Headlines


Actuele Discussies

 

Abonneren

Abonneer je nu voor nieuwe artikelen op deze website!

Ambassadeur: Gaat veel beter met Afrika dan bekend, stuur migranten terug

‘Ook Somaliërs kunnen al vandaag worden teruggestuurd’ – ‘Hongersnoden meestal zelf veroorzaakt’ - ‘Afrika kan zichzelf prima voeden en opbouwen, maar hun mentaliteit houdt dit tegen’

Volgens Dominik Langenbacher (foto), de voormalige Zwitserse ambassadeur in Somalië, Ethiopië en Ivoorkust en tegenwoordig migratie-expert, gaat het veel beter met Afrika dan door de politiek en media wordt geschetst. De reden dat enorme aantallen Afrikanen dan toch hun biezen pakken om naar Europa te gaan? ‘Omdat ze hier niet hoeven werken en van sociale uitkeringen kunnen leven.’ Europese miljardenhulp gaat daar naar zijn overtuiging niets aan veranderen, omdat de mentaliteit van de Afrikanen ‘nu eenmaal zo is’. Als we ons werelddeel niet willen laten overspoelen door tientallen miljoenen sociale ‘toeristen’, kan er maar één ding worden gedaan: de meeste migranten geen vluchtelingenstatus geven, maar terugsturen – óf hen hier verplicht aan het werk zetten.

 

Eerder deze maand veegde een andere erkende Afrika expert, de Italiaanse professor Ana Bono, het beeld van de arme, zielige en hongerige Afrikaan die op de vlucht is voor oorlog al compleet van tafel. Bono wees erop dat de gemiddelde ‘bootvluchteling’ die door Europese ‘hulp’organisaties wordt opgehaald doorgaans duizenden euro’s heeft kunnen betalen aan mensensmokkelaars, en meestal een normaal leven met onderdak en voedsel achterlaat. De weinige échte vluchtelingen lukt het volgens haar niet om naar Europa te komen, en blijven achter.

Afrika is de laatste 10 jaar volop in ontwikkeling, stelt ook Langenbacher. De armoedegrens is gestegen van $1 naar $2 per dag, en landen zoals Botswana, Ghana en zelfs Somalië, waar de burgeroorlog is beëindigd, zijn aan het opbloeien. ‘Maar over die voorbeelden hoor je niemand,’ bekritiseert de voormalige ambassadeur de berichtgeving in Europa.

‘Ook Somaliërs kun je vandaag al terugsturen’

De reden dat zoveel Afrikanen hun opbloeiende landen dan toch verlaten en naar Europa gaan, komt omdat het immigratiebeleid in onze landen niet is aangepast aan de huidige situatie in Afrika. ‘De mensen uit meeste Afrikaanse landen hebben geen recht op de vluchtelingenstatus. Ook voor Somaliërs zou het op zijn plaats zijn om de situatie te controleren. Naar mijn mening kunnen we de nieuwkomers vandaag terugsturen.’

‘Afrikanen komen hier voor onze uitkeringen’

De Afrikaanse migranten komen niet naar Europa omdat ze vluchten voor oorlog of om hier te komen werken, zo stelt Langenbacher, maar om onze royale sociale uitkeringen. Daarnaast weten bijvoorbeeld Ethiopiërs en Somaliërs dat ze toch niet worden teruggestuurd. ‘Wij schatten de Afrikanen vaak verkeerd in. Ze hebben een overlevingsstrategie en zijn zeer creatief.’

De migratie expert wijst erop dat Afrikanen over het algemeen ‘opportunisten’ zijn, die het gaan ophalen van sociale uitkeringen in een ander land ‘noch als profiteren, noch als klaplopen’ zien. ‘Want als de (Europese) omgeving zo lief is en je iets geeft, dan kun je het gewoon pakken,’ verklaart hij de mentaliteit van de doorsnee Afrikaan.

‘Verstrekken van miljardenhulp werkt niet’

Het verstrekken van miljardenhulp ter plekke, zoals ook het nieuwe kabinet Rutte III wil doen, gaat niet werken en zal de Afrikanen er niet van weerhouden toch hun koffers te pakken en naar Europa te gaan. De enige reden is dat Europa hen op een makkelijke wijze een beter leven geeft. Zelfs muren en opvangcentra zal hen niet stoppen, zo stelt Langenbacher. ‘De mens vindt altijd een weg, die is zo flexibel als water.’

Overigens werkt zo’n grensmuur in bijvoorbeeld Hongarije wèl heel goed, en deed ook de beruchte Muur tussen Oost en West uitstekend zijn werk. Daar kwam nauwelijks iemand doorheen.

‘Repressie enige dat werkt’

Het enige dat Afrikaanse migranten kan tegenhouden zijn repressieve maatregelen. De Zwitser vindt dat we Afrikaanse migranten die hier toch willen komen verplicht aan het werk moeten zetten. Het uitkeringstoerisme zal daardoor stoppen. Verder moet de ontwikkelingshulp aan Afrika consequent worden beëindigd zodra blijkt dat een overheid het geld in eigen zak steekt, zoals tientallen jaren lang massaal is gebeurd.

Zwitserland heeft dat al in de jaren ’90 gedaan, toen bij een hotelvakschoolproject in Kenia corruptie werd geconstateerd. De complete ontwikkelingshulp aan het land werd daarop 3 jaar lang  van € 16 miljoen naar praktisch nul teruggeschroefd.

‘Hongersnoden zelf veroorzaakt, Afrika kan zichzelf prima voeden’

Ook de hongersnoden in Afrika zijn -op enkele uitzonderingen in crisisgebieden na- zelf veroorzaakt, vervolgt de ex ambassadeur. ‘In ontwikkelingslanden proberen de regeringen vaak om zich via de boeren te verrijken. Daardoor is er voor landbouwers geen prikkel om meer te produceren dan ze voor zichzelf nodig hebben. Dat leidt in slechte tijden tot nood.’

Afrika kan zich dan ook prima zelf voeden. Alleen al het Jubbadal in Somalië zou de hele Hoorn van Afrika van voedsel kunnen voorzien. ‘Het moet alleen op de juiste manier worden bewerkt.’ De boeren weten dat al, die gebruiken apps waarmee ze kunnen zien wanneer het gaat regenen, en wanneer ze de beste prijs voor hun oogst kunnen krijgen.

