Headlines


Actuele Discussies

 

Abonneren

Abonneer je nu voor nieuwe artikelen op deze website!

Iraanse generaal dreigt VS: Verlaat Syrië, of de hel zal losbarsten

Amerikaanse gevechtsvliegtuigen verhinderen dat Russische bommenwerpers doelen van ISIS bestoken

 
Russische Su-35’s (foto) moesten een Amerikaanse F-22 verjagen, die een Su-25 bommenwerper verhinderde om een doelwit van ISIS te vernietigen. (Afbeelding: Getty Images (3)).

De commandant van de Iraanse Revolutionaire Garde, brigadier-generaal Haj Qassem Soleimani, heeft via Rusland een officieel dreigement aan de Verenigde Staten gericht: ‘Mijn boodschap aan het militaire commando van de VS is: als de strijd tegen ISIS beëindigd is, zal geen enkele Amerikaanse soldaat in Syrië worden getolereerd. Ik adviseer jullie om zelf te vertrekken, of jullie zullen daartoe worden gedwongen.’ Als de VS dit weigert, ‘zullen de poorten van de hel zich openen.’

 

Iran beschouwt de aanwezigheid van Amerikaanse soldaten als een illegale bezettingsmacht – wat volkenrechtelijk gezien klopt, want alleen Rusland en Iran zijn op uitnodiging van de legitieme Syrische regering aanwezig in het land. Soleimani dreigt daarom met ‘verrassingsmaatregelen zoals jullie nog niet eerder hebben meegemaakt’ als Amerikaanse troepen toch in Syrië blijven.

Het Kremlin heeft het Pentagon laten weten dat Iran net zolang in Syrië blijft als president Assad dat wenst, maar dat Rusland geen luchtsteun zal verlenen aan eventuele Iraanse aanvallen op Amerikaanse troepen. Moskou wil per se buiten een eventuele militaire confrontatie worden gehouden. (1)

Amerikanen hinderen Russen bij bombarderen ISIS doelen

Boven Syrië vinden inmiddels dagelijks confrontaties plaats tussen Russische en Amerikaanse gevechtsvliegtuigen. Geschoten wordt er weliswaar niet, maar de Amerikanen proberen keer op keer Syrische en Russische bommenwerpers te verhinderen om doelen van ISIS –zoals ook generaal Flynn dit jaar heeft toegegeven een creatie en instrument van de VS- te bestoken.

Generaal-majoor Igor Konashenkov gaf als voorbeeld een Amerikaanse F-22 die op 23 november hitte-‘flares’ afwierp en gevechtssimulaties uitvoerde om te voorkomen dat een Russische Su-25 een ISIS bolwerk in de stad Mayadin vernietigde. De F-22 vertrok pas toen de bommenwerper hulp kreeg van twee Su-35 jagers.

De Amerikanen beweren dat de Russen opzettelijk ‘gevaarlijke manoeuvres’ uitvoeren boven Syrië, die tot ‘botsingen’ zouden kunnen leiden en zelfs ‘het per ongeluk neerschieten van een Russisch vliegtuig’, zoals luitenant-kolonel Damien Pickart verklaarde. De reactie van generaal Konashenkov: ‘De uitspraak van het Amerikaanse leger dat een deel van het Syrische luchtruim de VS toebehoort, is eigenaardig. Syrië is een soevereine staat en een lid van de VN. Daarom is de VS geen eigenaar van een deel van dat luchtruim.’ (2)


Xander

(1) Zero Hedge
(2) Zero Hedge
(3) Afbeelding: Getty Images (vrij voor redactioneel en niet-commercieel gebruik)

 

Indien u wilt reageren op het forum.

 1. Geen hele woorden en/of zinnen in hoofdletters schrijven, wat als schreeuwen wordt gezien. Ook uw Nick name, max. 2 woorden, niet geheel in hoofdletters .Uw nickname mag geen naam zijn van een bekend publiek persoon. Uw posting wordt dan verwijderd.
 2. U kunt accenten aanbrengen middels max. 3 vetgedrukte woorden per posting, cursief of onderstreept.
 3. Posten in zwarte letters op witte achtergrond.
 4. Holocaust ontkenning of het bagatelliseren ervan. Postings worden verwijderd.
 5. Onacceptabele postings, provocaties, schuttingtaal, persoonlijke aanvallen of uitschelden kunnen uw postings zonder mededeling worden verwijderd evenals bij de andere punten.Het beheer kan er ook voor kiezen uw posting aan te passen. 
 6. Lees de Siteregels  http://xandernieuws.punt.nl/content/2009/04/siteregels
 7. Lees de Disclaimer http://xandernieuws.punt.nl/content/2012/01/disclaimer
 8. Geen artikelen of postings van andere websites kopiëren en op dit forum plakken, dit i.v.m. auteursrechten en schadeclaims. Schrijf introductie en verwijs naar de URL van de betreffende website. Uitzondering Wikipedia daar kan het wel evenals Bijbelcitaten.
 9. Plaats geen hyperlinks maar de url van de website, i.v.m. de wet op de auteursrechten. Uitzondering Wikipedia en Bijbelcitaten. Op elk plaatje wat u bij uw naam plaatst zit auteursrechten op, ook al staat dat er niet bij vermeld. Zoek een plaatje dat vrij is van auteursrechten.
 10. Dit is een Nederlands forum. Engelse commentaren vertalen naar Nederlands.
 11. U houdt één vaste nickname aan. Bij verandering van uw nickname ,maak daar melding van op het forum. Post u stelselmatig onder verschillende nicknames dan worden uw postings verwijderd.
 12. Gasten die gefocust zijn op het demoniseren van één bevolkingsgroep. Postings worden verwijderd.
 13. Het vermelden van persoonlijke informatie over een forumgast is niet toegestaan, posting wordt verwijderd. 
 14. Indien het topic niet over een bijbels thema gaat dan alle geloofsdiscussies op het Geloofsforum.
 15. Postings van, naar en over gasten die hier niet meer posten worden verwijderd.
 16. Wees bedachtzaam en let op uw woordkeuze en formulering in uw postings, wat u op het internet plaatst blijft daar staan. Post niet onder uw eigen naam maar gebruik een nicknaam.

Allen: Er is hier een geblockte poster bekend onder de naam Elia , die onder uw naam wil  posten.

Plaats een email onder uw naam in het reactievenster, zodat uw naam niet oneigenlijk gebruikt wordt. Deze spammer kan wel uw naam gebruiken maar heeft geen weet van uw email. Het emailadres dat u gebruikt is niet zichtbaar op het forum. Postings zonder een email worden niet gepubliceerd.  Mvg. Mod.

Geloofsdiscussies naar Geloofsforum. Nodig uw gesprekspartner uit om op het Geloofsforum   Ik Geloof..(Geloofsforum 31)  verder te praten. 

Reacties

Pagina12
cefas op 10-12-2017 15:41

Speelt de VS dubbelspel? Hoe halen ze in het hoofd om de Islamitische moordmachine IS te beschermen.

Tom Hendrix op 10-12-2017 16:18

Wat leven we in "barre tijden". Ik vrees, dat eerdaags "de bom barst". En daar werkt men bewust naar toe, in mijn optiek. Verder eens met het artikel.

