Headlines


Actuele Discussies

 

Abonneren

Abonneer je nu voor nieuwe artikelen op deze website!

Hoge Britse militair-expert spreekt openlijk over oorlog met Rusland

Massale Amerikaanse militaire transporten naar Oost Europa blijven buiten het zicht van de media - ‘NAVO moet legers vrijelijk tussen lidstaten kunnen bewegen’

Lange treinen met vaak ongemerkte (Amerikaanse) tanks en pantserwagens rollen Oost Europa binnen. Waarom?

Terwijl het ene na het andere massale Amerikaanse legertransport buiten het zicht van de media in Europa arriveert, en duizenden tanks, pantserwagens en ander materieel via de weg of het spoor naar Oost Europa worden getransporteerd, heeft een hoge Britse militaire analist en adviseur van het gezaghebbende ‘Jane’s Defence Weekly’ gezegd dat het Westen feitelijk reeds in oorlog is met Rusland. Reuben F. Johnson riep met name de NAVO landen in het oosten dan ook op hun legers zo snel mogelijk te moderniseren. Het Pentagon heeft namelijk een nieuwe wereldoorlog gepland, een die ook en opnieuw op ons werelddeel zal worden uitgevochten, en die onze landen onherstelbaar verwoest zal achterlaten.

 

Johnson, die ook voor het Amerikaanse neocon propagandablad ‘Weekly Standard’ heeft geschreven, uitte in een interview met de Poolse online nieuwssite onet.pl forse kritiek op Polen, dat zich volgens hem ‘weigert te verdedigen’. Het ministerie van Defensie en de strijdkrachten hebben weliswaar allerlei moderniseringsplannen, maar maken geen enkele aanstalten om daar enige haast mee te maken.

‘Ja, we zijn in oorlog met Rusland’

En die haast is volgens Johnson wel noodzakelijk, want op de vraag of het Westen en daarmee ook Polen zich soms al in een oorlog met Rusland bevindt, antwoordt hij ‘Ja. Een deel van de experts spreken van een hybride oorlog. Daarentegen zou ik het een ‘next generation’ oorlog noemen, met alle aspecten uit de tijden van de Koude Oorlog, maar daarbij met een scala aan desinformatie die alle tot nu toe bekende grenzen overschrijdt.’

Die desinformatie komt in zijn ogen natuurlijk alleen maar uit Rusland. Het Kremlin zou de eigen onzekerheid in het defensiebeleid willen compenseren door de ‘zwakke punten van het Westen uit te buiten’, aldus Johnson.

‘NAVO moet legers vrijelijk kunnen bewegen’

Verder wil hij net als generaal Ben Hodges, de bevelhebber van de Amerikaanse strijdkrachten in Europa, dat de NAVO vrijelijk zijn legers tussen de lidstaten kan verplaatsen, zonder dat daar eerst toestemming van de desbetreffende landen voor nodig is. Ook zou de militaire leiding de macht moeten krijgen om het bevel tot de aanval te geven (!), iets waar nu eerst een politiek besluit voor nodig is.

De topanalist waarschuwt dat het gevaar van aan Russische aanval op Polen ‘zeer reëel’ is, en wijst erop dat Rusland inmiddels ‘aanvalt en simpelweg gebied inneemt, en dan zegt: oké, nu is dat gebied van ons. Of wij houden het, of er komt oorlog. Dat hebben we bijvoorbeeld in Oekraïne gezien.’

Inderdaad desinformatie, maar van het Westen

Een sterk staaltje desinformatie, want de echte feiten laten een heel ander beeld zien. Ten eerste kan er niet één gebied worden aangewezen waar het Russische leger is binnengevallen, laat staan een gebied wat het bezet houdt. De burgeroorlog in het oosten van Oekraïne, gericht tegen de Russisch sprekende bevolking, ontstond pas toen de CIA en de NAVO een staatsgreep tegen de democratisch gekozen regering in Kiev organiseerden, en deze vervingen door een illegaal pro-Westers marionettenregime.

Vervolgens besloot de bevolking van De Krim in een –volgens de OVSE volledig legaal verlopen- referendum bijna unaniem om zich bij Rusland aan te sluiten. Terugkeren is een beter woord, want het schiereiland behoort van oudsher bij Rusland, en werd in de tijd van de Sovjet Unie enkel kunstmatig (administratief) van Rusland losgemaakt. Desondanks wordt deze democratische terugkeer in het Westen valselijk een ‘annexatie’ genoemd.

