Headlines

Actuele Discussies

 

Abonneren

Abonneer je nu voor nieuwe artikelen op deze website!

Kerst 2017: Wordt de vrijheid in het Westen verdrongen door tirannie?

Een mengelmoes van culturele en religieuze waarden is geen basis voor vrijheid en rechtvaardigheid, maar voor onderdrukking en het recht van de sterkste

 
Afbeelding: WikiMedia (2)).

Vrijheid om wel of niet in het christelijke kerstverhaal te geloven, een kerstboom op te zetten, of überhaupt iets aan kerst te doen, is misschien wel de belangrijkste verworvenheid van de Westerse cultuur. Het kwam niet vanzelf; er is eeuwenlang gestreden voor het recht op vrijheid voor ieder individu. Wat voor ons zo lang normaal is geweest, staat echter onder steeds grotere druk, en dreigt binnen een aantal jaar compleet te verdwijnen. Laten we onze specifieke cultuur van vrijheid daadwerkelijk verdringen door ‘multiculti’, ‘politieke correctheid’ en ‘diversiteit’? Want dat zijn enkele van de nieuwe namen voor de tirannie die onze vrijheid aan het verdringen is.

 

Zelfs atheïsten erkennen dat onze humanistische Westerse cultuur gebaseerd is op het Joods-christelijke principe dat in de ogen van God ieder mens, ieder individu, van waarde is, en –binnen het kader van simpele wetten die erop neer komen de medemens geen schade toe te brengen- de vrijheid heeft om zijn leven in te richten zoals hij dat wil. Dezelfde waarden leggen grote nadruk op het opkomen en zorgen voor de zwakkeren.

Van de religieuze, politieke, maatschappelijke en wettelijke wortels van deze grote verworvenheid wordt echter al tientallen jaren stapsgewijs afscheid genomen. Ze worden niet langer onderwezen op scholen. De stem van de vrijheid wordt langzaam maar zeker het zwijgen opgelegd door ‘politieke correctheid’, ‘diversiteit’, ‘gender identiteit’ en ‘multiculti’.

‘Mengelmoes van waarden leidt tot recht van de sterkste’

Net als in Amerika worden ook in Europa christelijke symbolen en gebruiken langzaam uit de samenleving verdreven. ‘Diversiteit’ verdringt echte vrijheid. Er is genoeg ruimte voor ‘diversiteit’ op deze planeet, maar niet binnen één afzonderlijk land. Grenzen zijn er niet voor niets. ‘Een toren van Babel heeft geen cultuur,’ schrijft Paul Craig Roberts in zijn kerscolumn. ‘Een persoon kan niet de enige dag christen zijn, de volgende dag een heiden, en de dag daarop een moslim. Een mengelmoes van culturele en religieuze waarden is geen basis voor het recht, behalve het recht van de sterkste.’ Met andere woorden: voor onderdrukking.

Het Europese Parlementsgebouw is niet voor niets als de onafgebouwde Toren van Babel geconstrueerd. Het complex is hèt symbool voor het afbreken van de vrijheid, individualiteit, soevereiniteit, democratie en het recht op zelfbeschikking van zowel de Europese landen als hun culturen en hun inwoners. De waarden- en cultuurloze ‘mengelmoes’ waar Roberts terecht voor waarschuwt, is nu juist de grote ‘verdeel-en-heers’ droom van de EU en al zijn aanhangers in de diverse Europese hoofdsteden.

Socialistische systemen richt(t)en enorme bloedbaden aan

Macht die wordt geseculariseerd, wordt losgekoppeld van zijn beschaafde tradities, verliest alle morele en religieuze gewetensbezwaren. Dergelijke macht over landen en volken wordt historisch gezien uiteindelijk altijd kwaadaardig. De Nationaal Socialisten in Duitsland roeiden miljoenen mensen uit; de communistische socialisten in de Sovjet Unie en China deden hetzelfde. Hun slachtoffers waren mensen die niet van het juiste ras waren of niet de juiste politieke kleur hadden.

De euro-socialisten hebben nog geen bloedbaden aangericht, maar voeren ondertussen wel het voorwerk uit door de oorspronkelijke Europeanen in een verstikkende bureaucratische en politiek-correcte wurggreep te nemen. De Europese elite nam al tal van besluiten die volgens alle opinie onderzoeken tegen de wil van de meerderheid van hun onderdanen ingaan, zoals het opheffen van de grenzen, het overdragen van steeds meer macht aan Brussel, het geleidelijk oprichten van een financiële en politieke unie, de massale immigratie van miljoenen moslims, en de daaraan gekoppelde onvermijdelijke islamisering van onze samenleving.

Misbruik macht door VS en EU ondenkbaar in oorspronkelijke christendom

In de Verenigde Staten zien we wat absolute macht doet met een politieke kaste die enkel nog in naam christelijk is; in vele tientallen landen werden militaire bases gebouwd, en tal van landen werden gebombardeerd en in absolute chaos gestort om de Amerikaanse militaire hegemonie over de wereld te verspreiden en te versterken. Honderdduizenden mensen –veelal moslims- verloren hierbij het leven. Tienduizenden sloten zich aan bij extremistische terreurgroepen, die honderdduizenden christenen, ‘verkeerde’ moslims en andersdenkenden vermoordden of verdreven.

In het oorspronkelijke christendom, met zijn nadruk op de waarde van het individu, is de macht die door Lenin, Stalin, Hitler, Mao, en nu door Washington en door de EU worden geclaimd of uitgeoefend, ondenkbaar. Of we nu wel of geen christen zijn, tijdens de kerst herdenken we een religie die het ons mogelijk maakt om ons eigen leven vorm te geven en om onze eigen mening te uiten, kortom: om in vrijheid te leven.

