Headlines


Actuele Discussies

 

Abonneren

Abonneer je nu voor nieuwe artikelen op deze website!

Economen verwachten na Duitse verkiezingen financieel-economische megacrisis

Europa kan zwart gat dankzij ECB en EU niet meer ontsnappen

Het kan ook 2020 worden, maar veel later niet meer. Voor nog langer uitstel is de terminale patiënt namelijk te ziek gemaakt.

‘Für ein Deutschland, in dem wir gut und gerne leben,’ was de slogan van de christendemocratische CDU, die onder leiding van bondskanselier Angela Merkel volgens de peilingen vandaag opnieuw met afstand de grootste partij zal blijven. Veel economen en analisten zijn het er echter over eens dat dit de laatste verkiezingen zijn in een voor de buitenwereld nog redelijk functionerend Duitsland. In uiterlijk de tweede helft van haar nieuwe termijn, dus vanaf 2020, is een financieel-economische megacrisis in de EU niet meer te vermijden. De jarenlang kunstmatig uitgestelde crash die onvermijdelijk gaat komen zal permanent een einde maken aan de welvarende en stabiele samenleving zoals we die nu kennen, en Europa dankzij Brussel, Berlijn, Parijs en de ECB in een generatielange crisis storten.

 

De realiteit: Duitsland letterlijk op instorten

In de statistieken gaat het nog zo goed met Duitsland, maar schijn bedriegt. Niet één Duits bedrijf staat nog in de top van de wereldranglijsten met best presterende ondernemingen. De ooit geroemde Duitse infrastructuur is op veel plaatsen weggezakt naar Derde Wereldniveau; duizenden bruggen, viaducten, weg- en spoortrajecten staan op instorten; vervanging en nieuwbouw duurt dankzij de extreem stroperige procedures vele (regelmatig zelfs tientallen) jaren. Op de Duitse autobahnen heerst een ‘Dauerstau’, en miljardenprojecten zoals het nieuwe vliegveld van Berlijn kampen met gigantische technische en financiële tegenslagen. Traag internet (15 mbit, ongeveer 20% van het Nederlandse gemiddelde) doet ook de online economie stokken.

‘Innovatie’ is een vrijwel onbekende term in de starre Duitse bedrijfscultuur, waardoor het land ook op dit gebied steeds verder achterop raakt. Tegelijkertijd worden honderden miljarden euro’s kapitaal vernietigd door het sluiten van kern-, olie- en gascentrales, en het omschakelen op onbetrouwbare en onbewezen ‘groene’ wind- en zonne-energie, die de elektriciteit voor steeds meer Duitse burgers onbetaalbaar maakt (2).

Terwijl de regering Merkel nu al jaarlijks € 55 miljard uitgeeft aan de massa immigratie van miljoenen moslims, waarvan 90% permanent aan het uitkeringsinfuus moet, verkeren miljoenen Duitse gezinnen en bejaarden in diepe armoede. Volgens diverse internetpeilingen zijn de meeste Duitsers haar dan ook helemaal zat, en wordt de AfD (Alternative für Deutschland) veruit de grootste partij. De officiële pijlers geven CDU/CSU echter zo’n 34% en de AfD 14%. Niet voor niets cirucleren er al maanden geruchten over grootschalige verkiezingsfraude door de overheid.

Tijdens de verkiezingscampagne kwamen de belangrijkste thema’s, zoals de aanstormende nieuwe Europese bankencrisis, een nieuwe eurocrisis, en de instorting van de sociale zekerheid -en als het zo doorgaat de complete samenleving- door massa immigratie en islamisering niet aan bod, noch de reden waarom Duitsland aan allerlei illegale oorlogsoperaties (zoals tegen Syrië) deelneemt. Alleen de AfD wilde het over de reële toekomst hebben, maar die partij wordt door de overige, die allemaal min of meer hetzelfde linksradicale koers varen, steevast verketterd.

Europa stevent dankzij ECB op zwart gat af

Het kopen van tijd door ECB-president Mario Draghi’s nul-rente beleid en het massaal opkopen van Europese staats- en bedrijfsschulden heeft in die zin gefunctioneerd, dat het de volgende financiële crisis met enige jaren heeft uitgesteld. De ‘patiënt’ is anno 2017 echter nog verslaafder geraakt als een klein decennium geleden – zo erg, dat de organen beginnen te falen, en echte medicijnen niet meer werken. Het enige wat het nog korte leven kan rekken is het voortzetten van het huidige beleid, en dat is het blijven toedienen van een onbeperkte hoeveelheid drugs.

Dankzij de ECB zijn landen zoals Italië, Frankrijk en Griekenland nog dieper in het schuldenmoeras weggezonken. Schulden maken was immers nog nooit zó makkelijk en goedkoop. Het nul-rente beleid heeft tal van zombie-ondernemingen, die onder normaal gezond financieel beleid allang waren verdwenen, overeind gehouden. Inmiddels is al 10% van alle bedrijven in Europa zo’n zombie-onderneming; bij de eerste echte renteverhoging ontstaat een faillissementsgolf die zijn weerga niet kent, en die in één klap honderdduizenden, vermoedelijk zelfs miljoenen mensen werkloos zal maken.

Dat zal op zijn beurt grote gevolgen hebben voor banken en hypotheekverstrekkers, want al die werklozen zullen hun de laatste jaren opnieuw zo gretig aangekochte huizen en zo blind aangegane leningen en persoonlijke kredieten niet meer kunnen afbetalen. Samen met het bankroet van tienduizenden bedrijven zullen de meeste banken in Europa, en daarmee het complete financiële systeem, omvallen.

