Headlines

Actuele Discussies

 

Abonneren

Abonneer je nu voor nieuwe artikelen op deze website!

Trump zinspeelt op oorlog met Noord Korea: ‘Sorry, nog maar één ding zal werken’

Kim Jong-un spreekt bij zeldzame gelegenheid het volk toe en verklaart de Verenigde Staten de oorlog – Universitair research rapport: Vergelding Noord Korea op Zuid Korea en Japan kan 2,1 miljoen doden en 7,7 miljoen gewonden veroorzaken

Na zijn ‘stilte voor de storm’ opmerking eerder deze week heeft de Amerikaanse president Donald Trump zojuist opnieuw gezinspeeld op een spoedige militaire aanval op Noord Korea. ‘Presidenten en hun regeringen hebben 25 jaar met Noord Korea gepraat, afspraken gemaakt, en enorme sommen geld betaald. Dat heeft niet gewerkt. Afspraken werden geschonden voordat de inkt droog was, waardoor ze Amerikaanse onderhandelaars voor gek zetten. Sorry, maar slechts één ding zal werken!’ 

Trump nam het woord oorlog of aanval nog niet letterlijk in de mond, maar er is weinig voorstellingsvermogen voor nodig om te bedenken dat hij militair ingrijpen bedoelt. Of dat een beperkte operatie of een grootschaligere aanval wordt, is vanzelfsprekend nog onduidelijk.

2,1 miljoen doden en 7,7 miljoen gewonden

Researchers van de Johns Hopkins universiteit hebben afgelopen week een rapport gepubliceerd waarin wordt gewaarschuwd dat Noord Korea na een Amerikaanse aanval met kernwapens kan terugslaan. Als het land al zijn –geschatte- 25 kernbommen gebruikt tegen Zuid Korea en Japan, dan kunnen er volgens de berekeningen zo’n 2,1 miljoen doden en 7,7 miljoen gewonden vallen. Zo’n 10% van de Zuid Koreaanse bevolking zou dan omkomen of gewond raken.

Ter vergelijk: bij de twee Amerikaanse kernbommen op Japan tijdens WO-2 kwamen zo’n 120.000 burgers om het leven. Een Noord Koreaanse kernaanval zou daarom de dodelijkste militaire aanval in de menselijke geschiedenis worden.

Mocht dictator Kim Jong-un zijn eerdere dreigement waarmaken en als waarschuwing een kernbom in de buurt van de Amerikaanse basis op het eiland Guam laten exploderen, dan zal dat volgens de researchers vrijwel zeker een militaire reactie van de VS ontlokken, waarna het Stalinistische regime vermoedelijk zoveel mogelijk kernraketten zal proberen af te schieten, omdat het bang zal zijn dat deze anders door de Amerikanen worden vernietigd alvorens ze kunnen worden gelanceerd. (1)

Kim verklaart in zeldzame toespraak VS de oorlog

Het kan ook zijn dat Trump weer eens bluft, net als overigens zijn tegenstander. Kim Jong-un heeft tijdens een zeldzame toespraak voor het volk gezegd dat Amerika een grens is overschreden door spionnen naar het land te sturen, die inmiddels zouden zijn gearresteerd. Kim vat dit op als een ‘oorlogsverklaring’, en verklaarde dat ‘wij er nu voor zullen zorgen dat de Verenigde Staten voor eens en altijd worden uitgeschakeld... De aanval zal spoedig beginnen, wij zullen niet langer wachten totdat ze onze eisen inwilligen.’ (2)

Om het in perspectief te plaatsen: het is bepaald niet de eerste keer dat Kim de VS met oorlog bedreigt. Enkele jaren geleden liet hij zich al eens samen met zijn militaire leiders fotograferen, terwijl hij gebogen over een grote kaart stond met daarop de geplande raketaanvallen op Amerikaanse steden.


Xander

(1) Zero Hedge
(2) Next News Network (/ YouTube)*
(* Voor wie de Koreaanse taal machtig is: graag een vertaling, want het lijkt er veel op dat de geluidsopname een voortdurende herhaling van slechts enkele zinnen is).

