Headlines

Actuele Discussies

 

Abonneren

Abonneer je nu voor nieuwe artikelen op deze website!

Botsing met VS: Turkse dictator Erdogan dreigt Koerdische anti-ISIS milities uit te roeien

Israëlische luchtmacht vernietigt Iraanse middellange afstandsraketten die in Syrië werden opgesteld

\Afbeelding: (1/2/3).

Nieuwe ontwikkelingen rondom Syrië onderstrepen de breuk tussen Turkije en de Verenigde Staten / de NAVO. De Turkse dictator Recep Tayyip Erdogan heeft gedreigd om het noorden van Syrië binnen te vallen, en de Koerdische milities die daar de belangrijkste kracht tegen ISIS vormen, totaal uit te roeien. Erdogan is woedend dat de Amerikaanse president Donald Trump besloten heeft om de Koerden te bewapenen met MANPADS, vanaf de schouder afgevuurde luchtdoelraketten. Daarmee kunnen de Koerden zich eindelijk verdedigen tegen Turkse luchtbombardementen. Ook Rusland is boos op Washington, vanwege het alsnog met 30.000 man bezet houden van het noorden van Syrië. Dat is Trumps reactie op de groeiende Iraanse militaire activiteiten in Syrië.

 

Erdogan sprak van een acute bedreiging door Koerdische ‘terroristen’, waarvan er bij een Turkse invasie ‘niet één zal overleven’. Hij had het over de Koerdische YPG milities, de door Amerika gesteunde frontmacht die ISIS tijdens de strijd om Raqqa wist te verjagen.

De Koerdische gebieden in het noorden van Syrië zullen bescherming krijgen van 30.000 Amerikaanse soldaten, en de Koerdische milities krijgen MANPADS waarmee ze Turkse bommenwerpers en helikopters kunnen neerhalen. Erdogan stuurde daarop de stafchef van het leger, generaal Hulusi Akar, naar Brussel, om de Amerikaanse generaal Joseph Dunford, hoofd van de gezamenlijke stafchef, zijn laatste waarschuwing over te brengen voordat hij de totale oorlog verklaart aan de Koerden.

Rusland en VS gaan weer hun eigen gang, risico op confrontatie

Ook Rusland en natuurlijk Syrië zelf zijn boos dat Amerika het grensgebied tussen Turkije en Irak –een strook land groter dan Israël- alsnog bezet gaat houden. 7 maanden geleden kwamen de presidenten Trump en Poetin nog overeen dat Amerika zijn militaire hulp aan de Syrische rebellen zou stopzetten, in ruil voor de Russische toezegging dat de Iraanse militaire aanwezigheid in Syrië –een doorn in het oog van Israël- wordt beperkt, vooral in een aantal de-escalatie zones langs de grenzen met de Joodse staat en Jordanië.

Nadat Iran echter zijn gang kon blijven gaan, trok ook Trump zich niets meer van de afspraken aan. De Syrische rebellen zagen hun kans en stuurden een delegatie naar Washington om te vragen de militaire hulp weer te hervatten. Het kan goed dat ze een positief antwoord kregen, want onlangs werden Russische bases in Syrië aangevallen met drones die met GPS naar hun doel werden gestuurd, en volgens het Kremlin daarom ‘hulp van buitenaf’ moeten hebben gehad.

De Russische minister van Buitenlandse Zaken Lavrov eiste maandag een verklaring van Amerika voor de feitelijk invasie van Noord Syrië, waarmee ‘een enorm gebied tussen de grenzen van Turkije en Irak ten oosten van de Eufraat wordt geïsoleerd. In de VN Veiligheidsraad resoluties is er niets dat hierop wijst.’

Het komt er dus op neer dat Rusland en de Verenigde Staten na een korte periode van ogenschijnlijke samenwerking opnieuw hun eigen gang gaan in Syrië, en het risico op een ongewilde confrontatie weer groter is geworden.

Israël vernietigt Iraanse raketten in Syrië

Israël had vanwege de groeiende Iraanse militaire aanwezigheid in Syrië al eerder de conclusie getrokken dat de de-escalatie zones niets voorstellen en geen veiligheid bieden (3), en voerde vorige week opnieuw een aantal zware bombardementen op diverse doelen in de omgeving van Damascus uit. Het doel waren Iraanse Khorramshahr raketten voor de middellange afstand, die volgens de berichten allemaal werden vernietigd (4).

 

Xander

(1) DEBKA
(2) DEBKA
(3) DEBKA
(4) DEBKA

 

Indien u wilt reageren op het forum.

 1. Geen hele woorden en/of zinnen in hoofdletters schrijven, wat als schreeuwen wordt gezien. Ook uw Nick name, max. 2 woorden, niet geheel in hoofdletters .Uw nickname mag geen naam zijn van een bekend publiek persoon. Uw posting wordt dan verwijderd.
 2. U kunt accenten aanbrengen middels max. 3 vetgedrukte woorden per posting, cursief of onderstreept.
 3. Posten in zwarte letters op witte achtergrond.
 4. Holocaust ontkenning of het bagatelliseren ervan. Postings worden verwijderd.
 5. Onacceptabele postings, provocaties, schuttingtaal, persoonlijke aanvallen of uitschelden kunnen uw postings zonder mededeling worden verwijderd evenals bij de andere punten.Het beheer kan er ook voor kiezen uw posting aan te passen. 
 6. Lees de Siteregels  http://xandernieuws.punt.nl/content/2009/04/siteregels
 7. Lees de Disclaimer http://xandernieuws.punt.nl/content/2012/01/disclaimer
 8. Geen artikelen of postings van andere websites kopiëren en op dit forum plakken, dit i.v.m. auteursrechten en schadeclaims. Schrijf introductie en verwijs naar de URL van de betreffende website. Uitzondering Wikipedia daar kan het wel evenals Bijbelcitaten.
 9. Plaats geen hyperlinks maar de url van de website, i.v.m. de wet op de auteursrechten. Uitzondering Wikipedia en Bijbelcitaten. Op elk plaatje wat u bij uw naam plaatst zit auteursrechten op, ook al staat dat er niet bij vermeld. Zoek een plaatje dat vrij is van auteursrechten.
 10. Dit is een Nederlands forum. Engelse commentaren vertalen naar Nederlands.
 11. U houdt één vaste nickname aan. Bij verandering van uw nickname ,maak daar melding van op het forum. Post u stelselmatig onder verschillende nicknames dan worden uw postings verwijderd.
 12. Gasten die gefocust zijn op het demoniseren van één bevolkingsgroep. Postings worden verwijderd.
 13. Het vermelden van persoonlijke informatie over een forumgast is niet toegestaan, posting wordt verwijderd. 
 14. Indien het topic niet over een bijbels thema gaat dan alle geloofsdiscussies op het Geloofsforum.
 15. Postings van, naar en over gasten die hier niet meer posten worden verwijderd.
 16. Wees bedachtzaam en let op uw woordkeuze en formulering in uw postings, wat u op het internet plaatst blijft daar staan. Post niet onder uw eigen naam maar gebruik een nicknaam.

Allen: Er is hier een geblockte poster bekend onder de naam Elia , die onder uw naam wil  posten.

Plaats een email onder uw naam in het reactievenster, zodat uw naam niet oneigenlijk gebruikt wordt. Deze spammer kan wel uw naam gebruiken maar heeft geen weet van uw email. Het emailadres dat u gebruikt is niet zichtbaar op het forum. Postings zonder een email worden niet gepubliceerd.  Mvg. Mod.

Geloofsdiscussies naar Geloofsforum. Nodig uw gesprekspartner uit om op het Geloofsforum   Ik Geloof..(Geloofsforum 31)  verder te praten.

Reacties

Qromwel op 17-01-2018 15:10

Benieuwd of en hoe het begrip "genocide" opnieuw gedefinieerd gaat worden. Net als sommige andere volkeren zijn ook de Turken ervaringsdeskundigen.

Eelke Piers op 17-01-2018 16:30

Gewoon even praten en Koerdistan met een gedeelte van Turkije, Irak en Syrië is een feit. De Russen en Amerikanen allemaal naar huis en Syrië komt wel klaar met de IS of de resten ervan.

