Headlines

Actuele Discussies

 

Abonneren

Abonneer je nu voor nieuwe artikelen op deze website!

Donordiscussie: ‘Ziekenhuizen VS transplanteren organen van levende donors’

Het British Medical Journal waarschuwde al in 2011 dat wetten die mensen automatisch tot donor maken, ervoor zorgen dat artsen de organen van uw man, vrouw, kind of andere geliefde wel degelijk zonder toestemming van de familie zullen wegnemen – Commentaar 2018: Hoe betrouwbaar is de overheid om de zeggenschap over uw lichaam aan over te geven?

 
Wat denkt u dat er kan gaan gebeuren als u na een ernstig ongeluk op de IC belandt, en er ligt op dat moment ergens een ‘hoge’ en/of ‘bekende’ Nederlander op een orgaan te wachten? (Afbeelding: Getty Images (2)).

Op 15 juli 2013 publiceerden we het onderstaande artikel over de officiële orgaanhandel in de Verenigde Staten, een beangstigende situatie waarin de levens van gewone mensen nauwelijks meer blijken te tellen, en waar het huidige kabinet onder leiding van (wij zouden haast zeggen: natuurlijk) D66 eveneens naartoe wil. Lees en huiver, en bedenk u dan nog eens of u het automatisch orgaandonorschap wel zo’n goed idee vindt.

 

Waar critici al jaren voor waarschuwen blijkt in de Verenigde Staten de gruwelijke realiteit te zijn: in ziekenhuizen worden de organen van levende donors routinematig weggehaald om getransplanteerd te worden, waarna de familie van de slachtoffers het bericht krijgt dat hun geliefde op de operatietafel is overleden als gevolg van bijvoorbeeld een hartstilstand. Mike Adams van de bekendste onafhankelijke Amerikaanse natuur-en gezondheidssite Natural News schrijft dat 'ik mijn lezers niet voor niets jarenlang gewaarschuwd heb om GEEN orgaandonor te worden.'

Er komt steeds meer bewijs dat artsen en chirurgen in de VS om puur financiële redenen organen weghalen uit levende patiënten. Zo werd Colleen Burns tijdens haar operatie plotseling wakker op de operatietafel van een ziekenhuis in Syracuse, New York. Tot haar afgrijzen zag ze dat de chirurgen haar organen uit haar lichaam wilden halen.

Dit is geen complottheorie, maar echt gebeurd en bevestigd door ABC News en andere media. Hoe dit kon gebeuren? De artsen gaven eerst een valse doodverklaring af voor Colleen door te beweren dat ze een hartstilstand had gekregen en daarbij 'onherstelbare hersenschade' had opgelopen. Vervolgens konden ze naar hartenlust in haar lichaam gaan snijden - terwijl ze nog leefde.

Miljardenindustrie

Amerikaanse artsen blijken er dus een andere definitie van 'dood' op na te houden dan de meeste mensen. Omdat ziekenhuizen enorme winsten behalen met de -zowel legale als illegale- handel in organen, blijkt de verleiding voor velen dus te groot om nog levende patiënten, nog voordat hun hart stopt met kloppen, voor dood te verklaren.

De organenhandel is een zeer winstgevende miljardenindustrie geworden. Over de hele wereld hebben rijke mensen voortdurend nieuwe nieren, levers, harten en andere organen nodig. Artsen en ziekenhuizen kunnen kosteloos organen 'oogsten' van mensen die zich hebben opgegeven als donor, of door de overheid automatisch zijn verplicht om donor te worden. De ontvangers van de organen en de medische verzekeraars tellen er grif geld voor neer, waardoor met de organen van één donor miljoenen kunnen worden verdiend.

Veel donororganen beschadigd of  ziek

Bovendien maakt de medische wereld zich schuldig aan nog een smerig trucje: de organen die bij andere patiënten worden ingebracht zijn vaak zwaar beschadigd of met ziekten zoals hepatitis, de gekkekoeienziekte (BSE) en andere virussen geïnfecteerd. De eerder genoemde Colleen Burns is zo'n geval. Zij nam een dodelijke overdosis van diverse medicijnen in om zelfmoord te plegen, maar toch werden haar organen voor gezond verklaard om te transplanteren. Met andere woorden: zelfs organen, waarvan artsen weten dat deze door een giftige overdosis zwaar zijn beschadigd, worden bij andere mensen ingebracht.

Dat is tegelijkertijd de reden dat veel patiënten die een donororgaan hebben ontvangen, al na korte tijd zelf sterven. In veel gevallen zijn de organen die ze ontvingen namelijk beschadigd of ernstig ziek, waardoor het lichaam van de ontvanger onmiddellijk besmet wordt. Dit proces wordt nog eens verergerd door de medicijnen die men moet slikken om afstoting van het orgaan te voorkomen en die de werking van het immuunsysteem aantasten.

Aanbod gezonde organen gering

Voorbeeld is Irakveteraan Matthew Millington, die in 2009 een long met kanker (!) getransplanteerd kreeg. Na amper tien maanden stierf hij zelf aan kanker, dat zich vanuit de long had uitgezaaid. Een schadevergoeding zat er echter niet in, omdat de  ziekenhuizen zich wettelijk hebben ingedekt tegen mislukte transplantaties en falende donororganen.

Alleen al in de VS wachten 100.000 mensen op een donororgaan. Er zijn echter maar mondjesmaat organen beschikbaar, waardoor artsen onder enorme druk staan om de organen van nog levende mensen weg te nemen, ook als dit zieke en aangetaste organen zijn. Omdat ongezond levende mensen eerder ziek worden en sterven dan gezonder levende mensen, is het aantal beschikbare organen dat volledig gezond is gering.

Politieke tegenstanders makkelijk doelwit

De dood van jonge, gezonde mensen bij bijvoorbeeld verkeersongelukken is dan ook 'ideaal' voor de orgaanindustrie. In China worden om deze reden tegenstanders van de regering, zoals leden van de Falun-Gong sekte die een supergezond leven leiden, regelmatig opgepakt en in de gevangenis gegooid. Vervolgens worden van dit soort politieke tegenstanders de gezonde organen geoogst.

Rijke topmensen sneller een orgaan

Dit gebeurt echter niet alleen in het totalitaire China. Mike Adams: 'Hoe denkt u dat (ex-Apple topman) Steve Jobs zo snel een nieuwe lever kon krijgen, terwijl duizenden anderen er ook op wachtten? Hij heeft er een gekocht. Of gelooft u echt dat hij net als de anderen in de rij is gaan staan, en dat er toen plotseling een lever voor hem beschikbaar kwam, sneller als voor alle anderen?'

Patiënten lopen overal ter wereld gevaar

Overal ter wereld worden tegenwoordig organen weggehaald bij mensen die niet uitdrukkelijk hebben verklaard dit niet te willen. Het British Medical Journal waarschuwde in 2011 dat de wetten, die mensen automatisch tot donor maken, ervoor zorgen dat artsen de organen van uw man, vrouw, kind of andere geliefde zonder toestemming van de familie kunnen wegnemen.

