Headlines


Actuele Discussies

 

Abonneren

Abonneer je nu voor nieuwe artikelen op deze website!

Vrijheid of onderdrukking? Lot Catalonië bepaalt toekomst alle Europeanen

Opheffen Catalaans zelfbestuur is ‘explosie van politieke kernbom in Europa’ – Europeanen moeten kiezen tussen vrijwillige samenwerking of totalitaire EU superstaat

De Spaanse regering heeft vandaag de ‘nucleaire optie’ gekozen door artikel 155 van de Grondwet te activeren, en Catalonië zijn zelfbestuur af te nemen. Het lot van de Catalanen en hun reactie op het afpakken op het recht op zelfbeschikking is maatgevend voor wat er met alle Europeanen zal gebeuren. ‘De Catalaanse strijd is er slechts één in de menselijke drang naar vrijheid en vrijwillige samenwerking,’ schrijft Mike Krieger van de Liberty Blitzkrieg blog. ‘Het is een slag in een veel grotere oorlog die voor de vrijheid en vooruitgang op deze planeet absoluut moet worden gewonnen – een oorlog tussen decentralisatie, vrijheid en vrijwillige actie, tegen centralisatie, autoritarisme en dwang.’

 

Zelfbeschikking is ongeacht in welk land wij wonen een essentieel mensenrecht, stelt Krieger. De Catalaanse wens om onafhankelijk te worden moet volgens hem dan ook gezien worden als onderdeel van de veel grotere wereldwijde trend dat steeds meer mensen en volken hun eigen lot willen bepalen.

‘De tijd is rijp dat wij ons als soort inzetten op een overgang naar meer vrijwillige, gezonde, vreedzame en gedecentraliseerde processen van politieke organisaties. De tijd voor dit idee is gekomen, en ik dank de Catalanen uit de grond van mijn hart dat ze dit op zo’n nobele, moedige en bedachtzame wijze naar voren brengen. Jullie bereiden de weg voor de rest van ons.’

Eén centraal gezag ‘achterhaald concept’

De regering Rajoy houdt vol dat Spanje voor altijd in zijn huidige vorm moet blijven bestaan. Maar waarom? vraagt Krieger zich af. Ook Spanje is een door mensen bedachte politieke creatie. De Spaanse grondwet, op basis waarvan premier Rajoy beweert dat de onafhankelijkheid van Catalonië ‘illegaal’ is, bestaat nog geen 40 jaar. De verschillen tussen de diverse Spaanse regio’s, en hun drang naar onafhankelijkheid, bestaan al véél langer. Het idee dat al deze regio’s pertinent in één gecentraliseerd Spanje moeten blijven ‘is ethisch belachelijk, en daarnaast in ieder opzicht autoritair en kwaadaardig.’

Madrid houdt vast aan een achterhaald concept dat is gebaseerd op de heerschappij van een koning en/of een kleine politieke klasse, die alles bepaalt voor de rest. ‘Dit is niet alleen absurd, maar ook anti-humaan... Het is tijd om het moderne regeringsmodel van een natie-staat ter discussie te stellen.’

Alles wat niet op vrijwilligheid is gebaseerd, is slavernij

Feitelijk hebben we als mens in dit opzicht twee keuzes: of we accepteren dat we binnen een zekere natie-staat zijn geboren, en doen ons best om daar zo goed mogelijk in te passen, of we proberen burgers van een ander land (of ander systeem) te worden. ‘De enige manier om bestaande politieke machtsstructuren echt te verwoesten en nieuwe te vormen, is via gewelddadige revolutie of oorlog, wat een krankzinnige manier is om een andere regeringsvorm te bereiken.’

Er is maar één juiste regeringsvorm, en die is enkel gebaseerd op vrijwillige afspraken. ‘Als de overweldigende meerderheid van een apart cultureel volk binnen een natie-staat besluit dat de superstaat niet langer werkt voor hen, dan zouden ze ieder recht moeten hebben om daar uit te stappen. Al het andere is slavernij.’

