Headlines

Actuele Discussies

 

Abonneren

Abonneer je nu voor nieuwe artikelen op deze website!

Donordiscussie: ‘Ziekenhuizen VS transplanteren organen van levende donors’

Het British Medical Journal waarschuwde al in 2011 dat wetten die mensen automatisch tot donor maken, ervoor zorgen dat artsen de organen van uw man, vrouw, kind of andere geliefde wel degelijk zonder toestemming van de familie zullen wegnemen – Commentaar 2018: Hoe betrouwbaar is de overheid om de zeggenschap over uw lichaam aan over te geven?

 
Wat denkt u dat er kan gaan gebeuren als u na een ernstig ongeluk op de IC belandt, en er ligt op dat moment ergens een ‘hoge’ en/of ‘bekende’ Nederlander op een orgaan te wachten? (Afbeelding: Getty Images (2)).

Op 15 juli 2013 publiceerden we het onderstaande artikel over de officiële orgaanhandel in de Verenigde Staten, een beangstigende situatie waarin de levens van gewone mensen nauwelijks meer blijken te tellen, en waar het huidige kabinet onder leiding van (wij zouden haast zeggen: natuurlijk) D66 eveneens naartoe wil. Lees en huiver, en bedenk u dan nog eens of u het automatisch orgaandonorschap wel zo’n goed idee vindt.

 

Waar critici al jaren voor waarschuwen blijkt in de Verenigde Staten de gruwelijke realiteit te zijn: in ziekenhuizen worden de organen van levende donors routinematig weggehaald om getransplanteerd te worden, waarna de familie van de slachtoffers het bericht krijgt dat hun geliefde op de operatietafel is overleden als gevolg van bijvoorbeeld een hartstilstand. Mike Adams van de bekendste onafhankelijke Amerikaanse natuur-en gezondheidssite Natural News schrijft dat 'ik mijn lezers niet voor niets jarenlang gewaarschuwd heb om GEEN orgaandonor te worden.'

Er komt steeds meer bewijs dat artsen en chirurgen in de VS om puur financiële redenen organen weghalen uit levende patiënten. Zo werd Colleen Burns tijdens haar operatie plotseling wakker op de operatietafel van een ziekenhuis in Syracuse, New York. Tot haar afgrijzen zag ze dat de chirurgen haar organen uit haar lichaam wilden halen.

Dit is geen complottheorie, maar echt gebeurd en bevestigd door ABC News en andere media. Hoe dit kon gebeuren? De artsen gaven eerst een valse doodverklaring af voor Colleen door te beweren dat ze een hartstilstand had gekregen en daarbij 'onherstelbare hersenschade' had opgelopen. Vervolgens konden ze naar hartenlust in haar lichaam gaan snijden - terwijl ze nog leefde.

Miljardenindustrie

Amerikaanse artsen blijken er dus een andere definitie van 'dood' op na te houden dan de meeste mensen. Omdat ziekenhuizen enorme winsten behalen met de -zowel legale als illegale- handel in organen, blijkt de verleiding voor velen dus te groot om nog levende patiënten, nog voordat hun hart stopt met kloppen, voor dood te verklaren.

De organenhandel is een zeer winstgevende miljardenindustrie geworden. Over de hele wereld hebben rijke mensen voortdurend nieuwe nieren, levers, harten en andere organen nodig. Artsen en ziekenhuizen kunnen kosteloos organen 'oogsten' van mensen die zich hebben opgegeven als donor, of door de overheid automatisch zijn verplicht om donor te worden. De ontvangers van de organen en de medische verzekeraars tellen er grif geld voor neer, waardoor met de organen van één donor miljoenen kunnen worden verdiend.

Veel donororganen beschadigd of  ziek

Bovendien maakt de medische wereld zich schuldig aan nog een smerig trucje: de organen die bij andere patiënten worden ingebracht zijn vaak zwaar beschadigd of met ziekten zoals hepatitis, de gekkekoeienziekte (BSE) en andere virussen geïnfecteerd. De eerder genoemde Colleen Burns is zo'n geval. Zij nam een dodelijke overdosis van diverse medicijnen in om zelfmoord te plegen, maar toch werden haar organen voor gezond verklaard om te transplanteren. Met andere woorden: zelfs organen, waarvan artsen weten dat deze door een giftige overdosis zwaar zijn beschadigd, worden bij andere mensen ingebracht.

Dat is tegelijkertijd de reden dat veel patiënten die een donororgaan hebben ontvangen, al na korte tijd zelf sterven. In veel gevallen zijn de organen die ze ontvingen namelijk beschadigd of ernstig ziek, waardoor het lichaam van de ontvanger onmiddellijk besmet wordt. Dit proces wordt nog eens verergerd door de medicijnen die men moet slikken om afstoting van het orgaan te voorkomen en die de werking van het immuunsysteem aantasten.

