HeadlinesActuele Discussies

 

Abonneren

Abonneer je nu voor nieuwe artikelen op deze website!

Experiment bewijst dat Facebook u overal en altijd afluistert of meekijkt

Oprichter Facebook waarschuwt voor gevolgen gebruik social media voor hersenen kinderen - ‘Social media buiten bewust kwetsbaarheid in menselijke psychologie uit’

Een man en zijn vrouw hebben via een simpel experiment aangetoond dat Facebook altijd en overal zijn gebruikers afluistert, zelfs als de microfoon van uw pc of smartphone NIET aanstaat. Ook via uw webcam mag zonder uw toestemming worden meegekeken en opgenomen. De oprichter van Facebook, Sean Parker (inzet foto), heeft ondertussen in een interview gewaarschuwd dat ‘alleen God weet wat Facebook met de hersenen van onze kinderen uitricht’.

 

‘Mijn vrouw en ik namen een willekeurig onderwerp waar wij NOOIT over hadden gepraat of online naar hadden gezocht,’ legt YouTube gebruiker Neville uit. Het gekozen onderwerp: katten –die het stel niet heeft- en kattenvoer. ‘Terwijl haar iPhone op de achtergrond lag gingen wij daarover praten. Twee dagen later schakelden de advertenties op onze Facebook een paar dagen lang volledig om naar kattenvoer.’

Dit zal velen een ongemakkelijk gevoel moeten geven, aangezien de Facebook Messenger app maandelijks door 900 miljoen mensen wordt gebruikt sinds het bedrijf het voor mobiele gebruikers onmogelijk gemaakt heeft berichten op Facebook te lezen zonder dat deze app is geïnstalleerd.

Overigens is het YouTube filmpje al meer dan een jaar oud, maar werd nu pas opgepikt door diverse websites en blogs. Er wordt verschillend op gereageerd; sommige mensen denken dat het toeval of onzin is, anderen zeggen exact dezelfde ervaringen hebben. Een enkeling vindt het geen probleem als het waar zou zijn, ‘want als je niets te verbergen hebt hoef je je toch nergens druk om te maken?’.

Gebruikersvoorwaarden: inschakelen microfoon en webcam legaal

Vorig jaar heeft Facebook eenzijdig zijn gebruikersvoorwaarden aangepast. Daarin staat dat de microfoon en camera van het apparaat waarop Facebook of de Facebook app is geïnstalleerd op ieder moment mogen worden geactiveerd zonder dat de gebruiker daarvan op de hoogte is, zelfs als het apparaat niet aanstaat. Er staat letterlijk dat Facebook ‘op ieder moment... zonder toestemming audio met de microfoon mag opnemen.’

Al in 2006 werd bekend dat de FBI op deze manier heimelijk toegang kon krijgen tot de mobieltjes van mensen. Deze techniek wordt een ‘roving bug’ genoemd, en werd met toestemming van de overheid ingezet om criminelen af te luisteren. Nu lijkt het er sterk op dat deze ‘roving bugs’ op de smartphones van iedere Facebook gebruiker zijn geïnstalleerd (voor toegang tot de microfoon en webcam van uw pc of laptop is enkel het hebben van een Facebook account voldoende). (1)

De vraag is waar Facebook deze afluister- en spionagetechnologie –behalve voor advertenties- nog meer voor gebruikt. Het bedrijf van Mark Zuckerberg is de afgelopen jaren een krachtige extreemlinkse politiserende en opinie-manipulerende koers gaan varen, zozeer dat medewerkers die openlijk rechts of conservatief bleken te zijn, op non actief werden gesteld of zelfs werden ontslagen als ze zich niet aan de globalistische ‘visie’ van Zuckerberg onderwierpen.

‘Alleen God weet wat het met de hersenen van onze kinderen doet’

De oprichter van Facebook, de 38 jarige Sean Parker, heeft in een interview met Axios zo ongeveer iedere ‘Big Brother’ complottheorie over zijn creatie bevestigd. ‘Toen Facebook in opkomst was kwamen mensen naar met toe en vertelden dat ze niet op social media zouden gaan. Dan zei ik: ‘oké, maar dat zal je toch een keer doen’. Dan reageerden ze met ‘nee, nee, nee, ik hou het liever bij mijn contacten in het echte leven’. Dan zei ik weer: ‘en toch krijgen we je een keer’.’

Volgens Parker hebben de meeste mensen niet in de gaten wat voor gevolgen een sociaal netwerk met 1 of zelfs 2 miljard gebruikers heeft. ‘Het verandert letterlijk je relatie met de samenleving, met elkaar... Waarschijnlijk wordt iemands productiviteit er op akelige wijze door beïnvloed. Alleen God weet wat het met de hersenen van onze kinderen doet.’