Kortom: de massa immigratiegolf die Europa overspoelt is én niet onomkeerbaar, én niet nodig. Wederom blijkt dat deze massale immigratie en de daaraan gekoppelde islamisering, criminalisering en forse verarming van onze samenleving een puur ideologische en politieke keuze is.

 

Xander

(1) Anonymous

Zie ook o.a.:

08-10: Historicus: Met dit stappenplan kunnen we Europa redden van de ondergang (‘Komende jaren beslissend voor onze toekomst’ – Remigratie voor alle partijen de beste oplossing)
05-10:Professor Bono, Afrika expert: Migranten zijn niet arm en vluchten niet voor oorlog en honger 

 

Indien u wilt reageren op het forum.

 1. Geen hele woorden en/of zinnen in hoofdletters schrijven, wat als schreeuwen wordt gezien. Ook uw Nick name, max. 2 woorden, niet geheel in hoofdletters .Uw nickname mag geen naam zijn van een bekend publiek persoon. Uw posting wordt dan verwijderd.
 2. U kunt accenten aanbrengen middels max. 3 vetgedrukte woorden per posting, cursief of onderstreept.
 3. Posten in zwarte letters op witte achtergrond.
 4. Holocaust ontkenning of het bagatelliseren ervan. Postings worden verwijderd.
 5. Onacceptabele postings, provocaties, schuttingtaal, persoonlijke aanvallen of uitschelden kunnen uw postings zonder mededeling worden verwijderd evenals bij de andere punten.Het beheer kan er ook voor kiezen uw posting aan te passen. 
 6. Lees de Siteregels  http://xandernieuws.punt.nl/content/2009/04/siteregels
 7. Lees de Disclaimer http://xandernieuws.punt.nl/content/2012/01/disclaimer
 8. Geen artikelen of postings van andere websites kopiëren en op dit forum plakken, dit i.v.m. auteursrechten en schadeclaims. Schrijf introductie en verwijs naar de URL van de betreffende website. Uitzondering Wikipedia daar kan het wel evenals Bijbelcitaten.
 9. Plaats geen hyperlinks maar de url van de website, i.v.m. de wet op de auteursrechten. Uitzondering Wikipedia en Bijbelcitaten. Op elk plaatje wat u bij uw naam plaatst zit auteursrechten op, ook al staat dat er niet bij vermeld. Zoek een plaatje dat vrij is van auteursrechten.
 10. Dit is een Nederlands forum. Engelse commentaren vertalen naar Nederlands.
 11. U houdt één vaste nickname aan. Bij verandering van uw nickname ,maak daar melding van op het forum. Post u stelselmatig onder verschillende nicknames dan worden uw postings verwijderd.
 12. Gasten die gefocust zijn op het demoniseren van één bevolkingsgroep. Postings worden verwijderd.
 13. Het vermelden van persoonlijke informatie over een forumgast is niet toegestaan, posting wordt verwijderd. 
 14. Indien het topic niet over een bijbels thema gaat dan alle geloofsdiscussies op het Geloofsforum.
 15. Postings van, naar en over gasten die hier niet meer posten worden verwijderd.
 16. Wees bedachtzaam en let op uw woordkeuze en formulering in uw postings, wat u op het internet plaatst blijft daar staan. Post niet onder uw eigen naam maar gebruik een nicknaam.

Allen: Er is hier een geblockte poster bekend onder de naam Elia , die onder uw naam wil  posten.

Plaats een email onder uw naam in het reactievenster, zodat uw naam niet oneigenlijk gebruikt wordt. Deze spammer kan wel uw naam gebruiken maar heeft geen weet van uw email. Het emailadres dat u gebruikt is niet zichtbaar op het forum. Postings zonder een email worden niet gepubliceerd.  Mvg. Mod.

Geloofsdiscussies naar Geloofsforum. Nodig uw gesprekspartner uit om op het Geloofsforum   Ik Geloof... (Geloofsforum 31)  verder te praten.
Reacties

Pagina12
René van Zalk op 22-10-2017 14:28

Minder oorlog voeren en harder werken zou veel oplossen in Afrika. Tijdens de 2e wereldoorlog hadden wij ook in NL hongerwinters, de oorzaak was duidelijk de oorlog.

Tom Hendrix op 22-10-2017 14:43

Geheel eens met het artikel, en de mening van de ambassadeur. Maar door de communisten der eu(ssr) en madam Merkel, - de verdwaasde communiste- zal de deur naar Europa volop open blijven staan. Alleen de Visegradlanden, gebruiken hun gezonde verstand, daar hebben ze ook regeringsleiders met gezond verstand. Heel anders dan figuren als Rutte, Macron, Juncker en Timmermans. Dit is slechts mijn bescheiden mening, tevens gebaseerd op het vileine: " Coudenhove-Kalergiplan".

Mark S. op 22-10-2017 15:23

Neem een voorbeeld aan China. Dat was 45 jaar geleden ook een arm derdewereldland. Tegenwoordig zijn zij de 2e grootste economie ter wereld. Alleen de VS ligt nog voor op hen.

China heeft dit kunnen bereiken door hard te werken. Niet dat alle armoede en werkloosheid daar is opgelost. De problemen zijn daar ook groot. Maar dat is voor hen toch ook geen reden om massaal naar Europa te komen en hier hun hand op te houden. Die Chinezen die de afgelopen decennia naar Europa zijn gekomen hebben hard gewerkt zonder hun hand op te houden en te klaplopen en profiteren.

Het is inderdaad de mentaliteit, die een volk welvarend maakt of arm houdt. En daar helpt inderdaad ontwikkelingsgeld niet tegen.

Wat mij betreft sturen we helemaal geen ontwikkelingsgeld meer naar zgn. derdewereldlanden. En ik walg ervan te hebben moeten vernemen dat het nieuwe kabinet Rutte 3 de ontwikkelingshulp juist heeft opgeschroefd tot enige miljarden.

