HeadlinesActuele Discussies

 

Abonneren

Abonneer je nu voor nieuwe artikelen op deze website!

Flashback 1994: President Clinton kondigde trots einde kernwapens Noord Korea aan

Andere, recente verdragen die eveneens kapitale blunders lijken te zijn: kernverdrag met Iran, associatieverdrag met Oekraïne, migrantenverdrag met Turkije

De kernproef die Noord Korea vanochtend uitvoerde duidt op een krachtige bom met een sterkte van 1 megaton, voldoende om een complete metropool in één klap totaal te vernietigen, of een half continent met een EMP voorgoed in het duister te hullen. (Afbeelding: (3)).

Kort nadat Noord Korea beelden vrijgaf waaruit zou moeten blijken dat het land een waterstofbom heeft gebouwd, zette het vanochtend die bewering kracht bij door een nieuwe kernproef uit te voeren, die de krachtigste van het regime ooit was. De aardbeving die de ondergrondse proef veroorzaakte was 10 x tot 20 x sterker dan die na de test van nog maar een jaar geleden (4), en duidt op een kernbom met een kracht van ongeveer 1 megaton – wat inderdaad een waterstofbom zou kunnen zijn die tot 100 x krachtiger was dan de bom die op Hiroshima werd gegooid. Terwijl de hele internationale gemeenschap Noord Korea voor de zoveelste keer scherp veroordeelt, blikken we even terug naar 1994, toen president Bill Clinton trots een verdrag met Pyongyang aankondigde, dat volgens hem een einde zou maken aan het nucleaire programma van de Stalinistische dictatuur.

 

‘Ik wil graag iets zeggen over het raamwerk met Noord Korea dat ambassadeur Delucci vanochtend ondertekende,’ zei president Bill Clinton in 1994. ‘Dit is een goede deal voor de VS. Noord Korea zal zijn nucleaire programma bevriezen en daarna ontmantelen. Zuid Korea en andere bondgenoten zullen beter worden beschermd. De hele wereld zal veiliger zijn nu we de verspreiding van kernwapens vertragen.’

Kim Jong-ils Clinton was Hitlers Chamberlain

De president, die onder ede loog over zijn buitenechtelijke relaties en daar nog mee weg kwam ook, werd niet door iedereen toegejuicht. Richard Perle, destijds voorzitter van het Defense Policy Board, een burger-adviescommissie van het Pentagon, was zeer kritisch over Clintons beleid ten aanzien van Noord Korea. In 2003 noemde hij het raamwerk verdrag uit 1994 zelfs ‘afpersing’: ‘De basis structuur van de verhoudingen in het Raamwerk Verdrag is er een tussen een afperser en iemand die deze afpersers betaalt.’

Perle herinnerde Clinton eraan dat die in 1993 zelf nog had gezegd dat ‘we maar wat aan het doen zijn met Noord Korea, en we hen paaien met zwakke diplomatie.’ De voorzitter van de adviescommissie waarschuwde dat de toenmalige Noord Koreaanse dictator Kim Jong-il dat verdrag zou blijven uitbuiten om zijn nucleaire programma verder te ontwikkelen – precies wat er is gebeurd. (1)

Clintons slappe en eenzijdige overeenkomst met Noord Korea kan wel eens een net zo grove inschattingsfout blijken als het beruchte verdrag dat de Britse leider Neville Chamberlain met Adolf Hitler sloot. ‘Peace in our time!’ was zijn belofte – tot ongeveer een jaar later de Tweede Wereldoorlog uitbrak met de Nazi aanval op Polen.

Recente voorbeelden van verdragen die eveneens kapitale blunders lijken te zijn:

* President Obama’s kernverdrag met Iran, dat in ruil voor het opheffen van de sancties beloofde om zijn uraniumverrijking te stoppen. Alleen: de controle op de belangrijkste installaties mag Iran zélf uitvoeren (een typisch ‘wij van wc eend...’ geval). Ook mag Iran een groot aantal verrijkingscentrifuges die zogenaamd ‘buiten dienst’ werden gesteld, gewoon behouden.  Bovendien schond Iran dat verdrag al talloze malen door grote hoeveelheden wapens aan te schaffen en diverse, in het verdrag verboden testen uit te voeren met ballistische raketten.

* Het associatieverdrag met Oekraïne, dat door de Nederlanders in een referendum werd afgewezen, maar door het kabinet Rutte toch ondertekend werd, inclusief het storten van miljarden euro’s naar het totaal failliete land, iets waarvan Rutte had beloofd dat dit nooit zou gaan gebeuren. Ook betekent dit verdrag wel degelijk een opmaat naar het EU- en NAVO lidmaatschap, zoals het regime in Kiev trots aankondigde, en daarmee een sterk verhoogd risico op het uitbreken van een grote oorlog met Rusland.

* Het migrantenverdrag met Turkije. Zelden heeft de EU zich ooit zo laten belazeren als met dit nepverdrag. In ruil voor miljarden euro’s beloofde Ankara de migrantenstroom naar Europa te beteugelen. Dat gebeurde slechts tijdelijk. De Turkse dictator misbruikte het verdrag vervolgens om Europa bij tal van gelegenheden te chanteren, zodat de EU hem ongestoord een false-flag staatsgreep liet plegen, dat hij aangreep om zo’n 150.000 politieke tegenstanders op te pakken of te ontslaan. Bovendien bleek dat Erdogan geheime afspraken met bondskanselier Rutte en premier Rutte had gemaakt voor het opnemen van nog eens een half miljoen extra moslimmigranten in onze landen, bovenop de 5 miljoen die al aan Turkije waren beloofd, en die tussen nu en 2022 hierheen zullen komen.

