HeadlinesActuele Discussies

 

Abonneren

Abonneer je nu voor nieuwe artikelen op deze website!

Polen komen massaal in opstand tegen uitwissen volksidentiteit door EU

Poolse volk wil in tegenstelling tot EU eigen soevereiniteit en maatschappelijke basis van het gezin behouden, en geen massa immigratie uit moslimlanden

‘Wij willen God’, ‘Prachtig Onafhankelijk Polen’, ‘Dood aan de Vijanden van het Vaderland’, ‘Christus is de Koning van Polen’, ‘Deus Vult’ (= ‘Om Gods Wil’, de strijdkreet van de kruisvaarders) waren teksten die op de spandoeken van de circa 100.000 Polen te lezen die afgelopen weekend massaal de straat opgingen om te protesteren tegen het afpakken hun identeit en soevereiniteit door de EU. De Westerse en ook Nederlandse propagandamedia hadden het dan ook uitsluitend over een ‘extreemrechtse’ mars vol ‘nazi’s, racisten, antisemieten en islamofoben’, een gruwel voor de Europese Unie, wiens op globalisering, LGTBQ/genderuitwissing, massa immigratie en islamisering gebaseerde normen en waarden diametraal staan tegenover die van het Poolse volk: patriottisme, het gezin, het volk, de eigen cultuur en het (christelijke) geloof.

 

Tijdens de mars op de Poolse onafhankelijkheidsdag op 11 november waren ook enkele witte vlaggen te zien met het rode Jeruzalemkruis. Jong en oud, rijk en arm, liepen met hun families en gezinnen mee, een beeld wat onze officiële nepnieuws-media niet wilden laten zien, omdat deze mensen zichzelf als patriotten beschouwen, wat inmiddels overal een vies en verboden woord aan de overkant van de westelijke grens van Polen.

In Polen staat het heteroseksuele gezin nog altijd centraal als de basis van een stabiele samenleving. In West Europa zijn links, liberaal en inmiddels ook steeds meer partijen met ‘christelijk’ in de naam in almaar sneller tempo bezig die eeuwenlange basis af te breken, bijvoorbeeld door op basisscholen zeer jonge kinderen voor te spiegelen dat (gender/seksuele) identiteit een soort ‘tombola’ is van gelijke ‘voorkeuren’, die je naar believen kunt –of zelfs zou moeten- uitproberen.

De Westerse media verketterden daarom de onafhankelijkheidsmars, die door de Poolse media en regering  juist positieve aandacht kreeg – met uitzondering van degenen aan extreemlinkse en dus pro-EU kant. Enkel hun geschreeuw over ‘fascisme’ en ‘blanke suprematisten’ werd vervolgens maar al te graag klakkeloos overgenomen door de zelf-racistische, al even linksradicale ‘nieuws’brengers van de NOS, NU.nl, de Volkskrant, en ga zo maar door.

Polen willen niet opgaan in geïslamiseerde EU superstaat

Een 36 miljoen inwoners tellend land in centraal Europa, dat géén islamitische aanslagen en criminaliteit kent, simpelweg omdat het geen ‘multiculti’ samenleving wil en geen moslimmigranten toelaat, begint dus op te staan tegen het EU establishment, en hun opgelegde en afgedwongen streven naar een Europese Superstaat met één centrale regering in Brussel, een anti-nationalistisch imperium waarin de oorspronkelijke culturele en religieuze identiteit van de Europese volken stapsgewijs geheel wordt uitgewist.

Wat dit ‘Vierte Reich’ betekent voor onze toekomst is inmiddels realiteit aan het worden: in België en Frankrijk bidden moslims openlijk massaal op straat, en in Nederland, waar net als in de rest van West Europa de ene na de andere, vaak door islamisten gefinancierde moskee uit de grond wordt gestampt, wuiven grote aantallen Turken in grote demonstraties openlijk met hùn nationalistische vlaggen, en betuigen steun aan één van de grootste mensenrechtenschenders van onze moderne tijd, dictator Recep Tayyip Erdogan, die inmiddels zelfs zijn eigen islamofascistische partij (DENK) in ons parlement heeft.

Daarnaast groeit in vrijwel ieder land dat zijn grenzen heeft geopend voor de massa immigratiegolf het aantal islamitische no-go zones, waar niet langer de Westerse wetten heersen maar die van de Sharia, met de dag.

‘Toen de Sovjets hun communistische politieke systeem in Centraal Europa opzetten, zei iemand (volgens sommigen Stalin zelf) dat het communisme bij het Poolse volk past als een zadel op een koe,’ besluit een analist van GEFIRA. ‘Is het streven om de Polen te Europeaniseren een nieuwe poging om de koe een zadel te geven?’

