HeadlinesActuele Discussies

 

Abonneren

Abonneer je nu voor nieuwe artikelen op deze website!

Ambassadeur: Gaat veel beter met Afrika dan bekend, stuur migranten terug

‘Ook Somaliërs kunnen al vandaag worden teruggestuurd’ – ‘Hongersnoden meestal zelf veroorzaakt’ - ‘Afrika kan zichzelf prima voeden en opbouwen, maar hun mentaliteit houdt dit tegen’

Volgens Dominik Langenbacher (foto), de voormalige Zwitserse ambassadeur in Somalië, Ethiopië en Ivoorkust en tegenwoordig migratie-expert, gaat het veel beter met Afrika dan door de politiek en media wordt geschetst. De reden dat enorme aantallen Afrikanen dan toch hun biezen pakken om naar Europa te gaan? ‘Omdat ze hier niet hoeven werken en van sociale uitkeringen kunnen leven.’ Europese miljardenhulp gaat daar naar zijn overtuiging niets aan veranderen, omdat de mentaliteit van de Afrikanen ‘nu eenmaal zo is’. Als we ons werelddeel niet willen laten overspoelen door tientallen miljoenen sociale ‘toeristen’, kan er maar één ding worden gedaan: de meeste migranten geen vluchtelingenstatus geven, maar terugsturen – óf hen hier verplicht aan het werk zetten.

 

Eerder deze maand veegde een andere erkende Afrika expert, de Italiaanse professor Ana Bono, het beeld van de arme, zielige en hongerige Afrikaan die op de vlucht is voor oorlog al compleet van tafel. Bono wees erop dat de gemiddelde ‘bootvluchteling’ die door Europese ‘hulp’organisaties wordt opgehaald doorgaans duizenden euro’s heeft kunnen betalen aan mensensmokkelaars, en meestal een normaal leven met onderdak en voedsel achterlaat. De weinige échte vluchtelingen lukt het volgens haar niet om naar Europa te komen, en blijven achter.

Afrika is de laatste 10 jaar volop in ontwikkeling, stelt ook Langenbacher. De armoedegrens is gestegen van $1 naar $2 per dag, en landen zoals Botswana, Ghana en zelfs Somalië, waar de burgeroorlog is beëindigd, zijn aan het opbloeien. ‘Maar over die voorbeelden hoor je niemand,’ bekritiseert de voormalige ambassadeur de berichtgeving in Europa.

‘Ook Somaliërs kun je vandaag al terugsturen’

De reden dat zoveel Afrikanen hun opbloeiende landen dan toch verlaten en naar Europa gaan, komt omdat het immigratiebeleid in onze landen niet is aangepast aan de huidige situatie in Afrika. ‘De mensen uit meeste Afrikaanse landen hebben geen recht op de vluchtelingenstatus. Ook voor Somaliërs zou het op zijn plaats zijn om de situatie te controleren. Naar mijn mening kunnen we de nieuwkomers vandaag terugsturen.’

‘Afrikanen komen hier voor onze uitkeringen’

De Afrikaanse migranten komen niet naar Europa omdat ze vluchten voor oorlog of om hier te komen werken, zo stelt Langenbacher, maar om onze royale sociale uitkeringen. Daarnaast weten bijvoorbeeld Ethiopiërs en Somaliërs dat ze toch niet worden teruggestuurd. ‘Wij schatten de Afrikanen vaak verkeerd in. Ze hebben een overlevingsstrategie en zijn zeer creatief.’

De migratie expert wijst erop dat Afrikanen over het algemeen ‘opportunisten’ zijn, die het gaan ophalen van sociale uitkeringen in een ander land ‘noch als profiteren, noch als klaplopen’ zien. ‘Want als de (Europese) omgeving zo lief is en je iets geeft, dan kun je het gewoon pakken,’ verklaart hij de mentaliteit van de doorsnee Afrikaan.

