HeadlinesActuele Discussies

 

Abonneren

Abonneer je nu voor nieuwe artikelen op deze website!

Target-2 explodeert: Opnieuw Duitse en Nederlandse miljarden naar Italië en Spanje

Alles voor de verkoopcijfers: Drie grootste Duitse autofabrikanten hebben al voor € 280 miljard aan kredieten uitstaan - Italië kan al in maart grote crisis veroorzaken

Jaren oud plaatje, helaas steeds meer van toepassing.

Het met afstand grootste officiële financiële pyramide schema dat ooit werd opgezet, het Target-2 systeem van de eurozone, is het afgelopen jaar explosief gestegen naar een nieuw record. Uit de statistieken blijkt dat er ook het afgelopen jaar virtueel opnieuw miljarden zijn ‘overgemaakt’ vanuit met name Duitsland en Nederland naar Italië en Spanje, eurolanden die feitelijk totaal failliet zijn. Over amper twee maanden kan het spannend worden als er in Italië –het diepst in de schulden gestoken euroland- weer eens verkiezingen zijn geweest, en het land daarna mogelijk uit de eurozone stapt. Zelfs de suggestie alleen al zal een financiële crisis veroorzaken die zijn weerga niet kent.

 

Duitsland en Nederland grootste financiers

Het Target-2 systeem is door de Europese elite opzettelijk zo ingewikkeld mogelijk gemaakt, maar is feitelijk heel simpel: lidstaten met een veel te hoog uitgavenpatroon, die veel te veel schulden (blijven) maken, ‘kopen’ op krediet hun welvaart in bij de Europese Centrale Bank, die deze schulden vervolgens op conto van de best presterende landen zet, voornamelijk Duitsland, met op gepaste afstand Nederland.

De allergrootste financier van de eurozone, Duitsland, zag zijn Target-2 vorderingen in een jaar tijd met meer dan € 150 miljard stijgen naar € 907 miljard (december 2017) . De verwachting is dat in 2018 de magische grens van € 1 biljoen overschreden zal worden.

Overigens doet de Duitse industrie ook vrolijk mee: de drie grootste autoproducenten, VW, Daimler en BMW, hebben al voor € 280 miljard aan (auto)kredieten aan klanten en handelaren uitstaan (inclusief leasing), meer dan een verdubbeling in 10 jaar tijd. En dat alles om de verkoopcijfers op papier er leuk uit te doen zien (en de aandelenkoersen op peil te houden). (3)

Inzet Luxemburg statistische truc

Voor euro-financier nummer 2, het nietige Luxemburg, kwam er tot en met november nog eens € 10 miljard bij, waardoor er bijna € 200 miljard op de teller staat. Hoofdfinancier nummer 3, Nederland, zag het ‘positieve’ Target-2 saldo met € 17 miljard stijgen naar € 104 miljard (november).

De inzet van Luxemburg in het lijstje kan niet anders dan een statistische truc zijn, want het totale BNP van het ministaatje bedraagt slechts € 50 miljard per jaar. Dat de centrale bank van het land dan voor ruim 4 x zoveel tegoed zou hebben van de euro schuldenstaten, is buitengewoon onwaarschijnlijk.

Blijven Duitsland en Nederland als de grootste financiers van de eurozone over, met daarachter Finland, dat zijn vorderingen zag stijgen van € 65 miljard naar ruim € 71 miljard.

Italië en Spanje grootste ontvangers

Grootste ontvangers blijven zoals gebruikelijk Italië en Spanje. De cijfers voor beide landen zijn werkelijk schrikbarend. Italië stond in 2008 nog op een kleine plus van € 23 miljard, dat drie jaar later al in een negatieve € 191 miljard was veranderd. Dat bedrag is inmiddels opgelopen naar bijna € 436 miljard, een stijging van € 16 miljard in slechts een jaar tijd.

Spanje doet het niet veel beter. De Spanjaarden begonnen in 2008 al met een negatief saldo van € 35 miljard, en stonden in november 2017 op -€ 367 miljard, € 39 miljard meer dan een jaar daarvoor (2).

Derde grootste schuldenaar is de ECB zelf (€ 230 miljard in het rood, een stijging van € 70 miljard). Griekenland, dat de afgelopen jaren zo in het nieuws was, heeft ‘slechts’ een Target-2 schuld van een kleine € 61 miljard, een flinke verbetering ten opzichte van eind 2016 (-€ 72 miljard).

Transferunie al jaren een feit

Het moge duidelijk zijn dat de eurozone al vele jaren een transferunie is, waarbij de miljarden in één richting stromen: van Noord naar Zuid. Wanneer dit zal eindigen weet niemand – vermoedelijk op het moment dat de financiële wereld zijn vertrouwen verliest in de euro, bijvoorbeeld omdat deze Target-2 saldo’s verder blijven oplopen, en/of de ECB blijft doorgaan met het financieren van de Zuidelijke (staats)schulden door maandelijks tientallen miljarden virtuele euro’s ‘bij te drukken’.

Target-2 schaamteloos onverantwoord

Volgens alle gezonde financieel-economische spelregels is het Target-2 systeem schaamteloos onverantwoord, maar ‘gezond’ en ‘euro(zone)’ zijn twee termen die elkaar al van meet af aan hebben uitgesloten. Dit kan daarom niet anders dan in een ongekende crash eindigen. Die kan theoretisch nog vele jaren op zich laten wachten, maar ook al volgende maand plaatsvinden.

Italië kan instorting veroorzaken

Al op 4 maart kan het spannend worden, als er in Italië weer eens algemene verkiezingen worden gehouden. ‘Die Hard’ Silvio Berlusconi is ondanks tal van schandalen weer terug van nooit weggeweest, en ligt in de peilingen op nr.1. Berlusconi wil naast de euro een parallelle Italiaanse munt invoeren, zodat het land weer concurrerend kan worden.

