HeadlinesActuele Discussies

 

Abonneren

Abonneer je nu voor nieuwe artikelen op deze website!

Amerikaanse generaal tegen mariniers in Noorwegen: Er komt oorlog


Amerikaanse mariniers oefenen in Noorwegen op gevechten in zeer koude omstandigheden. (Afbeelding: Getty Images (2)).

Op de drempel van kerstmis heeft de Amerikaanse generaal Robert Neller, commandant van de mariniers, tegen zijn manschappen in Noorwegen gezegd dat ze zich moeten voorbereiden op een oorlog.

 

‘Ik hoop dat ik het mis heb, maar er komt een oorlog aan,’ zei Neller volgens Military.com. ‘Door jullie aanwezigheid zijn jullie hier al in gevecht, in een informatiestrijd, een politieke strijd.’

De commandant voorspelt een ‘big-ass fight’, en wees in dit verband op Rusland en het Pacifische gebied (Noord Korea, China) als de terreinen waar de volgende grote (wereld)conflicten zich zullen gaan afspelen.

‘Bedenk waarom jullie hier zijn... Zoals jullie op hen letten, letten zij op jullie. We hebben hier 300 mariniers, dat kunnen er de volgende avond 3000 zijn. Wij kunnen de drempel verhogen.’

In een vraag-en-antwoord met zijn troepen zei Neller dat de focus van Amerika, na vele jaren vooral in het Midden Oosten te hebben gevochten, naar Oost Europa kan worden verlegd, met name vanwege de ‘conflicten’ die Rusland met Oekraïne en Georgië zou hebben (conflicten, die door het Westen en/of Westerse marionetten zijn opgezet en aangestoken).

Rusland bedreigd door Westerse militaire opbouw

De Noorse regering besloot onlangs om tot eind 2018 een nieuwe eenheid Amerikaanse mariniers toe te laten. Ook Nederlandse mariniers oefenen regelmatig in Noorwegen op gevechten in zeer koude weersomstandigheden.

Het Kremlin heeft Noorwegen en andere Europese staten gewaarschuwd dat het stationeren van steeds meer (Amerikaanse en NAVO) troepen, tanks en vliegtuigen de betrekkingen met Rusland kunnen schaden. Desondanks gaat de agressieve Westerse militaire opbouw langs de Russische grenzen onverminderd voort.

Afgelopen maandag presenteerde de regering Trump een nieuwe Nationale Veiligheid Strategie, waarin Rusland en China als ‘rivalen’ worden neergezet, die ‘een bedreiging’ vormen voor de Amerikaanse belangen. (1)

Paul Craig Roberts waarschuwt al tijden voor WO-3

Het afgelopen jaar hebben we enkele malen Paul Craig Roberts aangehaald, voormalig lid van de regering Reagan en het team dat de Koude Oorlog hielp te beëindigen, en tegenwoordig hoofd van het Institute for Political Economy. Roberts waarschuwt keer op keer in niet mis te verstande bewoordingen dat de VS uit zijn op het veroorzaken van de Derde Wereldoorlog, en dat de gevestigde orde in politiek en media er daarom alles aan doet om president Trump te dwarsbomen met de ‘Russische inmenging en hacks’ hoax-hysterie.

Op 16 december schreven we in ‘Putin overtuigd van NAVO aanval, zet industrie in oorlogsproductie’ dat het Kremlin er inmiddels vanuit gaat dat het Westerse bondgenootschap op zeker moment een (vermoedelijk false flag) incident zal veroorzaken, wat zal worden aangegrepen voor een grootschalig militair conflict. Volgens Roberts zullen daar ook kernwapens bij worden ingezet.Xander

(1) Breitbart via The Hill
(2) Afbeelding: Getty Images (vrij voor redactioneel en niet-commercieel gebruik)


Zie ook o.a.:


16-12: ‘Putin overtuigd van NAVO aanval, zet industrie in oorlogsproductie’
09-12: ‘Westen door propaganda media slaapwandelend naar Armageddon gestuurd’ (/ ‘Valse beschuldigingen tegen Rusland hebben Kremlin overtuigd dat Amerika militaire aanval voorbereidt’ / Oud NSA-chef: ‘Als er ook maar iets waar zou zijn van de Ruslandhoax tegen Trump, hadden we daar allang bewijs van gehad’)

 

Indien u wilt reageren op het forum.

 1. Geen hele woorden en/of zinnen in hoofdletters schrijven, wat als schreeuwen wordt gezien. Ook uw Nick name, max. 2 woorden, niet geheel in hoofdletters .Uw nickname mag geen naam zijn van een bekend publiek persoon. Uw posting wordt dan verwijderd.
 2. U kunt accenten aanbrengen middels max. 3 vetgedrukte woorden per posting, cursief of onderstreept.
 3. Posten in zwarte letters op witte achtergrond.
 4. Holocaust ontkenning of het bagatelliseren ervan. Postings worden verwijderd.
 5. Onacceptabele postings, provocaties, schuttingtaal, persoonlijke aanvallen of uitschelden kunnen uw postings zonder mededeling worden verwijderd evenals bij de andere punten.Het beheer kan er ook voor kiezen uw posting aan te passen. 
 6. Lees de Siteregels  http://xandernieuws.punt.nl/content/2009/04/siteregels
 7. Lees de Disclaimer http://xandernieuws.punt.nl/content/2012/01/disclaimer
 8. Geen artikelen of postings van andere websites kopiëren en op dit forum plakken, dit i.v.m. auteursrechten en schadeclaims. Schrijf introductie en verwijs naar de URL van de betreffende website. Uitzondering Wikipedia daar kan het wel evenals Bijbelcitaten.
 9. Plaats geen hyperlinks maar de url van de website, i.v.m. de wet op de auteursrechten. Uitzondering Wikipedia en Bijbelcitaten. Op elk plaatje wat u bij uw naam plaatst zit auteursrechten op, ook al staat dat er niet bij vermeld. Zoek een plaatje dat vrij is van auteursrechten.
 10. Dit is een Nederlands forum. Engelse commentaren vertalen naar Nederlands.
 11. U houdt één vaste nickname aan. Bij verandering van uw nickname ,maak daar melding van op het forum. Post u stelselmatig onder verschillende nicknames dan worden uw postings verwijderd.
 12. Gasten die gefocust zijn op het demoniseren van één bevolkingsgroep. Postings worden verwijderd.
 13. Het vermelden van persoonlijke informatie over een forumgast is niet toegestaan, posting wordt verwijderd. 
 14. Indien het topic niet over een bijbels thema gaat dan alle geloofsdiscussies op het Geloofsforum.
 15. Postings van, naar en over gasten die hier niet meer posten worden verwijderd.
 16. Wees bedachtzaam en let op uw woordkeuze en formulering in uw postings, wat u op het internet plaatst blijft daar staan. Post niet onder uw eigen naam maar gebruik een nicknaam.

Allen: Er is hier een geblockte poster bekend onder de naam Elia , die onder uw naam wil  posten.

Plaats een email onder uw naam in het reactievenster, zodat uw naam niet oneigenlijk gebruikt wordt. Deze spammer kan wel uw naam gebruiken maar heeft geen weet van uw email. Het emailadres dat u gebruikt is niet zichtbaar op het forum. Postings zonder een email worden niet gepubliceerd.  Mvg. Mod.

Geloofsdiscussies naar Geloofsforum. Nodig uw gesprekspartner uit om op het Geloofsforum   Ik Geloof..(Geloofsforum 31)  verder te praten. Reacties

willy op 23-12-2017 14:30

men moet natuurlijk oppassen voor zulke taal die niet onmiddelijk past bij deze generaal. Het lijkt wel dat de VS een oorlog aan het voorbereiden is tegen Rusland en dat is de verkeerde vijand ? waarom oefenen in extreme koude? Iran is Syrie helemaal aan het overnemen er zijn meer iraanse militaire aanwezig in Syrie dan de soldaten van Assad. Iran is helemaal dankzij de Hezbolla Libanon aan her innemen en aan de grens met de Golanhoogte tegen israel is m'n atoomkelders aan het bouwen, waar komt de oorlog denk je? De VS gaat meer soldaten en militair materialen leveren aan Oekranine is de burgeroorlog in het oosten al niet erg genoeg? dus men blijft Rusland uitdagen ook de EU en Navo en waar gaat dit eindigen ! Shalom

HorKor op 23-12-2017 15:12

Dit is geen commentaar, maar de werkelijkheidIn Gods woord staat: Komt laten wij eten en drinken en vrololijkzijn want morgen sterven wij.

