Headlines
Actuele Discussies

 

Abonneren

Abonneer je nu voor nieuwe artikelen op deze website!

Arabische Liga met spoed bijeen over mogelijke oorlog met Iran en Libanon

Iran en Hezbollah controleren inmiddels Palestijnse terreurgroepen Hamas en Jihad Islami, en bereiden derde front tegen Israël voor – Oorlogsdreiging Noord Korea nog even groot: Amerika stuurt drie vliegdekschepen en bereidt preventieve aanval voor

 
Saudische F-15. (Foto: Getty Images (6)).

Op verzoek van Saudi Arabië komt de Arabische Liga in een spoedzitting in Caïro bij elkaar vanwege de ‘Iraanse bemoeienissen’ in de regio. Er zijn berichten dat de Saudi’s ondertussen hun gevechtsvliegtuigen mobiliseren, om de Iraniërs te laten zien dat het menens is en een oorlog niet wordt uitgesloten. Ook rond Israël lopen de spanningen weer verder op. De Palestijnse terreurgroepen Hamas en Jihad Islami waarschuwen dat de Joodse staat ‘met vuur speelt’ na het opblazen van een ‘terreur tunnel’. In het noorden kruipen Iraanse- en Hezbollah troepen in Syrië –met instemming van Rusland en de VS- steeds dichter naar de grens met Israël toe.

 

Volgens Egyptische media zou de spoedzitting al het aanstaande weekend kunnen plaatsvinden. In de gespannen regio maken vooral Saudi Arabië en Israël zich grote zorgen over de snel groeiende Iraanse invloed en dominantie. De Saudi’s zouden inmiddels hun F-15 gevechtsvliegtuigen gereed maken voor een eventuele aanval op Libanon. Vorige week werden Saudische burgers al opgeroepen om het land zo snel mogelijk te verlaten.

Libanon in de vuurlinie

De inwoners van Libanon zijn terecht bang dat ze in de vuurlinie komen te liggen van een oorlog tussen Hezbollah/Iran en een ongedachte gelegenheidsalliantie tussen Israël en Saudi Arabië. Naast het destabiliseren van Libanon, wat premier Hariri zijn functie deed neerleggen, wordt Iran tevens als schuldige aangewezen voor de verwoestende burgeroorlog in Jemen en de voortdurende onrust in Bahrain. Het ‘Iran vriendelijke’ Qatar werd door een Arabische economische blokkade getroffen. (1)

Turkije zal niet werkeloos toezien

Qatar kreeg vervolgens politieke en militaire steun van Turkije, dat enkele honderden soldaten naar het Arabische oliestaatje stuurde. De islamofascistische Turkse dictator Recep Erdogan dreigde al ettelijke keren Syrië binnen te vallen om de ‘rust’ te herstellen. Ook blijft de Turkse heerser zich agressief uiten tegen Israël. Het valt dan ook te verwachten dat Turkije niet werkeloos zal toezien als er inderdaad een aanval op Libanon en Hezbollah komt, en mogelijk ook op Iran zelf.

‘Iran vrije zone’ van 20 kilometer een farce

Israël maakt zich grote zorgen over een deal tussen de presidenten Putin en Trump, die het toestaat dat Iraanse- en Hezbollah troepen in Syrië voor onbepaalde tijd tot 20 kilometer van de grens met Israël mogen blijven (2). Volgens de Israëlische inlichtingenspecialisten van DEBKAfile is deze ‘Iran vrije zone’ langs Israël een farce, en hebben Iraanse militairen en Hezbollah strijder posities op 4 tot 15 kilometer van de grens op de Golanhoogte ingenomen (3).

Hamas en Jihad Islami onder controle van Iran, klaar voor derde front tegen Israël

Sinds het Israëlische leger twee weken geleden een ongekend lange ‘terreur tunnel’ opblies, waardoor 12 terroristen werden gedood, dreigen zowel Hamas, dat al jaren de scepter zwaait over de Gazastrook, en het rechtstreeks door Iran aangestuurde Jihad Islami met ‘vergelding’. Daarop dreigde generaal Yoav Mordecai dat Israël in dat geval ‘hard zal terugslaan’, niet alleen in Gaza, maar ook tegen ‘de jihadleiders in Damascus’.

Volgens de Israëlische specialisten staan zowel Hamas als Jihad Islami inmiddels onder bevel van Hezbollah leider Hassan Nasrallah, die op zijn beurt wordt aangestuurd door Iran, en met name de Iraanse generaal Qassem Soleimani. Bij de volgende grote oorlog, die hoe dan ook een keer gaat komen, zal Iran dan ook vrijwel zeker vanuit Gaza een derde front tegen de Joodse staat openen. (4)

Oorlogsdreiging Noord Korea nog even groot

Zo’n 8000 kilometer verder is de dreiging van een oorlog met Noord Korea nog altijd even groot, zo stelt James George Jatras in een analyse voor The Strategic Culture Foundation. President Trump kon op de Filippijnen geen deal sluiten met zijn Chinese president Xi Jinping over het oplossen van het conflict met Kim Jong-un.

Jatras wijst erop dat de partijen te ver uit elkaar liggen. De VS eist dat Noord Korea eerst zijn kernwapens van de hand doet, iets dat het regime in Pyongyang nooit zal doen, vooral omdat in Libië is gebleken hoe onbetrouwbaar de Amerikanen in het nakomen van afspraken zijn. Muammar Gadaffi gaf in ruil voor het opheffen van sancties en economische steun zijn (chemische) massavernietigingswapens op, waarna hij al een paar jaar later alsnog werd aangevallen, hijzelf vermoord, en zijn land in puin geschoten.