Zijn oplossing is de meest reële om de eurozone in andere vorm overeind te houden, maar zal de financiële markten tegelijkertijd in grote onzekerheid storten, met het risico op een instorting zodra Berlusconi zijn zin niet krijgt van Brussel, en met zijn land vervolgens de eurozone compleet verlaat.

 


Xander

(1) ECB
(2) Bundesbank via PBoehringer
(3) N-TV

 

Indien u wilt reageren op het forum.

 1. Geen hele woorden en/of zinnen in hoofdletters schrijven, wat als schreeuwen wordt gezien. Ook uw Nick name, max. 2 woorden, niet geheel in hoofdletters .Uw nickname mag geen naam zijn van een bekend publiek persoon. Uw posting wordt dan verwijderd.
 2. U kunt accenten aanbrengen middels max. 3 vetgedrukte woorden per posting, cursief of onderstreept.
 3. Posten in zwarte letters op witte achtergrond.
 4. Holocaust ontkenning of het bagatelliseren ervan. Postings worden verwijderd.
 5. Onacceptabele postings, provocaties, schuttingtaal, persoonlijke aanvallen of uitschelden kunnen uw postings zonder mededeling worden verwijderd evenals bij de andere punten.Het beheer kan er ook voor kiezen uw posting aan te passen. 
 6. Lees de Siteregels  http://xandernieuws.punt.nl/content/2009/04/siteregels
 7. Lees de Disclaimer http://xandernieuws.punt.nl/content/2012/01/disclaimer
 8. Geen artikelen of postings van andere websites kopiëren en op dit forum plakken, dit i.v.m. auteursrechten en schadeclaims. Schrijf introductie en verwijs naar de URL van de betreffende website. Uitzondering Wikipedia daar kan het wel evenals Bijbelcitaten.
 9. Plaats geen hyperlinks maar de url van de website, i.v.m. de wet op de auteursrechten. Uitzondering Wikipedia en Bijbelcitaten. Op elk plaatje wat u bij uw naam plaatst zit auteursrechten op, ook al staat dat er niet bij vermeld. Zoek een plaatje dat vrij is van auteursrechten.
 10. Dit is een Nederlands forum. Engelse commentaren vertalen naar Nederlands.
 11. U houdt één vaste nickname aan. Bij verandering van uw nickname ,maak daar melding van op het forum. Post u stelselmatig onder verschillende nicknames dan worden uw postings verwijderd.
 12. Gasten die gefocust zijn op het demoniseren van één bevolkingsgroep. Postings worden verwijderd.
 13. Het vermelden van persoonlijke informatie over een forumgast is niet toegestaan, posting wordt verwijderd. 
 14. Indien het topic niet over een bijbels thema gaat dan alle geloofsdiscussies op het Geloofsforum.
 15. Postings van, naar en over gasten die hier niet meer posten worden verwijderd.
 16. Wees bedachtzaam en let op uw woordkeuze en formulering in uw postings, wat u op het internet plaatst blijft daar staan. Post niet onder uw eigen naam maar gebruik een nicknaam.

Allen: Er is hier een geblockte poster bekend onder de naam Elia , die onder uw naam wil  posten.

Plaats een email onder uw naam in het reactievenster, zodat uw naam niet oneigenlijk gebruikt wordt. Deze spammer kan wel uw naam gebruiken maar heeft geen weet van uw email. Het emailadres dat u gebruikt is niet zichtbaar op het forum. Postings zonder een email worden niet gepubliceerd.  Mvg. Mod.

Geloofsdiscussies naar Geloofsforum. Nodig uw gesprekspartner uit om op het Geloofsforum   Ik Geloof..(Geloofsforum 31)  verder te praten. 

Reacties

willy op 13-01-2018 15:41

Men blijft maar geld pompen in landen die virtueel aan de grond staan . Italie neemt maar migranten binnen op kosten van de Europese belastingbetaler, en Spanje staat ondanks de vele ontvangsten door toerisme door corruptie en wanbeheer ook aan de grond. misschien staat de Euro wel op instorten , het is duidelijk geen succesverhaal deze Euroa, trouwens heel de EU is geen succesverhaal veel te bombastisch en weinig werkzaam en flex. De Cataloonse president woont al meer dan drie maanden in Brussel op onze kosten, welk statuut hij nu heeft in Brussel is onduidelijk, toerist? vluchteling?migrant? of overloper op kosyten van de partij van Bart De Wever. Echt een circus deze EU . Mogelijk staat ons nog een bankencrisis te wachten weg dan met economische groei! Shalom

Tom Hendrix op 13-01-2018 15:43

Eens met het artikel, en wel voor 100%. De eu(ssr) stort ons in het ravijn, dat is net zo zeker als dat 2 keer 2, 4 is. Ik stel mijn hoop enkel nog op de Here Jezus. De politiek en de mensheid gaan het niet oplossen. Tenminste is dat mijn bescheiden mening. 

Comsol op 13-01-2018 16:26

O, wij betalen wel, vinden alles best zolang we maar brood en spelen en onozele spelletjes op NPO en RTL voorgeschoteld krijgen!

lies op 13-01-2018 17:40

Wat een heerlijk mooi stuk heb je  weer geschreven.Amerika is ook zo,n failliete boedel. Wat dat betreft is de wereld een puinhoop.Gelukkig is het allemaal maar virtueel geld en geen echte geld . Dus straks is het voor de ECB selecteren en delete en foetsie weg zijn de schulden van iedereen .