Er bestaat zelfs een website, PresumedConsent.org, die ondanks de verbloemende woorden niet kan verhullen dat artsen worden aangemoedigd om meer patiënten 'dood' te verklaren, zodat er meer organen beschikbaar komen en de lucratieve miljardenhandel in organen nog jaren kan blijven doorgaan.

'Zeg nee tegen orgaandonatie'

Adams adviseert: 'Als argeloze bureaucraten u de volgende keer vragen of u orgaandonor wilt  worden, zeg dan eenvoudig: 'Nee dank u, ik heb liever dat de artsen proberen mij in leven te houden'. Spoor artsen dus niet aan om u om te brengen. Als u echt mensen wilt helpen, dan leert u hen hoe ze hun door God gegeven organen met superfoods, supplementen, sport en een gezonde levensstijl kunnen beschermen.'

Commentaar 2018: Overheid betrouwbaar?

De meeste mensen zijn principieel niet tegen orgaandonatie. Het grote ‘maar’ is of de overheid nu wel zo’n betrouwbare hoeder van uw en mijn lichaam, dus leven, is.

Kijken we naar het recente verleden, de talloze gebroken verdragen en beloften over de EU en de oprichting van een ons land miljarden kostende euro-transferunie (‘geen cent meer naar Griekenland’, en ‘iedere cent aan de Grieken zal terugkeren’), het overdragen van steeds meer macht en soevereiniteit naar een ongekozen totalitair regime in Brussel (terwijl ook de Nederlanders in een referendum NEE hadden gezegd tegen een Europese grondwet), het feitelijk negeren van het Oekraïne referendum, het überhaupt willen opheffen van het referendum, uitgerekend door de partij die dat jaren tot zijn speerpunt maakte en die nu aan het voorfront staat om de zeggenschap van uw eigen lijf af te pakken (‘tenzij’...), en natuurlijk de door een grote meerderheid afgewezen, maar door de politiek toch doorgevoerde massa immigratie en islamisering van onze samenleving, kan de conclusie niet anders zijn dan dat u als orgaandonor uw leven in handen legt van een partij die gemaakte afspraken, wetten en beloften op ieder moment naar eigen believen aanpast, verandert of gewoon negeert, en daar tegen het volk (geheel of gedeeltelijk) over liegt.

Hou dit in goed in gedachten als u straks een keus moet maken.


Xander * (blauw en onderstreept/vet toegevoegd in het originele artikel)

 

(1) KOPP / Natural News / Natural News
(2) Afbeelding: Getty Images (vrij voor redactioneel, niet commercieel gebruik)

Andere nuttige links en sites:

http://www.orgaandonor-neen.nl/ 

http://brekendnieuws.nl/03-10-15-de-schaduwkant-van-orgaandonatie.html 

https://www.trouw.nl/home/wees-eerlijk-lichaam-leeft-bij-orgaandonatie~a5b532e1/ 

https://hetdonorgesprek.wordpress.com/2016/07/31/een-orgaandonor-leeft-nog-wanneer-hij-op-de-operatietafel-ligt/

Beseffen mensen eigenlijk wel dat een donor niet dood is, maar LEEFT tijdens de uitname van diens organen.https://www.youtube.com/watch?v=oGpVl3uEH-M 

https://www.youtube.com/watch?v=eV1uidhduDQ  pijn ervaren bij uitname organen door hersendode donoren.

Kunnen mensen die hersendood zijn, pijn voelen? Artsen zullen deze vraag gewoonlijk ontkennend beantwoorden. Zo niet de Britse anesthesist Philip Keep.   

https://www.trouw.nl/home/-hersendode-patient-voelt-pijn-~a5d811f4/


* Update 25-2-2018:  Een artikel wat we onlangs toegezonden kregen en wat we u beslist niet willen onthouden.
Kritische kanttekeningen bij orgaandonatie en hersendood.
U hebt waarschijnlijk veel positieve publiciteit gehoord over orgaan- en weefseldonatie, informatie die wordt verstrekt door medische professionals die nauw betrokken zijn bij het doorgeven van de "gift van het leven". Men laat ons bewust geloven, dat de donor al echt dood is, voordat organen of weefsel worden weggenomen. Men laat met opzet weg, dat een donor de noodzakelijke procedure levend moet ondergaan.

De waarheid van de afschuwelijke behandeling en de dood van de donor en valse verklaring van zo-goed-als dood: “hersendood”
Bijna donor vertelt . Hij kon niet schreeuwen "STOP!" terwijl het ging om het oogsten van zijn eigen organen. 

Er steken steeds meer protesten van verpleegkundigen en anesthesisten de kop op, die reageren op de bewegingen van een verondersteld "lijk" tijdens de operatie.

De jeugd loopt het meest gevaar !
Bij een jongere is er vaker haast om de diagnose "hersendood" te stellen. Hun organen zijn immers van de beste kwaliteit.

Ook nu in Nederland: mensen vanaf hun geboorte geregistreerd zijn als donor.

Met dank aan:  http://www.wijwordenwakker.org/NL/P2002

En is het u al opgevallen dat in het huidige donorregister wordt gevraagd of u uw organen NA uw dood wilt doneren?
M.a.w.: ook al geeft u 'NEE" als keuze door, dan nog kunnen ze straks in u gaan snijden omdat u nog niet echt dood bent, u moet nog leven "hersendood"  zijn, willen organen getransplanteerd kunnen worden! Dood betekent dat er geen organen meer gebruikt kunnen worden voor transplantatie. Een donor wiens organen eruit gesneden zijn die is pas echt dood. 

Indien u wilt reageren op het forum.

 1. Geen hele woorden en/of zinnen in hoofdletters schrijven, wat als schreeuwen wordt gezien. Ook uw Nick name, max. 2 woorden, niet geheel in hoofdletters .Uw nickname mag geen naam zijn van een bekend publiek persoon. Uw posting wordt dan verwijderd.
 2. U kunt accenten aanbrengen middels max. 3 vetgedrukte woorden per posting, cursief of onderstreept.
 3. Posten in zwarte letters op witte achtergrond.
 4. Holocaust ontkenning of het bagatelliseren ervan. Postings worden verwijderd.
 5. Onacceptabele postings, provocaties, schuttingtaal, persoonlijke aanvallen of uitschelden kunnen uw postings zonder mededeling worden verwijderd evenals bij de andere punten.Het beheer kan er ook voor kiezen uw posting aan te passen. 
 6. Lees de Siteregels  http://xandernieuws.punt.nl/content/2009/04/siteregels
 7. Lees de Disclaimer http://xandernieuws.punt.nl/content/2012/01/disclaimer
 8. Geen artikelen of postings van andere websites kopiëren en op dit forum plakken, dit i.v.m. auteursrechten en schadeclaims. Schrijf introductie en verwijs naar de URL van de betreffende website. Uitzondering Wikipedia daar kan het wel evenals Bijbelcitaten.
 9. Plaats geen hyperlinks maar de url van de website, i.v.m. de wet op de auteursrechten. Uitzondering Wikipedia en Bijbelcitaten. Op elk plaatje wat u bij uw naam plaatst zit auteursrechten op, ook al staat dat er niet bij vermeld. Zoek een plaatje dat vrij is van auteursrechten.
 10. Dit is een Nederlands forum. Engelse commentaren vertalen naar Nederlands.
 11. U houdt één vaste nickname aan. Bij verandering van uw nickname ,maak daar melding van op het forum. Post u stelselmatig onder verschillende nicknames dan worden uw postings verwijderd.
 12. Gasten die gefocust zijn op het demoniseren van één bevolkingsgroep. Postings worden verwijderd.
 13. Het vermelden van persoonlijke informatie over een forumgast is niet toegestaan, posting wordt verwijderd. 
 14. Indien het topic niet over een bijbels thema gaat dan alle geloofsdiscussies op het Geloofsforum.
 15. Postings van, naar en over gasten die hier niet meer posten worden verwijderd.
 16. Wees bedachtzaam en let op uw woordkeuze en formulering in uw postings, wat u op het internet plaatst blijft daar staan. Post niet onder uw eigen naam maar gebruik een nicknaam.