Heel toepasselijk in deze eet en vreet dagen een voetsel omset van bijna een miljardmaar de werkelijkheid in deze wereld ziet men niet.

vijgeboom op 23-12-2017 15:49

Eerst nog het wk voetbal, en dan zal het wel uit de hand gaan lopen. Maar gelukkig mogen we uitkijken naar het koninkrijk. 

Westbound op 23-12-2017 15:51

Beetje knullig. Je hoeft immers geen 4-sterrengeneraal te zijn om te voorspellen dat 'er oorlog komt'.Het kan nog 5 jaar duren, het kan nog 25 of 150 jaar duren, maar uiteindelijk komt er oorlog. De speech tot 'zijn' manschappen dient daarom alleen maar om hen aan te zetten tot flink oefenen.

Ike op 23-12-2017 15:53

http://www.zerohedge.com/news/2017-12-23/russia-hawks-are-winning-trump-announce-anti-tank-missile-exports-ukraine

Dit is pas een echte directe bedreiging om anti tankwapens zo dicht bij Rusland te plaatsen. Deze zijn n.l. tegen alle gepantserde voertuigen en zelfs over rivieren of dicht bij de kust varende schepen en landende vliegtuigen en helikopters in het veld. Het is een extreme uitdaging tegen Putin en zijn officieren. Het is kijken wie er op welke wijze zal reageren. Ik ben een hier geboren burger van generaties autochtonen, maar de Neo Con's en de NAVO gaat hier te ver, omdat ze alle afspraken aan hun laars lapt. De NAVO deinst er zelfs niet voor terug om terroristen IS, Al Qaeda, ISIS, Daesh of welke vlag uniform en naam ze ook dragen in te zetten als frontsoldaten, terwijl ze vijanden van het Westerse volk zijn. Het is weer alsof de Bende van Nijvel is heropgestaan en Gladio weer actief zijn geworden in een andere verschijningsvorm.

Henk op 23-12-2017 16:01

Ik weet niet wat nu waar is, maar las ook dat Poetin geen nieuwe wapenwedloop wil. En daarom minder aan defensie zal spenderen.

Johan op 23-12-2017 16:10

Het grootste gevaar wat ons momenteel bedreigd heet 'Brussel' incl. de Paus. En verder dat deel van de Amerikanen dat achter Clinton staat/stond. Onze hoop is op God en dat Trump voldoende weerstand zal kunnen bieden aan die 'elite'

Een ander geluid op 23-12-2017 16:53

Van Paul Craig Roberts, zijn visie en mening ben ik net zo onder de indruk als van die van Al Gore. Twee roeptoeters, die al tijden de grootse onheil aankondigen gebaseerd op onvolledige en subjectieve hypotheses. Als je gaat kijken waarop het allemaal gebaseerd is, vind je niet veel. Paul Craig Roberts heeft m.i. dezelfde ontwikkeling doorgemaakt als Dries van Agt. Van een rechtse houwdegen naar een ultralinkse activist.

Het staat de Navo verder vrij binnen het verdragsgebied naar eigen inzicht troepen en materieel te stationeren. Rusland heeft hetzelfde recht binnen zijn grenzen en bij bevriende landen. Dat dat aan de grenzen is van respectievelijk Rusland (door de Navo) of aan de grenzen van de Navo (door Rusland) is een geografisch gegeven. 

De beste waarborg op vrede is een evenwicht op conventioneel en nucleair gebied tussen de verschillende partijen.

Momenteel heeft Rusland van het arctische punt van Finland tot aan Turkije een groot overwicht op conventioneel gebied. Zo groot en bedreigend, dat een land als Zweden de dienstplicht weer heeft ingevoerd, zijn schuilkelders gereed maakt en weer soldaten stationeert op het eiland Gotland. Ik geloof niet dat Paul Craig Roberts daar al over geschreven heeft. Net zomin als dat Van Agt zich druk maakt over de veiligheid van Israël.

https://nos.nl/artikel/2175824-zweeds-vakantie-eiland-voelt-russische-dreiging.html

Wat mij betreft te dol voor woorden, dat Rusland Noorwegen al bedreigd heeft met een atoomaanval tengevolge van de stationering van 330 US mariniers op Noors grondgebied. Als antwoord op het Russische dreigement kan men er maar gelijk beter 10.000 van maken. 

http://worldunity.me/poetin-verklaart-noorwegen-een-vijand-van-rusland/

Als de Europese Navolanden ook maar enigszins op gelijke hoogte willen komen met de conventionele kracht van Rusland, dan zal er nog heel wat geld naar defensie moeten ! En soldaten en materieel naar Noord- en Oost-Europa. Dat heer Poetin dat niet leuk gaat vinden, so what !

Kfir op 23-12-2017 17:18

En ondertussen worden we overlopen door nietsontziende islamieten! Wij hebben er inmiddels honderdduizenden binnen onze grenzen toegelaten. Ze verrekken het zich aan te passen en eten onze welvaart op! Die onnozelen daar in Den Haag hebben ons landje de afgelopen 40 jaar onherkenbaar verminkt!

Johan op 23-12-2017 17:22

Beste Xander en de andere medewerkers van het  Xanderteam.Dit lijkt me ook het moment om jou en alle medewerkers op de achtergrond van harte te bedanken voor je niet aflatende inzet om ons te informeren over datgene wat achter de schermen gebeurt. Je bent zeer integer door steeds ook je bronnen te vermelden. En daarmee plaatje aan de lezer zelf over welke waarde hij toekent aan de berichtgeving.Ik lees mijn dagblad met meer argwaan dan Xandernieuws. En dat zegt wat.Blijf zo doorgaan; ik wil jullie van harte Gods zegen toewensen maar ook heel veel wijsheid voor het komende jaar. En laten we bidden dat Xandernieuws voorlopig in de lucht blijft en niet wordt gedwongen om zijn activiteiten te beëindigen. Ik vertrouw die 'politiek correcte bende' voor geen cent.

Dank Johan voor uw waardering en kerst en nieuwjaarswensen. Ook voor u en de uwen mooie kerstdagen evenals een 2018. Mvg. Mod.

Anoniemus op 23-12-2017 17:55

Sinds ruim een jaar woon en werk ik in het noorden van Noorwegen, dus wat ik jullie te melden heb is uit eigen ervaring en wat ik hoor van de lokale bevolking, Finmark en Troms.

De meeste mensen die ik hier spreek in noord Noorwegen wil helemaal geen conflicten met Rusland en ook de enkele Rus die hier woont wil gewoon in vrede leven.

Deze smerige propaganda over conflict, bewapening en oorlog is iets wat van buiten de regio van noord Noorwegen komt.

Nu wordt een zogenaamd globaal conflict lokale realiteit. Ik weet niet welke idoten hier belang bij hebben, maar dit dient niet de belangen van de lokale bewoners, zowel van Noorwegen als Rusland. 

Het zou veel beter zijn om het geld dat nu aan defensie wordt besteed in Noorwegen en Rusland te gebruiken voor duurzame economische ontwikkeling in beide landen.

Gorghel op 23-12-2017 18:00

De Orthodoxe Kerk in Rusland is de drijvende kracht achter Poetin. Wat deze kerkleiders willen en hoever ze willen gaan is niet bekend. Maar  dat ze Poetin in hun macht of aan hun kant hebben is wel duidelijk. Ik hoop dat Poetin zich niet laat misleiden door hen maar zijn verstand gebruikt.

Na Polen, Hongarije, Oekraïne is Rusland bang dat nog meer landen zich willen ontworstelen aan haar invloedssfeer. De Russen hebben economisch gezien weinig te bieden en verdienen vooral aan wapenverkoop en aan de verkoop van olie en gas. Het is in elk geval geen exportland van bijv. consumentenproducten zoals auto's, koelkasten, tv's enz.  Misschien kan Poetin zich beter daarop toeleggen zodat de buurlanden weer naar Rusland gaan opkijken en geen trek meer krijgen om bij het Westen te gaan horen.

ohje op 23-12-2017 18:03

Heb voor morgen kerstplannetjes staan dus nog eventjes geduld aub.