 

Xander

(1) GEFIRA via Zero Hedge

 

Indien u wilt reageren op het forum.

 1. Geen hele woorden en/of zinnen in hoofdletters schrijven, wat als schreeuwen wordt gezien. Ook uw Nick name, max. 2 woorden, niet geheel in hoofdletters .Uw nickname mag geen naam zijn van een bekend publiek persoon. Uw posting wordt dan verwijderd.
 2. U kunt accenten aanbrengen middels max. 3 vetgedrukte woorden per posting, cursief of onderstreept.
 3. Posten in zwarte letters op witte achtergrond.
 4. Holocaust ontkenning of het bagatelliseren ervan. Postings worden verwijderd.
 5. Onacceptabele postings, provocaties, schuttingtaal, persoonlijke aanvallen of uitschelden kunnen uw postings zonder mededeling worden verwijderd evenals bij de andere punten.Het beheer kan er ook voor kiezen uw posting aan te passen. 
 6. Lees de Siteregels  http://xandernieuws.punt.nl/content/2009/04/siteregels
 7. Lees de Disclaimer http://xandernieuws.punt.nl/content/2012/01/disclaimer
 8. Geen artikelen of postings van andere websites kopiëren en op dit forum plakken, dit i.v.m. auteursrechten en schadeclaims. Schrijf introductie en verwijs naar de URL van de betreffende website. Uitzondering Wikipedia daar kan het wel evenals Bijbelcitaten.
 9. Plaats geen hyperlinks maar de url van de website, i.v.m. de wet op de auteursrechten. Uitzondering Wikipedia en Bijbelcitaten. Op elk plaatje wat u bij uw naam plaatst zit auteursrechten op, ook al staat dat er niet bij vermeld. Zoek een plaatje dat vrij is van auteursrechten.
 10. Dit is een Nederlands forum. Engelse commentaren vertalen naar Nederlands.
 11. U houdt één vaste nickname aan. Bij verandering van uw nickname ,maak daar melding van op het forum. Post u stelselmatig onder verschillende nicknames dan worden uw postings verwijderd.
 12. Gasten die gefocust zijn op het demoniseren van één bevolkingsgroep. Postings worden verwijderd.
 13. Het vermelden van persoonlijke informatie over een forumgast is niet toegestaan, posting wordt verwijderd. 
 14. Indien het topic niet over een bijbels thema gaat dan alle geloofsdiscussies op het Geloofsforum.
 15. Postings van, naar en over gasten die hier niet meer posten worden verwijderd.
 16. Wees bedachtzaam en let op uw woordkeuze en formulering in uw postings, wat u op het internet plaatst blijft daar staan. Post niet onder uw eigen naam maar gebruik een nicknaam.

Allen: Er is hier een geblockte poster bekend onder de naam Elia , die onder uw naam wil  posten.

Plaats een email onder uw naam in het reactievenster, zodat uw naam niet oneigenlijk gebruikt wordt. Deze spammer kan wel uw naam gebruiken maar heeft geen weet van uw email. Het emailadres dat u gebruikt is niet zichtbaar op het forum. Postings zonder een email worden niet gepubliceerd.  Mvg. Mod.

Geloofsgesprekken toegestaan, geen hele lappen tekst met bijbelcitaten, maar een inhoudelijk gesprek. 

Reacties

ohje op 15-11-2017 15:33

Er is zat en genoeg merkellego dus geen nood gewoon verder lopen.

Tom Hendrix op 15-11-2017 16:16

Respect voor deze Polen. Ze hebben gelijk, dat ze het vertikken toe te geven, aan de communisten van de eussr, en hun handlangers.

phantoom op 15-11-2017 17:20

De Poolse bevolking is christelijk, fanatiek

jan op 15-11-2017 17:31

De mensen zijn blind zie je niet om je heen wat er gebeurd europa word over genomen door de machthebbers sta op en blijf je eigen land nu kan het nog straks is het telaat 

Montcru op 15-11-2017 18:36

Hallo Phantoom, wat dedoel je met christelijk fanatiek?

Als christen zijn is: je naaste liefhebben als je zelf en God boven alles. 

Wat mij betreft wordt dat nimmer fanatiek genoeg gedaan, of niet?

jawel op 15-11-2017 19:34

Dat krijg als je opkomt voor je vrijheid , dan worden de mensen uitgemaakt voor nazis en rasisten , maar degene wat het zeggen zijn de grootste verraders die er zijn .  Door hun grote hebzucht naar geld en macht maken ze europa kapot ,  merkel voorop .  Ik hoop dat ze de ergste soort ...... krijgen .

