HeadlinesActuele Discussies

 

Abonneren

Abonneer je nu voor nieuwe artikelen op deze website!

Nieuwe crisis aanstaande: ECB wil garantie bankrekeningen burgers opheffen

‘Er komt een gigantische onteigeningsgolf aan’ – ‘Ook kleine spaarders zullen worden geruïneerd, verlies kan oplopen tot 85%’ - Helft van Nederlanders verwacht binnen nu en 5 jaar nieuwe instorting beurzen

 
(Afbeelding basis: Getty Images (3)).


Waar we na ‘Cyprus’ al vaak voor waarschuwden, staat op het punt te worden ingevoerd: de ECB wil nu ook de deposito garantie van bankrekeningen onder de € 100.000,- gaan opheffen, dus die van de gewone man. Ook zal iedereen de inhoud van zijn kluisjes moeten prijsgeven, waarover dan vervolgens hoge belastingen zullen moeten worden betaald. Tevens wil de ECB bij een nieuwe bankencrisis de macht hebben om ieders bankrekening voor onbepaalde tijd geheel of gedeeltelijk te blokkeren, om zo een run op de banken te voorkomen. ‘Het fascisme is teruggekeerd,’ zo gaf een financiële specialist als commentaar.


Dat de Europese bankenstresstest feitelijk flauwekul is en er een nieuwe financiële crisis aan zit te komen, daar zijn naast tal van experts nu ook steeds meer gewone mensen van overtuigd. Bij een peiling op ING gaf  49% aan binnen nu en 5 jaar (waarvan ruim de helft in 2018 of  2019) een nieuwe ineenstorting van de aandelenmarkten te verwachten. Slechts 2% denkt dat er nooit meer een crisis komt.

De Duitse beleggings- en investeringsfirma FID Verlag waarschuwt in zijn nieuwsbrief dat er ‘een gigantische onteigeningsgolf’ aankomt. Uit interne documenten blijkt dat de ECB nu ook de garantie voor rekening TOT € 100.000,- wil afschaffen. Na de crisis op Cyprus in 2013 beloofden de bank en zo ongeveer alle Europese politici dat aan die grens nooit getoornd zou worden. Maar ‘nooit’ is zoals we weten inmiddels een buitengewoon rekbaar en vooral tijdelijk begrip geworden in financieel en politiek Europa.

Ook kleine spaarders zullen worden geruïneerd

‘Vanzelfsprekend weet de ECB dat duizenden spaarders door dit voornemen financieel geruïneerd zullen worden,’ aldus Dimitri Speck van FID Verlag. ‘Maar geen zorg, want bij de aanstaande onteigeningsgolf zal men nog genoeg geld voor uw dagelijkse brood overlaten,’ wordt er sarcastisch aan toegevoegd.

In het ECB document staat namelijk te lezen dat ieder bankrekening voor minstens 5 dagen kan worden geblokkeerd. Net als op Cyprus kan de bank vervolgens voor onbepaalde tijd een maximum op te nemen bedrag instellen. Dat kan € 300,- per dag zijn, maar ook € 300,- per maand.

‘Wat een opluchting!’ spot de Duitse firma. ‘Bij een bankencrash hoeft u alleen maar een opnameverzoek in te dienen, en vijf dagen te wachten. En dan krijgt u een ‘afgemeten’ deel van uw bankrekening uitbetaald, zodat u tenminste nog boodschappen kunt doen en rekeningen kunt betalen. Want stel dat iemand zegt dat de financiële elite uit harteloze parasieten bestaat...’

Belasting op inhoud kluisjes

Een collega van hem die anoniem wil blijven voegt eraan toe dat iedere burger verplicht zal worden om de inhoud van zijn bankkluisje(s) op te geven. Daarvoor zal eerst een wet worden aangenomen die het mogelijk maakt dat de overheid registreert wie waar een kluisje bezit. Vervolgens zullen er hoge belastingen worden ingevoerd op de inhoud van die kluisjes.