Zie ook o.a.:

23-09: Crises Noord Korea, Iran en Syrië dankzij beleid Trumps voorganger Obama
10-09: China waarschuwt Trump opnieuw Noord Korea militair te steunen bij aanval VS
08-09: Strategic Intelligence verwacht binnen 6 maanden aanval op Noord Korea
03-09: Minister Defensie VS dreigt Noord Korea met totale vernietiging
03-09: Flashback 1994: President Clinton kondigde trots einde kernwapens Noord Korea aan
01-09: Analisten vrezen nog deze maand uitbreken oorlog met Noord Korea
12-08: WO-3 angst in VS: Stormloop op survival winkels
11-08: China waarschuwt VS: Wij zullen aanval op Noord Korea tegenhouden
10-08: Grootste Britse kranten waarschuwen burgers voor kernoorlog
09-08: VN-sancties omzeild: Noord Korea en Iran sluiten militair samenwerkingsverdrag
30-07: ‘Pentagon bronnen: Trump beveelt binnen jaar militaire aanval op Noord Korea’
05-07: ‘VS, Rusland en China maken neutronenbommen klaar voor aanval op Noord Korea’
01-07: Hackersgroep Anonymous waarschuwt voor plotselinge Derde Wereldoorlog (/ ‘De strijd zal zeer waarschijnlijk heftig, wreed en snel zijn, en wereldwijd grote verwoestingen aanrichten’)
19-06: VS legt enorme voorraden aan voor aanstaande grote wereldcrisis
14-04: ‘VS bereidt preventieve aanval op Noord Korea voor
13-03: US Navy Seals oefenen op uitschakelen Kim Jong-un in Noord Korea (/ F-35 stealth jagers gaan aanval op Noord Korea simuleren)
24-02: China dreigt met oorlog bij komst Amerikaanse vliegdekschip (/ Flashback: Ex-CIA remote viewers voorspelden Noord Koreaanse kernexplosie gevolgd door wereldoorlog)

2012:
14-02: Remote viewers: Alles verwoestende killshot zonnevlam nabij (/ Derde Wereldoorlog en einde beschaving begint met explosie Noord Koreaanse kernbom) 

 

Indien u wilt reageren op het forum.

 1. Geen hele woorden en/of zinnen in hoofdletters schrijven, wat als schreeuwen wordt gezien. Ook uw Nick name, max. 2 woorden, niet geheel in hoofdletters .Uw nickname mag geen naam zijn van een bekend publiek persoon. Uw posting wordt dan verwijderd.
 2. U kunt accenten aanbrengen middels max. 3 vetgedrukte woorden per posting, cursief of onderstreept.
 3. Posten in zwarte letters op witte achtergrond.
 4. Holocaust ontkenning of het bagatelliseren ervan. Postings worden verwijderd.
 5. Onacceptabele postings, provocaties, schuttingtaal, persoonlijke aanvallen of uitschelden kunnen uw postings zonder mededeling worden verwijderd evenals bij de andere punten.Het beheer kan er ook voor kiezen uw posting aan te passen. 
 6. Lees de Siteregels  http://xandernieuws.punt.nl/content/2009/04/siteregels
 7. Lees de Disclaimer http://xandernieuws.punt.nl/content/2012/01/disclaimer
 8. Geen artikelen of postings van andere websites kopiëren en op dit forum plakken, dit i.v.m. auteursrechten en schadeclaims. Schrijf introductie en verwijs naar de URL van de betreffende website. Uitzondering Wikipedia daar kan het wel evenals Bijbelcitaten.
 9. Plaats geen hyperlinks maar de url van de website, i.v.m. de wet op de auteursrechten. Uitzondering Wikipedia en Bijbelcitaten. Op elk plaatje wat u bij uw naam plaatst zit auteursrechten op, ook al staat dat er niet bij vermeld. Zoek een plaatje dat vrij is van auteursrechten.
 10. Dit is een Nederlands forum. Engelse commentaren vertalen naar Nederlands.
 11. U houdt één vaste nickname aan. Bij verandering van uw nickname ,maak daar melding van op het forum. Post u stelselmatig onder verschillende nicknames dan worden uw postings verwijderd.
 12. Gasten die gefocust zijn op het demoniseren van één bevolkingsgroep. Postings worden verwijderd.
 13. Het vermelden van persoonlijke informatie over een forumgast is niet toegestaan, posting wordt verwijderd. 
 14. Indien het topic niet over een bijbels thema gaat dan alle geloofsdiscussies op het Geloofsforum.
 15. Postings van, naar en over gasten die hier niet meer posten worden verwijderd.