Belachelijke geldverspilling aan het buitenland. Het is door de overheid geroofd geld van de belastingbetaler waarmee we beter de ouderen en zwakkeren in onze samenleving hadden kunnen helpen.

lies op 22-10-2017 15:28

Goed artikel xander. 

Tom Hendrix op 22-10-2017 15:40

@Mark S: 15.23. uur. Met U eens Mark. Met dat zgn. ontwikkelingsgeld, hadden we kunnen voorkomen, dat er voedsel- en kledingbanken nodig zijn in Nederland.

Bundy op 22-10-2017 15:52
Jean op 22-10-2017 16:11

Terugsturen is de enige positieve oplossing. Heb maar eens zoiets in dienst dat 5x per dag op het matje gaat liggen en voor de rest vrouwen zwanger maakt...

Wij hebben echt geen enkele behoefte aan dat onderontwikkeld achterlijk gewelddadig barbaars zootje ongeregeld.

Qromwel op 22-10-2017 16:12

Doorgestuurd naar FVD Amsterdam

Qromwel op 22-10-2017 16:15

Mark S. op 22-10-2017 15:23: Van andermans leer (ons leer dus) is het goed riemen snijden. Nog een poosje, en wij gaan blootsvoets.

SEO op 22-10-2017 16:25

Juist, 99% zijn migranten en Geen vluchtelingen. 

Eelke Piers op 22-10-2017 16:39

Aan het werk zetten. Inderdaad de beste methode.

Maar......  is dat geen slavenwerk?? Ik hoor de reakties al. Ze hebben  als vluchteling toch recht op een salaris van 2000 euro per maand. Daar kun je toch niet voor gaan werken?

jan op 22-10-2017 17:10

Ja darom word het gas weer duurder en dat gaat weer naar die mensen. en de Belastingbetaler is de sjaak ze hebben duizende euro's

Om op een boot te stappen en ze zijn allemaal tussen de twintig en veertig jaar wel een beetje gek he warom geen ouderen die daar goed gespaard hebben nee alleen de jongeren die willen niet werken. Wat wil je als je alles gratis krijgt . je moet ze hier maar eens achter een vuil ophaler laten lopen dan zijn ze meteen weer weg (horen zien en zwijgen

Johan op 22-10-2017 17:46

Wij laten ons niet brainwashen. Gelukkig zien we dat bij steeds meer mensen de ogen worden ge-opend.Nog even .. en mensen durven er ook voor uit te komen dat ze niet meer 'policor' zijn. Orban is een van de weinige regeringsleiders in Europa met gezond verstand.

Br@m op 22-10-2017 18:29

Waarom zou ik gaan werken als Nederlandse mensen zo vriendelijk zijn om tot hun 68 voor mij gaan werken ?! Zo'n mooi huis ben ik ook wel blij mee, gelukkig hoefde ik niet op de wachtlijst ! Sparen voor de inrichting van mijn huis, zoals alle Nederlanders dat moeten, hoefde ik gelukkig ook niet, ik kreeg zomaar € 10.200, die hoef ik zelfs niet terug te betalen ! Ik laat snel mijn vrouw en 8 kinderen overkomen, het geld van de kinderbijslag stuur ik dan op naar mijn thuisland, daarvan kan ik daar mooi een groot hotel laten bouwen, ook handig om op vakantie te gaan. Met alles wat ik hier gratis krijg of met korting kan ik makkelijk leven van alléén een uitkering. Lieve mensen die Europeanen ! ( Cynisch modes : Aan )

densi op 22-10-2017 18:38

Die mensen zijn over het algemeen gewoon te lui om uit hun ogen te kijken. Daarom is het daar nog steeds een zooitje en armoede. Het ontwikkelingsgeld dat al meer dan 50 jaar lang wordt geschonken verdwijnt regelrecht in de zakken van de machthebbers. Zouden ze overigens ook een sollicitatieplicht hebben wanneer ze hier gevestigd zijn of is het vooral potverteren op kosten van de gemeenschap? En wij maar de krampen werken tot straks ons 70ste jaar.

jw op 22-10-2017 18:55

het is allang telaat,daarom mocht de pvv niet in het kabinet komen dat u het nog niet snapt,maar laat ze het voelen met de gemeente verkiezing dan luisteren ze naar het volk hopelijk.

Qromwel op 22-10-2017 21:46

Zijn mijn stamgenoten wel goed snik? Zij blijven stemmen op partijen die de boel steeds verder in het slop helpen.

RedhetNoorden op 22-10-2017 23:18

Leuk bedacht,alleen willen Femke Halsema en geloofsgenoten nu hele steden gaan vullen met vluchtelingen!

Alex Delarge op 22-10-2017 23:19

Uitstekend artikel.

Mark S. op 22-10-2017 23:31

Als je eenmaal de media goed onder controle hebt, dan heb je het hele land onder contole. Dan kan je de bevolking brainwashen. Tel daar bij op dat ongeveer 85% van de bevolking zo laf en dom is dat zij elke keer weer op dezelfde partijen stemmen die de ondergang van Nederland en Europa in stand houden. Die stemmen dan op partijen zoals VVD, PvdA, CDA, GrLinks, Christenunie, D66 etc.

Ongeveer 15% van de bevolking is wel moedig en slim en stemt op de PVV. Deze groep wordt echter door de domme meerderheid gedemoniseerd en bij formaties buitengesloten.

En zo wordt ieder jaar weer dit land door die domme meerdeheid van ongeveer 85% verder naar de kl+ten geholpen.

En zo kunnen er dus nu weer miljarden ontwikkelingsgeld over de balk worden gegooid, ten koste van de zwakken in ons land.

Dit alles kan eindeloos zo doorgaan zolang de elite de controle over de media behoud. Heb je controle over de media dan kan je de bevolking alles laten geloven wat je maar wil. Zelfs de kerken doen er aan mee. Die lullen ook dat we die zgn. vluchtelingen massaal moeten opnemen en dat we ontwikkelingsgeld over de balk moeten blijven gooien, om maar een paar voorbeelden te noemen van de politiek correcte onzin die ook door de kerken wordt verkondigd. Met kerken bedoel ik protestante en katholieke kerk.

