Headlines

Actuele Discussies

 

Abonneren

Abonneer je nu voor nieuwe artikelen op deze website!

‘Plan Juncker voor EU-Superstaat betekent komst miljoenen Afrikanen en Arabieren’

Eurocriticus Nigel Farage: ‘Behandeling Hongarije en Polen door EU doet nu al denken aan leven onder Sovjet communisten’ - Blauwdruk voor federale superstaat van EC president is recept voor burgeroorlogen

 
EC president en eurofederalist Jean-Claude Juncker tijdens zijn jaarlijkse toespraak (Afbeelding: (2)).

In zijn jaarlijkse ‘state of the union’ toespraak pleitte EC-president Jean-Claude Juncker voor niets minder dan een federaal, dus voornamelijk uit Brussel geregeerd Europa. Alle landen moeten na 2019 de euro gaan gebruiken, de grenzen-loze Schengen zone wordt vergroot, het in opbouw zijnde Europese leger wordt versterkt, en alle lidstaten dragen steeds meer zeggenschap, zoals over belastingen en de sociale zekerheid, over aan de EU. Kortom: over een paar jaar zijn de Verenigde Staten van Europa, waarin wij feitelijk niets meer te zeggen hebben over ons eigen land, wat Juncker betreft een feit. De Oostenrijkse politicus Harald Vilimsky waarschuwde in zijn officiële reactie in het Europese Parlement dat Junckers plan ‘de komst van miljoenen Afrikanen en Arabieren naar ons continent zal betekenen.’

 

Juncker wil ook de presidenten van de Commissie en de Raad samenvoegen tot één functie, die door alle Europeanen moet worden gekozen. De eerste ‘echte’ president van de Europese Unie wordt daarmee een feit. Er moet ook een machtige EU-minister van economische en financiële zaken komen, die de bevoegdheid krijgt in te grijpen in de begrotingen van de lidstaten.

De Duitse minister van Financiën Wolfgang Schäuble reageerde dat Junckers plannen grotendeels overeenkomen met die van Berlijn. Wel moeten de lidstaten die straks ook de euro gaan gebruiken zich -met het oog op de crises rond Griekenland- eerst aan een strakke begrotingsdiscipline weten te houden (we weten immers allemaal hoe ‘goed’ dat kernlanden zoals Frankrijk en Italië lukt).

‘Uw behandeling van Hongarije en Polen doet nu al aan Sovjet communisten denken’

Juncker draaide de vernedering van Brussel door het Brexit schaamteloos om door te beweren dat de EU zonder de Engelsen eindelijk een machtig en centraal geregeerd blok kan worden.

‘De boodschap is heel duidelijk: Brexit is achter de rug, op volle kracht vooruit... In alle richtingen meer Europa, en dat alles zonder de instemming van het volk,’ sneerde de bekende Britse eurocriticus Nigel Farage. ‘De wijze waarop u Hongarije en Polen behandelt moet hen nu al herinneren aan het leven onder de Sovjet communisten. Ik kan alleen maar zeggen: Goddank dat wij eruit stappen, want u heeft niets geleerd van het Brexit.’

Polen: Eerst crises met migratie, werkloosheid en terrorisme oplossen

De regerende Poolse PiS partij noemde het plan ‘gezien de voortdurende crises met migratie, werkloosheid, stagnatie en terrorisme’ veel te optimistisch, en pleitte ervoor om eerst het huidige EU ‘huis’ op orde te krijgen, voordat er überhaupt wordt gediscussieerd over nog meer integratie.

Philippe Lamberts van de Europese Groenenpartij uitte eveneens zijn twijfels vanwege de vele Europeanen die zich in de steek gelaten voelen vanwege het macro-economische beleid van de EU, dat alleen de multinationals goed heeft gedaan.

‘Opheffen grenzen betekent komst miljoenen Afrikanen en Arabieren’

Harald Vilimsky, vice voorzitter van de Europese Volks- en vrijheidspartij, had echter de zwaarste kritiek. ‘Wat meneer Juncker feitelijk wil is de Europese Unie in één staat dwingen, en we weten dat de euro geen succesverhaal is. Het tweede is dat hij feitelijk alle internationale grenzen wil opheffen. Dan zullen we 10.000, 100.000, miljoenen Afrikanen en Arabieren naar ons continent zien komen.’