‘Kwetsbaarheid in menselijke psychologie wordt bewust uitgebuit’

De achterliggende gedachte van Facebook was en is nog steeds ‘hoe wij zoveel mogelijk van uw tijd en bewuste aandacht kunnen opslurpen. En dat betekent dat wij zo af en toe een kleine stoot dopamine moeten geven, iemand die een foto of berichtje van je liket. Dat zorgt voor nog meer foto’s en berichten, wat je nog meer likes en reacties oplevert. Dat is een feedback-cirkel van sociale bevestiging, precies van het soort waarmee een hacker zoals ik mee zou komen, omdat je daarmee een kwetsbaarheid in de menselijke psychologie uitbuit.’

‘De uitvinders en scheppers –ik, Mark (Zuckerberg), Kevin Systrom (Instagram), allemaal- waren hier bewust van op de hoogte, en hebben het toch gedaan.’

Parker eindigt het interview met te zeggen dat ‘omdat ik een miljardair ben en toegang heb tot betere gezondheidszorg, ik iets van 160 jaar oud wordt, en deel zal uitmaken van deze, zeg maar klasse van onsterfelijke opperheren,’ waarop hij lacht. ‘Want u kent de uitdrukking (van Warren Buffet) over rente op rente... Geef ons miljardairs nog een paar honderd jaar, en jullie weten hoe welvaartsongelijkheid er echt uitziet.’ (2)


Xander

(1) David Wolfe / YouTube
(2) Zero Hedge

 

Indien u wilt reageren op het forum.

 1. Geen hele woorden en/of zinnen in hoofdletters schrijven, wat als schreeuwen wordt gezien. Ook uw Nick name, max. 2 woorden, niet geheel in hoofdletters .Uw nickname mag geen naam zijn van een bekend publiek persoon. Uw posting wordt dan verwijderd.
 2. U kunt accenten aanbrengen middels max. 3 vetgedrukte woorden per posting, cursief of onderstreept.
 3. Posten in zwarte letters op witte achtergrond.
 4. Holocaust ontkenning of het bagatelliseren ervan. Postings worden verwijderd.
 5. Onacceptabele postings, provocaties, schuttingtaal, persoonlijke aanvallen of uitschelden kunnen uw postings zonder mededeling worden verwijderd evenals bij de andere punten.Het beheer kan er ook voor kiezen uw posting aan te passen. 
 6. Lees de Siteregels  http://xandernieuws.punt.nl/content/2009/04/siteregels
 7. Lees de Disclaimer http://xandernieuws.punt.nl/content/2012/01/disclaimer
 8. Geen artikelen of postings van andere websites kopiëren en op dit forum plakken, dit i.v.m. auteursrechten en schadeclaims. Schrijf introductie en verwijs naar de URL van de betreffende website. Uitzondering Wikipedia daar kan het wel evenals Bijbelcitaten.
 9. Plaats geen hyperlinks maar de url van de website, i.v.m. de wet op de auteursrechten. Uitzondering Wikipedia en Bijbelcitaten. Op elk plaatje wat u bij uw naam plaatst zit auteursrechten op, ook al staat dat er niet bij vermeld. Zoek een plaatje dat vrij is van auteursrechten.
 10. Dit is een Nederlands forum. Engelse commentaren vertalen naar Nederlands.
 11. U houdt één vaste nickname aan. Bij verandering van uw nickname ,maak daar melding van op het forum. Post u stelselmatig onder verschillende nicknames dan worden uw postings verwijderd.
 12. Gasten die gefocust zijn op het demoniseren van één bevolkingsgroep. Postings worden verwijderd.
 13. Het vermelden van persoonlijke informatie over een forumgast is niet toegestaan, posting wordt verwijderd. 
 14. Indien het topic niet over een bijbels thema gaat dan alle geloofsdiscussies op het Geloofsforum.
 15. Postings van, naar en over gasten die hier niet meer posten worden verwijderd.
 16. Wees bedachtzaam en let op uw woordkeuze en formulering in uw postings, wat u op het internet plaatst blijft daar staan. Post niet onder uw eigen naam maar gebruik een nicknaam.

Allen: Er is hier een geblockte poster bekend onder de naam Elia , die onder uw naam wil  posten.

Plaats een email onder uw naam in het reactievenster, zodat uw naam niet oneigenlijk gebruikt wordt. Deze spammer kan wel uw naam gebruiken maar heeft geen weet van uw email. Het emailadres dat u gebruikt is niet zichtbaar op het forum. Postings zonder een email worden niet gepubliceerd.  Mvg. Mod.