Nee, mensen, met zo'n bevolking als de onze (85%) wordt het echt niet beter hoor, alleen maar slechter en slechter.

https://Ik op 23-10-2017 01:33

Mijn kids kunnen geen fatsoenlijke fiets hebben wegens een te laag inkomen, maar de "Eurolingen" in de buurt fietsen allemaal op nieuw. Ben geen jalours type, maar dit steekt wel ...

allangwakker op 23-10-2017 01:39

De oplossing van  a l l e  problemen is eigenlijk heeel simpel :

a.  er gaat  n i e m a n d  meer stemmen

b.  i e d e r e e n  doet zijn TV uit ......echt  Uit !

c.  i e d e r e e n  doet zijn smartphone  weg .....echt Weg !

( vervolgens,  gaan we weer ouderwets  bellen en sms-sen met onze oude telefoon die we nog ergens in een la hebben liggen, of we bestellen er 1 op  mecero.nl -  alle ouwetjes zijn nog voorradig, dit wist U waarschijnlijk niet )

dan :  gaan we weer,  Mens-erger-je-nieten, kaarten, bij elkaar op bezoek (  zonder ge-app w a t  een rust ! ) we gaan weer foto `s  maken wanneer het  e c h t  nodig is,  en die plakken we in een mooi album ( kan nooit ge-delete worden of kwijtraken )  We leren onze kinderen weer wat  b u i t e n - s p e l e n  is ..... wat wordt het leven weer fijn en gezellig,  we krijgen  Ons Volk   weer terug ,  en wat nog belangrijker is :

de 3e wereldoorlog gaat dan Niet door,  de iiluminati en hun s t r e k e n ,  verdwijnen  en/of zullen in paniek raken,  want de gevolgen van bovenstaande zal zijn,  dat we  n i e t  meer opgestookt kunnen worden via de media en/of de smartphones (  die voor dat doel ontwikkeld waren/zijn !  ....dat wist U  ? )  Vergeet niet dat ook onze gezondheid erop vooruit gaat  (  geen straling meer )  Indien we dan ook nog a l l e chemische medicijnen laten voor wat ze zijn,  zakt ook de Farmaceutische-industrie in elkaar .  Vaccinaties pakken we zeer zeker niet meer,  en de w e l v a a r t  zal snel terugkeren.  En de overheid ?  .....gaat voor o n s  op de knieen,  in plaats van andersom.  Denk hier eens over na,  en zeg nou niet meteen dat ik  g e k  ben ....ik meen het serieus :  wanneer we bovenstaande acties, zoveel mogelijk uitvoeren,  kunnen we na verloop van tijd misschien beetje bij beetje de dingen die we N u  hebben, weer langzaam invoeren :  maar dan p o s i t i e f  (  technologie al aanwezig dus ...)   maar dan zijn de rollen omgedraaid :  dan zijn wij de baas en niet hun !  ( vooral Uw smartphone is zowel een moord-wapen, als een zelfmoord-wapen b e s e f t  U dat ? )

Snapt U wat ik bedoel ? ?

allangwakker op 23-10-2017 04:34

Ik heb bovenstaande geschreven,  n i e t  om dat ik perse  `ouderwets ` zou zijn,  maar p u u r  voor onze zelfbescherming en zelfbehoud,  als wij de komende wereldoorlog willen stoppen ( en wie zou dat niet willen ? ) dan  m o e t e n  we actie ondernemen.  Je leest vaak in commentaren onder websites,  ook hier dus,  dat we iets moeten doen :  liefst Voor het te laat is uiteraard.  Natuurlijk hebben wij er de laatste jaren veel aan gedacht :  welke actie dan ?  Wat moeten we doen ?  W a t  kun je doen om deze zooi die ons dreigt te stoppen ?  In mijn reactie hier boven bij a. en b.  en c.  kunnen wij, in alle rust van huis uit,  zonder spandoeken op straat,  zonder ruzie op straat,  zonder politie-cordons,  a c t i e  ondernemen en deze 3 zaken afbouwen.

Uiteraard zal er wat discussie ontstaan Thuis in de gezinnen,  maar dat is altijd nog beter dan al dat gedomstreer met spandoeken, die vaak toch eindigen in vechtpartijen over en weer.  Voor hen die alleen wonen is dit dus een stuk gemakkelijker, zij kunnen voor zich zelf besluiten.  Bovendien kun je ook nog als gezin b e g i n n e n  met 1 dag per week,  kijk eens hoe dat gaat,  zeer waarschijnlijk valt het reuze mee, en doe je er over een week 1 dagje bij,  en vervolgens die week er op 3 dagen...

Dan zijn we met Kerstmis net een beetje  `afgekickt ` en zeer waarschijnlijk wordt het dan hartstikke gezellig.  Per 1 januari 2018 kunnen dan alle smartphones de prullebak in, en hebben we weer  `sociaal contact `.  De politiek laten we ook achter ons,  want inmiddels hebben we geleerd ( ? )  dat er  n o g  n o o i t  een kabinet naar het volk geluisterd heeft en dat democratie pas bestaat en gaat bestaan als wij  a. en b.  en c. gaan uitvoeren. ( en vooral feest-boek eraf ! )    

Infidel4U op 23-10-2017 06:34

Het Westen moet ophouden met het leed van de wereld op haar schouders te nemen. Stop alle 'ontwikkelingshulp'. Laat de Derde Wereld zichzelf maar ontwikkelen.

Tom Hendrix op 23-10-2017 07:32

@Mark S: 23.31. uur, op 22/10. Ik ben het geheel met uw reactie eens.

@allangwakker: 01.39. uur. Interessante reactie van U. En er zit een kern van waarheid in.

Qromwel op 23-10-2017 08:19

allangwakker op 23-10-2017 01:39: Ik snap u heel goed. Alleen, 150 2e K.-zetels worden hoe dan ook bezet. En ook die in Provinciale staten, en dus ook in de 1e K. Hoe krijg je een heel volk mee in een algehele boycot? 

Kunnen we monopoly spelen bij kaarslicht?

