HeadlinesActuele Discussies

 

Abonneren

Abonneer je nu voor nieuwe artikelen op deze website!

Spaans schip met 16.000 agenten in Barcelona om referendum met geweld te stoppen

Catalaanse minister BuZa: ‘Democratie Spanje en Europese Unie staat op het spel’ – In de maak zijnde Liberaalgroene kabinet VVD-CDA-D66-CU zal ontmanteling Nederlandse democratie, vrijheid en welvaart in nog hogere versnelling zetten

 
Dit cruiseschip kwam gisteren in Barcelona aan, en wordt de basis van 16.000 agenten die het geplande referendum over onafhankelijkheid moeten voorkomen. (Afbeelding: Getty Images (2)).

Nadat de Spaanse politie deze week 14 officials van de Catalaanse regering arresteerde en beslag legde op de financiën van de regionale overheid, heeft de regering in Madrid een groot cruiseschip naar de haven van Barcelona gestuurd die -samen met enkele andere schepen- als tijdelijk onderkomen zal dienen voor de in totaal 16.000 M.E. agenten, die de ‘orde’ in de stad moeten bewaken en het illegaal verklaarde referendum moeten voorkomen. Dit is wat er van de stem van de gewone man in Europa is overgebleven: in Nederland werden de uitslagen van niet gewenste referenda simpelweg genegeerd en in de prullenbak gedeponeerd; in Spanje geeft men het volk zelfs niet eens meer een stem. De democratie in de EU is dood en begraven, alleen heeft het slachtoffer dat zelf nog steeds niet in de gaten.

 

Het cruiseschip ‘Rhapsody’ kwam gisteren in Barcelona aan en zal tot zeker 3 oktober -2 dagen na het geplande referendum over de onafhankelijkheid van Catalonië- in de haven blijven liggen. Volgens de krant El Correo moeten op 1 oktober 16.000 man van de rellenpolitie (hier bekend als de Mobiele Eenheid) –meer dan de Catalaanse politie kan inzetten- klaarstaan om het referendum te voorkomen en nieuwe massa demonstraties te onderdrukken.

Leiders van de onafhankelijkheidsbeweging hebben de Spaanse premier Rajoy beschuldigd van het uitroepen van de noodtoestand in Catalonië. Volgens hen had hij onderhandelingen moeten aangaan over de voorwaarden van het referendum.

‘Democratie in Spanje en EU staat op het spel’

De Catalaanse regering geeft zich echter niet zonder slag of stoot gewonnen, en zegt dat het op een geheime locatie zo’n 6000 stembussen heeft verstopt. ‘Het referendum zal worden gehouden en wordt nu al georganiseerd,’ aldus minister van Buitenlandse Zaken Raul Romeva. ‘Maar de omstandigheden zijn overduidelijk niet zoals we hadden gewenst.’

‘Wat er op het spel staat is niet of Catalonië wel of niet onafhankelijk wordt,’ vervolgde hij, ‘maar de democratie in Spanje en de Europese Unie.’ Hij voegde daaraan toe dat de uitslag van het referendum binnen 48 uur zal worden gehonoreerd, wat inhoudt dat Catalonië zich onafhankelijk zal verklaren als een meerderheid daar voor is. Peilingen wijzen overigens uit dat een meerderheid voor het referendum is, en 40% voor onafhankelijkheid.

‘Er is absoluut geen alternatief,’ vervolgde de minister. ‘Er liggen nog maar twee zaken op tafel: een democratisch project, of onderdrukking.’ (1)

Referenda in Europa worden in prullenbak gegooid

De 16.000 mobiele eenheid troepen die Spanje wil inzetten, wijzen erop dat het ‘onderdrukking’ gaat worden. Wat er wat democratie betreft natuurlijk al een flink tijdje is in de Europese Unie, want eerdere referenda in Frankrijk, Nederland en Ierland over de Europese Grondwet werden genegeerd, en een Nederlandse referendum over Oekraïne werd door de regering Rutte eveneens in de prullenbak gedeponeerd. Tevens werd een volledig legaal en democratisch volksreferendum op De Krim werd valselijk een ‘annexatie’ genoemd, enkel omdat de uitslag (98% voor aansluiting bij Rusland) niet overeenkwam met de doelstellingen van de Westerse politieke elite.

Hetzelfde geldt voor ingrijpende besluiten zoals het toelaten van miljoenen moslims tot onze landen, en de daaraan gekoppelde islamisering van onze samenleving. Uit peilingen blijkt dat een ruime meerderheid in alle Europese landen dit absoluut niet wil. Een kans om zich over de toekomst van hun land uit te spreken wordt echter aan niet één volk gegeven.