Een militaire aanval op Noord Korea is volgens Jatras nog steeds een serieuze optie, vooral omdat Trump vertrouwt op het oordeel van zijn militaire leiders. Dit zijn dezelfde ‘experts’ die Trump in april vertelden dat de Syrische president Assad zijn eigen volk vergaste. ‘En boem! Hij lanceerde kruisraketten (op een Syrische luchtmachtbasis).’

De voorbereidingen voor een preventieve aanval zijn dan ook in volle gang. Drie vliegdekschepen zijn onderweg naar de wateren rond het Koreaanse schiereiland. Jatras: ‘En dit is het leuke eraan: als dit inderdaad op een enorme ramp met honderdduizenden doden uitloopt, dan zal Trump van dit alles de schuld krijgen, en zullen ze hem afzetten. Over een ‘win win’ situatie voor de Deep State oorlogshitsers gesproken: zo komen ze van Kim èn Trump af!’ (5)

 


Xander

(1) Zero Hedge
(2) Zero Hedge
(3) DEBKA
(4) DEBKA
(5) Strategic Culture Foundation via Zero Hedge
(6) Afbeelding: Getty Images (vrij voor redactioneel en niet commercieel gebruik)

 

Indien u wilt reageren op het forum.

 1. Geen hele woorden en/of zinnen in hoofdletters schrijven, wat als schreeuwen wordt gezien. Ook uw Nick name, max. 2 woorden, niet geheel in hoofdletters .Uw nickname mag geen naam zijn van een bekend publiek persoon. Uw posting wordt dan verwijderd.
 2. U kunt accenten aanbrengen middels max. 3 vetgedrukte woorden per posting, cursief of onderstreept.
 3. Posten in zwarte letters op witte achtergrond.
 4. Holocaust ontkenning of het bagatelliseren ervan. Postings worden verwijderd.
 5. Onacceptabele postings, provocaties, schuttingtaal, persoonlijke aanvallen of uitschelden kunnen uw postings zonder mededeling worden verwijderd evenals bij de andere punten.Het beheer kan er ook voor kiezen uw posting aan te passen. 
 6. Lees de Siteregels  http://xandernieuws.punt.nl/content/2009/04/siteregels
 7. Lees de Disclaimer http://xandernieuws.punt.nl/content/2012/01/disclaimer
 8. Geen artikelen of postings van andere websites kopiëren en op dit forum plakken, dit i.v.m. auteursrechten en schadeclaims. Schrijf introductie en verwijs naar de URL van de betreffende website. Uitzondering Wikipedia daar kan het wel evenals Bijbelcitaten.
 9. Plaats geen hyperlinks maar de url van de website, i.v.m. de wet op de auteursrechten. Uitzondering Wikipedia en Bijbelcitaten. Op elk plaatje wat u bij uw naam plaatst zit auteursrechten op, ook al staat dat er niet bij vermeld. Zoek een plaatje dat vrij is van auteursrechten.
 10. Dit is een Nederlands forum. Engelse commentaren vertalen naar Nederlands.
 11. U houdt één vaste nickname aan. Bij verandering van uw nickname ,maak daar melding van op het forum. Post u stelselmatig onder verschillende nicknames dan worden uw postings verwijderd.
 12. Gasten die gefocust zijn op het demoniseren van één bevolkingsgroep. Postings worden verwijderd.
 13. Het vermelden van persoonlijke informatie over een forumgast is niet toegestaan, posting wordt verwijderd. 
 14. Indien het topic niet over een bijbels thema gaat dan alle geloofsdiscussies op het Geloofsforum.
 15. Postings van, naar en over gasten die hier niet meer posten worden verwijderd.
 16. Wees bedachtzaam en let op uw woordkeuze en formulering in uw postings, wat u op het internet plaatst blijft daar staan. Post niet onder uw eigen naam maar gebruik een nicknaam.

Allen: Er is hier een geblockte poster bekend onder de naam Elia , die onder uw naam wil  posten.

Plaats een email onder uw naam in het reactievenster, zodat uw naam niet oneigenlijk gebruikt wordt. Deze spammer kan wel uw naam gebruiken maar heeft geen weet van uw email. Het emailadres dat u gebruikt is niet zichtbaar op het forum. Postings zonder een email worden niet gepubliceerd.  Mvg. Mod.

Geloofsdiscussies naar Geloofsforum. Nodig uw gesprekspartner uit om op het Geloofsforum   Ik Geloof..(Geloofsforum 31)  verder te praten.