Allen: Er is hier een geblockte poster bekend onder de naam Elia , die onder uw naam wil  posten.

Plaats een email onder uw naam in het reactievenster, zodat uw naam niet oneigenlijk gebruikt wordt. Deze spammer kan wel uw naam gebruiken maar heeft geen weet van uw email. Het emailadres dat u gebruikt is niet zichtbaar op het forum. Postings zonder een email worden niet gepubliceerd.  Mvg. Mod.

Geloofsdiscussies naar Geloofsforum. Nodig uw gesprekspartner uit om op het Geloofsforum   Ik Geloof... (Geloofsforum 31)  verder te praten.


Reacties

Pagina12
Nieuw Begin op 07-10-2017 23:44

Waar blijft de Mossad? Deze NK roeptoeter kan makkelijk door de Mssd worden geelimineerd zoals hij zijn neef liet afmaken in Maleisie door twee modellen...Oh wacht, missch zijn ze al geinfilteerd...geen schijn van kans heeft hij tegen de door hem vervloekte kapitalistische wereld. Het enige leuke aan NK vind ik persoonlijk de nieuwslezeres die met de cadans van een kalasnikov het propagande gebral in de microfoons braakt.

René van Zalk op 08-10-2017 00:16

Trump heeft gelijk. Kappen met die gast in NK.

Ike op 08-10-2017 01:21

Volstrekte onzin. Dat zijn alleen maar de eerste doden. De straling blijft dan over de hele wereld rondgaan. Minder slimme mensen teken een jodiumpil en denken dat het dan voorbij is, maar je kan niet je hele leven jodiumpillen blijven slikken. Alles wat door de lucht vliegt zal besemet blijven. Alles wat door de zee zwemt of vaart zal besmet blijven. Alles wat vanuit Korea over land gaat, zal besmet blijven.

Je kan je niet beschermen tegen een kernramp or kernoorlog. Ook niet onder de grond tot in de eeuwigheid. Het idee om ook maar iemand aan te vallen is krankzinnig van alle partijen. 1 kernaanval zal verge;ding veroorzaken, omdat de straling ook niet zal stoppen bij landsgrenzen. China zal besmet raken en er zullen ook Russen en Chinezen getroffen worden in Noord Korea en er zullen Amerikanen en mensen van andere landen getroffen worden in Zuid Korea.

Moeten alle vluchtelingen uit het straingsgebied in quarantenne geplaatst worden of uitgemoord worden?

Die waanzin moet gewoon stoppen.

Ike op 08-10-2017 01:24

Hoeveel mensen kennen er overigens mensen die eruit zien als Noord Koreanen? Zijn die allemaal gevaarlijk?

Hoeveel mensen kennen er mensen die er uitzien als Amerikanen?  Zijn die allemaal gevaarlijk?

Hoeveel mensen kennen en mensen die eruit zien als moslims? Zijn die allemaal gevaarlijk?

Gaan we alle besneden mensen weren uitmoorden?

hubo op 08-10-2017 01:52

Trump herhaalt zichzelf weer in een paar tweets.Ik krijg niet de indruk dat de toespraak van Kim jong Un nieuw is.Ik kan er verder niets over vinden van recente datum.Uit Rusland komt een bericht dat Korea weer een raketproef zou voorbereiden.

https://www.reuters.com/article/us-northkorea-missiles-trump/trump-says-only-one-thing-will-work-with-north-korea-idUSKBN1CC0PN

Overigens is er volgens mij nooit sprake geweest van openlijke dreigementen Guam aan te vallen of een nucleaire test boven de oceaan te doen.Er was sprake van een plan om 3 raketten even buiten de wateren van Guam neer te laten komen.Vermoedelijk wilden ze daarmee de accuratesse van hun rakettechniek aantonen.Het is niet helemaal duidelijk hoe dat gezegd is.In de zin van 'Wij zullen' of 'Wij kunnen'.In ieder geval hebben ze het wijselijk uit hun hoofd gelaten het daadwerkelijk te proberen al had de laatste raketproef over Noord Japan een bereik dat dicht bij dat in de richting van Guam kwam.De suggestie van een nucleaire test boven de oceaan,een waterstofbom zelfs,was volgens mij pure speculatie van de wereldpers.

