HeadlinesActuele Discussies

 

Abonneren

Abonneer je nu voor nieuwe artikelen op deze website!

‘2018 wordt het jaar van de grootste financiële crisis ooit’

Beleggingsgigant Vanguard: Risico dat beurzen instorten gestegen naar 70%, hoogste in 60 jaar

Volgens tal van analisten in zowel reguliere als alternatieve media staat de wereld op de drempel van de grootste financiële crisis ooit, die in tegenstelling tot de vorige crash in 2008 niet meer gerepareerd zal kunnen worden. De aanstaande instorting zal het einde betekenen van de huidige financiële orde, en tevens van een periode van 10 jaar, waarin de politieke en financiële wereld helemaal niets blijkt te hebben geleerd, en de schuldenbergen niet hebben verminderd, maar juist naar ongekende hoogten hebben doen stijgen. We nemen u mee langs een korte opsomming van recente artikelen, waarin ernstig wordt gewaarschuwd voor wat ons te wachten staat.

 

‘Zodra deze markt instort, zal dat heel, heel snel gebeuren’

‘De absurditeit in de financiële markten van vandaag is absoluut adembenemend,’ schrijft analist Michael Snyder van The Economic Collapse Blog. Vlak voor de vorige beurscrash piekte de Dow Jones Index op Wall Street net boven de 14.0000 punten. Afgelopen week werd een nieuw record van meer dan 24.000 punten gebroken. De afgelopen 10 jaar is de economie echter slechts gemiddeld 1,33% per jaar gegroeid.  

Zelfs ‘vampierinktvis bank’ Goldman Sachs waarschuwt nu dat ‘aan al het goede eens een einde komt’, en ‘er uiteindelijk een ‘bear’ (dalende) markt komt’. Dat heeft mede te maken met het einde van ‘quantitative easing’, het vrijwel onbeperkt creëren van nieuw (digitaal) geld door de grote centrale banken. Die kunstmatige manier om een nog grotere financiële en economische crisis uit te stellen is in zowel Amerika als Europa inmiddels zo goed als uitgewerkt.

‘The Economist’ schrijft daarom dat het ‘onredelijk is te verwachten’ dat de enorme winsten die op de financiële markten werden gemaakt gehandhaafd kunnen worden. Hoofdeconoom Joe Davis van beleggingsgigant Vanguard (dat ongeveer $ 5 biljoen aan ‘assets’ beheert) zet het risico op een nieuwe beurscrash inmiddels op 70%, ‘wat aanzienlijk hoger is dan in de afgelopen 60 jaar’. (2)

Bill Blain, strateeg bij Mint Partners, stelde in november dat ‘de grote crash van 2018’ in de commerciële obligatiemarkt zal beginnen, omdat niet alleen de megabanken ‘too big too fail’ waren en met belastinggeld werden gered, maar ook grote bedrijven. (3)

‘Grootste zeepbel ooit, pijn heviger dan ooit tevoren’

Snyder: ‘We bevinden ons nu in de grootste zeepbel ooit. Er zijn enorm veel statistieken die schreeuwen dat we in gevaar zijn... De enige reden waarom de aandelenprijzen zo hoog zijn was door de ongekende interventie door centrale banken. Zij creëerden biljoenen dollars (en euro’s, yens, yuans) uit het niets en stortten dat rechtstreeks in de financiële markten. Maar nu zetten de centrale banken er gelijktijdig de rem op, wat een van de grootste ‘sell’ signalen moet zijn die we ooit hebben meegemaakt.’

‘We zijn ver, ver voorbij het punt waarop er een financiële correctie had moeten komen. Nu lijkt het op een feestje waar nooit een einde aan komt, maar dat zal toch gebeuren. En als dat gebeurt, zal de pijn heviger zijn dan ooit tevoren.’ (3)

Financieel specialist David Stockman (Contra Corner blog) waarschuwt dat mensen maar beter kunnen geloven dat ‘deze grootste zeepbel ooit’ op het punt staat uiteen te spatten. ‘En deze keer zal het heel anders gaan (dan in 2008), want nu zal er geen onmiddellijk oppompen door de centrale banken volgen (omdat die dat niet meer kunnen). En dat betekent ook dat er geen vierde zeepbel zal komen.’ (4)

Onbeperkt krediet is ‘de ultieme absurditeit’

Een andere bekende analist, Charles Hugh Smith, heeft het over de ‘onontkoombare reden waarom het financiële systeem zal falen’. Het zogenaamde economische ‘herstel’ van de afgelopen 10 jaar is ook volgens hem geheel kunstmatig geweest en werd enkel aangedreven door enorme ladingen nieuw krediet. Bedrijven, staten en particulieren zitten bijna overal dieper in de schulden dan ooit tevoren.  De centrale banken hebben zichzelf in de val gelokt, en kunnen de rente feitelijk niet meer laten stijgen, omdat dit broze ‘herstel’ dan onmiddellijk in een recessie of zelfs depressie verandert. Dus blazen ze met nul of zelfs negatieve rente de zeepbel almaar verder op... tot de grote klap, die miljoenen mensen en bedrijven, en complete landen, totaal bankroet zal achterlaten.