Juncker wilde Vilimsky niet langer aanhoren, en vertrok nog tijdens diens toespraak. Dat weerhield Vilimsky er niet van te zeggen dat zijn land niets voor een gemeenschappelijke defensie voelt, en neutraal wil blijven. ‘De juiste weg voor Europa kan enkel een weg met meer democratie voor het volk zijn, meer democratie voor de burgers, die kunnen stemmen of ze wel of niet in Schengen willen blijven, of ze wel of niet hun grenzen willen houden. De stem moet aan het volk worden gelaten.’

Zelfs eurofiel Mark Rutte liet blijken dat hij Junckers plannen (voorlopig) te ver vindt gaan. ‘Hij is een romanticus, ik een pragmaticus... Mensen die zich teveel bezig houden met visie, zouden naar een oogarts moeten gaan.’ De ervaring van het Nederlandse volk leert echter dat Rutte doorgaans wel degelijk voor het overhevelen van steeds meer macht naar Brussel is, ook al beweert hij dat niet te willen doen.

Recept voor bloedvergieten en burgeroorlogen

Eind 2017 organiseren Duitsland en Frankrijk een topconferentie waar over de volgende stappen naar Junckers gedroomde federale unie zal worden besloten. De verwachting is dat Angela Merkel en Emanuel Macron de snelheid waarmee Junckers dat wil bewerkstelligen zullen temperen, maar tegelijkertijd grote druk op kernlanden zoals Nederland zullen uitoefenen om toch akkoord te gaan met een route naar de Verenigde Staten van Europa, wetende dat Brussel altijd al zijn oren naar enkel Berlijn en Parijs laat hangen, en de overige hoofdsteden zelden of nooit serieus worden genomen.

Wat het forceren van het opheffen van grenzen en het wegnemen van de soevereiniteit van volken betreft hoeft maar één blik op de geschiedenis te worden geworpen om te constateren dat dit zonder uitzondering eindigt in zwaar geweld en massaal bloedvergieten. Junckers plannen zijn dan ook een recept voor het ontstaan van regelrechte burgeroorlogen in Europa.

 

Xander

(1) Zero Hedge
(2) Afbeelding: Getty Images (vrij voor redactioneel en niet-commercieel gebruik)

 

Indien u wilt reageren op het forum.

 1. Geen hele woorden en/of zinnen in hoofdletters schrijven, wat als schreeuwen wordt gezien. Ook uw Nick name, max. 2 woorden, niet geheel in hoofdletters .Uw nickname mag geen naam zijn van een bekend publiek persoon. Uw posting wordt verwijderd.
 2. U kunt accenten aanbrengen middels max. 3 vetgedrukte woorden per posting, cursief of onderstreept.
 3. Posten in zwart op witte achtergrond.
 4. Holocaust ontkenning of het bagatelliseren ervan. Postings worden verwijderd.
 5. Onacceptabele postings, provocaties, schuttingtaal, persoonlijke aanvallen of uitschelden kunnen uw postings zonder mededeling worden verwijderd evenals bij de andere punten. 
 6. Lees de Siteregels  http://xandernieuws.punt.nl/content/2009/04/siteregels
 7. Lees de Disclaimer http://xandernieuws.punt.nl/content/2012/01/disclaimer
 8. Geen artikelen of postings van andere websites kopiëren en op dit forum plakken, dit i.v.m. auteursrechten en schadeclaims. Schrijf introductie en verwijs naar de URL van de betreffende website. Uitzondering Wikipedia daar kan het wel evenals Bijbelcitaten.
 9. Plaats geen hyperlinks maar de url van de website, i.v.m. de wet op de auteursrechten. Uitzondering Wikipedia en Bijbelcitaten. Op elk plaatje wat u bij uw naam plaatst zit auteursrechten op, ook al staat dat er niet bij vermeld. Zoek een plaatje dat vrij is van auteursrechten.
 10. Dit is een Nederlands forum. Engelse commentaren vertalen naar Nederlands
 11. U houdt één vaste nickname aan. Bij verandering van uw nickname ,maak daar melding van op het forum. Post u stelselmatig onder verschillende nicknames dan worden uw postings verwijderd.
 12. Gasten die gefocust zijn op het demoniseren van één bevolkingsgroep. Postings worden verwijderd.
 13. Het vermelden van persoonlijke informatie over een forumgast is niet toegestaan, posting wordt verwijderd. 
 14. Indien het topic niet over een bijbels thema gaat dan alle geloofsdiscussies op het geloofsforum.
 15. Postings van, naar en over gasten die hier niet meer posten worden verwijderd.

