Headlines

Actuele Discussies

 

Abonneren

Abonneer je nu voor nieuwe artikelen op deze website!

Chaos in Syrië: Amerikanen, Russen en Turken bestrijden elkaar

Mogelijk ook Russen omgekomen bij Amerikaanse aanval - Rusland geeft Turkije indirect schuld van neerhalen Su-25 op 3 februari, en richt afweerraketten op Turkse luchtmacht – Israëlische luchtmacht valt opnieuw doelen in Syrië aan

Russische troepen bouwen een pontonbrug over de Eufraat (Afbeelding: DEBKAfile (1)).

Met name in het noorden en oosten van Syrië begint het strijdgewoel almaar chaotischer vormen aan te nemen. Amerikanen en Russen zijn elkaar voor het eerst daadwerkelijk actief aan het bestrijden en onder vuur nemen, maar verzetten zich tegelijkertijd gezamenlijk tegen het Turkse offensief tegen de Koerden. De Turkse dictator Erdogan kreeg zelfs een rechtstreekse waarschuwing van de Russische president Putin om de campagne van het Turkse leger in Afrin te beëindigen, omdat hem anders een confrontatie met Russische en Iraanse troepen te wachten staat. En overigens ook met Amerikaanse, terwijl die in het oosten van Syrië gisteren een door Russen aangelegde pontonbrug over de Eufraat hebben vernietigd, inclusief de Iraanse en Hezbollah troepen die daarover heen reden.

 

Mogelijk ook Russen omgekomen bij Amerikaanse aanval

In de nacht van woensdag op donderdag vielen Amerikaanse F-15’s, Apache gevechtshelikopters, zware artillerie en special forces in de regio Deir ez-Zour een door Russen aangelegde pontonbrug over de Eufraat aan, die op dat moment door zo’n 500 Syrische, Hezbollah en onder Iraanse bevel staande Shi’itische troepen werd gebruikt om het oosten van Syrië binnen te trekken.

De brug werd vernietigd, en de Amerikaanse special forces maakten korte metten met de Syrisch-Iraanse legermacht. Bij de zeker 100 doden zouden ook enkele Russen hebben gezeten. Aan Amerikaanse kant vielen geen slachtoffers. (1)

Volgens de VS was de operatie een reactie op de aanval van Syrische (pro-Assad) troepen op het hoofdkwartier van de pro-Amerikaanse SDF strijdkrachten ten oosten van de Eufraat. Dit hoofdkwartier wordt ook door de Koerdische YPG gebruikt als steunpunt voor de oorlog tegen ISIS. Het aanwezige Amerikaanse contingent lost daar ‘preventief’ schoten af om Assads legereenheden buiten de deur te houden.

In het zuidoosten van het land heeft een Russisch-Syrische-Hezbollah macht geprobeerd om de Amerikanen uit Al-Tanf te verjagen, een cruciale plaats die toegang geeft tot het westen van Irak en het noorden van Jordanië. Het Amerikaanse garnizoen zou echter stand hebben gehouden.

Rusland vergeldt neerhalen Su-25 met richten raketten op Turkse luchtmacht

Gisteren vond er een urgent telefoongesprek plaats tussen president Putin en de Turkse dictator Erdogan. Dat was nodig omdat het er de schijn van had dat de Russen hun luchtmacht en afweerraketten tegen Turkse vliegtuigen zouden gaan gebruiken die worden ingezet bij bombardementen op de Koerden in Afrin.

Na het opstellen van deze Russische luchtafweersystemen werd Afrin feitelijk een no-fly zone voor de Turken. Dat was een vergelding voor het neerhalen van een Russische Su-25 in het noorden van Idlib op 3 februari door Syrische rebellen, die volgens de Russen hun raketten van de Turken hadden gekregen.

Volgens het officiële persbericht van het Kremlin zouden Putin en Erdogan een ‘spanningsverminderingszone’ in Idlib zijn overeengekomen. Bronnen zeggen echter dat beide leiders het bepaald niet met elkaar eens waren – integendeel, Putin eiste van Erdogan dat hij zijn militaire campagne in Afrin stopzet. Een dag eerder had de Iraanse president Rouhani ook al die eis aan Ankara overgebracht.

Mocht Erdogan zich niets van hen aantrekken, en gaat hij door met zijn acties tegen de Koerden, dan krijgt hij het niet alleen aan de stok met de Amerikaanse regering Trump, maar ook met Rusland en Iran. (2)

Israël valt opnieuw militair complex Syrië aan

Ook de Israëlische luchtmacht is regelmatig actief in Syrië. Eerder deze week werd bij Jamraya een militair onderzoekscomplex gebombardeerd waar chemische wapens zouden worden ontwikkeld. In 2013 en december 2017 werd het complex ook al aangevallen door de Israëlische luchtmacht. Syrië houdt Israël ‘volledig verantwoordelijk voor de gevaarlijke gevolgen van deze herhaaldelijke agressieve en onberekende avonturen.’

Israël reageerde dat de aanval een vergelding was voor het gebruiken van chemische wapens (gas) door het Syrische leger, waar overigens geen bewijzen van werden geleverd. Syrië zou deze wapens tegen doelen van Al-Qaeda hebben ingezet, dat ook nog steeds actief is in het verscheurde land. (3)


Xander

(1) DEBKA
(2) DEBKA
(3) Zero Hedge

 

Indien u wilt reageren op het forum.

