Headlines


Actuele Discussies

 

Abonneren

Abonneer je nu voor nieuwe artikelen op deze website!

Toekomst Europa op het spel na fascistisch neerslaan Catalaans referendum

‘Demofobie van Brussel kent geen grenzen: alle vormen van democratie en zelfbeschikking worden onderdrukt’ – Spaanse journalist voor The Asia Times: ‘Er komt een perfecte storm aan’

De geest is uit de fles, en hoe harder de drang naar vrijheid, democratie en zelfbeschikking wordt onderdrukt, des te meer zullen de onderdrukte Europese volken in opstand komen.

‘De fascist Franco mag dan al meer dan vier decennia dood zijn, maar Spanje zit nog steeds vast aan zijn dictatoriale lijk,’ begint de Spaanse journalist Pepe Escobar in zijn commentaar voor The Asia Times op het keihard neerslaan van het Catalaanse referendum over onafhankelijkheid afgelopen zondag. De beelden waren schokkend: zowel oude als jonge mensen werden met stokken geslagen en aan hun haren weggesleept. Er vielen honderden gewonden door het grove politiegeweld, die zelfs rubberen kogels op de Catalanen afschoot. ‘Midden in die hoog verheven Europese Unie, die zichzelf tegenover de mindere regio’s op deze planeet als het centrum en de beschermer van mensenrechten presenteert, is een nieuw paradigma bedacht: In naam van de democratie: stem niet! Of anders...’

 

De Spaanse premier Mariano Rajoy verwierf met zijn optreden een nieuwe bijnaam: ‘Nano-Franco’. Zijn ‘heroïsche schoktroepen, die actief waren vanwege een landelijk terreuralarm, werden nu met stokken en rubberen kogels ingezet – niet tegen jihadisten, maar tegen... stemmers.’

Minstens zes scholen die als stemlokalen waren ingericht werden het centrum van wat na zondag de ‘Slag van Barcelona’ wordt genoemd. Gewone ouders van schoolkinderen organiseerden ‘sit ins’ om te voorkomen dat de gebouwen zouden worden gesloten door de politie. Die kon echter niet voorkomen dat zo’n 2,26 miljoen Catalanen hun stem uitbrachten. Daarvan stemde ongeveer 90% vóór onafhankelijkheid.

‘Er komt een perfecte storm aan’

In de loop van zondag en de dagen erna is er in heel Catalonië, onder alle sociale klassen, het gevoel ontstaan dat het niet meer enkel om onafhankelijkheid van Spanje gaat, maar over het gevecht tegen een nieuwe form van fascisme. Escobar: ‘Eén ding is zeker: er komt een ‘perfecte storm’ aan.’ De idiote verklaring van de Spaanse regering dat ‘het referendum nooit plaatsvond, omdat Spanje een volwassen, moderne, vriendelijke en tolerantie democratie is’, zaaide ongeloof, en werd door alle gebeurtenissen gelogenstraft.

Daarbij werden zoals tegenwoordig in heel de EU gebeurt de gebruikelijke leugens voor de dag gehaald, zoals dat ‘de grote meerderheid van de Catalanen niet wilde meedoen’. Onafhankelijke peilingen wezen vóór het ‘niet bestaande’ referendum uit dat zo’n 70% tot 80% wilde gaan stemmen. Dankzij het fascistische ingrijpen door de Spaanse politie werd dat 42%.

Door EU aangestuurde Rajoy pleegde ‘fascistische staatsgreep’ tegen Catalonië

Daarnaast wapperde Rajoy met de ‘onwankelbare steun van de EU en in de internationale gemeenschap.’ Logisch, want de ongekozen elite in Brussel en hun vazallen in de Europese hoofdsteden, waaronder ook Den Haag, zijn als de dood voor de stem en mening van het volk. We herinneren ons nog maar al te goed hoe het Oekraïne referendum in de prullenbak werd gegooid, en hoe uitgerekend D66, dat in het verleden aan het front stond voor de invoering van een referendum, haar eigen kroonjuweel nu bij het grofvuil heeft gezet, omdat de uitslag van de paar referendums die er zijn geweest hen niet aanstond.

‘De schofterige, middelmatige en corrupte Rajoy loog zelfs nog meer toen hij zei dat hij ‘de deur openhoudt voor dialoog’,’ vervolgt de analist van The Asia Times, die erop wijst dat het Spaanse Constitutionele Gerechtshof, dat het referendum had verboden, één grote grap is, omdat de rechters helemaal niets geven om de scheiding der machten, en enkel werken voor de twee grote partijen die al zo lang in Spanje de dienst uitmaken, de zogenaamde ‘socialisten’ en de ‘middeleeuwse rechtsen’ van Rajoys volkspartij.

