Headlines

Actuele Discussies

 

Abonneren

Abonneer je nu voor nieuwe artikelen op deze website!

Chinese president Xi waarschuwt leger klaar te zijn voor oorlog

Xi’s persoonlijke inspectie van vele duizenden troepen was volgens de media uniek, en zou erop kunnen wijzen dat de president mogelijk al in de tweede helft van 2018 een oorlog verwacht. (Afbeelding: (2)).

In een zeldzame toespraak voor duizenden soldaten heeft de Chinese president Xi Jinping gewaarschuwd dat het leger klaar moet zijn voor oorlog, en ‘niet bang moet zijn voor ontberingen, noch de dood’. De spanningen in de regio, met name rond China, Noord Korea, Zuid Korea en Japan lopen almaar verder op, zeker gezien de recente kernwapen dreigementen over en weer tussen de Noord Koreaanse leider Kim Jong-un en president Donald Trump. Positief is dat Noord Korea een uitnodiging van Zuid Korea om weer te gaan praten heeft geaccepteerd, en dat de VS en Zuid Korea besloten hebben om gezamenlijke militaire oefeningen uit te stellen tot na de Olympische Winterspelen in februari (3)(4).

 

President Xi voerde woensdag een inspectie uit van duizenden troepen van het Centrale Front Commando van het Volks Bevrijdingsleger in de noordelijke provincie Hebei. Hij riep de soldaten op om constant te oefenen op echte gevechten, hun tactieken, materieel en technologie steeds te verbeteren, en ‘een krachtige elitemacht te creëren, die altijd klaar is om te vechten en te overwinnen, zodat de taken van de Partij en het volk in het nieuwe tijdperk worden uitgevoerd.’

China wil VS in 2050 passeren

De afgelopen jaren heeft China vaart gezet achter de modernisering van het leger, dat qua manschappen betreft het grootste ter wereld is. Eén van de veranderingen is dat het 2 miljoen man sterke leger met enkele honderdduizenden soldaten wordt verkleind. Tegelijkertijd wordt er fors geïnvesteerd in allerlei vormen van modern wapentuig, zodat het land in 2050 een ‘macht van wereldklasse’ is. Vermoedelijk mikt China erop om rond dat jaar de Verenigde Staten als militaire supermacht te kunnen passeren.

Groot aantal conflicthaarden

Chinese media berichtten dat Xi’s persoonlijk overgebrachte ‘mobilisatie’ van de gewapende strijdkrachten uniek is. Analisten gaan er echter vanuit dat de kans dat de president het leger nu al in een oorlog stort, klein is. Desondanks zijn er een groot aantal potentiële conflicthaarden rond de Zuid Chinese Zee, zoals op het Koreaanse schiereiland, de Japanse gebieden, de vele ruzies rond een aantal eilandengroepen, de regio’s Xinjiang en (nog steeds) Tibet, en de regelmatige, vooralsnog kleinschalige grensconflicten met India in het Himalaya gebergte.

Het komt erop neer dat Xi’s zeldzame toespraak een duidelijke waarschuwing is dat de regio op oorlog afstevent. Gezien het tijdstip zo vroeg in het nieuwe jaar vragen velen zich af of die al in de tweede helft van 2018 kan losbarsten. De enige vraag is dan nog welk kruitvat als eerste ontploft.

 

Xander

(1) (o.a.) Zero Hedge
(2) Afbeelding: Zero Hedge
(3) NOS
(4) NOS

 

Indien u wilt reageren op het forum.

 1. Geen hele woorden en/of zinnen in hoofdletters schrijven, wat als schreeuwen wordt gezien. Ook uw Nick name, max. 2 woorden, niet geheel in hoofdletters .Uw nickname mag geen naam zijn van een bekend publiek persoon. Uw posting wordt dan verwijderd.
 2. U kunt accenten aanbrengen middels max. 3 vetgedrukte woorden per posting, cursief of onderstreept.
 3. Posten in zwarte letters op witte achtergrond.
 4. Holocaust ontkenning of het bagatelliseren ervan. Postings worden verwijderd.
 5. Onacceptabele postings, provocaties, schuttingtaal, persoonlijke aanvallen of uitschelden kunnen uw postings zonder mededeling worden verwijderd evenals bij de andere punten.Het beheer kan er ook voor kiezen uw posting aan te passen. 
 6. Lees de Siteregels  http://xandernieuws.punt.nl/content/2009/04/siteregels
 7. Lees de Disclaimer http://xandernieuws.punt.nl/content/2012/01/disclaimer
 8. Geen artikelen of postings van andere websites kopiëren en op dit forum plakken, dit i.v.m. auteursrechten en schadeclaims. Schrijf introductie en verwijs naar de URL van de betreffende website. Uitzondering Wikipedia daar kan het wel evenals Bijbelcitaten.
 9. Plaats geen hyperlinks maar de url van de website, i.v.m. de wet op de auteursrechten. Uitzondering Wikipedia en Bijbelcitaten. Op elk plaatje wat u bij uw naam plaatst zit auteursrechten op, ook al staat dat er niet bij vermeld. Zoek een plaatje dat vrij is van auteursrechten.
 10. Dit is een Nederlands forum. Engelse commentaren vertalen naar Nederlands.
 11. U houdt één vaste nickname aan. Bij verandering van uw nickname ,maak daar melding van op het forum. Post u stelselmatig onder verschillende nicknames dan worden uw postings verwijderd.
 12. Gasten die gefocust zijn op het demoniseren van één bevolkingsgroep. Postings worden verwijderd.
 13. Het vermelden van persoonlijke informatie over een forumgast is niet toegestaan, posting wordt verwijderd. 
 14. Indien het topic niet over een bijbels thema gaat dan alle geloofsdiscussies op het Geloofsforum.
 15. Postings van, naar en over gasten die hier niet meer posten worden verwijderd.
 16. Wees bedachtzaam en let op uw woordkeuze en formulering in uw postings, wat u op het internet plaatst blijft daar staan. Post niet onder uw eigen naam maar gebruik een nicknaam.