Als we als Europeanen en mensen in het algemeen een betere toekomst met meer vrijheid, welvaart en zelfbeschikking willen, is het eerste wat we massaal moeten doen het verwerpen van de autoritaire structuur van de huidige politieke systemen, in het bijzonder die van de EU in Brussel. ‘Daarom moet iedereen die echt in mensenrecht gelooft achter het volk van Catalonië gaan staan, en hun recht op een referendum steunen.’

Blunders Madrid versterken onafhankelijkheidsbeweging

De reacties van de Spaanse regering, zoals het keihard neerslaan van protesten en met geweld proberen te stoppen van het referendum, hebben de onafhankelijkheidsbeweging alleen maar in de kaart gespeeld, stelt Krieger. Nu zullen nog meer mensen inzien waar de regering Rajoy voor staat, namelijk agressie, onderdrukking, en een stuitend gebrek aan respect voor het recht op zelfbeschikking.

Het in werking zetten van artikel 155 en het eerder vastzetten van twee Catalaanse leiderszijn in Kriegers ogen dan ook enorme blunders van Madrid, dat zich in alles een ware opvolger toont van de fascistische dictatuur van Franco.

‘Explosie politieke kernbom’

Krieger vergelijkt het opheffen van het Catalaanse zelfbestuur met ‘het exploderen van een politieke kernbom in Europa’, waarmee de onafhankelijkheid van Catalonië juist dichterbij komt. Dat zal echter geen gemakkelijke weg zijn, maar de Catalanen wel nog meer solidariteit met elkaar geven, iets dat er vóór het referendum van 1 oktober ook wel was, maar lang zo prominent niet als nu. Veel Catalanen die twijfelden, zullen als gevolg van de harde en onverzoenlijke reacties van Madrid nu alsnog achter de separatisten gaan staan.

Vrijwillige samenwerking of totalitaire EU superstaat

En wat voor de Catalanen geldt, geldt voor alle Europeanen, en ook de Nederlanders. Willen een toekomst met meer vrijheid, welvaart, stabiliteit en vrede, dan moeten we onze aan Brussel afgestane bevoegdheden weer terugpakken, en onze soevereiniteit en onafhankelijkheid juist versterken. De EU, die nu hard bezig is een autoritaire superstaat te creëren, dient als politieke organisatie ontmanteld en fors verkleind te worden, en in de toekomst enkel nog vrijwillige samenwerking tussen de landen helpen faciliteren.

Doen we dat niet, dan wacht ons hetzelfde lot als de Russen en Oost Europeanen, die tientallen jaren lang onder het juk van de socialistische Sovjet Unie hebben moeten zuchten. Zo’n door een klein eliteclubje geregeerd totalitair imperium is de droom van alle eurofielen, maar de nachtmerrie van iedere vrijheidslievende burger.

 


Xander

(1) Zero Hedge

Zie ook o.a.:

11-10: ‘Spanje dreigt Catalaanse leider impliciet met executie, stuurt duizenden troepen’ 

 

Indien u wilt reageren op het forum.