Allen: Er is hier een geblockte poster bekend onder de naam Elia , die onder uw naam wil  posten.

Plaats een email onder uw naam in het reactievenster, zodat uw naam niet oneigenlijk gebruikt wordt. Deze spammer kan wel uw naam gebruiken maar heeft geen weet van uw email. Het emailadres dat u gebruikt is niet zichtbaar op het forum. Postings zonder een email worden niet gepubliceerd.  Mvg. Mod.

Geloofsdiscussies naar Geloofsforum. Nodig uw gesprekspartner uit om op het Geloofsforum   Ik Geloof..(Geloofsforum 31)  verder te praten.

Reacties

Pagina12
willy op 06-02-2018 14:18

schandalig ! een mens krijgt schrik om dood te gaan, want na je dood plunderen ze je lichaam leeg zonder toestemming en zonder dat de familie het weet. In vele landen is er zelfs een rijke handel  in organen en er worden zelfs vooral jonge mensen voor vermoord. Een lichaam moet intact blijven, of de persoon moet het nadrukkelijk vermelden! En spijtig zoals uit het artikel bllijkt is dat geen gebeuren meer! Schandalig!!! Shalom

Janus op 06-02-2018 14:27

Het zal geen wonder zijn, wanneer God deze beleidsbepalers, en misschien de landen van dit soort beleidsbepalers op een harde wijze gaat straffen. Niet alleen hierom, maar ook vanwege abortus, euthenazi, gelegaliseerde fraude, oorlogszucht (wapenindustrie), gemeen-schappen tussen man/man en vrouw/vrouw, kindermisbruik. Kortom met willens en wetens Gods Schepping proberen te 'vermoorden'. Zo heeft God het niet bedoeld! En bovenal is Hij de enige Rechtvaardige, die in Zijn Rechtvaardigheid de mens zal bestraffen.

Twanneman op 06-02-2018 14:32

Ooit komt het; geen donor, dan ook geen specialistische hulp in een ziekenhuis.....

En dan heb je weinig keus, toch?

Br@m op 06-02-2018 15:04

Maakt het iets uit of je voor wél of géén donorschap kiest ? Ze kunnen toch met je doen wat ze willen, dat kunnen wij niet controleren. Een doodsoorzaakverklaring kan wél getoetst worden, b.v. op verzoek van familie, maar dat moet dan toch weer een andere arts doen. Je begrijpt wat ik wil zeggen ! In elk geval lijkt het mij dat als je voor géén donorschap kiest, ze wellicht meer moeite doen om je in leven te houden. Ik elk geval kies ik expliciet voor géén donorschap, maar of dat helpt ? Veel vertrouwen heb ik daar niet in. Het enige wat je kunt doen is je lichaam door familie laten controleren vlak voor je begrafenis/crematie. Maar als er iets gevonden wordt zullen ze ook daar wel weer een verklaring voor hebben. Het gepeupel moet geld opleveren, liefst óók ná de dood.

Muggenzifter op 06-02-2018 15:12
Aan allen van Muggenzifter
Beste broeders, zusters,
In 2016 werd door D66 (Pia Dijkstra) het nieuwe orgaandonatie registratie (ADR) systeem door de tweede kamer geloodst. Dit systeem beoogt meer orgaandonoren te werven. Binnenkort zal de eerste kamer hierover de definitieve uitspraak doen. Als deze ‘Ja’ is betekent dat, dat iedere Nederlander die zich niet geregistreerd heeft als donor, automatisch geregistreerd zal zijn.
Als hbo-theoloog en voormalig medicus (onder meer huisarts) heb ik een diepgaand onderzoek gedaan naar de huidige gang van zaken rondom orgaandonatie. Diep geschokt ben ik over de verkeerde voorlichting van de Nederlandse Transplantatie Stichting en het Ministerie van gezondheid, welzijn en sport dat het bij heart beating donation gaat om postmortale donatie (wettelijk is vastgelegd dat hersendood dood is en dat er sprake is van een ‘beademd stoffelijk overschot’).
In werkelijkheid gaat het om een premortale donatie (een donatie vóór de definitieve dood). De patiënt is in werkelijkheid nog 97% levend: normale huidskleur en temperatuur, hartslag, (kunstmatige) beademing, normale bloeddruk, urineproductie, wondgenezing etcetera. De nog met bloed doorstroomde organen zijn in veel betere conditie dan organen, die na hartdood verkregen worden.
Het is shockerend dat er steeds meer voorbeelden zijn van mensen die ‘hersendood’ verklaard waren en nadat zij later bijkwamen (hun familie had donatie geweigerd) bleken zij volledig bewust te zijn geweest van alles wat bij hun bed besproken was: uitnemen van organen, begrafenis en dergelijke. Zij hadden ook alles gevoeld (pijnprikkels en dergelijke), maar zij voelden zich machteloos omdat ze niet konden reageren.
Zij hebben de ‘hersendood’ overleefd (natuurlijk is het zo dat zeer ernstig beschadigde hersenen vaak niet herstellen). Het is shockerend te lezen hoe van pijn vertrokken gezichten gesignaleerd zijn bij donoren nadat de organen (vaak zonder of met onvolledige narcose) uitgenomen zijn. Bij hersendode patiënten gaat het mijns inziens om stervende patiënten of patiënten die met voldoende hersteltijd en behandeling over een drempel heen geholpen moeten worden (een kleine, maar niet onbelangrijke groep).
Gisteren heb ik de eerste lezing verzorgd in een hersteld hervormde gemeente voor jongeren. De informatie werd als noodzakelijk en onderbouwd ervaren. De powerpointpresentatie gaat medischwetenschappelijk en Bijbels diep op deze zeer moeilijke materie in. Het is zeer belangrijk dat wij als christenen een goede keuze maken voor het aangezicht van de Here God.
Deze keuze kan pas verantwoord gemaakt worden bij aanwezigheid van alle informatie (en die wordt aangaande hersendood niet door de overheid gegeven; als de donor weet dat er sprake is van premortale orgaandonatie, dan zullen veel mensen zich niet meer als donor opgeven).
Het lig in de bedoeling hier in het komende jaar een boek over te schrijven.
Door meerderen van u ben ik in het verleden uitgenodigd voor andere lezingen (over alternatieve geneeswijzen, rouw, bitterheid en vergeving, de geestelijke wapenrusting, bevrijd uit de strik van het occultisme,
Ontdekken-Begrijpen-Toepassen van Gods Woord en dergelijke). Vanwege het grote belang en de actualiteit van bovengenoemd onderwerp wil ik u op de hoogte brengen van de mogelijkheid mij als spreker uit te nodigen voor uw kerken, gemeenten. Misschien kent u andere kerken of christelijke groepen die geïnteresseerd zijn.
Contact kan opgenomen worden per email of telefonisch.
Met vriendelijke groet
Ruud van der Ven
078-6226498
van buiten op 06-02-2018 15:36