Als beloning voor dit voor Europa extreem ongunstige verdrag hoeven 80 miljoen Turken geen visum meer aan te vragen om naar Europa te reizen. Nota bene diplomaten van de EU zelf karakteriseerden deze afspraken als een ‘grote gok’, ‘enorme fout’, ‘politiek bedrog’ en een ‘nachtmerrie’ die ‘de zelfvernietiging van Europa’ zal betekenen.

 

Xander

(1) Arutz 7
(2) Zero Hedge
(3) Afbeelding: NK News via Zero Hedge
(4) Ynet News

Zie ook o.a.:

2016:

12-08: Oekraïne probeert opnieuw namens NAVO oorlog met Rusland uit te lokken (/ 1000 Amerikaanse mariniers in Odessa voor ‘false flag’ operaties tegen Rusland)
26-07: Crisis Oekraïne: Backup-plan globalisten naar Derde Wereldoorlog
17-07: Erdogan maakt 5e colonne wakker: Turkse massa’s schreeuwen Allahu Akbar in steden Europa (/ Coup was ‘niet echt, maar lachwekkend theaterstuk’)
16-07: Was Turkse coup een false flag zodat Erdogan totale macht kan grijpen?
02-05: EU-diplomaten: Visumvrijheid Turken is nachtmerrie en zelfvernietiging van Europa’ (/ EU-diplomaten omschrijven Turkijedeal als grote gok, enorme fout en politiek bedrog)
14-04: Marine Le Pen: Duits-Nederlandse deal met Turkije is hoogverraad (/ Turkse president wil visumvrijheid misbruiken om honderdduizenden Koerden naar Europa te deporteren)
17-03: Details deal Merkel/Rutte met Turkije: Nog eens half miljoen moslims naar Duitsland en Nederland
17-03: Erdogan ontpopt zich al ware dictator, bestempelt  journalisten en leraren als terroristen (/ Europa doet hetzelfde met Erdogan als met Hitler, namelijk hem zoveel mogelijk ruimte en begrip geven)
11-03: (/ Associatieverdrag EU met Oekraïne kan preventieve Russische kernaanval op Europa uitlokken)
08-03: Top Brussel: Merkel dwingt EU te buigen voor islamofascistische politiestaat Turkije (/ Duitsland en Nederland scharen zich aan Turkse kant tegen de rest van de EU
19-02: ‘Wereld maakt zelfde fatale fout met Erdogan als met Hitler’
09-02: Gelekt document: Erdogan chanteert EU met migranten en eist € 30 miljard (/ Erdogan tegen EU-president Juncker: ‘Natuurlijk behandelen jullie mij als een prins!’)
29-01: (/ Geheime islamisering-afspraak EU met Turkije: 1 miljoen moslimmigranten komen in de volgende 5 jaar legaal naar Europa
05-01: Iran onthult honderden tunnels bomvol ballistische raketten (/ Nieuwste in ontwikkeling zijnde Iraanse raketten kunnen Amsterdam vernietigen)

2015:
29-11: EU zwicht voor chantage Erdogan, belooft islamofascistisch Turkije lidmaatschap (/ Migranteninvasie wordt Turkse invasie: Vanaf eind 2016 kan Erdogan legaal miljoenen nieuwe islamitische ‘staatsburgers’ naar Europa sturen)
26-11: VS erkent dat kernverdrag nooit is ondertekend door Iran en daarom niet bindend is
04-08: Obama gebruikt antisemitische argumenten bij verdedigen kerndeal Iran
26-07: Presidentskandidaat Mike Huckabee: Obama voert Israël naar de ovens
24-07: Krankzinnige details kerndeal: Iran mag zelf eigen installaties inspecteren (/ Minister Kerry waarschuwt Israël: Aanval op Iran zou enorme fout zijn, VS zou Iran kunnen verdedigen)
22-07: Tekst VN-resolutie bewijst dat Obama glashard loog over kerndeal met Iran
15-04: ‘Obama verzweeg illegale levering Noord Koreaanse raketdelen aan Iran (/ Meer bewijs dat Obama het Iraanse kernwapenprogramma doelbewust intact laat)

 

Indien u wilt reageren op het forum.