Geloofsdiscussies naar Geloofsforum. Nodig uw gesprekspartner uit om op het Geloofsforum   Ik Geloof..(Geloofsforum 31)  verder te praten.

Reacties

Pagina12
Lodewijk op 13-11-2017 22:36

Ik was blijkbaar vergeten de link klikbaar te maken naar die website van Spy-Fy waar je via "Webcam test" kan zien dat websites je webcam aan kunnen zetten als je iets op die website aanklikt. Maar hier voor het gemak nu wel klikbaar:

https://www.spy-fy.com/nl/handleiding/

Om je webcam weer uit te zetten gewoon even die website weglikken want het is enkel bedoeld om te bewijzen dat websites je kunnen bespioneren via je webcam. 

vijgeboom op 13-11-2017 23:55

Als iemand vals beschuldigd word dan kan dat makkelijk met nep bewjzen in elkaar gezet worden. Zo zijn er wel vaker mensen ten oprechte veroordeld omdat Justitie en of politie persee iemand wilde pakken naar het volk toe. Jullie weten heel goed dat mensen makkeljjk ten onrechte ergens van kan worden veroordeeld met in elkaar geflanze nep bewijzen.

We leven nu in een tijd met een goede technologie en ik heb er niks op tegen dat Justitie/Politie iedere m2 kan bekijken en zodoende altijd kan zien hoe en wat........ uiteraard wel met een zwaar beveiligde systeem etc.

Je kunt het land zo veilig maken maar dan moet je als mensen wel mee willen werken, hoe meer gegevens bekend zijn hoe veiliger de maatschappij kan worden en zijn. 

Maar velen denken dat we al in een wereld leven zonder misdaden zo te lezen aan sommige reacties. Wanneer je mensen ook gaat chippen met onder meer lokatie gegevens etc dan werkt dat ten goede voor de veiligheid. Dan kan een ontvoering makkelijk en snel worden opgelost, ook overvallen en heel veel andere misdaden.

En wat maakt het uit om een chipje in je lichaam te hebben ? Als je niks te verbergen hebt moet het niks uitmaken. Maar aangezien al 1 op de 3 huwelijken kapot gaat kan ik begrijpen dat mensen dan niet meer snel vreemd durven te gaan of niet graag een dergelijke chip willen.

Ik zou voorstellen om nieuwkomers allereerst te chippen en graag met terugwerkende kracht van 15 jaar. Gewoon een klein chipje in de huid met zoveel mogelijk belangrijke gegevens. Zo voorkom je ook illegaliteit in Nederland en kun je zoveel meer beginnen om mensen veiligheid te bieden.

Als mensen een echte veilige maatschappij willen dan zou je juist een enorm voorstander zijn voor een dergelijke chip. Alleen het doet me ook denken aan Openbaring 13 maar ik ga er toch niet van uit dat God tegen een chipje is om de veiligheid te waarborgen. 

Ook zou ik graag een soort van Alcatra willen hebben op 1 van de TVTAS eilanden waar veelplegers naar toe moeten gaan en junken. Nu in Nederland krijgen heroine junken drugs toegespoten en dat is dweilen met de kraan open. Gewoon laten ontgiften en dan clean terug de maatschappij in vanuit 1 van de Alcatre eilanden.

Maar je moet als bevolking wel willen en een eenheid willen zijn die een veilige maatschappij willen!

Ook wil ik een echtsscheidingsboete zien want scheiden doet lijden en kost de maatschappij ook geld!

Ook wil ik zien dat mensen die meer dan 50 miljoen euro bezitten het resttant aan de overheid moet overhandigen. Uw maximum bezit mag maximaal 50 miljoen zijn. Met bepaalde voorwaarden uiteraard ipv onroerend goed etc.

Ik wil de 10% regerling, dat is de 10% politie regeling, 10 % meer netto loon, 10 meer politie mensen en heel veel meer mogelijkheden om het werken bij de politie beter te maken. We behoren een soort van politie staat te hebben...        U heeft niks te verbergen toch ? U wilt toch ook dat uw kinderen veilig opgroeien?

Daarnaast wil ik mensen van defensie grenscontroles laten uitvoeren en wat andere dingetjes.

Ook vind ik de manier van politiek niet goed hier, altijd maar een flut coaltite, 1 partij moet het doen en niet 3 of 4 partijen.

Maar je moet als volk wel willen!  