 1. Geen hele woorden en/of zinnen in hoofdletters schrijven, wat als schreeuwen wordt gezien. Ook uw Nick name, max. 2 woorden, niet geheel in hoofdletters .Uw nickname mag geen naam zijn van een bekend publiek persoon. Uw posting wordt dan verwijderd.
 2. U kunt accenten aanbrengen middels max. 3 vetgedrukte woorden per posting, cursief of onderstreept.
 3. Posten in zwarte letters op witte achtergrond.
 4. Holocaust ontkenning of het bagatelliseren ervan. Postings worden verwijderd.
 5. Onacceptabele postings, provocaties, schuttingtaal, persoonlijke aanvallen of uitschelden kunnen uw postings zonder mededeling worden verwijderd evenals bij de andere punten.Het beheer kan er ook voor kiezen uw posting aan te passen. 
 6. Lees de Siteregels  http://xandernieuws.punt.nl/content/2009/04/siteregels
 7. Lees de Disclaimer http://xandernieuws.punt.nl/content/2012/01/disclaimer
 8. Geen artikelen of postings van andere websites kopiëren en op dit forum plakken, dit i.v.m. auteursrechten en schadeclaims. Schrijf introductie en verwijs naar de URL van de betreffende website. Uitzondering Wikipedia daar kan het wel evenals Bijbelcitaten.
 9. Plaats geen hyperlinks maar de url van de website, i.v.m. de wet op de auteursrechten. Uitzondering Wikipedia en Bijbelcitaten. Op elk plaatje wat u bij uw naam plaatst zit auteursrechten op, ook al staat dat er niet bij vermeld. Zoek een plaatje dat vrij is van auteursrechten.
 10. Dit is een Nederlands forum. Engelse commentaren vertalen naar Nederlands.
 11. U houdt één vaste nickname aan. Bij verandering van uw nickname ,maak daar melding van op het forum. Post u stelselmatig onder verschillende nicknames dan worden uw postings verwijderd.
 12. Gasten die gefocust zijn op het demoniseren van één bevolkingsgroep. Postings worden verwijderd.
 13. Het vermelden van persoonlijke informatie over een forumgast is niet toegestaan, posting wordt verwijderd. 
 14. Indien het topic niet over een bijbels thema gaat dan alle geloofsdiscussies op het Geloofsforum.
 15. Postings van, naar en over gasten die hier niet meer posten worden verwijderd.
 16. Wees bedachtzaam en let op uw woordkeuze en formulering in uw postings, wat u op het internet plaatst blijft daar staan. Post niet onder uw eigen naam maar gebruik een nicknaam.

Allen: Er is hier een geblockte poster bekend onder de naam Elia , die onder uw naam wil  posten.

Plaats een email onder uw naam in het reactievenster, zodat uw naam niet oneigenlijk gebruikt wordt. Deze spammer kan wel uw naam gebruiken maar heeft geen weet van uw email. Het emailadres dat u gebruikt is niet zichtbaar op het forum. Postings zonder een email worden niet gepubliceerd.  Mvg. Mod.

Geloofsdiscussies naar Geloofsforum. Nodig uw gesprekspartner uit om op het Geloofsforum   Ik Geloof..(Geloofsforum 31)  verder te praten.

Reacties

Willem op 09-02-2018 16:04

De chaos wordt compleet. Wie wordt de dupe van deze strijd?. Uiteindelijk gaat het toe naar het gedurende 7 maanden opruimen van al het wapentuig. Het wordt steeds ingewikelder in het Midden Oosten. Verwarring allom.

Cefas op 09-02-2018 16:53

Knap ingewikkeld. De vijand van mijn vijand is mijn vriend en dat kan per dag verschillen, hou dat maar uit elkaar, een soort koorddansen dus en dat gaat natuurlijk een keer gruwelijk mis en dan staat het Midden-Oosten in brand. Vervulling van Bijbelse eindtijd-profetieen?

Eelke Piers op 09-02-2018 17:03

Ook Nederland doet daar aan mee door de legitieme regering en leger van Syrië te bombarderen

Albatros op 09-02-2018 17:03

Met geen woord wordt er in de msm over gesproken, wel inhoudsloze, wollige, misselijkmakende onderwerpen van hulpgeld en dat soort onderwerpen. Je krijgt hier steeds meer het gevoel dat je ècht nieuws leest.

Wim op 09-02-2018 17:08

Blijbaar is er daar wel beperkte machtstrijd, maar weten de grootmachten en vooral Ruslan met Israël ersoonlijk contcact nog gehad, wat eigenlijk de echte bedoelingen zijn, van Rusland, en om geen verwarring of misverstanden te vermijden, in deze Syrische wespennest. Erdogon is ook al gewaarschuwd en Hezbollah ook direct aan de lijven ondervonden, Hier kun je ook merken, dat Amerika, via Israël ook ondertussen ged van op de hoogte is, wat Rusland min of meer zijn activiteiten en bedoelingen zijn. Het is mij duidelijk, dat zeker de Hezbollah daar geen sterke postie, of zich verder steving in Syrië te vestigen, omdat door de gaotische toestanden. Wegens eerst nu de Koerden aan de Syrische grensen, de Koerden Erdogan niet met hun eigen gevechtsvlegituigen duidelijk verbod hebben gekregen van Rusland. Tegelijk zijn er ook nog de  rebbelenstijder, plus de eigen Syrische strijders Hezbollah gevechtstrijders, die zich verder militaier willen instaleren, om macht in de toekomst werder te verwer-ven, en voorlopig steun aan Assad te geven, met natuurlijk bijbedoelingen. Israël is zich maar al te goed van bewust zijn, wat Teheraan van plan zijn. Uiteindelijk weet Rusland en Amerika dat het niet hun echte bedoeling is, om met elkaar rechtstreeks oorlog tegen mekaar te gaan uitlokken, zo dom zijn deze wereldmachten nu ook weer niet. 