 1. Geen hele woorden en/of zinnen in hoofdletters schrijven, wat als schreeuwen wordt gezien. Ook uw Nick name, max. 2 woorden, niet geheel in hoofdletters .Uw nickname mag geen naam zijn van een bekend publiek persoon. Uw posting wordt verwijderd.
 2. U kunt accenten aanbrengen middels max. 3 vetgedrukte woorden per posting, cursief of onderstreept.
 3. Posten in zwart op witte achtergrond.
 4. Holocaust ontkenning of het bagatelliseren ervan. Postings worden verwijderd.
 5. Onacceptabele postings, provocaties, schuttingtaal of bij persoonlijke aanvallen kunnen uw postings zonder mededeling worden verwijderd evenals bij de andere punten.  Niet op reageren.
 6. Lees de Siteregels  http://xandernieuws.punt.nl/content/2009/04/siteregels
 7. Lees de Disclaimer http://xandernieuws.punt.nl/content/2012/01/disclaimer
 8. Geen artikelen of postings van andere websites kopiëren en op dit forum plakken, dit i.v.m. auteursrechten en schadeclaims. Schrijf introductie en verwijs naar de URL van de betreffende website. Uitzondering Wikipedia daar kan het wel evenals Bijbelcitaten.
 9. Plaats geen hyperlinks maar de url van de website, i.v.m. de wet op de auteursrechten. Uitzondering Wikipedia en Bijbelcitaten. Op elk plaatje wat u bij uw naam plaatst zit auteursrechten op, ook al staat dat er niet bij vermeld. Zoek een plaatje dat vrij is van auteursrechten.
 10. Dit is een Nederlands forum. Engelse commentaren vertalen naar Nederlands
 11. U houdt één vaste nickname aan. Bij verandering van uw nickname ,maak daar melding van op het forum. Post u stelselmatig onder verschillende nicknames dan worden uw postings verwijderd.
 12. Gasten die gefocust zijn op het demoniseren van één bevolkingsgroep. Postings worden verwijderd.
 13. Het vermelden van persoonlijke informatie over een forumgast is niet toegestaan, posting wordt verwijderd. 
 14. Indien het topic niet over een bijbels thema gaat dan alle geloofsdiscussies op het geloofsforum.
 15. Postings van, naar en over gasten die hier niet meer posten worden verwijderd.

Allen: Er is hier een geblockte poster bekend onder de naam Elia , die onder uw naam wil  posten.

Plaats een email onder uw naam in het reactievenster, zodat uw naam niet oneigenlijk gebruikt wordt. Deze spammer kan wel uw naam gebruiken maar heeft geen weet van uw email. Het emailadres dat u gebruikt is niet zichtbaar op het forum. Postings zonder een email worden niet gepubliceerd.  Mvg. Mod.

Geloofsdiscussies naar Geloofsforum. Nodig uw gespekspartner uit om op het Geloofsforum   Ik Geloof... (Geloofsforum 31) verder te praten.

Reacties

Pagina12
Ike op 04-09-2017 15:11

@Tabris op 04-09-2017 03:57

Natuurlijk is het een wreed regime en zou je alle wrede regimes kunnen omwerwerpen. Maar waar stopt dit. heel veel landen zullen de VS een wreed regime vinden. Mogen de VS dan een boycot gaan ondervinden na een slechte oogst?

Het gaat niet om gratis voedselhulp naar N Korea, maar om een handelsboycot en het blokkeren van het sturen van voedsel. Het is bekend dat Japan al verslagen was in de WWII toen de atoombommen werden gegooid. Is dat een bewijs dat de VS geen terughoudendheid heeft om ze te gebruiken en hoe wreed is dat?

Het is uiterst dom om in een gespannen situatie oefeningen te houden met beide legers zo dicht op elkaar en daarmeee geef je de moglijkheid dat er per ongeluk een oorlog word gestart waar een hele planeet last van krijgt.

Als je dan een oefening zou houden met B52's of F16's en F15's kan ik dat begrijpen, maar als je B1, B2 en F35's gaat gebruiken, dan ga je om een conflict vragen. Als er 1 uit koers raakt kan het heel erg mis gaan.Omdat een tegenpartij kan claimen dat ze niet wisten waar ze waren. Of als er 1 boven Noord Korea word neergeschoten, komt er ook een probleem van.

In mijn ogen is het een dom plan.In mijn ogen is het inderdaad te vergelijken met een kleuterschool. Je slaat niet iemand in elkaar omdat hij een grote mond heeft of laat zien dat hij een stuk houd heeft dat een bedreiging kan worden. Je slaat iemand pas in elkaar na de eerste klappe n lachend geincasseerd te hebben zoder schade en gewaarschuwd te hebben en dan haal je ongelofelijk uit.

In de VS kent men over het algemeen hun eigen geschiedenis niet goed, laat staan dat ze weten waar andere landen liggen of hun geschiedenis kennen.  De handel van wapens naar Taiwan is nooit gestopt. De installatie van het THAAD systeem en het Aegis systeem is net zo aggresief als het houden van oefeningen. Ik lag mij te barste om de Noord Koreaanse staatsomroep en ik lag mij ter barste om de NPO. Het is onzin. Alle leiders waar ook ter wereld, zijn de laatsten die van honger om zullen komen en over het algemeen worden ze ook zo min mogelijk afgeschoten door de vijanden omdat men bang is voor nog ergere reacties of ergere opvolgers. Wel proberen alle machtsblokken andere leiders af te zetten door het democratisch proces te ondermijnen.

De verkoop van de nieuwste wapens aan landen als SA is een diepe schande, maar alle landen staan te dringen om hun verkopen te sluiten.