Bundy op 14-11-2017 01:59

@Tom Hendrix op 13-11-2017 08:20

Dank voor je reactie  ,  wij zien welke kant het definitief op gaat .  De rest van de bevolking denkt dat alles wel los zal lopen .

Oma op 14-11-2017 02:27

@vijgeboom: léés dit nu eens heel goed opnieuw: jouw woorden: "Als iemand vals beschuldigd word dan kan dat makkelijk met nep bewjzen in elkaar gezet worden. Zo zijn er wel vaker mensen ten onrechte veroordeld omdat Justitie en of politie persee iemand wilde pakken naar het volk toe. Jullie weten heel goed dat mensen makkeljjk ten onrechte ergens van kan worden veroordeeld met in elkaar geflanze nep bewijzen."

jij beschrijft nu nét waarvoor we bespied worden!! Dit is nét het misbruik dat zal gemaakt worden van de controle woede van de politiek maaaar....énkel voor de brave burger, niet voor de crimineel, niet voor de vals beschuldigde. Dat is nét het punt dat ik probeer te maken! Het is een tool tégen de eigen bevolking, wat begrijp je daar niet aan?! Hoeveel bewijzen moet jij nog krijgen dat de misdadige politiek niet jouw welzijn voor ogen heeft? Nog niet genoeg gezien? Wat is er nodig om je ogen te openen?!

Het is duidelijk dat jij onbekend bent met de geschiedenis van de menselijke chip (rfid)...sinds 2004 werd begonnen in mexico om overheidsdiensten enkel toegankelijk te maken voor de ambtenaren die er werkten via de ingeplante chip. De volgende stap was om kinderen in usa te chippen om zogezegd ontvoeringen tegen te gaan - dat mislukte want het volk wou er niet van weten, het zou geen énkele ontvoering voorkomen en de chip kan verwijderd worden...dan kwamen ze op de proppen om gevangenen te chippen, de criminelen maar ook daarvoor verzette de bevolking zich....dan maar de yuppies warm maken met 'exclusieve' toegang tot hippe tenten, betaling zelfs met de ingeplantte chip en dat bloedde dood, je hoorde er niks meer van....vraag eens na in jouw land, Nederland want daar had dat experiment plaats....al jaren wordt geprobeerd om het volk te laten wennen aan de chip, om meer en totale machtscontrole te krijgen, om onze vrijheid te vernietigen maar het volk wil niet gechipt worden als vee, wil haar vrijheid niet afgeven want eenmaal begonnen met chippen voor 'veiligheid', gaan ze snel over tot verplichten en dat lusten wij niet! Over mijn lijk zal ik gechipt worden als een schaap, nooit en never!

En laat jij de mensen eens met rust die scheiden, dat is hun keuze, dat is hun zaak. Niks chippen om te straffen voor vreemdgaan....djeezes wat een redenering! Mij kan het niks schelen wat ándere mensen doen, ze mogen trouwen, scheiden, samenwonen zoals ze zelf verkiezen, daar heeft niemand zaken mee! Er zijn talloze andere verliesposten die de gemeenschap miljárden meer kosten dan scheidingen!

Een goede raad: voorstander van een politiestaat? Wel, verhuis dan maar naar N-Korea, dan kun je aan de lijve ondervinden wat dat betekent en zou je meteen genezen zijn van je wanen, een reportage over hoe de mensen leven daar of in china is dringend nodig voor jou. Vrije mensen zullen zich verzetten en blijven verzetten tegen deze aanslag op onze mensenrechten en daar zal geen kruid (of chip) tegen gewassen zijn.

Jij kunt veel willen maar begin eerst eens met je vrijheid te verdedigen om te mogen 'willen' want anders heb je zelfs helemaal niks meer te willen, dan zul je doen wat anderen je opleggen als...gechipte slaaf.

Brazil op 14-11-2017 04:05

@Lodewijk om 22:36 - Hallo Lodewijk, ik heb de webcam test gedaan maar mijn browser vraagt keurig aan mij of ik akkoord ga. Als ik nee zeg, krijgen ze mijn webcam dus niet te zien. Misschien uw browser eens updaten, of een veilige browser gaan gebruiken. M.a.w., iedereen is zelf verantwoordelijk voor de beveiliging van zijn of haar computer. Als je daar aandacht aan besteed, dan is er geen website die toegang kan krijgen tot je webcam. Een app op een mobiel apparaat is een ander verhaal. Tijdens het installeren moeten ze je al  laten weten dat je akkoord gaat met het delen van camera en microfoon. Zo niet, dan geen app. Ik heb gelukkig geen Facebook, en dat blijft de rest van mijn leven zo. Mensen en jongeren schrijven in nu Twitterstijl, ook als ze een email sturen. Geen aanhef, geen groet. Alles is te veel geworden. Jammer, jammer dat de mens zo onnadenkend achter de social media aan huppelen. Ik heb geen vrienden... op internet. Maar wél echte! Van vlees en bloed, geweldig! Goud waard!

