HeadlinesActuele Discussies

 

Abonneren

Abonneer je nu voor nieuwe artikelen op deze website!

Grenscontroles: EU gaat cash geld en kostbaarheden burgers in beslag nemen

Brussel wil Bitcoin mogelijk al volgend jaar gaan verbieden - Saxo Bank: ‘Rusland en China veroorzaken in 2018 Bitcoin-Apocalyps, waarna munt naar $ 1000,- zakt’

 
Aan de Bitcoin hype komt mogelijk al in de periode 2018-2019 een einde, als het handelen in de munt in zowel de EU, China als Rusland verboden wordt. (Afbeelding: Antana, Flickr. CC BY-SA 2.0).

Brussel is mordicus tegen grenscontroles daar waar het op immigranten aankomt, maar werpt tegelijkertijd steeds hogere blokkades op voor het verplaatsen van contant geld en andere waardevolle goederen. De EU heeft inmiddels in alle stilte een verordening uitgevaardigd waarmee de ondergrens van € 10.000,- wordt opgeheven, zogenaamd om de ‘misdaad’ te bestrijden. Dat betekent dat ook een onschuldige vakantieganger die met € 1000,- op zak en een duur horloge om zijn pols zelfs bij de geringste verdenking bij de grens staande kan worden gehouden, waarna alles in beslag mag worden genomen.

 

Media schrijven nauwelijks iets over deze ‘contanten verordening’, Brussels nieuwste stap naar een totalitaire controle maatschappij. Die houdt concreet in dat de limiet van € 10.000,- cash die zonder aangeven over de grens mag worden meegenomen, deels wordt opgeheven. Van wie op dit moment een hoger bedrag met zich meeneemt zonder dit de douane te melden, kan reeds alles worden geconfisqueerd.

Duur horloge, ‘crimineel’ uiterlijk? Dan bent u de klos

Theoretisch kan nu volkomen willekeurig een bedrag van slechts € 1000,- worden afgepakt. Een ondergrens wordt niet meer genoemd. Naast contant geld vallen namelijk ook goudstukken, zilver of andere waardevolle goederen zoals diamanten of een duur horloge onder de nieuwe regels. Alles telt mee om aan de grens van € 10.000,- te komen. Is dat het geval, dan bent u alles kwijt.

Gezien de ervaringen met andere zogenaamde ‘anti witwas’ maatregelen zullen ook mensen met net geen € 1000,- op zak al in de problemen kunnen komen. Alles wat daarvoor nodig is, is een douanier die vindt dat u er ‘crimineel uitziet’, en de indruk heeft dat u misschien de belastingen heeft ontdoken.

Ook per post opsturen verboden

In de nieuwe verordening is ook bepaald dat de reiziger de garantie moet geven dat hij zijn contant geld niet op een andere manier naar het buitenland brengt. Hoe dat in de praktijk moet gaan, is onduidelijk. Het per post laten opsturen van bankbiljetten is in ieder geval niet langer toegestaan, vermoedelijk omdat Brussel bang is dat mensen massaal miljoenen euro’s in pakketjes gaan (ver)stoppen.

Verbod en Bitcoin-crash

Een analist merkt op dat het geen wonder is dat Bitcoin de afgelopen tijd record na record breekt. Ook daar lijkt echter mogelijk al volgend jaar een einde aan te komen, want de EU overweegt om deze zogenaamde crypto-valuta te gaan verbieden (1). Overigens zijn China en Rusland bezig vergelijkbare maatregelen te treffen.

De Saxo Bank, bekend geworden vanwege heftige voorspellingen die ieder jaar in december worden gedaan, verwacht dat Bitcoin volgend jaar naar $ 60.000,- stijgt, en een totale markt kapitalisatie van meer dan $ 1 biljoen bereikt. Daarna zullen Rusland en China de digitale munt gezamenlijk aanvallen, waardoor er een enorme crash komt, en Bitcoin in 2019 nog maar $ 1000,- waard zal zijn.

Een jaar geleden voorspelde de Saxo Bank correct dat Bitcoin dit jaar in waarde zou exploderen. De verwachte ‘verdriedubbeling’ van de $ 700,- die de cryptovaluta toen waard was, werd in realiteit zelfs een explosie van 1900%.