Bill Bonner legt op InternationalMan.com in Jip-en-Janneke taal uit waarom het financiële beleid van de centrale banken en overheden ‘de ultieme absurditeit’ is. Iedereen die op de middelbare school ook maar een paar lessen economie heeft gevolgd, weet dat het onbeperkt bijdrukken van geld (/ verstrekken van krediet, aangaan van nieuwe leningen en tophypotheken, etc.) bij een zeer geringe economische groei op zeker moment moet leiden tot een forse devaluatie, enorm koopkrachtverlies, en mogelijk zelfs hyperinflatie zoals Argentinië, Zimbabwe en Venezuela dat in de recente geschiedenis hebben gekend. Dan zal de welvaart van de gewone man grotendeels worden weggevaagd.

‘De kunstmatige lage rente geeft de fatale verkeerde boodschap af dat we onbeperkte middelen (tijd, geld, energie, kennis) hebben. Zonder gebaseerd te zijn op ‘gezond geld’ en schaarsheid, zonder de noodzaak de juiste keuzes te maken, wordt het kapitalisme roekeloos en onverantwoordelijk met zijn meest waardevolle middel: het kapitaal zelf. Het wordt vernietigd, verspild, weggegooid, en slecht geïnvesteerd. De groeicijfers dalen, en de wereld wordt armer.’ (6)

De Amerikaanse en Europese centrale banken weten dat een nieuwe crisis onvermijdelijk is, en nemen daarom stap voor stap maatregelen om uw en mijn rekeningen te kunnen blokkeren en (deels) te kunnen confisqueren. Ook uw goud, digitale valuta (bitcoins) en bezittingen in bijvoorbeeld bankkluisjes zijn niet langer veilig.

EU-superstaat

Zodra de crisis eenmaal losbarst, zullen ‘onze’ politici –die voor zichzelf en hun vriendjes in de financiële wereld de schaapjes lang en breed op het droge hebben- beweren dat ze ‘het nooit konden zien aankomen’, en deze calamiteit tegelijkertijd aangrijpen om de nog overgebleven (financiële) soevereiniteit van landen af te pakken, en zowel schulden als inkomsten op één grote hoop te gooien.

In Europa ontstaat dan een totalitaire EU-superstaat, waarin gezondere landen zoals Nederland, Duitsland, Oostenrijk en Finland permanent honderden miljarden zullen moeten blijven storten naar failliete staten zoals Italië, Frankrijk, Spanje, Griekenland en Portugal.

Geen bescherming, herstel kan decennia duren

U vraagt zich af hoe u zich hier eventueel voor kunt beschermen? Het antwoord is: niet. De komende crash/crisis zal iedereen treffen. Niemand weet precies hoe die instorting zal verlopen –zal het één grote klap worden, of meerdere kleinere, over langere tijd?-, maar dat de bodem die moet worden bereikt en ongekend diep zal zijn, is zeker. Onzeker is hoelang het gaat duren om daar weer bovenop te komen – veel analisten vrezen dat dit wel eens vele tientallen jaren kan gaan duren.

Invoering euro zal Nederland fataal worden

De verantwoordelijken in Den Haag zullen hun handen wel weer in onschuld wassen, maar hadden natuurlijk nooit met dit beleid moeten instemmen, en in de eerste plaats nooit akkoord moeten gaan met de invoering van de euro en de oprichting van de eurozone transferunie, die de Nederlandse staatsschuld naar € 480 miljard euro heeft doen exploderen, en ons land vermoedelijk al over enige jaren totaal berooid en leeggezogen zal achterlaten.x

 

Xander

(1) The Economic Collapse Blog via Silver Doctors
(2) SHTF Plan
(3) Russia Today
(4) Zero Hedge
(5) Peak Prosperity Blog via Zero Hedge
(6) International Man via Zero Hedge

Zie ook o.a.:

21-12: Grenscontroles: EU gaat cash geld en kostbaarheden burgers in beslag nemen
26-11: Nieuwe crisis aanstaande: ECB wil garantie bankrekeningen burgers opheffen (/ ‘Er komt een gigantische onteigeningsgolf aan’ – ‘Ook kleine spaarders geruïneerd, verlies kan oplopen tot 85%’ – Helft van Nederlanders verwacht binnen nu en 5 jaar nieuwe instorting beurzen)

 

Indien u wilt reageren op het forum.

