HeadlinesActuele Discussies

 

Abonneren

Abonneer je nu voor nieuwe artikelen op deze website!

Islamisering: LIDL verwijdert christelijke kruizen van verpakking Grieks product

‘Diversiteit’ anno 2017: christelijke kruizen worden langzaam maar zeker uit het openbare leven verwijderd, zelfs van verpakkingen van producten, volgens velen enkel om de volgelingen van één specifieke intolerante religieuze haatideologie niet op hun teentjes te trappen. (2)

In België en Duitsland is onder consumenten de nodige ophef ontstaan over een ook in Nederland verkocht product van de supermarktketen LIDL. Op de verpakking van ‘Eridanous’, een Gyros maaltijd, staat een foto van het beroemde Griekse eiland Santorini. zijn de christelijke kruizen van een orthodoxe kerk weggeshopt. Volgens LIDL werd dat gedaan om ‘religieus neutraal’ te zijn, maar iedereen weet dat dit de standaard smoes is om te verhullen dat hiermee een knieval wordt gedaan aan moslimklanten die zich wel eens ‘gekwetst’ zouden kunnen voelen. Het is daarom niets anders dan een nieuwe stap in de onderwerping van de samenleving aan de islam.

 

De Belgische tak van RTL berichtte als eerst over de verontwaardiging van tal van mensen, nadat het een klant die een ‘Eridanous’ product had gekocht was opgevallen dat de typerende kruizen van de met blauwe koepels versierde kerk op Santorini zijn verwijderd.

Navraag bij LIDL kwam RTL op de bekende kulreden ‘religieuze neutraliteit’ te staan. ‘Wij vermijden het gebruik van religieuze symbolen, omdat wij geen religieuze overtuigingen willen uitsluiten. Wij zijn een onderneming die de diversiteit respecteert en dat verklaart het ontwerp van deze verpakking.’ Die term wordt zoals altijd enkel gebruikt om het verwijderen van christelijke symbolen uit de samenleving goed te praten.

‘Diversiteit’ anno 2017 = onderwerping aan islam

Echte diversiteit bestaat er natuurlijk uit dat de volgelingen van diverse religieuze en niet-religieuze overtuigingen er geen enkel probleem mee hebben om een product te kopen waar toevallig een christelijke kerk op staat afgebeeld. ‘Diversiteit’ in Europa anno 2017 is dan ook niets meer dan een misbruikte term om de volgelingen van één specifieke intolerante religieuze haatideologie niet voor het hoofd te stoten, namelijk de islam.

Tal van mensen hebben op Twitter en Facebook hun boosheid geuit. Helen: ‘Het orthodoxe christendom en Griekenland gaan al duizenden jaren samen. Het kruis staat zelfs op onze vlag. Miljoenen toeristen bezoeken ieder jaar Santorini, en die lijken geen enkel probleem met onze kerken te hebben.’

Gaan Griekse vlaggen in de toekomst ook ‘geshopt’ worden? Dat is niet ondenkbaar, aangezien een moslimorganisatie in Zwitserland enkele jaren geleden al pleitte voor het verwijderen van het witte kruis van de vlag van het land, omdat men dat ‘aanstootgevend’ vond.

‘Genoeg andere winkels waar ik mijn geld kan brengen’

Sommige consumenten zeggen het zo hoog op te nemen, dat ze niet langer bij de LIDL hun boodschappen zullen doen. Een greep uit de reacties:

‘Griekenland schudt het hoofd! Alsof een kerk zonder kruizen plotseling geen kerk meer is.’

‘LIDL, dat was het dan met mijn boodschappen bij jullie. Hoe kan men nu met zo’n fascistische ideologie aanpappen. Er zijn genoeg andere winkels waar ik mijn geld kan brengen. Bye.’

‘Een orthodoxe kerk op Santorini, maar zonder kruis. Dat is natuurlijk heel logisch. Laat de volgende keer bij de ‘Franse weken’ alstublieft ‘Saucisson pur porc’ (varkensworst) weg, want daardoor zouden aanhangers van deze ‘religie’ zich wel eens op hun teentjes getrapt kunnen voelen.’

‘Als men een kerk met een kruis afbeeldt, sluit men daarmee toch geen andere overtuiging uit. Beste LIDL team, wat is dit voor een argumentatie?! Men voelt zich toch niet ‘buitengesloten’ als men een gebouw van een andere religie op een foto (!) ziet?’

‘Ah, zo dus. Omdat LIDL neutraal is, laat men op moskeeën de halve maan staan, en mogen in de filialen wel hoofddoekdragers werken.’

‘Wat komt hierna? Verkoop van ritueel geslacht vlees en boerka’s?’

‘Zolang onze christelijke religie niet meer door LIDL gerespecteerd wordt, zal ik me daar niet meer laten zien. Tolerantie houdt op als de ene religie voor de andere moet wijken. Schaam jullie! Wat komt hierna? (Ritueel) geslacht vlees? Verkoop van boerka’s?’