Luca op 10-12-2017 17:17

De NWO wilt niet anders...hoe ze zelf alles willen overleven dat zou ik wel willen weten...

John op 10-12-2017 17:27

De Amerikanen steunen rebellen tegen de Syrische regering. Wat is de rol van de Israëli's? Zij zullen een agenda hebben. De Amerikanen moeten zich gewoon terugtrekken. Laten die lui het zelf maar oplossen. 

Hans op 10-12-2017 17:29

Overal waar de Amerikanen zich na de 2e wereldoorlog mee hebben bemoeit is schandelijk mislukt. In alle gevallen laten z de situatie slechter achter dan het bij aanvang was. Maar onze regering loopt nog steeds netjes aan het lijntje mee, alles wat de Amerikanen zeggen en doen vlogen wij als trouwe schapen. Geloof dat het nu wel eens tijd wordt om een eigen standpunt in te nemen, ooit heeft het Marchall plan ons er boven op geholpen , maar hiervoor hoeven we niet eeuwig dankbaarheid te blijven tonen, eens houd het hopelijk op en gaan we zelf weer nadenken en beslissen.

Ivan Chapka op 10-12-2017 17:35

@Cefas, ze beschermen niet alleen IS, ze hebben die islamitische slachters zelf gecreëerd. Onbegrijpelijk en walgelijk maar helaas al te waar. Dit maakt de VS medeschuldig aan de vele slachtingen in Syrië en Irak. En @ Tom Hendrix als die bom barst dan staan de VS tegenover een immens groot leger van zowel Rusland als China. Hebben ze nog niet genoeg geleerd in Vietnam? Je kan nog zo'n technisch leger hebben, maar tegen een leger van 2 miljoen man? Ik denk niet dat Trump dit zal toestaan, maar je weet nooit.

Pluto op 10-12-2017 17:40

Is is een uitvloeisel van de verwijdering van Sadam, een verschrikkelijk monster evenals kim jong-un. Dat Amerika Is heeft gecreeerd gaat mij te ver, maar er zijn altijd onvoorziene omstandigheden, zeker in het midden oosten. Gezien de plannen van Iran met Israel snap ik best dat Iran geen pottekijkers duldt en usa koste wat kost wil zien vertrekken.Hoewel er nauwelijks amerikaanse troepen in syrie zijn/geweest.

Al met al staan wij niet aan het einde van een oorlog, maar aan het begin van een veel groter treffen. Rusland wil geen confrontatie met USA , Iran doet verstandig haar retoriek en bedreigingen te dimmen. De wereld staat op een tweesprong waar onze beschaving op het spel staat.

Helaas is niet alles diplomatiek op te lossen,  Is /moslim strijders zwijgen niet eerder dan ze bij allah zijn. 

 

Wim op 10-12-2017 18:42

Hier is belangen vermenging en stratische belangen mee gemoeit, maar wat IS betreft beschermd worden door de Amerikanen is helemaal te gek. Vermoedelijk zit hier nog wel meer achter dit steekspel, waar het fijne nog niet van weten. De vraag is, wat is nu de bedoeling van Amerika daar pernament aanwezig wil zijn, met militaire en politieke bedoeling heeft in de nabije toekomst wil beïnvloeden. Amerika weet dat Rusland in Syrië pemanent hoofdrol wel blijven spelen, om President Bashar Hafiz al-Assad in zijn functie te kunnen behouden, met steun van Rusland. Dit is ook al op voorhand verder afspraken zijn gemaakt met Rusland. Dit is ook de reden dat Rusland ook onlangs Assad in Rusland uitgenodigd heeft. Natuurlijk de rol van de Amerikanen t.o.v. IS is mij ook raadsel, maar daar is mogelijk tactische reden of dergelijke. Het lijkt op eerste zicht en vreemde situatie te zijn. Hier zit altijd en bepaalde tactische reden achter, die nu niet direct logisch lijken, en ook wel vreemd lijkt, maar daar zit volgens mij wel meer achter, dan men op eerste zicht kunt vermoeden.

Het is in iedergeval en tactische machts situatie aan de gang, met verschillende partijen en de vraag is, of Iraan die blijkbaar ook rol in Syrië wil blijven spelen en zich ook wil laten gelden, t.o.v. de Amerikanen daar niets te zoeken hebben. Mogelijk nog tot conflict kan leiden, wegens Amerika zijn macht wil laten gelden in Sysrië en dit mogelijk tot ernstige conflicten kan escaleren, zeker niet uit te sluiten is.  Weet wel dat er al aanvaring is geweest is met Russische militairen, die de Amerikanen even en aanval lesje hebben gegeven en opdat moment vernederde nederlaag konden vertrekken op en bepaald gebied, waar zij niet getolereerd werden.

Amerika wil daar voet aan de grond blijven hebben, voor hoe het daar verder zal uitdraaien en beseffen dat Rusland hierin en grote rol blijven spelen, t.o.v. Assad volledig bewust blijven steunen, samen met Iraan. Dit zien nu ook de Amerikanen onder hun ogen en toen tijd geleden bombardementen hebben uitgevoert hebben, en zich toen gevestigd hebben en nu mogelijk in dubbelezinnige situatie verzeilt geraakt, zekerniet uitsluit. Wegens men ook voet aan de grond wil houden, dit wel de echte hoofdreden is. Wens mij in deze wespennest geen partij te kiezen, of zelf hier te willen gaan oordelen hoe dit verder dien bekeken te worden. Het is geen eenvoudige en ingewikkelde situatie die al tijd aan de gang is, maakt het niet gemakkelijker op. Zeker voor Amerika, wegens Rusland wel degelijk strategisch belangen wil behouden. Iraan wil ook militaire en politieke rol in wil blijven spelen, wel duidelijk-er wordt. Dit zijn de belangrijkste dreefveer voor Amerika als voor Rusland, en nu pas de Amerikanen dit nu ook beginnen in te zien en te beseffen. Dit is ook de echte reden, dat Amerika zich nu in deze ingewikkelde gevaarlijke steekspel situatie willen laten gelden, maar eigenaardige tactische strategie speelt, die van butenaf wel heel vreemde situatie naar de buitenwereld toe, wel degelijke ernstige vragen over stelt, wel best kan begrijpen.

cefas op 10-12-2017 18:55

@ Ivan Chapta 17.35

Dat heeft de VS dan ook gedaan met het creeren van de Taliban in Afganistan om tegen de Russen te vechten, toen die klus geklaard was keerden de Taliban zich tegen de VS. Zo houdt de oorlog wel aan de gang en dikke winst voor het industrieel-militair complex. De elite en deep state dus. Ik zou, als vader, mijn zonen daar, als slachtvee, toch niet aan willen opofferen.

Weesie op 10-12-2017 19:24

Amerika (let wel:niet de gewone Amerikanen) gedraagt zich als een schurkenstaat. Oorlog in Vietnam Irak Chili Afghanistan Servie enz. Wie morgen?

Crisis veroorzaken door banken te laten ploffen. De belastingbetaler moest bijspringen.

Met behulp van de  familie Rothschild https://nl.wikipedia.org/wiki/Rothschild_(geslacht) en aanhang.