Liberaalgroene kabinet zal ontmanteling democratie en vrijheid versnellen

Mensen lijken het nog veel te goed te hebben om zich te realiseren dat de politieke leiders in Brussel, Berlijn, Madrid en ook Den Haag allang afscheid hebben genomen van de democratie. Wij mogen enkel nog in naam op verschillende partijen stemmen, maar feitelijk voeren die -op een enkele uitzondering zoals de PVV en het Forum voor Democratie na- allemaal dezelfde pro-Europese, linksgroene, pro-islamitische en globalistische koers, waarin onze soevereiniteit stap voor stap wordt ontmanteld en overgeheveld naar Brussel en de VN.

De voortekenen wijzen erop dat dit democratie-, vrijheid- en welvaart ontmantelende proces door het in de maak zijnde Liberaalgroene kabinet VVD-CDA-D66-CU alleen maar zal worden versneld.

 

Xander

(1) Zero Hedge
(2) Afbeelding: Getty Images (vrij voor redactioneel en niet-commercieel gebruik) 

 

Indien u wilt reageren op het forum.

 1. Geen hele woorden en/of zinnen in hoofdletters schrijven, wat als schreeuwen wordt gezien. Ook uw Nick name, max. 2 woorden, niet geheel in hoofdletters .Uw nickname mag geen naam zijn van een bekend publiek persoon. Uw posting wordt dan verwijderd.
 2. U kunt accenten aanbrengen middels max. 3 vetgedrukte woorden per posting, cursief of onderstreept.
 3. Posten in zwart op witte achtergrond.
 4. Holocaust ontkenning of het bagatelliseren ervan. Postings worden verwijderd.
 5. Onacceptabele postings, provocaties, schuttingtaal, persoonlijke aanvallen of uitschelden kunnen uw postings zonder mededeling worden verwijderd evenals bij de andere punten.Het beheer kan er ook voor kiezen uw posting aan te passen. 
 6. Lees de Siteregels  http://xandernieuws.punt.nl/content/2009/04/siteregels
 7. Lees de Disclaimer http://xandernieuws.punt.nl/content/2012/01/disclaimer
 8. Geen artikelen of postings van andere websites kopiëren en op dit forum plakken, dit i.v.m. auteursrechten en schadeclaims. Schrijf introductie en verwijs naar de URL van de betreffende website. Uitzondering Wikipedia daar kan het wel evenals Bijbelcitaten.
 9. Plaats geen hyperlinks maar de url van de website, i.v.m. de wet op de auteursrechten. Uitzondering Wikipedia en Bijbelcitaten. Op elk plaatje wat u bij uw naam plaatst zit auteursrechten op, ook al staat dat er niet bij vermeld. Zoek een plaatje dat vrij is van auteursrechten.
 10. Dit is een Nederlands forum. Engelse commentaren vertalen naar Nederlands
 11. U houdt één vaste nickname aan. Bij verandering van uw nickname ,maak daar melding van op het forum. Post u stelselmatig onder verschillende nicknames dan worden uw postings verwijderd.
 12. Gasten die gefocust zijn op het demoniseren van één bevolkingsgroep. Postings worden verwijderd.
 13. Het vermelden van persoonlijke informatie over een forumgast is niet toegestaan, posting wordt verwijderd. 
 14. Indien het topic niet over een bijbels thema gaat dan alle geloofsdiscussies op het geloofsforum.
 15. Postings van, naar en over gasten die hier niet meer posten worden verwijderd.

Allen: Er is hier een geblockte poster bekend onder de naam Elia , die onder uw naam wil  posten.

Plaats een email onder uw naam in het reactievenster, zodat uw naam niet oneigenlijk gebruikt wordt. Deze spammer kan wel uw naam gebruiken maar heeft geen weet van uw email. Het emailadres dat u gebruikt is niet zichtbaar op het forum. Postings zonder een email worden niet gepubliceerd.  Mvg. Mod.

Geloofsdiscussies naar Geloofsforum. Nodig uw gesprekspartner uit om op het Geloofsforum   Ik Geloof... (Geloofsforum 31) verder te praten.

Reacties

jan op 22-09-2017 13:45

waar maak je je nog druk om? morgen is het 23 sept !!!!!

Lucie op 22-09-2017 13:53

Ja want ook ons land heeft dankzij die eeuwig grijnzende nietsnut het referendum aan zijn laars gelapt.

willy op 22-09-2017 14:02

Ook de Calalaanse regering en bevolking wil een splijting van het land Spanje omdat ze één van de rijkste regio's zijn van het land maar de Spaanse regering wil niet en hier kan het ook eens uitdraaien op een vormvan burgeroorlog. Catalaanse regering wil zoals uit het artikel nlijkt kost wat een referendum verkrijgen maar of dat niet tot geweld zal uitdraaien. Wij hier in Belgie zitten ook met zo'n partij N.V.A van Bart De Wever die ook voor onafhankelijkheid is voor Vlaanderen maar Belgie is al zo klein en maar een kleine groep wil onafhankelijkheid!  Ook schotland wil onafhankelijk zijn en zo zie je maar hoe zwak de EU staat men wil een sterke EU en alle deelregeringen willen onafhankelijk zijn het lijkt erop dat de EU in vele stukjes gaat uiteenvallen.

