naar de URL van de betreffende website. Uitzondering Wikipedia daar kan het wel evenals Bijbelcitaten.
 9. Plaats geen hyperlinks maar de url van de website, i.v.m. de wet op de auteursrechten. Uitzondering Wikipedia en Bijbelcitaten. Op elk plaatje wat u bij uw naam plaatst zit auteursrechten op, ook al staat dat er niet bij vermeld. Zoek een plaatje dat vrij is van auteursrechten.
 10. Dit is een Nederlands forum. Engelse commentaren vertalen naar Nederlands.
 11. U houdt één vaste nickname aan. Bij verandering van uw nickname ,maak daar melding van op het forum. Post u stelselmatig onder verschillende nicknames dan worden uw postings verwijderd.
 12. Gasten die gefocust zijn op het demoniseren van één bevolkingsgroep. Postings worden verwijderd.
 13. Het vermelden van persoonlijke informatie over een forumgast is niet toegestaan, posting wordt verwijderd. 
 14. Indien het topic niet over een bijbels thema gaat dan alle geloofsdiscussies op het Geloofsforum.
 15. Postings van, naar en over gasten die hier niet meer posten worden verwijderd.
 16. Wees bedachtzaam en let op uw woordkeuze en formulering in uw postings, wat u op het internet plaatst blijft daar staan. Post niet onder uw eigen naam maar gebruik een nicknaam.

Allen: Er is hier een geblockte poster bekend onder de naam Elia , die onder uw naam wil  posten.

Plaats een email onder uw naam in het reactievenster, zodat uw naam niet oneigenlijk gebruikt wordt. Deze spammer kan wel uw naam gebruiken maar heeft geen weet van uw email. Het emailadres dat u gebruikt is niet zichtbaar op het forum. Postings zonder een email worden niet gepubliceerd.  Mvg. Mod.

Geloofsdiscussies naar Geloofsforum. Nodig uw gesprekspartner uit om op het Geloofsforum   Ik Geloof..(Geloofsforum 31)  verder te praten.
Reacties

Pagina12
Noorderlicht op 19-02-2018 15:22

De rol van Erdogan. Zie link hieronder, copy-paste.

http://niburu.co/index.php?option=com_content&view=article&id=10600:turkse-president-erdogan-eindelijk-volledig-ontmaskerd&catid=20:het-complot&Itemid=33

Skinwalker op 19-02-2018 15:27

Met Ceausescu, Mussolini en Hitler als 'grote voorbeelden', moet zelfs Erdogan realiseren hoe het met dictators af zal lopen.

Tom Hendrix op 19-02-2018 15:35

Eens met het artikel. En de dictator Erdogan, voert gewoon uit, wat in het haatboek Koran staat. De islam te vuur en te zwaard verspreiden. En weer net als in de jaren '30 van de vorige eeuw, is het een grote lafheid in Europa, dankzij de "linkse kerk", en de kartelpolitiek; van christendemocraten, links-liberalen, en liberalen, zetelend in het EU (SSR) hol te Brussel. Ik vertrouw enkel nog op Christus Koning!

rescue op 19-02-2018 15:40

Met Denk in de kamer gaan we nog wat beleven als Turkije straks in conflict met de Koerden, ook Syrie en de USA tegenkomt. Wat een feest.

Anna op 19-02-2018 17:05

Erdogan: Een   zeer gevaarlijke man 🔥🔥 ❗️

Cefas op 19-02-2018 17:19

Heeft Erdo nu last van grootheidswaanzin? daar had Hitler ook al last van. We weten uit de geschiedenis hoe dat is afgelopen.

kruisridder op 19-02-2018 17:23

De Turken verkijken zich op de Amerikanen, Rusland en Israels kernwapens.....

Dewevoga op 19-02-2018 17:29

De 5e kolonne is allang aanwezig in de vorm van Doodseskader66. De zgn. vernieuwende liberale partij is bloedrood. De vernieuwing bestaat uit omvolking en cultuurvernietiging. Ook in het onderwijs wordt het er niet beter op, wat partijgenoot Mening ook opgevallen is. Dieren moeten menselijk geslacht worden en mensen eh donoren worden halal geslacht. En iedereen mag er aan bijdragen, wat de halalslachthuizen en verzekeringen moeten ook hun graantje meepikken. Wie zegt mij dat de lijsten niet per ongeluk bijgewerkt worden, want de spelregels worden veranderd waar je bij staat zie de intrekkingswet. Omdat  D...66 een  eurocratische partij is werken zij aan het islamitische kalifaat wat inmiddels al een grote omvang heeft. 

