HeadlinesActuele Discussies

 

Abonneren

Abonneer je nu voor nieuwe artikelen op deze website!

Saudische media publiceren filmpje over invasie van Iran

Bijbelse eindtijdprofetieën voorzeggen echter totale vernietiging Saudi Arabië

 

Drie weken geleden noemde de Saudische kroonprins Mohammed bin Salman de Iraanse opperleider ayatollah Khamenei ‘de nieuwe Hitler van het Midden Oosten’. De Saudische media doen daar nu een schepje bovenop door een 6 minuten durend filmpje te publiceren waarop een toekomstige invasie van Iran is te zien. De afgelopen jaren kwamen dit soort propagandaclips juist uit Iran, dat op deze wijze al talloze malen de (zelfs nucleaire) vernietiging van Israël aankondigde.

 

De videoclip heet volgens de krant Al-Riyadh ‘de Saudische Afschrikkings Macht’, en zou gemaakt zijn door ‘jonge mensen uit Saudi Arabië’, die hiermee ‘de realiteit en het gezag tonen van de Saudische gewapende strijdkrachten’ die Iran via de lucht, het land en de zee zullen aanvallen.

Het filmpje laat ondermeer het strategische raketsysteem ‘Oost Wind’ zien, dat een bereik heeft van meer dan 12.000 kilometer en zo alle Iraanse bases en kernreactoren bestrijkt, en daarnaast  F-15, Typhoon, Tornado en AWACS vliegtuigen, M1-Abrams gevechtstanks, zwaar bewapende fregatten, en het Patriot luchtverdedigingssysteem (dat enkele weken geleden overigens tot 5 x toe jammerlijk faalde toen vanuit Jemen een raket richting de hoofdstad werd afgeschoten).

‘Voor Iran is het bereiken van de Qibla (gebedsrichting) van de moslims een belangrijk doel,’ zo citeert de clip de kroonprins. ‘Wij zullen niet wachten tot de strijd in Saudi Arabië komt, maar deze naar Iran brengen.’

‘Dit verzin je toch niet!’

Het filmpje eindigt met de Saudische verovering van Iran, nadat dit land bijzonder weinig weerstand weet te bieden. Daar kwam erg veel commentaar op, bijvoorbeeld op Twitter: ‘In de fantasiewereld van Saudi Arabië nemen Saudi’s Iran over, en worden als bevrijders begroet door Iraniërs met posters van Mohammed bin Salman. Dit verzin je toch niet! Probeer niet te lachen.’

Een ander wees fijntjes op Jemen, waar de Saudi’s ondanks het aanrichten van grootschalige verwoestingen, een ernstige hongersnood en vele (tien)duizenden doden, er maar niet in slagen om de door Iran gesteunde Houthi rebellen te verdrijven. ‘En dan denken jullie dat jullie Iran kunnen verslaan?’ (1)

Eveneens potsierlijk –om niet te zeggen schaamteloos -is dat het filmpje begint met een Iraanse aanval op een Saudisch vrachtschip dat met hulpgoederen op een ‘humanitaire missie’ is. Saudi Arabië weigert echter al jaren om zelfs maar kleine aantallen moslim‘vluchtelingen’ uit Syrië en Irak op te nemen.

Bijbelse profetieën voorzeggen totale vernietiging Saudi Arabië*

De oorlogsretoriek tussen Iran en Saudi Arabië, landen die strijden om de dominantie over het Midden Oosten, wordt de afgelopen maanden gestaag harder van toon. De Saudische kroonprins noemde de Houthi raket die vorige maand bij het vliegveld van Riyadh neerkwam ‘een oorlogsdaad’ door Teheran.

Volgens Bijbelse profetieën komt er in de eindtijd inderdaad een oorlog tussen beide landen. In Jesaja 21:9 voorzegt de profeet met dezelfde woorden de vernietiging van Arabië als in Openbaring 18:1-2 en 14:8: 'Babylon is gevallen, gevallen':

'De last (SV, NBG: Godsspraak) over Duma' (Jes. 21:11);

'De last (/ Godsspraak) tegen Arabië;' (21:13)

'... de heerlijkheid van Kedar (zal) ten ondergaan.' (21:16)

 

Deze plaatsen liggen allemaal in Arabië, dat volgens de Bijbel in de eindtijd zal worden vernietigd door 'Elam', het huidige Iran. Alle letterlijke referenties in de Bijbel wijzen op steden in (Saudi) Arabië.

De Bijbel beschrijft dat in onze tijd heel Arabië, inclusief de 'glorie van Kedar' (= Mekka), zal worden vernietigd. Dit blijkt onder andere uit deze profetie over Babylon: '... het zal in eeuwigheid niet meer bewoond worden, noch bevolkt zijn van geslacht tot geslacht; geen Arabier zal daar zijn tent opslaan...' (Jes.13:20)

De ultieme vervulling van deze profetie is de verwoesting van Babylon / Arabië. Dat het hier om de eindtijd gaat valt tevens op te maken uit vers 9, waarin over 'de dag des HEEREN' wordt gesproken waarop 'de sterren... hun licht niet doen stralen,' en de zon 'bij haar opgang verduisterd is', net als de maan. Deze teksten kunnen dus onmogelijk over gebeurtenissen in het verleden gaan, zoals enkele uitleggers beweren.

Eindtijd-Babylon ligt aan Rode Zee*

 

De Bijbel noemt expliciet de Rode Zee als een geografische indicatie waar dit eindtijd-Babylon zich zal bevinden: 'De aarde heeft gebeefd van het geluid huns vals, van het gekrijt, welks geluid gehoord is bij de Schelfzee (SV, KJV: Rode Zee).' (Jer.49:21). Eén blik op de kaart leert dat Mekka zich vlakbij de Rode Zee bevindt.