China heeft inmiddels een gedeeltelijk verbod op Bitcoin ingevoerd nadat het land erachter kwam dat op deze wijze enorme sommen geld het land uit werden gesluisd. Het Russische ministerie van Financiën wil dat Bitcoin en andere vormen van digitaal geld illegaal worden verklaard, omdat deze alle tekenen van een financieel piramidespel dragen, wat verboden is in Rusland. Het kopen van Bitcoins wordt overigens niet strafbaar gemaakt.

 

Xander

(1) MM News
(2) Russia Today via Infowars 

 

Indien u wilt reageren op het forum.

 1. Geen hele woorden en/of zinnen in hoofdletters schrijven, wat als schreeuwen wordt gezien. Ook uw Nick name, max. 2 woorden, niet geheel in hoofdletters .Uw nickname mag geen naam zijn van een bekend publiek persoon. Uw posting wordt dan verwijderd.
 2. U kunt accenten aanbrengen middels max. 3 vetgedrukte woorden per posting, cursief of onderstreept.
 3. Posten in zwarte letters op witte achtergrond.
 4. Holocaust ontkenning of het bagatelliseren ervan. Postings worden verwijderd.
 5. Onacceptabele postings, provocaties, schuttingtaal, persoonlijke aanvallen of uitschelden kunnen uw postings zonder mededeling worden verwijderd evenals bij de andere punten.Het beheer kan er ook voor kiezen uw posting aan te passen. 
 6. Lees de Siteregels  http://xandernieuws.punt.nl/content/2009/04/siteregels
 7. Lees de Disclaimer http://xandernieuws.punt.nl/content/2012/01/disclaimer
 8. Geen artikelen of postings van andere websites kopiëren en op dit forum plakken, dit i.v.m. auteursrechten en schadeclaims. Schrijf introductie en verwijs naar de URL van de betreffende website. Uitzondering Wikipedia daar kan het wel evenals Bijbelcitaten.
 9. Plaats geen hyperlinks maar de url van de website, i.v.m. de wet op de auteursrechten. Uitzondering Wikipedia en Bijbelcitaten. Op elk plaatje wat u bij uw naam plaatst zit auteursrechten op, ook al staat dat er niet bij vermeld. Zoek een plaatje dat vrij is van auteursrechten.
 10. Dit is een Nederlands forum. Engelse commentaren vertalen naar Nederlands.
 11. U houdt één vaste nickname aan. Bij verandering van uw nickname ,maak daar melding van op het forum. Post u stelselmatig onder verschillende nicknames dan worden uw postings verwijderd.
 12. Gasten die gefocust zijn op het demoniseren van één bevolkingsgroep. Postings worden verwijderd.
 13. Het vermelden van persoonlijke informatie over een forumgast is niet toegestaan, posting wordt verwijderd. 
 14. Indien het topic niet over een bijbels thema gaat dan alle geloofsdiscussies op het Geloofsforum.
 15. Postings van, naar en over gasten die hier niet meer posten worden verwijderd.
 16. Wees bedachtzaam en let op uw woordkeuze en formulering in uw postings, wat u op het internet plaatst blijft daar staan. Post niet onder uw eigen naam maar gebruik een nicknaam.

Allen: Er is hier een geblockte poster bekend onder de naam Elia , die onder uw naam wil  posten.

Plaats een email onder uw naam in het reactievenster, zodat uw naam niet oneigenlijk gebruikt wordt. Deze spammer kan wel uw naam gebruiken maar heeft geen weet van uw email. Het emailadres dat u gebruikt is niet zichtbaar op het forum. Postings zonder een email worden niet gepubliceerd.  Mvg. Mod.

Geloofsdiscussies naar Geloofsforum. Nodig uw gesprekspartner uit om op het Geloofsforum   Ik Geloof..(Geloofsforum 31)  verder te praten. 

Reacties

Pagina12
Allochtoon for live op 23-12-2017 15:38

Afgelopen zomer 1 uur en 20 minuten vast gehouden door een neppe beveiliger van g4s en 2 douaniers plus 2 marechaussees omdat ik 4500 euro op zak had.