‘Verstrekken van miljardenhulp werkt niet’

Het verstrekken van miljardenhulp ter plekke, zoals ook het nieuwe kabinet Rutte III wil doen, gaat niet werken en zal de Afrikanen er niet van weerhouden toch hun koffers te pakken en naar Europa te gaan. De enige reden is dat Europa hen op een makkelijke wijze een beter leven geeft. Zelfs muren en opvangcentra zal hen niet stoppen, zo stelt Langenbacher. ‘De mens vindt altijd een weg, die is zo flexibel als water.’

Overigens werkt zo’n grensmuur in bijvoorbeeld Hongarije wèl heel goed, en deed ook de beruchte Muur tussen Oost en West uitstekend zijn werk. Daar kwam nauwelijks iemand doorheen.

‘Repressie enige dat werkt’

Het enige dat Afrikaanse migranten kan tegenhouden zijn repressieve maatregelen. De Zwitser vindt dat we Afrikaanse migranten die hier toch willen komen verplicht aan het werk moeten zetten. Het uitkeringstoerisme zal daardoor stoppen. Verder moet de ontwikkelingshulp aan Afrika consequent worden beëindigd zodra blijkt dat een overheid het geld in eigen zak steekt, zoals tientallen jaren lang massaal is gebeurd.

Zwitserland heeft dat al in de jaren ’90 gedaan, toen bij een hotelvakschoolproject in Kenia corruptie werd geconstateerd. De complete ontwikkelingshulp aan het land werd daarop 3 jaar lang  van € 16 miljoen naar praktisch nul teruggeschroefd.

‘Hongersnoden zelf veroorzaakt, Afrika kan zichzelf prima voeden’

Ook de hongersnoden in Afrika zijn -op enkele uitzonderingen in crisisgebieden na- zelf veroorzaakt, vervolgt de ex ambassadeur. ‘In ontwikkelingslanden proberen de regeringen vaak om zich via de boeren te verrijken. Daardoor is er voor landbouwers geen prikkel om meer te produceren dan ze voor zichzelf nodig hebben. Dat leidt in slechte tijden tot nood.’

Afrika kan zich dan ook prima zelf voeden. Alleen al het Jubbadal in Somalië zou de hele Hoorn van Afrika van voedsel kunnen voorzien. ‘Het moet alleen op de juiste manier worden bewerkt.’ De boeren weten dat al, die gebruiken apps waarmee ze kunnen zien wanneer het gaat regenen, en wanneer ze de beste prijs voor hun oogst kunnen krijgen.

Kortom: de massa immigratiegolf die Europa overspoelt is én niet onomkeerbaar, én niet nodig. Wederom blijkt dat deze massale immigratie en de daaraan gekoppelde islamisering, criminalisering en forse verarming van onze samenleving een puur ideologische en politieke keuze is.

 

Xander

(1) Anonymous

Zie ook o.a.:

08-10: Historicus: Met dit stappenplan kunnen we Europa redden van de ondergang (‘Komende jaren beslissend voor onze toekomst’ – Remigratie voor alle partijen de beste oplossing)
05-10:Professor Bono, Afrika expert: Migranten zijn niet arm en vluchten niet voor oorlog en honger 

 

Indien u wilt reageren op het forum.