Rusland is wel bezig om daar vaste stratigische vaste voet aan de grond te krijgen, en heeft ondertussen al tegenwi nt gehad, of grote meningverschillen, al vernomen heb in nieuwsberichten. Amerika is er ook totaal onverwacht binnengevallen, via Trump het noodzakelijk vond, via zijn miltaire adviseurs, natuurlijk en zich ook onverwacht zich in noorden aan de westerse grens wil laten gelden. Dit is dan nu voor Israël ten gunsten, en tegelijk ook voor de Koerden en de rebellen wel eenigzinds wel kan begrijpen, anders had het nu al verder nog uit de hand gelopen, en Rusland krijgt de ruimte, t.o.v. Amerika, om Erdogan miltair verder onder druk te zetten, t.o.v. de Koerden, dit al op voorhand is afgesproken in het schaakspel, wegens Amerika geen direct conflict wenst te veroorzaken, met Erdogon en Europa.

Zelf ben ik er niet volledig van op de hoogte, maar wel grotendeels, maar weet wel hoe dergelijke moeilijke situatie niet echt hun bedoeling is de grootmachten, mekaar voor de voeten lopen, en de ingewikkelde Syrische conflicten niet verder uit de hand lopen, tot de grootmachten in situatie gaan geraken, omdat er de ene niet weet wat de andere grootmacht van plan is, wel degelijk op deze wijze volledig uit de hand kan lopen. Israël is nu spilfiguur om de grootmachten en Europa verde op de hoogte te brengen, en daarom ook Rusland Erdogan waarschuwd voor verder conflicten met Rusland. Amerika houd zich bewust afzijdig tegenover Erdogan, om niet tot verder escalatie uit de hand te laten lopen, wegens Erdogan Europese bescherming geniet en hier wel degelijk opvoorhand alle detalis zijn besproken met Israël, daar ben ik wel zeker van. Dit zijn wel mijn oprecht vermoedens, en indien het niet zo zou zijn, dan mag er altijd op mijn mening gereageert worden.

ohje op 09-02-2018 18:09

Alweer tijd voor biertje shipis.

Tom Hendrix op 09-02-2018 18:21

De Openbaring van Johannes, wordt steeds meer realiteit. Ook profeten als Jesaja en Jeremia, hebben hierover al geschreven. Maranatha Here Jezus.

ottoman op 09-02-2018 18:34

ze willen de turken allemaal rustig huiden met onderhandelen, en tegenwerken want ze weten allemaal de turken met hun legers zitten het ichtst in de buurt en kunnen vrij makkelijk oprukken naar t zuiden.

iran zou veel meer moeite hebben en de amerikanen en russen zullen zwaardere wapens moeten gebruiken om stand te houden.

het word helaas veel ellende hopelijk zullen de ottomanen en israeli weer samen werken 

Qromwel op 10-02-2018 11:23

Eelke Piers op 09-02-2018 17:03: M.b.t. de toestanden in het Nabije en Midden Oosten doet het gebruik van termen als "legitiem" potsierlijk aan. Israel noemt het neerhalen boven Noord-Israel van een Israelische F-16 "een serieuze Iraanse aanval op Israelisch grondgebied". (Haaretz in een aantal updates) Alsof Israel niet om de haverklap aanvallen op Libanees en Syrisch grondgebied uitvoert. Overigens wel als reactie op Iraanse en Hezbollah provocaties. 

Syl op 10-02-2018 11:25

En Syrië laat nu ook zijn tanden zien en schieten een Israelische F-16 neer dat boven Syrië op missie was.

https://www.rt.com/news/418388-israeli-jet-crashes-syria-fire/

willy op 10-02-2018 11:25

Het is als het ware een burgeroorlog in het klein aan het worden! Syrie is hopeloos verdeeld en ook Iran is er met veel troepen aanwezig een groot gevaar is ook Turkije we weten allemaal wel dat president Erdogan een notair lid is van de radicale moslimbroederschap die de radicale islam voorstaan. Hij steunt de moslimbroederschap in Jeruzalem om ook daar zijn macht uit te breiden. Ook in europa is deze beweging wijd verspreid  en naar buiten toe prediken ze vrede en in het Arabisch preken ze aan jongeren het jihadisme. Van oorsprong is het moslimbroederschap Egijptisch in factot wil deze organisatie zeer geleidelijk vele landen in Europa overnemen en dan is het hek van de dam . Hopelijk laat Israel zich niet meeslepen in deze wirwar van oorlogvoering want dat is juist hun bedoeling . We moeten de koerden steunen ze vochten en nog tegen Daesh en deze zijn nog niet verslagen . Shalom

who gives op 10-02-2018 11:32

Israëlische F 16 neergehaald door Syrië, jullie vriendje Assad, ook weer vriend van Putin lacht in zijn vuistje...

staat dat ook op die zero hedge

lodewijk12 op 10-02-2018 15:18

inderdaad een F-16 van israel is neergeknald wat een tragedie.laten we vooral vergeten dat deze F-16 illegaal boven een soeverein land vloog. en dat het israel is dat al jaaaaaaaaren landen tegen elkaar opstookt in de regio, en samen met de verenigde staten het eene clubje moslim maffies steunt en 2 weken later dat zelfde groepje plat bombardeerd.israel en de verenigde staten moeten gewoon opbokken uit syrie, zij zijn daar illegaal.punt!

van buiten op 10-02-2018 15:20

Zolang billy en iwan in het ruimtestation ISS verblijven is er niks aan de hand, mensen toch alles doet er niet toe het is een groot bedrog.