Reacties

Levi op 13-11-2017 14:11

De opmaat tot ezechiel 38+39

PJ op 13-11-2017 14:19

Na de zwaarddans van de president in Saoedi-Arabië lijkt het er wel op dat het plan onder Bush om zeven landen te vernietigen opnieuw springlevend is. Straks wordt het Midden-Oosten één groot Syrië. Een oorlog met een tweede front in Oost Azië. Een aanval op Noord Korea zal onmiddellijk tot een patstelling leiden, dezelfde patstelling die in 1953 de wapenstilstand noodzakelijk maakte, een patstelling met zeer veel slachtoffers bij beide partijen in het conflict, ook een massa gesneuvelde Amerikanen. Ondertussen is de EU met een bevraging gestart over het zogenoemde "fake news". Hier kan u een .pdf hierover downloaden en ook na inloggen uw mening kwijt: https://ec.europa.eu/info/law/better-regulation/initiatives/ares-2017-5489364_nl

Juliana op 13-11-2017 14:35

Er is al een redelijke aardbeving geweest in Iran en Dutchinse een christelijke (jawel) expert in voorspellen van aardbevingen voorspelt een heel.grote weldra in Iran met gevolgen voor vele andere gebieden 

Hij is al serieus tegengewerkt want elite wil niet dat bevolking zo precies wordt gewaarschuwd want zijn voorspellingen zijn praktisch allemaal uitgekomen  zelfs die van Japan in 2011 heeft hij voorspeld dus zoals ik altijd geloofde een aardbeving door onze God veroorzaakt en niets anders

Tom Hendrix op 13-11-2017 14:54

De duivel gaat briesende rond, ziende wie hij verslinden kan. In mijn optiek bevinden we ons in de eindtijd. Het kwaad manifesteert zich steeds openlijker. Enkel het geloof op Christus Messias is mijn hoop. En wie het waagt Israël aan te vallen, zal een "zware pijp", roken.  Al met al is het een lugubere ontwikkeling in de wereld, tenminste is dat mijn bescheiden mening.

willy op 13-11-2017 15:25

Het is duidelijk dat pesident Trump en zoon van de leider uit Saoedi-Arabie het Midden-Oosten willen hertekenen. Bin Salman is een zeer gevaarlijk man die een gevaarlijk spel speelt in de regio . Het is duidelijk dat Saoedi-Arabie uit is met een oorlog met Iran want deze laatsten zitten reeds in Syrie en libanon en zullen daar niet meer weg gaan. Het bloedige conflict in Syrie en Irak is hiermee nog niet gedaan , Iran wil zeker Israel aanvallen als er ook maar iets mis zou gaan en dat kan altijd. Ook Iran heeft een grote invloed in de regio en veel belangen . Mocht heel de boel escaleren dat zal de VS voor Israel opkomen en misschien ook de Saoedies het gevaar is dat deze grote oorlog ook naar Europa zal overslaan en dan zijn de gevolgen niet meer te overzien. Een eventuele oorlog in Libanon zou heel de regio aan de grond van de afgrond brengen dus laat ons hopen dat het niet zover hoeft te komen? Shalom

vlokje op 13-11-2017 15:58

Tom Hendrix op 13-11-2017 14:54

sorry tom israel volgt heden het pad van de nwo van de v.m. ,ipv de God van abraham

dat is zichbaar in de vlag met blauw en hexagram,en zij zal daar nog een hoop zure vruchten van plukken.

....maar dat is een zaak van God en niet van mensen,

ps met de s.a. kan israel wel eens het gevreesde 7-jarige verbond gaan sluiten

Jerommeke op 13-11-2017 15:58

@ Tom Hendrix op 13-11-2017 14:54  Ik ben het volledig met u eens. Het wordt sneller steeds erger.

vlokje op 13-11-2017 16:22

..........en zo kan ik mij voor stellen dat Saoedi-Arabie de profetische voorspellingen onder gaat, van woestenij waar nooit meer een tent zou worden opgezet.

denk hier aan: als bekent wordt dat Saoedi-Arabie terrorisme financieel steunt, wordt israel ook schuldig verklaart met alle gevolgen vandien

kandidaten met kernwapens zat: turkeij, iran, amerika, rusland,china, japan (met over kill actie van alle kanten)

zou niet weten waarom maar: noord korea?

rescue op 13-11-2017 16:25

Een oorlog tegen Iran zal niet zo maar gaan. Rusland is de partner van Iran en Syrie dus als er een oorlog tegen Libanon of Syrie komt dan is ook een conflict met Rusland onvermijdelijk. En welke zijde kiest Turkije? Het oprichten van IS door de CIA en Saoedi-Arabië tegen Assad heeft precies het tegenovergestelde resultaat gehad, namelijk dat het voor Israel nu gevaarlijker is dan ooit. De geschiedenis herhaalt zich voor Israel, het steunen op de politieke intriges inplaats van op God zal een desastreus einde hebben, Zach.12-14.

hubo op 13-11-2017 17:01

Ik heb persoonlijk niet de indruk dat er van de Iraanse aanwezigheid in Syrië en van Hezbollah,Hamas en Jihad Islami een serieuze dreiging voor Israël uitgaat,maar ik kan me voorstellen dat Amerika in samenwerking met Saoedie Arabië en Israël denken zo de situatie  beslissend in hun voordeel te doen kantelen.Het is tamelijk ongewis wat daarin de rol van Turkije zal zijn.Toch nog altijd een NATO-bondgenoot.Ik kan me wel voorstellen,dat die door zouden willen stoten in Libanon en Noord Syrie,maar dat is makkelijker gedacht dan gedaan en ze hebben er geen logistieke opbouw voor en heb je natuurlijk ook niet zomaar voor elkaar en in deze tijd gaat dat niet zomaar ongemerkt.En wat is de rol van Rusland.Van de amerikanen weten we dat ze onbetrouwbaar zijn.Aan de ene kant werken ze meer aan zo'n grenszone,maaar tegelijkertijd zijn ze misschien al voorbereid op een conflict waar ze hun voordeel mee denken te kunnen doen,zonder dat ze zelf deel hoeven te nemen.Dat is de positie waar ze het liefst in verkeren en als het ze lukt,hebben ze het weer 'mooi' voor elkaar en als het niet lukt,kan het ze verder niets schelen.Hoe reageren de russen?Als ik Putin was,zou ik Riaad preventief fijntjes langs diplomatieke weg even laten weten,dat als ze zo doorgaan,Saoedie Arabië wel eens rekening zou mogen houden met een preventieve aanval van russische kant.Maar goed,ik ben Putin niet en weet verder niet wat er allemaal precies speelt,maar ik denk altijd dat dat de reden is,waarom ik destijds ben afgekeurd voor het leger.