Aanbod gezonde organen gering

Voorbeeld is Irakveteraan Matthew Millington, die in 2009 een long met kanker (!) getransplanteerd kreeg. Na amper tien maanden stierf hij zelf aan kanker, dat zich vanuit de long had uitgezaaid. Een schadevergoeding zat er echter niet in, omdat de  ziekenhuizen zich wettelijk hebben ingedekt tegen mislukte transplantaties en falende donororganen.

Alleen al in de VS wachten 100.000 mensen op een donororgaan. Er zijn echter maar mondjesmaat organen beschikbaar, waardoor artsen onder enorme druk staan om de organen van nog levende mensen weg te nemen, ook als dit zieke en aangetaste organen zijn. Omdat ongezond levende mensen eerder ziek worden en sterven dan gezonder levende mensen, is het aantal beschikbare organen dat volledig gezond is gering.

Politieke tegenstanders makkelijk doelwit

De dood van jonge, gezonde mensen bij bijvoorbeeld verkeersongelukken is dan ook 'ideaal' voor de orgaanindustrie. In China worden om deze reden tegenstanders van de regering, zoals leden van de Falun-Gong sekte die een supergezond leven leiden, regelmatig opgepakt en in de gevangenis gegooid. Vervolgens worden van dit soort politieke tegenstanders de gezonde organen geoogst.

Rijke topmensen sneller een orgaan

Dit gebeurt echter niet alleen in het totalitaire China. Mike Adams: 'Hoe denkt u dat (ex-Apple topman) Steve Jobs zo snel een nieuwe lever kon krijgen, terwijl duizenden anderen er ook op wachtten? Hij heeft er een gekocht. Of gelooft u echt dat hij net als de anderen in de rij is gaan staan, en dat er toen plotseling een lever voor hem beschikbaar kwam, sneller als voor alle anderen?'

Patiënten lopen overal ter wereld gevaar

Overal ter wereld worden tegenwoordig organen weggehaald bij mensen die niet uitdrukkelijk hebben verklaard dit niet te willen. Het British Medical Journal waarschuwde in 2011 dat de wetten, die mensen automatisch tot donor maken, ervoor zorgen dat artsen de organen van uw man, vrouw, kind of andere geliefde zonder toestemming van de familie kunnen wegnemen.

Er bestaat zelfs een website, PresumedConsent.org, die ondanks de verbloemende woorden niet kan verhullen dat artsen worden aangemoedigd om meer patiënten 'dood' te verklaren, zodat er meer organen beschikbaar komen en de lucratieve miljardenhandel in organen nog jaren kan blijven doorgaan.

'Zeg nee tegen orgaandonatie'

Adams adviseert: 'Als argeloze bureaucraten u de volgende keer vragen of u orgaandonor wilt  worden, zeg dan eenvoudig: 'Nee dank u, ik heb liever dat de artsen proberen mij in leven te houden'. Spoor artsen dus niet aan om u om te brengen. Als u echt mensen wilt helpen, dan leert u hen hoe ze hun door God gegeven organen met superfoods, supplementen, sport en een gezonde levensstijl kunnen beschermen.'

Commentaar 2018: Overheid betrouwbaar?

De meeste mensen zijn principieel niet tegen orgaandonatie. Het grote ‘maar’ is of de overheid nu wel zo’n betrouwbare hoeder van uw en mijn lichaam, dus leven, is.

Kijken we naar het recente verleden, de talloze gebroken verdragen en beloften over de EU en de oprichting van een ons land miljarden kostende euro-transferunie (‘geen cent meer naar Griekenland’, en ‘iedere cent aan de Grieken zal terugkeren’), het overdragen van steeds meer macht en soevereiniteit naar een ongekozen totalitair regime in Brussel (terwijl ook de Nederlanders in een referendum NEE hadden gezegd tegen een Europese grondwet), het feitelijk negeren van het Oekraïne referendum, het überhaupt willen opheffen van het referendum, uitgerekend door de partij die dat jaren tot zijn speerpunt maakte en die nu aan het voorfront staat om de zeggenschap van uw eigen lijf af te pakken (‘tenzij’...), en natuurlijk de door een grote meerderheid afgewezen, maar door de politiek toch doorgevoerde massa immigratie en islamisering van onze samenleving, kan de conclusie niet anders zijn dan dat u als orgaandonor uw leven in handen legt van een partij die gemaakte afspraken, wetten en beloften op ieder moment naar eigen believen aanpast, verandert of gewoon negeert, en daar tegen het volk (geheel of gedeeltelijk) over liegt.

Hou dit in goed in gedachten als u straks een keus moet maken.


Xander * (blauw en onderstreept/vet toegevoegd in het originele artikel)

 

(1) KOPP / Natural News / Natural News
(2) Afbeelding: Getty Images (vrij voor redactioneel, niet commercieel gebruik)

Andere nuttige links en sites:

http://www.orgaandonor-neen.nl/ 

http://brekendnieuws.nl/03-10-15-de-schaduwkant-van-orgaandonatie.html 

https://www.trouw.nl/home/wees-eerlijk-lichaam-leeft-bij-orgaandonatie~a5b532e1/ 

https://hetdonorgesprek.wordpress.com/2016/07/31/een-orgaandonor-leeft-nog-wanneer-hij-op-de-operatietafel-ligt/

Beseffen mensen eigenlijk wel dat een donor niet dood is, maar LEEFT tijdens de uitname van diens organen.https://www.youtube.com/watch?v=oGpVl3uEH-M 

https://www.youtube.com/watch?v=eV1uidhduDQ  pijn ervaren bij uitname organen door hersendode donoren.