In Madrid heeft men dan ook maar twee prioriteiten: gewillig gehoorzamen aan de EU-dictaten, en met alle mogelijke middelen ieder tegengeluid en iedere roep om onafhankelijkheid verpletteren. Dat kan, samen met het verbod op het referendum, daarom als een Spaanse ‘coup’, een fascistische staatsgreep tegen de Catalaanse regering en tegen de democratie worden gezien. Niet voor niets werd de leus van het volk dat destijds tegen dictator Franco opstond afgelopen zondag weer massaal gehoord: ‘No parasán!’, ‘Ze komen er niet door!’.

Het ‘zwijgen van de wolven’: ‘Demofobie’ van Brusselse elite kent geen grenzen

En dan was er nog ‘het zwijgen van de wolven. Het zou eenvoudig zijn de reactie van de EU te bedenken als het drama in Catalonië zich in een veraf gelegen ‘barbaars’ Euraziatisch land had afgespeeld. Het vreedzame referendum in de Krim werd veroordeeld als ‘illegaal’ en dictatoriaal, terwijl een gewelddadige aanval op het vrijheid van meningsuiting van miljoenen mensen in de EU een goedkeurend knikje kreeg.’

‘De demofobie (angst voor het volk) van de elite in Brussel kent geen grenzen. De geschiedenis toont aan dat EU burgers zich niet vrijelijk mogelijk uiten, en vooral geen democratische middelen mogen gebruiken over kwesties die gaan over zelfbeschikking.’ Het zwijgen van de EU, dat nu op huichelachtige wijze oproept tot ‘de dialoog’ in Spanje, heeft aangetoond dat het Brussel is dat aan de touwtjes trekt in Madrid. ‘Tenslotte betekent het ‘Brave New Euroland’ project de vernietiging van de Europese naties ten gunste van een gecentraliseerde Brusselse eurocratie.’

Maar ‘referenda zijn als ontembare beesten’. Het moslim maffia-narco staatje Kosovo ontstond na het bombarderen van de Servische democratie door de NAVO, waarna het Pentagon er al snel zijn grootste militaire basis buiten de VS bouwde. Het referendum op de Krim verliep 100% vreedzaam en legaal, en zorgde ervoor dat het door Krushchev kunstmatig losgemaakte gebied weer terugkeerde bij Rusland. De Britten stuurden géén troepen naar Schotland om een referendum te stoppen, maar zijn gewoon gaan onderhandelen.

Meer EU betekent onvermijdelijk het uitbreken van burgeroorlogen

De regering Rajoy zou ook eens moeten kijken naar Ierland in 1916, waar aanvankelijk de meeste mensen niets zagen in een opstand tegen het Britse Rijk. Maar de daarop volgende keiharde Britse onderdrukking zorgde er uiteindelijk voor dat er toch een onafhankelijkheidsoorlog uitbrak. De rest is geschiedenis.

Die les zou men in Brussel, Den Haag, Berlijn en Parijs ook eens moeten trekken. Het nog verder forceren van de onafhankelijke Europese volken in een door Brussel geregeerde EU superstaat zal juist meer voer zijn voor vergelijkbare onafhankelijkheidsbewegingen in Lombardia, Veneto, Vlaanderen, Baskenland, Galicië, Bayern, en ga zo maar door. Nog meer EU betekent dan ook onvermijdelijk het uitbreken van nieuwe (burger)oorlogen. Het bloed dat dan massaal in de straten zal vloeien zal op conto zijn van iedere partij en politicus die nu niet kan wachten om nog meer macht over te dragen aan Brussel.

‘In heel de EU is de gecentraliseerde droom van de Eurocraten aan het barsten,’ besluit Escobar. ‘Het is Catalonië dat wel eens kan wijzen op een niet zo ‘heerlijke’, maar wel realistischere nieuwe wereld.’

 

Xander

(1) The Asia Times via Zero Hedge

 

Indien u wilt reageren op het forum.

 1. Geen hele woorden en/of zinnen in hoofdletters schrijven, wat als schreeuwen wordt gezien. Ook uw Nick name, max. 2 woorden, niet geheel in hoofdletters .Uw nickname mag geen naam zijn van een bekend publiek persoon. Uw posting wordt dan verwijderd.
 2. U kunt accenten aanbrengen middels max. 3 vetgedrukte woorden per posting, cursief of onderstreept.
 3. Posten in zwarte letters op witte achtergrond.
 4. Holocaust ontkenning of het bagatelliseren ervan. Postings worden verwijderd.
 5. Onacceptabele postings, provocaties, schuttingtaal, persoonlijke aanvallen of uitschelden kunnen uw postings zonder mededeling worden verwijderd evenals bij de andere punten.Het beheer kan er ook voor kiezen uw posting aan te passen. 
 6. Lees de Siteregels  http://xandernieuws.punt.nl/content/2009/04/siteregels
 7. Lees de Disclaimer http://xandernieuws.punt.nl/content/2012/01/disclaimer
 8. Geen artikelen of postings van andere websites kopiëren en op dit forum plakken, dit i.v.m. auteursrechten en schadeclaims. Schrijf introductie en verwijs naar de URL van de betreffende website. Uitzondering Wikipedia daar kan het wel evenals Bijbelcitaten.
 9. Plaats geen hyperlinks maar de url van de website, i.v.m. de wet op de auteursrechten. Uitzondering Wikipedia en Bijbelcitaten. Op elk plaatje wat u bij uw naam plaatst zit auteursrechten op, ook al staat dat er niet bij vermeld. Zoek een plaatje dat vrij is van auteursrechten.
 10. Dit is een Nederlands forum. Engelse commentaren vertalen naar Nederlands.
 11. U houdt één vaste nickname aan. Bij verandering van uw nickname ,maak daar melding van op het forum. Post u stelselmatig onder verschillende nicknames dan worden uw postings verwijderd.
 12. Gasten die gefocust zijn op het demoniseren van één bevolkingsgroep. Postings worden verwijderd.
 13. Het vermelden van persoonlijke informatie over een forumgast is niet toegestaan, posting wordt verwijderd. 
 14. Indien het topic niet over een bijbels thema gaat dan alle geloofsdiscussies op het Geloofsforum.
 15. Postings van, naar en over gasten die hier niet meer posten worden verwijderd.