We hoeven natuurlijk niet meer uit te leggen hoe er in de EU en ook in Nederland over de stem van het volk wordt gedacht. Diverse referenda werden genegeerd en in de prullenbak gegooid, en de uitgerekend de partij die ooit werd opgericht om de burgers meer zeggenschap te geven, D66, was nu de grootste pleitbezorger om dat referendum weer af te schaffen, enkel omdat de uitkomst van de tot nu toe gehouden volksraadplegingen hun globalistische (EU-superstaat) doelstellingen in de weg zou staan.

Rusland wil geen oorlog, maar samenwerking

Als het Kremlin überhaupt al plannen had om Oost Europa aan te vallen, dan had dat 5 tot 10 jaar geleden vrij eenvoudig gedaan kunnen worden. Bij de illegale oorlog tegen Libië bleek dat de kapot bezuinigde Europese strijdkrachten geen deuk meer in een pakje boter konden slaan, en volledig afhankelijk waren van Amerikaanse vuurkracht. Op basis van tientallen oorlogssimulaties concludeerden diverse topexperts de afgelopen jaren dat het Russische leger in hooguit 2 weken tijd zonder substantiële tegenstand Europa zou kunnen overlopen.

Geruchten over zo’n op handen zijnde aanval zijn er in de reguliere media regelmatig geweest, maar er werd –en wordt- nooit een spoortje van bewijs van geleverd. Wat wel onomstotelijk vaststaat is dat de Russen in al die jaren geen agressie, maar juist tal van toenaderingspogingen ondernamen, met de bedoeling om de onder president Obama sterk verkilde verhoudingen weer te ontdooien, en de samenwerking juist te intensiveren. Al die serieuze pogingen werden onder grote druk van Washington echter bijna allemaal door Europa afgewimpeld.

De echte agressors

‘Het Pentagon heeft namelijk een nieuwe wereldoorlog gepland, een die ook en opnieuw op ons werelddeel zal worden uitgevochten, en die onze landen onherstelbaar verwoest zal achterlaten,’ luidt de laatste zin van de eerste alinea. Dat mag sommigen nog steeds overdreven lijken, maar probeert u zich eens een moment in de positie van de Russen te verplaatsen.

De vele honderden massale Amerikaanse militaire transporten naar Oost Europa –vaak met ongemerkte tanks en pantserwagens, wat officieel verboden is (3)-, die regelmatig door burgerjournalisten worden gefilmd (/video 2 / video 3) laten zien dat de echte agressors niet in Moskou, maar in Brussel en Washington zitten. Tegen alle eerdere afspraken en beloften in vindt er een enorme Westerse militaire opbouw langs de Russische grenzen plaats. Dat de Russen daar uiteindelijk wel op moeten reageren, is niet meer dan logisch. Als de angst voor een aanval of invasie al terecht is, hebben de leiders in het Kremlin daar dan niet veel meer gegronde redenen toe dan wij?

 

Xander

(1) Anonymous
(2) Anonymous
(3) Anonymous


Zie ook o.a.:

16-09: Honderden Amerikaanse tanks en houwitsers in Polen gearriveerd (/ Russische professor internationale veiligheid acht beperkt militair conflict tussen NAVO en Rusland steeds waarschijnlijker)
29-08: National Defense Magazine: VS en EU houden rekening met beperkte kernoorlog in Europa
10-08: Grootste Britse kranten waarschuwen burgers voor kernoorlog
31-07: ‘Nieuwe sancties tegen Rusland net zo crimineel als Hitlers leugen over Poolse inval in 1939’ (/ Paul Craig Roberts: Er komt een oorlog aan)
01-07: Hackersgroep Anonymous waarschuwt voor plotselinge Derde Wereldoorlog (/ ‘De strijd zal zeer waarschijnlijk heftig, wreed en snel zijn, en wereldwijd grote verwoestingen aanrichten’)
13-05: ‘Rusland en China overtuigd dat VS kernaanval voorbereidt’ (/ ‘Russen en Chinezen geloven nu dat het een kwestie van zij of wij is’)
26-04: Hoge Britse en Russische officials dreigen elkaar met kernaanval

 

Indien u wilt reageren op het forum.

