Headlines

Actuele Discussies

 

Abonneren

Abonneer je nu voor nieuwe artikelen op deze website!

Trump zinspeelt op oorlog met Noord Korea: ‘Sorry, nog maar één ding zal werken’

Kim Jong-un spreekt bij zeldzame gelegenheid het volk toe en verklaart de Verenigde Staten de oorlog – Universitair research rapport: Vergelding Noord Korea op Zuid Korea en Japan kan 2,1 miljoen doden en 7,7 miljoen gewonden veroorzaken

Na zijn ‘stilte voor de storm’ opmerking eerder deze week heeft de Amerikaanse president Donald Trump zojuist opnieuw gezinspeeld op een spoedige militaire aanval op Noord Korea. ‘Presidenten en hun regeringen hebben 25 jaar met Noord Korea gepraat, afspraken gemaakt, en enorme sommen geld betaald. Dat heeft niet gewerkt. Afspraken werden geschonden voordat de inkt droog was, waardoor ze Amerikaanse onderhandelaars voor gek zetten. Sorry, maar slechts één ding zal werken!’ 

Trump nam het woord oorlog of aanval nog niet letterlijk in de mond, maar er is weinig voorstellingsvermogen voor nodig om te bedenken dat hij militair ingrijpen bedoelt. Of dat een beperkte operatie of een grootschaligere aanval wordt, is vanzelfsprekend nog onduidelijk.

2,1 miljoen doden en 7,7 miljoen gewonden

Researchers van de Johns Hopkins universiteit hebben afgelopen week een rapport gepubliceerd waarin wordt gewaarschuwd dat Noord Korea na een Amerikaanse aanval met kernwapens kan terugslaan. Als het land al zijn –geschatte- 25 kernbommen gebruikt tegen Zuid Korea en Japan, dan kunnen er volgens de berekeningen zo’n 2,1 miljoen doden en 7,7 miljoen gewonden vallen. Zo’n 10% van de Zuid Koreaanse bevolking zou dan omkomen of gewond raken.

Ter vergelijk: bij de twee Amerikaanse kernbommen op Japan tijdens WO-2 kwamen zo’n 120.000 burgers om het leven. Een Noord Koreaanse kernaanval zou daarom de dodelijkste militaire aanval in de menselijke geschiedenis worden.

Mocht dictator Kim Jong-un zijn eerdere dreigement waarmaken en als waarschuwing een kernbom in de buurt van de Amerikaanse basis op het eiland Guam laten exploderen, dan zal dat volgens de researchers vrijwel zeker een militaire reactie van de VS ontlokken, waarna het Stalinistische regime vermoedelijk zoveel mogelijk kernraketten zal proberen af te schieten, omdat het bang zal zijn dat deze anders door de Amerikanen worden vernietigd alvorens ze kunnen worden gelanceerd. (1)

Kim verklaart in zeldzame toespraak VS de oorlog

Het kan ook zijn dat Trump weer eens bluft, net als overigens zijn tegenstander. Kim Jong-un heeft tijdens een zeldzame toespraak voor het volk gezegd dat Amerika een grens is overschreden door spionnen naar het land te sturen, die inmiddels zouden zijn gearresteerd. Kim vat dit op als een ‘oorlogsverklaring’, en verklaarde dat ‘wij er nu voor zullen zorgen dat de Verenigde Staten voor eens en altijd worden uitgeschakeld... De aanval zal spoedig beginnen, wij zullen niet langer wachten totdat ze onze eisen inwilligen.’ (2)

Om het in perspectief te plaatsen: het is bepaald niet de eerste keer dat Kim de VS met oorlog bedreigt. Enkele jaren geleden liet hij zich al eens samen met zijn militaire leiders fotograferen, terwijl hij gebogen over een grote kaart stond met daarop de geplande raketaanvallen op Amerikaanse steden.


Xander

(1) Zero Hedge
(2) Next News Network (/ YouTube)*
(* Voor wie de Koreaanse taal machtig is: graag een vertaling, want het lijkt er veel op dat de geluidsopname een voortdurende herhaling van slechts enkele zinnen is).

Zie ook o.a.:

23-09: Crises Noord Korea, Iran en Syrië dankzij beleid Trumps voorganger Obama
10-09: China waarschuwt Trump opnieuw Noord Korea militair te steunen bij aanval VS
08-09: Strategic Intelligence verwacht binnen 6 maanden aanval op Noord Korea
03-09: Minister Defensie VS dreigt Noord Korea met totale vernietiging
03-09: Flashback 1994: President Clinton kondigde trots einde kernwapens Noord Korea aan
01-09: Analisten vrezen nog deze maand uitbreken oorlog met Noord Korea
12-08: WO-3 angst in VS: Stormloop op survival winkels
11-08: China waarschuwt VS: Wij zullen aanval op Noord Korea tegenhouden
10-08: Grootste Britse kranten waarschuwen burgers voor kernoorlog
09-08: VN-sancties omzeild: Noord Korea en Iran sluiten militair samenwerkingsverdrag
30-07: ‘Pentagon bronnen: Trump beveelt binnen jaar militaire aanval op Noord Korea’
05-07: ‘VS, Rusland en China maken neutronenbommen klaar voor aanval op Noord Korea’
01-07: Hackersgroep Anonymous waarschuwt voor plotselinge Derde Wereldoorlog (/ ‘De strijd zal zeer waarschijnlijk heftig, wreed en snel zijn, en wereldwijd grote verwoestingen aanrichten’)
19-06: VS legt enorme voorraden aan voor aanstaande grote wereldcrisis
14-04: ‘VS bereidt preventieve aanval op Noord Korea voor
13-03: US Navy Seals oefenen op uitschakelen Kim Jong-un in Noord Korea (/ F-35 stealth jagers gaan aanval op Noord Korea simuleren)
24-02: China dreigt met oorlog bij komst Amerikaanse vliegdekschip (/ Flashback: Ex-CIA remote viewers voorspelden Noord Koreaanse kernexplosie gevolgd door wereldoorlog)

2012:
14-02: Remote viewers: Alles verwoestende killshot zonnevlam nabij (/ Derde Wereldoorlog en einde beschaving begint met explosie Noord Koreaanse kernbom) 

 

Indien u wilt reageren op het forum.

 1. Geen hele woorden en/of zinnen in hoofdletters schrijven, wat als schreeuwen wordt gezien. Ook uw Nick name, max. 2 woorden, niet geheel in hoofdletters .Uw nickname mag geen naam zijn van een bekend publiek persoon. Uw posting wordt dan verwijderd.
 2. U kunt accenten aanbrengen middels max. 3 vetgedrukte woorden per posting, cursief of onderstreept.
 3. Posten in zwarte letters op witte achtergrond.
 4. Holocaust ontkenning of het bagatelliseren ervan. Postings worden verwijderd.
 5. Onacceptabele postings, provocaties, schuttingtaal, persoonlijke aanvallen of uitschelden kunnen uw postings zonder mededeling worden verwijderd evenals bij de andere punten.Het beheer kan er ook voor kiezen uw posting aan te passen. 
 6. Lees de Siteregels  http://xandernieuws.punt.nl/content/2009/04/siteregels
 7. Lees de Disclaimer http://xandernieuws.punt.nl/content/2012/01/disclaimer
 8. Geen artikelen of postings van andere websites kopiëren en op dit forum plakken, dit i.v.m. auteursrechten en schadeclaims. Schrijf introductie en verwijs naar de URL van de betreffende website. Uitzondering Wikipedia daar kan het wel evenals Bijbelcitaten.
 9. Plaats geen hyperlinks maar de url van de website, i.v.m. de wet op de auteursrechten. Uitzondering Wikipedia en Bijbelcitaten. Op elk plaatje wat u bij uw naam plaatst zit auteursrechten op, ook al staat dat er niet bij vermeld. Zoek een plaatje dat vrij is van auteursrechten.
 10. Dit is een Nederlands forum. Engelse commentaren vertalen naar Nederlands.
 11. U houdt één vaste nickname aan. Bij verandering van uw nickname ,maak daar melding van op het forum. Post u stelselmatig onder verschillende nicknames dan worden uw postings verwijderd.
 12. Gasten die gefocust zijn op het demoniseren van één bevolkingsgroep. Postings worden verwijderd.
 13. Het vermelden van persoonlijke informatie over een forumgast is niet toegestaan, posting wordt verwijderd. 
 14. Indien het topic niet over een bijbels thema gaat dan alle geloofsdiscussies op het Geloofsforum.
 15. Postings van, naar en over gasten die hier niet meer posten worden verwijderd.

Allen: Er is hier een geblockte poster bekend onder de naam Elia , die onder uw naam wil  posten.

Plaats een email onder uw naam in het reactievenster, zodat uw naam niet oneigenlijk gebruikt wordt. Deze spammer kan wel uw naam gebruiken maar heeft geen weet van uw email. Het emailadres dat u gebruikt is niet zichtbaar op het forum. Postings zonder een email worden niet gepubliceerd.  Mvg. Mod.

Geloofsdiscussies naar Geloofsforum. Nodig uw gesprekspartner uit om op het Geloofsforum   Ik Geloof... (Geloofsforum 31)  verder te praten.


Reacties

Pagina12
Een ander geluid op 10-10-2017 14:09

Een Ander Geluid, u bent voor een maand op "vakantie" gegaan en zou via verzoek email een herkansing aanvragen op 11 oktober. Het beheer heeft nog geen email modxnieuws@gmail van u ontvangen. Mod.

Een ander geluid op 10-10-2017 16:05

Beste Moderator,

Bij mijn verzoek krijg ik de volgende melding:

Kan het bericht niet sturen naar de volgende ontvangers: [modxnieuws ] (550 - 550 Recipient e-mail address invalid / Ontvanger e-mail adres bestaat niet.

M.vr.gr.


?? uw email is  ontvangen en is een reactie al aan u gemaild.