 1. Geen hele woorden en/of zinnen in hoofdletters schrijven, wat als schreeuwen wordt gezien. Ook uw Nick name, max. 2 woorden, niet geheel in hoofdletters .Uw nickname mag geen naam zijn van een bekend publiek persoon. Uw posting wordt dan verwijderd.
 2. U kunt accenten aanbrengen middels max. 3 vetgedrukte woorden per posting, cursief of onderstreept.
 3. Posten in zwarte letters op witte achtergrond.
 4. Holocaust ontkenning of het bagatelliseren ervan. Postings worden verwijderd.
 5. Onacceptabele postings, provocaties, schuttingtaal, persoonlijke aanvallen of uitschelden kunnen uw postings zonder mededeling worden verwijderd evenals bij de andere punten.Het beheer kan er ook voor kiezen uw posting aan te passen. 
 6. Lees de Siteregels  http://xandernieuws.punt.nl/content/2009/04/siteregels
 7. Lees de Disclaimer http://xandernieuws.punt.nl/content/2012/01/disclaimer
 8. Geen artikelen of postings van andere websites kopiëren en op dit forum plakken, dit i.v.m. auteursrechten en schadeclaims. Schrijf introductie en verwijs naar de URL van de betreffende website. Uitzondering Wikipedia daar kan het wel evenals Bijbelcitaten.
 9. Plaats geen hyperlinks maar de url van de website, i.v.m. de wet op de auteursrechten. Uitzondering Wikipedia en Bijbelcitaten. Op elk plaatje wat u bij uw naam plaatst zit auteursrechten op, ook al staat dat er niet bij vermeld. Zoek een plaatje dat vrij is van auteursrechten.
 10. Dit is een Nederlands forum. Engelse commentaren vertalen naar Nederlands.
 11. U houdt één vaste nickname aan. Bij verandering van uw nickname ,maak daar melding van op het forum. Post u stelselmatig onder verschillende nicknames dan worden uw postings verwijderd.
 12. Gasten die gefocust zijn op het demoniseren van één bevolkingsgroep. Postings worden verwijderd.
 13. Het vermelden van persoonlijke informatie over een forumgast is niet toegestaan, posting wordt verwijderd. 
 14. Indien het topic niet over een bijbels thema gaat dan alle geloofsdiscussies op het Geloofsforum.
 15. Postings van, naar en over gasten die hier niet meer posten worden verwijderd.
 16. Wees bedachtzaam en let op uw woordkeuze en formulering in uw postings, wat u op het internet plaatst blijft daar staan. Post niet onder uw eigen naam maar gebruik een nicknaam.

Allen: Er is hier een geblockte poster bekend onder de naam Elia , die onder uw naam wil  posten.

Plaats een email onder uw naam in het reactievenster, zodat uw naam niet oneigenlijk gebruikt wordt. Deze spammer kan wel uw naam gebruiken maar heeft geen weet van uw email. Het emailadres dat u gebruikt is niet zichtbaar op het forum. Postings zonder een email worden niet gepubliceerd.  Mvg. Mod.

Geloofsdiscussies naar Geloofsforum. Nodig uw gesprekspartner uit om op het Geloofsforum   Ik Geloof..(Geloofsforum 31)  verder te praten. 

Reacties

willy op 31-12-2017 15:15

wat triestig nieuws ? Zowel in Nederland als in Belgie verwachten ze van 2O18 dat het geld, banen,en welvaart aan de bomen zullen groeien dat noem ik dan fake nieuws !!! Europa zal inderdaad een autoritaire superstaat worden die zijn wil aan ons wil opleggen. Maar voor dit allemaal een gebeuren is wens ik deze redactie en alle lezers een gezond 2O18 toe . en mogen we hopen dat in dat nieuwe jaar president trump weer eens met een stunt mag uitpakken en dat ik eindelijk eens te lotto mag winnen, maar dan moet ik eerst een lotje kopen, prettige jaareinden aan iedereen !! Shalom

antje op 31-12-2017 15:17

Lees het boek Profetie tegen de Natie's

Piece op 31-12-2017 15:38

Jij ook een gelukkig nieuw jaar Sander!  

Ik wens je veel begrip voor je medemens en veel positieviteit en misschien een nieuwe glazen bol, eentje die wel werkt. 

cefas op 31-12-2017 15:46

Geen prettige vooruitzichten voor 2018, maar waar we wel reikhalzend naar uit kunnen zien, is de wederkomst van onze Messias en onze vereniging met Hem en onze Vader in de hemelen.

Spaargaren op 31-12-2017 15:51

 Drakie, de Italiaan, snoept al langer uit de pot van de Noord europeese landen, ten faveure van o.a. zijn landgenoten, zonder dat "Brussel" hem een haar breed in de weg legt. Onze pensioenpotten moesten niet voor niets weer rijkelijk worden gevuld door de grenzen van de dekkingsgraad omhoog bij te stellen alvorens tot indexatie te mogen overgaan. Je kon het aan zien komen. Hoe groter de "pot" des te beter worden de funkties in Brussel. Het ideaal waarvoor in de periode 1940 tot en met 1945 velen voor sneuvelde wordt nu glimlachend uit handen gegeven.

Mark S. op 31-12-2017 16:01

Alvast een fijne jaarwisseling iedereen en veel gezondheid en zegen voor 2018.

