HeadlinesActuele Discussies

 

Abonneren

Abonneer je nu voor nieuwe artikelen op deze website!

‘Spanje dreigt Catalaanse leider impliciet met executie, stuurt duizenden troepen’

‘Regering Rajoy wil 30.000 man inzetten om Catalonië in bedwang te houden’ - Amerikaanse econoom Martin Armstrong: Reactie Spaanse regering blauwdruk voor heel Europa

 
De Spaanse premier Rajoy begint ‘Franco’ achtige neigingen te krijgen (afbeelding: Getty Images (8)).

Een dag voor zijn toespraak, waarin de Catalaanse leider Carles Puigdemont verzocht om van Catalonië een onafhankelijke staat te mogen maken –maar deze dus (nog) niet formeel uitriep- dreigde de regerende Volkspartij (PP) van premier Rajoy bijna expliciet met het executeren van Puigdemont als deze het zou wagen om Catalonië officieel af te scheiden van Spanje. Enkele dagen geleden waren er tevens onbevestigde berichten te lezen dat Spanje voorbereidingen treft om duizenden troepen naar Catalonië te sturen.

 

‘De geschiedenis mag zich niet herhalen,’ begon PP woordvoerder Pablo Casado afgelopen maandag. ‘Laten we hopen dat er morgen niets wordt uitgeroepen, want misschien zal degene die dit doet net zo eindigen als degene die dit 83 jaar geleden deed.’

Casado verweest naar Lluis Companys, de president van Catalonië die in 1934 de ‘Catalaanse staat binnen de Spaanse federale republiek’ uitriep. Na de Spaanse burgeroorlog moest hij naar Frankrijk vluchten, waar hij door de Nazi’s werd opgepakt en overgedragen aan dictator Franco, die hem in 1940 wegen rebellie liet executeren.

De leider en enkele andere politici van de linkse Podemos partij veroordeelden Casado’s uitspraken als ‘onverantwoordelijk provocatief’, en eisten dat hij deze onmiddellijk intrekt ‘of aftreedt.’ (1) Het bijna expliciete dreigement lijkt echter te hebben gewerkt, want Puigdemont riep gisteren in zijn toespraak nog (net) niet de onafhankelijk van Catalonië uit.

Premier Rajoy dreigt ‘met harde hand’ te zullen reageren

Uit Madrid komt hoe dan ook nog steeds dreigende taal. Premier Rajoy zei letterlijk ‘met harde hand’ te zullen reageren als de Catalanen zich onafhankelijk verklaren. Alle partijen, inclusief de EU, roepen weliswaar op tot de dialoog, maar lijken ondertussen geen duimbreed te willen toegeven. (2)

Rajoy heeft inmiddels formeel geëist dat de Catalaanse leider bevestigt of hij gisteren nu wel of niet de onafhankelijkheid heeft uitgeroepen. Tegelijkertijd wacht hij Puigdemonts antwoord niet af, en heeft hij de eerste stappen gezet om via artikel 155 van de Grondwet de reeds bestaande Catalaanse autonomie tijdelijk buiten werking te stellen. (4)

‘Mogelijk 30.000 troepen naar Catalonië’

Eergisteren meldde de World Socialist Web Site zelfs dat er tal van onbevestigde berichten zijn over troepenverplaatsingen richting Catalonië. In Madrid wordt openlijk gesproken over het in werking laten treden van artikel 116 van de Spaanse grondwet, waarmee de staat-van-beleg in Catalonië kan worden uitgeroepen.

Volgens sommige militaire bronnen zou de regering Rajoy maar liefst 30.000 man willen inzetten om Catalonië in bedwang te houden. Daaronder zouden zich ook duizenden soldaten, mariniers en luchtlandingstroepen vinden (3)(5). Andere bronnen hebben het over 12.000 tot 16.000 man (6).

‘Reactie Spaanse regering blauwdruk voor heel Europa’

‘Wat er in Spanje gaande is, is de blauwdruk voor wat andere regeringen zullen doen,’ schrijft de bekende onafhankelijke Amerikaanse econoom Martin Armstrong. ‘Waar het echt om gaat is dat mensen zich verenigen, een samenleving en een beschaving creëren, en dat de overheid vervolgens zijn macht misbruikt, waarna het proces van verval begint.’

De regering Rajoy laat duidelijk zien niet van plan te zijn om macht af te staan. ‘Je kunt altijd een wet maken en beweren dat het ongrondwettelijk is om je af te scheiden. Dat maakt het echter nog niet legaal, moreel of ethisch... Vergis u niet, dit is een politiek probleem, en wat er nu gebeurt in Europa zal zich net als in 1931 gaan verspreiden.’

Hij zegt dat veel mensen dezelfde fout maken als de regering Rajoy door aan te nemen dat deze Spanje vertegenwoordigt. ‘Nee, het is het volk dat het soevereine Spanje vormt – niet Rajoy en ook niet zijn Constitutionele Hof. Als u niet inziet dat de regering ‘gekozen’ dient te worden door het volk... heeft u niets begrepen van de geschiedenis.’

‘We hebben een keuze,’ vervolgt Armstrong. ‘Of we begrijpen dat een onbelemmerde regering te ver zal gaan, en we geven ons als schapen aan hen over, of we staan op en proberen een betere en welvarende toekomst te creëren.... Spanje is slechts de blauwdruk. Let goed op, want alle regeringen zullen hetzelfde doen.’

 

Xander

(1) Russia Today
(2) Epoch Times
(3) WSWS
(4) Zero Hedge
(5) The Spain Report
(6) WSWS
(7) Martin Armstrong via Zero Hedge
(8) Afbeelding: Getty Images (vrij voor redactioneel en niet-commercieel gebruik)

Zie ook o.a.:

03-10: Toekomst Europa op het spel na fascistisch neerslaan Catalaans referendum

 

Indien u wilt reageren op het forum.