‘Dus’ besluit ECB-chef Draghi om de rente onveranderd op (bijna) nul te houden. De Italiaan ontkent dat hij bij uitstek verantwoordelijk is voor dit enorme zwarte gat dat hij in Europa heeft gecreëerd, en gaat vrolijk verder met het maandelijks bij’drukken’ van tientallen miljarden euro’s, heel goed wetende dat het bankensysteem en de waarde van de euro, pensioenen en spaargelden daarmee verder wordt uitgehold en ondermijnd.

Ontsnappen aan instorting niet meer mogelijk

Een ontsnapping is er niet meer. De Britten hebben net op tijd ingezien dat zij alleen op eigen benen een kans hebben om hun land overeind te houden – voor de rest van de EU geldt het tegendeel. Onder leiding van Angela Merkel, EC president Jean-Claude Juncker en de Franse president Emanuel Macron gaat er vermoedelijk nog eind dit jaar besloten worden om de trein die naar de afgrond dendert nóg sneller te laten rijden, als op een nieuwe EU-top de volgende stappen naar een federale superstaat, zoals de aanstelling van een euro-minister van financiën en een banken- en schuldenunie zullen worden aangekondigd. (3)

‘We hebben het lichaam van de economie met de drug van het goedkope geld zo grondig verziekt, dat afkicken niet wordt overleefd, en de voortzetting van de vergiftiging het uitvallen van alle organen veroorzaakt. Het is in zoverre een troost te weten dat de regering die ons al jaren vertelt hoe goed het met ons gaat, gezien de laatste peilingen op dat moment nog in ambt zal zijn om deze soep ook zelf op te lepelen. Smakelijk wordt het echter niet,’ aldus econoom Markus Krall. (1)

 

Xander

(1) Deutsche Wirtschafts Nachrichten
(2) Deutsche Wirtschafts Nachrichten
(3) Deutsche Wirtschafts Nachrichten

 

Indien u wilt reageren op het forum.

 

 1. Geen hele woorden en/of zinnen in hoofdletters schrijven, wat als schreeuwen wordt gezien. Ook uw Nick name, max. 2 woorden, niet geheel in hoofdletters .Uw nickname mag geen naam zijn van een bekend publiek persoon. Uw posting wordt dan verwijderd.
 2. U kunt accenten aanbrengen middels max. 3 vetgedrukte woorden per posting, cursief of onderstreept.
 3. Posten in zwarte letters op witte achtergrond.
 4. Holocaust ontkenning of het bagatelliseren ervan. Postings worden verwijderd.
 5. Onacceptabele postings, provocaties, schuttingtaal, persoonlijke aanvallen of uitschelden kunnen uw postings zonder mededeling worden verwijderd evenals bij de andere punten.Het beheer kan er ook voor kiezen uw posting aan te passen. 
 6. Lees de Siteregels  http://xandernieuws.punt.nl/content/2009/04/siteregels
 7. Lees de Disclaimer http://xandernieuws.punt.nl/content/2012/01/disclaimer
 8. Geen artikelen of postings van andere websites kopiëren en op dit forum plakken, dit i.v.m. auteursrechten en schadeclaims. Schrijf introductie en verwijs naar de URL van de betreffende website. Uitzondering Wikipedia daar kan het wel evenals Bijbelcitaten.
 9. Plaats geen hyperlinks maar de url van de website, i.v.m. de wet op de auteursrechten. Uitzondering Wikipedia en Bijbelcitaten. Op elk plaatje wat u bij uw naam plaatst zit auteursrechten op, ook al staat dat er niet bij vermeld. Zoek een plaatje dat vrij is van auteursrechten.
 10. Dit is een Nederlands forum. Engelse commentaren vertalen naar Nederlands.
 11. U houdt één vaste nickname aan. Bij verandering van uw nickname ,maak daar melding van op het forum. Post u stelselmatig onder verschillende nicknames dan worden uw postings verwijderd.
 12. Gasten die gefocust zijn op het demoniseren van één bevolkingsgroep. Postings worden verwijderd.
 13. Het vermelden van persoonlijke informatie over een forumgast is niet toegestaan, posting wordt verwijderd. 
 14. Indien het topic niet over een bijbels thema gaat dan alle geloofsdiscussies op het Geloofsforum.
 15. Postings van, naar en over gasten die hier niet meer posten worden verwijderd.

Allen: Er is hier een geblockte poster bekend onder de naam Elia , die onder uw naam wil  posten.

Plaats een email onder uw naam in het reactievenster, zodat uw naam niet oneigenlijk gebruikt wordt. Deze spammer kan wel uw naam gebruiken maar heeft geen weet van uw email. Het emailadres dat u gebruikt is niet zichtbaar op het forum. Postings zonder een email worden niet gepubliceerd.  Mvg. Mod.

Geloofsdiscussies naar Geloofsforum. Nodig uw gesprekspartner uit om op het Geloofsforum   Ik Geloof... (Geloofsforum 31)  verder te praten.