Haatideologie geïmporteerd door premier ‘zonder principes’

Met een premier die er openlijk trots op is ‘geen principes’ te hebben, en een linksgroen-liberale cultuurnihilistische Haagse elite die een religieuze haatideologie importeert en zelfs speciaal beschermt die in vele tientallen landen buiten Europa vrouwen ernstig discrimineert, Joden haat, oproept hen uit te roeien, christenen en dissidenten onderdrukt, homoseksuelen opsluit, ophangt of van daken afgooit, meisjes genitaal verminkt, geweld tegen andersdenkenden goedpraat en verheerlijkt, openlijk verklaart de hele wereld desnoods met geweld en terreur te willen onderwerpen –en dat ook in Europa middels reeds vele tientallen aanslagen doet-, moet helaas worden geconcludeerd dat die vrijheid ook in eigen land in snel tempo aan het verdwijnen is.

Verdedigen we onze vrijheid, of zinken we weg in tirannie?

‘De Westerse beschaving, het product van duizenden jaren inspanningen, is op de drempel van 2018 in verval,’ besluit Roberts. ‘Overal waar we kijken zien we degeneratie. Zullen de Westerse burgers hun vrijheid en zielen verdedigen, of wegzinken in de tirannie die opnieuw zijn vreselijke en allesverslindende kop heeft opgestoken?’

 

Xander

(deels gebaseerd op): (1) Paul Craig Roberts via Zero Hedge
(2) Afbeelding: J.M. Luijt - Eigen werk   / WikiMedia / CC BY 3.0  

 

Indien u wilt reageren op het forum.

 1. Geen hele woorden en/of zinnen in hoofdletters schrijven, wat als schreeuwen wordt gezien. Ook uw Nick name, max. 2 woorden, niet geheel in hoofdletters .Uw nickname mag geen naam zijn van een bekend publiek persoon. Uw posting wordt dan verwijderd.
 2. U kunt accenten aanbrengen middels max. 3 vetgedrukte woorden per posting, cursief of onderstreept.
 3. Posten in zwarte letters op witte achtergrond.
 4. Holocaust ontkenning of het bagatelliseren ervan. Postings worden verwijderd.
 5. Onacceptabele postings, provocaties, schuttingtaal, persoonlijke aanvallen of uitschelden kunnen uw postings zonder mededeling worden verwijderd evenals bij de andere punten.Het beheer kan er ook voor kiezen uw posting aan te passen. 
 6. Lees de Siteregels  http://xandernieuws.punt.nl/content/2009/04/siteregels
 7. Lees de Disclaimer http://xandernieuws.punt.nl/content/2012/01/disclaimer
 8. Geen artikelen of postings van andere websites kopiëren en op dit forum plakken, dit i.v.m. auteursrechten en schadeclaims. Schrijf introductie en verwijs naar de URL van de betreffende website. Uitzondering Wikipedia daar kan het wel evenals Bijbelcitaten.
 9. Plaats geen hyperlinks maar de url van de website, i.v.m. de wet op de auteursrechten. Uitzondering Wikipedia en Bijbelcitaten. Op elk plaatje wat u bij uw naam plaatst zit auteursrechten op, ook al staat dat er niet bij vermeld. Zoek een plaatje dat vrij is van auteursrechten.
 10. Dit is een Nederlands forum. Engelse commentaren vertalen naar Nederlands.
 11. U houdt één vaste nickname aan. Bij verandering van uw nickname ,maak daar melding van op het forum. Post u stelselmatig onder verschillende nicknames dan worden uw postings verwijderd.
 12. Gasten die gefocust zijn op het demoniseren van één bevolkingsgroep. Postings worden verwijderd.
 13. Het vermelden van persoonlijke informatie over een forumgast is niet toegestaan, posting wordt verwijderd. 
 14. Indien het topic niet over een bijbels thema gaat dan alle geloofsdiscussies op het Geloofsforum.
 15. Postings van, naar en over gasten die hier niet meer posten worden verwijderd.
 16. Wees bedachtzaam en let op uw woordkeuze en formulering in uw postings, wat u op het internet plaatst blijft daar staan. Post niet onder uw eigen naam maar gebruik een nicknaam.

Allen: Er is hier een geblockte poster bekend onder de naam Elia , die onder uw naam wil  posten.

Plaats een email onder uw naam in het reactievenster, zodat uw naam niet oneigenlijk gebruikt wordt. Deze spammer kan wel uw naam gebruiken maar heeft geen weet van uw email. Het emailadres dat u gebruikt is niet zichtbaar op het forum. Postings zonder een email worden niet gepubliceerd.  Mvg. Mod.

Geloofsdiscussies naar Geloofsforum. Nodig uw gesprekspartner uit om op het Geloofsforum   Ik Geloof..(Geloofsforum 31)  verder te praten. 

Xandernieuws Team wenst u een Zalig Kertsfeest waarin de geboorte van Jezus Christus wordt herdacht en gevierd. God die  zelf naar de aarde kwam in Zijn Zoon tot behoudenis voor velen die het verlossingswerk van Jezus Christus aannemen, de weg, de waarheid en het eeuwige leven. Xandernieuws Team.

Reacties

koloth op 26-12-2017 16:48

Zolang de meerderheid in Nederland hier voor kiest (d.m.v. om de 4 jaar een nieuwe regering stemmen) kunnen we verder weinig doen. 

JP op 26-12-2017 16:51

"De vraag stellen is hem beantwoorden."

Anneke op 26-12-2017 16:53

Hand in hamd kameraden...De socialisten hand in hand met de islamieten.  Althans, nog wel...totdat deze huurlingen overbodig zijn geworden en de NWO-maffia hun doel heeft bereikt. Een wereldregering, één religie èn wie weet ook nog één taal. 