Neerlands hoop De Wijk en Arend Jan Boekestijn suggereren dat de VS een ragfijn diplomatiek spel spelen in de hoop dat de koreanen dan wel wat zullen toegeven op een aantal punten,maar als ze echt een test voorbereiden,zullen ze zich hier zeker niet door laten afleiden en als er niets gebeurt,omdat de russische onthullingen alleen maar een losse flodder zijn,hebben we weer even het gevoel dat we Korea effectief van verdere stappen afgehouden hebben.Het zou te hopen zijn,dat Trump daar dan een goed gevoel aan over houdt en niet meer van zulke uitspraken doet.

Pixel op 08-10-2017 08:54

Hoe weten wij wie gelijk heeft en durven te zeggen dat Amerika NK maar moet wegvagen. Zie de geschiedenis: 

"In een periode van drie jaar hebben we zo'n twintig procent van de bevolking gedood", verklaarde een Amerikaanse luchtmachtcommandant na de Korea-oorlog. Volgens hem werd elke Noord-Koreaanse stad met de grond gelijk gemaakt. De VS gooide meer bommen op het land dan in de hele regio, inclusief Japan, tijdens de Tweede Wereldoorlog.

"De luchtbombardementen waren meedogenloos", benadrukt Van der Veen. "Dat wordt er van jongs af aan ingeramd." Noord-Koreaanse schoolboeken staan vol met de "gruweldaden van de Amerikaanse en Japanse imperialisten". Continu wordt het volk herinnerd aan de dreiging van de vijanden.

Tom Hendrix op 08-10-2017 09:08

Tja, het zijn zeer kwade tijden, zoveel is wel zeker. Maar ik vestig mijn gehele hoop op de Messias, Jezus Christus. Wat er ook gebeuren mag!

henk Boskamp op 08-10-2017 09:33

@Nieuw Begin op 07-10-2017 23:44

Moet Israël Noord-Korea ter verantwoording roepen voor het verkrijgen van kernwapens zonder toezicht van internationale instanties?

Qromwel op 08-10-2017 09:53

Nieuw Begin op 07-10-2017 23:44: Waarom zouden ze? Israel beidt haar tijd.

AEO op 08-10-2017 09:59

Waarbij het weer eens duidelijk wordt hoe aktueel de Bijbel is. Lees er Marrhéüs 24 maar eens op na. Maar het zal nog erger gaan worden. Iran zal straks ook over kernwapens beschikken, of heeft ze misschien al via de geheime samenwerking met Noord Korea. De Hezbollah in Libanon dreigt ook al weer met oorlog tegen Israël. De woordvoerder Nasrallah richtte zich tot de bevolking van Israël in een toespraak en raadde aan om de koffers te pakken of anders in doodskisten te belanden.

Israël zal bij een volgende oorlog niet meer de luxe hebben om zich in te houden en burgerslachtoffers zoveel mogelijk te voorkomen. Elke plek van waaruit raketten op Israél worden afgevuurd zullen een militair doelwit zijn, ook als dat een moskee, school of ziekenhuis is. Volgens de Conventie van Geneve staat Israël dan ook volledig in zijn recht. Bij de volgende oorlog zal Israël dan ook meteen in het hoogste gewelds scenario reageren

willy op 08-10-2017 10:10

Laat ons hopen dat het nooit zover komt kernwapens moeten de wereld uit. Bij een oorlog zijn er geen winnaars alleen verliezers . President Trump moet ophouden met zijn dubbelzinnige taal die tot misverstanden kunnen leiden hij zou beter Iran aanpakken die nog een groter gevaar vormen! Shalom

Qromwel op 08-10-2017 10:13

Als niet-Koreaan lijkt het mij moeilijk doordringen tot de inner circles van die Oen. En zijn binnenlandse, laat staan buitenlandse (?), zullen niet aangekondigd worden. En in het land zullen er ongetwijfeld groeperingen zijn die voor hun bestaan afhankelijk zijn van het zijne. Net als in Syrië. En alle dictaturen.

Horatius op 08-10-2017 10:48

Men kan zich afvragen bij het aanhoren van al die oorlogsretoriek, voornamelijk bestemd voor de eigen achterban, of er toch niet achter de schermen diplomaiek overleg plaatsvindt om uit deze crisis te komen.