 1. Geen hele woorden en/of zinnen in hoofdletters schrijven, wat als schreeuwen wordt gezien. Ook uw Nick name, max. 2 woorden, niet geheel in hoofdletters .Uw nickname mag geen naam zijn van een bekend publiek persoon. Uw posting wordt dan verwijderd.
 2. U kunt accenten aanbrengen middels max. 3 vetgedrukte woorden per posting, cursief of onderstreept.
 3. Posten in zwarte letters op witte achtergrond.
 4. Holocaust ontkenning of het bagatelliseren ervan. Postings worden verwijderd.
 5. Onacceptabele postings, provocaties, schuttingtaal, persoonlijke aanvallen of uitschelden kunnen uw postings zonder mededeling worden verwijderd evenals bij de andere punten.Het beheer kan er ook voor kiezen uw posting aan te passen. 
 6. Lees de Siteregels  http://xandernieuws.punt.nl/content/2009/04/siteregels
 7. Lees de Disclaimer http://xandernieuws.punt.nl/content/2012/01/disclaimer
 8. Geen artikelen of postings van andere websites kopiëren en op dit forum plakken, dit i.v.m. auteursrechten en schadeclaims. Schrijf introductie en verwijs naar de URL van de betreffende website. Uitzondering Wikipedia daar kan het wel evenals Bijbelcitaten.
 9. Plaats geen hyperlinks maar de url van de website, i.v.m. de wet op de auteursrechten. Uitzondering Wikipedia en Bijbelcitaten. Op elk plaatje wat u bij uw naam plaatst zit auteursrechten op, ook al staat dat er niet bij vermeld. Zoek een plaatje dat vrij is van auteursrechten.
 10. Dit is een Nederlands forum. Engelse commentaren vertalen naar Nederlands.
 11. U houdt één vaste nickname aan. Bij verandering van uw nickname ,maak daar melding van op het forum. Post u stelselmatig onder verschillende nicknames dan worden uw postings verwijderd.
 12. Gasten die gefocust zijn op het demoniseren van één bevolkingsgroep. Postings worden verwijderd.
 13. Het vermelden van persoonlijke informatie over een forumgast is niet toegestaan, posting wordt verwijderd. 
 14. Indien het topic niet over een bijbels thema gaat dan alle geloofsdiscussies op het Geloofsforum.
 15. Postings van, naar en over gasten die hier niet meer posten worden verwijderd.

Allen: Er is hier een geblockte poster bekend onder de naam Elia , die onder uw naam wil  posten.

Plaats een email onder uw naam in het reactievenster, zodat uw naam niet oneigenlijk gebruikt wordt. Deze spammer kan wel uw naam gebruiken maar heeft geen weet van uw email. Het emailadres dat u gebruikt is niet zichtbaar op het forum. Postings zonder een email worden niet gepubliceerd.  Mvg. Mod.

Geloofsdiscussies naar Geloofsforum. Nodig uw gesprekspartner uit om op het Geloofsforum   Ik Geloof... (Geloofsforum 31)  verder te praten.

Reacties

René van Zalk op 11-10-2017 16:14

Ik zie aan de horizon een dictatuur in Europa.

anita wehnert op 11-10-2017 16:30

Ik steun de Catalaanse bevolking in de vraag naar onafhankelijkheid. Wat hier gebeurt heeft voor geen meter meer te maken met democratie, wel met een absolute EU dictatuur.

Tom Hendrix op 11-10-2017 16:31

Het optreden van de Spaanse regering, in deze kwestie, geeft mij reden om te twijfelen aan de democratie in Spanje. En ik ben het met Armstrong eens, dat men geweld toepast; om een referendum met geweld te beantwoorden. En inderdaad, we zien dat terug bij de EU, waar men ook absoluut niet van plan is, om naar de Europese/nederlandse burgers te luisteren. Ik voorzie, dat ook de EU (SSR), met gebruikmaking van de politiemilitie Eugendfor, de volkswil in de kiem zal smoren, en ieder kritisch geluid tegen de EU met alle middelen zal tegengaan. Dat is slechts mijn mening hoor.

Jose op 11-10-2017 16:32

Er is feitelijk helemaal niks veranderd in spanje!

Na jaren van dictatuur door Franco,de schijn gehad van een open en vrij land binnen europa,niks is minder waar,Catalunya stevent af op een burger oorlog ,presies zoals eind jaren 30 van de vorige eeuw en later waar Calalanen vervolgd en vals beschuldigd werden,geexecuteerd en opgeruimd werden door Madrid.En Ja Europa is goed in het vernietigen van zichzelf,dat was het in het verleden  al en de toekomst zal dan ook niet anders zijn.

Wat Spanje scheidt van een totale ondergang is een kwestie van tijd en de rest van Europa erna,waarin in de stap erna het westen compleet vernietigd gaat worden door hen die hier in het westen niet thuishoren.

Dezelfde Huichelaars van Madrid zitten hier ook in Den Haag dus weet dat t een kwestie van tijd is waarin jij wakker wordt en het dan te laat is.

vlokje op 11-10-2017 16:43

kijk maar eens wat het nieuwe kabinet brouwt voor gronings gas,van het zelfde lakken een pak.

alleen wij zijn hier niet zo heet gebakerd,

zal aan het eten liggen, geen pepers in mijn stamppot mous

Eelke Piers op 11-10-2017 16:48

Met onwillige honmden is het slecht hazen vangen. De Catalaanse regering kan het Spanje verdraaid moeilijk maken door dwars te gaan liggen. Daarvoor hoeven niet officieel onafhankelijk te worden.

cefas op 11-10-2017 16:53

Erdogan, pardon, Rajoy is van hezelfde laken en pak. Pure potentaten. In woord: democraat, in de praktijk: potentaat, einde citaat. De meest zuivere en directe vorm van democratie is het houden van referenda bij belangrijke onderwerpen. Alleen dit wordt nu door links en consorte gestimatiseerd, gedemoniseerd, verdacht gemaakt en weggezet tot de zeer tendentieuze term: rechts populistisch. Rechts realistisch is een veel betere term voor vaderlandslievende burgers. Laat de NOS dat maar overnemen, zijn ze gelijk een stukje (klein stukje)  geloofwaardiger.

Een ander geluid op 11-10-2017 17:30

Spanje heeft net als alle andere landen in de Europese Unie de doodstraf afgeschaft. Dat is vastgelegd in het Handvest van grondrechten van de EU; artikel 2, lid 2. Daarnaast is het ook vastgelegd in het Europees Verdrag voor de Rechten van de Mens (protocollen 6). Executie van Puigdemont kan dus niet. 

Pablo Casado heeft op dit punt blijkbaar niet zoveel meegekregen van de ontwikkelingen sinds 1940.

De ontwikkeling, dat Spanje uiteenvalt in een onafhankelijk Catalonië, Baskenland, Balearen enz. lijkt me géén aanlokkelijk vooruitzicht. Ik ben er dus geen voorstander van, maar het is uiteraard aan de Catalanen, Basken enz. 

Opiniepeilingen geven aan, dat er ook in Catalonië geen meerderheid is. "Slechts" een grote minderheid van 40% wil onafhankelijkheid. Als Rajoy niet zo overspannen gereageerd had en het referendum had laten plaatsvinden, was het waarschijnlijk weggestemd. Dan was er weer voor jaren rust in de tent geweest. In de UK pakken ze dat met Schotland wat handiger aan. Daar bestaat die mogelijkheid wel en op die manier kan de stoom gecontroleerd van de ketel. 