Eelke Piers op 26-12-2017 16:59

Dit jaar heb ik nergens een uiting van christelijkheid gezien. Niet één kerststalletje en zelfs geen feestelijk klokkegelui of kerstliedjes (traditioneel). Wel veel lichtjes en feestelijke kerstbomen en rendieren.

Xander. Met pijn in mijn hart. U hebt gelijk.

willy op 26-12-2017 17:09

We leven reeds in een vorm van dictatuur zeker in Belgie onder de huidige federale regering die steeds maar nieuwe wetten uitvind om de mensen het leven zuur te maken.Of je het nu weet of niet Belgie is koploper wat het aantal zelfmoorden betreft en ik schrik daar zelfs niet van. En nu zijn de islamisten nog niet aan de macht, in Belgie komen islamitische partijen als paddestoelen uit de grond en doen mee aan de gemeenteraadsverkiezingen volgend jaar zeer kort dus en nog worden ze in Belgie niet wakker!!! dus de haatideologie zal zich verder verspreiden en dat is zeker ook de schuld van ons allen, we hebben de moed niet meer om op straat , en als te islamisten het doen zoals in Brussel dan slagen ze alles kort en klein, dat is de islam ! shalom

lies op 26-12-2017 17:20

Is het niet juist het christendom  dat zijn eigen graf heeft gegraven? en daarmee ook zijn vrijheid prijs gaf. We zijn als chisten gruwelijk lauw of laf of nog erger. allebei ,en laten alles gebeuren. We hebben God in geruild voor het Dikke ikke van de VVD. en lopen van de ene lege hype naar de andere lege hype. De kerk zien we alleen nog met kerst van binnen omdat het zo romantisch is en het onze Dikke ikke een fijn gevoel geeft., Na de kerst weten vele spontaan de kerkdeuren niet meer te vinden . Een sterk vertegenwoordigd chistendom kan de toestroom van de Islam vlot hebben. daar is nu echter totaal geen sprake meer van . en neemt de ideologie van de haat, de Islam, lege plaats die het christendom heeft achter gelaten in. Het zou zo maar kunnen, dat God de gesel van de islam gebruikt om de lauwheid van zijn kinderen af te straffen. We hebben dit alles aan ons zelf te danken.Nog goede voornemens voor 2018?. Laten het geen goede voornemens zijn , maar goede daden. En wordt actief lid van een locale kerk en span je in God en zijn werk.

Tabris op 26-12-2017 17:52

Vrijheid is een geschenk van God, een waar we wel voor moeten strijden.

Alle tirannieke systemen die uw vrijheid onderdrukken zijn van Satan, waaronder de islam.

De mate van Vrijheid is daarom de makkelijkste manier om Goed van Kwaad te onderschijden.

Een persoon die bewust lid is van een van die tirannieke systemen heult bewust met de duivel en is dus nooit te vertrouwen.

Op het moment zetten we de deuren in Europa wagenwijd open voor de duivel en zijn demonen.

Dit kan nooit goed aflopen!

Grietje op 26-12-2017 17:53

@ koloth op 26-12-2017 16:48. "Zolang de meerderheid in Nederland hier voor kiest (d.m.v. om de 4 jaar een nieuwe regering stemmen) kunnen we verder weinig doen." Volkomen gelijk, helaas. Zelfs al zou de kleine nadenkende minderheid m.b.t. dit onderwerp in opstand komen of een opstand willen uitlokken, zou die slapende \ verraderlijke meerderheid zich tégen deze minderheid keren. Daarbij: de haagse E.U.-vazallen zouden niet schromen om, onder het laten "spreken van de koning" ( ... ), met (zware) militaire middelen de opstand hard neer te slaan. Wat is het beste voor jezelf: hiermee bezig te blijven en iedere dag eigen leven te verzuren of zolang de tijd je nog strekt te genieten van je leven en het zinkende schip der staat met de nog steeds dansende en de zich moedwillig domhoudende mensen te laten zakken in het diepe, diepe zwarte water? Immers: men wil dit toch graag? Waarschuwen helpt niet; dit is al 10.000 x 10.000 x bewezen.

Grietje op 26-12-2017 17:57

@ willy op 26-12-2017 17:09. Niet schrijven: "... dat is zeker ook de schuld van ons allen, we hebben de moed niet meer ..." Dit geldt toch niet voor jou? Net zo min als voor velen die op Xandernieuws komen! Hartelijke groet van Grietje.

mijn mening op 26-12-2017 18:38

Zeer interessant boek om te lezen Rob Wijnberg, Nietzsche en Kant lezen de krant.

jan op 26-12-2017 19:01

We moetten niet zeuren en pieppen want we kiezen zelf voor de haagse elite dus wie geef je de schuld je doet er allemaal aan mee shalom

cefas op 26-12-2017 19:19

Toenemende schijndemocratie staat gelijk aan toenemende tirannie.

Klarin op 26-12-2017 19:51

We hebben in grote getale de kersttoespraak van de koning gehoord.

De boodschap was duidelijk! Geen breder ik maar een groter wij.

De koning als de Nederlandse regering roepen de gehele samenleving op solidair te zijn met iedereen die zich

In Nederland vestigd.

Sammy op 26-12-2017 19:59

@Lies, je hebt helaas gelijk. De gemeente van Jezus Christus is een Laodiceaanse lauwe kerk geworden die door God is uitgekotst. Dit blijft niet zonder gevolgen. Dit is heel erg!

Willem op 26-12-2017 20:13

lies op 26-12-2017 17:20.  Ik geef u grotendeels gelijk. Wat de kerk betreft, in heel veel kerken hoor je een slap aftreksel van het evangelie. Logisch dat veel christenen de kerken verlaten. Het duurt niet lang meer dat er buiten de kerken meer christenen te vinden zijn dan in de kerken.