Lino op 10-12-2017 19:36

@Luca :: Bekijk, als je wilt, youtube-video 'Elite Underground Tunnels and City Completely Stocked March 2013'. En er is veel meer over te vinden op internet. Dat dit zou gebeuren is al voorspeld in de Bijbel: Openbaring 6:15. Ze gaan straks dus ondergronds.

Tom Hendrix op 10-12-2017 19:36

@ Ivan Chapka: 17.35. uur. Inderdaad, de rol van de USA, is wel zeer discutabel in deze, zeker gezien het feit, dat vermoedelijk onder de Potus Obama, IS in het zadel is geholpen door de Obama regering en the " Deep State".

De Potus Trump geeft ik in ieder geval nog wat krediet, omdat hij standvastig heeft uitgevoerd wat al 10 tallen jaren was beloofd door de USA, het verplaatsen van de USA Ambassade van Tel Aviv naar Jeruzalem.

@Cefas: Ook met U eens.

tycho op 10-12-2017 20:15

Beste Hans: De Marschalhulp heeft Nederland van de Amerikanen gekregen op voorwaarde dat wij soldaten leverde voor hun oorlog in Korea. Voor de oudjes hier was het eind jaren veertig nog steeds afzien geblazen. Drees is daarop ingegaan en heeft daardmee goede sier gemaakt voor de PvdA. In Amsterdam zag je ineens veel verkiezingsbordjes aan de raamkozijnen gespijkerd met de tekst kies PvdA. De PvdA (die het land verziekt hebben) werd groot en zo ook de Nederlandse erevelden in Korea. Ik denk dat het volk toch liever een snee brood minder gegeten had als zij geweten hadden dat die snee brood met het bloed van de Hollandse jongens betaald was. Zij waren toch al sedert de crisis en de hongerwinter toch al niet veel meer gewend dan aardappelschillensoep, tarwebrood en suikerbieten. 

FvDlid op 10-12-2017 20:53

Ik snap het van de kant van Iran, ze proberen richting Israel te gaan, een voorbeeld daarvan is de basis in Syrie waar Israel recent op heeft gebombardeerd. Vorr Iran is het natuurlijk wenselijk dat er Amerikaanse troepen in Syrie zitten want ze moeten Syrie doorkruizen om Isral te bereiken.

Dit wijst er op dat Iran steeds dichter bij de Joden kruipt.

Stay Woke

vijgeboom op 10-12-2017 20:54

We weten dat het flink zal gaan losbarsten en het zou raar zijn als het rustig zou worden daar alvorens het Koninkrijk komt. Niet dat we moeten hopen op oorlog maar de profetien dus Gods woord is er duidelijk genoeg over. Zacheria 12, Ezechiel 38 en Jesaja 17.

Komt u maar Here Jezus Christus want mensen kunnen niet zonder Gods regering.

Infidel4U op 10-12-2017 21:02

Amerika heeft geen enkel recht om in Syrië te zijn. Zo simpel is het. Dit valt in de categorie "zich onrechtmatig mengen in de binnenlandse aangelegenheden van een souvereine staat". Rusland en Iran zijn daar op verzoek van de Syrische president en mogen daar dus wél zijn. De "internationale gemeenschap" bewijst maar weer eens hoe hypocriet zij is en in de zakken van de globalistische elite zit, door niet tegen de illegale aanwezigheid van de VS in Syrië te protesteren.

Pluto op 10-12-2017 21:08

Usa heeft het machtigste leger in de wereld, 600 miljard is het jaarlijkse budget, nederland 6 miljard. de westerse wereld heeft makkelijk praten, immers uncle Sam waakt over onze veiligheid.Controversieele besluiten hoeven wij nooit te nemen, wij prevereren onze onschuld, ipv vuile handen te maken. Ik denk dat wij hoe dan ook , ten alle tijden veel verschuldigt zijn de USA. Wij kunnen en zullen nooit in staat zijn onze veilgheid te waarborgen. Natuurlijk, iedereen snakt naar minder wapens, maar minder wapens zullen niet meer veiligheid bieden, in tegendeel. 

Het zijn niet de wapens die oorlog maken maar de mens, indien de haat plaats maakt  om meer om te zien naar elkaar en wantouwen voor vertrouwen, dan komt er een nieuwe wereld, waar geen honger en geen geweld meer is. Jaarlijks 600 miljard voor bewapening is de grootste misdaad tegen de mensheid. Het geld kan en moet geinvesteerd worden om hongerigen te voeden en zieken te genezen.

 Er is geen hoger doel om naar te te streven, uiteindelijk zijn we het naar elkaar verplicht, het is onze opdracht in deze wereld.

De mens heeft geen keus, deze weg leidt naar vernietiging van onze beschaving, dit is tevens het bewijs van de onmacht van de mens , die niet snapt dat zijn welzijn evenredig is met de minste op deze aardbol.

Hubo op 10-12-2017 21:52

Het staat voor mij al lang vast dat de VS IS gebruiken om de positie van Assad in Syrië te verzwakken en om een aanleiding te hebben om actief te zijn in Syrië.Ze zeggen dan natuurlijk wel dat het ze erom gaat het demokratisch verzet te steunen,maar n de praktijk kunnen we dat met een korreltje zout nemen.

Het zal lastig zijn de amerikanen te dwingen om vreedzaam Syrië te verlaten.Bovendien zullen ze maar al te graag iedere aanleiding aangrijpen om toe te slaan in Iran.Het is nu nog vooral een zenuwenoorlog en vooral de amerikanen zijn natuurlijk gewend dat ze er ongeacht het resultaat altijd wel goed mee weg komen.

Die hoogmoed zou toch eens een keer voor de val moeten komen,maar dan zouden toch in de eerste plaats de russen eens een keer krachtig druk moeten uitoefenen.Het is tragisch dat de wereld niet wil nzien dat de VS en de westerse bondgenoten de hoofdschuldigen zijn in de syrische burgeroorlog.

Albatros op 10-12-2017 22:09

Luca op 10-12-2017 17:17

Business insider heeft daar een artikel aan gewijd, in de vorm van bunkers, Luca, ze zijn er reeds in de VS met alles erop en eraan, van alle luxe voorzien, die zijn te koop of te huur.

Albatros op 10-12-2017 22:11

https://www.businessinsider.nl/vivos-xpoint-doomsday-shelter-photos-2016-12/?international=true&r=US

Bijgaand de link, behorend bij mijn eerdere reaktie.

Een ander geluid op 10-12-2017 22:19

De legitieme Syrische regering..............

Hoe legitiem is een regime, dat door een staatsgreep aan de macht is gekomen ? De Syrische Ba'ath partij is in 1963 door een staatsgreep aan de macht gekomen. In 1966 was er een interne strijd tussen het linkse Militaire Comite van Ba'ath en de rechtse burgervleugel van de Ba'ath partij, waardoor Hafiz al-Assad aan de macht kwam. Sinds die tijd is de familie al-Assad aan de macht en zijn er in Syrië nooit vrije verkiezingen geweest.

Moraal van het verhaal; als je maar lang genoeg aan de macht bent, wordt je blijkbaar vanzelf legitiem.