Simpel gewoon een verklaring opvragen en ondertekenen dat je geen donor wil zijn, je hebt nu eenmaal een geboorte naam aangegeven op het gemeentehuis en daarmee ga je automatisch akkoord met de grond wetregels van Nederland, wil je daar niet mee akkoord gaan dan laat je een soeveriniteit verklaring aannemen, als dat is voldaan,  kun je overal in je verdere leven in debat gaan met alle overheids instaties of wat dan ook, ikzelf betaal minder omzet belasting, betaal minder wegenbelasting enzv, je onderhandeld zelf met deze instanties. als je een nummerbord tegen komt wat als kenteking .. BTW 14 aangeeft dan weet je hoeveel ik daar dus voor betaal, maar van de overheid krijg je gelijk een stempel op je profiel en houden je goed gaten, zal dat ook gebeuren bij onze koning die is ook een soeverein persoon en hoef dan ook minder belasting te betalen over alles wat hij bezit. Onze rentmeesters in Nerderland worden hierover eens een keer mee afgerekend. net zoals onze verlosser de tafels omver wierp in zijn kerk om de rentmeesters te straffen. 

Tom Hendrix op 06-02-2018 15:49

En daarom heb ik mijn Ja als evt. donor gewijzigd in Neen. Ik vertik het om Demonen666, D66, het recht te geven over mijn lichaam te beschikken. Deze partij van de dood, heeft ons al jarenlang verraden en verkwanseld. En derhalve van mij een Neen.

Bundy op 06-02-2018 16:13

Donorregister  ; Uw eigen wens invullen :

https://www.donorregister.nl/mijn-keuze-wijzigen 

 

Hoe kan ik mijn registratie uit het Donorregister laten verwijderen?          https://www.donorregister.nl/veelgestelde-vragen

Dit kunt u doen door in te loggen met DigiD via Uw registratie en daar ‘Uw registratie verwijderen’ aan te klikken. Na controle en akkoord wordt uw registratie verwijderd.

Heeft u geen DigiD, dan kunt u formulier verwijdering uit het Donorregister  (PDF | 204kb) gebruiken. Nadat het formulier bij het Donorregister is binnengekomen, wordt uw registratie uit het register verwijderd.

Van de verwijdering van uw registratie ontvangt u een schriftelijke bevestiging.

Als u zich uitschrijft, dan betekent dat automatisch dat u Ja zegt en uw organen gebruikt mogen worden. Geen keuze maken is automatisch een JA. Indien de familie geen keuze van u weet dan heeft de praktijk bewezen dat er een enorme druk wordt uitgeoefend op de familie om voor u met Ja te beslissen.

Maak altijd zelf uw keuze en zorg dat u geregistreerd staat en vertel nu al aan al uw familieleden welke keuze u heeft gemaakt. Ja of Neen.

Mod.

Cefas op 06-02-2018 16:45

De overheid is noch hoeder van ons land (open grenzen) noch hoeder van ons lichaam, daar gaan we zelf over en niemand anders en zeker niet onze verziekte overheid met de doodzieke en uiterst dubieuze D66 aan kop. Voor de CU geldt: Neemt geen deel aan deze duistere praktijken, door deelname aan deze regering legitimeren zij deze duistere zaken. Stap uit dit regerings-kartel, zoniet dan wordt er rekenschap gevraagd door de Allerhoogste en de CU kiezer zal dit ook begrijpen bij de eerstvolgende verkiezingen.

pluto op 06-02-2018 16:52

Ik ben niet tegen donatie, de beslissing gaat naar mijn nabestaanden, vrouw/kinderen, het is een gruwel indien men artsen niet vertrouwt en voorbarig wordt gehandeld.Bovendien vind ik dat er voor mijn organen betaalt dient te worden, immers nu gaan de winsten naar artsen en indirect de fiscus. De "leverancier/donor" krijgt geen stuiver. Ook wil ik kunnen bepalen dat mijn organen niet bij criminelen terecht komen.Op dit moment bestaat er een levendige handel in organen, waar heel veel geld in omgaat, en de donor met familie het nakijken hebben.Wij worden door de overheid niet alleen financieel/ lees pensioenen/aow, uitgekleed, maar nu ook lettelijk fysiek, er wordt niet alleen  beslag gelegd middels erf belasting op mijn vermogen, maar nu ook op mijn lijk, nu dat ineens veel geld waard  geworden is. 

Klaas op 06-02-2018 17:17

Evidente handel /business in organen door artsen in het geniep, geen enkele transparantie naar buitenstaanders toe. Wie controleert de artsen? Pure mafia praktijken in dit o zo prachtige hypocriete, schijnheilige polderland. En niemand zegt iets in het openbaar. Nee dan kun je het in Nederland wel vergeten met je "carriere".  Een arts zegt ook niets want dan zullen zijn mafia broeders en zusters er wel voor zorgen dat hij uit zijn ambt gezet wordt. Wat een land.

Bundy op 06-02-2018 17:39

@Moderater .

Dit wist ik niet , ik heb mijn registratie verwijderd  met de gedachte dat ik dan uitgeschreven was .        UItgeschreven zijn betekent dus automatisch Ja ...    Zelfs in de brief die ik hierna ontving stond dit niet !   Heel goed dat u mij ( en anderen ) hiervoor  gewaarschuwd heeft  .    Nogmaals dank !    

Tot uw dienst Bundy. Mod.

Maya op 06-02-2018 18:28

Zag deze discussie op het nieuws. Google en log in met digid.. NEE ik wil geen donor worden. Totale tijd verkwist aan deze belachelijke discussie 6 min lol. Belachelijk ja en ik ga niet eens onderbouwen. Mijn lichaam mijn geest en ook mijn aarde en ook mijn universum.. denk daar maar eens over na 

Im, Lakech

Rene op 06-02-2018 18:58

Elke orgaandonor is nog steeds levend. Want van een dood lichaam kunnen in principe alleen dode organen geoogst worden. Wanneer een patient in het ziekenhuis dood wordt verklaard gebeurd het toch dat af en toe deze dood verklaarde mensen weer tot "leven" komen.