Oma op 04-09-2017 18:07

Och mensen...al die monsterlijke politieke gedrochten spelen immers onder een hoedje met elkaar. Naar de buitenwereld toe bijten ze elkaars strot af, enkel om zand te strooien in de ogen van de hele wereldbevolking, die ze gebruiken als pionnen op hun speelpleintje, als experimentjes allerhande maar in wezen zijn het allemaal handen op een buik. Er worden immers aan de lopende band allerlei, geheime plannetjes gesmeed onderling om er het meeste profijt uit te halen voor zichzelf, ze wedijveren misschien zelfs wie het meest geloofwaardig zijn leugens kan verkopen aan de domme massa...een spel van manipulatie, van angst en paniek zaaien met hun bluf, intussen kunnen ze alle macht en poen verdelen onder elkaar. Je ziet het wel met al die flutverdragen, dikke leugens, enkel bedoeld om te misleiden en af te leiden van het werkelijke doel. Geen paniek tot het zover is en misschien ook nooit zover komt...

jpgleiden op 04-09-2017 18:46

amerika wil oorlog, want in azie groei de welvaart en dat wil onze vriend amerika niet. altijd amerika, die oorlog wilt

Comsol op 04-09-2017 21:04

 Beste jpgleiden, volgens mij wil noord korea het veeeeel liever! 

Een ander geluid op 04-09-2017 22:17

Ike op 04-09-2017 01:48

Op zijn zachtst gezegd: je geschiedenisles klopt niet helemaal !!!

Alléén in de Han-dynastie (206 v.Chr. - 220-n.Chr.) heeft een klein deel van Korea ongeveer 200 jaar deel uitgemaakt van China. Vanaf 1231 hebben de Mongolen het er 150 jaar voor het zeggen gehad. Verder is Korea grotendeels een onafhankelijk land geweest, waarin de Chinese invloed fluctueerde. Sinds 1871 breidde japan zijn invloed uit in Korea en later naar Mantsjoerije.

Dus jouw suggestie, dat Korea lange tijd deel van China uitmaakte klopt niet ! Niet teveel op Stalin vertrouwen, die man pikte landen in die niet tot Rusland behoorden en gaf gebieden weg die niet van hem waren. Verder heeft Stalin zich gedurende heel WO II niet druk gemaakt om de oorlog tegen Japan. Pas 1 week voor de capitulatie van Japan verklaarde hij Japan nog even snel de oorlog. Voor iemand die praktisch niets in de strijd tegen Japan gedaan heeft, heeft men Stalin veel te veel credits en invloed toegekend in Noord-Azië. Aan die enorme stommiteit hebben hebben we de deling van het Koreaanse schiereiland te danken.

Het grootste deel geschiedenis is Korea onafhankelijk van China en/of Japan geweest. Het is een homogeen volk met een eigen taal en cultuur, waar zowel Japan als China helemaal niets te zoeken hebben. Hun claim op Korea is net zo "legitiem" als de NL claim op Nederlands-Indië. Met andere woorden niet legitiem / onzin !!!

Jij zegt:

Het Westen heeft over de eeuwen altijd China willen bezetten om grondstoffen te plunderen

Mijn reactie: Onjuist !!!!

De enige, die grote delen van China langere tijd bezet heeft was Japan. De westerse mogendheden kwamen niet verder dan handelsconcessies en dat wat stadsstaatjes, zoals HongKong en Macao.

De enige, die zich een stuk van Mantsjoerije toegeëigend heeft en het nog steeds heeft is................. Rusland (Verdrag Aigun 1858).

Jij zegt:

Maar er zijn nog steeds erg veel boeren in Azie en zeker in Noord Korea die ons tot op het bot haten vanwege de geschiedenis en de propaganda van hun regering.

Mijn reactie:

Noord Koreanen hebben nooit te lijden gehad van het westen, alleen van Japan. Dat NK in de Koreaanse oorlog het een en ander om de oren kreeg was de schuld van hun eigen regime. Als die Zuid Korea niet binnen gevallen waren, hadden ze ook nooit die oorlog gehad. 

Jij zegt:

Voor vrede moet je afrekenen met de haat uit het verleden. Overal in Azie willen ze nog rekeningen vereffenen

Mijn reactie: 

Mocht dat zo zijn, dan kan ik me daar niet druk om maken. "Get over it" (laat het achter je), zouden ze in het Engels zeggen. Wij dragen de Spanjaarden hun uitbuiting van de Nederlanden en de 80-jarige oorlog ook niet na. Ook de Fransen maken we geen verwijten wegens Napoleon. Zelfs de Duitsers hoeven de fiets van opa niet meer terug te brengen. 

Een ander geluid op 04-09-2017 22:39

Robie op 03-09-2017 23:26

Jij zegt:

China kwam met het voorstel om geen jaarlijkse oefeningen meer te houden,een aantal troepen terug.(niet alles)

Mijn reactie:

Niet echt een voorstel van "gelijk oversteken"................. Houdt Noord Korea dan ook geen oefeningen meer.................. ????

Ieder land met een leger, houdt oefeningen. Niet alleen Zuid Korea / USA, maar ook Noord Korea.

Als Noord Korea het Zuiden niet binnen gevallen was, hadden ze ook nooit de USA aan hun grens gehad. Dat is een logisch gevolg van die oorlog en van het feit dat NK een leger heeft van 1 miljoen man...........

Ik heb China / Rusland nooit horen zeggen dat NK dan ook zijn leger zou moeten reduceren.  

Bij een Verdrag moet óók NK offers brengen. Willen ze dat niet, dan blijft alles lekker zoals het is. Inclusief die oefeningen !!!

Dat NK nu kernwapens heeft en misschien zelfs een waterstofbom, betekent dat een verdrag nu bijna onmogelijk wordt. Hoe ga je controleren of NK zich daaraan houdt........??  