Yerik op 22-09-2017 14:26

"... Uit peilingen blijkt dat een ruime meerderheid in alle Europese landen dit absoluut niet wil." Is dat zo?

Yerik: Gelieve uw mening te onderbouwen; zie oa. https://www.ad.nl/buitenland/nederlanders-meest-negatief-in-europa-over-migranten~abc3bb1e/  Mod.

Waarom stemt de overgrote meerderheid dan op partijen die islamisering openlijk nastreven of stilzwijgend toelaten?

"Hetzelfde geldt voor ingrijpende besluiten zoals het toelaten van miljoenen moslims tot onze landen, en de daaraan gekoppelde islamisering van onze samenleving. ...Wij mogen enkel nog in naam op verschillende partijen stemmen,... ... De voortekenen wijzen erop dat dit democratie-, vrijheid- en welvaart ontmantelende proces ... alleen maar zal worden versneld." Dìt (!!) willen de Nederlanders en de overgrote delen van de europese volken! Immers: 86% van het kiezersvolk van het 'land der onnozele dwazen' heeft hier in Maart 2017ook duidelijk vóór gekozen door hetzij te stemmen op partijen die dit openlijk nastreven hetzij te stemmen op gedoogpartijen zoals de S.G.P.Ga maar in gesprek met mensen en merk hoevelen nog achter de komst van al die islamieten staan! Daarom: laat het bijna geheel ontkerktelijkte Nederlandse volk de door haar bewust gekozen brede weg bewandelen, want tegenhouden doe je het niet meer. Daarvoor is het al veel te ver gegaan. Probeer (hoe uiterst moeilijk dat ook is) je hoofd af te wenden van dit land (en volk) om naar het Land boven te kijken.

Pedro op 22-09-2017 14:38

Wat ze daar  o.a..in Brussel zich niet realiseren, of niet willen weten, dat er een moment komt dat zij zich moeten verantwoorden, want ook zij zullen hun ogen voorgoed moeten sluiten, en dan is daar die eeuwige spijt, en geen weg meer terug !  het toppunt van egoisme. Prijs Koning Jezus !!

Shadow1100 op 22-09-2017 15:00

Lieve mensen, ga eens googlen op FEMA-kampen in Amerika. Ook al in Nederland, gevangenis Zaanstad!!! De interneringskampen, de guillotines en de duizenden doodskisten staan al klaar voor de mensen die straks niet de bevelen van de elite opvolgen. Op...... naar de echte slachtbank

Shadow1100 op 22-09-2017 15:33
Tom Hendrix op 22-09-2017 15:49

Geheel eens met het artikel. Democratie in Europa; die is -- geen hoofdletters, zie siteregels. Mod.! Dankzij de politieke elite en de socialistische internationale.

matt op 22-09-2017 16:09

dit schip kan geen 16000 politiemensen herbergen.

Onderbouw uw mening om geloofwaardig te zijn. Mod.

Bomans op 22-09-2017 16:26

yerik

Omdat er teveel postjes van afhangen , daarom stemt men voor migrantenpartij! bv. scholen met migranten en allerlei politieke postjes daaaraan gerelateerd. En wordt die stemming niet gemanipuleerd? Meestal zijn de zitjes al lang verdeeld vooraleer men gestemd heeft.

Bomans op 22-09-2017 17:15

Titel luidt : "Spaans schip met 16.000 agenten in Barcelona om referendum met geweld te stoppen"

Wel er bestaat geen enkel Cruisschip die 16000 personen te slaap kan leggen! Tenzij men in de balzaal ook slaapmatrassen leggen.......;)

Graag uw mening onderbouwen. Mod.

Yerik op 22-09-2017 17:25

Hoe je het ook wendt of keert:ze zijn altijd zielig en een ander is altijd de schuld.https://nos.nl/op3/artikel/2194138-jij-bent-echt-een-moderne-moslim-en-andere-dingen-die-moslims-vaak-horen.html

Anton op 22-09-2017 17:29

Beste Xander, de proponenten van Catalaanse onafhankelijkheid zijn net cultuurmarxisten. Als Catalonie onafhankelijk wordt heeft de EU een nieuwe puppet-state met extreem-linkse inslag. Informeer je hierover aub goed! Catalonie staat bekend als communistisch bolwerk (was al zo in de burgeroorlog)!

Yerik op 22-09-2017 17:32

Shadow1100 op 22-09-2017 15:00 Ik zie bij Franklin te Horst niets over Zaanstad.