De islam misleid, is wreed net als D..66. Het zou mij niet verbazen als de islam het beest uit openbaringen is. De EU is ook verbonden met Club van Rome en de Trilaterale commissie , let eens op hun logo of op de namenlijsten. Br.

Cefas op 19-02-2018 17:46

De slappe houding van het westen is mede de oorzaak van het escaleren van het geweld van Turkije in Syrie en de rest van het Midden-Oosten. Die slapte toonde het Westen ook bij de conferentie van Evian-les-Bains in 1938, onder voorzitterschap van President Roosevelt van de VS, toen geen enkel land meer Joodse vluchtelingen wilde opnemen en dat waren echte vluchtelingen in tegenstelling met nu. Slapte, onverschilligheid en het niet bestrijden van het kwaad zijn de grootste bedreigingen voor het voortbestaan van het huidige Europa.

Dewevoga op 19-02-2018 18:02

Ter aanvulling: op EJ Bron vertaald artikel van Gatestone Institute over Iran. 

Tom Hendrix op 19-02-2018 18:31

@Dewevoga: 17.29. uur. Sluit mij aan bij uw reactie.

Ray Kalsitrant op 19-02-2018 18:33

Joel Richardson: "The Islamic Antichrist", "MidEast Beast", "Mystery Babylon" ...Lees en huiver! 

Qvic op 19-02-2018 18:34

De boter op de hoofden van de regeringsleiders is zo groot in omvang dat zij het gevaar van de islam niet eens zien, laat staan of zij überhaupt ervan doordringen van het feit dat deze ontwikkeling uit zou monden in een alles verwoesterde oorlog. Waar kernwapens ook een onderdeel van uit gaan maken. Ze laten het nog liever escaleren voor dat zij in actie willen komen. Hun antwoord zal nu wel zijn, dat Rusland daar de oorzaak van zou hebben. Zo achtelijk dom kunnen zij namelijk reageren. Maar dat krijg je als constant de verkeerde kant op kijkt, dan geef je makkelijk de ander de schuld en in de hoop dat het daadwerkelijke probleem van zelf overwaait. Zodat zij nergers voor aansprakelijk zijn, met hun waardeloze incapebele beleid van hen. De daders krijgen altijd de slachtoffersrol en visa versa, zodat de regeringsleiders vrijuit denken te gaan.

Leo J. op 19-02-2018 18:42

Op twitter zijn diverse Koerdise accounts die berichten over de niet aflatende bombardemente van de Turken op de burgerdoelen in Afrin. Alles om de zogenaamde terroristische Koerdische YPG te vernietigen, notabe de helden die IS goeddeels hebben helpen verslaan. Na de Armeense genocide straks een Koerdische genocide door de Turken. Geen woord van afkeer over de misdaden die de Turken begaan in Afrin in massamedia en politiek.

Een grote schande! Twitter accounts van Koerden die de misdaden van het Turkse leger tonen worden vaak binnen de kortste keren verwijderd terwijl de pro-Turkse twitter accounts met gruwelijke beelden van vermoorde Koerden ongemoeid worden gelaten. De hoogste islamitische geestelijke van Turkije die de aanval op Afrin als een heilige oorlog betitelde bezocht afgelopen weekend het hoofdkwartier van de Turkse troepen, dat zegt toch wel genoeg over de toestand waarin Turkije op dit moment verkeert.

 Het Turkse leger zet ook op grote schaal voormalige IS strijders in voor de aanvallen op Afrin. Ook wil Erdogan de oorspronkelijke bevolking van Afrin verdrijven en vervangen door Turkije-gezinde bevolkingsgroepen, radicale islamieten dus. Je reinste etnische zuivering! Ook promoten de Turken gewoon openlijk het door hen plunderen van eigendommen van inwoners van Afrin. Ook aanvallen met gifgas afgelopen weekend door de Turken. Wederom geen enkele ophef over dit alles in de media of politiek. Ook de Navo en Amerika zijn oorverdovend stil. Nu zijn het de Koerden en andere bevolkingsgroepen in Afrin, Syrie die worden vervolgd en uitgemoord door de bloeddorstige dictator Erdogan maar als we nu niet opstaan tegen deze islamitische despoot zijn we in het westen straks zelf aan de beurt!