Kunnen mensen die hersendood zijn, pijn voelen? Artsen zullen deze vraag gewoonlijk ontkennend beantwoorden. Zo niet de Britse anesthesist Philip Keep.   

https://www.trouw.nl/home/-hersendode-patient-voelt-pijn-~a5d811f4/


* Update 25-2-2018:  Een artikel wat we onlangs toegezonden kregen en wat we u beslist niet willen onthouden.
Kritische kanttekeningen bij orgaandonatie en hersendood.
U hebt waarschijnlijk veel positieve publiciteit gehoord over orgaan- en weefseldonatie, informatie die wordt verstrekt door medische professionals die nauw betrokken zijn bij het doorgeven van de "gift van het leven". Men laat ons bewust geloven, dat de donor al echt dood is, voordat organen of weefsel worden weggenomen. Men laat met opzet weg, dat een donor de noodzakelijke procedure levend moet ondergaan.

De waarheid van de afschuwelijke behandeling en de dood van de donor en valse verklaring van zo-goed-als dood: “hersendood”
Bijna donor vertelt . Hij kon niet schreeuwen "STOP!" terwijl het ging om het oogsten van zijn eigen organen. 

Er steken steeds meer protesten van verpleegkundigen en anesthesisten de kop op, die reageren op de bewegingen van een verondersteld "lijk" tijdens de operatie.

De jeugd loopt het meest gevaar !
Bij een jongere is er vaker haast om de diagnose "hersendood" te stellen. Hun organen zijn immers van de beste kwaliteit.

Ook nu in Nederland: mensen vanaf hun geboorte geregistreerd zijn als donor.

Met dank aan:  http://www.wijwordenwakker.org/NL/P2002

En is het u al opgevallen dat in het huidige donorregister wordt gevraagd of u uw organen NA uw dood wilt doneren?
M.a.w.: ook al geeft u 'NEE" als keuze door, dan nog kunnen ze straks in u gaan snijden omdat u nog niet echt dood bent, u moet nog leven "hersendood"  zijn, willen organen getransplanteerd kunnen worden! Dood betekent dat er geen organen meer gebruikt kunnen worden voor transplantatie. Een donor wiens organen eruit gesneden zijn die is pas echt dood. 

Indien u wilt reageren op het forum.

 1. Geen hele woorden en/of zinnen in hoofdletters schrijven, wat als schreeuwen wordt gezien. Ook uw Nick name, max. 2 woorden, niet geheel in hoofdletters .Uw nickname mag geen naam zijn van een bekend publiek persoon. Uw posting wordt dan verwijderd.
 2. U kunt accenten aanbrengen middels max. 3 vetgedrukte woorden per posting, cursief of onderstreept.
 3. Posten in zwarte letters op witte achtergrond.
 4. Holocaust ontkenning of het bagatelliseren ervan. Postings worden verwijderd.
 5. Onacceptabele postings, provocaties, schuttingtaal, persoonlijke aanvallen of uitschelden kunnen uw postings zonder mededeling worden verwijderd evenals bij de andere punten.Het beheer kan er ook voor kiezen uw posting aan te passen. 
 6. Lees de Siteregels  http://xandernieuws.punt.nl/content/2009/04/siteregels
 7. Lees de Disclaimer http://xandernieuws.punt.nl/content/2012/01/disclaimer
 8. Geen artikelen of postings van andere websites kopiëren en op dit forum plakken, dit i.v.m. auteursrechten en schadeclaims. Schrijf introductie en verwijs naar de URL van de betreffende website. Uitzondering Wikipedia daar kan het wel evenals Bijbelcitaten.
 9. Plaats geen hyperlinks maar de url van de website, i.v.m. de wet op de auteursrechten. Uitzondering Wikipedia en Bijbelcitaten. Op elk plaatje wat u bij uw naam plaatst zit auteursrechten op, ook al staat dat er niet bij vermeld. Zoek een plaatje dat vrij is van auteursrechten.
 10. Dit is een Nederlands forum. Engelse commentaren vertalen naar Nederlands.
 11. U houdt één vaste nickname aan. Bij verandering van uw nickname ,maak daar melding van op het forum. Post u stelselmatig onder verschillende nicknames dan worden uw postings verwijderd.
 12. Gasten die gefocust zijn op het demoniseren van één bevolkingsgroep. Postings worden verwijderd.
 13. Het vermelden van persoonlijke informatie over een forumgast is niet toegestaan, posting wordt verwijderd. 
 14. Indien het topic niet over een bijbels thema gaat dan alle geloofsdiscussies op het Geloofsforum.
 15. Postings van, naar en over gasten die hier niet meer posten worden verwijderd.
 16. Wees bedachtzaam en let op uw woordkeuze en formulering in uw postings, wat u op het internet plaatst blijft daar staan. Post niet onder uw eigen naam maar gebruik een nicknaam.