Instorting eurozone, uw verlies kan oplopen tot 85%

‘De financiële elite neemt nu al voorzorgsmaatregelen voor de instorting van de eurozone,’ vervolgt Speck. ‘Maakt u zich geen illusies: de ECB bankiers weten heel goed dat die crash onvermijdelijk is, en leggen nu de basis voor de gedwongen onteigening van de spaarders.’ En dat kan volgens de financiële specialist oplopen tot een verlies van maar liefst 85% van al wat u bezit, omdat er sterke aanwijzingen zijn dat de politieke en financiële elite alles boven de € 15.000,- in beslag zal nemen. (1)

 

Xander

(1) Investor-Verlag (info te vinden in gratis nieuwsbrief)(2) Zie ook: Deutsche Wirtschafts
Nachrichten
( 'EZB erwägt Einfrieren von Bank-Geschäften bei Krise')

(3) Afbeelding (basis): Getty Images (vrij voor redactioneel en niet commercieel gebruik)

 

Indien u wilt reageren op het forum.

 1. Geen hele woorden en/of zinnen in hoofdletters schrijven, wat als schreeuwen wordt gezien. Ook uw Nick name, max. 2 woorden, niet geheel in hoofdletters .Uw nickname mag geen naam zijn van een bekend publiek persoon. Uw posting wordt dan verwijderd.
 2. U kunt accenten aanbrengen middels max. 3 vetgedrukte woorden per posting, cursief of onderstreept.
 3. Posten in zwarte letters op witte achtergrond.
 4. Holocaust ontkenning of het bagatelliseren ervan. Postings worden verwijderd.
 5. Onacceptabele postings, provocaties, schuttingtaal, persoonlijke aanvallen of uitschelden kunnen uw postings zonder mededeling worden verwijderd evenals bij de andere punten.Het beheer kan er ook voor kiezen uw posting aan te passen. 
 6. Lees de Siteregels  http://xandernieuws.punt.nl/content/2009/04/siteregels
 7. Lees de Disclaimer http://xandernieuws.punt.nl/content/2012/01/disclaimer
 8. Geen artikelen of postings van andere websites kopiëren en op dit forum plakken, dit i.v.m. auteursrechten en schadeclaims. Schrijf introductie en verwijs naar de URL van de betreffende website. Uitzondering Wikipedia daar kan het wel evenals Bijbelcitaten.
 9. Plaats geen hyperlinks maar de url van de website, i.v.m. de wet op de auteursrechten. Uitzondering Wikipedia en Bijbelcitaten. Op elk plaatje wat u bij uw naam plaatst zit auteursrechten op, ook al staat dat er niet bij vermeld. Zoek een plaatje dat vrij is van auteursrechten.
 10. Dit is een Nederlands forum. Engelse commentaren vertalen naar Nederlands.
 11. U houdt één vaste nickname aan. Bij verandering van uw nickname ,maak daar melding van op het forum. Post u stelselmatig onder verschillende nicknames dan worden uw postings verwijderd.
 12. Gasten die gefocust zijn op het demoniseren van één bevolkingsgroep. Postings worden verwijderd.
 13. Het vermelden van persoonlijke informatie over een forumgast is niet toegestaan, posting wordt verwijderd. 
 14. Indien het topic niet over een bijbels thema gaat dan alle geloofsdiscussies op het Geloofsforum.
 15. Postings van, naar en over gasten die hier niet meer posten worden verwijderd.
 16. Wees bedachtzaam en let op uw woordkeuze en formulering in uw postings, wat u op het internet plaatst blijft daar staan. Post niet onder uw eigen naam maar gebruik een nicknaam.

Allen: Er is hier een geblockte poster bekend onder de naam Elia , die onder uw naam wil  posten.

Plaats een email onder uw naam in het reactievenster, zodat uw naam niet oneigenlijk gebruikt wordt. Deze spammer kan wel uw naam gebruiken maar heeft geen weet van uw email. Het emailadres dat u gebruikt is niet zichtbaar op het forum. Postings zonder een email worden niet gepubliceerd.  Mvg. Mod.

Geloofsdiscussies naar Geloofsforum. Nodig uw gesprekspartner uit om op het Geloofsforum   Ik Geloof..(Geloofsforum 31)  verder te praten.


Reacties

Pagina12
willy op 26-11-2017 13:44

laat ons hopen dat het zover niet komt , ik heb nog wat spaargeld liggen de instorting van de eurozone zou een ramp zijn voor iedereen. Ondertussen is het al voor de derde maal onrustig in Brussel, moslimjongeren slagen er alles kort en klein een kleine burgeroorlog dus door de moslimnetwerk schandalig stuur ze terug naar hun land!!! shalom

pdbouw op 26-11-2017 13:55

ik noem het gewoon diefstal van de banken daarom al je geld van de bank halen , zo zie je maar wie zegt dat misdaat niet loont voor de banken wel in ieder geval , de gewone man wordt gearresteerd en opgesloten de banken en de elite niet

Tom Hendrix op 26-11-2017 14:02

Prima artikel van uw hand, Xander. En zo waar. Dat hele eu circus voert ons naar de afgrond.

