Headlines


Actuele Discussies

 

Abonneren

Abonneer je nu voor nieuwe artikelen op deze website!

Turkije dreigt met invasie Griekse eilanden

Herstel Turks-Ottomaanse Rijk door militaire veroveringen steeds dichterbij – Jaren ’30 op herhaling: Europa doet opnieuw niets substantieels tegen almaar agressiever wordende dictator

 
Turkse tanks rollen Syrië binnen, in wat cynisch ‘Operatie Olijftak’ wordt genoemd. Als het aan Erdogan ligt, gaan tal van andere buurlanden de komende jaren hetzelfde meemaken. (Afbeelding: Getty Images (2)).

Zoals we de afgelopen jaren al vaker schreven zijn de Turkse dictator Recep Tayyip Erdogan, zijn islamistische AK Partij, en ook een groot deel van de oppositie geobsedeerd met het herstel van het Turks-Ottomaanse Rijk door middel van militaire veroveringen. De anti-Koerdische campagne in Noord Syrië houdt nog altijd aan, en met Griekenland is de afgelopen weken talloze keren de confrontatie gezocht door maar liefst 138 schendingen van het Griekse luchtruim, en het rammen van een schip van de Griekse kustwacht door een Turkse patrouilleboot. ‘Degenen die denken dat wij de landen waaruit wij ons 100 jaar geleden hebben teruggetrokken zijn vergeten, hebben het mis,’ zei Erdogan op 12 februari. Die landen omvatten niet alleen Griekenland, maar ook het grootste deel van Zuidoost Europa, Noord Afrika en het Midden Oosten, inclusief Israël. ‘De dingen die wij tot nu toe hebben gedaan verbleken bij de grotere aanvallen die wij de komende tijd hebben gepland, inshallah.’

 

De betreffende Griekse (toeristen)eilanden in de Egeïsche Zee liggen weliswaar vlak voor de Turkse kust, maar behoren zowel wettelijk als historisch bij Griekenland. Desondanks streeft het grootste deel van de Turkse politiek openlijk naar de verovering van deze eilanden. Zo beloofde Kemal Kilicdaroglu, leider van de grootste oppositiepartij CHP, in december dat als hij volgend jaar de verkiezingen wint, hij ’18 Griekse eilanden zal binnenvallen en overnemen, net zoals oud premier Bulent Ecevit in 1974 deed met Cyprus.’ Ook Meral Aksener, leider van de nieuwe ‘Goede Partij’, riep op tot een invasie: ‘Wat gebeuren moet, moet gebeuren.’

Erdogan dreigt buurlanden openlijk met militaire aanval

Dictator Erdogan zelf bediende zich op 12 februari wederom van spierballentaal, daarin gesterkt nadat zijn anti-Koerdische militaire invasie van de regio Afrin in Noord Syrië nauwelijks op weerstand van Amerika, Europa en de NAVO is gestuit. ‘Wij waarschuwen degenen die in de Egeïsche Zee en Cyprus over een grens zijn gegaan. Hun moed houdt enkel aan totdat ze ons leger, onze schepen en onze vliegtuigen zien... Wat Afrin voor ons is, zo zijn ook onze rechten in de Egeïsche Zee en Cyprus. Denk nooit dat de gaswinning in de wateren van Cyprus en de opportunistische acties in de Egeïsche Zee van onze radar verdwijnen.’

‘Net zoals wij de intriges door Operatie Eufraat Schild en Operatie Olijftak (beide in Syrië) verstoren, en spoedig in Manbij en andere regio’s, kunnen en zullen wij de intriges verstoren van degenen die zich bij onze zuidgrens misrekenen... Onze oorlogsschepen en luchtmacht houden het gebied nauwlettend in de gaten, om indien nodig op iedere mogelijke manier in te grijpen.’

‘En degenen die denken dat dat wij de landen waaruit wij ons 100 jaar geleden onder tranen hebben teruggetrokken zijn vergeten, hebben het mis,’ vervolgde Erdogan. ‘Wij zeggen keer op keer dat Syrië, Irak en andere geografische plaatsen in onze harten niet verschillen van ons thuisland. Wij strijden ervoor dat overal waar de adhan (islamitische gebedsoproep) wordt gehoord, geen enkele buitenlandse vlag zal wapperen. De dingen die wij tot nu toe hebben gedaan verbleken bij de grotere aanvallen die wij de komende tijd hebben gepland, inshallah.’