Niet allemaal tevreden maar overal is er dan weer vrede

cefas op 17-01-2018 16:34

Een kluwe van tegengestelde belangen. De vijand van mijn vijand is mijn vriend. Tijdelijke vijanden en tijdelijke vrienden en dat doorelkaar, knap ingewikkeld.

rescue op 17-01-2018 16:38

Het is volstrekt duidelijk, dat het oprichten en steunen van een nietsontziende islamitische moordenaarskliek, ISIS, door de USA, Saoedi-Arabië en stiekum ook Israël, een desastreuse afloop heeft, namelijk het ingrijpen van Rusland dat de Amerikaanse verwoestingen in het Midden-Oosten spuugzat was. En nu heeft dat voor Israël tot resultaat dat via Assad en Rusland het gevaarlijke Iran aan de noordgrens is opgedoken. Massamoordenaars steunen is een smerige politiek die niet zonder gevolgen blijft. En nu kon de USA niets anders dan de voor de Turken onaanvaardbare Koerden steunen teneinde de as Iran-Syrie-Rusland te barricaderen, waarmee de relatie met een NATO land ook naar de haaien gaat. Het zou de Turken ook in de coalitie met de Russen kunnen trekken en dan is de profetische coalitie van de "koning van het Noorden" een feit geworden, Ez.38-39, Dan.8 en 11. Gefeliciteerd Babylon met je pro Islam politiek. Niettemin zal dit tot de profetische ontwikkeling leiden dat alle volken rond Jeruzalem vergaderd worden om daar Gods oordelen over de goddelozen en afgodendienaars te ondergaan en dat de Zoon van God op de troon van David plaatsneemt.

cefas op 17-01-2018 16:56

Een kluwe van tegengestelde belangen. De vijand van mijn vijand is mijn vriend. Tijdelijke vijanden en tijdelijke vrienden en dat doorelkaar, knap ingewikkeld.

Ike op 17-01-2018 16:58

Het is één versie van het nieuws. Toen de VS de USSR uit Aghanistan wilde hebben, trainde de CIA de Afghanen en vochten eenheden met de Afghanen mee tegen de USSR. Officieel gaf men Stingers aan de Afghaanse rebellen, maar die konden daar niet eens mee omgaan. Toch werden er helikopters mee neergehaald en beperkte dit de operaties van de Sovjets. Ook toen was Afghanistan belangrijk voor de mineralen en toekomstige pijplijnen die er doorheen moesten komen. Het was nooit belangrijk voor de VS om de opiumproduktie te stoppen. Toen de NAVO daar ging vechten tegen de Taliban nadat de CIA en de Pakistaanse ISI en Al Qaida 9/11 hadden gedaan zijn ze ook nooit echt neergekomen op de opiumproduktie door het platbrabnden van de velden, zoals de Taliban dat deed. Onder het nieuwe bewind wat de Amerikanen plaatsten werden schooltjes gebouwd (die later werden gesloten of gebruikt om gevangenen vast te houden) en wegen aangelegd om de troepen te verplaatsen. De Taliban die grotendeels samenwerkte met de Pakistanen en hun leden kregen uit de vluchtelingenkampen in Pakistan en van dorpjes dat werden aangevallen bij vergeldingsacties van de NAVO. Tribale leiders die plaatselijk kleine jongetjes misbruikten of de drugshandel controleerden werden met rust gelaten, heroinejunkies vochten in het Afghaanse leger.

Binnen de NAVO maakten de Italianen afspraken met de Taliban om ze door hun gebied door te laten als ze daar geen aanslagen pleegden. De Taliban pleegde die natuurlijk wel in Helmand en de andere gebieden, waar de Taliban naartoe trokken door het Italiaanse gebied.

Irrelevant? Ik dacht het niet.

Wat we nu zien is hetzelfde nieuws over Syrië. Turkije wil een deel van de opbrengsten van een pijplijn door het noorden van Syrië en wil absoluut niet dat de Koerden daar de macht krijgen. Zij heeft ISIS getraint en ondersteund en ziet nu dat de Koerden steun krijgen van de VS omdat de VS Assad niet wegkrijgen en geen enkele andere macht daar door de VS en de NAVO gesteund kan worden. Voor Erdogan is dit onvergevenlijk. Nu zegt men dat de VS manpad's aan de Koerden levert. Alles is speculatie tenzij we de daders van manpad's afvuringen kennen. Ik ken ze niet. Ik vind het ook zeer onwaarschijnlijk. Ik vind het waarschijnlijker dat er een huurling een manpad heeft gebruikt en dat de VS daarmee een signaal wil afgeven dat de Russische luchtmacht zich beter terug kan gaan trekken en dat de Syrische luchtmacht ook mag rekenen op een warm ontvangst met behulp van manpad's. Maar ik acht de kans ook klein dat men binnen de NAVO bereid was om manpads te gaan leveren aan de Koerden. Erdogan grijpt natuurlijk wel de kans aan om het als excuus te gebruiken voor een complete invasie van het Noorden van Syrië waar de pijplijn doorheen moet en het gebied waar nog een paar oliebronnen liggen. Niet te vergeten natuurlijk met de kust waar ook olie en gas is gevonden.

De Koerden zullen heel gemotiveerd zijn om zich naar de kust te gaan vechten, omdat ze dan een onafhankelijke staat in leven kunnen houden met de olie en gas en ook de olie en gas kunnen exporteren uit het Iraakse en Iraanse Koerdische gebied.

Assad's Syrië. Irak, Iran, Erdogan's Turkije zijn hier fel tegen. Voor de VS en Europa is het belangrijk dat wie er ook aan de macht komt in alle gebieden met de olie en gasbronnen, deze de opbrengsten zal willen ontvangen in Amerikaanse dollars, zodat de drukpersen van dit wcpapier kan blijven draaien en dat de Amerikaanse economie niet hoeft te krimpen.

Voor Israël is het ook belangrijk dat Syrië niet word gebruikt voor pijplijnen van Shiietische regimes in Irak en Syrië en dat zij ook eens olie en gas ongestoord omhoog kunnen halen op de Golanhoogte en niet met Assad hoeven te delen en dit geld ook voor het Leviathanveld voor de kust. Daarbij komt dat ook zij desnoods denkt meer troepen in te gaan zetten in Syrië als ze te maken krijgen met de Iraanse revolutionaire garde en Hezbollah aan de grens in Syrië. Nethanyanu heeft al verkeerd gegokt door ISIS te verplegen op de Golan en ze te steunen met militaire acties. Op dit moment steunt hij openlijk de Koerden en dat kan net zo goed terugkaatsen.

Over verschillende bronnen die het allemaal niet preciesaangeven hoeveel olie en gas zich bevind voor de kust van Syrië;

Uit Assad's regeringsbronnen;

https://oilprice.com/Energy/Energy-General/Internet-Report-Says-Syria-has-Largest-Oil-and-Gas-Fields.html

Uit bronnen over het hele basin en het deel voor de Egyptische kust;

https://www.alaraby.co.uk/english/news/2015/9/22/russian-company-begins-oil-prospecting-off-syrian-coast

Ik vraag mij wel eens af of Trump de VS bestuurd of de CIA, maar naast dat de VS nu heeft gezegd dat het zal zorgen voor 30000 troepen in het Noorden van Syrië. Ik ben geen Neerlandicus en misspellingen kunnen mij ook niks schelen, maar je moet dit bericht als Neerlandicus lezen. Het zegt nl. helemaal niet hoeveel Amerikaanse troepen zullen behoren tot deze 30000 troepen. Het kunnen zo'n beetje alle Koerdische troepen die over zijn en geronselde strijders uit Jordanië en Turkije en Islamitische radicalen uit de rest van de wereld.

De berichten over die 30000 strijders zijn zo vaag mogelijk, zodart ze later ontkent kunnen worden. In andere nieuwsbronnen verteld men al bijvoorbeeld dat als Irak zich in Mosul wil ontdoen van alle ISIS strijders, zij daar 30000 soldaten voor nodig heeft. Alsof 30000 het nieuwe magische getal is.

Dan blijf ik het zeggen dat de strijd die op de achtergrond meespeelt de strijd is tussen de economieën van China en Rusland en de rest van de aan BRICS landen gekoppelde landen als ook Iran en Venezuela en Brazilië omdat men af wil van de Amerikaanse dollar.

Hoe maak je Rusland kwaad? Nu, je kan na het gedonder in Oekraïne bevoorbeeld vertellen dat je Amerikaanse troepen in Letland gaat stationeren om het te gaan verdedigen en daarmee nog meer troepen dichter bij grens van Rusland plaatsen en te oefenen hoe zij zich moeten ingraven of een laatst schietgebedje opzeggen als ze een hypersonische Iskander op hun dak krijgen of overhoop gelopen worden door de Russische stoottroepen als daar een conflict gaat komen met deze troepen. Bedenk hier echter goed dat als vijandige troepenmachten tegenover elkaar staan, het ook makkelijker fout kan gaan. De Amerikaanse en de Russiche economie is erbij gebaat omdat ze met de dreiging beiden meer wapensystemen zullen verkopen. Maar zelfs als de VS eenheden gelijk worden uitgeschakeld in een conflict, zullen zij worden opgeofferd als lont in een kruitvat en de aanleiding zijn voor de rest van het Amerikaanse militaire apparaat en de kernrakketten om de strijd aan te gaan;

https://www.blacklistednews.com/NATO%E2%80%99s_%E2%80%9COperation_Atlantic_Resolve%E2%80%9D_marches_closer_towards_Russia%E2%80%99s_borders/62996/0/38/38/Y/M.html

Daarmee zou dit dan het einde betekenen van het leven op Aarde. Net als de dreiging in de Zuid Chinese Zee en de economische oorlog met China (alweer om de wc dollar) en de situatie rond Noord Korea daar voor meer wapenproduktie zorgt en verkopen en een dreiging voor het einde van het leven.