De Vlieger op 26-12-2017 20:28

Heb hiervoor al verslag over getypy. maar het wordt inderdaad onze eigen geloof en normen en waarden verloochen en, en zelfs onderdrukt, t.o.v. moslim geloof. Onvoorstelbaar en wordt ook beschreven op de website en hoever politieke verantwoordelijke verblind worden, door de zogenaamde voorlopige eigen belangen van Frankrijk, vele malen belangrijker achten (https://www.gatestoneinstitute.org/) en via chrom altijd direct vertaald kan worden.

Dit zal in de toekomst ernstige grote gevolgen met zich meebrengen, en in het leger wordt dit als verraders worden beoordeeld. Zie wat de President van Frankrijk doet, kan aanzien worden als veraad, maar hij zelf niet zo kan bekijk en, omdat hij handelsbetrekkingen vele malen belangrijker vindt, met midden oosten is de hoofreden. Inplaats van kapitaal als drijveer te gebruiken, zal het in de nabije toekomst tot grote kapitale fout gerekend worden, en ook niet even terug te draaien zal zijn, met ernstige grote blijvende gevolgen, die al op voorhand te voospellen is, naar welke richting het tij zal keren. Midden oosten speelt het heel slim uit, en hoe men nu de voeten kust, om de kapitalen belangen verder misleid worden, om andere doelen te kunnen bereiken is mij nu wel duidelijk geworden, onvoorstelbaar allemaal, hoe naïef politieke Presidenten kunnen zijn en in Europa wel degelijk op de zelfde lijn gevestigd hebben, om kapitalen belangen te veruilen om andere waarden in onze gekke wereld nog zware tol zal betaald worden.

Dan pas zal Europa totaal geen handelswaarde meer hebben met midden oosten, en weten dat vroeg of laat zuur zal opbreken en de kapitalen belangen volledig zullen keren in het belang van de moslims. Hoe kortzichtig men ook is, zal pas later opgemerkt worden, als het te laat is. Machtverschuiving is al volop bezig, en dit op al duidelijke wijze, of het wordt om andere waarde bewust wordt omgewisseld, wegens er nu kapitalen belangen te veel met gemoeid zijn. Dergelijk machtsverschuiving is al bepaalde tijd begonnen, en nu al volop wel degelijk verder in de nabije toekomst steeds verder uit de hand zal lopen. Omdat men dit zelf wil veroorzaken, maar nu nog niet beseffen of te kortzichtig zijn en naïef en verblind worden, door de kapitalen tijdelijke te grote handelsbelangen.

Dit zou dan het intellect vermogen zijn van bepaalde naïefe politieke verantwoordelijke leiders van Europa. (zie verder in de website)

koloth op 26-12-2017 20:53

Grietje op 26-12-2017 17:53   inderdaad Grietje zo zie ik het ook, anders blijf je helemaal alleen en verzuurd over, het houdt mijn tijd nog wel uit.

Qromwel op 26-12-2017 20:57

jan op 26-12-2017 19:01: "We"? Spreek voor u zelf.

koloth op 26-12-2017 20:57

lies op 26-12-2017 17:20      Welke kerk Lies ? de protestante/katholieke/Jahova ?   In onze ogen deugen ze allemaal niet.

SEO op 26-12-2017 21:45

Er was geen kerstkaart met een stalletje meer te koop.

Op 1e Kerstdag reden Marokkanen met 3 autos met veel getoeter en grote vlaggen zigzaggend door mijn straat.

Eerst was het nog uitzondering, maar ik kom tegenwoordig overal moslima's tegen in Den Haag.

Vrienden en kennissen blijven 'keurig' Islam verdedigen.

Telegraaf sportcolumist Jaap de Groot weer een groot artikel over FCAjax Moslim Nouri en hoe mooi Islam is.

Niemand heeft enig idee van de censuurwetten van Rutte III die nu in NL heersen (WvS 137 c/d)

Niemand heeft enig idee dat Rutte ons leger heeft overgegeven aan Islam steunende bureaucraten in Brussel.

Om kort te gaan. De ophaalbrug van de de Nieuwe Ark, de echte Kerk, alle Christenen en rechtvaardigen, gaat snel opgehaald worden. Zorg dat je binnen bent.

  

tycho op 26-12-2017 21:53

Eelke Piers: Tot mijn vebazing zag ik een kerststal voor het Amsterdamse cafe Papeneiland; hoek Brouwersgragt, Prinsengracht. Volgens mij een zionistisch bolwerk waar ook Clinton zich met een bezoek verwaarde. 

Blauwvoet op 26-12-2017 22:43

 

Het Belgisch Volkslied O dierbaar België, o heilig land der vaad'ren, Onze ziel en ons hart zijn U gewijd, Aanvaard ons kracht en het bloed van ons aad'ren, Wees ons doel in arbeid en in strijd, Bloei, o land, in eendracht niet te breken, Wees immer u zelf, en ongeknecht, Het woord getrouw dat g' onbevreesd moogt spreken. Voor Vorst, voor Vrijheid en voor Recht. Het woord getrouw dat g' onbevreesd moogt spreken. Voor Vorst, voor Vrijheid en voor Recht, : Voor Vorst, voor Vrijheid en voor Recht. : O Vaderland, o edel land der Belgen, Zo machtig steeds door moed en werkzaamheid, De wereld ziet verwonderd uwe telgen, Aan 't hoofd van kunst, van handel, nijverheid. De vrijheidszon giet licht op uwe wegen, En onbevreesd staart gij de toekomst aan. Gij mint uw Vorst, zijn liefde stroomt u tegen, Zijn hand geleidt u op de gloriebaan. Gij mint uw Vorst, zijn liefde stroomt u tegen, Zijn hand geleidt u op de gloriebaan. : Zijn hand geleidt u op de gloriebaan. Juicht Belgen, juicht in brede vol' akkoorden Van Haspengouw tot aan het Vlaamse strand, Van Noord tot Zuid, langs Maas- en Scheldeboorden, Juicht, Belgen juicht, door gans het Vaderland. Een man'lijk volk moet man'lijk kunnen zingen, Terwijl het hart naar eed'le fierheid streeft. Nooit zal men ons van onze haard verdringen Zolang een Belg, 't zij Waal of Vlaming leeft. Nooit zal men ons van onse haard verdringen Zolang een Belg, 't zij Waal of Vlaming leeft. Zolang een Belg, 't zij Waal of Vlaming leeft.

