Headlines
Actuele Discussies

 

Abonneren

Abonneer je nu voor nieuwe artikelen op deze website!

‘Instorting Westerse beschaving, met VS voorop, al ernstiger dan wordt beseft’

Voor de meesten in onze ‘kop in het zand’ samenleving (8) zal de uiteindelijke instorting als een grote schok komen. (Afbeelding: (10)).

Als u zoals zovelen –vooral jongeren- gedachteloos via uw smartphone het gecensureerde en gemanipuleerde social media nieuws tot u neemt, dan zou u bijna niets te verwijten zijn als u denkt dat alles weer geweldig gaat, met uitzondering misschien van die paar vervelende critici die steeds maar blijven wijzen op de gevaren die onze toekomst bedreigen, en die verder niemand zou zien – tenzij u zoals in ‘The Matrix’ de blauwe pil heeft gekozen, en uw ogen heeft geopend voor de echte wereld om ons heen. Een wereld waarin vooral in het Westen de ene ‘headline’ na de andere elkaar tegenspreken, zoals record op de beurzen vs. record armoede, record werkgelegenheid vs. het ene na het andere faillissement, record veiligheid vs. record gestegen criminaliteit en terreur.

 

Umair Haques essay op Eudaimonia concentreert zich vooral op het voorfront van de instorting van de Westerse beschaving: de Verenigde Staten. Op veel punten is Europa er echter niet veel beter aan toe, op sommige punten zelfs nog slechter. Haques noemt een aantal voorbeelden die hij de ‘sociale pathologie van instorting’ noemt: vreemde, rare, en afschuwelijke nieuwe ziekten, zaken die normaal gesproken niet in gezonde samenlevingen voorkomen:

* 11 schietpartijen op Amerikaanse scholen in slechts 23 dagen tijd. Waarom vermoorden Amerikaanse kinderen elkaar? Waarom gebeurt dit vrijwel uitsluitend in de VS en bijna nergens anders, zelfs niet in Afghanistan of Irak?

Waarom doet de maatschappij niets om deze schietpartijen te voorkomen? Haque: ‘Vermoedelijk omdat deze kinderen het leven hebben opgegeven, en hun ouders hèn hebben opgegeven. Maar misschien heeft u wel gelijk en ligt het niet zo eenvoudig. En wat doen de kinderen die elkaar niet vermoorden? Nou, heel veel zijn bezig zichzelf te vermoorden.’ Dat brengt hem bij het volgende punt:

* Waarom worden er nergens ter wereld zoveel medicijnen en drugs gebruikt als in de VS? Er wordt al jaren van een ‘opiaten epidemie’ gesproken. Elders in de wereld kun je bij apotheken vrijelijk alle medicatie verkrijgen die je maar wilt, maar toch heerst in die landen meestal geen epidemie. Sterker nog: die heeft alleen in Amerika toegeslagen, zelfs zo erg, dat de gemiddelde levensverwachting aan het dalen is.

‘Mensen moeten echt traumatische en wanhopige levens hebben, met nauwelijks gezondheidszorg, om zichzelf op deze gruwelijke wijze te behandelen,’ vervolgt Haque. ‘Wat er zo wanhopig aan ze is?’:

* De ouderen en bejaarden zijn beroofd van al hun waardigheid. Velen moeten rondkomen van het inzamelen van lege flessen, wonen in hun auto,  en leven letterlijk van maaltijd tot maaltijd.

Deze ‘nomadische bejaarden’ leven in hun auto’s, gaan van plaats naar plaats, seizoen na seizoen, op jacht naar ieder mogelijk tijdelijk laagbetaald baantje. Nergens ter wereld treft zoveel ouderen en bejaarden dit trieste lot, zelfs niet in de meest arme landen, ‘waar families nog samenleven, met elkaar delen, en voor elkaar zorgen. Dit is een andere pathologie van instorting die uniek is voor Amerika: totale machteloosheid om met enige waardigheid te leven.’

De oorzaak: het ook in Europa en Nederland oprukkende extreme kapitalisme, dat een ‘catastrofaal verval van sociale binding’ veroorzaakt. Zelfs in Pakistan en Nigeria zijn mensen beter in staat voor elkaar te zorgen dan in de VS. Sociale banden, relaties, zijn in Amerika een luxe geworden die velen zich niet meer kunnen veroorloven.

* Deze zaken wijzen op het laatste ziektebeeld, een die de essentie, de ziel van het land getroffen heeft. Amerikanen lijken het doorgaans namelijk prima te vinden dat hun landgenoten op dergelijke erbarmelijke wijzen moeten leven en sterven. De meesten halen er hun schouders over op, met de houding ‘zolang ik er geen last van heb, zal het mij een zorg zijn wat er met mijn buurman gebeurt’.

‘Dit is mijn laatste pathologie: een roofzuchtige samenleving. Niet enkel de rijken die de mensen financieel leegzuigen, maar meer nog de gewone mensen die knikken en glimlachen en hun dagelijkse ding doen, terwijl hun buren, vrienden en collega’s creperen (lett. ‘een vroege dood sterven en in ondiepe graven terecht komen’).’

‘Het roofdier in de Amerikaanse samenleving is niet enkel de superrijke, maar een onzichtbare, onverzadigbare kracht: de normalisering van wat in de rest van de wereld als het schandelijke, historische en morele falen –zo niet de misdaden- van een generatie zou worden gezien; zaken die hier gewoon zijn geworden, waar men zich niet al teveel zorgen over maakt.’

In eigen land is deze kille, cynische visie op de samenleving vooral terug te vinden in de liberale partijen VVD en D66, en zelfs nog meer in het libertarische Forum voor Democratie, dat de sociale zekerheid in ons land zo ongeveer wil afbreken omdat iedereen maar voor zichzelf moet zien te zorgen.