Xander bedankt voor alle artikelen van het afgelopen jaar. U in het bijzonder veel sterkte en gezondheid en God's zegen toegewenst. En dat u nog maar lang kunt blijven doorgaan deze website in de lucht te houden.

bart op 31-12-2017 16:03

tja, als je maar iedere maand weer opnieuw doemscenario's blijft publiceren dan krijg je altijd vanzelf een keer gelijk. natuurlijk komt er weer een crisis aan, dat is een economische wetmatigheid, maar wanneer en hoe deze zal plaatsvinden, dat weet zelfs de beste econoom niet. mocht er een crisis komen zoals hierboven wordt beschreven, dan zijn er toch nog altijd wel mogelijkheden om de schade te beperken en het herstel te bevorderen. wereldmunt instellen is er een van..

Pieter Meijer op 31-12-2017 16:08

Dag Xander;

Shalom voor de toekomstige tijd.

Moge Jashuah ha Massiach spoedig (nog dit jaar) komen.

Shavuah Tov.

Patatje Oorlog op 31-12-2017 16:35

Tja, wat is dan beter, een saldo op de bank of een klein stukje (aandeel) van een functionerend bedrijf?

Buck op 31-12-2017 16:38

Bij de overgave door de indianen in Amerika aan de Europeanen zei een Sioux opperhoofd: ooit zal de blanke man leren dat hij geld niet kan eten.

Klaas Dijkstra op 31-12-2017 16:49

 

Beste Xander,

Naar aanleiding van: Tirannie enkel te verslaan door volharding, zelfopoffering en medemenselijkheid.

Uw reactie:

 • XN leent zich daar niet voor en geeft geen platform voor het organiseren van groepjes enz.

 • Aanvulling: Zoek de legale wegen enz.

 

Hartelijk dank voor uw "Tip" en een Prettige/Veilige jaarwisseling en uiteraard een Gelukkig & Gezond 2018 !!!!

ohje op 31-12-2017 16:52

Klap komt altijd

Lars030 op 31-12-2017 17:00

Xander, oprecht dank voor weer een jaar vol berichten "waarover men niet wil spreken". Je voldoet aan een grote behoefte! Tot het eerstvolgende bericht volgend jaar (a.k.a. morgen). Een zeer verdiende fijne jaarwisseling + 2018 voor jou + team!! :-)

jawel op 31-12-2017 17:07

Een crash in 2018 lijkt me te vroeg , de korte rent zal eerst de lange rente moeten overschrijden en zover is het nog niet , dat ligt eraan hoe de FED de rente omhoog laat gaan . Is dat met stapjes van 0.25 % dan kan het nog tot 2 jaar duren , maar gaat de rente met grotere sprongen omhoog dan is het een ander verhaal .   De centrale banken weten heel goed wat ze doen en weten ook wanneer de crash komt want dat hebben ze n.l zelf in de hand .  Hun handboek wat bij de B.I.S  bank in Basel ligt is streng geheim want als dat openbaar was dan waren de rapen al heel snel gaar en ging iedereen zijn geld omzetten in sterke valuta ( ik verwijs u naar Willem Middelkoop of Mike Malloney ) en dat willen financiele elite absoluut niet.  

De Vlieger op 31-12-2017 17:12

zwaard van demaglokest zal dit in 2018 zijn, is niet uit te sluiten, en Amerika lijkt het allemaal goed te verlopen, volgens de kwartaal resultaten. maar hebben nu opnieuw te veel schulden opgelopen en de staastkas is leeg, en tijdelijk verhoogt, Nu de 21 januari 2018 wordt dit heet hanijzer opnieuw besproken, en dit zal ook nog voor beroering zorgen, wegens de schuld opnieuw verder is opgelopen, door defentie en oorlogen en voorbereidingen te hoge onkosten verder uit de hand doen lopen, en vraagt tegelijk verhoging voor defentie uitgaven, plus de hoge belastingvermindering nog niet in rekening gebracht is, en werkelijk zou kunnen kosten. De voorspelling die uitgevoerd is, buiten de rebublikeinen van de belasstingverlaging zou volgens hun berekeningen tot 1,5 biljoen op 10 jaar oplopende schuld kunnen inhouden. President Trump wenst ook nog tegelijk extra schuldverhoging, die nu opnieuw dient verhoogt te worden, door de hogere uitgaven in 2017 en wenst nog tegelijk schuldverhoging voor infratrucuurwerken en defentie extra uitgaven noodzakelijk zal zijn, in 2018. Nu is de vraag of hij deze goedgekeurd nog zal worden is nog maar de vraag, en heb zo toch mijn twijfels. Wegens de hogere risico,s hierdoor steeds verder oplopen, t.o.v. de rente, die niet veel verder mag oplopen t.o.v. de oplopende hoge schuld, die nu al minstens 20,6 Biljoen nu opgelopen is. Online kunt volgen op Google, (www.usdebtclock.org) Hier staan vele gevens van allerlei schulden, die omline kunt volgen.