Jan met de Pet op 26-12-2017 22:47

Het gaat er in het Christelijk geloof niet om bij welke kerk je zit, maar om of je gelooft in Christus Jezus en die voor ons gestorven en opgestaan. Welk labeltje je er vervolgens aan hangt, maakt mij niet uit, zolang het maar echt en eerlijk is. De kinderen Gods kijken verder dan een muurtje of twee.

Grietje op 26-12-2017 23:13

@ jan op 26-12-2017 19:01 "we" dat is dus met inbegrip van jezèlf. Niet van vele anderen die een minderheid vormen. Jij moet i.d.d niet klagen als je onder de terreur van de islam komt en moet doorwerken tot je 80-e jr.

mientjei op 26-12-2017 23:16

@ Klarin  19 51   Wanneer worden de nieuwkomers solidair met ons?

Mark S. op 26-12-2017 23:53

Dat laatste; we zinken weg in tirannie.

Ik zie dit domme volk ( de autochtone nederlanders, die dit hebben laten gebeuren, toegejuigd, ervoor gekozen in het stemhokje) geen ommezwaai maken en zich wederom tot Jezus Christus bekeren, zoals de Israelieten dit deden in het oude testament wanner ze van God's geboden waren afgedwaald. Hun bekering was altijd zeer vurig, en God vergaf hen hun zonden en wendde het onheil van hen af.

Nee hoor, het gaat materieel gesproken goed dus waarom zouden ze. Lekker doorgaan zoals ie gaat.

Nog even een kanttekening bij dit artikel: "De euro-socialisten hebben -nog- geen bloedbad aangericht"

Klopt. Geen zichtbaar bloedbad maar wel een onzichtbaar bloedbad. Wat te denken van de ik-weet-niet-hoeveel-tientallen miljoenen abortussen jaarlijks in de Westerse landen, en omdat die het verkeerde voorbeeld geven ook in de niet- Westerse landen. (Alleen al in India jaarlijks meer dan 20 miljoen abortussen) Het is de immorele, anti Goddelijke cultuur die dit veroorzaakt en aanmoedigd. Ik vind dus dat deze Westerse anti Christelijke ideologie al wel zeer dodelijk is maar heel steriel want onzichtbaar.

Jo op 26-12-2017 23:56
Plato spreekt over vijf regerings- of staatsvormen en wel monarchie, aristocratie, democratie, oligarchie en tirannie, wat de hoogste vorm van immoraliteit is, en wat deze laatste betreft, zijn wij met de EU daar op weg naartoe.
 
Voor Plato is de monarchie de meest ideale staatsvorm, tenminste als de monarch deugd en wijsheid bezit.
 
Vanuit de vijf staatsvormen zijn allerlei mengelingen mogelijk.
 
De democratie noemt Plato de zwakste vorm van alle regeringsvormen.
 
Plato gaat er bij het ontwerpen van de ideale staat van uit dat mensen ongelijk zijn.
Die mening staat haaks op het idee van de Franse revolutie van vrijheid, gelijkheid en broederschap, en wat nog steeds de opvatting is, en door de komst van miljoenen bruine/zwarte mensen alleen maar is versterkt, door met name het extreem linkse deel van de bevolking.
 
Rechtvaardigheid in de staat houdt voor Plato in dat iedereen doet waar hij het best voor geschikt is. Zijn concept van ideale staat is dus geen democratie vanwege de vooronderstelling van ongelijkheid van mensen.
 
Een democratie wordt meestal bestuurd door 'darren', zegt hij. Zoals darren een pest zijn voor de bijenkolonie, zijn deze mensen een pest voor de samenleving. Er zijn darren met angel (criminelen) en darren zonder angel (bedelaars). In een democratie is er te veel vrijheid, waardoor zij zal leiden naar tirannie, welke de hoogste vorm is van immoraliteit.
 
Als dat gebeurt in een democratie en zelfs vervalt tot tirannie, zegt hij, heeft het volk het recht om in opstand te komen !
Dasteve op 27-12-2017 00:03

Ik volg dit forum al een hele tijd. Fantastisch Xander en team. Soms bekruipt me het gevoel dat het best een mooi idee zou kunnen zijn dat de volgers van dit forum een keer centraal in het land ergens af zouden moeten spreken. Gelijkgestemden.. elkaar ontmoeten.. het kwam zo in me op

Nieuw Begin op 27-12-2017 00:33

Nostradamus van de Balkan voorspelt:

https://nypost.com/2017/12/26/mystic-who-predicted-isis-9-11-had-two-predictions-for-2018/

( Deze blinde vrouw voorspelde IS, 9/11 en meer...

Nu voorspelt ze dat 2043 de moslims Europa zullen besturen...gelukkig zegt de Bijbel heel andere dingen !

Nieuw Begin op 27-12-2017 00:36

Voor 2018 heeft de blinde vrouw gezien:

1 China wordt de nieuwe wereldleider en de USA de tweede

@ Er wordt op Venus een nieuwe vorm van energie gevonden

We zullen het zien...of niet ha ha!

mientjei op 27-12-2017 01:40

@nieuw begin   ik ga deze blinde vrouw niet blindelings volgen

Hubo op 27-12-2017 02:24

Ik zie de noodzaak van meer repressieve en autoritaire regimes toch vooral gelegen in de internationale economische dynamiek.