Lies op 26-11-2017 14:56

Verzameld u schatten die in de hemel waar  mot en roest ( dieven ) geen vat op hebben.  Shalom met uw bezit.

cefas op 26-11-2017 14:58

Ben benieuwd wanneer revoluties uitbreken en ik denk ook dat de elite daarop uit is en deze revoluties uitlokt om vervolgens hun hypocriet ingrijpen te rechtvaardigen.

koloth op 26-11-2017 15:01

Zandzakken voor de deur, want in de aanstaande chaos stelen ze als de raven.

Benesha op 26-11-2017 15:05

Ik denk niet dat de politici dan nog de lantaarnpalen gaan kunnen vermijden. Dit zou volksopstand betekenen . Ceaucescu was ook hoogmoedig. Niks kon hem gebeuren in zijn politiestaat. Maar het volk was het beu, net als het volk stilletjesaan genoeg krijgt van de EU. En dan, bij massale opstanden is het voor iedere dictatuur gedaan.

Jean op 26-11-2017 15:06

Waarom denken jullie dat die EU troep incl. die ECB bende in Brussel zoveel Afrikanen naar hier halen?

Iemand zal toch hun vuile werk moeten uitvoeren en wie doet dat beter dan die importbarbaren die zelfs voor eigen leven geen gram respect hebben?

Vanaf dag 1 van zijn bestaan wijs ik op het levensbedreigend doel van die EU/ECB bende.

Europa kan en zal overleven op één voorwaarde nl. die EU/ECB bende oppakken en opsluiten en elke land zijn eigen nationaliteit, identiteit en souvereiniteit terug erkennen.

Juliana op 26-11-2017 15:17

@willy derde maal in Brussel waren het zwarte mensen die protesteerden tegen uitbuiting door mensenhandelaars in Libië van vluchtelingen wat me ook verbaasde. Dit is ook geen reden om alle winkels en inhoud kapot te slaan maar ja het is allemaal doelbewust voor wat reden dan ook misschien wel om ons af te leiden van wat de overheden besluiten zoals het onderwerp van dit artikel

Ik l heb al een maand of meer het gevoel dat ze ons totaal willen afleiden van wat er achter de schermen gebeurt zo was er in Belgisch nieuws een aanslag op een Delhaize winkel van 25 jaar geleden terug opgerakeld om alles te onderzoeken terug met getuigenissen en gerechtelijk onderzoek waar de echte feiten toch niet zullen bovenkomen allemaal afleiding

Niet veel geld hebben en geen eigendom zal nu  in ons voordeel zijn want we zijn het gewoon om niet veel te verbruiken en hebben geen kosten van huis wagen dure huishoudapparatuur motto boot want dat heb ik niet en zeker geen kluis heb gelukkig is mijn internetverbinding niet doorgegaan want met televisie gsm zou het op 100 euro zijn gekomen dus we zijn gewaarschuwd niet meer maar liefst minder vaste kosten maken desnoods abonnementen en dergelijke stopzetten bespaar wat je kunt

Eelke Piers op 26-11-2017 15:20

.......e deposito garantie van bankrekeningen onder de € 100.000,- gaan opheffen, dus die van de gewone man.

Nu ken ik niemand maar ook werkelijk niemand die 100.000 euro op zijn bankrekening heeft staan. De gewone man is het dus echt niet.

Voor de ICEsave problemen was de Nederlandse garantie ook 20.000 euro en zelfs dat bedrag zal de gewone man niet halen.

Maar geld kost niets en brengt niets op dus koop goud of stop het in een oude sok

Juliana op 26-11-2017 15:22

Xander uw link van fid werkt niet groetjes

 

Wordt aan gewerkt. Mod.

Dick op 26-11-2017 15:44

Nou, dat klinkt goed zeg. En nu gaan veel spaarders natuurlijk alvast hun geld van de bank halen, waardoor er juist een vroegtijdige crisis uitgelokt wordt. 