Zie bijv:

https://anfenglish.com/

https://twitter.com/ZagrosIsmail

https://twitter.com/ICafrinresist

https://twitter.com/freetoucanistan pro-Turk account, let op gruwelijke beelden!

Qromwel op 19-02-2018 19:18

Skinwalker op 19-02-2018 15:27: Onderschat zijn ijdelheid niet. Misschien is hij omringd door jaknikkers. Niemand spreekt hem tegen., uit angst uit de gratie te raken of gewoon uit opportunisme. Hij waant zich onkwetsbaar. Of hij echt in Allah gelooft betwijfel ik. Maar met doen alsof houdt hij een groot deel van de bevolking achter zich. Denk maar aan het Argentijnse militaire regime, iedereen juichte na de verovering van de Falklands, behalve de dwaze moeders. Eens zien of men achter hem blijft als de bodybags binnenstromen!

Een ander geluid op 19-02-2018 19:42

De West-Europese politici blinken inderdaad niet uit in visie en daadkracht. Een van de weinige uitzonderingen op de regel was Margaret Thatcher, die de Argentijnen duidelijk liet voelen (letterlijk) dat met haar niet te spotten viel. 

Ik verdenk Erdogan inderdaad van de ambitie om de macht van het Ottomaanse rijk te herstellen. Alleen botst hij dan letterlijk niet alleen met de belangen van het Westen, maar ook met die van Rusland en Iran. Mocht hij eventueel van kamp wisselen en de Navo inruilen voor Rusland, dan zal dat bondgenootschap net zo kort van duur zijn en net zo aflopen als het bondgenootschap tussen Hitler en Stalin.

De wetmatigheden van dit soort dictators is, dat ze de slappe houding van andere machten zien als een aanmoediging en dat ze vroeg of laat hun hand overspelen. Dat is dan ook gelijk letterlijk het begin van hun einde. Voorbeelden genoeg in de geschiedenis, waaronder Hitler en Mussolini.

Mocht Turkije Griekenland en of de Balkan binnenvallen, dan zal ook de grote Turkse minderheid in West-Europa die landen er niet van weerhouden korte metten te maken met Turkije. Mochten er in landen als Frankrijk of Duitsland rond die tijd of kort daarna de rechts-populisten aan de macht zijn, dan krijgen we een lange mars van Turken terug naar Turkije...... De omgekeerde Balkanroute. Turkije zelf krijgt dan alsnog het Verdrag van Sevres voor zijn kiezen en zal zeer waarschijnlijk gebieden verliezen aan Griekenland, Armenië en Koerdistan. 

Eduard op 19-02-2018 19:50

Alleen de vergelijking met de man met het bekende snorretje gaat niet helemaal op hier. Deze snor had niet de "hele wereld" in ellende gestort. het betrof alleen Europa en een stukje Rusland (wat hem overigens de kop gekost heeft) Alle overige oorlogen in de wereld destijds heeft niets te maken met de man met het snorretje. Japan was China binnengevallen, de Russen vochten zij aan zij met de Chinezen tegen de jappen.... En geloof het of niet het waren de Amerikanen die china bevrijdde van Japan! Daarna is Amerika doorgegaan om Europa te bevrijden van de man met het snorretje. Ik denk dat het nu een ander wereld deel betreft die ons gaat bevrijden van de huidige ellende en die nog komen gaat. Hier kennen we die man als Vladimir....

ottoman op 19-02-2018 21:14

mijn vermoede is netals ook de cia en de duitse inlichtingen diensten en ook ooit n italiaanse media orgaan ooit vertelde.

dat de turken bezig zijn of vermoedelijk al kernwapens hebben, maar dan wat slimmer dan de koreanen en iranezen doen.

ik denk echt dat erdogan steeds n actie neemt als die zeker van iets is en voorbereid op reacties.

rescue op 19-02-2018 22:01

Dus eerst hielpen de Koerden de USA om van de door henzelf gestichte IS af te komen en nu laten ze Turkije weer toe om de USA van de Koerden af te helpen. Met zulke vrienden heb je geen vijand meer nodig toch?    En wellicht trapt Assad er in om ook de Koerden te helpen, dan helpt Erdogan de USA ook van hem af want Rusland wil ook Turkije te vriend houden om hen weer van de USA af te helpen. Dat is nu geopolitiek, snappi?