Wat ik zie is dat er in alle situaties de VS landen ter hulp schiet officieel en dat radicale strijders of regimes zorgen voor de spanningen. Oekraïne, Israël, Noord Korea, de Koerden, Turkije, ISIS en Al Qaida, Hoetis en Iran zijn nu allemaal de boosdoeners. Maar zouden zij doorgaan met hun acties als de VS nu zei dat ze op moesten houden anders bombarderen we je plat? Wie regeert er eigenlijk in de VS? Is dat de CIA, is dat Trump, zijn het de oligarchen, de banken, de multinationals of zoals George Bush en generaal Wesley Clark ze noemden 'De Neo Conservatieve xxxx uit de kelder van het Pentagon'?

Tja ik denk dus dat het de Neo Conervatieve fascisten zijn die de VS regeren en die blijven vechten voor het behoud van de dollar en de Amerikaanse economie en de olieopbrengsten in dollars. Omdat de VS anders een ontwikkelingsland dreigt te worden voor eeuwen.

Ike op 17-01-2018 19:02

@Erik op 17-01-2018 17:01

Waarschijnlijk waren er ook NAVO oorlogsschepen ergens die het radarverkeer afluisterden. Duitsland had een groot spionageschip daarom voor de kust liggen. Officieel natuurlijk tegen de vluchtelingenstromen.

Tom Hendrix op 17-01-2018 19:42

@rescue: 16.38. uur. Dat lijkt me zeer plausibel, rescue.

Een ander geluid op 17-01-2018 20:12

rescue op 17-01-2018 16:38

U zegt:

En nu kon de USA niets anders dan de voor de Turken onaanvaardbare Koerden steunen teneinde de as Iran-Syrie-Rusland te barricaderen, waarmee de relatie met een NATO land ook naar de haaien gaat.

Mijn reactie:

Dankzij de politiek van Erdogan was die goede relatie met de USA en de EU al lang naar de haaien. Sinds 2002 is de AK partij aan de macht met Erdogan eerst als premier en daarna als president. Onder zijn leiding is Turkije een onbetrouwbaar Navo-lid en bondgenoot geworden. Hij heeft van Turkije een dictatuur gemaakt zonder onafhankelijke pers en rechtssysteem. Meer dan 60.000 Gulen-"aanhangers" gevangen of gearresteerd. 80.000 ambtenaren geschorst. Koerdische gebieden in Turkije platgebombardeerd. Bijna 2 miljoen "vluchtelingen" de grens met Griekenland overgeduwd. Duizenden mensenrechtenschendingen enz. enz. 

De man heeft zich op alle mogelijke manieren gediskwalificeerd als bondgenoot en het westen hoeft met hem en zijn gevoel niet al teveel rekening te houden. Gewoon de eigen westerse agenda uitvoeren. Misschien wordt de "vriendschap" met Rusland en Iran dan wat warmer, maar op de lange duur zijn de tegenstellingen toch te groot. Men zou het kunnen vergelijken met de aanvankelijke vriendschap en het bondgenootschap tussen Hitler en Stalin; een gelegenheidsbondgenootschap, waarbij ieder het geweer op de ander richt.

Een ander geluid op 17-01-2018 20:36

Turkije, Syrië, Irak en Iran zijn altijd al mordicus tegen de Koerdische aspiraties voor onafhankelijkheid geweest. Door de eeuwen heen hebben zij het Koerdische volk onderdrukt, vervolgd en vermoord. Vanaf de strijd tegen Saddam Hoessein zijn de Koerden in Irak een belangrijke bondgenoot van de USA geworden en sinds de burgeroorlog in Syrië idem dito. Sinds 2002 is Turkije in toenemende mate een onbetrouwbare bondgenoot geworden voor de USA en het westen. Zolang hij niet helemaal afgeschreven is als bondgenoot blijft het westen balanceren tussen Turken en Koerden. Zodra Erdogan te ver gaat, schrijft men Turkije af en gaat men voluit voor de Koerden. Met de posities in Noord-Syrië en Noord-Irak wordt er al op een "plan B' vooruitgelopen voor als Turkije van bondgenootschap wisselt. Vandaar met men met manpads en andere goede wapens de Turken en Syriërs wil afschrikken zich aan de YPF / FSA gebieden te wagen.

Lavrov moet verder niet zeuren. Laat hem eerst maar eens uitleggen waarom de Abchazen en Osseten wel de Russen kunnen uitnodigen, maar de Koerden niet de Amerikanen. Meten met 2 maten noem ik dat !

Eindoordeel op 17-01-2018 21:01

Volgens zieners zal Europa door de komst van nog eens miljoenen moslim immigranten/boot-gelukzoekers ten prooi vallen aan burgeroorlogen, en zullen onder andere Rome en Parijs in vlammen opgaan.

Toekomstvoorspellingen zijn altijd een vaag en vanuit christelijk oogpunt ook gevaarlijk terrein geweest. Niettemin zijn er in de loop van de tijd diverse ‘zieners’ met verschillende levensovertuigingen geweest –in het christendom doorgaans ‘profeten’ genoemd- die onafhankelijk van elkaar dezelfde toekomstige gebeurtenissen voorspelden, zoals de hereniging van Duitsland, de val van het communisme en de Sovjet Unie, een tijdelijke ontspanning tussen de wereldmachten, het uiteenvallen van Joegoslavië / de Balkan, een grote aanslag in New York en het begin van de grote financiële crisis in 2008. Als deze zieners met wat nog rest van hun voorspellingen eveneens gelijk zullen krijgen, dan wacht de wereld binnenkort een verschrikkelijke tijd die zal uitmonden in de gevreesde Derde Wereldoorlog.

 

Eén van de andere correct voorspelde gebeurtenissen is de huidige chaos in het Midden Oosten, veroorzaakt door onder andere de islamitische terreurgroep ISIS, die daarin heimelijk wordt gesteund door de Amerikaanse regering Obama en Turkije.

 

Instortingen, chaos, burgeroorlogen, massamoorden, wereldoorlog

Hieronder puntsgewijs de belangrijkste (maar niet noodzakelijk exact chronologische) nog uit te komen voorspellingen voor de nabije toekomst op een rijtje, aangevuld met enkele wat bekendere profetieën:

* Een nieuw groot militair conflict in het Midden Oosten waarbij de VS betrokken is (Syrië?).====> Dat is nu in de maak!!!!!!!!!!!!!

* Enorme schok: een nucleaire aanslag met kleine ‘kofferbommen’ op New York, dat wordt verwoest. Mogelijk ook aanslagen met kernbommen op Chicago en enkele andere Amerikaanse steden. Grote crisis in de VS.

* Een wereldwijde financieel-economische instorting, ook in het Westen.

* Het christendom in islamitisch Midden Oosten en Noord Afrika wordt praktisch uitgeroeid. Alle overlevenden krijgen net als alle andere ‘ongelovigen’ de keus: bekeer je tot de islam (teken van het beest) of sterf (onthoofdingen)*.

* Radicaal linkse partijen –zoals het Griekse Syriza- krijgen het in grote delen van Europa voor het zeggen. Zij beloven een ‘eerlijkere (socialistische) verdeling’ van de welvaart, maar veroorzaken juist wijd verspreide armoede.

* Ondertussen zette deze partijen de grenzen nog verder open, waardoor ons continent in korte tijd met miljoenen vluchtelingen wordt overspoeld.

* Deze ‘moslim intifada’ van Europa zorgt voor enorme sociale spanningen en het instorten van de sociale zekerheid. Ernstige rellen en plunderingen in onder andere Rome en Parijs. De islam is nu ook openlijk in oorlog met het Westen.

* Ook het Vaticaan wordt aangevallen, iets waar IS maar ook andere islamitische terreurgroepen regelmatig mee dreigen. Geestelijken worden vermoord, de paus moet vluchten. Mogelijk wordt ook de paus vermoord, iets dat onder andere paus Pius X en ‘zuster Lucia’ in visioenen over de eindtijd zouden hebben gezien.

* Overal in Europa, ook in Zwitserland, vinden gewelddadige plunderingen plaats, worden massa’s mensen verkracht en vermoord en worden gelovigen hevig vervolgd. In Italië en Frankrijk breekt een bloederige burgeroorlog uit.