Derk op 26-11-2017 15:48

En wie trekt op de achtergrond aan de touwtjes? Het is een octopus met vele, vele tentakels. Maar, beste brave belastingbetalers en stemmers op die partijen die ons deze "kunstjes" flikken, nu niet mokken maar dokken. Het gezegde over de ezel gaat ook hier op.

jan op 26-11-2017 15:53

Hallo mensen ik wist dit al in 2010 lees maar eens in (het boek derwaarheid) Jezus ons verteld over de laatste dagen. Voor de eindtijd dan word je wakker wie er gelijk heefd. Alles staat er in wat er voor die tijd gaat gebeuren. Maar de Mens luisterd niet. ja als het telaat is?

Comsol op 26-11-2017 16:32

Dat er binnen 5 jaar een Crissis komt is duidelijk, en net als in 2008 zitten er weer veel mensen bij die net een huis voor veel en veel te veel geld hebben gekocht en werkeloos worden en het dus de hypotheek lasten niet meer kunnen betalen met alle gevolgen van dien en dat alles met dank aan de overheid en in het bijzonder de EU bank, met een rampzalig rente beleid!

Dan is er geen mogelijkheid om met rente verlaging de economie te stimuleren en dan is het echt afgelopen met de pret!!!!!!

Opiepwoutje op 26-11-2017 16:42

Wie dit gelooft is gek.

Goed onderbouwde en zeer doordachte reactie ! Mod.

Piece op 26-11-2017 16:45

Die hele garantie tot 100k is sowieso een wassen neus, zoveel geld heeft onze overheid namelijk niet in het geval dat alles echt goed instort.

Verder hebben we hier allemaal kunnen lezen dat ons minimaal een super vulkaan uitbarsting , een atoom oorlog en een ongekende moord en plunder partij door boze moslims staat te wachten. Een financiële crisis die betaald moet worden door de gewone man lijkt me dan de minst erge optie als je het mij vraagt. Bovendien is de vorige ook gewoon netjes betaald door de belasting betaler.. de gewone man dus.

Laat je niet gek maken.

Tom Hendrix op 26-11-2017 17:10

@Jean: 15.06. uur. Ook dat is volkomen naar waarheid, Jean.

@Jan: 15.53. uur. Ook dat klopt,Jan.

phantoom op 26-11-2017 17:14

nou, als de nederlander zn spaargeld mag gaan inleveren, nou, dan is het hek van de dam hoor. 

Steady op 26-11-2017 17:20

xander

Zeer wel bedankt voor die pertinente informatie (onteigeningen)

maar een vraagje aub  85% verlies op spaargeld ,ok

dat is te berekenen , vb: iemand heeft een klein appartement of huist afbetaald.

Geldt die 85% ook op de waarde van dit eigendom

En wat dan: is die iemand dan voor 15% eigenaar

Moet men dan huur betalen voor zijn eigen eigendom?

Ik wil het niet meoilijk maken maar ik ben bezorgd zoals zeer velen die dit lezen

Ik vrees voor terechtstellingen van de bankmedewerkers

en deurwaarders en andere  tistens die aan de deur zullen komen

met het geijkte excuus "wij doen ook maar ons werk" (zei de beul van neurenberg)

Wij zullen dan ook maar ons werk doen zeker en elkaar beschermen tegen dit gespuis

Graag een antwoord aub xander

Shalom

 

Beste Steady,

Dan moet u meer denken aan een eenmalige (?) aanslag op de (al dan niet afgeloste) waarde van uw bezit. Voor velen zal het gevolg zijn dat ze hun hypotheek moeten verhogen om deze aanslag (bijvoorbeeld 5%, 10% of meer van de WOZ waarde van hun huis) te kunnen betalen. 

Die 85% is maximaal bedoeld, in het geval dat uw bank failliet wordt verklaard, en ze de garantie op € 15000,- stellen. Mocht u 100.000 aan spaargeld hebben, bent u in dat geval 85% kwijt.  Heeft u  30.000 gespaard, is het verlies 'maar' 50%, etc..   Mvg. Mod.

 

Dago op 26-11-2017 17:29

Ben nu net het boek "Wby the Rich Are Getting Richer" aan het lezen. Laat dat nu net hier in staan. 