Allen: Er is hier een geblockte poster bekend onder de naam Elia , die onder uw naam wil  posten.

Plaats een email onder uw naam in het reactievenster, zodat uw naam niet oneigenlijk gebruikt wordt. Deze spammer kan wel uw naam gebruiken maar heeft geen weet van uw email. Het emailadres dat u gebruikt is niet zichtbaar op het forum. Postings zonder een email worden niet gepubliceerd.  Mvg. Mod.

Geloofsdiscussies naar Geloofsforum. Nodig uw gesprekspartner uit om op het Geloofsforum   Ik Geloof... (Geloofsforum 31)  verder te praten.

Reacties

René van Zalk op 03-10-2017 14:35

Als er burgeroorlogen uitbreken binnen de EU kun je er de donder op zeggen dat aanhangers van de islam er misbruik van maken, dit hebben wij nl eerder gezien kort na de bijlmerramp.

willy op 03-10-2017 15:10

Het nogal belachelijk neerslaan van eeen vreedzaam referendum is voor de EU een aanfluiting en laat zien dat de EU geen weerstand wil. Ook in vlaaanderen zijn er krachten voor een splitsing met wallonie maar de meerderheid wil het niet . Of het tot burgeroorlogen gaat leiden is mogelijk maar de toekomst zal dit uitwijzen. Shalom

Remco Seegers op 03-10-2017 15:43

Perfect beschreven. Mijn Dank is groot! Ik woon reeds 27 jaar in Catalonie en heb er mijn familie. Mijn dochter protesteerde mee vandaag. Spanjaarden zijn aardige mensen, probleem schuilt in de fascistische regering. We zullen zien. Een ding is zeker: er was een vóór 1 oktober en een ná 1 oktober. Dit wordt hier nooit meer vergeten of vergeven.

Tom Hendrix op 03-10-2017 16:01

Geheel eens met het artikel, en de conclusies die daarin getrokken worden.

Nadenker op 03-10-2017 16:02

Elke realiteitszin is verdwenen , het is totaal weg uit de EU lidstaten .

Democratie is een farce en heeft in feite niet echt bestaan .

Het niet door volk gekozen EU parlement is een fascistische beweging die zijn weerga niet kent .

Burgeroorlog of een revolutie zou zeer denkbaar zijn , maar een ding hebben zij allen gemeen in het EU parlement , klootjesvolk stemt braaf weer op de gevestigde orde .

Zodra dit niet meer gebeurd is het over met de pret en het feestje van de fascistische elite .

Laat dit nu juist de grote angst van hun zijn , vandaar een politiemacht op de been trommelen om hun schijnveiligheid gestand te doen .

Bij het klootjesvolk moet de beeldvorming een leidraad zijn om te gehoorzamen.  

Vandaar dat de Spaanse premier Mariano Rajoy met zijn nieuw verworven naam ‘Nano-Franco’ zijn bloedhonden met wapenstokken en rubberen kogels compleet los liet gaan op de weerloze burger ( stemmer ) .

Zo kon hij laten zien wat zijn democratie inhield .

Machtsgeil en de angst deze te verliezen werd hiermee duidelijk zichtbaar , vandaar snel de verwijzing dat er goedkeuring kwam vanuit Brussel .

Een totaal verdeeld land gaat in opstand komen en deze zal de geschiedenis herhalen dat zij niet onderdrukt wil zijn .

Nano-Franco heeft de rode lap op de stier losgelaten , nu maar hopen dat er niet nog meer bloed gaat vloeien en dat de democratie en de wil om tot onafhankelijkheid te komen hersteld kan worden .

The lone wonderer op 03-10-2017 16:06

@René van Zalk

Die mag je me in detail even uitleggen, ik snap er geen snars van.

