Headlines

Actuele Discussies

 

Abonneren

Abonneer je nu voor nieuwe artikelen op deze website!

Voer voor complotdenkers: T-shirt toont vernietiging Pyongyang op 1 oktober

Journalist komt met tal van foto’s terug uit Noord Korea en schetst totaal ander beeld dan de Westerse massamedia

Een gevalletje voor complotdenkers: al enige jaren is er online een T-shirt te koop (inzet afbeelding) met daarop een bizarre afbeelding met drie datums. De eerste toont het silhouet van de Russische kerncentrale Chernobyl en de datum 26 april (1986), toen de destijds grootste kernramp uit de geschiedenis plaatsvond. Het tweede silhouet behoeft geen uitleg en laat de Twin Towers in New York zien, vanzelfsprekend gekoppeld aan 9/11. Het derde silhouet is waar het om gaat: dit is duidelijk het als een enorme piramide vormgegeven Ryugyonghotel in de Noord Koreaanse hoofdstad Pyongyang, met daarboven de datum 1 oktober – vandaag dus. Volgens sommigen kan dit een aanwijzing zijn voor een geplande Amerikaanse militaire aanval op Noord Korea.

 

We onderstrepen nogmaals dat het T-shirt al jaren te koop is, en er logischerwijs al diverse 1 oktobers de revue zijn gepasseerd zonder dat die oorlog is losgebarsten. Desondanks zijn de spanningen tussen Noord Korea en de Verenigde Staten sinds de wapenstilstand in de jaren ’50 niet meer zo hoog geweest. Aanleiding hiervoor zijn een of twee nieuwe ondergrondse kernproeven die het regime van dictator Kim Jong-un recent liet uitvoeren, gekoppeld aan diverse testen met ballistische raketten die inmiddels ook Amerika zouden kunnen bereiken.

‘Illuminati’ werktuig om WO-3 te ontketenen?

Al in 1987 werd begonnen met de bouw van het gigantische Ruygyonghotel, een overduidelijk prestigeobject. In 1992 werd de bouw wegens geldgebrek stilgelegd, om in 2008 weer te worden hervat. De toren, die 105 verdiepingen telt, werd in 2013 geopend, maar is aan de binnenkant nog steeds niet af.

Het piramidevormige Ryugyonghotel is 330 meter hoog. Zowel de piramide als het getal 33 zijn belangrijk in de Vrijmetselarij, waar volgens diverse complottheorieën de beruchte ‘Illuminati’, die zouden streven naar een wereldregering met één satanische wereldreligie, in ondergedoken zouden zijn. Als extra aanwijzing naar het belang van de piramidevorm wordt vermeld dat de toren werd gebouwd door de Egyptische Orascom Group, dat in 2013 een kapitaalinjectie kreeg van een groep Amerikaanse investeerders die onder leiding stonden van (voormalig) Microsoft topman Bill Gates.

Complotdenkers redeneren hierom dat Noord Korea een ‘illuminati’ werktuig is om een kernoorlog te ontketenen, die zal worden aangegrepen om de wereldbevolking flink uit te dunnen, en de overlevenden onder de vuist van een nieuw op te richten dictatoriale wereldregering met een één-wereldreligie te dwingen. (2)

Een heel ander beeld van Noord Korea

Wat er ook van waar is – in augustus was Eva Bartlett samen met enkele andere journalisten en activisten een week lang in Noord Korea om met eigen ogen te zien hoe het leven er daar nu werkelijk uitziet. Ze kwam terug met prachtige foto’s van blije en tevreden mensen die meer dan voldoende te eten hebben, in schone steden met gratis woningen en gratis gezondheidszorg leven, naar mooie pleinen en parken kunnen, en gebruik kunnen maken van tal van moderne faciliteiten, zoals klaslokalen met computers en grote flatscreens.

Natuurlijk hebben de autoriteiten hen het beste van hun land laten zien, maar de vraag rijst wel of het regime van Kim Jong-un nu echt wel zo suïcidaal is als wordt beweerd. Het land heeft duidelijk veel meer te verliezen dan door de Westerse media wordt gesuggereerd, en lijkt bepaald geen armenstaat dat al zijn geld aan raketten en kernwapens uitgeeft, in plaats van aan de bevolking.