Emanuel op 26-11-2017 17:32

@Juliana. Citaat:

Niet veel geld hebben en geen eigendom zal nu  in ons voordeel zijn want we zijn het gewoon om niet veel te verbruiken en hebben geen kosten van huis wagen dure huishoudapparatuur motto boot want dat heb ik niet en zeker geen kluis heb gelukkig is mijn internetverbinding niet doorgegaan want met televisie gsm zou het op 100 euro zijn gekomen dus we zijn gewaarschuwd niet meer maar liefst minder vaste kosten maken desnoods abonnementen en dergelijke stopzetten bespaar wat je kunt

Zeer terecht en volkomen mee eens. Dit alles heeft geen mens nodig om te overleven. De bron van alle rijkdom en leven is de Heer. Indien iemand die heeft, zal leven. De rest is prut voor onze tijd.

Steady op 26-11-2017 17:41

hallo

eelke piers

Niemand die 100.000€ op zijn rekening heeft ??

Ik weet niet hoe oud je bent maar daarvoor koop je enkel een verouderde studio hoor

Mijn ouders (1930) hebben een huis gezet op grond (900 m)

Kostprijs: ong 150.000 bfr

Nu te koop voor de grond alleen 200000 € +huis

Geld: de diiesel voor verwarmig kostte toen 1 bfr

Toen hadden de mensen géén luxe (auto-moto-tv-gsm-i pod-tablet pc-laptop-

geen kast vol met schoenen-géén kleerkast.

wat ik wil zeggen: al hetgeen zij verdienden en de kinderen die ook werkten

al dit geld is was spaargeld. Kunt u rekenen (intrest)over50 jaar

Hoezo je kent niemand?? een sugestie

Vraag eens aan die mensen om hun spaargeldboekje te tonen

Ik kan je nu reeds zeggen dat ik niemand ken die dat zal tonen

Omdat er zeer veel meer opstaat dan dit bedrag

geloof de mensen niet

Sterkte

Shalom

Grietje op 26-11-2017 17:43

@ Opiepwoutje. Jouw naam al zegge: jij zijn 😜 met vleugje 😵

ohje op 26-11-2017 17:55

Alles op zijn tijd

HE op 26-11-2017 18:12

Het komt eraan: Project L.U.C.I.D -- Het 666 universeel controlesysteem van het beest!

http://www.openbaring.org/lucid.html

Ike op 26-11-2017 18:25

@Dick op 26-11-2017 15:44

Ik denk eerder dat het een laatste poging is om de economie voor het einde van het jaar aan te zewengelen. Als mensen denken dat ze nu beter alles kunnen besteden en van de banken afhalen, word er meer  verkocht....... Dan staan de Euro en USD sterker als er onderhandelingen komen over SDR's (koersverhoudingen tussen valuta bij het IMF) en hoopt men dat de valuta nog een tijd sterk kan houden. Echter doordat China fors heeft geinvesteerd in het aanzwengelen van de eigen economie en ook meer is gaan uitgeven aan militair materieel en alternatieve energiebronnen en Rusland zelf veel olie en gas kan produceren en weer meer invloed krijgt in het MO, staan de VS en de EU en de NAVo er slechter voor. Als je de militaire kracht blijft vergelijken in uitgaven in USD's blijft de NAVO het sterkste, maar als je hetzelfde gaat doen in Chinese RMB (Yuan) of hoeveel slagkracht je krijgt voor uitgaven gedaan in Roebels of Yuan ten opzichte de slagkracht van wapens genoteerd in Euro of Yuan, is de NAVO het machtigste blok niet meer. Zeker niet als deze valuta zouden moeten devalueren in het IMF mandje en/of de olie en gasinkomsten meer en meer in andere valuta dan de USD zouden worden afgerekend.

Dat is de economische strijd die er op dit moment aan de gang is en waarbij men hoopt dat deze maatregelen de juiste statistieken op zullen leveren van een CPB en CBS om de bevolking en de tegenstanders hun 'waarheid' te kunnen gaan vertellen.

Op het militaire front krijgt IS op zijn donder in Syrië en moeten de special forces andere uniformen aantrekken en groeit de basis waar de Amerikanen zitten om de oliebelangen te gaan claimen.

http://www.zerohedge.com/news/2017-11-26/pentagon-admit-2000-troops-syria-number-likely-far-higher

Verder oefent men met stealth jets bij de grens met Noord Korea om te kijken of Kim Il Oen en zijn generaals hun geduld verliezen;

http://www.zerohedge.com/news/2017-11-26/us-and-south-korea-conduct-massive-air-force-exercise-aimed-north-korea

En nadat de VS meer IS strijders naar Afghanistan heeft gebracht komen er daar ook meer soldaten aan om tegen IS te vechten en eigenlijk gewoon wegen, pijplijnen en treinlijnen naar China te voorkomen of het transport over de Nieuwe Zijderoute onbetrouwbaar te maken, waarmee lokale produktie in Europa, India en de VS nog wat langer een kans maakt.

