Headlines

Actuele Discussies

 

Abonneren

Abonneer je nu voor nieuwe artikelen op deze website!

Europa zal wrange vruchten plukken van Spaanse onderdrukking Catalonië

Verkiezingen Catalonië december een farce: Madrid laat mogelijk alleen pro-Spaanse partijen toe

Het besluit van de Spaanse regering om het script van de fascistische dictator Francisco Franco te volgen door Catalonië zijn autonomie af te pakken en diens leiders mogelijk aan te klagen wegens rebellie, zal de overige onafhankelijkheidsbewegingen in Europa niet intimideren, zoals de EU hoopt, maar juist sterken in hun streven naar zelfbestuur. De Basken, die in 2010 de gewapende strijd tegen Madrid opgaven, maar nooit compleet ontwapenden, hebben laten zien dat zij wel bereid en in staat zijn om hun eisen met grof geweld kracht bij te zetten, en zouden nu wel eens bang kunnen zijn dat zij de volgende slachtoffers van het regime Rajoy worden. Is dat werkelijk wat Europa wil, enkel om het eurofiele visioen van een totalitaire EU-superstaat niet in gevaar te brengen?

 

Premier Rajoy, wiens Volkspartij rechtstreeks voortkomt uit Franco’s fascistische Falangistische Partij, zette voor het eerst artikel 155 van de Grondwet in werking, waarmee opstandige regio’s onder directe controle van de centrale regering kunnen worden gesteld.

Tijdens de Spaanse burgeroorlog vochten de Catalanen en Basken namens de tweede Spaanse republiek tegen Franco en zijn fascistische troepen. Franco werd destijds op dezelfde wijze gesteund door Adolf Hitler en Benito Mussolini als Rajoy nu door de EU, de NAVO en de Verenigde Staten. Mussolini liet in 1938 met onder andere Duitse vliegtuigen Barcelona bombarderen, waarbij zo’n 1000 tot 1300 mensen om het leven kwamen.

Kopie van Hitlers Gestapo en ‘anschluss’ van Oostenrijk

Rajoys harde reactie op de Catalaanse onafhankelijkheidsverklaring doet terugdenken aan Hitlers annexatie van Oostenrijk tijdens de beruchte ‘Anschluss’. De Spaanse premier liet zijn Catalaanse collega Carles Puigdemont en diens hele kabinet ontslaan, alsmede ook het hoofd van de Catalaanse politie, en de Catalaanse ambassadeurs in zo’n 15 Europese hoofdsteden. Zelfs Catalaanse schoolleraren werden naar huis gestuurd.

Madrid stuurde vervolgens zijn eigen lakeien naar Barcelona om het bestuur van Catalonië over te nemen, waaronder vicepremier Saenz de Santamaria, die nu de taken van Puigdemont ‘waarneemt’. Tevens dreigt Rajoy de Catalaanse leiders te vervolgen voor rebellie, waar een maximumstraf van 15 jaar op staat. Mogelijk moeten ze net als de ontslagen politiechef Trapero ook hun paspoorten inleveren. Daarmee wil de junta in Madrid voorkomen dat er in het buitenland een Catalaanse regering in ballingschap wordt opgericht.

De Catalaanse politie werd onder de gevreesde ‘Guardia Civil’ geplaatst, dezelfde die destijds door dictator Franco naar het voorbeeld van de Duitse Gestapo werd opgezet om alle oppositie met keiharde hand neer te slaan. De commissie die onderzoek deed naar het grove geweld waarmee de Spaanse politie de demonstraties tijdens het referendum van 1 oktober neersloeg, werd opgeheven.

Nepverkiezingen op 21 december

Op 21 december worden er nieuwe verkiezingen in Catalonië gehouden, maar het ziet ernaar uit dat Madrid alleen pro-Spaanse partijen zal laten meedoen. In de rest van Europa zien we al jaren dezelfde vorm van nepdemocratie; in bijvoorbeeld Nederland wordt de enige grote partij die op terreinen zoals immigratie, islam en EU een andere koers dan de rest wil varen, de PVV, bij voorbaat uitgesloten van een nieuwe regering.

In Catalonië zullen waarschijnlijk alleen Rajoys neofascistische Volkspartij, de hielen likkende socialisten, Ciudadanos en het door de beruchte extreemlinkse globalistische miljardair George Soros gefinancierde Podemos op het stembiljet komen te staan.  

De reguliere Spaanse media staan net als die in de rest van de EU voor het leeuwendeel onder controle van dezelfde Soros-globalisten, dus die zijn allemaal pro-Rajoy. Toch hebben de Catalanen ook de nodige steunbetuigingen ontvangen, vrijwel allemaal van andere onafhankelijkheidsbewegingen in Europa.

Schotland, Vlaanderen, Lombardia, Veneto

De president van de Nationale Assemblee van Corsica, dat al heel lang los wil komen van Frankrijk, prees ‘de geboorte van de Republiek Catalonië’. Zijn collega van de Franse regio Occitania, waar Catalaans wordt gesproken, wees op de sterke banden met Catalonië, en zei te hopen dat de vrede kan worden bewaard. Ook de Schotse premier, die een nieuw referendum over onafhankelijkheid van Groot Brittannië heeft beloofd, sprak zijn steun voor de Catalanen uit, en zei dat ‘het recht op zelfbeschikking een belangrijk internationaal principe is dat ook in Catalonië moet worden gerespecteerd.’

Schotland is de thuishaven van het nieuwe Catalaanse Defensie Comité, dat in heel Europa oppositie tegen de agressie van Madrid tegen de Catalanen organiseert. ‘We mogen de wreedheid en onderdrukking die de bevolking van Catalonië wordt aangedaan niet laten voortduren of goedpraten,’ stelt het comité.

Jan Peumans, voorzitter van het Vlaamse regionale parlement, zei dat de onafhankelijkheid van Catalonië en ook Vlaanderen en andere regio’s ‘een evolutie is die geen enkele Europese regering kan vermijden.’ Ook de leiders van Lombardia en Veneto, Italiaanse regio’s waar de bevolking in recente referenda voor meer autonomie stemde, stelden zich achter de Catalanen op, en veroordeelden de harde Spaanse reactie.