Het virulente antiamerikanisme van de Noord Koreanen kan worden begrepen als naar de jaren ’50 wordt gekeken, toen Amerikaanse bommenwerpers het land, inclusief de hoofdstad Pyongyang, platbombardeerden, waarbij 20% (!) van de bevolking om het leven kwam. (3)

Nepnieuws, net als over Libië en Syrië

Zou het zo kunnen zijn dat we net als in het geval van Libië en Syrië opnieuw met nepnieuws worden bestookt, enkel omdat Noord Korea weigert in de pas te lopen met de door Amerika geleide ‘Nieuwe Wereld Orde’? Libië en Syrië waren eveneens welvarende landen waar verschillende bevolkingsgroepen in vrede en relatieve voorspoed met elkaar leefden – totdat de Amerikaanse/Arabische/NAVO coalitie besloot om alles in puin te schieten, hetzij door speciaal voor dit doel getrainde en bewapende radicale islamisten zoals ISIS en Al-Qaeda, hetzij met hun eigen bommen en raketten.

Russen en Chinezen willen vreedzame oplossing

Wellicht is de koers die de Russen en Chinezen willen varen een veel betere dan opnieuw een oorlog te beginnen, waar ontelbare mannen, vrouwen en kinderen het slachtoffer van zullen zijn? Moskou en Beijing hopen Kim Jong-un zover te krijgen zijn raketten- en nucleaire programma te beperken, in ruil voor nauwere economische samenwerking.

Misschien komt men in Washington ook bij zinnen, en beseft men dat in Pyongyang de permanente grote Amerikaanse militaire macht in Zuid Korea inderdaad als een grote bedreiging wordt opgevat, die beter eerst flink kan worden verkleind om te zien of de spanningen daardoor verminderen. Het is het proberen waard, want het zou een nieuwe grote (wereld)oorlog kunnen voorkomen.

 

Xander

(1) Spreadshirt shop (ryugyong.org)
(2) AlternativeNewsToMe1
(3) Anonymous-News

 

Indien u wilt reageren op het forum.

 1. Geen hele woorden en/of zinnen in hoofdletters schrijven, wat als schreeuwen wordt gezien. Ook uw Nick name, max. 2 woorden, niet geheel in hoofdletters .Uw nickname mag geen naam zijn van een bekend publiek persoon. Uw posting wordt dan verwijderd.
 2. U kunt accenten aanbrengen middels max. 3 vetgedrukte woorden per posting, cursief of onderstreept.
 3. Posten in zwarte letters op witte achtergrond.
 4. Holocaust ontkenning of het bagatelliseren ervan. Postings worden verwijderd.
 5. Onacceptabele postings, provocaties, schuttingtaal, persoonlijke aanvallen of uitschelden kunnen uw postings zonder mededeling worden verwijderd evenals bij de andere punten.Het beheer kan er ook voor kiezen uw posting aan te passen. 
 6. Lees de Siteregels  http://xandernieuws.punt.nl/content/2009/04/siteregels
 7. Lees de Disclaimer http://xandernieuws.punt.nl/content/2012/01/disclaimer
 8. Geen artikelen of postings van andere websites kopiëren en op dit forum plakken, dit i.v.m. auteursrechten en schadeclaims. Schrijf introductie en verwijs naar de URL van de betreffende website. Uitzondering Wikipedia daar kan het wel evenals Bijbelcitaten.
 9. Plaats geen hyperlinks maar de url van de website, i.v.m. de wet op de auteursrechten. Uitzondering Wikipedia en Bijbelcitaten. Op elk plaatje wat u bij uw naam plaatst zit auteursrechten op, ook al staat dat er niet bij vermeld. Zoek een plaatje dat vrij is van auteursrechten.
 10. Dit is een Nederlands forum. Engelse commentaren vertalen naar Nederlands.
 11. U houdt één vaste nickname aan. Bij verandering van uw nickname ,maak daar melding van op het forum. Post u stelselmatig onder verschillende nicknames dan worden uw postings verwijderd.
 12. Gasten die gefocust zijn op het demoniseren van één bevolkingsgroep. Postings worden verwijderd.
 13. Het vermelden van persoonlijke informatie over een forumgast is niet toegestaan, posting wordt verwijderd. 
 14. Indien het topic niet over een bijbels thema gaat dan alle geloofsdiscussies op het Geloofsforum.
 15. Postings van, naar en over gasten die hier niet meer posten worden verwijderd.