Shadow1100 op 23-12-2017 18:11

Beste Kfir,  Het schijnt dat die islamieten hele goede soldaten zijn. Als kleine tegenprestatie voor alle hier ten lande genoten uitkeringen mogen zij als 1e ten strijde trekken...... Faire deal dacht ik zo. 

Pieter op 23-12-2017 18:23

Een derde wereldoorlog is reeds lang geleden voorzegd in de Bijbel.

Openbaring 6:3-4

3 En toen Het het tweede zegel geopend had, hoorde ik het tweede dier zeggen: Kom en zie!

4 En een ander paard ging uit, dat rood was; en dien, die daarop zat, werd macht gegeven den vrede te nemen van de aarde; en dat zij elkander zouden doden; en hem werd een groot zwaard gegeven.

Een ander geluid op 23-12-2017 19:06

Ike op 23-12-2017 15:53

Anti-tank wapens zijn defensieve wapens. Zolang er geen Russische tanks, helikopters of ander materieel de grens met Oekraïne oversteekt, zullen zij ook nooit geen doelwit vormen voor deze wapens. Je zou eerder kunnen zeggen, dat een grote hoeveelheid van dit soort wapens Rusland ervan afhoudt op avontuur te gaan in de Oekraïne.

De kans, dat Oekraïne Rusland binnenvalt is nihil. Daarmee dus ook de mogelijkheid, dat de Oekraïne deze wapens offensief zou kunnen inzetten om hun eventuele inval in Rusland te ondersteunen.

Waarom ik zo zeker weet, dat Oekraïne Rusland niet gaat binnen vallen ? Omdat er dan geen Oekraïne en Oekraïners overblijven ! Om dezelfde reden kunnen we veilig aannemen, dat Cuba nooit de USA zal binnen vallen en dat Bhutan nooit China zal aanvallen !

HE op 23-12-2017 19:07

Er komt oorlog?

Ja, oorlogen zullen er komen en zijn tot de wederkomst van onze Here Jezus Christus.

(Maar is de hele maatschappij geen oorlog?)

JP op 23-12-2017 19:45

@Anoniemus op 23-12-2017 17:55

Dank voor jouw commentaar. En idd "de escalatie" is het enige antwoord op deze waanzin. Niet alleen voor deze Kerst en 2018, maar een duurzame vrede gewenst aan allen.

Meijer op 23-12-2017 20:06

Xander en redactie leden;

Shalom en een goede vruchtbare voortzetting van uw zeer nuttige arbeid.

Dank voor uw waardering en uw steun. Mvg. Mod.

vijgeboom op 23-12-2017 22:24

Ik word wel een beetje moe dat mensen denken dat Rusland hier iets in het Westen zou willen ondernemen op oorlogsgebied, hier valt totaal niks te halen en Rusland valt nooit zomaar aan. Het speelt zich vooral af in het Midden Oosten daar waar de olie is. 

West europa stelt militair helemaal niks voor en word door Rusland ook totaal niet serieus genomen en terecht ook. West Europa heeft niks en kan niks, en op militair gebied kan West Europa ook helemaal niks en moeten militairen nog pang pang roepen op de Veluwe en de mentale gesteldheid is zwak te noemen onder de militairen. 

"Ik heb eens op internet wat Mariniers aan het werk gezien en dan denken mensen dat het bikkels zijn, waarom weet ik niet maar ik zie het er niet aan af, wellicht een redelijke conditie maar ik zie geen vechtersmentaliteit en het zijn meer mensen die voor een gratis rijbewijs in het leger zitten en netjes de vrouw een kusje geven onder tranen , haha. En de meeste dames die bij defensie zitten en de politie zitten er voor het emancipati gehalte op peil te houden. 1 kinderlijkje of onthoofd lichaam en ze hebben meteen een PTST maargoed."

Rusland is onze bevrijder geweest in de WO2 dus wat meer respect naar Rusland zou niet verkeerd zijn. Als Rusland niet ten strijde was gegaan tegen de Nazi  s hadden de Nazi makkelijk gewonnen van de tactisch zwakke Amerikanen en Britten. 

"Laten we ergens hopen dat de atoombommen over de wereld tot ontploffing mogen komen want dat is een duidelijk teken dat het Koninkrijk zeer nabij is. Want Armageddon zal over de hele wereld komen." 

Dus maak u niet druk om de koers van de bitcoin of uw aandelen INg of Shell of uw hypotheek want zoveel tijd hebben we toch niet meer in dit verderfelijke leven in ons zondig lichaam. 

Komt u maar Here Jezus en laat ons lichaam in een oogwenk veranderd worden in een opstandingslichaam.

 

Beste Vijgeboom, U heeft hulp nodig, ga dat zoeken. XN kan uw postings niet meer publiceren, u bent welkom om te lezen. Mvg. Mod.

Grietje op 23-12-2017 23:44

Anoniemus op 23-12-2017 17:55. "De meeste mensen die ik hier spreek in noord Noorwegen wil helemaal geen conflicten met Rusland en ook de enkele Rus die hier woont wil gewoon in vrede leven." Dat is overal zo, ook in Rusland, ook in Nederland en ook in de andere landen. De 'gewone' man en vrouw willen heus niet oorlog, maar het zijn altijd de 'groten' die de volkeren in zeeën bloed, zweet en tranen storten. Dat is met liegen, onderdrukken en zelfverrijking immers hun grootste deugd, hun beste kunnen en hun meest geliefd vermaak als pionnen van de 'overste dezer wereld'. Ps. 62:10 schrijft: '.... de grote lieden zijn leugen; ...' Let op het woord 'zijn'. Voor zover ik dat kan nagaan met de engelse vertaling uit de Grondtekst, kom ik op hetzelfde uit.

Zie bijv. http://www.scripture4all.org/OnlineInterlinear/OTpdf/psa62.pdf

Probeer ook eens http://www.vragennaardeweg.nl/ en zoek 'Leugengeesten'. Ik weet niet of dat preekje hier over gaat (zal het zelf nog beluisteren), maar ik heb van Ds. Velema een een buitengewoon (!!) goed preekje over dit onderwerp gehoord, n.l. het leugen zijn van sommige mensen.

Robie op 23-12-2017 23:52

Een ander geluid op 23-12-2017 16:53

Kan Europa al helemaal niet,geen hond wil het leger in en materiaal wat we hebben is versleten of helemaal stuk,om dit  alles op pijl te houden en krijgen is zo vreselijk duur dat we het niet eens kunnen betalen.

Je kan beter afbouwen die Rommel,Russen zullen zeker volgen want ook voor hun is elke cent winst die ze liever uitgeven aan nuttige dingen.Wat denk je wat er voor winst gemaakt kan worden en hoeveel werk er zou zijn als we gingen samen werken.Wij olie en gas van ze en zij weer producten van ons,wegen aanleggen ,steden ontwikkelen,ruimtevaartprojecten ,spoor en trein verbindingen tot aan China aan toe.

Al die dorpen voorzien van een nieuw netwerk van gas water en licht.
Grietje op 24-12-2017 00:14

zie in dit verband T.T. 126 Navo - Russische Marine!

mientjei op 24-12-2017 00:23

Burgemeesters willen af van knalvuurwerk,  daar komen ze nu mee, een week voordat het zo ver is, lijkt me aan de late kant

Er zijn dingen in omloop 8 keer zwaarder dan een handgranaat, over oorlog gesproken!!!   Ik kijk er samen met mijn hondje weer heel erg naar uit

mientjei op 24-12-2017 01:05

@vijgeboom 22. .24   respect voor bevrijders, daar sta ik achter    fijne feesstdagen    Mientjei

Bundy op 24-12-2017 02:34

De Amerikanen zijn er gek genoeg voor , daar ze in W O 2 met slechts 150.000 man een invasie gepleegd hebben .    De tactiek is eerst alles platbombarderen , dan met tanks kijken of er nog een vijand beweegt en daarachter lopen de soldaten .               In conventioneel opzicht is de Navo eigenlijk machteloos en de methoden uit de vorige oorlog werken niet meer .            Wanneer de Russen bommenwerpers zien schieten zij deze uit de lucht .         Wanneer zij tanks zien sturen ze hun superieure T 14 tankdivisie's ,  en man tegen man worden de Amerikanen weggevaagd door de Spetznaz waarvan iedere soldaat zich in Nederland karate-leraar zou kunnen noemen .