Anna op 22-09-2017 18:23

De wereld wijde " onrust" en " geruchten van oorlogen" komen nu wel heel dichtbij. Een schip vol met agenten om te voorkomen dat Catalonië gaat stemmen, duidt wel op een krampachtige ingreep van de Spaanse regering.... Het ( nu nog Spaans interne )  geweld komt nu mogelijk via Spanje wel heel dichtbij...... als een EU land intern zulke problemen gaat krijgen.................. Wat zit hier toch achter.?? Is alle vertrouwen van mensen onderling in de wereld aan het wegebben?? ..............En dit in combinatie met alle natuurgeweld wat rondgaat op de wereld..... de ene orkaan is nog niet uitgewoed of de volgende komt er alweer aan..... en aardbevingen...... En de " brallende " oorlogszuchtige taal van de diverse regeringsleiders in de VN......Hoe lang duurt het nog voor de eerste " gerichte atoom bom de lucht ingaat ) ( want waar rook is, is immers vuur!!) 

Zou het te maken  hebben met de Bijbelse waarschuwing " het teken van de zon?" ( kortgeleden de zonsverduistering in de USA ) Gevolgd door het " teken aan de Hemel", ( stand van Jupiter morgen ).........Dit alles heeft tot doel dat mensen tot inkeer zullen komen, waar ze mee bezig zijn......... Maar of er ook iets van dit doel zichtbaar wordt???? De vraag stellen is hem beantwoorden......En zij bekeerden zich niet!......... We leven in profetische tijden....Shalom! 

henk Boskamp op 22-09-2017 18:47
Bomans op 22-09-2017 17:15
Veel zullen er niet tegelijk slapen op die schuit. Het zal dienst doen als commandocentrum. Je schiet niks op met 16k mensen op een boot. Die agenten moeten de straat op.
Finadi op 22-09-2017 18:57

Ik woon in Barcelona. Het zijn 2 grote schepen in Barcelona en 1 in Taragona. Nog een 4de is geweigerd by Palamos. Ook fotos circuleren, genomen vanochtend in de buurt Barcelona, met tanks op vrachtwagens vanuit Madrid. Tenminste Catalans laten zich niet zomaar slachten. Ze hebben ballen en trotst! Ga niet hun rechten saboteren want je krijgt er van langs. Als de volken niet snelle actie ondernemen, nu alle technologies nog niet in plaats zijn, kunnen we ontsnappen aan deze hakkelig tijdlijn. . Wijsheid om een poepie te laten ruiken. Massaal staken en geen belastingen meer betalen. Ook bankrekening afsluiten en ze laten stikken. Ernaast een paralleel systeem opbouwen die eerlijk is en gnostisme stimuleren. ZoWat serveren we aan ons kids voor toekomst? als de stem van geweten komt van binnen en het systeem is fair, grootste deel van de criminaliteit verdwijnt binnen hooguit 2 generaties. Anders wordt het De´-populatie verhaal. Dat willen we toch niet? Nu het nog kan... lets shakky shakky!

Tom Hendrix op 22-09-2017 19:01

@Moderator: 15.49. uur. U heeft gelijk; ik had moeten schrijven; " morsdood".

Tom Hendrix op 22-09-2017 19:09

Had moeten schrijven: Democratie in Europa is morsdood. In mijn reactie van: 15.49. uur.

cefas op 22-09-2017 19:31

Referenda houden is de ultieme vorm van democratie. Referenda verbieden is de ultieme vorm van dictatuur.

Ferrien op 22-09-2017 19:51

Grootste cruise schip ter wereld, Harmony of the seas +/- 6500 passagiers/ +/- 2500 bemanningsleden, 7000 luchtbedden extra lijkt mij sterk.

 

Volgens deze website http://cruiserecensies.nl/cruiseschepen/rhapsody-of-the-seas/ kunnen er maar  2435 pasagiers en 765 bemanning op. Mod.

Ike op 22-09-2017 21:01

Ik denk dat de volgende urllink het dichtst bij de waarheid komt. Het verteld in het Engels dat de Spaanse regering van plan is om 16.000 man extra politie in te zetten in Catalonie om een referendum te voorkomen. Het heeft een aantal cruiseschepen gevorderd om zich af te meren in steden om de extra politie extra onderdak te geven. Catalanen weigeren deze schepen toe te laten, laat staan te bevoorraden. Of zoveel man opgeroepen zal worden is voor ons onduidelijk. Of deze politiemannen iets kunnen bewerkstelligen tegen het Catalaanse volk is mij wel duidelijk. ROFL. Ze kunnen alleen dreigen, maar een gemotiveerd volk houd je nooit tegen. Als Catalaanse politieeenheden en legereenheden zich aansluiten bij de voorstanders van het referendum, krijgt de Spaanse regering een probleem.

a

 

Ike op 22-09-2017 21:08

Sorry, keyboard is kapot. Artikel van link is op http:/blacklistednews.com en heeft een titel ; 'To prevent rebellion........'