 1. Geen hele woorden en/of zinnen in hoofdletters schrijven, wat als schreeuwen wordt gezien. Ook uw Nick name, max. 2 woorden, niet geheel in hoofdletters .Uw nickname mag geen naam zijn van een bekend publiek persoon. Uw posting wordt dan verwijderd.
 2. U kunt accenten aanbrengen middels max. 3 vetgedrukte woorden per posting, cursief of onderstreept.
 3. Posten in zwarte letters op witte achtergrond.
 4. Holocaust ontkenning of het bagatelliseren ervan. Postings worden verwijderd.
 5. Onacceptabele postings, provocaties, schuttingtaal, persoonlijke aanvallen of uitschelden kunnen uw postings zonder mededeling worden verwijderd evenals bij de andere punten.Het beheer kan er ook voor kiezen uw posting aan te passen. 
 6. Lees de Siteregels  http://xandernieuws.punt.nl/content/2009/04/siteregels
 7. Lees de Disclaimer http://xandernieuws.punt.nl/content/2012/01/disclaimer
 8. Geen artikelen of postings van andere websites kopiëren en op dit forum plakken, dit i.v.m. auteursrechten en schadeclaims. Schrijf introductie en verwijs naar de URL van de betreffende website. Uitzondering Wikipedia daar kan het wel evenals Bijbelcitaten.
 9. Plaats geen hyperlinks maar de url van de website, i.v.m. de wet op de auteursrechten. Uitzondering Wikipedia en Bijbelcitaten. Op elk plaatje wat u bij uw naam plaatst zit auteursrechten op, ook al staat dat er niet bij vermeld. Zoek een plaatje dat vrij is van auteursrechten.
 10. Dit is een Nederlands forum. Engelse commentaren vertalen naar Nederlands.
 11. U houdt één vaste nickname aan. Bij verandering van uw nickname ,maak daar melding van op het forum. Post u stelselmatig onder verschillende nicknames dan worden uw postings verwijderd.
 12. Gasten die gefocust zijn op het demoniseren van één bevolkingsgroep. Postings worden verwijderd.
 13. Het vermelden van persoonlijke informatie over een forumgast is niet toegestaan, posting wordt verwijderd. 
 14. Indien het topic niet over een bijbels thema gaat dan alle geloofsdiscussies op het Geloofsforum.
 15. Postings van, naar en over gasten die hier niet meer posten worden verwijderd.
 16. Wees bedachtzaam en let op uw woordkeuze en formulering in uw postings, wat u op het internet plaatst blijft daar staan. Post niet onder uw eigen naam maar gebruik een nicknaam.

Allen: Er is hier een geblockte poster bekend onder de naam Elia , die onder uw naam wil  posten.

Plaats een email onder uw naam in het reactievenster, zodat uw naam niet oneigenlijk gebruikt wordt. Deze spammer kan wel uw naam gebruiken maar heeft geen weet van uw email. Het emailadres dat u gebruikt is niet zichtbaar op het forum. Postings zonder een email worden niet gepubliceerd.  Mvg. Mod.

Geloofsdiscussies naar Geloofsforum. Nodig uw gesprekspartner uit om op het Geloofsforum   Ik Geloof... (Geloofsforum 31)  verder te praten.

Reacties

ieznogoedh op 19-10-2017 17:19

De EU, die nu hard bezig is een autoritaire superstaat te creëren, dient als politieke organisatie ontmanteld en fors verkleind te worden,

Dat gaat niet gebeuren. Waar moet de lachende leugenaar dan heen als hij in Nederland uitgekakt is?

Overigens, met hem vele landverraders!

Drossaard op 19-10-2017 17:55

De EU is al vaak vergeleken met de reus op lemen voeten uit Daniël 2. Wie weet begint de afbrokkeling nu serieus met Brexit en een onafhankelijk Catalonië.

Tom Hendrix op 19-10-2017 18:07

Prima artikel Xander. Of Catalonië zelfstandig moet worden, is een andere kwestie. Voorop dient te staan, dat de wens van de Catalanen voorop dient te staan. Het met geweld onmogelijk maken van het referendum, druist ook n.m.m. in tegen de mensenrechten. Ik hoop, dat er een vreedzame oplossing mogelijk is, maar ik vrees het ergste. Verder ben ook ik van mening, dat met het ontwikkelen van de eu, de problemen in heel Europa alleen maar groter zijn geworden. We zouden terug moeten naar een handelsverdrag, zoals dat in eerste instantie was met de EEG. Enfin, het zijn barre tijden.

ohje op 19-10-2017 18:10

Vertel dat maar aan de slaapmutzen genaamd volk.

Het volk blijft dromen totdat het mes aan de keel zit.

Een ander geluid op 19-10-2017 18:28

De reacties van premier Rajoy en Koning Felipe VI van Spanje zijn natuurlijk oliedom en verwerpelijk. Het speelt de separatisten alleen maar in de kaart. Het gewelddadige ingrijpen op de dag van het referendum was te schandalig voor woorden. Helaas is Rajoy niet voor rede vatbaar en dendert hij voort op het pad van escalatie. 