Allen: Er is hier een geblockte poster bekend onder de naam Elia , die onder uw naam wil  posten.

Plaats een email onder uw naam in het reactievenster, zodat uw naam niet oneigenlijk gebruikt wordt. Deze spammer kan wel uw naam gebruiken maar heeft geen weet van uw email. Het emailadres dat u gebruikt is niet zichtbaar op het forum. Postings zonder een email worden niet gepubliceerd.  Mvg. Mod.

Geloofsdiscussies naar Geloofsforum. Nodig uw gesprekspartner uit om op het Geloofsforum   Ik Geloof..(Geloofsforum 31)  verder te praten.

Reacties

Pagina12
Michaël ;-{> op 07-02-2018 17:08

@ Qromwel op 07-02-2018 14:50

Idd, moest er ook aan denken, want David Rockefeller is op 20 maart 2017 overleden. Dat nieuws heeft Shadow1100 gemist.

Tom Hendrix op 08-02-2018 07:38

Moderator: Dank voor uw link. IK hoop oprecht dat ze 100% achter hun visie blijven staan; de SGP en de CU.

Hubert Luns op 08-02-2018 08:32

Ik herinner mij nog goed de niet aflatende euforie in de pers toen in 1967 Chris Barnard in Zuid Afrika de eerst geslaagde harttransplantatie had uitgevoerd. Hij werd als een ster behandeld en had dan ook vriendinnetjes bij de fleet. Ook dat werd breed uitgemeten. Hiermee werd het publiek gehersenspoeld over hoe geweldig orgaanbtransplantaties zijn voor de mensheid. Tot dan toe was iemand dood als het hart niet meer pompte en het bloed gestold was. Maar dan konden geen (levende) organen geoogst worden en de vraag daarnaar zou onverzadigbaar worden, voorspelde men reeds. Dus heeft de medische sector in 1968 de definitie voor dood aangepast en heette het voortaan dat iemand dood is als hij hersendood is. Iemand is pas echt dood als lichaam en ziel definitief gescheiden zijn, maar dat is heel wat anders dan hersendood.

Wardje op 08-02-2018 13:26

"De enige ethisch verantwoorde donatie is dus een nier afstaan bij leven aan een familielid." zo Mientjei (@Mientjei 7-2-18 0:46). Dit is inderdaad een mogelijke , en heldhaftige daad .  En meer lijkt bij de huidige en geplande wetgeving en praktijk in Nederland niet verantwoord.  Toch is , in principe volgens het pro-life Nederlands  Artsenverbond méér mogelijk en verantwoord.   Bij sommig onherstelbaar letsel aan de grote hersenen is er volgens velen tegenwoordig,  geen sprake meer is van "menselijk"of "waardig leven" of volgens bepaalde modernere mensvisies, van "persoon zijn".    Dit is  volgens link Med. Ethiek  Ned. Artsenverbond niet genoeg om bv. kunstmatige beademing te staken.     Wanneer grote hersen én hersenstam zijn afgestorven, en dat is irreversibel,  dan is er meer aan de hand . Bij afsterven van de hersenstam kan menselijk leven niet meer gereïntegreerd worden, omdat dat dit leven in dit lichaam niet meer één geheel kan vormen.    Alleen dan kan en mag kunstmatige beademing e.a. worden gestopt.   Of  alleen dan mag men - in principe - daar mee doorgaan voor het in leven houden van afzonderlijke organen .  Dit was langzaam en zorgvuldig gevormde communis opinio van de 60er jaren.   Tót enkele tientallen jaren geleden.  Toen ontstonden  andere definities van hersendood  , vanuit andere mensvisies gevormd dan tot dan toe.  Een ontwikkeling voornamelijk door uitiliteitsfactoren  bepaald, factoren op deze pagina in artikel en bijdragen  uitgebreid worden beschreven.     ----   Terug naar kunstmatig in leven houden.  Bij afsterven van de hersenstam kan menselijk leven niet meer gereïntegreerd worden, omdat dat dit leven in dit lichaam niet meer één geheel kan vormen.    Bij niet meer reagerende hersenstam  kan en mag kunstmatige beademing e.a. worden gestopt.   Vergelijk dit doorgaande leven dooor middel van  kunstmatig  adem- en hartfunctie daarbij afzonderlijke levende lichaamsdelen zonder een eenmakend integrerend beginsel, hoe men dat beginsel ook moge noemen (ziel, geest), vergelijk dat doorgaan van leven   met het doorgaan van baard- en nagelgroei ná stilstand van hartslag en adem. Zie voor het voorbeeld en hele rest: 1e link , met een ook een uiteenzetting van mensvisies waarmee andere praktijken worden gerechtvaardigd.  Over dat rapport van de Commissie Medische ethiek van het NAV, , een boeiend en glashelder betoog,   zie ook boven wardje 7-2-0:30. Daarvóór op 6-2 23:06 over een artikel van Dr Raymakers over hetzelfde onderwerp met link.    ----    Samenvattend (w):  wanneer iemand totaal  niet meer op enige prikkels reageert in coma,   is dát niet genoeg.  Hersenstam zelf moet niet meer reageren .  Er bestaan methoden om dat vast te stellen.   ---   Persoonlijke opm.: De huidige discussie zoals hij publiek wordt gevoerd en gestuurd , doet denken aan de al langer bestaande  over euthanasie.  Palliatieve zorg is of was  in Nederland lang niet zo ver als in het buitenland. Omdat men zich focuste op euthanasie .  Ik vraag me af of men zich nu niet meer richt op transplantaties in plaats van op stamcelonderzoek en -toepassing die veel méérbelovend zijn. En met name , ook voor de ontvanger, minder schadelijk.    --Tot slot nogmaals: ook ik zou niemand die zijn leven lief is, willen aanraden zich voor orgaandonatie na "dood" beschikbaar te stellen.  In Nederland en nu. Wat zijn je garanties ? Zelfs in Denemarken is men zorgvuldiger.    ----  http://www.medische-ethiek.nl/modules/news/article.php?storyid=62&page=0    ----Videodiscussie VS, meer in lijn met Mientjei en Lodewick (link Xander naar artikel uit Trouw):   https://www.churchmilitant.com/video/episode/micd-updeath-too-soon