Rosalie op 03-10-2017 16:16

Een burgeroorlog is toch het doel van de elite ? Om via deze verdeel en heersmethode orde te scheppen in de chaos. Dan wordt het begrijpelijk dat ze een mosliminvasie goed kunnen gebruiken want dat werkt de chaos in de hand. Alleen de chaos in Catalonië komt nog iets te vroeg. Dat kunnen ze niet gebruiken want  dan heeft Brussel  er niets meer te zeggen. Uiteindelijk zullen ze ( de elite ) nog een flinke strijd moeten leveren om de moslims te bekeren tot die ene wereldorde. Dat zal ze nooit gaan lukken. Maar wat betreft Catalonië ,daar kregen we van onze staatstelevisie weer een vertekend beeld : ze laten alleen een tegenstander aan het woord en hebben het over iets van 40 % dat onafhankelijk wil zijn. Waren er maar meer landen die een exit willen. Nu kan het nog,straks hebben we helemaal niets meer in te brengen. Enge tijd. Bij een exit hoor je bezwaren van economische aard,maar wat is nou belangrijker ? Geld of vrijheid ? 

vlokje op 03-10-2017 16:26

mag ik u herrinderen dat de aardbeving probleem hier in het noorden van het zelfde kaliber is.

bij zwolle staan we ze al achter de bosjes op te wachten :-)

en spaargeld en prive eigendomen vergaan hier tot niets

braatsche op 03-10-2017 16:29

Xander, het is "no pasarán!"

Oma op 03-10-2017 16:32

Inderdaad, René, die  wachten hun kans af. Zogauw er een machtsvacuüm ontstaat, zijn ze paraat met hun veroveringsdrang. Hun jarenlange sluimeren is dan voorbij, dan roepen ze de jihad uit en de huidige politieke judassen zullen dan hun loon krijgen, het ware gelaat zien van de door hen zo gepamperde reli-fanaten die dan geen genade zullen kennen voor de verraders van hun eigen volk en cultuur, om de politieke macht te grijpen. Helaas zal de gewone bevolking dan de hoogste prijs betalen voor zoveel verraad van haar leiders want dan hebben we oorlog..

jan op 03-10-2017 16:34

De islam wacht tot hun tijd is en dan zul je zien wat er gebeurd maar iedereen is stekenblind 

Pielem op 03-10-2017 17:06

Zou de repressie in Catalonie een herhaling zijn van het begin van de burgeroorlog in Spanje tijdens het Franco regieme onder het toezicht van Duitsland (Guernica).Duitsland heeft toen getest hoever de democratie kon onderdrukt worden.De europese landen hebben toen niet ingegrepen. Nu in Catalonie hoort ge de EG ook niet.

Hitler wilde europa verenigen onder duits bevel, nu is europa verenigd onder duits bevel.Heeft Merkel de droom van hitler waar gemaakt en heeft hitler de WOII posthuum gewonnen. Het is maar een persiflage, of zit er toch een kleine waarheid in

Qromwel op 03-10-2017 17:07

Remco Seegers op 03-10-2017 15:43: 1 Oktober de voorlopige Catalaanse Nationale feestdag?

Tom Hendrix op 03-10-2017 17:19

@Nadenker: 16.02. uur. Niets aan toe te voegen, mee eens derhalve.

Ernie van de Wal op 03-10-2017 17:48

Om te beginnen: De islam kan niet wachten. Die hebben hun hand nu al overspeeld en ze beginnen de weerstand in Europa al te merken. Laffe honden en Arabieren zijn nog te stom om voor de duivel te dansen.

Naast de burgeronvrede heeft de EU nog 1 probleem, de economie. De ECB  voert een beleid, dat ongeveer gelijk staat aan het opheffen van de zwaartekracht. Zo ongeveer als het uit je handen laten vallen van een kopje koffie en dan verwachten dat het blijft zweven. Dit gaat faliekant fout. Beter gezegd, dit is faliekant fout gegaan, binnen een paar jaar zijn de rampzalige gevolgen niet meer te verhullen.

De EU heeft haar langste tijd gehad.

SEO op 03-10-2017 18:09

Maar bijna alle Duitsers stemmen trouw op Merkel. En bijna alle Nederlanders stemmen trouw op het partijkartel! 

hubo op 03-10-2017 18:11

@René van Zalk

Het is mij ontgaan,dat de Islam misbruik gemaakt zou hebben van de Bijlmerramp.

Het Catalaans referendum kwam op mij nogal provocerend over.Ik hoorde ook wel dat men van plan was 2 dagen na het referendum de onafhankelijkheid uit te roepen,maar het is nog maar de vraag,hoe ze dat dan hadden willen effectueren.

Ik weet niet of er overleg geweest is tussen Brussel en Madrid om eens een keer proef te draaien,maar ben er wel zeker van,dat plannen voor een dergelijk ingrijpen in alle landen klaar liggen.Voorlopig lijkt het optreden contraeffectief en alleen maar sympathie op te wekken voor de Cataloniërs.