 

Sommigen zullen er wellicht op wijzen dat deze tekst spreekt over Edom, dat zich hoofdzakelijk in het huidige Jordanië bevond. In Ezechiël 25 staat echter dat 'Edom' zich uitstrekte van Teman (Jemen) tot Dedan (in Saudi Arabië)(vs.13). Groter-Edom omvatte dus de hele westkust van het Arabische schiereiland. Haar vernietiging wordt als volgt voorzegt: 'Zoals Sodom en Gomorra met hun naburen ondersteboven gekeerd werden, zegt de Here, zal daar niemand wonen en geen mensenkind daar verblijf houden' (Jer.49:18).


'Want de HEER houdt een dag van wraak, een jaar van vergelding... De wateren
(lett. ‘stromen’ of ‘tunnels’) van Edom (het huidige Saudi Arabië) worden pek (= teer, ruwe olie), zijn grond verandert in zwavel, het land wordt één grote pekoven. Het blijft er branden, dag en nacht, voor eeuwig stijgt de rook er op. Het land ligt verloren, tot in het verste nageslacht, nooit zal iemand het nog betreden' (Jes.34:8-10, NBV).


Deze tekst laat letterlijk zien dat Saudi Arabië een 'stroom' van brandende 'tunnels' of bronnen zal worden, één grote pekoven, oftewel: brandende oliebronnen, waar nooit meer iemand zal kunnen wonen. Dit is overduidelijk nog nooit gebeurd (de brandende oliebronnen in Irak tijdens de Eerste Golfoorlog 1991 waren er slechts een voorproefje van).


Overigens spreken ook islamitische profetieën van precies dezelfde oorlog. Zodra de dag komt dat radicale moslims onder leiding van Iran daadwerkelijk Saudi Arabië verwoesten, zullen ze zich hoogstwaarschijnlijk gesterkt voelen door deze oude profetieën en ervan uitgaan dat zij de wil van Allah vervullen.

Xander

(1) Zero Hedge

* Grotendeels overgenomen uit eerdere artikelen (zie links hieronder)

Zie ook o.a.:

2015:

07-10: Ruim 50 Saudische geestelijken roepen op tot oorlog tegen Syrië, Iran en Rusland
05-03: Iran toont enorm spandoek met afbeelding Mahdi geholpen door Jezus
29-01: Shia moslims verwachten snelle komst Mahdi nu Saudische koning dood is (/ De opkomst van het geprofeteerde 8e wereldrijk in 2023)

2014:
17-06: Bijbels Rijk van het Beest in wording: Toenadering Iran en Turkije

08-03: Nieuwe Saudische koning probeert moslimcoalitie tegen Iran te vormen

2013:
03-06: Niet het Vaticaan, maar Mecca is Babylon’ (2)

03-06: Niet het Vaticaan, maar Mecca is Babylon (1)

2011:
28-06: Wat de Bijbel zegt over de islam in de eindtijd (deel 13)
07-06: Wat de Bijbel zegt over de islam in de eindtijd (deel 12)
24-09: Deel 9
26-06: Deel 1

 

Indien u wilt reageren op het forum.

 1. Geen hele woorden en/of zinnen in hoofdletters schrijven, wat als schreeuwen wordt gezien. Ook uw Nick name, max. 2 woorden, niet geheel in hoofdletters .Uw nickname mag geen naam zijn van een bekend publiek persoon. Uw posting wordt dan verwijderd.
 2. U kunt accenten aanbrengen middels max. 3 vetgedrukte woorden per posting, cursief of onderstreept.
 3. Posten in zwarte letters op witte achtergrond.
 4. Holocaust ontkenning of het bagatelliseren ervan. Postings worden verwijderd.
 5. Onacceptabele postings, provocaties, schuttingtaal, persoonlijke aanvallen of uitschelden kunnen uw postings zonder mededeling worden verwijderd evenals bij de andere punten.Het beheer kan er ook voor kiezen uw posting aan te passen. 
 6. Lees de Siteregels  http://xandernieuws.punt.nl/content/2009/04/siteregels
 7. Lees de Disclaimer http://xandernieuws.punt.nl/content/2012/01/disclaimer
 8. Geen artikelen of postings van andere websites kopiëren en op dit forum plakken, dit i.v.m. auteursrechten en schadeclaims. Schrijf introductie en verwijs naar de URL van de betreffende website. Uitzondering Wikipedia daar kan het wel evenals Bijbelcitaten.
 9. Plaats geen hyperlinks maar de url van de website, i.v.m. de wet op de auteursrechten. Uitzondering Wikipedia en Bijbelcitaten. Op elk plaatje wat u bij uw naam plaatst zit auteursrechten op, ook al staat dat er niet bij vermeld. Zoek een plaatje dat vrij is van auteursrechten.
 10. Dit is een Nederlands forum. Engelse commentaren vertalen naar Nederlands.
 11. U houdt één vaste nickname aan. Bij verandering van uw nickname ,maak daar melding van op het forum. Post u stelselmatig onder verschillende nicknames dan worden uw postings verwijderd.
 12. Gasten die gefocust zijn op het demoniseren van één bevolkingsgroep. Postings worden verwijderd.
 13. Het vermelden van persoonlijke informatie over een forumgast is niet toegestaan, posting wordt verwijderd. 
 14. Indien het topic niet over een bijbels thema gaat dan alle geloofsdiscussies op het Geloofsforum.
 15. Postings van, naar en over gasten die hier niet meer posten worden verwijderd.
 16. Wees bedachtzaam en let op uw woordkeuze en formulering in uw postings, wat u op het internet plaatst blijft daar staan. Post niet onder uw eigen naam maar gebruik een nicknaam.

Allen: Er is hier een geblockte poster bekend onder de naam Elia , die onder uw naam wil  posten.

Plaats een email onder uw naam in het reactievenster, zodat uw naam niet oneigenlijk gebruikt wordt. Deze spammer kan wel uw naam gebruiken maar heeft geen weet van uw email. Het emailadres dat u gebruikt is niet zichtbaar op het forum. Postings zonder een email worden niet gepubliceerd.  Mvg. Mod.