Rajoy en Koning Felipe VI van Spanje pakken het in ieder geval niet verstandig aan. Als ze de Catalanen stroop om de mond gesmeerd hadden en aangegeven hadden dat Spanje niet zonder de gewaardeerde Catalanen kan, zouden ze meer succes hebben. Nu gooien ze olie op het vuur. 

Misschien geeft dit de mate van paniek weer bij de Europese politici over referenda. Na Brexit en het Oekraïne-referendum in NL staan blijkbaar alle seinen op rood over referenda.............

Ik vrees dat Armstrong wel eens gelijk kan hebben, dat zodra de Verenigde Staten van Europa een feit zijn, de Spaanse aanpak de blauwdruk is voor landen die opnieuw hun soevereiniteit terug willen. Zaak dus om het nooit zover te laten komen !!!

ohje op 11-10-2017 18:07

Dan maar niet meer stemmen want anders stokje.

EU is vrede en moslims zijn lief.

Hoop dat het zo goed is.

weesie op 11-10-2017 18:16

Timmermans zal wel woest zijn op de Catalaanse leide Carles Puigdemont

cefas op 11-10-2017 19:04

Rajoy is niet anders dan Alva. Agressief haantjes gedrag uitmondend in dictatuur en onderdrukking. Denk niet dat de EU in wezen anders is.

SEO op 11-10-2017 19:06

Dus ook maar niet meer op vakantie naar Spanje. Eens kijken, ook al niet meer naar dictatuur Turkije. Niet meer naar het barre Griekenland. Eh, niet meer naar Italie vanwege het grote aantal immigranten. Lekker naar zuid of centraal Amerika op vakantie. Retourtje is niet eens zo duur. Soms maar € 500,-.  

Doordenker op 11-10-2017 19:08

We leven in een 'fake democratie' met mainstream media die met 'fake news' en plat entertainment de bevolking brainwashen en manipuleren.

Rienus op 11-10-2017 19:32

Als zoiets ergens anders in de wereld gebeurt staan Europese politici vooraan om het geweld te veroordelen en embargo's af te roepen. Nu gebeurt het in de eigen achtertuin en nu hoor je ze niet. Hoe typisch toch weer. Natuurlijk is dit een blauwdruk voor heel Europa met allerlei regio's die zich beginnen te roeren. Eigenlijk is het ook nog steeds zo richting de Brexit. Alles wijst erop dat het de Britten totaal niet gegund is zich los te weken. Alle tekenen van dictatoriaal en onverstandig bestuur.

svirmus op 11-10-2017 19:37

Nederland is niet anders. Op 4 mei allemaal braaf roepen 'nooit meer' en ze draaien zich om en zeggen dat iedereen die niet denkt zoals zij (EU-fanaten, windmolen- en moslimknuffelaars) fascisten zijn en liefst uitgeroeid moeten worden. We kunnen alleen maar concluderen dat de intrigranten onder ons goede zaken doen en lachend aan de zijlijn staan terwijl aan interne twisten over non-issues ten onder gaan. De echte fascisten zijn zij die hun wil (niet de wil van het volk), desnoods met geweld aan anderen opleggen. Daar hebben we er momenteel best wel veel van in Europa volgens mij.

Pieter A Meijer op 11-10-2017 19:38

Shalom;

Is dit dan mogelijk een herhaling van de machtsgreep van Franco?

Francis Hagen op 11-10-2017 19:45

Dictatuur overal, heel Europa, heel de wereld leeft in een dictatuur

marnix op 11-10-2017 20:12

Vele oude en jonge Catalanen kunnen de belastingdruk niet meer aan, hier in Vlaanderen is onze waterfactuur en elektriciteit verdubbeld op 2 jaar tijd.In het NOS journaal hoorde ik het leuke nieuws over de hypotheek aftrek, na dat Nederlanders 20 jaar super zuinig hebben geleefd...

http://www.dagelijksestandaard.nl/2016/08/dit-geloof-je-toch-niet-blunderpremier-rutte-en-blunderadjudant-samsom-bieden-allebei-excuses-aan/

Hoelang zal er nog armoede opgelegd worden, voor dat de plooien van de kaart van Europa, veranderen in scheuren? De kleren van de Catalanen zijn alvast gescheurd met bloedvlekken? Na het dictatoriaal optreden tijdens 1 okt 2017. Ondanks de 90% stemmen voor een splitsing, komen ze nu plots op de proppen in onze media dat er maar 2.000.000 separatisten willen afscheuren van Europa & Spanje. Die andere Catalanen liggen plat geknuppeld, die een stem bureau opgericht hadden.

Puigdemont veel succes!

de^mol op 11-10-2017 20:18
Ike op 11-10-2017 20:24

Dit is nog maar het begin en na Spanje gaat onder meer Frankrijk. Er is ook een Frans deel van Baskenland. Als Spanje uiteen valt, veroorzaakt dit een kettingreactie. Er is ook een deel van Spanje in Noord Afrika en dan is er nog Gibraltar..

Het volgende kaartje geeft slechts een deel van de volkeren weer. Nederland kan dan ook in veel meer delen opgesplitst worden. Het dialect van Groningers is bijna gelijk aan het dialect aan de Duitse kant van de grens. Dit geld ook voor Drente, Brabant, Limburg etc.;

http://www.zerohedge.com/sites/default/files/images/user3303/imageroot/2017/10/03/20171005_ind.jpg

Polen is opgeschovgen naar het Westen op de kaart. Polen zullen delen van Wit-Rusland gaan claimen. Ex-Joegoslavië zal weer aan de gang gaan met grenzen verschuiven. Turkije en Griekenland.

Het probleem met delen van onze politici is dat ze meer migranten willen. Rechts omdat ze goedkopere krachten willen en links omdat ze vinden dat je mensen niet dood kan laten gaan of dood kan schieten aan de grens.

Mensen die hier tegen zijn worden fascisten genoemt in tegenstelling tot de fascisten die tegen referenda en stemmingen zijn. Democraten die voor referenda zijn, worden populisten genoemd.

Ga je migranten stemrechten geven, krijg je verschuivingen in de samenstelling van de bevolking. De econoom John Kenneth Galbriath heeft dit wel eens omschreven in het boekje 'Armoede', waar hij onder meer schreef dat migranten vaak eerst in hun nieuwe land meer kinderen nemen.

