HeadlinesActuele Discussies

 

Abonneren

Abonneer je nu voor nieuwe artikelen op deze website!

Grootste Zweedse kerk verandert God in genderneutraal persoon

Bisschop van Zweedse kerk startte eerder campagne om kruizen uit kerken te verwijderen zodat moslimmigranten zich meer welkom voelen

 
Om moslims niet af te schrikken kwam bisschop Eva Brunne (links) eerder met het lumineuze idee om de kruizen uit sommige kerken te verwijderen.. (Afbeelding: Flickr CC 2.0 (2)).

In heel de Bijbel wordt God als een ‘Hij’ aangeduid, inclusief door Zijn eigen Zoon Jezus Christus. De grootste Zweedse christelijke kerk heeft echter besloten dat het tijd is om God aan te passen aan de politiek-correcte eisen van deze ‘moderne’ tijd, en moedigt alle dominees en oudsten aan om God voortaan als een ‘genderneutraal’ persoon neer te zetten. Volgens eigen zeggen wil de kerk daarmee meer ‘divers’ zijn.

 

In het nieuwe handboek van de Kerk van Zweden staat dat er weliswaar ruimte blijft voor traditionele geloofsbeleving, maar dat ‘aan sommige gebeden enkele genderneutrale manieren om God aan te spreken zijn toegevoegd. ‘Net als in het Hebreeuws is de Heilige Geest in het Zweedse aanbiddingsboek grammaticaal nu een vrouw. Daarmee wordt onze Bijbelvertaling uit het jaar 2000 gevolgd,’ legde kerkfunctionaris Sofija Pedersen Videke uit.

Zo heeft ‘Geest’ in de bekende term ‘in de naam van de Vader, de Zoon en de Heilige Geest’ een vrouwelijke vorm gekregen, en is er ook een ander alternatief: ‘in de naam van de Drieenige God’.

Volgens critici gaan de nieuwe richtlijnen zowel tegen de Bijbel als tegen God in. Er zijn talloze teksten zoals ‘Jezus dan zeide: Wanneer gij de Zoon des mensen verhoogd hebt, zult gij inzien, dat Ik het ben en niets uit Mijzelf doe, doch dat Ik dit spreek, gelijk de Vader Mij geleerd heeft.’

Bisschop Eva Brunne van de Zweedse Kerk haalde eerder het nieuws met haar campagne om de christelijke kruizen uit kerken te verwijderen, zodat moslimmigranten zich meer welkom zouden voelen. (1)

Alle andere kerken gingen de Zweedse voor

Politiek-correcte verdraaiingen van de Bijbel zijn niets nieuws. In het verleden werd al eens gesuggereerd dat de apostelen en zelfs Jezus homoseksueel geweest moeten zijn, en dat Jezus een Palestijn of een zwarte man was. Het lijkt een kwestie van tijd voordat moderne feministen met hun eigen lesbische variant op de proppen komen: Jezusa (met Petra, Johanna, Jacoba, etc..).

De oudste nog bestaande kerk, de Rooms Katholieke, verricht al sinds zijn oprichting ‘creatieve aanpassingen’ aan de Bijbel, zoals het wijzigen van de 10 geboden, het toevoegen van zaken zoals het vagevuur en de aflaat, en het bombarderen van Maria tot ‘Moeder van God’ en mede-verlosser.

Overigens hebben alle christelijke kerken en groeperingen zich in de loop der tijd schuldig gemaakt aan vergelijkbare eigen verklaringen. Iedere kerk en groep vindt doorgaans zichzelf het meest Bijbelgetrouw, maar met wereldwijd zo’n 500 verschillende christelijke stromingen, en tien keer zoveel Bijbeluitleggingen, is het onmogelijk op objectieve wijze te bepalen wie er ‘gelijk’ heeft of het dichtst (of juist verst) van de waarheid af zit. De statistische kans op het behoren bij de ‘juiste club’ is immers maar 0,2%.

Xander

(1) Infowars
(2) Afbeelding: Flickr, LWF Eleventh Assembly / Creative Commons 2.0 (vrij voor redactioneel en niet-commercieel gebruik)

 

Indien u wilt reageren op het forum.