Ken op 15-11-2017 20:38

Respect voor de Polen!! Hopelijk wordt de rest van Europa ook wakker voor het te laat is. Ik zoek toenadering tot de Heer en laat onze Heer overwinnen!

Qromwel op 15-11-2017 20:41

Teletekst pag. 128: Onderzoek Europarlement naar Polen.

Br@m op 15-11-2017 21:00

De Europese Unie (Brussel) is heel Europa aan het overnemen. Dit kun je geen samenwerking meer noemen, dit is eenzijdige politiek vanuit Brussel. En ze gaan steeds verder en willen steeds meer macht. De burgers hebben totaal niets te vertellen, die krijgen het door hun strot geduwd. En straks als het straks echt fout gaat, kunnen we niet meer terug want dan gaan er landen failliet. We mogen er toch vanuit gaan dat er in de politiek intelligente mensen zitten. Zien die niet dat dit faliekant fout gaat. Denken die niet aan de toekomst van hun kinderen en kleinkinderen. Hebben we straks nog wel een Koninkrijk, of worden we een republiek met 27 sterretjes op de europese vlag ? Besef eens hoe we het zo'n 30 jaar geleden hadden en hoe we het nu hebben. Is het nu zoveel beter ? Is het nu zoveel veiliger ? Ik ervaar alleen maar een neerwaardse spiraal. En dit alles alleen maar om de elite te pleasen, de gewone burger heeft niets aan de EU en hebben het allang helemaal gehad met Brussel. Hopelijk komen er snel meer landen als het VK en Polen, maar ik denk het niet want de zuidelijke landen en de oostbloklanden blijven (soms tegen hun zin) in de EU, die willen de miljarden subsidie die ze ontvangen niet kwijt. Onze miljarden. 

John de jong op 15-11-2017 21:18

Logisch, moslims willen ook niet in Polen komen wonen. Hier in NL zijn er trouwens genoeg met Poolse of Tsjechische vriendinnen. Dat dan weer wel. 

cefas op 15-11-2017 21:32

Stap voor stap worden geindoktrineerd door de linkse leugen media-fabrieken die het echte fake-nieuws vespreiden.

Ad op 15-11-2017 22:15

De polen hebben zich ook altijd tegen de Russiche overheersing verzet en gaan vervolgens amper een paar decennia na het vallen van de muur uiteraard ook in verzet tegen de Europese overheersing. Er was niet veel mis in mijn ogen met Europese samenwerking. Ja lees goed samenwerking! Maar inmiddels word de vermeende samenwerking een gedrocht van linkse dictatuur geworden waar velen zich niet prettig maar steeds meer bedrogen bij voelen. Tegenwoordig is het zo dat iemand met een denkwijze zoals ik het stempel krijgt van rechts radicaal wat grote onzin is. Zelf ben ik liberaal waarmee niks mis is. Dus ik ben het in dit opzicht helemaal eens met de Polen die de bui al zien hangen want deze mensen weten echt wel hoe het werkt. Ik kan me gelukkig prijzen in een land te wonen waar het beleid niet veel anders is.

Doordenker op 15-11-2017 22:30

In Brussel kon men ook weer 'genieten' van de 'multiculturele verrijking' gebracht door een niet nader bepaald 'type van jongeren'...

https://www.hln.be/nieuws/binnenland/jambon-over-rellen-muntplein-als-je-naar-beelden-kijkt-zie-je-toch-bepaald-type-jongere~af1d7d25/#comments

Als men met de trein Brussel binnen rijdt, wordt men overvallen door overal tegenwoordige linkse verloedering.

ohje op 15-11-2017 23:13

It's all over now

Mark S. op 15-11-2017 23:45

Goed artikel. Polen gidsland voor de EU.

Vandaag gigantische rellen in Brussel door een grote groep Noord-Afrikaanse jongeren. Marokkanen, Tunesiers, of een combinatie.

https://www.telegraaf.nl/video/1254723/brusselse-politie-zet-waterkanon-in-bij-rellen

Ik heb op de televisie vanavond beelden van dichtbij gezien van de relschoppers en je zag duidelijk hun gezichten en dat het ze allemaal de Noord Afrikaanse afkomst hebben.

Logisch toch dat je dat soort niet in je land wil hebben wonen. Die Polen hebben gewoon groot gelijk. Afgelopen week-end toch rellen door Marokkanen hier in Nederland o.a. Den Haag, nadat Marokko zich voor de de WK voetbal had geplaatst.

De EU zal de Polen straffen met sancties omdat ze zich tegen de dictatuur van Brussel verzetten.