Ik kan geen link plakken op een tablet zonder toetsenbord.....

Qromwel op 22-09-2017 21:16

Als ik 

Grootste cruiseschip ter wereld in gebruik genomen

google vind ik dit:

Het schip is met zijn 362 meter langer dan de Eiffeltoren hoog is, en meet in de breedte 66 meter, meldt eigenaar Royal Caribbean Cruises. Daarmee biedt het schip ruimte aan 6.360 passagiers en 2.400 man personeel.

Het schip heet: Harmony of the Seas. 

De 'Rhapsody of the Seas' kan 2435 passagiers en 765 bemanningsleden hebben.

 

N.B. het schip moet als basis dienen, dus er kunnen met een beetje inschikken 8000 man pitten en 8000 man 'werken'. 

Bert op 22-09-2017 21:20

Wannneer komen de mensen op het Europese vasteland er eens achter dat de EU een dictatuur is? Het is toch de waanzin ten top dat voorstanders van het Catalaanse referendum botweg worden gecriminaliseerd. Dat zijn praktijken uit de tijd van Stalin. Maar het is de EU ten voeten uit.

Alles wat deze vreselijke, zich wezenloos graaiende, politici in Brussel en een reeks van Europese landen niet bevalt wordt gecriminaliseerd.

Ik heb gelezen dat ook de onderhandelaars die bij de totstandkoming van de nieuwe regering in Nederland zijn betrokken referenda willen verbieden. Past helemaal in het verlengde van het gesjoemel rond het referendum in 2005 en de duistere manier waarop Oekraine de EU wordt binnengeloosd

En nu ook al een verbod op homeopathische middelen. Niet te geloven! Of het nu werkt of niet; laat de mensen in vredesnaam vrij om te kopen wat ze willen. Veel mensen hebben er baat bij. Er is zoveel wetenschappelijk nog onbewezen. Vergeet niet dat bijna wekelijks, soms zelfs decennia oude wetenschappelijke aannames, na nieuwe ontdekkingen onderuit worden gehaald. Van de Oerknal theorie die wankelt tot recente ontdekkingen die haaks staan op de evolutie leer.

De anti homeopathie wetgeving gaat er vanuit dat het wetenschappelijk onderzoek naar de werking van homeopathie is afgerond. De realiteit is dat de wetenschap nog steeds in de kinderschoenen staat en heel veel moet worden onderzocht. Vooral in relatie tot de kwantumfysische eigenschappen.

Europa dicteert en is, net zoals die vreselijke sjoemel munt en de valsemunterij van de ECB die de bijgedrukte Euro's met Zuid Europese staats schuldpapieren wit wast, niet te stoppen.

Europa is de wereld op zijn kop. Veel reproductieve vrijheden, in de V.S. en andere landen vanzelfsprekend, zijn in Europa verboden.

Tegelijk rukt obscure wetgeving, waarmee abortus en euthanasie mogelijk zijn, steeds verder op.

In de zieke EU wordt het creeeren van leven bestraft en het vernietigen ervan beloond. Maar ach,-- Juncker geeft -- Timmermans een vette kus op zijn kale voorhoofd en alles is weer in orde. En de burgerij stemt, als het erop aankomt, wederom voor hun bewezen verraders.

Aangepast, niet uitschelden, zie siteregels. Mod.

Ike op 22-09-2017 21:32

http://www.truenews.com/article/is-spain-preparing-against-rebellion

mientjei op 23-09-2017 00:33

Gezegend zijn de russen, manen amerika en NK tot kalmte.

op het nieuws in NK wordt Trump een idiote gek genoemd,

vind je het gek als bijna de hele westerse wereld hem niet serieus neemt

ze moeten daar mee ophouden, zie wat er van komt, hij is gekozen en zo is het

mientjei op 23-09-2017 00:48

Mod. Ik mocht nirts zeggen over A. M. Maar bij Bert  21 .20   lees ik dingen over Juncker en Timmermans

mag dit dan wel?  

Neen dat mag ook niet. Mod.

de^mol op 23-09-2017 10:21

Het is andersom Xander. Niet Madrid is de bedreiging, maar Catalonië. Achter de 'revolutie' staan dezelfde mensen als bij Maidan in Kiev. Men wil chaos en men wil 'sterke' landen opbreken. Dat is ook de reden achter de massa-immigratie: landen verzwakken:

http://www.bbc.com/news/uk-politics-18519395

en ook een van de redenen achter de 'arabische lente', de oorlog in Syrië, Lybië, etc. In Syrië bewapent de VS niet alleen de koerden, maar ook Al Nusra, FSA, en achter de schermen zelfs ISIS. Dit alles om het geheel in kleine stukken te breken en chaos te creëren. 