Dan kunnen we op deze site ophouden over de legitieme president Janoekovytsj, die zelf de benen genomen heeft. Dus zijn ambt heeft neergelegd en na vrije verkiezingen opgevolgd is door de huidige legitieme regering van Oekraïne. 

cefas op 10-12-2017 23:44

@Ivan Chapta 17.35

Als het erop aan komt heeft China geen 2 miljoen soldaten maar 200 miljoen van die lui, precies zoveel als in de Bijbel staan vermeld. 2x10.000x10.000. En die soldaten worden ingezet aan het einde van de Grote verdrukking tegen Israel, maaaaar dan komt de Messias om met allen afterekenen die tegen Israel waren. Maranatha en dan komt de Shalom voor de aarde en zal er geen oorlog meer zijn.

Hit op 11-12-2017 02:34

Hans op 10/12 . Even terverduidelijking. De oorlog in 1940 was set up bij de Amerikanen in de eerste plaats . Zij zijn degene geweest die Duitsland gefinancieerd hebben . Daarna hebben de Amerikanen het Marchall plan ingezet en Europa aan finncielele  banden gelegd .  Dus uiteindelijk hoeven wij echt niet dankbaar te zijn met hun financieren van de opbouw van Europa (Holland )  . Als een Amerikaan van de U.S.regering met een voorstel komt ..loop dan hard weg , je kan er donder op zeggen dat men iets aan het uithalen is .

Wardje op 11-12-2017 06:44

Nieuwe vindplaats van "brieven uit Syrië", een land terecht trots de enorme druk te hebben weerstaan. "VS..misdadig bezig"(28-10)http://www.katholiekforum.net/2017/10/26/een-bericht-uit-syrie-van-pater-daniel-maes/

Tom Hendrix op 11-12-2017 09:16

@cefas: 23.44. uur, op 10/12. Daar zie ik vol vertrouwen naar uit cefas. Maranatha Heer Jezus!

Qromwel op 11-12-2017 10:33

Bloemrijk taalgebruik door een Iraanse generaal. Sheherazade is er niks bij. Dragen Amerikaanse topmilitairen oogkleppen? Benieuwd wanneer Amerikaanse arrogantie zich wreekt.

Dokter Diamond op 11-12-2017 11:03

Als Jezus komt, zullen ze dan hem erkennen of terug verwerpen zoals ze reeds hebben gedaan waardoor ze verworpen zijn geweest

Grietje op 11-12-2017 11:54

Asielzoekerscentrum Winterwwijk: het grootste deel van onze 'medelanders' ligt overdag in hun bedden. Ook loopt een deel daarvan, voornamelijk Azerbeidzjanen, iedere dag (!!) dronken over het terrein. Vorige week een zelfmoordpoging door een asielzoeker, waarna op de kamer (lees: hotelverblijf)  E. 1300,= (!!) werd gevonden. Vanzelfsprekend weet niemand hoe dat geld daar kwam.

In plaats van dat deze profiteurs, als ze toch de grns niet overge*l*z*rd worden, nu verplicht aan het sneeuwruimen zouden worden gezet, mogen ze heerlijk lui in hun bedden blijven liggen. Bent u of één of meer van uw geliefde ook met levensgevaar vanochtend de weg op gegaan om uw belastingcenten op te hoesten???

Faraday op 11-12-2017 12:05

In Iran en Irak zijn sjiieten in de meerderheid.

Als de neuzen dezelfde kant op staan dan hebben de VS inderdaad een probleem en niet alleen in Syrië.

In dat licht is het hierboven aangegeven "zullen de poorten van de hel zich openen" een realistische werkelijkheid.

Staan de VS in een heel andere positie, meer nog ten aanzien van Rusland.

Een koekje van eigen deeg: een proxy guerrilla tegen het Pentagon bewind die dit doorgaans zelf als "eerstelijnsbehandeling" gebruikt.

willy op 11-12-2017 12:51

daar waarshuw ik al een tijdje voor Iraanse troepen zitten in Syrie en zullen het niet meer verlaten, in het noorden heb je de Hezbollaz en Turkije en Rusland en zuiden isis en Egypte een echt kruidvat !! Shalom

Robie op 11-12-2017 13:11

Een ander geluid op 10-12-2017Janoekovytsj ging er vandoor omdat hij anders dreigde vermoord te worden door die extreem rechtse groepen,en hij was zeker geen "vriend"  van Moskou  de voorgaande jaren had hij altijd ruzie met ze ivm gas zo lieten de Russen ook regelmatig de leidingen afsluiten omdat ze niet betaalden ook riepen ze op tot hervormingen.

Tsja over die staatsgrepen,denk dat we in Zuid-europa er ook best veel hadden zoals Griekenland,spanje,Portugal ect ect. en dan heb ik het nog niet eens over die in Zuid-Amerika waar ze aan de lopende band waren en altijd met de volle steun van de VS !!
Kan je zeggen over Saddam wat je wil maar meer als een miljoen doden heeft hij zeker niet op zijn naam staan,en die een miljoen doden zijn het gevolg van de inval daar.
Ooit wel eens stil gestaan over de verloop van als die opstanden en zogenaamde revoluties ?
is het niet stomtoevallig dat ze alleen van de grond kwamen in landen die Pro Rusland zijn of waren,of die niet geheel op een lijn met de VS was ??
In die golfstaatjes waren ze er ook,maar dit werd goed buiten het normale nieuws gehouden en met hele harde hand de kop ingedrukt,met echt heel veel geweld,net als in Turkije die los ging tegen de koerden.
Baltische staten,de NAVO in lokken met een smoes,wat als de Russen het echt zo graag wilden was er 10 jaar lang gelegenheid genoeg voor,een klusje van 48 uur en het was klaar.
Oekraïne,zie krim heel  belangrijk voor de Russen,Syrië zie de Russische basis daar.
Libië,ook daar waren de Russen goed mee,en van alle Noord-Afrikaanse landen kon je echt wel het beste daar wonen.
Weet niet of je nog de tweede Golfoorlog kan herinneren ? maar er waren toen 2 landen die zeiden  dat Saddam geen massavernietigingswapens had,en dat was Israël en  Rusland,elk verklaarde ze voor gek.............maar ze hadden wel gelijk.
Dat de VS handen had in het ontstaan van ISIS en die groepen is allang al duidelijk bewezen,via video opnames en audi is het wel duidelijk,net als die wapens die er opduiken,ook gaven ze het zelf gewoon toe dat het van de VS kwam via omwegen.
Zelf in Tsjetsjenië waren ze actief bezig om de groepen te steunen tegen de Russen,en je ziet juist die groepen die ze zeggen te willen uitroeien krijgen eigenlijk alle steun van ze,als niet linksom dan rechtsom.
(Net als in Irak,Soenieten kwamen in opstand,en de Vs gaven de sjiieten wapens ivm steun tgen de Soenieten,maar toen de sjiieten begonnen tegen de Vs bezeting gaven ze weer wapens aan de Soenieten !!)
Kijk naar Afghanistan,16 jaar en ze krijgen die taliban niet onder de duim,dit roept toch vragen op denk je niet ???? Russen slopen ISIS en de rest in 2 jaar !!
Tom Hendrix op 11-12-2017 14:31

@Robie: 13.11. uur. Niets aan toe te voegen, Robie. 100% mee eens!

diem op 11-12-2017 14:39

Er is veel op te merken over het buitenland waar we weinig invloed op kunnen uitoefenen. Waar we wel iets kunnen doen, is het stralingsniveau in huis en rondom het huis laag te houden. Kijk op http://www.beperkdestraling.org/wat-kunt-u-doen/uzelf-beschermen. Een wifi modem heeft een bereik van 100 mtr. Een goede start zou zijn om savonds de WLAN knop in te drukken om daarmee wifi uit te zetten en sochtends weer aan te zetten. Straling wordt al het nieuwe asbest genoemd.  