Somalië, Soedan, Libië, Iran en Mali staan ook nog op het lijstje van de VS, dus daar zijn ook meer extremisten actief en daar zullen dan ook meer Navo soldaten naartoe moeten. Iets dat de defensieuitgaven omhoog zal laten gaan. Alles om de economie te laten groeien en de positie van de Euro en USD te versterken en regimesveranderingen te bewerkstelligen van regimes die tegen een NWO of OWO zijn van het Westerse machtsblok.

Als iedereen geen geld opneemt en geen extra uitgaven doet, is het ook goed voor Den Haag, omdat de garantieregeling voor banken weer opgeven is en men de Euro in een weekend kan laten devalueren of een extra vermogensbelasting kan heffen op al het digitale geld.

Voor de burgers maakt het allemaal niet echt veel uit. Ze zullen worden getroffen en genomen door wat voor partij dan ook, die aan de macht is, terwijl ze er weinig aan kunnen doen, omdat de acties zorgvuldig zijn voorbereid..............

Juliana op 26-11-2017 18:52

Nou die link van HIP heb ik zelf gevonden daar staat  dat euroregering zelf kan beslissen hoeveel ieder persoonlijk nodig heeft voor zijn levensonderhoud de ene 1000 de ander 599 Euro is nog minder dan die 85 procent  kunnen we raad vragen aan de Grieken hoe ze dat doorkomen 

In Griekenland (testfase) veel mensen op straat gekomen konden zelfs huur niet meer betalen, kinderen moeten afgeven aan weeshuizen zelf bedrijfjes moeten beginnen zonder overheid ben die Tv documentaires nog niet vergeten

Kunt u de link plaatsen. Mod.

Emanuel op 26-11-2017 18:58

L.U.C.I.D Mag komen. Het bevat geen geheimen. Wat het zal doen, is al lang bekend. Doch dat de koningen van deze aarde zoiets uit  kunnen halen met hun eigen onderdanen is vreemd. Oordeel zelf.

Lucid kan mij niks aandoen, aangezien ik daar beveiligd ben. Maar ik streef des temeer mijn medemens te betrekken, zodat ook zij beschermd kunnen worden. Doch Waar een Wil is, is een Weg.

ster op 26-11-2017 19:59

dat houd in je spaar centen overal verspreid plaatsen en evt over stappen op ook en de bitcoin en de litcoin daar wat geld plaatsen wat je kan missen http://bitcoinspot.nl/menu-wisselkoersen/bitcoin-wisselkoers-euro.html

Eelke Piers op 26-11-2017 20:17

@ Steady op 26-11-2017 17:41 Mijn eerste huis, een boerderij met 60 are grond, kocht ik voor f 6.500 Kun je uitrekenen hoe oud dat ik ben

svirmus op 26-11-2017 21:38

Zodra er paniek uitbreekt moet het opnemen en overboeken van grote bedragen geblokkeerd kunnen worden, anders zou iedereen zijn of haar spaarrekening willen opnemen. Dat kan men nu eenvoudig blokkeren door de limieten op de passen te verlagen. Onregelmatige of afwijkende overboekingen worden geblokkeerd. Het gewone leven gaat door, maar 'vermogen' is weg. Tenminste, als je denkt dat geld op de bank vermogen is. Maar ook contant geld is, alhoewel het een veilig gevoel geeft, ook niet alles. In tijden van hyperinflatie is cash geld snel z'n koopkracht kwijt. In Duitsland werd in de 20-er jaren de schuld 1:10 ingeruild voor de nieuwe Reichsmark en tegoeden 1:100. Spaargeld hield dus 1% koopkracht over en schulden 10%. Goed voor banken en overheden, slecht voor de burgers. De 2e wereldoorlog was er het gevolg van en een Prins Bernhard in Nederland, wiens familie, alhoewel steenrijk, toch straatarm was geworden door de crisis in Duitsland. Maar goed voor hem dat er nog wat van dat prinsessespul in Nederland beschikbaar was. Het laat maar zien hoe ook bezit van onroerend goed je niet altijd kan redden. Als u begrijpt wat ik bedoel: het is uitermate lastig te voorspellen wat wel 'zekerheid' biedt in tijden van een toekomstige crisis. Velen die roepen dat zij de oplossing hebben, doen dat uit eigen winstbejag nu.