JP op 19-02-2018 23:15

@Een ander geluid op 19-02-2018 19:42

Erdogan mag dan vroeg of laat zijn hand overspelen zoals jij schrijft. Doch tot dat moment kan hij wel dood en verderf zaaien over een groot deel van de Wereld. Ik mag hopen dat hij al eerder gestopt wordt en het dus niet zover zal komen.

Nieuw Begin op 19-02-2018 23:33

.....Daniel 12:

 1  Te dien tijde zal Michael opstaan, de grote vorst, die de zonen

      van uw volk terzijde staat; en er zal een tijd van grote benauwdheid

      zijn, zoals er niet geweest is sinds er volken bestaan, tot op die

      tijd toe. Maar in die tijd zal uw volk ontkomen: al wie in het

      boek geschreven wordt bevonden.

Mark S. op 19-02-2018 23:56

Erdogan is een zeer misselijk mannetje inderdaad met Hitler te vergelijken qua retoriek. Maar Amerika en ook Rusland hebben de wapens om van Turkije in een oogwenk een hele grote onderaardse, ingestorte parkeergarage te maken. En omgekeerd heeft Turkije die macht niet.

Mark S. op 20-02-2018 00:00

Ik was Israel ook nog vergeten te noemen.

van buiten op 20-02-2018 00:25

Wat een gedoe allemaal het gaat maar om een feit, Olie en Gas, de rest is larriekoek 

Qromwel op 20-02-2018 00:42

rescue op 19-02-2018 22:01: Ik kan u even niet volgen;.Hebben de Koerden IS gesticht? En wie zijn "ze" die Turkije toelaten? Rusland wil zijn bases in Syrië houden, zelfs als ze daarvoor Assad moeten laten vallen als een baksteen. Assad zelf heeft geen moer meer te vertellen.

Oma op 20-02-2018 02:13

Grootspraak en bluf van de turken.....hij verkoopt gebakken lucht als ie denkt het tegen de hele wereld en grootmachten te kunnen opnemen met zn verdeelde volk..tegenstanders van deze man durven er vooralsnog niet voor uitkomen want dan gaan ze de bak in maar zijt maar zeker dat het verzet tegen hem vele malen groter is dan wordt toegegeven. turken zijn  niet zo achterlijk dat ze hun goede leventjes in welvaart in europa, griekenland enz...gaan opgeven voor deze brulaap zijn ottomaanse waanzin. Mijn turkse buren lusten hem alvast rauw.

Dasteve op 20-02-2018 07:47

#qromwel, rescue bedoeld de door de USA gecreëerde IS. En ZE zijn die partijen die nu opeens niet meer ingrijpen nu de Koerden aangevallen worden. Het bewijs voor een schaduw regering wordt steeds duudelijker

Tom Hendrix op 20-02-2018 08:03

@Nieuw Begin: 23.33. uur, op 19/2. Dacht ik ook aan. We leven in mijn optiek in de Eindtijd.

Robie op 20-02-2018 10:28

Een ander geluid op 19-02-2018 19:42

Wat ik denk is dat Rusland ze vooral wil losweken uit de NAVO,Russen weten wel dat die Turken niet te vertrouwen zijn zal dan ook niet lang duren voor het homeles is.