Groeten uit Brazilië

Ike op 14-11-2017 08:12

@vijgeboom op 13-11-2017 23:55

Ik wil geen fascisme in de straat en nee, ik wil Uw politiestaat niet. Ik wil niet dat mensen opgepakt worden voor daden waarmee zij niks te maken hebben. Succes ermee, als je naar de VS verhuist en een oranje uniform en een potje vaseline krijgt......

marieke op 14-11-2017 13:03

@ vijgeboom : of u maakt een grap of u bent een heel gevaarlijk iemand. De chip is het teken van het Beest, van de anti-christ.  ipv veilig en beschermd te worden kan de overheid u zomaar uw id of spaarcentjes afnemen, uw ziekte-verzekering annuleren, burgerrechten afnemen en in een fema-kamp stoppen. ja, dat moet je als volk wel willen natuurlijk.

Br@m op 14-11-2017 13:11

De eerste chip voor mensen is in de maak ! Ben benieuwd hoe ver ze met de totalitaire chip zijn !

https://www.telegraaf.nl/nieuws/1239804/digitale-pil-komt-er-dokter-kijkt-mee-of-je-ze-slikt

Luca op 14-11-2017 20:17

En ieder zal het teken van het beest dragen...je zal niet kunnen kopen of verkopen zonder het ten... verang teken door chip en je zit in de eindtijd...666...grloof het of niet...staat in openbaringen...

twarres op 14-11-2017 21:32

Lodewijk, je moet dan wel eerst wat kopen voor ons lastig zit in Spanje gaat dus niet zonder kosten te maken.

We hebben beide i Phones mijn man gelooft dit niet die zegt dat Iphone een goede protector heeft .

Maar nu ik dit allemaal zo lees heb ik de neiging om FB op te zeggen maar het is ook mijn contact met vrienden familie.

Iemand andere suggesties?

Denk dat onze ID en alle gegevens toch al bekend zijn....

Michaël ;-{> op 15-11-2017 13:32

@ vijgeboom op 13-11-2017 23:55

Dat verkleinwoordje ook ‘chipje’ om het onschuldiger te laten lijken. Weet u dan niet dat een chip (in een lichaam) kankerverwekkend is? En als de chip daar zelf al niet voor zorgt, dan zorgt de woede van God daar wel voor.

''De eerste engel ging weg en goot zijn offerschaal leeg over de aarde. Alle mensen die het merkteken van het beest droegen en zijn beeld aanbaden, kregen kwaadaardige pijnlijke zweren.'' (Openbaring 16:2)

Voor de rest ben ik blij dat u het niet voor het zeggen heeft. Ik wens u heel veel wijsheid en inzicht.

Met vriendelijke groet, Michaël

Pagina12
Commentaar
Jouw naam/bijnaam
Website url
E-mail
Je Punt profiel
Hou mij op de hoogte
Ik wil op de hoogte gehouden worden
Dit is een verplicht veld
Laatste Reacties

Rubrieken
Site Info
Email adres Administrator:
xandernieuws@gmail.com
 
Email adres Moderator:
modxnieuws@gmail.com
 
Overnemen eigen artikelen (in blauw en rood onder Headlines) alleen met toestemming.

Reacties, tips en opmerkingen worden erg gewaardeerd en altijd gelezen, maar vanwege het zeer grote aantal ben ik helaas niet in staat om (tijdig) op alle emails te reageren. Graag hiervoor uw begrip!

Privacy Bescherming:
 
Indien u Xandernieuws, dat bij Mijndomein is ondergebracht, leest en reageert op de Xandernieuws forums, doet u dat vrijwillig en is uw IP adres en emailadres- indien u dat vermeldt - bekend en wordt opgeslagen. Ook uw (nick) naam waaronder u post wordt opgeslagen. Xandernieuws zal uw gegevens nooit aan derden doorgeven. Indien u zich opgeeft voor het ontvangen van de nieuwe artikelen per email, zal Xandernieuws ook die gegevens nooit aan derden geven. We houden uw gegevens privé, tenzij de wet of rechterlijke macht ons dwingt uw gegevens aan hen te verstrekken. Datalekken in het systeem vallen onder de verantwoordelijkheid van Mijn Domein.Domeinregistratie en hosting via mijndomein.nl