Oma op 11-12-2017 14:59

Het gaat om veel meer than meets the eye in deze oorlog in Syrië...een greepje: 'Niet alleen de controle over gas en olie en de rivaliteit tussen groot- en regionale machten, spelen een geostrategische rol in deze oorlog, maar ook de regionale distributie van de fossiele brandstoffen naar de wereldmarkt. Qatar en Turkije spelen daarbij een sleutelrol. Het belangrijkste motief voor hun politieke en militaire steun aan de Syrische Nationale Coalitie – en dan vooral de moslimbroeders binnen dit oppositieplatform – is het beletten van de uitvoering van het in 2011 ondertekende pijplijn-akkoord tussen Iran, Irak en Syrië over het transport van Iraans gas naar Europa.

Als het regime van Assad valt, ligt de weg volledig open voor een pijplijn met Qatarees gas dat via de Middellandse Zee naar datzelfde Europa getransporteerd wordt. Het kleine emiraat Qatar is een van de grootste gasproducenten in de wereld. Voor de VS en vooral Europa, dat graag minder afhankelijk wil zijn van Russisch gas, zou zo'n pijplijn die Iran en zijn bondgenoten isoleert, goed uitkomen. Het energiehongerige Turkije, dat evenzeer afhankelijk is van Russisch gas, hoopt in de toekomst ook aangesloten te kunnen worden op het net dat Qatarees gas aanvoert.....' Etc.. 

Dat vs een vuil politiek spel speelt, telkens weer door beide partijen in een gevecht te steunen en tegen elkaar uit te spelen voor eigen voordeel is intussen een welbekende strategie geworden die geen mens meer verwondert. Doet wel geen goed aan hun reputatie...

Ike op 11-12-2017 15:30

@Een ander geluid op 10-12-2017 22:19

Ik ben diep onder de indruk hoe U alleen maar een paar dingen verteld uit het hele verhaal. Het is alsof ik naar een NAVO overheidswoordvoerder luister.

De Syrische Ba'ath partij kent een veel langere geschiedenis en gaat terug tot 1943. Na 1958 gingen de leiding van de Ba'ath partij samen met de partij van Nassar in Egypte en wilde men een pan Arabische republiek vormen en stelde men met deze VAR, de Ba'ath partij buiten werking. Toen men in 1961 weer terug wilde naar een onafhankelijk land en Syrië uit deze VAR trad pleegde men een staatsgreep tegen deze Verenigde Arabische Republiek.

Het is lachwekkend om zoiets een staatsgreep te noemen die te vergelijken is met normale staatsgrepen.  Het zou eerder vergeleken kunnen worden met een een PVV die aan de macht komt en dan met Nederland uittreed uit de EU of een May die met het VK uittreed uit de EU. Zijn dat staatsgrepen? PPPPffffffffffff, technisch misschien wel, theoretisch wellicht ook, maar als een volk een uittreding breed draagt is er net zoveel voor te zeggen, dat het een democratisch proces is geweest.

Populisme is democratie, iets waar politici een hekel aan hebben.

https://nl.wikipedia.org/wiki/Arabische_Socialistische_Ba%27ath-partij_(Syri%C3%AB)

Feit is, is dat de NAVO met IS als zijn frontsoldaten, de strijd in Syrië aan het verliezen is en dat het nu diep in de ..... zit daarmee. Niet met de frontsoldaten (terroristen), die zet men wel weer ergens anders in, waarna er weer NAVO troepen achterna gezonden worden om de landen waar deze terroristen landen over te nemen. Het probleem is dat Syrië zo goed als verloren beschouwd kan worden voor de NAVO en dat er dan geprobeerd gaat worden om vanuit Irak en Iran en Syrië olie en gas naar Europa te brengen dat niet in USD's of Euro's betaald moet gaan worden en daar gaat het probleem komen. Nu gaat het grote vraagstuk worden, hoe ver Trump en de NAVO dit gaan loten komen. Want als de USD ondermijnt word, word de macht van de VS ondermijnt en wankelt het gehele imperium. Zal men een excuus zien of gebruiken om een kernwapen af te gooien op het MO? De volstrekte ...... Nethanyahu ziet al een mogelijke actie. Hij heeft de stealth F35's, brandstoftankvliegtuigen, Hercules C130J's, V22 Osprey's en MOAB's om de zogeheten kernwapenproductiefaciliteiten in Iran aan te vallen. Tja, als Trump het niet doet, zal hij het willen doen...........

Onderetussen heeft de VS de uniformpjes laten verwisselen en lopen de strijders nu rond in het uniform van de SDF, terwijl de YPG de meeste strijders voor het SDF leveren. De Koerdische YPG die eerst het felst moest vechten tegen IS om te overleven. Maar ja, er zijn nu wel minder extremisten over. Nog maar weer een volgende ronde strijd uitvechten.............

https://southfront.org/iraqi-army-us-backed-sdf-establish-joint-center-secure-shared-chunk-syrian-iraqi-border/

Rusland gaat de openlijke strijd tegen de petrodollar verder opvoeren, omdat het niet wilt dat de strijd tegen Rusland met behulp van USD opbrengsten van hun olie en gas gefinancieerd word en tegelijkertijd vecht het tegen dat westerse Bitcoin;

http://www.zerohedge.com/news/2017-12-10/russia-may-turn-oil-backed-cryptocurrency-challenge-sanctions-petrodollar

En voor wie het vergeten is, vanuit SA pompen multinationals uit Yemen schuin olie en gas omhoog, omdat het land zo geweldadig is en omdat de Houti's de macht krijgen en geen Soenitische leider, zoals in SA en de Houti's worden gesteund door Iran om democratie te verkrijgen (zonder of met wapens).

http://www.bibliotecapleyades.net/sociopolitica/sociopol_globalmilitarism18.htm

Ex. Premier Saad Al Harari van Libanon die op een koort danst in Libanon tussen de machtigste partijen is nu weer onder de directe invloed van SA vandaan, maar moet nu nog regelingen gaan treffen met Syrië en Rusland. Want de pijpen kunnen door Syrië lopen of ze kunnen nog een stukje door Libanon lopen.........

En O ja, die IS strijders, vechten voor het grootste deel al weer in Soedan, Somalië en Afghnistan en Mali, waar de volgende lichting NAVO soldaten heen gezonden zullen worden. Het rijk moet tenslotte uitbreiden, niet? Nou, ik vind dat het beter is van niet als onze superstaat zij aan zij vecht met terroristen.... En er schijnen al weer VS soldaten te vechten in Niger.....

IS het nogsteeds een NWO of is het gewoon een OWO, die maar door blijft gaan met een streven naar een totale dictatuur?