* Rusland valt Europa aan. Via Hongarije en Oostenrijk rukt een Russische troepenmacht op naar Italië.

* Rome en Parijs worden verwoest, hetzij door de uitgebroken revoluties, hetzij door een militaire aanval.

* Het Russische leger marcheert Duitsland binnen. De Derde Wereldoorlog breekt uit.

* Iran (mogelijk gesteund door Rusland), dat eindelijk over ‘de bom’ beschikt, verwoest Saudi Arabië* en enkele Golfstaten.

* Een Turks/Iraans/islamitisch leger valt Syrië, Egypte en Libië binnen*.

* Delen van Europa, de VS, Australië, Canada en Rusland worden met kernwapens vernietigd. In het Verre Oosten worden Japan, Zuid Korea en de Amerikaanse militaire bases en vlooteenheden door China en Noord Korea weggevaagd.

* De overlevenden in Europa vluchten weg uit het verwoeste en door straling vergiftigde continent, en vinden bepaald geen warm welkom in Afrika en andere omringende landen.

* Een door Turkije geleide moslimcoalitie van 10 landen –het geprofeteerde 8e en laatste wereldrijk- valt onder leiding van een charismatische leider –mogelijk de ‘Mahdi’ (ook wel de Verborgen Imam) genoemd- met miljoenen soldaten Israël aan*. Jeruzalem wordt deels veroverd*. Een grote aardbeving treft Israël*.

* Israël dreigt de oorlog tegen de moslimcoalitie te verliezen en kiest voor de ‘Samsom’ optie: het met kernwapens verwoesten van alle omringende legers en landen (o.a. voorzegt* door de profeet Zacharia).

* Een ongekend krachtige zonnevlam treft de Aarde, en zorgt met name op het Noordelijke Halfrond voor totale chaos en paniek. Miljoenen mensen komen om.

Een ander geluid op 17-01-2018 21:03

Ike op 17-01-2018 16:58

Eerst maar eens afwachten of er zich voor de kust van Syrië echt economisch rendabele, winbare olie- en gasvoorraden bevinden. Het is niet de eerste rush die op niets uitloopt. De Poolse en Oekraïnse schaliegasdroom is ook al als een zeepbel uiteengespat. Dat zou het nieuwe Koeweit van de wereld worden................ ja-ja, de uitkomst kennen we.

Daarnaast is Libanon sinds 2005 géén kolonie meer van Syrië ! 

rescue op 17-01-2018 22:16

@Tom Hendrix Bedankt voor het compliment. Wat ook zo verdacht is dat ik op een kaart van de Syria war map kan zien dat er zelfs een IS enclave tegen de Golan aanligt. Nu valt Israel wel doelen van Syrië of Hezbollah aan maar niet die IS enclave? En ook zijn er geen IS aanvallen op Israel. Ook vind je op die site dat grote aantallen IS strijders mochten vertrekken uit het door de Koerden en Amerikanen veroverde Raqqa.  Vuil spel maar helaas voor de onder de moslim Obama ingezette politiek is dit dus faliekant misgelopen.      En de Russen begrijpen niet dat dit nu de haak in hun kaak wordt die God gebruikt om ook hen de ware God te leren kennen want Hem loopt natuurlijks niets uit de hand. Maranatha!

Ike op 17-01-2018 22:54

@Een ander geluid op 17-01-2018 20:36

Houd toch aub op over de VS en de Koerden. Wie hebben de chemische wapens geleverd aan Saddam Hoessein toen hij vocht tegen Iran? De fascistische Neo Con Donald Rumsfeld heeft er zelf voor gezorgd dat Saddam de chemische wapens kreeg en keek de andere kant op toen hij ze gebruikte tegen de Koerden.;

http://rense.com/general46/chem.html

De Koerden zijn wel heel desolaat als ze steun zoeken bij de VS.

Ik durf te voorspellen dat de Koerden uiteindelijk door iedereen in de steek gelaten zullen worden, omdat de belangen veel te groot zijn en de Koerden een verbinding over zee nodig hebben, die ze van niemand zullen krijgen. En Turkije zal alles ruilen voor steun tegen de Koerden en als de VS kan kiezen voor steun voor de dollar van Irak en Iran of de Koerden, dan staan ze echt met lege handen.

@Een ander geluid op 17-01-2018 21:03

Op één of andere manier ga jij er toch telkens vanuit dat nieuwsbronnen alles weten en alles vertellen aan het publiek. Ik snap niet waar je dat vandaan haalt. Naast het feit dat olie en schaliegas maar een klein onderdeel is van de aantrekkelijkheid voor de VS van Oekraïne, wil het helemaal niet zeggen dat we de waarheid weten over de vindplaatsen. Omdat Obama en Biden en Kelly zijn verdwenen van het huidige politieke toneel in de VS hebben de Amerikaanse multinationals die in hadden gezet op de familie van Biden en Kelly geen enkele kans om op dit moment olie en gas te kunnen gaan winnen in Oekraïne.

Libanon word op dit moment gechanteerd met de vluchtelingen en met het aanwakkeren van de secretarische burgeroorlogen die er opgestookt kunnen worden tussen de verschillende groepen en de Saudis en andere Golfstaten die hun begrotingen aanvullen. Even los van die Saudische pedofielen die daar een nieuwe bruid uitzoeken in de kampen.

Het winnen van olie en gas in het Syrische deel zal pas na een oorlog bekend gemaakt worden. De Amerikaanse multinationals zullen dit natuurlijk niet met Assad willen regelen. Zij zullen ook worden tegengehouden door de Amerikaanse regering en door zekere religieuze lobbygroepen. Daarom word er ook een vertekend beeld geschapen over de Syrische samenleving voor de oorlog en worden Christenen het land uitgejaagd m.b.v. IS en Al Qaida en krijgt de Syrische bevolking nauwelijks ergens wel visa en vluchtelingenstatus. Officieel omdat ze worden gezien als een potentieel gevaar voor aanslagen van deze groeperingen, maar vooral omdat ze het rijk willen uitbreiden naar Syrië en daar een excuus voor nodig hebben, terwijl ze niks voor de christenen doen en de EU en de VS wel andere moslims binnenlaten die hun paspoort weggooien en eigenlijk uit Afghanistan of Pakistan of Chinese of Russische deelrepublieken komen.

Abchazië, Tjetjenië, Ossetië, Georgië, Kirchizië en Turkmenistan zijn allemaal frontstaten waar de Amerikanen basis willen hebben en de Saudi's druk bezig zijn om te stoken. De Saudi's zijn grote bondgenoten van de VS omdat veel olieverkopen zijn belegd in dollaraandelen en obligaties in de VS. Als de dollar zou vallen, stort ook de Saudische economie in en kunnen de Saudi's en heel veel golfstaten hun begroting niet meer sluitend krijgen zonder heel pijnlijke ingrepen in hun stelsel voor de oorspronkelijke bewoners en de armen in hun landen te doen. op dat moment kunnen veel van deze regimes gaan vallen.

Jij verwijt Lavrov dingen. Ik heb alleen respect voor hem dat hij gewoon de Saudi's noemt wat ze zijn;

https://www.zerohedge.com/news/2015-08-13/fking-morons-russias-lavrov-drops-f-bomb-saudi-syria-press-conference

Vergeet niet dat de Saudi prins Bandar Bin Sultan met aanslagen dreigde door Tjetjenen bij de spelen van Sochi;

http://www.businessinsider.com/saudis-russia-sochi-olympics-terrorism-syria-2013-8?international=true&r=US&IR=T

Ze daarnaast ook nog een wapendeal aanbood en een hogere olie en gasprijs om maar af te zien van steun aan Assad tegen IS en Al Qaida;

http://21stcenturywire.com/2013/08/27/saudi-prince-bandars-second-attempt-at-bribing-russia-to-drop-support-of-syria/

https://www.veteranstoday.com/2013/09/21/bandar/

Het laatste gaat over de link tussen Sarin en 'Bandar Bush' en daarnaast ook nog eens over de link tussen deze 'Bandar Bush' en de aanslag van 9/11

Het volgende zegt dat het Saringas uit Libié kwam en dat H Clinton de actie goedkeurde. Of zoals ze bij een andere actie pleegde te zeggen; 'We came, we saw, they died'.;

https://www.strategic-culture.org/news/2016/04/28/seymour-hersh-hillary-approved-sending-libya-sarin-syrian-rebels.html

Qromwel op 17-01-2018 23:24

Eelke Piers op 17-01-2018 16:30: En een stukje Iran. En misschien wat stukjes uit de zuidelijke Kaukasus.

cefas op 18-01-2018 00:38

@eindoordeel.