Benny op 13-11-2017 17:02

de Gog-Magog oorlog in de maak?????

hubo op 13-11-2017 17:04

Wat Korea betreft,het is maar wat je leuk noemt,maar het zou inderdaad zo kunnen zijn,dat het spel zo gespeeld wordt,dat Trump wordt gebruikt voor een aanval op Korea en dat ze al hebben ingecalculeerd,dat ze zich zo in de nasleep daarvan van hem kunnen ontdoen.

Juliana op 13-11-2017 17:40

@ rescue.  goed gezegd het huidige Jeralem is onrein vanwege de vele hoererijen  de stad Jeruzalem zal nog verwoest worden daar kan God niets mee doen en zal er een nieuwe heilige stad van God uit de hemel neerdalen voorgesteld als de bruid van het Lam Jeruzalem zal nog volledig worden vertreden door de heidenen onder leiding van de ac

cefas op 13-11-2017 17:45

De weeen komen steeds sneller. De Heere zegt: Ik zal het met haast volvoeren. Is het nu zover?

Qromel op 13-11-2017 17:48

En wij maar doorgaan met veronderstellen hoe de Profetieën vervuld gaan worden! Het Actueel Nieuwsforum en Geloofsforum naderen elkaar. Twee kanten van een medaille. Maar hoe dun de medaille ook wordt, er blijft een zijkant. Al is die maar één atoom breed. 

Qvic op 13-11-2017 17:58

Israël is net als de NAVO die al in paniek raakt en moord en brand schreeuwd, als in hun buurlanden de militairen van dat buurland dicht bij hun eigen grens komen maar wel in hun eigen land of er toestemming van het desbetreffende land om daar te zijn. Dus niets grensoverschrijdend. Dat Israël regelmatig bij hun buurlanden alles platbombarderen wat hun niet aan staat, daar mag niets over gezegd worden. Van wie is hier nu de hypocriet en dat Saoedi-Arabië het land Jemen plat bombardeert en daar Iran de schuld van geeft, omdat zij daar niet kunnen winnen om het land in te pikken. Want de olie voorraad in Saoedi-Arabië is over zijn top heen en daar in Jemen zit nog genoeg olie in de grond en door Jemen moest ook een oliepijplijn door heen. Daar was/is Iran weer niet van gediend. Dat Turkije nu ook in de strijd gooit is omdat de aanvoer van zeer goedkope olie van ISIS is opgedroogd en daar moet en zal een alternatief voor moeten komen. Al die oorlog spanningen draaien om de olie en daarvan de winsten. Dus m.a.w. het draait alleen maar om het grote geld.

Dat Amerika voorzorgmaatregelen treft om Noord-Korea te kunnen aanvallen is net zo iets. Want met welk recht heeft Amerika om Noord-Korea aan te mogen vallen?. Want het is constant Amerika die Noord-Korea wil betuttelen en hun eisen op wil leggen. Noord-Korea is enkel in de verdediging gegaan en heeft nu eindelijk een wapen die Amerika ook kan treffen. Hierdoor is Amerika ook kwetsbaar geworden en dat zijn zij niet gewent.

Tom Hendrix op 13-11-2017 18:13

@vlokje: 15.58. uur. Beste Vlokje, als Israël inderdaad weer afdwaalt, van de G'd van Abraham, Isaák en Jacob, dan ben ik het eens met uw reactie. Maar er staat ook in het O.T. dat de volkeren zich zullen vertillen aan Sion/Jeruzalem.  Ik weet dat niet goed te plaatsen. In ieder geval dank voor uw reactie.

Tom Hendrix op 13-11-2017 18:15

@rescue: 16.25. uur. Daar is ook wat voor te zeggen, rescue.

Een ander geluid op 13-11-2017 18:17

Wat zou Saoedi Arabië dan precies willen bombarderen in Libanon ? En wat wil men daarmee bereiken ? 2 belangrijke vragen lijkt mij !

Er valt voor Saoedi Arabië niet zoveel te winnen in Libanon. Ze bemoeien zich al een paar jaar militair met de burgeroorlog in Jemen, zonder noemenswaardig resultaat. Of het resultaat moet zijn, dat de sjiietische Houthi-rebellen in hun opmars tot staan gebracht zijn en dat er nu een soort van patstelling is in Jemen. Verslagen zijn de Houthi's in ieder geval nog niet en daar ziet het zonder grondoorlog ook niet naar uit. Als het Saoedi Arabië al niet lukt om af te rekenen met de Houth's, dan lijkt me hezbollah helemaal een maatje te groot voor de Sjeiks in Riyad. 