Ike op 11-12-2017 15:38

Deze link vergat ik. Het gaat om het zoveel mogelijk uitschakelen van kasgeldtransacties om de USD en de Euro hoog te kunnen houden. Men wil voorkomen dat men internationaal deze valuta zou moeten devalueren als de USD en de Euro onder druk zouden komen te staan als er minder en minder afgerekend word in USD bij olie en gastransacties en internationale goederentransacties (lees China);

http://www.blacklistednews.com/A_New_Stealth_Attack_in_EU%E2%80%99s_%E2%80%9CWar_on_Cash%E2%80%9D/62052/0/38/38/Y/M.html

Zonder kasgeld, kunnen we op een dag opstaan met een gedevalueerde valuta...... Het gaat inderdaad niet om de strijd tegen kleine dieven, maar om de strijd tegen dieven van Goldman Sachs en de Centrale Banken.....

Een ander geluid op 11-12-2017 16:55

Robie op 11-12-2017 13:11

Kan zijn, dat Janoekovytsj op bepaalde punten kritisch was naar Rusland. Zijn val werd veroorzaakt, doordat hij zijn volk eerst een associatieverdrag met de EU beloofde en daarna zwichtte voor de grote druk uit Moskou om voor Ruslands Euraziatische Economische Unie te kiezen. Dat pikte de meerderheid van de etnische Oekraïners niet. Als hij niet bezweken was voor die druk van Poetin had hij ook nooit een volksopstand tegen zijn regime gehad. 

Saddam Hoessein zou gewoon nog in functie zijn, als hij nooit Koeweit was binnengevallen. Daarmee heeft hij alle ellende over zichzelf afgeroepen. 

Als Afghanistan zo'n makkelijk klusje kan zijn, mag u me uitleggen waarom Rusland dat niet gelukt is van 1979 tot 1989 toen zij dat land bezet hielden..............?

Cuba is een mooi voorbeeld van een staatsgreep van linkse en anti-Amerikaanse revolutionairen die pro-Rusland waren en nog steeds aan de macht zijn. 

Iran is een mooi voorbeeld van een anti-Amerikaanse staatsgreep, die gelukt is en waar de opstandelingen nog steeds aan de macht zijn. 

Zo zijn er meer voorbeelden, die aantonen dat uw bewering niet helemaal opgaat.

Baltische Staten en andere "nieuwe" Navo-landen; als er morgen een referendum wordt gehouden, zal de bevolking in grote mate voor stemmen. Alléén de Russische minderheid is er op tegen. 

Het is zeker niet zo, dat Rusland ISIS in zijn eentje gesloopt heeft. Bij het verslaan van ISIS in Irak hebben ze totaal géén aandeel gehad. De westerse coalitie wel !

Bij het verslaan van ISIS in Syrië hebben Rusland en het westen samengewerkt. De grootmachten hebben gewoon een afspraak gemaakt, dat Rusland en bondgenoten ISIS ten westen van de Eufraat zou bestrijden en de USA en bondgenoten ten oosten van de Eufraat. Kijk op onderstaand linkje maar eens hoe netjes ieder zich aan de afspraken gehouden heeft. Alléén bij Deir ez-Zor is Assad een klein stukje ten oosten van de Eufraat daarvan afgeweken. De grootmachten hadden ook afspraken over het Syrische luchtruim. 

http://syria.liveuamap.com/

Die afspraken gaan zelfs zo ver dat Assad november 2017 13 van zijn officieren heeft gearresteerd, omdat zij tegen de afspraken in plannen maakten om de YPG aan te vallen............

https://syria.liveuamap.com/en/2017/25-november-a-13names-list-of-government-officers-arrested

Een ander geluid op 11-12-2017 17:21

Ike op 11-12-2017 15:30

Dat u de coup in Syrië tegen de Unie van Syrië en Egypte (Verenigde Arabische Republiek) geen staatsgreep wilt noemen, daar kan ik me iets bij voorstellen. Sterker nog, ik deel uw mening. Gemakshalve vergeet u echter, dat deze opstand plaatsvond in september 1961. In dat jaar viel de Unie ook definitief uit elkaar. Zoals ik al aangaf, was er in 1966 wél een staatsgreep, die uiteindelijk de familie al-Assad aan de macht bracht.

Zo hebben we weer het hele verhaal in beeld en niet een paar elementen, zoals u beweert. Na 1961 ging de geschiedenis in Syrië natuurlijk gewoon door !

Wat ISIS betreft, verwijs ik u naar mijn reactie aan Robie. 

Het zal best, dat het handig is om een pijpleiding van de Golfstaten via Syrië naar Europa aan te leggen. Via Jordanië en Israël kan natuurlijk ook en vervolgens over de Middellandse Zee bodem. Vanuit Noorwegen gaat olie/gas door pijpleidingen over de zeebodem naar (West-) Europa. Via de Zwarte Zee idem. En de Northstream pijpleiding gaat over de oostzeebodem naar West-Europa. Laten we aub nou niet doen of Syrië onontbeerlijk is voor een pijpleiding. Linksom (Middellandse Zee) of rechtsom (Irak) kan natuurlijk ook !

henk op 11-12-2017 20:01

De leiders van Saudi Arabië, Turkije, Israël, Amerika en de EU moeten terrecht staan voor oorlogsmisdaden. Zij hebben ISIS in het zadel geholpen en gehouden. De leiders van de EU, Amerika en Israël moeten ook maar eens aan hun eigen bevolking uitgaan leggen waarom zij een beleid ondersteunen wat haaks op de wens van hun burgers staat.

Ik geloof niet dat het Israëlische, het Amerikaanse of het Europese volk achter de misdaden van ISIS staan.

Er moet schoon schip gemaakt worden.

Robie op 11-12-2017 20:35

en ander geluid op 11-12-2017

De westerse coalitie  heeft er juist niets klaar gespeeld neergang kwam pas nadat rusland tot actie overging ! tot die tijd breidde ISIS zich namelijk alleen maar uit zo erg zelf dat ze wel moesten ingrijpen,elk ander verhaal is totale onzin.En waarom gebeurde al dat in Iran ???Juist omdat de Britten en de Vs er een bende van maakte en Mossadegh juist het roer wilde omgooien,waarop het westen een coup op touw zette en de Sjah de macht gaven,wat de boel ook weer op spanning zette.zouden ze dit alles niet gedaan hebben zouden die ayatollahs er nu niet zitten.

Cuba was net zo iets,land werd uitgemolken door de VS die het als een kolonie zag,tot de mensen het zat waren.Lees en zoek maar eens op hoe het mogelijk was dat er duizenden VZ 58 wapens uit Tsjechië bij ISIS terecht kwam,liner extra uit het legerdepot.

Net als bij die opstandelingen,wat eigenlijk gewoon al qaeda is,maar het westen een leuke naam voor bedachten zodat de mensen ze wel als helden zou zien
 

Dat de VS ten westen bezig was kwam al omdat ze er een paar jaar langer bezig waren,en de VS zich dit tot eigen gebied verklaard heeft,net als een deel in het zuiden van Syrië waar ze zelfs het reguliere leger onder vuur namen.