Ook kan men afwachten wat de effecten zijn op de middellange termijn van de ingestelde sancties.

Noord-Korea heeft geen enkel belang om zelf een aanval te lanceren op een Amerikaans doel, bewuste zelfmoordacties passen alleen bij de radicale islam.

Massale hongersnood kan ook het partijkader treffen op de langere duur en dan is een scenario denkbaar dat er een einde komt aan de Kim-dynastie.

Het alternatief is een kernoorlog waarbij miljoenen doden vallen en een eindeloze stroom vluchtelingen richting China. Dus eigenlijk is dit een groot probleem voor China en daar zullen ze ook naar moeten handelen; via de diplomatieke weg of het stopzetten van alle economische betrekkingen met NK.

Waarom Zuid-Korea onlangs grote voedselvoorraden stuurde naar NK is mij een compleet raadsel, humanitaire overwegingen of naiviteit?

andre op 08-10-2017 11:15

Foto van borstelhoofd graag vervangen met een foto van Billie Turf

Gladiator op 08-10-2017 11:41

Ik vind het toch wel schrikbarend te horen dat nagenoeg iedereen aan de zijde staat van de grote vriendelijke heer en meester de VS.

Bedenk hierbij echter wél dat deze vriendelijke heer en meester oftewel Imperator vanaf vorige eeuw tot en met nu ruim 80 (aanvals)oorlogen heeft gevoerd en NK.........?????!!!!!

Denk eens eerst na alvorens middels het toetsenbord letters op een scherm te roeptoeteren.

Trump is absoluut niet serieus te nemen en van de NK leider K.Y.U. is nagenoeg niets maar dan ook helemaal niets van bekend m.u.v. het feit dat er in NK nog geen volledig verotte Rothschild bank is gevestigd en.......nee, laat ook maar. Loop maar als zoete lieve poppetjes achter deze psychopaten aan welke overal de "democratie" gaan brengen en vervolgens hele landen in complete chaos achterlaten met als gevolg dat de oh zo geweldige westerlingen nog meer kunnen roeptoeteren want moslim invasie enzo.....

Nog vragen.......??!!

Gladiator

T.D. op 08-10-2017 11:45

Blaffende honden bijten niet zegt men wel eens. Maar misschien dat deze blaffende honden deze keer wel bijten. God echter bepaalt of er wel of niet wordt gebeten.

Petrovsky op 08-10-2017 11:50

Researchers van de Johns Hopkins universiteit..........

Wat voor Nederlands is dat???

Onderzoekers van de Johns Hopkinns - mag het ook met 1 n zijn Hopkins ;-) Mod. universiteit mag ook hoor!!!!

Anders dan maar alles in Engels!

 

MfG

Der Peter

Tycho op 08-10-2017 11:55

Er had in dit artikel wel even vermeld mogen worden wat Amerika in 1950- 1952 in Korea geflikt hebben. Ik kan uit mijn kinderjaren nog herinneren dat wij over straat: Korea, boem,boem, boem scandeerden. In de Koreaanse hoofdstad stonden nog twee gebouwen overeind en een derde van de Koreaanse bevolking was met honderdduizenden tonnen explosieven en chemische middelen, zoals Agent Orange uitgeroeid. De Nederlandse jongens die de door de regering (Drees) de voorwaarden voor het krijgen van de Marshallplan-centjes in Korea uitvochten kwamen terug zo gek als een loden deur; alleen niet zo zwaar. Net als na de tweede wereldoorlog waren de loodzware invalidenwagens en houten krukken al vlot van de straat en uit het zicht. Dan praat ik nog niet eens over de hongerige Duitse jongens en de boys van andere nationaliteiten die op vuige wijze via het Vreemdelingenlegioen ook naar de enorme Koreaanse erevelden geluurd werden. Korea is terecht boos en niet zo'n klein beetje ook. Amerika is zo diep gezonken dat het zich voor zijn eigen verroting niet schaamt. Ik wens de Noord Koreanen veel sterkte toe. Dat hebben ze hard nodig in de niet aflatende strijdt tegen de New American Terror Organisation.

rescue op 08-10-2017 12:05

Het is te hopen dat Trump alleen bluft, op een kernoorlog zit niemand te wachten. Er wonen ook daar nog broeders en zusters. Bid maar of God de harten nog wil neigen, de gevolgen van een kernoorlog zijn meer dan vreselijk, alleen indien je er toe wordt gedwongen is het wellicht te rechtvaardigen maar dan nog?? Bidt!