Turkije verheerlijkt honderden jaren grof geweld en onderdrukking

In de 600 jaar dat het Islamitische Kalifaat tot circa de Eerste Wereldoorlog bestond in de vorm van het Turks-Ottomaanse Rijk, werden er vele jihad oorlogen gelanceerd, tal van landen bezet, massamoorden begaan, volken verdreven of deels uitgeroeid, en alle ‘kafirs’ (ongelovige niet-moslims) gediscrimineerd en zwaar onderdrukt, met name Joden en christenen. Dit imperialistische, zeer gewelddadige verleden bomvol moorden, ontvoeringen, verkrachtingen en gedwongen bekeringen, wordt door bijna de gehele Turkse politiek verheerlijkt, met Erdogan, de zichzelf verklaarde nieuwe Kalief van de islamitische wereld, voorop.

De grootste Turkse aanval op het christendom vond plaats tussen 1914 en 1923, toen de Turken zo’n anderhalf miljoen Armenen, Grieken en Assyriërs uitroeiden, en miljoenen anderen veroverden of verjoegen. Desondanks kon Turkije in 1952 gewoon lid worden van de NAVO. Dat weerhield de Turken er 3 jaar later niet van om een wrede anti-Griekse pogrom in Istanbul te houden, en in 1964 alle overgebleven Grieken het land uit te zetten (en dat terwijl Griekenland officieel NAVO bondgenoot was (en nog steeds is)). Ook houden de Turken al sinds 1974 illegaal het noorden van Cyprus bezet.

‘Turken moeten verantwoordelijk worden gesteld voor hun misdaden’

Bedenk goed dat dit in de ogen van Ankara niets anders dan religieuze oorlogen zijn. Het hoofd van het staatsdirectoraat (soort ministerie) voor Religieuze Zaken, Diyanet, heeft de Turkse invasie van Afrin letterlijk als ‘jihad’ omschreven. Diyanet is ook verantwoordelijk voor de recente agressieve jihad- en materlaarspreek in een moskee in Hoorn, waar de Telegraaf over schreef. Minister Koolmees van Sociale Zaken gaat dit weliswaar ‘uitzoeken’, maar substantiële actie hoeven we zoals gebruikelijk niet van Den Haag te verwachten, omdat het immers om de ook in ons land speciaal beschermde islam gaat.

‘Juist omdat de Turken nooit verantwoordelijk zijn gehouden voor hun criminele acties en agressie, blijven ze de veiligheid en soevereiniteit van hun buren bedreigen,’ waarschuwt de Turkse journalist Uzay Bulut. ‘Het is de hoogste tijd dat het Westen wakker wordt en Ankara aanpakt.’ (1)

Of dat gaat gebeuren is maar zeer de vraag. De afgelopen jaren hebben aangetoond dat op het moment de Turken met ook maar iets van kritiek vanuit Europa worden geconfronteerd, ze onmiddellijk beginnen te dreigen met het sturen van nog eens miljoenen ‘Syrische vluchtelingen’.

Jaren ’30 op herhaling – komt WO-3 eraan?

De huidige periode vertoond dan ook huiveringwekkende overeenkomsten met de jaren ’30, toen een andere dictator vrijwel ongestoord en onbetwist vergelijkbare agressieve taal kon uiten, en uiteindelijk net als de Turken kon beginnen met ‘kleinschalige’ veroveringen, zoals Hitlers inlijving van Sudetenland. Historici zijn het er over eens dat de Nazi’s mede door de slappe  ‘appeasement’ houding van het Westen zo groot en machtig konden worden, zodat ze na enkele jaren de hele wereld in de meest verwoestende oorlog ooit konden storten.

Die oorlog kan qua gruwelijkheid en slachtoffers wel eens overtroffen worden door wereldbrand nummer 3, tenminste, als Erdogan en zijn volgelingen hun gang kunnen blijven gaan, en hun veroveringstocht inderdaad gaan uitbreiden tot eerst andere regio’s van Syrië, daarna Griekenland, en daarna vermoedelijk de Balkan, Egypte, Libië en ook Israël. Europa zal in bedwang worden gehouden door te dreigen met het sturen van miljoenen ‘vluchtelingen’ en het inzetten van de ‘vijfde kolonne’ van vele Turkse migranten die hier wonen – totdat de Turkse veroveraars zich zo sterk voelen, en ook wij militair aan de beurt zijn om te worden ingelijfd in het Kalifaat.

