HeadlinesActuele Discussies

 

Abonneren

Abonneer je nu voor nieuwe artikelen op deze website!

Chrislam: Zo wordt ook kerst in Europa geïslamiseerd

Britse kerk verplaatste kerstviering naar geboortedag van Mohammed op 3 december – Sneeuwpop in boerka op Winterfeest in München – Scholen en gemeenteraden in heel Europa schrappen kerstvieringen, of passen deze aan moslimeisen aan

 
Niet alle moslims hebben problemen met christelijke kerstsymbolen. (Afbeelding: Getty Images (2)).

‘Chrislam’ is de samenvoeging van ‘christendom’ en ‘islam’, een theologie die zowel buiten als binnen de kerken steeds meer aanhang krijgt, vooral onder mensen die nog maar amper onderlegd zijn in de Bijbel. Zij geloven dat de Jezus in de Bijbel feitelijk dezelfde is als de Jezus (Isa) in de Koran, en hebben er dan ook weinig moeite mee dat ook het kerstfeest in Europa stapsgewijs wordt geïslamiseerd. De afgelopen jaren ruilden supermarkten zoals Albert Heijn het woord ‘kerst’ op producten in voor ‘feest’, en een school in het Duitse Lüneburg ging zelfs zover de traditionele kerstviering uit te stellen omdat welgeteld één moslimscholier had geklaagd dat de gezongen liederen ‘niet overeenkomen met mijn geloof’. Het ‘grotere wij’ in de kersttoespraak van koning Willem Alexander lijkt dan ook vooral een ‘wij’ te zijn dat gezamenlijk door de knieën moet gaan voor één specifieke religieuze ideologie, dat in realiteit alles haat waar het christelijke kerstfeest oorspronkelijk voor staat.

 

De woorden ‘kerst’ en ‘kerstmis’ schijnen ook in de ogen van de gevestigde orde discriminerend te zijn voor moslims. Veel traditionele kerstmarkten kregen daarom een andere, ‘multiculturele’ naam, zoals de Amsterdam Winter Parade, Brussels Winter Pret, London Winterville, het München Winter Festival, et cetera.

Kerstviering op geboortedag van Mohammed

Ook het oorspronkelijke christelijke kerstfeest ontkomt niet aan islamisering. In Groot Brittannië organiseerde de All Saints Church in Kingston op 3 december een gezamenlijke kerstviering van Jezus èn Mohammed, bedoeld om de geboortedag van de islamitische ‘profeet’ te vieren, en ‘uit te kijken naar de geboortedag van Jezus’.

Op de prominente christelijke blog ‘Archbishop Cranmer’ werd felle kritiek geuit op de verplaatsing van de kerstviering naar de verjaardag van Mohammed, en vooral op het ontnemen van de status van Koning en Messias van Jezus. Hij werd tijdens die ‘chrislamitische’ dienst zelfs niet als profeet geëerd.

Schotse kerk liet anti-christelijke passage uit Koran voorlezen

De Schotse Episcopale Kerk in Glasgow maakte het eerder nog erger door tijdens een adventsdienst een passage uit de Koran voor te lezen waarin letterlijk wordt ontkend dat Jezus Christus de Zoon van God is.

De regionale Schotse regering organiseerde en subsidieerde dit jaar tal van ‘winter festivals’ voor religieuze minderheden, maar negeert het kerstfeest, en dat terwijl nog steeds de helft van de Schotten zich christenen noemen.

Kerstdienst geschrapt, wel verplichte deelname aan Arabische cultuurweek

Een basisschool in het Deense Graested schrapte de traditionele kerstdienst in de kerk om de moslimscholieren niet te kwetsen. Kort daarvoor waren alle leerlingen nog verplicht deel te nemen aan de ‘Syrië week’, waarin ze werden ondergedompeld in de (moslim)cultuur van het Midden Oosten. Na klachten van ouders reageerde het schoolbestuur dat zij vooral ‘nieuwe tradities’ willen creëren (met de nadruk op ‘nieuw’).

In Frankrijk werd een jaarlijkse kerstmarkt in Lyon geschrapt omdat de gemeente de kosten voor het beveiligen tegen islamitische terreuraanslagen te hoog vond. In België beval het Rode Kruis in Luik om alle christelijke kruizen uit de 28 kantoren in de stad te verwijderen, zogenaamd om de ‘seculiere aard’ van de organisatie te benadrukken.