Allen: Er is hier een geblockte poster bekend onder de naam Elia , die onder uw naam wil  posten.

Plaats een email onder uw naam in het reactievenster, zodat uw naam niet oneigenlijk gebruikt wordt. Deze spammer kan wel uw naam gebruiken maar heeft geen weet van uw email. Het emailadres dat u gebruikt is niet zichtbaar op het forum. Postings zonder een email worden niet gepubliceerd.  Mvg. Mod.

Geloofsdiscussies naar Geloofsforum. Nodig uw gesprekspartner uit om op het Geloofsforum   Ik Geloof... (Geloofsforum 31) verder te praten.

Reacties

Pieter A Meijer op 14-09-2017 14:12

Shalom;

Wordt dit het begin van de grote verdukking? Tijd om je te bekeren. Als dat nog niet is gebeurt.

Shavuah tov.

Qromwel op 14-09-2017 14:12

Hoezo 'State of the Union'?  De man is maar een ambtenaar. En dat terwijl het  enige Engelstalige lid afscheid aan het nemen is.

willy op 14-09-2017 14:17

We zien de EU meer en meer trekken krijgen van het oud Romeinse rijk een soort van heropleving . Juncker had het in zijn toespraak niet over de toenemende armoede,ongelijkheid , werkloosheid ,migratieprobleem, onveiligheid. Niks hiervan hij deed een utopische visie over de EU. Het terrorisme in de EU wil men niet oplossen omdat men het migratieprobleem niet wil aanpakken. de toekomst is dus een gekleurde samenleving ieder op zijn eiland met zijn eigen tradities en geloofsovertuigingen en zonder dat men verplicht is te integreren . In Antwerpen mogen politie door jonge Marokkanen niet in hun wijk komen doen ze het wel dan worden ze bekogeld met rotte appels en eiren het gaat hier natuurlijk ook over drugs waar Juncker weer niet naar verwees . Juncker is een zatte utopist uit het kleine Luxemburg waar prinsen nog lang en gelukkig leven in hun droomwereld!! Shalom

rexmundi op 14-09-2017 14:19

De adder die onder het gras ligt, is het volgende.Landen die nog niet de euro hebben verplichten deze in te voeren, ze geven deze landen zoveel geld dat ze niet meer terug kunnen, de EU drukt dan geld bij.We zijn namelijk naar een gevaarlijk punt gekomen met de EU, Merkel wil een verkapte DDR staat van Europa maken, ze beloven de huidige staatslieden van de Europese landen een baantje in de gouden kooi in Brussel, als ze hun bevolking verkwanseld hebben aan de EU.In elk land heeft men deze Vazallen, in ons land zijn dat hoofdzakelijk, diegene die nu een regering aan het vormen zijn.Wie controleert nu de EU politie, wie controleert Junckers, Merkel, Timmermans en die fluitketel uit Frankrijk, enz.De EU is gewoon een grote niet gekozen maffia organisatie, die achter de VS aanlopen.

Sorry voor Junckers, die man is compleet de weg kwijt, of zit op een andere planeet.

Vijgeboom op 14-09-2017 14:56

Oordeel en tuchtiging komt en is al in West Europa, we leven in een tijd dat God toorn op branden staat. En dan krijg je sprinhanen je land binnen en die vreten alles kapot. En die chip komt later wel.

Jerommeke op 14-09-2017 15:06

Junckers kijkt te diep in het glas en vervolgens in het glazenbol. De vrede is daarom zo broos als glas

Dat kan alleen maar een hoop schreven beloven.