Wanneer ze het dus écht doen is dit om uiteindelijk met atoomwapens zoveel mogelijk mensen uit te roeien , hetgeen de dépopulatie-agenda van de VN en de doelstellingen van de NWO ten goede komen .     Wat hebben ze eigenlijk voor motief , maar dat vraag ik mij ook nog steeds van Napoleon af .

Ike op 24-12-2017 05:11

@Een ander geluid op 23-12-2017 19:06

Mijn dank aan U dat, dat U de vinger op het gevoelige punt legt. Voor iemand die wil kan alles een wapen worden. Wapens kunnen defensief gebruikt worden indien iemand de kans heeft of diezelfde iemand kan de wapens offensief gebruiken.

De elite kan zijn naar zijn wapens kijken en zeggen;'Maar ik heb helemaal geen wapens?'. Maar zij hebben altijd het woord van een preek, of een persbericht. Waar in het verleden eerst de pers werd beknot, werd later deze pers vermoord en daarna andere mensen die in deze pers werden geciteerd of besproken.

Ik ben niet voor het beperken van de vrije pers en ik vind Uw berichten hier ook niet gevaarlijk in de zin dat ik het maar als een opinie beschouw van iemand. Terwijl de samenleving bestaat uit vele 'iemanden'. Maar ook Uw mening kan gelezen worden en gebruikjt worden door 'iemand' om een actie te rechtvaardigen. Dan is Uw woord een wapen geweest, dat U alleen maar heeft gebruikt om Uw  standpunten en gedrag te verdedigen.

Woorden van de elite kan leiden tot een oorlog waarin eerst propaganda word gevoerd en een persbericht word gewijzigd of beperkt en daarna mensen worden vastgezet en wapens worden gekocht of mensen worden doodgezwegen, gefolterd of afgemaakt.

Als oppositie word genegeerd kan zelfs een hoog geplaatst bezoek worden gebruikt om aandacht te schenken aan diens standpunten.  Moeten we daarom bezoeken van en het vrije woord van iedereen beperken? Als alles gebruikt kan worden door iemand die wil, moet de rest van Nederland, Europa of de planeet U dan opsluiten in een dwangbuis omdat Uw standpunten aggresief zijn tegenover een groot, machtig en sterk land? Uw woorden zouden nl. kunnen leiden tot een conflict met veel meer doden.

We leefden in een informatiemaatschappij. Informatie is waardevolle data. Heden leven wij in een datamaatschappij. Uw Big Data en de Big Data van anderen in combinatie met kunstmatige intelligent beschouwde algoritmes word beschouwd als belangrijke informatie. Terecht of onterecht? Ik vind in veel gevallen dat dit onterecht is. Uw Big Data bevat eigenlijk alles wat U zegt of tikt of volgens een ander zegt of tikt. Ook dit kan gebruikt worden als een wapen tegen U. De data hoe U aan Uw geld komt of hoe U aan Uw voedsel of medicijnen komt kan als wapen worden gebruikt tegen U, omdat het zwakke punten van U bloodlegt. In conflicten word de handel en sport gebruikt tegen een andere groep. U kunt dit elke dag overal lezen.

Ik zal het met U eens zijn dat persvrijheid fundamenteel is voor een functionerende democratie. Maar wanneer moet deze verboden worden als deze kan leiden tot een conflict of de dood van een ander?

U geeft zelf lachwekkende goede voorbeelden. Een oud premier van de Oekraïne was afgezet omdat zij opriep tot het beperken van de rechten van etnische Russen en het herinstelleren van de kernwapens. 'Nou ja kijk', kunt U zeggen; 'Als je deze wapens alleen maar defensief gebruikt, wat is daar het probleem mee?'.

Het probleem met wapens is altijd dat ze gemaakt zijn om te gebruiken en dat het veel kost om ze te onderhouden en te gebruiken als het nut ervan beperkt is. Maar een koevoet zou gebruikt kunnen worden om de eerste soldaat die een grens oversteekt neer te slaan. Helemaal niks hoeft gebruikt te worden om een grens over te steken en een land over te nemen. Als je daarna de wapens in beslag neemt die je tegenkomt, lukt je dat wel.

Dit zijn basisprincipes die gebruikt worden in een propagandaoorlog, het is alsof je een bordspel of een computerspel doet.

Ik zou U graag dezelfde standaarden zien hanteren tegenover alle partijen in conflicten. U zegt dat Oekraïne geen aanval zou beginnen op Rusland en U zegt dat Cuba geen aanval zal uitvoeren op de VS. Wat vind U ervan als Oekraïne gedekt door de NAVO weer begint met het installeren van kernwapens, mogen de Russen dit dan ook weer doen op Cuba en misschien ook in Nigaragua en in Venezuela?

In Oekraïne begon het geweld vanaf de regeringszijde toen scherpschutters van de kant van de regering schoten op demonstranten op het Maidenplein. Wat geeft Trump eerst? Nieuwe wapens voor scherpschutters? Wat geeft hij vervolgens? Veel betere tankwapens met een reikwijdte ver over de grens.......

Even samenvattend heeft de VS regering dus eerst woorden gebruikt, daarna boycotten en in beslagleggingen op tegoeden en het heeft 'opstandelingen of terroristen' getraint in Polen die wilde vechten tegen de Russen in Oekraïne, die daarna de etnische Russen uit Oekraïne zouden hebben willen jagen en daarbij op weerstand stoten van de plaatselijke bevolking die er tegen was (dit zegt niet dat er plaatselijken niet voor waren). De Russen hebben de Krim en al het gebied waar de etnische Russen leefden weer beschermd. Voor de NAVO vochten ook veel niet Oekraïniers tegen de Russen in Oekraïne, waaronder ook rechtsextremisten en terroristen uit het MO.

Hoe kunt U bepalen dat dit nepnieuws is?

Vijgeboom maakt een aantal goede punten hierover, waar ik in meega en waar ik verder mee wil gaan eigenlijk. De VS heeft WWII gebruikt om uit een ressesie te komen van de jaren dertig van vorige eeuw en heeft voor de eigenlijke deelname in WWII alleen maar wapens verkocht tot de aanval Pearl Harbor. Zij leverden wapens aan alle geallieerden, die deze moesten terugbetalen en zij leverden ook wapens aan de Russen om tegen de Nazi's te vechten. De Nazi's gebruikten zelf Amerikaanse fabrieken om hun materieel te produceren en zij gebruikten ook Amerikaanse computers om het juiste aantal Joodse mensen in hun land te schatten;

https://isgeschiedenis.nl/nieuws/ibm-en-de-holocaust

Zij leverden wapens aan de Chinezen om tegen de Japanners te vechten en zij leverden wapens aan de Russen om tegen de Japanners en de Nazi's te vechten. Dit gebeurde als resultaat van de Leen en Pachtwet die de neutraliteit van de VS zo lang mogelijk in stand moest blijven houden;

https://nl.wikipedia.org/wiki/Leen-_en_Pachtwet

Feitelijk begon men daarmee met het creeëren van een sterke USD. Men deed dit met het geld van tegenstanders van voor de WWII, terwijl Amerikaanse maatschappijen en banken ook de Nazi's hielpen tijdens WWII.

Wat Robie zegt is ook wel belangrijk, want wat het echte nieuws is, is ook heel moeilijk te bepalen. Op dit moment is de SCO

https://nl.wikipedia.org/wiki/Shanghai-samenwerkingsorganisatie

in staat om hogesnelheidslijnen uit China naar Europa aan te leggen met treinen die bruggen bouwen over ravijnen en China heeft ook bewezen dat ze vaarwegen en wateren kunnen uibaggeren. Het aanleggen van gas, water, licht en VDSL of glasvezel is ook iets dat ze zowel in Rusland als in China kunnen.

Maar wat zouden de gevolgen zijn voor de rest van de wereld of Nederland als er hogesnelheidslijnen en brede wegen kunnen worden aangelegd tussen China en Nederland. Zouden de mensen dat aankunnen? Zouden de elite dat willen en zouden zij dit aankunnen en kunnen bevatten? En welke keuzes zijn dan de beste?