‘Amerikaanse instorting veel ernstiger dan we denken’

Haque: ‘Deze sociale pathologieën zijn als vreemde en gruwelijke nieuwe ziektekiemen die het sociale lichaam besmetten... Amerika is altijd pionier geweest, maar nu ook in ziekteverschijnselen die in de moderne wereld nog nooit buiten Amerika zijn waargenomen.’ Dat toont volgens hem aan dat ‘de Amerikaanse instorting veel ernstiger is dan we denken. We overdrijven het niet, we onderschatten de omvang juist.’

De schrijver haalt hierbij nog niet eens aan dat het juist het establishment is dat de democratie en vrijheid in Amerika ernstig ondermijnt. Zo is er inmiddels keihard bewijs dat er inderdaad een ‘Deep State’ complot bestaat, met onder andere federale diensten zoals de FBI, het ministerie van Justitie, de Clintons en Barack Obama, die tijdens en na de verkiezingen voortdurend hebben geprobeerd om met hoogst illegale methoden Donald Trump ten val te brengen. (5)(6)(7)

Volgen van voorbeeld VS = hetzelfde lot als de VS

De problemen van de VS zijn in historisch perspectief meer dan de signalen van een natie in verval. ‘Het is als een lichaam dat plotseling wordt aangevallen door onvoorstelbare ziekten.  De Amerikaanse ineenstorting is een ongekende catastrofe in menselijke mogelijkheden.’ En omdat de puinhoop zo groot en uniek is, zal ook het medicijn uniek moeten zijn, betoogt Haque. Hij vergelijkt de instorting van Amerika zelfs met de meteoroïde die de dinosauriërs deed uitsterven.

De wereld kan de Amerikanen daar niet bij helpen. Wat de wereld wèl kan doen is zich realiseren dat het volgen van het Amerikaanse model van extreme kapitalisme, dus amper investeren in de samenleving, wreedheid als een manier van leven, het perverteren van normale en goede eigenschappen, betekent dat het hierboven geschetste Amerikaanse ziektebeeld –junk food, junk media (de officiële nepnieuws/propaganda verspreiders), junk science (‘global warming’), junk cultuur (alles wat lelijk, smerig, laag, vuil, bot, shockerend en disharmonieus is, wordt bewonderd), junk economie (gebaseerd op schulden en nog eens schulden, waardoor de rijken steeds rijker worden, en de rest steeds armer(8)), mensen die elkaar als ‘junk’ behandelen- ook elders onvermijdelijk zal toeslaan.

In Europa en Nederland is de sociale cohesie doorgaans nog een stuk sterker dan in de VS. Toch zijn ook hier de nodige tekenen van verval zichtbaar, in sommige gevallen zelfs nog ernstiger:

* Het aantal drugsdoden in Nederland verdubbelde in 2016 t.o.v. slechts twee jaar eerder; (2)

* De armoede in Nederland blijft toenemen. Zo was de toeloop voor het traditionele kerstdiner voor de minima in een sporthal in Zwolle zo groot, dat veel mensen moesten worden teleurgesteld. ‘Dat het zo goed gaat in Nederland, daar geloof ik niet in,’ was de reactie van de organisator. (3)

* De democratie en vrijheid van meningsuiting staan net als in Amerika onder grote druk. Zonder dat het volk er iets over te zeggen krijgt, wordt steeds meer macht overgeheveld naar een ongekozen, totalitaire EU-superstaat regering in Brussel. Onafhankelijke (nieuwe) media worden beschuldigd van ‘nepnieuws’ en op social media geblokkeerd (9), terwijl de officiële media in handen zijn van radicaal linkse ideologen, die louter nog staatspropaganda verspreiden.

* De grenzen werden geopend voor grote aantallen volgelingen van een religieuze ideologie die op de meeste punten diametraal staat tegenover de Westerse waarden. De islam heeft zelfs een speciaal beschermde status gekregen, ondanks het feit dat in het overgrote deel van de islamitische wereld minderheden worden vervolgd, vrouwen worden gediscrimineerd, homo’s worden opgehangen, op basis van de Koran gestreefd wordt naar de uitroeiing van de Joden en onderwerping van de christenen, en de zo nodig gewelddadige verovering van de hele wereld de plicht van iedere moslim is.

* Eén van de gevolgen is een exploderend aantal terreuraanslagen en misdaden (4), maar daar wordt in de genoemde propaganda media zo min mogelijk over bericht.

* De schulden van de staat, het bedrijfsleven en particulieren in Europa zijn sinds de crisis in 2008 in snel tempo verder gestegen, mede dankzij het lage-rente en ‘gratis geld’ beleid van de ECB. Grote aantallen analisten waarschuwen dat dit niet veel langer zo kan doorgaan, en een nieuwe, nog veel ernstigere crisis om de hoek ligt.

* Kortom: ook hier hebben we een cultuur die zichzelf onder leiding van de elites stapsgewijs aan het uithollen, opheffen en vernietigen is. En ook hier staren de meeste mensen zich nog altijd blind op de technologische vooruitgang en hun eigen dagelijks gevulde koelkast. Voor hen zal de klap, die anderen al enige tijd zien aankomen, totaal onverwacht en zeer schokkend zijn.

 

Xander

(1) Eudaimonia via Zero Hedge
(2) NU
(3) NOS
(4) Anonymous
(5) Zero Hedge
(6) Zero Hedge
(7) Zero Hedge
(8) Cafe Americain Blog via Zero Hedge
(9) Project Veritas via Nachtwächter
(10) Afbeelding: 350org.

Indien u wilt reageren op het forum.