Geloofsdiscussies naar Geloofsforum. Nodig uw gesprekspartner uit om op het Geloofsforum   Ik Geloof..(Geloofsforum 31)  verder te praten. Reacties

lies op 18-12-2017 18:43

Er is een gezegde die luid. Blaffende honden bijten niet

Tom Hendrix op 18-12-2017 19:29

Zeer lezenswaardig, en zeer plausibel. Alles wijst op de " Eindtijd", en naar " de Openbaring van Johannes". Maranatha Here Jezus.

rescue op 18-12-2017 19:41

Deze oorlog wordt beschreven als uitbrekend in de tweede helft van de "laatste jaarweek", als de "koning van het Zuiden een conflict uitlokt met de dan over Israel regerende antichrist, Dan.9:27 en Dan.11:36-42. Zie ook Psalm 83. De "koning van het Noorden" zal ook aanvallen en inderdaad overwinnen, ook Egypte valt. In Zach.12-14 zien we desastreuse gevolgen ook voor Israel, maar in die tijd zal de Heer gaan ingrijpen.         De antichrist zal zijn tegenaanval organiseren vanuit Edom, Saoedi Arabië maar daar de Heer tegenkomen, die hem zal vernietigen, Openb.19, ook de "koning van het Noorden" op zijn terugweg zal worden vernietigd. In die tijd zal Babel ook vallen, in een oorlog met Gog die ook met Iran en Turkije het land Israel aanvalt. Openb.17-18, Ez.38-39. Alle volken zullen dan Gods gramschap ervaren, waarna eindelijk het vrederijk komt. Voordat dit scenario kan aanvangen, zal echter eerst de valse vrede komen die wordt opgericht met de antichrist. Die komt niet op het toneel voordat de gemeente van Christus naar het Vaderhuis gaat. Maranatha.

cefas op 18-12-2017 19:46

Als Saoedi-Arabie (soenitisch) uitgeschakeld is, heeft Iran (shiitisch) het een stuk makkelijker om via Syrie en met behulp van Hezbolla en anderen (Turkije/Rusland?) Israel aan te vallen. Turkije is soenitisch maar Turken zijn geen Arabieren. Het kan zijn dat in die tijd de Turken op de vuist gaan met Iran. JHWH geeft verwarring binnen de coalitie van de vijanden van Israel als ze Israel willen aanvallen.

Tom Hendrix op 18-12-2017 19:59

@rescue: 19.41. uur. Een zeer welkome uitleg, rescue.

Johannes op 18-12-2017 20:30

Ik geloof niet dat Saoedi-Arabie door de bijbel wordt aangeduid als Babylon. het werkelijke Babylon bestaat niet meer dus zal er waarschijnlijk een geestelijk Babylon bedoeld worden en dat kan uiteindelijk alles zijn waarschijnlijk de wereldregering die in de maak is.

koloth op 18-12-2017 21:00

Al doe profetiën gaan over het M.O.   Amerika/Rusland/China/Avondland daar hoor je niets over.   Dan begin ik toch weer te twijfelen aan de oorsprong van de bijbel. Het lijkt mij duidelijk dat de oorsprong van de bijbel en alle profetien gaan over Israël dat die de uitverkorenen is, ja ja. 

Anna op 18-12-2017 21:30

Deze actualiteit is Bijbels.

Maar een oorlog tussen  Saudie Arabië en Iran  is moeilijk profetisch te duiden. Afzonderlijk wel, deze landen zullen ten onder gaan en vernietigd worden maar een oorlog tussen  SA en Iran ????? 

De teksten uit Jesaja 21 die over Edom gaan zijn te verklaren. Edom is met Seïr het thuisland van de nakomelingen van Ezau. Zij hebben zich via dochters van Ismaël met de Arabieren “ verzwagerd” Het huidige Edom grenst aan SA dus Edom en Bosra is in de Bijbel het huidige Jordanië. ( Bosra is zelfs Het huidige Petra) Jordanië is een “ nieuw” land pas na  W. O. 1 ontstaan.

De zogenoemde “Gods spraken van Jesaja”   kun je in drieën op delen. En deze in  het artikel  genoemde hoofdstukken 22 t/m 23:18 gaan over “ de diepere waarheid.” ...........( de derde reeks Gods spraken gaan over “ het definitieve einde”  dus de apocalyptische tijd.)................In deze Gods spraak   Laat Jesaja Gods heerschappij over   alle volken zien, en het hier genoemde Hoofdstuk21:13-17 schetst de wreedheid van Saudie Arabië  om de vluchtelingen een duister wordende wereld in te sturen.....Er is ergens een medogenloze oorlog aan de gang waardoor vluchtelingen naar het verre SA vluchten voor de druk van de oorlog...... Vers 15 zegt ” zij zijn op de vlucht voor de zwaarden , voor het getrokken zwaard, voor de gespannenboog,  en voor de druk van de oorlog.....

Vers 16 en17 zijn interresant, daar staat: “ Want alzo heeft de Here tegen mij ( Jesaja ) gezegd: nog binnen een jaar ( dus een korte vastgestelde tijd ( hoeft niet perse een jaar  te zijn ), gerekend  naar de jaren van een dagloner, zal het met de luister van Kedar ( is inderdaad SA ) gedaan zijn. Het aantal overgebleven boogschutters , de helden van de Kedaranen - het zullen er maar weinig zijn.....- Want de Heere ( zijn verbonds naam) de God van Israel , heeft gesproken.

Mijn studie Bijbel zegt hierover: vers 16 en 17  “ Deze verzen schetsen een voorlopige vervulling (net als hfdst. 16:13-14.) Het aanzien van Saudie Arabië zal weldra worden ontluisterd  en zij; krijgers gereduceerd.....tot een rest..... ( vechten zij met andere oorlogen mee????)........Jesaja creërt een gevoel van acute dreiging zonder uitleg over de manier waarop, want het gaat hem om de diepere betekenis en de urgentie. Want de oorzaak van  de ondergang van Arabië is in wezen geen militaire overmacht, maarhet woord van God..... “ Einde citaat.  Dat laatste is zo mooi...... De ondergang van SA is het woord van God.......! God zelf bemoeid zich met dat volk..... 