In principe is het eigenlijk niet nodig dat menselijke organen dusdanig aftakelen dat een transplantatie nodig is. De meeste van deze gevallen is het gevolg van ongezonde leefgewoonten.

Tom Hendrix op 06-02-2018 19:12

@pluto: 16.52. uur. Chapeau! U heeft het helemaal goed begrepen. D66, is altijd "de hoer", van de politiek geweest, altijd om hetzij de PvdA,CDA of VVD aan een meerderheid te helpen, en daarbij hun eigen kroonjuwelen verkwanselend; zoals: het referendum, de gekozen burgemeester, en nog wat andere zgn. juwelen van van Mierlo cum suis. De partij "van spek en bonen", van "vlees noch vis", dat is D66, heden ten dage. Alles hebben ze gedaan om nederland te verraden aan de communistische EU(SSR), samen met hun andere Bilderbergvriendje Rutte (VVD).

koloth op 06-02-2018 19:16

Ik heb een tijd terug ergens gelezen dat je ziel in je lichaam zit, ook in je organen. Als er een orgaan uit gaat dan geef je een stukje van je ziel weg en de ontvanger van het orgaan krijgt een stukje van jouw ziel.  Ze hadden mensen bestudeert die een donor orgaan hadden gekregen en het bleek dat deze mensen hun persoonlijkheid was verandert, dat is toch een beetje eng lijkt mij. Verder moet je allerlij pillen eten om afstotingsproblemen te voorkomen, het is dus geen gezonde oplossing. Het klinkt iet wat vreemd maar je kan beter dood gaan, want dit is niet het eindstation. Dan dat je een hells leven krijgt voor die laatste jaren en dat je niet complete ziel in het hiernamaals aankomt en ook de nodige problemen kan opleveren.  Ik vrees zelfs dat dit weer één van die satanische plannen van de hogere heren is, dus niet aan meewerken.

Piet Veldman op 06-02-2018 19:27

Kijk maar op Youtube bij 'Geen enkele orgaandonor is dood' door Pim v Lommel. https://www.youtube.com/watch?v=eCnwJeWBvvE

Mensen die een overlevingskans hebben, worden opgeöfferd voor mensen die geen overlevingskans hebben. Ook in Nederland!

Qvic op 06-02-2018 19:54

 

Donor organen kunnen alleen geoogst worden, als de persoon in kwestie nog leeft. Want als de dood zijn intreden heeft gedaan, dan sterft ook alle organen mee en dan zijn die organen niet meer doneerbaar. Met andere woorden, je wordt levend geslacht. Want dan ga je dood door het missen van je cruciale organen. Het is gewoon een ordinaire moord met voorbedachte raden, die de politiek gelegaliseerd heeft. Hiermee is de mensheid verzonken tot het baarbarse en kannibalisme.

Daar de ontvangers een totale karakter en persoonsverwisseling te wachten staat, wordt nooit in de donor PR gezegd. Daar mijn zwager ooit een nierpatiënt was en lid was van de blauwe knoop, een donornier kreeg van een alcohollist (dat werd na zijn dood pas bekent). Met als gevolg dat hij kort daarna ineens begon te drinken en niet zo'n klein beetje ook. Hij is uiteindelijk gestorven door alcoholvergiftiging.

Dus die verhalen dat jij als donor andere mensen zou helpen, is uit de lucht gegrepen idee. Het gaat uiteindelijk altijd over mega veel geld verdienen, over de rug van een ander. Wie worden hier beter van? Niet de donor zelf, want die wordt vermoord om zijn organen. Niet de donor ontvanger, want die ondergaat een persoonsverwisseling en krijgt de zelfde trekken die de donor had (veel naaste herkennen hun geliefde vaak niet meer, omdat hun gedrag totaal anders is geworden). De enige die er beter van worden zijn de artsen met de ziekenhuizen. Daar waar we alle nog een dikke vette zorgpremie voor moeten betalen. We worden letterlijk uit gekleed tot op het bot, door onze overheden. De "D" van de politieke partij D'66 staat dus letterlijk voor de DOOD van onze naaste, om er zelf beter van kunnen worden.

John op 06-02-2018 21:04

@van buiten Simpel gewoon een verklaring opvragen en ondertekenen dat je geen donor wil zijn.

Heb ik aangetekend gedaan bij het VROM in 2012 daarna werd deze club opgeheven en kreeg

ik een schrijven dat alle hiervoor gaande schriftelijke communicatie hierbij is komen te vervallen.

Ik was daar zeer geshockeerd over. De mens heeft zometeen niets meer te zeggen over zichzelf

dit zijn zeer duidelijk antichristelijke ontwikkelingen waar niemand in mee wil gaam maar van boven

krijgt dwangmatig krijgt opgelegd. De Here Jezus komt spoedig....

 

Registreer u alsnog en maak uw keuze voordat er voor u gekozen wordt.

www.donorregister.nl/keuzemogelijkheden

Mod.

Klaas op 06-02-2018 21:24

@ muggenzifter verbaas mij erover dat u als voormalig huisarts

deze malafide praktijken niet kende. Vreemd

bart op 06-02-2018 21:41

Stelt u zich eens voor dat uw bloedgroep, en andere lichaamstechnische data ergens worden opgeslagen, tesamen met uw adres, sofinummer etc.

U heeft bijvoorbeeld een hele zeldzame bloedgroep.

Nu krijgt een Brusselse functionaris ineens een ziekte waardoor hij een nieuwe nier nodig heeft. Laat deze functionaris nu toevallig ook uw zeldzame bloedgroep hebben...

Hier zijn films over gemaakt. Geen lachfilms.

Michaël ;-{> op 06-02-2018 22:51

Toen mijn broer in 2015 thuis een herseninfarct kreeg, werd ons door de doktoren verteld dat mijn broer bij aankomst in het ziekenhuis al hersendood was.

‘’Hersendood is een toestand waarbij je hersenen helemaal niet meer in staat zijn te reageren op prikkels. Je hebt geen ademhaling meer, je kunt niet meer bewegen en je hebt geen primitieve reflexen meer. Dit betekent praktisch dat je hersenen dood zijn.’’

Mijn broer, ook al waren zijn ogen gesloten, ademde zelfstandig, een teken dat hij niet hersendood was. Ook duwde hij met zijn tong de tube uit zijn mond, en hij draaide zelfs zijn hoofd om tijdens het hoesten. Toch bleven de doktoren erbij dat hij hersendood was, en dat de rest reflexen waren!

Aangezien het herseninfarct bij mijn broer in de hersenstam was (daar waar alles geregeld wordt) konden ze verder niets doen. Ook al ademde hij zelfstandig, na drie dagen is hij overleden en zijn lichaam voelde toen aan alsof hij gekookt was, zo heet. Voor ons was dat wel een bevestiging dat alles in zijn lichaam ontregeld was.