Syrië zelf heeft al heel vaak opgeroepen dat ze moeten vertrekken uit Syrië,omdat ze meer ISIS aan het helpen waren dan er tegen knokken,net als die kilometers lange colonnes richting Turkije waar tegen ze jaren lang niets gedaan hebben,waren pas namelijk de Russen die dit wereldkundig maakte en de boel plat gooide.
Zo zijn er ook Video beelden van de Turkse leger die vrachtwagens van de Turkse geheime dienst tegenhouden omdat ze stampvol wapens zaten voor ISIS (ja die zaten toen tot de grens van Turkije aan). toen gingen ze per honderden dagelijks de grens over,en het waren de Russen die dit met beelden aan de grote klok hingen wat zich daar afspeelde.
Of kijk naar de Koerden nu,eerst krijgen ze alle steun en beloftes voor een eigen staat,en nu laten ze keihard barsten
Een ander geluid op 11-12-2017 21:05

Robie op 11-12-2017 20:35

Bij het verslaan van ISIS in Irak is geen Rus aan te pas gekomen ! Gaat u hier nu het tegendeel beweren ? De kentering van de strijd in Irak is dankzij de Koerden en de Westerse Special Forces en luchtmacht.

Wat Syrië betreft, wil ik u uitnodigen toch eens naar de linkjes te kijken die ik in mijn reactie meestuurde. Poetin heeft vandaag verklaart een groot deel van de Russische troepen in Syrië terug te trekken. Blijkbaar heeft hij vrede met het feit dat Assad in 35% van Syrië niets te vertellen heeft........ Daarbij doel ik op alle gebieden, die niet de kleur lichtrood hebben van de syria.liveuamap

Ad op 11-12-2017 21:34

Robie, ik vind het goed verwoord en ben het volledig eens met wat je schrijft.

Ike op 11-12-2017 22:19

@Een ander geluid op 11-12-2017 17:21

Het idee om via Israël ook maar enige pijplijn aan te leggen die van de Arabische wereld af zou komen is een volstrekt waanbeeld van Nethanyahu. Zowel de Soenitische als de Shiietische landen zullen dit nooit willen en nooit toestaan. Zelfs niet als als er morgen een allesomvattende vrede zou komen in het MO.

Dit zijn visies die puur worden gelanceerd uit machtswellust. Wat voor pijplijn er ook gaat komen, men zal die onder eigen beheer willen houden en dicht willen gooien op het moment dat een vijand deze bedreigd. Dit geld voor alle machten, daarom zijn zoveel machten betrokken bij het conflict in Syrië.

Een pijplijn door Syrië is veel sneller en goedkoper en kan voor meer gebruikt worden. De pijplijnen zijn inderdaad niet het enige dat speelt in Syrië. Daar heb ik het al vaker overgehad. Zelfs als de Golan gedeeld zou moeten worden met Israël, heeft Syrië nog recht op een deel van de olie en gasopbrengsten van het bedrijf van Dick Cheney dat boort op de Golan. Ook heeft Syrië recht op olie en gasopbrengsten van het Leviathanveld. Omdat men die opbrengsten niet wil delen met Assad's regime of meer wil opeisen voor zichzelf, strijden landen mee tegen Assad's regime. Olie en gas, het zwarte goud van de duivel word het genoemd in de volksmond.

De denkbeelden dat er een pijplijn door Israël word aangelegd, mogen neergelegd worden naast de denkbeelden en tekening van Nethanyahu van de Iraanse bom en het idee dat deze nog te stoppen is. Ik zeg allesbehalve dat ik voor zo'n bom ben. Verre van dat, maar als je een land gaat nuken om te voorkomen dat het een nuke lanceert, zal je te laat zijn. De Israëlische militaire inlichtingendienst is het ook oneens met de politici. De militairen zeggen dat het te laat is en vrezen voor een totaal Mad scenario. Maar ja, de politici zijn duidelijk niet de slimste......

Ike op 12-12-2017 14:02

Hoe de VS de terroristen in Syrië bewapend volgens Tulsi Gabbard, lid van de commissie van buitenlandse zaken en de commissie tav de strijdkrachten;

https://www.globalresearch.ca/how-america-armed-terrorists-in-syria/5595985

Infidel4U op 12-12-2017 14:26

@een ander geluid. Ik geloof niet dat je goed hebt opgelet tijdens de strijd tegen IS in Syrië. Pas toen de Russen zich ermee gingen bemoeien werden er successen tegen IS geboekt. De Amerikanen hadden er juist alle belang bij om IS met rust te laten want zij werden bevoorraad door diezelfde Amerikanen. Senator John Mccain liet zich notabene trots fotograferen met 'gematigde' opstandelingen, die uiteindelijk uit hetzelfde hout bleken te zijn gesneden als IS... In Irak was het een strijd tussen de sjiitische regering en de soenitische idioten van IS. Daar hoefde Rusland zich niet mee te bemoeien. Waarschijnlijk door de groeiende betrokkenheid van Iran.... Verder sluit ik me volledig aan bij Ike. Jouw analyse is ook niet slecht maar gaat een beetje teveel uit van de goede bedoelingen van de globalistische coalitie. Een dwaling als je het mij vraagt. 

Een ander geluid op 12-12-2017 21:09

Ike op 11-12-2017 22:19

Een pijpleiding van Saoedi-Arabië en de Golfstaten, die naar Israël loopt, zal voor de Arabische machthebbers inderdaad moeilijk te verkopen zijn aan hun bevolking. Overigens loopt de Trans-Arabische pijpleiding al vanuit SA/Golf via Jordanië over de Israëlische Golan naar Libanon. Daar heeft geen enkele Arabier ooit tegen geprotesteerd. Die pijpleiding kan men nieuw leven inblazen. Nieuwe pijpleiding, die via Irak aansluit op de Nabuccopijpleiding (Centraal Azië via Kaukasus naar Turkije) zou ook kunnen. Vanuit Erbil en Kirkuk (Irak) lopen al leidingen naar Turkije. Wat duurder, maar ook mogelijk; vanuit de Sinaï naar Cyprus en Griekenland. Kortom; genoeg alternatieven om Syrië te vermijden. Als Syrië niet wil meewerken aan een pijpleiding, dan zal men naar alternatieven moeten zoeken. Als het niet kan zoals het moet, dan moet het maar zoals het kan !

Ik zou niet weten waarom Syrië recht zou hebben op opbrengsten uit het Leviathanveld. Het overgrote deel ligt in de Israëlische economische zone. De enige, die de grens van die zone betwist is Libanon. Dat land is toch echt onafhankelijk van Syrië. Ik geloof, dat Assad al genoeg aan zijn hoofd heeft, om zich de komende 10 jaar druk te maken over Libanon. En Libanon en Hezbollah zijn militair geen partij voor Israël. 

https://jonet.nl/extra-gasveld-voor-kunst-israel-gevonden/

http://deburchtsion.blogspot.nl/2013/04/israelisch-aardgas.html

Een ander geluid op 12-12-2017 21:30

Infidel4U op 12-12-2017 14:26

Alles wijst er toch echt op, dat Rusland + bondgenoten en de Westerse coalitie afgesproken hebben om ISIS in Syrië samen te bestrijden.

1. Kunt u mij verklaren waarom Syrië en Rusland het de Westerse coalitie toestaat om in Syrisch luchtruim te vliegen ? Die Russische S-400 kunnen dat echt lastig maken...........