Oma op 27-12-2017 04:02

Niet akkoord, Xander. Je verbindt de vrijheid als mens aan religie, aan de kerk, aan het geloof en dat zijn twee verschillende dingen die niks met elkaar te maken hebben...of jawel: de kerk onderdrukt evenzeer en is evenzeer tiranniek als de politiek...'hou jij ze arm, dan hou ik ze dom' weetjewél?? Twee handen op één buik om de machtscontrole, het voorschrijven van regeltjes om het leven van mensen te kunnen bepalen: voor de mácht, voor de poen. En dat is nog steeds zo: de kerk bemoeit zich verregaand met de politiek en beïnvloed regeringen ook door te zetelen in de VN. De ultieme schending van grondwetten en scheiding tussen kerk en staat!

Ik heb géén énkel 'geloof' nodig om een vrij méns te zijn. Wetten zijn er énkel om de maatschappelijke orde te bewaren, om chaos te voorkomen zodat iedereen weet aan welke regels zich te houden zodat bijv niet iedereen kriskras door elkaar rijdt en verongelukt. Mijn vrijheid bestaat uit zelfbeschikking, zélf mijn mening vormen, zélf vrij keuzes maken zonder bemoeienis van kerk of staat en zelf mijn leven bepalen! Dat is mijn Godgegeven Vrije Wil en mensenrécht.

@Marc S: niemánd en zeker geen kerk heeft het récht om zich te bemoeien met de zélfbeschikking van de Vrouw over haar lichaam! Dát is pas immoreel! Jaarlijks sterven vrouwen die gedwongen in schimmige achterkamertjes (illegale) abortus laten plegen omdat zij, terécht, het ongewenste kind van een verkrachter niet willen! Jaarlijks sterven arme, zieke vrouwen die een medische behandeling wordt geweigerd in streng katholieke landen omdat dan de foetus gevaar zou kunnen lopen. Het verwerpelijke, kerkelijk verbod op abortus is daar wet geworden.

Niemand behalve de vrouw zélf heeft het récht om te beslissen over haar eigen lichaam, niemánd! Voor die vrouwen is de 'westelijke, christelijke ideologie' dodelijk, nét als voor de vele dodelijke slachtoffers van aids: de kerk verbiedt de bescherming van condooms tegen de verspreiding van deze dodelijke ziekte en is dus indirect de moordenaar! Voor mij hebben mannen geen recht van spreken, laat staan te verbieden als een vrouw een beslissing neemt, zowel lichamelijk als psychisch, voor háár welzijn. Ongewenste kinderen moeten baren die honger moeten lijden omdat de moeder de middelen niet heeft om haar kind te voeden, vind ik en elke moeder hartverscheurend en een misdaad. Die kinderen geeft de rotkerk ook geen eten en onderdak, wel?! Alhoewel de schijnheilige pedofiel(en) van het vaticaan het rijkste land ter wereld is.

Maar laten we dat eens toepassen op de man: hij mag niet beslissen over zijn lichaam: we verbieden de man om nog sex te hebben voor zijn genot, masturbatie ook niet, hij mag énkel nog sex hebben om zich voort te planten en wordt gestraft indien hij sex heeft zonder dat een kind verwekt wordt...wel? Geen zelfbeschikking voor de vrouw? Dan ook niet voor de man, tenslotte zijn we gelijkwaardig, nietwaar? Dan zijn er ook geen voorbehoedsmiddelen meer nodig én is er geen sprake meer van ongewenste zwangerschappen en abortus? Is dat geen oplossing? (Cynisme, hé!)

edwin vissers op 27-12-2017 08:48

Dasteve op 27-12-2017 00:03

Het boek handelingen hebben de cristenen er uit gecheurd

SEO op 27-12-2017 10:54

De onzin die van de katholieke kansel weer werd verkondigd tijdens Kerst was verschrikkelijk. Iedere derde zin ging weer over 'vluchtelingen', terwijl 99 % gewoon moslim migranten zijn. En er werd bijvoorbeeld gezegd dat 'we allemaal Jezus zijn en elkaar daarom kado's geven.'   

Katholieke parochies transformeren zich tot feel-good organisaties, gezelligheidsclubjes en liefdadigheidsinstellingen. Enorm verlies aan gebedskracht. Enorm verlies aan zegeningen van God. Brrrrrr.

 

Kfir op 27-12-2017 11:09

Nederland heeft tegen Jeruzalem als Hoofdstad van Israël gestemd in de vn...........! Een dwaasheid en grote schande die zijn weerga niet kent en grote gevolgen zal hebben.......! Men is gecapituleerd voor de chantage van deze  islam ideologie!!!!! Europa (inclusief dit kleine snertlandje), solliciteert hiermee naar een groot pak slaag.........!! En die zal het krijgen ook!!

De Vlieger op 27-12-2017 11:40

Dasteve is geen slecht idee, maar dient eerst voldoende interesse te zijn, en waar is de beste plaats en ruimte hiervoor en welke dag, Vermoedelijk op zaterdag mij het beste lijkt en dit zal ook niet gratis zijn, wegens ruimte huren altijd geld kost, of iemand zou het sponseren, weet ik niet. Om dergelijke zaken te organiseren weinig of geen verstand van. Wens er wel op te reageren, toch kleine moeite is, om hier verder vragen over te stellen, omdat het mij wel interessant zou kunnen zijn, indien iemand het zou kunnen organisren, wel enige mogelijkheden dient te ontwikkel en, om het te kunnen laten slagen.

Kees van Kesteren op 27-12-2017 11:47

Deens parlementslid roept op alle vluchtelingen te deporteren!