Faeröer en Groenland

De separatistenleiders van de Faeröer eilanden, die al in 1946 voor onafhankelijkheid stemden, willen dat referendum in april 2018 te herhalen, en hopen dat de Deense regering deze keer niet buigt voor de druk van de VS om de eilandengroep bij Denemarken te houden. Ook in Groenland ziet de groep die zich geheel los wil maken van Denemarken en de NAVO zich gesterkt door de ontwikkelingen in Catalonië.

Grijpt de Baskische ETA opnieuw naar de wapens?

In Baskenland zou de ETA guerrillabeweging, die in 2010 een unilateraal staakt-het-vuren afkondigde maar nooit compleet ontwapende, zich wel eens kunnen bedenken als de Spaanse onderdrukking van Catalonië wordt voortgezet. De Basken hebben laten zien dat ze er niet voor schuwen hun strijd naar de Spaanse hoofdstad te verleggen. Ook Galicia moet vrezen voor zijn autonomie. Het mobiliseren van de gewapende ‘Resistencia Galega’ zou het regime Rajoy dwingen tot een strijd op meerdere fronten.

‘Dus vecht voor het recht onafhankelijk te wezen en vrij’

Niet alleen in Madrid, maar ook in de rest van Europa, zou men er goed aan doen om de tekst van één van de liederen –afkomstig uit de populaire musical Les Misérables- die vaak door Catalaanse demonstranten wordt gezongen, ter harte te nemen:

Hoor je het zingen op de straat? Hoor je het zingen op het plein?
Van al die mensen die weigeren om nog langer slaaf te zijn
En het kloppen van hun hart klinkt als een trom die nooit verstomt
Vol van verwachting van een wereld die morgen komt

Doe je met de kruistocht mee? Schouder aan schouder, zij aan zij
Daar achter barricades wacht een nieuw bestaan op mij

Dus vecht voor het recht onafhankelijk te wezen en vrij. (2)

De historie leert dat het proberen terug te stoppen van deze spreekwoordelijke ‘geest uit de fles’ tot massaal bloedvergieten zal leiden. Is dat echt wat de Europese elite wil? Of komt men in Madrid, Brussel, Den Haag en al die andere regeringssteden eindelijk tot bezinning, en keren we terug tot het enige concept dat wèl werkt, namelijk een verband van onafhankelijke, soevereine staten die enkel op vrijwillige basis met elkaar samenwerken. Alles wat daar bovenuit gaat, zoals de EU, is inherent anti-democratisch, fascistisch, totalitair en onderdrukkend, en dient daarom afgewezen en ontmanteld te worden.

 

Xander

(1) Strategic Culture Foundation via Zero Hedge
(2) Lyrics Mode

Zie ook o.a.:

19-10: Vrijheid of onderdrukking? Lot Catalonië bepaalt toekomst alle Europeanen

 

Indien u wilt reageren op het forum.

 1. Geen hele woorden en/of zinnen in hoofdletters schrijven, wat als schreeuwen wordt gezien. Ook uw Nick name, max. 2 woorden, niet geheel in hoofdletters .Uw nickname mag geen naam zijn van een bekend publiek persoon. Uw posting wordt dan verwijderd.
 2. U kunt accenten aanbrengen middels max. 3 vetgedrukte woorden per posting, cursief of onderstreept.
 3. Posten in zwarte letters op witte achtergrond.
 4. Holocaust ontkenning of het bagatelliseren ervan. Postings worden verwijderd.
 5. Onacceptabele postings, provocaties, schuttingtaal, persoonlijke aanvallen of uitschelden kunnen uw postings zonder mededeling worden verwijderd evenals bij de andere punten.Het beheer kan er ook voor kiezen uw posting aan te passen. 
 6. Lees de Siteregels  http://xandernieuws.punt.nl/content/2009/04/siteregels
 7. Lees de Disclaimer http://xandernieuws.punt.nl/content/2012/01/disclaimer
 8. Geen artikelen of postings van andere websites kopiëren en op dit forum plakken, dit i.v.m. auteursrechten en schadeclaims. Schrijf introductie en verwijs naar de URL van de betreffende website. Uitzondering Wikipedia daar kan het wel evenals Bijbelcitaten.
 9. Plaats geen hyperlinks maar de url van de website, i.v.m. de wet op de auteursrechten. Uitzondering Wikipedia en Bijbelcitaten. Op elk plaatje wat u bij uw naam plaatst zit auteursrechten op, ook al staat dat er niet bij vermeld. Zoek een plaatje dat vrij is van auteursrechten.
 10. Dit is een Nederlands forum. Engelse commentaren vertalen naar Nederlands.
 11. U houdt één vaste nickname aan. Bij verandering van uw nickname ,maak daar melding van op het forum. Post u stelselmatig onder verschillende nicknames dan worden uw postings verwijderd.
 12. Gasten die gefocust zijn op het demoniseren van één bevolkingsgroep. Postings worden verwijderd.
 13. Het vermelden van persoonlijke informatie over een forumgast is niet toegestaan, posting wordt verwijderd. 
 14. Indien het topic niet over een bijbels thema gaat dan alle geloofsdiscussies op het Geloofsforum.
 15. Postings van, naar en over gasten die hier niet meer posten worden verwijderd.
 16. Wees bedachtzaam en let op uw woordkeuze en formulering in uw postings, wat u op het internet plaatst blijft daar staan. Post niet onder uw eigen naam maar gebruik een nicknaam.

Allen: Er is hier een geblockte poster bekend onder de naam Elia , die onder uw naam wil  posten.

Plaats een email onder uw naam in het reactievenster, zodat uw naam niet oneigenlijk gebruikt wordt. Deze spammer kan wel uw naam gebruiken maar heeft geen weet van uw email. Het emailadres dat u gebruikt is niet zichtbaar op het forum. Postings zonder een email worden niet gepubliceerd.  Mvg. Mod.

Geloofsdiscussies naar Geloofsforum. Nodig uw gesprekspartner uit om op het Geloofsforum   Ik Geloof..(Geloofsforum 31)  verder te praten.
Reacties

R Jongen op 31-10-2017 13:49

Mooi artikel Xander je slaat de spijker op de kop.

ohje op 31-10-2017 15:12

De eu kan enkel met harde hand vernitigd worden.

Dus laten we opruimen wat rot ids.

Rick op 31-10-2017 15:14

Gossiemoppe zeg..

Tot Franco toe wordt uit zijn graf gehaald. Iedereen is slecht en heeft het dus gedaan.

Behalve de extreem linkse anarchist Puigdemont en trawanten... Die treft uiteraard geen enkele blaam.