Kerstfeest uitgesteld na klacht één moslimscholier

Een school in het Duitse Lüneburg stelde de kerstviering uit nadat één moslimscholier had geklaagd dat de geplande liederen niet verenigbaar zijn met zijn geloof. Dit besluit leverde de school een storm aan woedende protesten op. De directeur besloot daarop om niet-christelijke kerstliedjes zoals ‘Rudolph the Red Nosed Reindeer’ wèl toe te staan. AfD leider Alexander Gauland noemde het niettemin ‘een ondraaglijke, onvrijwillige onderwerping aan islam’, en een ‘laf onrecht’ dat niet-moslimkinderen wordt aangedaan.

Sneeuwpop in Boerka

De tot ‘multiculturele wintermarkt’ omgedoopte traditionele kerstmarkt in München toonde een sneeuwpop in een boerka. ‘En dat is dan een symbool van tolerantie?’ spotte de Beierse AfD leider Petr Bystron. In Berlijn werd de kerstmarkt na de dodelijke moslimaanslag van vorig jaar, waarbij 12 mensen werden gedood en 50 gewonden vielen, geheel beschermd door betonblokken. Diverse kerstmarkten, zoals in Stuttgart, Potsdam en Bonn moesten worden gesloten of geëvacueerd vanwege een dreigende islamitische (bom)aanslag.

Scholen en gemeentehuizen in Italië verwijderden kerstbomen en christelijke kerstsymbolen; in Noorwegen liet een school naast Bijbelteksten over de geboorte van Jezus ook Koranteksten voorlezen; in Spanje verving de gemeenteraad van Madrid de kerstfestiviteiten door het ‘internationale feest der culturen’, waarbij de extreemlinkse burgemeester Manuela Carmena benadrukte dat het inderdaad de bedoeling is om kerst van zijn christelijke wortels te ontdoen. Om dat te onderstrepen werd de grote kerststal op het beroemde Puerta de Alcalá geschrapt.

Moeten Willem-Alexanders ‘wij’ zich onderwerpen?

‘Het zoeken naar het grotere wij’ waar koning Willem-Alexander in zijn kersttoespraak over sprak, lijkt dan ook vooral een ‘wij’ te zijn dat door de knieën dient te gaan voor islam en bijkomende de eisen en extreme ‘gevoeligheden’ van moslims.

De koning stelde dat ‘nuance en inlevingsvermogen’ het onderspit dreigen te delven. Inderdaad, dat krijg je als je in Europa miljoenen volgelingen van een religieuze ideologie binnenhaalt die van kinds af aan leren alles te verachten en te haten wat niet overeenkomt met islam -vooral als het Joods en christelijk is-, en vervolgens de autochtone bevolking dwingt om zich in naam van ‘tolerantie’ en ‘multiculti’ stapsgewijs aan hen te onderwerpen.

 

Xander

(1) Gatestone Institute via Zero Hedge
(2) Afbeelding: Getty Images (vrij voor redactioneel en niet-commercieel gebruik)

 

Indien u wilt reageren op het forum.

 1. Geen hele woorden en/of zinnen in hoofdletters schrijven, wat als schreeuwen wordt gezien. Ook uw Nick name, max. 2 woorden, niet geheel in hoofdletters .Uw nickname mag geen naam zijn van een bekend publiek persoon. Uw posting wordt dan verwijderd.
 2. U kunt accenten aanbrengen middels max. 3 vetgedrukte woorden per posting, cursief of onderstreept.
 3. Posten in zwarte letters op witte achtergrond.
 4. Holocaust ontkenning of het bagatelliseren ervan. Postings worden verwijderd.
 5. Onacceptabele postings, provocaties, schuttingtaal, persoonlijke aanvallen of uitschelden kunnen uw postings zonder mededeling worden verwijderd evenals bij de andere punten.Het beheer kan er ook voor kiezen uw posting aan te passen. 
 6. Lees de Siteregels  http://xandernieuws.punt.nl/content/2009/04/siteregels
 7. Lees de Disclaimer http://xandernieuws.punt.nl/content/2012/01/disclaimer
 8. Geen artikelen of postings van andere websites kopiëren en op dit forum plakken, dit i.v.m. auteursrechten en schadeclaims. Schrijf introductie en verwijs naar de URL van de betreffende website. Uitzondering Wikipedia daar kan het wel evenals Bijbelcitaten.
 9. Plaats geen hyperlinks maar de url van de website, i.v.m. de wet op de auteursrechten. Uitzondering Wikipedia en Bijbelcitaten. Op elk plaatje wat u bij uw naam plaatst zit auteursrechten op, ook al staat dat er niet bij vermeld. Zoek een plaatje dat vrij is van auteursrechten.
 10. Dit is een Nederlands forum. Engelse commentaren vertalen naar Nederlands.
 11. U houdt één vaste nickname aan. Bij verandering van uw nickname ,maak daar melding van op het forum. Post u stelselmatig onder verschillende nicknames dan worden uw postings verwijderd.
 12. Gasten die gefocust zijn op het demoniseren van één bevolkingsgroep. Postings worden verwijderd.
 13. Het vermelden van persoonlijke informatie over een forumgast is niet toegestaan, posting wordt verwijderd. 
 14. Indien het topic niet over een bijbels thema gaat dan alle geloofsdiscussies op het Geloofsforum.
 15. Postings van, naar en over gasten die hier niet meer posten worden verwijderd.
 16. Wees bedachtzaam en let op uw woordkeuze en formulering in uw postings, wat u op het internet plaatst blijft daar staan. Post niet onder uw eigen naam maar gebruik een nicknaam.