bedraagd minsten 100% van het BBP. De rente gaat hier in 2018 en hele grote invloed hebben, hoe deze schulden die nog altijd blijven oplopen, wel in de hand dient te houden zijn, t.o.v. de rente en ook gevaar voor de obligaties, hiervoor in mijn vorig bericht al heb laten opmerken, wel groot gevaar of domino effect in gang kan zetten, indien deze rente te hoog zou oplopen. Vermoed in deze context dat het mogelijkijk niet zo,n vaart zal lopen, en de Fesd zich hier maar al te goed van bewust is, van te hoge risico,s en door de QE terug te verkopen, wel afremmemd effect zal veroorzaken op de beurzen en economie.Dollar devaluatie speelt ook nog mogelijk grote rol in deze risico volle vooruitzichten t.o.v. de oplopende schulden niet uit te sluiten is. De economie lijkt wel aan de betere hand te zijn, maar de echte vraag is, dat het zo zal blijven speelt hier ook grote rol en wereldwijd, blijkt nu nog altijd gunstig te zijn, volgens de IMF en vooruitzichten, en hierdoor ook niet alleen van Amerika afhangt, wegens China nog grotere schuld heeft, maar gelukkig wel grotere groei heeft, en dit nu nog kan overbruggen. Japan zit met de hoogste schuld ter wereld, als ik mij niet vergis, en hebben nu wel betere economische groei geralieert, gelukkig maar, en hopelijk ook in 2018 zo mag blijven, en volgens IMF ook goede vooruitzichten zouden blijven, hangt van verschillende factoren af, die niet op voorhand direct kunt bevestigen, maar wel aanwezig zijn.

De vraag is, of de groei gehandhaaft kan blijven in 2018, wegens dit nu wel op voorhand voorspelt is. Laat ik hopen, dat het centrale banken de juiste keuze maken, en de QE terug te draaien voor Amerika ook nog wel invloed kan hebben op de beurzen, zeker niet uit te sluiten is. Vermoede eerst dat 2017 het moeilijkste jaar zou worden, maar dan toch 2018 zal worden, wegens de hoger risico,s wel latent aanwezig zijn, en 2017 beste jaar uit de geshiedenis is, en dit ook niet meer voor herhaling vatbaar zal zijn, daar ben ik wel van overtuigt. De risico,s kunnen ook vanuit andere hoek komen, wegens politieke wereldproblemen of militaire ingrijpen in Noord Korea, deze risico vooruitzichten wel mogelijk steeds dichter bij kunnen komen, of af te leiden, ook niet uit te sluiten is. Ik weet dat wij steeds verder in gekke wereld zijn terecht gekomen zijn, en niet meer kunt uitsluiten, maar al te goed van bewust ben.Manipulaties is niet iets nieuws, maar op verschillende tactische manieren worden gebruikt, wegens tweede agenda,s altijd topsecret inhoud en voor eigenbelang wordt gebruikt. Laat ik hopen, dat het allemaal niet zo,n vaart loopt, maar toch realistisch de zaken dient te bekijken, en niet erger maken dan het al is, maar toch gezond verstand hopelijk mag blijven bestaan, niet altijd eenvoudig is, en wel al in verleden bewezen is.

Boreas op 31-12-2017 17:16

Dan zou ik maar eens lezen wat Ottmar Issing (oprichter van de Euro, naast Jacques Delors)te vertellen heeft...

https://www.express.co.uk/news/politics/721930/Euro-European-Union-collapse-single-currency-Otmar-Issing

De oprichter van de Euro zegt met zijn eigen woorden dat de Euro gedoemd is om te falen en Europa zal uiteenvallen bij de volgende grote crisis. Alleen is het onmogelijk in te schatten wanneer het gaat gebeuren. Binnen 6 dagen, 6 weken, 6 jaar, niemand weet het...

Maar alsnog fijne feestdagen en alvast gelukkig Nieuwjaar toegewenst!

Boreas

elise op 31-12-2017 17:33

@ Spaargaren, je informatie is niet compleet, Draghi is een Italiaan die gewerkt heeft bij GoldmanSachs. 

phantoom op 31-12-2017 17:40

2,5 jaar lang staat Saturnus samen met Pluto in het teken Steenbok. Wat gaat dat zeggen? In de komende tijd zal dit tweetal in Steenbok zowel personelijke (geld) structuren als wereldwijd gaan beproeven. Wat niet voldoet zal herzien en hernieuwd moeten gaan worden. Tevens zal waarden naar mens en maatschappij worden beproefd. Integerteit zal een belangrijk woord zijn,     Ik wens ieder  een gezond en goed 2018

jawel op 31-12-2017 17:58

Graag een reactie op Willy  15.15 uur . Vlak voor de grote Crash in 1929  zei de toenmalige president Hoover " niets aan de hand alles gaat prima " . 

svirmus op 31-12-2017 18:11

Er komt alleen een crisis als de bankiers de stekker er uit trekken. 2007/2008 was ook gefabriceerd. Tot die tijd zijn ze nog heel druk bezig met een wereldmunt maken. Dat heeft nog wat tijd nodig omdat ze een digitale wereldmunt willen creëeren (à la bitcoin) maar het is nog niet veilig genoeg allemaal. Het duurt nog een aantal jaren voordat die wereldmunt opgang zal maken en iedereen meedoet. Dán gaan de oude munten onderuit. Zo lang iedereen nog in het sprookje gelooft, blijft men monopoly-geld drukken. Waarom hoeven we Griekenland, Spanje, Portugal en Italië ineens niet meer te 'redden'?  Omdat de ECB daar geld heen stuurt door leningen 'op te kopen'. Zuid-Europa heeft een enooooooooorme schuldenberg en als de rente ook maar een beetje omhoog gaat, dan zijn de periferen landen failliet. Dat wil Europa niet dus het zal eindeloos blijven doorgaan en aangezien de ECB geen balans publiceert, ook geen winst- en verliesrekening, kunnen we lang zo door blijven gaan. De hele wereld doet het zo, dus is dat de maatstaf. Ik maak me geen zorgen over 2018, behalve wanneer er een oorlog uitbreekt met NK en de VS. Dan wordt het onvoorspelbaar.