Donor zijn is één ding, maar hersendood verklaard worden is wat anders! Daarin schuilt nu juist een levengroot gevaar. Blijkbaar worden er dus meerdere definities van hersendood afgegeven door doktoren. En ja, dat gebeurt ook bij gezonde mensen, opdat hun organen verkocht kunnen worden…

Mijn broer was gelukkig géén orgaandonor. Ikzelf heb jaren geleden al een Nee laten registreren op de vraag of ik organen etc. wil afstaan voor mijn dood. (orgaandonatie word je dood)

Rienus op 06-02-2018 22:59

Wanneer dringt het nou eens door dat we samen een overheid hebben laten ontstaan die het belang van de burgers absoluut niet belangrijk vindt. Ja erg leuk hoor dat we het zover hebben laten komen. En als je denkt dat het niet gekker kan dan komt een D66 oberste en zorgt ervoor dat ik mijn laatste beetje respect voor politici verlies.

Wardje op 06-02-2018 23:06

Dank voor het grondig speurwerk en de heel concrete gevallen. Ook aan muggenzifter op 06-02-2018 15:12.  Mijn grote twijfels deze week geuit op het praatcafé zijn definitief bevestigd. Op de radio worden twijfels van mensen die vragen hebben, uiterst rustig en vol zelfvertrouwen door medici uit de weg geruimd.    ----   

Er staat een artikel over de kwestie van Dr Raijmakers (voormalig opleider-internist, co-auteur van het tamelijk recente "Medische ethiek") on line.  Het lijkt genuanceerder dan de uitspraken van Dr Smyrne op Churchmilitant.org hierover, maar laatste passage lijkt voor het debat in de 1e kamer hoogst actueel en is de moeite waard te citeren:  ---  "Waar we vooral voor moeten waken is dat we ons ervan af maken met formuleringen – op welke onderzoekmethode ze ook gebaseerd zijn - die er op gericht zijn iemand legaal dood te verklaren zodat het uitnemen van organen door de civiele wet is toegestaan in plaats van ons te blijven afvragen of we moreel gezien het recht hebben de organen uit te nemen omdat we zeker weten dat de dood is ingetreden. Een dergelijke verschuiving werd ook voorgesteld in.....Bij gebrek aan een bevredigende technische oplossing van het probleem wordt de vraag naar het werkelijk dood zijn als futiel afgedaan en vervangen door een naar de utiliteit van het handelen. Maar als we de discussie over het zijn ondergeschikt maken aan die over utiliteit dan raken we ver van het juiste spoor, zeker als het over de mens gaat!"     ----   http://www.medische-ethiek.nl/modules/news/article.php?storyid=1335.    ----    Zie ook 'Harvesting organs to soon' ,Wardje op 31-01-2018 22:16 en volgende op praatcafé, en de links aldaar.

Johanna op 06-02-2018 23:11

Doneren betekent : vrijwillig afstaan . Door de nieuwe wet wordt het verplicht afstaan , dus wettelijke organendiefstal ! Ik zeg nee tegen doneren en ik wil ook geen organen van een ander. Het idee dat iemand voor mij moet sterven , dat wil ik niet op mijn geweten hebben .

Anna op 06-02-2018 23:13

De toename van kennis in de wetenschap is niet altijd tot zegen van de mensheid.......... Ook hier worden wij als “ gewone burgers” misleid en verteld dat het een daad van naasten liefde is als je je organen af staat na je overlijden.......... Een terechte eyopener van Muggezifter : ( waarvoor dank! ) want  wat blijkt nu, dat hersendood geen overlijden is..... en dat wordt niet verteld er zijn inderdaad situaties bekend dat mensen na een diepe toestand van bewustzijns verlies weer tot leven komen..... Ik heb het boek van Pim van Lommel ook gelezen........ Mijn persoonlijke mening is dat mensen ook nog eens een keer mogen overlijden  Ik weet dat mijn tijd hier op aarde door God is bepaald........ mijn tijd is in Zijn hand.En moet je daar dan met allerlei ingrijpende,  en risico volle knutselt en kunstgrepen aan gaan sleutelen..... ???? Ik zeg nee.... niet als ontvanger en niet als donor. 

Zelfs het leven lijkt een politiek “speeltje “ geworden te zijn.... euthanasie, voltooid leven, abortus, en nu weer scoren met organen ; donorschap..... ten diepste wil men als God zijn en zelf bepalen wat allemaal kan..... En voor de bühne de popie Jopie spelen..... zo van kijk eens wat wij allemaal kunnen, en voor onze “ zielige zieke medemens doen”. In mijn ogen : Een verkeerd sentiment..........  Het gevaar is, en dat lijkt de volgenden stap, met deze wet, dat de publieke opinie zo gemanipuleerd gaat worden dat ” afwijkend “ gedrag niet meer getolereerd gaat worden..... Hoe lang zullen we de vrijheid van onze persoonlijk mening nog kunnen gebruiken????  ( het wordt gevaarlijk voor Christenen!!!) Allemaal straks veel wijsheid met uw keuze !!!. De mijne staat vast.!!! 

 

Hersendood  of hartdood is de juridische term, die donor uitgifte van organen  legaliseert binnen de Nederlandse grondwet. Bewust wordt er niet gesproken over overlijden of stoffelijk overschot, want patient/donor is nog niet overleden. Mod.

Wardje op 07-02-2018 00:30

Voorzover ik iets van de publieke discussie  heb gevolgd, wordt er nergens gerept over een definitie van 'hersendood'.  Ik vermoed dat in de praktijk in Nederland nu, in veel , zoniet in de meerderheid van de gevallen de dood van de grote hersenen  het criterium is (anders dan in 1996 volgende rapporteur).  De Commissie Medische Ethiek van het Nederlands Artsenverbond   stelt bij monde van Dr W. Eijk " De meeste weefsels en organen worden praktisch direct na het intreden van de dood onherstelbaar beschadigd.

Eigenlijk zouden zij uit het lichaam moeten worden genomen op het moment dat de ademhaling en de bloedsomloop nog intact zijn. Dat zou volgens de klassieke doodscriteria van hart- en ademstilstand moord zijn. ".

Sinds de 60er jarern werd oa door hartmassage en kunstmatige beademing duidelijk , dat bij hartstilstand of het ophouden van  ademen  niet altijd de dood al definitief hoeft te zijn ingetreden. Anderzijds is ontdekt dat bv. door kunstmatige ademhaling  hart en ademfunctie gewoon kunnen doorgaan terwijl de hersenfuncite definitief is uitgevallen.

Welk deel van de hersenfuncite is onmisbaar voor het leven van de menselijke persoon onmisbaar?  Het criterium wordt in een boeiend betoog gevonden:  "Een levend wezen is altijd een organisch geheel, waarvan de delen met elkaar zijn geïntegreerd.

Wanneer bij de mens het bezielende beginsel van zijn leven wegvalt, sterft hij."  Dit doet denken aan het zielsbegrip van Aristoteles.   Het woord ziel valt wel, evenals 'geest' als mogelijke interpretatie, maar men legt zich daar niet op vast. In de volgende woorden drukt de commissie uit dat dit beginsel nog aanwezig wordt geacht zoalng de hersentam nog reageert:  De Commissie medische ethiek van het Nederlands Artsenverbond verstaat onder de dood van de menselijke persoon het verlies van wat noodzakelijk is voor het menselijke organisme om als een gecoördineerd en geïntegreerd geheel te kunnen functioneren.