En alsof we nu nog steeds niet genoed van die liegende profiteurs hebben uit Afrika gaat de EU door met het binnenhalen van al deze ellende:

https://www.telegraaf.nl/nieuws/1254581/eu-landen-willen-50-000-vluchtelingen-opnemen

Het zijn allemaal alleenreizende jongemannen die helmaal niet voor oorlog op de vlucht zijn maar komen om te profiteren. De EU is verspreider van nepnieuws door ze altijd "vluchtelingen"te noemen.

Ike op 16-11-2017 00:55

@Ad op 15-11-2017 22:15

De Polen hebben iedereen altijd bevochten. Het waren zij die als piloten de piloten van de Duitsers doorzeefden toen ze uit hun vliegtuigen sprongen tijdens de slag om Emngeland. Het waren zij die voor de invasie van de Duitsers keer op keer Joden lynchten tijdens pogroms. Zij vochten ook in de voorste linies bij de gealieerden en hun Poolse tegenstanders hielpen de Joden oppakken en Poolse verzetslieden hielpen Joden ontsnappen en. Na WWII werden hun grenzen weer opgeschoven naar Duitsland toe.

Bij de invasie van Stalin en Hitler werden hun officieren afgemaakt door beide kanten en werden ze ook al verraden door de gealieerden. Maar voor WWII was de Poole adel ook al van plan om samen te vechten tegen de Russen. Het is echt een vechtersvolk en een volk dat veelvuldig verraden is, maar ook een volk dat zijn eigen ambities heeft em zijn grootste rijk had onder een Litouwse vorst waarbij Litouwen net zo groot was als Polen. Zowel Litouwen als Polen hebben naast een goede rol ook een hele slechte rol gespeeld tijdens WWII met de nodige hulp aan de nazi's.

Jeltsin had overigens ook aangeboden om samen te gaan met de EU na zijn coup, maar hier was Mitterand ondermeer fel tegen omdat hij en andere lidstaten wel inzag dat als Rusland was samengegaan met de EU, alle subsidies naar die landen afgeknepen zouden worden en dat alle landbouwsubsidies naar Rusland en Oekraïne zouden gaan. Iets dat nogsteeds opgaat.

Duitsland zag het wel zitten, omdat zij meer machines zou gaan leveren aan Rusland. De VS moest er echter ook niet aan denken omdat ze een derde viool zou gaan spelen als er een verbond zou komen tussen Rusland en de EU. Ook dat gaat nogsteeds op als bedreiging voor het USD rijk.

 

Ike, u dient  wel al uw beweringen te onderbouwen. Mod.

Qromwel op 16-11-2017 08:43

Ike op 16-11-2017 00:55: En die in samenwerking met de Sovjet NKVD etnische Duitsers vermoordden. En die graag uit de Brusselse ruif eten.

Tom Hendrix op 16-11-2017 08:49

@Ad: 22.15. uur, op 15/11. Ad, de samenwerking in EEG verband. Daar had men het bij moeten houden. Het grootste verraad vond plaats op de top van Maastricht, in 1992, toen de leiders van de EEG landen een utopische utopie afspraken, de huidige eu. Daar is de ellende begonnen!

Kees op 16-11-2017 08:50

Indien u mij wilt toestoen wil ik wel een gedeelte van het verhaal van Ike wel even onderbouwen.

De vechtlust en eenheid onder de Polen gaat nog veel verder terug. Hun voorouderen (of hun haplogroep als u wilt) uit de tijd dat niemand nog van Polen had gehoord of van landen in het algemeen maar de tijd dat we nog spraken van volkeren en hun imperium waren de Hussaren. De Polen zijn de moderne Hussaren. Dit was een verenigd volk die zij aan zij stonden! Ze hadden de reputatie medogenloze en stragische vechters te zijn en hadden een enorme voor die tijd zeer gevordere slagkracht. We praten dus over die tijd dat er ook andere grote emperiums waren waarvan de Romeinen de meest bekend zijn, dus u raad al waar dit naar toe gaat..... De Hussaren hebben hun portie wel gehad en goed ook en ook zeker niet alleen maar van de Romeinen. De Hussaren waren zulke goede vechters dat ze de ondrukking van alle kanten op hen afkomend 200jaar lang onverslagen van hun lijf hebben gehouden. Ze waren dus in die 200 jaar ook niet uitelkaar te spelen dus een zeer verenigd en solidair volk.

U kent wellicht de Amerikaanse uitdrukking: "Story of my life!"  Nou dit is het verhaal van hun leven, de geschiedenis van Polen staat bol van het afvechten van onderdrukking en verraden worden. In de 10de eeuw kregen de Vikingen hun in de gaten toen ze de rivieren van Europa en Rusland gingen bevaren om de markten van Constantinopel te bereiken(er werd onderweg gemoord, verkracht, ontvoerd(slaven) en geplunderd.) Tevens hebben de Vikingen de stad Kiev gesticht in het huidige Ukraine om er een markt te starten die kon worden bevoorraad vanuit Constantinopel en zo de handel uit het middenoosten dichterbij bracht. Voor de Polen betekende dit de Vikingen als buurman.

