Headlines






















































































Actuele Discussies

 

Abonneren

Abonneer je nu voor nieuwe artikelen op deze website!

BBC: Amerika redde duizenden ISIS strijders die nu naar Europa gaan

Turkse politieke wetenschapper: Met het evacueren van ISIS uit Syrië heeft de VS het terrorisme over de hele wereld geëxporteerd, en bijzonder naar Europa, dat nieuwe golf islamitische terreuraanslagen kan verwachten

... met dank aan de Amerikanen, Turken en de EU onderweg naar Europa, om straks misschien wel uw vrouw, man, kind, broer of zus de keel door te snijden, overhoop te rijden, of op te blazen.

Volgens de normen van de reguliere Nederlandse media viel onze berichtgeving over Syrië de afgelopen jaren onder ‘nepnieuws’. Wij zijn benieuwd hoe er wordt gereageerd op een uitgebreide reportage van een BBC team in Raqqa en omgeving, waar alle achtergebleven inwoners ons ‘nepnieuws’ als de waarheid bevestigen: de Verenigde Staten en Turkije beschermen al jarenlang de islamitische terreurbeweging ISIS, en hebben na de val van Raqqa zelfs zo’n 4000 ISIS zwaar bewapende terroristen en hun gezinnen met bussen en vrachtwagens gered. Velen van hen hebben een veilig heenkomen gevonden in Turkije, met het doel om -vermomd als ‘vluchtelingen- verder te reizen naar Europa en ons hier te trakteren op ‘de dag van vergelding’.

 

In de korte, maar indrukwekkende BBC documentaire is te zien hoe Raqqa volledig is platgebombardeerd door vliegtuigen van de Amerikaanse coalitie. De journalist praat zowel met in- en omwonenden als met de bus- en vrachtwagenchauffeurs die het ‘democratische’ Syrische rebellenleger (SDF), dat rechtstreeks door de VS en Amerikaanse officieren wordt gesteund en geleid, hielpen om duizenden ISIS strijders uit Raqqa in het noorden van Syrië te evacueren, als onderdeel van een deal om de strijd in de stad te beëindigen.

Duizenden zwaar bewapende ISIS strijders, vrouwen en kinderen met bomgordels

De Amerikanen en het SDF lieten geen media toe in Raqqa, en beweerden dat het slechts om een tiental onbewapende, geboeide strijders ging. Getuigen èn videobeelden laten een totaal andere waarheid zien: er vertrok een enorme, 6 à 7 kilometer lange kolonne van 67 bussen en vrachtwagens uit Raqqa, bomvol jihadisten die allemaal zwaar bewapend waren en zelfs ‘uitdagend’ op de vrachtwagens zaten. Onderweg dreigden ze diverse omwonenden alsnog de keel door te snijden als ze ‘afvallig’ zouden worden of zouden praten. Tien vrachtwagens waren tot de nok toe volgeladen met wapens en munitie.

Vrachtwagenchauffeur Abu Fawzi vertelt dat de SDF milities alle chauffeurs duizenden dollars beloofde, mits ze hun mond zouden houden over de operatie. ‘Wij waren bang toen we Raqqa binnengingen. Het SDF zou eigenlijk meegaan, maar we waren alleen. Toen we in de stad waren zagen we IS strijders met hun wapens en zelfmoord(bom)gordels. Ze bevestigden valstrikbommen aan onze vrachtwagens, zodat als er iets mis zou gaan, ze het hele konvooi zouden opblazen. Zelfs hun vrouwen en kinderen hadden bomgordels om.’

ISIS creatie van VS, Turkije en Saudi Arabië is

’s Werelds meest gevierde onafhankelijke onderzoeksjournalist Seymour Hersh presenteerde enkele jaren geleden al een wagonlading bewijs dat ISIS een creatie is van de VS, Turkije en Saudi Arabië, bedoeld om de Syrische president Assad af te zetten, het land net als Libië in chaos te storten, en een islamistisch (maar door Amerika gecontroleerd) regime aan de macht te helpen.

Om dit te bereiken werden en worden de Westerse en ook Nederlandse media ingezet als officiële nepnieuws verspreiders, onder andere over de zogenaamde misdaden tegen de menselijkheid door het leger van Assad. Deze ‘false flag’ gifgasaanvallen in Syrië werden echter gepleegd door de door de Westerse-Arabische coalitie gesteunde en bewapende rebellen en terroristen, zoals Hersh en andere onderzoeksjournalisten ontdekten.

‘VS heeft terrorisme over de hele wereld geëxporteerd’

Ömer Özkizilcik, politiek wetenschapper van de Nabije Oosten Stichting in Ankara, waarschuwt dat mensensmokkelaars nog steeds vrij spel hebben, ‘en de ISIS leden ook terug naar Europa brengen, vooral naar Duitsland en Frankrijk. Met het evacuatie initiatief heeft de VS feitelijk het terrorisme in Syrië naar de hele wereld geëxporteerd. Een nieuwe golf terreuraanslagen is niet uit te sluiten. Men kan zelfs van een mobilisatie van het terrorisme spreken.’