 

Xander

(1) Gatestone Institute
(2) Afbeelding: Getty Images (vrij voor redactioneel, niet commercieel gebruik)

Zie ook o.a.:

2017:
07-08: Oud hoofd Turkse nationale politie: Erdogan steunt en bewapent ISIS (/ Nazi toestanden in Turkije: iedereen opgepakt die zelfs maar kritiek uit op Turkse dictator / Complete ISIS fabrieken in Turkije waar bommen en raketten voor oorlog in Syrië worden gemaakt)
01-08: Nieuwe documentaire over Jodenhaat door moslims in Europa gecensureerd (‘Wat de EU in Israël doet is niets anders dan het voortzetten van de Nazi ideologie van vroeger, me de bedoeling om de Holocaust alsnog te voltooien’)
20-07: NAVO-lid Turkije provoceert Griekenland, koopt Russische afweerraketten, verraadt Amerikaanse bases in Syrië
06-07: Turkse overheid neemt ruimt 50 christelijke kerken in beslag, Westen zwijgt
22-05: EU kijkt toe terwijl Saudi Arabië en Turkije op de Balkan het Kalifaat oprichten
09-05: Erdogan dreigt Israël opnieuw met moslim invasie van Jeruzalem
20-04: Islamitisch Kalifaat symbolisch opgericht: Erdogan onthult tulband eerste Ottomaanse sultan (/ Symbolische wederoprichting islamitische Turks-Ottomaanse Rijk)
22-01: Moslimleiders: In 2023 leidt Turkse president Erdogan het Islamitische Kalifaat

2016:
25-08: Exact 500 jaar na eerste Turkse veroveringsoorlog is nu de tweede begonnen (Erdogan in toespraak: ‘Syrië, de Balkan, de Kaukasus, waren deel van Ottomaans gebied, en zullen in 2023 weer bij ons horen’)
17-07: Erdogan maakt 5e colonne wakker: Turkse massa’s schreeuwen Allahu Akbar in steden Europa
16-07: Was Turkse coup een false flag zodat Erdogan totale macht kan grijpen?
08-05: Amerikaanse media geven Turkse dictator bijnaam ‘Prins van Europa’
05-04: (/Amerikaanse ministerie BuZa:  Turkije is bestemming, doorvoerland en bron van sekshandel in kinderen)
26-03: Koning Jordanië: Turkije stuurt bewust terroristen naar Europa (‘Europa in één klap moslimcontinent als Turkije lid van EU wordt’)
08-03: Top Brussel: Merkel dwingt EU te buigen voor islamofascistische politiestaat Turkije (/ Duitsland en Nederland scharen zich aan Turkse kant tegen de rest van de EU
19-02: ‘Wereld maakt zelfde fatale fout met Erdogan als met Hitler’
09-02: Gelekt document: Erdogan chanteert EU met migranten en eist € 30 miljard (/ Erdogan tegen EU-president Juncker: ‘Natuurlijk behandelen jullie mij als een prins!’)
29-01: (/ Geheime islamisering-afspraak EU met Turkije: 1 miljoen moslimmigranten komen in de volgende 5 jaar legaal naar Europa

2015:
24-12: (/ Turkse deelname oliesmokkel ISIS bevestigd)
23-12: (/ Onderzoeksjournalist Seymour Hersh bevestigt dat Turkse president Erdogan Syrië wil inlijven en Ottomaanse Rijk wil herstellen)
20-12: Turkije gebruikt tanks en raketten tegen Koerdische burgers; Europa zwijgt
9-11: EU zwicht voor chantage Erdogan, belooft islamofascistisch Turkije lidmaatschap
-07: Obama en Erdogan gebruiken ISIS voor oorlog tegen Koerden en oprichting Kalifaat
20-03: Hoge official Turkse AK Partij: Erdogan wordt leider islamitisch kalifaat

2014:
21-11: Erdogan kondigt oprichting door Turkije geleid islamitisch wereldrijk aan

09-11: Newsweek: Bewijs dat IS samenwerkt met Turkije

27-08: Unie moslimgeestelijken kondigt in Turkije pan-islamitische confederatie aan
21-08: Moslim Broederschap verklaart Turkije tot centrum Islamitische Kalifaat
18-06: Onthutsend: ISIS-terroristen werden getraind door Amerika en Turkije
08-04: Pulitzerprijs journalist: Turkije achter gifgasaanval Syrië, werkt samen met Al-Qaeda

 

Indien u wilt reageren op het forum.