Nog extremer is het voor de Grieken gezien de ideologie van de vrede hun buren zijn. De Grieken hebben een gelijksoortige aspect in hun geschiedenis alleen die zijn nog veel harder achter de oren gewasen. Voor de Polen was de periode van onderdrukking door de USSR korter dan de 200 jaar durende overwinning van de ottomanen op de Grieken. De Grieken hebben 200 jaar onderdrukking meegemaakt die ze uiteindelijk weer van hun lijf hebben gevochten.

Dus ook zij weten zeer goed wat het is! De slavische landen weten het allemaal dondersgoed, zij hebben er notabene hun naam aan te danken. De eerste of een van de eerste vermelding(en) van slavernij en zeker de meest gruwelijke en wrede slavenhandel die de wereld heeft ooit heeft gezien is de slavenhandel van de Ottomanen in mensen vanuit oost europa. Daar heeft het slavische volk nu die naam aan te danken. Het is niet voorniets dat landen als Polen, Tsjechie, Bulgarije, Hongarije etc. zij aan zij staan wat betreft hun opvattingen met betrekking tot dit onderwerp! Als we dit als racisme bestempelen wat we dan eigenlijk doen is tribalisme als racisme verklaren. Tribalisme is onderdeel van het overlevings instinct van de mens dus het is onderdeel van ons eerste en oudste instinct. Het instinct zelf is nog veel ouder want het komt ook voor onder dieren. Als Tribalisme als racisme wordt verklaard dan is het eind absoluut zoek en zijn we voorgoed slechts een geisoloeerd individu, ik neem aan dat een ieder dat wel snapt?

Grote verschil in deze tijden is dat via Polen hoefde niemand naar binnen en via Griekenland wel. Polen lijkt daarom aan het eind van de agenda gezet en de Grieken zijn onmiddelijk in de hongernood gesmeten om het af te dwingen. Daarnaast een stigmatiseringsbeleid in het westen om die Grieken lui te laten lijken en als profiteurs van onze belasting centen af te schilderen. Doordat de Grieken geen solidariteit kregen daardoor van hun collega europeanen uit het westen en noorden hebben de Grieken gegegd dan stik er maar in we bemoeien ons dan ook verder nergens mee. Wat niemand in de gaten heeft gehad is dat als we solidair waren geweest naar de Grieken dan waren zij solidair geweest naar ons want zij zijn net als de Polen en hadden op hun beurt gezegd wij gaan net als de Polen met de kop er tegenaan en zorgen ervoor dat er niemand wordt doorgelaten of ze hebben misschien kunnen afdwingen dat alleen echte vluchtelingen worden doorgelaten etc.

Ik ga geen bronnen vermelden want hiervan zijn er vele, de Hussaren(en de Grieken) hebben o.a. een wikipediapagina en er is verder ook veel te vinden over dit onderwerp!

Indien u uw mening wilt onderbouwen zult u met bronnen moeten komen. Mod.

 

Cale op 16-11-2017 09:44

Met respect voor de Polen. En ja , er was (echt) extreem uitschot bij, een heel kleine minderheid met een grote bek, dat wel. En dat wordt dus geheel uitgebuit door Brussel, die elke vorm van patriotisme haat. Want dat vormt een obstakel tot het "Federale Europa". Verdunning en vermenging (wat dus niet lukt, want de echte integratie vindt plaats in de slaapkamer, aldus Theo Hiddema) van de oorspronkelijke bevolking moet er komen om dit te bewerkstelligen. Vandaar die miljoenen moslims.

vijgeboom op 16-11-2017 09:46

De meeste Nederlanders willen helemaal geen EU en het is ons opgedrongen. En dan ook nog de democratie ophemelen. Maar democratie is van de duivel.

Helaas worden kinderen al vroeg gehersenspoeld in de schoolboekjes tijdens de lessen maatschappijleer etc.