Allen: Er is hier een geblockte poster bekend onder de naam Elia , die onder uw naam wil  posten.

Plaats een email onder uw naam in het reactievenster, zodat uw naam niet oneigenlijk gebruikt wordt. Deze spammer kan wel uw naam gebruiken maar heeft geen weet van uw email. Het emailadres dat u gebruikt is niet zichtbaar op het forum. Postings zonder een email worden niet gepubliceerd.  Mvg. Mod.

Geloofsdiscussies naar Geloofsforum. Nodig uw gesprekspartner uit om op het Geloofsforum   Ik Geloof... (Geloofsforum 31)  verder te praten.

Reacties

cefas op 01-10-2017 14:49

Het wordt weer spannend. Welke kant zal het opgaan? Vrede of oorlog, maar hoe dan ook, het zal heel de wereld raken.

René van Zalk op 01-10-2017 14:52

Anderen zeggen dat er tussen nu en 15 Oktober 2017 iets ernstigs gaat gebeuren m.b.t. N-Korea.

René van Zalk op 01-10-2017 14:54

Ik geloof niet dat Trump als 1e een kernwapen gaat inzetten.

René van Zalk op 01-10-2017 14:58

Er zijn bewijzen genoeg dat Kim Jong-Un het terrorisme steunt, dus Kim moet zo snel mogelijk gewieberd worden, linksom of rechtsom.

Econoom op 01-10-2017 15:05

Vreemd deze sympathie van deze orthodox christelijke blog voor Noord Korea. Dit terwijl christenen in Noord Korea sinds jaar en dag worden vervolgd. De logica bij Xander ver te zoeken.

Yerik op 01-10-2017 15:12

Als de vele van elkaar onafhankelijke berichten over Nrd-Korea allemaal leugens zouden zijn, zoals allerlei berichten op het Internet, de filmpjes op You Tube en de jaren- en jarenlange berichten over vervolgde Christenen door onder meer Open Doors, dan rijst de vraag hoe men al die leugens onafhankelijk van elkaar de wereld in krijgt terwijl er veel overeenstemming in die berichten is. Hoewel Amerika beslist níet als voorbeeld kan dienen van hoe het in de wereld zou moeten, integendeel zelfs, begint het anti-amerikanisme en pro-russische politiek op Xandernieuws bedenkelijke vormen aan te nemen.Als er iemand is die jou en anderen voortdurend met de dood bedreigt, terwijl je ziet dat hij de meest verschrikkelijke moordwapens aanschaft, ben je verplicht om voortijdig daraan een eind te maken alvorens hij zijn plannen uitvoert. Denk hierbij aan Hitlers' 'Mein Kampf'.Ook de Russen en Chinezen zou dat - aannemelijk  -doen.

ohje op 01-10-2017 16:11

Ach maakt het wat uit hoe het knalt uiteindelijk gebeurt het toch.

René van Zalk op 01-10-2017 16:42

@Mod ... @X(S)ander,

Er is een lijst opgedoken, een desinformanten-lijst, je staat er gelukkig niet op. De lijst staat vol met mafketels LOL. Hier de lijst:

http://www.pateo.nl/HTML/NL/PateoPedia/Desinformanten.htm

Qromwel op 01-10-2017 16:48

Er staat geen jaartal bij. En sinds wanneer is het t-shirt op de markt? Is het van ná 9/11/2001? De bouw van het Pentagon (het grootste militaire hoofdkantoor ooit) begon 9/11/1941. 70 Jaar voor de instortende torens (Jesaja 30:25) en 3 maanden vóór de aanval op Pearl Harbour, waardoor de USA in WO II verzeild raakte. 