De grote verdrukking, zoals voorzegd in de Bijbel, staat voor de deur om uit te komen. Aan zekerheid grenzende waarschijnlijkheid is de gemeente van Jezus de Messias dan al vertrokken naar de ontmoeting met hun Heer in de lucht zoals in de Bijbel staat.

JP op 18-01-2018 11:07

@Eindoordeel op 17-01-2018 21:01

Mag het een onsje minder?

Tom Hendrix op 18-01-2018 16:18

@Eindoordeel: 21.01. uur, op 17/01. Het zou inderdaad nu zo los kunnen gaan. Maar ik stel mijn hoop op de Here Jezus.

Een ander geluid op 18-01-2018 19:26

Ike op 17-01-2018 22:54

U beweert vaak met grote stelligheid zaken, waarvan ik denk; "waar haalt hij het vandaan".......

Bijvoorbeeld:

"Abchazië, Tjetjenië, Ossetië, Georgië, Kirchizië en Turkmenistan zijn allemaal frontstaten waar de Amerikanen basis willen hebben en de Saudi's druk bezig zijn om te stoken"

Abchazië en Ossetië hebben duidelijk voor Rusland gekozen. Tsjetsjenië is na 2 oorlogen en 100.000 doden weer in vaste hand van Rusland, dat duidelijk andere criteria hanteert voor etnische Russen in de Oekraïne, dan voor de Tsjetsjenen. Georgië zou de USA meteen en met alle plezier een militaire basis willen verschaffen. Dus, als de USA echt zouden willen, kunnen ze daar morgen al terecht. Daarnaast wil Georgië dolgraag bij de Navo, maar die houden de boot af.

In 2014 hebben de USA hun laatste militaire basis in Kirgizië en tevens in Centraal Azië gesloten, omdat Kirgizië te veel geld vroeg. Dus als de USA echt zouden willen, dan is dat zo geregeld.

https://thediplomat.com/2014/06/the-united-states-just-closed-its-last-base-in-central-asia/

In Turkmenistan heeft de USA ook geen basis en de USA geeft officieel aan daar ook géén basis te ambiëren. 

http://enews.fergananews.com/news.php?id=3097

Het ontbreekt met helaas aan tijd, want zo zijn er (veel) meer zaken eenvoudig te weerleggen !

Ike op 19-01-2018 19:28

@Een ander geluid op 18-01-2018 19:26

Abchazië;

http://www.live-let-live.org/archives/arrested-abkhazia-islamic-terrorist

De relatie tussen de Saudi's die een geweldige clienstaat zijn van de VS en haar veiligheidsdiensten en ISIS;

https://medium.com/@pitt_bob/is-saudi-arabia-funding-isis-fact-checking-factcheck-f4af7c005888

Je hebt inderdaad nooit genoeg tijd om alles te weerleggen, vooral als de feiten er vanaf druipen;http://nationalinterest.org/feature/why-isis-recruits-uzbekistan-kyrgyzstan-19067

Kijk vooral ook naar hoe men strijders zocht en wat ze naar Syrië stuurden, druipt daar de genocide en oorlogsmisdaden niet van af? Het is triest of lachwekkend dat nu juist de Saudi's zijn benoemd als hoofd van de VN mensenrechtencommissie met steun van de VS en GB;

https://shadowproof.com/2013/09/13/saudis-sending-deathrow-prisoners-to-fight-with-rebels-in-syria/

Geen tijd? ROFL. Geen tegenbewijs zal je bedoelen over de genocide die word gepleegt door de NAVO in Syrië........

Kom nu alsjeblieft niet aanzetten met dat SA geen NAVO land is. Het gaat erom dat Turkije het is en dat alle Soenitische landen die hun strijders naar Syrië jagen dit doen in samenwerking met de NAVO landen en ook allemaal Assad weg willen hebben. Daarnaast jagen ze ook allemaal hun eigen doelen na. Net als de NAVO landen allemaal hun eigen doelen najagen.

Mij koste het weer niet veel moeite om jouw tegenmening te weerleggen.

Anna op 20-01-2018 07:51

Erdogan :  Hij is al begonnen.......Gisteren op het journaal waren beelden te zien dat hij zijn leger met tanks op Koerden laar schieten....... 

Erdogan......... Niet praten maar schieten..... Dat Ottomaanse rijk moet er komen....... en je moet toch ergens beginnen ..............De Koerden zijn dappere mensen hebben ISIS echt verslagen en verdedigen hun huis en haard...... ik wens ze heel veel sterkte tegen deze despoot.   Ik hoop dat er  dappere landen zijn die hun zullen helpen...... hier zien we hoe gevaarlijk deze dictator Erdogan  is........ en de NAVO probeert hij mee te sleuren in zijn oorlogszuchtige strijdlust............ . Bovendien heeft Erdogan nooit een poot uitgestoken om ISIS te verslaan sterker nog hij verdiende aan isis door goedkope olie te kopen....... Het is te walgelijk voor woorden wat Erdogan uitvreet.!,,,,,, 

Over een paar weken  lopen de Turken hier weer op de Erasmus brug met vlaggen te zwaaien........ ( voor bijstand voor deze dictator ).............. Integendeel ...... . Dat is dan dan het ondermijnen van het Nedrlandse  gezag...... verbieden dus......  ( echt een vijfde kolonne)  

Een ander geluid op 20-01-2018 17:11

Ike op 19-01-2018 19:28

Met het moslimfundamentalisme en terrorisme heb ik niet veel op. Hoe eerder dat soort lieden martelaar zijn en op weg naar hun vermeende maagden in het "paradijs", hoe beter. Dat kan me niet snel genoeg gaan. Tot zover zitten we waarschijnlijk nog op dezelfde golflengte. SA als hoofd van de VN mensenrechtenorganisatie is natuurlijk ook een lachertje, als het niet zo triest was. Geeft aan dat we de VN niet al te serieus moeten nemen !

Wat ik in je bewering mis, is het feit dat landen als Tunesië, Tsjetsjenië en de voormalige Sovjetstaten in Centraal Azië de hoofdleveranciers zijn van IS, Al Qaida en andere strijdgroepen in Syrië. Eigenlijk kan je wel stellen de de Russische politiek in Tsjetsjenië, Dagestan enz. een belangrijke katalisator is van radicalisering van moslims in Rusland, die vervolgens in Syrië gaan strijden voor het kalifaat. Iets waar u gemakshalve even aan voorbij gaat. 

Ieder zijn mening, maar het is mooi als men zich daarbij ook op de feiten baseert. 

Een ander geluid op 20-01-2018 17:12

Anna op 20-01-2018 07:51

Helemaal met u eens !!!

Ike op 20-01-2018 17:31

Wat steunen de Amerikanen weer de Koerden in Syrië;

https://www.zerohedge.com/news/2018-01-20/turkish-warplanes-begin-massive-bombing-us-backed-syrian-kurds

Het maakt de Amerikanen volgens mij helemaal niks uit wie er daar wint, als het maar niet Assad is en de olie uit landen met soeniten aan de macht door pijplijnen kan gaan stromen. Het gevecht tussen de Koerden en de Turken zal altijd goed voor ze uitpakken. De Koerden hebben hun manpad's gekregen en zullen zien dat ze de VS nodig hebben om hen te verdedigen tegenover Turkije. Turkije zal zien dat het de VS mnodig heeft om de Koerden in toom te houden. De VS zal alles als excuus gebruiken om meer wapens te gaan leveren aan strijdende landen en het gebied en daarmee word er weer meer omzet gedraaid voor de Amerikaanse wapenindustrie en zal de dollar sterker moeten worden. De Amerikanen hopen daarmee dan ook dat de landen wat meer dollars willen hebben voor de olie en gas die geleverd word. Ze hopen ook dat de Koerden geen petro Yuan willen maar petro dollars of petro roebels zullen willen en dat voor al de olie en gas betaald kan worden met wapens en militaire training.. Tja en hoe zal het aflopen met Erdogans Turkije als ze Syrië binnevalt en daar de Koerden aanvalt... Zullen ze aangevallen worden door de VS? Of laat de VS het uitvechten en zeggen ze daarna dat hun troepen een bufferzone zal bewaken tussen de partijen en daarbij hrebben ze al gezegd dat ze pas weggaan als Assad weg is. Zij zijn dus verantwoordelijk voor de genocide die in Syrië en Irak gaande is en daarom worden er ook nauwelijks Syriers in de EU of de VS of de SA binnengelaten.