Patatje Oorlog op 16-11-2017 10:09

Het klopt natuurlijk dat de westerse landen ten onder dreigen te gaan aan decadentie en arrogantie. Grote delen van de politiek en met name de media worden beheerst door homoseksuelen, mensen zonder verre toekomst. Geen wonder dat islam waar machocultuur en viriliteit hoog in het vaandel staat het steeds meer overneemt.

chris2 op 16-11-2017 10:10

Linksradicale ‘nieuws’brengers van de NOS, NU.nl, de Volkskrant, en ga zo maar door schreeuwden ‘fascisme’ en ‘blanke suprematisten’. Wie schetst mijn verbazing dat ook het Reformatorisch Dagblad in een hoofdcommentaar dit fake news klakkeloos overneemt en een lofzang houdt op de 'waarden' van de EU inclusief islamisering. Met dit klakkeloos navolgen van de mainstream keert het RD zich tegen de eigen achterban . Het is precies dit gedrag dat we van kleinrechts (CU en SGP) de laatste tijd zien en waarvan het RD (en het ND)  de spreekbuis zijn. Wat burgemeestersposten (SGP), en het  Haagse pluche (CU) zijn wel meer EU en meer islamisering waard. 

SEO op 16-11-2017 10:31

Nederlanders hebben het nog steeds niet door. Voor Moslims ben je een tweede rangs burger die de keuze heeft uit:

bekeren, betalen of dood gaan. En voor Moslims is al uw bezit en NL van Allah! Dus? Weer 'vrolijk' blijven steunen van de-geef-NL-weg-aan-EU-en-islam-partijen! In feite steun je deze partijen ook door niet dagelijks (de machtige Rozenkrans) te bidden! Door alleen te klagen! De Polen doen tenminste iets!! 

brawit op 16-11-2017 13:22

Ze hebben gelijk, maar blijf dan hier ook weg en val ons hier niet lastig. Wel de geneugden en niet de lasten. 

Tom Hendrix op 16-11-2017 15:22

@chris2: 10.10. uur: Met U eens, Chris. De zogenaamde christelijke partijen, moeten de c van christelijk maar uit hun statuten halen.

Qromwel op 16-11-2017 17:05

In de loop der tijden hebben Polen en Russen over en weer het nodige van elkaar te lijden gehad.

Een ander geluid op 16-11-2017 17:26

@ Kees op 16-11-2017 08:50

U heeft gelijk, dat er etymologisch een verband is tussen slavernij en de aanduiding Slavische volken. Alleen gaat dat verder terug dan het Ottomaanse rijk. Het is ontstaan in de oude Griekse tijd. Voor Christus dus. Het is ontleent aan het Griekse woord "Sklabos"; letterlijk "onvrije van Slavische herkomst". Dat is waarschijnlijk weer afgeleid van de Griekse woorden Sklabenos (= iemand van Slavische herkomst) en Skuleuein (=tot krijgsbuit maken). Via het Grieks is het woord in een Romaanse taal terecht gekomen en van daaruit overgenomen in de Germaanse talen: Slaaf (Nederlands), Sklabe (Duits) enz.

Hussaria is geen volk, er is ook nooit een volk geweest met die naam.

Het is de Poolse aanduiding voor Huzaren. Van oorsprong een aanduiding voor een lichtbewapende ruiter en het woord Huszár is afkomstig uit de Hongaarse taal. De Hongaren hebben het woord weer ontleend aan de Servische of een andere Slavische taal, waarin "Usar" of "Gusar" krijger of rover betekende.

https://nl.wikipedia.org/wiki/Huzaar

Husaria is de Poolse naam voor hun zware "gevleugelde" cavalerie. De ruiters met de adelaarsveren op hun rug, die o.a. de Ottomanen bij Wenen in paniek op de vlucht lieten slaan (1683) en zo het beleg van Wenen braken. Met deze cavalerie bereikte het koninkrijk Polen-Litouwen het hoogtepunt van zijn macht tussen 1570-1776. 

https://en.wikipedia.org/wiki/Polish_hussars

https://nl.wikipedia.org/wiki/Pools-Litouwse_Gemenebest

In W.O. II had de 1e Poolse Pantserdivisie hun embleem afgeleid van de "vleugels" van de Poolse Husaria. Vele jaren geleden vroeg men een Poolse oudstrijder, die na WO II in Nederland was gebleven, bij een herdenking wat in zijn ogen het volgende gevaar in Europa kon worden. Toen wees de man naar het embleem op zijn mouw, waarmee hij zonder woorden maar veelzeggend verwees naar de oorsprong van het embleem: de strijd tegen de Turken (Wenen 1683). 

https://nl.wikipedia.org/wiki/1e_Pantserdivisie_(Polen)

Drossaard op 17-11-2017 03:09

@SEO, sommige katholieken zullen het ook nooit doorkrijgen dat de rozenkrans bidden niet helpt maar averechts werkt. De Heer Jezus wees erop in Zijn bergrede niet met ijdele herhalingen te bidden (lees Mt.6:7). Doe dat dan ook niet! Wees nou gewoon gehoorzaam. Ik kan je bijdragen vaak erg waarderen behalve dat domme gepromoot van sektarische mensenregels op een open forum.