Proost.

ohje op 14-09-2017 15:29

Ballonetje wordt nu wel erg groot.

Absurde mensen.

Patatje Oorlog op 14-09-2017 15:31

Dictatuur en de zo gewenste islam in Europa gaan samen als 2 kanten van dezelfde medaille.

Eelke Piers op 14-09-2017 15:41

Wie zegt dat we nu nog iets te zeggen hebben? Onze regering danst allang naar de pijpen van Brussel en Berlijn. Je ziet het wel aan de kabinetsformatie. De Christenen (CDA en CHU) gooit het met de Duivel (D66 en GL) op een accoord omdat ze opdracht hebben van Brussel om de PVV te isoleren.

cefas op 14-09-2017 16:49

Euro-fascistische superstaat in wording. Het zal tientallen malen erger worden dan het nationaal-fascistische Duitsland van vroeger. Zal de geschiedenis zich herhalen in mega-uitvoering?, of komt voor die tijd de Joodse Messias terug?

Doordenker op 14-09-2017 16:51

Juncker en Merkel zijn duidelijk aan het werken aan een nieuwe 'USSR' v2, zeg maar 'EUSSR'.

ANNA op 14-09-2017 16:51

Beste Anna,er post al een naamgenoot onder uw naam. zie sitegerels uw gehele post met hoofdletters  is verwijderd. Houd u aan de siteregels. Mod.

Marco Huybrechts op 14-09-2017 17:31

Wie controleerd brussel? Hopelijk toch nog altijd de nationale parlementen naast het europarlement. Ik vind het plan van juncker extreem zorgwekkend binnen de context waarin we leven. Enerzijds zitten er gigantische voordelen aan. Denk alleen maar aan defensie-uitgaven die misschien wel met 50 % verminderd kunnen worden omdat de lasten verdeeld worden over alle euro-landen.

Een euro-minister van economie staat veel sterker in eenn onderhandelingspositie ten aanzien van multinationals. Bellen en internetten in europa kan nu voor lokaal tarief.

Een euro-minister voor milieu staat boven de eurolanden. Zodoende is het bijv voor antwerpen makkelijker af te dwingen dat er gebaggerd wordt in de waterweg naar antwerpen.

De euro-minister van infrastructuur is misschien beter in staat om een europese infrastructuur aan te leggen dat je vanuit heel europas straks binnen 2 uur elke europese hoofdstad en/of havenstad kan bereiken door middel van de opvolger van de dieseltrein, of metro.

Een europese minister van economische zaken is misschien wel beter in staat om een nieuwe eropese bankencrisis te voorkomen. Banken opereren nu nog internationaal in europa.

Een europese minister van sociale zaken is misschien in staat om het mogelijk te maken dat je een bijstandsuitkering kan aanvragen als je ww-uitkering erop zit en je aan het werk bent in frankrijk en daar ook woonachtig bent.

Een minister van volkshuisvesting kan een bijdrage leveren aan sociale huisvesting in heel de europese unie zodat je veel veel veel makkelijker kan verhuizen naar een eurogebied waar wel werk is.

Zo kan je elk departement langsgaan die nu op natonaal nieveau beleid maakt en daar invulling aan geeft door middel van een gekozen regering op nationaal niveau.

Hetgeen extreem zorgelijk is, is dat de democratische basis volstrekt ontbreekt. Dus dan ben je als europese burger volledig afhankelijk van de beleidsagenda die ze in brussel maken. Zonder dat we daar de juiste info over krijgen op nationaal niveau.

Cok op 14-09-2017 17:53

Holland heeft een kans  verspeeld bij de stembus om het for de gestoorden in Brussel  op zijn minst moeilijker te maken . Dus komt het gezegde navoren 

,,  die zijn bedje spreid moeten  er in slapen . Ik zou zeggen , slaap maar lekker door  nu het te laat is om de koers te veranderen .  Gtroetjes uit Australia .

Cok op 14-09-2017 18:01

Marco OP 14-7 .  Mijn antwoord is , droom maar lekker door  en je moet maar hopen dat je niet meer wakker word als het te laat is . En dat zal binnen 10 jaar zijn .

schoco op 14-09-2017 18:23

ik heb op het poolse nieuws gezien dat er in polen al 5 bases zijn van de amerikaans leger, 3 ligen tegen duitsland aan, de andere2 midden in polen,niet gek he, goede plaatsen.