Özkizilcik heeft het echter bij het verkeerde eind als hij zegt dat de Europese media dan onterecht de islam en moslims de schuld zullen geven. Dat is namelijk niet het geval; terreuraanslagen in Europa worden inmiddels per overheidsdecreet compleet losgekoppeld van de islamitische religie en diens volgelingen, ook al zijn de daders in 99 van de 100 gevallen moslims, die hun gruweldaden openlijk aan Allah, zijn ‘profeet’ en de Koran opdragen.

Als er al iemand als schuldige wordt aangewezen, zijn het volgens de media en veel politici de Europeanen zelf, omdat wij niet genoeg voor al die miljoenen migranten zouden willen doen en hen zouden ‘achterstellen’.

Europa wacht nieuwe golf aanslagen

De uit Frankrijk afkomstig ISIS terrorist Abu Basir al-Faransy bevestigde tegenover de BBC dat zijn medestrijders nu ‘een nieuwe missie hebben... In onze groep zijn Franse broeders die naar Frankrijk zijn gegaan, om daar aanslagen te plegen.’

De nieuwe, waarschijnlijk nog bloederige golf aanslagen die Europa zeker te wachten staat, is niet alleen aan Amerika, Turkije, Saudi Arabië, ISIS en de islam te wijten, maar net zozeer aan de EU, die zijn lidstaten dwingt om enorme aantallen migranten op te nemen, waar zich –zoals diverse veiligheidsdiensten keer op keer bevestigen- duizenden moslimterroristen onder bevinden.

 

Xander

(1) Anonymous News
(2) BBC-YouTube

 

Indien u wilt reageren op het forum.

 1. Geen hele woorden en/of zinnen in hoofdletters schrijven, wat als schreeuwen wordt gezien. Ook uw Nick name, max. 2 woorden, niet geheel in hoofdletters .Uw nickname mag geen naam zijn van een bekend publiek persoon. Uw posting wordt dan verwijderd.
 2. U kunt accenten aanbrengen middels max. 3 vetgedrukte woorden per posting, cursief of onderstreept.
 3. Posten in zwarte letters op witte achtergrond.
 4. Holocaust ontkenning of het bagatelliseren ervan. Postings worden verwijderd.
 5. Onacceptabele postings, provocaties, schuttingtaal, persoonlijke aanvallen of uitschelden kunnen uw postings zonder mededeling worden verwijderd evenals bij de andere punten.Het beheer kan er ook voor kiezen uw posting aan te passen. 
 6. Lees de Siteregels  http://xandernieuws.punt.nl/content/2009/04/siteregels
 7. Lees de Disclaimer http://xandernieuws.punt.nl/content/2012/01/disclaimer
 8. Geen artikelen of postings van andere websites kopiëren en op dit forum plakken, dit i.v.m. auteursrechten en schadeclaims. Schrijf introductie en verwijs naar de URL van de betreffende website. Uitzondering Wikipedia daar kan het wel evenals Bijbelcitaten.
 9. Plaats geen hyperlinks maar de url van de website, i.v.m. de wet op de auteursrechten. Uitzondering Wikipedia en Bijbelcitaten. Op elk plaatje wat u bij uw naam plaatst zit auteursrechten op, ook al staat dat er niet bij vermeld. Zoek een plaatje dat vrij is van auteursrechten.
 10. Dit is een Nederlands forum. Engelse commentaren vertalen naar Nederlands.
 11. U houdt één vaste nickname aan. Bij verandering van uw nickname ,maak daar melding van op het forum. Post u stelselmatig onder verschillende nicknames dan worden uw postings verwijderd.
 12. Gasten die gefocust zijn op het demoniseren van één bevolkingsgroep. Postings worden verwijderd.
 13. Het vermelden van persoonlijke informatie over een forumgast is niet toegestaan, posting wordt verwijderd. 
 14. Indien het topic niet over een bijbels thema gaat dan alle geloofsdiscussies op het Geloofsforum.
 15. Postings van, naar en over gasten die hier niet meer posten worden verwijderd.
 16. Wees bedachtzaam en let op uw woordkeuze en formulering in uw postings, wat u op het internet plaatst blijft daar staan. Post niet onder uw eigen naam maar gebruik een nicknaam.

Allen: Er is hier een geblockte poster bekend onder de naam Elia , die onder uw naam wil  posten.

Plaats een email onder uw naam in het reactievenster, zodat uw naam niet oneigenlijk gebruikt wordt. Deze spammer kan wel uw naam gebruiken maar heeft geen weet van uw email. Het emailadres dat u gebruikt is niet zichtbaar op het forum. Postings zonder een email worden niet gepubliceerd.  Mvg. Mod.

Geloofsdiscussies naar Geloofsforum. Nodig uw gesprekspartner uit om op het Geloofsforum   Ik Geloof..(Geloofsforum 31)  verder te praten.

Reacties

Pagina12
Ike op 18-11-2017 16:44

@Een ander geluid op 18-11-2017 14:26

Ik hoop niet dat U nu gaat claimen dat de Koerden gesteund worden door de NAVO coalitie?