Oma op 17-11-2017 17:16

Polen vrijwaart zijn zelfbeschikkingsrecht, komt op voor hun cultuur, hun volk tegen bezetting en overname door moslims. Als de regeringen van NL, BE, duitsland en frankrijk weten wat goed voor hen is, dan zouden ze best Polen en Hongarije volgen want hun bevolkingen blijven hun uitverkoop en landverraad niet pikken. Er is al lang geen steun meer voor dat eu-gedrocht, dat ons verarmt, onderdrukt en legaal berooft en ondanks verzet toch nog door onze strot blijft geramd worden. De afrekening zal eraan komen.

Oma op 17-11-2017 17:40

Wat heeft eigenlijk telkens de geschiedenis, nu over Polen, te maken met de situatie nu en het artikel dat Polen weigert te plooien voor islamisering door eu? Vingertje wijzen naar Polen voor het verleden terwijl dat niks te maken heeft met de huidige situatie...

Een ander geluid op 17-11-2017 18:56

Oma op 17-11-2017 17:40

U zegt:

Wat heeft eigenlijk telkens de geschiedenis, nu over Polen, te maken met de situatie nu

Mijn reactie:

Voor u een bloemlezing uit de spreekwoorden: 

De geschiedenis herhaalt zich

Wie de geschiedenis kent, kent de toekomst

Wie het verleden niet kent, zal geen greep krijgen op de toekomst (Gola Mann)

Wie de geschiedenis niet kent, begrijpt heden noch toekomst

Wie de geschiedenis niet kent, is gedoemd ze te herhalen

Enz. enz. Ik zal ze niet allemaal er bij halen :-)

Steady op 18-11-2017 10:03

Patatje

islamcultuur- machocultuur??

wij weten toch allemaal dat één van hun "grote"? leiders

genaamd "arafat" een homosexueel en pedofiel was (kinderen werden aangeleverd door "Het genie van de karpaten")

Iedere anond was het "fluitjesfeest met zijn eigen lijfwachten" en met de ongelukkige roemeense weeskinderen.

En wij allemaal betalen voor dit fameus "Machocultuur"Hoeveel miljarden euros ??

Shalom

Laat mij niet lachen he Macho

 

Bron ? Mod.

Steady op 18-11-2017 15:21

Bron Moder. patatje Machocultuur

"Een korte geschiedenis van Israel"

Door martien pennings en Roelf-jan Wenthold

Dat zou een verplichte schoolstof moeten zijn

Shalom

Plaats url. Mod.

Sukkel op 18-11-2017 18:31

Natuurlijk willen de voormalige Oostbloklanden geen islamcuktuur binnen hun grenzen. Naar het westen kijkend weten ze wat dit voor hun cultuur en identiteit gaat betenen. Hoewel ze nu onder de EU vlag vallen waren ze ten tijde van de ondertekening van de "Resolutie van Straatsburg, 7 juni 1975" nog onder Sowjet vlag en vinden zo dat zij zich hieraan niet hoeven te conformeren. Hun goed recht lijkt mij. Een ieder moet maar eens lezen wat deze resolutie inhoudt en dan gaan de oogjes misschien wel open. Hierin is de islamisering en " Umvölkung" van Europa vastgelegd.

wegkijken maar.! op 18-11-2017 23:27

zwaar respect voor polen. waar het aan ligt .dat antwoord is goud waard .dat ook deze generatie polen zo sterk aanwezig is met dit serieus wegbekeken probleem zo aan te pakken zoals het hoort.top nou nog iets van opsteken in het algemeen .maar het staat echt op springen aan alle kanten.ook al lijkt dat niet als je (aleen) na buiten door je raampje kijkt. of niet dieper surft op je windows kozijn... onze kleine deur mat is zo overgelopen met de smerigste veegvoeten zon zooitje is het daar buiten .wat een vooruitzichten 😥

Marieke op 19-11-2017 07:22

@ wegkijken maar! we kunnen geen kant meer op. De polen laten van zich horen, maar haalt het wat uit? dat is wat ze willen, de elite, een totaale chaos om de nieuwe wereld orde te installeren. Heel Europa woedend op straat. En als we niet reageren dan doen ze ook hun zin. we zijn te laat wakkergeworden... Dankzij Xander toch veel vroeger dan de rest, maar met al deze informatie, wat doen we ermee in real life? Aan Brussel doorsturen?