Gerda op 13-01-2018 17:42

@ Shadow1100 op 13-01-2018 13:28. Goed zo! herhaling is de kracht van de reclame, ook al is dit reclame voor de 'vuilnisbelt'.

cefas op 13-01-2018 17:45

De EU is en blijft een bodemloze put. Het is water naar de zee brengen. De EU blijkt een enorme zeepbel die binnenkort uitelkaar spat. Waarom? De EU is een geldverspillend en geldverslindend monster, aangestuurd door het dictatoriale beest uit Brussel. Eens zullen de mensen dat doorhebben en zal de rekening gepresenteerd worden aan die klaplopers in Brussel en in eigen land.

JP op 13-01-2018 18:12

De huidige waarde van de Euro t.o.v. de US Dollar bedraagd bijna: € 1,22 zo hoog is dit in jaren niet geweest, wat klopt hier niet?

Jeroen op 13-01-2018 18:16

Vorig jaar heeft de EU grip op de EUR 1.2 bio gekregen. Het laat zich niet moeilijk raden waar die verdraaide EU haar financiele gaten meevult.

ohje op 13-01-2018 18:28

Lies.

Virtueel digitaal geld, lucht dus.

Gelukkig hebben we er genoeg van.

wijngaards op 13-01-2018 18:28

 waneer ik een kg goud in de kluis van mijn bank leg ben ik de eigenaar en kan de bank de valuta niet in zijn balance zetten maar de ECB doet dit wel en het goud van de €urpese staten  is in de balance voor wat mijn geld betrefd ben ik in feite al niet meer de eigenaar want de bankunie heeft al besloten dat ingeval een bank crach ik onteigend kan worden.

zie meer in de jaarbalance van de €CB van 31 dec 2017

BCE : décryptage de la grande cavalerie

Rédigé par jp-chevallier dans la rubrique Banques EuropéennesEuropeLeverage

http://chevallier.biz/

Rode Wouw op 13-01-2018 19:55

Over het QE programma van de ECB is wel een besluit genomen. Dit bij de laatste zin van de alinea over transferunie in het XN artikel.

https://www.ecb.europa.eu/mopo/implement/omt/html/index.en.html

Het gaat van 60 miljard per maand naar 30 miljard per maand. Uiteraard kan het bijgesteld worden. Als het helemaal stopt wordt het interessant.

Qromwel op 13-01-2018 20:24

Wat betekent geld nog?

De vreemdeling op 13-01-2018 20:42

@Comsol op 13-01-2018 16:26

 

Hebben wij keus dan ?  Kunnen we het tegenhouden ?

Veteraantje op 13-01-2018 21:24

lieve mensen... Mag ik u allen een gouden/zilveren tip geven?

Ga alsjeblieft gouden/zilveren munten inkopen.

Op deze manier kun je altijd het broodnodige aankopen. De euro zal vallen..en wat dan? Op een dag wordt u wakker en staat er geen geld meer op uw rekening. U gaat naar de automaat ( wegens een technische storing buiten gebruik) u gaat naar 1 van de laatste banken... Helaas gesloten..u probeerd te bellen...wachtrij van meer dan 3 uur.... U wordt misschien ooit eens terug gebeld ( als u dat tenminste gelooft) of u kunt naar de boer gaan om daar eten te kopen... U Beslist

Persoonlijk heb ik al voor mijn familie gezorgd...ik raad u allen met klem aan dat ook te doen. Goud en zilver zullen altijd een wettig betaal middel zijn..bij iedereen.

Emile op 13-01-2018 22:16

Berlusconi pakken ze wel weer aan. Hij raakt vast en zeker wel weer in een of ander schandaal verwikkeld. Dat gebeurt niet met mensen zoals Pechtold, die kunnen gewoon blijven zitten in hun appartementjes.

John op 13-01-2018 23:06

Ach emile je begrijpt het niet. Berlusconis was als vrijmetselaar

verantwoordelijk voor de schuldenlast van Italie. Hij heeft in italie iedereen aangepraat om schulden aan te gaan. Het ging tot 2008 niet voor niets goed met italie. De bedoeling was om italie nog afhankelijker te maken van de internationale bankiers. Zijn missie is geslaagd.

Ambroos op 13-01-2018 23:53

Berlusconi is hoog bejaard, die heeft niet het eeuwige leven...en dan?

mientjei op 14-01-2018 00:24

@ Cromwel 20.24   wanneer je van een minimum leeft is "roodstaan" niet mogelijk, dus 0 is nul, dan wil je wel dat er

wat op staat, geld hebben is voedsel kopen

Br@m op 14-01-2018 08:19

Zolang de burgers van de noordelijke landen nog geld en/of bezittingen hebben zal de EU niet instorten. Dat zal eerst beetje bij beetje afgepakt worden en hier via Den Haag naar Brussel gaan. Nederlanders hebben 340 miljard euro spaargeld op de bank staan. Gelukkig vangen we misschien nog wat terug van Griekenland. In 2056.

Hubert Luns op 14-01-2018 08:24

Vreemde zaak is wel dat de Euro tegenover de Dollar steeds sterker wordt. De reden daartoe ontgaat mij.