corrupteboel op 26-11-2017 21:49

feitelijk is afschaffen van depositogarantiestelsel een nodeloze aktie aangezien we altijd nog de noodwet financieel verkeer 1978 hebben.

http://wetten.overheid.nl/BWBR0003173/2007-11-01

De staat is te allen tijde gerechtigd eenieder zijn roerend en onroerend bezit te ontnemen wanneer dit noodzakelijk wordt geacht.

Grietje op 26-11-2017 22:05

En dan nu de mop van de dag:'Islamitische coalitie tegen terreur'

https://nos.nl/teletekst#130

In de Saudische hoofdstad Riyad zijn 41 islamitische landen bijeen geweest om een alliantie op te richten tegen terrorisme.De bedoeling is om dat met wortel en tak uit te roeien. Terroristen doden niet alleen mensen,ze besmeuren ook het imago van de islam, zei de gastheer,de Saudische kroonprins Bin Salman.De landen kunnen bij elkaar terecht voor militaire, materiële en financiële bijstand. De plannen voor zo'n coalitie bestaan al twee jaar.Critici stellen dat veel deelnemende landen arm zijn of een zwak leger hebben.De rijke Golfstaten zullen de meeste lasten moeten dragen.

Br@m op 26-11-2017 22:37

 "dat iedere burger verplicht zal worden om de inhoud van zijn bankkluisje(s) op te geven" Die wet is er al lang. Bij de belastingaangifte moet je alles opgeven wat je totaal bezit boven de € 25.000, (belastingvrij) maakt niet uit of je het op de bank, cash of in een kluisje hebt.

Marieke op 26-11-2017 23:12

En als we goud kopen? dat houd toch haar waarde?

Darko op 26-11-2017 23:36

Het klinkt wrang maar helaas is dit wel dé manier om de Hollander uit zijn luie stoel te krijgen, kom nooit aan zijn spaarcentjes..

Hoop nog te mogen meemaken dat de politieke elite welke debet is aan de destructie van Europa en Nederland word berecht voor hun wandaden, en dan niet door  de zittende D66 notabelen.

Albatros op 26-11-2017 23:52

Opiepwoutje op 26-11-2017 16:42

Nee, wie dit gelooft is zeker niet gek. Ik heb afgelopen week een mail ontvangen van AmsterdamGold, deze mensen beweren hetzelfde. Een waarschuwing aan hun klanten, dat dit eraan zit te komen, de ECB heeft dit afgelopen maand (in alle stilte uiteraard) besloten.


 Albatros, zou u die mail aan het beheer willen mailen , uw privacy is gewaarbord. Mvg. Mod  modxnieuws@gmail.com

Juliana op 27-11-2017 00:09
Albatros op 27-11-2017 00:45

Marieke op 26-11-2017 23:12

Dat is niet gezegd Marieke, ook die koersen stijgen, maar kunnen ook zeker dalen. Tien jaar geleden stond hij heel erg laag, als je nu instapt zou het kunnen dat de koers stijgt, maar kan zeker ook dalen. Met de Brexit heeft hij over de 40.000 per kilo gestaan, nu staat hij rond de 35.000 per kilo, dat is 5.000 euro lager. Ook dat blijft een risico, de reden waarom ik er (bijna) mee gestopt ben.

Bundy op 27-11-2017 02:00

@Grietje op 26-11-2017 22:05

Jouw mop van de dag is in werkelijkheid het verbond van Israël voorzegd in het O.T .   De Saoedie's zijn nu de leidende factor in de grootste alliantie die het Midden-Oosten ooit gekend heeft .    Een paar Miljoen soldaten en onvoorstelbare hoeveelheden legermaterieel . Het is dus een historisch moment .