Twanneman op 01-10-2017 17:43

Ik heb heel veel reisverslagen gelezen van mensen die er dus echt zijn geweest, het beeld van wat de meeste hebben onder oms klopt van geen meter,  google het zelf maar.

Kim is volgens mijn armetierige conclusie geen boeman, tuurlijk bepaald hij de regels en hij doet niet mee met die idiote westerse opvattingen en alkes kan en mag cultuur en daar heeft hij zowaar een punt, het lijkt me heerlijk om in zo'n land te wonen: doe maar normaal, dan doe je al gek genoeg.

Voor mij persoonlijk doen Poetin en Kim het zo hek nog niet...

jottum op 01-10-2017 19:03

Hum. Pyongyang, ligt dat in Spanje 2017 met Franco en hertog Alva revisited aan het roer en een 80-jarige oorlog in het verschiet terwijl watergeuzen op weg zijn naar catelonie?

Hoe je het wendt of keert: als het de topkliek niet zint, wordt democratie afgezaagd.

henk Boskamp op 01-10-2017 20:10

... begin me af te vragen welk volk er zo oorlogslustig is. 

Barbara op 01-10-2017 20:36

Gevaar geweken, voorspelling niet uitgekomen en inmiddels is het 3 uur 's nacht op de 2e oktober in NK...

Eelke Piers op 01-10-2017 20:42

Terzijde:

Als je naar de site landelijke kranten gaat dan is er vandaag in Spanje niets gebeurt......

Of hebben ze opdracht gekregen om het referendum in Catalonië dood te zwijgen?

veteraantje op 01-10-2017 20:59

weet je wat ik raar vond aan al die foto's?

Helemaal niets !!!! Gewoon een schoon en prachtig land waarvan de gemiddelde europees land wel eens een voorbeeld aan mag nemen.

Ze gebruiken gewoon westerse normen en manieren om te verplaatsen.... Tuurlijk is het alleen de mooiste lokaties waar de foto gemaakt mag worden... Maar dat doen wij ook

Stiekem wil ik denken dat de westerse wereld misschien wel eens jaloers kan zijn op de infra en natuur.... Ooit wel eens zulke mooie metrostations gezien?

Misschien kunnen wij wel wat van hun leren

lies op 01-10-2017 21:27

Mooi stuk. Xander, maar als christen ben je daar de sjaak , en wordt je in een werkKamp op gesloten en sterf je daar ook, dus zo fijn is die heilstaat van de kleine raketman niet.

vlokje op 01-10-2017 22:13

bent u vergeten dat oost-duitsland een winkelhaak en een passer in de vlag had. huh??

en zowel amerika als rusland gebruikten in de koude oorlog het pentagram, huh??

om onderscheid te maken en rode en een witte, nijntje stijl, niveau: groep 1 ;-)

anders raakt de vm in de war anders van kleur niet van vorm

Lucie op 01-10-2017 22:25

Allemaal leugens wat wij hier altijd weer krijgen opgelepeld,het Westen liegt over elk land waarvan ze vinden dat het daar te goed gaat of er is veel te halen.

Die Amerikanen hebben sinds 1778 meer dan 80 oorlogen gevoerd,er is geen enkel land dat dit gepresteerd heeft.

Daarbij voeren ze overal oorlog terwijl dat land hun niks aangedaan heeft,oorlog zogenaamd om daar democratie en vrede te brengen,zodra die "vrede"er is ligt het hele land in puin met duizenden doden tot gevolg.

De mensen hebben het helemaal niet slecht in Noord-Korea,er zijn nog ouderwetse normen en waarden die bij ons allang verdwenen zijn en wat het hier er niet beter opmaakt.

lies op 01-10-2017 22:35

Nog een aanvulling op mijn eerdere reactie, alle foto,s zijn strak getrokken in photoshop en wat nog wel het belangrijkste is, er ontbrekennog nog al wat mensen , kan ook niet anders, want die zitten omdat ze het met de grote leider niet eens zijn massaal ik werk/strafkampen.