Voorraaddroppingen worden tegenwoordig gedaan met behulp van GPS. Ook de Koerden kunnen daarmee omgaan. Het volgende (nep) nieuwsbericht claimde dat droppingen (waaronder wapens) voor de Koerden bij het IS waren terechtgekomen;

https://www.longwarjournal.org/archives/2014/10/us_supply_drop_in_the_hands_of.php

De Koerden zullen door niemand gesteund worden. Zowel de NAVO coalitie als coalitie van Rusland en shiietische landen kunnen geen strook land naar de zee kunnen geven zonder in conflict te komen met elk land in het strijdgebied. Zonder afspraken met andere landen kunnen ze geen olie of gas exporteren uit hun gebied. Dit maakt hun extra gedreven om hun eigen volk te beschermen en om gebied te veroveren naar een zee toe. De kans dat ze dat lukt is erg klein. Want zelfs als ze dat lukt zouden ze een corridor eromheen moeten uitsluiten van militair materiaal om te voorkomen dat een pijplijn of een schip in een kanaal getroffen word. Daarbij moeten ze dan extreem zwaar afweergeschut en grond luchtdoelrakketten installeren om alle vliegtuigen op afstand te houden. Die gaan ze niet geleverd krijgen door een mogendheid en ze kunnen ze zelf niet bouwen.

Zonder pijplijn-, olie-, of gasinkomsten is de kans erg klein dat ze een staat omringt door vijandige landen in stand kunnen houden.

De aanwezigheid van de VS in Irak was niet met toestemming vooraf van de Iraakse regering. In den beginne van de strijd zonden zij special forces die de Koerden hielpen en zij hebben ervoor gezorgd dat de Iraakse minister president Maliki werd afgezet, omdat hij een accoord had gesloten over een sjietische pijplijn met Iran en Syrië. Hij werd gedwongen tot aftreden;

https://nl.wikipedia.org/wiki/Haider_al-Abadi

De aanwezigheid van de Amerikaanse troepen in Koerdisch gebied is inderdaad te vergelijken met de aanwezigheid van de Russen in Zuid-Ossetië en Abchazië. Officieel zijn ze er om de de volkeren te beschermen tegen slachtingen van de omringende volkeren. Officieus om de belangen van multinationals te beschermen die zorgen voor pijplijnen door het gebied en mogelijke delfstoffen in de bergen van Ossetië en olie en gas, waarnaar waarschijnlijk niet eens gezocht is in het onherbergzame gebied;

http://fpif.org/russia_and_georgia_all_about_oil/

https://www.huffingtonpost.com/michael-t-klare/south-ossetia-its-the-oil_b_118717.html

De Kaukusus is altijd een gebied geweest met veel strijd tussen volkeren en zich verplaatsende grenzen en elke pijplijn daardoor en elke olie of gaswinning is daar een probleem vanwege; 'Wie krijgt wat?';

https://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/thumb/f/f4/Caucasus_1060_map_en.svg/2000px-Caucasus_1060_map_en.svg.png

Bedankt dat U ook weer eens weergeeft hoe het verschil in afgevuurde kruisrakketten en het feit dat een land kruisrakketten heeft weinig zegt.

De Russen hebben vergelijkbare kruisrakketten als de Amerikanen, maar deze kosten slechts een fractie van de Amerikaanse. Beide landen claimen dat hun kruisrakketten bijna allemaal hun doel troffen, maar de Amerikanen hadden er 59 nodig om een vliegveld met de helft van Assad's luchtmacht uit te schakelen in vergelding op een Saringasaanval waarvoor Assad niet voor verantwoordelijk was, omdat dat Saringas door Turkije was vervoerd en was geleverd door de VS vazalstaat SA.

http://edition.cnn.com/2017/05/31/middleeast/russian-navy-cruise-missiles-palmyra/index.html

CNN dat veelal meereist met de Amerikaanse troepen en prachtige propaganda daarover publiceert.

Een Turks lid van het Parlement verklaarde dat het materiaal voor het Saringas afkomstig was uit Turkije'

https://www.belfasttelegraph.co.uk/news/world-news/sarin-gas-materials-sent-to-isis-from-turkey-claims-mp-eren-erdem-34286662.html

Over het lekken van dit lid Eren Erdem;

https://en.wikipedia.org/wiki/Eren_Erdem

Wie kan het beter verklaren dan het land dat de traingingskampen had voor IS(ISIS, ISIL of IS Intelligence Services) en Daesh (Al Nusrah of Al Qaida of 'de database van huurlingen') en wiens terroristen op dat moment bijna werden weggevaagd door Assad's troepen...

Assad noemde de troepen een invasiemacht, maar kan zonder de hulp van de Russen niks doen tegen het Oosten van de Eufraat, omdat daar de Amerikanen zitten met commando's, SDF en IS en Al Qaida. Rusland kan daar alleen optreden als het een conflict aangaat met de NAVO coalitie......

https://www.reuters.com/article/us-mideast-crisis-syria-assad/assad-calls-u-s-forces-invaders-but-still-hopeful-on-trump-idUSKBN16I0AU?il=0

https://southfront.org/us-led-coalition-will-not-allow-syrian-army-to-cross-euphrates-river-reports/

U kom teveel met propaganda.