Juul op 23-10-2017 09:19

Ik ken meedere Afrikanen en die werken: een als Engels lerares etc. de ander werkt ook die met haar man collegegeld elke maand overmaakten voor de studie van haar zussen die in Angola wonen zodat zij niet vluchten naar Nederland ( zij zijn al geslaagd), als is een Angolees niet de gebruikelijke Afrikaan. Andere Christelijke Angolezen heeft de man zelfmoord gepleegd omdat hun kinderen die hier geboren zijn en hier min. 10 jaar wonen, weer terugmoesten. De vader dood en de moeder met haar kinderen gevlucht naar Belgie waar ze allemaal binnen een week een paspoort kregen. Ik zeg binnen een jaar beslissen of ze mogen blijven of niet en niet duizelingwekkende 10 jaar wachten en dan pas beslissen. Ook vind dat laagbetaald werk hoger beloond kan worden en mensen zo min mogelijk gebruik moeten van toeslagen omdat zij dat niet meer nodig hebben. Verder vind ik dat de commerciele bureaus die zijn ingezet voor de Ned. taal aan anders taligen misbruik maken doorheel  veel geld op te strijken en nauwelijks iets leveren, meestal Nederlanders, hoewel ook vrijwilligers (die geen geld krijgen) actief zijn in dat circuit die ik niets aanreken.

De Vs en haar bondgenoten hebben bv. Libie kapot gemaakt. Het was het rijkste land van Afika en de gezondsheidszorg was  er gratis  geweest, onderwijs ook, incl. universiteit , water, huizen etc. Het was zo rijk dat Nederlanders die niet veel inkomen hebben daar beter af waren geweest al moet je wel rekening houden met alcohol omdat ik vermoed dat er een verbod op alcohol gold.  Het land rekende ook geen rente, maar sinds er een Centrale bank is  (bijna aan het einde van de oorlog is hij er gekomen)  rekent men er rente mocht je een lening aangaan. Maar ja, alles in het belang van de petrodollar en niet geven om mensen.

Alle voorspellingen uit de bijbel komen uit, en wij zitten in de laatste dagen, maar dat is nu een te lang verhaal.

caso op 23-10-2017 10:44

@Mark, is niet helemaal waar. Eind jaren 70 is China van alles gegund, veel industrie is daar neergstreken dankzij Clinton, Carter, Kissinger. Ook kreeg China toegang tot alle grondstoffen voor die industrie waar de EU en VS niet meer tegen kunnen concureren. Interessante docu:  Death by China.

Max28 op 23-10-2017 11:30

Jean op 22-10-2017 16:11 Volledig mee eens. Maar wie stuurt ze terug? Brussel zeker niet. Nederland weer voor de Nederlanders.

rexm op 23-10-2017 11:37

Een oud Chinees spreekwoord: Leer ze vissen dat kunnen ze ook eten.

Jerommeke op 23-10-2017 14:04

@ rexm op 23-10-2017 11:37 

Ze kunnen en willen niets leren. Dat is nou juist het probleem.

Ike op 23-10-2017 14:18

@rexm op 23-10-2017 11:37

Zo gingen de mensen vissen totdat er bijna geen vissen meer waren die ze op konden eten. Zelfs toen kwamen Japanners met andere bereidingswijzen om zelfs de giftigste vissen te kunnen eten. De Aziaten lieten de graten en de visskoppen vermalen en lieten deze fermenteren om daarna als vissaus te gebruiken, zodat dit ook opgegeten kon worden. Westerse bedrijven vervingen alles door E nummers en voegden er suikers en zetmeel en eiwitten aantoe om het naar vis te laten smaken. Donald Rumsfeld zorgde ervoor dat van darmbacteriën zoetstoffen gemaakt konden worden ter vervanging van de gebruikte suikers Nadat rivieren en zeeën leeggevist zijn, sturen we nu pakjes droogvoedsel en tankwagens water naar gebieden waar honger word geleden zodat de mensen onze troep kunnen eten en iedereen verdient eraan en gelukkig zijn er altijd weer mensen die het zielig vinden die geld geven om te helpen

En anders? Anders betalen we het uit de belastingpot en slaan we het om naar de burgers zodat jij ervoor betaald. Waar zouden we zijn zonder de voedselindustrie en zonder hulp en zonder centraal geleide wereldeconomie?

Succes met je lessen. ;D

Wie bestuurd eigenlijk deze genocide?

Jerommeke op 23-10-2017 15:28

allangwakker op 23-10-2017 01:39

Volledig met u eens en doe al sinds jaren volledig mee aan uw oproep.

Een ander geluid op 23-10-2017 15:59

allangwakker op 23-10-2017 01:39

Uw oplossing:

a.  er gaat  n i e m a n d  meer stemmen

Speelt alleen de machthebbers in de kaart. Die kliek en hun volgelingen gaat natuurlijk wel stemmen en stemt dan op zichzelf. Dat andersdenkenden wegblijven vinden ze alleen maar prettig. Zodra de heersende kliek zijn zin niet krijgt in bijvoorbeeld referenda, schaffen ze het gewoon af. Maar, we krijgen er iets voor terug: de gekozen burgemeester. Laat mij eens raden: de kliek stelt een paar van hun kandidaten voor en wij mogen uit die / hun selectie een keuze uit maken........... Voelt u hem ?

Dacht u, dat het Macrom iets uitmaakt dat 53% van de Fransen uw advies opgevolgd hebben ? Welnee. 12 miljoen Fransen zijn niet gaan stemmen. In de 2e en beslissende ronde heeft bijna 9% (= 4 miljoen kiezers) een blanco stem uitgebracht..... 

Denkt u dat Macron erom maalt, dat slechts 20,7 miljoen kiezers hem president gemaakt hebben van de 47,3 miljoen kiesgerechtigden. 16 miljoen hebben niet of blanco gestemd en 10,6 miljoen voor Le Pen. 

Dank u ! zei hij tegen die 16 miljoen die hem uit het Elysee hadden kunnen stemmen........

De betere oplossing lijkt mij:

Gaat allen stemmen op PVV of Forum voor Democratie !!!