Als de wereld, dankzij China, moet leren leven met de nieuwe kernmacht NK, dan moet China maar leren leven met Thaad in ZK. Voor iedere nieuwe proef van NK een paar batterijen Thaad erbij in het Zuiden  !!!

Tabris op 05-09-2017 04:04

Ike op 04-09-2017 15:11

"heel veel landen zullen de VS een wreed regime vinden."

Tsjonge jonge, daarom is de USA door de jaren heen het meest populaire immigratieland. Die immigranten vinden hun leiders niet wreed genoeg en gaan daarom naar Amerika. Dat is logisch toch?

Het is bekend dat Japan al verslagen was in de WWII toen de atoombommen werden gegooid.

Je kent je history weer niet, de Amerikaanse president Harry S. Truman, vraagt om onvoorwaardelijke overgave op de Potsdam-conferentie, ontmoedigd door de Japanse reactie heeft hij de beslissing genomen om de atoombom te gebruiken om de oorlog sneller te beëindigen Dit om te voorkomen dat wat hij voorspelde een veel groter verlies van leven zou zijn wanneer de Verenigde Staten een invasie op het Japanse vasteland zouden uitvoeren. Nu waren er een paar honderd duizend dooie vergeleken met een invasie zouden het er miljoenen geweest zijn. Wat is wreder???

"Het is uiterst dom om in een gespannen situatie oefeningen te houden met beide legers zo dicht op elkaar en daarmeee geef je de moglijkheid dat er per ongeluk een oorlog word gestart waar een hele planeet last van krijgt."

Die oorlog komt er op den duur toch. De NK elite moet het vijandsbeeld op de USA blijven behouden om te voorkomen dat het volk door hun miserabele omstandigheden zich op hun richten. Hoe eerder die oorlog er komt hoe minder de planeet daar last van krijgt.

"Als je dan een oefening zou houden met B52's of F16's en F15's kan ik dat begrijpen, maar als je B1, B2 en F35's gaat gebruiken, dan ga je om een conflict vragen."

Ik denk eerder dat het andersom is, zodra NK inziet dat ze zich niet tegen B1 B2 en F35 kunnen verdedigen dan houden ze zich eerder koest.

"De installatie van het THAAD systeem en het Aegis systeem is net zo aggresief als het houden van oefeningen."

Een puur verdedigings systeem instellen is een daad van agressie? Die logica snap ik toch echt niet vooral niet wanneer je met een onbetrouwbare manische psychopaat te maken heb. Dan stel je jezelf toch wel aan de ultieme chantage bloot als je geen verdediging instelt.

"Je slaat niet iemand in elkaar omdat hij een grote mond heeft of laat zien dat hij een stuk houd heeft dat een bedreiging kan worden."

Dat stuk "houd" is al lang geen hout meer, maar een zeer dodelijk wapen in de handen van een zeer paranoide en psychopatisch regime dat duidelijk aangeeft wat het met de USA wilt doen. Het is een concrete bedreiging, niet een die zich nog moet ontwikkelen. Je hoeft inderdaad in eerste instantie niet heel dat land in elkaar te slaan, maar je moet die maniakken wel hun wapens afpakken. Goedschiks is mislukt, dus dan maar kwaadschiks.

"Je slaat iemand pas in elkaar na de eerste klappe n lachend geincasseerd te hebben zoder schade en gewaarschuwd te hebben en dan haal je ongelofelijk uit."

Ja jong, jij gaat lachend een atoombom(men) incasseren? Zonder schade? Hoe onverantwoordelijk zou de Amerikaanse regering voor hun volk wel niet zijn als ze jou advies gingen volgen. Een atoombom gaat af boven San Francisco en als tegen antwoord trekken we een blik komieken open om het volk maar te laten lachen. En jij durft mij dom te noemen.

"De handel van wapens naar Taiwan is nooit gestopt."

Weer lekker op de Amerikanen afgeven en met twee maten meten. Is de Duitse, Nederlandse, Belgische, Franse, Italiaanse, Russische, Chinese om er maar een paar te noemen, wapenhandel ooit gestopt? Wees niet zo hypocriet.

Je blinde Amerika haat zorgt er voor dat je niet meer objectief kan nadenken en alle feiten zodanig verdraaid dat de USA altijd in een slecht daglicht geteld wordt. Je hebt nog nooit iets positiefs over dat land gezecht. 

Je raaskalt er maar wat op los en brengt pseudo feiten met insinuaties naar voren die de doelstelling hebben om in je lezer ook een haat voor Amerika te bewerkstelligen. Dat is je ware doel en sommige simpele sukkels hier trappen er in.

Ike op 05-09-2017 08:48

@Een ander geluid op 04-09-2017 22:17

Weer lees jij de officiele geschiedenisboekjes van het Westen. De Koreanse boeren werden uitgebuit door hun elite en functioneerden als lijfeigenen. Het klopt dat Rusland Mantjoerije inpikte. Maar daar houd de juisteheid van jou betoog ook op. Er klopt m.i. helemaal niks van. Geschiedenis is op vele mogelijkheden te verklaren en uit te leggen. Totdat de laatste brief is gevonden zal er over gediscuseerd worden.