 1. Geen hele woorden en/of zinnen in hoofdletters schrijven, wat als schreeuwen wordt gezien. Ook uw Nick name, max. 2 woorden, niet geheel in hoofdletters .Uw nickname mag geen naam zijn van een bekend publiek persoon. Uw posting wordt dan verwijderd.
 2. U kunt accenten aanbrengen middels max. 3 vetgedrukte woorden per posting, cursief of onderstreept.
 3. Posten in zwarte letters op witte achtergrond.
 4. Holocaust ontkenning of het bagatelliseren ervan. Postings worden verwijderd.
 5. Onacceptabele postings, provocaties, schuttingtaal, persoonlijke aanvallen of uitschelden kunnen uw postings zonder mededeling worden verwijderd evenals bij de andere punten.Het beheer kan er ook voor kiezen uw posting aan te passen. 
 6. Lees de Siteregels  http://xandernieuws.punt.nl/content/2009/04/siteregels
 7. Lees de Disclaimer http://xandernieuws.punt.nl/content/2012/01/disclaimer
 8. Geen artikelen of postings van andere websites kopiëren en op dit forum plakken, dit i.v.m. auteursrechten en schadeclaims. Schrijf introductie en verwijs naar de URL van de betreffende website. Uitzondering Wikipedia daar kan het wel evenals Bijbelcitaten.
 9. Plaats geen hyperlinks maar de url van de website, i.v.m. de wet op de auteursrechten. Uitzondering Wikipedia en Bijbelcitaten. Op elk plaatje wat u bij uw naam plaatst zit auteursrechten op, ook al staat dat er niet bij vermeld. Zoek een plaatje dat vrij is van auteursrechten.
 10. Dit is een Nederlands forum. Engelse commentaren vertalen naar Nederlands.
 11. U houdt één vaste nickname aan. Bij verandering van uw nickname ,maak daar melding van op het forum. Post u stelselmatig onder verschillende nicknames dan worden uw postings verwijderd.
 12. Gasten die gefocust zijn op het demoniseren van één bevolkingsgroep. Postings worden verwijderd.
 13. Het vermelden van persoonlijke informatie over een forumgast is niet toegestaan, posting wordt verwijderd. 
 14. Indien het topic niet over een bijbels thema gaat dan alle geloofsdiscussies op het Geloofsforum.
 15. Postings van, naar en over gasten die hier niet meer posten worden verwijderd.
 16. Wees bedachtzaam en let op uw woordkeuze en formulering in uw postings, wat u op het internet plaatst blijft daar staan. Post niet onder uw eigen naam maar gebruik een nicknaam.

Allen: Er is hier een geblockte poster bekend onder de naam Elia , die onder uw naam wil  posten.

Plaats een email onder uw naam in het reactievenster, zodat uw naam niet oneigenlijk gebruikt wordt. Deze spammer kan wel uw naam gebruiken maar heeft geen weet van uw email. Het emailadres dat u gebruikt is niet zichtbaar op het forum. Postings zonder een email worden niet gepubliceerd.  Mvg. Mod.

Inhoudelijke Geloofsdiscussies naar Geloofsforum. Nodig uw gesprekspartner uit om op het Geloofsforum   Ik Geloof..(Geloofsforum 31)  verder te praten.

Reacties

Pagina12
cefas op 29-11-2017 17:34

JHWH voorstellen als genderneutraal, dan ben je heel ver van het padje af en is het ernstig in je bol geslagen, wat een krankzinnige gedachte en dat voor een leider van de kerk. We leven in de eindtijd en dan krijg je steeds meer van deze idiote mensen en nep-gelovigen.

MP op 29-11-2017 17:36

En dan vinden ze het raar dat de kerken terug lopen. Mensen zijn op zoek naar de waarheid maar die is ver te zoeken bij de meeste kerken.

rhenania op 29-11-2017 17:41

Van deze lui krijg ik alleen maar een hele vieze smaak in mijn mond. Wat zij uitbraken is schennis van de hoogste Majesteit! Ook zij zullen zich daarvoor eenmaal moeten verantwoorden. Overigens geloof ik dat dergelijke vuilspuiterij nog slechts in haar beginstadium verkeert. Er si nog zeer veel goddeloosheid te verwachten. Wie zal straks staande blijven als de grote verdrukking werkelijkheid wordt?

Scheltema op 29-11-2017 17:46

Volgens een artikel in het Nederlands Dagblad van 24-11-2017 blijkt dit bericht nepnieuws te zijn.

Klik hier voor het artikel in het Nederlands Dagblad

Jan op 29-11-2017 18:08

Xander , ik ben het vrijwel altijd met je eens, maar hier is mogelijk iets anders aan de hand. De frequentie van de aarde, schuman resonatie, gaat enorm omhoog, dus de energie verandert. Dit heeft volgens mij enorme invloed op ons mensen, zonder dat wij ons dit realiseren. Volgens mij is god energie en dus gender neutraal. Ik denk alleen niet dat deze beslissing is genomen met het idee dat het om energie gaat.