Eelke Piers op 31-12-2017 19:29

De vraag is dan: Als de klap komt wat is het geld dan nog waard?

Als geld niets meer waard is, zoals in Duitsland  in 1923, dan kan Nederland zijn buitenlanse schuld ook met een postzegel afbetalen en is het eenvoudig om miljarden naar Griekenland enzo te sturen .

Ik ben bang dat het geld zijn waarde blijft houden ,de lonen zullen halveren en de prijzen gelijk blijven. Geen mens kan dan nog zijn schuld betalen en is gedoemd om op de markt als slaaf verkocht te worden tot hij zijn schuld heeft betaald.

Klink dat niet erg islamitisch of is het iets uit de Bijbel?

Eelke Piers op 31-12-2017 19:30

@ Aan allen.

Een zalig nieuwjaar

Eelke Piers op 31-12-2017 20:20

@ antje op 31-12-2017 15:17

bedankt voor de link. Ik zal het boek zeker lezen en ik hoop nog vele anderen

Hubo op 31-12-2017 20:35

Daar wachten we natuurlijk al meer dan 150 jaar op.Ik zou het nog wel even mee willen maken en heb weer weer een half lootje gekocht,maar eigenlijk vind ik dat ik het niet verdien nog lander te moeten lijden.Die koersstijgigen dit jaar zijn een merkwaardig fenomeen.Het lijkt erop dat grote institutionele beleggers er in geslaagd zijn een soort fine tuning te realiseren zonder dat we daar het fijne van horen.

Dat kan misschien nog wel even duren.Het waarschijnlijkste is dan dat een crisis van buitenaf tot een onbeheersbare angstreactie leidt.Bijvoorbeeld een escalatie in Korea.Bovendien stijgen de koersen wel,maar verliest de amerikaanse economie steeds meer terrein in de wereld.De belasting plannen van Trump komen volgens de gangbare economische opvattingen neer op economische zelfmoord,maar dat gaat pas over jaren spelen.

Ik heb altijd het gevoel gehad dat Trump er zelf nooit direct op uit is geweest een grote militaire confrontatie uit te lokken,maar hij is natuurlijk steeds meer gevangen geraakt in het web van de heersende krachten in Washington en lijkt nu maar al te zeer geneigd zijn oren te laten hangen naar hun 'redelijk beargumenteerde' standpunten en daar zullen ze wel al langer weten,dat economische macht vergankelijk is,omdat dat inherent is aan de werking van de markt.Ach,die markt?Die bestaat eigenlijk gewoon niet voor ze.Het is een politiek machtsspel,waarin de militaire optie de realiteit is.

Kim op 31-12-2017 20:50

Beste Xander en medewerkers, ik lees regelmatig uw site  en vind het een verademing op al dat andere nepnieuws.

Is er nog een feestje in het verschiet? Een heel goed en gezond 2018 alvast toegewenst. ook aan iedereen die dit lezen.

weesie op 31-12-2017 21:35

Misschien moeten we russische roebels kopen. Of noorse kronen.Deense Kronen of engelse ponden

tycho op 31-12-2017 21:46

Dank zei de euro en de aardappelsorteermachine (school) ben nu al zo arm dat ik wel lid kan worden van een geloofsgenootschap. Als de crash komt is zelfs mijn oude sok, met knol en al, meer waard dan die paar scharrige spaarcentjes die ik er in bewaar. Regeringen zijn rotte vis (caviaar socialisten) en zoals men weet begint bij de vis de verrotting in de kop. 

tycho op 31-12-2017 21:56

Weesie; Wellicht weet Xandernieuws een nog redelijk veilige valuta en zijn zij zo welwillend die te publiceren. Die in onze maag gesplitste euro kan nu al bijna op het spijkertje in de plee. 

Bundy op 31-12-2017 21:58

Dit artikel is gewoon waar .  Ook wanneer je zoals ik geen economie hebt gestudeerd kun je begrijpen dat de vorige crisis is "opgelost " door het bijdrukken van 6000 Miljard Euro op bevel van meneer Draghi / de draak ( NWO ).     In de echte wereld is er niets veranderd , behalve dat iedere autochtone Nederlander die het kon betalen een  leefomgeving heeft opgezocht met minder allochtonen .    Zodoende is  het aanbod van woningen lager  dan de  huidige vraag en daardoor de prijs hoger .              Hierop drijft de huidige enorme economische opleving .    Het opvangen van asielzoekers die allemaal een uitkering , huis , medische zorg etc. en vooral ook voedsel moeten hebben is door de werkende Nederlanders niet langer op te brengen .    De Bilderbergknechten gaan door met het afvullen van dit land naar  19 Miljoen inwoners .                            Het zijn psychopaten maar ze zijn niet gek ;  voor hen is er een atoombom-vrije bunker beschikbaar .