Het volgende artikel is een artikel uit 2011 over een schatting over het jaar 2030 van de moslimpopulatie in landen over de hele wereld;

https://www.theguardian.com/news/datablog/2011/jan/28/muslim-population-country-projection-2030

We zouden kaarten van zwerftochten van vele volkeren kunnen nemen om te zien wie waar woonde in de geschiedenis voordat een volk wegtrok omdat het vervolgd werd of omdat ze ergens anders betere mogelijkheden zagen. Maar laten we het eens doen voor Calicië in Spanje;

https://nl.wikipedia.org/wiki/Geschiedenis_van_Galici%C3%AB_(Spanje)

Celtiberian (Kelten in Spanje). Engelstalig;

https://en.wikipedia.org/wiki/Celtiberians

Kelten waarvan nu gezegd word dat ze voornamelijk in Ierland wonen;

https://nl.wikipedia.org/wiki/Kelten

Grappig genoeg geeft de Nederlandse wikipagina een groter gebied aan waar Keltische talen worden gesproken dan een Engelstalige pagina hierover.

Let op, we kunnen dit doen voor heel volkeren en veel dialecten en talen.

Ik ben van mening dat de elite in Europa (links, midden of rechts) kiest voor open grenzen en volksverhuizingen en dit vooral doet om economische redenen. Zij kunnen niet omgaan met demografische ontwikkelingen en een kleiner wordende bevolking. Ze weten dat fokpremies niet zal leiden tot de voor hun gewenste resultaten en zijn nog niet toe aan het klonen van zichzelf.

Politici die worden geconfronteerd met een voor hun ongunstige uitslag zullen mensen opnieuw laten stemmen, totdat de mensen het opgeven. Bedrijven betalen lobbies om een voor hun ongestunige uitslag te bestrijden. Het barst van de lobbies met politici en ex-politici. Uiteindelijk drukt het EU beleid door tot het beleid in Nederland. Het Nederlandse beleid drukt door tot op het niveau van onze provincies. Voor of na een herindeling om meerderheden te beinvloeden. Provinciebeleid drukt door in gemeentebeleid, Gemeentelijkeherindelingen later, drukt dit ook door tot op wiijkniveau.

Vraagje aan U allemaal; 'Gaat het nu echter beter in alle wijken, die U kent?'. Persoonlijk denk ik dat de economie vooral groeit omdat men prijzen verhoogt en een BTW verhoging gaat doorvoeren. Met de opbrengsten word koopkracht verschoven.

Positief? Ik denk en vind van niet.

robert55 op 11-10-2017 20:26

Of lekker naar Polen ,beviel mij prima

Derk op 11-10-2017 21:04

SEO, Amerika heeft geen immigranten? Amerika wordt gevormd door immigranten. Wat "men" met de lokale bevolking toendertijd gedaan heeft moge bekend zijn. Dus?

Reinier op 11-10-2017 21:27

Als Spanje (of in dit geval Catalonië), net zoals de USA een 'second amendment' had gehad, dan zou Rajoy het wel uit z'n kop laten om duizenden handhavers op de Catalanen af te sturen.

Ike op 11-10-2017 22:54

Elk land is gevormd door immigranten. Er waren Germaanse immigranten die zich vestigen in Nederland. Er waren Joodse immigranten die zich vestigen in Israël. Overal reizden immigranten die zich voor langere tijd vestigden op vaste plekken.

jottum op 12-10-2017 00:52

Geen centrale macht accepteert vrijwilig uittreding, bang om het eigen luxueuze gesponsorde leventje te moeten opgeven. U weet bezuinigingen beginnen bij u, niet aan de top en haar trawanten en meelopers. Sommige bedrijven/instituties hebben daarentegen weer economisch- en machtsbelang bij het uiteenvallen van centrale staten.

Agenda 21 op 12-10-2017 01:14

Inderdaad een blauwdruk voor wat in Europa gaat gebeuren.

De volkeren van Europa worden langzaamaan wakker en realiseren zich wat de EU ("het project EU") werkelijk is.

Het Catalaanse verzet gaat zich als een olievlek uitbreiden over Europa. 

Agenda 21 op 12-10-2017 01:28

Als 42.5% (2.2 miljoen) van de stemgerechtigde Catalanen voor 90% stemt voor afscheiding klinkt er verontwaardiging en doet men er alles aan de uitkomst als ongeldig af te schilderen wegens een geringe opkomst.

Als 42.5% van de kiezers in de EU deen stem uitbrengt voor het Europees parlement (2014) is de uitkomst geldig zonder commentaar.

Als 49.5% van de Franse kiezers zijn stem uitbrengt (2017) voor het Franse parlement is de uitkomst geldig zonder commentaar.

Opmerkelijk.

Agenda 21 op 12-10-2017 01:38

Herman Van Rompuy verklaarde dat de natiestaat passé is.

Achter de schermen wordt eraan gewerkt allelanden tedestabiliseren en uiteen te laten vallen, tot op het niveau van streek of stad.

Dan heerst Brussel.

mientjei op 12-10-2017 01:49

@ike 22.45 ja er kwamen germaanse immigranten, maar we spreken geen duits. Immigranten gaan een land pas "vormen" als ze in de meerderheid komen, en dat dreigt in europa te gaan gebeuren. 

Tom Hendrix op 12-10-2017 08:34

@Doordenker: 19.08. uur, op 11/10. Dat is zeker de waarheid.

Theo op 12-10-2017 10:55

Stem tegen de afschaffing van het referendum, nu het nog kan, als het al kan. Zie FvD en Jan Roos.

JP op 12-10-2017 10:59

"Het spel is op de wagen", Wereldwijd. De globalisten schuwen geen middel. Alhoewel, Kissinger heeft in een persoonlijk onderhoud aan Trump laten weten dat het ook "vreedzaam/goedschiks" kan.

Max28 op 12-10-2017 12:14

Het fascisme van Spanje is het fascisme van Brussel. Het fascisme van Brusssel is het fascisme van den Haag. Hoe lang pikken we dit nog? Het volk maakt een land tot een land. Van wie is dus het land? Van het volk. Weg met de elite, met de huidige politici. Alleen nog referenda, dat is democratie. Laat het volk mensen aanwijzen die de beslissingen nemen. Nederland dus uit de EU. De gulden terug. Grenzen dicht, geen gelukszoekers meer binnenlaten. Al het geld van Brussel nu naar de zorg voor ouderen.