Reacties

willy op 24-09-2017 14:44

Als ik de media  volg dan blijkt daaruit dat Merkel het weer zal winnen en voor Bondskanselier zal gaan maar er lijkt weerstand te komen. Zo zou extreem rechts wel is enkele zetels kunnen halen want er is veel ontevredenheid bij het migratiebeleid van Merkel. Of Duitsland nade verkiezing van Merkel op instorten staat geloof ik niet moest ze niet verkozen geraken dan zou dat wel eens kunnen gebeuren maar het lijkt er niet op. En als ik eerlijk moet zijn verwacht ik ook geen megacrisis want economisch gaat het Duitsland zeer goed . Maar de weerstand groeit en bepaalde bevolkingsgroepen hebben genoeg van Merkel en dat konden we ook zien tijdens haar toer door Duitsland niet iedereen stond te springen om haar te zien.Als merkel wint dan zal dat voor de EU weer een bewijs zijn om met hun beleid van armoede en uitsluiting verder te gaan en dat is nu juist de echte miserie. Shalom

Ike op 24-09-2017 15:11

Diepe zucht

Het vermelden van een traag internet als reden waarom het slechter gaat is belachelijk. De Duitsers hebben een actiever beleid van het vervolgen vandownloaders van illegale copieen van films en series. Heeft er iemand een internetverbinding nodig van 100mbit/s voor emails en het lezen van nieuws?

Het CETA verdrag is van kracht geworden in Nederland en de sleepwet jast men erdoor. CETA is het zusje van het TTIP verdrag en daarom kan straks al diehypersnelle verbindingen in .NL zo goed als waardeloos geworden zijn. Tenzij iedereen alleen maar legale content ongecrompimeerd in 4HD wil downloaden........ Ik heb op dit moment geen bezwaar tegen een 5mbit/s verbinding, maar als ik deze al kan krijgen betaal ik er net zoveel voor als voor een veel bredereverbinding.

Ik wil een highspeed mash wifi verbinding, zonder bewaring van metadat, maar dat is tegen de wet......

bert op 24-09-2017 15:16

sorry hoor, maar de meeste zaken die in dit artikel worden genoemd zijn volkomen verzonnen of gewoonweg niet waar. het enige wat klopt is dat er begonnen gaat worden met de afbouw van de opkoop van schulden, dit kan en gaat enig risico vormen in de nabije toekomst. maar vermoedelijk, omdat de economie toch wel redelijk goed draait, zal dit wel goed gaan aflopen. zolang het goed gaat met de economie zal diit de groei wat afremmen. mocht er de komende jaren toch een grote crisis gaan ontstaan, dan is er wel een redelijk groot probleem. maar ook dit hoeft geen financieel armageddon te worden. dit artikel is weg te zetten in het rijtje volkomen onzin. zoals uitbarstingen van megavulkanen etc.

Qromwel op 24-09-2017 15:19

Ik dacht dat Angela van de CDU is, niet van haar zusterpartij CSU. Of wil Xander zien of we wel opletten.

Bundy op 24-09-2017 15:42

Alweer een verbijsterend goed artikel van Xander .    Het maakt met feiten  een einde aan "het gaat zo goed "sprookje .     Het lijkt economisch even goed te gaan doordat voor de multicul vluchtende Nederlanders ( en Duitsers ) tegen nul % rente elders een huis mogen kopen .        Zeer terecht merkt het artikel op dat  bij de eerste echte renteverhoging  een faillissementsgolf  ontstaat die zijn weerga niet kent .            Vreemd genoeg zie ik nu al een stijging van de voedsel én benzine-prijzen .

Dan geeft de E.U hun eigen economie nog een genadeklap door over te schakelen op stroom die er niet is , alle windmolens bij elkaar kunnen slechts twee procent van de energie-behoefte opbrengen .  De moderne Europese kerncentrales zijn stopgezet omdat er in Fukushima na een aardbeving drie centrales uit de jaren zestig ( ! ) de zee en lucht in zijn gespoten .

De E U is ook milieukampioen vernietigen van de eigen transportsector door  zeer zware in het Oostblok onbekende eisen ( diploma's ) aan chauffeurs te stellen , alsmede zware in andere E U landen onbekende eisen aan het wagenpark te stellen , én een tolheffingssysteem dat steeds zwaarder wordt ,en bovendien per E U land verschilt .

Men mag niet vergeten hoeveel tienduizenden Nederlanders er reeds werkloos zijn door alle ( vergeten ) faïllissementen , die overigens gewoon doorgaan .  Daarna krijgen de bankdirecteuren weer hun oude salarissen op grond van 6000 bijgedrukte Miljarden , die doordat er geen tegenwaarde in goud meer tegenover staat eigenlijk toch niets meer waard zijn .   Het lijkt net of ze het opzettelijk doen ... Het zal geen jaren maar kort duren , misschien werd dit met  23 Sept . 2017 bedoeld .

René van Zalk op 24-09-2017 15:58

Ik maak mij meer zorgen over het atoom-programma van Iran en Noord-Korea, als deze twee landen de kans krijgen hebben wij pas echt een crisis. Trump heeft dat goed gezien.

hubo op 24-09-2017 16:13

Europa isnatuurlijk niet de enige regio met schulden.De VS zijn er al veel eerder mee begonnen en toen bleef de europese ontwiikkeling achter.Nu gaat het dan ook weer wat beter in Europa en probeert de VS deze situatie heel voorzichtig af te bouwen,omdat je inderdaad nog maar heel weinig uitwegen hebt bij een conjuncturele terugval.Ook in China is de situatie problematisch,maar daar kan de overheid wat makkelijker inspringen.Dat hoop je dan maar.Uiteindelijk hoeven die schulden niet zo'n probleem te zijn,omdat het alleen maar papieren zijn.Dat valt in deze tijd wel logistiek op te lossen,maar dat moet dan natuurlijk wel zo gebeuren,dat het in het belang van heel de wereld is.Dat daar dus consensus over komt.

westereender op 24-09-2017 16:40

het echt nieuws is ws tussen dit en NOS in. Geloof wel dat het allemaal op crashen staat maar dit is wel wat overdreven

Qromwel op 24-09-2017 17:03

Bundy op 24-09-2017 15:42: Ik heb het hier en daar al meer gepost; koop gouwe 5-jes & 10-tjes. Nu kun je ze nog legaal betalen  Een unicum in de historie. Men vergeve mij het ontbreken van de noodzakelijke ernst, maar dat doet de opluchting na gisteren de 23ste.