Marie-Jose/Emje op 29-11-2017 18:16

het lumineuze idee ?

Waanzin zal je bedoelen!

MJ

Gust op 29-11-2017 18:28

Dit is een macconieke strategie om oppositie/weerstand in kaart te brengen.. "fake news" en zo aftasten of de verandering(en) die zij willen doorvoeren, succesvol kunnen "slagen" of uitgevoerd worden.. op een later tijdstip.. 

Patatje Oorlog op 29-11-2017 18:31

Moet je eens voorstellen aan moslims, dat allah geen man maar een vrouw is. Daarna zeg je niets meer.

jan op 29-11-2017 18:33

Deze lui hebben nooit bij de kerk gehoord het zijn farize`en de guigelaars Gods lasteraars dat is wat ik er van zeggen wil maar het word nog erger wacht maar af

Ivan Chapka op 29-11-2017 18:44

Volgens mij en zo te zien is die bisschop zelf genderneutraal. Ze kan natuurlijk ook lesbisch zijn, maar ik kan er niet meer uithalen als zijnde een "het". Gelukkig zijn er ook beeldschone echte Zweedse vrouwen, zoals de dames van ABBA hebben laten zien.

Grietje op 29-11-2017 18:47

Scheltema op 29-11-2017 17:46. Of het nepnieuws is of niet, alleen de gedachte al wijst op de geest die rondwaart.

reageerbuis op 29-11-2017 18:48

We hebben dan dus God de Ouder, God het Kind en de Heilige Geest.

magicmate op 29-11-2017 18:53

De wereld gaat naar de verdommenis door deze  linkse malloten. Deze verachtelijk figuren zijn de grootste vijand van onze cultuur waarden en normen.

rescue op 29-11-2017 18:57

In de laatste brief voor het boek van de oordelen, de brief van Judas, een broer van de Heer, waarschuwt deze voor degenen die de genade van God veranderen in losbandigheid. Profetisch een aanwijzing dat de kerk als getuigenis van de waarheid zou vervallen tot een potsierlijke vertoning, geheel wereldgelijkvormig en rijp voor de oordelen die in Openbaring worden aangekondigd. Zo ver is het nu gekomen, een walgelijk gedrocht. Voor degenen die het interesseert, mijn boek "De Maranatha Code", het echte verhaal, is nu verkrijgbaar bij uitgeverij Jongboek.nl (Ik hoop dat ik dit van Xander mag meedelen). 

Rode Wouw op 29-11-2017 19:06

XN heeft wel weer lef (en een beetje humor) om een dergelijk artikel te plaatsen. Is er voldoende geheugen gereserveerd voor alle posts?

Overigens een boeiende studie over gender :

https://wis-wander.weizmann.ac.il/life-sciences/researchers-identify-6500-genes-are-expressed-differently-men-and-women

Zou het gewoon waar kunnen zijn dat de Here God man en vrouw schiep. Overigens beiden mens. Als ouders kinderen krijgen valt er makkelijk vast te stellen of er manlijke of vrouwelijke geslachtsorganen zijn en is er over beide vreugde. Wel wordt de een als jongen opgevoed en de ander als meisje. Wel zo handig in allerlei opzichten.

Zonder de Bijbel raakt de mens volkomen het spoor bijster.

Tom Hendrix op 29-11-2017 19:09

@Cefas: 17.34. uur. Geheel met U eens cefas. Dit zijn de tekenen der eindtijd; zoals de apostel Petrus in: 2 Petrus 2: vers 1 t/m 22 beschrijft! Ze zullen de echt gezonde leer, niet meer kunnen en willen verdragen, en ze zullen tijden en gods wet ( de Bijbel) willen veranderen. En in Nederland zijn de dwalende kerken, te weten de RK, en de PKN, ook bezig de waarheid te verdraaien en weg te redeneren. Maar heb hoop, de Here Jezus komt!

@Rhenania: 17.41. uur. Dat zie ik ook zo.