Tom Hendrix op 14-09-2017 19:11

Eens met het artikel. De stropop/marionet Juncker; voert gewoon de orders uit van de nwo. Net als de rest van de pollitieke elite. Inderdaad, gaat dit uitlopen op oproer en burgeroorlogen in heel Europa. En dat is juist de opzet van de demonische krachten verenigd in de nwo en de illuminati.

Ike op 14-09-2017 19:49

@Marco Huybrechts op 14-09-2017 17:31

 Besparing kunnen nu net zo gerealiseerd worden zoner EU superstaat. Maar waarom word dat niet gedaan in de EU of in de VS? Omdat in de VS, bijvoorbeeld senatoren vechten voor het behoud van de defensieindustrie in Seatle of een basis in Arizona etc. etc. In de EU vechten landen voor het behoud van hun eigen defensieindustrie en een eigen basis. Als de EU naar het voorbeeld van de VS doorgaat, krijg je prcies hetzelfde. Een Wiegel Jr. die vecht voor het behoud van een basis in Friesland. Een Brabo politicus die vecht voor produktie en onderhoud in Braband etc. etc.

Juncker ging alvast een stap verder ook. Hij vond dat Europa een eigen leider nodig had die beslissingen zelfstandig kan nemen als een VS president.Ten eerste is de VS president niet zo machtig omdat hij stemmen moet kopen met gunsten, maar Junkie probeert het alvast. Het word ongetwijfeld een baan met een kantoor van marmer en teak en bloedmooie secretaresses.

Hoe denk je dat de politieke gevechten gaan? Italie en Duitsland die vechten om het leeveren van een Eeuropeese minister van ecnomische  zaken (iets dat nu ook gebeurd). Frankrijk en Oekraine die de minister vanlandbouw willen leveren. Alle grensstaten die de minister van defensie en justitie of buitenlandse zaken wille leveren. ROFL Wie gaat dat allemaal betalen? Jij en ik. Zalhet bezuinigingen en een goedkope EU opleveren? Tot nu toe heeeft het niks opgeleverd en het zal ook waarschijnlijk weinig in de toekomst opleveren. Omdat er onder meer veel lobbies in Brussel rondlopen die het besluitvormingsproces sturen en ondermijnen.

Wie gaat er winnen bij het leveren van extreem hoge snelheidslijnen? Waar gaan er weer wegen aangelegd worden die naar niks toegaan? Ongebruikte vliegvelden? Ongebruikte havens? Elke stad aan zee wil zijn wereldhaven. ROFL Veel steden willen het financiele centrum zijn.

Zou jij een minister van Sociale Zaken willen die uit Griekenland komt of uit Italie die iedereen een uitkering geeft aan de grens? If wil je een minister van defensie uit Italie (Italie maakte in Afghanistan afspraken met de Taliban over een vrije doorgang door hun gebied zodat zij weinig doden zouden krijgen (Berlusconni)).

Een minister van buitenlandse zaken die wil uitbreiden naar Noord Afrika vanwege banden uit het verleden? (Frankrijk met Marokko, Tunesie, Algerije; Italie met Libie) Het is weer de Oude Wereld Orde, die met deze plannen komt. Terwijl de dagelijkse politiek word bepaald door de valutas. Venezuela weigert nu USD's te accepteren voor olie. De BRICS landen zetten hun eigen valuta zo op dat het gedekt gaat worden met goud en edelmetalen en edelstenen (De S van South africa in BRICS).

Het worden spannende tijden omdat de NATO landen hun alliantie met de Soenitische landen door willen drukken en doorzetten en een nieuwe Zijderoute door Myan Mar, NK, Iran, Afghanistan tegen willen houden.