Heb het al tientalen keren aangehaald dat het alleen maar gaat over de grondstoffen en de verdeling daarvan. Een totale wereldoorlog zal nooit meer onstaan, maar zullen er wel op diverse momenten epedemieen en rampen uitbreken dat is het grote gevaar thans. Op dit moment staat het systeem op kantelen, en het worden weer spanende weken wereldwijd.

1 Wat staat er te gebeuren in Amerika.

2 Wat staat er te gebeuren in Saoedi Arabie.

3 Wat staat er te gebeuren in Rusland.

4 Wat staat er te gebeuren in Azie.

5 Wat staat er te gebeuren in europa.

6 En wat doe Israel hier tegen.                                                            

lodewijk12 op 10-02-2018 15:22

daarnaast zie ik mensen hier constant praten of acties van hezbollah en wapen convoy's die israel tegen houdt.hebben we hier werkelijk ooit bewijs van gezien? net als met iraakese WMD's of de WMD's in Libie mischien? syrie? neen het "westen" heeft nooit bewijs nodig lijkt het wel, want er zijn genoeg kippen die zonder kop achter ze aan rennen.ik heb israel nog nooit bewijs zien leveren dat hun het recht geeft mensen aan te gaan vallen in het luchtruim van andere landen.julie zijn hier allemaal zo religeus, dat lieve kleine israel niks verkeerd kan doen. cker allemaal vergeten dat er meer mensen zijn vermoord in de naam van god dan voor wat voor andere reden dan ook.

ziek makend als je kijkt naar hoe het er in de wereld aan toe gaat. israel breekt veel vaker het internationaal recht, dan bijvoorbeeld Iran of Syrie.

Robie op 10-02-2018 15:52

lodewijk12 

IDD zolang de hezbollah niets tegen Israel doet,is het moeilijk te verdedigen die acties van ze,Als Syrië Iran om hulp vraagt ook dan heeft Israel er niets mee van doen al zijn ze niet echt vrienden.Gaat namelijk niemand wat aan wie ze uitnodigen.

Rusland waarschuwde al dat Israel gevaarlijk bezig is en elke bedreiging van hun troepen daar onacceptabel is.
Maar ik kijk nu meer naar Turkije en Rusland,wat wat daar gaande is,je ziet goed  dat nu opeens iedereen zich bemoeit met het gebeuren daar,maar isis aan de grens was geen probleem voor de Turken,wat op zich al misselijk makend is.
Heb zo het idee dat Rusland Turkije wil los weken van de NAVO,want vroeg of laat gaat het natuurlijk helemaal fout daar.
En de Koerden zijn net als ik al eens eerder zij,zwaar de sjaak............die worden toch elke keer weer verraden door het westen.
Ike op 10-02-2018 17:54

Was die F16 een drone? Oude F16's kunnen veranderd worden in een drone. Dat heeft men vaker gedaan met andere vliegtuigen........Het MIC wil een oorlog en de Intelligence Services willen dat Assad opstapt.. Daarom gaat de genocide door....

Allemaal om olie en gas en om de valuta die het ondersteund.

Qromwel op 10-02-2018 17:56

Een tijdje geleden heb ik al eens iets gepost over Hezbollah. O.a. dit: "Arm Libanon".  Voor Israel zal eens de maat van Hezbollah's militaire opbouw vol zijn. Aanvallen op Iraanse transporten betekenen alleen maar uitstel van executie. Lees ook de Kleine Profeten!

Br@m op 10-02-2018 18:06

Ik heb nu 16 reacties gelezen, maar het valt mij op dat er niet één woord gerept wordt over de bijna 20 miljoen inwoners, gewone burgers van Syrië. Al dat geweld, van mogendheden die dat niet op hun eigen grondgebied uitvechten, en uiteraard ook van hun eigen leider Assad. En waarom ?! Olievelden ?! Verschrikkelijk voor die Syrische burgers, mannen, vrouwen, kinderen en baby's. Dat zijn geen vliegen of muggen waarvan het niet uitmaakt of je ze plat trapt. Bij mij woont een Syrisch gezin in de straat, dat zijn gewone, fijne, rustige mensen, die liever in vrede in hun eigen land willen wonen, bij hun verdere familie, vrienden en kennissen. Ik ben niet gelovig, maar zo te lezen zitten er veel gelovigen op dit forum, wellicht dat die wat meer willen bidden voor die Syrische burgers. Baat het niet dan schaadt het niet.

Een ander geluid op 10-02-2018 18:07

Robie op 10-02-2018 15:52

In het officiële Hezbollah Manifest staan de doelen die deze organisatie nastreeft; o.a. vernietiging van de staat Israël, bevrijding van "Palestina" en de vestiging van een islamitische staat in Libanon (40,5% Christenen en 5,6% Druzen). Men kan dus stellen, dat Hezbollah in een permanente staat van oorlog leeft met Israël. Dat verschaft Israël het legitieme recht om Hezbollahdoelen waar dan ook uit te schakelen. Maakt niet uit of die zich in Libanon of Syrië bevinden. Ook Iran streeft officieel de vernietiging van Israël (kleine satan) na en bewapent groepen, zoals Hezbollah, Hamas enz. Er gaat geen jaar voorbij of de ayatollahs verklaren Jeruzalem gewapenderhand te zullen "bevrijden". Dus als Israël doelen van Iran en Hezbollah in Syrië bestookt, vind ik dat zeer verdedigbaar. 