Prins Mohammed Bin Salman  is bezig met het plegen van een coup ,daar hij massaal zijn machtigste landgenoten ( concurrenten ) laat verdwijnen .   Ook Israël heeft het verbond ( van zeven jaar ) getekend .    Na de vernietiging van Iran zal dit enorme leger naar het Westen trekken , Israël wegvagen , en het volk over de aarde verspreiden .   De schriftgeleerden zullen de Israëlische regering dit écht wel gezegd hebben .    Maar zoals geprofeteerd  staat hebben ze tóch getekend .    We kunnen stellen dat de eerste periode van 3.5 jaar  vrede nu zijn begonnen .      Sommige Christenen denken daardoor dat Salman de anti-Christ is , dit geloof ik niet want zij zullen nooit een moslim als verlosser accepteren .

Eng is het allemaal wel , maar anderzijds is de door God genoemde datum van 23 Sept 2017 ( het startsein ) reeds geweest .

Weesie op 27-11-2017 05:30

Misschien rekening in Roebels of Canadese Dollars

Leo Bruyns op 27-11-2017 09:23

Albatros, goud,  je moet het met zo n vooruitzicht van onteigening niet zien als belegging maar als vluchthaven, je zult dan geen 85%, of bij onteigening 100%,  van je vermogen kwijt zijn maar misschien 10%, en daar gaat het om, je hebt dan nog wat achter de hand, en met handelen zul je er nog meer voor terug krijgen dan de 35.000 die er nu voor staat, naderende crisis, goud.

JP op 27-11-2017 10:12

Christine Lagarde van het IMF heeft rond 2013 al 2x geopperd, dat iedere burger 10% van zijn vermogen in zou moeten leveren om het financiele systeem ...uche... weeer op orde te krijgen. Mario Draghi heeft enkele maanden geleden schriftelijk verzocht om bankrekeningen te mogen blokkeren in geval van een banken-crisis. Het begint gestaag concreet te worden dus.

Henk op 27-11-2017 11:06

Als ik gedood wordt is het lijden eindelijk over.

Semper paratus op 27-11-2017 11:16

Dit alles samen vormt de grote verdrukking waar we doorheen zullen moeten gaan. Dit alles is jet begin van de weeen!

Juliana op 27-11-2017 11:59

Was dar van Cyprus wel waar?  Nooit beelden en getuigenissen ervan gezien  of gelezen is tenslotte een eiland

van Griekenland wel degelijk gedocumenteerd op tv

emile op 27-11-2017 12:19

De banken krijgen de schuld en worden gesloten en vervolgens gaan we over op bitcoin en andere cryptocurrencies in een volkomen gedigitaliseerde hyperledger (een gecentraliseerde wereldwijde database waarin al onze bezittingen door de Verenigde Naties geregistreerd zullen zijn). Bitcoin wordt dan puur gebruikt als kruipolie voor digitale transacties tussen personen. Geen noodzaak meer om geld te stallen bij een bank, want alles staat in het centrale ledger van de ene wereldmunt van de verenigde naties waarin ook landen als Rusland en China zitting hebben.

Pagina12
Commentaar
Jouw naam/bijnaam
Website url
E-mail
Je Punt profiel
Hou mij op de hoogte
Ik wil op de hoogte gehouden worden
Dit is een verplicht veld
Laatste Reacties

Rubrieken
Site Info
Email adres Administrator:
xandernieuws@gmail.com
 
Email adres Moderator:
modxnieuws@gmail.com
 
Overnemen eigen artikelen (in blauw en rood onder Headlines) alleen met toestemming.

Reacties, tips en opmerkingen worden erg gewaardeerd en altijd gelezen, maar vanwege het zeer grote aantal ben ik helaas niet in staat om (tijdig) op alle emails te reageren. Graag hiervoor uw begrip!

Privacy Bescherming:
 
Indien u Xandernieuws, dat bij Mijndomein is ondergebracht, leest en reageert op de Xandernieuws forums, doet u dat vrijwillig en is uw IP adres en emailadres- indien u dat vermeldt - bekend en wordt opgeslagen. Ook uw (nick) naam waaronder u post wordt opgeslagen. Xandernieuws zal uw gegevens nooit aan derden doorgeven. Indien u zich opgeeft voor het ontvangen van de nieuwe artikelen per email, zal Xandernieuws ook die gegevens nooit aan derden geven. We houden uw gegevens privé, tenzij de wet of rechterlijke macht ons dwingt uw gegevens aan hen te verstrekken. Datalekken in het systeem vallen onder de verantwoordelijkheid van Mijn Domein.Domeinregistratie en hosting via mijndomein.nl