Daarnaast; hoe zouden de Saoedische gevechtsvliegtuigen willen vliegen ? Via Jordanië en Syrië....... ? Over Israël zeer waarschijnlijk niet. Blijft over: via Egypte (Sinaï) en de Middellandse Zee. Eigen tanker-vliegtuigen heeft Saoedi Arabië niet. Dus de USA zouden dit sowieso moeten faciliteren met hun tankvliegtuigen. Als de USA niet meewerken, valt er voor Saoedi Arabië helemaal niets te bombarderen in Jemen, dat naast de deur ligt, laat staan in Libanon............... 

Conclusie: ik zou me er niet zo druk over maken !!! 

Een ander geluid op 13-11-2017 18:21

Wat de Syrische gifgasaanvallen betreft; het zijn niet alléén de militaire experts van de USA, die concluderen dat Assad gifgas tegen zijn eigen bevolking inzet. Diezelfde conclusie hebben de VN en de OPCW ook al getrokken op basis van de bewijslast uit onafhankelijk VN-onderzoek  !!!!

Het enige dat Assad beschermt, zijn de veto's van Rusland en China.

Een ander geluid op 13-11-2017 18:28

Militaire experts en adviseurs van Trump hebben al aangegeven, dat er zonder grondoorlog in Noord-Korea het NK kernwapenprogramma niet valt uit te schakelen. 

Die grondoorlog gaat er ook niet komen, zonder toestemming van China. Aangezien China hier nooit mee gaat instemmen, gaat die US aanval er ook niet komen. Tenzij Oen zelf een aanval uitvoert en zo dom is het kleine raketmannetje ook weer niet. 

Qromel op 13-11-2017 19:11

Blaas je hun tunnel op, worden ze nog kwaad ook.

Qromwel op 13-11-2017 20:23

Tom Hendrix op 13-11-2017 18:13: Dat is het al, zij loochenen de Zoon.

Robie op 13-11-2017 21:40

@Een ander geluid op 13-11-2017 18:21(Wat de Syrische gifgasaanvallen betreft)Ik heb wat rondgezocht hierover,maar er is geen enkel bewijs hiervoor,geen enkel onderzoek is gegaan zoals het hoort.Alles wat ze hebben is van dubieus oorsprong,zelfde als met die wapens die Irak zou hebben.

daarom willen de Russen en Chinezen er niet aan,zijn er klaar mee.
Ike op 13-11-2017 21:46

@Een ander geluid op 13-11-2017 18:21

Je bedoelt de VN nadat ze Carla Del Ponte op een zijspoor hadden gezet nadat zij als hoofd van de VN onderzoekscommissie had geconcludeerd dat het niet Assad was geweest en nadat meerdere experts hadden geconcludeerd dat gifgas was gebruikt waarvan sporen waren aangetroffen in Turkije bij een zending uit ...    en niet afkomstig was van Assad.

https://www.activistpost.com/2013/08/new-chemical-weapons-attack-in-syria.html

https://www.activistpost.com/2013/06/new-un-chemical-weapons-report-on-syria.html

"De VN commissie van Onderzoek bestrijd grotendeels eerdere rapporten van zijn eigen VN onderzoekers naar de aard van het gebruik van chemische wapens in Syrië."

@Een ander geluid op 13-11-2017 18:17

Vanaf hun noordelijkste vliegveld in SA, kan SA Libanon wel bereiken en ook via de vliegvelden die hun strijders bezet houden in Syrië en vanuit Turkije ook. Dat was weer een slecht argument van U.

Anna op 14-11-2017 09:05

Levi en anderen..........het zou inderdaad kunnen zijn dat we dicht tegen de Ezechiël 38 en 39 profetieën aan zitten......

God gaat door met zijn Geprofiteerde werk..... voor ons geldt eens temeer; oordeelt niet want God zegt “ mij komt de wrake toe” Onze God is veel machtiger en groter dan wij kunnen bevatten...... zo ook in zijn handelen in het midden oosten waar Hij zijn eigen geschapen volk Israël zal beschermen en uit redden........ veel profetiën zijn alreeds in vervulling gegaan...... maar het lijkt op een climax uit te lopen........Hoe en Wanner daar moeten we uiterst terughoudend mee zijn zeker ook met wat we zeggen....want......Israël ...... het is en blijft Zijn Oogappel! God heeft zelf tegen  Abraham gezegd “ wie u zegent zal gezegend worden “ en God heeft deze woorden nooit ingetrokken......Dit geldt ook vandaag voor ons......Ook vandaag, ondanks alle zonden en gebreken in Israël ; zorgt God voor hen!!!! .....Jezus zegt wie zonder zonde is werpe de eerste steen..........Netanyahu weet heel goed dat hij premier is van een land onder “ bestuur van God” alleen dat verteld de pers hier niet........onze pers, die wil niets meer met God te maken hebben...... 

Paulus heeft de verhoudingen goed gezien hij zegt; Want broeders en zusters, opdat gij niet eigenwijs zoudt zijn wil ik u niet onkundig laten van dit geheimenis: een gedeeltelijke verharding is over Israel gekomen, totdat de volheid der heidenen binnen gaat, en aldus zal gans Israël behouden worden. ( deze verharding/ verblinding is door God zelf bewerkstelligd, om onzentwil en deze tijd lijkt nu op een eind te komen...... Deut 29:4 God gaf hen een geest van diepeslaap, ogen om niet te zien en oren om niet te horen tot op de dag van heden) Het evangelie is inmiddels over de hele wereld verkondigd ( via internet gaat dit razend snel) En de Vijgeboom bloeit inmiddels al bijna 70 jaar.... een generatie!!!!!Math 24. 