Ike op 20-01-2018 17:44

@Een ander geluid op 20-01-2018 17:11

Wat niet klopt aan jouw betoog is dat die landen niet de hoofdleverancier zijn, maar dat 'uit' die landen veel strijders komen. Dat zegt niet dat zij de strijders hebben gesteund en getraint en wapens hebben gegeven. Daar sla je de plank kompleet mis. Het is Amerika die wapens dropt en de CIA en special forces met ze mee laat vechten en de NAVO dat ook laat doen en zij Arabische cliëntstaten dat ook laat doen. Ook Israël verpleegt IS strijders aan zijn grens en laat hen tegen Assad en Iraanse troepen vechten en ondersteund ze met luchtaanvallen en bombardementen.

Laat ik heel duidelijk zijn. Ik verwijt dat niet alle Amerikanen. Ik verwijt het niet alle Israëli's of alle Joden of alle Arabieren of alle moslims of alle Turken of alle Europeanen of alle Russen of alle Tjetjenen.

Het gaat om de extremisten die zich voor het karretje laten spannen van de extreme fracties binnen de LOL 'veiligheidsdiensten' (een tegenstrijdigheid dat ze die naam hebben) en de politici die hen dekken . Deze zullen voornamelijk gezocht moeten worden aan de kant van de Neo Conservatieven in de VS en de Soenitische moslims die IS en Al Qaida steunen.

Maar er zullen ook Amerikanen sneuvelen in de strijd tegen de ze groepen en er zullen ook Christenen, Joden en Soenitische en Shiietische en Alawietische moslims in deze strijd sneuvelen die het slachtoffer zijn van deze extremisten.

Ik wil een nieuw beter Neurenberg tribunaal en niet voortgezeten door de VS of SA.

Een ander geluid op 21-01-2018 20:04

Ike op 20-01-2018 17:44

Voor de goede orde; uit Tunesië kwamen ongeveer 6500 IS strijders. Uit Tsjetsjenië en voormalige Sovejet-republieken 5000 tot 7000. Dat is notabene een inschatting van niemand minder dan heer Poetin himself........... Nummer 3 op enige afstand is Saoedi Arabië met ongeveer 2500 strijders. De enige strijders die door de USA werden bewapend en getraind waren de Koerden van de YPF en de Arabieren van de SDF. Juist de YPF / SDF en westerse special forces hebben IS en consorten in het Noord-oosten van Syrië verslagen. Aan de val van de hoofdstad van het kalifaat Raqqa is géén Rus of Assad-strijder aan te pas gekomen ! 

Voor uw aantijgingen aan het adres van de USA en Israël is er geen splinter bewijs ! Voor IS terreur in Israël wel:

http://www.dailymail.co.uk/news/article-4615436/ISIS-claim-responsibility-attack-Israel.html

Ik geloof niet dat bovengenoemd feit een teoneelstukje is om iedereen -behalve u uiteraard- op het verkeerde been te zetten.

Ike op 21-01-2018 23:39

@Een ander geluid op 21-01-2018 20:04

Volstrekste onzin. IS en Al Qaida worden gebruikt als excuus om Noord Syrië te bezetten. Zijn wij als Nederlanders dan verantwoordelijk en schuldig voor mensen met een Nederlanders paspoort die daar strijden voor IS? Er zijn trainingskampen in Turkije en Jordanië geweest van mensen die snel overliepen naar IS. Om te claimen dat IS een politievrouw in Israël heeft overhoopgestoken op basis van een telefoontje dat is gemaakt waarin iemand zich heeft uitgegeven als zijnde IS is gewoon belachelijk. De dailymail word niet echt als een extreem betrouwbare MSM bron gezien. Borsten op pagina 3.

Waar mensen vandaan kwamen is geen reden om aan te nemen dat zo'n land dan verantwoordelijk moet zijn . Het is belangrijker waar het geld en waar de chemische wapens en de trainers vandaan kwamen. Uw weerlegging is volstrekt onvolledig en vrij lachwekkend. De onzin dat de Westerse special forces IS hebben verslagen is volstrekte onzin. Pas toen de Russen met luchtaanvallen begonnen en ook met name de olie en wapentransporten uitschakelden werd IS gedecimeerd.

Ik zou graag horen wie 'iedereen' is. Het klinkt eerder dat 'iedereen' degene is die in de maling is genomen inclusief de Amerikaanse soldaten die weigerden om ondersteuning te gaan verlenen aan IS. U vergeet ook even te zeggen waar alle gevonden wapens door de Koerden en waar de aangetroffen Toyota pickup's en wie de bussen geleverd hebben waar de IS strijders in vervoerd werden.

Uw argumentatie raaky kant nog wal en als U de verslagen zou lezen dat Turkse ziekenhuizen IS strijders hebben verpleegt en dat hetzelfde is gebeurd op de Golan hoogte;

http://www.telegraph.co.uk/news/worldnews/middleeast/israel/11483227/On-the-Golan-Heights-an-Isil-flag-would-bring-jihad-to-Israels-back-door.html

Misschien zou U eens wat meer moeten lezen over de strijd in Syrië. Uw bewijsvoering is niet zwak maar onzichtbaar en niet bestaand. Terwijl de Saudische prins Bandar nota bene de Russen heeft bedreigd met een aanslag in Sotchi door Tjetjenen.

Het lijkt wel alsof ik hier zit te praten tegen de woordvoerder van Postbus 51 en het ministerie van defensie..... en die kan ik niet echt betrwouwbaar noemen.

De NAVO schrok zich kapot toen de Russen kruisrakketten lanseerden vanuit de Kaspische zee en daarmee IS vernietigende slagen toebracht. Waarom hebben de Amerikanen dat niet eerder gedaan met kruisrakketten? Waarom hebben de Amerikanen niet eerder de A10 gebruikt tegen IS op het verzoek van de Irakezen? Waarom moesten de Russen dit doen? Waarom moesten de Amerikanen met grondsoldaten delen van Syrië bezetten en deden dit niet op verzoek van Assad of Irak, maar deden dit terwijl ze de strijders najoegen die ze notabene zelf via via betaalden?

Dat is fascisme en ik heb U geen enkele keer de speech van generaal Wesley Clark zien weerleggen of zien weerleggen dat het hele plan afkomstig was van mensen als Dick Cheney en Donald Rumsfeld en Paul Wolfowitz en Richard Perle en het Project voor de Nieuwe Amerikaanse Eeuw oftewel PNAC.

Weerleg dat maar eens en probeer het niet met een moord te weerleggen tegenover de aanslag van 9/11 en de genocide van de oorlog in Afghanistan en de oorlog in Irak en Irak/Iran en De chemische aanval op de Koerden door Saddam Hoessein en de genocide in Syrië en Irak door Intelligence Services en de Database (Al Qaida of Al Nusrah) van huurlingen.

U verweer klinkt alsof U propaganda herhaald om de wereld te veroveren om de olie en gasbelangen en de dollar en de Euro veilig te stellen. Het is van dezelfde waarde als de goudwaarde van de Amerikaanse dollar. Niet bestaand. De waarde van de dollar en de Euro worden gegarandeerd door het gebruik bij alle olie en gastransacties en bij de aankopen in China en de andere internationale transacties. De BRICS landen en de landen als Venezuela, Iran, Irak, Syrië, Libië willen die dollar niet meer en daarom worden ze aangevallen. Daarom is is de Amerikaanse Vice President Mike Pence nu ook op pad langs de staten in het MO om ze te ovetuigen dat Amerika de strijd voor de USD zal winnen en dat de landen voor de USD en Amerikaanse wapens moeten kiezen.

En Mike Pence is de dolk in de rug van Trump. Een dolk die daar is geplaatst door de Neo Conservatieven binnen de repubikeinse partij. Zij komen op tegen abortus en voor het ongeboren kind, maar plegen met gemak genocides op hele volkeren en massamoord op de eigen bevolking tijdens 9/11. Uw argumentatie tegen het PNAC en de Neo Conservatieven raakt kant nog wal en is al tig keer weerlegd.

Ike op 22-01-2018 00:09

@Een ander geluid op 21-01-2018 20:04

Over de afkomst van de wapens die aangetroffen zijn in Syrië en Irak:

http://www.voltairenet.org/article199205.html

http://www.businessinsider.com/why-isis-uses-toyota-trucks-2015-10?international=true&r=US&IR=T

Ike op 22-01-2018 13:44

Wat ik extreem boeiend vind, is het volgende kaartje dat nu ontstaat over de situatie in Oost Syrië, ten Oosten van de Eufraat. Dit gebied is nu bezet door de VS en extremisten onder controle van Turkije en de Koerden. Zij hebben Assad gedwongen daar niet actief te wezen. Het is nu alsof ik naar een Russisch schaakspel kijk.

https://southfront.org/military-situation-in-syrian-on-january-22-2018-map-update/

De voedingsbodem voor de burgeroorlog was ontstaan doordat Turkije zijn dammen dichtkneep en daardoor een gierend watertekort onstond rond de Eufraat. Nu ze op één over de zeggenschap in handen hebben, krijgen ze ookj de verantwoording voor de mensen daar en krijgen ze daar de druk van de mensen om de dammen open te gooien. Nu hebben de gealieerden wel een hoop water bespaard door veel mensen uit te moorden, maar nu gaan ze deze druk voor hun kiezen krijgen en wat gaan ze dan doen? Gaan ze druppelirrigatie toepassen in dit gebied en de dammen meer open zetten? Laten ze de bevolking terugkomen? Gaan ze bossen planten?