(maar intussen zullen de Turken van elke ondersteuning zijn afgesneden,en het leger van ze is toch al niet echt veel soeps)
Turken in Europa zullen massaal voor Turkije gaan en voor een hoop ellende zorgen.
Uiteindelijk zal Rusland de Bosporus innemen,Griekenland zal dit alleen maar toejuichen.
Bij de Russen is een evt troepeninzet impopulair en willen ze elke confrontatie uit de weg gaan,maar als ze los gaan dan zullen er harde klappen komen denk ik.
willy op 20-02-2018 12:04

Het zal zo'n vaart niet lopen, Erdogan is een leugenaar en een opschepper die denkt in termen van het Ottomaans rijk . Shalom

Nieuw Begin op 20-02-2018 13:38

Iran dreigt tel Aviv:

Nog meer landen van de verheven religie beginnen te dreigen:

https://www.elsevierweekblad.nl/buitenland/achtergrond/2018/02/oorlogstaal-iran-we-maken-tel-aviv-met-grond-gelijk-588153/?utm_source=TripolisDialogue&utm_medium=nieuwsbrief&utm_term=&utm_content=&utm_campaign=els_20feb18

ottoman op 20-02-2018 13:59

als de turken gog en magog zijn en/ of erdogan die ene voorspelde leider uit de kaukkasus routs.

dan gaan de amerikanen en russen niet snel ingrijpen, er is daar n kracht wat ze niet aan willen wagen vermoed ik.

het is een heel groot volk dat bijna de helft van iran bevolkt en 30% russishe bevolking en historish meer dan de helft van de ryssishe grondgebieden

ook in china en de eu wonen turkstalige miljoenen aantallen van in de tientallen.

ook in veel arabishe landen vooral turkmenen

oekraine en oostblok landen tataren

bulgarije en roemenie pomak en andere stammen

egypte de mamelukken turken ooit voor ottomaan turken daar aankwamen 

syrie/libanon en irak turkmenen

een vele uit kaukkasus wonen ook in t midden oosten

china de oeigoeren

iran de azeri en qasqay en ook turkmenen

kaukasus de noguay en chazar

israel bestaat zelfs uit de chazar die overgingen op t jodendom, 80% joden zijn askenazi khazaren/ chazar stam

rescue op 20-02-2018 14:23

@Qromwel

1.Obama richt IS op met McCain en Saoedi Arabië en Turkije koopt de olie, om Assad te verjagen.                                                                                           2.Assad vraagt Rusland om IS te elimineren die daar in slaagt. USA staat voor emmer.                                                                                               3.De Koerden strijden tegen IS maar als Assad overleeft helpt USA hen om alsnog deel Syrië te veroveren.  4.Turkije boos om Koerdisch grondgebied langs de grens en valt de Koerden aan wat Rusland een biet is.         5.Koerden boos omdat ze in de steek gelaten worden, nu weer hulp van Assad gevraagd, Turkije nog bozer.   6.USA voor het blok, of Koerden steunen tegen de Turken of in de steek laten om Turken te vrind houden.                         7.Iran inmiddels aan de grens met Israel, die dat niet pikt en wellicht gedwongen wordt in te grijpen.            Conclusie:Syrië wordt in stukken gehakt, Jes.17       

Bundy op 20-02-2018 15:05

In de Koran staat dat een gebied dat eens van de islam geweest is altijd van de islam blijft .     Erdogan zegt openlijk wat hij zal gaan doen .  Ik geloof de man omdat hij op dit moment met een modern leger de Koerden aan het decimeren is .  Wat doet de V,N, of de Navo ?    Zelfs bijna geen woord op de t.v. hierover !

Turkije is lid van de Navo net als Griekenland , maar Griekenland is ook lid van de E.U en betalen met de Euro ( alleen die gevolgen al.. ) .    Tijdens een komende oorlog moët de E.U / Navo   Griekenland  militair helpen , maar zijn ze dat van plan ?   Dus waar blijft de E.U .  Wie durft er iets te zeggen of zelfs te doen ?    Waar zijn de machtige Europese legers ?  Wel ; die staan op bevel van de V.S . in de Oekräine om de Russen te bedreigen .        

Bundy op 20-02-2018 15:19

Toevoeging :  De Oostenrijkers zullen in hun gehersenspoelde staat niets terug doen wanneer de ottomanen Wenen wéer bezetten .

De Joden zijn niet laf , wanneer Erdogans troepen Israël willen bezetten  ( Jeruzalem )  zullen zij terug vechten én in laatste instantie hun kernwapenarsenaal inzetten .       Dit is een andere situatie dan Hitler die over Polen heen liep , die tijden zijn voorbij .     De Israëliërs hebben al lang hun militaire strategieën uitgewerkt , dit is dus het enige land van wie wij iets te verwachten hebben .  