Infidel4U op 12-10-2017 12:37

@Ike: dat de wereld vele volksverhuizingen heeft gezien is een feit. Dat we in een lappendeken van volken verkeren is omdat het doorgaans gunstiger is deel uit te maken van een groter geheel. Dat heeft niets te maken met de situatie in Catalonië. Daar gaat het meer om als belangrijke regio in Spanje serieus genomen te worden. Wat de Basken betreft, zij hebben groot gelijk zich af te willen scheiden van Spanje. De Spanjaarden hebben daar lange tijd verschrikkelijk huisgehouden. Naar mijn mening heeft ieder volk het recht zijn eigen geluk en plaats in de wereld na te streven. En een volk dat zich af wil scheiden van een grotere entiteit doet dat meestal niet omdat die entiteit zo goed en lief voor haar is... Spanje zou er beter aan doen om eens goed naar zichzelf te kijken en zich af te vragen waaróm Catalonië (en Baskenland) zich überhaupt af wil scheiden...

hubo op 12-10-2017 13:48

Ik zou het wel leuk vinden als Alaska en Californië zich zouden afscheiden van de VS,maar persoonlijk zie ik niets in allerlei landjes op basis van een veronderstelde eigen identiteit.Ik vind dat zo'n eigen identiteit best in een groter geheel tot zijn recht kan komen met culturele autonomie en eigen budgetteringsmogelijkheden.

Een ander geluid op 12-10-2017 14:14

Het is begrijpelijk, dat volken vaak streven naar een eigen land. De roep om onafhankelijkheid die, van tijd tot tijd, klinkt in Schotland, Baskenland, Catalonië enz. kunnen de meesten van ons wel plaatsen. Ook de machthebbers, die andere volken vaak met geweld en onderdrukking onder hun controle hebben gebracht, zijn bekend met dit streven.

Zeker in West-Europa zijn de oorspronkelijke volken van Schotland, Baskenland, Catalonië enz. vaak "verdund" met import uit de landen waar zij onderdeel van uitmaken. Deze nieuwe burgers zullen zich generaties lang (of altijd) meer verbonden voelen met hun roots, dan dat zij zich Schot, Bask of Catalaan voelen. De afgelopen eeuwen zijn er inmiddels zoveel Engelsen en Spanjaarden naar respectievelijk Schotland, Baskenland en Catalonië verhuist, dat het moeilijk wordt voor de Schotten, Basken en Catalanen om bij een referendum een meerderheid te behalen voor onafhankelijkheid. 

Precies om die reden hebben de bedenkers van de Europese Unie alle sluizen open gezet voor de migranten uit Azië en Afrika. Onder de noemer van zielige vluchtelingen hebben ze heel geraffineerd de goedmensen en zieligheidsindustrie op hun hand gekregen. De ware reden is natuurlijk, dat ze de Europese natiestaten zo snel en zo veel mogelijk willen overspoelen met migranten van buiten Europa. Doel is om de nationale identiteit en cultuur zo snel mogelijk kapot te maken en om de oorspronkelijke bevolking zodanig te verdunnen, dat ieder verzet tegen de Verenigde Staten van Europa (EUSSR) gebroken wordt. En passant wordt óók de democratie de nek omgedraaid door de nationale parlementen te vervangen door het politbureau in Brussel met onverkozen Euro-Commissarissen.

Het is te hopen, dat de meerderheid in West- en Zuid-Europa dit vileine (Coudenhove-Kalergi) plan snel doorzien en er naar gaan handelen !!! Hoog tijd om de politiek-correcte indoctrinatie af te werpen en een voorbeeld te nemen aan de Polen en Hongaren !!!

Zie onderstaande voorbeelden van grote anti-immigratie demonstraties in Polen.

https://www.youtube.com/watch?v=Xk_UBglPJKU

https://www.youtube.com/watch?v=pDHvwz0jRuw

Ike op 12-10-2017 15:05

@mientjei op 12-10-2017 01:49

Je mist mijn punt. Landstalen hebben zich door de tijd ontwikkeld zodat het iets unieks is geworden over een gefixeerd gebied. Maar ooit spraken we hetzelfde als een Germaanse stam. Later zijn we opgejaagd door Romeinen en geintergreerd in het gebied dat zij veroverd hebben. De Germaanse stammen stamden weer af van een ander volk. Na de Romeinen zijn er allerlei andere oorlogen en conflicten geweest en volksverhuizingen en ons 'Nederlandse volk' bestaat al uit vele verschillende generaties immigranten. Zeker voor de meerderheid. Dat is vrij normaal voor elk landsvolk.

We hebben bijvoorbeeld tijdens WWI ook vluchtelingenkampen gehad met Belgische vluchtelingen en de hekken stonden onder stroom en mensen hielpen mensen uit de kampen en de vluchtelingen werden uitgebuit.

De grote vraag is of we volksverhuizingen toestaan of dat we dan zelf een leuk land uitkiezen met veel grondstoffen waar we de meerderheid kunnen vormen of dat we vechten (demografisch) om de meerderheid te behouden of dat we ons omvormen als een VS, maar dan van Europa en wie er dan de meerderheid zal vormen.

Dezelfde vragen spelen zich af in Spanje en in heel Europa.

De plannen liggen eigenlijk al helemaal klaar en onze 'super intelligente' politici (sarcasmemodus uit) mogen niet eens de plannen van het TTIP, CETA etc. kopieëren of helemaal lezen voordat ze er over stemmen. De tijd die ze deze verdragen mogen bekijken is zelfs te kort om iets te onthouden voordat er dingen in kunnen gaan wijzigen met onderhandelingen.

Is dat democratie? Of is dat een fascisme dat uit een elite komt en de top van het bedrijfsleven die via lobbies regels kopen? Ik vind dat het fascisme is en ik ben er tegen.

@Infidel4U op 12-10-2017 12:37

Volkeren zijn ook opgejaagd geweest door grotere allianties van staten. Ook in Catalonië is dit het geval. 80% van de bewoners van Amsterdam komt van buiten Amsterdam. Ga je mij nu vertellen dat dit anders is bij een multi culti wereldstad als Barcelona? en in Catalonië? Dit soort omvolingen vinden al over heel Europa plaats. Als een vluchteling een verblijfstatus krijgt in Barcelona of Catalonië en een huis krijgt op het Spaanse plattenland, is hij Catalaan geworden. Hij mag dan zelf verhuizen binnen Catalonië en ergens anders gaan wonen bij cultuurgenoten of waar hij dit prettiger vind. Hij krijgt zelfs stemrecht om te stemmen voor of tegen een afscheiding. Waarom zou hij dat doen ? Zou hij Catalaans willen leren als hij het Spaans nog niet helemaal onder de knie heeft? Dit is ook het gegogel met statistieken. De Catalanen zeggen dat alle Catalanen hebben gestemd en dat de meerderheid voor een zelfstandige staat heeft gestemd. Al 'hun' Catalanen hebben mogen stemmen en Spanje zegt dat er ook heel veel Catalanen tegen zijn en vind dat heel Spanje moet kunnen stemmen voor de onafhankelijkheid van Catalonië.