Graag uw reactie daarop en uw toezegging dat u zich qua gedrag/postings aan de sitereges zult houden. Mod.

Een ander geluid op 11-10-2017 10:36

Noorderlicht op 08-10-2017 12:28

U zegt:

Volgens mij was die Otto Warmbier (22) ook een spion voor Amerika en dat heeft hij moeten bekopen met zijn dood. Geloof de media vooral niet!

Mijn reactie:

Kunt u dat ook onderbouwen ? Zonder onderbouwing, is dit namelijk een smakeloze aantijging aan het adres van iemand die gruwelijk is gemarteld. Die als gevolg daarvan: doof, blind, met fataal hersenletsel en in coma (terminaal) op het vliegtuig naar de VS is gezet en kort daarop is gestorven.

Daarnaast krijg ik niet de indruk, dat u weet wat de bewegingsvrijheid is van toeristen in Noord-Korea. Die is nihil. Nul komma nul. Er valt dus niets te spioneren !

Toeristen in NK gaan in groepsverband en hebben altijd een NK "gids", die continue in de gaten houdt wat ze doen. Die NK “gids” wordt ook weer in de gaten gehouden enz. Zodra iedereen in het hotel is, neemt het hotel die taak over. Ze slapen in speciale hotels voor toeristen. Dus 24 uur p/d een strakke begeleiding, waarbij de toeristen continue de "do's en dont's" te horen krijgen en er naar moeten handelen. Er is precies geprogrammeerd wat ze krijgen te zien en te horen. Er is totaal geen ruimte om op eigen initiatief even van het programma en de route af te wijken of zelf op onderzoek uit te gaan. Alléén op pad in NK is er dus niet bij. Daarnaast wordt in de hotels alles 24/7 in de gaten gehouden en vastgelegd met (verborgen) camera’s.

Mocht u mij niet geloven, boek dan aub eens een reisje naar NK. Ik verneem graag uw ervaringen !

Tenslotte, is het nog maar de vraag of Otto Warmbier zelf een NK propaganda-poster meenam als “souvenir” of dat de NK geheime dienst dit in scene gezet heeft om een Amerikaans staatsburger te grazen te kunnen nemen. 

Anora op 11-10-2017 16:12

Meeeens @een ander geluid

En een onderbouwing had ik ook graag gezien

Een ander geluid op 12-10-2017 14:43

@Anora op 11-10-2017 16:12

Dank voor uw reactie.

Ik vrees, dat de onderbouwing niet meer komt. 

anora op 12-10-2017 20:22

@Een ander geluid, 

Nee ik denk het ook. 

Vond het een vrij normaal verzoek!

Dat is wel het slapen, @ een ander geluid; dat mensen zomaar wat beweren zonder bepaalde onderbouwing. En dan ook nog denken dat de ander niet wakker is.

Koolteer op 12-10-2017 21:27

Er is zeker kans op oorlog. En oorlog is logistiek. Logistiek is tijd en afstand. 

Afstand is 9500 km. Tijd is gemiddeld 24 knopen, al is twaalf waarschijnlijker. 

Dan is NK ver weg. Om de schade te beperken moet er een vloot van zo'n 200 schepen in de buurt zijn. E.e.a. betekend ongeveer 21 dagen van besluit tot aanval. Gerekend vanaf de USA kust. Drie dagen geleden heeft Trump het besluit waarschijnlijk genomen. Dus ongeveer nog 18 dagen te gaan. 

Pagina12
Commentaar
Jouw naam/bijnaam
Website url
E-mail
Je Punt profiel
Hou mij op de hoogte
Ik wil op de hoogte gehouden worden
Dit is een verplicht veld
Laatste Reacties

Rubrieken
Site Info
Email adres Administrator:
xandernieuws@gmail.com
 
Email adres Moderator:
modxnieuws@gmail.com
 
Overnemen eigen artikelen (in blauw en rood onder Headlines) alleen met toestemming.

Reacties, tips en opmerkingen worden erg gewaardeerd en altijd gelezen, maar vanwege het zeer grote aantal ben ik helaas niet in staat om (tijdig) op alle emails te reageren. Graag hiervoor uw begrip!

Privacy Bescherming:
 
Indien u Xandernieuws, dat bij Mijndomein is ondergebracht, leest en reageert op de Xandernieuws forums, doet u dat vrijwillig en is uw IP adres en emailadres- indien u dat vermeldt - bekend en wordt opgeslagen. Ook uw (nick) naam waaronder u post wordt opgeslagen. Xandernieuws zal uw gegevens nooit aan derden doorgeven. Indien u zich opgeeft voor het ontvangen van de nieuwe artikelen per email, zal Xandernieuws ook die gegevens nooit aan derden geven. We houden uw gegevens privé, tenzij de wet of rechterlijke macht ons dwingt uw gegevens aan hen te verstrekken. Datalekken in het systeem vallen onder de verantwoordelijkheid van Mijn Domein.Domeinregistratie en hosting via mijndomein.nl