Marcel op 08-02-2018 14:06

Heeft denk ik toch geen zin. Wanneer ze willen kunnen ze alsnog organen van je nemen. Denk je dat een familielid even mag komen kijken of nog alle organen in het lichaam zit? 

Ambroos op 08-02-2018 17:36

Nieuw beigin...dr. Frankenstein.

Oneindig bewustzijn op 13-02-2018 17:19

Orgaandonatie wat gebeurt er bij en Na het sterven

Beetje lange reactie hoop dat dit geplaats mag worden. uw opmaak wel aangepast. Mod.

Wikipedia formuleert het als volgt https://nl.wikipedia.org/wiki/

In de geneeskunde onderscheidt men verschillende definities van 'dood':

Klinisch dood: toestand waarbij ABC (ademhalingbewustzijn en circulatie (bloedsomloop) ) afwezig zijn. Door middel van reanimatie kan deze toestand soms nog ongedaan worden gemaakt. Als dit niet gebeurt, treedt na 4 tot 6 minuten de biologische dood in.

Biologisch dood: toestand waarbij ademhaling, bewustzijn en circulatie afwezig zijn en niet meer op gang kunnen worden gebracht.[1] Onder meer in de context van orgaandonatie, als tegenhanger van hersendood, wordt dit ook wel hartdood genoemd.[2]

Hersendood: toestand van de hersenen waarbij de vitale hersenfuncties zoals bewustzijn en het aansturen van de ademhaling door het ademhalingscentrum door beschadiging op cellulair niveau zijn uitgeschakeld. Het lichaam reageert op geen enkele pijnprikkel, de ogen reageren niet meer op licht en het EEG (elektro-encefalogram = registratie van de elektrische hersenactiviteit) vertoont geen activiteit. Herstel is niet mogelijk en zonder kunstmatige beademing/voeding en medicijnen zal de biologische dood snel intreden.

Wel kan spontane activiteit van het hart aanwezig zijn (zie hartprikkel), waardoor de pompfunctie en daarmee de circulatie van het bloed blijven bestaan. Voornoemde toestand maakt de overledene geschikt als donor, aangezien de organen dankzij de bloedcirculatie intact blijven.

Hiernaast kent men nog de term juridisch dood; deze is in Nederland equivalent aan hersendood, althans, iemand die hersendood is, is voor de wet ook dood.

De vitale functies kunnen dan met hart-longmachines nog in stand worden gehouden en het is wettelijk toegestaan om organen te verwijderen voor transplantatie. Iemand is "juridisch dood" als de lijn die de elektrische activiteiten van de hersenen weergeeft bij registratie door middel van een EEG vlak is (hersendood).

De term juridisch dood wordt ook gehanteerd als sprake is van een langdurige vermissing van een persoon. Door zonder overledene iemand juridisch dood te verklaren kan deze worden uitgeschreven uit het bevolkingsregister. Voor de wet is dan sprake van een officiële doodverklaring.

Einde  citaat Wikipedia

--------------------------------

In het stervensproces is het kunnen horen van de stervende het langst aanwezig. Ook al kan de stervende niet meer reageren op wat hij hoort, hij kan het wel horen.

Het is opvallend dat de medische wereld spreekt over de afwezigheid van bewustzijn.

Wat is bewustzijn

In welk orgaan zit het, blijkbaar is het niet meetbaar in de hersenen. Het bewustzijn is een orgaan van de geest , een wereld waar de wetenschap nog maar weinig van weet en ook vaak niet van wil weten omdat het niet meetbaar is. En dat wat niet meetbaar is, bestaat niet ! Zo simpel wordt daar in de wetenschap over gedacht. 