Eric op 29-11-2017 19:14

De God van de bijbel is een enig Heere, Jezus is de eeuwige Zoon van God; een Koning boven alle koningen. Hoe genderduidelijk wil je het hebben. Er staat geschreven dat in het laatste der dagen dat zij (ook deze heks uit Zweden) zichzelf goden zullen maken naar hun beeld en hun gelijkenkis. Maar! De Heere zal straks lachen in hun verderf wanneer hun vreze komt; en die gaat zeker komen. Wat een tijd leven we toch in!

christiaan_nl op 29-11-2017 19:17

Hier staat het  ook  http://www.silvanuspublishing.com/sweden/sofija-pedersen-videke/ dat het wel waar is 

Dick Offringa op 29-11-2017 19:22

Het kruis is ook later toegevoegd.

Het kruis is een Romeins martelwerktuig.

Het gaat niet om het kruis maar om het bloed.

cefas op 29-11-2017 19:26

I00% blasfemische uitspraak van deze bischop.

vijgeboom op 29-11-2017 19:38

Wel graag met feiten komen Xander. Niet fake nieuws plaatsen, dat brengt verwarring en daarmee nemen mensen je minder serieus.

Luca op 29-11-2017 20:15

Christus noemde God vader dus .....

henzie op 29-11-2017 21:10

Ah, dan zal the Mirror er wel naast zitten; Als het ND het zegt....

http://www.mirror.co.uk/news/world-news/priests-banned-calling-god-he-11585000

Michaël ;-{> op 29-11-2017 21:31

Het is duidelijk, de wereld draait inmiddels echt achterstevoren. Herken de tekenen...

watikzeggenwil op 29-11-2017 21:50

gestoord

FinalCountDown op 29-11-2017 22:26

Eigenlijk is dit goed nieuws... Want is enkel maar bevestiging dat we steeds dichter naar het einde toe gaan en wat mij betreft kan het niet vlug genoeg gebeuren. Deze wereld is door en door rot.

Comsol op 29-11-2017 22:59

PKN. Zal spoedig volgen vrees ik

Mimi op 29-11-2017 23:17

Hoi allemaal, 

Wat een verwarring toch... (?)

Dat is nou precies waar de vijand op uit is... 

Ik ben God dankbaar dat ik Zijn kind (dochter) mag zijn!

En dat Hij mijn Vader is en denk je eens in..  deze liefhebbende Vader is mens geworden in Jezus.. Zijn leven opgeofferd voor ons en dat zonder ook maar 1 klein foutje te hebben gemaakt.. en...  Één van Geest! Ik weet het, Het is bijzonder! Maar voor deze God is niets te wonderlijk! Hij heeft alle macht en zal het laatste Woord hebben!

Soms? /vaak? Is het niet zo belangrijk wat ik /wij ergens van vind/vinden.. (toch?)

Wat ik wel zeker weet is dat ik Hem nodig heb en daar hoort de hol(e/y) package bij. Door zijn Woord en Zijn Geest is het mogelijk om de juiste keuzes te maken. Zeker in een gecompliceerde tijd als deze weet ik des te meer dat ik niet zonder Hem kan. Dit Kostbare geschenk bid en wens ik een ieder toe! Heer geef mij /ons Wijsheid om op Uw manier om te gaan met de zaken in mijn/ons leven. 

May God bless you!!! 

Tom Hendrix op 30-11-2017 07:03

@Vijgeboom: 19.38. uur, op 29/11. Beste Vijgeboom, dat zie ik toch anders dan U. Ik vind het artikel zeer geloofwaardig. Kunt U aangeven waarom het dan nep-nieuws zou zijn?

Qromwel op 30-11-2017 08:59

Benieuwd hoe de moslimimmigranten hierop reageren. Voor zover ze geïnformeerd worden/bereid zijn er kennis van te nemen. Ik heb het bericht doorgezonden naar een menigte, waaronder een pastor van de PKN. 12 December spreek ik haar weer. Als ik er aan denk zal ik vragen wat ze er van vindt.

Dokter Diamond op 30-11-2017 09:33

Binnenkort zal Hij zijn naam heiligen

Qromwel op 30-11-2017 09:58

Ivan Chapka op 29-11-2017 18:44: Anni-Frid is een Noors Lebensborn kind.

Koddebeier op 30-11-2017 11:16

Het woord Zweden wekt tegenwoordig misselijkheid op !!

Gabriel op 30-11-2017 11:20

Dat mens is k n e t t e r ge k !

Ramshoorn op 30-11-2017 11:33

In Psalm 2 lees ik dat God lacht om die bisschop en zijn valse Zweedse Kerk. Handelingen 20.