Ike op 18-11-2017 16:58

@Een ander geluid

Ik hoop ook dat U beseft dat als Rusland net zulke kruisrakketten heeft (of beter) als de Amerikaanse voor een fractie van de kosten, dat het vergelijken van wereldmachten op basis van militaire uitgaven, niet zo slim is. Dit laatste word met name gedaan door de Neo Conservatieven in Amerika en de NAVO om aan te geven, hoe sterk Amerika wel niet is, in hun gedachte dat zij hun wil kunnen opleggen en hun gedachte dat de VS en de NAVO het sterkste leger heeft en de sterkste wereldmacht is.

Deze gedachte is uiterst gevaarlijk, omdat een echt groot conflict tussen de VS en de Russen of Chinezen of beiden, door niemand overleeft zal worden. De legers zijn daarvoor gewoon te sterk en Rusland en China zijn veel sterker militair gezien (conventioneel en nucleair) dan statistieken in USD's tonen. Zoals al eerder een Amerikaanse generaal van de mariniers zei, zouden de Russen zo'n confrontatie winnen bij een conventioneel conflict. Het aangaan en zoeken van een conflict is dus niet zo slim, Toch doen de Neo Conservatieve politici dit. In de Zuid Chinese Zee, in Syrië en Libanon en Iran en Somalië en Afghanistan en in Noord Afrika omdat ze de neergang van de USD tegen moeten gaan als olie en gas niet meer afgerekent word in USD's. Dan stort nl. het kaartenhuis in de VS in elkaar. Dan word het een goedkoop produktieland en zullen de Golfstaten niet meer de brandstof betalen bij een nieuw conflict, omdat zij dan hun bescherming ergens anders zullen gaan zoeken.

Een ander geluid op 18-11-2017 17:45

Ike op 17-11-2017 20:56

U zegt:

 ROFL Het aanhalen van de MSM bronnen is tekenend. Mijn dank voor Uw humor.

Mijn reactie:

U kunt wel lacherig doen over mijn bronnen. Bij uw mening mis ik vaak de bronnen....... Maar, dat even terzijde.

Fijn dat u over de grond rolde van het lachen, maar dat komt omdat u de feiten niet verifieert. Met andere woorden; u doet uw huiswerk niet en toont zich vooringenomen. Had u dat namelijk wel gedaan, dan had u ook andere bronnen kunnen vinden van dezelfde strekking.

Ik vrees, dat hier sprake is van het spreekwoord "wie het laatst lacht, lacht het best"...................

De feiten, waarnaar ik verwijs vanuit MSM-bronnen, kunt u ook terug vinden op bijvoorbeeld RT News. Voor u en anderen hier een onverdachte bron. Maar; vele, óók alternatieve media, berichtten over dezelfde feiten:

2017: Vrijgeleide Syrië, Rusland & Hezbollah voor IS:

https://www.rt.com/usa/401481-coalition-targets-isis-lebanon-hezbollah-deal/

2017: Deal / vrijgeleide Rusland - Syrië voor rebellen Homs:

https://www.rt.com/news/381240-homs-rebels-evacuation-start/

2016: Deal / vrijgeleide Rusland - Syrië met rebellen over Allepo:

https://www.rt.com/news/370742-aleppo-evacuations-buses-syria/

RT News bevestigd aldus dezelfde feiten waarvoor ik MSM bronnen aanhaal. Ergo, een kwestie van smaak. 

Misschien toch eerst eens wat research doen, voordat u zaken belachelijk maakt.

Ike op 18-11-2017 19:25

@Een ander geluid op 18-11-2017 17:45

Ik heb al eerder aangegeven hoe dat soort dingen gaan. LOL.

Rusland laat de Westerse terroristen door naar de grens van hun gebied. De VS en de NATO laat de terroristen door uit deelrepublieken van Rusland en China.  Het enige wat de terroristen doen is telkens iets anders verklaren en wat zinnetjes zeggen in de juiste taal.

Dit had je ook zelf op kunnen zoeken en nagaan. De VS en NAVO soenie coalitie heeft de kopstukken naar Somalië en Afghanistan laten gaan en bevoorraad de tegenstanders van Assad en daar vallen de wapens opvallend vaak in de verkeerde handen. LOL.

Als U research had gedaan bij Uw MSM bronnen, had U dit daar ook allemaal kunnen lezen, zoals ik al eerder heb aangegeven.

Ik citeer alleen niet elke keer alle bronnen als U de bronnen overal zou kunnen nalezen als U een zoekmachine gebruikt om ze op te zoeken en dit nieuws overal staat, als U het tenminste wilt lezen....

De feiten worden door beide partijen betwist, het resultaat is hetzelfde. De strijd gaat door en posities worden bezet gehouden en strijders trekken andere uniformpjes aan en verplaatsen zich door het gehele gebied.

Een ander geluid op 18-11-2017 19:30

Ike op 18-11-2017 16:44

U zegt:

U kom teveel met propaganda.

Mijn reactie:

Een mening, die afwijkt van uw mening is géén propaganda, maar simpelweg een andere mening. In dit geval die van mij. 