De geest wat is dat.

Men zegt wel als iemand overleden is, dat hij de geest gegeven heeft en daarin ligt wel een kern van waarheid. Want dan komen we op het gebied van het geestelijk lichaam wat elk mens in zich draagt.

Je hebt niet enkel een compact fysiek vleselijk lichaam maar ook een innerlijk geestelijk lichaam. Men noemt dit ook wel het energie lichaam of het energetisch lichaam en dat is ook een goede benaming.

Dus in je huist een dubbelganger of een echo van je vleselijke lichaam die precies de vormen heeft van je fysieke lichaam en ook al je organen hebben een energie-dubbelganger,

En dat lichaam verlaat bij het overlijden het vleselijk lichaam. Als voorbeeld,stel je voor dat je een handschoen aandoet, dat is het vleselijk lichaam en als je die handschoen uitdoet dan is daar het geestelijk lichaam.

Bij het overlijden trek je dus die handschoen uit en die blijft achter op het bed.

Plaatje om een indruk te krijgen  https://www.enlightened-consciousness.com/wp-content/uploads/2014/11/highres_19672575.jpeg

Mensen met een bijna dood ervaring hebben allemaal één zelfde ervaring gemeen met elkaar, dat hun innerlijk, energie lichaam uit het vleselijke lichaam stapt.

Het ervaren van het menselijk bewustzijn bij een levend persoon wordt vaak ondergesneeuwd door de fysieke zintuigen maar als die in het stervensproces langzaam afsterven dan komt er juist alle ruimte voor dat bewustzijn. Maar dat bewustzijn is van een heel andere aard dan wat wij in ons leven ervaren door onze fysieke zintuigen.

Het is van een hogere kwaliteit en ervaart en weet zeer gevoelig en zuiver .Dit bewustzijn kan denken en ervaren en daar huist ook de intuïtie. Die je soms ook ervaart dwars door je menselijke zintuigen heen in je lichaam van vlees en bloed.

Nog een voorbeeld van dat energie of geestelijke lichaam wat je in je draagt.

Het is wel bekend dat wanneer er om medische redenen bij iemand een been wordt geamputeerd, de patiënt nog heel lang dat geamputeerde been ervaart en met zijn hand grijpt naar dat been, wat er niet meer is en hij dat toch ervaart. Dat geamputeerde been kan nog steeds veel pijn doen. Dit wordt fantoompijn genoemd. https://www.psychologieveenstra.nl/fantoompijn/

Wikipedia zegt daarover,

“Over de oorzaak van fantoompijn is inmiddels duidelijk dat het hersengebied dat oorspronkelijk correspondeerde met het geamputeerde lichaamsdeel nog actief is en chronisch of af en toe geactiveerd wordt (zie somatosensibele schors of fantoomledemaat). De hersenen interpreteren dit alsof het geamputeerde lichaamsdeel er nog is en pijn doet.”

Dat de hersenen dit registreren is te verwachten , je zit nog steeds in dat lichaam van vlees en bloed. Maar wat nu als de echte oorzaak van die pijn in het energie lichaam zit. Stel je weer die handschoen voor, en je knipt daar een duim af. Maar in die duim zit ook die duim van dat energielichaam ( dubbelganger duim), dus daar heeft ook een amputatie plaatsgevonden.

Alles wat plaatsvindt in je vleselijke lichaam vindt ook plaats in dat energielichaam, ze zijn met elkaar verbonden. Maar het geestelijk of energie lichaam ervaart een gemis, het is niet meer compleet en ervaart ook pijn. En dat geestelijk lichaam heeft dan lange tijd nodig om zich of aan te passen aan de nieuwe situatie om in balans te komen.

Plaatje geeft een beetje indruk weer van dat energielichaam https://www.rfsystems.nl/shop/files/thumbs/L/12545.jpg

Terug naar het overlijden.

Bij het sterven verlaat je geestelijke lichaam je aardse lichaam van vlees en bloed. Je aardse lichaam blijft achter en die wordt na een paar dagen begraven of gecremeerd. Als iemand net overleden is, dan lijkt het of het fysieke lichaam in een hele diepe slaap is.

Waar gaat dat geestelijke lichaam naar toe?

Die gaat naar het geestenrijk. Het geestelijk of energie lichaam kan in feite niet sterven, maar gaat over naar een geestelijke wereld. Je ziet er dan hetzelfde uit als op aarde maar je lichaam is niet meer stoffelijk maar een lichaam dat bestaat uit een geestelijke materie en kent dan ook geen aftakeling meer en ziet er ook jonger uit. Verder wil ik niet ingaan hoe het daar zal zijn en welke religie daar wat over zegt.

Ik laat daarin iedereen vrij in zijn eigen overtuiging. Mijn bedoeling van deze reactie is uit te leggen wat dood is en dit in verband met orgaandonatie.

Goed ,  je bent dus overleden… Einde verhaal zou je denken… nee dus… het sterven is proces.