En dit brengt ons bij Jesaja 14: 1 en 2.... God keert hier de rollen om Bij de onderdrukkers en zijn onderdrukte volk.....Het is een  belangrijke boodschap bij Jesaja dat God de heerlijkheid van zijn volk hersteld  omwille van Zijn eigen Eer. Want de Here zal zich ontfermen.... Hij zelf bereid de weg voor Gods ontferming Hij zal ( Israël nog verkiezen ! ) God hersteld Israël voor zijn genadedoel ( de vreemdeling). Een heiden die te  midden van Israël leeft  en dit genade doel wordt zichtbaar doordat vreemdelingen zich bij Israël voegen.......Het huis van Israël het land van de Here Gods volk wordt de leidende  natie van de hele wereld.!!!! .............De verdrukking van Gods volk door vreemde volken wordt omgekeerd.......... d.w.z de Arabieren zullen gaan delen in Gods genade..........Dit is geen slavernij, zoals letterlijk geschreven staat in de Bijbel, ( vers 3j staat maar blijmoedige dienstbaarheid.....toegang krijgen tot  Gods volk en tot zijn  dienst.....  delen in zijn genade.......... vele islamieten zullen Jezus gaan kennen en belijden...... .........uiteindelijk zal dit leiden tot de heerschappij, het koninkrijk het vederijk  van Christus op aarde......

Mogelijk heeft de “ ontluistering” ( het Bijbelse woord)  van Saudi Arabië te maken met oorlogen in andere delen van het M. O. Dat hun krijgers  mee gaan doen in de grote oorlog van Gog en Magog.....tegen Israël.......... We moeten  heel voorzichtig  zijn om de tijd te duiden maar deze oorlog lijkt ophanden. ...... Het is in de geschiedenis nog nooit gebeurt dat landen als Turkije, Rusland en Iran aanwezig zijn in het aan flarden geschoten Syrië. Aan de grens met Israël........  Deze landen komen uit het noorden en de oude Bijbelse plaatsnamen zijn bekend............. ... Nu hebben ze alle drie nog verschillende doelen : Erdogan wil een Ottomaans rijk Rusland wil olie geld als dank voor zijn hulp aan Assad, en Iran heeft een religieus doel; “ de kanker, de kleins Satan “ Israël,  van de kaart vegen........ maar het “ verbond ” in het kwaad is gereed...... Erdogan tart duidelijk voor de hele wereld hoorbaar.....met zijn uitspraken:  God. hij zegt dat niemand iets te vertellen heeft over Jeruzalem..... God denkt daar anders over ; het is Zijn woonstede,  zijn woonplaats,  en Hij is er nog steeds aanwezig,  en zal weer wonen.......... ..Erdogan zegt ook openlijk dat het volk Israël vernietigd moet worden..... ook dat is God tarten.Erdogan raakt Gods oogappel aan.......... God is woedend op deze volken uit Ezechiël 38........ Hij zelf gaat ze halen..... en haken in de kaken slaan....  Dit staat letterlijk in Ezechiel 38 !!!...........Wanneer.... ?...dat weten we niet....Deze strijd zal zeer heftig zijn...met vele doden dit leger zal totaal  ten ondergaan op de bergen van Israël. 7 maanden zullen nodig zijn om de doden te begraven......Deze oorlog zal worden gevoerd om Israël terug te brengen bij hun God....in vers 23 zegt God Zo zal ik Mijn Grootheid  tonen en Mij heiligen voor de ogen van vele heidenvolken bekend worden..... ( Saudie Arabië!!?) Egypte Irak...???? lees  Jes 19!) De laatste zin uit Ezechiel 38 is Dan zullen zij weten dat ik de Here ben.....

Dus door deze oorlog ( van Ezechiël 38 ) wordt Israël op een wonderlijke manier ( lees het verloop van die oorlog maar ) ( ook in grote benauwdheid )  terug  gebracht bij God..... (Romeinen 11)..........zij zullen de Here dienen..... tegelijkertijd tijd zullen vele heidenvolken ook de Here gaan dienen....er zal een grote opwekking plaats vinden..... veel islamieten zullen  tot geloof komen............” Ik zal mijn Heerlijkheid onder  de heidenvolken laten blijken. al de heiden volken zullen Mijn oordeel zien dat  ik geveld heb, en Mijn hand, die Ik op hen gelegd heb.”....... .....( Ez39:21) Ook in Ez 38 staat: Ik zal mij ontfermen  over heel het huis van israel en  Ik zal  het opnemen voor Mijn Heilige naam.... ..............................We leven in spannende tijden.... maar uiteindelijk zal het ertoe leiden dat Jezus (ook met oorlogen  zie Zacharia) terug zal komen..... en over de hele wereld gaat regeren vanuit Jeruzalem....( beloofd aan zijn moeder ........ “ Hij zal de troon van zijn vader David bezitten”)   .......die troon staat niet in de hemel maar die stond hier op aarde...... en daar zal het op uitdraaien.........Jezus Koning van Zijn koninkrijk....... op de troon van David hier op aarde  in Jeruzalem, en Hij zal machtigen van hun troon stoten........ Heeft Jezus ook nog nooit gedaan, Hij was de zachtmoedigheid zelf...... maar Hij komt ; de Vredevorst....... en iedereen zal naar hem luisteren Ik weet dat de wereld nog door grote verdrukkingen zal gaan voordat deze situatie zich voordoet..: .en dan huiver ik: maar als ik denk aan de grote toekomst,  dan zie ik er naar uit..... Maranatha Heer Jezus kom haastiglijk.....

Een ander geluid op 18-12-2017 21:49

De prestaties van Saoedi-Arabie (SA) tegen de Houthi's in Jemen zijn tot dusver niet erg indrukwekkend. Voor een doorbraak zal men grondtroepen moeten inzetten. Overigens hebben die patriots weldegelijk Houthi raketten op SA onderschept.

Zelfs Saddam Hoessein lukte het van 1980 tot 1988 niet om Iran in moeilijkheden te brengen, terwijl het in Iran een puinhoop was net na de Iraanse revolutie (1979).