Doordenker op 31-10-2017 15:18

Het gezicht en gedrag van de Spaanse premier Rajoy doet onwillekeurig denken aan een Spaanse Groot-Inquisiteur...

Infidel4U op 31-10-2017 15:29

Goed artikel, maar de conclusie klopt niet helemaal. Probeer maar eens met alle landen van de huidige EU en de rest van de wereld aparte samenwerkingsverdragen af te sluiten. Dat wordt een onwerkbare brij van verdragen en verdragjes. Échte samenwerking kan alleen als overal dezelfde belastingwetgeving, sociale wetgeving en strafrecht worden toegepast. Dat impliceert een samenwerking met landen die vergelijkbare waarden, normen en arbeidsethos hebben. Dat betekent weer dat alleen de Noord-Europese landen met elkaar samen kunnen werken. Hetzelfde geldt voor de Zuid-Europese EU landen. Als blok kun je makkelijker functioneren in het grote geheel. Een Europese federatie is niet slecht, alleen de manier waarop moet anders.

joMMy op 31-10-2017 15:37

Ben nogal bezorgd hierover

Lucie op 31-10-2017 15:40

Is dat echt wat de Europese elite wil??

Ja dat is exact wat de EU elite wil,de macht overnemen en een totalitaire regering installeren.

jan op 31-10-2017 15:40

De hoge heren willen alles onderdrukken en zelfverrijking oprichten en ieder naar hun handen zetten, vrijheid is het hoogste goed in de wereld. En dat is ieders zijn recht.

Tom Hendrix op 31-10-2017 15:51

Prima artikel Xander. En het hoofdprobleem van alle problemen is de eu(ssr). Terug naar soevereine landen, en terug naar een samenwerking zoals die was in de EEG!

Bob Fleumer op 31-10-2017 16:12

Toen de EU/EEG nog niet bestond was Nederland een veel gelukkiger land en ik (79) kan het weten.

Je voelde je thuis en daarom kon je de hele wereld accepteren.

SEO op 31-10-2017 16:25

NOS laat pro Spanje demonstraties zien in Madrid. Vertelt er niet bij dat dit vooral fascisten zijn.

NOS noemt wel Pegida en PVV extreem rechts. 

Omdat Madrid toch het vuile werk doet, gaat Juncker hameren op democratie.

braatsche op 31-10-2017 16:25

Als er in het Midden-Oosten een "dictator" van zijn sokkel moet gehaald worden, staat de EU als eerst te drommen om de democratie in te stellen, maar als zo'n feit zich voordoet binnen de EU, dan hanteert men de ijzeren hand, harde repressie, intimidatie, schuwt men zware straffen niet, dus, idd, naar de rest van de wereld toe, wil de EU zich presenteren als de verspreider van het "mooie" democratische bestuur, maar intern rotten de gevoelens verder tot een kanker die uiteindelijk onvermijdelijk zal toeslaan. Maar, dan is het te laat, en zal de politiek de greep op de bevolking totaal verliezen, want complete anarchie zal het gevolg zijn. De vraag is: hoe lang gaat de bevolking zich nog laten paaien?

Bambi op 31-10-2017 16:36

één pot nat

Ahava op 31-10-2017 17:41

@R. Jongen - honderd procent eens met jou en Xander. Los van de EU(SSR) is evenwel nog belangrijker dan als regio c.q. nieuw land los van de staat. De tijd zal ons leren hoe het loopt, een 'Poolse landdag' ligt her en der in het verschiet. Tussen de mohammedaanse aanslagen door gaan de vrojheidbewegingen hun beslag krijgen. 

guy53 op 31-10-2017 18:28

EU is 'n politieke prostituee. Toen Kosovo onafhanelijkheid wilde, erkende de EU haar als 1ste en werd Servie gebombardeerd. Nu Catalonie 't zelfde wil, heet 't 'n interne Spaanse aangelegenheid.

Rienus op 31-10-2017 18:35

Er is geen enkel vrijheid meer in de landen die groot zijn geworden door de vrijheid te verdedigen. De enige vrijheid is die van de kleur welke Brussel bevalt. Ik memoreerde in mijn vorige reactie al aan de zwakzinnige Guy Verhofstadt. Dit is het type bestuurder in Brussel welke hoog op een schavot is gehesen. Dit schavot is bedoeld om de mensen een toekomst te ontnemen. Bedenk dat de toekomst van het Catalaanse volk uw toekomst is. 

Marco Huybrechts op 31-10-2017 19:28

En toch. Ik vind het mandaat, van wat ik lees uit de msm aangaande dat referendum, toch nog steeds marginaal.

Of ik mis iets. 

cefas op 31-10-2017 21:00

900 gewonden bij de eerste confrontatie van de Madrileense terreur-poltie in Barcelona tegen Catalaanse burgers. Dat zegt genoeg over het democratisch gehalte van Madrid. 0,0% dus.

Infidel4U op 31-10-2017 22:02

Wat ik trouwens ook verdacht vind, is dat de heer Soros de Catalaanse (of onderdelen daarvan) onafhankelijkheidsbeweging ondersteunt. Zijn agenda is juist het uitwissen van (de Europese) naties en het vestigen van één wereldregering (lees: dictatuur). Het past allemaal in het plaatje.

Ike op 31-10-2017 23:56

@Infidel4U op 31-10-2017 22:02

Ik denk dat het Soros niks uitmaakt. Het zal overigens wel mede bepaald worden door zijn posities in valutaderivaten. Als Catlonië zich afsplitst en de VS besluiten het te herkennen als enige Westerse partner of een Spaans sprekend land als Mexico, kan men een vrijhandelsacoord opstellen met Spanje als het TTIP en dan komt Catalonië als eerste onder het TTIP op het Europese vaste land en is er geen houden meer aan voor de andere landen in Europa om tegen het TTIP, CETA, TISA etc. te vechten. Mexico valt nu nog onder het NAFTA en vormt al een onderdeel van de Oude WO met de VS als middelpunt.

Of Schotland, GB of Catalonië of Spanje als eerste tekent, maakt allemaal niet uit voor het resultaat. Het is alleen maar een domino in een hele reeks domino's. Het enige alternatief is de SCO en het BRICS als handelsblok. Als Catalonia zich daarbij zou aansluiten en een basis aan China zou geven, zoude internationale handel ineenstorten en zou er een oorlog kunnen komen. Eerst tussen Madrid en Catalonië, daarna de rest.