China, India en Europa en ook de VS bestonden uit vele staten en oorspronkelijk uit stadsstaatjes. ;) Door de boxeroorlogen en de handelsoorlogen met China verkregen buitenlandse mogendheden steden waaruit zij handel konden drijven en verscheepten zij hun drugs. 

Als je terug in de tijd zou gaan en zou zeggen ' laten we teruggaan naar het Holland zoals het was rond 2000 voor Christus' was Nederland maar een smalle strook land dat telkens overspoeld werd en waren wij moerasbewoners en de Friezen terpbewoners en was er eigenlijk helemaal geen Nederland'  China bestond wel, maar de volkeren die verloren van de Han zijn langzaam aan verdreven naar de uithoeken van het rijk. Dit gebeuren heeft zich over de tijd met vele landen voorgedaan. In vele landen vochten stadhouders, hertogen, prinsen, koningen etc. allemaal met elkaar en trouwden ze met elkaar tot het niveau van inteelt en ze nog meer met elkaar vochten of uitstierfen.

Je kan ook een betoog gaan houden, hoe Nederland maar slechts een paar decennia jaar bestaat op basis van de huidige provincies. Ook dat kan veranderen als we allemaal tot 1 Europa horen en de grenzen van de staten en provincies worden verschoven of anders getrokken, omdat de politiek dit zo beslist........

Ga eens wat lezen, Romein, Habsburger, Franzoos, Spanjaard, Fries of  ...... En voor velen maakt het tot op de dag van vandaag wel wat uit tot welk volk ze behoren, of welk geloof behoren of hebben behoord en ook dit is een dynamisch gebeuren.

Het probleem ligt met name bij religies, die verklaren dat de voortzetting van de religie altijd word geerft volgens de lijn van de vader of moeder.................

Ik vraag mij steeds meer af of jij wel een Nederlander bent..... LOL 

Ike op 05-09-2017 08:55

@Een ander geluid op 04-09-2017 22:39

Als China moet leren leven met een Thaad en Aegis systeem voor de deur, zal de VS en Europa moeten leren leven met onderzeeers van NK en China met kernkoppen voor de kust  Of moeten de NATO leren leven met tegenstanders met supersonische torpedo's en hypersonische kernraketten. Oh, wacht even, daar is het allemaal om te doen en dat wil men niet..................

En voor de goede orde. Ik vind ook dat alle kernwapens de wereld uit zouden moeten en ben ook bekend met alle problemen die dan volgen. Het probleem is onoplosbaar zonder oorlog en met een oorlog kunnen wij allemaal verdwijnen.....

Een ander geluid op 05-09-2017 17:39

Ike op 05-09-2017 08:48

Volgens jou klopt er nooit iets van een gefundeerde opinie die het niet met je eens is, maar het "waarom" gebaseerd op feiten en een onderbouwing van jouw zijde blijven altijd uit. Bij gebrek aan goede argumenten lijkt me !!!

Een ander geluid op 05-09-2017 18:01

Ike op 05-09-2017 08:55

Jij zegt:

Als China moet leren leven met een Thaad en Aegis systeem voor de deur, zal de VS en Europa moeten leren leven met onderzeeers van NK en China met kernkoppen voor de kust  Of moeten de NATO leren leven met tegenstanders met supersonische torpedo's en hypersonische kernraketten. 

Mijn reactie:

Behalve die NK onderzeeërs met kernraketten, zijn alle andere zaken al realiteit !!! Europa en de USA leven al geruime tijd met de wetenschap dat er Russische en Chinese onderzeeërs met kernkoppen voor de kust liggen. Omgekeerd natuurlijk ook. Rusland heeft al hypersonische (kern)raketten. USA en Navo zullen er wel niet voor onderdoen, hoop ik. Dus iedereen leeft al in en met de wereld die jij schetst. Het blijft een wedloop over en weer van systemen en anti-systemen (zoals Thaad, Aegis enz.). Ik slaap er géén minuut minder om ! Ook niet als Noord Korea zijn onderzeeërs voor onze kust stationeert. 

Een wereld zonder wapens en vooral kernwapens zou mooi zijn, maar dan zal er wereldwijd eerst iets in het diepere wezen van mensen en machthebbers moeten veranderen. Er zal wederzijds vertrouwen moeten zijn en een hele goede controle................... Zaken die ik allemaal zo 1-2-3 niet zie gebeuren. Tot die tijd geldt het adagium van Plato en Flavius Vegetius Renatus: wie vrede wil, zal zich moeten voorbereiden op oorlog. Daar pak ik vanavond een wijntje op. Proost !

Een ander geluid op 05-09-2017 18:11

Tabris op 05-09-2017 04:04

Uw reactie op Ike (04-09-2017 15:11) heeft u uitstekend verwoord !!! Chapeau en complimenten. 

In uw slot-alinea trekt u ook de enig juiste conclusie. Discussie met deze persoon doet mij steeds denken aan het spreekwoord: "Paarlen voor de zwijnen werpen". 

Ike op 05-09-2017 20:22

@Tabris en Een ander geluid op 05-09-2017

Nogmaals maar een keer wat parels voor de zwijnen gooien;

Als jullie voor een voordeur van iemand die jullie haten en waartegen jullie willen dat jullie omgeving harde actie neemt, gaan oefenen met zwaarden, bijlen en messen om volgens juliiezelf jullie te kunnen voorbereiden op en geval van aggresie van jullie buren, kunnen jullie of een arrestatie verwachten of een gevecht met deze wapens.