En sorry, maar ik wil geen Poolse, Turkse, Griekse, Bulgaarse of Italiaanse minister van defensie. Oekraine, Georgie en Turkije, kunnen van mij in de wachtrij blijven staan vanwege hun politiek. We hebben dan eerst een sterke minister van buitenlandse zaken en economische zaken en defensie nodig die tot goede accoorden kunnen komen met de Russen en Chinezen en ik durf te wedden dat men in Brussel eerder meer van hetzelfde wil en meer handel wil binnen het TTIP met de VS. Terwijl in de VS de landkaart met staten met plakband aan elkaar word geplakt en gehouden en overal binnen de EU en in de VS afscheidingsbewegingen zijn die hun kans schoon zien.

Juncker is geen Junkie XL, maar Junkie eXtra Small, een clown die zo snel mogelijk met pensioen gestuurd moet worden. 

Qromwel op 14-09-2017 20:58

willy op 14-09-2017 14:17: En waaraan ging het te gronde. Men leze Gibbon's Decline and Fall of the Roman Empire. Wel een hele kluif.

Goldie op 14-09-2017 21:58

Marco,

Ben je nu echt zo naief of ingehuurd door Brussel?

Bundy op 14-09-2017 22:25

Alles is al eens gebeurd , in het Romeinse Rijk stond er eveneens een dronken en door de onvoorstelbare macht gestoorde vent op het podium .                  Die gaf wat waanzinnige bevelen aan een goed functionerend leger én liet Rome in brand steken , deze is even ver van de realiteit ontdaan .      Een volksopstand zal er nooit komen , wél door honger , armoede en criminaliteit geleide rellen , waar de door @ Pieter A Meijer genoemde staats-dictatuur uit voort zal komen .

Rienus op 14-09-2017 22:34

Een man die feitelijk opgenomen dient te worden staat de Berlijnse eisen op te dreunen in een gebouw waar mensen die het allemaal wel best vinden lekker zitten te spijs verteren. 

Zelfs Kafka zou deze onzin niet verzonnen krijgen.

rexmundi op 14-09-2017 23:13
Marco Huybrechts
 
Reactie op je schrijven, bewonder je optimisme, misschien dit of misschien dat.
Er wordt totaal niets gecontroleerd in de EU, de ambtenaren/bestuurders komen en gaan wanneer ze willen, klokken in en komen terug en klokken uit.
De EU Interpol wordt niet gecontroleerd,in het vlees beleid is de maffia al doorgedrongen, laten we zwijgen van de rest, elk jaar 20000 duizend lobbyisten en dan geen corruptie.!!!
De kunststukken hangen op de WC, de rechter hand weet niet wat de linker doet.
En de barkeeper uit Luxemburg is de weg kwijt, de EU is gewoon een zooitje, een goede journalist zou best eens alles boven water kunnen krijgen, of zijn ze allemaal al omgekocht.!!
Wardje op 14-09-2017 23:51

'Ambtenaar'. @Qromwel op 14-09-2017 14:12 Op de radio werd eenzelfde opmerking als jij maakt geriposteerd met: dat Juncker dat niet was, dat de Voorzitter sinds enige tijd wordt gekozen (door het parlement?). Het zal geweest zijn in Struikelblokken, ik bedoel Standpunt.nl op radio 1 op de dag dat hij uitsprak waarvoor ze - bij mijn voorlopige weten - geen betere naam hebben gevonden dan State of the Union.
AEO op 15-09-2017 00:46

Even off topic. Zojuist maakt de Japanse tv melding van weer een Noord Koreaanse raket, die over Japan vloog en in de Pacific Ocean neergekomen is. Het is nu 00:45 Nederlandse tijd. De raket kwam in zee terecht op bijna 2000 km voorbij Japan.

mientjei op 15-09-2017 02:12

@ Jerommeke op  15 06  De vrede is zo broos als glas, dat kan alleen maar een hoop scherven beloven

er schuilt een grote dichter in u   proost

Qromwel op 15-09-2017 09:19
Wardje op 14-09-2017 23:51: Hij wordt bij absolute meerderheid door het Europarlement gekozen. Vreemd dat men aan deze ---- de voorkeur geeft. Alhoewel, zijn er wel eens meer kandidaten? Voor mij houdt dit in dat wij Nederlanders weinig meer in te brengen hebben dan lege briefjes. Wij hebben Zelf onze souvereiniteit te grabbel gegooid. Leve de democratie. Langs dezelfde democratische weg komen we er nooit meer van af. Er zal dus iets anders moeten gebeuren!!
Qromwel op 15-09-2017 09:42

Wardje op 14-09-2017 23:51: Ik zit fout, verwarde Junckers functie met die van secretaris-generaal van de Europese Commissie. Maar zou het niet meer voor de hand gelegen hebben als Donald Tusk zijn speech afgestoken zou hebben?