Welke voor en tegenstanders mogen stemmen word dus bepaald door de politici en de macht. Als er van een Spaanse een stemming uitkomt dat Catalonië bij Spanje moet blijven, kunnen wij gaan eisen dat wij er ook over moeten kunnen stemmen.  De uitslag zou kunnen zijn dat Catalonië dan wel onafhankelijk word. In de VN kan men besluiten dat het een onafhankelijk Catalonië niet erkend. Etc. etc. Is dat eerlijk?

Reken er maar op dat het zelbeschikkingsrecht van volken uit de EU regels gaat, net als het recht op een referendum uit Nederland gaat. Besluiten daartoe hebben niks met democratie te maken.

Men knoeit ook in alle gebieden waar gestemd mag worden met het recht op stemmen en wie er mag stemmen. Ik zou geen 100.000 asielzoekers uit AZC's naturaliseren omdat ze mee te laten stemmen in een verkiezing........

Ik zou ook geen baan in een AZC willen, omdat het rotbanen zijn. 'Jij wel, jij niet, jij gaat terug.'

Infidel4U op 12-10-2017 20:44

Ike, helemaal met je eens. Maar dat is niet mijn punt. Wat ik een interessanter onderwerp binnen deze kwestie vind, is het waarom? Wat ligt er diep van binnen tengrondslag aan de wil, geen deel meer uit te willen maken van het grotere geheel? Dat moet iets diepgewortelds zijn en niet alleen vermeende oppervlakkige, economische motieven. Dat gevoel wordt handig uitgebuit door politici, wat weer heeft geleid tot de huidige situatie. Als Spanje dat kan erkennen en wegnemen, groeit het in kracht als een natie. Uiteindelijk heeft iedereen belang bij samenwerking. 

Marco Huybrechts op 12-10-2017 21:15

agenda 21 ik ben het eigenlijks best wel met je eens. Volgens mij zoals het nu gaat, krijgt catelonie nooit de mogelijkheid zich uit te spreken ten aanzien van onafhankelijkheid. Aangezien het al jaren in het nieuws is, denk ik dan ook dat het een beetje een wanhoopsdaad is van puigdemont. Wat dat betreft moet ie nu voet bij stuk houden. Echter heb ik wel twijfels of men hem blijft steunen nu het bedrijfsleven heeft aangegeven catalonie willen te verlaten.

Ik zie het heel simpel. Waarom geeft een groot deel van catalonie de feedback door middel van een referendum om toch onafhankelijk door te willen gaan? Als alles zo goed verloopt in spanje dan is er toch helemaal geen noodzaak om jezelf onafhankelijk te willen verklaren?

Wat krijg ik vanuit de msm niet mee aangaande dit onderwerp behalve dan dat catalonie al jaren bezig is om onafhankelijk te willen worden?

Ike op 13-10-2017 00:54

@Infidel4U op 12-10-2017 20:44

Mensen willen individuele vrijheid en alles doen en gaan in vrijheid. Individualisme en groepsgevoel staan altijd op gespannen voet met elkaar. Zodra het individualisme te veel beperkt word zullen de meesten niet meer van een groep willen deel uitmaken. Je spreekt van een Spanje als natie. Als een groter geheel. Maar de Spaans sprekende wereld is veel groter dan Spanje. https://nl.wikipedia.org/wiki/Lijst_van_landen_waar_Spaans_een_offici%C3%ABle_taal_is

Het katholieke geloof heeft de Spaanse politiek sterk gedomineerd. Zo sterk dat Spanje het (mede) sterk heeft verspreid over de hele wereld. http://www.katholiek.org/pictures/aantalkatholieken.jpg

Wat als men de Spaanse natie niet meer vertrouwd om het juiste te doen? Waarom hebben alleen de Basken het recht op afscheiding en waar moeten dan de grenzen komen? Hoe zit het met Calisië? Heeft dat geen rechten? Hoe zit het met Andalucië? Heeft dat niet te kampen met veel problemen?

Wat als men denkt dat de Spaanse regering en de EU het probleem zijn en het volk vind dat het veel anders zouden doen?

Als dat laatste zo is, kan dit wel degelijk leiden tot een kleiner Spanje, een economische oorlog of een echte oorlog of een conflict met de EU.

Zou Noord Europa het onafhankelijlheidsgevoel van de Catalanen moeten afkopen met meer subsidie en meer geld moeten sturen voor projecten waar de Spaanse regering geen geld voor heeft? Het leid tot niks en ik ben er tegen. Ik vind echt dat alle regio's het recht hebben om zich af te scheiden en dat de wereld er ook niet slechter van hoeft te worden. Dit geld ook voor de rest van Europa. Het probleem is de elite, niet het volk. Ik ben van mening dat de elite de extremisten voed omdat men hen anders niet nodig heeft.

Zou jij een premier 200.000 Euro of meer geven als het een hele makkelijke baan is? Ik niet. Maar ik ben wel van mening dat de elite zijn bestaansrecht leent aan de problemen van het gewone volk en daar dankbaar gebruik van maakt.

Natuurlijk zijn we allemaal afhankelijk van elkaar. Maar dat geeft niet de elite het recht te besluiten dat een omvolking beter is voor het land, omdat de economie moet groeien.....

Laat de economie maar krimpen als het meer koopkracht oplevert voor het gewone volk. Als de elite wil dat de bevolking weer groeit, moeten ze het betaalbaar maken en aantrekkelijk. Dan ben ik ook bereid vader en grootvader te worden van een groot nageslacht. Als het besluit om hier selectie op toe te passen, laat een regering daar maar duidelijk in zijn. Dan zullen wij zeggen en stemmen wat wij daarvan vinden. Ik vertrouw de Europese regeringen niet. Ik verwacht geen goeds van ze. Gewoon omdat ze van mening zijn dat een bevolking en een economie continue moet groeien om de zorg voor ouderen betaalbaar te houden. Dit is onzin......

In Nederland word het referendum nu weggedaan, omdat men tegen het beleid van de regering heeft gestemd. In Schotland en Catalonië worden de tegenstemmers tegen onafhankelijk gemobielliseerd. We zijn allang geen democratie meer. We zijn een dictatuur. Democratie word populisme genoemd.

mientjei op 13-10-2017 01:05

@ Ike 15.05  ik begrijp jou wel, en ik denk dat je mij stiekem ook wel begrijpt.. Maar jij bekijkt het zakelijk en ik emotioneel..

Over Nederland kan ik niet zakelijk denken, het is mijn vaderland en het emotioneerd mij. Onze mooie nederlandse taal wordt al steeds minder gesproken, dat hoor jij toch ook om je heen. Heel veel import blijft in de eigen taal spreken en dat is niet fijn

want je verstaat het niet. Soms voel je je een buitenlander in je eigen land  Wie geeft er nog echt om Nederland ,heden ten dage?