2. Waarom mogen ze in Syrië doelen bombarderen ?

3. Die 10 US militaire bases in Syrië wordt ook niets in de weg gelegd. Ja Lavrov blaft wel, maar bijt niet. 

https://syria.liveuamap.com/en/2017/19-july-turkish-wire-anadolu-published--map-showing-us-bases

Ben benieuwd naar uw uitleg op mijn 3 vragen. 

Net als indertijd tegen Nazi-Duitsland hebben de USA en Rusland een deal gesloten over Syrië. U zou dat eens met een open blik kunnen onderzoeken.......

Ik geloof niet, dat iemand zich met Syrië bemoeit vanuit puur belangeloze bedoelingen. Alle partijen streven keiharde geo-politieke belangen na. Rusland wil gewoon geen pijpleiding door Syrië. Dat is een concurrent voor de afzet van Russische olie / gas naar Europa. Iran wil een Sjiïetische as van Iran via Irak en Syrië naar Libanon. Dan staan ze sterker naar aartsvijanden Saoedi-Arabië en Israël. Teheran maakt er géén geheim van Jeruzalem te willen "bevrijden". Het westen wil af van Assad en wel een pijpleiding. Zo te zien hebben alle partijen hun eigen agenda !

Ik vraag me dus af wie er echt objectief naar alle "goede bedoelingen" kijkt.......?

JP op 12-12-2017 23:50

@ Een ander geluid op 12-12-2017 21:30

"Ik vraag me dus af wie er echt oblectief naar alle "goede bedoelingen" kijkt.....?"

Wie de schoen past trekke hem aan. En daar wringt nu net de schoen. Want u heeft ook duidelijk uw voorkeuren, blijkens uw commentaren (waar overigens niets mis mee is, echter zo heeft een ieder ander ook recht op zijn of haar mening) Maar "oblectief?" geenszins, want iedere mening is gekleurd.

Ike op 13-12-2017 01:17

@Een ander geluid op 12-12-2017 21:09

Zucht, die TransArabische pijplijn was er al voor 1948 er neergelegd. Dat was een hoofdreden achter de eerste oorlog om het bestaansrecht, omdat men niet Israël ook wilde voorzien van olie en inkomsten. Dit is een klassieke discussie die hierover ontstaat. Waarom werd er niet zwaarder gevochten om die pijplijn etc? Je kan natuurliijk ook een hele pijplijn totaal opblazen en vernietigen, maar ja dan hoef je er uiteindelijk ook niet om te vechten.......

Het Lethiavanveld loopt waarschijnlijk net zo onder grenzen door als de velden onder SA en Koeweit of de velden tussen SA en Jemen en de velden tussen Iran en Irak. Dit is met veel velden. Daarom kan dat niet zomaar geclaimt worden. Daarom zijn er in het MO ook veel conflicten en oorlogen geweest om de opbrengsten van velden die door buurlanden omhoog werden gepompt.

Het klinkt alsof U dezelfde dromen heeft als Nethanyahu. De werkelijkheid kan dan nog wel eens een nachtmerrie worden.

Verder spelen IS Intelligence Services een blufpoker. Trump voert een oorlog tegen zijn eigen Deep State en alle Neo Con's die het MIC en het veiligheidsapparaat controleren. ISIS gaat er vanuit dat de SCO geen wereldconcflict aan zal gaan over Syrië of Oekraïne.

Ik ben van mening dat Rusland het nu nog niet op de spits hoeft te drijven. Het zijn de westelijke USD, Euro en Yen's die zwaar onder druk staan, door het ondermijnen van de petrodolar. Rusland en China bouwen gewoon door aan een verdere sterke strijdmacht, terwijl de VS en Europa het hoogstwaarschijnlijk niet zullen kunnen bijbenen. Dat is waarom de wereldleiders een Armageddon vrezen. Niet omdat men vreest dat China of Rusland het eerste de kernwapens zullen gebruiken, maar omdat dit zelfs opgenomen is als strategie van de NAVO.............

Die 10 Syrische basis in Syrië zijn luchtmachtbasis, net als Berlijn. Op den lange duur kunnen ze niet bevoorraad blijven vanuit de lucht. Dat wisten de Amerikanen in Berlijn, de Fransen in Vietnam en nu gaan deze ongelofelijk slimme Neo Con's het ervaren in Syrië en misschien in Turkije........

Rusland wil wellicht een kleinere stroom van olie en gas door Syrië, maar zij wil zelf ook permanente basis in Syrië. Alle landen hebben inderdaad hun eigen bedoelingen bij de strijd in Syrië. Maar wie is er uiteindelijk verantwoordelijk voor Al Qaida (de database van huurlingen) en ISIS? Tja  en daar heeft U nog steeds die zware leren oogkleppen op en gelooft niet dat de NAVO landen en de CIA daarvoor verantwoordelijk zijn, terwijl er toch meerdere artikelen over geschreven zijn en politici met kennis dit hebben bevestigd;

Het zijn de Neo Con nationaal socialisten die verantwoordelijk zijn voor de genocides van Al Qaida en ISIS in Libië, Syrië en de rest en ze zullen er nooit voor vervolgd worden, dat hebben ze ook altijd duidelijk gemaakt. De dag dat een Amerikaan aangeklaagd en gearresteerd zal worden door het IG in Den Haag, zullen de Amerikanen opstomen naar Den Haag en desnoods Nederland bezetten. Niet nodig natuurlijk, omdat Nederland nooit zoiets zou doen en zichzelf eerder aan een tafel voorovergebogen vastbind. LOL.
Het zou leuk zijn als U wat vaker de recente geschiedenis wat serieuser leest en begint te beseffen in welke (on)democratie U leeft.

Qromwel op 13-12-2017 08:45

Hans op 10-12-2017 17:29: Misschien een kwestie van "these, antithese, synthese".

Pagina12
Commentaar
Jouw naam/bijnaam
Website url
E-mail
Je Punt profiel
Hou mij op de hoogte
Ik wil op de hoogte gehouden worden
Dit is een verplicht veld
Laatste Reacties

Rubrieken
Site Info
Email adres Administrator:
xandernieuws@gmail.com
 
Email adres Moderator:
modxnieuws@gmail.com
 
Overnemen eigen artikelen (in blauw en rood onder Headlines) alleen met toestemming.

Reacties, tips en opmerkingen worden erg gewaardeerd en altijd gelezen, maar vanwege het zeer grote aantal ben ik helaas niet in staat om (tijdig) op alle emails te reageren. Graag hiervoor uw begrip!

Privacy Bescherming:
 
Indien u Xandernieuws, dat bij Mijndomein is ondergebracht, leest en reageert op de Xandernieuws forums, doet u dat vrijwillig en is uw IP adres en emailadres- indien u dat vermeldt - bekend en wordt opgeslagen. Ook uw (nick) naam waaronder u post wordt opgeslagen. Xandernieuws zal uw gegevens nooit aan derden doorgeven. Indien u zich opgeeft voor het ontvangen van de nieuwe artikelen per email, zal Xandernieuws ook die gegevens nooit aan derden geven. We houden uw gegevens privé, tenzij de wet of rechterlijke macht ons dwingt uw gegevens aan hen te verstrekken. Datalekken in het systeem vallen onder de verantwoordelijkheid van Mijn Domein.Domeinregistratie en hosting via mijndomein.nl