Oma op 24-09-2017 17:41

@bert: verzonnen of niet waar? Begonnen met afbouw van de opkoop van schulden? Welke schulden? Die ze maken door gewoon geld, miljárden á la volonté bij te drukken zonder een gram goud als borg? De economie draait goed...man man...vraag het eens aan de miljoenen arme werkenden, aan de eigen bedrijfjes die worden gewurgd, aan de werklozen die niet aan de bak geraken, aan de groeiende hoop die in de rij staan bij voedselbanken, aan de werkloze jongeren met interimjobkes, de loonmatiging, de steeds hogere en onbetaalbare basisbehoeften, de groeiende groep verarmde gepensioneerden, de zieken...volkomen onzin? Wrijf anders eens het zand uit je ogen! Elke oorlog werd begonnen om de rampzalige situatie van schuldenbergen terug op nul te kunnen zetten want na een oorlog beginnen ze opnieuw vanaf nul, worden de schulden kwijtgescholden zodat de politiekers verder kunnen aanmodderen en graaien.

merkel wint deze verkiezingen, dat staat reeds vast, en door vervalsen van de uitslagen indien nodig.Peilingen waaruit blijkt dat ze gaat winnen moeten de 46% onbesliste kiezers doen geloven dat het pleit reeds beslist is en ze over de streep trekken. Duitsland én heel europa rijden recht de afgrond in als deze nazi de kans krijgt om de europese genocide en islamisering verder te zetten. 

Marco Huybrechts op 24-09-2017 17:46

Werkelijk extreem zorgelijk dat de afd wil praten over onderwerpen zoals:

1. Illegale oorlogsoperaties

2. Nieuwe bankencrisis

3. Potentiele Euro-crisis

4. Eventuele instorting sociale zekerheid

5. Massa immigratie

6. Islam als ongrondwettelijk geloof

En dat dit door de habitat gewoonweg niet toe gestaan wordt. Erger nog je wordt verkettert! En weggezet als rascist, fascist en islamofoob!

Dit beloofd weinig goeds voor de toekomst van onze kinderen en kleinkinderen.

Ik verwacht echter dat afd in het duitse parlement een vertegenwoordiging gaat krijgen mét spreektijd en de tijd om een pim fortuyn-achtige beweging op te bouwen.

Dit houdt mij op de been. Echter vind ik het soms extreem moeilijk om lichtpunten te vinden en te omarmen die mij weer een beetje positiever kunnen stemmen.

Tsja emigreren. Maar ik weet 100 % zeker. Als we hier in europa met gezond boerenverstand de zaken niet in het positieve kunnen veranderen dan zal dit elders ook niet kunnen. Dit allemaal als gevolg naar de toekomende generaties toe. 

Alle uitvindingen diewe hebben kunnen goedschiks aangewend worden maar ook kwaadschiks.

Ik mis een puntje bij mijn 6 aangehaalde punten. De verdedigingsmacht de navo is een aanvalsmacht aan het worden die mogelijkerwijs ook aan illlegale oorlogsoperaties gaan meedoen.

Echter wanneer is een oorlogsoperatie illegaal? Noord korea en iran niet maar syrie wel? Je zou zeggen dat westerse democratische normen verheven zijn boven elke oorlogsoperatie waar geen democratie is.... maar dit is een moeilijk verhaal. Je hebt landen met een dictatuur die prima werkt en functioneerd. Wie zijn wij dan vanuit westerse overmoedige moraliteit om dergelijke landen even binnen te vallen met de multinationalbedrijfs democratische moraliteit....? 

Tom Hendrix op 24-09-2017 18:21

@Bundy: 15.42. uur. Geheel met U eens. We zijn als lemmingen onderweg naar de afgrond...dankzij en mede door Merkel; en haar hypocriete schijnchristenen van de CDU/CSU. De verkiezingen zijn en worden gemanipuleerd; alles in opdracht van de eussr, bilderberg, de nwo en de illuminati. Helaas, vluchten kan niet meer!

Tom Hendrix op 24-09-2017 18:22

@Bert: 15.16. uur. Ik ben het niet met U eens. Ik ben het voor 100% eens met het artikel.