Ga nu eens de schaal vergroten en oefenen en je beste en ergste wapens bij een land plaatsen dat niet je buurland is, maar waarvan je vind dat zij hun systeem moeten veranderen. Vind je dan niet dat je de kans op een treffen verhoogt en gewoon een conflict zit uit te lokken?

Nu verwacht ik een reactie van jullie als 'precies, dat is wat NK doet' Maar dat is het punt juist. Waarom vind dit gedonder net voor een BRICS samenzijn plaats? Denken jullie dat door het gedrag van jullie Oen, de BRICS landen zullen zeggen; 'sluit je alsjeblieft bij ons aan'.

Of lijkt het er toch niet iets meer op dat de VS sancties wil tegen Rusland en China vanwege de handel met NK en dat ze daarmee wil dat

iedereen achter de VS komt staan en de USD steunt , afneemt en finacieerd en de vrijhandelsverdragen op de voorwaarden van de VS accepteerd,  De verdragen die bij elkaar gelobby'ed zijn en gekocht door multinationals en het Neo Con blok?

Of stel ik nu alweer de verkeerde vragen op basis van de feitelijke voorstellen en gebeurtenissen? Willen jullie het gewoon niet begrijpen? Kan ik beter die parels investeren in een tegenstrategie?

LOL  Word gewoon eens wakker. Ik slaap ook heel goed, dat is het probleem niet.....

Tabris op 06-09-2017 00:44

@Ike op 05-09-2017 20:22

Let's agree to disagree en we zetten er een punt achter. Wat ik, jij of ieder ander denk zal wat ooit de uitkomst betreft toch niet veranderen. Wij zijn echt niet belangrijk genoeg om invloed daarop te hebben.

Eigenlijk is het tijdverspilling wat we hier doen. Als het komt dan komt het en in de tussentijd kunnen we beter zonder angst van het leven genieten.

Proost.

Grisjka Nowych op 28-09-2017 11:53

@Tabris op 04-09-2017 03:57

Het is bekend dat Japan de oorlog in de Pacific niet meer kon winnen toen de atoombommen werden gegooid.

Door inzet van Kamikaze-aanvallen kon het aangeschoten Japan echter zijn doodstrijd nog jaren rekken.

Het zou voor de moraal van de Amerikanen desastreus zijn geweest indien zij geconfrontreerd werden met de gigantische schade en leed, die deze Kamikazes aanrichtten.

Het aantal gekelderde oorlogsschepen en slachtoffers konden de Amerikanen onmogelijk vervangen.

Dank zij Hiroshima en Nagasaki bleven miljoenen Japanse burgerslachtoffers en ontelbare Amerikaanse militairen gespaard.

De meest bloedige war of utricion was vermeden!

Wardje op 28-09-2017 16:52

Grisjka Nowych op 28-09-2017 11:53   De regering van de VS had - weinig bekend : - met conventionele bommen al grotere aantallen Japanse burgerslachtoffers gemaakt  en steden getroffen dan met de twee atoombommen. Ik zou willen dat ik de bron  hiervoor gelijk kon aangeven want het verdient wijdere bekendheid. Japan lág al op zijn knieën en de bereidheid tot afgedwongen kamikaze-acties was kleiner dan algemeen aangenomen. Ook al.

Wardje op 28-09-2017 17:00

Was Hiroshima nodig?  Japan hád al volledige militaire overgave aangeboden en bijna compleet voldaan aan alle geallieerde eisen. http://www.ihr.org/jhr/v16/v16n3p-4_Weber.html

Ike op 28-09-2017 18:39

@Wardje op 08-09-2017

De VS had met brandbommen al heel veel schade gemaakt en wellicht meer slachtoffers. Ik denk niet dat het nodig was voor Japan, maar in hun ogen wel voor de strijd tegen het communisme en voor het MIC om te laten zien dat de VS zwaardere wapens had. Voor de Russen en Chinese communisten was het een reclame. Zij wilden deze bommen daarna ook.

Wardje op 28-09-2017 23:53

Ike op 28-09-2017 18:39.  Hirosjima nódig? Strategisch van nul waarde maar nodig voor het image en om spierballen te tonen? Honderdduizend slachtoffers? Da's erger dan Macchiavelli .

Wardje op 29-09-2017 00:34

@Ike. Eisenhower laat in zijn memoires van 1963 blijken dat hij het abslouut niet eens was met het besluit voor de atoombommen op Hiroshima en Nagasaki.

Ike op 29-09-2017 01:47

@Wardje op 29-09-2017 00:34

Dat geloof ik ook en hij moest Truman ook niet. Eisenhower en wij kunnen wel zeggen dat het walgelijk was dat Truman de bommen liet gooien, maar we weten ook nooit echt wat er is gebeurd dat niet in de geschiedenisboeken is gepubliceerd. Hoeveel burgers en soldateñ van beide partijen waren er gedood zonder deze bommen? Waarom hebben Truman en zijn adviseurs deze beslissing genomen? Is het waar dat Eisenhower in Korea atoombommen wilde gebruiken? In hoeverre klopte de memoires? Hoe was de geschiedenis verlopen zonder het gooien van deze bommen? Dan krijgen we ook een hele discussie of het gebruik van brandbommen op burgers niet ook een oorlogsmisdaad was en of het bombarderen van Dresden door Bomber Harris ook geen oorlogsmisdaad was. Oorlog is altijd een misdaad in mijn ogen. Maar kan je vrede behouden en naar de pijpen dansen van dictators als alternatief van oorlog?