 1. Geen hele woorden en/of zinnen in hoofdletters schrijven, wat als schreeuwen wordt gezien. Ook uw Nick name, max. 2 woorden, niet geheel in hoofdletters .Uw nickname mag geen naam zijn van een bekend publiek persoon. Uw posting wordt dan verwijderd.
 2. U kunt accenten aanbrengen middels max. 3 vetgedrukte woorden per posting, cursief of onderstreept.
 3. Posten in zwarte letters op witte achtergrond.
 4. Holocaust ontkenning of het bagatelliseren ervan. Postings worden verwijderd.
 5. Onacceptabele postings, provocaties, schuttingtaal, persoonlijke aanvallen of uitschelden kunnen uw postings zonder mededeling worden verwijderd evenals bij de andere punten.Het beheer kan er ook voor kiezen uw posting aan te passen. 
 6. Lees de Siteregels  http://xandernieuws.punt.nl/content/2009/04/siteregels
 7. Lees de Disclaimer http://xandernieuws.punt.nl/content/2012/01/disclaimer
 8. Geen artikelen of postings van andere websites kopiëren en op dit forum plakken, dit i.v.m. auteursrechten en schadeclaims. Schrijf introductie en verwijs naar de URL van de betreffende website. Uitzondering Wikipedia daar kan het wel evenals Bijbelcitaten.
 9. Plaats geen hyperlinks maar de url van de website, i.v.m. de wet op de auteursrechten. Uitzondering Wikipedia en Bijbelcitaten. Op elk plaatje wat u bij uw naam plaatst zit auteursrechten op, ook al staat dat er niet bij vermeld. Zoek een plaatje dat vrij is van auteursrechten.
 10. Dit is een Nederlands forum. Engelse commentaren vertalen naar Nederlands.
 11. U houdt één vaste nickname aan. Bij verandering van uw nickname ,maak daar melding van op het forum. Post u stelselmatig onder verschillende nicknames dan worden uw postings verwijderd.
 12. Gasten die gefocust zijn op het demoniseren van één bevolkingsgroep. Postings worden verwijderd.
 13. Het vermelden van persoonlijke informatie over een forumgast is niet toegestaan, posting wordt verwijderd. 
 14. Indien het topic niet over een bijbels thema gaat dan alle geloofsdiscussies op het Geloofsforum.
 15. Postings van, naar en over gasten die hier niet meer posten worden verwijderd.
 16. Wees bedachtzaam en let op uw woordkeuze en formulering in uw postings, wat u op het internet plaatst blijft daar staan. Post niet onder uw eigen naam maar gebruik een nicknaam.

Allen: Er is hier een geblockte poster bekend onder de naam Elia , die onder uw naam wil  posten.

Plaats een email onder uw naam in het reactievenster, zodat uw naam niet oneigenlijk gebruikt wordt. Deze spammer kan wel uw naam gebruiken maar heeft geen weet van uw email. Het emailadres dat u gebruikt is niet zichtbaar op het forum. Postings zonder een email worden niet gepubliceerd.  Mvg. Mod.

Geloofsdiscussies naar Geloofsforum. Nodig uw gesprekspartner uit om op het Geloofsforum   Ik Geloof..(Geloofsforum 31)  verder te praten.


Reacties

Eelke Piers op 27-01-2018 14:48

Als de moslims als sprinkhanen alles hebben opgegeten.

Zorg daarom voor je oude dag. Geen mens zal het doen als je niet betaald en zelfs je eigen kinderen, als je die al hebt, zullen slaaf zijn

Eelke Piers op 27-01-2018 14:55

In de USA zal de instorting veel minder impact hebben dan hier. De Amerikaan heeft geleerd en leert nog steeds om voor zichzelf verantwoordelijk te zijn. In Nederland zijn we erg links en moet vadertje staat overal voor zorgen tot vadertje Staat niet meer kan zorgen omdat anderen (multinationals, moslims, Afrikanen, schuldeisers) het land hebben overgenomen

willy op 27-01-2018 15:45

beschavingen komen en gaan zo gaat het in de wereldgeschiedenis. We gaan nu een nieuw tijdperk in de technocratische evolutie het digitijdperk dat al geboren is en wie niet mee is zal gezien zijn.  Het declinisme van onze maatschappij heeft ook de maken met de toevloed van migranten waar Europa mee overspoeld wordt en wat nog niet gedaan is ze zullen blijven komen. het kapitalisme is van oorsprong niet christelijk en heeft er ook geen wortels in . In de Thora staat dat er geen rente gevraagd mag worden maar dat hebben de rijke stinkerds niet gelezen. De armoede zal blijven toenemen ondanks het fake nieuws van economische heropleving en de VS is reeds lang in verval door toename van migranten met islancultuur en het verschuiving naar links daarom de haat tegen Trump en ook de vrije meningsuiting staat onder druk . Dus we gaan naar een nieuw tijdperk! Zal het beter zijn? Ik denk het niet want de nieuwe mens leeft los van de ware God ! Shalom

Tom Hendrix op 27-01-2018 16:01

Een wereld in verval. Zo kan men het wel noemen, in mijn optiek. Alles wordt gedaan, om de nwo te realiseren, en om het slavendom te realiseren. Gevolgen hiervan een mentaliteit van " ieder voor zich, en God voor ons allen",  en dat de ene mens " een wolf wordt voor de andere mens".  Alles geregisseerd door kwade machten, laat dat duidelijk zijn.

rescue op 27-01-2018 16:07

Lees de profeet Hosea en Amos en dan weet je hoe God over zo'n samenleving denkt. Er komt een eind aan.

Uwe Hayek op 27-01-2018 16:11

Haque is het probleem zelf.

Na sociale bijdragen, belastingen, gemeentetax, btw en accijns blijft er amper 10% van je loon over.

Dit "extreem kapitalisme" blijven noemen is extreem zielig.

Zelfs in de USA is de death tax, erfenisbelasting 50%. Niet moeilijk dat de mensen na iedere generatie verarmen.

Trump wil dit afschaffen.

In Europa wil men de vermogensbelasting nog verhogen.

Mensen in Venezuela doorzoeken elke morgen de vuilniszakken om iets eetbaars te vinden, en dat ligt aan het socialisme, want het land heeft meer olie dan Saudi-Arabie. 