Allen: Er is hier een geblockte poster bekend onder de naam Elia , die onder uw naam wil  posten.

Plaats een email onder uw naam in het reactievenster, zodat uw naam niet oneigenlijk gebruikt wordt. Deze spammer kan wel uw naam gebruiken maar heeft geen weet van uw email. Het emailadres dat u gebruikt is niet zichtbaar op het forum. Postings zonder een email worden niet gepubliceerd.  Mvg. Mod.

Geloofsdiscussies naar Geloofsforum. Nodig uw gesprekspartner uit om op het Geloofsforum   Ik Geloof..(Geloofsforum 31)  verder te praten. 

Reacties

caso op 06-01-2018 15:20

Noord Korea is en blijft voorlopig nog wel een rookgordijn, zeker vergeleken met Iran en de onderlinge verstandhouding tussen de VS en China. Dat zie ik eerder escaleren.

willy op 06-01-2018 16:18

China is zich fel aan het bewapenen en zal ooit een grootmacht worden, zeker nu men Trump bijna voor een onevenwichtige uitmaakt een gevaar voor de VS . Toch  zijn er enkele positieve punten te noemen, sinds lange tijd geleden praten de beide korea's weer met elkaar de dictator moet wel want zijn land staat aan de afgrond velen sterven de hondersdood maar dat mag je niet zien. China is zeker niet uit op een oorlog daar draait de economie te goed voor de Chinese president heeft echt geen reden om zich in een avontuur te storten waar niemand het einde van kent ! Shalom

Ernie Eduard op 06-01-2018 17:36

Wat mij wel opvalt is dat bijna alle grootmachten grootheidswaanzin hebben. De VS met zich bemoeien met iedereen en hun zin opleggen en China die alles maar claimt in en rond hun land, als ze s’nachts dromen dat een stuk zee of land van hun is eisen ze het de volgende dag op. 

Nieuw Begin op 06-01-2018 17:40

Als God's raderen in die grote wereldgeschiedeniin elkaar gaan 'grijpen' doen ze dat met uiterste precisie: tot op de minuut nauwkeurig zal eenmaal geschieden wat is geschreven in het Boek Openbaring en Johannes al in volstrekte eenzaamheid moest zien op Patmos:

Open 9-14b: 

Laat de vier engelen los, die bij de grote rivier, de Eufraat, gebonden zijn. 15  En de vier engelen, die tegen het uur en de dag en de maand en het jaar waren gereed gehouden, werden losgelaten om het derde deel van de mensen te doden. 16  En het getal der legerscharen van de ruiterij was tweemaal tienduizend tienduizendtallen; ik hoorde hun aantal.

2018 januari:

Waarom verkleint China toch haar leger:

Eén van de veranderingen is dat het 2 miljoen man sterke leger met enkele honderdduizenden soldaten wordt verkleind?

Simpel...het is nog niet zover maar eenmaal wel! Straks , als de satan Moet worden losgelaten na het komende Vrederijk door de bekering van gans Israel! En dat moeten is een moeten opgenomen in God's Raad!

Shalom

cefas op 06-01-2018 17:52

China heeft in potentie een leger van 200 miljoen soldaten op een bevolking van anderhalf miljard mensen. Bij de zesde bazuin van Openbaring (hoofdstuk 9 vers 16) spreekt de Bijbel ook over 200 miljoen soldaten (ruiterij). 2x10.000x10.000= 200 miljoen. Dat geeft te denken.

Daniel op 06-01-2018 18:45

2050. China is een onvoorstelbare bubbel. Bij weinigen is dit gegeven nog doorgedrongen. Overigens is de PLA slechts de paleisgarde van het clubje communisten dat de scepter zwaait over een uiterst naief en slecht geinformeerd volk en zal het nooit het chinese volk verdedigen. 2050. Tegen die tijd zijn er geen VS en geen China meer maar is de steen die in het visioen van de profeet Daniel uit de berg werd gehouwen, tot een grote berg geworden om de gehele aarde te vullen en zal het elke natie op aarde volledig hebben weggevaagd.