Dewevoga op 20-02-2018 16:17

@Bundy 20-02-2018

Zag iedereen dat maar. Helaas is de Chr. naastenliefdgezocht groot dat de islam de religie van de vrede is. Als de leugen van nazislam maar lang genoeg herhaald wordt blijft het hangen. Maar het blijft een leugen. In een ding spreekt Erdogan de waarheid, er is maar een islam. En gezien zijn oorlogsretoriek is het dus geen "religie" van de vrede. Als zelfs de predikant des vaderlands predikt dat de islam vredelievend is, heeft ze van beide religies niets begrepen. 2 Joh 10:11

Qromwel op 20-02-2018 16:23

Bundy op 20-02-2018 15:19: En er is ook geen Poolse koning meer. Joden zijn nooit laf geweest, kijk bijv. maar naar hun opstanden tegen de Romeinen.

Bundy op 20-02-2018 17:25

@Dewevoga op 20-02-2018 16:17

We leven helaas in de tijd van de lauwe kerk , en die predikante wijkt niet af van de mening van de NWO . Blij dat je dat je die predikant noemde , is symbolisch voor de hele situatie .

@Qromwel op 20-02-2018 16:23

Ja per paard drie dagen ( en nachten ) gereden om heel moe Wenen te bevrijden , anders hadden we toen al turks gesproken , maar dat weet geloof ik niemand meer .    Je hebt gelijk , de Joden van toen hebben dapper gevochten tegen een eigenlijk onverslaanbare vijand , en dus verloren .

Tom Hendrix op 20-02-2018 17:43

@Qromwell: 16.23. uur. Inderdaad, het was Koning Jan Sobieski, die met zijn leger, de Turken voor de poorten van Wenen versloeg. Frappant is, dat het weer de Polen en Hongaren zijn, evenals de Tsjechen, die opkomen voor de christelijke identiteit van Europa. Van de EU(SSR) en de daarin verenigde partijen, hoeven wij wat dat betreft niets te verwachten. Leve Christus Koning.

Dewevoga op 20-02-2018 18:02

naastenliefdgezocht moet zijn naastenliefde zo

@Bundy dit is dus het enige land van wie wij iets te verwachten hebben .  Komt het heil weer uit de Joden.

Jean op 20-02-2018 18:20

Die merkel is veel gevaarlijker dan die Turk, lees onderstaand artikel:

https://www.hln.be/nieuws/buitenland/syrische-vluchteling-wil-in-duitsland-met-vier-vrouwen-leven-nu-heeft-hij-al-twee-echtgenotes-en-zes-kinderen~a71c68d0/

Dat wordt de ondergang van Europa.

Een ander geluid op 20-02-2018 19:29

JP op 19-02-2018 23:15

Ik vrees, dat er sinds Chamberlain niet zoveel veranderd is bij de meeste Europese politici. Het adagium is pappen en nathouden en de put dempen als het kalf verdronken is. Ik ben het inhoudelijk met u eens, maar er is niets dat wijst op een spatje daadkracht bij de EU. De corrigerende tik zal dan toch van de USA of Rusland moeten komen.

Een ander geluid op 20-02-2018 19:41

Robie op 20-02-2018 10:28

Het zou Rusland goed uitkomen als Turkije uit de Navo stapt. Erdogan is er megalomaan genoeg voor, maar dan verliest hij wel zijn rugdekking. Tegen Rusland is Turkije uiteraard niet opgewassen ! Erdogan kan in de regio een hoop onheil uitrichten, maar het uiteindelijke resultaat is dan dat Istanboel weer Constantinopel zal gaan heten !

Qromwel op 20-02-2018 20:37

rescue op 20-02-2018 14:23: iIk had u bedankt voor de toelichting, maar mijn post is tussen wal en schip beland of ontoelaatbaar geacht.


Qromwel: met een zekere regelmaat komt het voor dat uw postings niet door de moderatie komen, uw gedrag echter ziet het beheer niet veranderen, zie toe dat u geen ongewenste gast gaat worden. Mod.