Maque rept geen woord over Rusland, Na 70 jaar communisme en 30 jaar chaos hebben de Russen iets te eten, maar nog steeds geen westerse welvaart.

"The most puzzling development in politics during the last decade is the apparent determination of Western European leaders to re-create the Soviet Union in Western Europe.”
~ Mikhail Gorbachev
Dago op 27-01-2018 16:29

Ik ben het er deels mee eens. Maar in Europa hebben we verleerd om voor onszelf en ons nageslacht te zorgen. Vroeger was dat een eis. Nu denken we: AOW. Maar mijn leraar Maatschappijleer zei in 1982 al: 'Ik gan straks met pensioen en ik krijg daarboven nog een AOW. Voor jullie zal er als jullie oud zijn niets meer zijn. De gas en olie voorraden in Nederland zullen leeg zijn en de overheid zal geen geld meer kunnen besteden aan uitkeringen.'

Denk erom dat het einde van het gas- en olie tijdperk voor ons een dubbele klap zal zijn: geen inkomsten voor de staat meer uit olie en gas en daarnaast de verschrikking om te moeten importeren tegen topprijzen. Wie zal dat betalen? U snapt het al. Zoete lieve......u en ik. Daarom, ga nu je oude dag regelen en doe net even voor een minuut of je geen AOW krijgt. Valt tegen als dan op mijn pensioen.nl kijkt.

Noorderlicht op 27-01-2018 16:40

@willy

"beschavingen komen en gaan zo gaat het in de wereldgeschiedenis."

Heb toch het gevoel dat dit meestal wordt gemanipuleerd, dat is nu heel duidelijk te zien hoe het gebeurd.

maria op 27-01-2018 16:52

Aan alles is te merken dat we bijna in de laatste jaarweek zijn aangeland

Albert op 27-01-2018 17:07

Klopt @Eelke . Amerikanen zijn zelfvoorzienend.  In alle opzichten.  voorbeeld zelfbescherming & gun laws.  Waar hier juist de allochtone klasse massale wapens heeft. Hebben autochtonen niks....

arnie op 27-01-2018 17:08

dit is nog maar het topje van de gigantische ijsberg

arnie op 27-01-2018 17:10

ik geloof zelf dat het spel bijna is uitgespeeld en dat de zwarte paus zich zal tonen in afzienbare tijd

Ernie eduard op 27-01-2018 17:36

Nederland is stelselmatig de ouderen aan het leegroven en als klap op de vuurpijl mogen we steeds langer door werken zodat  er weer meer geld in de pensioenkast blijf zitten om er weer opnieuw een greep in te doen, net als kabinet Lubbers in de jaren '80 heeft gedaan bij burgelijk pensioenfonds en wel pak/weg zo 32 miljard Gulden. (daarom is er nu een te kort) Kijk NL is zo onbeschoft dat ze eerst alle ouderen zwaar verarmen zo dat het leven geen zin meer heeft om in de armoede te blijven leven op je oude dag, en waar komt Nederland mee op de proppen met de zogenoemde 'pil van Drion' zodat de mensen in de meeste gevallen mensen boven de 50 jaar van hun elledige staat van leven af kunnen komen en niet verder hoeven te lijden in armoede en geen toekomst perspectief. Kijk dat kan je van Nederland wel verwachten want ze zijn met alles een haantje te voren als het de staatskast kan spekken, en wil op deze manier laten zien hoe NL dat regelt, eerst alles af pakken van de 50+ ers en dan zorgen dat ze niks meer te verleizen hebben en dan de Pil van Drion geven, zo komt NL van hun duren vooral ouderen mensen af en dat willen ze graag aan de hele wereld laten zien hoe geweldig ze wel niet zijn in Den Haag.

Ike op 27-01-2018 18:14

@willy op 27-01-2018 15:45

Iets gecompliceerder. Het gaat allemaal op voor alle boeken die heilig of als leidraad zijn verklaard. Ze zijn of waren geschreven in een bepaalde tijd en behandelden de problemen van die tijd en cultuur en mensen die later kwamen interpreteerden deze boeken en dingen die daarin gezegd werden ieder op een eigen manier.

Veel Joodse diamantslijpers stierven een ellendige vroege dood door het inademen van het diamantgruis. Ze hadden de beste pensioenen en regelingen, maar stierven voordat ze gebruik konden maken van deze regelingen. De meesten werkten voor bazen van hun eigen geloof.

Het barst van de wetten en regels in het internationale ondernemersrecht die discriminerend zijn en internationaal hebben mensen dan veel constructies bedacht om deze wetten en regels te omzuilen. Maar juist door deze constructies die voorgesteld worden door mensen van dezelfde nationaliteit of hetzelfde geloof verliezen mensen al hun geld en bezittingen als ze niet beroofd worden door de desbetreffende staat die alles in beslag neemt vanwege het omzeilen van de regels en wetten......

Al die bepalingen over het niet heffen van rente zijn onzin, want reken maar dat men betaalde voor de lening. In vele landen werkt de corruptie als volgt als er geen rente word geheven; 'U kan een lening van mij krijgen voor bedrag x.xxx.xxx als U mijn zoon in dienst neemt voor bedrag xx.xxx per jaar. U zult geen last van hem hebben, want hij zal er de meeste tijd niet zijn. Het alternatief is de helft van het bedrag per jaar, maar dan zal U mijn zoon als onderdirecteur moeten aanstellen.'

Geen rente heffen? ROFL

In Nederland mogen mensen hun boekhouding doen in hun eigen taal en accountants gebruiken in hun eigen taal.

In andere landen mogen buitenlanders nooit een meerderheidsbelang hebben, maar ja .....als hun partners elkaar niet kennen en ook geen meerderheid kunnen vormen tegen de buitenlander.....

Of buitenlanders mogen in een land geen onroerend goed in bezit hebben, maar ze mogen het wel leasen voor 99 jaar en daarna of tussentijds overdragen aan hun kinderen die in het nieuwe land geboren zijn en de plaatselijke nationaliteit hebben.