Als je hogesnelheidslijnen en goederenspoor zou aanleggen tussen China en Amsterdam, zouden dorpjes en steden in Nederland moeten concurreren met dorpjes en steden tot in China toe......

Als U met een evangelie over het Westerse kapitalisme een Nederlands schooltje begint in een klein dorpje in China waar U de bevolking Nederlands als tweede taal geeft, dan zou het erop kunnen uitlopen dat er ergens ter wereld Nederlandse websites worden gehost met webshops die goederen uit China leveren en hun inkomsten ontvangen op een Nederlandse rekening van een Nederlandse bank en Nederlandse B.V.'s of Stichtingen die verlies lijden in Nederland en winst maken in een land met een vestiging in een 'belastingparadijs', zodat er zo min mogelijk winst belast word. Verder kan het dan gebeuren dat de goederen worden geleverd vanuit een land tussen China en Nederland waarvandaan het te doen is om daar vandaan goedkoop uit een tussenvoorraad de goederen te verschepen. Dat gaat niet zo makkelijk met dingen als auto's, maar wel met consumentengoederen die langer houdbaar zijn.

Het kan als resultaat opleveren dat in China geproduceerde honing concurreert met honing ergens op de veluwe en veel schakels van de tussenhandel hierbij uitschakeld. In hoeverre zitten landen hierop te wachten en in welke mate zijn landen bereid om het inkomen en de internationale macht te laten verschuiven?

Dit geld voor honing, maar ook voor andere landbouwproducten en wapens en software en elektronica en zelfs voor accountants en kwaliteitscontroles. Alles kan overal ter wereld gedaan worden en er kan overal ter wereld mee geknoeit worden.

Gaan wij dan ook mensen de Nederlandse taal leren in India, China of halen wij meer mensen daar vandaan hier naartoe?

Wat zijn de gevolgen hiervan en gaan we het pad op van een totaal vrij verkeer van goederen en mensen ter wereld of wil men dit langzaam doen en proberen alle partijen in dit proces hun eigen spelletje te spelen om hun eigen positie sterk te houden of sterker te maken?

Is het misschien zo dat Robie gelijk heeft dat niemand het leger in wil op mensen na die geen andere kansen hebben in hun lokale omgeving en laten we onze kansarmen onze oorlogen met gevechtshandelingen uitvechten? Of verspillen wij zelfs capaciteiten door ICT'ers en schrijvers een digitale oorlog te laten voeren met hackers, virussen, trollen en propaganda?

En wat gaan we in het laatste geval doen? Gaan we dan alle informatie en al het dataverkeer beperken, gebruiken en controleren of word dit al gedaan in de vorm van de "Cloud" en "Big Data" en Business Intelligence of Business Stupidity Bedrijfsmatige Intelligentie of Bedrijfsmatige Stommiteit (BI of BS) .......

Als burger zal ik het afwachten en bekijken, maar ik blijf voor het gebruik van alle wapens, ook de digitale. Omdat ook woorden en digitale wapens kunnen doden. Ik ben ook tegen het verplaatsen van mensen en nog feller tegen genocides.

Maar data kan moorden en informatie ook en wapens en mensen zeker.

LOL ;D

Peter op 24-12-2017 05:26

Juncker loopt dronken over straat ,en maakt ruzie met Engeland,Rusland,Amerika,Polen,Hongarije,enz ,hef de boel op daar en je hebt rust in de tent .kost miljarden,beleid van niks,half Afrika is onderweg,met een enkeltje naar een land waar de uitkering het hoogst is,en breekt ergens de ellende uit kunnen ze het niet meer in de hand houden,en nu plannen voor een oorlog,geen matrieel,geen leger,en wie heeft er nog gevoelens voor zijn land te verdedigen,het  is allang ingenomen .Zonder slag of stoot,door de zo  geliefde Moslims van onze politiek .

edwin vissers op 24-12-2017 06:47

AIVD: Geen jihadisten tussen vluchtelingen

Tussen de grote stroom vluchtelingen die Nederland binnenkomt, zitten voor zover bekend geen jihadisten. Dat zeggen inlichtingendienst AIVD en de Nationaal Coördinator Terrorismebestrijding en Veiligheid (NCTV) donderdag in de Volkskrant.

Peter op 24-12-2017 09:58

het is al oorlog als je in de supermarkt om je heen kijkt.

individualisme en hebzucht ten top.

men slaat elkaar bijna letterlijk de koppen in, bang om niet alles in huis te hebben.

de mensheid is haar houdbaarheidsdatum voorbij

cefas op 24-12-2017 10:20

@vijgeboom,

Door genade zijn wij vrijgekocht, daar kan geen atoombom tegenop.

Lodewijk op 24-12-2017 10:48

Dit is de enige reden dat Deep State en de NWO "elite" tegen Rusland onder Poetin zijn:

Poetin: "VS is niet langer een blank Christelijk land - wij Europeanen moeten onze cultuur beschermen"

Putin: "US not a white Christian country anymore - we Europeans need to preserve our culture"  https://www.youtube.com/watch?v=h4YfPbvL9Gk

(Hij bedoelt uiteraard dat door de massa immigratie van moslims de blanke Christelijke cultuur aan het verwijnen dreigt te raken.)

Poetin over Immigratie - "Rusland is voor de Russen, allereerst"

Putin on Immigration - "Russia is for Russians, first and foremost" https://www.youtube.com/watch?v=CgNChZrWNmI

"Poetin verdedigt Christendom en veroordeelt anti-Christelijke Westen en politieke correctheid"

"Putin defends Christianity and condemns anti-Christian West and political correctness"  https://www.youtube.com/watch?v=Y4I7Cnpirw8

Lodewijk op 24-12-2017 11:00

@Een ander geluid:

Doet u dat posten enkel uit persoonlijke overwegingen gebaseerd op wat u leest en hoort op de MSM, of werkt u indirect of direct voor een lobby groep die belang heeft in een regime change in Rusland?

Ook in het geval dat u het enkel uit persoonlijke overtuiging zou doen, gebaseerd op de berichten van de MSM, dan nog verleent u spandienst aan de meest reactionaire oorlogzuchtige elementen van de z.g. "elite." De wapenindustrie zullen er bli jmee zijn, evenals de big corporations die graag de tijd van Jeltsin zien terugkeren in Rusland... totale oligarchie en het volk kan verrekken. Geen wonder dat de overgrote meerderheid van de Russen achter hem staat.

vijgeboom op 24-12-2017 11:39

Fijne feestdagen allen. Bedankt Xander voor uw artikelen en ga vooral zo door. groet

Ook voor u mooie feestdagen. Mvg. Mod.

Een ander geluid op 24-12-2017 16:25

Robie op 23-12-2017 23:52

U zegt:

Je kan beter afbouwen die Rommel,Russen zullen zeker volgen want ook voor hun is elke cent winst die ze liever uitgeven aan nuttige dingen.

Mijn reactie:

Wat betreft de eenzijdige ontwapening van het westen, waarna Rusland zal volgen, deel uw optimisme niet ! Ik vraag me af, waarop u zich baseert ? Na de koude oorlog en de ineenstorting van de USSR heeft het westen zich eenzijdig ontwapent. In NL, Duitsland en andere landen gingen de oorlogsschepen, gevechtsvliegtuigen en tanks masaal in de verkoop. Tegen schrootprijs ging alles naar Chili, Jordanië enz. Wat overbleef wordt afgeragd in Afghanistan en Mali. Naast het feit dat de dienstplicht werd afgeschaft, het materieel in de ramsj ging en er in alle Europese Navo landen munitietekorten zijn, heeft juist heer Poetin zijn leger versneld herbewapend en gemoderniseerd. Alléén al aan de Russische westgrens staan ruim 350.000 tot de tanden bewapende Russische soldaten met hoogwaardig materieel.

Dus waar blijft de door u verwachte ontwapening van Rusland ??? Precies het omgekeerde van wat u voorspeld is juist gebeurd !!!

U begint uw post notabene zelf met de opmerking dat al het materieel van de Europese Navo landen versleten is of helemaal stuk en dat niemand in het leger wil. Dan begrijp ik niet goed, dat u niet de conclusie trekt dat Rusland hierin géén aanleiding zag om dit goede voorbeeld te volgen. 