Als "Madrid" het referendum gewoon had laten plaatsvinden, was het nog geen uitgemaakte zaak dat de voorstanders van onafhankelijkheid het referendum ook zouden hebben gewonnen. Peilingen in Catalonië geven aan, dat er ongeveer 40% voor onafhankelijkheid zou stemmen. Dus Rajoy had die gok best kunnen nemen. Mocht de gok voor Rajoy verkeerd zijn uitgevallen, dan had hij altijd nog grote vriend Rutte kunnen bellen met de vraag hoe een onwelgevallige uitslag te neutraliseren. Onze super-volksverlakker had vast wel een uitweg uit het Catalaanse moeras kunnen bedenken. 

De Catalaanse onvrede, dat er meer (belasting)geld naar Madrid gaat, dan dat er terugkomt wordt door onafhankelijkheid niet opgelost. Ook een onafhankelijk Catalonië wil lid van de EU zijn/worden. Onafhankelijkheid betekent dan financieel, dat er meer belastinggeld van Catalonië naar Brussel gaat, dan dat er terugkomt. Net als bij NL. De financiële winst voor de Catalanen zie ik niet zo.

Dat Spanje verandert in een verzameling van 5 tot 8 stadsstaten, lijkt me ook geen winst. Maar goed, de keuze is aan de Catalanen en de Spanjaarden. Die zijn intussen vergeten, dat ze 750 jaar Moorse overheersing te danken hadden aan...............grote interne verdeeldheid. 

Wat NL en de EU betreft; hoop ik dat de Nederlandse kiezers nog op tijd wakker worden, voordat de laatste restanten aan soevereiniteit door "Den Haag" aan Brussel is overgedragen ! De laatste verkiezingen stemmen helaas niet optimistisch...........

Br@m op 19-10-2017 18:44

Een mooi verhaal, maar wat kan Jan met de Pet daarmee, wat kan hij daaraan veranderen, en hoe ?! De elite bepaald en daar komt geen verandering in. Onze aan Brussel afgestane bevoegdheden weer terugpakken, hoe ?! Onze soevereiniteit en onafhankelijkheid juist versterken, hoe ?! De straat op gaan of staken ? Vraag 's morgens bij je baas eens bij de koffie-automaat in de kantine wie er meedoet, dan kijken ze ineens allemaal de andere kant op. De gewone burger kan helemaal niets. Dat initiatief zou van de politiek moeten komen en die staan nou niet bepaald te trappelen. En het huidige politieke bestel veranderd ook niet, ze vinden het allemaal veel te leuk om macht te hebben. En op wie je stemt maakt ook helemaal niets uit, eenmaal (bijna) op het pluche, veranderen ze allemaal als het blad aan een boom.

Eelke Piers op 19-10-2017 19:00

De Catalanen zullen gegarandeerd het onderspit delven. (mogelijk wordt het volklied "Freude schöner Gottersfunken" vervangen zodat iedereen weer tevreden is. Maar met onwillige homden is het slecht hazen vangen. Zo zal het ook voor Nederland onmogelijk zijn om uit de EU te stappen. De EU zal dan Nederland zo pesten dat het gras tussen het asphalt in de haven van Rotterdam zal groeien en Nederland met hangende pootjes alles van de eU zal aksepteren.

Dwarsliggen in alles is de enigste mogelijkheid om wat vrijheid over te houden. Dit zie ik van Rutte en Pechtold niet zitten. Die hebben ons allang verraden.

SEO op 19-10-2017 19:31

Pure haat van Spanje, EU en Nederland, want wie zwijgt stemt toe, om Catalanen gevangen te houden.

Cexit, Brexit, Nexit etc. 

Jean op 19-10-2017 20:02

Ik steun de Catalanen voor 100% en ik haat dictatuur voor 100% en de EU troep is een dictatuur met zakkenvullers aan het stuur. Laten we dit stuur wegnemen zodat wij onze vrijheid, identiteit en nationaliteit kunnen beschermen en zeker nu met die massa geimporteerde gewelddadige barbaren.