Noorderlicht op 08-10-2017 12:28

Volgens mij was die Otto Warmbier (22) ook een spion voor Amerika en dat heeft hij moeten bekopen met zijn dood. Geloof de media vooral niet!

Dion op 08-10-2017 12:31

het erge vind ik van dit alles, de gewone man in beide korea's betalen de prijs.......

vlokje op 08-10-2017 13:47

tis gewoon een disput onderonsje,alleen en ander jaargang, oude jongens krentebrood

dit gevalletje moest eerst 25 jaar rijpen, voor er een funktionele doel gevonden kon worden om dit productief om te zetten tot een werktuig voor een "einddoel"

in de herenkamer zitten die twee gewoon knus  naast elkaar, handje vasthoudend ;-)

Aardbewoner op 08-10-2017 13:58

Als iedere kernmacht nou tegelijkertijd al zijn atoomraketten naar de maan lanceert zijn we daar ook van verlost. Laten ze een wedstrijd houden wie het eerst de maan bereikt.

hubo op 08-10-2017 14:35

In het NOS nieuws zie ik nu dat Kim Jong Un toch ook van zich heeft laten horen in een toespraak,waarin hij de benoeming van zijn zus als plaatsvervangend lid van het polit bureau bekend gemaakt heeft.Over een nadere oorlogsdreiging wordt niets gezegd.Het lijkt allemaal de bekende retoriek en je zou niet direct verwachten dat hij een openlijke oorlogsverklaring doet in zo'n speech.

Lucie op 08-10-2017 14:48

En weer gaan die moordzuchtige yanks oorlog voeren,voor de zoveelste keer.Ook Trump schaart zich in het rijtje.

Sinds 1776 heeft Amerika ruim 80 oorlogen gevoerd,wereldwijd.Geen enkel ander land heeft dit gepresteerd.

Waar bemoeien zij zich mee?Laten ze op hun eiland eerst eens hun eigen rotzooi opknappen alvorens andere landen in een totale chaos te storten en vele,vele duizenden mensen naar de verdommenis te helpen.

Tsjonge wat ben ik die kliek in Washington zat......

Qromwel op 08-10-2017 15:17

Aardbewoner op 08-10-2017 13:58: Maar we kunnen niet zonder maan. Het kleine licht, u weet wel. En sommigen zullen er stiekem een paar in hun binnenzak houden.

René van Zalk op 08-10-2017 15:21

Om te voorkomen dat planeet Aarde een hell wordt, is het het beste om landen als NK en Iran keihard aan te pakken, dit houd in: Alle militaire doelen plat gooien.

Anora op 08-10-2017 16:05

@noorderlicht

Volgens jou?

Licht toe.

Want: " geloof de media niet"

En jou wel? Op basis waarvan?

Ik hoor het wel!

Qromwel op 08-10-2017 16:52

hubo op 08-10-2017 14:35: Er bestaat slechts een wapenstilstand. Die hoeft slechts verbroken te worden. Zonder aankondiging uiteraard.

Dick op 08-10-2017 17:15

De tekst die Kim voorleest, lijkt hier en daar niet te kloppen met de vertaling. Er lijken veel namen voorbij te komen, die ik niet terugzie in de vertaling. Is er iemand hier die de Noord Koreaanse taal goed verstaat?

Dirk op 08-10-2017 18:30

Daniel 2 vers 44 gaat binnekort in vervulling 👍👍👍👍👍

Bundy op 08-10-2017 18:54

@Gladiator op 08-10-2017 11:41

Helemaal met je eens , want je schrijft de waarheid .  Tragisch dat maar zo weinigen dit doorhebben .    

Noorderlicht op 08-10-2017 19:45

@Gladiator op 08-10-2017 11:41

Helemaal mee eens. Te veel goedgelovigen hier.

@Anora op 08-10-2017 16:05

Als je nog niet in de gaten hebt van welke kant het kwaad komt dan zeg ik welterusten!

jan op 08-10-2017 19:48

René van Zalk, idioot!