Wardje op 13-10-2017 06:50

 @Ike op 12-10-2017 15:05. "Maar ooit spraken we hetzelfde als een Germaanse stam."  Erg moeilijk dat te geloven als ls naburige streken, steden en dorpen elkaars dialect soms niet eens kunnen verstaan. 

Wardje op 13-10-2017 07:17
@Agenda 21 op 12-10-2017 01:3

Achter de schermen wordt eraan gewerkt allelanden tedestabiliseren en uiteen te laten vallen, tot op het niveau van streek of stad.

Dan heerst Brussel. 'Achter de schermen' viel althans vroeger wel mee. Nu minder, maar vroeger  werd er openlijk en veel werd  gesproken over 'Het Europa van de regio's.' Ik weet niet, maarik denk dat de ondergraving van de souvereiniteit van de landen effectiever is geweest door centralisatie dan door decentralisatie. Hoe die laatste is beoogd en bewerkt , is me  bovendien niet erg duidelijk.  --   Herman Van Rompuy verklaarde dat de natiestaat passé is.    In deze vorm niet zo brisant als de brisante uitspraken van Timmermans enige tijd geleden (terecht veel aandacht daarvoor ook op de site) en trouwens in sommmige opzichten is Van Rompuy's uitspraak wáár. Maar in de context  vallen misschien bewijzen en lijnen te ontdekken van subversiviteit.  Weet U wanneer en waar hij dat heeft gezegd?

Wardje op 13-10-2017 07:49

@Mochapi op 04-10-2017 18:44. Dank voor je uitgebreide reactie op het artikel "toekomst"van 3-10-17. Het geeft geen antwoord op mijn vraag naar de wettigheid van het referendum. Maar zaait bij mij twijfel over de goede gezindheid van de voorstanders, althans van  hun hoge vertegenwoordigers. Jammer dat je er geen links bij hebt geplaatst. Ik heb lang geleden vrij goed een politieke vluchteling uit Catalonië gekend. Hij was voorstander van afscheiding, tamelijk nationalisch en uiterst links. Heb ooit nationalistische muziek van hem geleend waarvan de teksten zonder meer opruiend waren. Ik zal de link waarover je een vraag had opzoeken en, als de zaak duidelijk genoeg ligt,  je vraag beantwoorden.

Wardje op 13-10-2017 11:11

XN g@Xander.  Dank voor het artikel, waarin wezenlijke dingen aan de orde komen. Toch heb ik een aantal moeilijkheden. Als ik me niet vergis, wordt het citaat in de voorlaatste alinea gepresenteerd als een uitspraak van Martin Armstrong.  Die uitspraak luidt: 'Nee, het is het volk dat het soevereine Spanje vormt – niet Rajoy en ook niet zijn Constitutionele Hof. Als u niet inziet dat de regering ‘gekozen’ dient te worden door het volk... heeft u niets begrepen van de geschiedenis.  Hij  [naar ik aanneem Armstrong] zegt dat veel mensen dezelfde fout maken als de regering Rajoy door aan te nemen dat deze Spanje vertegenwoordigt.'  ---   Een vraag aan U: in noot 7 wordt Armstrong genoemd. In het artikel waar de noot naar verwijst  kan ik genoemde zinnen  niet terugvinden. Zijn ze van Armstrong, en zoja, waar zijn ze te vinden?   ---Dan een inhoudelijke moeilijkheid. De hierboven geciteerde korte zin: 'Nee , het is het volk dat het souvereine Spanje vormt.' roept vragen op. Het bevat de ongelijksoortige en niet één lijn te zetten begrippen 'volk' en 'staat'.  Dat is zelfs niet mogelijk  in de volgende vorm : "volk van Spanje" en "de staat Spanje".   Wsat vormt een volk?  Deels een gemeenschappelijke geschiedenis, taal, cultuur en godsdienst of waardenopvatting, zelfs alleen een vermeend besef daarvan, en meer zijn de dingen die een volk constitueren. Ándere dingen constitueren in recht en praktijk een staat.  Dat zijn meestal zekere dwang  - meestal geleidelijk aanvaard en/of gelegitimeerd -;  en aanvaarde gemeenschappelijke wet of gewoonterecht, vroeger ook ongeschreven. Het is de losse pols gezegd. en ongetwijfeld  voor corrigering vatbaar;waarschijnljik zijn ook belangrijke dingen uit geschiedenis en staatsrecht niet genoemd.  ---   Vervolgens: boven genoemde uitspraak  veronderstelt dat de énige bron van legitieme souvereiniteit  een democratische gekozen regering zou zijn. Met die voorwaarde  zou de rechtstatelijkheid van heel wat landen in heden en verleden vervallen.In de de huidige Westerse wereld bijvoorbeeld:  Liechtenstein en Città del Vaticano, wellicht andere. Met aarzeling: ook Rusland.Bovendien zouden als de uitspraak waar was talloze - om maar een paar dwarsstaten te noemen - niet-Westerse  staten als China, Cuba, Irak, Saudi Arabië, Jordanië géén souvereiniteit bezitten. Dan verkeren deze zelfde staten  in een juridisch luchtledig.  -  Om terug te komen op de besproken zin: daarin  wordt impliciet het van Rousseau afkomstige idee van volkssouvereiniteit absoluut geldig verondersteld. Nogal tegengesteld aan de ideeën van de staatsman Abr. Kuijper, om maar één iemand te noemen die je toch waarlijk niet ondemokratisch van geest kan noemen.   ---  Overigens: er is m.i. wel onder voorwaarden een rechtmatige mogelijkheid van 'tirannenmoord'. * Volgens recente publicaties heeft Pius XII actief meegewerkt aan steun daartoe destijds in Nazi-Duitsland. JPII was in zijn hele leven voorstander van pogingen tot geweldloze oplossingen . Met succes, al in zijn tijd in Polen.   ---Mij persoonlijk lijken van hoogste urgentie:  de grondrechten op 'leven' en autonomie van het monogame gezin, benevens vrijheid van godsdienst binnen omschreven grenzen van de openbare orde. Dan: een constitionele regeringsvorm met parlementair - of ander representatief - stelsel , mits er omstandigheden zijn waaronder  die behoorlijk kunnen functioneren.  ---  Tenslotte, ik ga een heel eind mee in een meer algemene  teneur van het artikel: alleen al bij de referenda in Nederland  2015 en vooral 2005 (ook Frankrijk) was er van een behoorlijke functionering van democratie geen sprake. Overdracht van souvereiniteit aan de EU is voor een groot deel aan het oog onttrokken geweest en met doortrapte methoden bewerkstelligd. Werking van ons nationale stelsel laten zien dat de demokratie voor een groot deel schijn is.  Maar wat Spanje betreft is het mij allerminst duidelijk dat het streven en de acties van de Catelaanse regering grondwettig zijn. Het lijkt me bovendien waarschijnlijk dat grote groepen niet aan het referendum hebben deelgenomen omdat ze het ongrondwettig vonden of omdat ze in de heersende onrust uit angst zijn weggebleven. Dat maakt de uitslag van het referendum - als het al  wettig is - op zijn minst twijfelachtig.   Ik had gehoopt op reacties hier die over dat referendum en de gezindheid van de Catalaanse regering  klaarheid brengen, maar ik moet toegeven dat ik ze nog niet alle heb gelezen.    ---Over het Constitutionele Hof van Spanje: Dr van Rooijen heeft er al in de 90er jaren gewezen op de mogelijk negatieve rol van toetsing aan een grondwet. En op de rechtspraak bij toetsing aan verdragen in Luxemburg  en de grote en gevaarlijke ontwikkeling die dat in de EU meebrengt bij uitbreiding van verdragswerking , speciaal als dit Hof nog meer bevoegdheden zou krijgen.**   ---Transparantie, werkelijke onafhankelijkheid en scheiding van de Trias Politica (wetgevende , bestuurlijke en rechterlijke macht) waren van groot belang in de tijd dat Montesquieu ze formuleerde en in de tijd dat Toqueville ze illustreerde.  ---Evenals ze dat nú zijn. Uitgedrukt in iets beters dan het vermaledijde en spookachtig doorgedrukte Verdrag van Lissabon. Iets beters mét vermelding van de christelijke grondslagen van de Europese samenleving.  Dit deze laatste opmerking en als een  'Ceterum censeo' (voor het overige ben ik van mening...)   ---  *Bij Khadaffi waren die voorwaarden niet vervuld. Om te zwijgen over bij Loemoemba. Caucescu heeft nog een schijnproces gehad. Ik weet niet of er burgeroorlog dreigde als hij niet gelijk uit de weg zou zijn geruimd; zo'n noodtoestand  kan een valide reden geweest zijn,  gegeven dat usurpaties van hem vaststonden. Dan zou eerlijker  m.i. geweest zijn als hij was gedood zonder onwettig proces.**In de tussenliggende tijd gebleken dat dit maar al te waar is.  Helaas kreeg hij toen slechts zelden  toegang tot de MSM. Van de enkele keren dat hij dat wél kreeg zijn bijkans alle sporen op het net gewist.