Dat is nog is "Goed Nieuws" wat ik vanmorgen las op de site van Fenixx.....

willy op 27-12-2017 12:01

@Grietje : inderdaad dit geldt voor mij ook maar ook voor jou en zo blijven we bezig. we moeten in actie schieten zelfs ex president Obama zegt het de mensen moeten meer naar de pub ( cafe) en met elkaar terug leren praten en indien nodig protesteren !! Shalom

vlokje op 27-12-2017 12:50

heeeel klein puntje van kritiek, heel klein maar hoor

fout van het christendom is dat ze te veel achteromkijken en niet vooruit

de kerk zou ons moeten voorbereiden op de ellende die komen gaat, en de verwachting levend houden, wordt naar mijn gevoel veel te weinig gedaan

Rienus op 27-12-2017 15:33

Over welke vrijheid moeten we het hebben. Iedereen wordt aangestuurd en dat gaat uiteraard vaak subtiel. Er is altijd de sturing via de pers en ik ga daar een aantal voorbeelden van geven.

http://media.tpo.nl/2017/12/26/jan-jaap-wal-nrc-handelsblad-bukte-kritiek-coca-cola/

De ‘kwaliteitskrant ‘ NRC reageert wel heel vreemd als er gedreigd wordt.

https://forum.viva.nl/gezondheid/het-gemalen-ijzer-in-kellogs-super-k/list_messages/59877

Een leverancier van ontbijtgranen is kennelijk in staat rotzooi te verkopen met het vreemde idee dat consumenten dat gezond vinden. De wetenschapper durft voor de camera na een aantal driegementen zijn momd niet meer te openen. Een andere wetenschapper die betaald wordt door Unilever vindt de uitzending slecht en levert hilarisch dom commentaar.

Wat ik hiermee duidelijk probeer te maken is dat dus vrijwel niemand nog vrij is. Wij zitten allemaal op een of andere manier in een wereld waarin het kapitaal onze mening stuurt en voor een hele grote groep ook bepaalt. De teloorgang van zwarte piet is een ander voorbeeld en zo kan je het nog veel breder trekken.

https://www.bnr.nl/opinie/bernard-hammelburg/10306601/oorlogspresident-obama

In de huidige snoezige wereld lopen veel mensen te verzuchten hoe graag ze Obama terug zouden willen. Hoe komen die mensen er toch bij dat Obama zo’n zege zou zijn geweest?

http://www.destaatsschuldmeter.nl/amerika-verenigde-staten-vs-usa/

Vanaf 20-01-2009 is Obama president en is de staatsschuld in de acht jaar van zijn periode explosief gestegen. Dat kan moeilijk anders als je continue je spierballen laat rollen en enorme domme blunders scoort.

Dus de meerderheid wil een man terug van wie gezegd kan worden dat hij een uitstekende pers heeft gekregen en nog, in de MSM, maar eigenlijk een ramp was voor Amerika. En zo komt het dus dat een ECB miljarden euro’s bijdrukt. De EU er van overtuigd is dat het Afrikaanse en moslim probleem opgelost kan worden door het probleem hier naartoe te verplaatsen.

AngelB op 27-12-2017 16:54

Xander, heel hartelijk bedankt weer voor de waarschuwingen. Wat fijn om eens (X)ander nieuws te lezen dan de voorgekauwde rotzooi van vele andere "nieuwssites".

@Lies, helemaal mee eens. Het Woord is niet meer acceptabel, dus passen vele kerken het aan zodat het hen wel aanspreekt. Dit staat ook geschreven in 2 Tim 4. Dat men de gezonde leer niet meer zal kunnen verdragen. Dank je voor de oproep, ik betrek het ook zeker op mijzelf. Bidders en werkers zijn er nodig, met rechte prediking van het Woord.

Een gezegend 2018 alvast

De Vlieger op 27-12-2017 19:16

Vlokje, feef antwoord wij lopen achteruit in plaats van onze westerse moraal en geloof en levenwijze, wordt dit vooor Macron nu veel minder belangrijk, en wenst meer moslim heloof en moraal. President Macron en amdere Europese leiders hier voor willen inboeten t.o.v. zogenaamde koran geloof en hierdoor hoger moraal en respect zou inhouden, t.o.v. westerse samemleving, wel degelijk totaal niet kunt vergelijken. Dit zou toch ondertussen wel al langer bekend zijn. Midden oosten waar Macron steeds neer handelsrelaties aangaat, in ruil voor totaal geen opmerkingen te maken, wat er in die bepaalde moslimlanden wel degelijk ernstige problemen bewust volledig negeert. Om geen kritiek of niet voor de voeten te willen lopen, van die  landen als Jemen, dat nu in oorlog is, en waarop Macron nu handels relaties heeft en ook met andere moslim landen. Zoals Teheran die in Jemen en LIbanon en Syrië steeds meer en meer invloed wil in midden oosten. Tijdens de westerse handelsbetrekkingen, wordt constant rekening gehouden, met de invloed op de westerse samemleving, en hierdoor wordt ook, via de moslim landen, steeds meer en meer invloed op de westerse wereld. Dank zij de President van Frankrijk en andere belangrijke politieke leiders van Europa. Zie ook verder de bijkomende conflikten in midden oosten, die mogelijk nog verder uit de hand kunnen lopen, niet uitgesloten zijn.