Dit alles zal tot een moslim-invasie leiden waarbij de gewone Europeaan zichzelf mag redden ( zonder vuurwapens ) en tegelijkertijd een NAVO die Rusland aan zal vallen , zoals altijd gebeurt  na een financiële crash .  

Nostradamus is een occulte bron maar schreef dat na een gigantische moslim-aanslag in een Franse stad er een moslim-aanval op de Europese bevolking plaats zal vinden , samen met het begin van de Derde Wereldoorlog.    Wij komen er dit jaar achter of hij gelijk had .     Van "je " regering heb je behalve waanzin niets te verwachten , er staat geschreven :  bid dat u aan dit alles ontkomen mag .    Prettig 2018 .    

koloth op 31-12-2017 22:07

Het is allemaal show. Als je wilt is alles zo opgelost, zet de komma om 12.00 uur 2 plaatsen naar links en klaar.   Maar dat kan niet want dan zijn de rijken hun geld kwijt, dus dat gaat niet gebeuren.

Tom Hendrix op 01-01-2018 09:52

Op de eerste plaats U allen een gezegend en gezond 2018, uiteraard ook voor Xander c.s. Verder geheel eens met het artikel. Ik sluit me aan bij de reactie van @ Bundy om 21.58. uur, op 31/12/2018.

willy op 01-01-2018 10:59

@Jawel: Het is dat wat ik bedoelde met mijn schrijven te beloftes zwingen te pan uit, maar het kan anders draaien! shalom

Qromwel op 01-01-2018 12:18

Een goede vriend van mij heeft me ooit gezegd: "Hoe slechter het gaat, hoe beter het gaat." 

tycho op 31-12-2017 21:56: Schaf u "Koninkrijks"- obligaties aan! Wat geld genoemd wordt bestaat eigenlijk niet meer.

Jean op 01-01-2018 15:08

Xander, als puntje bij paaltje komt dan zullen wij ons geld terughalen bij diegenen die het ons gestolen hebben en ze mogen er zeker van zijn "betalen zullen ze" want wij kennen geen rangen noch standen en onschendbaarheid is ons wereldvreemd.

Happy New Jear 2018 'het jaar van de waarheid'.

Chantal op 01-01-2018 16:25

Wat is het beste iedereen in crisis wat schiet je daar mee op? Niets!!

Of alle schulden van overheden kwijtschelden, dat is de beste oplossing immers deze schulden zijn bijna volledig in handen van elite investeerders.

Vervolgens het recht op geldschepping van banken weer in handen geven van regeringen. Nu betaald de belastingbetaler de rente aan de banken.

Als de regering het recht weer verkrijgt vervalt de rente wat voor veel landen een molensteen is.

Vervolgens een beleid van besteding volgens het budget en niet volgens de te grote  schien mentaliteit.

Als ik toch bezig ben.

De huizenmarkt ook aanpakken mensen kunnen niet meer normaal huren absurde prijzen door de speculanten, huisjesmelkers en makelaars  niet vergeten de gemeentes.

Net als de huizenprijzen die eveneens absurd zijn. Arme mensen kunnen niet kopen worden uitgekleed terwijlze vaak heel hun leven in dezelfde woning zitten en soms het huis meermaals betalen

Het ziekenfonds:

Mensen die het niet kunnen betalen krijgen een boete. Welke ........ dat bedacht heeft deze mensen hebben immers geen geld hoe moeten ze de boete dan betalen?

De premie gaat omhoog echt het is absoluut niet normaal en acceptabel degene die het bedacht heeft moeten ze gelijk de politieke partij opheffen.

Politiek:

Straf bij onzinpraat en dat gebeurt nogal en ze komen ermee weg. Politiek correct moet een andere norm gaan dragen die van doen ze in de politiek niet zoals voorgesteld of misleidende uitspraken, Weg Ermee!!! Misschien dat er dan serieus rekening wordt gehouden met burgers.

Een puntensysteem bij drie punten oneervol ontslag. Zoals de burgers worden beperkt moet voor de politiek ook gelden.

Parkeertarieven:

Mensen die het minimumloon verdienen kunnen niet eens met de auto de stad in dat is te duur.

Geef iedereen 4 gratisparkeerdagen op kenteken. De middenstand vaart er wel bij en de minimumloon ontvangers kunnen ook eens een dagje de stad in.

 

 

 

 

 

steady op 01-01-2018 20:34

Hoezo

Alle amerikaanse wapenfabrieken zijn sinds 2008 gestegen

in waarde met een faktor 2 en factor 3 (waarde in papieren aandelen of virtueel)

je mag kiezen.

Tevens ook alle andere wapenfabrieken !!!