Preferente aandeelhouders die kunnen uitmaken of een overname wel of niet mag doorgaan. Iets dat de rest van de aandeelhouders reduceert tot geldschieters en risicodragers, maar verder machteloos maakt.....

Denkt U dat Joodse oorlogsslachtoffers van WWII het in meerderheid eens zouden zijn met hetgeen is gedaan volgens het volgende artikel?;

https://www.blacklistednews.com/Israel_Forcibly_Injected_African_Immigrants_with_Birth_Control%2C_Report_Claims/63250/0/38/38/Y/M.html

Het komt mij erg over als iets wat Nazi Duitsland had gedaan of de Arabische regeringen die Israël van de kaart wilden vegen.......

Vrede zij met ons allemaal. Genocide plegers horen opgehangen te worden...

willy op 27-01-2018 18:20

@Noorderlicht : Daarom noem ik het ook een stukje fake nieuws  De grootste bedreiging van de Westerse landen is dat de democratie op te helling staat omdat het in de huidige tijd gebaseerd is op leugens en de oorlog die ze voerden brengt chaos met zich mee zie maar naar Libie waar mensensmokkelars de vrije handel hebben in mensen door de schuld van het zogenaamde democratische Westen , dus die samenleving is in feite gebaseerd op fake nieuws men maakt de mensen in het Westen wat wijs en hun berichtgeving zit vol leugens! Shalom

Noorderlicht op 27-01-2018 19:34

@Willy

" is dat de democratie op te helling staat omdat het in de huidige tijd gebaseerd is op leugens"

Maar heeft er sowieso eens echte democratie bestaan dan? dat is misschien wel de grootste leugen ooit!

Anna op 27-01-2018 20:03

Amerika is er veel erger aan toe dan wat wij hier in het westen horen En maar enigszins beseffen..... ..........  Politiek gezien staat het op instorten...........Trump zegt niet voor niets dat hij het ” moeras zal droogleggen”..........  de hele CIA top en het DOJ zijn betrokken bij  grote schandalen. Er zijn openlijke telefoon gesprekken bekend tussen de leidinggevenden dat Trump geen president mocht worden...En deze “ kopstukken” hebben alles in het werk gesteld om Clinton president te maken. Volg ter verificatie het nieuws op you tube ( DIV kanalen.) Ondermijning van de staat..... !!!! 

Het hele onderzoek naar contacten van Trump met Rusland... is geen enkel bewijs gevonden, wel bewijs is er  gevonden dat Cliton tijdens haar ministerschap onder Obama 20% van het totale uranium wat Amerika rijk is aan Rusland heeft verkocht ( met toestemmeing van de islamitische  boef. )en zij, Clinton heeft hiervoor meer dan 145 miljoen dollar gekregen en dat in de foundation heeft gestoken. Ook Bill zou voor meer dan een miljoen een lezing inRusland hebben gegeven..... ( het ironische aan dit schandaal is dat ze nu uranium moeten importeren om hun kern centrales draaiende te houden......  ( en dit spul ook geschikt is om bommen te maken ).....en dat verkoop je dan gewoon aan de vijand.... !!!! Het congres schijnt hier niets van te weten.... 

Nu geeft het Nederlandse nieuws mondjes maat nieuws over Amerika vrij.........  let op mondjes maat omdat er nog meer en veel grotere schandalen zullen komen..... De hele top van de CIA en Het DOJ zijn volgens het Amerikaanse nieuws corrupt........ Dus  het NOS en anderen moeten nu wel beginnen om het publiek voor te bereiden..........Er ontvouwd zich daar  een zeer groot schandaal en dit pleit in het voordeel van Trump!!!!!!En het zou van de niederlandse nieuwsdienst ” gezichtsverlies zijn “ als ze meteen zouden moeten erkennen dat Trump gelijk heeft...... en dat het onder Obama helemaal niet zo mooi en goed was... Obama was struktureel bezig zijn land te vernietigen..... De bewijzen beginnen hiervoor boven tafel te komen..... het was opvallend dat de betreffende Nederlandse reporters maar “zuinigjes “ keken...... maar nogmaals over het corrupte nieuws nog niet’s geen woord....... ... dat komt spoedig en dan zal w.s door de Nederlandse pers , Trump de schuld in de schoenen geschoven krijgen...... Let op !!!!

Afgelopen week is er een 4 pagina`s tellende memo aan de congres leden uit gereikt...... hoewel dit nog geheim is weten we al wel dat dit staat vol met schandalen en land verraad activiteiten en staatsondermijnende activiteiten....... zelfs de democratische congres leden schrokken hiervan .... Men wil het nu zover zien te krijgen dat dit openbaar wordt zodat het Amerikaanse publiek hier ook van zal weten........ ......Trump heeft gelijk... zijn land werd kapot gemaakt........... . Het eerste jaar van Trump is deze kliek druk bezig geweest om Trump te ondermijnen......Obama  reisde Trump steeds achterna naar b.v. staatshoofden en vertelde daarvaak net na TruMp “ zijn linkse praktijken “ maar nu lijkt hun spel uitgespeelt...... maar er is tijd nodig om de grote hoeveel heden informatie te ordenen......... maar arrestaties zullen zeker volgen ........ op hoog niveau.......het is een groot schandaal daar....( volg congres lid Trey Gowdy ) Nu is in Nederland openbaar gemaakt datde AIVD ( Ned) hackers uit Rusland die in de Amerikaanse top waren door gedrongen hebben onderschept..... en dat wist Obama al in 2014 !!!!!!!!en hij heeft er Niets mee gedaan.....!!  Het lijkt erop dat hij het goedvond....  de Russen hebben zelfs geïnfiltreerd in de computers van het witte huis....... Obama wist dit......... en Clinton werkte met onbeveiligde mails..... ( die nu kwijt zijn ) 

Afgelopen week waren ook de chat berichten van 2 CIA leden met belastende in formatie over het candidaatschap van Trump kwijt..... Via Samsung is dit terug gekomen en  dit bedrijf heeft de info overhandigd aan het congres.......nog niet voor publiek toegankelijk enkele dingen zijn uitgelekt.....