Ike op 14-01-2018 09:00

https://www.blacklistednews.com/U.S._Again_Supports_Al_Qaeda_in_Syria/62932/0/38/38/Y/M.html

Alles gaat om hetzelfde. Het gaat om het bij elkaar houden van de NA VO, Intelligence Services, Secret Services, de steun voor de Euro door het bijdrukken van dollars. Chinezen die met al die dollars dan maar vastgoed en stemmen kopen in de VS. De CIA die nog voor de laatste keer via de Saudi's en Erdomannetje hun vliegende brigade van 9/11 steunen en bewapenen in Syrië. Alles om te voorkomen dat de dollar totaal in elkaar stort. Nog een laatste keer een paar schoppen voor beursrecords op de effectenbeurs van de VS. En ik lig echt helemaal blauw hoe mensen dit nog willen zien als 'links' dat overal de oorzaak van is. Nogmaals, Syrië gaat over olie en gas en de pijplijnen daarvoor. Olie en gas dat voor de fascistische Neo Conservatieven betaald moet worden in dollars om daarmee de dollar hoog te houden en de Amerikaanse economie en militaire macht omhoog te houden. Voor deze Neo Con's interesseert het helemaal niks of er nog leven op Aarde zal zijn na het Amerikaanse rijk en daarom trekken ze achter de schermen ook flink aan de touwtjes boven en om Trump heen en spelen ze blufpoker met de wereldvrede en het leven op Aarde. En Rusland en China knipperen niet met hun ogen en oefenen of ze een aanval van de NA VO kunnen weerstaan en zetten ze al hun materieel naar fronten en waarschuwen ze hun legers en hun volk. Leden van de NA VO en de EU overwegen achter de schermen of ze wel mee zullen doen als het komt tot een militaire confrontatie, omdat zij alles verwijten aan iemand die ze voor gek verslijten die in het Witte Huis zit, terwijl hij waarschijnlijk ook alleen maar een figurant is in het hele verhaal.

Het artikel van de gegeven link gaat over de steun van de CIA aan Al Qaida (de database van huurlingen) die voor hen vecht in Syrië.

Op andere fronten proberen de VS in de olieproducerende landen Venezuela en Iran de regimes te laten vallen door opstanden en proberen ze nog een keer via een oplaaiende strijd in Afghanistan pijplijnen en spoorlijnen naar China te voorkomen. Een reden dat China overweegt om maar speciale eenheden naar Syrië te sturen om ze daar mee te laten vechten tegen de Uiguren die onder de vlag van IS en Al Qaida meevechten voor de CIA. Nog voordat ze vroeg of laat worden overgevlogen naar de grens met China, waar de spanningen ook oplopen door alle grensconflicten met China die nu op de spits worden gedreven.

Maar ja voor een paar mensen met een zelfde geluid als de massamedia komt dit allemaal door links en niet extreem rechts en was ook het fascisme links en niet rechts. ROFL

In de VS zelf willen weinig mensen nog dienen in let leger, de marine of de luchtmacht volgens verschillende artikelen.

Ondertussen is het 2 picoseconden voor uur 0, het uur waarop via een kernoorlog al het level op Aarde kan eindigen als we het nieuws lezen.

Klaas Dijkstra op 14-01-2018 12:20

Veteraantje op 13-01-2018 21:24

Ja, best Veteraantje, maar dan moet je financieel wel de mogelijkheid hebben om gouden/zilveren munten te kopen!

Of heeft u (niet sarcastisch bedoeld hoor) hier ook een oplossing voor?

Zo ja, dan verneem ik dat graag van u.

Prettige zondag gewenst.....

White Lion op 14-01-2018 13:11

@Veteraantje op 13-01-2018 21:24 als de Euro wegvalt, zal het een kleine stap zijn om goud en zilver tot illegaal bezit te bestempelen. De machthebbers zullen ongegeneerd alle dingen van waarde toeeignenen, zelfs eigen woningen zullen onteigend worden. Bezit heeft in deze wereld geen waarde, zorg liever voor kennis over zelfvoorzienend worden, survival technieken, EHBO etc. Kennis kunnen ze niet afpakken, hoewel ze zelfs dat zullen proberen............

shalom!

Qromwel op 14-01-2018 13:59

mientjei op 14-01-2018 00:24: Zoals de EU er mee omspringt is een belediging voor een ieder die moet werken. Wij worden gewoon geminacht!

Jean op 14-01-2018 14:43

Leve Europa, weg met die EU misdaadinstelling maar het belangrijkste is "achter de tralies met die land- en volksverraders" die ons Europa verpest en leeggeroofd hebben.

Veteraantje op 14-01-2018 14:52

@ klaas Dijkstra

Zeker alle aanschaf is duur.... En ik begrijp dat goud zeker duur is, maar voor zilver zou het kunnen werken.

1 O.Z ( ounce ) kost u rond de € 20,- daar heeft u 1 munt voor. Het klinkt heel schraal maar alle beetjes helpen. En ga vooral eten in blik en potten inslaan..die zijn zowiezo 3+  jaar houdbaar. Als u eenmaal een vooraadje heeft dan kunt u die aanbreken en aanvullen door middel van fifo (eerste er in is als eerste er uit). Elke dag dat u kunt opsparen is meegenomen en zorgt dat u een mega groot voordeel heeft op anderen. Onthoud wel...deel dit nooit met uw buren of vrienden.....want iedereen wil gratis eten en ruilmiddelen als het zover is... U zult dat dan moeten verdedigen.

Zoals White lion dat ook schrijft.... Zorg dat u kennis op doet in de leer van survival, eten zoeken, vallen plaatsen en je zelf verdedigen. Alles staat op internet gebruik het nu het nog kan. En schrijf alles op.

Ik wens u alle geluk toe. 

Veteraantje op 14-01-2018 15:02

@ white lion

Klopt u heeft gelijk.. Alles zult u kwijt raken.

Maar u zult ook medicijnen nodig hebben.. En goud en zilver zijn altijd al een betaal middel geweest.... Het is zelfs bekend dat de waarde er van stijgt tijdens crisis.

We zullen moeten ruilen of kopen...en soms is het handig om een laatste troef achter de hand te hebben. Vooral wat betreft omkopen van staatspersoneel...of het in handen krijgen van belangrijke info.