Grietje op 30-11-2017 12:02

Mimi op 29-11-2017 23:17 "hol(e/y) package" en "May God bless you!!!" Wat toch is de zin om dat in het engels te schrijven???? Toch iets van de "verwarring" van tijdgeest? Zouden daar ook nederlandse woorden voor zijn, denk je?

SEO op 30-11-2017 12:41
Volledig gestoord. Er valt niet aan te passen aan de Islam. Deze horror religie eist volledige onderwerping! Daarna mag je kiezen: moslim worden, dhimmy belasting betalen of de dood!
Drossaard op 30-11-2017 12:50

Dit is zo'n bericht waarbij ik geen onderscheid meer kan maken tussen nepnieuws en echt nieuws. In het vrijzinnig protestantisme/de Zweede kerk is een genderneutrale God makkelijk voorstelbaar en wellicht ergens ingevoerd. Als je al de priesteres accepteert dan is het hek reeds van de dam.

Max28 op 30-11-2017 13:35

Dit soort dingen lees of hoor je dus niet in de gangbare media. Die brengen alleen maar nepnieuws, dat het allemaal zo goed gaat en wij niets te vrezen hebben van de moslims. Goed dat Xandernieuws er is om die zogenaamde politieke correctheid te ontmaskeren.

Ernie Eduard op 30-11-2017 14:42

Wat allemaal in Zweden gebeurt verbaast me helemaal niks meer, dat land is echt los van god, met alle ellende die daarbij hoort. Ik begin me sereus af te vragen of ze daar het allemaal nog wel op een rijtje hebben.

Tom Hendrix op 30-11-2017 15:00

@Ernie Eduard: 14.42. uur. In Zweden hebben ze last van de "linkse ziekte". Links is een hersenafwijking Ernie. Tenminste als ik zie waar dat socialistische/linkse denken toe geleid heeft. Helaas is het in Nederland dezelfde kant uit aan het gaan. Dankzij de volkomen verlinkste pers en media, zoals het "staatsjournaal", NRC, de Volkskrant, en het grootste deel van de omroepen zoals: KRO,NCRV,VPRO,VARA, en zelfs de EO.

vlokje op 30-11-2017 15:06

citaat xander: De oudste nog bestaande kerk, de Rooms Katholieke, verricht al sinds zijn oprichting ‘creatieve aanpassingen’ aan de Bijbel, zoals het wijzigen van de 10 geboden

juist : eindelijk erkennig en herkenning

en mag ik u aan herrinderen dat de kerk vaders van de pkn kerk (o.a.martin luther)kerk deze 10 geboden gewoon klakkeloos overgenomen hebben, fout of goede actie?

geschiedenis: een paus zou eens tevreden gezegd hebben over de volgelingen van martin luther, gelukkig dat ze in de leer het zelfde als zijn als wij, dat geeft te denken.....

willy op 30-11-2017 15:22

De protestantse kerk is meer een ziekte aan het worden,het is bijna Godslasterlijk om God zo te benoemen en dat voor een kerk! Shalom.

Michaël ;-{> op 30-11-2017 15:24

Moet het 'Onze Vader', (het gebed dat Jezus ons leerde) nu ook genderneutraal worden? Ik ben juist blij met Onze Hemelse Papa !

vlokje op 30-11-2017 15:43

het kwaad heeft twee kanten ,  een listige goede kant en een kwaadachige slechte kant, zeg maar een kop met twee gezichten een januskop dus 

dit zie je in alle fazetten  van het leven terug, in politiek, landen, symboliek, religie

nu werd de eerste wereldheerser en vrouw met kind als god en godin vereerd (moeder en kind tamus verwekten cupido)

nu vraag ik mij af, is de christelijke wereld de vrouw met kind gaan vereren, en de islamitische wereld de man? ingedachte dat het kwaad twee gezichten heeft.

vijgeboom op 30-11-2017 15:56

@ Tom Hendrix, de reden dat ik het nep nieuws vind is omdat er een link in dit forum is wat hetgeen bevestigd. Maar als het echt nieuws is zal het wel zo zijn. Xandernieuws zit vaak wel goed anders was ik ook niet op deze site. Maar daarom kan er soms wel eens "fake"nieuws tussen zitten. Maar ik vind dit wel een leuke informatieve site en leuk te zien om met de bijbel er naast te hebben en zodoende profetien in vervulling zien gaan wat uitloopt op het koninkrijk.