Als ze de dammen weer open gaan zetten, wat gaat er dan gebeuren met de instabiele dam in Mosul? Gaat die dan knappen? Gaan ze deze dan eerst c.q. repareren of vervangen? Als er geen water doorgegeven gaat worden, zal er een hongersnood kunnen ontstaan als alle mensen weer terugkomen. Was de oorlog daarom een noodzakelijk kwaad voor de duivelse politici? Omdat het hele gebied rond deze rivieren Eufraat en Tigris de bevolkingsdruk niet meer aankan en omdat men in Turkije meer water is gaan gebruiken op het droge platteland. Gaat men dan in Turkije meer druppelirrigatie toepassen ipv de huidige kanalen? Of gaat men in Turkije landbouwgebieden en plantages weer teruggeven aan de natuur en de bossen aanleggen in de bergen om meer water langer vast te gaan houden in de bergen? Gaat men dit ook doen in de bergen van Syrië en Irak? Gaat men nu al de mensen weer uit de bergen jagen die daar heen zijn gevlucht?

Hoeveel mensen gaan er nog omkomen als de gewapende strijd afgelopen is? Wie gaat dat betalen? Natuurlijk komt dan ook weer de vraag ; 'Met wat voor valuta en voor welke olie en gas en welke pijplijnen?'

Tenslotte: 'Wanneer krijgen we nu een nieuw Neurenberg dat echt onafhankelijk is en kunnen we de daders van deze genocide vervolgen?'

@Een ander geluid; Gaarne niet meer nog een keer hetzelfde geluid van de LP die blijft hangen op het verhaal dat Assad vervolgd moet worden omdat hij overal voor verantwoordelijk is, anders maakt U zichzelf en Postbus 51 zo belachelijk, dat niemand Uw berichten nog serieus leest.

https://willyvandamme.wordpress.com/2014/02/07/amerikaanse-syristrateeg-robert-ford-met-pensioen/

Robert Ford was ook maar een leerling geweest van John Poindexter, een Neo Conservatief die verantwoordelijk was voor de wapens voor Cocaïne handel van Iran Nigaragua onder Ronald Reagan en in het verleden klasgenoot was van de extreem rechtse Vietnam kanarie John McCain (kanarie omdat hij zong als een kanarie tegenover de Vietcong en daarna gedebriefed werd door de CIA......);

https://nl.wikipedia.org/wiki/John_Poindexter

Nu weer terugkomend op het kaartje van Syrië zal het mensen opvallen dat nu het Oosten van Syrië bezet is, men ook de pijplijnen daardoor kan trekken en dan nog een klein stukje op de kaart door Turkije kan laten leggen, zodat Turkije ook mee kan profiteren van de soenitische olie en gasinkomsten die door deze pijpen moeten gaan stromen.......

Men noemt olie niet voor niks het goud van de duivel....

Ik walg zo van het regerend fascisme......

Maar ik blijf benieuwd wat men nu gaat doen met het water van de rivieren.....

Ike op 22-01-2018 18:15

Als deze bron klopt en Rusland en de VS steunen beiden de Koerden, dan ziet het er heel slecht uit voor Erdogans Turkije. Dan kan het ook zomaar gebeuren dat de Armeniërs worden gesteund tegen Turkije en misschien wel de Grieken vanuit de NAVO.;

http://russia-insider.com/en/game-just-changed-russia-aligns-kurdish-fighters-take-down-turkey/ri11549

Een ander geluid op 22-01-2018 18:17

Ike op 22-01-2018 00:09

Moet ik u nog gaan uitleggen, dat geld de sleutel is die alle deuren opent...........?

De herkomst van wapens zegt niets. Het land waar ze gemaakt worden, is niet per definitie het land dat ze levert.

Op de zwarte markt is alles te koop, als je maar betaald. 

Daarnaast zal iedereen die de actualiteiten volgt, zich nog wel de beelden kunnen herinneren van de IS opmars een aantal jaar geleden in bijvoorbeeld Irak. Zodra IS in aantocht was, liet het Iraakse leger -dat volledig uitgerust was door de USA- alle (ook zware) wapens achter en nam in ijltempo de benen. IS hoefde toen niets te kopen. Ze kregen alles letterlijk in de schoot geworpen van de vluchtende angsthazen van het Iraakse leger.

Het behoeft geen nadere toelichting, dat landen die in vredestijd al door en doot corrupt zijn, in een oorlog helemaal het walhalla worden van corrupte opportunisten.

In de Tsjetsjeense oorlogen werden de Russische soldaten door de Tsjetsjenen bevochten met de Russische wapens die hun corrupte generaals met treinladingen tegelijk aan de vijand verkochten. Dat hield pas op toen Poetin dreigde met berechting.

Ike op 22-01-2018 20:31

@Een ander geluid op 22-01-2018 18:17

Gaan we U toch weer even een lesje geven. De Iraakse soldaten waren getraint en uitgerust door de VS. Hoe kan het dat het U dan verbaast dat zij weggaan en hun wapens achterlaten voor IS dat ook getraint en bewapend is door IS? Dringt dat allemaal niet tot U door dat ze misschien wellicht daar orders toe hadden gekregen?

Zegt dat iets over hun angst? Angst voor wie? Angst voor IS? Of Angst voor het VS leger of angst voor hun eigen officieren en voor de CIA misschien? Waarom denkt U dat de corruptie in die landen verschild van de corruptie in onze landen? Ik begrijp U volkomen niet in dat opzicht. In Nederland worden waardeloze HSL treinen gekocht bij een Italiaans bedrijf. De onderdelen vallen van de treinen af tijdens de ritten.  Zo vaak dat ze rijverboden krijgen. Bij onderzoek blijkt dat het toezicht van Nederlandse kant bij de aanschaf gefaald heeft. Hetzelfde Italiaanse bedrijf gaat de Jack'S Faaljagers F35 produceren. Deze krengen gaan over de aanschafbudgetten heen en zullen ook in het onderhoud duurder worden. Los dat er allerlei onderdelen bij de in Amerika geproduceerde versies niet deugen en dat ze niet te lang in de zon mogen staan .

Het is waar dat landen die in vredestijd al door en door corrupt zijn in een oorlog helemaal het walhalla zijn van corrupte mensen. Maar als het iets zegt over ons eigen land en onze eigen defensie en ons eigen materiaal, zouden onze piloten misschien ook kunnen denken;

'Ja, ik ga echt niet met dat luchtwrak op een hete landingsbaan staan en dan hopen dat ze mij in de lucht niet zien, terwijl dat kreng in Italië is gebouwd bij de leverancier van de Fyra. Als die radar en stealth niet werkt, kan ik het wel helemaal vergeten om scherpere bochten te gaan draaien dan mijn tegenstander. Tabé, ik ga naar huis. Zelfs als ik in de gevangenis zit voor desertie, zien mijn kinderen mij tenminste nog levend........'

Of; 'Ja, ik ga zeker met al dat verarmt uranium schieten en dat phosfor, ik denk het niet. Ik wil geen kanker krijgen.'

Of; 'Ja, ik ga niet met mortieren schieten die afgekeurd waren in een ander leger en dan bij ons in onze handen ontploffen.'

Of; 'Ja, in vredestijd kregen mensen al kanker van de verf van onze pantservoertuigen. Ik ga ze nu echt niet schoonmaken of overspuiten.......'

Begint het een beetje door te dringen, dat het hier net zo goed een zooitje is en dat we dat soort dingen goed in orde moeten krijgen voordat we zeggen dat het ergens anders slechter is?

Misschien dat je het nog eens een keer moet proberen bij Postbus 51 om daar betere antwoorden te krijgen. Maar dit was weer onzin. Het is veel waarschijnlijker dat Het Iraakse leger de opdracht kreeg om al het materiaal over te dragen aan Intelligence Services (IS).

Een ander geluid op 23-01-2018 19:18

Ike op 22-01-2018 20:31

U zegt:

Hoe kan het dat het U dan verbaast dat zij weggaan en hun wapens achterlaten voor IS dat ook getraint en bewapend is door IS? Dringt dat allemaal niet tot U door dat ze misschien wellicht daar orders toe hadden gekregen?