JP op 20-02-2018 22:15

@Een ander geluid op 20-02-2018 19:29

Idd, dat is ook mijn vrees. En aangezien dat Trump & helpers de handen vol hebben met het moeras te dempen en de Piramide af te breken, verwacht ik voorlopig geen hulp van hun kant. Ondanks dat de gevaren en ellende hier, Trump zeker niet ontgaat. Als de veraders in de EU hun gang kunnen blijven gaan, dan zijn wij aan de heidenen overgeleverd Daarom hoop en verwacht ik uiteindelijk ingrijpen van Rusland.  Die gedachte had ik al bij mijn eerdere reactie aan u. 

Qromwel op 20-02-2018 23:01

@Mod: Wat mankeerde er aan mijn reactie op rescue? Ik ben me van geen kwaad bewust. Maar censuur tref ik op meer sites aan. Knevelarij is alom.

Als u dat zo beleeft  op XN, dan is het voor uw eigen gemoedsrust beter dat u niet meer op XN post en worden uw postings niet meer gepubliceerd. Mod.

Br@m op 20-02-2018 23:01

@Tom Hendrix op 20-02-2018 08:03 Hopelijk heb je gelijk wat betreft dat we in de Eindtijd leven, dan hoeven we ons dus nergens meer druk over te maken.

Qromwel op 21-02-2018 00:21

@Mod: Met mijn gemoedsrust is niks mis. Ik stel slechts een feit vast. Ik heb wel gemerkt dat soms geen post mijnerzijds niet geplaatst werd. Waarom is mij niet duidelijk, maar ik zit er niet mee. WEl constateer ik dat hier ook weinig ruimte is voor ironie e.d.

Blijkbaar ervaart u ,zoals u dat noemt  het "geknevel" op uw reacties  ook op andere sites buiten XN. Misschien zou u dat toch te denken moeten geven, of dat iets met uw gedrag van doen heeft, wat u bestempelt als ironie. Het ga u goed. Mvg. Mod.

Robie op 21-02-2018 09:40

@Een ander geluid

Daarom al een goed plan,al is het onduidelijk welke kant het nu op gaat.

Je kan geen enkele hoogte krijgen van wat de Russen überhaupt willen daar.

Wardje op 21-02-2018 12:17

Erdogan zei , misschien 20 jaar geleden, dat Wenen twee keer aan het Turkse rijk ontsnapt was maar dat "het dit keer zou lukken'. Jarenlang was hij m.i. niet op zo'n sterke uitspraak te betrappen.  Wat hierboven staat is nog een graadje erger. Dank aan Xander voor de oplettendheid, en aan Gatestone. 

Pagina12
Commentaar
Jouw naam/bijnaam
Website url
E-mail
Je Punt profiel
Hou mij op de hoogte
Ik wil op de hoogte gehouden worden
Dit is een verplicht veld
Laatste Reacties

Rubrieken
Site Info
Email adres Administrator:
xandernieuws@gmail.com
 
Email adres Moderator:
modxnieuws@gmail.com
 
Overnemen eigen artikelen (in blauw en rood onder Headlines) alleen met toestemming.

Reacties, tips en opmerkingen worden erg gewaardeerd en altijd gelezen, maar vanwege het zeer grote aantal ben ik helaas niet in staat om (tijdig) op alle emails te reageren. Graag hiervoor uw begrip!

Privacy Bescherming:
 
Indien u Xandernieuws, dat bij Mijndomein is ondergebracht, leest en reageert op de Xandernieuws forums, doet u dat vrijwillig en is uw IP adres en emailadres- indien u dat vermeldt - bekend en wordt opgeslagen. Ook uw (nick) naam waaronder u post wordt opgeslagen. Xandernieuws zal uw gegevens nooit aan derden doorgeven. Indien u zich opgeeft voor het ontvangen van de nieuwe artikelen per email, zal Xandernieuws ook die gegevens nooit aan derden geven. We houden uw gegevens privé, tenzij de wet of rechterlijke macht ons dwingt uw gegevens aan hen te verstrekken. Datalekken in het systeem vallen onder de verantwoordelijkheid van Mijn Domein.Domeinregistratie en hosting via mijndomein.nl