Paulus zegt verder: Door hun val is het heil tot de heidenen gekomen om hen ( de joden ) tot naijver op te wekken. Betekent nu hun val rijkdom voor de wereld en hun tekort rijkdom voor de heidenen, hoeveel temeer hun volheid. ( en gezien de huidige ontwikkelingen kunnen we wel eens heel dicht bij deze volheid zijn) Paulus zegt verder Ik spreekt to u heidenen, Want indien hun verwerping de verzoening der wereld is , wat zal hun aanneming anders wezen dan leven uit de doden. Verder zegt Paulus beroem u niet tegen de takken......( indien gij u ertegen beroemd, ) niet gij draagt de wortel maar de wordtel draagt u......indien God de natuurlijke takken ( Israël ) niet gespaard heeft Hij zal ook u niet sparen....

Zij zijn naar het evangelie vijanden om uwentwil, naar de verkiezing zijn zij geliefden om de vaderen wil. Want de genade gaven en de roeping Gods zijn Onberouwelijk............  Bid voor Israël nu de tijd van hun benauwdheid nadert....... Bid dat God hun vijanden in verwarring en verblinding zal brengen....Bid om wijsheid voor Nethayahu en de IDF ......Dat zij de juiste beslissingen  zullen nemen, overeenkomstig Gods woord en wil......Shalom voor Israël en u allen.....

Een ander geluid op 14-11-2017 09:09

Ike op 13-11-2017 21:46

Blijkbaar ben je erg slecht geïnformeerd over Del Ponte. Zij heeft haar functie neergelegd uit onvrede over het feit dat Assad, ondanks de overstelpende hoeveelheid bewijzen, niet aangepakt wordt door de VN voor oorlogsmisdaden. Dat wordt tegen gehouden door de veto's van Rusland en China. Landen, die zelf ook geen al te beste reputatie hebben op dit gebied....... AUB niet al het nepnieuws uit Rusland geloven.

https://www.nytimes.com/2017/08/06/world/middleeast/syria-war-crimes-del-ponte-resigns.html

https://rfsmediaoffice.com/en/2017/08/15/syria-investigator-del-ponte-enough-evidence-convict-assad-war-crimes-2/

Met google / de zoekmachine kan ik nog wel tientallen andere artikelen vinden, maar dat zal ik XN niet aandoen. 

Linkje van een van meerdere VN / OPCW onderzoeksrapporten, met de VN conclusie dat Assad gifgas heeft ingezet:

https://www.opcw.org/fileadmin/OPCW/EC/83/en/ec83dec05_e_.pdf

U zegt:

Vanaf hun noordelijkste vliegveld in SA, kan SA Libanon wel bereiken en ook via de vliegvelden die hun strijders bezet houden in Syrië en vanuit Turkije ook. Dat was weer een slecht argument van U.

Turkije en Saoedi Arabië kunnen het momenteel niet al te best vinden met elkaar. Ze vliegen elkaar in de haren over Qatar, dat in de ogen van Saoedi Arabië iets te vriendelijk is naar Iran. Turkije kiest hierin de kant van Qatar, dus voor Iran en tegen Saoedi Arabië. Deze ontwikkelingen zijn u kennelijk ontgaan. Anders had u ook kunnen bedenken dat Saoedi Arabië niet vanaf een Turkse vliegbasis kan opereren..........

Saoedi Arabië heeft geen mogelijkheden om vanuit Syrië te opereren. Dus dat wordt lastig. 

https://deazijnpisser.blogspot.nl/2017/07/qatar-turkije-op-oorlogspad-tegen.html

https://sceptr.net/2017/06/turkse-troepen-qatar/

http://deredactie.be/cm/vrtnieuws/buitenland/1.2997833

Een ander geluid op 14-11-2017 09:18

@ Robie op 13-11-2017 21:40

U zegt:

(Wat de Syrische gifgasaanvallen betreft)Ik heb wat rondgezocht hierover,maar er is geen enkel bewijs hiervoor,geen enkel onderzoek is gegaan zoals het hoort.

Mijn reactie:

Ik hecht wat meer waarde aan het onafhankelijke onderzoek van de VN / OPCW. Ook voor u het linkje naar het officiële rapport. Zelfs Rusland en China hebben nooit officieel bezwaar aangetekend tegen de onderzoekswijze van de VN / OPCW. Dus waarop baseert u de wijsheid "dat het niet is gegaan, zoals het hoort". Was u aanwezig ? Wat is niet gegaan zoals het hoort ? Wat zijn uw bronnen ? 

https://www.opcw.org/fileadmin/OPCW/EC/83/en/ec83dec05_e_.pdf

Vlisswat op 14-11-2017 09:24

@ een ander geluid....de Saudi's hebben een stuk of 14 tankervliegtuigen.....Sterker nog, ze hebben zelfs een aantal Airbussen gekocht laatst om hun tankervloot uti te breiden.

Dokter Diamond op 14-11-2017 11:21

Beste mensen laat het geluid van de Bijbel horen.Binnenkort gaat Daniël 2 -44

in vervulling.

Robie op 14-11-2017 12:36

@Een ander geluid

hier een link naar de Russiche standpunt hierover

https://www.youtube.com/watch?time_continue=513&v=7T4P4V-_ZHo

Juliana op 14-11-2017 13:14

Een fout in mijn tekst van aardbeving het is niet Dutchinse maar Dutchsinse

Lechaiem op 14-11-2017 13:18

Vlokje. Israel is en blijft G'd oogappel. Aan het eind van de bijbel is er nogsteeds Jerusalem. De EU gaat zure apple eten. De troon van santana start nogsteeds in Duitsland. De fundament van het huidige Israel was een Israel dat gesticht is door ongelovigen. Goed gekeurd door NWO land en. Er zijn nu veel gelovigen in Israel. De band van de eeuwige is duidelijk zichtbaar hier. Groeten uit de Negev in Israel. Shalom. 