Koerden:

De USA / het westen en de Koerden zijn bondgenoten. Desondanks, zit er voor de Koerden in Syrië en Irak weinig meer in het vat dan een autonome regio binnen de landen Syrië en Irak. Simpelweg om Navo bondgenoot Turkije niet al te zeer tegen de haren in te strijken. Mocht Erdogan echter uit de Navo treden c.q. zich militair zelfs tegen het westen keren, vanwege zijn Ottomaanse ambities, dan zou het wel eens slecht met hem kunnen aflopen. En mét hem, met heel Turkije. Dan krijgt hij uiteindelijk militair klop en wacht hem persoonlijk hetzelfde lot als Saddam Hoessein en Turkije wacht hetzelfde lot als Duitsland in 1918 en 1945. Dan wordt gewoon het Verdrag van Sèvres afgestoft en komt er een onafhankelijk Koerdistan. Istanboel wordt weer Constantinopel en Armenië wat groter........ In dat geval zullen de Amerikanen en Europeanen er echt niet om malen, dat óók de Koerdische gebieden van Syrië, Irak en Iran zich bij de staat Koerdistan aansluiten. 

Irak

De sjiiet Nouri Al Maliki had alleen oog voor de belangen van de sjiieten in Irak. Aan de soennieten en de Koerden had hij geen boodschap, totdat IS grote delen van Irak onder controle kreeg. Toen moest hij op zijn schreden terugkeren en zoete broodjes bakken met de Koerden en de Amerikanen. Hij heeft zelf de Amerikanen om hulp verzocht, die dat in 1e instantie afwezen. 

Kaukasus

Fijn, dat u de overeenkomst ziet tussen Z-Ossetië / Abchazië en Rusland enerzijds en de Koerden en de USA anderzijds.

Ook prettig, dat u zoveel bronnen betrekt in uw betoog. Maar, een kaart van de geo-politieke situatie van de kaukasus uit het jaar 1060 is enigszins gedateerd. Tussen 1817 en 1864 heeft Tsaristisch Rusland de kaukasus uit imperialistische motieven ingelijfd. Er was geen sprake van roof- en plundertochten vanuit de kaukasus in Rusland. Dat verward u met de Turkse oorlogen ten tijde van Tsaar Peter de Grote (1710). Ook was er geen sprake van slachtingen tussen de kaukasus volken onderling. Uw beeld van het Tsaristisch imperialisme is te romantisch. Het westerse imperialisme in Afrika was er ook niet om de arme negertjes de beschaving te brengen.

Ik zit niet op een salafistisch kalifaat op de kaukasus te wachten, maar goedbeschouwt hebben de Russen daar net zoveel te zoeken als de Amerikanen in Vietnam.

IS / Turkije

Ik geloof direct, dat er veel onfrisse lijntjes tussen die 2 lopen. De familie Erdogan schijnt rijk geworden te zijn met de illegale IS-oliehandel.

Gifgasaanvallen

Zowel bepaalde rebellengroepen als Assad hebben gifgas ingezet. Dat is ook van beide partijen bewezen verklaard door de OPCW. In één en hetzelfde OPCW rapport wordt bij bepaalde incidenten IS als schuldige aangwezen en bij andere incidenten Assad. 

https://www.opcw.org/fileadmin/OPCW/EC/83/en/ec83dec05_e_.pdf

Zuid Chinese Zee

Het is te zot voor woorden, dat China de gehele Zuid Chinese Zee claimt als haar territorium. Zo bont heeft de USA het met de Caraïbische Zee nooit gemaakt. Bovendien is die Chinese claim nergens op gebaseerd. In de een of andere Chinese keizerlijke dynastie zal best eens een Chinese vissersboot daar zijn netten hebben uitgegooid. Op basis daarvan kan IJsland (Leif Eriksson jaar 970-1020) Newfoundland en Labrador van Canada claimen. 

Ike op 18-11-2017 20:12
@elegast op 17-11-2017 21:44
Het is een grote vooronderstelling dat ambtenaren het voor het zeggen hebben in Nederland en dat zij gek zijn. Ik ben zelf meerdere malen geconfronteerd met tijdelijke krachten bij de overheid. Soms worden ze ingehuurd uit name van een HALT project, soms werken ze er via een uitzendbureau of zijn ze geselecteerd via een recruiter en krijgen ze eerst een tijdelijk contract.
Als de overheid niet zelf deze krachten selecteerd, maar dit overlaat aan service verlenende bedrijven die er op gespecialiseerd zouden moeten zijn, krijg je de situatie dat iedereen op posities geplaatst kan worden bij de overheid en zijn de plaatsers machtiger, als zij denken te weten dat ze iets hebben over deze kracht, dat de onderhandelingspartij niet weet..
u zou ook kunnen redeneren dat het hele selectiesysteem kapot is en dat iedereen die eraan meewerkt een steekje los heeft.
Er worden grote commissies betaald voor het selecteren van de juiste kracht en de krachten die met een tijdelijk contract worden opgescheept, krijgen daardoor minder salaris. De procedures zou U ook kunnen omschrijven als het opgooien van een muntje met een vraag 'kop of munt'. Het verschil is alleen dat er veel geld word betaald voor het opgooien van het muntje.
In een proeftijd kan elke kracht makkelijk ontslagen worden en ook de overheid zelf kan iemand goed uitproberen en ontslagen en weinig of geen ontslagvergoeding schuldig zijn.
Men laat dit echter door de particuliere sector doen.
Bij beide sectoren kan er gelogen worden door de kandidaat, door de bemiddelaar, door de HR functionaris en door diegene die de kracht nodig heeft op de werkvloer.
Het zou beter zijn als men weer teruggaat naar het opgooien van het muntje. Ik zie geen voordelen in andere procedures. Het is alleen maar kostenverhogend.
Uiteindelijk bepalen de politici welke wetten en welke maatregelen van kracht worden en wie bepaald welke politicus veel steun krijgt en geld? Het bedrijfsleven of andere lobbies?
Wie selecteert de topmanagers en topambtenaren en politici? Gebeurt dit allemaal met een psychologische test? Zoals ook de uitzendkrachten en werklozen dit soort tests krijgen en soms ook studenten? Wie doet de psychologische tests? Zijn het gekken die selecteren? LOL.
Ike op 18-11-2017 20:52