Rienus op 24-09-2017 19:26

De shock die de val van Lehman in 2008 teweeg bracht is nog steeds na aan het denderen. Twee dagennvoor de val beoordeelden ratingnagency’s Lehman als solide. Kortom het beeld wat van de patiënt geschetst wordt is een fata morgana. Zoals Draghi al stelde, alles, maar dan ook alles is geoorloofd de fata morgana in stand te houden. Inmiddels zijn de Grieken bij de knieën afgezaagd, lopen de spaarders steeds meer risico en valt Europa ten prooi aan politiek correcte gekkies die moslims verheerlijken.

ja hoor het kan lang duren, maar een blik in de geschiedenis vertelt mij dat een imperium zonder draagkracht ten val zal komen. Na een schitterende dag als vandaag bedenk ik dat ik die val niet mee wens te maken. Dus ik hoop dat de fata morgana nog lang in stand gehouden wordt.

jottum op 24-09-2017 19:56

Aan het (tijdelijk) afstaan van een deel van de cpu ruimte op de pc voor het met andere downloaders geschakeld partieel minen van bitcoins (elk rekenuur levert immers een virtueel percentage van een bitcoin of dergelijke virtuele munt op met een bepaalde geldelijke waarde) aan je torrent waarmee jij je downloads betaalt (en de torrent de rechten naar te hopen) zijn duitsers ook nog niet toe, terwijl je hiermee toch -- let op uw taalgebruik. Mod. tegen de ecb kan zeggen. Tegen je bank ook trouwens.

Bundy op 24-09-2017 20:48

@Qromwel op 24-09-2017 17:03

Bedankt , is een goed idee maar ik woon in een wijk waar op dit moment een ( allochtone ) inbraakgolf heerst .

@Tom Hendrix op 24 -09-2017 18:22

U heeft gelijk , het zijn nepChristenen , helaas hebben maar zo weinigen alles door . Over vluchten heb ik misschien te veel nagedacht , het is niet de Tweede Wereld-oorlog ; er valt niets te vluchten .  Had gisteren gehoopt op de opname , maar helaas .

Qromwel op 24-09-2017 20:54

Wordt een vreemde coalitie in Duitsland als de SPD oppositiepartij wil worden.

JP op 24-09-2017 21:32

Mario Draghi heeft onlangs een schriftelijk verzoek ingediend, om spaartegoeden van Europese burgers te kunnen bevriezen zodra een bank in de problemen dreigt te geraken. Als er geen problemen te verwachten zijn, waarom is een dergelijk verzoek dan nodig?

Gladiator op 24-09-2017 21:45

We kunnen hier kort of lang een discussie voeren over economie, geld en wat dies meer zei echter vraagt men zich hier ook wel eens af (ivm schulden) bij WIE we deze schuld hebben en hoe dit zgnd "fiatmoneysystem" precies werkt!!!

De economie draait niet goed, eenieder die anders voorstelt weet bij God niet waarover hij praat. Daarvoor ben ik het met @Oma (17.41) eens, wrijf het zand eens uit jullie ogen!!!

Cijfers worden al héél lang vreselijk gemanipuleerd net zoals de verkiezingen, en deze laatste dus overal. Ik heb het een klein beetje gevolgd vwb de BRD en ik heb das Merkel (zoals een bekende macro-econoom haar pleegt te noemen, ik denk duidend op "Verkel") gedurende 3 opeenvolgende dagen eind augustus-begin september in 3 verschillende plaatsen haar verkiezingspraatje horen oplezen en ze werd op alle 3 de plaatsen 3 dagen achter elkaar uigejouwd, ze werd daarbij uitgemaakt voor leugenaar etc en dat ze weg moest. Hoe kan het dan dat ze nu wederom wint. 

Dit was reeds een lang uitgemaakte zaak en daar doen wij helemaal niets aan. Dit was het in ons land overigens ook, bewijzen waren er voldoende maar wij vinden het schijnbaar helemaal oké zo.....toch??

We denderen met een gigantische snelheid frontaal tegen de muur en dit had in principe al een jaartje of 7 eerder moeten gebeuren maar de omvolking van het Europese continent met moslims, u weet wel, die mensen die hier onze cultuur komen verrijken!!, kwam er gewoon eventjes tussendoor, en dat is uitvoerig besproken bij de laatste 3 Bilderbergconferenties, u kent ze wel, waar ook de toekomstige regeringsleiders voor ons allen worden geregeld!!

Maar we kunnen wel negatief blijven doen, wat dan misschien een beetje goed doet is eens te kijken naar Dr. Daniele Ganser in de navolgende docu (duurt ruim 2 uur, ja ik weet het) https://www.youtube.com/watch?v=BI2P7rY3M-0 met als naam Neu Vortrag 4 September 2017 Dr Daniele Ganser "Interessenpolitik Russland & USA" (Nieuw Presentatie 4 September 2017 ........(duidelijk neem ik aan)).

En een tip.....indien men kijkt naar deze docu in de Duitse taal, kijk hem aub af. Neem van mij aub aan dat deze meer dan de moeite waard is.

Gegroet,

Gladiator

Cedric op 24-09-2017 22:01

@ Bert

Als het terug de goede kant opgaat met onze economie, waarom is de spaarrente dan praktisch 0 procent?Waarom is er al in bepaalde landen sprake van negatieve rente?

Er is gewoon geen weg meer terug.Bij het ophouden van de geldproductie, stijgen de renteschulden en krijgen we een gigantische crash, of men doet gewoon voort met het devalueren van de munt en gaat de munt tenslotte failliet....

cefas op 24-09-2017 23:32

AfD wordt door de links-seculiere pers weggezet, gestigmatiseerd en gedemoniseerd als populistisch rechts. Fout, een veel betere aanduiding voor de AfD is, en andere min of meer rechtse partijen zou zijn: Realistisch Rechts. Dat is een veel betere aanduiding voor deze bewegingen. Maar de NOS en andere nep-media zullen dat waarschijnlijk niet overnemen want dat past niet hun straatje.