Allen: Er is hier een geblockte poster bekend onder de naam Elia , die onder uw naam wil  posten.

Plaats een email onder uw naam in het reactievenster, zodat uw naam niet oneigenlijk gebruikt wordt. Deze spammer kan wel uw naam gebruiken maar heeft geen weet van uw email. Het emailadres dat u gebruikt is niet zichtbaar op het forum. Postings zonder een email worden niet gepubliceerd.  Mvg. Mod.

Geloofsdiscussies naar Geloofsforum. Nodig uw gesprekspartner uit om op het Geloofsforum   Ik Geloof..(Geloofsforum 31)  verder te praten. 

Xandernieuws Team wenst u een Zalig Kertsfeest waarin de geboorte van Jezus Christus wordt herdacht en gevierd. God die  zelf naar de aarde kwam in Zijn Zoon tot behoudenis voor velen die het verlossingswerk van Jezus Christus aannemen, de weg, de waarheid en het eeuwige leven. Xandernieuws Team.

Reacties

Pagina12
Ikweer op 26-12-2017 19:42

Als het dan allemaal perse zo multicultureel moet zijn, waarom mag kerst dan niet gewoon kerst blijven op 25 en 26 december, en Moeten de kerstmarkten dan ineens wintermarkten worden? Als de niet moslim gemeenschap moet accepteren te leven met moslims, lijkt het mij normaal dat moslims ook moeten accepteren te moeten leven naast niet moslims. Het is walgelijk hoe wij ongevraagd onze feestdagen maar moeten schrappen of verplaatsen, de moslim gemeenschap lacht zich helemaal krom dat dit zonder enig protest maar wordt geregeld, ook geloof ik dat van vele moslims dit helemaal niet hoeft te gebeuren en vinden het zoals het nu is prima, ik ben zelf atheïst maar dit is toch bizar? Ik pik het niet, en zal mij bij elk protest of verzet aansluiten. Maar jammer genoeg is er nog niets om bij aan te sluiten. Al hoewel ik wel lid ben van “Cultuur onder vuur” . www.cultuurondervuur.nu Groet en fijne 2de kerstdag verder.

Ikweer op 26-12-2017 19:51

@Kees van Kesteren, idd Waarom... ik heb er ook geen antwoord op, maar het is wel duidelijk dat dit allemaal met opzet door een fout groepje met een hooivork door onze strotten wordt geprakt.

Koddebeier op 26-12-2017 19:59

De Kerst in Europa wordt geislamitiseerd door landverraderlijke politici, ambtenaren en door de kerken.. Triest !

We worden verraden door ons 'eigen' volk !

rescue op 26-12-2017 21:02

@Daniel De aanbidding van het beest is ook een religie, en het kenmerk is de ontkenning van de Vader en de Zoon, exact wat de Islam leert, de Joden niet willen aanvaarden en de RK kerk wellicht ook gaat opgeven in de grote afval omdat die kerk al lang Maria de eigenschappen toekent die alleen de Heer toekomen.            Het fuseren van die religies waarin geen plaats meer is voor de gelovigen die aan het Woord van God en aan het getuigenis van Jezus Christus vasthouden is de perfecte opmaat naar een valse Messias. De opname laat de schijnchristenheid met een onoplosbaar probleem zitten en maakt hen rijp voor de religie van het beest.  Het beest lastert God en Zijn Tabernakel en degenen die in de hemel wonen, dus hij weet wat hij lastert.     Het beest heeft tien hoornen, wat overeenkomt met de tien tenen van het beeld, wat een politieke macht is.  Dezen vernietigen de hoer, wat altijd een type is van een afvallige oorspronkelijk door God gestichte religie de joodse en de christelijke. De Islam is dat zeker niet.                                                                                  De nieuwe religie is inderdaad nog christelijk nog joods maar wellicht acceptabel voor mohammedanen.       Let er op dat deze "Messias" niet eerder verschijnt dan in het midden van de laatste "week" van Dan.9 en volledig wordt ondersteund door de valse profeet, die verleid met grote tekenen en wonderen. Twee hoornen betekenen niet perse politieke macht en kan een gefuseerde religie zijn omdat zowel de Moskee als de Tempel in die tijd in Jeruzalem blijven staan, Openb. 11:1-2. Het Lam heeft er zeven, volmaakt aantal.