Als de Chinezen zouden kunnen produceren in Spanje in een vrijhandelszone voor de Europese markt, zou het slecht zijn voor de rest van Europa en kan Catalonië dat alleen rechttrekken voor hun eigen bevolking met belastingen op de Chinese bedrijven.

Ditzelfde verhaal geld overigens al voor de rest van landen die hiermee worstelen. Want er zijn illegale produktiecentra in Europa die de prijs van de produkten onder druk zetten.

Men heeft het over onafhankelijkheid, maar in de huidige wereld worden alle landen steeds afhankelijker van elkaar en vecht men elkaar de tent uit. Door de ligging van Catalonië is het een springplank van Afrika naar Europa, maar voor de Chinezen en Russen is het nu nog moeilijk te verdedigen. De Amerikanen kunnen er zo zitten, omdat ze heel veel troepen al hebben in het MO en in Europa. Maar eerst zal men de voorkeur hebben om het de Spanjaarden zelf eerst te laten oplossen. De haat tussen Madrid en Barcelona speelt daarbij een grote rol.

Het zou mij niks verbazen als Soros meerder posities heeft ingenomen op de valutamarkt en dat hij pas op het laatste moment toeslaat. Omdat hij wil doorleven zal hij waarschijnlijk niet zonder toestemming van de CIA en NSA posities innemen. Als hij tegen de USD of Euro gaat speculeren is hij dood voordat hij het vliegveld haalt.

Mochapi op 01-11-2017 00:16

Wacht maar tot moslims in Nederland precies hetzelfde doen als Puigdemont doet voor een paar Catalanen...kijken of iedereen het nog steeds zo'n goed en democratisch idee vindt.

vlokje op 01-11-2017 00:18

off topic ! vanavond (op halloween avond en 7 nov de geboorte van osiris herdacht) in de stad groningen terrorische oefening van hulpdiensten

in amerika is dat een feit: een oefening vlak voor een serieuze aanslag

amsterdam kort geleden ook al een oefening

keep sharp and stay alive, duuuus.........

Tom Hendrix op 01-11-2017 07:44

@Bob Fleumer: 16.12. uur, 31/10. Ik herken mij in uw reactie.

Infidel4U op 01-11-2017 08:21

@Ike: helemaal mee eens. Alleen daarom al is volledige afscheiding onverstandig.

Cale op 01-11-2017 09:01

Ik ben het geheel oneens met dit artikel. Over welke vrijheid, die er niet zou zijn in Catlonie, hebben we het eigenlijk? De Catalaanse taal, cultuur, onderwijs, politie, parlement, regering, de Catalanen hebben zelfs hun eigen ambassade in Brussel, er was geen enkele onvrijheid daar. Belasting geld vloeide van Catalonie gedeeltelijk naar andere wat armere regionen. Dat gebeurd in NL ook. Ja, dat politie optreden was totaal fout en is daarna dan ook niet meer gebeurd. En nu? De "leider" Puigdemont is naar Brussel gevlucht. De Catalanen zijn nu geheel in verwarring want niemand had verwacht dat hij zo snel het zinkend schip zou verlaten en daarmee het volk laat verzuipen. Zo zien de meeste Catalanen dat, die zo wie zo al niet voor die afscheiding waren. Weet je, de EU opdelen in kleine regio's dat is precies wat Brussel wil. Regios zijn niet machtig genoeg om verzet tegen de EU te bieden. Daar draait het nu om. Echter voor Brussel ging Catalonie te snel. Spanje is, net als de meeste zuidelijke EU landen, economisch en financieel erg zwak. De banken zijn failliet. Catalonie zou wel eens de domino steen kunnen zijn die het hele financiele gebeuren in de EU kan laten omvallen. Neem bijvoorbeeld Deutsche Bank met 75 triljard dollar in niet te innen derivaten. Als deze bank (weer) geraakt wordt kan zelfs heel Duitsland in de problemen komen. En dat is allemaal mogelijk omdat Catalonie, indien deze afscheiding willens en wetens doorgezet wordt, met alle onrust vandien, op een regelrechte ramp afstevent. 1500 bedrijven zijn Catlonie al ontvlucht. Toerisme is met 50% gekelderd. Hoeveel banen zijn er al verloren gegaan?Leuk voor de mensen daar, terwijl Puigdemont voor de zoveelste keer "in beraad gaat..." 

emile op 01-11-2017 09:11

Catalanen zijn een ander volk met een andere cultuur en taal net als de Basken. Als we praten over Kosovo of Tibet is het op eens geen enkel probleem.

Qromwel op 01-11-2017 09:40

Marco Huybrechts op 31-10-2017 19:28: Inderdaad. Mensen lezen over de uitslag, maar na enig rekenen valt die vaak minder positief uit. 

vijgeboom op 01-11-2017 10:46

Catalonie hoort en blijft gewoon onderdeel van Spanje, en Spanje is weer onderdeel van de EU. De burgers in Catalonie moeten gewoon normaal gaan doen en niet proberen chaos te maken ook al willen veel mensen onafhankelijk worden. Er zijn ook wel gnoeg Nederlanders die niks van de EU willen hebben of van deze regering maar dan kun je niet zomaar een eigen staat willen creeeren.

Gewoon kalm blijven en accepteren en we wachten op het koninkrijk en dan zal Chistus gaan regeren en weet iedereen waar hij of zij aan toe zal zijn.

Maar dat alles erger en erger zal gaan worden lijkt me duidelijk zoals de weeen bij een vrouw ook erger en heftiger worden totdat de baby eruit komt. 

Een ander geluid op 01-11-2017 11:49

Als bij de nieuwe verkiezingen in Catalonië alléén door Madrid geselecteerde partijen mogen meedoen, zijn verkiezingen natuurlijk een farce ! 

Volgens mij echter, heeft Puigdemont bij een toespraak in Brussel aangegeven de verkiezingen op 21-12-2017 te respecteren. De Spaanse regering op haar beurt heeft Puigdemont opgeroepen mee te doen aan die nieuwe verkiezingen. Zover wordt de veronderstelling van uitsluiting in dit artikel ontkracht. Maar, de toekomst zal het uitwijzen.

Ik denk overigens, dat er in met name Schotland, maar ook in andere regio's zoals: Catalonië en Baskenland inmiddels zoveel import is van Engelsen en Spanjaarden dat ook in een referendum de kans groot is dat de roep om onafhankelijkheid weggestemd wordt.