Op basis van dit doodsconcept wordt de irreversibele uitval van alle hersenfuncties, inclusief die van de hersenstam verlangd, wil men de patiënt dood verklaren en tot orgaanexplantatie overgaan.     ----    Alles met grote letter in 4 pagina's online te vinden onder:    http://www.medische-ethiek.nl/modules/news/article.php?storyid=62&page=0

Wardje op 07-02-2018 00:43

Bij de door Xander gegeven  link https://www.trouw.nl/home/wees-eerlijk-lichaam-leeft-bij-orgaandonatie   (volstrekt eens: informatie deugt niet , evenmin als de wet zelf) is    ----     http://www.medische-ethiek.nl/modules/news/article.php?storyid=62&page=0    ----    een geode aanvulling.  Ik denk dat de praktijk in Nederland op het ogeblik nogal verschilt van die van 1996.

mientjei op 07-02-2018 00:46

De enige etisch verantwoorde donatie is dus    een nier afstaan bij leven aan een familielid

En stamceldonatie     bij leven    aan een familielid         of iemand die  matchd    en waar je 

Heel veel van houdt    

Een deel van je lever kan ook nog bij leven gedoneerd worden.Mod.

mientjei op 07-02-2018 01:09

@mod. Ja dat klopt inderdaad,  in de discussie komt  nergens   geven uit liefde ter sprake

Ik zag weleens mensen met heel erge brandwonden , en dacht toen wel huid te willen doneren

Nu kunnen ze kunsthuid maken, lijkt me een oplossing,   In de toekomst kunnen ze ook

Organen maken, dan zijn we van dit dilemma verlost

Organen die door een levende gezonde donor gedoneerd kunnen worden zijn: nier, deel van de lever , deel van de  longen, bloed , stamceldonatie of een beenmergdonatie. Mod.

mientjei op 07-02-2018 02:03

@ mod klopt inderdaad, maar dan wel op vrijwillige basis hopelijk en zeker niet voor geld

Bij de wet is het verboden om dat voor geld te doen, wel mogen onkosten vergoed worden voor herstel. Dit is altijd op vrijwillige basis en kan nooit afgedwongen worden. De huidige donor wet die aanstaande donderdag nog door de 1e kamer moet, zal dan doorslaggevend zijn.De omgekeerde wereld, bij geen registratie of keuze wordt er voor u gekozen. Mod.

Klaas op 07-02-2018 07:36

In nederland kan echt alles, er is geen moraal als er geld verdiend kan worden. wetten en mensenrechten bestaan niet als het de ' elite ' niet uitkomt en dit wordt feitelijk geffectueerd door ' onpartijdige' rechters middels hun witwassende doofpot- beslissingen. Daarom hebben wij ook niets aan ' democratie' omdat partijen voor de verkiezingen nooit openlijk aangeven hoe zij zullen stemmen o er velangrijke kwesties. Het gaat ze er alleen om inde kamer gekozen te worden. Leuk salaris, stiekumgelobby en functies verzamelen. Macht en geld daar draait het om niet of het goed of menselijk is. En partijen die dat willen veranderd worden gedemoniseerd door de ' onpartijdige' media welke de status quo propageert en social engineert. 

Tom Hendrix op 07-02-2018 08:22

En waar blijft nu de SGP en de CU. Met name de CU, zou nu meteen uit het kabinet dienen te stappen, willen zij nog geloofwaardig zijn. O wacht.....het pluche. Alle principes van het Christendom hebben ze ingeleverd voor macht. Voor mij geen CU meer!

Tom:

30-1-2018     https://www.rtlnieuws.nl/nederland/politiek/stemming-donorwet-uitgesteld-debat-volgende-week-verder

De SGP en de ChristenUnie gaven aan om principiële redenen niet voor het wetsvoorstel te kunnen stemmen. Ook de PVV kan niet met het plan leven.

Mod.

Shadow1100 op 07-02-2018 08:30

David Rockefeller is de oudste miljardair ter wereld op de leeftijd van 101. Zijn geheim van een lang leven ligt in teveel harttransplantaties.

De rijkste man op de planeet, die beweert dat de geruchten over de Nieuwe Wereld Orde waar zijn, daarvan wordt beweerd dat hij “meer harttransplantaties heeft gehad dan enig ander mens”, aldus de rapporten. De nieuwste harttransplantatie zal zijn zevende zijn.

In 2016 stelt de International Society for Heart en Lung Transplantation dat patiënten 70 jaar oud of jonger moeten zijn om te worden beschouwd voor harttransplantatie, en zelfs dan, worden deze patiënten zorgvuldig geselecteerd op basis van hun huidige gezondheid, met inbegrip van BMI(body mass index) .

Deze recente harttransplantatie komt nadat Davids laatste een paar weken geleden mislukte.

Anna op 07-02-2018 09:28

Moderator: ik had mezelf nooit zo verdiept in de “ zwendel” die ontstaan is. En Nederland gaat volop mee in deze zwendel...Maakt zelfs met wetten dus fases in de dood en omzeilt het begrip overlijden en stoffelijk overschot om deze wet te kunnen toepassen........ Schande!................. Dit artikel is een terechte eyopener. Inderdaad een mens is niet overleden.... Maar leeft nog volop... zelfs 97% zegt muggezifter. Het boek van Pim van Lommel geeft dat ook aan... Het is lang geleden  maar ik ga het weer eens lezen.... Vr.grt.Anna 

Ambroos op 07-02-2018 09:46

Helemaal met u eens Johanna, voor mij hoeft ook niemand te sterven om zij organen in te pikken of toe te eigenen. De ene moet maar snel dood gaan en leeggetrokken worden, terwijl een ander dat niet hoeft en maar door kan blijven leven ten koste van een ander.

Elegast op 07-02-2018 09:46

Bedankt voor dit artikel en alle waardevolle opmerkingen onder dit artikel. Ik ga mij vandaag direct afmelden als donor. had ik eigenlijk al eerder willen doen maar nu moet het echt. Ik wil overigens ook geen organen van een ander ontvangen. Wie weet komen we er over honderd jaar achter hoe barbaars het is. Zowel voor de donor als ontvanger. 

U moet zich niet afmelden maar uw keuze herzien in een Neen. Mod.