Juul op 01-10-2017 23:46

In Noord- Korea is het 8:30 later. Dus is feitelijk - hier nu ong. half 12 s avonds - is het al voorbij.  In Noord- Korea is het nu 2 oktober. 

Bundy op 02-10-2017 02:18

@vlokje op 01-10-2017 22:13

Bedankt  !  Nu weet ik het zeker .  Mw. A.Merkel is via haar moeder  lid van de b'neth -b'rai vrijmetselaarsloge geworden  .    Ik had al het vermoeden dat de Stasi dit moést weten omdat ze de beste geheime Dienst vöor het computertijdperk was .         Nu jij opmerkt dat de Oost-Duitse vlag een passer en een winkelhaak had , begrijp ik waarom zij ( als nieuwkomer ) zo goed werd bevonden  en regelmatig werd bevorderd .

Tom Hendrix op 02-10-2017 07:19

@Eelke Piers: 20.42. uur, op 1/10. Juist. En daar worden de Catalanen met bruut geweld, door de Spaanse politie, verhindert deel te nemen aan het referendum inzake de onafhankelijkheidsvraag van Catalonië. En wat gek hé; de zgn. prachtige EU(SSR) vindt dat prima, wat het optreden van de Spaanse politie betreft. Hoe zat dat weer met Oekraïne, waar de EU (SSR) marionetten, van Baalen (VVD),  en  Verhofstadt de menigte deden opzetten tegen een gekozen President? Over meten met 2 maten gesproken.....

mijn mening op 02-10-2017 08:47

Het land  Noord Korea vertegenwoordigt het marxisme in de praktijk: dictatuur, regime geweld, marteling en een dictator die in luxe woont terwijl de mensen honger hebben.

sjoppio op 02-10-2017 11:45

Als je naar het getuigenis van de ouders van Otto Warmbier luistert, kan je onmogelijk geloof hechten aan dit artikel!

sorry Xander, meestal ben ik met je eens, maar hier moet ik reageren.

Infidel4U op 02-10-2017 12:02

Vergeet niet dat je je in Noord Korea niet vrij kunt bewegen. Of je nu een Koreaan of toerist bent. Alles wat je doet wordt zorgvuldig in de gaten gehouden en waar nodig bijgestuurd door je officiële "gids". Dat betekent dat je dus nooit hongerende mensen of dissidenten of werkkampen of verpauperde wijken en steden zult zien. De waarheid zal ergens in het midden liggen, maar om op basis van deze foto's te zeggen dat "Noord Korea nog zo slecht niet is", gaat niet op. Het valt wel op dat er weinig mensen op straat te zien zijn. Ook het gebrek aan auto's, vrachtwagens, bussen en boten op de rivier is opvallend. Zal wel door de economische sancties komen die ongetwijfeld brandstoftekorten veroorzaken. Uiteindelijk zijn de gewone mensen altijd de dupe van de machtspelletjes van de "heersende elite". Voor hen vind ik de hele situatie nog het ergst.

hubo op 02-10-2017 14:04

In ieder geval is het nu overal 2 oktober.Ik weet niet of 1 oktober een bijzondere betekenis heeft in Korea.Er is natuurlijk over een breed front een propagandaoorlog gaande.Bij Tsjernobyl en die Twin towers gaat het om concrete doelen,maar het lijkt me minder voor de hand liggend dat die pyramide doelwit van een aanval gaat worden.Tsjernobyl wordt trouwens over het algemeen beschouwd als een ongeluk.Dat laat zich ook al moeilijk vergelijken.Twin Towers was natuurlijk een kwetsbare constructie.Of dat een rol kan spelen bij de pyramide weet ik niet.