Anneke op 27-12-2017 12:51

@Derk 26-12-'17 17:56-u...Walter Veith deze naam is mij vaag bekend, het door jou aanbevolen boek niet gelezen.

willy op 27-12-2017 15:49

@ Maria : zeker niet de paus hij staat daar in dienst van. en de antichrist moet men in de moslimlanden zoeken , maar de EU doet het ook niet slecht hoor ! shalom

Derk op 27-12-2017 15:58

Anneke, de 5 lezingen Van Kreta naar Malta is geen boek, het is te vinden op Advent media, klik op Video's, daarna op Series. Succes.

Anneke op 27-12-2017 17:56

@Derk 27-12-'17 15:58-u...Dacht dat Walter Veitht een Zwitserse schrijver was. 

SEO op 27-12-2017 20:57

Westen is als iemand die valt. Prima gevoel, totdat je keihard grond raakt. 

Derk op 27-12-2017 22:04

Anneke, Walter Veith is geboren in Zuid-Afrika. Naast vele lezingen heeft hij ook boeken geschreven. Door de vele lezingen van hem is ons veel duidelijk geworden. De lezingen van Stephen Bohr ( De Genesis code ontcijferd) zijn indrukwekkend. Groet.

maeva op 03-01-2018 13:25

vk.nl 2jan: Zweedse kerk maakt Jezus onzijdig. Of hebben de Moslims dit ook op hun geweten?

maeva op 03-01-2018 13:28

Er zijn meer historici, die officiele gebeurtenissen, onderbouwd, ontkennen. Die worden afgebrand!

Tom Hendrix op 03-01-2018 18:06

@rescue: 21.02. uur, op 26/12. Ben het geheel met U eens, beste rescue!

Tom Hendrix op 03-01-2018 18:21

@HE:14.53. uur, op 26/12. Juist gezegd. Buiten de PVV en de SGP had de hele verraderskliek/partijen Vóór de motie Halalsema gestemd, bij het aantreden van het kabinet Rutte I. Tijdens het debat over de regeringsverklaring in het najaar van 2010.

maeva op 04-01-2018 08:46

@rescue op 26-12-2017 21:02 Volgens mij ontkennen ook de Joden het instituut van de Vader en de Zoon. En voor de Zoon en zijn Moeder hebben ze niet echt fraaie benamingen.

Verder bestaat het begrip Mohammedanen niet. Moslims zijn aanbidders van Mohamed, zoals Christenen aanbidders van Christus zijn, maar van Allah. 

Oma op 04-01-2018 16:25

@maeva: nét andersom! Moslims zijn inderdaad aanbidders van mohammed, dáárom net heten ze mohammedanen, zij aanbidden en volgen mohammed, een méns, en niet allah hun 'god'!! De term moslim is uitgevonden om dat feit te verdoezelen!

Pagina12
Commentaar
Jouw naam/bijnaam
Website url
E-mail
Je Punt profiel
Hou mij op de hoogte
Ik wil op de hoogte gehouden worden
Dit is een verplicht veld
Laatste Reacties

Rubrieken
Site Info
Email adres Administrator:
xandernieuws@gmail.com
 
Email adres Moderator:
modxnieuws@gmail.com
 
Overnemen eigen artikelen (in blauw en rood onder Headlines) alleen met toestemming.

Reacties, tips en opmerkingen worden erg gewaardeerd en altijd gelezen, maar vanwege het zeer grote aantal ben ik helaas niet in staat om (tijdig) op alle emails te reageren. Graag hiervoor uw begrip!

Privacy Bescherming:
 
Indien u Xandernieuws, dat bij Mijndomein is ondergebracht, leest en reageert op de Xandernieuws forums, doet u dat vrijwillig en is uw IP adres en emailadres- indien u dat vermeldt - bekend en wordt opgeslagen. Ook uw (nick) naam waaronder u post wordt opgeslagen. Xandernieuws zal uw gegevens nooit aan derden doorgeven. Indien u zich opgeeft voor het ontvangen van de nieuwe artikelen per email, zal Xandernieuws ook die gegevens nooit aan derden geven. We houden uw gegevens privé, tenzij de wet of rechterlijke macht ons dwingt uw gegevens aan hen te verstrekken. Datalekken in het systeem vallen onder de verantwoordelijkheid van Mijn Domein.Domeinregistratie en hosting via mijndomein.nl