@Een ander geluid op 18-11-2017 19:30

Ahmet Üzümcü is de directeur generaal van de OCPW. Zoiets als Saudi Arabië voorzitter is van de VN mensenrechtencommissie met steun van het Westen. 

https://en.wikipedia.org/wiki/Ahmet_%C3%9Cz%C3%BCmc%C3%BC

Ik vind het heerlijk als U deze organisatie serieus neemt en ervan verwacht dat deze man Turkije zou veroordelen. Denkt U dat hij geen famillie of mensen heeft waar hij om geeft?

Het kantoor van de OCPW staat in het NAVO land Nederland in de stad Den Haag. Dezelfde stad als het Internationaal Gerechtshof. Zouden wij daarom een onafhankelijk oordeel van hen mogen verwachten? Onder een regering die naar de pijpen danst van.....?

Het is inderdaad zot dat U de Zuid Chinese Zee vergelijkt met de Carabische Zee. Amerika heeft dit altijd gezien als zijn achtertuin en vijver en dult daar geen enkele tegenstander. Zij hoeft dit ook niet zelf te verklaren. Haar marine vaart er continue en heeft er basis, alsmede haar partners. Verder word het gebied geregeerd door NAFTA en men heeft daar ook de Riogroep.

De Amerikaanse basis in de Carabiën;

http://1.bp.blogspot.com/-j_bwCMhmER8/T-UtyV75OdI/AAAAAAAABow/-yYEm1uLB-E/s1600/53613-1205443966-0-l.jpg

De Amerikanen hebben er nogsteeds een basis op Cuba en een basis op Puerto Rico en gebrukt het hele gebied inderdaad als zijn achtertuin en vijver.

Ik ben blij dat U inziet dat Erdogan de Ottomaan zijn handen overal heel diep in heeft zitten. Zonder hem was de strijd daar bijna onmogelijk geweest. Hij staat uiteraard aan de soenitische kant van IS en AL Qaida en SA en de Turkmenen en wil absoluut voorkomen dat de Koerden een strook land naar de zee veroveren. Aldsu geschiede. Voor Irak, Iran en Armenië gelden hetzelfde. Olie in en uit Mosul en Kirkuk vliegen is niet echt mogelijk ;) Elke keer dat er vrachtwagens met olie of gas uit Koerdisch gebied vertrekken zullen ze ergens tol moeten betalen. Hetzelfde geld voor een eventuele pijplijn.

Het kaartje geeft de problematiek aan van volkeren. Over de eeuwen heen zijn daar volkeren verdreven en vermengd. Zij kunnen daar flinke weerstand bieden tegen elke overheerser. Over de tijd probeert iedereen het gebied onder controle te krijgen. Vandaar dat men IS daar uitzet om het vervolgens zogezegd te gaan bevechten zoals de VS dat in Afghanistan deed met zijn moslimstrijders tegen de Sovjet Unie. Zie de vele boeken over de strategiën en Brezinski die daar gevolgd is en dat Bin Laden daar een thuis vond omdat hij daar zou hebben gevochten tegen de Sovjets met de Taliban en de database van huurlingen (Al Qaida).

Een ander geluid op 19-11-2017 15:32

Ike op 18-11-2017 20:52

U zegt:

Het is inderdaad zot dat U de Zuid Chinese Zee vergelijkt met de Carabische Zee. Amerika heeft dit altijd gezien als zijn achtertuin en vijver en dult daar geen enkele tegenstander.

Mijn reactie:

Zucht. Het klopt aantoonbaar niet, wat u nu allemaal weer beweert. Hoewel niet harte, duldt de USA al sinds 1-1-1959 het communistische Cuba. Nota bene ook nog eens een trouw bondgenoot van Rusland, waar de Russen van 1962 tot 2002 een basis (Lourdes SIGINT) hadden.

OPCW is volledig onafhankelijk. Dacht u, dat Rusland, China enz. iets anders zouden accepteren ?

Internationaal Gerechtshof idem. 

Het feit, dat een organisatie de hoofdzetel heeft in een bepaald land, betekend in westerse landen niet dat die organisatie ook naar de pijpen danst van dat land. Goed voorbeeld is Unesco, met zijn zetel in Parijs, dat gedomineerd wordt door de dictaturen van de 3e wereld. Zozeer zelfs, dat de USA en Israël inmiddels opgestapt zijn. 