Op zich is het denkbaar dat als er een chaotische situatie ontstaat,kleine geïsoleerde Jihadistische groepen de gelegenheid aangrijpen zich te organiseren.

Oma op 03-10-2017 18:28

@Ernie: de economie afbreken is een van de pijlers om europa te destabiliseren en europeanen te verarmen en verzwakken, onze welvaart versluizen naar moslimlanden, onze pensioenen afpakken om uit te delen aan zogenaamde vluchtelingen, die het leger moeten worden tegen de autochtone europeanen bij eventueel uitbreken van protesten want twijfelachtig of de lokale politie haar eigen volk zal beschieten...daarvoor hebben ze ook meer allochtone agenten nodig in het korps onder het mom van 'diversiteit' - die draaien hun hand niet om om onze gehate en minderwaardige bevolking te bevechten. Dit ontnemen van welvaart en geld/middelen van de ongelovige autochtonen en geven aan de superieur gewaande moslims is reeds de ongelovige belasting,djizya die wij betalen zonder het te weten aan de moslim bezetters door onze politieke judassen.

De autochtonen verarmen aan een schrikbarend tempo: met drogredenen zoals te duur en te hoge loonkosten voor bedrijven worden autochtonen in de werkloosheid gedreven en bovendien gebruikt als zondebok door de politiek om verdeel en heers weer eens uit te spelen: jaloerse werkenden tegen onvrijwillig werklozen die bovendien te oud zijn om nog aan de bak te geraken...intussen werken oostblokkers ver onder de minimumprijs en wordt hun loon in hun thuislanden gespendeerd: weer minder voor onze economie..flexijobs, 1 euro jobs, népjobs om de mensen een rad voor de ogen te draaien over de afbraak van onze en heel europa's economie, intussen hebben jonge mensen geen kans meer op vast werk en om eigendom te verwerven, eigendom van de vergrijzende bevolking dat opgekocht wordt door turken met renteloze leningen.

Niet-eu migranten worden beloond met fiscale teruggaven van onze belastingen voor hun steun aan hun thuislanden, om miljarden te onttrekken aan de belgische economie en de marokkaanse en turkse economie te steunen met, vooral, hun stortingen vanuit onze sociale zekerheid waarvoor ze nooit een cent bijdroegen maar wel hun hand ophouden - 9 miljard euro per jaar wordt versluisd naar marokko, voor turkije vast een veelvoud maar daar zijn zelfs geen cijfers over bekend + uiteraard daarbovenop nog eens dat fiscale cadeautje van de belgische belastingbetaler....die steeds meer moet inleveren, tot het pensioen van hun kinderen al toe. Misdaden tegen eigen volk, misdaden tegen de mensheid: dát is eu, het onverkozen, dictatoriale gedrocht dat genocide pleegt, sluipend en laf op de europeanen.

mijn mening op 03-10-2017 19:21

Prima artikel, nu nog een Friese referendum in Nederland?!

Eelke Piers op 03-10-2017 19:27

De trend is nu gezet en we kunnen er op rekenen dat dat in het vervolg steeds zo zal gaan.

Vandaag is er in Catalonië een algemene staking. Geen krant die hier iets over vermeld.

Het AD had een artikel dat tienduizenden protesteerden tegen het politie geweld maar dit artikel is weer verwijderd. Mag er niets over bericht worden?

Reinaert de Vos op 03-10-2017 19:43

@Enie van de Wal (17.48)

Een haarscherpe analyse! Geheel mee eens derhalve.

ohje op 03-10-2017 20:18

Er komt in ieder geval meer beweging

Mensen ontdekken hun ogen en kijken.

ron op 03-10-2017 20:57

Zoals gezien proberen ze ook het digitaal verkeer te onderscheppen of blokkeren.

Iedereen een bankrekening of betalen met de GSM= afschaffing cash.

Het geeft absolute macht aan diegene die wil dat je in de pas loopt.

Gewoon alles digitaal platleggen en men heeft enkel nog de keuze te eten uit de hand van....de machthebbers.

Martijn op 03-10-2017 21:16

@Ron

Heel goed! Alles contact betalen en iedereen daartoe oproepen. 

Laat ze de rambam maar krijgen (zoals Wilders dat zo mooi zegt) 

Ernie van de Wal op 03-10-2017 22:48

Oma op 03-10-2017 18:28 En welk doel hebben de politike judasse dan?

De EU kliek is volkomen verrot. Maar staat niet perse in dienst van de islam. Vaak wordt geroepen dat ze in dienst staat van de multi nationals. Probleem voor die multi nationals is wel, dat je ten gunste van goedkope arbeid mensen kunt importeren. Die vervangen dan de duurdere Europese werknemers. Alleen neemt het besteedbaar inkomen zover af, dat die multi nationals hier hoegenaamd niets meer verkopen. 

Daarmee schieten die bedrijven zich uiteindelijk in hun eigen voet.

Nieuw Begin op 03-10-2017 23:31

NOS journaal is oordelend medium...