Het is voorspelbaar, dat u in uw antwoord naar de Navo oostuitbreiding zult verwijzen. Maar, die nieuwe Navolanden (en voormalige Warschaupactlanden) hebben een nog armzaliger leger met materieel uit 1960 en 1970. 

Als je niets (defensie West-Europa) met niets (defensie Oost-Europa) vermenigvuldigd blijft de uitkomst op defensiegebied nog steeds Niets..........! 

Dus wanneer volgt Rusland dat voorbeeld ?

Een ander geluid op 24-12-2017 17:11

Lodewijk op 24-12-2017 11:00

Een beetje flauw, dat u zich afvraagt of ik direct of indirect voor een anti-Russische lobby werk !

Daarnaast is het u blijkbaar ontgaan, dat de kliek van schatrijke oligarchen rond Poetin veelvuldig in de Panama-papers en de Pardise-papers voorkomen. Ik vraag me af of u weleens in Rusland geweest bent. Een groot deel van de Russen heeft het financieel niet breder dan een gescheiden bijstandsmoeder in NL én dat zijn degenen die nog redelijk goed af zijn. Het zal ook niets voor niets zijn, dat veel Russen zich letterlijk dood drinken. 

Rusland is het land met de meeste bodemschatten ter wereld. In feite het rijkste land ter wereld. Kunt u mij uitleggen, waarom de Noren wel een goed leven hebben dankzij hun olie en gas en de Russen niet ? Waarom de de bevolking van Saoedi-Arabië en de golfstaten wel in weelde baden en die van Rusland niet. Heeft u enig idee, waarom de Russische jeugd vlucht in de drug "krokodil" ? Als u daar wel eens van gehoord heeft tenminste. 

https://matroesjkaas.wordpress.com/2017/01/09/krokodil-een-vleesetende-verwoestende-russische-drug/

De grootste vijand van de Russen is niet deepstate of het MIC in de USA, maar dat is hun eigen systeem en hun eigen elite.............

Wat mij betreft mag onze westerse pro-globalisatie, pro-immigratie en pro-EU elite achter elkaar naar de strafkampen in Siberië. Enkele reis wel te verstaan. Als u uw ogen opent en objectief naar de demografische problemen en alkohol- en drugsproblemen in Rusland kijkt, zult u beseffen dat er helemaal geen regime-change of oorlog tegen Rusland nodig is. Het lukt de Russen prima zelf.

http://community.dewereldmorgen.be/blog/driesh/2014/11/10/ruslands-demografische-crisis

Daarnaast willen 10 % van de Russen naar het westen (USA) emigreren en maar liefst 42% van de Russische ondernemers..........

U mag er de ogen voor sluiten en het comfortabel afdoen als MSM. Het zal de werkelijkheid niet veranderen !

https://www.raamoprusland.nl/actueel/309-emigratie-uit-rusland-drie-keer-zo-hoog-als-rosstat-meldt

https://nl.express.live/2016/06/21/russische-ondernemers-emigratie/

Een aanrader; ga eens op bezoek in Rusland en geniet van de prachtige cultuur en het mooie land. Ga ook eens buiten Moskou en St. Petersburg of in ieder geval naar de armere wijken. In plaats van een kamer in een luxe 4-sterren hotel gewoon eens een kamertje huren bij de arbeidersklasse. 

Dat lijkt me een goede basis om nog eens van gedachten te wisselen over mijn vermeende hand- en spandiensten aan reactionaire en oorlogszuchtige elementen in het westen.

Lodewijk op 24-12-2017 17:28

PS:

Met "Geen wonder dat de overgrote meerderheid van de Russen achter hem staat" bedoelde ik "achter Poetin."

Een ander geluid op 24-12-2017 19:40

Ike op 24-12-2017 05:11

Een interessante post. 

Even inzoomend op een paar aspecten het volgende:

Ook al zou de Oekraïne een kernwapen hebben, dan zou hen dat tegen Rusland niet veel helpen. Persoonlijk geloof ik ook niet, dat het hebben van kernwapens Noord-Korea de bescherming biedt waar Kim zich zo op blindstaart. Mocht Kim daadwerkelijk een land aanvallen, dan is het gedaan met hem en Noord-Korea. Dan bieden al zijn kernwapens helemaal geen bescherming, noch zullen zij een nederlaag afwenden. Een land met kernwapens is alleen in het voordeel als zijn potentiële vijand er geen heeft. Zodra elkaar vijandelijk gezinde landen beide kernwapens hebben, valt dat voordeel weg. Dat is precies de reden, waarom Julius en Ethel Rosenberg atoomgeheimen doorspeelden naar Rusland. Tot nu toe kan je zeggen, dat hun theorie gewerkt heeft. Wellicht heeft hetzelfde principe ervoor gezorgd, dat er in Europa geen strijdgassen werden ingezet aan het front, hoewel alle partijen daarover beschikten.

Het is afwachten of het Chinese "One belt - one road" / nieuwe zijderoute per spoor programma het gewenste resultaat en rendement gaan brengen. Het houdt namelijk geen rekening met nieuwe technieken en ontwikkelingen. Tegen de tijd, dat het volledig operationeel is, kan het al volledig achterhaalt zijn. Conform het principe van de industriele inertie. Heb je dan voor die tijd de gigantische kosten eruit gehaald of is het gewoon kapitaalvernietiging geweest. Een soort van Betuwelijn in het groot. Vergelijkbaar hebben de spoorverbindingen in de USA ook maar een relatief korte tijd hun nut gehad, maar snel daarna namen andere vormen van transport het over. Misschien vergaat het de Chinezen hetzelfde als Nokia, die vergat op tijd over te schakelen van GSM naar smartphone. Van marktleider naar een niets is zo gebeurd ! 

Het is van alle tijden, dat machthebbers de mening van hun "onderdanen" proberen te beïnvloeden of een stemming proberen te creëren

Een ander geluid op 24-12-2017 19:41

Sorry, laatste zin niet verwijderd !

Een ander geluid op 24-12-2017 20:01

Oeps, iets te snel geweest:

Wellicht heeft hetzelfde principe ervoor gezorgd, dat er in Europa geen strijdgassen werden ingezet aan het front, hoewel alle partijen daarover beschikten.

Hierbij doel ik uiteraard op WO II.

Faraday op 24-12-2017 20:16

De militaire uitgaven van Rusland zijn nog geen 10% van zijn opponenten en dat zegt genoeg..

Ike op 25-12-2017 14:05

@Faraday op 24-12-2017 20:16

Dat zegt dus helemaal niks. Welke wapens hebben zij? In welke valuta meet je dat? Welke koersen hanteer je daarbij? Wat zijn de gevolgen van een herwaardering van de koersen? Welke strategie hanteren de landen met wie je ze vergelijkt? Zal men snel overschakelen naar kernwapens of niet?

Als je alles in USD's vergelijkt en de VS vergelijkt met Noord Korea of Iran, geven de laatste landen bijna niks uit. De vraag is echter of Noord Korea of Iran een raket zou kunnen lanceren die een EMP zou kunnen veroorzaken in de VS en of dat dan echt kan veroorzaken dat 90% van de bevolking dat niet zou overleveren, omdat alles wat computerchips heeft en kan doorbranden door zou kunnen branden. Zelfs als de bevolking het zal overleven, hoe groot zou de schade zijn en zou de VS het dan economisch overleven? Hetzelfde geld voor Rusland, China, Iran, Israël en elk land op Aarde.

Wat gebeurd er als alle olieproduktie in Iran en/of SA. Irak, Koeweit platgelegd zou worden door een kernexplosie?

Hoe goedkoop kan een dirty kernbom veroorzaakt worden? Wat zijn de gevolgen daarvan?

@Een ander geluid op 24-12-2017 20:01

Is dat zo? Heeft men geen brandbommen op Dresden en Japan gegooit? Wat is de inhoud van brandbommen?  Alle bommen zijn chemische en natuurkundige wapens. Bij de tapijtbombardementen op Dresden zijn ook veel burgers omgekomen. Er waren volgens documentaires 10 miljoen dwangarbeiders in Duitsland tijdens WWII. Was het minder erg als er dwangarbeiders om zijn gekomen bij bombardementen met witte fosfor of napalm dan bombardementen met chloor?

Wat zijn de gevolgen van een een brandbombardement op steden met houten huizen?