Wardje op 13-10-2017 11:14

@Mochapi op 04-10-2017 18:44. Dank voor je uitgebreide reactie op en onder  het artikel "toekomst"van 3-10-17. Het geeft geen antwoord op mijn vraag naar de wettigheid van het referendum. Maar zaait bij mij twijfel over de goede gezindheid van de voorstanders, althans van  hun hoge vertegenwoordigers. Jammer dat je er geen links bij hebt geplaatst. Ik heb lang geleden vrij goed een politieke vluchteling uit Catalonië gekend. Hij was voorstander van afscheiding, tamelijk nationalisch en uiterst links. Ooit nationalistische muziek van hem geleend waarvan de teksten zonder meer opruiend waren. Ik zal de link waarover je een vraag had opzoeken en, als de zaak duidelijk genoeg ligt,  je vraag beantwoorden.

Ike op 13-10-2017 15:39

@Wardje op 13-10-2017 06:50

Soms gaan kinderen hun eigen weg en spreken nog nauwelijks met hun ouders of grootouders en vormen zou een eigen stam. Dit kan komen door een afstand of door andere redenen. In berggebieden of gebieden met veel eilanden is dit duidelijk te zien. In Limburg en Zeeland kunnen dialecten verschillen van gehucht tot gehucht. Trouwen met iemand van een ander gehucht helpt dan niet om miskramen te voorkomen. De elite heeft hetzelfde probleem. Vele koninklijke huizes stammen af van Duitse adel. Inteelt werd zo'n probleem dat men steeds verder ging zoeken en uiteindelijk besloot ook mensen uit de burgerbevolking te trouwen.

Wardje op 14-10-2017 05:38

@Ike taal.  Het argument voor de onwaarschijnlijkheid van  het spreken van één taal of voor allen verstaanbare dialecten door een (alomvattend grote) germaanse stam, het argument van Vlaanderen waar de dorpen elkaar soms niet verstaan, lijkt niet verzwakt

kruisridder op 16-10-2017 17:02

Stel dat de provincie Groningen zich gaat afscheiden en zelfstandig verder wil gaan, of aansluitng wil met Duitsland, waar de groeimogelijkheden voor het oprapen liggen. Dan zal het kabinet niet aarzelen hetzelfde te doen. Ik heb het hierover al eens met fractievoorzitter Zijlstra van de VVD gehad die razend reageerde op deze opmerking. Hij betichtte mij bijkans van landverraad. Dat is het niet want Groningen hoorde ooit bij Duitsland tot 300 jaar geleden en ik ben van Duitse afkomst.

Louise op 18-10-2017 11:01

kruisridder 

ja die bang voor het wakkere volk. As jij van geboorte Duitse roots hebt red Groningen kijk op hier ophttps://bumibahagia.com/2016/12/31/alliance-earth-vv-verfassunggebende-versammlung/

Commentaar
Jouw naam/bijnaam
Website url
E-mail
Je Punt profiel
Hou mij op de hoogte
Ik wil op de hoogte gehouden worden
Dit is een verplicht veld
Laatste Reacties

Rubrieken
Site Info
Email adres Administrator:
xandernieuws@gmail.com
 
Email adres Moderator:
modxnieuws@gmail.com
 
Overnemen eigen artikelen (in blauw en rood onder Headlines) alleen met toestemming.

Reacties, tips en opmerkingen worden erg gewaardeerd en altijd gelezen, maar vanwege het zeer grote aantal ben ik helaas niet in staat om (tijdig) op alle emails te reageren. Graag hiervoor uw begrip!

Privacy Bescherming:
 
Indien u Xandernieuws, dat bij Mijndomein is ondergebracht, leest en reageert op de Xandernieuws forums, doet u dat vrijwillig en is uw IP adres en emailadres- indien u dat vermeldt - bekend en wordt opgeslagen. Ook uw (nick) naam waaronder u post wordt opgeslagen. Xandernieuws zal uw gegevens nooit aan derden doorgeven. Indien u zich opgeeft voor het ontvangen van de nieuwe artikelen per email, zal Xandernieuws ook die gegevens nooit aan derden geven. We houden uw gegevens privé, tenzij de wet of rechterlijke macht ons dwingt uw gegevens aan hen te verstrekken. Datalekken in het systeem vallen onder de verantwoordelijkheid van Mijn Domein.Domeinregistratie en hosting via mijndomein.nl