Juliana op 14-11-2017 13:23

Hier vindt u de link waar Dutchsinse uitlegt hoe het allemaal is begonnen welke tegenstand hij heeft ondervonden en dat hij vanaf de aardbeving in Japan in 2011 tot een diepere studie werd gebracht over de gevolgen van grote aardbevingen en waarom deze ontstaan 

https://youtu.be/DXU_vRghp3s

Momenteel veel onrust over de ganse aarde ook voor europa

Een ander geluid op 14-11-2017 16:11

Vlisswat op 14-11-2017 09:24

U zegt:

de Saudi's hebben een stuk of 14 tankervliegtuigen.....Sterker nog, ze hebben zelfs een aantal Airbussen gekocht laatst om hun tankervloot uti te breiden.

Mijn reactie:

U heeft helemaal gelijk !!!

Ik baseerde mij op onderstaand artikel, dat aangeeft dat Saoedi Arabië in toenemende mate gebruik maakt van tankvliegtuigen van de USA luchtmacht bij de bombardementen op Jemen.

http://www.military.com/daily-news/2017/02/15/2-years-yemen-war-us-ramps-up-refueling-saudi-jets.html

Je zou toch denken, dat ze zelf met maar liefst 20..... hiervoor geschikte toestellen het alleen af zouden kunnen.

Dank voor uw terechte opmerking !!

Een ander geluid op 14-11-2017 16:34

Robie op 14-11-2017 12:36

Uw linkje heeft géén betrekking op de gifgasaanvallen waarnaar ik verwijs !

Er zijn in Syrië verschillende gifgasaanvallen geweest. Het VN / OPCW rapport waarnaar "mijn" linkje verwijst, gaat over de onderstaande aanvallen:

 • Assad is schuldig aan de gifgasaanvallen op de navolgende plaatsen en data: Talmenes,  21 April 2014; Qmenas,  16 maart 2015; and Sarmin, on 16 Maart 2015; 
 • In hetzelfde rapport wordt ISIS schuldig bevonden aan de volgende gifgasaanvallen: Marea, Syrian Arab Republic, 21 Augustus 2015

Ik beweer dus niet dat alle gifgasaanvallen op het konto gaan van Assad.

 Uw linkje gaat over Khan Sheikhoun. Dus laten we aub niet appels met peren vergelijken.

Overigens heeft de OPCW de versie van Rusland, dat het hier (Khan Sheikhoun) gaat om de gevolgen van een bombardement op een gifgas "fabriek", onderuit gehaald. U moet niet vergeten dat een ex-KGB agent nu president van Rusland is. Zoals u weet, heeft de KGB / FSB een grote allergie voor de waarheid. 

https://www.opcw.org/news/article/opcw-fact-finding-mission-confirms-use-of-chemical-weapons-in-khan-shaykhun-on-4-april-2017/

 

Ike op 14-11-2017 17:11

@Een ander geluid op 14-11-2017 16:34

Is de NAVO wel eens veroordeeld voor het schieten van fosforgranaten (bedoeld voor het markeren van doelen) op niet militaire doelen of troepenconcentraties (chemische oorlogsvoering) of het schieten met verarmde uranium verwerkt in granaten?

Een ander geluid op 14-11-2017 18:52

Ike op 14-11-2017 17:11

Rusland en China hebben de door u genoemde wapens óók in hun arsenalen en daarnaast zo'n beetje de hele wereld. 

Ook Rusland zet fosforgranaten in, in Syrië.

http://www.independent.co.uk/news/world/middle-east/syria-russia-war-white-phosphorous-claims-video-footage-a7618976.html

Er zijn ook geen internationale afspraken of verdragen, die dit type wapens zouden verbieden. Dus er wordt geen enkele wet c.q. verdrag overtreden. Fosforgranaten vallen ook niet onder chemische oorlogsvoering en napalm ook niet. 

Het beste is géén oorlog, want schone oorlogen bestaan niet !

Vrede op 14-11-2017 21:36

vlokje op 13-11-2017 15:58,

Dat is het schild(ster) van David.

Ik zie niet in wat daar mis mee is.

Dat is gewoon een symbool wat verwijst naar het koningshuis van koning David.

Over de Messias staat ook geschreven dat Hij uit het koningshuis van David zal voortkomen.

Daarom heeft het koningshuis van David zoveel betekenis voor Israel.

Het schild van David is net zo goed een verwijzing naar de Messias als naar koning David.

Wij als Christenen kunnen in het schild van David net zo goed een verwijzing naar Jezus de Messias zien.

De kleur blauw heeft gewoon te maken met een bepaald voorschrift uit de Torah.

En het feit dat het strepen zijn is een verwijzing naar de Joodse gebedssjaal,de sjalit genaamd.