Daarnaast; als de Osseten en de Abchazen de Russen mogen uitnodigen om de Georgiërs buiten te zetten, mogen de Koerden natuurlijk de USA binnenhalen om Assad buiten te zetten. Gelijke monniken, gelijke kappen lijkt mij ! 

lodewijk12 op 10-02-2018 18:28

er wordt volgens mij ook 2 verschillende gebeurtenissen doormekaar gehaald in dit artikel.100 syrische soldaten kwamen om door amerikaanse luchtaanvallen. omdat het syrische leger hun olie velden gingen terug nemen.dit was midden in een woestijn nabij Al Tanfde olie velden en raffinaderijen in het gebied waar dit gebeurde is onder controle van de SDF die gesteund worden door US special Forces.wat eenig simpel mens kan concluderen uit deze feiten is dat amerika bezig is economische belangen veilig te stellen.de olie velden en raffinaderijen van Syrie zijn nu onder controle van de verenigde staten. puur terrorisme dus, binnen een soeverein land een militie steunen en dat land zijn grootste economische bron ontnemen. laten we niet vergeten dat deze oorlog is begonnen omdat Qatar, de VS, en israel een paar gas pijplijdening wouden leggen om rusland te omzijlen, maar dat syrie en iraq in de weg lagen.ik denk niet dat dit nog zo is, aangezien turkije waar deze pijpleiding door heen zou moeten lopen niet bepaald meer naar het toontje van NATO danst.

Josef op 10-02-2018 18:33

@ottoman op 09-02-2018 18:34

ottoman, hebben de ottomanen vroeger met de Israëli samen gewerkt???

Waar staat dat beschreven?

Samenwerking is niet mogelijke ottoman want jullie god is niet onze GOD

Volgens de geschriften zijn de moslims  altijd uit geweest om de Joden en christenen uit te roeien vanaf dat jullie "profeet' jullie alla creëerde.

Zie ook de link islam de antichrist;

http://www.wimjongman.nl/artikelen/docu-islam-antichrist/Islamitische%20antichrist-boek.html

Meijer op 10-02-2018 19:03

LS;

Zou het ene en het andere; Een of De voorloper, dan wel de aanvang van de voorlaatste grote oorlog kunnen zijn?

Shavuah Tov.

Cefas op 10-02-2018 19:28

Israel is bezig met pure zelfverdedigig en zelfbehoud en daar horen preventieve acties bij. Israel wordt omringd door Islamitische volken die hen door en door haten. Israel laat zich nooit meer naar de slachtbank leiden, zoals in WO 2 is gebeurd. De Eeuwige waakt over zijn volk. Wie (of welk land) Israel aanraakt, raakt Hem aan en wie Zijn volk aanraakt zal zeer zwaar gewond raken.

Albatros op 10-02-2018 20:16

lodewijk12 op 10-02-2018 15:22

Ach, ik weet niet waar u het over heeft, maar altijd, altijd! is er iets aan vooraf gegaan, waardoor Israël terugslaat, wat uiteraard breed in de msm wordt uitgemeten en dan altijd dat laatste zinnetje: was een reaktie van Israël op...en dan volgt de reden. Maar blijft u vooral de anti Israël propagandakanalen volgen en met oogkleppen oplopen.

O en als religie niets voor u is, u bent niet verplicht hier te komen, er zal ongetwijfeld wel een bron zijn waar u zich beter thuis voelt.

Hubo op 10-02-2018 21:40

Zelfs al zou Syrië chemische wapens ontwikkelen,dan is dat absoluut geen zaak waar Israël iets mee te maken heeft.Het moet gewoon maar eens afgelopen zijn met dat gesodemieter van Israelies die doelen in Syrië bombarderen.De situatie is verder volstrekt onoverzichtelijk.Amerika en Turkije hebben natuurlijk ook niets op syrisch grondgebied te zoeken en operaties van die landen op syrisch grondgebied zouden ondergeschikt moeten zijn aan de instemming van de syrische autoriteiten,die men nu maar eindelijk eens zou moeten respecteren nu ze bezig zijn een van de laatste troeinesten waar de terroristen zich schuilhouden op te ruimen.

Tom Hendrix op 11-02-2018 08:18

@Bram: 18.06. uur, op 10/2. Ook dat is waar.

AEO op 11-02-2018 09:20

@Lodewijk12

Al vanaf de heroprichting van Israël in mei 1948 werd het aangevallen en in het voortbestaan bedreigd. Omdat zowel Iran, Hamas, Hezbollah en PLO de vernietiging van Israël in hun handvest hebben staan, heeft Israël geen keus. Het moet vijandelijke bedreigingen uitschakelen. En dan zeg je dat er in de naam van God meer mensen zijn vermoord dan bij andere oorlogen? Nou, dan is dat wel heel erg generaliserend! Er zijn vooral veel mensen vermoord in de naam van de afgod allah, dat zijn er omstreeks 240 millioen! Zelfs Hitler, Stalin of Mao verbleken daarbij!