Geronimo op 19-10-2017 20:05

'Het meest gevaarlijke bijgeloof' van Larken Rose, dat overigens niets met enig geloof te maken heeft, Verwoordt op treffende wijze datgene wat er nu gebeurt in Spanje, en ook de EU. Een klein uittreksel:

"Kortom, regering bestaat niet. Het heeft nooit bestaan en zal nooit bestaan. De politici zijn echt, de soldaten en politieagenten die de wil van de politici uitvoeren zijn echt, de gebouwen waar ze in zitten zijn echt, de wapens die ze dragen zijn heel echt, maar hun vermeende "gezag" niet. En zonder dat "gezag", zonder het "recht" om te doen wat ze doen, zijn ze niets anders dan een bende boeven. De term "regering" impliceert legitimiteit - het betekent het uitoefenen van "gezag" over bepaalde mensen of een bepaalde plek.

Lees verder:

Dit werk valt op het internet gratis te downloaden als pdf. Niet direct makkelijke lectuur, maar zeker de moeite waard. Even 'googelen' op de titel volstaat.

de^mol op 19-10-2017 20:34

Catalaanse separatisten worden aangestuurd door Soros en globalisten. Niets is wat het lijkt:

https://themolesite.wordpress.com/2017/10/08/catalonian-independence-what-you-are-not-being-told/

Gijs Meulenmeester op 19-10-2017 20:49

en de EU maar zeggen dat ze zich niet zullen bemoeien met deze zaak, maar volgens mij heeft Rayon zelf niks te zeggen.ik zou de Catalanen eens advieseren. in oost europa loopt iemand rond die wel advies wil geven en volgens mij heeft die er veel voor over

D. G. Neree op 19-10-2017 20:51

Het enige legale middel dat ik voor de Catalanen zie is een staking of stakingen in vele vormen en weigeren goed samen te werken met Spaanse functionarissen. Laat Spanje het maar in de portemonnee voelen.

Tycho op 19-10-2017 20:55

Langzaam maar zeker begint het volk wakker te worden. Als dat gebeurt zou ik niet graag in Ruttes gucci's (hij draagt immers geen flip-flops van Zeeman) willen staan.

Cale op 19-10-2017 20:59

Ik kan niet met alle buren overweg. Dus de straat opbreken in twee onafhankelijke delen? Volledige democratische zeggenschap en samenwerking voor beide straatdelen? Onzin dus. Er zijn zoveel regio's die zich onderscheiden dat het onmogelijk wordt deze allemaal onafhankelijkheid te beloven. Bovendien mocht/moest Kosovo afscheiden en de Krim weer niet? Mensen het wordt een puinhoop op deze manier van "democratisch" denken. En voor de Catalanen is het al een ramp aan het worden, zo ook zal het voor de rest van de Spanjaarden slecht aflopen. 

cefas op 19-10-2017 21:24

Zelfbeschikkingsrecht is een grondrecht en staat haaks op een socialistisch-totalitaire-centralistische-terroristische overheids dictatuur zoals nu in Spanje aan de orde is en wat ons land, door de EU, te wachten staat. Hoezo democratie?

Marteau op 19-10-2017 21:47

George Soros schijnt achter de financiering te zitten van het Catalaans onafhankelijkheidsstreven. http://www.voltairenet.org/article198106.html

Qromwel op 19-10-2017 22:43

Welk belang heeft Soros bij Catalaanse afscheiding? Het enige wat ik kan bedenken is dat hij haast heeft om de Europese superstaat mee te maken. De ontstellende egotripper is de jongste niet meer. Het idee is misschien meer macht voor Brussel teneinde de problemen te kunnen oplossen. "Door de doornen naar de sterren".

Qromwel op 19-10-2017 23:03

Tycho op 19-10-2017 20:55: Wat heeft Ruttes schoeisel hier mee te maken?

Qromwel op 19-10-2017 23:06

Tusk zegt dat de EU niet zal bemiddeklen in het conflict. "Het staat niet op onze agenda. De lidstaten zijn het er over eens dat er geen ruimte is voor bemiddeling." Aldus teletext.