LIDL België heeft inmiddels zijn verontschuldigingen aangeboden, en verklaard dat ‘het nooit de bedoeling is geweest om te shockeren.’ LIDL Duitsland heeft enkel schriftelijk gereageerd en gesteld dat de verpakking van producten om de zoveel tijd wijzigt, en ‘er geen kwade bedoelingen’ achter zitten. Een uitleg waarom specifiek het christelijke kruis werd verwijderd, terwijl ook gewoon de originele foto kon worden gebruikt, werd echter niet gegeven.

 

Xander

(1) Express
(2) Afbeelding: screenshot LIDL.DE via Express

 

Indien u wilt reageren op het forum.

 1. Geen hele woorden en/of zinnen in hoofdletters schrijven, wat als schreeuwen wordt gezien. Ook uw Nick name, max. 2 woorden, niet geheel in hoofdletters .Uw nickname mag geen naam zijn van een bekend publiek persoon. Uw posting wordt verwijderd.
 2. U kunt accenten aanbrengen middels max. 3 vetgedrukte woorden per posting, cursief of onderstreept.
 3. Posten in zwart op witte achtergrond.
 4. Holocaust ontkenning of het bagatelliseren ervan. Postings worden verwijderd.
 5. Onacceptabele postings, provocaties, schuttingtaal of bij persoonlijke aanvallen kunnen uw postings zonder mededeling worden verwijderd evenals bij de andere punten.  Niet op reageren.
 6. Lees de Siteregels  http://xandernieuws.punt.nl/content/2009/04/siteregels
 7. Lees de Disclaimer http://xandernieuws.punt.nl/content/2012/01/disclaimer
 8. Geen artikelen of postings van andere websites kopiëren en op dit forum plakken, dit i.v.m. auteursrechten en schadeclaims. Schrijf introductie en verwijs naar de URL van de betreffende website. Uitzondering Wikipedia daar kan het wel evenals Bijbelcitaten.
 9. Plaats geen hyperlinks maar de url van de website, i.v.m. de wet op de auteursrechten. Uitzondering Wikipedia en Bijbelcitaten. Op elk plaatje wat u bij uw naam plaatst zit auteursrechten op, ook al staat dat er niet bij vermeld. Zoek een plaatje dat vrij is van auteursrechten.
 10. Dit is een Nederlands forum. Engelse commentaren vertalen naar Nederlands
 11. U houdt één vaste nickname aan. Bij verandering van uw nickname ,maak daar melding van op het forum. Post u stelselmatig onder verschillende nicknames dan worden uw postings verwijderd.
 12. Gasten die gefocust zijn op het demoniseren van één bevolkingsgroep. Postings worden verwijderd.
 13. Het vermelden van persoonlijke informatie over een forumgast is niet toegestaan, posting wordt verwijderd. 
 14. Indien het topic niet over een bijbels thema gaat dan alle geloofsdiscussies op het geloofsforum.
 15. Postings van, naar en over gasten die hier niet meer posten worden verwijderd.

Allen: Er is hier een geblockte poster bekend onder de naam Elia , die onder uw naam wil  posten.

Plaats een email onder uw naam in het reactievenster, zodat uw naam niet oneigenlijk gebruikt wordt. Deze spammer kan wel uw naam gebruiken maar heeft geen weet van uw email. Het emailadres dat u gebruikt is niet zichtbaar op het forum. Postings zonder een email worden niet gepubliceerd.  Mvg. Mod.

Geloofsdiscussies naar Geloofsforum. Nodig uw gespekspartner uit om op het Geloofsforum   Ik Geloof... (Geloofsforum 31) verder te praten.

Reacties

Pagina12
Oma op 07-09-2017 16:51

@Hubo:

"Het lijkt me meer een kwestie van marketing in de commerciele consumptie maatschappij waarin we leven,dan onderwerping aan de Islam.Daarbij is kennelijk gekozen voor behoud van een herkenbaar beeldmerk zonder symbolen die door een grote doelgroep als ergernis verwekkend ervaren kunnen worden,waardoor het product minder verkoopbaar zou kunnen zijn.Daarbij hadden ze misschien beter meteen gewoon neutrale witte huisjes kunnen uitkiezen.Als christenen bij Lidl zouden klagen over een islamitische halve maan op verpakkingen zouden ze dat waarschijnlijk ook wel veranderen."

Natuurlijk is dat uit winstbejag dat de hielen van moslims gelikt worden of wat dacht je dan?! Lidl en andere verraders denken dat moslims al meerderheid van hun cliënteel uitmaakt terwijl ze nog niet eens aan 15% komen......en nogmaals: néén, waarom zouden onze eeuwenoude symbolen, onderdeel van onze geschiedkundige achtergrond moeten wijken, waarom zouden onze katholieke gelovigen opeens hun symbolen en godsdienstvrijheid moeten opgeven omdat onverdraagzamen met een politieke woestijnideologie weigeren respect te tonen voor onze maatschappij én onze gangbare Godsdienst waarin zij verkiezen te komen leven?!Hallooooo

Het feit dat er religieuze symbolen zoals de hoofddoek achter de kassa worden toegestaan in de lidl ontkracht vollédig en kristalhelder dat van hun drogreden 'neutraliteit' totaal geen spaander heel blijft, wél bewijst dit de schandelijke discriminatie tov onze katholieke/christelijke symbolen, pogen om onze identiteit te vernietigen!