Frank op 15-09-2017 09:57

En waarom wil Jucker dit? Waarom wil hij graag burgeroorlogen? Waarom wil hij graag miljoenen Afrikanen naar Europa? Waarom wil hij dat allemaal? 

Wardje op 15-09-2017 12:24

Bijstandsuitkeringen waren voor binnenkomende niet-nederlanders uit EU-landen niet zomaar te krijgen. Aanvragers werden ontmoedigd door eisen, o.a. lange termijn van eerder verblijf. Ik heb geen idee of dat intussen is veranderd. En helemaal niet hoe dat dan zit met 'vluchtelingen' van buiten de EU die wel een status hebben gekregen als aanvrager van asyl.

Tom op 15-09-2017 16:58

We hebben niks te maken met wat Juncker wil, dit rare ventje is door geen enkele bevolkingsgroep gekozen. De nepmacht die hij zich toegeëigend heeft zal hem en de zijne deerlijk opbreken zodra het volk het niet meer accepteert.

Nog een fijne dag verder. 

Wardje op 15-09-2017 21:32

Juncker is gekozen. @Tom op 15-09-2017 16:58.  Gekozen door het Europees Parlement. Die leden zijn weer door de bevolkingen van de lidstaten gekozen, rechtstreeks. Formeel klopt dat wel allemaal. Eerst was hij aangewezen door de regeringsleiders.  Daarna is hij door de mangel gehaald (niet genoeg natuurlijk)  door de parlementsleden en verkozen. Eén van zijn uitspraken: “Ik kan geen illusies over de EU verliezen, want ik heb er geen meer”.     https://www.nrc.nl/nieuws/2014/07/15/juncker-door-europarlement-gekozen-tot-eu-commissiechef-a1423723

Oma op 17-09-2017 03:29

@Marco Huybrechts op 14-09-2017 17:31: dat zou een ideaal scenario zijn als.......dat eu-gedrocht het algemeen welzijn van de europeanen als prioriteit hád, dat is echter by far niet het geval. Meer dan bewijs genoeg dat genocide op de europeanen en vernietiging van europa de doelstelling is.

Wat  juncker (en uiteraard  merkel) nu poogt te doen is de macht, die eu reeds in de klauwen hééft door het ESM, te legaliseren en zo door de strot van al de europeanen te duwen.

ESM betekende al onaantastbaarheid: geen énkele rechtbank ter wereld is bevoegd om de onverkozen eu-dictators aan te klagen of te vervolgen, ESM betekende al het ontnemen van de soevereiniteit van élke lidstaat, verkapte staatsgrepen en de mogelijkheid om straffeloos elke schatkist te plunderen, ESM betekende het naar zich toetrekken van de politieke macht van de nationale parlementen die geen zeggenschap meer hebben, 'centraliseren' van macht...het eu-rookgordijn: 'adviesorgaan dat geen wetten kan verplichten, alleen richtlijnen geven' is geniepig en in het geheim uitgegroeid tot een (illegaal, niet verkozen!) monster dat wetten verplicht en sancties van miljoenen oplegt, mede doordat de nationale politiek omgekocht wordt zodat ze hun autochtone bevolking kunnen beroven/verarmen om eigen zakken te vullen en in ruil eu mogen gebruiken om zich achter te verschuilen voor 'onpopulaire, noodzakelijke' maatregelen, wetten die eu nog steeds niet kan verplichten.