Even aandacht voor de zeer intelligente analyse van Leon de Winter over het NOS journaal. Haarscherp toont deze zeer intelligente columnist bij de Telegraaf aan hoe het woordgebruik van het NOS journaal al (ver) oordelend is en de kijker heel subtiel de politiek correcte hoek wordt ingerommeld!

https://www.telegraaf.nl/nieuws/472121/nos-journaal-is-een-oordelend-medium

( maak uzelf even -Gratis- lid dan kunt u deze column lezen)

mientjei op 04-10-2017 01:52

@ Ernie van de Wal 17.48   laat onze lieve en Dappere honden er buiten a.u.b.

Oma op 04-10-2017 08:14

@Ernie: welk doel? Volledige machtscontrole over de bevolking....en die vervangers/geïmporteerden zijn toch ook consumenten? Gelijk hoe je het draait of keert: multinationals zullen wel zorgen dat ze consumerend vee hebben. Nu zijn er reeds meer bemiddelde middenklassers van vreemde origine en dat is niet verwonderlijk als de autochtonen worden uitgeperst door torenhoge belastingen, controles, boetes ed en vreemde 'ondernemers' met rust worden gelaten, zelfs louche zaakjes als dekmantel voor criminele activiteiten....ook het vestigingsattest werd afgeschaft zodat nu zelfs een analfabeet in apenland BE een zaak kan beginnen om te concurreren met onze autochtone zelfstandigen.

Dat moslims gepamperd worden: enerzijds om verdeel en heers te kunnen spelen, opjutten tegen de autochtone bevolking wanneer nodig (en dat lukt aardig: rellen, politie aanvallen, moslims kunnen hun haat botvieren, ze worden toch niet gestraft etc..) en anderzijds 'vooruitziend': hoe meer moslims, hoe meer vreemd kiesvee en om de macht te kunnen behouden, lees: politiek verkozen te worden en te kunnen blijven graaien, worden moslims gepamperd, ze vergeten echter dat zijzelf de deur hebben opengezet voor hun eigen,politieke exit door het migrantenstemrecht want een moslim zal altijd op een politieke moslim kandidaat stemmen, dat zijn ze verplicht en zo kan islam het bestuur gaan bepalen want dat is het doel: overname, door aantal en via de politiek. Bovendien beseffen de 'ongelovige' politici blijkbaar nog steeds niet dat zij worden geminacht door moslims voor hun verraad aan hun eigen cultuur en volk, de autochtonen en op termijn van de politieke macht verdreven zullen worden, desnoods met geweld.

Lodewijk op 04-10-2017 08:25

Ik ken die Franco sfeer van destijds. We woonden als eerste touristen in Estepona in het Zuiden van Spanje (Andalucia) toen ik 17 was in 1963. Het was toen enkel nog een visserplaatsje. Op een avond stond ik naar een etalage te kijken op een verlaten straat, en stond er opeens een conservatief geklede Spaanse man naast me. Hij begon een gesprekje, en zo tussendoor vroeg hij me wat mijn vader vond van Franco. Meteen ging er een rood lampje in mijn hoofd branden. 

"O die vind Franco best. Hij geeft niet op politiek" antwoordde ik. Meteen daarna ging de man weg.

Dat was een leugen, want mijn ouders haatten Franco, maar wilden voor de zon en de mooie omgeving toch een jaar in Spanje wonen. Toen ik het voorval aan hen vertelde waren ze blij dat ik dat slimme antwoord had gegeven, want die man was zeker van de geheime staatspolitie geweest.

Lodewijk op 04-10-2017 08:29

Brussel zal nu nóg meer een EU leger willen hebben... z.g. voor onze "veiligheid" en "bescherming" tegen het terrorisme. Maar in werkelijkheid om zulke referenda tegen te houden, en landen die geen moslims willen daar militair toe te dwingen.

Qromwel op 04-10-2017 10:31

Pielem op 03-10-2017 17:06: De republikeinen wisten er anders ook weg mee. Het uiteindelijk geroofde goud is nooit teruggekomen.

Qromwel op 04-10-2017 10:34

Nieuw Begin op 03-10-2017 23:31: Ik vergat er een; Ebru Umar dinsdags in Metro. Lijkt overigens milder te worden.

Qromwel op 04-10-2017 10:46

Volgens Global Research heeft 42,3 % van de 5,3 miljoen stemgerechtigden een stem uitgebracht, waarvan 90 % vóór afscheiding. Dus ruim 2 miljoen van de 5,3. Dat is 38,07 %. Hoeveel er thuisgebleven zullen zijn vanwege het politie optreden weten we uiteraard niet. Welke conclusie valt er te trekken?

chris2 op 04-10-2017 11:33
Br@m op 04-10-2017 12:10

De toekomst van Europa staat niet op het spel, maar dat van de Europese Unie en daar ben ik niet rouwig om ! Ongekozen instanties, met ongekozen ambtenaren, mogen van mij internationale handel regelen, maar moeten niet gaan "regeren" over soevereine landen !