Ike op 15-11-2017 17:07

@Een ander geluid op 14-11-2017 18:52

Mijn excuses, de politici en generaals hebben inderdaad afgesproken om dit soort wapens 'coventioneel' te noemen. Ook al bevatten alle wapens chemische stoffen en als witte fosfor in aanraking komt met de huid ernstige of dodelijke brandwonden veroorzaken

https://www.medics4medics.com/nl/oorlogschirurgie/brandbommen

Ze hebben ook afgesproken dat bepaalde wapens, die iedereen zou kunnen maken die aan de makkelijke verkrijgbare grondstoffen kan komen, chemisch te verklaren.

Ze beschuldigen zelfs een ander van het werpen van vaten daarmee, terwijl ze zelf de zelfde helikopters in hun luchtvloot hadden voordat ze nieuw materiaal kregen.

Tja en dan die slachtoffers...... Hoe noemde MAdam Allbright dat ook al weer? Bijkomende schade? Of Hitlery Clinton? 'We kwamen (geen idee hoe?), We zagen het en toen was hij dood.)

Natuurlijk is het zo dat alle partijen aan dezelfde wapens kunnen komen en een paar minder bedeelden die ze gebruiken......

Maar wi verdient eraan en wie maakt de grote plannen en waarom?

Verdorie, altijd maar weer die stampende laarzen en dat fascisme..... Of je het nu rechts of links wilt noemen...

Die NWO of OWO (Oude Wereld Orde) zoals ik het graag noem waar het geld vandaan komt kan ook iedereen laten oppakken vanwege de schending van een wet. Het ICS is de vervanging van het ISDS en daarvoor hebben lobbies de politci geholpen om hen dit duidelijk te maken dat dit de juiste weg was.

De kosten waren absurd laag in vergelijking met de belangen.

Even een uitleg van het ISDS en het ICS waarbij de eerste het lijdraad vormde van het TTIP en TPP verdrag en het laatste het leidraad van het CETA verdrag.

https://nl.wikipedia.org/wiki/Investeerder-staatarbitrage

Ik ben ervan overtuigd dat ook U veroordeeld en opgesloten kan worden voor het schenden van een wet of Algemene Maatregel Van Bestuur. Al zouden ze hem morgenochtend nog even moeten maken.

Een ander geluid op 15-11-2017 19:28

Ike op 15-11-2017 17:07

Wat uw laatste opmerking betreft (AMvB), zou het mij niets verbazen wanneer de AIVD meeleest op deze site. Dan loopt een ieder, die reageert op deze site het risico om t.z.t. gearresteerd te worden. 

De internationale definitie van chemische wapens is vastgelegd in wetten & verdragen en daar kunnen u en ik niets aan veranderen. Uw linkje inzake brandwapens toont al aan, dat er een onderscheid gemaakt wordt tussen burgers en militairen. De 1e categorie mag nooit slachtoffer worden van brandwapens, de 2e categorie wel. En dan mag ieder land zelf uitmaken of ze dit verdrag tekenen of niet. Best wel vrijblijvend dus. Het zal voor het leidend voorwerp ook niet zoveel uitmaken of hij belaagd wordt met fosforgranaten, vlammenwerpers of napalm. 

Het enige onderscheid dat je kunt maken, is tussen massavernietigingswapens (A-B-C) en de overige wapens. Het heeft niet zoveel zin de "overige" wapens onder te verdelen in humaan en inhumaan. Oorlog is natuurlijk per definitie inhumaan........

Pietertje op 01-12-2017 21:46

Het is een verdeel en heers strategie door tegenstrijdigheden van de partijen te benadrukken en uit te spelen. The usefull idiots strategie, einde van de dag gaat het om geld.... het olie monopoly.... qatar en iran en hun natuurlijke grondstoffen zijn een concurrent voor de saudische olievelden.. neem daarbij de olievelden in koerdisch in irakees gebied en je hebt een geografisch spelletje Risk over de rug van de inheemse bevolking. Uiteindelijk worden er maar een paar mensen rijk en heeft de inheemse bevolking het nakijken terwijl ze zich druk maken over het de soenitische en sjiitische verschillen en het niet doorhebben dat ze beroofd worden van hun natuurlijke rijkdommen.

Commentaar
Jouw naam/bijnaam
Website url
E-mail
Je Punt profiel
Hou mij op de hoogte
Ik wil op de hoogte gehouden worden
Dit is een verplicht veld
Laatste Reacties

Rubrieken
Site Info
Email adres Administrator:
xandernieuws@gmail.com
 
Email adres Moderator:
modxnieuws@gmail.com
 
Overnemen eigen artikelen (in blauw en rood onder Headlines) alleen met toestemming.

Reacties, tips en opmerkingen worden erg gewaardeerd en altijd gelezen, maar vanwege het zeer grote aantal ben ik helaas niet in staat om (tijdig) op alle emails te reageren. Graag hiervoor uw begrip!

Privacy Bescherming:
 
Indien u Xandernieuws, dat bij Mijndomein is ondergebracht, leest en reageert op de Xandernieuws forums, doet u dat vrijwillig en is uw IP adres en emailadres- indien u dat vermeldt - bekend en wordt opgeslagen. Ook uw (nick) naam waaronder u post wordt opgeslagen. Xandernieuws zal uw gegevens nooit aan derden doorgeven. Indien u zich opgeeft voor het ontvangen van de nieuwe artikelen per email, zal Xandernieuws ook die gegevens nooit aan derden geven. We houden uw gegevens privé, tenzij de wet of rechterlijke macht ons dwingt uw gegevens aan hen te verstrekken. Datalekken in het systeem vallen onder de verantwoordelijkheid van Mijn Domein.Domeinregistratie en hosting via mijndomein.nl