Maar u heeft gelijk... Survival is heel belangrijk, ik heb daar als ex-militair genoeg kennis over gehad.. Ik wens dat ook alle mensen hier op het forum toe.

Bij gebrek aan wapens, Maak eens een pijl en boog en zorg dat je er mee om kunt gaan. Perfectioneer het tot je eigen smaak en kunnen...en je hebt weer een streepje voor. Ook op gebied van zelfverdediging.

Ike op 14-01-2018 17:01

@Veteraantje op 14-01-2018 15:02

Het maken van een katapult met moderne voor het grijpen liggende materialen is makkelijker en goedkoop, maar word net als een pijl en boog al snel gezien als het bezit van een wapen.

Elk advies voor het gebruik en dragen van wapens moet echter afgeraden worden, omdat je dan snel in een wapenwedloop raakt  en 'het advies om het te hebben' zelfs al verboden is.........

Hiernaar zoeken en deze afbeeldingen bekijken komt al in jouw Big Data te staan;

https://www.bing.com/images/search?q=professionele+katapult&FORM=HDRSC2

Dit is mijn legaal advies tegen het gebruik hiervan....... ;D

Veteraantje op 14-01-2018 17:28

@ ike

Haha top. Bedankt voor de tip.

Ik doelde ook meer op de toekomst hoor... Als het helemaal uit de hand gaat lopen.

Daniel op 14-01-2018 18:28

@Veteraantje op 13-01-2018 21:24

Dom advies.Ik zou vooral inzetten op voedsel en water en een paar M16's om je te verdedigen. Goud en zilver kun je niet eten en zijn daarom waardeloos.

wijngaards op 14-01-2018 18:40

@ veteraantje  zo te zie heb je nog geen onsje goud of ounce  want een ounce is 

2.834952 gram de prijs is 14 jan 2018 1336 €

In de tijd van de pharaon was de pijs voor een koe een ounce vandaag de dag is dar de zelfde prijs

De grootste bankoverval heeft plaats gevondenin €uropa,voor Frankrijk waar ik woon zijn dat 2500 ton goud ja het ligt nog in Parijs in de banque de franc maar het staat in de balance van de CEB dus Frankrijk is niet meer eigenaar het zefde ook voor het paleis van Versailles een vleugel is verhuurd voor 99 jaar aan peterolium boeren in  het midden oosten ja het paleis staat er nog steed maar voor een eeuw is het onteigend dit heet hier de famillie juwelen verkopen.

hoeveel goud is er geroofd in Nederland?

Een ander geluid op 14-01-2018 19:12

@ Hubert Luns op 14-01-2018 08:24

U zegt:

Vreemde zaak is wel dat de Euro tegenover de Dollar steeds sterker wordt. De reden daartoe ontgaat mij.

Mijn reactie:

Dat komt alléén, omdat de overheidsschuld in de USA nog veel groter is dan die van de ECB / Eurozone.

Dat de euro stijgt ten opzichte van de USD is dus niet de verdienste van Europa. Komt ook niet door de kracht van onze economie. Nee, de simpele verklaring is dat de financiële ellende van de USA staatshuishouding de ellende van de ECB overtreft. Dat wordt door de wisselkoers tot uitdrukking gebracht. 

Maar, ook de schuldenbergen van Japan (staatsschuld 230% van het BBP) en China mogen er wezen.

https://www.ad.nl/buitenland/schuld-lokale-overheden-china-stijgt-tot-1160-miljard-euro~ac639d6b/

Door de globalisatie zijn de economieën over de hele wereld zo met elkaar verweven, dat als er een grote economie onderuitgaat, de hele wereld volgt..........

Veteraantje op 14-01-2018 19:36

@ wijngaarts en daniel:

Ik bedoelde zilver... Die is rond de €15,- per troy ounce. Dus 1 munt. Nog een meevaller als je bekijkt dat het zal gaan stijgen.

Wapens daarintegen kun je in dit land al helemaal niet krijgen... En in het buitenland geld al een handelsverbod zonder de benodigde papieren. Zelfs een .22 is al uit den boze in dit schijnheilig land.

Ben ik toch benieuwd hoe daniel aan eten denkt te komen? In de supermarkt is het (als alles valt) toch niets te krijgen...en als er al wat is kun je er van op aan dat het dodelijk vechten wordt... Hoe doe je dat dan?

Ik wil alleen maar zeggen...zorg dat je voorbereid bent, al duurd het jaren!!! De eerste maanden worden het zwaarst.

Albatros op 14-01-2018 22:45

Even een berichtje voor uw informatie:

Veel mensen denken dat het banksysteem als volgt werkt:

 • Persoon A stort €1000 op de bank
 • De bank leent deze €1000 uit aan persoon B
 • Persoon B betaalt dit geld terug met zeg 10% rente
 • De bank maakt 10 % winst=€100

 

Tot 2007 was dit echter de modus operandi in het bankwezen:

 • Persoon A stort €1000 op de bank
 • De bank leent €10.000 uit aan persoon B
 • Persoon B betaalt dit geld terug met 10 % rente
 • De bank maakt 10% winst= €1000, ofwel 100 % van het oorspronkelijk ingelegde geld.

 

Maar nu hoe de banken na 2007 werken:

 • Persoon A hoeft niets te doen; de bank is niet meer dol op spaarders
 • De Centrale Bank toetst een getal in het computerscherm en geeft dit aan de bank
 • De bank leent €250.000 uit aan een lener die bv. een huis koopt tegen 2 % rente.
 • De bank maakt 2% winst per jaar gedurende 40 jaar= €5.000 x 40= €200.000, gecreëerd uit het niets!