Turkije en Saoedi Arabië hebben momenteel erg kille relaties. O.a. vanwege conflicterende belangen betreffende Qatar, maar dat heb ik u al eens uitgelegd.

Gezien de status van Puerto Rico (beheerd door de USA) is het niet zo vreemd dat de USA daar een basis hebben.

Ik vraag me overigens af hoe oud dat kaartje van de bases in de Caraïben is............ Lijkt me ook aardig gedateerd !  Jaren 1960-1970 schat ik in......

Wordt een beetje moeilijk praten zo. 

Ike op 19-11-2017 17:23

@Een ander geluid op 19-11-2017 15:32

Het is inderdaad heel moeilijk praten als iemand alles negeert. Op dit moment zijn er plannen voor mee basis en wil men ook een regimesverandering en uiteraard daarna ook een basis in Venezuela.

De OPCW word genegeerd door Rusland en China omdat het niet onafhankelijk is.

U zegt het zelf al, dat democratie onder landen onwenselijk is, verwacht U iets anders van regeringen t.o.v. kiezers?

Goed voorbeeld is SA als hoofd van de mensenrechtencommissie en leverancier en bevoorraader van IS.

U negeert gewoon een mening die niet overeenkomstig is met die van U. En voor mij spreken die 'feiten' voor zich. Kijk maar op de grond in Syrië wie wat bezet houd en daar niet gevraagd is door de wettelijke regering van Assad. Kijk maar naar Irak waar gebieden en basis bezet worden gehouden en kijk maar naar Turkije waar nogsteeds een grote luchtmachtbasis is van een vreemde mogendheid.

U leeft in een fascistisch rijk dat maar blijft uitbreiden onder het mom dat er een dreiging is van buitenaf en U wenst gewoon de waarheid niet meer onder ogen te zien. De dreiging van buitenaf is door het rijk zelf gecreëerd........

Het negeren van wereldorganisaties omdat machten die naar hun hand zetten is gevaarlijk voor de wereldvrede. Dat zou U moeten geleerd hebben van WWII.

Vrede op 19-11-2017 21:19

Wat wel gezegd mag worden is dat de vrouwen en kinderen met bomgordels dit zeer hoogstwaarschijnelijk niet uit vrije wil deden.

Het is algemeen bekend dat isis menselijke schilden gebruikt om te voorkomen dat ze beschoten worden door de Amerikanen.

Precies dezelfde tactiek die al jarenlang in Gaza door organisaties als Hamas word toegepast.

En deze menselijke schilden zijn gevangenen uit de locale bevolking,

waaronder ook de Jezidi vrouwen die in 2014 zijn gevangengenomen en die door de meeste mensen vandaag de dag alweer vergeten zijn.

Voor wie Engels kan,

heb ik hier enkele links die een wat genuanceerder beeld geven van de hele situatie.

De veiligheid van deze menselijke schilden en gevangengenomen slavinnen is wat heel erg heeft meesgespeeld bij de moeilijke beslissing van de VS.

Het komt erop neer dat Amerika voor hetzelfde grote dillemma staat als Israel al jarenlang staat.

Namelijk het uitschakelen van terroristen zonder de onschuldigen te raken.

Uit de Jerusalem Post:

http://www.jpost.com/Middle-East/Syrian-anti-ISIS-fighter-to-JPost-They-took-the-sex-slaves-with-them-514281

http://www.jpost.com/Middle-East/SDF-Syrian-Islamic-State-fighters-evacuate-Raqqa-city-507436

http://www.jpost.com/Opinion/ISIS-committed-genocide-of-Yazidis-while-world-watched-457209

Wim op 20-11-2017 03:35

Voeg al bekende website aan toe, hoe wij Europa nog verder zal afdwalen wegens zich onbewust zich meer naar het oosten gericht. Zonder dit zogenaamd de echte bedoeling is, maar wel op verschillende latente manieren daar wel aan leiding aan geeft, en ook wel teden voor zal zijn, maar tot hoever zal diy moeten leiden, ook grote vorm van zwakte en angst betekend, omdat de verantwoordelijke politiekers in Europa telkens de andere kant kijken, of de tolerantie is oneindig. Zie de geweld van Brussel en veel jongere marokaanse moslims, die al van 12 à 13 jaar al mee express mee de schade veroorzaken, om hun te laten gelden, mooi vb, tot wat het allemaal leid, als er geen gezag en regels meer worden toegepast en hardhandig dient opgetreden te worden, maar niet gebeurt.