 1. Geen hele woorden en/of zinnen in hoofdletters schrijven, wat als schreeuwen wordt gezien. Ook uw Nick name, max. 2 woorden, niet geheel in hoofdletters .Uw nickname mag geen naam zijn van een bekend publiek persoon. Uw posting wordt dan verwijderd.
 2. U kunt accenten aanbrengen middels max. 3 vetgedrukte woorden per posting, cursief of onderstreept.
 3. Posten in zwarte letters op witte achtergrond.
 4. Holocaust ontkenning of het bagatelliseren ervan. Postings worden verwijderd.
 5. Onacceptabele postings, provocaties, schuttingtaal, persoonlijke aanvallen of uitschelden kunnen uw postings zonder mededeling worden verwijderd evenals bij de andere punten.Het beheer kan er ook voor kiezen uw posting aan te passen. 
 6. Lees de Siteregels  http://xandernieuws.punt.nl/content/2009/04/siteregels
 7. Lees de Disclaimer http://xandernieuws.punt.nl/content/2012/01/disclaimer
 8. Geen artikelen of postings van andere websites kopiëren en op dit forum plakken, dit i.v.m. auteursrechten en schadeclaims. Schrijf introductie en verwijs naar de URL van de betreffende website. Uitzondering Wikipedia daar kan het wel evenals Bijbelcitaten.
 9. Plaats geen hyperlinks maar de url van de website, i.v.m. de wet op de auteursrechten. Uitzondering Wikipedia en Bijbelcitaten. Op elk plaatje wat u bij uw naam plaatst zit auteursrechten op, ook al staat dat er niet bij vermeld. Zoek een plaatje dat vrij is van auteursrechten.
 10. Dit is een Nederlands forum. Engelse commentaren vertalen naar Nederlands.
 11. U houdt één vaste nickname aan. Bij verandering van uw nickname ,maak daar melding van op het forum. Post u stelselmatig onder verschillende nicknames dan worden uw postings verwijderd.
 12. Gasten die gefocust zijn op het demoniseren van één bevolkingsgroep. Postings worden verwijderd.
 13. Het vermelden van persoonlijke informatie over een forumgast is niet toegestaan, posting wordt verwijderd. 
 14. Indien het topic niet over een bijbels thema gaat dan alle geloofsdiscussies op het Geloofsforum.
 15. Postings van, naar en over gasten die hier niet meer posten worden verwijderd.
 16. Wees bedachtzaam en let op uw woordkeuze en formulering in uw postings, wat u op het internet plaatst blijft daar staan. Post niet onder uw eigen naam maar gebruik een nicknaam.

Allen: Er is hier een geblockte poster bekend onder de naam Elia , die onder uw naam wil  posten.

Plaats een email onder uw naam in het reactievenster, zodat uw naam niet oneigenlijk gebruikt wordt. Deze spammer kan wel uw naam gebruiken maar heeft geen weet van uw email. Het emailadres dat u gebruikt is niet zichtbaar op het forum. Postings zonder een email worden niet gepubliceerd.  Mvg. Mod.

Geloofsdiscussies naar Geloofsforum. Nodig uw gesprekspartner uit om op het Geloofsforum   Ik Geloof... (Geloofsforum 31)  verder te praten.
Reacties

Pagina12
Agenda 21 op 18-12-2017 12:32

De vele hulporganisaties zien hun verdienmodel onderuit worden gehaald.

Zij zijn niet gebaat bij objectieve berichtgeging.

Hun verdienmodel iseen miljatdenindustrie.

Pagina12
Commentaar
Jouw naam/bijnaam
Website url
E-mail
Je Punt profiel
Hou mij op de hoogte
Ik wil op de hoogte gehouden worden
Dit is een verplicht veld
Laatste Reacties

Rubrieken
Site Info
Email adres Administrator:
xandernieuws@gmail.com
 
Email adres Moderator:
modxnieuws@gmail.com
 
Overnemen eigen artikelen (in blauw en rood onder Headlines) alleen met toestemming.

Reacties, tips en opmerkingen worden erg gewaardeerd en altijd gelezen, maar vanwege het zeer grote aantal ben ik helaas niet in staat om (tijdig) op alle emails te reageren. Graag hiervoor uw begrip!

Privacy Bescherming:
 
Indien u Xandernieuws, dat bij Mijndomein is ondergebracht, leest en reageert op de Xandernieuws forums, doet u dat vrijwillig en is uw IP adres en emailadres- indien u dat vermeldt - bekend en wordt opgeslagen. Ook uw (nick) naam waaronder u post wordt opgeslagen. Xandernieuws zal uw gegevens nooit aan derden doorgeven. Indien u zich opgeeft voor het ontvangen van de nieuwe artikelen per email, zal Xandernieuws ook die gegevens nooit aan derden geven. We houden uw gegevens privé, tenzij de wet of rechterlijke macht ons dwingt uw gegevens aan hen te verstrekken. Datalekken in het systeem vallen onder de verantwoordelijkheid van Mijn Domein.Domeinregistratie en hosting via mijndomein.nl