 

 Dan denk ik toch dat goud een serieuze optie is, want op bovenstaande manier zuigen ze de Nederlanders leeg, want het echte geld komt naar de bank, wat uiteraard de bedoeling is. Tenzij we onteigend worden, maar dan heeft niemand meer iets.

zee op 15-01-2018 00:55

Willy

even goed het nieuws lezen

in Italie is ook movimento 5 stelle 

een partij

anti maffia en oprecht

ten tweede

Italie moet noodgedeongen migranten opnemen

zij hebben daar ook veel problemen mee,

want de rest van Europa laat ze stikken

ten derde

salarissen van Italianen zijn nauwelijks gestegen

velen plegen zelfnoord omdat er geen of weinig ww is en al helemaal geen bijstandsuitkering, schuld van vorige regeringen, niet schuld van Italianen

wel het systeem daar

maar wellicht nieuwe kans met movimento 5 stelle

Ike op 15-01-2018 01:28

@Albatros op 14-01-2018 22:45

Dat komt omdat de valuta een soort vaporware (droomsoftware; software die nog niet bestaat) zijn geworden. De Centrale banken drukken hun eigen geld en stellen vervolgens onderling de koersen vast. Omdat dit gebeurd op basis van vraag, stelde men dat de dollar een veelgevraagde valuta was omdat alle internationale handel groeide omdat de rente positief bleef en alles duurder werd en het gross van de internationale handel werd afgerekend in dollars. Een groot deel van de vraag naar dollars bestaat ook door de vraag naar olie en gas die in dollars afgerekend werd.

Het gedonder voor de VS begon, toen olieproducerende landen en dollarontvangende landen genoeg dollarwcpapier hadden en andere dingen voor hun goederen en olie en gas wilden hebben. Toen kwam 9/11 en generaal Wesley Clark die voor de senaat getuigde over hoe de Neo Con's olieproducerende landen over wilden nemen en begon de NA VO en de EU op te rukken naar de grenzen van Rusland en China en wilden deze grootmachten steeds minder dollars financieren omdat ze toch geen zin hadden om de nieuwste wapens tegen hunzelf en de nieuwste terroristen te gaan financieren die zij al naar zich toe zagen komen nadat ze de strijd hadden gestreden in de olieproducerende landen waar zij neer waren gestreken met training en wapens van die NA VO. Waarbij veel frontliniesoldaten of ingehuurd waren als huurling door Intelligence Services of vochten voor Speciale Eenheden om een verblijfsstatus te verkijgen in de VS, Frankrijk of..., of waar het uitschot werd ingezet, getraint en bewapend door de Intelligence Services en voor een schijntje vochten voor Islamitische Staat of de huulingendatabase Al Qaida, allemaal gefinancieerd of geholpen door Soenitische landen die belang hadden in Soenitische pijplijnen of een hoge dollar gesteund door olie en gasverkopen, waarover zij de macht hadden en waarmee zij ook heel veel geld hadden belegt in het Westen.

Tja, wie is er dan verantwoordelijk voor de aan de gang zijnde genocides en dit fascisme?

We moeten het Militair Industrieël Complex en het veiligheidsapparaat stoppen en het fascisme stoppen, voordat er weer een ..... op een knop drukt en het allemaal binnen een paar minuten afgelopen is en ik weer in mijn eentje zit in de hemel met al die vrouwen. Ik word daar te oud voor. Ik kan wel met ze lachen, maar ik schaam me dood voor al die verhalen over die sukkels die hun geld wegsmijten aan wapens en zich er kapot voor werken.

LOL.

White LIon op 15-01-2018 07:30

@ Veteraantje op 14-01-2018 15:02

Mee eens, goud en zilver om overheden om te kunnen kopen zou wel eens kunnen werken. Maar net zo gemakkelijk nemen ze het je af op het moment dat ze daar zin in hebben.,,,,,, Mediciijnen, klopt ook, die heb je nodig. daarom is kennis over kruidenleer erg belangrijk. En dan bedoel ik niet de mystike kruidenleer, maar de gezonde en normale natuurlijke geneeskracht van kruiden leren kennen. ZOals knoflook, dat een naturlijk antibioticum is, mariadistel dat positief werkt op de lever.... dat soort dingen............. enige medische kennis is daarbij onmisbaar, daarom heb ik op het HBO ook medische basiskennis gedaan als keuzevak. Raad iedereen aan om een minimale basiskennis te verwerven in die richting.........

Verder is natuurlijk kennis van geimproviseerde wapens, zelfverdedigingstechnieken en survivaltechnieken onmisbaar. Het hebben van een klein maar betrouwbaar netwerk, waarbinnen je goederen en diensten kunt delen is ook erg belangrijk. Maar bovenal het delen van je geloof in Christus, gemeenschap met mede Chrstenen.

Shalom!

Ramshoorn op 15-01-2018 10:32

Beste mensen, het bezitten van goud en zilver is ook geen garantie om te overleven in tijden van nood!!! Konden de Zes Miljoen Joden 1933-1945 die vermoord, vergast en gecremeerd werden in het vuur van de Nazi-ovens zich redden met hun geld? Al hun geld, goederen huizen en tenslotte hun leven werd hun door die beulen afgenomen in de strafkampen.

Wie is Rijk? De blije dankbare mens die zich inzet voor de medemens! Geeft en u zal gegeven worden.

Matteüs 10:42

42 En wie één van deze kleinen, omdat hij een discipel is, ook maar een beker koud water te drinken geeft, voorwaar, Ik zeg u, zijn loon zal hem geenszins ontgaan.

Handelingen 3:6

Maar Petrus zei: Zilver en goud bezit ik niet, maar wat ik heb geef ik u; in de naam van Jezus Christus, de Nazoreeër: Wandel!