NWO kan veel makkelijker kleine landjes controleren dan grote, kleintjes zijn immers niet in staat weerstand te bieden tegen de grote macht. Catalonië zal dus uit Spanje getrokken worden en binnen de EU gedwongen blijven, want onder die vleugel mág het niet uit. Vergeet niet dat het historisch een zeer grote tijdbom is in Catalonië. Wie de Spaanse geschiedenis ervan kent weet dat dit een van de redenen was dat de burgeroorlog startte. Dát is de reden dat men geen referendum wil. Het kan heel gemakkelijk weer lijden tot een burgeroorlog. Doe het niet. Catalonië heeft het verder prima. Er heerst geen dictatuur. Dat alles wordt door propaganda in de hoofdjes gedrukt, zodat men dit wil. George Soros doet al decennia dit soort bewegingen financieel steunen.

Wat we al zagen de afgelopen dagen is dat juist de Catalanen overweldigend geweld tégen de Guardia Civil heeft gebruikt. Bij een inval op een politiebureau hebben antifa leden van de Catalanen wapens weggenomen. Ik woon in Spanje en volg het nieuws op de voet. Er zijn veel video's van.

Wat ik dan ook verwacht de komende tijd is dat er 'snipers' democratie zullen gaan brengen. Er zal geschoten worden, en er zullen aan beide kanten doden vallen. En dan zal de regering in Madrid de schuld krijgen. Dat is ook in Kiev succesvol uitgevoerd.

Trap er niet in.

Rode Wouw op 23-09-2017 10:47

Best aardig om eens een onderdeel van een artikel te checken. 16.000 agenten huisvesten op een schip dat plaats biedt aan circa 3.200 personen als het gebruikt wordt als cruise schip.

Wanneer de agenten in een drie ploegendienst werken moeten er 5.333 (16.000 : 3) tegelijkertijd kunnen slapen. Met extra stapelbedden moet het haalbaar zijn.

Overigens zou ik het te kwetsbaar vinden om dat allemaal in één schip te doen. Vanwege brandrisico, eventueel aanslagrisico. Dus beter diverse schepen inzetten.

Dit even los van de discussie of onafhankelijkheid verstandig is.

vlokje op 23-09-2017 10:58

jan op 22-09-2017 13:45

ben er nog, jammer , beetje terleurgesteld maar nog steeds in blijde verwachting

maaaaaar.................!

het begin van het Joodse jaar 5778. Rosj Hasjana (Joods Nieuwjaar) begint officieel de voorgaande avond bij zonsondergang, dus op woensdagavond 20 september 2017. (vandaag is de derde dag van het nieuwe jaar)1 en 2 Tisjri. De eerste twee dagen van de joodse maand Tisjrie, de zevende maand van de joodse kalender, is het Rosj Hasjana, het Joods Nieuwjaar.

!!!!!! Ook wel: 'Hoofd van het Jaar', Jom Teroe'a, de dag van het Bazuingeschal.

Praat verder op het Geloofsforum. Mod.

Cale op 23-09-2017 11:11

Afscheiding in Spanje is ongrondwettellijk. Madrid Kan dit dus niet toestaan. Veel Catalanen klagen over de onduidelijkheid van het referendum en een meerderheid is tegen afscheiding. Dus waar gaat het nu eigenlijk om? Om het houden van een referendum of afscheiding? Er heerst grote verwarring. En die demonstrerende "studenten", die steeds geweldadiger worden, waar heb ik dat eerder gezien? Deze hele show stinkt. Catalaanse politici veroorzaken duidelijk chaos, daar is het volk niet mee geholpen.

Lies op 23-09-2017 12:34

Je hoeft niet in NoorKorea te wonen om in een dictatuur te leven, dat is Europa langzaam aan aan het worden.

Tom Hendrix op 23-09-2017 13:33

@ De Mol: 10.21. uur. Eens met uw reactie. Ten aanzien van de Spaanse Burgeroorlog, deze was ontstaan doordat de Spaanse Republiek in handen dreigde te komen van de communisten. Startsein was met name ook de moord op de conservatieve intellectueel Calvo Sotelo. Op 18 juli 1936 brak de Spaanse Burgeroorlog uit, mede als gevolg van de moord op Sotelo, en het gegeven dat kerken geplunderd werden, nonnen verkracht en priesters vermoord.

Spyfromthesky op 23-09-2017 14:16

Ze treden meer op tegen de eigen bevolking dan tegen de gelukszoekers en de islam indringers! Een schande. Ach ja, Spanje is toch nog een zeer jonge democratie?!