Wardje op 24-09-2017 23:46

Verkiezingen. Een eerste uitgebreider overzicht met analyse, waarbij blikken naar het verleden (Schröder heeft de illegale Kosovo-aanvalsoorlog mogelijk gemaakt die Kohl had tegengehouden) en zijwaarts, alwaar omgekeerde coalitieparalellen zijn te verwachten. De vaak heftig aangevallen  schrijfster eindigt met een verzoek om hulp bij nieuwe huisvesting in Wenen.   ---  https://alexandrabader.wordpress.com/2017/09/24/deutschland-hat-gewaehlt/

IkVertrek op 24-09-2017 23:54

@Ike

Wat een onzin. Niet alleen voor de bezoeker van je site, maar zeker ook voor de kleinere oniine ondernemer is snel internet een must. Als je van elk product je teksten en vooral foto's moet uploaden, dan is is 50 mbit toch echt wel het minste om fatsoenlijk te kunnen werken. Heb je ooit weleens gekeken hoeveel data je binnentrekt als je Zalando bezoekt? Online winkelen met 15 mbit is echt amper te doen, zeker niet als al je smartphones en tablets ook nog eens aangemeld zijn op je netwerk.

Atina op 25-09-2017 00:11

Wit haben es nicht gewust spreuken 24 De Duitse Slachter Bijbel

Sprüche 24:10 Zeigst du dich schwach am Tage der Not, so ist deine Kraft beschränkt! 11 Errette, die zum Tode geschleppt werden, und die zur Schlachtbank wanken, halte zurück! ) 12 Wenn du sagen wolltest: «Siehe, wir haben das nicht gewußt!» wird nicht der, welcher die Herzen prüft, es merken, und der deine Seele beobachtet, es wahrnehmen und dem Menschen vergelten nach seinem Tun?

Lees maar eens Jeremia 50 . Godspraak over deze lieden .....

Lees de hele tekst. Het gaat namelijk over duitsland

Oa: 7 Ze werden overal gedood. Hun vijanden zeiden: 'We hebben geen schuld als we hen doden. Ze zijn immers ongehoorzaam geweest aan hun Heer God, die hen vroeger beschermde en op wie hun voorouders vertrouwden.'

https://www.basisbijbel.nl/boek/jeremia/50

jottum op 25-09-2017 00:22

jottum op 24-09-2017 19:56

-- let op uw taalgebruik. Mod. = 'bekijk het maar'

(en dat wegens het 'illegaal downloaden' van de waarde van opgebouwde spaartegoeden, anders kan de monetaire politiek van de ecb door de burger (en pensionaris) niet worden gekwalificeerd.)

sjakie op 25-09-2017 01:01

zucht....dit is al het 100ste doom bericht over de financiele instorting die niet uitkomt.

Gelukkig maar trouwens. Waarom altijd de onheilsprofeet uithangen terwijl er nooit wat van uitkomt Xander?

Verder ook interessante artikel gelukkig!

Keep up the good articles!

Bundy op 25-09-2017 01:19

@Gladiator op 24-09-2017 21:45

Iemand ( ik geloof Stalin ) zei : "Het maakt niet uit wie de verkiezingen wint , maar wie de stemmen telt ".

mientjei op 25-09-2017 01:42

@ Gladiator 21.45  wanneer ik boodschappen doe bij de kruidenier en ik zeg : schrijf maar op de rekening, dan heb ik een schuld aan de kruidenier, zo simpel is het toch? En ik bid voor het duitse volk, volgens mij zijn ze volledig in de war en de weg kwijt, ik hoop dat ze het licht gaan zien

Ike op 25-09-2017 08:51

@Ikvertrek op 24-09-2017 23:54

Ik probeer mijzelf nu op alle vlakken in te houden, maar wat je zegt is incorrect. Als het zou zijn dat je een breedbandverbinding nodig had voor zo'n omschreven website, zou deze site continue onbereikbaar zijn, omdat de gevraagde breedband niet geleverd kon worden voor meerdere bezoekers op hetzelfde moment. Foto's worden niet zonder compressie geupload en ook niet gedownload. Sites worden na elke wijziging ook getest in produktie, nadat alles eerst is getest in de ontwikkeling. Hierbij word ook getest op snelheid en kan er ook worden getest met een scenario waarbij de gebruiker weinig geheugen heeft en een langzame processor en een langzame verbinding. Als het anders is, is het gepruts of word een website opzettelijk gesabotteerd. Elke procedure of elk systeem kan gehacked worden. Uiteindelijk zijn de aangegeven snelheid van je verbinding, maar cijfers en letters en knipperende icoontjes op je scherm, die kunnen afwijken van de werkelijke snelheid.

Rom op 25-09-2017 09:07

Atina:jij hebt het begrepen!

qromwel op 25-09-2017 09:44

jottum op 25-09-2017 00:22: Is de euro wel legaal geld? Gebruik het zolang dat nog kan.

Juul op 25-09-2017 10:26

Ik heb nog 1 link dat de Duitse bank overgewaardeerd is: https://www.goudstandaard.com/deutsche-bank-nog-steeds-overgewaardeerd

John op 25-09-2017 10:29

Het huidige monetaire systeem is gebaseerd op schuld en fractioneel bankieren. Het is op zich geen probleem dat geld als ruilmiddel uit het niets wordt geschapen. Wat wel problematisch is is dat geldschepping aan commerciele bedrijven (banken) wordt overgelaten en dat over 'niets' groeiende rente moet worden terugbetaald. Vandaar dat een economie moet 'groeien'. Het is dus een frauduleus casinospel. Banken kunnen desgewenst boom and bust veroorzaken zoals de FED deed in de jaren 30 en de jaren daarna, door schuld te laten oplopen en krediet uit het systeem terug te trekken. Instellingen en particulieren kunnen dan niet langer hun schuld afbetalen en gaan failliet.