Niet eens verstopt of zo. De beveiliger vroeg wat ik in mijn heuptasje had ik eerlijk geantwoord paspoorten en geld. Hij vroeg vervolgens hoeveel geld, ik zij 4500 euro. Nou die sukkel wist niet wat hij hoorde. Gelijk de hele bende opgeroepen alsof ik een wapen droeg ofzo. binnen 3 minuten de hele bende om me heen. Moest gelijk meekomen naar een kamer op airport Eindhoven. Alle reizigers naar mij kijken alsof ik een terrorist was (schaamde mij rot). Tjonge jonge jonge wat een heisa om niks.

Volgens de hele bende daar moest ik bewijzen waar ik het geld vandaan had en ik moest het eerder aangeven en nog meer bla bla bla. Ik zeg heren ik ga voor 4 weken weg ik heb 3 kinderen en een vrouw (die overigens ook mee waren) dat is toch een redelijke bedrag om de vakantie door te komen.

Hun ja maar bla bla bla.  Dom van mij dat ik de bonnen van de pinautomaat niet mee had. Maar dat was geen probleem. Gewoon even op mijn mobiel ingelogd op de bank app en laten zien dat ik 1 dag eerder het geld had opgenomen. Toen duurde het nog ruim een uur voor ik weg mocht. Ze moesten mij nog natrekken etc...

Ik moest letterlijk met de kinderen rennen om de vliegtuig te halen. Volgens 1 stewardess was de vliegtuig al bijna 15 minuten op ons aan het wachten.

Maar ja dit moet ik er waarschijnlijk erbij zeggen. Ik ben een Marokkaan dus ja dan maak je zulke dingen mee in dit land. Ik neem het maar voor lief.

Gorghel op 23-12-2017 15:52

De grote leugen was jaren geleden dat automatisering vrijheid zou brengen. Nu blijkt het tegeovergestelde. Tenzij je werklooosheid en allerlei verdergaande beperkingen op zaken die vroeger normaal waren als vrijheid beschouwt. En mensen maar denken dat er een God is die gaat ingrijpen. Nee mensen, er is geen God die gaat ingrijpen. Wat wel gaat gebeuren is dat een Persoon van Grote Intelligentie, Kracht en Barmhartigheid- ook wel een Avtar of Incarnatie genoemd - gaat ingrijpen en de boel weer zal normaliseren. Kijk je naar de geschiedenis, dan zie je dat dit al enkele keren is gebeurd.

Bundy op 24-12-2017 02:11

@Allochtoon for live op 23-12-2017 15:38

Ja , er wordt hysterisch gereageerd op contant geld , wat bij ons toch bestaat sinds de Romeinen .

Je hebt nog geluk dat ze het niet gepikt hebben , want de politie liep bij mij ( ik ben wit ) al te vissen naar € 50,-

Je zou op You-tube eens politie - corruptie moeten intypen .

Oma op 24-12-2017 03:34

@willy: Waar, in Godsnaam haal jij het maar dat europese burgers niets zullen moeten inleveren?! Wij leveren reeds drie decennia in!! Wij verarmen met élke maatregel, met élke wet dat de politieke bandieten uit hun duim zuigen en dat nét om uit te delen aan de migranten en voorál vluchtelingen te onderhouden, die enkel naar europa komen om in de sociale hangmatten te liggen, hun leven láng waarvoor de europeaan moet gaan wérken! De georkestreerde mosliminvasie zijn enkel pionnen die gebruikt worden door de politiek als kannonnevlees voor politieke doeleinden onder het mom van 'menslievendheid' of waar heb jij de afgelopen dertig jaar geleefd? Op mars? De rode draad is anders duidelijk zichtbaar...

Wat de bitcoin betreft: net als met internet: veel te groot en uitgebreid om onder controle te krijgen en dat is een doorn in het oog van het etablissement, de macht-nu-nog-hebbers die hun bedreigd zien in hun uitbreiding van machtscontrole door zowel de bitcoin als het internet. Teveel wakkere mensen beseffen het en gaan opnieuw over tot betalen met cash....en zolang een groot deel vd bevolking cash blijft gebruiken, kunnen ze niks afschaffen.

@allochtoon for live: 4.500€ dus 180.000 BF voor een vakántie van 4 weken met 5 personen?? En dan vindt jij het raar dat daar achterdochtig op gereageerd wordt? Wat ging je kopen, een huis?