En een referendum kan ook anders gehouden worden. Een ieder die daar woont en Catalaan is een site, een wachtwoord geven en digitaal laten stemmen. Kan de politie weinig aan doen.

Mogelijk willen ze zich niet helemaal afscheiden, maar meer beslissingsbevoegdheid over het reilen en zeilen van hun grondgebied.

Laten ze die agenten maar naar het Zuiden van Spanje sturen. Om die gelukszoekers meteen terug te brengen.

De EU, Brussel, dat is zonder meer het beest te noemen.

Vanuit de geschiedenis is het wel te begrijpen dat niet onder de macht van Madrid willen vallen. Ze willen waarschijnlijk geen enkele macht. Te begrijpen ook vanuit de geschiedenis. Ze waren telkens in ander machten als slachtoffer.

Spyfromthesky

de^mol op 23-09-2017 16:59

@Tom Hendrix op 23-09-2017 13:33

Ik zeg erbij 'een van'. Jouw redenen zijn ook waar, ook dat klopt. Er zijn nóg meer redenen voor de burgeroorlog, het had ook te maken met de Carlistenoorlogen, naast de redenen over communisten etcetera. De Carlisten oorlogen waren over de opvolging van de kroon in Spanje, en de Carlisten wisten de Catalanen en Basken te overtuigen hun kant te kiezen, oa door ze onafhankelijkheid te beloven, en in de burgeroorlog speelde dit weer op. Deze groepen kozen de kant van de 'Communisten'.

Daarom, het onstaan van de burgeroorlog in Spanje had vele redenen, waarbij zelfs internationale geopolitiek een rol speelde, met Hitler tegen Stalin dat zich dus al in Spanje ontvouwde.

De geschiedenis herhaalt zich, want weer gaat het over geopolitiek.

Qromwel op 23-09-2017 17:15

Cale op 23-09-2017 11:11: Kennelijk is men in Madrid niet zo overtuigd van die meerderheid.

Wardje op 23-09-2017 17:20

@DeMol en DeWouw 10:21 en :47: dank voor het belichten van een andere kant van de zaak die ik niet kende.

Tom Hendrix op 23-09-2017 17:52

@De mol: 16.59. uur. Dank voor uw reactie. Dat van de carlistenoorlogen is nieuw voor mij. Zeer interessant om hier kennis van te nemen.

marnix op 23-09-2017 22:02

Staat van Beleg in Catalonie

http://newsmonkey.be/article/82321

Er zouden vier cruiseschepen vol UIP-agenten worden gelegd. Catalaanse bedrijven in de haven die verantwoordelijk zijn voor de bevoorrading van de schepen hebben al gemeld dat ze die niet zullen bedienen.

Cale op 23-09-2017 22:49

We kunnen dit referendum beter in deze richting zien; de EU haat natie staten en heeft daarom een "regio committee" opgericht om landen te breken door de regio's te promoten. Zie dit interview met Farage vanaf ongeveer minuut 8: https://www.youtube.com/watch?v=7PSFUJPtClk&feature=youtu.be&t=525

Qromwel op 24-09-2017 14:24

Hopelijk laten de Catalaanse agenten zich niet zomaar ontwapenen. 

Qromwel op 24-09-2017 14:29

Bert op 22-09-2017 21:20: Koop gouwe tientjes & vijfjes.

Qromwel op 24-09-2017 14:33

Bert op 22-09-2017 21:20: Het mooie is: je betaalt ze met vals geld!

Harry op 25-09-2017 01:17

Even voor wat betreft de vordering van cruiseschepen om politie te herbergen. Een cruiseschip bestaat te enen male uit hutten en vaste bedden, restaurants, casino's, bioscoopzalen en dansgelegenheden. Veelal luxe ingericht.

In tegenstelling tot de troepenschepen uit bv WW2, die ook nog eens waren voorzien van grote vrachtruimen in voor- en achterschip, kun je de slaapcapaciteit van een cruiseschip niet gemakkelijk uitbreiden. Ze hebben geen vrachtruimen en er is geen plaats voor stapelbedden in de hutten.

Uitbreiding van slaapcapaciteit zal dus leiden tot grootscheepse verbouwingen, hetgeen kostbaar is en de rederijen zullen daarmee niet accoord gaan.

Confisceren van cruiseschepen is op welke spaanse wet gebaseerd? Het schip is van een Amerikaanse maatschappij. De Spaanse regering zal het schip enkel kunnen charteren, mits het past in de al geplande reizen van het schip.

anna op 30-09-2017 13:37

Ik ben 26 september nog in de haven geweest van Barcelona. Het ligt daar vol met schepen voor de soldaten, niet alleen bovengenoemd schip. De Catalanen zullen het niet winnen. De Galiciërs en Basken hebben zich aangesloten bij de Catalanen ... denk dat het behoorlijk uit de hand kan lopen ....