In diezelfde periode heeft Duitsland zich aan de greep van de bankiers onttrokken en de economie floreerde al binnen enkele maanden. Geld is geen ruilmiddel meer maar een machtsmiddel. Insider Caroll Quigley heeft daar uitgebreid over geschreven. Het is dus een kunstmatig systeem dat ook kunstmatig in stand gehouden kan worden. Tot het einde der dagen. Het monetaire systeem komt alleen dan tot een eind wanneer het bankierskartel dit zo gepland heeft. Voorlopig zijn de VS nog altijd het instrument van dit karteel. Dat zullen ze niet opgeven totdat hun doelen zijn bereikt.

Saandeknikker op 25-09-2017 10:58

Als wij dit stoppen komen wij een heel eind..Maar haast niemand weet het...

Wie enig inzicht heeft in de samenzwering-kunst van de Illuminatie,

zal in staat zijn de Protocollen in het licht van vandaag te beoordelen. 

--- geen hoofdletters, zie siteregels. Mod.

(Nederlandse vertaling uit 1933)

http://wimjongman.nl/artikelen/protocollen.pdf

Ronald Bernard Youtube Van Irma Schiffers.

https://youtu.be/39YQbv6vEFA

Joep op 25-09-2017 20:27

Volgens xandernieuws stort de economie al meer dan vijf jaar binnenkort in elkaar. ***aluhoedje maar weer afzetten***

Dean op 25-09-2017 22:22

Het fijne weet ik eerlijk gezegd ook niet van, maar weet zo net niet of je van dit artikel onzin kan spreken. Je hoeft iig niet Einstein te zijn om te weten dat ondanks de peptalks van onze regeringsleiders het niet de goede kant op gaat met EU.

Het zijn ook niet de minsten die dit bevestigen; zo vergeleek o.a. (vrij recent) econoom en ex president van Nederlandse bank Wout Wellink het ECB beleid van Mario Draghi met een patiënt die de verkeerde medicatie krijgt en met kamikaze piloot.

https://www.nu.nl/economie/4228494/wellink-veroordeelt-kamikazepiloten-van-ecb.html

IkVertrek op 26-09-2017 02:22

Nee Ike, ik heb het over uploaden naar je hoster. Of werken in de back-end die bij je hoster op de server staat. Da's niet te doen met een trage verbinding. Maar goed, jij bent de expert en ik doe dus blijkbaar al jaren iets fout.

Dean op 26-09-2017 06:04

Reactie op Joep: dat is het in principe ook, alleen wordt de patiënt nog kunstmatig in leven gehouden.

Oma op 26-09-2017 08:32

Ja, joep, jongen...het gepeupel begint zich te roeren en nattigheid te voelen en dan moeten ze telkens hun strategie bijsturen. Daarom duurt het zo lang...echter vergis je niet: ze boeken vooruitgang door kleine dingen te veranderen met op termijn grote gevolgen.

Zoals: in BE: bankzaken, de bank krijgt meer macht over jouw bankrekening door de europese sepa-domiciliëringen. Hoe werkt het? Jij geeft bijvoorbeeld je energieleverancier toestemming om elke maand de betaling van je elektriciteitsrekening van je bankrekening af te halen. met een knop in je bankprogje kun je onterecht afgehouden bedragen terughalen..nu, dat knopje is enkel een stukje code dat ook simpel verwijderd kan worden. Vermits er toestemming is om zonder jouw explicitete toestemming geld van je bankrekening te halen kan er door misbruik je hele rekening leeggehaald worden zonder dat je daar iets kan aan doen. Bovendien hebben banken in hun voorwaarden staan dat je lopende rekening door de bank mag aangezuiverd worden met.....je spaarrekening. Snap je 'm? Op die manier kunnen ze dan aan je spaargeld..

Bovendien hebben ze ook veranderd dat je aan de schuldeiser, bijv. je energieleverancier, de toestemming moet vragen en krijgen om je contract op te zeggen om te veranderen van energieleverancier - de omgekeerde wereld! Niet jij maar je schuldeiser bepaalt dus of je mag overstappen naar een concurrent..zo zijn er vele 'details' sluipend veranderd, soms zelfs zonder dat het publiek hiervan op de hoogte werd gebracht, verstopt onder 'aanpassing' van voorwaarden..zo ook met allerlei wetten: nog onoverzichtelijker en  ingewikkelder maken zodat het eigenlijke doel pas duidelijk wordt als je gaat graven..

Dat de economie slechter gaat en iedereen verarmt, kun je in je eigen situatie vaststellen: als alleenstaande heb ik bijvoorbeeld altijd een degelijke wagen kunnen kopen en onderhouden. Mijn wagen is intussen 20 jaar oud en zelfs een tweedehands zit er niet meer in wegens onbetaalbaar geworden om over de prijzen van de basisbehoeften voor levensonderhoud nog maar te zwijgen....de elite boekt dus wel degelijk vooruitgang en er is niet veel nodig voor ze de aanval inzetten en dan zal het heel snel gaan...via ESM kan eu trouwens elke schatkist van elke lidstaat ongestraft plunderen en dan breekt meteen chaos uit als de mensen geen geld meer hebben...de enige vraag is wanneer dat gebeurt...dat heet strategie.