Uw reactie bewijst maar weer, dat u overal de hand van de USA in ziet. Er is na al die jaren geen spat bewijs dat IS getraint is door de USA, om de simpele reden dat het niet waar is ! Toen de USSR Afghanistan bezet hield, maakten de USA er geen geheim van de Taliban te trainen en te bewapenen. Ook in andere landen steunt de USA openlijk de partijen met wie zij zich verbonden hebben. 

Ik moet helaas de conclusie trekken, dat u het nepnieuws uit Rusland napapagaait. Mocht u hard en concreet bewijs hebben voor uw aantijgingen, dan hou ik me aanbevolen ! 

Het klopt, dat de Fyra een gigantische mislukking was. Ook Denemarken heeft geen goede ervaringen met Italiaanse treinen.

Daar staat tegenover, dat er niets mis is met Ferrari en Lamborgini, Ook de AW129 Mangusta aanvalshelikopter scoort niet slecht.

Er zijn gradaties in corruptie. Ook in NL zijn er voorbeelden te vinden, maar onze samenleving is gelukkig niet tot in de haarvaten doordrenkt met corruptie. Dat is in veel landen toch van een andere orde !

Ik mis de nuances vaak in uw analyses. Tussen zwart en wit zitten er velen tinten grijs !

Ike op 23-01-2018 21:14

@Een ander geluid op 23-01-2018 19:18

In Uw commentaar zie ik heel veel grijs van ouderdom. Nogmaals IS staat voor Intelligence Services. Iets dat U maar niet wil inzien en geloven.

Het barst van de vragen waar U ook geen antwoord op durft te geven of kan geven.

Maar we gaan wel even door met het lesgeven aan U;

De producent van de F35;

http://www.leonardocompany.com/en/-/primo-first-f-35-cameri

https://nl.wikipedia.org/wiki/Leonardo_(bedrijf)

https://nl.wikipedia.org/wiki/AnsaldoBreda

De voorloper van de F35, de YAK 141, voordat de ontwerper naar de VS ging;

https://en.wikipedia.org/wiki/Yakovlev_Yak-141

Dus het oorspronkelijke ontwerp was waardeloos. Lockheed de fabrikant van de steekpeningen met de F104 en andere jets heeft er voor de zoveelste keer een zooitje van gemaakt en dan worden de Nederlandse versies gebouwd bij een multinational die van de ene hand naar de andere hand gaat en in dat proces niet goedkoper word maar waar wellicht ook weer kennis verloren gaat en het bedrijf is Italiaans en heeft een hoop rotzooi gebouwd en heeft nu een Japans moederbedrijf.

Nederland heeft niet de AW129 Mongoose, waar ze uit de ontwikkeling destijds is gestapt, besteld maar de Apache64 Longbow vanwege compensatieorders. Hetzelfde gedonder waarom ze de F35 heeft besteld. Even een lesje over compensatieorders;

https://www.mt.nl/management-team/defensie-industrie-overleeft-niet-zonder-compensatieorders/792

Waar het bij het project om de aanschaf van de 129 Mongoose ging om USD 22 miljoen per helikopter heeft Nederland uiteindelijk minstens USD 65 miljoen per stuk betaald voor de Apache 64D longbow........

Het hele project van de Mongoose heeft maar 60 helikopters geproduceerd en was een samenwerkingsverband tussen heel veel bedrijven, waaronder Fokker, Westland, MBB. Dus om nu te zeggen dat het een Italiaanse produkt was.........

Lamborgini's waren snel maar hadden een hele slechte reputatie wat betreft het onderhoud. Ferrari heeft ook zijn problemen gehad. Alleen door kwaliteitscontroles waarbij ze keer op keer alles controleren heeft Ferrari een zekere status gekregen die mede verkregen is door de raceprestaties van Oostenrijkers en Duitsers. Ross Brawn, Michael Schumacher, Niki Lauda..... Er zijn ook vele jaren geweest dat ze in de F1 niks produceerden en weinig wonnen.

Vele Italiaanse auto's hadden daarom ook een slechte reputatie. in een bepaald merk zat de R van roest. Een ander werd vergeleken met een fiets. Hun populaire model dat dit concern uit het as deed herrijzen was gebaseerd op een ander oud populair wrak waar nog weinig van met het originele plaatwerk rondrijden, maar heel schattig was en de heruitgifte van andere populaire oude auto wrakken van Duitse multinationals afkomstig.

In tegenstelling tot wat mensen als U beweren, rijden er ook heel weinig Ferrari's. De meeste staan continue stil als een museumstuk in een collectie met dure onderhoudscontracten. Misschien dacht U daarom wellicht dat we het hier hebben over de Ferrari 35 die niet veel zal rijden of vliegen en niet te lang in de zon mag staan en om de zoveel tijd met een onderhoudsbeurt helemaal uit elkaar en weer in elkaar moeten worden gezet. En dan natuurlijk maar hopen dat niemand een moertje of boudje of chipje of kabeltje na het weer in elkaar zetten overhoud......... LOL

En ik kan U wel 10000000 keer gaan uitleggen hoe alles zit met IS en waar de trainingskampen waren en zijn en door wie ze werkelijk worden bevochten, maar U toont geen enkele ......   om er iets van op te pakken. Alles wat U niet wil horen bestempelt U als zijnde van de tegenpartij. Alsof ik tegen Postbus 51 zit te praten...

Zelf herhaalt U alleen de propaganda van onze regerering en de NAVO, die er alle belang bij hebben om Assad uit te schakelen en te verdrijven en nog meer zaken te doen met onze Wahabisten uit SA en alleen maar olie willen uit Soenitische landen die de olie en gas willen leveren tegen USD's die gedrukt worden als wc papier. Iets waar U ook al geen tegenwoord op kan geven.

Of zoals de Uil in de fabeltjeskrant altijd wellicht tegen U zei of nogsteeds zegt; 'Lief kindje, oogjes toe en snaveltje dicht'.

Het is hardstikke leuk om te zien dat U dat nogsteeds braaf doet.

Een ander geluid op 24-01-2018 19:30

Ike op 23-01-2018 21:14

Op de simpele vraag naar bewijs voor uw aantijgingen betreffende de vermeende connectie tussen de USA en IS, krijg ik van veel tekst over van alles en nog wat maar geen bewijs.

Veelzeggend......... Eerlijk gezegd had ik ook niet anders verwacht !

USSR / Rusland en China hebben een lange geschiedenis van industriële- en militaire spionage. Zo'n beetje alles dat ze ontwikkelen is gebaseerd op kennis die ze gestolen hebben;

Meneer Kalashnikov heeft gwoon het Duitse Sturmgewehr 44 gebruikt als basis voor "zijn" AK47.

https://nl.wikipedia.org/wiki/Sturmgewehr_44

Maar; beter goed gejat, dan slecht bedacht.

De idee, dat de JFF gebaseerd zou zijn op de Yakolev Yak is hilarisch. De Britten waren de Russen voor met hun Harrier

Ike op 24-01-2018 22:07

@Een ander geluid op 24-01-2018 19:30

Ik merk al dat je heel erg .... bent.

De Harrier en de (YAK en de F35) gaan van verschillende principes uit. Het enige wat ze gemeen hebben is dat ze als een helikopter op en neer kunnen landen en stijgen. Succes met je kleine krantje......

Ike op 27-01-2018 01:30
Commentaar
Jouw naam/bijnaam
Website url
E-mail
Je Punt profiel
Hou mij op de hoogte
Ik wil op de hoogte gehouden worden
Dit is een verplicht veld
Laatste Reacties

Rubrieken
Site Info
Email adres Administrator:
xandernieuws@gmail.com
 
Email adres Moderator:
modxnieuws@gmail.com
 
Overnemen eigen artikelen (in blauw en rood onder Headlines) alleen met toestemming.

Reacties, tips en opmerkingen worden erg gewaardeerd en altijd gelezen, maar vanwege het zeer grote aantal ben ik helaas niet in staat om (tijdig) op alle emails te reageren. Graag hiervoor uw begrip!

Privacy Bescherming:
 
Indien u Xandernieuws, dat bij Mijndomein is ondergebracht, leest en reageert op de Xandernieuws forums, doet u dat vrijwillig en is uw IP adres en emailadres- indien u dat vermeldt - bekend en wordt opgeslagen. Ook uw (nick) naam waaronder u post wordt opgeslagen. Xandernieuws zal uw gegevens nooit aan derden doorgeven. Indien u zich opgeeft voor het ontvangen van de nieuwe artikelen per email, zal Xandernieuws ook die gegevens nooit aan derden geven. We houden uw gegevens privé, tenzij de wet of rechterlijke macht ons dwingt uw gegevens aan hen te verstrekken. Datalekken in het systeem vallen onder de verantwoordelijkheid van Mijn Domein.Domeinregistratie en hosting via mijndomein.nl