Jules Vismale op 19-11-2017 12:16

Polen eist thans zelfs van Duitsland, en eventueel van Angela Merkel, dat het laatste land een enorme schadevergoeding betaald voor alle gruwelijkheden die daar in WO II zijn gepleegd. Nou mag Polen wat mij betreft zelfs de gehele EU-top in Brussel op hun beurt chanteren zoals zij dat andersom doen met migranten. Maar als Polen echt slim is kunnen ze net zo goed reusachtige schadevergoedingen eisen van Rusland dat hen tijdens en na WO II evengoed gruwelijk heeft geterroriseerd!In de USSR hebben ze trouwens decennia’s verzwegen dat tijdens de Slag om Koersk in 1943 vele honderden T-34’s (dit was de beste tank uit WO II) in een tankgracht belandden die de Russen echter voor de Duitsers hadden gegraven en hier gold dus: Wie een kuil graaft voor een ander valt er zelf in! De Russen wisten daarbij totaal niet eens wie ze nou eigenlijk echt wilden; Hitler of Stalin, en zij hebben ons helaas jarenlang na WO II bedreigd met afschuwelijke kernwapens zodat er al talloze Oost-Europese immigranten naar het westen uitweken.

Gorghel op 20-11-2017 01:59

Terwijl de Polen tegen een mogelijke islamisering van hun land protesteren, zijn hun christelijke broeders hard bezig in gewesten als India en Afrika de bevolking te christianiseren en te bekeren. Zouden deze Polen hun eigen principes durven handhaven en ook hiertegen protesteren? Wat gij niet wilt dat u geschiedt, doet het aan ander ook niet, zou ik zeggen.

SEO op 25-11-2017 13:41

@Drossaard. Beste Drossaard, we zullen het niet over alles eens worden, maar we staan aan dezelfde kant! 

sissi op 11-12-2017 23:26

kijk uit met de oosteuropeanen ...die laten niet met zich spotten  en gelijk dat ze hebben ook!!!!!!Echte kerels wonen in oosteuropa geloof ik!In het westen zijn het allemaal tegenwoordig verwende bange watjes????

Jef op 13-12-2017 15:55

De EEG zit altijd op Polen te kappen, met Verhofstad op Kop... maar ze zeggen dat de Polen geen vluchtelingen willen opnemen, ze hebben er meer dan 1.000.000 uit Oekraiën, en die geven daar geen problemen, is bijna dezelfde kultuur enz.. ...en de de EEG houd daar geen rekening mee, het moeten Moslims zijn....Je kunt niemand verplichten om andere toe te laten... laat elk land zelf ebslissen wat ze er mee willen doen...

De Polen hebben groot gelijk... geen toestande zoals in Duistland en Zweden, waar de vrouwen verkracht worden en de politie deze verkrachters laat lopen..

maar als een blanke man een blanke vrouw verkracht vliegt deze wel de bak in... 2 maten en 2 gewichten... de wet telt alleen voor de blanke Duisters en Zweden.... maar niet voor de moslims.... begrijpen wie kan...

De meeste mensen willen andere mensen helpen, maar dan moeten de grote bedrijven die deze arme landen leegzuigen.. leegroven..., daar eerst me stoppen en deze mensen een normale prijs betalen voor hun grondstoffen enz... en deze landen vrij laten beslissen wat ze willen doen met hun grondstoffen enz... de meeste van dez grote bedrijven komen uit Noord Amerika... en die hebben dan meer dan 150 militaire basissen in andere landen... als ze niet braaf zijn treden we op... enz...enz...

Commentaar
Jouw naam/bijnaam
Website url
E-mail
Je Punt profiel
Hou mij op de hoogte
Ik wil op de hoogte gehouden worden
Dit is een verplicht veld
Laatste Reacties

Rubrieken
Site Info
Email adres Administrator:
xandernieuws@gmail.com
 
Email adres Moderator:
modxnieuws@gmail.com
 
Overnemen eigen artikelen (in blauw en rood onder Headlines) alleen met toestemming.

Reacties, tips en opmerkingen worden erg gewaardeerd en altijd gelezen, maar vanwege het zeer grote aantal ben ik helaas niet in staat om (tijdig) op alle emails te reageren. Graag hiervoor uw begrip!

Privacy Bescherming:
 
Indien u Xandernieuws, dat bij Mijndomein is ondergebracht, leest en reageert op de Xandernieuws forums, doet u dat vrijwillig en is uw IP adres en emailadres- indien u dat vermeldt - bekend en wordt opgeslagen. Ook uw (nick) naam waaronder u post wordt opgeslagen. Xandernieuws zal uw gegevens nooit aan derden doorgeven. Indien u zich opgeeft voor het ontvangen van de nieuwe artikelen per email, zal Xandernieuws ook die gegevens nooit aan derden geven. We houden uw gegevens privé, tenzij de wet of rechterlijke macht ons dwingt uw gegevens aan hen te verstrekken. Datalekken in het systeem vallen onder de verantwoordelijkheid van Mijn Domein.Domeinregistratie en hosting via mijndomein.nl