Obama heeft grote hoeveel drugs en heroïne  laten importeren ( hij wist hiervan !!!!!) door notabene Hamas...... dit werd aangevoerd met een schip met de naam Michelle.... Het geld werd  wit gewassen en  met dit geld werden 2e hands auto s en deze werden weer verkocht aan Afrika......... En er werden wapens van gekocht die tegen notabene Amerikaanse soldaten in Syrië werden gebruikt...... er komt nu openbaar dat Obama op velerlei fronten bezig was het land te vernietigen..... Op dit moment is het verslavingsprobleem een van de grootste problemen in de USA.... door Obama toegestaan..... Want  een of andere veiligheids dienst  was inmiddels geïnfiltreerd in deze “ importgroep” ( Hamas ) en ze wilden gaan arresteren maar dat hield Obama tegen omdat dit de deal met Iran in gevaar kon brengen......!!!! .......... Amerika diep in het moeras. We zullen er nog veel van horen..... de hele wereld lijkt op een of andere staat van ontbinding te komen... het recht wordt krom leugen wordt waarheid........... men kan zeker in Amerika zelfs je overheid niet meer vertrouwen..... Het wijst allemaal op het einde der tijden..... We kunnen  alleen maar Bidden voor President Trump.... en zijn staf........ dat Hij samen met zijn staf, kracht steun en inzicht zuilen  krijgen om door te gaan, tegen alle agressie en weerstand in...... en het goede zal zoeken voor het volk van Amerika, en zijn land....... en voor de mensen die niet corrupt zijn en die wel werken aan een eerlijk en stabiel land...... God  Bless Amerika....... 

Ramshoorn op 27-01-2018 21:02

Moeten we treuren om deze decadente instorting van de Westerse beschaving, met VS voorop? Dit verval is al lang geleden door de Profeten, Jesaja 14 en Hosea 4 en door Jeshua en de Apostelen al lang geleden voorzegt. Mattheus 24.

Wie het Boek van Jeshua: Openbaring zelf goed gelezen heeft die weet dat Hij spoedig de wereld van de ondergang gaat redden.

Op Hemelvaartsdag vertrok Jeshua naar de hemel maar Hij beloofde om op tijd terug te keren in Jeruzalem. Handelingen 1.

Wie hoofdstuk 7, 14 en 19 van Jeshua’s Boek Oenbaring leest [wat de kerk nog steeds verzuimt] die zal vannacht en ook morgen weer heerlijk slapen.

Hij maakt korte metten met alle antisemieten en booswichten van deze aarde. Hij wordt Koning in Israël. Jesaja 63.

Jeshua’s advies aan alle gelovigen die bang zijn voor de duivel en zijn ouwe moer, de demonen, die mogen weten dat Jeshua het serpent, satan, zelf in de hel, het eeuwige vuur zal smijten. Openbaring 20.

Daarna beëindigt Jeshua alle oorlogen, aardbevingen, vulkaanuitbarstingen, moorden, verkrachtingen, dieven en oplichters van deze tijd. Hij roept alle gelovigen toe...

Lucas 21:28...Wanneer deze dingen beginnen te geschieden, richt u op en heft uw hoofden omhoog, want uw verlossing genaakt.

Jeshua maakt alle dingen nieuw, de hemel en de aarde. Openbaring 21 en 22. Zie ook de 2-de brief van Petrus hoofdstuk 3.

Omdat Hij leeft, ben ik niet bang voor morgen! Het beste komt nog. Paulus zegt in Romeinen 13:12...

De nacht [van Rome en Mekka] is ver gevorderd, de dag is nabij!!! Laten wij dan de werken der duisternis afleggen [Psalm 58 en 109] en aandoen de wapenen des lichts! Psalm 119.

Cees op 27-01-2018 21:40

Heel goed artikel Xander!

Het goede wordt slecht genoemd en het slechte goed.

De heerschappij van de mens is inmiddels op chaos uitgelopen en heeft de geesten rijp gemaakt om de macht uit handen te willen geven aan een zich weldra aandienend leidersfiguur die al ras een zeer wrede overheerser zal blijken te zijn.

En nauwelijks iemand die het bemerkt.

@maria op 27-01-2018 16:52

Dat zie je goed Maria!

Eind sept/begin okt 2027 begint ie.

Alleen geloof in Jezus Christus kan ons redden en die verschrikkelijke periode zal ons dan ook bespaard worden.

Shalom! Cees.

Jan Hendriks op 27-01-2018 21:54

Je slaat volkomen de plank mis met de sociale zekerheid. Ja steeds meer mensen naar voedselbank enz. Veealal eigen schuld. Hier worden mensen niet meer geleerd voor zich zelf te zorgen. Dankzij de verzorgingsstaat. Nou die verzorgingsstaat kan de boel niet meer bedruipen. Nou laat ieder maar weer zelf voor zijn kostje zorgen en die van zijn familie. Nederland is veel te sociaal en al helemaal voor die buitenlanders. Fijn dat er een Thierry Baudet is. 

MuitA op 27-01-2018 22:51

Vandaag in Albanië een hele grote protestmars tegen de huidige regering.

Dit protest was tegen de corruptie, het criminele gedrag van de regering en de inmenging van de regering in drugszaken.

500000 mensen zouden op de been geweest zijn.

http://albaniannews.com/index.php?idm=18199&mod=2

 

Ike op 28-01-2018 00:02

@Jan Hendriks op 27-01-2018 21:54

Gaan we weer. Op basis van jouw blognaam kan men aan jou Big Data komen. Op basis van jouw Big Data kan men aan jouw wachtwoorden komen. Vervolgens kan men schulden op jouw naam gaan maken en kan jij aan de financiële afgrond worden gebracht en zullen de leveranciers claimen dat ze jou hebben gezien op de (niet HD) camerabeelden toen je een auto leasde of dure goederen op afbetaling meenam of leningen aanging.