SA heeft in een uitputtingsoorlog te weinig mensen. SA 28,5 miljoen inwoners versus Iran 82 miljoen. Misschien, dat Egypte SA zou kunnen / willen helpen. Voor SA zou het mooi zijn, als ze op Pakistan zouden kunnen rekenen. Dan wordt Iran in de mangel genomen, maar Pakistan heeft dan aartsrivaal India in de rug. 

Al met al kan SA het er beter niet op aan laten komen met Iran !

Dion op 18-12-2017 22:14

denk dat het ook anders om kan zijn, dat Iran vernietigd word, maar gezien de professien over saoedie arabië  zou ik daar geen belangen willen hebben.

vlokje op 18-12-2017 22:25

ha het wordt een wonder dus

twee strijd in het kamp van de tegenstander

God kan het zelf ook wel, zak chips, luie stoel en genieten van Zijn macht

Piet op 18-12-2017 23:19

@ rescue op 18-12-2017 19:41,

Misschien sta je open voor informatie die een ander licht doet schijnen op de laatste jaarweek.. zo je het 6e zegel situeert in het midden van die jaarweek ..want alleen dat oordeel van het 6e zegel als de Dag des Heren kan de mensheid het tijdperk van Vrede geven aangegeven met het symbool "1000" jaar, hetgeen in Jesaja 24:22 -> ..lange tijd gestraft of vele dagen is.

De eerste 3½ jaar van de laatste jaarweek gaan dan vooraf aan het 6e zegel dat de antichrist tegenhoudt en niet alleen door dat oordeel van zuivering en loutering van de gehele mensheid inclusief Israël (Jesaja 66:16-24) ..maar ook door de Vrede van die "1000" jaar, zijnde als vrucht ..en daarna komt pas de antichrist die bij de Wederkomst vlak voor het laatste oordeel wordt gedood (2Tess.2:8-).

Ook is het dat het dagelijkse offer, volgens Daniël 9, al op de helft van de week wordt gestaakt, dat wil zeggen dat die toestand direct vooraf gaat aan het oordeel van het 6e zegel.   De antichrist komt, volgens Openbaring, pas in de 2e helft van de week, daar hij dus tegengehouden wordt door hetgeen er vooraf gaat ..het 6e zegel de Vrede.

Dus het 6e zegel is het scharnier punt (inbegrepen het "1000" jarig Rijk van vrede) ..samen dus de helft van de laatste jaarweek.   De bekering van Israël komt dus met en door het 6e zegel.

Die zich in de tempel Gods zet in 2tess.2:3 is dus niet de antichrist.. maar de valse profeet, zijnde de man van de wetteloos-heid .. en die zich dus openbaart vóór het 6e zegel.

Gods tempel betreft het Zijn huis onder de Christenen en daar de zuivering van en van hetgeen nu al in Jeruzalem bestaat.

De tempel in Zacharia 6:13 kan alleenmaar een christelijke tempel Gods zijn daar de Joden door het 6e zegel christenen worden. 

Als in Jeruzalem toch een tempel wordt gebouwd is het dus op zijn minst met de hulp en "onderbouwing" van die metselaars die wij ondertussen weten te onderscheiden en van welke gehalte ze zijn.

Bundy op 19-12-2017 01:40

Het artikel van @rescue op 18-12-2017 19:41 zou eigenlijk aan dit artikel moeten worden toegevoeg .Amen .

bert op 19-12-2017 05:08

zowel de bijbel, maar ook de koran, of welk ander religieus boek zijn gewoon geschreven door mensen. de zgn. profetiën die in deze boeken zijn opgeschreven zijn ook door gewone mensen van vlees en bloed geschreven. er is geen enkel, maar dan ook geen enkel bewijs van enige goddelijke ingave of inspiratie bij zowel de boeken als de vele geschriften. óók is er tot nu toe geen enkele voorspelling uitgekomen of je moet met veel fantasie bepaalde voorspellingen op gebeurtenissen leggen, maar dan nog is het allemaal ver te zoeken. we maken kleine kinderen belachelijk die nog in sinterklaas geloven, maar we veroorzaken complete wereldoorlogen als we in conflict komen met religies die anders zijn dan de onze..van voornoemde sinterklaas zijn meer bewijzen aan te dragen van zijn bestaan als een of andere goddelijke persoon in de ruimte...begrijp mij niet verkeerd, ik gun een ieder zijn geloof, maar word het niet langzamerhand tijd dat we die geloven gewoon discreet thuis achter de voordeurtjes gaan houden. het zou zo veel ellende in de toekomst gaan voorkomen..beste auteur dezes geschrift: overtuig mij aub met steekhoudende argumenten, dit gaat mijn inziens nergens over. maar dan ook volkomen nergens.

Ike op 19-12-2017 07:39

@cefas op 18-12-2017 19:46

Ik ben geen man van de Bijbel, maar ik wil best wel in Bijbelse termen hierover spreken;

Het is des duivels, dat het zelfs in de media voorbij kwam dat IS Intelligence Services Shiietisch zou zijn en dat ze daarom blijvend bestreden zou moeten worden vanuit NAVO basis in het MO. Vooral omdat de goddeloze Neo Conservatieven en hun fractie in de CIA, NSA hebben samengewerkt in Soenitische landen om daar traningskampen op te zetten om al het tuig uit het Westen en de Soenitische bondgenoten te trainen en de grens over te sturen Syrië en Irak in om daar te vechten tegen de vijanden van de USD en de Euro en geldstromen uit de VS gegarandeerd door de prijs van olie en gas in USD's. Ik ben er van overtuigd dat diegene die de goede kant kiezen, het recht uit de Bijbel aan hun kant zullen krijgen en beloond zullen worden in een later leven.