Rick op 19-10-2017 23:25

Er worden hier Appels met Peren vergeleken.

Louter populistische stemmingmakerij door lieden die van toeten noch blazen weten.

Zo zie je maar... Het linkse bloed kruipt tóch waar het niet gaan kan...

 

mientjei op 20-10-2017 01:42

Ik ben een Fries en een Nederlander, op allebei  heel trots, het een sluit het andere niet uit

mientjei op 20-10-2017 01:45

Qromwel op 23.03@    de prijs

Ike op 20-10-2017 02:07

@cefas op 19-10-2017 21:24

Interresant. Ik wist niet dat rechtse dictaturen niet centralistisch waren. Sarcasme modus uit.... Ook bij een ouderwets feodaal stelsel, zoals in de Middeleeuwen of duizenden jaren daarvoor, kon er ook sprake zijn van misbruik van macht, slavernij en absoluut geen zelfbeschikkingsrecht van het volk. Zodra machtshebbers claimen dat allen zij weten wat het volk wilt, moet je uitkijken.

Carmen Balbás op 20-10-2017 06:53

1. De grondwet kan zeker veranderd worden met participatie van allen spanse burgers, net als de huidige grondwet door allen spaanse burgers geaccepteerd werd. 

2. Geschidenis leert dat veranderen van grenzen een zeer serious zaak is die vaak tot confrontatie en insestabiliteit breng.

3. De catalaanse regering die in coalitie regeert met 48% van de stemmen heeft 6 en 7 september de autonomie opgeblazen. Tegen de wil van half parlament en tegen de eigen regels hebben ze twee nieuwe weten ingevoer die de weg naar een referendum en a transitie naar een nieuwe Staat. Wie die weten heeft gelezen weet hoe ondemocratish ze zijn.

4. Spanje heeft de afgelopen 10 jaar een enorme economish crisis mee gemaakt en dit is het erger dat kon overkomen

5. Spanje ken 17 autonomische regio´s Catalonia is samen met Baskeland en Madrid de rijkste en wil niet solidair zijn

6. Een EU dat nieuwe grenzen trek met populistish middelen en bezig met volkeren inplaats van BURGERS, is terug naar het verleden, we hebben niet nieuwe kleine staten nodig, maar juist meer samen zijn en solideir met elkaar .

7. Excuseer myn slechte nederlands

Qromwel op 20-10-2017 07:16

Rick op 19-10-2017 23:25: Alle bloed is rood!

Bert op 20-10-2017 11:00

We kunnen niet genoeg herhalen dat Europa geen democratie is. Mede oorzaak van alle onrust is dat de talloze besluiten, die in de EU en individuele landen, over de hoofden van de burgers worden genomen, geen reflectie zijn van de werkelijke opinie.

In betere tijden zeiden politici nog dat een echte democratie de mening van de burger moet kunnen trotseren. Nu wordt tegenstand direct onderdrukt en zelfs gecriminaliseerd.

Nog even en ook Europeanen buiten Catalonië die het niet met de overheid niet eens zijn verdwijnen (net zoals vroeger in de USSR) in de gevangenis of in een inrichting. Wie weet worden ze nog gemarteld ook. Kijk maar eens naar de foto van die oude vrouw die door de Spaanse politie (aan handen en benen opgetild) zowat gevierendeeld werd.

Hoe kan de organisatie van een referendum in vredesnaam illegaal zijn? Je kunt burgers toch niet zomaar verbieden om meningen te inventariseren? Maar Europa is ziek. Wat vroeger de norm was is vandaag crimineel.

De vrijheid van meningsuiting staat al jaren onder druk. Dat proces begon in Nederland bijna 20 jaar geleden met een wet van de toenmalige D’66 Minister Els Borst. Zij wilde artsen verbieden om patiënten informatie te verstrekken over medische behandelingen die in Nederland niet zijn toegestaan. Na onderzoek door het toch echt wel onafhankelijke O.M. hield dit gelukkig geen stand.  Maar alleen het idee al doet normale mensen huiveren.