Daar staat Jan Hendriks dan bij de voedselbank na een maand met torenhoge schulden zonder dat het zijn schuld is. Hij zorgde altijd voor zichzelf, maar iemand dacht hem een streek te leveren. In zijn Big Data zat een pasfoto en documenten met zijn handtekening en een kopie van zijn ID. Natuurlijk hadden de dieven met zijn Big Data, gelijk aangifte gedaan van het verlies van zijn ID en een nieuw ID aangevraagd en gekregen en nu loopt er iemand rond met een nieuw ID op Jan zijn naam en een uitkering en een nieuw bankrekeningnr waar al zijn geld naar over is geboekt.

De politie en de bank en de gemeente zeggen dat ze Jan niet kunnen helpen omdat ze alle veiligheidsprocedures hebben gechecked. De man aan de balie leek op de foto in het archief en de de irisscan klopte ook met de foto van zijn ID en werkelijk alles klopte. Hole kan dit nu?

Omdat de privacy niet berschermd word en het opvragen van de Big Data van mensen volkomen legaal is en men op die manier iemand zijn identiteit en bestaan kan jatten. De bronnen van die Big Data en de systemen om die Big Data op te vragen zijn bedacht en worden gebruikt door dezelfde mensen, instanties, veiligheidspersoneel, politiepersoneel dat ze adviseerd aan Jan Hendriks om ze te gebruiken. En alle betalingen klopten omdat ze met de app's waren gemaakt die Jan gebruikte en het DMAC of netwerkadres van Jan zijn apparatuur klopte, omdat men die adressen had gekopieerd en op een ander mbiel toestel en een andere notebook, tablet of router had gekopieerd.

Is dat eigen schuld Jan? Of ben je dan toch ook slachtoffer van 'Het Systeem' zoals dat heerst in Nederland? Dat heeft niks te maken met sociaal zijn of niet. Het is alsof het veiligheidsapparaat aan dezelfde kant staat als de maffia of de criminelen..... Ik denk dat Jan blij zal zijn met die voedselbank die hem dan te eten geeft en hij zal blij zijn als hij ergens een dak boven zijn hoofd zal hebben.......

Big Data is alles wat op je apparatuur staat en alles wat je qua sites bezoekt en alles wat je download (als men dat in jouw naam doet, kan je daarmee ook in de gevangenis belanden). Big Data word gesorteerd op IP adres of ID of emailadres. Alles van je emailadres word gekoppeld aan jouw ID. Jouw ID word gekoppeld aan jouw telefoonnr. Jouw ID en jouw telefoonnr worden gekoppeld aan jpuw bankrekeningnr.

Alles is dan weg en iemand loopt te beweren dat hij jou is. Als jij hem vermoord of aftuigt, heb je jouw ID terug, maar beland je toch in de gavangenis en verlies je toch weer alles.

Jan, veiligheid bestaat niet meer. Daar heeft het veiligheidsapparaat zelf voor gezorgd en zij geven het advies aan iedereen. daar verdienen zij hun brood mee. Met encryptie red je het ook niet. Ook dat wachtwoord kan ontsleuteld worden.........

Welkom in 2018 in Nederland op Aarde.

ohje op 28-01-2018 00:19

De tijd zal het leren.

Wat ik zeker weet is dat onze tijd als spotpenning de geschidenis zal schrijven

Arik op 28-01-2018 01:25

Mark Taylor heeft een positieve boodschap voor de VS, Israel en de gehele wereld. De NWO wordt ontmanteld en velen zullen tot geloof komen. Een possitieve boodschap dus. Aanrader!

https://www.youtube.com/watch?v=0HKhbibJCJE

Enki op 28-01-2018 01:26

Dit is niets anders als wat een economie gebasseerd op een groei economie veroorzaakt.

Hubo op 28-01-2018 02:52

Ik wordt bijna dagelijks op straat aangesproken door mensen die me wel even hulp willen aanbieden.Dat lijkt dus nog wel mee te vallen.

In de loop van de jaren 70 is nadrukkelijk gekozen voor een internationaal kapitalistisch systeem.De gedachte waarmee dat wordt verkocht is dat dat uiteindelijk voor iedereen welvaart brengt.In tegenstelling tot Rusland in de voorafgaande 50 jaren heeft China de kand gekregen zich te ontwikkelen op die markt.Evenals natuurlijk eerder ook Japan weer,Taiwan in het bijzonder en vervolgens het zuiden van Korea en Singapore.En in zekere zin betekent dat het einde van de periode van amrikaanse dominantie in de wereldeconomie.De nieuwe wereldeconomie wordt meestal voorgesteld als een niet aan nationale economieën gebonden stelsel met een duidelijk financieel centrum,maar als een stelsel van meer anonieme geld- en handelsstromen en grote financiele instellingen en internationale bedrijven die functioneren in het belang van iedereen.Dat is natuurlijk te mooi om waar te zijn.Het is een bijzonder onevenwichtige overgangssituatie waarin we de brede welvaart in de rijkste ontwikkelde landen geleidelijk aan steeds meer zien teruglopen,ongelijkheid binnen landen toeneemt en in landen als India en China een bredere min of meer welvarende lagere middenklasse tot stand komt.Nou is die westerse beschaving met name in de VS altijd al flinterdun geweest en met de eerste  en de tweede wereldoorlog achter de rug hoeven we ons hier in west europa ook niet al te zeer op de borst te kloppen.We zitten nu middenin in internationale kapitalistsche ratrace en zo langzamerhand lijken de kansen om de negatieve effecten daarvan voor de heersende westerse samenlevingen bij te stellen me heel erg klein.

Ik heb eigenlijk niet veel op de strekking van dit artikel aan te merken.Ziet u nog een uitweg?