Zo, weer een waarheid gebasseerd op het Bijbelse woord toegevoegd en ik ben er van overtuigd dat we dit woord zullen zien uitkomen.

http://www.thetower.org/article/in-sinai-isis-grows-with-irans-help/

Ik denk dat de waarheid meer in de buurt komt van het volgende artikel over het plan van de Neo Conservatieven (Vice president Pence is er ook één) over het plan van de Amerikanen om de invloed van Iran weg te gaan branden uit het MO;

http://www.blacklistednews.com/US_Plans_Slash_and_Burn_of_Middle_East_to_%22Minimize%22_Iranian_Influence/62230/0/38/38/Y/M.html

En de strijd in Somalië word weer opgevoerd. Tje, er is daar ook olie geroken;

http://thehill.com/policy/defense/365420-us-air-strike-in-somalia-kills-eight-al-shabaab-fighters

Daniel op 19-12-2017 09:12

@Johannes op 18-12-2017 20:30

Exact. De openbaring noemt dit het Grote Babylon, het religieuze wereldrijk dat een koninkrijk heeft Over de koningen der aarde en dat door die koningen zal worden vernietigd. De religie van de staat volgt daarop. Lees de openbaring.

rescue op 19-12-2017 10:57

Let op, de profeet Ezechiel gaat van het oordeel over Jeruzalem, meteen over naar het herstel van Israel en de inval van Gog en zijn maten. Daarna vind je de oprichting van de Tempel van het 1000-jarig vrederijk. Ezechiel slaat dus de gehele periode van "Babel" over waar Daniel geheel over gaat. Belangrijk voor het inzicht dat Gog pas een rol speelt nadat die gehele periode van de rijken die in Daniel worden gesymboliseerd door het "beeld", voorbij is, al zal deze oorlog wellicht hier vlak daarna op volgen teneinde het vrederijk op te richten en zal deel uitmaken van de slag in Op.19. Jesaja spreekt uitsluitend over de Assyriër, de profetische koning van het Noorden, evenals Nahum en Zacharia, die zijn kracht ontleent aan een ander (Rusland?) maar haalt heel even een onbekende invaller aan, wellicht hier Gog, Jes.33:1-3. Obadja spreekt over Edom, Habakuk en Jeremia over Babel en met Zefanja over Israel en de omliggende volken evenals Micha en Amos. Deze profetien in overeenstemming brengen met de gebeurtenissen in de Openbaring, waar dit alles vanuit hemels perspectief wordt beschreven is lastig, maar Openb.13 komt in ieder geval overeen met de helft van de laatste jaarweek, die dan ingaat, Dan.9 en 12 en waar de Heer ook over spreekt, Matt.24:15. Dat is een eikpunt. Openb.6 zie ik meer als de gebeurtenissen rond het herstelde Rome, waar een kleine hoorn iets ongelofelijks presteert maar wellicht een burgeroorlog en die leider, de ruiter op het witte paard is wellicht de voorloper van de antichrist. (De voeten van ijzer vermengt met leem ziet duidelijk op multi-culti samenleving waarin geen enkele samenhang meer bestaat en de moslims een desastreuse rol spelen)                            Dit is ook een bizar figuur want van hem, het beest, wordt gezegd dat hij was, en niet is hoewel hij is, maar opkomt uit de afgrond. Openb.17:8 en11. Wat zou dit betekenen? Een heropstanding (nabootsing) van een wereldverlosser, een nepmessias? Het rijk der duisternis in zijn laatste rebellie. Jeruzalem zal het centrum worden van de strijd. Met dank aan de inzichten van J.N.Darby

P. Puk op 19-12-2017 12:20

Die Anna heeft het goed begrepen en uistekend verwoord!

Lechaiem op 19-12-2017 13:43

@ Piet, Ik ben met u eens dat het een gaos gaat geven hier in het midden oosten. Ja hier want ik woon daar.

Maaar dat er een Christelijke Tempel zal komen? Joden die Christenen worden? Yeshua heeft het over 2 kuddes. De tweede moet gelijk aan de eerste worden.

De eerste is Israel. geschreven is ook "opdat geheel Israel behouden zal zijn" Rom 11-25-27. YHVH is ook de G'd van Israel. Yeshua die G'd is, is dus de G'd van Israel.

Ik zie wel alle gelovigen Isrelies worden. Met blijdschap zullen wij hier in Israel (uw toekomstige thuis) u hartelijk welkom heten.

Shalom in MAshiach Yeshua. Chaq Chanukah Sameach.

willy op 19-12-2017 14:33

Het is mogelijk dat het tot een treffen komt. Iran en Saoedi-Arabie kunnen elkaars bloed drinken. iran steunt de rebellen in Jemen en de Saoedies de regerende macht van de soennieten . Er zijn trouwens troepen van Iran aanwezig in Jemen . Het bljft afwachten! Shalom

Ahava op 19-12-2017 14:38

Dank voor je Bijbelstudie en -uitleg, Anna. Het vrij consequent wisselen van d en t vergeef ik je subiedtt.

Qromwel op 19-12-2017 16:26

Misschien denkt men in Saoudi Arabië een grote mond te kunnen opzetten, rekenend op bondgenoot USA. Maar wat als die elders de handen al vol heeft? Tussen haakjes, Rusland en Iran liggen overhoop over zeerechten in de Kaspische zee.

Atina op 20-12-2017 06:13

@ Lacheilem : " Ik zie wel alle gelovigen Isrelies worden. Met blijdschap zullen wij hier in Israel (uw toekomstige thuis) u hartelijk welkom heten." ====================  

 

Meen je dit serieus?  

 

Dat wordt druk daar . Ik zelf houd me hier aan :

Hebreen 11 10 Want hij ( Abraham ) verwachtte de stad, die fondamenten heeft, welker Kunstenaar en Bouwmeester God is.13 Deze allen zijn in het geloof gestorven, de beloften niet verkregen hebbende, maar hebben dezelve van verre gezien, en geloofd, en omhelsd, en hebben beleden, dat zij gasten en vreemdelingen op de aarde waren.

14 Want die zulke dingen zeggen, betonen klaarlijk, dat zij een vaderland zoeken.

15 En indien zij aan dat vaderland gedacht hadden, van hetwelk zij uitgegaan waren, zij zouden tijd gehad hebben, om weder te keren;

16 Maar nu zijn zij begerig naar een beter, dat is, naar het hemelse. Daarom schaamt Zich God hunner niet, om hun God genaamd te worden; want Hij had hun een stad bereid.