Jean op 23-10-2017 18:30

RedhetNoorden op 22-10-2017 23:18

als we spreken over echte vluchtelingen dan moeten we nu starten met ± 95% van de huidige massa te verwijderen en vooral de grenzen potdicht af te sluiten.

allangwakker op 23-10-2017 20:11

Bedankt voor Uw reacties,  dat bewijst dat we allemaal samen over een oplossing nadenken.  Ik besef heel goed dat als alleen maar sommigen niet stemmen en de rest wel.... dat er weinig veranderd.  Maar ik bedoel ook, dat we  `geestelijk ` moeten afkicken van die politiek, het zijn gvd klerelijers en ze luisteren nooit naar ons, sterker nog,  het lijkt er steeeeds meer op dat ze juist Expres de andere kant opkijken !  En j u i s t  die dingen doen die wij n i e t  willen,  met andere woorden :  als wij  n i e t  bestaan voor de politiek, dan keren WIJ hun de rug .... Stel,  dat je onenigheid hebt met iemand .... dan kun je het uitpraten,  maar als je niet verder komt met (  soms jarenlang ) praten,  wa doe je dan ?  Dan keer je ook elkaar de rug toe en gaat ieder zijn eigen weg.  En dat is wat ik bedoel,  laten we Geen energie meer steken in die hele klerezooi, de politiek niet meer volgen ( op TV en in het stemlokaal )  laat ze maar lekker in de stront zakken. Ze bekijken het maar met hun circus.  De energie die wij erin steken is tijdverlies en vooral ook b e n z i n e-verlies om voor de kat-zn-viool naar het stemlokaal te rijden,  dankjewel mij niet meer gezien,  ik heb zelf jaaaaarenlang me erin verdiept en voor de buis gezeten ....spannend spannend spannend,  en wat kwam eruit ?  Niks,  helemaal niks.  Ze doen precies wat hun willen ( op de achtergrond liggen de schema `s  al klaar,  dat weten we nu ! )  Dus :  Stopen ermee,  het heeft geen enkel nut.  Kost ons tijd, geld en ellenlange discussies die nergens toe leiden,  we kunnen op veel van die momenten beter ons leven anders inrichten en iets beters gaan doen. Al die politieke lui / elite  zijn puppets in dienst van het hogere o o g van de piramide, die betaalt krijgen om hun Acteer-talenten ten toon te spreiden .....dus daaaag  van mij geen seconde aandacht meer, ze doen maar.  En uiteindelijk,  als de groep g r o o t  wordt eb de politiek er erg in heeft dat de mensen hun de rug toekeren massaal .....dan gaat er wel wat veranderen, want zonder aandacht kunnen ze niet en hebben ze ook geen overmacht. Daarom zeg ik :  ook die  TV  uit !   (  en die smartphones is de grootste rotzooi die ooit uitgevonden is door de elite om de mensen onder controle te houden, af te luisteren enz enz )  Wat  hebben andere mensen er in godsnaam mee te maken, w a a r  jij koopt en  w a t  jij koopt en w a a r  jij bent ?  Dat moet iemand MIJ nou eens uitleggen .....Dit soort zaken wordt dadelijk Zodra de oorlog zou beginnen, heeeel belangrijk,  want dan komt het nog zover,  dat je  `op de vlucht ` onderweg,  je smartphone in een klikobak kan gooien, om  n i e t  getraceerd te worden,  denk er goed aan,  want d i t  is de bedoeling van die smartphones,  onthoudt goed wat ik hier nu neerschrijf, want dit is  geeen onzin !  U staat constant met maar liefst  1 4  sensoren in contact met die smeerlappen,  ook als dat ding  u i t  staat (  want hij kan  n i e t  uit ! )  Die oude gsm kunnen  Wel uit,  want je kunt heel gemakkelijk het voorfrontje eraf halen,  begrijpt U ? Het is maar dat U het weet ...

 

Geen hele woorden in hoofdletters, zie siteregels. Aangepast. Mod.

allangwakker op 23-10-2017 20:18

een ander geluid 15.59 u :  Machthebbers hebben geen m a c h t  meer, indien wij ze niet meer horen of zien....

wij gaan ze ontlopen ....voelt U hem ???

Br@m op 23-10-2017 22:28

De enige oplossing is stemplicht invoeren. Bij mijn weten was dat vroeger ook. Nu gaan vooral de elite en degenen met een goede baan etc. stemmen. Veel gewone burgers, vooral mensen met een uitkering en gepensioneerden hebben geen vertrouwen meer in de politiek en blijven thuis. Als die laatste groep verplicht wordt om te stemmen zouden PVV en FVD weleens heel grote partijen kunnen worden !

rexm op 24-10-2017 00:15

Br@m,

Tegen die tijd dat ze de grootste partijen zijn, is Nederland al verkwanseld aan de EU en hebben dan niets in te brengen.

De EU is bezig versnelde vernieuwingen in te voeren waar wij nog niets van weten.

allangwakker op 24-10-2017 01:41

Br@m op 22.28 uur :  de enige plicht die een mens heeft, is jezelf op een fatsoenlijke manier te gedragen en andere mensen te respecteren. En als het goed is krijg je dat mee in je opvoeding.  Helaas geldt dat voor 1 cultuur niet blijkbaar, die nu met luid gedonder op ons afgestormt komt en  h o e  !  En of die groepen nu met of zonder  `opstokerij ` naar ons toekomen maakt weinig verschil voor het f e i t dat wij er hier in Europa veel last van hebben.  Zweden  bijvoorbeeld,  heeft zichzelf laten kapotmaken. Hongarije daarentegen heeft zich, tot nu toe althans,  flink geweerd.  Van de Hollander wordt regelmatig gezegd en geschreven dat we slap zijn en geen actie ondernemen ...dit laatste ben ik toch ( nog wel )  geneigd om in twijfel te trekken, wij hebben misschien een ietwat afwachtende houding,  maar ik vertel U :  het wordt hier geeen Zweden !  Ogenschijnlijk doen wij nog niet veel,  maar dat is slechts schijn geloof me ...Moet je us opletten h o e  een pijnappelklier werkt ( met opgeslagen reincarnatie- herrinneringen uit de boze middeleeuwen ! )  ....een lange-afstandsraket is daar helemaal niets bij,  dan kun je lachen.  `Ze kwamen uit het z a n d , en in het  w a t e r  zullen ze eindigen `... 