D’66 is wederom opspraak. De ooit zo grote voorstander van referenda is tijdens de formatie met afschaffing van het referendum akkoord gegaan.

D’66 is de partij van de misleiding. Vroeger en nu. Het was D’66 met de toenmalige Minister Brinkhorst die Nederland de EU heeft aangepraat met valse beloftes dat Europa zo goed zou zijn. Maar in Nederland, evenals de meeste andere Europese landen, hebben de Europese ideeën slechts desastreus gewerkt.  

Dat momenteel het EU bestuur de hielen van die Spaanse premier likt is logisch. Het voortbestaan van het sjoemelnetwerk in Brussel hangt mede af van de afloop van het dispuut in Catalonië.

En komen ze er deze keer weer uit dan is de rust wederom maar tijdelijk.

De EU is op drijfzand gebouwd. Je kunt erop wachten dat elders een nieuwe opstand zal uitbreken. In de Daily Express stond een aantal weken geleden een kaartje met tientallen potentiële brandhaarden die Europa in het verderf kunnen storten.

 

Eric op 20-10-2017 13:18

Er is geen sprake van keuze. Versplintering - in dit geval van Spanje - ondermijnt de cohesie, identiteit en kracht van een natie, opname van de gehele natie in een grote superstaat zoals de EU ook. Het zijn twee zijden van dezelfde munt en beiden leiden tot ellende. Niemand is er dus bij gebaat dat Spanje versplintert, al helemaal de Catalonen niet omdat zij ageren vanuit een tunnelvisie. Het zijn de subversieve krachten achter de schermen die een gevaar vormen voor de eenheid (te denken valt aan de Open Society Foundation en haar vertakkingen van Soros) en die men niet meeneemt in de besluitvorming en labelt als staatsgevaarlijk en ondermijnend. Overigens lijkt het zo dat geheel Catalonie zich wil afscheiden, maar de grote tegenprotesten worden bewust buiten de media gehouden.

Eric op 20-10-2017 13:26

@Qromwel op 19-10-2017 22:43

Soros' belang is een verdeel en heers strategie. De Hegeliaanse dialectiek hanteert beide tegenstellingen die elk tot hetzelfde resultaat leiden: ondermijning en onderwerping. Daarom dat dergelijke lieden achter de schermen werken aan een superstaat waarin de lidstaten hun soevereiniteit verliezen en tezelfdertijd versplintering veroorzaken hetgeen tot hetzelfde resultaat leidt. De uiteindelijke bedoeling is de implementatie van een Marxistisch bewind. Om te begrijpen hoe dit werkt moet gekeken worden naar het voorbeeld van Rusland tussen 1917 en 1945. Wat weet men toch weinig. Gebrek aan kennis leidt tot ondergang.

Qromwel op 20-10-2017 20:52

Eric op 20-10-2017 13:26: Ik denk dat Soros het niet lang meer maakt. Daarom voorziet hij zijn organisaties van voldoende financiële middelen om zijn 'levenswerk' voort te zetten. Wie kan hem beletten miljarden weg te 'schenken'?

Malle op 20-10-2017 21:30

@Qromwel op 19-10-2017 22:43, Het belang wat Soros er bij kan hebben is een nog sterkere EU.... Naast het Catalaans verzet heeft opa ook een (nog veel dikkere) vinger in de pap van de EU. Wat ik mij dan wel weer afvraag is waarom, wat drijft die vent? Hij is op sterven na dood wat ook de reden is dat ie het grootste deel van zijn kapitaal al heeft overgedragen aan z'n foundation.

Wardje op 20-10-2017 23:20

@Geronimo op 19-10-2017 20:05 .Ze mogen niet wettig zijn geïnstalleerd maar vraagje: bestonden de regeringen van Stalin en zijn pupil Saddam? Mijn woordenboek: regering is inrichting van het bestuur van een land. Dat bestuur was hoe dan ook voor beide landen ingericht. Geldt ook voor Spanje.