Mochapi op 04-10-2017 18:44

Met regelmaat kan ik de artikelen hier wel pruimen. Wat betreft dit artikel betreft moet ik toch ernstig een kanttekening plaatsen.

De facisten in dit verhaal zijn namelijk de Generalitat van Catalonië. Al jaren is de meerderheid van de Catalaanse bevolking tegen afscheiding. Het merendeel is geboren en getogen in Catalonië en voelt zich Catalaan én Spanjaard. De separatisten hebben een minderheid maar regeren toch. In deze regeerperiode hebben ze gezorgd voor ondemocratische acties die niet alleen tegen de Spaanse grondwet in gaat, maar ook de eigen Catalaanse wetten overtreden. De reacties vanuit madrid waren zacht met de bedoeling niet te escaleren. Het effect hiervan werkte zo blijkt nu averechts. Ondertussen is er in de afgelopen jaren een sfeer ontstaan waarbij iedereen catalaan die tegen afscheiding is onderdrukt wordt. Kinderen moeten op school verplicht in het Catalaans onderwijs krijgen en van jongs af aan krijgen ze ingepeperd dat Spanjaarden en personen die tegen de afscheiding zijn de "bad guys" zijn. Fysieke aanvallen op anti-separatisten komen ook voor en is gedrag dat door Puigdemont aangemoedigd wordt. Hij en zijn tentakels zijn niets anders dan ordinaire antidemocraten die daarnaast de cultuur dusdanig hebben verziekt waardoor andersdenkenden niet meer openbaar en in vrijheid hun mening kunnen uiten. Steunt iemand hier dit??? Er zijn beelden (die wij in NL niet zien) van een catalaan die huilend een Guardia Civil smeekt om ze niet in de steek te laten. Mensen die aangevallen guardia civil in huis willen nemen en ze vragen hen niet te vergeten en aan hun lot over te laten. Ergo, het is een meerderheid die NIET af wil scheiden. Hun wil wordt terzijde geschoven onder het mom van een zogenaamd referendum dat geen referendum is. Wat nou democratie? Het is een fascistische actie van nationalisten die schijt hebben aan de meerderheid en gemaakte wetten...en toch...dmv de fantastische propagandamachine van Puigdemont staan ze wat betreft de publieke opinie in het buitenland met 5-0 voor. Ik voel pijn in mijn hart en ben geschokt te zien wat de publieke opinie is en hoe onrechtvaardig deze is. Ik besef temeer dat onwetendheid van de massa en vooral de nalatigheid wat betreft waarheidsvinding, nog gevaarlijker is dan de idioot die de de leugens de wereld in helpt en manipuleert.

De actie van Puigdemont was geniaal en kon alleen maar winst opleveren. Je misbruikt een democratisch element (referendum) op een ondemocratische wijze. De winst stond vast. Tegenstemmers zouden niet komen stemmen...het had immers geen nut om dat bij een onrechtmatige stemming te doen. Bovendien te gevaarlijk om je tegenstem in het hol van de leeuw zonder een fatsoenlijk toezicht uit te brengen, met alle mogelijke represailles van dien. Dat wist meneer puigdemont prima. Vervolgens roept hij dat de uitkomst sowieso bindend is, waardoor de provocaties (middels praktijken die Hitler ook bezigde) het kookpunt bereikten. Madrid heeft gedaan wat het moest doen. De gematigde Catalaan en de anti-separatisten zijn niet gaan stemmen....de extremisten wel en ik kan uit ervaring zeggen dat je die daar in alle soorten en maten en van alle leeftijden hebt. Madrid heeft een signaal afgegeven: "extremisten! Jullie kunnen doen wat jullie willen maar wij beschermen alle Spaanse staatsburgers en blijven ze beschermen".

Xander...als Groenlinks in Nederland zou doen wat nu in Cataluña is gebeurd dan zou je oproepen tot keihard verzet. De trias politica is een groot goed. De Catalaanse kant die de kont afveegt met de Trias politica heeft om onduidelijke redenen jullie sympathie gekregen. Het is triest, want deze roekeloze acties van Puigdemont kunnen binnen de cultuur die gecreëerd is leiden tot bloedvergieten...veel bloed. Veel bloed van veel onschuldigen.

Qromwel op 04-10-2017 21:11

Mochapi op 04-10-2017 18:44: Google dit: http://glandorra.com/en/puigdemont-meets-with-31-delegations-of-masons

Mochapi op 04-10-2017 23:49

Qrommel, ik weet niet zo goed welke conclusies ik aan dat stuk moet verbinden. Kan je uitleggen waarom je vindt dat ik het moest lezen?

Spyfromthesky op 05-10-2017 06:51

Het is erg dat de wantoestanden van de allochtonen in Fankrijk massaal hun gaan kunnen gaan op vrachtwagens te vernielen, te kapen en tentenkampen (gesponserd door de linkse sociale mensen, o , o , o ,die erme medemens) waardoor als gevolg bedrijven in het noorden van ons land Engeland gaan vermijden vanwege de veiligheid en vanwege de grote schade.