Qvic op 30-11-2017 16:10

Alleen bange mensen en diegene die iets te verbergen hebben proberen de geschiedenis te veranderen. Hun probleem is echter, dat niemand de echte geschiedenis kan veranderen, dat zijn nu eenmaal harde feiten. Of jij dat nu leuk vindt of niet. In dit geval zijn het de bange mensen die hun eigen geschiedenis willen verdoezelen. Om met de zogenaamde term die zij hiervoor willen gebruiken van; Het past niet meer in de tegenwoordige tijd van het politiek correct denken en het gender neutrale denken. Dit zijn dan de ras echte landverraders die met list en bedrog hun eigen mede burgers willen verraden in de hoop dat zij zelf gedoogd worden, door de oprukkende islam. Deze bange mensen die ook nog eens op een gezagspositie zitten, hebben voor hun zelf allang afscheid genomen van hun eigen waarde. Dit soort mensen gaan rare sprongen maken, als zij zich zelf in het nauw gaan voelen. Voor een normaal denkend mens is dit niet te begrijpen dat, dat soort mensen op een gezagspositie zitten en dit soort onzin gaat uitkramen en er naar gaat handelen. Op deze manier willen de gezagspersonen dat hun ondergeschikte hun waanzin gaan volgen om zo het land als ware op een presenteerblaadje weggeven aan de islam. Dit fenomeen is niet alleen in Zweden, maar in heel west Europa aan de gang. Het probleem van de normaal denkende mens is dat deze gezagsmensen allemaal doorgedraaid zijn in die grootheidswaanzin en die hun eigen autochtonen bevolking verraden en met autoritair gezag en wetten de normaal denkende mens dringt om te gehoorzamen aan hen en monddood maakt. Als er de vlam in pan slaat, dan zijn deze gezagsmensen die zich als eerste uit de voeten maken en al hun ellende die zij zelf hebben veroorzaakt in de schoenen schuiven van de normaal denkende mensen.

Tom Hendrix op 30-11-2017 17:36

@Vijgeboom: 15.56. uur. Dank voor uw reactie en de aanvulling, beste vijgeboom.

@Qvic: 16.10. uur. Met U eens. En deze verraders van politiek en kerken, hebben hun vliegticket al klaar liggen, als de ellende begint, burgeroorlog tussen de moslims en Europeanen, en de moslims onderling. Ik kies voor de Messias, de enige hoop. Want ik zie niet hoe wij deze waanzin als goedwillende burgers kunnen stoppen.

mientjei op 30-11-2017 18:31

Er staat helemaal niet hoe we God dan zouden moeten aanspreken. De duitsers noemen God  du (jij). Wij zeggen altijd u.

God wordt ook vaak Gij genoemd en gij is onzijdig.  Maar het Onze Vader zullen ze nooit kunnen veranderen. Misschien

Is het allemaal een beetje een storm in een glas water

Esther op 30-11-2017 19:20

Michaël... ik ook ... heerlijk toch om zo'n grote geweldige hemelse Vader te hebben.

Liefs, Esther

Pagina12
Commentaar
Jouw naam/bijnaam
Website url
E-mail
Je Punt profiel
Hou mij op de hoogte
Ik wil op de hoogte gehouden worden
Dit is een verplicht veld
Laatste Reacties

Rubrieken
Site Info
Email adres Administrator:
xandernieuws@gmail.com
 
Email adres Moderator:
modxnieuws@gmail.com
 
Overnemen eigen artikelen (in blauw en rood onder Headlines) alleen met toestemming.

Reacties, tips en opmerkingen worden erg gewaardeerd en altijd gelezen, maar vanwege het zeer grote aantal ben ik helaas niet in staat om (tijdig) op alle emails te reageren. Graag hiervoor uw begrip!

Privacy Bescherming:
 
Indien u Xandernieuws, dat bij Mijndomein is ondergebracht, leest en reageert op de Xandernieuws forums, doet u dat vrijwillig en is uw IP adres en emailadres- indien u dat vermeldt - bekend en wordt opgeslagen. Ook uw (nick) naam waaronder u post wordt opgeslagen. Xandernieuws zal uw gegevens nooit aan derden doorgeven. Indien u zich opgeeft voor het ontvangen van de nieuwe artikelen per email, zal Xandernieuws ook die gegevens nooit aan derden geven. We houden uw gegevens privé, tenzij de wet of rechterlijke macht ons dwingt uw gegevens aan hen te verstrekken. Datalekken in het systeem vallen onder de verantwoordelijkheid van Mijn Domein.Domeinregistratie en hosting via mijndomein.nl