Een ander geluid op 24-10-2017 09:39

allangwakker op 23-10-2017 20:18

U zegt:

Machthebbers hebben geen m a c h t  meer, indien wij ze niet meer horen of zien.... wij gaan ze ontlopen ....voelt U hem ???

Mijn reactie:

Ik voel hem ! We gaan ze negeren en volgen hun orders niet meer op.

Maar, dat is niet voldoende. Ook na het afdanken van de huidige machthebbers, zullen we een bestuur nodig hebben. Landen, provincies/regio's, steden, organisaties enz. functioneren niet uit zichzelf. Daar zullen toch nieuwe eerlijke en integere mensen aan te pas moeten komen. Die zullen geselecteerd ( door wie ? ) en gekozen moeten worden. Zo is de circel weer rond.....................

allangwakker op 25-10-2017 00:24

Een ander geluid op 09.39 uur :

Bij nader inzien heeft U deels wel gelijk.  Ik was even vergeten dat het grootste gedeelte van het volk l e i d i n g  nodig heeft .....Dit geld niet voor mij en de meeste mensen die ik ken,  als je een goede opvoeding hebt gehad en je hebt geleerd andere mensen te respecteren, en de dingen te doen die je moet doen....dan komt daar geen rechterlijke macht bij kijken in welke vorm dan ook, snapt U,  ik was even vergeten dat dat voor een heleboel mensen  a n d e r s  is, ik was dat even vergeten vanwege het feit dat ik die mensen niet tegen kom in mijn dagelijkse leven. Sorry voor de denkfout

Dit neemt niet weg,  dat ik de politiek dus wel ontloop en ook kan ontlopen want ik heb ze niet nodig, ik zie de kwade culturen niet,  want heb geen TV aan,  ik ga niet stemmen,  ik kijk dus geen Pauw  of de Late Night show, ik bemoei me dus daar niet mee.  Ik lees wel elke dag het halve internet leeg en ik weet wel wat er speelt, maar ik volg de goede alternatieve nieuws sites die mij betrouwbaar  l i j k e n  en ik vergelijk en weeg af.  Ik volg geen leugen-TV ik laat me niet hersenspoelen.  Puur geestelijk gesproken zijn die machthebbers bij mij allang afgedaan. Wanneer zij denken, Mij dingen te kunnen verplichten  (  zoals bijvoorbeeld  stemplicht of vaccinatieplicht, wie weet wat nog meer )  dan zijn ze hier van harte welkom ! Waarschijnlijk komt U iemand als ik dan tegen op Hart v. Nederland, bijvoorbeeld.  Ik weet dat ik makkelijk praten heb, maar ik ben in de gelukkige positie dat ik geen jonge kinderen meer heb en niet meer zo vreselijk jong ben,  dus dat ze mij maar met rust laten,  want ik heb zat genoeg van deze maatschappij en hoe die functioneert !

Maar afijn, U heeft gelijk,  leiding blijft nodig,  dus ik zou zeggen :  veel succes ermee met al dat tijd en geld-verlies, want die lui zijn er niet voor ons, zij zijn er voor hun groepje,  en niet voor onze welzijn. Ga lekker met je hond in het bos wandelen, of met je grote teen spelen of ga een keer naar je grootouders of je oude tante die altijd alleen zijn,  en zet die TV uit en je feestboek-lariekoek.  ( overigens merk ik heel duidelijk, dat die generatie van 25 a 35  maar liefst zeker 10 jaar achterloopt op `volwassenheid ` ,  hebben jullie dat nu ook ?  Oudjes ? )  hoe zou dat toch komen ?

allangwakker op 25-10-2017 00:48

Even een test-vraag aan allen :

Kijk dadelijk naar het laatste journaal,  indien U goed op de hoogte bent van  w a t  er allemaal speelt op de achtergronden,  dan zou U eens moeten tellen -  om de hoeveel seconden - dat U een  Leugen hoort ??? Het journaal duurt ongeveer 5 minuten.  Ikzelf zit momenteel op  plusminus,  om de 20 seconden,  dat zijn er 3 per minuut x 5 is ongeveer 15 leugens !!!  Als U onder de 10 zit .... bent U zeker niet goed op de hoogte ! 

Test U zelf,  doe us ....voor de grap ?

( je gaat toch geen journaal kijken,  wanneer je constant leugens hoort ? U  wel ? )

 

Het zou interessant zijn als u de leugens die u ontdekt heeft te vermelden. 

Gelieve geen hele woorden in hoofdletters te schrijven die door het beheer weer aangepast worden , zie siteregels. Mod.

Br@m op 25-10-2017 08:28

Allangwakker, hoe weet U dat er leugens op TV verteld worden als U geen TV kijkt ?! 

Een ander geluid op 25-10-2017 10:23

allangwakker op 25-10-2017 00:24

Ik snap uw afkeer van "de politiek", bepaalde media enz. Veel mensen en ook ik delen die. Een goede opvoeding en respect zijn wat mij betreft belangrijke bestanddelen voor een prettige samenleving. Echter, besturen is meer dan leiding geven. Ook al is iederen een braaf burger en komen weinigen in aanraking met justitie, dan zal toch iemand moeten beslissen waar een snelweg komt en hoeveel geld er naar de zorg / verpleging enz. gaat. 

In ons systeem is het nu eenmaal zo, dat de niet-stemmers hun macht eigenlijk aan de meerderheid geven. Een soort van wie zwijgt, stemt toe. Ook al bent u het hartgrondig oneens van hun beleid.

Als we allemaal gaan stemmen, kunnen we weldegelijk iets afdwingen.

In Hongarije stemmen mensen massaal voor Orban en krijgen dichte grenzen en bijna nul immigranten.

In Duitsland stemmen teveel mensen op Merkel of blijven thuis........... en krijgen miljoenen immigranten.

In NL laten velen zich keer op keer voor de gek houden door de VVD en krijgen............ de multinationals................. 1,4 miljard lastenverlichting. Veel andere beloften van de VVD zijn geheel of gedeeltelijk opgeofferd aan de coalitiegenoten. CDA maakt zich het meeste druk voor de belangen van de agrarische sector. D66 komt op voor de belangen van EU en de 3e wereld. 