Bundy op 24-12-2017 16:04

@Oma op 24-12-2017 03:34

Ik weet niet of je antwoord aan @Allochtoon for live totaal cynisme is of serieus bedoeld was ?   Al wil die man € 10.000 meenemen om het daar op de bank te zetten gaat dat jou en de monetaire maffia écht niets aan .         Wanneer je serieus was moet je maar een huis gaan kopen van € 4.500 .    Succes ! 

Allochtoon for live op 24-12-2017 16:16

@Oma

Ik weet niet in wat voor huis jij woond maar naar mijn weten kan je nergens in de werel een huis kopen voor 4500 euro. Maar goed zulke reacties had ik verwacht.

Janus op 27-12-2017 00:56

Hier het bewijs wie Bitcoin in het leven 'geroepen' heeft:

https://www.bibliotecapleyades.net/sociopolitica/sociopol_globalbanking555.htm

Oma op 27-12-2017 13:27

@bundy: in landen waar de levensstandaard tot 5x láger ligt dan hier, zijn de prijzen ook navenant of dacht je dan van niet? En dat geldt hoofdzakelijk voor niet-eu landen of waarom dacht je dat hier wonende turken en marokkanen zoveel eigendommen hebben in hun thuislanden? 60% van de marokkanen in BE heeft eigendommen in marokko. Dat zal allochtoon for live vast ook wel weten, sommigen kunnen het overigens maar niet laten om daarover op te scheppen om dan nog fier te verkondigen dat ze hier intussen allerlei sociale voordelen genieten én ook nog sociaal wonen (by the way: een autochtone Belg die eigendom heeft komt niét in aanmerking voor een sociale woning maar van migranten weten ze natuurlijk niet of ze in thuislanden eigendommen hebben).....allochtoon for live: 'nergens in de wereld een huis kopen voor 4.500€'..... Als aanbetaling voor de aankoop kan het anders al wel tellen...je begreep duidelijk mijn verwijzing naar de grootte van het bedrag niet..dat heet sarcasme...

Afgezien daarvan lijkt mij wel dat 180.000 BF/4.500€ een exuberant bedrag is voor vier weken vakantie en geen gemiddelde, werkende burger/belastingbetaler heeft zulke som tegenwoordig beschikbaar voor een vakantie van die duur. Of vindt iedereen dat maar normaal in deze tijd?

Wat die man dan doet is kapitaalvlucht, beste bundy en dat is wettelijk niet toegestaan..bovendien is het mede te wijten aan deze kapitaalvluchten door euro's, verdiend of 'gekregen' via uitkeringen of sociale vangnetten, dat er nu controle komt op het versluizen van geld dat onttrokken wordt aan de economie van de landen waar het werd verworven.

Jaarlijks wordt zo 9 miljárd euro onttrokken aan de belgische economie, alleen al voor de marokkaanse economie, bovendien voorzag de politiek ook nog eens fiscale aftrek op de kap van de autochtone belastingbetalers voor deze vorm van kapitaalvlucht onder het mom van 'hulp aan familie in marokko'. Daar moet de politiek nu noodgedwongen gaan op terugkomen omdat de kapitaalvlucht op die manier de pan uitrijst en steeds grotere schade veroorzaakt aan de eigen, wankele en tanende economie voor een groeiende economie élders, buiten europa.

Bovenop de stortingen die gebeuren naar thuislanden zijn er nu de hallucinante winsten van drugs, die marokkaanse drugsdealers naar marokko versluizen...net kenbaar gemaakt: criminele, marokkaanse drugsfamilies in antwerpen.

Maar inderdaad: de monetaire maffia zou zich niet horen te bemoeien met bedragen die iemand meeneemt op reis maar dat zal enkel nog veel erger worden, ironisch genoeg nét door criminele migranten die hun winsten naar het buitenland versluizen...zij geven de politiek daardoor de drogreden om iedereen strenger te controleren...

Zo heeft de politiek initieel gepoogd autochtonen te controleren, hun koopgedrag, waar ze hun geld aan besteden en vooral: elke financiële informatie tot spaartegoeden toe terwijl migranten werden beloond voor kapitaalvlucht..en nu keert daardoor de wind en zal onder het mom van drugsbestrijding elke euro verantwoord moeten worden: de herkomst bewijzen tot zelfs verantwoorden waar je het aan zult besteden. Je hebt de controles dus aan jouw landgenoten te danken, allochtoon for live.