Schotland valt overigens niet te vergelijken met Catalonië, omdat zij bij (grond)wet een referendum om onafhankelijkheid mogen houden. Uitslag, ook voor onafhankelijkheid, zal worden gerespecteerd door Londen.

Groenland met krap 57.000 inwoners en Faeröer met 50.000 inwoners kunnen dan voorstanders van onafhankelijkheid hebben. Hoeveel zijn er dat ??? Grote vraag is of zijn economisch ook op eigen benen kunnen staan ? Groenland staat wat steviger met zijn delfstoffen, maar Faeröer is een ander verhaal. Vergelijkbaar met het "onafhankelijke" land (binnen het Koninkrijk) St. Maarten: één flinke hurricane en het blijkt maar weer dat ze zonder geld uit Den Haag helemaal nergens zijn. Dan is onafhankelijkheid natuurlijk een begrip zonder inhoud !!!

Anschluss Oostenrijk werd toen breed gedragen door bevolking Oostenrijk, in zeer grote mate zelfs. Een vergelijk met de Krim gaat daarom beter op. Poetin heeft bij de geschiedenislessen blijkbaar goed opgelet !

SEO op 01-11-2017 12:01

Oostenrijk wilde niet dat Servie onafhankelijk werd. Resultaat WO1.

Nederland vocht 80 jaar tegen de Spaanse bezetting.

Je kan een volk niet gevangen houden.

Niet laten gaan betekent een grote slag voor toerisme.

Laat Catalonie gaan en wordt goede vrienden. Zo simpel is het.

SEO op 01-11-2017 12:03

Tachtig (!!) jaar gevochten tegen Spaanse dictatuur, maar NL zwijgt in alle toonaarden. We zijn een hypocriet volk.

de^mol op 01-11-2017 12:18

Catalonië is helemaal geen onafhankelijkheidsstrijd. De EU zit er achter en is bezig Europa te regionaliseren. Niet alleen zegt Marine Le Pen dit op de franse TV, maar er is ook heel erg veel bewijs voor, oa. Soros sponsort de separatisten:

https://twitter.com/Hispania_Patria/status/924920979561775104

https://themolesite.wordpress.com/2017/10/08/catalonian-independence-what-you-are-not-being-told/

Dus Xander, over Catalonië heb je je huiswerk niet gedaan.

Br@m op 01-11-2017 12:54

Die EU superstaat komt er. Geld maakt macht. De gewone burger heeft niets in te brengen tegen de elite en vele burgers willen dat ook niet, gezien de stemmers op eurofiele partijen. Allemaal je spaargeld van de bank halen ? Dan doen er 3 burgers mee en halen in totaal 5000 euro van de bank De bankdirekteuren liggen in een deuk van het lachen ! Straks als het te laat is komt het besef bij de burgers, maar dan is er geen weg meer terug, dat is er eigenlijk nu al niet. Wat ik niet begrijp is dat we mogen veronderstellen dat politici intellectuelen zijn, daarvan mag je toch verwachten dat die ook inzien dat er geen toekomst is voor de soevereiniteit van de Europese landen. Stukje bij beetje brokkelt onze welvaart staat af, dan valt het niet teveel op. Brussel is al gestopt met die onzin van kromme komkommers en olijfolie flesjes. Daarmee krijgen ze veel te veel negatieve aandacht, dat mag niet, ze willen liever in alle luwte iedere meter van Europa (en iedere euro) binnen harken.

Qromwel op 01-11-2017 18:28

SEO op 01-11-2017 12:03: Hoogste tijd voor aanklachten wegens oorlogsmisdaden en eisen van herstelbetalingen.

Ed op 01-11-2017 22:11

Ik ben het niet eens met dit artikel. Van mij mag Puigdemont zich voor de rechtbank versntwoorden.

Eelke Piers op 02-11-2017 11:34

En toch ging het onder Franco , Adolf Hitler en Benito Mussolini in Spanje, Duitsland en Italie erg goed. Maar dat mocht niet dus kwam er de WOII

Een ander geluid op 02-11-2017 16:35

Eelke Piers op 02-11-2017 11:34

U zegt:

En toch ging het onder Franco , Adolf Hitler en Benito Mussolini in Spanje, Duitsland en Italie erg goed. Maar dat mocht niet dus kwam er de WOII

Reactie;

Bedoelt u dit cynisch of serieus...................?

Ike op 02-11-2017 19:51

@Een ander geluid op 01-11-2017 11:49

Zucht

http://www.omweg-op-zee.nl/nl/sintmaarten.html

St. Maarten is naast een toeristenoord, ook een belastingparadijs, waar rijken hun belastingen ontduiken en geld op rekeningen stallen. Zolang jij maar geld geeft om de mensen daar te redden, hoeft St. Maarten geen belasting te gaan heffen. Gaan ze dat wel doen en heffen ze ook belastingen op trusts, dan grijpt onze elite in en sturen ze troepen. Natuurlijk sturen ze dan troepen onder het mom van humanitaire hulp en komt Ome Willem ook even op bezoek om te kijken of zijn geld dan veilig is en kijkt even hoe het gaat met zijn bellegingen (niet in het eiland, maar op zijn bankrekening). De aremn uit de Franse sloppenwijken die de boel hebben geplunderd worden na het plunderen na de orkaan gewoon weer aangenomen tegen een lager loon, omdat de schade van de orkaan weer goedgemaakt moet worden. Gelukkig heerst er geen slavernij meer..........

Als GB en de rest van Europa geen olie, kernenergie, golfslagenergie en windenergie meer af neemt van Schotland is het met de onafhankelijkheid van Schotland ook zo gedaan. Welke landen zouden Schotland dan moeten bevoorraden? Gaan ze alle kleine havens dan weer uitbaggeren? Gaan ze kassen bouwen in Schotland? Gaat GB dan nog het geld betalen voor de huur van de havens bvoor nucleaire onderzeeërs? Mogen de Schotten dan de kerncentrales sluiten en zullen deze dan weer gebouwd worden in GB zonder Schotland?

We kunnen zo nog wel even doorgaan, maar de Schotten zitten net zogoed in een wurggreep en maken geen schijn van kans op onafhankelijkheid.

Als het er op aankomt stemmen op eens een zooi Schotten buiten Schotland woonachtig tegen de Schotse onafhankelijkheid. Democratie? Ik dacht het niet...... Stemformulieren en procedures? Alles en elk systeem valt te hacken.....