Als iedereen het aan dit soort partijen overlaat, weet eenieder wat hij krijgt...................

Boos en teleurgesteld afhaken en denken "het zal mijn tijd wel duren"zal de verandering niet brengen ! 

allangwakker op 26-10-2017 00:41

Mod :  dat kan bijna niet,  want het journaal komt een paar x per dag,  en de leugens worden steeds ververst dus

....das onbegonnen werk dus.

@Bram  U  draait het om :  Omdat er leugens verteld worden in de journaals en bij de praat-tafels, ben ik geen TV meer gaan kijken.  Zo zit dat.  Overigens zitten de leugens ook nog in de Reclame,  ooook dat nog.  Want ze moeten hun vergiftigde rotzooi kwijt aan de sheeple,  dus 95% van de Reclame,  moet je juist  n i e t  kopen.

Mod :  Voorbeelden van de laatste paar weken zijn :  De orkanen in het Caribisch gebied en de moordzaak van Anne Faber,  iets verder terug  de schietpartij in Las Vegas.  De a c h t e r g r o n d e n  van de orkanen in het Caribisch gebied gaan zelfs terug tot 1 9 6 0 ! .....dus jaaa,  dat was een hele kluif van een dag of 3 a 4 omdat te lezen.....Ik wil U daar best een website-link van geven die  z e e r  interessant is,  maar dan kunt U de komende dagen, niet modereren .... en of dat de bedoeling is....op die website b l i j f  je lezen, en zakt je mond open van verbazing  (  heb zelfs een keer gehad dat ik gewoon  vergat te slikken en de zever langs mijn kin liep,  dit is niet gelogen ! )

Kom maar op met die website dan  ;-) Mod.

allangwakker op 26-10-2017 00:56

ewen ander geluid op 10.23 uur :  Volgens mij kunnen we juist veel meer afdwingen,  wanneer er  n i e m a n d  meer gaat stemmen,  echter dat is een grooooote groep die eerst  `wakker ` moet worden.  Maar goed,  mij kan het niet schelen wat ze doen,  en wat ze regelen.....ze bekijken t maar,  en 1 januari zie ik wel  waar er een procent bij komt,  en waar er 3 afgaan, en wat er afgeschaft wordt, mij interesseert het geen bal.  Rustig aan,  en geen paniek,  niks aan de hand. Krijg het niet aan je hart van die lui, gewoon doorademen....

allangwakker op 26-10-2017 21:52

http://www.place4free.com/Watamula/Watamula_September2017a.htm

Dit is de website :  van John Baselmans,  hij woont al meer dan 30 jaar op de eilanden,  en onderzoekt a l l e s , daar en elders. Iedereen kent hem daar, zowel de positieve als negatieve mensen,  en dat schijnt een bepaald soort evenwicht te geven,  daar het niet vreemd zou zijn als deze man allang kasje wijle was geweest.

De link die ik gestuurd heb begint September 1 / 15 ,  ( vervolgens lees je dan September 16 /30,  Oktober 1 /15 en Oktober 16 /31, logisch )  ...Wel steeeds eerst naar onderen scrollen,  omdat de laatste berichten bovenaan staan !!!  In dit geval krijg je alle gebeurtenissen van de afgelopen 7 a 8 weken op volgorde mee inclusief de Orkanen  (  zeer interessant, alles wordt uitgelegd en wat de achtergronden zijn ) ...Indien U bij bent met lezen  (  over 3 dagen  ?  hahaha  )  Dan moet je aan de rechterkant eens scrollen naar de diverse onderwerpen :  Holloway ( een zaak die in het verleden Heel anders is naar waarheid,  als wat ons via TV verteld is !  Zeeer interessant ! )  Wat ook interessant is :  de  w.o. 2, over Hitler 3 onderwerpen  (  interessant ! ) ....en verder het onderwerp over de RFID - chips  (  bij de losse onderwerpen uit de rechter-kolom kunt U wel gewoon bovenaan beginnen met lezen ! )  ...ja kostte effe wa tijd om uit te zoeken, hoe dit allemaal werkt,  maar dat hoeft U nu niet te doen.  Uiteraard zijn er nog meer interessante onderwerpen, maar heb nog niet alles gelezen,  dat kost nog wel wat tijd.  Ik raad iedereen aan,  om in het geval van deze link dus,  maar even ee icoontje te maken op het bureaublad ( bij vaste computer dus )  hoe dit op een smartfone werkt weet ik niet.  Op deze manier kun je altijd als je tijd hebt weer verder lezen.

Veel plezier allen en mod :  hahahaha  er kunnen nu plotseling  h e e l  v e e l  TV `s  uit  (  denk ik   hahaha )

Pagina12
Commentaar
Jouw naam/bijnaam
Website url
E-mail
Je Punt profiel
Hou mij op de hoogte
Ik wil op de hoogte gehouden worden
Dit is een verplicht veld
Laatste Reacties

Rubrieken
Site Info
Email adres Administrator:
xandernieuws@gmail.com
 
Email adres Moderator:
modxnieuws@gmail.com
 
Overnemen eigen artikelen (in blauw en rood onder Headlines) alleen met toestemming.

Reacties, tips en opmerkingen worden erg gewaardeerd en altijd gelezen, maar vanwege het zeer grote aantal ben ik helaas niet in staat om (tijdig) op alle emails te reageren. Graag hiervoor uw begrip!

Privacy Bescherming:
 
Indien u Xandernieuws, dat bij Mijndomein is ondergebracht, leest en reageert op de Xandernieuws forums, doet u dat vrijwillig en is uw IP adres en emailadres- indien u dat vermeldt - bekend en wordt opgeslagen. Ook uw (nick) naam waaronder u post wordt opgeslagen. Xandernieuws zal uw gegevens nooit aan derden doorgeven. Indien u zich opgeeft voor het ontvangen van de nieuwe artikelen per email, zal Xandernieuws ook die gegevens nooit aan derden geven. We houden uw gegevens privé, tenzij de wet of rechterlijke macht ons dwingt uw gegevens aan hen te verstrekken. Datalekken in het systeem vallen onder de verantwoordelijkheid van Mijn Domein.Domeinregistratie en hosting via mijndomein.nl