Dat noemt men economische groei (in papier)

Zoals hoever zei: tout va bien niets aan de hand

En de onnozelaars geloven dat nog steeds, want ze hebben het gezegd

en of gelezen (ergens)

Sterkte

Volgend jaar in Jeruzalem

Nieuw Begin op 02-01-2018 09:32

@ Xanderteam een gezond en gelukkig nieuwjaar toegebeden! 

@Pieter Meijer op 31-12-2017 16:08 

Voor u individueel kan Hij dit jaar terugkomen, klopt! Immers er staat geschreven: 'het is de mens gegeven eenmaal te sterven en daarna het oordeel'. 

Wat betreft dé geprofeteerde Wederkomst des Here moeten er eerst nog wel wat zaken op aarde geregeld worden. Denk alleen maar aan de Evangelie verkondiging aan alle volkeren. (Matth 24) Volgens Wyclif zijn er nog ruim 6000 talen en dialecten te gaan. Ook zijn nog lang niet de grote beloften aan het Joodse volk vervuld op aarde hetgeen wel is beloofd op talrijke plaatsen in OT en NT. En is nog niet 1% van de Joden in Israel Messias belijdend!

De Here toeft te komen  maar laat er daarom wel olie zijn en laten de Christenen elkaar niet gaan meppen wegens het uitblijven van onze Heer! Ook de ganse moslim wereld zal eenmaal juichen in Christus Jezus en samen met Israel een zegen worden in het midden der aarde. (Jes 19). En toch moeten we inderdaad de Here blijven verwachten zegt de H.Schrift!

Shalom

Anneke op 02-01-2018 12:01

Een grote Troost...Vader God (de God van Israel) zal de Zijnen beschermen. Zij zullen ook in tijden van nood, hun voedsel en kleding kunnen blijven kopen. Zij zullen niet letterlijk en figuurlijk naakt over straat hoeven te gaan. Hun magen zullen gevuld / gevoed blijven...

Qromwel op 03-01-2018 15:48

Gauw opmaken dus. Dat valse geld.

Nieuw Begin op 04-01-2018 08:47

In het financieel dagblad ( fd.nl) valt te lezen dat een crisis zoals in 2008 niet van financiele maar van politieke aard zal zijn in 2018. Onder andere dit valt te lezen:

Geopolitiek denker Ian Bremmer van Eurasia Groep uit New York begint zijn toelichting op het dinsdag gepubliceerde rapport ‘Top Risks 2018’ met een excuus. 'In de twintig jaar sinds de oprichting van onze organisatie heeft het internationale politieke klimaat goede en slechte jaren gekend, maar als we een jaar hadden moeten aanwijzen waarin een grote onverwachte crisis zou plaatsvinden - het geopolitieke equivalent van de financiële ineenstorting in 2008 - dan is het 2018. Sorry.'

Geef uzelf een gratis abbo voor 5 artikelen / maand!

Wim op 03-02-2018 00:19

1.200 miljard dollar verdampt

Als de Amerikaanse rente met 1 procent stijgt dan zou dat circa 1.200 miljard dollar aan waarde wegvagen in de obligatiemarkt, volgens een berekening december vorig jaar van de Amerikaanse toezichthouder Office of Financial Stability. De waakhond uitte toen zijn zorgen over de opgerekte waarderingen in obligatiemarkten.

In de berekening zijn high yield-obligaties, hypotheken en beleggingsproducten die zijn opgehangen aan obligaties niet meegerekend. Daardoor kan het werkelijke verlies twee keer zo hoog uitkomen, aldus de website ZeroHedge.

Commentaar
Jouw naam/bijnaam
Website url
E-mail
Je Punt profiel
Hou mij op de hoogte
Ik wil op de hoogte gehouden worden
Dit is een verplicht veld
Laatste Reacties

Rubrieken
Site Info
Email adres Administrator:
xandernieuws@gmail.com
 
Email adres Moderator:
modxnieuws@gmail.com
 
Overnemen eigen artikelen (in blauw en rood onder Headlines) alleen met toestemming.

Reacties, tips en opmerkingen worden erg gewaardeerd en altijd gelezen, maar vanwege het zeer grote aantal ben ik helaas niet in staat om (tijdig) op alle emails te reageren. Graag hiervoor uw begrip!

Privacy Bescherming:
 
Indien u Xandernieuws, dat bij Mijndomein is ondergebracht, leest en reageert op de Xandernieuws forums, doet u dat vrijwillig en is uw IP adres en emailadres- indien u dat vermeldt - bekend en wordt opgeslagen. Ook uw (nick) naam waaronder u post wordt opgeslagen. Xandernieuws zal uw gegevens nooit aan derden doorgeven. Indien u zich opgeeft voor het ontvangen van de nieuwe artikelen per email, zal Xandernieuws ook die gegevens nooit aan derden geven. We houden uw gegevens privé, tenzij de wet of rechterlijke macht ons dwingt uw gegevens aan hen te verstrekken. Datalekken in het systeem vallen onder de verantwoordelijkheid van Mijn Domein.Domeinregistratie en hosting via mijndomein.nl