RaymondVL op 08-10-2017 21:50

Ik twijfel ernstig aan het YouTube filmpje. Niet dat Kim Jong-Un niets gezegd zou hebben maar meer de vertaling van zijn toespraak. In de berichtgeving van Pyongyang Times (goedgekeurd door de autoriteiten van Noord Korea) zou het allemaal ergens anders over gaan. Hierbij de engelstalige link:  http://www.naenara.com.kp/en/order/pytimes/?page=Politics&no=25196

jottum op 08-10-2017 22:57

Vreemd. We horen T. nooit over de islamitische wereld van potentaat E. in Turkije die nu zelfs mensenrechtenorganisatiemedewerkers middels zijn geleide rechtspraak het gevang in laat sturen, de iraniërs en saoedi die van alles en nog wat subversiefs financieren. Hij zou beter met het stalinistische ongelovige korea bondgenoot kunnen zijn en samenwerken, tenzij T. zelf een meccanian is natuurlijk.

Dit is natuurlijk niet om te stoken, maar met het voeren van beleid roept men nu eenmaal opmerkingen op. Zeker als door de stroomuitval in us puerto rico wegens orkaan irma een levengevaarlijk grote kans op tekorten aan tal van medicijnen voor levensbedreigende ziekten als suikerziekte, kanker, hartziekten, beroerten kan ontstaan en operaties in gevaar komen doordat medicijnen niet (voldoende) geproduceerd kunnen worden.

jottum op 08-10-2017 23:04

Bron-aanvulling op eerdere post enkele minuten geleden

http://www.miamiherald.com/living/health-fitness/article177542431.html

Drossaard op 09-10-2017 00:31

Vragen aan Gladiator. Als je nu moest verhuizen naar de VS of naar Iran, wat werd het dan? Als je alleen nog mocht wonen in Noord-Korea of in Israël, waar koos je dan voor? Zou je liever in Noord- of in Zuid-Korea wonen? Ik hoefde nog geen seconde na te denken. Ook geld wat ik even niet nodig heb stal ik liever bij een Rothschildbank dan in een onafhankelijke communistische staatskas of in de kluizen van Teheran/Mekka. Waar rendeert jouw spaargeld?

Tenslotte denk ik dat Trump een realistische kijk op de zaak heeft.  Het Noordkoreaanse valse keffertje gaat zich niet meer koest houden, maar blijft geheel onnodig provoceren en uitlokken. Nog iedere dag kan Oen zijn stompzinnige agressieve zelfmoordkoers wijzigen en laten we hopen en bidden dat hij dat doet, maar echt te verwachten valt het niet.

hubo op 09-10-2017 03:50

@Qromwel Klopt,daar dacht ik achteraf ook nog even aan.Feitelijk is het nog altijd  'gewoon' oorlog en zijn de amerikanen daar al partij in.Toen de amerikanen recent een militaire vlucht langs de koreraanse kustlijn uitvoerden,vond ik trouwens ook dat dat opgevat kon worden als een provocerende oorlogsdaad.

Yoep op 09-10-2017 07:42

Drossaard op 09-10-2017 00:31

Dit komt omdat je van het materialistische houd. Je telefoontje in je hand, pas je er bij. Hoppa. Tot je begrijpt waar het omdraait, dan zou je wensen dat je de andere kant gekozen had. Net zoals die René van Zalk, ook zo'n...

Er zijn maar twee wegen in deze wereld of tegen de muur aanklappen of over de muur kunnen kijken. En jij hebt gekozen voor de eerste. Maar wees maar niet bang, ook in NK en in Iran zijn de Rothschilds al jaren actief ;)

Weesie op 09-10-2017 07:59

Trump moet de kolen uit het vuur halen. Het is een moeilijke opgaaf.

Anora op 09-10-2017 09:18

@Noorderlicht, wat is dat voor antwoord? Ik vraag je om  toe te lichten waar ' volgens jou' op gebaseerd is. Ik stel je dus een normale vraag. Licht even toe svp ( of slaap lekker, snap je).

pluto op 09-10-2017 10:27

De export van nucluaire wapens is de grootste bedreiging van noord korea.Ik vertrouw ze voor geen stuiver. Trump heeft groot gelijk, noord korea heeft de wereld 20 jaar lang bedrogen en miljarden aan geld gekregen.Ik vrees dat uitstellen de problemen alleen maar groter maken. Noord korea zal de prijs betalen voor het bedrog en de bedreigingen van de omliggende landen.Dreigen met kernwapens is een doodzonde. De doden die zullen gaan vallen betalen de prijs van de politiek uit het verleden. Trump is daar niet schuldig aan. Het zijn de grootmachten, ook china en rusland die de technologie geleverd hebben. Wat men zaait zal men oogsten! 