(http://missingpeace.eu/nl/2014/08/iran-en-vs-verantwoordelijk-voor-chaos-in-het-midden-oosten)

Dit is ook de echte reden, dat de normen en waarde en koran geloof steeds meer en meer invloed in de westerse beschaving begint te krijgen. Het christelijk geloof of andere geloven steeds meer en meer op de achtergrond verschoven wordt, en steeds minder belangrijk begint te worden, voor bepaalde politieke leiders van Europese landen. Steeds minder belangrijk vinden, wegens handelsbelangen en steeds meer en meer belangrijker achten en steeds meer en meer rekening te houden met de levenswijze van moslims en hun eigen geloof en eigen moraal of gewoontes, steeds meer in de nabije toekomst steeds meer moeten rekening gehouden worden, t.o.v. de westerse levenswijze steeds verder zal verdrukt worden. Dankzij onderandere, Macron en andere veranrwoordelijke politiekers in Europa.Dit is vooruit kijken alijd belangrijker is, dan achteruit kijken, en hopelijk nu ook duidelijker geworden is, wat er eigelijk werkelijk aan de hand is, en duidelijker zou worden en ook mijn bedoeling is.

Hier gaat Macron dan ook nog zelf extra aan meehelpen, met nog andere Europese presidenten en voorzitters. Dit is afbraak aan hun eigen waarde en geloof en moraal wel degelijk verder uitgeholt wordt. (zie mijn opmerkingen bovenaan, bij de andere reacties.)

Mark S. op 27-12-2017 22:49

Weer zo'n jonge moslim die dankbaar is dat ie met zijn hele familie  in Duitsland mag opgroeien, ver weg van alle haat en geweld waar ze voor op de vlucht waren:

http://www.telegraaf.nl/nieuws/1477685/afghaan-15-steekt-duits-meisje-dood

Dasteve op 27-12-2017 23:41

@ devlieger. Klopt, zoiets organiseren is geen kinderspel. Toch blijf ik soms met de gedachte spelen. Wie weet in de toekomst. 

Wardje op 28-12-2017 09:07

Toen Plato op Sicilië zijn ideeën over de staat in praktijk kon brengen, kwam daar niet veel van terecht. Iets anders is: het scheiden van ouders en kinderen dat hji propageerde; dat komt niet overeen met Openbaring en natuurrecht.  Zijn goede inzichten, meesterlijk vertolkt, blijven het avondland insprireren.   ---  @Jo op 26-12-2017 23:56 

De Vlieger op 28-12-2017 11:33

Dasteve, er dient eerst iemand de leiding en voortouw te nemen, om programma voorop te stellen. Iemand die weet wat er in de wereld allemaal speeld, en van wat de achterliggende reden, zowel financiële belangen, als strategische en politieke bedoelingen ook op voorhand inhouden. Weet wel groot deel hierover, maar datums en cronologische volgorde voorop te stellen, dien je toch heel wat tijd voor nodig te hebben, en veel gevens te hebben, om en zo goed mogelijk beeld naar de geïntresseerde of bezoekers zo goed mogelijk in scherp beeld te kunnen weergeven. Het beste is, via tekst en anologie met scherm projectie of dergelijke, ook duidelijker te volgen zou zijn, en hier duidelijk overzicht over te geven, waarom dit allemaal zo is.

Mogelijk Xandernieuws hier interesse voor zou hebben, weet ik niet, maar via dit bericht tegelijk zou vragen of er voldoende interesse voor is. Wegens de Medewerkers of redactie hier alle dagen met deze nieuwsberichten meer kennis en berichten in het arsief heeft, en meer mogelijkheden voor zou hebben, i.v.m. profitionaliteit en ook meer ervaringen hebben, die wel noodzakelijk zijn, om dit eventueel volledig op punt te kunnen brengen. Weet niet of Xandernieuws en verantwoordelijke of redactie hier voldoende interesse zou hebben, weet ik niet, maar toch vraag waard is. Indien nodig wens ik ook bepaalde gevens van Website ook mogelijk overzichten, zou kunnen geven van bepaalde conflict gebieden in de wereld, die nog altijd gevolgen kunnen veroorzaken, wel mogelijk zou kunnen geven of verzenden.. Dit zou dan wel best van andere e-mail dienen verzonden te worden, en niet via reacties in de website niet voor voorzien is.

Tegelijk wens ik al de Medewerkers van Xandernieuws en verandwoordelijke en al de mede geïnteresseerde van Xandernieuws en hoopvol nieuw jaar2018 mag worden, en tegelijk met positieve hoopvolle energie deze nieuwsberic ten en reacties te kunnen blijven ondersteunen, wel belangrijk medium is.

Commentaar
Jouw naam/bijnaam
Website url
E-mail
Je Punt profiel
Hou mij op de hoogte
Ik wil op de hoogte gehouden worden
Dit is een verplicht veld
Laatste Reacties

Rubrieken
Site Info
Email adres Administrator:
xandernieuws@gmail.com
 
Email adres Moderator:
modxnieuws@gmail.com
 
Overnemen eigen artikelen (in blauw en rood onder Headlines) alleen met toestemming.

Reacties, tips en opmerkingen worden erg gewaardeerd en altijd gelezen, maar vanwege het zeer grote aantal ben ik helaas niet in staat om (tijdig) op alle emails te reageren. Graag hiervoor uw begrip!

Privacy Bescherming:
 
Indien u Xandernieuws, dat bij Mijndomein is ondergebracht, leest en reageert op de Xandernieuws forums, doet u dat vrijwillig en is uw IP adres en emailadres- indien u dat vermeldt - bekend en wordt opgeslagen. Ook uw (nick) naam waaronder u post wordt opgeslagen. Xandernieuws zal uw gegevens nooit aan derden doorgeven. Indien u zich opgeeft voor het ontvangen van de nieuwe artikelen per email, zal Xandernieuws ook die gegevens nooit aan derden geven. We houden uw gegevens privé, tenzij de wet of rechterlijke macht ons dwingt uw gegevens aan hen te verstrekken. Datalekken in het systeem vallen onder de verantwoordelijkheid van Mijn Domein.Domeinregistratie en hosting via mijndomein.nl