 1. Geen hele woorden en/of zinnen in hoofdletters schrijven, wat als schreeuwen wordt gezien. Ook uw Nick name, max. 2 woorden, niet geheel in hoofdletters .Uw nickname mag geen naam zijn van een bekend publiek persoon. Uw posting wordt dan verwijderd.
 2. U kunt accenten aanbrengen middels max. 3 vetgedrukte woorden per posting, cursief of onderstreept.
 3. Posten in zwarte letters op witte achtergrond.
 4. Holocaust ontkenning of het bagatelliseren ervan. Postings worden verwijderd.
 5. Onacceptabele postings, provocaties, schuttingtaal, persoonlijke aanvallen of uitschelden kunnen uw postings zonder mededeling worden verwijderd evenals bij de andere punten.Het beheer kan er ook voor kiezen uw posting aan te passen. 
 6. Lees de Siteregels  http://xandernieuws.punt.nl/content/2009/04/siteregels
 7. Lees de Disclaimer http://xandernieuws.punt.nl/content/2012/01/disclaimer
 8. Geen artikelen of postings van andere websites kopiëren en op dit forum plakken, dit i.v.m. auteursrechten en schadeclaims. Schrijf introductie en verwijs naar de URL van de betreffende website. Uitzondering Wikipedia daar kan het wel evenals Bijbelcitaten.
 9. Plaats geen hyperlinks maar de url van de website, i.v.m. de wet op de auteursrechten. Uitzondering Wikipedia en Bijbelcitaten. Op elk plaatje wat u bij uw naam plaatst zit auteursrechten op, ook al staat dat er niet bij vermeld. Zoek een plaatje dat vrij is van auteursrechten.
 10. Dit is een Nederlands forum. Engelse commentaren vertalen naar Nederlands.
 11. U houdt één vaste nickname aan. Bij verandering van uw nickname ,maak daar melding van op het forum. Post u stelselmatig onder verschillende nicknames dan worden uw postings verwijderd.
 12. Gasten die gefocust zijn op het demoniseren van één bevolkingsgroep. Postings worden verwijderd.
 13. Het vermelden van persoonlijke informatie over een forumgast is niet toegestaan, posting wordt verwijderd. 
 14. Indien het topic niet over een bijbels thema gaat dan alle geloofsdiscussies op het Geloofsforum.
 15. Postings van, naar en over gasten die hier niet meer posten worden verwijderd.
 16. Wees bedachtzaam en let op uw woordkeuze en formulering in uw postings, wat u op het internet plaatst blijft daar staan. Post niet onder uw eigen naam maar gebruik een nicknaam.

Allen: Er is hier een geblockte poster bekend onder de naam Elia , die onder uw naam wil  posten.

Plaats een email onder uw naam in het reactievenster, zodat uw naam niet oneigenlijk gebruikt wordt. Deze spammer kan wel uw naam gebruiken maar heeft geen weet van uw email. Het emailadres dat u gebruikt is niet zichtbaar op het forum. Postings zonder een email worden niet gepubliceerd.  Mvg. Mod.

Geloofsdiscussies naar Geloofsforum. Nodig uw gesprekspartner uit om op het Geloofsforum   Ik Geloof..(Geloofsforum 31)  verder te praten.
Reacties

Pagina12
Wardje op 21-02-2018 15:33

Erdogan zei , misschien 20 jaar geleden, dat Wenen twee keer aan het Turkse rijk ontsnapt was maar dat "het dit keer zou lukken'. Jarenlang was hij m.i. niet op zo'n sterke uitspraak te betrappen.  de uitspraken in het artikel hierbovenzijn nog wel een graadje erger. Dank aan Xander voor de oplettendheid, en aan Gatestone. 