Lodewijk op 09-10-2017 11:59

"Amerikanen in een pro-oolog dolheid geduwd door de elite-beheerde Hoofdstroom Massa Media & NAVO' - Max Blumenthal"

"Americans pushed into pro-war frenzy by elite-controlled MSM & NATO' – Max Blumenthal" 

(Met video onderaan het artikel waar Max Blumenthal het zegt in dat interview):

https://www.rt.com/usa/406059-msm-nato-americans-war-support/

Lodewijk op 09-10-2017 12:09

China heeft al laten weten dat mocht Noord Korea de VS het eerst aanvallen en de VS dan Noord Korea terug aanvalt het niets zal doen. Maar mocht de VS een eerste aanval op Noord Korea plegen het wel gaat ingrijpen.

Maar er zijn helaas enkelen onder ons die zo dol zijn gemaakt door alle oorlogspropaganda dat ze miljoenen dode en gewonde onschulige burgers geen bezwaar vinden om Trump toch te steunen als hij een eerste aanval beveelt. En er blijkbaar van watertanden om al die mensen een afschuwelijk hels lijden te bezorgen.

Wat een geprojecteerde zelf-haat.

Lodewijk op 09-10-2017 12:14

Na een vechtpartij is de veroordeling van de rechter gebaseerd op het antwoord op zijn vraag: "Wie deelde de eerste klap toe en begon daarmee het gevecht."

Tom Hendrix op 09-10-2017 14:06

@Jottum: 22.57. uur, op 8/10. Dat heeft U goed opgemerkt.

Derk op 09-10-2017 23:07

René van Zalk, valt het je niet op dat er net zolang gawacht wordt tot het niet meer mogelijk is om op een fatsoenlijke manier de zaak te regelen.

René van Zalk op 10-10-2017 00:23

@Derk op 09-10-2017 23:07

Wat bedoel je precies ?

Drossaard op 10-10-2017 11:38

Yoep, ik kies er helemaal niet voor om 'tegen de muur te klappen'. Als jij voorziet dat mij dat gaat overkomen, wil je mij dan op medemenselijke wijze praktisch waarschuwen? Welke voorzorgsmaatregel moet ik nemen?

Is het voldoende om Amerika te bestempelen als de grote boze satan, zoals Iraniërs en Palestijnen plegen te doen? Ben ik alleen nog veilig in een land als NK die Amerikaanse invloeden weert? Hou je wijsheid niet voor jezelf maar deel die met anderen die willen ontvangen!

Pagina12
Commentaar
Jouw naam/bijnaam
Website url
E-mail
Je Punt profiel
Hou mij op de hoogte
Ik wil op de hoogte gehouden worden
Dit is een verplicht veld
Laatste Reacties

Rubrieken
Site Info
Email adres Administrator:
xandernieuws@gmail.com
 
Email adres Moderator:
modxnieuws@gmail.com
 
Overnemen eigen artikelen (in blauw en rood onder Headlines) alleen met toestemming.

Reacties, tips en opmerkingen worden erg gewaardeerd en altijd gelezen, maar vanwege het zeer grote aantal ben ik helaas niet in staat om (tijdig) op alle emails te reageren. Graag hiervoor uw begrip!

Privacy Bescherming:
 
Indien u Xandernieuws, dat bij Mijndomein is ondergebracht, leest en reageert op de Xandernieuws forums, doet u dat vrijwillig en is uw IP adres en emailadres- indien u dat vermeldt - bekend en wordt opgeslagen. Ook uw (nick) naam waaronder u post wordt opgeslagen. Xandernieuws zal uw gegevens nooit aan derden doorgeven. Indien u zich opgeeft voor het ontvangen van de nieuwe artikelen per email, zal Xandernieuws ook die gegevens nooit aan derden geven. We houden uw gegevens privé, tenzij de wet of rechterlijke macht ons dwingt uw gegevens aan hen te verstrekken. Datalekken in het systeem vallen onder de verantwoordelijkheid van Mijn Domein.Domeinregistratie en hosting via mijndomein.nl