Israël heeft het volste recht om preventief bedreigingen uit te schakelen en zal dat altijd blijven doen. Uiteindelijk zal God, de enige echte, die in de Bijbel beschreven staat, het laatste woord hebben. Dat staat in de Bijbel beschreven, en we zien dat nu gebeuren, lees daar Zacharia 12 maar eens op na.

Noorderlicht op 11-02-2018 09:22

@Albatros op 10-02-2018 20:16

Over oogkleppen gesproken...

U weet blijkbaar niet dat de situatie in het Midden-Oosten bedoeld is voor het vergroten van het land Israël en dat vanuit Israël de NWO zal regeren, dit zou mensen aan het denken moeten zetten, want dit is vanwaar men de wereldbevolking onder totale controle wil zetten en is de wereld van de antichrist. De (echte) Messias laat nog wel even op zich wachten...

https://www.youtube.com/watch?v=3A2LD-R74dk

Josef op 11-02-2018 09:23

@Hubo op 10-02-2018 21:40

Hubo kijk verder dan je neus lang is ga op onderzoek uit en blijf de vileine staatsomroep uit de weg alles wat daar verkondigt wordt is Israël vijandig de nieuwsbladen verkondigen dezelfde leugens.

Iranian drone infiltrates Israeli territory, Israel responds with massive airstrikes in Syriahttps://www.israelvideonetwork.com/iranian-drone-infiltrates-israeli-territory-israel-responds-with-massive-airstrikes-in-syria/?omhide=true

Robie op 11-02-2018 10:41

Een ander geluid op 10-02-2018 18:07

Volgens internationaal recht kunnen en mogen ze niets doen zolang ze niet direct worden aangevallen,net zo iets als die raketen uit gaza,dan mag het IDF helemaal los gaan op ze.
Als we jouw denkwijze volgen mogen de Russen dus ook de Russische staatsburgers in Oost-Oekraine helpen,ook mogen ze dus de Russen uitnodigen ?
O wacht,dan mogen die separatisten op Corsica ook hun hulp inroepen ?? of Servië,met Kosovo,meteen alle NATO troepen eruit schoppen.
Rusland voelt zich ook bedreigt door die massale troepen opbouw en ruim 20 oefeningen die ze elk jaar aan hun grens houden,na dan mogen ze ook een pre-emptive stike uitvoeren.
nu we toch bezig zijn,wat denk je van Noord-Ierland,Baskenland ?
Vaak dat Amerika Iraanse schepen bedreigt in hun eigen wateren,na dan mogen ze ook al die Basissen plat gooien.
In zuid-oost Iran loopt trouwens ook een groep rond,is een mix tussen Taliban  en ISIS zijn net zulke koppen snellers.
Worden gesteund door de VS,dus dan mag Iran ook de VS zelf op de korrel nemen ??
Gaat ook geen week voorbij of de VS wil Iran aanvallen,sterker nog dit heeft de VS al vaker gedaan dan andersom.
Als de VS separatisten mogen helpen in Syrië,Libië,dan mag Rusland dat ook doen bij Corsica,Noord-Ierland,Baskenland,Servië,Afghanistan,Koerden in Turkije,die groepen in die golfstaatjes,Koereden in Irak,Oekraiene
gewoon bommen,luchtafweer raketten,anti tank wapens leveren aan die groepen........
Wees blij dat de Russen terughoudend zijn en niet als een dolle hond overal induiken en de boel opstoken,anders was Europa allang al een groot gapend gat,wat het Westen zich tot hun recht toe eigenen slaat natuurlijk nergens op.
Mogen ze natuurlijk ook die bevolking helpen die de VS eruit geschopt hebben op die eilandjes die ze ingepikt hebben.(Diego Gacia)
Emanuel op 11-02-2018 12:11

Amerikanen stichten overal chaos. Waarom ze dat doen is onbegrijpelijk. Ik heb zo'n vermoeden dat ze hun wapens willen testen. Het zijn oorlogswapens. En die moeten worden getest. En daarvoor hebben ze oorlog nodig.

who gives op 11-02-2018 13:04

@Ike, drones werden eerder ook gebruikt en neergehaald zover ik begrepen heb, maar dat van die neergehaalde F16 is daarna weer gebeurd. Die neergehaalde F16 was onmogelijk ook een drone, gezien de piloot en co piloot allebei licht gewond via een schietstoel het toestel hebben verlaten.

Over olie en gas tsja daar is Europa een grote afnemer van Iraanse olie.Het Franse tankstation Total waar ik zelf ook vaste klant van ben heeft een miljardencontract afgesloten om Iraanse olie af te nemen, dus daarmee help ik zelf ook weer dat Iran rijker wordt, helaas dan maar, Shell heeft in Nigeria weer water vervuild, dus op een gegeven moment moet je zakelijke beslissingen scheiden van morele.

Ike op 11-02-2018 15:15

@AEO op 11-02-2018 09:20

Moet Nederland nu preventief Israël aanvallen omdat we denken dat de acties van Israël schadelijk zijn voor Shell en Nederlandse banken en Nederlandse multinationals?

Preventief aanvallen is een onzin argument dat de Amerikaanse Neo Conservatieve fascisten graag gebruiken, maar het heeft niks met rechtvaardigheid te maken. Veelal worden situaties willens en wetens gecreeerd om een vergeldingsactie uit te voeren of preventieve acties uit te voeren. Preventieve acties maken internationaal recht waardeloos. Je kan ook niet preventief een genpocide opstarten omdat je statisch en met kansberekening verwacht dat je anders zelf uit je land verdreven word, je word gedwongen jezelf te bekeren of omdat je bang bent om vermoord te worden.