Zie website van hoe de auteur zelf over schrijft en bekijkt zelf zijn bedenkingen over heeft, over waar het naar toe gaat, en dit met medewerking van Europa. Het zal wel degelijk verder uit de hand lopen, en mij ook niet zal verbazen, indien men geen juist beslissingen wil nemem, of totaal te weing inzicht heeft in de volledige problem-atiek, die echt dringend nodig zijn. De verantwoordelijke gezagdragers hebben blijkbaar geen vat op de situaties, die zich op verschillende vlakken zich verder aan ontwikkelen zijn. Momenteel is er al tijd met Imaans, die het nog erger maken bij de alachtone jongere moslims, om hun eigen levenswijze volledig eigen te maken, via de strikte koran, en die in de toekomst steeds minder rekening gaan houden, met andere bugers die geen moslim zijn. De jongere moslims gaan hun steeds meer hun laten gelden, via hun levenswijze, die ook op geven moment ook gaat botsen met de westerse levenswijze, en dit is al zichtbaar en zal zich steeds verder naar die richtmg evolueren. Voor spel dit al op voorhand en ook steeds meer merkbaar zal worden in de toekomst. Dit wil zeggen, dat het ook niet alleen van het I.S geweld gevaar komt, maar ook van binnenuit, maar op en andere wijze zich zal manivesteren. Dit is nu niet op dezelfde wijze, maar dit samenlevingsgevaar of scheiding zit er aan te komen en dit wordt veroorzaak door Imans, die terug willen naar de volledige koran opleggen op strikte manier ook gaan leven en geen rekening meer zal worden gehouden, t.o.v. andere burgers of maatschappij en volledig naar hun tradities en levenwijze zich met de tijd ook zullen afzonderen, t.o.v. de maatschappij waarin zij leven. Hierdoor creëert men hun eigen strikkte levenwijze met hun eigen wetten, die tot eigen macht en regels en normen en waarden zich afzetten, t.o.v. de maatschappij waarin zij nu leven. Zie dit nog zover komen en ook zal gebeuren en volledig hun eigen regels en wetten zullen bepalen, met verstrekkende gevolgen, plus hun eigen moslims scholen zeker niet uitsluit. Zou zeggen, dat de politiekers maar verder blijven slapen of de andere kant blijven kijken, en tegelijk ook nog meer immigranten laten komen, wegens Europa toch nog kapitaal hebben, om uit te delen. Hoeft toch niet gewerkt te worden, want hebben toch onze eigen regels en wetten binnenkort. Dit zal dan wel degelijk nog de wekelijkheid kunnen worden, omdat wij toch zo lief moeten zijn en willen zijn en rekening houden met de bepaalde moslims. Die ten alle tijden moeten beschermd worden, het aller belangrijkste momenteel is. Bepaalde moslims juist het tegenovergestel al aan doen zijn, omdat wij zou dom zijn. Dat is de waarheid, maar niemand zo wil bekijken, daar zal men zeker nog het verst mee komen, die zo voort politieke verantwoordelijke en politie verantwoordelijken. Dit zijn wel de moslims die de andere kant op willen gaan, en vooral de jongeren die hun indentiteit nog niet volledig gevonden hebben. Dit gaat nog wel degelijk veranderen en hun moslim geloof en de losgeslagen jongeren, die geen doel meer voor ogen hebben in de maatschappij, en tegelijk geen belang echten aan waarde of respect en schijt hebben aan alles. De vb. al meer dan duidelijk zijn, maar niet voor de verantwoordelijke, die er totaal nog geen benul van hebben, van wat er zich eigelijk allemaal zich in afspeeld met de probleem moslim jongeren en andere gevolgen in de maatschappij, nog altijd niet te gronden beseffen, zou mij ook helemaal niet verbazen.

 

Europa: vernietigd door de onverschilligheid van het Westen?

Wim op 20-11-2017 13:45

Beste Wim, geen inhoudelijke discussies over het auteursrecht, houd u aan de siteregels, dan zit u veilig wat dat betreft. Wat andere sites doen is niet relevant. Mod.

vijgeboom op 29-11-2017 07:36

Er komt een dag dat er op meerdere plekken tegerlijk aanslagen worden gepleegd zoals men het plan wil uitvoeren. En dan roept het volk om veiligheid en dan komt de chip op ieder mens.

Pagina12
Commentaar
Jouw naam/bijnaam
Website url
E-mail
Je Punt profiel
Hou mij op de hoogte
Ik wil op de hoogte gehouden worden
Dit is een verplicht veld
Laatste Reacties

Rubrieken
Site Info
Email adres Administrator:
xandernieuws@gmail.com
 
Email adres Moderator:
modxnieuws@gmail.com
 
Overnemen eigen artikelen (in blauw en rood onder Headlines) alleen met toestemming.

Reacties, tips en opmerkingen worden erg gewaardeerd en altijd gelezen, maar vanwege het zeer grote aantal ben ik helaas niet in staat om (tijdig) op alle emails te reageren. Graag hiervoor uw begrip!

Privacy Bescherming:
 
Indien u Xandernieuws, dat bij Mijndomein is ondergebracht, leest en reageert op de Xandernieuws forums, doet u dat vrijwillig en is uw IP adres en emailadres- indien u dat vermeldt - bekend en wordt opgeslagen. Ook uw (nick) naam waaronder u post wordt opgeslagen. Xandernieuws zal uw gegevens nooit aan derden doorgeven. Indien u zich opgeeft voor het ontvangen van de nieuwe artikelen per email, zal Xandernieuws ook die gegevens nooit aan derden geven. We houden uw gegevens privé, tenzij de wet of rechterlijke macht ons dwingt uw gegevens aan hen te verstrekken. Datalekken in het systeem vallen onder de verantwoordelijkheid van Mijn Domein.



Domeinregistratie en hosting via mijndomein.nl