Infidel4U op 21-10-2017 08:19

Beste Carmen, ieder volk heeft het recht op zelfbeschikking. Als een regio zich af wil scheiden van een groot land, kan dat land zich beter afvragen waaróm die regio dat wil. Meestal is dat niet omdat dat land zo lief en goed is voor de bewuste regio. De regering in Madrid zou er beter aan doen zich daar op te richten dan autoritair om zich heen te slaan. Dat is één. Het volgende punt is de bemoeienis van George Soros, en zijn Open Society NGO, met de Catalaanse onafhankelijkheidsbeweging. Hij wil Europa destabiliseren om het vestigen van een linkse, totalitaire (wereld)regering mogelijk te maken. Creëer een probleem en lever vervolgens de oplossing, is het model dat hier gebruikt wordt. Soros is een soort van dubbelagent in deze omdat hij zowel een sterkere, gecentraliseerde EU zonder nationale souvereiniteit nastreeft, en tegelijkertijd chaos en instabiliteit wil veroorzaken om die Europese superstaat een bestaansrecht te geven. Alleen daarom al zouden de Catalanen nog eens goed na moeten denken over een volledige afscheiding. In de huidige complexe wereld is overleven op eigen houtje onmogelijk. Samenwerking moet echter wel op vrijwillige en gelijkwaardige basis gestoeld zijn en niet worden afgedwongen. En dat heeft niets te maken met een verondersteld gebrek aan solidariteit...

Louise op 23-10-2017 15:44

Inderdaad het recht van het volk staat boven de staatsrechten!! Het recht op zelfbeschikking voor elk volk.

https://www.kcwj.nl/sites/default/files/Internationaal_Verdrag_inzake_Burgerrechten_en_Politieke_Rechten.pdf

Grisjka Nowych op 29-10-2017 05:05

Is iedere poster hier ziende blind?

Eigen islampartijen, opgericht door moslims, zijn voor ons een zege!

Het schept duidelijkheid in het politieke landschap.

Onze politici zullen geen nut meer zien in het opvrijen van de moslims omwille van stemmetjes

Hun motief om hen te overladen met overvloedige geschenken, smelt weg.

Van stemmen of zich kandidaat-mandataris stellen voor kuffarpartijen zal Allah niet wild entousiast worden.

"Goede godvrezende" moslims zullen dit als verraad aanzien; hen zelfs onprettige dingen aandoen.

Het is in elk geval een goede stap in de richting van extegratie en nadelig voor integratie. 

Commentaar
Jouw naam/bijnaam
Website url
E-mail
Je Punt profiel
Hou mij op de hoogte
Ik wil op de hoogte gehouden worden
Dit is een verplicht veld
Laatste Reacties

Rubrieken
Site Info
Email adres Administrator:
xandernieuws@gmail.com
 
Email adres Moderator:
modxnieuws@gmail.com
 
Overnemen eigen artikelen (in blauw en rood onder Headlines) alleen met toestemming.

Reacties, tips en opmerkingen worden erg gewaardeerd en altijd gelezen, maar vanwege het zeer grote aantal ben ik helaas niet in staat om (tijdig) op alle emails te reageren. Graag hiervoor uw begrip!

Privacy Bescherming:
 
Indien u Xandernieuws, dat bij Mijndomein is ondergebracht, leest en reageert op de Xandernieuws forums, doet u dat vrijwillig en is uw IP adres en emailadres- indien u dat vermeldt - bekend en wordt opgeslagen. Ook uw (nick) naam waaronder u post wordt opgeslagen. Xandernieuws zal uw gegevens nooit aan derden doorgeven. Indien u zich opgeeft voor het ontvangen van de nieuwe artikelen per email, zal Xandernieuws ook die gegevens nooit aan derden geven. We houden uw gegevens privé, tenzij de wet of rechterlijke macht ons dwingt uw gegevens aan hen te verstrekken. Datalekken in het systeem vallen onder de verantwoordelijkheid van Mijn Domein.Domeinregistratie en hosting via mijndomein.nl