Ike op 30-09-2017 15:10

@Anna op 30-=9-2017 13:37

Feitelijk is het een volledige oorlog voor en tegen het behoud van de EU die uitgebroken is. Voor of tegen het behoud van de rechten van volkeren die in Europa leven. Voor of tegen een superstaat met vrij verkeer van personen. Voor of tegen het recht op een identiteit als onafhankelijk volk of 1 groot multi culti volk. Voor of tegen dominerende geloven binnen deze volken of voor of tegen een geloof dat binnen de superstaat zal domineren. Wie zal de meeste kinderen produceren in de verzuiling om de politiek te domineren en de wil aan een ander op te leggen? Gaan we kapot aan intollerantie of gaan we kapot aan tollerantie van een intollerant gedeelte dat de politiek wil gaan bepalen? Gaan we kapot doordat er weer meer staten zullen ontstaan die allemaal hun eigen deel zullen opeisen binnen grotere verbanden of gaan we kapot aan een superstaat die het gebruik van een eigen taal en cultuur onderdrukt?

Als het Catalaans weggevaagd kan worden als onafhankelijke taal van een minderheid waarbij gebruikers van het Catalaans achtergesteld worden, kan dit ook gebeuren door het achterstellen van de Nederlandse taal. De mensen die zich op de eerste plaats zullen zien als Nederlander, zouden zich achter de Catalanen moeten scharen. Ook al zij zich op de eerste plaats zullen zien als Drent, Groninger, Fries of Zeeuw. Gaan we daarmee terug naar een stammenoorlog of is deze al lang aan de gang? Mensen die in handen komen van slechte mensen van de andere stam worden misbruikt en uitgebuit.

Ik ben voor het behoud van de eigen identiteit en eigen culturen en het niet verjagen (m.b.v.) conflicten van andere stammen en volkeren. Ik ben voor gelijke rechten voor iedereen die een ander in zijn waarde laat en respecteert en andere culturen en geloven respecteert. Als het een geloof of cultuur is die intollerant staat tegen elke andere cultuur dient deze geen plaats te hebben in Europa. Het laatste is als reden aangevoerd tegen en voor de uitvoering van genocide. Het is de taak van ieder om te voorkomen dat er geen genocide plaatsvind.

Fred op 30-09-2017 20:59

@Anna wat een onzin. Het genoemde cruiseschip is niet eens in de buurt geweest van Barcelona. Verbaas me dus dat jij kan zeggen dat het daar ligt. De haven ligt op bepaalde momenten vol met ferry's die af en aan varen naar andere bestemmingen zoals Ibiza, Mallorca.. Daarnaast is Barcelona en populaire cruisehaven. Tja met een beetje fantasie en een kolder in je hoofd kan je wel van alles denken.

Cindy op 02-10-2017 14:11

Die agenten zijn toch makkelijk te identificeren ??

Even posten met zoomlens in de buurt van de boten en/of bureau's

+

De vele foto's in de straten van de agenten.

Onschuldige mensen verminken , slaan en andersoortig onwettig geweld toepassen ??!

Prima

Met gezicht-identificatie zijn deze agenten thuis op te sporen bij hun gezin of familie.

Eens kijken of ze dan ook zo sterk zijn .

Commentaar
Jouw naam/bijnaam
Website url
E-mail
Je Punt profiel
Hou mij op de hoogte
Ik wil op de hoogte gehouden worden
Dit is een verplicht veld
Laatste Reacties

Rubrieken
Site Info
Email adres Administrator:
xandernieuws@gmail.com
 
Email adres Moderator:
modxnieuws@gmail.com
 
Overnemen eigen artikelen (in blauw en rood onder Headlines) alleen met toestemming.

Reacties, tips en opmerkingen worden erg gewaardeerd en altijd gelezen, maar vanwege het zeer grote aantal ben ik helaas niet in staat om (tijdig) op alle emails te reageren. Graag hiervoor uw begrip!

Privacy Bescherming:
 
Indien u Xandernieuws, dat bij Mijndomein is ondergebracht, leest en reageert op de Xandernieuws forums, doet u dat vrijwillig en is uw IP adres en emailadres- indien u dat vermeldt - bekend en wordt opgeslagen. Ook uw (nick) naam waaronder u post wordt opgeslagen. Xandernieuws zal uw gegevens nooit aan derden doorgeven. Indien u zich opgeeft voor het ontvangen van de nieuwe artikelen per email, zal Xandernieuws ook die gegevens nooit aan derden geven. We houden uw gegevens privé, tenzij de wet of rechterlijke macht ons dwingt uw gegevens aan hen te verstrekken. Datalekken in het systeem vallen onder de verantwoordelijkheid van Mijn Domein.Domeinregistratie en hosting via mijndomein.nl