Kfir op 06-01-2018 19:31

Interessant om hier en daar te lezen over profetische voorzeggingen. En inderdaad, er zijn tekenen die erop wijzen dat wij in de eindfase van de wereldgeschiedenis zijn gekomen zoals die door de profeten is voorzegt. De laatste puzzelstukjes worden op hun plaats gelegd. Wij leven nu in de tijd dat China in staat is een legermacht van 200 miljoen(!) soldaten te mobiliseren. En wij hebben gezien hoe de vijgenboom (Israël) tot leven is gewekt! Er wordt vermaand acht te geven op de vijgenboom én alle andere bomen. Er staat ook dat Israël geplant zal worden in zijn grond én daar niet meer uit vandaan gerukt zal worden. Is er iemand die twijfels heeft bij de betrouwbaarheid van de profetieën.....?

Tijdens de 2e wereldoorlog werd het as uit de verbrandingsovens over de Duitse akkers gestrooid! Dit is duizenden jaren eerder voorzegt door de profeet Jeremia! En zo zijn er talloze voorbeelden te noemen. En tóch moeten wij ons daar niet te veel mee bezig houden! Het is God zelf die Alles regeld en bestuurd!!! Hij lacht om de hoogmoed der mensen en grijpt in op Zijn tijd.  Laten wij ons nederig overgeven aan Zijn wonderlijke plan met ons en deze wereld!

Qromwel op 06-01-2018 20:01

cefas op 06-01-2018 17:52: Wat te denken van de "Shanghai Coöperatie? (Gog en Magog en vele volken met hem) Voor iedere militair aan het front zijn conventioneel gesproken er 4 of 5 erachter aan het werk. Het grote aantal doet vermoeden dat Gods Elektro Magnetische Puls alle verwachtingen m.b.t. elektronische oorlogvoering de bodem inslaat. Dan maar met zwaard, schild en speer. En pijl & boog.

Jean op 06-01-2018 20:01

Ik ben bang dat die Chinees de waarheid zegt. Je zult dat niet horen via die waggelende jeneverfles uit Luxemburg.

Tom Hendrix op 06-01-2018 20:13

@cefas: 17.52. uur. Met U eens.

Qromwel op 07-01-2018 09:39

Kfir op 06-01-2018 19:31: (©HSV2010) Lucas 21:28

28Wanneer nu deze dingen beginnen te geschieden, kijk dan omhoog en hef uw hoofd op, omdat uw verlossing nabij is.

Hubo op 07-01-2018 18:23

Het lijkt me waarschijnlijk dat China zal intervenieren als het westen een regimechange in Korea probeert te bewerkstelligen.

Pieter op 08-01-2018 01:50

Noordkorea gaat nu indammen na de gesprekken Let maar op. Daar zijn wel vanaf nu anders had hij helemaal geen gesprek willen hebben. Klaar.

China heeft weinig problemen met Trump ze zijn aardig bevriend m.i.

https://www.nrc.nl/nieuws/2017/11/09/trump-is-opvallend-mild-voor-china-13926112-a1580505

Dus er komt geen oorlog met China zolang deze twee heren president zijn.

wim op 12-01-2018 07:36

van dollar standaard naar yeng, of... Moet nog leren maar met ter tijd zal wel inburgeren. Laat maar komen.

Commentaar
Jouw naam/bijnaam
Website url
E-mail
Je Punt profiel
Hou mij op de hoogte
Ik wil op de hoogte gehouden worden
Dit is een verplicht veld
Laatste Reacties

Rubrieken
Site Info
Email adres Administrator:
xandernieuws@gmail.com
 
Email adres Moderator:
modxnieuws@gmail.com
 
Overnemen eigen artikelen (in blauw en rood onder Headlines) alleen met toestemming.

Reacties, tips en opmerkingen worden erg gewaardeerd en altijd gelezen, maar vanwege het zeer grote aantal ben ik helaas niet in staat om (tijdig) op alle emails te reageren. Graag hiervoor uw begrip!

Privacy Bescherming:
 
Indien u Xandernieuws, dat bij Mijndomein is ondergebracht, leest en reageert op de Xandernieuws forums, doet u dat vrijwillig en is uw IP adres en emailadres- indien u dat vermeldt - bekend en wordt opgeslagen. Ook uw (nick) naam waaronder u post wordt opgeslagen. Xandernieuws zal uw gegevens nooit aan derden doorgeven. Indien u zich opgeeft voor het ontvangen van de nieuwe artikelen per email, zal Xandernieuws ook die gegevens nooit aan derden geven. We houden uw gegevens privé, tenzij de wet of rechterlijke macht ons dwingt uw gegevens aan hen te verstrekken. Datalekken in het systeem vallen onder de verantwoordelijkheid van Mijn Domein.Domeinregistratie en hosting via mijndomein.nl