 1. Geen hele woorden en/of zinnen in hoofdletters schrijven, wat als schreeuwen wordt gezien. Ook uw Nick name, max. 2 woorden, niet geheel in hoofdletters .Uw nickname mag geen naam zijn van een bekend publiek persoon. Uw posting wordt dan verwijderd.
 2. U kunt accenten aanbrengen middels max. 3 vetgedrukte woorden per posting, cursief of onderstreept.
 3. Posten in zwarte letters op witte achtergrond.
 4. Holocaust ontkenning of het bagatelliseren ervan. Postings worden verwijderd.
 5. Onacceptabele postings, provocaties, schuttingtaal, persoonlijke aanvallen of uitschelden kunnen uw postings zonder mededeling worden verwijderd evenals bij de andere punten.Het beheer kan er ook voor kiezen uw posting aan te passen. 
 6. Lees de Siteregels  http://xandernieuws.punt.nl/content/2009/04/siteregels
 7. Lees de Disclaimer http://xandernieuws.punt.nl/content/2012/01/disclaimer
 8. Geen artikelen of postings van andere websites kopiëren en op dit forum plakken, dit i.v.m. auteursrechten en schadeclaims. Schrijf introductie en verwijs naar de URL van de betreffende website. Uitzondering Wikipedia daar kan het wel evenals Bijbelcitaten.
 9. Plaats geen hyperlinks maar de url van de website, i.v.m. de wet op de auteursrechten. Uitzondering Wikipedia en Bijbelcitaten. Op elk plaatje wat u bij uw naam plaatst zit auteursrechten op, ook al staat dat er niet bij vermeld. Zoek een plaatje dat vrij is van auteursrechten.
 10. Dit is een Nederlands forum. Engelse commentaren vertalen naar Nederlands.
 11. U houdt één vaste nickname aan. Bij verandering van uw nickname ,maak daar melding van op het forum. Post u stelselmatig onder verschillende nicknames dan worden uw postings verwijderd.
 12. Gasten die gefocust zijn op het demoniseren van één bevolkingsgroep. Postings worden verwijderd.
 13. Het vermelden van persoonlijke informatie over een forumgast is niet toegestaan, posting wordt verwijderd. 
 14. Indien het topic niet over een bijbels thema gaat dan alle geloofsdiscussies op het Geloofsforum.
 15. Postings van, naar en over gasten die hier niet meer posten worden verwijderd.
 16. Wees bedachtzaam en let op uw woordkeuze en formulering in uw postings, wat u op het internet plaatst blijft daar staan. Post niet onder uw eigen naam maar gebruik een nicknaam.

Allen: Er is hier een geblockte poster bekend onder de naam Elia , die onder uw naam wil  posten.

Plaats een email onder uw naam in het reactievenster, zodat uw naam niet oneigenlijk gebruikt wordt. Deze spammer kan wel uw naam gebruiken maar heeft geen weet van uw email. Het emailadres dat u gebruikt is niet zichtbaar op het forum. Postings zonder een email worden niet gepubliceerd.  Mvg. Mod.

Geloofsdiscussies naar Geloofsforum. Nodig uw gesprekspartner uit om op het Geloofsforum   Ik Geloof... (Geloofsforum 31)  verder te praten.

Reacties

Pagina12
Een ander geluid op 21-10-2017 19:10

Cale op 21-10-2017 11:41

U zegt:

vergelijk de Krim eens met Maidan en Donbas waar duizenden doden zijn gevallen. Krim bevolking, meerderheid zijn Russen, zag dit aankomen en wilde terug naar Rusland. Zonder slag of stoot. Geen schot werd er gelost. Geen doden te betreuren. En de bevolking is happy.

Mijn reactie:

Helemaal geweldloos en zonder doden is het op de Krim ook niet gebleven;

http://www.dailymail.co.uk/news/article-2583225/Putin-signs-Crimea-annexation-bill-Ukraine-announces-fight-Russia-enlists-hundreds-men-National-Guard-training.html

Maar, het had gelukkig niet de omvang van de oorlog in Oost-Oekraïne.

Overigens heeft Rusland het probleem "de Krim" grotendeels aan zichzelf te danken. Beetje dom natuurlijk om het onder Chroesjtsjov "administratief" bij Oekraïne in te delen. Het verwijt dat Chroesjtsjov zelf Oekraïner was, klopt niet. Hij was geboren Rus (Kalinovka bij Koersk). Zijn ouders waren ook Russen. Wat verder terug in de familiegeschiedenis schijnen de roots Oekraïens te zijn geweest. 

Vervolgens heeft Rusland bij het uiteenvallen van de USSR wederom een kans laten liggen om de kwestie de Krim anders op te lossen. In plaats daarvan hebben ze de territoriale integriteit én de grenzen van de Oekraïne met de Krim als onderdeel van Oekraïne gegarandeerd. 

Al met al verdient de Russische aanpak betreffende de Krim géén schoonheidsprijs. Maar, als de meerderheid op de Krim zich liever bij Rusland aansluit, het zij zo ! 