Qvic op 28-01-2018 10:29

We worden al eeuwen voor gelogen, wat we ooit op scholen geleerd hebben is voor 85% een leugen. De geschiedenis is een op één stapeling van leugens. De corruptie in westerse landen is vaak vele malen erger dan in de bekende bananen landen. Hier is de corruptie al zo verweven in het dagelijkse leven, dat het eigenlijk niet eens meer opvalt, zodat het net lijkt als of het hier best mee valt. Niets voor niets is hier alles duurder dan in die bananen landen. Want iedereen wil wel zijn deel er over ontvangen. De meeste onder ons hebben nog steeds niet echt in de gaten, dat de burgeroorlog ieder ogenblik kan losbarsten en heel de EU in een chaos kan storten, waar het recht van de sterkste zal heersen. Alles hangt en staat met corruptie nog net overeind, maar deze onstabiele situatie kan zo veranderen. Daar reguliere media hier net zo corrupt is, zul je nooit de echte waarheden horen of lezen. De uitdrukking van "1984" is hier allang gepasseerd, we zitten inmiddels in "1984" 3.0.

Qromwel op 28-01-2018 10:45

Bij Zijn Wederkomst stort nog wel meer in mekaar! 

willy op 28-01-2018 11:47

@Noorderlicht : Echte democratie bestaat niet , ook niet bij de oude Grieken die het hebben uitgevonden ! Shalom

Klaas op 28-01-2018 12:24

Wij klagen wel maar wij doen er allemaal aan mee. Vraag? Hoeveel personen werken bij en voor de overheid?? Zat personen. Als dan ook nog rekening wordt gehouden met het feit dat die personen niet om hun capaciteiten worden aangenomen maar hun volgzaamheid, personen die dots/verbanden niet kunnen of willen zien. Dat zie je terug in de kwaliteit en integriteit van de overheid. Immers kritische nadenkende mensen willen ze niet bij de overheid. daarbij de gemiddelde nederlander is hypocriet waarbij het slechts om geld en eigenbelang gaat. Ik maak de vergelijking met jonge mensen die graag bij de politie of on het leger willen dienen vanwege het uniform enz Het maakt die jongeren 

niets uit dat de politie/leger slrchts een middel is voor de instandhouding van de status quo. Nogmaals als ze

maar een uniform mogen dragen. Welk regiem hen opdrachten geeft maakt ze niets uit.

T.D. op 28-01-2018 12:35

Zie afbeelding 10. Ook hier steekt de overheid (een enkele uitzondering daargelaten) haar kop in het zand!!!!

Tom Hendrix op 28-01-2018 15:49

@Qvic: 10.29. uur. Met U eens, Qvic.

Bundy op 28-01-2018 16:00

Het is een steengoed artikel dat de onwelvallige waarheid toont  zoals die eigenlijk op de voorpagina's van de kranten had moeten staan .     Wij moeten niet vergeten dat de Allerhoogste zelf aan Johannes de sterrenbeelden toonde zoals die op 23 September 2017 daadwerkelijk  aan het firnament stonden .    Dit is een tijdsindicatie aan de gelovigen van de toekomst ,  alles zal dus uitsluitend erger , a-socialer en extremer worden  totdat Jezus de Zijnen weghaalt  .     Wat er in de periode daarna zal gebeuren is eigenlijk te verschrikkelijk om over na te denken .    Overigens hebben gisteren ( MSM nieuws )  meer dan éen Miljoen Nederlanders naar " De luizenmoeder "gekeken  ( wat dat dan ook is ) én hebben 30 mensen gereageerd op dit artikel van Xander .   

cefas op 29-01-2018 20:01

Dialectisch denken. These-antithese-synthese en dat alsmaar door met als eindresultaat: slecht is goed en goed is slecht. Dit is een links-diabolisch denken, dat tot totale verwarring leidt. Zie de boeken van wijlen Rob Matzken: Dialectisch woordenboek, Anders denken, Psychonauten zijn geland en Psychonauten verdrijven.

surf op 10-02-2018 12:54

Als wat de schrijver van dit stuk schrijft over Amerika zal verdwijnen na de ineenstorting want dan is men wel weer op elkaar aangewezen.

Er is geen enkel dier dat zo snel zich zelf kan aanpassen als de mens.  

 De menselijke  normen en waarden zullen weer terug keren en er zal worden afgerekend met de elite die dit hebben veroorzaakt.

Commentaar
Jouw naam/bijnaam
Website url
E-mail
Je Punt profiel
Hou mij op de hoogte
Ik wil op de hoogte gehouden worden
Dit is een verplicht veld
Laatste Reacties

Rubrieken
Site Info
Email adres Administrator:
xandernieuws@gmail.com
 
Email adres Moderator:
modxnieuws@gmail.com
 
Overnemen eigen artikelen (in blauw en rood onder Headlines) alleen met toestemming.

Reacties, tips en opmerkingen worden erg gewaardeerd en altijd gelezen, maar vanwege het zeer grote aantal ben ik helaas niet in staat om (tijdig) op alle emails te reageren. Graag hiervoor uw begrip!

Privacy Bescherming:
 
Indien u Xandernieuws, dat bij Mijndomein is ondergebracht, leest en reageert op de Xandernieuws forums, doet u dat vrijwillig en is uw IP adres en emailadres- indien u dat vermeldt - bekend en wordt opgeslagen. Ook uw (nick) naam waaronder u post wordt opgeslagen. Xandernieuws zal uw gegevens nooit aan derden doorgeven. Indien u zich opgeeft voor het ontvangen van de nieuwe artikelen per email, zal Xandernieuws ook die gegevens nooit aan derden geven. We houden uw gegevens privé, tenzij de wet of rechterlijke macht ons dwingt uw gegevens aan hen te verstrekken. Datalekken in het systeem vallen onder de verantwoordelijkheid van Mijn Domein.Domeinregistratie en hosting via mijndomein.nl