Qromwel op 02-10-2017 14:47

Lucie op 01-10-2017 22:25: Inderdaad, het Was er fantastisch!! Maar nou lieg ik.

vlokje op 02-10-2017 16:54

Bundy op 02-10-2017 02:18

kijk naar haar handen, op een speciale manier de handen gedraaid met de vinger toppen van beide handen tegen elkaar aan,(winkelhaak en passer, vm teken) probeer zelf maar eens, dit moet geoefend zijn, onderbewust lukt dit niet.

nu je dit weet kun je meer mensen ontmaskeren

kim jung oen heb ik het ook al zien doen, zo spastisch met de pootjes draaien

Qvic op 02-10-2017 18:16

Over S.A. wordt er nooit over bericht, dat het daar in het land nog veel verschrikkelijker is dan Noord Korea. Daar kun je als toerist niet eens naar toe. En zakelijk enkel onder begeleiding. En foto's maken is gewoon verboden, betrappen ze je daar, dan ben je niet alleen je foto's kwijt maar ook je vrijheid. De VN heeft dat land zelfs voorzitter gemaakt van de mensenrechten, ze weten niet eens wat dat betekent in dat land. Dan kun je ook je vraagtekens zetten wat de VN tegenwoordig vor'n organisatie is. Maar omdat Amerika zaken met dat land doet wordt dat land niet als schurkenstaat bestempeld. Hoe hypocriet zijn wij alle in het westen geworden, we lopen met zijn alle achter Amerika aan. De een wat opvallender dan de ander. Maar toch. We beschouwen in het algemeen dat Amerika de goede is en de Russen/Chinese en de Noord koreanen de kwade. Daar hier in de EU constant propaganda maakt voor ISIS, blijkt ook hier weer het geval te zijn. Om deze aanslag op te eisen, om de Europeaan zo veel mogelijk angst aan te jagen van hoe machtig ISIS wel niet is. Het is allemaal CIA die dood en verderf zaait en de regulieren media verzint er een mooi verhaal bij, wat als nieuws wordt gepresenteerd.

Anora op 02-10-2017 19:06

Otto Warmbier, een Amerikaanse toerist in N_Korea, stond een vreselijk lot te wachten voor een luttel vergrijpje. Dát is N-Korea, mensen zijn doodsbang en moeten noodgedwongen verrader spelen van buren, familie en vrienden. Vraag me af wat de agenda van deze journaliste is. 

Drossaard op 02-10-2017 21:14

Vlakbij het festivalterrein in Las Vegas waar op 1-10 plaatselijke tijd de aanslag plaatsvond staat ook een grote pyramide. Iets minder spits weliswaar.

Commentaar
Jouw naam/bijnaam
Website url
E-mail
Je Punt profiel
Hou mij op de hoogte
Ik wil op de hoogte gehouden worden
Dit is een verplicht veld
Laatste Reacties

Rubrieken
Site Info
Email adres Administrator:
xandernieuws@gmail.com
 
Email adres Moderator:
modxnieuws@gmail.com
 
Overnemen eigen artikelen (in blauw en rood onder Headlines) alleen met toestemming.

Reacties, tips en opmerkingen worden erg gewaardeerd en altijd gelezen, maar vanwege het zeer grote aantal ben ik helaas niet in staat om (tijdig) op alle emails te reageren. Graag hiervoor uw begrip!

Privacy Bescherming:
 
Indien u Xandernieuws, dat bij Mijndomein is ondergebracht, leest en reageert op de Xandernieuws forums, doet u dat vrijwillig en is uw IP adres en emailadres- indien u dat vermeldt - bekend en wordt opgeslagen. Ook uw (nick) naam waaronder u post wordt opgeslagen. Xandernieuws zal uw gegevens nooit aan derden doorgeven. Indien u zich opgeeft voor het ontvangen van de nieuwe artikelen per email, zal Xandernieuws ook die gegevens nooit aan derden geven. We houden uw gegevens privé, tenzij de wet of rechterlijke macht ons dwingt uw gegevens aan hen te verstrekken. Datalekken in het systeem vallen onder de verantwoordelijkheid van Mijn Domein.Domeinregistratie en hosting via mijndomein.nl