 

Maakt u geen zorgen voor de dag van morgen leert Jeshua ons in Mattheus 5. Hij zorgt voor de vogeltje en ook voor ons die in Zijn Naam geloven. Wij mensen gaan vele mussen te boven.

Het beste middel tegen angst is geloof in de levende God. Psalm 91 en Openbaring 6 en 20.

 

 

In Jacobus 5 leert de Apostel: Welaan dan, gij rijken, weent en maakt misbaar over de rampen, die u zullen overkomen. 2Uw rijkdom is verrot, uw klederen zijn door de mot aangevreten, 3uw goud en zilver is verroest, en het roest ervan zal tegen u getuigen en uw vlees verteren als vuur. Gij zijt schatten gaan opleggen, terwijl het de laatste dagen zijn. 4Zie, het loon, dat door u is ingehouden van de arbeiders, die uw landen hebben gemaaid, schreeuwt, en het geroep van hen, die uw oogst hebben binnengehaald, is doorgedrongen tot de oren van de Here Sebaot. 5Gij hebt op aarde weelderig geleefd en u te goed gedaan, gij hebt uw hart vetgemest in de slachttijd. 6Gij hebt de rechtvaardige veroordeeld, ja vermoord; er is geen verweer tegen u.

Albatros op 15-01-2018 15:29

Ramshoorn op 15-01-2018 10:32

Het klopt helemaal wat u zegt, zij bleven ondanks al hun bezittingen niet in leven, dat kwam door het eenvoudige feit, dat ze Joden waren...al hadden ze miljoenen gehad, dan nòg zou dit gebeurd zijn, de haat tegen dit volk is groot, ook onder onze eigen bevolking.

Albatros op 15-01-2018 15:33
lies op 13-01-2018 17:40
Geniet er nog maar van, want deze site duurt niet lang meer, gezien de plannen van D66. Voortvarend gaan ze het 'fake'nieuws aanpakken, de NOS is de meest 'betrouwbare' nieuwsbron: 94%...zeggen ze.
Veteraantje op 15-01-2018 17:48

@ white lion.

HelemaalL mee eens.

Laten we ons geloof in christus niet vergeten...en vast blijven houden aan Zijn woord.

Verders is het inderdaad raadzaam om natuurlijke medische kennis op te doen. Een goede tip en ik ga er zeker mee aan de slag.

Ik wens u gods vrede toe voor nu en in de toekomst.

arjaneke op 15-01-2018 18:42

probleem met tartget 2 is dat de vorderingen die we op spanje, italie, portugal, griekenland niet kunnen worden omgezet in waardegoederen uit die landen, we kunnen niet heel veel olijfolie gaan kopen die we niet nodig hebben, we kunnen niet het hele jaar vakantie vieren in spanje, we gaan nooit zo veel portugese port drinken als de waarde van audi's en bmw's kortom we hebben een vordering die we niet kunnen omzetten in iets dat we n odig hebben uit de zuidelijke landen, op termijn  betekent dit dat de vordering dubieuze debiteuren moet worden afgewaardeerd naar de werkelijke waarde en die is laag

White Lion op 15-01-2018 18:51

@Veteraantje op 15-01-2018 17:48 Shalom broeder!

Albatros op 15-01-2018 19:03

zee op 15-01-2018 00:55

Klopt wat u zegt, kennissen in Italtie (rijke Noorden) gaan ook op deze partij stemmen, misschien samen met Berlusconi? Zou mooi zijn.

Een ander geluid op 15-01-2018 19:33

zee op 15-01-2018 00:55

U zegt:

Italie moet noodgedeongen migranten opnemen. zij hebben daar ook veel problemen mee, want de rest van Europa laat ze stikken

Mijn reactie

Italië moet niets. Dat hebben zij zichzelf opgelegd ! Geen enkel Europees land heeft Italië opgedragen migranten voor de kust van Libië te gaan oppikken. Dat was hun eigen idee en keuze, zonder dat ze aan de rest van Europa vroegen of dit een goed plan was. Ze kunnen die migranten natuurlijk ook in Libië of Tunesië aan land zetten. Zo zou het ook horen. Geef Tunesië geld voor opvang en remigratie naar land van herkomst van de migranten en het probleem is opgelost. Maar nee, landen als Italië en Griekenland zetten hun grenzen wagenwijd open voor migranten en staan hen toe illegaal naar Noord Europa te trekken. Het zijn juist Griekenland en Italië met hun "doorwuifcultuur" die de rest van Europa laten stikken. Daarnaast plunderen ze de Europese belastingbetalers en houden zich aan geen enkele afspraak !