Catalaanse onafhankelijkheid? Gaat er ook nooit komen. De NWO?  Is eigenlijk gewoon de OWO in een nieuw jasje.....

Eelke Piers op 02-11-2017 20:10

@ Een ander geluid op 02-11-2017 16:3

Echt eerlijk. Vergeet niet dat de geschiedenis door de overwinnaars geschreven wordt. Zelfs ons ging het voor en onder de oorlog goed. We hadden veel meer vrijheid dan nu. Goed we waren arm naar hedendaagse begrippen maar dat was iedereen. En de mensen die er nog over praten kunnen zijn meestal dood.

Een ander geluid op 03-11-2017 13:50

Ike op 02-11-2017 19:51

Jij zegt:

Als het er op aankomt stemmen op eens een zooi Schotten buiten Schotland woonachtig tegen de Schotse onafhankelijkheid.

Mijn reactie:

Dat is een apert onjuiste veronderstelling !

Schotten woonachtig buiten Schotland mogen niet eens deelnemen aan een referendum in Schotland. Dat mogen alléén mensen die in Schotland wonen. Ongeacht of ze al dan niet Schotse roots hebben. Samengevat: ook een Engelsman of burger van de EU, die in Schotland woont, mag deelnemen aan een referendum over Schotse onafhankelijkheid. Een Schot, die buiten Schotland woont niet ! 

https://nl.wikipedia.org/wiki/Referendum_over_de_onafhankelijkheid_van_Schotland

http://www.bbc.com/news/uk-scotland-scotland-politics-25420827

Zoals reeds eerder aangegeven: door de demografische veranderingen van de laatste eeuwen, is het nog maar de vraag of er in Schotland, Catalonië enz. überhaupt een meerderheid te vinden is voor onafhankelijkheid in een referendum. Om die reden had Rajoy niet zo overspannen hoeven te reageren. Peilingen geven aan dat in Catalonië ongeveer 60% tegen onafhankelijheid is. Daar hoeft dus geen stemnbusfraude enz. voor aan te pas te komen. 

Om dezelfde reden haalt de "elite" tientallen miljoenen 3e wereldburgers naar Europa. Het Coudenhove-Kalergi plan is bedoeld om het percentage autochtonen te verwateren en de nationale cultuur en identiteit te vernietigen om zo de EUSSR te kunnen vormen. Die "verwatering" heeft er inmiddels voor gezorgd, dat in Schotland, Catalonië enz. waarschijnlijk al geen meerderheid meer te vinden is voor onafhankelijkheid. Met de massa-immigratie wil men hetzelfde bereiken voor heel Europa !!!

Economische zelfstandigheid is een ander ding. Het is inderdaad zeer de vraag of regio's zoals Schotland, Catalonië, Faeröer, St. Maarten of voor mijn part Friesland het alleen en op eigen benen kunnen redden. Ook zonder boycot, handelsbelemmeringen enz. zal het antwoord Nee zijn. 

Als je je zelf economisch niet overeind kunt houden, is onafhankelijkheid natuurlijk de grootst mogelijke onzin. Als men daarnaast ook nog eens zo corrupt en incompetent is als op St. Maarten, Aruba en Curacao moet men die regio's gewoon onder streng financieel toezicht stellen. 

Een ander geluid op 03-11-2017 14:24

Eelke Piers op 02-11-2017 20:10

Toen Jörg Haider (FPÖ) verwees naar de economische "verdiensten" van Hitler viel de hele wereld over hem heen.....

Van het economische "succes" van Franco ben ik niet zo onder de indruk. Vóór het massa-toerisme en toetreding tot de EU was Spanje gewoon een arm mediterraan land net als de rest aan de Middellandse Zee.

Mussolini deed het al iets beter, maar de successen waren vooral van de korte termijn. Vergelijkbaar met het economische "succes" van Stalin. De communistische aanpak bezorgden de USSR de eerste 30 jaar na WO II flinke vooruitgang om vervolgens eind jaren 1980 volledig in te storten. 

Hitler had een oorlogsindustrie. Hoe dat is afgelopen, hebben we allemaal kunnen zien. Overigens heeft Hitler WO II aan de wereld opgedrongen en niet andersom ! 

De hoofdoorzaak van WO II is de onrechtvaardige "vrede" van 1919. Duitsland moest 65.000 km2 en 7 miljoen inwoners afstaan en gigantische herstelbetalingen doen. Terecht voelden de Duitsers zich enorm vernederd en gepakt. Zonder deze voedingsbodem is het maar de vraag of Hitler ooit aan de macht had kunnen komen. Verder heeft de man in "Mein Kampf" precies opgeschreven wat zijn plannen waren. Het heroveren van alle gebieden die Duitsland in 1919 had moeten afstaan was één van de punten op zijn verlanglijstje.

Het is dus zeer onjuist te stellen, dat WO II het resultaat was van economische afgunst c.q. economisch succes van Hitler.

Verder geloof ik niet, dat het veel gewone mensen goed ging tijdens en vóór WO II. Daar hoef ik de Grote Depressie er niet eens voor bij te halen. U zult toch wel eens van voedselbonnen gehoord hebben, toch? Of van de hongerwinter. 

Ondanks alle manipulaties, verdraaien van MSM enz. hebben we nog nooit zoveel vrijheid gehad als nu. We moeten inderdaad wel oppassen geen big-brother maatschappij te krijgen of een democratie en "vrijheid" naar USSR / Chinees model. Daar zijn we echter allemaal zelf bij. Als we dat collectief accepteren, verdienen we niet beter ! 

Eelke Piers op 03-11-2017 16:56

@ Een ander geluid op 03-11-2017 14:24

Jörg Haider  verkondigde een waarheid die de overwinnaars niet uitkwam en dus gesnoerd moest worden.

Het economische "succes" van Franco is inderdaad niet vergelijkbaar met hier maar mijn ouders hebben er vele jaren overwinterd tot Franco verdreven werd en Spanje in zeer korte tijd een morele afgang maakte.  Inflatie, moord en doodslag

Communischtische landen dus ook Italië kunnen niet overeind blijven.