De regels dat brandbommen vallen onder de categorie conventionele wapens zijn regels die opgesteld zijn door de overwinnaars ten tijde van de verdragen. Politici en militaire top en wapenfabrikanten. Ze wilden natuurlijk niet zelf verantwoordelijk gehouden worden en vervolgd worden..............

Verder probleem met brandbommen is ook dat het extreem moeilijk af te dwingen is omdat vanwege de lage kennis die nodig is om ze te maken. Maar hetzelfde geld voor simpele chemische wapens. Het gevaar van hoog waardige chemische wapens is dat ze nog dodelijker en effectiever kunnen wezen dan kernwapens. En dan komen we dus weer bij de vraag uit wie er achter het gebruik van extreem dodelijke chemische wapens zat in Syrië. Het ene nieuws beweerde dat het Assad was op een moment dat hij er goed voorstond en andere nieuws beweerde dat er mensen met ingrediënten voor deze bommen waren gearresteerd en afkomstig waren uit SA en dat ze waren gearresteerd in Turkije en dat ze allebei strijders leverden voor de terroristen van IS, ISIS, Daesh, Al Qaeda, Al Nusrah etc. etc. Wie waren de slachtoffers van die aanvallen? Waren dat Christenen en Allavieten? Wie zijn diegene geweest die deze strategie bedacht hebben?

Wat zijn de feiten achter het nieuws en wat is de waarheid? Ik geloof niet dat ik Uw mening deel......

Ike op 25-12-2017 14:39

@Een ander geluid op 24-12-2017 19:40

Weet U met welke technieken het huidige goederenvervoer in Europa en de VS plaatsvind over de weg, het spoor en de vaarwegen? Beseft U dat dit ook sterk verouderde technieken zijn? Maar wat zijn de gevolgen van een totaal nieuwe aanpak? Stel dat je 's nachts over een HSL lijn bestaande oude zeecontainers met hoge snelheid en aerodynamische koppelingsstukken tussen wagons uit China naar Europa kan vervoeren? Dan zou je dure vrachtvluchten kunnen vervangen. Maar wat ga je dan toestaan dat er over die lijnen met hoge snelheid word vervoerd? Ik zou geen chemische treinen of treinen met radioactief afval of hele zware grondstoffen over een spoor met hoge snelheid vervoerd zien worden... Wat voor remmen worden er dan nl. gebruikt en hoe vaak worden ze vervangen?

Containervervoer op schepen over binnenwateren en kustwateren die aangedreven worden door elektrische motoren. Vrachtwagens met elektrische motoren? Er word verschilt van mening over de manier waarop dit moet gebeuren. Daarbij houd men vooral rekening met de bestaande aanbieders. Men heeft het over opslag in mierenzuur of opslag in korrels die getankt worden in bestaande tankstations waar waterstofgas mee word geproduceerd.

Wat zijn de gevolgen als economieën zouden krimpen, omdat de technieken heel goedkoop zijn en men dan vervolgens concurreert met het andere eind van deze wereld? Gaan de prijzen dan omhoog aan de andere kant van de wereld en worden de arbeidscondities daar dan beter of worden de condities hier slechter en gaan de prijzen hier omlaag of gaat men dan weer meer importtarieven heffen?

Mijn stelling is ook dat toen Gorbatsjov de koude oorlog beeindigde, het Westen er niet aan moest denken om de Warschaupactlanden te gaan helpen en men wilde voorkomen dat er op basis van gelijkheid werd onderhandeld en dat men een ondergeschikte rol wilde van al die landen. Die rol hebben ze gekregen. Ze hebben de Oostelijke regeringen de schuld gegeven van de gevolgen waarvan veel zwakken het slachtoffer zijn geworden en veel van de rotste arbeid (legaal en illegaal) in West Europa en de VS word nu gedaan door 'nieuwe bewoners'.

Komen we toch weer uit wie er nu achter de 'omvolking' zit van de bevolking. Zijn dat vreemde landen of zijn het onze eigen regeringen en zijn het lobbygroepen (links of rechts) of is het onze complete elite en zijn het de politici van ongeveer alle partijen met een nkele uitzondering die tegenstemmers trekt, maar ook registratie trekt van alle tegenstemmers, iets dat kan leiden tot een gerichte vervanging in de gebieden waar de tegenstanders zich bevinden van de gevestigde orde?

Denk gaarna hierbij ook na over Big Data, waarbij ieders digitaal commentaar word geregistreerd door grote multinationals op ID en bewaard en gekoppeld en geleverd op verzoek aan de Intelligence Services (IS) (Inlichtingendiensten) of als U het niet eens bent met die naam Stupidity Services (SS) (Domheidsdiensten).

Ik weet wat ik in mijn stad en mijn stadsdeel zie gebeuren. Weet U het ook?

Een ander geluid op 25-12-2017 18:12

Ike op 25-12-2017 14:05

Zoals u zelf al aangeeft, vallen brandbommen, fosforgranten, napalm e.d. niet onder het Verdrag van Chemische Wapens. Men maakt nu eenmaal een onderscheid tussen massavernietigingswapens (Atoom-, Biologische- en Chemische wapens) en alle andere wapens en systemen. Dat zijn niet alléén de overwinnaars van WO II overeengekomen, maar óók de verliezers met o.a. Duitsland, Italië en Japan. Dit onderscheid wordt inmiddels op een paar uitzonderingen na als "wereldstandaard" gebruikt. Ongeacht wat u daarvan vindt.

Wapens en oorlog zijn per definitie inhumaan. Het heeft dus niet zoveel zin om een academische discussie te voeren in hoeverre landmijnen, clusterbommen of bajonetgevechten wel of niet kunnen. Het enige, dat algemeen aanvaard niet kan, zijn de gedefinieerde A-B-C wapens. Dat het een pretje is met de overige wapens om het leven gebracht te worden, heeft u mij nooit horen zeggen.

Zoals u weet, is het eerste slachtoffer van iedere oorlog de waarheid. We kunnen intussen wel stellen, dat die waarheid ook in vredestijd zwaar onder vuur licht.

Wat de inzet van chemische wapens in Syrië betreft, richt ik mij naar de onderzoeken van de VN / OPCW. Die heeft in een aantal onderzoeken aangegeven wie volgens haar bevindingen schuldig is aan bepaalde incidenten. Die onderzoeken vinden plaats volgens een algemeen erkend draaiboek en standaard. Er zijn genoeg waarborgen ingebouwd, dat het onderzoek neutraal en deskundig plaatsvind. Alle landen en grootmachten kijken over de schouders mee. Ik heb er in ieder geval meer vertrouwen in, dan in de dopingcontroles in Rusland om maar eens wat te noemen........... Verder blijf je altijd mensen hebben, die zaken niet willen geloven die niet in hun kraam te pas komen. Of het nu Darwin, de holocaust of OPCW rapporten betreft. 

Een ander geluid op 25-12-2017 18:41

Ike op 25-12-2017 14:39

Natuurlijk realiseer ik me dat ook het vervoer per (vracht)auto, schip en vliegtuig dezelfde "oude" technieken en wijzen van transport zijn, als het vervoer per spoor. Het enige dat we tot nu toe zien, is het upgraden van bestaande technieken. Snellere vliegtuigen en treinen, grotere mammoettankers en containerschepen enz. We kunnen het allemaal nog wat "groener", sneller en zelfbesturend maken, maar dan nog blijven het dezelfde technieken. Wie weet wat er allemaal nog ontwikkeld gaat worden. Verdiept u zich maar eens in het genie Nicola Tesla en de zaken die hij ontwikkeld heeft.

Mijn persoonlijke overtuiging is het, dat een kleine groep machthebbers het voor het zeggen heeft in de wereld. Zij geven de opdrachten, bijvoorbeeld: de globalisatie, omvolking, EU, VN en andere supranationale organisaties enz. en hun lakeien de politici voeren het uit. Het feit, dat niet alleen het westen, maar ook Rusland, China en andere Brics angesloten zijn bij de "Bank der Banken" (BIS) is veelzeggend. Dat niet alleen in het westen, maar ook in Rusland, China en bij de supranationale organisaties de machthebbers vaak lid zijn van de Vrijmetselarij zegt ook genoeg. Het komt mij voor, dat "men" braaf de orders van hogerhand uitvoert en als beloning onder elkaar mogen uitvechten wie de eerste viool mag spelen. 