Een ander geluid op 21-10-2017 21:01

Qromwel op 21-10-2017 18:12

Dan zullen ze het in Transnistrië eerst onderling eens moeten zien te worden. Dat zou gezien de bevolkingssamenstelling nog wel eens knap lastig kunnen gaan worden: 32,1% Roemenen - 30,4% Russen en 28,8% Oekraïners...... Misschien conform deze verdeelsleutel de 4163 km2 onderling verdelen met wat ruilverkaveling.

Ander probleem is dat Moldavië niet onafwijzend staat tegenover een hereniging met Roemenië. Aangezien de corruptie en armoede in Moldavië nog groter is dan in Roemenië houdt laatstgenoemde de boot nog een beetje af. 

Qromwel op 22-10-2017 10:02

Een ander geluid op 21-10-2017 21:01: ik weet het. Maar ik wil maar zeggen, er ligt nog een hoop conflictstof. Wie zal het opzuigen? Zal men bereid zijn grond op te geven waar de voorouders begraven liggen? Voor wat ruilverkaveling op vrijwillige basis spelen emoties een te grote rol. Blijft oplegging van volksverhuizing van buiten/bovenaf. 

Peter op 22-10-2017 20:05

Verhofstad en V Baalen vergeten jullie je oorwarmers niet .Napoleon en Adolf dachten ook dat ze het wel even zouden klaren . Nap ging er naar toe met 500.000 man ,en kwam er met 30.000 terug,Adolf verloor er miljoenen meer . Een lage dunk van de Russen,is de grootste fout die ze kunnen maken,zolang ze hier nog niet eens stad onder controle kunnen houden waar buitenlanders de dienst uitmaken in de onderwereld ,geen legers hebben,en commando's moeten oefenen met losse flodders ,zou ik zeggen stuur die slampampers uit Brussel zelf maar naar de Ukraine om d'r schatten te verdedigen ,en oja ,die criminele Turk Baran die ze overal zoeken zit daar ook ,laten ze zich daar maar druk over maken .

Koddebeier op 23-10-2017 09:22

En nu maar hopen dat de Russen zo verstandig zijn dat ze Amerika rechtstreeks aanvallen op hun eigen grondgebied !!

Een ander geluid op 23-10-2017 13:53

Ike op 21-10-2017 16:15

Jij zegt:

(Dit is een oude bebroefde strategie om) de strijd in de Kaukusus waar Rusland altijd problemen mee heeft gehad om het onder controle te krijgen en waar Turkse en Perzische (Iraanse) stammen leven.

Mijn reactie:

Zoals je zelf al zegt, leven in de Kaukasus andere volken. Dus van oudsher geen Russen. Dat geeft al aan, dat Rusland daar niets te zoeken heeft. 

Als het gaat om geo-politieke belangen en bodemschatten handelt Rusland hetzelfde als de USA.........

Fred op 24-10-2017 08:40

@Bundy   Hahah jij ziet blackbirds vliegen. Je zal wel kraaien bedoelen, want de Sr-71 is al bijna 30 jaar uitgefaseerd.

Pagina12
Commentaar
Jouw naam/bijnaam
Website url
E-mail
Je Punt profiel
Hou mij op de hoogte
Ik wil op de hoogte gehouden worden
Dit is een verplicht veld
Laatste Reacties

Rubrieken
Site Info
Email adres Administrator:
xandernieuws@gmail.com
 
Email adres Moderator:
modxnieuws@gmail.com
 
Overnemen eigen artikelen (in blauw en rood onder Headlines) alleen met toestemming.

Reacties, tips en opmerkingen worden erg gewaardeerd en altijd gelezen, maar vanwege het zeer grote aantal ben ik helaas niet in staat om (tijdig) op alle emails te reageren. Graag hiervoor uw begrip!

Privacy Bescherming:
 
Indien u Xandernieuws, dat bij Mijndomein is ondergebracht, leest en reageert op de Xandernieuws forums, doet u dat vrijwillig en is uw IP adres en emailadres- indien u dat vermeldt - bekend en wordt opgeslagen. Ook uw (nick) naam waaronder u post wordt opgeslagen. Xandernieuws zal uw gegevens nooit aan derden doorgeven. Indien u zich opgeeft voor het ontvangen van de nieuwe artikelen per email, zal Xandernieuws ook die gegevens nooit aan derden geven. We houden uw gegevens privé, tenzij de wet of rechterlijke macht ons dwingt uw gegevens aan hen te verstrekken. Datalekken in het systeem vallen onder de verantwoordelijkheid van Mijn Domein.Domeinregistratie en hosting via mijndomein.nl