Wardje op 26-09-2017 11:26

Trein Syrië. Er rijdt weer een trein in Syrië! Puffend stoomtreintje anno 1896, een zwarte walm in de straten verspreidend, maar toch. Na vijf jaar weer. Hij rijdt van Damascus naar as-Zabadani. Zie het in de derde video op http://www.golfbrekers.be/, 1 minuut.

Wardje op 26-09-2017 12:03

Dean op 25-09-2017 22:22

Wellink vergeleek de centrale bank onder leiding van Mario Draghi met een kamikazepiloot. "Die gaat ook recht op zijn doel af, zonder rekening te houden met de neveneffecten." Europa is de patiënt , die, volgens Wellink, van de ECB de verkeerder diagnose krijgt en bovendien het verkeerde medicijn. Er is geen sprake van deflatie , een periode van aanhoudende prijsdalingen. "Daar vechten ze  tegen." Dit in aanvulling op

 

 
 
Wardje op 26-09-2017 12:45

In Duitsland, Oostenrijk en Zwitserland heerst ten onrechte een negatief beeld van  Rusland en van Poetin als een vijand . Door de massamedia, niet het minst in Der Spiegel, de Tagesschau, Die Süd-Deutsche Zeitung, alle drie invloedrijk . Het zou in het belang van Duisland zijn vreedzame betrekkingen te hebben met Rusland.  O.a. Prof. Reiner Rotfuss, een van Gansers leraren, heeft zich daarvoor ingezet, en voor een meer gedifferentieerd beeld van Rusland. Ganser geeft het voorbeeld van de campagne die insinueert en beweert dat Rusland zich gemengd zou  hebben in de afgelopen presidentsverkeizingen in de VS.  Je moet niet alles voor zoete koek slikken wat het journaal je voorzet.  Sommige dingen zijn waar, andere helemaal niet . Wat is het bewijs? Geldt nmm evengoed voor de alternatieve media. Vaak blijkt: "De CIA en de FBI hebben gezegd....".  Maar mijn mening is dit óók waaren voor  wat Alec Jones allemaal door elkaar beweert. Het is soms bijzonder moeilijk te ontwarren. Ik zou er benieuwd naar zijn of er betrekkingen zijn tussen Alec Jones en genoemde instanties.  In ieder geval maken de manier waarop hij zijn stellingen presenteert - denk alleen  aan de dramatiek, de hypnotizerende muziek - het er niet makkelijker om je oordeel los van emoties en onbevooroordeeld op te schorten en rustig te vormen  in vergelijking met andere gegevens.   Dit alleen maar naar aanleiding van de eerste 13 minuten van de voordracht, terecht aanbevolen door Gladiator op 24-09-2017 21:45.   Ik ga zeker de hele rest beluisteren.   https://www.youtube.com/watch?v=BI2P7rY3M-0

Ike op 26-09-2017 13:01

@IkVertrek op 26-09-2017 02:22

Sorry, maar je hebt gelijk. Je kan dat nl. al goed doen met een 1mbit verbinding. Wat van belang is, is je pingspeed; de reactietijd tussen een moment dat je een signaal (bijv. vanaf je muis of toetsenbord) doorgeeft naar een server en het signaal weer terugontvangt op je computer en toont op je scherm. Het pad dat het signaal aflegt kan je laten zien met pogramma's als pingplotter, waarmee ook de vertragingen tussen punten op het netwerk worden getoond. Met glasvezel of VDSL kan dit heel kort zijn. Pas als je gaat up- of downloaden met grote hoeveelheden heb je veel breedband nodig. Als je het up- en downloaden doet met bijvoorbeeld een FTP taak, kan dit in de achtergrond gebeuren.Gebruik compressie voor grafische bestanden en filetransfers. Jaren gedaan zonder breedband, voordat ik niks anders dan breedband over glasvezel kon krijgen. Servers en hosts hebben breedband nodig voor de mensen die allemaal tegelijk zonder proxies alles willen downloaden.

Commentaar
Jouw naam/bijnaam
Website url
E-mail
Je Punt profiel
Hou mij op de hoogte
Ik wil op de hoogte gehouden worden
Dit is een verplicht veld
Laatste Reacties

Rubrieken
Site Info
Email adres Administrator:
xandernieuws@gmail.com
 
Email adres Moderator:
modxnieuws@gmail.com
 
Overnemen eigen artikelen (in blauw en rood onder Headlines) alleen met toestemming.

Reacties, tips en opmerkingen worden erg gewaardeerd en altijd gelezen, maar vanwege het zeer grote aantal ben ik helaas niet in staat om (tijdig) op alle emails te reageren. Graag hiervoor uw begrip!

Privacy Bescherming:
 
Indien u Xandernieuws, dat bij Mijndomein is ondergebracht, leest en reageert op de Xandernieuws forums, doet u dat vrijwillig en is uw IP adres en emailadres- indien u dat vermeldt - bekend en wordt opgeslagen. Ook uw (nick) naam waaronder u post wordt opgeslagen. Xandernieuws zal uw gegevens nooit aan derden doorgeven. Indien u zich opgeeft voor het ontvangen van de nieuwe artikelen per email, zal Xandernieuws ook die gegevens nooit aan derden geven. We houden uw gegevens privé, tenzij de wet of rechterlijke macht ons dwingt uw gegevens aan hen te verstrekken. Datalekken in het systeem vallen onder de verantwoordelijkheid van Mijn Domein.Domeinregistratie en hosting via mijndomein.nl