U zou zich hierin kunnen verdiepen om ook eens te zien wat er buiten uw stadsdeel gebeurd :-)

Faraday op 25-12-2017 20:53

Desinformatie en inmenging in buitenlandse verkiezingen zijn sinds 1945 het specialisme van de inlichtingendiensten van de Verenigde Staten.

In de jaren negentig hielpen de Verenigde Staten de Russische president Boris Jeltsin nog aan de macht.

Dat het poetin zou gelukt zijn hetzelfde te doen noemen ze hier een koekje van eigen deeg.

Het bewijs tot nu toe is nooit geleverd- dat is ook bijna onmogelijk - wel de oplossing voor het probleem: internetcensuur.

Een paranoïde heksenjacht met mythische proporties van het russische gevaar doet me denken aan de coalition of willing-Irak maart 2003 met een slordige miljoen doden en miljoenen vluchtelingen tot gevolg.

De overeenkomsten zijn groter dan de verschillen met belangrijk gemeenschappelijke factor: er zit ook veel olie in de grond.

Ike op 26-12-2017 02:27

@Een ander geluid op 25-12-2017 18:41

U bent erg grappig. Ik realiseer mijzelf maar al te goed de bedreigingen buiten mijn huis, mijn stadsdeel, mijn stad, mijn provincie, mijn land, mijn werelddeel. Ik ben overal buiten geweest en heb er mensen leren kennen en heb ook de mensen ontmoet die ik niet kende en mensen die nu in mijn stadsdeel wonen. En U? Ik ben ook door die mensen bedreigd omdat ik mij in mijn Big Data heb geuit tegen hen. Tot nu toe heb ik het ook overleefd. Ik besef ook dat de informatie die ik word gevoerd mijn mening veranderd en mijn Big Data creëert.

Het barst van de uitvinders die arm gestorven zijn, omdat oligarchen hun patenten lieten verlopen of opkochten. Tesla's uitvindingen en de gedachten van Jules Verne hadden veel eerder gerealiseerd kunnen worden als ze eerder op grote schaal waren toegepast. Ik ben ook van mening dat beleid is dat op het hoogste niveau gemaakt word. Maar was de economie zo veel gegroeid als Tesla's ideeën waren toegepast op het moment dat hij ze bedacht en elektriciteit goedkoper was geweest dan alle andere vormen van energie? Waar had dan de koopkracht nu gelegen?

Wat ik niet snap van U is dat U Poetin en de Russen dan zoveel verwijt en U het nooit heeft over het fascistische systeem waarin U leeft, waar militairisme heerst en multinationals met de machthebbers samenwerken of ze besturen en het oorzaak en gevolg verhaal.Big Data kan hierbij misbruikt worden om te bepalen wie vervangen moet worden of niet.

Francois Mitterand zij eens over een eventuele aansluiting van Rusland bij de EU; 'Nooit'. Omdat dit het einde van de subsidiestroom zou hebben betekend naar Frankrijk. Voor de WWI en WWII was het een tijd van Franse expansie via oorlogen over de hele wereld. Soldaten uit het ene gebied werden ingezet in het andere gebied onder leiding van Franse officieren. In WWI en WWII vochten soldaten van de overzeese gebieden aan het front en zij gedroegen zich op de ene plek heel netjes en goed en aardig en werden vriendelijk ontvangen en in andere gebieden gingen zij tekeer als beesten. van De Gaulle mochten buitenlandse troepen niet als eerste Parijs bereiken vanwege excessen buiten Parijs. Wie zegt dat dit niet gebeurde in opdracht van de 'Franse' officieren die onder de leiding stonden van De Gaulle?

De stoottroepen van de Fransen zijn altijd hun vreemdelinge legioen geweest waar buitenlanders ondanks hun strafblad een nieuwe identiteit kregen. Gelooft U dat dit legioen is opgeheven, of denkit U dat het nogsteeds overal word ingezet tegen of als terroristen? Want ze deden alles voor Frankrijk en de Franse principes, maar als ze de opdracht kregen trokken ze ook een ander uniform aan met het risico dat ze als spion neergeschoten werden. Denkt U dat hun regering daar veel om gaf als criminelen die een nieuwe identiteit wilde hebben neergeschoten werden in de strijd van het nieuwe vaderland?

Als je de geschiedenis bekijkt van elk Europees leger, dan zal je zien dat elk Europees en VS leger hetzelfde heeft gedaan en elk van die legers actief is in Noord Afrika en het MO voor de militaire orders van Europeese multinationals en voor de eer en voor het vaderland. Hoeveel daarvan vochten er nu in Syrië. Dat weet ik nl. niet, maar ik vermoed dat dat er veel waren.

En net als in WWI en WWII werkten de multinationals volop mee in de strijd en genocides.

Hoe staat het overigens met het Nederlandse geld van de belastingen van de burgers, hebben die gezorgd voor veel meer macht in Europa? Nederlandse multinationals ontwijken op grote schaal de belasting via trusts. Hebben zij veel bedrijven in het buitenland overgenomen of hebben veel buitenlandse bedrijven veel bedrijven in Nederland overgenomen? Kunt U mij een groot Russisch bedrijf noemen dat hier in Nederland bedrijven heeft overgenomen, waarvan de rest dacht; 'Dat had ik niet gedacht'.? Hoe zit het met de landen die veel profiteren van de subsidies uit de EU of samenwerken in allianties? Heeft de KLM geprobeerd haar partners over te nemen?

Ik ben niet tegen een autarkie. Maar ik ben voor een stemrecht bij de burger en niet bij een stemrecht dat in lobbies en commisariaten ligt. Maakt mij dat links of rechts als ik opkom voor het stemrecht van elke burger? Ik ben voor handelsovereenkomsten en arbeidsovereenkomsten, maar het typerende van overeenkomsten is dat er meerdere partijen zijn die tesamen hetgeen van de overeenkomst nakomen. Is dat de cultuur waarin we leven of worden over het algemeen de voorwaarden gedicteerd?

U antwoord maar een fractie van mijn vragen, ik vind dat ook typerend. Verdiept U zich eens wie er in Uw wijk komen wonen en verdoiept U zich eens wat er veranderd buiten Uw wijk en of het geld van de Nederlandse burgers nu veel banen voor nederlanders oplevert en of Uw Big Data gebruikt word om U en Uw familie verder te helpen of tegen U word gebruikt. En over het karakter van de 'Joodse sympathie' van deze site; 'Ik zie niet dat er meer Joden komen wonen in mijn wijk en ik zie niet dat het beleid van de regering Nethanyahu of het beleid van de Nederlandse regering tot meer sympathie leid voor Joodse mensen in onze samenleving.

Commentaar
Jouw naam/bijnaam
Website url
E-mail
Je Punt profiel
Hou mij op de hoogte
Ik wil op de hoogte gehouden worden
Dit is een verplicht veld
Laatste Reacties

Rubrieken
Site Info
Email adres Administrator:
xandernieuws@gmail.com
 
Email adres Moderator:
modxnieuws@gmail.com
 
Overnemen eigen artikelen (in blauw en rood onder Headlines) alleen met toestemming.

Reacties, tips en opmerkingen worden erg gewaardeerd en altijd gelezen, maar vanwege het zeer grote aantal ben ik helaas niet in staat om (tijdig) op alle emails te reageren. Graag hiervoor uw begrip!

Privacy Bescherming:
 
Indien u Xandernieuws, dat bij Mijndomein is ondergebracht, leest en reageert op de Xandernieuws forums, doet u dat vrijwillig en is uw IP adres en emailadres- indien u dat vermeldt - bekend en wordt opgeslagen. Ook uw (nick) naam waaronder u post wordt opgeslagen. Xandernieuws zal uw gegevens nooit aan derden doorgeven. Indien u zich opgeeft voor het ontvangen van de nieuwe artikelen per email, zal Xandernieuws ook die gegevens nooit aan derden geven. We houden uw gegevens privé, tenzij de wet of rechterlijke macht ons dwingt uw gegevens aan hen te verstrekken. Datalekken in het systeem vallen onder de verantwoordelijkheid van Mijn Domein.Domeinregistratie en hosting via mijndomein.nl