Een ander geluid op 21-02-2018 18:12

JP op 20-02-2018 22:15

U zegt:

Als de veraders in de EU hun gang kunnen blijven gaan, dan zijn wij aan de heidenen overgeleverd Daarom hoop en verwacht ik uiteindelijk ingrijpen van Rusland.

Mijn reactie:

De bevolkingen in Midden- en Oost-Europa wijzen de islamisering en massa-immigratie resoluut van de hand, daarin gesteund door een meerderheid van hun huidige politici.

De rest van de Europese volkeren zijn in eerste instantie Zelf verantwoordelijk voor hun lot. Sinds 1918 kijkt men bij gevaarlijke ontwikkelingen apathisch naar hulp van buitenaf. De oplossing voor de huidige problemen ligt voor de hand; niet meer op de politieke partijen stemmen, die ons keer op keer bedonderen. Hecht geen waarde aan wat men zegt en beloofd, maar kijk naar wat er gebeurd en wat men al die tijd gedaan heeft. Pas wanneer de meederheid wakker wordt en anders gaat stemmen, kunnen zaken veranderen. Als de zittende macht dan grijpt naar verkiezingsfraude en andere ongeoorloofde middelen mag een volk zich daar met alle middelen tegen verzetten.

Bij hulp van buitenaf kan het middel wel eens erger worden, dan de kwaal ! 

Een ander geluid op 21-02-2018 18:26

Robie op 21-02-2018 09:40

Op dit moment kan ik geen andere conclusie trekken, dan dat Rusland met beperkte middelen 2 doelen wil bereiken; Assad aan de macht houden en een pijpleiding door Syrië blokkeren. Dat voornamelijk het noorden en oosten van Syrië onder controle staan van Koerden en anti-Assad Arabieren maakt Poetin blijkbaar niet uit. Men maakt zich in Moskou blijkbaar ook niet zo druk om het feit, dat de USA een contingent van pro_Assad milities en 100+ Russische huurlingen, die in Deir ez Zor een proef-offensief begonnen, volledig van de kaart veegden. Een proefballonnetje met kanonnenvoer..... Wat ze blijkbaar niet willen, is dat Turkije vaste voet krijgt in Afrin. Anders zouden pro-Assad milities de Koerden daar niet gaan helpen. Interessant wordt wat Rusland gaat doen als de Turken voluit gaan in Afrin. Grijpt men daar dan in.... ?

Gorghel op 25-02-2018 13:01

De Turken zijn bondgenoten van Pakistan. Wie weet is er een deal dat ook Turkije Pakistaanse kernwapens krijgt zolas Saudi Arabië die krijgt.

Pagina12
Commentaar
Jouw naam/bijnaam
Website url
E-mail
Je Punt profiel
Hou mij op de hoogte
Ik wil op de hoogte gehouden worden
Dit is een verplicht veld
Laatste Reacties

Rubrieken
Site Info
Email adres Administrator:
xandernieuws@gmail.com
 
Email adres Moderator:
modxnieuws@gmail.com
 
Overnemen eigen artikelen (in blauw en rood onder Headlines) alleen met toestemming.

Reacties, tips en opmerkingen worden erg gewaardeerd en altijd gelezen, maar vanwege het zeer grote aantal ben ik helaas niet in staat om (tijdig) op alle emails te reageren. Graag hiervoor uw begrip!

Privacy Bescherming:
 
Indien u Xandernieuws, dat bij Mijndomein is ondergebracht, leest en reageert op de Xandernieuws forums, doet u dat vrijwillig en is uw IP adres en emailadres- indien u dat vermeldt - bekend en wordt opgeslagen. Ook uw (nick) naam waaronder u post wordt opgeslagen. Xandernieuws zal uw gegevens nooit aan derden doorgeven. Indien u zich opgeeft voor het ontvangen van de nieuwe artikelen per email, zal Xandernieuws ook die gegevens nooit aan derden geven. We houden uw gegevens privé, tenzij de wet of rechterlijke macht ons dwingt uw gegevens aan hen te verstrekken. Datalekken in het systeem vallen onder de verantwoordelijkheid van Mijn Domein.Domeinregistratie en hosting via mijndomein.nl