Hitler had Geen oorlogsindustrie dit was Duitsland in Versaille verboden. Daarom lagen er rond de Duitse grenzen overal vliegvelden van Duitse sporters. Venlo was het grootste en ook Enschede deed er niet veel voor onder. Heinkel, Juncker, Focke-Wulf Fw 200 ("Condor") enz bouwden alleen passagiers- vracht en sportvliegtuigen en dat mocht. Hoe de Duitsers het met de tanks opgelost hebben weet ik niet.Geloof maar niet wat Wikipedia zegt over de ermorme verliezen van de duitse luchtmacht in Nederland. De Junckers waren 100 km per uur sneller en wendbaarder

De grote deprsesie  is niet de schuld van Duitland en was 1n 1931 weer voorbij. Tussen 1931 en 1945 zitten nog altijd 14 jaar. De hongerwinter had niets met de economie te maken maar met het oorlogsgebeuren. Ook van 1940 tot1944 draaide de economie in Nederland goed.

Duitland heeft Oosterijk niet binnengepakt maar hier is een referendum aan vooraf gegaan waar 75 % voor de aansluiting was en was geen schot voor gelost is.

...Overigens heeft Hitler WO II aan de wereld opgedrongen en niet andersom ! ... Hoe kom je daarbij? Duitsland wilde van de hegemonie van de Joden af en heeft zich suf gelopen om ze kwijt te raken. Denk aan dat schip de Saint Louis dat met 1000 joden aanboord de wereld is rondgevaren en niemand wilde ze Zo groot was de Jodenhaat in heel de wereld; en aan de gesprekken met de grootmoeffie van Jerusalem. Praat maar over de 140.000 joden die de Hollanders voor f 2,50 tot 4,50 per stuk verkocht hebben aan de Duitsers. (joodenrije)

Aan de zg. valse vlag operatie aan de Poolse grens zijn ook veel haken en ogen maar jij moet de officiele versie geloven.

Dit is een ander geluid dan de propaganda die je dagelijks moet aanhoren

 

hierook01 op 03-11-2017 18:35

 Volgens andere anti EUSSR stemmen is Catalonia altijd een probleem geweest.

de linkse daar willen asiel zoekers en liever geen touristen !

ook wil de President van Catalonia in de EU blijven, dus dit heeft niets te maken met een soort Brexit maar heel iets anders. Wat Ik zeg is allemaal op het net te vinden, dat ze in de EU willen blijven , toen deed Ik meer onderzoek en ging anders denken hierover.

hierook01 op 03-11-2017 18:41

Hier een link over Barcelona en touristen. Ze vinden dat ze teveel touristen hebben!

mijn links zijn in het Engels dus Ik hoop dat dit mag Mod?

https://www.tripadvisor.com/ShowTopic-g187497-i44-k10174519-Barelona_does_not_want_tourists_anymore-Barcelona_Catalonia.html

Een ander geluid op 03-11-2017 18:53

Eelke Piers op 03-11-2017 16:56

Om maar met een citaat van u te beginnen:

Duitsland wilde van de hegemonie van de Joden af en heeft zich suf gelopen om ze kwijt te raken.

Mijn reactie:

Nou, nou; als een NL politicus zoiets zou zeggen, had hij meteen een proces aan zijn broek voor anti-semitisme. Is dit een eufemistische verklaring voor de holocaust ? 

Allereerst; Duitsland ging niet gebukt onder een Joodse hegemonie. De puissant rijke Joodse families, die echt veel invloed hebben, zaten en zitten nog steeds in de USA. De welgestelde Duitse Joden met een vooruitziende blik namen zelf de benen. Soms niet ver genoeg, blijkt uit het voorbeeld Anne Frank. 

De opmerking dat Duitsland "zich suf gelopen" heeft om van de Joden af te komen, getuigd voor mij ook niet van veel goede smaak. Misschien kan een andere gast op XN dat aan u uitleggen. Ik heb er geen behoefte aan.

De mening, dat er in een groot deel van de wereld sprake was en is van Jodenhaat deel ik én verafschuw ik !!! 

Naar uw versie van de false flag aan de Poolse grens ben ik zeer benieuwd. Ik heb me alvast even geörienteerd en kwam uit op een site, die ook met grote stelligheid verkondigde dat Natalee Holloway nog spring levend is. Ja, u leest het goed géén spring-break, maar spring levend. Als u het niet erg vind; bij dit soort sites haak ik af.............

Wat mij betreft, is er een "luchtje" (understatement) aan het "ongeval" van Jörg Haider. De officiële versie geloof ik dus niet. Hij werd een gevaar voor het establishment, net als JF Kennedy en Pim Fortuyn voor hem. Dan loopt het vaak niet zo goed met je af...........

Franco was leider van een dictatuur, net als Tito. De mate van repressie kan dan misschien "meegevallen" zijn, maar toch. Wat de economie betreft; het zal niet geheel toevallig zijn, dat begin jaren 1960 veel gastarbeiders uit Spanje naar NL kwamen. 

Als Hitler géén oorlogsindustrie had, dan mag u mij eens uitleggen waar al dat oorlogsmaterieel vandaan kwam, waarmee hij vanaf 1939 heel Europa onder de voet liep. Hij had het in ieder geval niet in het buitenland gekocht ! "Made in Germany" stond toen en staat nog steeds voor hoogwaardige kwaliteit. 

Maar, ik kan het u wel verklaren. De 2 paria's van Europa; Duitsland en de USSR vonden elkaar in 1922 in hun gedeelde afkeer van de westerse wereld. Beide voelden zich uitgesloten, onder druk gezet en waren het westen heel veel geld verschuldigd. Duitsland in de vorm van herstelbetalingen WO I en de USSR, omdat ze de Russische leningen van Tsaristisch Rusland niet wilden terug betalen. Vele, vele tientallen miljarden.

In 1922 sloten ze het Verdrag van Rapallo, dat Duitsland toestond om in de USSR wapenfabrieken te stichten en oorlogstuig te ontwikkelen. Zolang de USSR maar mocht meedelen in de kennis. 

Toen Hitler eenmaal aan de macht was, ging het Verdrag van Versailles meteen de prullenbak in en vanaf 1933 ging Duitsland in een sneltreinvaart een oorlogsindustrie op poten zetten. Anders kan je 6 jaar later niet heel Europa onder de voet lopen !!!

Ik heb nergens gezegd, dat Duitsland de oorzaak was van de Grote Depressie. Die ontstond in de USA. Het voorbeeld Grote Depressie was meer om te illustreren dat u iets te hoog opgaf van de welvaart van voor WO II. Lees aub uw post nog maar eens na. 