Wat gaat er na het overlijden gebeuren met je lichaam.

Er zijn nog allerlei processen bezig in de cellen van je lichaam.

Je nagels groeien nog wat door evenals de stoppels van baardgroei. Dat bewijst dat er nog een vorm van leven in dat lichaam is, het leven in de cellen moeten ook de tijd krijgen om langzaam uit te doven. Zie het als een kaars die je uitblaast, dan is de lont nog warm en walmt de kaars nog wat na. Elke cel kent ook een geheugen vanuit het bewustzijn van dat energielichaam.

Dat geheugen zal ook geleidelijk wegebben.  Die ontbindingsprocessen hebben een belangrijke  functie om het lichaam, wat je hele leven je metgezel is geweest en je in staat heeft gesteld om op deze aarde te leven, langzaam uit te laten doven. Daarom is begraven een respectvolle manier om dat lichaam die tijd te geven om dat hele proces rustig te laten gebeuren in de aarde.

Dat elke cel van ons fysieke lichaam een energetisch geheugen heeft is wel bewijsbaar. Als je vroeger iets vervelends hebt meegemaakt aan je lichaam,bijvoorbeeld het trekken van een kies, dan kan het zijn jaren later,  als jij je kaak stoot vlabij die plek de herinnering terugkomt van het trekken van die kies.

Wat gebeurt er als jij je organen beschikbaar hebt gesteld na je hersendood !!

Je ontneemt het geestelijke lichaam en het stoffelijke lichaam de kans rustig uit te doven in alle interne processen. Je rukt dat lichaam, dat nog in het proces van afsterven is, hardhandig uit zijn proces en maakt het lichaam open en worden er organen uitgesneden. Maar die organen zitten nog vast aan dat energetisch bewustzijn en zullen pijn ervaren bij die operatie. Zie ook fantoompijn , wat energetische pijn is.

De gangbare medische wereld zal dat stelling ontkennen , ze weten ook niet beter en zijn zo gericht op die organen om dat buurmeisje een langer leven mee  te kunnen geven. Zo wordt die hele orgaandonatie aan alle kanten gepromoot. Maar er is geen oog voor wat de donor allemaal door moet maken vanuit de onwetendheid en de goedheid van zijn hart maakt hij een vreselijk lijden door.

Gun iedereen toch zijn gehele stervensproces, dat zelfs in de aarde zich nog aan het voltrekken is op micro niveau. Respecteer je lichaam en houd van jezelf en je metgezel. Je bent dat aan jezelf verplicht.

Maar wat dan met al die mensen die zitten te wachten op een donor orgaan, moeten die dan voortijdig sterven of misschien in onze ogen te jong. Wat is te jong?? 

Het gaat om de kwaliteit van leven, en als het je tijd is, jong of oud, neem dat dan voor lief. Bereid je er op voor en neem waardig afscheid van het leven en je geliefden. Is dat niet veel zuiverder. Troost voor nabestaanden bij overlijden van een geliefde Dit aardse leven is een ademtocht, maar het houdt niet op te bestaan na de dood, een afscheid is maar tijdelijk. We zien elkaar weer omdat het leven oneindig is.

Is die hele dwangmatige wetgeving van de overheid om jouw lichaam als hun eigendom te claimen, als je niet een duidelijk Neen gezegd heb tegen orgaandonatie, een grote leugen verpakt in een duister jasje van een schijnbare ultieme naastenliefde en humanisme, ons opgedrongen door de media. Geef  een ander jouw leven geef een ander jouw recht om ongestoord het proces van sterven te mogen ondergaan. Het is een leugen verpakt in een roze wolk.

Je mag ook gewoon Neen zeggen tegen orgaandonatie.

Het donor register Er gebeuren nu al zoveel fouten in de registers van registratiesystemen, wat als jouw Neen nu door een computer hack of stoornis verwijderd is uit het systeem ? Of als die registers op straat komen te liggen door slechte computer beveiliging De overheid kan daarin niets garanderen.

Alternatief voor orgaandonor worden.

Wees goed voor jezelf en je medemens tijdens je aardse leven. Die energie van liefde  omarmt en verwarmt tot ver over de grenzen van de dood. En laat los als het tijd is om los te laten en geef iedereen het recht op het onverstoorde proces van sterven voor en na de dood te mogen ondergaan.

Hoe lang kan er nog gereanimeerd worden.

Dr. Sam Parnia: Dokter na de dood

https://www.youtube.com/watch?v=dKfM79uSK-A

Eddy op 14-02-2018 12:52

Huiveringwekkend - stel je voor dat alleen jij als donor kunt dienen voor Merkel ????

Ike op 14-02-2018 17:46

@Eddy op 14-02-2018 12:52

Dan zou iedereen toegang willen tot een database met de DNA gegevens vam de bevolking en zou het zo kunnen zijn dat het probleem van overbevolking van de planeet zich halveerd. 'To be or not to be (harvested)' Vertaling; 'Leven of niet leven (als een reservebank voor organen die geoogst moeten worden)'

Als iemand een ander dood wil hebben, verkrijgt deze toegang tot de DNA database en zorgt hij/zij ervoor dat er in de database staat dat het slachtoffer hetzelfde DNA heeft en geschikt is als donor voor een patiënt wiens omgeving bereid is om extreem veel geld te betalen voor de donororganen.