Dat je preventieve acties wilt uitvoeren is tgenoeg reden voor je tegenpartij om zelf preventief een actie uit te voeren.

Als de competentie van de Intelligence Services ter sprake komt, waren de Golfoorlogen in Irak erg tekenend. De Intelligence Services waren ogenschijnlijk totaal incompetent. Als ze dat niet waren, waren ze uiterst onbetrouwbaar. Dat alleen al is een reden om Nee te zeggen tegen elke preventieve actie, anders kunnen we wachten tot iemand een totaal vernietigende kernoorlog op Aarde opstart uit preventie. Dat zijn God dan het laatste oordeel zal hebben is een zich zelf vervullende voorspelling voor diegene die gelooft in zijn God.

Qromwel op 11-02-2018 15:27

Josef op 10-02-2018 18:33: Misschien heeft u iets aan deze zoekterm: Ottomanen en Joden. Geschiedenis, altijd interessant!

Ramshoorn op 11-02-2018 17:21

@ Tom Hendriks...Ik las het boek van Hall Lindsey: Op weg naar een nieuwe wereld. Dat gaf me weer moed. Dit boek over Openbaring geeft een overzicht over alle grote gebeurtenissen die nog plaats moeten vinden voordat de Joodse Messias terugkeert in Jeruzalem. Israël en zijn vrienden wacht een grootse toekomst. Openbaring 7, 14 en 19. We zijn er bijna...maar nog niet helemaal.

Spannend wordt het in ieder geval. Booswichten en antisemieten kunnen hun borst natmaken.

Qromwel op 11-02-2018 17:49

Ike op 11-02-2018 15:15: Had Israel in 1967 dan moeten afwachten? In 1973 liet het zich misleiden, pas enkele uren voor de aanval mobiliseerde Israel z'n reserves.

Ike op 11-02-2018 19:55
@Qromwel op 11-02-2018 17:49
Liet Israël zich misleiden?
Daar zijn meerdere versies over. Net als er meerdere versies over de verovering van Oost Jeruzalem zijn. In 1973 was iedereen er bijna aangegaan, omdat volgens de verhalen Rusland en de VS bereid waren kernwapens in te zetten. In 1973 had Ariel Sharon overigens geluk dat hij op een punt met zijn tanks het Suez kanaal overstak waar het kon en als hij geen geluk had, was het geplanned en dat opent een heel groter blik vol wormen. Want was het dan een strategie om het Egyptische leger over het Suez kanaaal te laten komen en te omsingelen?
Maar zowel in 1967 als in 1973 brak er bijna een kernoorlog uit over deze conflicten. Had men dan het recht om de hele wereld met zich mee te slepen?
De Irgun werd gezien als terroristische organisatie, onder meer omdat zij in King David Hotel een bom ter ontploffing had gebracht in 1946. De Irgun was ook de groep die gelijk na de afloop van wapenstilstanden als eerste het schieten hervatte.
In een docu op de Ned tv was te zien dat men het had over een incident dat aanleiding was tot de verovering van Oost Jeruzalem waar Israeli's hadden geschoten op Israeli's die naar West Jeruzalem vluchtten.
In 1967 word aan de ene kant de aanleiding in de MSM in het algemeen gegeven dat de Arabische legers bereid waren om Israël aan te vallen en aan de andere kant word de aanleiding gezien dat de Arabische Liga de waterbronen van het meer van Galilea (Kinneret) wilden omleggen naar Syrisch en Libanees gebied. Wilde Israël dat voorkomen en had dit niet anders opgelost kunnen worden?
Wij zouden ons vooral moeten afvragen of wij elke keer de waarheid verteld krijgen........ De onafhankelijkheidsoorlog van Israël was een puur staaltje van etnische zuivering die beide strijdpartijen niet slecht uitkwam. Het radicaliseerde de fracties en bracht meer Joden naar Israël en verwijderde Islamitische Arabieren uit Israël. Beide partijen handelde hier anders op. De één bracht ze onder in ontruimde huizen en de ander bracht ze onder in vluchtelingenkampen met tenten. Het is heel bepaldend voor de verdere posities na de strijd.
Veel terugkerende Joden in 1945 en 1946 troffen een vijandige bevolking aan in de landen waar ze hadden gewoond. Het kwam de Britten niet uit dat de Joodse vluchtelingen naar Palestina wilden, maar de andere landen zaten ook niet op de Joodse vluchtelingen te wachten en sloten ze soms op in dezelfde gevangenissen als Duitsers als illegale vreemdelingen.
Voor de Britten en de Fransen was de controle over het Suezkanaal uiterst belangrijk. Daarover waren er een hoop valse acties gemaakt. Toen Nassar het Suezkanaal wilde nationaliseren, grepen zij in, terwijl hun belangen alleen financiëel waren.....
Mijn punt met dit alles is dat de schande en het kwaad van de oorzaken van de oorlogen vooral in West Europa en de VS liggen en pas in 2e instantie bij de Arabische buurlanden.
Op jouw vraag of Israël misschien had moeten afwachten, zou iemand ook kunnen antwoorden dat er mogelijk andere opties waren zoet water te verkijgen, net zoals die er op dit moment zijn.
De Arabische aanval over de Golanhoogte was een complete mislukking in 1973 omdat de Iraakse luchtmacht de Jordaanse tanks bombardeerden die door de Israelische linies waren doorgebroken. Rusland wilde ingrijpen omdat Israël door wilde stoten naar Damascus.
In mijn ogen had Israël het waterprobleem anders moeten oplossen in 1967 en datzelfde geld nogsteeds. Militair zijn ze ook nogsteeds erg goed bevriend met de Jordaniërs en vormt alleen dat land een grote bedreiging. De rest is niks anders dan grondgebied veroveren vanwege inkomsten.
1967;
Een ander geluid op 11-02-2018 19:58

@ Robie op 11-02-2018 10:41

U zegt:

Als we jouw denkwijze volgen mogen de Russen dus ook de Russische staatsburgers in Oost-Oekraine helpen,ook mogen ze dus de Russen uitnodigen ?