We gaan naar amerikaanse toestanden waarbij niet enkel elke cent én herkomst dient aangegeven en verantwoord moet worden maar zelfs verplicht onze vingerafdrukken en op termijn onze DNA genomen zullen worden....en dan hebben ze ons helemaal in de tang.

Om alles te weten en te kunnen gebruiken tegen de bevolking moet elk betaalverkeer digitaal worden, dan weet deze politieke maffia precies tot op de eurocent wat iedereen heeft, waaraan het besteedt wordt en hoe ze de volgende financiële crash kunnen orkestreren om complete paniek en chaos te veroorzaken. Dus moet de bevolking massaal met cash blijven betalen of overgaan tot bitcoin om de wurggreep van de banken te counteren...JP Morgan is intussen ook al geniepig op de bitcoin gesprongen en heeft al miljarden erin gestoken, net zoals andere grote banken..kwestie van voorbereiding en in een poging om de controle die ze zullen verliezen als traditionele bank, toch te verkrijgen, wat natuurlijk al bij voorbaat een verloren zaak is: geen controle of macht mogelijk op bitcoin of andere cryptocurrency. Zogauw de mensen elkaar beginnen te betalen via deze munten is het gedaan met de banken en hun macht.

Ike op 27-12-2017 17:26

In een goedkoper land, kan je met € 4.500 wel een eerste betaling doen voor de aanschaf van een huis. Er zijn zelfs landen waar de huizen niet veel soeps zijn of huizen in beslag worden genomen door de bank door achterstallige hypotheekbetalingen en die in een onverkoopbare voorraad komen omdat het huis in een uithoek op het plattenland staat waar de meeste mensen niet willen wonen, die je toch kan kopen voor dit bedrag.

Dus je kan wel met zo'n bedrag een huis kopen. Maar het barst ook van de landen waar je niet genoeg hebt aan dit bedrag voor een vakantie van 4 weken. Het hangt helemaal af wat voor vakantie het is en wat er gedaan word etc. etc. Er zijn rijke mensen die zo'n bedrag besteden aan een nacht in een stad.

Maar het gaat om de controle van het geld en de bestedingen en of de overheid en het veiligheidsapparaat het recht heeft om iedereen ermee te stoppen. Wat is de reden daartoe. Wat gebeurd er met inbeslag genomen geld en goederen? Wie koopt het op? Familie van het slachtoffer of relaties van het veiligheidsapparaat?

Pagina12
Commentaar
Jouw naam/bijnaam
Website url
E-mail
Je Punt profiel
Hou mij op de hoogte
Ik wil op de hoogte gehouden worden
Dit is een verplicht veld
Laatste Reacties

Rubrieken
Site Info
Email adres Administrator:
xandernieuws@gmail.com
 
Email adres Moderator:
modxnieuws@gmail.com
 
Overnemen eigen artikelen (in blauw en rood onder Headlines) alleen met toestemming.

Reacties, tips en opmerkingen worden erg gewaardeerd en altijd gelezen, maar vanwege het zeer grote aantal ben ik helaas niet in staat om (tijdig) op alle emails te reageren. Graag hiervoor uw begrip!

Privacy Bescherming:
 
Indien u Xandernieuws, dat bij Mijndomein is ondergebracht, leest en reageert op de Xandernieuws forums, doet u dat vrijwillig en is uw IP adres en emailadres- indien u dat vermeldt - bekend en wordt opgeslagen. Ook uw (nick) naam waaronder u post wordt opgeslagen. Xandernieuws zal uw gegevens nooit aan derden doorgeven. Indien u zich opgeeft voor het ontvangen van de nieuwe artikelen per email, zal Xandernieuws ook die gegevens nooit aan derden geven. We houden uw gegevens privé, tenzij de wet of rechterlijke macht ons dwingt uw gegevens aan hen te verstrekken. Datalekken in het systeem vallen onder de verantwoordelijkheid van Mijn Domein.Domeinregistratie en hosting via mijndomein.nl