Een oorlog veroorzaakt altijd een tekort aan grondstoffen, omdat de bevoorrading van het leger voorrang heeft en de oorlogsindustrie. Als u dat dan een goed draaiende economie noemt............. vind ik dat niet erg overtuigend. Op 11-10-1939 ging in NL al het suiker "op de bon" en het aantal producten werd tot de jaren 1950 alléén maar uitgebreid......... Ik snap, dat dit met de oorlog te maken had. Maar, mijn definitie van "een goed draaiende economie" is een andere !

Ike op 03-11-2017 21:03

Nogmaals het fascisme waar het omgaat; olie en gas en genocide om het doel te bereiken;

https://genius.com/General-wesley-clark-seven-countries-in-five-years-annotated

http://www.zerohedge.com/news/2017-11-03/us-launches-first-airstrike-against-isis-fighters-somalia

Overal worden nieuwe immigranten ingezet in vreemdelingen legioens of als frontliniesoldaten om de vijand te bestrijden met als beloning een staatsburgerschap en als vijand duiken overal extremisten op uit dezelfde en eigen landen die enkele extremisten in de landen steunen waartoe het grondgebied moet worden uitgebreid.

De strijd om olie, gas. uranium, edelstenen, zeldzame metalen gaat door en de psychologen selecteren de mensen op basis van hun Big Data en een psychologische test, waar gebruik word gemaakt van hypnose om te verifiëren of de tesdoenende de waarheid spreekt. Onder hypnose kan iedereen gecodeerd worden om opdrachten uit te voeren of gecodeerd worden om extremist te worden.

Wie profiteren van de strijd en wie zijn toch altijd weer die nazi's die genocide na genocide plegen en maar blijven doorgaan? Zijn dat populisten of zijn het onze eigen regeringen waar geen populisten in zitten en kredietverleners die hier aan mee werken en iedereen naar het front sturen?

Waarom worden volkeren als minderwaardig gezien en als 'bijkomende schade'? Moeten we die gebieden wel veroveren?

Mijn antwoord hierop is dat de Neo Conservatieven in de VS, de extreem rechtse fascisten zijn die een voortzetting zijn van de nazi's van WOII en zogezegd bereid zijn om het ongeboren leven te verdedigen, maar ook bereid zijn om het MAD principe van nucleaire vernietiging na een vermeende aanval ten uitvoering te brengen.

Dat maakt mij niet pro-Putin, maar gewoon fel tegen het fascisme. Ik heb ook nooit een psychologische behandeling ondergaan. Ik vind tv hypnotiseurs charlantans, maar besef goed dat hypnose de sleutel of het greedschap is van het duivelse Neo Conservatieve gedachtengoed. Het keihard sleutelen aan persoonlijkheden om ze later als vijand te gebruiken en daarna te bestrijden en te vernietigen in gebieden waar men het EU rijk of VS rijk of TTIP rijk naartoe wil uitbreiden.

En er is geen echte democratie als er gesjoemeld word met uitslagen.

Ook het Schotland scenario kan ons treffen. Schotten die in den vreemde wonen, mogen niet stemmen, maar alle buitenlanders die in Schotland wonen wel. Buitenlanders die vaker zullen stemmen voor uitbreiding van de invloedssfeer omdat ze ook willen dat hun famuilie in het buitenland er van zal kunnen profiteren.............

In Nederland zou het kunnen gebeuren dat met een pennestreek asielzoekers het Nederlanderschap krijgen en daarna mogen meestemmen  over een uitbreiding van de EU. Als hun familie vlucht naar een grensland dat op het punt staat om geannexeerd te worden zullen ze snel worden toegelaten tot de rest van de EU omdat het eerst onttvangende land de (klimaat of economische- ) vluchtelingen zo snel mogelijk wil doorsturen. Met een paspoort van het eerste ontvangende land mag de rest van de EU ze niet weigeren.

Is dat links of rechts? Het doet er niet toe. De bedenkers en uitvoerders ervan zijn nazi's. Ongeacht het geloof of atheÏsme van hen.

We kunnen die strijd stoppen als we de kinderen gaan oproepen en inzetten van de politici en generaals en topambtenaren en topmanagers van de het MIC die het uitvoeren.

Als er dan doden vallen is het snel afgelopen, tenzij die psychologen ze weer wat anders wijsmaken.

Eelke Piers op 04-11-2017 16:41

@ Een ander geluid op 03-11-2017 18:53

Een paar zaken en dan sluit ik de zaak af.

Ook de USA wilde de vluchtelingen van de St. Lois niet.

Ook Nederland sloot in 1939 de grenzen voor de Duitse joodse vluchtelingen

Ik vermoed dat je nog jong bent en teveel de reclames gehoord en gelezen hebt. Ik ben ervan overtuigd dat je in veel dingen beter onderlegd bent dan ik.

Mijn zienswijze zullen in de vele jaren wel gekleurd en mogelijk geromantiseerd zijn of mogelijk niet meer helemaal correct.

Bedankr en ik wens je het beste.

Commentaar
Jouw naam/bijnaam
Website url
E-mail
Je Punt profiel
Hou mij op de hoogte
Ik wil op de hoogte gehouden worden
Dit is een verplicht veld
Laatste Reacties

Rubrieken
Site Info
Email adres Administrator:
xandernieuws@gmail.com
 
Email adres Moderator:
modxnieuws@gmail.com
 
Overnemen eigen artikelen (in blauw en rood onder Headlines) alleen met toestemming.

Reacties, tips en opmerkingen worden erg gewaardeerd en altijd gelezen, maar vanwege het zeer grote aantal ben ik helaas niet in staat om (tijdig) op alle emails te reageren. Graag hiervoor uw begrip!

Privacy Bescherming:
 
Indien u Xandernieuws, dat bij Mijndomein is ondergebracht, leest en reageert op de Xandernieuws forums, doet u dat vrijwillig en is uw IP adres en emailadres- indien u dat vermeldt - bekend en wordt opgeslagen. Ook uw (nick) naam waaronder u post wordt opgeslagen. Xandernieuws zal uw gegevens nooit aan derden doorgeven. Indien u zich opgeeft voor het ontvangen van de nieuwe artikelen per email, zal Xandernieuws ook die gegevens nooit aan derden geven. We houden uw gegevens privé, tenzij de wet of rechterlijke macht ons dwingt uw gegevens aan hen te verstrekken. Datalekken in het systeem vallen onder de verantwoordelijkheid van Mijn Domein.Domeinregistratie en hosting via mijndomein.nl