 

Johannes 14 2 In het huis Mijns Vaders zijn vele woningen; anderszins zo zou Ik het u gezegd hebben; Ik ga heen om u plaats te bereiden.

3 En zo wanneer Ik heen zal gegaan zijn, en u plaats zal bereid hebben, zo kome Ik weder en zal u tot Mij nemen, opdat gij ook zijn moogt, waar Ik ben.

Rational op 20-12-2017 09:52

In het filmpje schiet Iran precies niet terug. Rusland zal dit wss ook niet zomaar laten gebeuren.

Maar mensen stop toch met die teksten uit godsdiensten die geschreven zijn door mensen over millenia gespreidt en uit verschillende religies overgenomen.

Elke godsdienst is gecreëerd om controle te houden over het gewone volk en zichzelf goed te kunnen bedienen.

Geloof mag iedereen hebben, maar een godsdienst volgen die een select aantal mensen ongelofelijke macht geeft is toch te zot voor woorden.

vliswat op 20-12-2017 10:23

Euhm....de patriots hebben niet gefaald....ik werk met dit systeem en ik weet dat de systemen raketten hebben onderschept die bedreigend genoeg waren. Zo werken deze systemen. Je gaat geen raket van een paar ton afvuren op een object dat ergens in een lege woestijn neerkomt. Dreigende objecten zijn gewoon onderschept. ;)

Anna op 20-12-2017 10:49

Dank Ahava 14.38 uur

Dank voor uw reaktie. Wij hebben al eens eerder gesproken dat ik het allemaal wel op zou willen schrijven maar dat mijn Nederlands nul komma nul is. Excuus hiervoor.

P. PUK

Dank......Als ik zoiets Lees als wat Xander beschrijft dan overvalt mij een soort “ heilige nieuwsgierigheid “ naar Gods grote plan. En dit was/ is een moeilijk onderwerp maar wel te vinden. Ik pretendeer niet dat mijn mening de juiste is maar mijn devies is dan ; ........ denk er zelf eens over na!....... Gisteren bedacht ik nog dat inderdaad niet alle oorlogen beschreven zijn in de Bijbel....... en dat is maar goed ook: maar wel soms, zoals hier,  de uitwerking of de gevolgen van de ( niet beschreven ) oorlogen. Zo ook met W.O. 2 :......ik heb het niet meer opgezocht, maar er staat ergens  in de profeten dat slechts eenderde van het volk zal overblijven en dat God zelf,  dan met het eenderde deel, wat overblijft, het land en het volk van de Bijbel lees Israël , zal gaan herstellen...... Ook zoiets om over na te denken en op te zoeken....... En dan denk ik wat hebben wij toch een grote en geweldige God die ons dit geopenbaard heeft.....alle Lof en Eer aan Hem !!!!!

Ike 07.39

Uw kennis van het wereld gebeuren is groot ik lees uw bijdragen altijd met grote belangstelling. En vaak  zoek ik uw links op. .............Dank hiervoor.........

Gisteren las ik een interresant artikel dat de dreiging van de apocalyps de religie en de wetenschap bijeen brengt............ Zo beschrijft Johannes in zijn openbaringen “ iets dat eruit zag als een grote berg , waar de vlammen uitsloegen , werd in de zee gegooid......... Wetenschappers......  ( en nu begeef ik me op glad ijs  want daar weet ik onvoldoende van maar ik geef in eigen woorden het artikel weer)  zeggen dat de NASA een speciaal afweersysteem heeft ontwikkeld tegen asteroïden.......... Op 12 okt dit jaar gebruikte NASA asteroïde TC 4 ( ? Wat dit ook zijn mag?) om dit wereld wijde systeem te testen............. En sinds 2015 zal u vast wel bekend zijn is er een “ wereld Asteroïde dag “ en sinds de meteoor die in Rusland in Chel - yabinsk naar beneden kwam geloven veel geleerden dat een zeer grote komeet inslag ons de komende 100 jaar kan treffen.......... . Ik ben echt geen milieu freak, en als ik naar de conferenties kijk zoals Parijs dan denk ik dat het zeker op dit moment door die lieden een dubbele bodem heeft, en dat corruptie daar welig tiert .......maar dat onze omgeving veranderd  is en feit............... Het wetenschappelijk bulletin “ Perspective for nature Climategate changement” geeft door meerdere wetenschappers bevestigd aan dat de “ opwarming van de aarde grote gevolgen zal hebben “  en dat diverse ecosystemen op aarde bedreigd zullen worden............ Openbaringen van Johannes zegt : dat hitte golven de vegetatie van de aarde zullen verschroeien “ ....... een derde deel van de aarde brandde af, evenals een derde deel van de bomen en al het groen”  Opb 8:7 ..........  Epidemioloog Larry Briljant zei dat er in de komende twintig a dertig jaar een grote pandemie zal uitbreken met miljoenen doden..........Johannes zegt “ het derde deel van het water werd  alsem . Veel  mensen  stierven door het water, dat bitter geworden was. Opb 8:11.........

Eric Hand schreef in 2015 een artikel in Sciencefiction Magazine dat de verzuring van de oceanen voor massale sterfte kan leiden.... Johannes schrijft :” Een derde deel van het water  werd bloed” Opb8:8b.........Met de ontwikkeling van de drone’s kun je veel foute dingen doen je kunt b.v. Gericht biologische of chemische ladingen afschieten......Iemand met een anti sociale persoonlijkheid  en wat technische kennis kan op internet goedkope drones aanschaffen  om Massa moorden te veroorzaken in de apocalyps van Johannes lezen  we over 2 “ sociopaten” namelijk ” het beest“ en de “ valse profeet” die een wereld oorlog zullen veroorzaken Opb 16:13 (kan het zijn  dat er al een geweest is????) 