Heeft niemand zich afgevraagd waarom door de jaren heen telkens de leugen opdoemde dat iets 'moest' van europa? Dat eu iets 'oplegde'? Dat een wét werd verplicht door eu terwijl er werd beweerd dat eu enkel een adviesorgaan was dat geen wetten kon afdwingen of opleggen? Wel, nu zien ze hun kans schoon: het onwetende gepeupel heeft door herhaling van deze leugen en manipulatie aanvaard dat eu wetten kán opleggen dus wordt ESM, dat geniepig al in voege trad, nu gelegaliseerd en komen ze in de openbaarheid ermee.

Oma op 17-09-2017 03:38

@Wardje: ik, als Bélgische heb nog nooit gekozen voor gelijk wélke europarlementariër...of voor de europese grondwet of om in eu te blijven of niet....de Belgische bevolking wordt niks gevraagd! Dus dat het europees parlement zou verkozen zijn door de bevolkingen van de lidstaten klopt niet.In belziek zijn het de grootste politieke losers, de afdankers, de onbekwamen en corrupten die eerst nationaal de boel verzieken en dan verder gaan graaien in eu, zoals  verhofstadt, thyssen en nog veel van die wetstraat ...

Tom op 18-09-2017 10:29

@Wardje, in Nederland zijn twee referenda gehouden ten aanzien van de EU en de macht die ze zich ongeveaagd steeds verder toe-eigenen welke beide door de bevolking ruim afgewezen maar door de politiek gewoon doorgevoerd.

guy53 op 20-09-2017 06:20

Juncker EC President? State of the Union? Juncker is slechts Voorzitter v/e Commissie (de EC), qua bevoegdheden totaal niet te vergelijken met 'n president en evenmin qua mandaat. Hebt U Juncker rechtstreeks gekozen, heeft hij op verkiezingstoernee rondgetoerd, zoals Trump en Macron, andere kandidaten verslaand? De man is 'n ambtenaar, nota bene 'n zatte, lijdend a/e permanent delirium tremens. De 1ste "President" v/d EU was de grootste grijze muis ooit, Van Rompuij, opgevolgd door de op 1 na grootste, Tusk. Ook deze functie is 'n compleet wangedrocht. Kissinger schamperde 'ns: Als ik met 't Brusselse Witte Huis wil spreken, wie moet ik dan in Godsnaam bellen? Antwoord: Bel Berlijn! Zo liggen de verhoudingen, 72 jaar na 1945. Er zullen nog wel meer EC Voorzitters uit Luxemburg komen. Ministaatje ligt keurig tussen Duitsland en Frankrijk en inwoners spreken zowel Duits als Frans. Heel dom van Den Haag destijds om niet in staat te zijn geweest de zuidelijke (inclusief 't Groothertogdom) en noordelijke Nederlanden bij elkaar te houden. Nu ligt NL te noordelijk en tellen we niet mee.

Commentaar
Jouw naam/bijnaam
Website url
E-mail
Je Punt profiel
Hou mij op de hoogte
Ik wil op de hoogte gehouden worden
Dit is een verplicht veld
Laatste Reacties

Rubrieken
Site Info
Email adres Administrator:
xandernieuws@gmail.com
 
Email adres Moderator:
modxnieuws@gmail.com
 
Overnemen eigen artikelen (in blauw en rood onder Headlines) alleen met toestemming.

Reacties, tips en opmerkingen worden erg gewaardeerd en altijd gelezen, maar vanwege het zeer grote aantal ben ik helaas niet in staat om (tijdig) op alle emails te reageren. Graag hiervoor uw begrip!

Privacy Bescherming:
 
Indien u Xandernieuws, dat bij Mijndomein is ondergebracht, leest en reageert op de Xandernieuws forums, doet u dat vrijwillig en is uw IP adres en emailadres- indien u dat vermeldt - bekend en wordt opgeslagen. Ook uw (nick) naam waaronder u post wordt opgeslagen. Xandernieuws zal uw gegevens nooit aan derden doorgeven. Indien u zich opgeeft voor het ontvangen van de nieuwe artikelen per email, zal Xandernieuws ook die gegevens nooit aan derden geven. We houden uw gegevens privé, tenzij de wet of rechterlijke macht ons dwingt uw gegevens aan hen te verstrekken. Datalekken in het systeem vallen onder de verantwoordelijkheid van Mijn Domein.Domeinregistratie en hosting via mijndomein.nl