Ik geloof dat Eisenhower werkelijk geloofde dat hij goed deed. Maar ook hij reageerde op basis van de informatie die hij kreeg van zijn adviseurs en geheime dienst. De Dulles broers controleerden Buitenlandze zaken en de OSS/CIA. Hij wantrouwde terecht zijn adviseurs, maar had hij het beter kunnen doen of was hij dan vroeger dood gegaan? Als Eisenhower gelijk had, heeftde WWIi niks veranderd aan de topvan het systeem en worden we misschien wel geregeerd door fascisten, die om aan de macht te blijven met gemak volkeren uitmoorden. En zelfs dan was Eisenhower ook maar een pion op het schaakbord, die net zo bereid was om volkeren uit te moorden om eigen doden te vermijden.

wardje op 29-09-2017 16:11

Ike op 29-09-2017 01:47.  Ik ben met je eens natuurlijk dat je er niet van uit kan gaan dat memoires feiten altijd goed weergeven. Maar het staat buiten kijf dat Ike (E.) beweert in zijn memoires dat hij tegen gebruik van de bom was. Maar bovendien: hij geeft ook heel duidelijk aan dat het niet nodig was geweest. Ik had een tevoren al andere reactie gepost die , mogelijk door VPN, niet is doorgekomen. Daar blijkt met bronopgave uit dat hij in die mening - indertijd al - werd gedeeld door tal van mensen die het konden weten. Ik meen oa de chef-staf. Deep state en de beperkte mogelijkheden van een president van de VS-in-de-huidige-tijd zijn niet van gisteren! Dat zij gezegd om Ike het voordeel van de twijfel te geven, dat hij namelijk door een of andere dwang niet van zjin veto-recht gebruik heeft kunnen maken.  Ik had vroeger zijn memoires ter beschikking. In de aangegeven bron is het citaat te kort om erachter te komen hoe de situatie volgens zijn voorstelling precies is geweest, helaas. Dat Eisenhower geloofde dat hij geod deed, is gaat voor 1963 in ieder geval aanwijsbaar niet op. 

wardje op 29-09-2017 16:24

Ike2. Ik had niet paraat dat Eisenhower pas later president werd. Is het begrip militair-industrieel-congressional-complex niet van hem afkomstig? Over je andere opmerkingen: oorlog is niet altijd een misdaad maar brengt wel (bijna altijd) misdaden met zich mee. En nog een heleboel andere vreselijkheden en erge gevolgen. Dat is waarom JPM van der Ploeg zei dat een oorlog uitlokken of zonder noodzaak beginnen, na haat voor God, de ergste zonde is die je je kan denken. Oorlog schijnt wel goed te zijn voor de economie, ja. Overigens wat betreft  oorlogsmisdaden: Assad heeft in een recenter interview dan met de nederlandse journalist, de verantwoordelijkheid voor wandaden van Syrische zijde erkend. Maar ook aangegeven dat daders vervolgd werden en niet zelden met de dood bestraft.  'Bomber Harris' zal zijn bijnaam niet voor niks hebben gekregen. Maar wat Churchill allemaal letterlijk over Duitsland heeft laten afkomen, was zelfs hém te gortig.

wardje op 29-09-2017 16:27

Radio 1.  Hoor net tussen neus en lippen: "Je bent ofwel gek of een psychopaat als je maar ook een positief puntje over Trump hebt te melden." Een zeldzaamheid , zo'n geluid op de MSM, maar toch. 16u35

wardje op 29-09-2017 16:28

MSM, radio. Sorry het moest zijn "op BNR"

Pagina12
Commentaar
Jouw naam/bijnaam
Website url
E-mail
Je Punt profiel
Hou mij op de hoogte
Ik wil op de hoogte gehouden worden
Dit is een verplicht veld
Laatste Reacties

Rubrieken
Site Info
Email adres Administrator:
xandernieuws@gmail.com
 
Email adres Moderator:
modxnieuws@gmail.com
 
Overnemen eigen artikelen (in blauw en rood onder Headlines) alleen met toestemming.

Reacties, tips en opmerkingen worden erg gewaardeerd en altijd gelezen, maar vanwege het zeer grote aantal ben ik helaas niet in staat om (tijdig) op alle emails te reageren. Graag hiervoor uw begrip!

Privacy Bescherming:
 
Indien u Xandernieuws, dat bij Mijndomein is ondergebracht, leest en reageert op de Xandernieuws forums, doet u dat vrijwillig en is uw IP adres en emailadres- indien u dat vermeldt - bekend en wordt opgeslagen. Ook uw (nick) naam waaronder u post wordt opgeslagen. Xandernieuws zal uw gegevens nooit aan derden doorgeven. Indien u zich opgeeft voor het ontvangen van de nieuwe artikelen per email, zal Xandernieuws ook die gegevens nooit aan derden geven. We houden uw gegevens privé, tenzij de wet of rechterlijke macht ons dwingt uw gegevens aan hen te verstrekken. Datalekken in het systeem vallen onder de verantwoordelijkheid van Mijn Domein.Domeinregistratie en hosting via mijndomein.nl