Ike op 16-01-2018 00:27

@Een ander geluid op 15-01-2018 19:33

Het is niet alleen Italië dat hier voor kiest. Italië heeft wel oude banden met Noord Afrika en de tocht tussen Noord Afrika en het eiland dicht bij de Libische kust is kort. Zowel hulpverlenende organisaties als de NAVO opereert daarom vanaf deze Italiaanse eilanden en haalt ze binnen. Deze eilanden lopen overvol en vervolgens stromen ze Italië binnen. Ze werken voor goedkope industrieën en de maffia en concurreren daarmee de ongeschoolde Italianen eruit. Daarom schoppen de Italiaanse lokale overheden ze ook door naar Noord Europa, omdat ze daarheen willen en zolang ze niet in Italië worden geregistreerd, vinden de Italiaanse overheden dat ze in hun recht staan. Ze moeten nl. asiel aanvragen in het land waar ze het eerst in de administratie worden opgenomen of officieel Europa binnenkomen. Daarom worden grenstreinen gecontroleerd en geleegd en lopen ze de grenzen over en daarom bouwen de buren grenshekken om ze tegen te houden. Grenshekken die vervolgens weer massaal omver worden gelopen. En Italië is blij dat ze doorlopen en griekenland is blij dat ze doorlopen en als Noord Europa ze terug wil sturen, weigeren Italië en Griekenland en Turkije ze terug te nemen, omdat ze daar nooit asiel aan hebben gevraagd en daar ook nooit geregistreerd zijn geweest. Het fantastische vluchtelingentheater dat binnenkort bij U ook in de buurt komt om de economie aan te zwengelen met goedkope arbeid en vraag naar hyuisvestiging en meer voedsel. Zoals het verder ook al eerder is gezegd; 'Als vervolgens met een amnestieregeling een grote groep aan het eind van een jaar een verblijfstatus en paspoort krijgt met een pennestreek, kan deze vervolgens een lening krijgen van de staat of de banken om een huis in te richten en de rest van de famillie over te komen. Soms is dit een probleem, omdat de famillie naar verschillende landen tegelijkertijd is gegaan om te kijken waar ze het eerste een paspoort kunnen krijgen. Als ze elkaar weer hebben gevonden is het mogelijk dat men zowel in het ene land als het andere land een uitkering of toelagen gaat aanvragen en krijgen en dat vervolgens men gaat genieten van de verschillende regelingen in de diverse landen. Dit is iets wat grotere bedrijven ook doen met de Europese subsidieregels. Hierdoor hebben we in Europa een CO2 carrossel en een BTW carrossel, een mest carrossel. Er worden ook subsidies gegeven voor het opfokken van kalveren in het ene land, die daarna worden getransporteerd naar het andere land om daar geslacht te worden of melk te gaan geven.

Alle stukjes van dit verhaal komen voor in documentaires en populaire films als Transporter. Als je zelf wel eens iemand uit het buitenland op bezoek hebt gehad, zal je ook weten dat sommige vluchten uit verre landen naar andere landen in Europa makkelijker worden verkregen dan andere vluchten. Vervolgens vliegt men door vanuit het andere land. Als wij zelf op vakantie gaan, gaat dit precies hetzelfde. Men weet ook dat hoe minder de vakantieganger bij zich heeft, hoe korter hij zal blijven en daarom worden de mensen met de grote koffers het meeste doorzocht. Reizigers uit verre landen met alleen een klein tasje en heel netjes gekleed of die eruitzien als zakenreizigers lopen zo door. Als ze mensen hier kennen of hier al een keer zijn geweest gooien ze hier hun retourticket weg en kopen ze hier een nieuw retourticket. Als zij dan opstappen in het buitenland en met een volle koffer in het vliegtuig stappen en hier weer met een volle koffer op hun retourvlucht uitstappen word hen hier nauwelijks achting gegeven en kunnen ze vaak zo doorlopen.

Ze kunnen dan hier illegaal wonen en werken zonder dat onze regering ze als zodanig geregistreerd heeft. De officiële route is anders en gaat met asielaanvragen en mogelijke weigeringen en paspoorten en uitkeringen en mogelijke leertrajecten voor veelgevraagde slecht betaalde functies. Het hele ambtenarenapparaat weet hoe het systeem werkt en de grote bedrijven weten hoe het werkt. Het zijn de belastingbetalers die ervoor opdraaien. Daarom probeert het grootste deel van Nederland zo min mogelijk belasting te betalen.

En ik blijf het zeggen. Het is de drang in regeringskringen en in de NAVO om het rijk uit te breiden die voor oorlogen aan de grenslanden zorgt en zorgt dat er officiële vluchtelingen op de vlucht slaan voor het geweld om olie en gas en pijplijnen en zorgt dat er grote groepen andere mensen met deze groepen meestromen over de grenzen als zijnde 'vluchteling uit .......'

Het Nederlandse volk blijft op de traditionele partijen stemmen die de oorlogen en kistjesschreeuwers als Van Baalen en Bolkenknor en Jack de Vries blijven steunen. Dan krijg je het gelazer.

Fascisme door de hele EU en het hele TTIP gebied.

Rom op 16-01-2018 22:55

Je hebt de noordelijke euro en dat gaat naar de zuidelike euro.Daar uit volgt:in de noorfelijke landen geldt de neuro en in de zuidelijke lande de zeuro en als alles omvalt krijg je de??(plaatselijke euro)

Commentaar
Jouw naam/bijnaam
Website url
E-mail
Je Punt profiel
Hou mij op de hoogte
Ik wil op de hoogte gehouden worden
Dit is een verplicht veld
Laatste Reacties

Rubrieken
Site Info
Email adres Administrator:
xandernieuws@gmail.com
 
Email adres Moderator:
modxnieuws@gmail.com
 
Overnemen eigen artikelen (in blauw en rood onder Headlines) alleen met toestemming.

Reacties, tips en opmerkingen worden erg gewaardeerd en altijd gelezen, maar vanwege het zeer grote aantal ben ik helaas niet in staat om (tijdig) op alle emails te reageren. Graag hiervoor uw begrip!

Privacy Bescherming:
 
Indien u Xandernieuws, dat bij Mijndomein is ondergebracht, leest en reageert op de Xandernieuws forums, doet u dat vrijwillig en is uw IP adres en emailadres- indien u dat vermeldt - bekend en wordt opgeslagen. Ook uw (nick) naam waaronder u post wordt opgeslagen. Xandernieuws zal uw gegevens nooit aan derden doorgeven. Indien u zich opgeeft voor het ontvangen van de nieuwe artikelen per email, zal Xandernieuws ook die gegevens nooit aan derden geven. We houden uw gegevens privé, tenzij de wet of rechterlijke macht ons dwingt uw gegevens aan hen te verstrekken. Datalekken in het systeem vallen onder de verantwoordelijkheid van Mijn Domein.Domeinregistratie en hosting via mijndomein.nl