Qromwel op 07-02-2018 10:28

Vraagje: Hoe kan in de wet de term "ernstige bezwaren" vastgelegd worden? De uitdrukking ernstig is arbitrair, de één vindt iets erg, de ander niet zo. Ben benieuwd hoe dit opgelost wordt. Laat je geen oor (al of niet van een donor) aannaaien. N.B. Zou men mijn "Caucasian Skin" voor iedereen gebruiken? 

arjaneke op 07-02-2018 10:33

orgaandonatie vind ik een hele lastige, om een ander mens een nieuwe kans op leven te geven kan heel nobel zijn, de vraagtekens die ik in ieder geval stel is hoe stelt de arts hersendood vast. Ik heb nog nooit gezien dat een persoon die 'dood'zou zijn electroden oip de schedel geplakt krijgt om te zien of er uberhaupt nog electische pulsjes in de hersenen actief zijn. Nee de dokter doet op het oog/gevoel een diagnose 'hij moet nu wel echt dood zijn' er komt geen gevoelige apparatuur aan te pas om te meten of er hersenactiviteit is. daarom vind ik de huidige donorprocedure voornamelijk gebaseerd op wensdenken van artsen. Ik heb mij afgemeld als donor in het register. Als ik met mijn leven een zeer naast familielid leven kan geven dan overweeg ik dit, maar er zijn helaas te veel voorbeelden van mensen die dood zijn verklaard en dit niet bleken te zijn. er worden geen electrodes opgeplakt of je gaat niet onder de scanner om te zien of er inderdaad geen hersenactiviteit meer is.

Gorghel op 07-02-2018 11:14

De vraag is ook of iemand die een orgaan nodig heeft ook het orgaan van een ieder wel wil. Wordt hij/zij wel geïnformeerd van wie die orgaan afkomstig is? Zou een christen bijv. het orgaan van een strenge moslim willen hebben? De een wel, de ander niet, maar of hij de keus krijgt om dat te bepalen.....

Noorderlicht op 07-02-2018 11:28
T.D. op 07-02-2018 11:34

Het ransplanteren van organen van levende donors is een misdaad. In feite is het moord. Je bent pas dood (echt dood) als het hart ophoud met kloppen.

Muggenzifter op 07-02-2018 11:55
Klaas op 06-02-2018 21:24

@ muggenzifter verbaas mij erover dat u als voormalig huisarts

deze malafide praktijken niet kende. Vreemd

Hallo Klaas,

Ik citeerde alleen een artikel van deze voormalige arts, dat betekent dus niet dat ik deze persoon ben.

Vond het belangrijk om zijn visie met U allen te delen.

Groet

Muggenzifter

arjaneke op 07-02-2018 12:12

aanvulling op voorgaande reactie, hoeveeltijd tijd krijgt een persoon waarvan vermoed 'hersendood' om tekenen van leven te geven? hoeveel dagen krijgt een familie om te beslissen als een lichaam aan de beademing ligt? een paar uur/ een paar dagen? een week? zonder deugedelijke procedures en apparatuur die hersenacitivteit kan vaststellen is de huidige manier van 'hersendood' vaststellen een educated guess met een marge voor ernaast zitten 

arjaneke op 07-02-2018 12:15

na kort googlen kwam ik deze link tegen   https://kgov.com/brain-dead-patients-who-have-recovered

Nieuw Begin op 07-02-2018 12:30

Download nu de donor app! Nu met gratis lidmaatschap van D66! Vertel de wereld dat Jij de goede beslissing hebt genomen voor het leven! Waarom zouden jouw mooie organen verloren moeten gaan omdat sommigen nog hechten aan een verkeerde opvatting die we natuurlijk weer danken aan die geloofsfanaten op de Veluwe? Bedenk eens hoe leuk het is als iemand die jij helemaal niet kent nu haar dromen kan waarmaken met jouw nieuwe hart? Dankzij Pia Dijkstra mag ook jij horen bij het snel groeiende EU leger donoren zodat we starks met 1 druk op de knop het levensgeluk van ook Jou kunnen regelen?

 

De techniek is er en er zijn meer dan genoeg donoren dus stap in en donor het leven en het succes van de triomfen van de medische wereld! Succes en stem dus voor onze wet want een oud gezegde is: ‘wie 1 persoon met een donorhart heeft gered heeft de wereld gered, ja ondanks gevaarlijke gekken als Trump en Kim Jung Un. Kom nu in verzet  tegen de walgelijke argumenten van lieden die tegen die solidaire en humane wetten stemmen en kies hartgrondig!

 

Het gaat om duizenden mensenlevens! Mogen we op je rekenen? En denk dan ook eens in maart aan het vele werk wat D6 voor iedereen doet in het stemhokje! Lang leve D66 en zo halen we D2066. Bedankt voor je steun en een knuffel van onze Pia en Alexander! We houden van je en maken Nederland bijzonder, samen met de NPO , de artiesten wereld en de progressieve krachten die er gelukkig nog steeds zijn in Ons Nederland wat open staat voor de hele wereld en klaar voor de 21e eeuw juist voor hen die al zo lang lijden omdat ze in het verkeerde lichaam zitten of zo! Kom eruit en stem D66! HartTelijk bedankt mede namens al onze partijgenoten! Laat de wereld zien dat je kiest voor Ons! Wij weten wel wie het meeste IQ hebben! Knuffel, Pia

Muggenzifter op 07-02-2018 13:19

Klaas op 06-02-2018 21:24

Hallo Klaas,

Ik citeerde alleen uit een artikel van deze meneer van der Ven. Ben geen voormalig arts dus.

Vond het artikel zo belangrijk dat ik dit wilde delen met leden van dit forum.

Groet Muggenzifter en een zonnige dag allemaal verder.

Tom Hendrix op 07-02-2018 13:54

En waarom horen we niets van het CDA, de SGP en de CU, terzake?

Qromwel op 07-02-2018 14:50

Shadow1100 op 07-02-2018 08:30: Nu is hij de rijkste op het kerkhof. Of is hij gecremeerd?

Klaas op 07-02-2018 15:29

@ muggenzifter, dank je wel goed gedaan.

Pagina12
Commentaar
Jouw naam/bijnaam
Website url
E-mail
Je Punt profiel
Hou mij op de hoogte
Ik wil op de hoogte gehouden worden
Dit is een verplicht veld
Laatste Reacties

Rubrieken
Site Info
Email adres Administrator:
xandernieuws@gmail.com
 
Email adres Moderator:
modxnieuws@gmail.com
 
Overnemen eigen artikelen (in blauw en rood onder Headlines) alleen met toestemming.

Reacties, tips en opmerkingen worden erg gewaardeerd en altijd gelezen, maar vanwege het zeer grote aantal ben ik helaas niet in staat om (tijdig) op alle emails te reageren. Graag hiervoor uw begrip!

Privacy Bescherming:
 
Indien u Xandernieuws, dat bij Mijndomein is ondergebracht, leest en reageert op de Xandernieuws forums, doet u dat vrijwillig en is uw IP adres en emailadres- indien u dat vermeldt - bekend en wordt opgeslagen. Ook uw (nick) naam waaronder u post wordt opgeslagen. Xandernieuws zal uw gegevens nooit aan derden doorgeven. Indien u zich opgeeft voor het ontvangen van de nieuwe artikelen per email, zal Xandernieuws ook die gegevens nooit aan derden geven. We houden uw gegevens privé, tenzij de wet of rechterlijke macht ons dwingt uw gegevens aan hen te verstrekken. Datalekken in het systeem vallen onder de verantwoordelijkheid van Mijn Domein.Domeinregistratie en hosting via mijndomein.nl