Feitelijk gebeurd dit al met organen die geoogst worden in de 3e wereld en geleverd worden aan mensen in onze rijke landen. ;(

Haar dat gekapt word in de 3e wereld beland zo ook als haarverlengstukjes in kapsalons hier. Er zijn meerdere docu's geweest over transplantaties van organen uit de 2e of 3e wereld.

Hangman4life op 14-02-2018 21:08

 

Met deze nieuwe wet op de orgaandonatie vervalt de zeggenschap over uw en mijn organen en weefsels bij een (hersen)doodverklaring simpelweg aan de doktoren. Tenminste, als je niet hebt vastgelegd  Geen  Toestemming  voor transplantatie te verlenen. Uw spullen zijn wat dat betreft nog beter beschermd bij wet! Zonder testament is er immers nog een erfwet die de overdracht van uw eigendommen aan uw erfgenamen regelt. 

Omdat ik principieel tegen deze gelegaliseerde orgaanroof ben, heb ik Vandaag de zeggenschap over mijn organen en weefsels na mijn dood officieel teruggeeist. Dit koste mij nog geen minuut. Gewoon even inloggen met mijn DigiD op https://www.donorregister.nl/uwregistratie/digitaal#!/login. Een keer klikken op Nee, Ik Geef Geen Toestemming en het was geregelt! Het gaf mij direct een rustig gevoel. Handen af, vieze lijkenpikkers! 

Muggenzifter op 15-02-2018 14:34

Hangman4life op 14-02-2018 21:08

Ook wij hebben via het inloggen met onze DIGID te kennen gegeven geen toestemming te geven om als donor geregistreerd te staan.

Graag verwijs ik naar de site: orgaantransplantatie- een optie voor christenen. Plaats link , url  Mod

 Dit is een zeer informatief artikel in het blad B&O Bijbel en Onderwijs.

Groet

Muggenzifter

Muggenzifter op 15-02-2018 17:47

Mod

De link is: orgaantransplantatie Het apenproces (2)- Bijbel & Onderwijs

Groet

Muggenzifter

 

Dat is geen link Muggenzifter, verwijs naar het artikel www......enz  Mod.

Muggenzifter op 15-02-2018 18:09

http://www.verhoevenmarc.be/PDF/B&O-orgaandonatie.pdf

Sorry hoop dat het nu goed is

Dank. Mvg. Mod.

Tante Betje op 15-02-2018 19:14

 is hersendood ook hersendood? bezint eer ge begint...

http://www.brekendnieuws.nl/03-10-15-de-schaduwkant-van-orgaandonatie.html

Rienus op 22-02-2018 11:21

https://www.nu.nl/binnenland/5145746/gaat-tabaksfabrikanten-niet-vervolgen.html

Nu is er eens een goede kans om als overheid te laten zien dat het welzijn en welbehagen van de burgers echt een speerpunt is. En wat doet de overheid? Ze laat klip en klaar zien dat orgaandonatie symbool politiek is, niets meer en niets minder.

rkoopman op 24-03-2018 08:39

ons  lichaam is een tempel des heilige geestes daar hoort niet in gesneden te worden roel

Pagina12
Commentaar
Jouw naam/bijnaam
Website url
E-mail
Je Punt profiel
Hou mij op de hoogte
Ik wil op de hoogte gehouden worden
Dit is een verplicht veld
Laatste Reacties

Rubrieken
Site Info
Email adres Administrator:
xandernieuws@gmail.com
 
Email adres Moderator:
modxnieuws@gmail.com
 
Overnemen eigen artikelen (in blauw en rood onder Headlines) alleen met toestemming.

Reacties, tips en opmerkingen worden erg gewaardeerd en altijd gelezen, maar vanwege het zeer grote aantal ben ik helaas niet in staat om (tijdig) op alle emails te reageren. Graag hiervoor uw begrip!

Privacy Bescherming:
 
Indien u Xandernieuws, dat bij Mijndomein is ondergebracht, leest en reageert op de Xandernieuws forums, doet u dat vrijwillig en is uw IP adres en emailadres- indien u dat vermeldt - bekend en wordt opgeslagen. Ook uw (nick) naam waaronder u post wordt opgeslagen. Xandernieuws zal uw gegevens nooit aan derden doorgeven. Indien u zich opgeeft voor het ontvangen van de nieuwe artikelen per email, zal Xandernieuws ook die gegevens nooit aan derden geven. We houden uw gegevens privé, tenzij de wet of rechterlijke macht ons dwingt uw gegevens aan hen te verstrekken. Datalekken in het systeem vallen onder de verantwoordelijkheid van Mijn Domein.Domeinregistratie en hosting via mijndomein.nl