Ik daag jou uit om als christen te gaan klagen over een islamitische halve maan op verpakkingen bij lidl om je van je illusie en waangedachte te genezen. Bewijs het dan maar eens!

Yoep op 07-09-2017 21:53

Mensen ga nu niet zo moeilijk doen, Lidl is overheid. Ga maar is kijken waar de producten uitbestaan dan zal je zien dat het voornamelijk uit geen eten bestaat en hoop e-nr's net als de plus en apie en deen. allemaal overheids tenten. Gaat bij een de prijs omhoog dan gaat het bij allemaal, word bij een de verpakking verkleind dan is dat ook weer bij allemaal. word het product vernieuwd dan weer bij allemaal. Suiker, vet, zout gehalte alleenmaal het zelfde. 

Jetsey op 08-09-2017 22:47

Ook carrefour heeft geen kruisjes op zijn griekse yoghurt en das al een tijd zo hoor

anora op 09-09-2017 22:21

Niet meer naar de Lidl gaan dus, we hóeven er niet te kopen. 

Gorghel op 10-09-2017 11:45

Wie let er nu op zo'n klein kruisje dat nauwelijks zichtbaar was? Lidl heeft vast klachten van moslims gekregen hierover. Niemand klaagt toch ook dat op die emmertjes Turkse Yoghurt, tekst in het Turks staat afgedrukt? Wie weet wat er allemaal op staat. Misschien wel een intolerante boodschap. Moet Lidl ook maar laten weghalen dan.

Gorghel op 10-09-2017 12:10

Ook Hindoes worden regelmatig het slachtoffer van beledigingen door bedrijven. Deze willen goedkoop aan publiciteit komen en plaatsen dan bijv. een fles bier in de hand van een Hindoegod, of drukken afbeeldingen van Hindoegoden af op slippers, onderbroeken, voetmatten enz. Men gebruikt symbolen van een religie zonder na te gaan of die religie het gebruik op die manier wel toestaat en of het wel of niet kwetsend is voor de gelovigen. Zoals zo'n rechter die het goed vond dat een seksclub de naam van de God Shiva mocht voeren. Zou het zijn eigen naam zijn of die van z'n vrouw, dan zou  hij het vast hebben afgekeurd.

In het geval van het weghalen van de kruis, straks zal een rechtbank het nog eens worden met een klachtenindiener dat de rechtszaal neutraal moet zijn en er op een Bijbel (waarop men de eed aflegt) geen kruis mag staan.

Dat Lidl godsdienstneutraal wil zijn is niet zo erg. Want het omgekeerde kan ook gebeuren, nl dat je straks allerlei producten krijgt met afbeeldingen van moskeeën en imams en minaretten en de zwarte Kaáaba steen erop. In dat geval kunnen en moeten ze het ook verbieden. Een pak yoghurt met daarop een afbeelding van de profeet Mo zou Lidl natuurlijk flink wat bedreigingen opleveren.

Gorghel op 10-09-2017 12:14

Btw, heeft Lidl (en de andere supermarkten) Melkunie en al die andere zuivelverkopers al gevraagd de afbeelding van de koe van die pakken melk en yoghurt te halen? Want de heilige Moeder Koe is een Godin in het Hindoeïsme. Moslims zouden dus geen Hindoe Godin in huis moeten halen.

Pagina12
Commentaar
Jouw naam/bijnaam
Website url
E-mail
Je Punt profiel
Hou mij op de hoogte
Ik wil op de hoogte gehouden worden
Dit is een verplicht veld
Laatste Reacties

Rubrieken
Site Info
Email adres Administrator:
xandernieuws@gmail.com
 
Email adres Moderator:
modxnieuws@gmail.com
 
Overnemen eigen artikelen (in blauw en rood onder Headlines) alleen met toestemming.

Reacties, tips en opmerkingen worden erg gewaardeerd en altijd gelezen, maar vanwege het zeer grote aantal ben ik helaas niet in staat om (tijdig) op alle emails te reageren. Graag hiervoor uw begrip!

Privacy Bescherming:
 
Indien u Xandernieuws, dat bij Mijndomein is ondergebracht, leest en reageert op de Xandernieuws forums, doet u dat vrijwillig en is uw IP adres en emailadres- indien u dat vermeldt - bekend en wordt opgeslagen. Ook uw (nick) naam waaronder u post wordt opgeslagen. Xandernieuws zal uw gegevens nooit aan derden doorgeven. Indien u zich opgeeft voor het ontvangen van de nieuwe artikelen per email, zal Xandernieuws ook die gegevens nooit aan derden geven. We houden uw gegevens privé, tenzij de wet of rechterlijke macht ons dwingt uw gegevens aan hen te verstrekken. Datalekken in het systeem vallen onder de verantwoordelijkheid van Mijn Domein.Domeinregistratie en hosting via mijndomein.nl