Het optreden tegen de decomocratische eigen bevolking, nu onder de Catalanen, is toch van het niveau van onderdukking. Het is een onderdrukking en ik denk in het vervolg dat ze zich niet meer zullen inhouden, van het beestrijk, van het herstelde Romeinse Rijk. Waar bleeft trouwense Trump in deze met zijn reactie?

Nee, bij de allochtonen, wordt het geweld, de vernielingen, de verkrachtingen weggekeken en onder de nieuwsbank geprobeerd te moffelen.

Wat een schande.En ja, in Nederland nog een referendum? Kijk goed rond, er worden inspanningen genoeg verricht waardoor er mede Nederlanders bezig zijn om handtekeningen te verzamelen voor nieuwe referendum.

Spyfromthesky

jolo op 05-10-2017 11:59

there we go again?allways the same?

Drossaard op 05-10-2017 13:01

Diep verankerd in de Nederlandse psyche zit een afkeer voor Spaanse overheersers ondanks dat Willem van Oranje de koning van Hispanie altijd geëerd heeft. Rey Felipe VI is natuurlijk van een andere aard dan de bij ons gehate Philips II maar diens regering en monarchie is vergelijkbaar met andere 'hooggeciviliseerde' westerse demoncratische rechtsstaten, zoals ook bijv. NL. Wat mij als lezer naar Xandernieuws trekt is een sterk wantrouwen tegen deze overheden die veelal antichristelijk, anti-Israël, anti-Rusland, anti-Trump zijn en voor walgelijke democratische verworvenheden als babymoord, sodomie,  bandeloosheid, etcetera zijn en voor de ongeremde instroom van islamitische immigranten terwijl ze de opkomst van vrijheidsbewegingen als VlaamsBelang, PVV, FN, AfD wel sterk belemmeren.

Of de Catalaanse overheid wel rechtvaardig opkomt voor zijn eigen bevolking durf ik te betwijfelen, maar ik heb dan ook vrijwel nul kennis van hun separatisme.

Cale op 05-10-2017 14:40

Goed stuk. Overigens is Pepe Escobar Braziliaan.

Het is idd ongeloof stom hoe Madrid op dit refrendum regeageerd heeft. Hadden ze niets gedaan dan was het een duidelijk "nee" geworden en was het probleem voor lange tijd opgelost. Want veel Catalanen hebben grote twijfels, terecht denk ik,  over "hun" politici en hun echte bedoelingen.

Cyrrllius en Methodius op 05-10-2017 17:15

Jullie vergelijking is misplaats Franco moest wel ingrijpen om de marxisten te verpletteren franco was een brilliant strateeg door gebruik te maken van duitse wapens en steun hij hield duitsland wel buiten de deur en van mussolini moest hij niks hebben franco heeft wel veel fouten gemaakt maar heeft uitstekend geroeid met de riemen die hij heeft want spanje was in die tijd net als syrie nu  er kwamen communisten vanuit heel de wereld naar spanje om te vechten duizenden nonnen zijn op gruwlijke wijze verkracht priesters op gehangen aan hun darmen kerken ontwijdt plus ze gingen mekaar ook te lijf lees George orwell 1984  en in welke geest hij dat geschreven heeft .nee meneer xander u vergelijking is zeer scheef

Commentaar
Jouw naam/bijnaam
Website url
E-mail
Je Punt profiel
Hou mij op de hoogte
Ik wil op de hoogte gehouden worden
Dit is een verplicht veld
Laatste Reacties

Rubrieken
Site Info
Email adres Administrator:
xandernieuws@gmail.com
 
Email adres Moderator:
modxnieuws@gmail.com
 
Overnemen eigen artikelen (in blauw en rood onder Headlines) alleen met toestemming.

Reacties, tips en opmerkingen worden erg gewaardeerd en altijd gelezen, maar vanwege het zeer grote aantal ben ik helaas niet in staat om (tijdig) op alle emails te reageren. Graag hiervoor uw begrip!

Privacy Bescherming:
 
Indien u Xandernieuws, dat bij Mijndomein is ondergebracht, leest en reageert op de Xandernieuws forums, doet u dat vrijwillig en is uw IP adres en emailadres- indien u dat vermeldt - bekend en wordt opgeslagen. Ook uw (nick) naam waaronder u post wordt opgeslagen. Xandernieuws zal uw gegevens nooit aan derden doorgeven. Indien u zich opgeeft voor het ontvangen van de nieuwe artikelen per email, zal Xandernieuws ook die gegevens nooit aan derden geven. We houden uw gegevens privé, tenzij de wet of rechterlijke macht ons dwingt uw gegevens aan hen te verstrekken. Datalekken in het systeem vallen onder de verantwoordelijkheid van Mijn Domein.Domeinregistratie en hosting via mijndomein.nl