Mijn reactie:

Dat heeft de Donbass (Loehansk/Donetsk) al lang gedaan. Hoe kunnen daar anders Russische soldaten sneuvelen of krijgsgevangen genomen worden. Bespaart u mij die onzin van vrijwilligers, die in het weekend hun broeders in de Oekraïne bijstaan of van Russische soldaten, die verdwalen omdat ze geen kaart kunnen lezen. Als Poroshenko slim is, draagt hij de Donbass over aan Rusland. Dan zitten al die etnische Russen weer aan de goede kant van de grens !

Blijkbaar bent u geen fan van het principe "gelijke monikken - gelijke kappen". Het aantal etnische Russen op de Krim besloeg 60% van de totale bevolking. Alle begrip van uw zijde, dat die 60% bepalen zich af te scheiden van de Oekraïne om zich aan te sluiten bij Rusland. Vervolgens wil het niet landen bij u, dat de bevolking van Kosovo voor 97% uit Albanezen bestaat........ Op de Krim was 40% van de bevolking tegen afscheiding. In Kosovo slechts 3%. De percentages spreken voor zich lijkt mij ! 

Daniel op 11-02-2018 20:21

@Josef op 11-02-2018 09:23

Denk je dat https://www.israelvideonetwork.com wel een onpartijdig en onafhankelijk nieuwsnetwerk is? Dat is naief.

Qromwel op 11-02-2018 21:39

Ike op 11-02-2018 19:55: Had Israel zich dan maar van de kaart moeten laten vegen in '67? In '73 onderschat Israel het Egyptische potentieel, mogelijk door verkeerde informatie. Overigens, men zal mij nooit horen beweren dat Israel zonder zonden is, ik ben géén philosemiet.

Robie op 11-02-2018 22:24

Een ander geluid 

Kosovaren hebben zich naar een meerderheid voortgeplant,zijn daarom ook eigenlijk Albanezen.

En wie uit Rusland voor de donbas wil knokken moet het zelf weten,zijn zelfs Amerikanen die aan donbas kant meevechten,reguliere troepen uit Rusland zal je er niet vinden.

De Krim was een autonome republiek met een eigen regering en president die via een referendum kozen voor Rusland.dat het westen dit niet kam verkroppen en met smoezen komen is hun probleem.

En zoals je zelf wel weer heeft de EU toch niets met referenda.

La

Vorig jaar moesten er 4 black Hawk helikopters bij een boer landen omdat ze niet wisten waar ze waren.

Reken maar dat die Poolse boer raar kookte.

Ike op 12-02-2018 10:17

@Qromwel op 11-02-2018 21:39

Je stelt een onzinnige vraag, maar het antwoord daarop is 'Nee'. Je joort de vraag te stellen 'Wqt is de waarheid?. Je beantwoord ook geen enkele van de gestelde vr4agen. Je loopt de boel gewoon op te stoken.....

Ik kan nu ook wel weer een tiental vragen gaan stellen, maar je zal dan ook wel weer geen antwoord geven......

Een ander geluid op 12-02-2018 19:09

Robie op 11-02-2018 22:24

We zijn het in ieder geval met elkaar eens, dat de EU niets heeft met referenda. Daar kunnen we eigenlijk aan toevoegen dat de EU ook niet veel opheeft met echte democratie !

Commentaar
Jouw naam/bijnaam
Website url
E-mail
Je Punt profiel
Hou mij op de hoogte
Ik wil op de hoogte gehouden worden
Dit is een verplicht veld
Laatste Reacties

Rubrieken
Site Info
Email adres Administrator:
xandernieuws@gmail.com
 
Email adres Moderator:
modxnieuws@gmail.com
 
Overnemen eigen artikelen (in blauw en rood onder Headlines) alleen met toestemming.

Reacties, tips en opmerkingen worden erg gewaardeerd en altijd gelezen, maar vanwege het zeer grote aantal ben ik helaas niet in staat om (tijdig) op alle emails te reageren. Graag hiervoor uw begrip!

Privacy Bescherming:
 
Indien u Xandernieuws, dat bij Mijndomein is ondergebracht, leest en reageert op de Xandernieuws forums, doet u dat vrijwillig en is uw IP adres en emailadres- indien u dat vermeldt - bekend en wordt opgeslagen. Ook uw (nick) naam waaronder u post wordt opgeslagen. Xandernieuws zal uw gegevens nooit aan derden doorgeven. Indien u zich opgeeft voor het ontvangen van de nieuwe artikelen per email, zal Xandernieuws ook die gegevens nooit aan derden geven. We houden uw gegevens privé, tenzij de wet of rechterlijke macht ons dwingt uw gegevens aan hen te verstrekken. Datalekken in het systeem vallen onder de verantwoordelijkheid van Mijn Domein.Domeinregistratie en hosting via mijndomein.nl