Zowel religieuze mensen als wetenschappers Zijn gefascineerd door de toekomst voorspellingen. De wetenschappers blijven ver weg van de religieuze voorspellingen zoals  van de ondergang van de wereld maar er zitten opvallend veel overeen komsten in de verschillende scenario’s. Wetenschappers hebben  regeringen inmiddels al zover gekregen dat ze zich voorbereiden op doemscenario ‘s ...........Maar er is een groot verschil, voor wetenschappers dient  het voorspelde massale leiden geen enkel doel............... Maar het Jodendom en het Christendom verwachten een betere wereld  die uit de as van de vergane wereld zal ontstaan.... ......De nieuwe hemel en de nieuwe aarde waarop gerechtigheid wonen zal....... .De Bijbel is eeuwen eerder geschreven ( geïnspireerd door God zelf) dan de wetenschap. Nu zelfs de wetenschappelijke voorspellingen steeds meer gaan lijke op de profetieën, kunnen we des te meer hoop putten uit het Woord van God .......... En die hoop is net zo reëel als de eindtijd voorspellingen.....En of je het nu wetenschappelijk of religieus bekijkt God laat nooit varen wat zijn hand eenmaal begon......... Helaas geloven veel wetenschappers niet in God het zou hun vak nog veel mooier maken......Shalom Anna. 

Ernie van de Wal op 20-12-2017 12:40

Saoudi's zijn Arabieren en die leggen het in een strijd gegarandeerd af tegen de goed ontwikkelde Iraniërs. Mogen we wel subiet aan de zonnepanelen, want als SA plat ligt, komen we olie tekort.

Ike op 20-12-2017 17:06

@Anna op 20-12-2017 10:49

Ik vind het waarschijnlijker fat Johannes veldslagen in zijn tijd heeft beschreven of getracht te voorspellen. Ook met catapults of pijlen kan je een derde van een grondgebied in vuur en vlam zetten. Zelfs met dierlijke olie en vuur en fakels kan dit. Zo een beetje elke veldslag valt er op die manier te beschrijven. Ik heb statistiek voorbij het niveau van accountants geleerd en ook geleerd vragenlijsten op te stellen. Je kan elke kansberekening en elk onderzoek vrij leuk manipuleren. Dan kan je zeggen dat elke honderd jaar de kans op een gebeuren zo groot is. Maar ja, het is een kans en omdat het geen zekerheid is kan de voorspeller zeggen dat het geen zekerheid was.

Zo werkt het coderen van spelcode ook in computerspelletjes. De makers kunnen uitgebreide formules hanteren om de speler de kans te geven om te winnen, maar ze kunnen ook deze kansen vrij makkelijk manipuleren om de kansen te wijzigen zonder dat ze al te veel nieuwe code hoeven te schrijven. Je past de kansen aan en je introduceert een paar nieuwe poppetjes in een spel en je wijzigt de eigenschappen een beetje van het spel en houd het spel interressant voor de spelers tegen minimale kosten en eigenlijk heebben de makers dan alleen maar wat gegevens aangepast in een database.........

Volgens de overlevering heeft God het verhaal van de bijbel laten vertellen door X. Volgens de koran heeft Allah dat gedaan aan Y en volgens de Torah heeft Jaweh dat gedaan aan Z en volgens geloof Q heeft A dat gedaan aan B etc. etc.

En mensen geloven dat en weten het niet, omdat het een geloof is dat niet bewezen kan worden......

Wat fout is dat mensen bereid zijn elkaar te vermoorden, af te slachten en genocide te plegen of te verkrachten vanwege een geloof........ of geld en een geloof dan gebruiken als excuus.....

Laten we eens kijken wie cocaïne aan soldaten gaf of leverde in WWI. Wie gaf er methamfetamine aan soldaten in WWII? Wie verstrekt captagon aan de strijdende partijen in Syrië?

https://www.vice.com/be/article/ppj7pm/hoe-drugs-in-bijna-elke-oorlog-worden-gebruikt-om-van-soldaten-moordmachines-te-maken-293

https://nos.nl/op3/artikel/2074395-dankzij-deze-drug-kunnen-strijders-in-syrie-dagenlang-vechten.html

Strijd tegen drugs? Drugs door strijd? Of drugs voor de strijd?

Onze regeringen liegen erover en vechten er nauwelijks tegen. Sterker nog ze staan het toe en zorger ervoor en na een oorlog worden drugs gebruikt om patiënten te behandelen of uit te schakelen. LSD werd gebruikt voor slachtoffers van WWII en Extacy werd eerst ook gebruikt om patiënten te behandelen....... Neurenberg II graag en 100* harder tegen onze politici.

En Ja, ik ben mordicus tegen elke drug, zelfs de drugs die goed zouden kunnen doen, omdat ze meer slachtoffers maken dan betere mensen. Ik wil er echter ook helemaal niks mee te maken hebben. Dat wil ik ook graag in mijn Big Data hebben staan.

Commentaar
Jouw naam/bijnaam
Website url
E-mail
Je Punt profiel
Hou mij op de hoogte
Ik wil op de hoogte gehouden worden
Dit is een verplicht veld
Laatste Reacties

Rubrieken
Site Info
Email adres Administrator:
xandernieuws@gmail.com
 
Email adres Moderator:
modxnieuws@gmail.com
 
Overnemen eigen artikelen (in blauw en rood onder Headlines) alleen met toestemming.

Reacties, tips en opmerkingen worden erg gewaardeerd en altijd gelezen, maar vanwege het zeer grote aantal ben ik helaas niet in staat om (tijdig) op alle emails te reageren. Graag hiervoor uw begrip!

Privacy Bescherming:
 
Indien u Xandernieuws, dat bij Mijndomein is ondergebracht, leest en reageert op de Xandernieuws forums, doet u dat vrijwillig en is uw IP adres en emailadres- indien u dat vermeldt - bekend en wordt opgeslagen. Ook uw (nick) naam waaronder u post wordt opgeslagen. Xandernieuws zal uw gegevens nooit aan derden doorgeven. Indien u zich opgeeft voor het ontvangen van de nieuwe artikelen per email, zal Xandernieuws ook die gegevens nooit aan derden geven. We houden uw gegevens privé, tenzij de wet of rechterlijke macht ons dwingt uw gegevens aan hen te verstrekken. Datalekken in het systeem vallen onder de verantwoordelijkheid van Mijn Domein.Domeinregistratie en hosting via mijndomein.nl