Headlines

Actuele Discussies

 

Abonneren

Abonneer je nu voor nieuwe artikelen op deze website!

Crises Noord Korea, Iran en Syrië dankzij beleid Trumps voorganger Obama

Rusland dreigt openlijk door Amerika gesteunde SDF in Syrië te vernietigen - Koerdisch referendum over onafhankelijkheid op 25 september verhoogt spanningen in giftige cocktail Syrië en Irak – Lid Koerdische commissie verwacht ‘spoedig een nieuwe oorlog’

De almaar verder oplopende spanningen rond Noord Korea, Iran en Syrië, waar de Amerikaanse president Donald Trump zich mee geconfronteerd ziet, zijn voor het grootste deel te danken aan zijn in Europa nog altijd verafgode voorganger Barack Hussein Obama, die er met fake verdragen en afspraken voor gezorgd heeft dat Iran en Noord Korea onbeperkt konden doorgaan met hun kern- en ballistische rakettenprogramma’s, en die in Syrië bijna de Derde Wereldoorlog met Rusland heeft veroorzaakt. Noord Korea testte vanmorgen vermoedelijk opnieuw een kernbom; Iran vuurde een ballistische raket af die ook delen van Europa kan raken, en in Syrië heeft Rusland gedreigd de door het Westen gesteunde Syrian Democratic Forces (SDF) te zullen vernietigen.

 

Het kernverdrag dat Obama met Iran sloot is feitelijk nog onbenulliger, slechter en gevaarlijker dan het beruchte ‘peace in our time’ akkoord dat de Britse leider Neville Chamberlain met Adolf Hitler sloot. Dat bleek eveneens het papier waarop het stond geschreven niets waard, maar daar stond tenminste nog een handtekening onder. Iran heeft het akkoord met het Westen nooit officieel ondertekend, waardoor het met het aankopen van enorme hoeveelheden militair materieel en het testen van ballistische raketten met een steeds groter bereik enkel theoretisch de afspraken schendt. Voor die ‘prestaties’ werd het door de regering Obama en de EU beloond met het intrekken van de economische sancties.

Nauwe samenwerking Iran en Noord Korea

Het is geen toeval dat Iran op dezelfde dag dat er in Noord Korea –dat een dag eerder dreigde met een bovengrondse test met een waterstofbom in de Grote Oceaan (1)- opnieuw een aardbeving werd geregistreerd als gevolg van een ondergrondse kernproef, zelf een test uitvoerde met een ballistische raket met een bereik van 2000 kilometer, waarmee Europese landen zoals Roemenië, Bulgarije en Griekenland kunnen worden geraakt. Beide landen werken al jaren in het geheim samen, en intensiveerden dat op 3 augustus, toen een hoge delegatie uit Pyongyang 10 dagen lang in Teheran verbleef, en er afspraken werden gemaakt om het nucleaire- en rakettenprogramma gezamenlijk uit te breiden.

De nieuwe Iraanse Koramshahr raket kan volgens generaal Ahajizadeh van de Revolutionaire Garde meerdere koppen dragen, waardoor deze in staat is om Israëlische en Westerse raketafweersystemen te omzeilen. Zelfs al zou het lukken om één of twee koppen te vernietigen, dan zullen de andere projectielen hun doel alsnog vernietigen.

Doet Trump iets aan ‘gestoorde mannen met raketten’?

‘We kunnen niet hebben dat gestoorde mannen overal hun raketten op afschieten. Hij had al lang geleden moeten worden aangepakt,’ zei president Trump afgelopen vrijdag over de Noord Koreaanse dictator Kim Jong-un. Dat hij daar volkomen gelijk in had bleek de volgende dag toen Iran de Koramshahr raket testte. Trump is door Obama’s dramatische beleid opgezadeld met twee ‘schurkenstaten’ die inmiddels in staat zijn om delen van Amerika en Europa -en als het zo doorgaat over enkele jaren totaal- te vernietigen.

Sommigen vragen zich af waarom het dan zo gevaarlijk is als deze landen net als Rusland, China, Frankrijk, Engeland, India, Israël en natuurlijk de VS zelf eveneens over kernwapens beschikken. Het antwoord is simpel: omdat Noord Korea en Iran al jaren herhaaldelijk letterlijk dreigen met de vernietiging van Amerika, en in het geval van Iran ook Israël, dus duidelijk aangeven van plan zijn deze wapens offensief te zullen gebruiken.

Dat de Amerikaanse regering en ook de president zelf nu eveneens enkele malen met de vernietiging van Noord Korea heeft gedreigd, is daarom buitengewoon, en heeft Trump in een zeer lastige positie gebracht. Op de Noord Koreaanse TV wordt Trump al een ‘blaffende hond’ genoemd. Israëlische defensiespecialisten schrijven dat het gevaar dat Noord Korea en Iran vormen ‘niet langer kan worden aangepakt met scheldwoordjes. Dreigen met ‘totale vernietiging’ en verzekeren dat er iets aan gedaan zal worden begint op excuses te klinken voor Trumps falen deze provocatieve bedreigingen van Kim Jong-un en Ayatollah Khamenei het hoofd te bieden.’

‘Israël kan niet passief blijven’

Ook de eigen premier Benyamin Netanyahu krijgt opnieuw kritiek, omdat hij net als Trump weliswaar harde woorden gebruikt, maar die behoudens een enkele raketaanval niet onderbouwt met substantiële acties. Iraanse milities en troepen nemen onder Russische bescherming steeds meer posities in Syrië in, ook vlakbij de grens op de Golanhoogte.

‘Israël zit te dicht bij het vuur om passief de regering Trump te volgen in het ‘wel of niet’ reageren op een gevaar dat de drempel reeds heeft bereikt.  Jeruzalem kan zonder ernstig verlies van afschrikking en militaire geloofwaardigheid niet blijven vertrouwen dat Washington zijn belangrijkste veiligheidsdreigingen oplost.’ (2)

Rusland waarschuwt VS de SDF te zullen vernietigen

Vooral wat Syrië betreft heeft Trumps voorganger ook daar een serie kapitale blunders gemaakt die aan honderdduizenden mensen het leven hebben gekost, een massale migrantenstroom naar Europa op gang brachten, en in 2013 bijna de Derde Wereldoorlog veroorzaakten. Ongeveer een jaar geleden, toen Obama nog president was, bombardeerden Amerikaanse vliegtuigen troepen van het Syrische leger dat in Deir Ezzor tegen ISIS vocht. Daarbij kwamen zeker 100 soldaten om het leven, en moesten de troepen zich terugtrekken, waardoor de in het nauw gebrachte ISIS strijders werden gered.

Tijdens een hoogst ongebruikelijke (sinds Amerika’s proxy oorlog in Oekraïne in 2014 verboden) ontmoeting afgelopen week hebben Russische militaire leiders hun Amerikaanse collega’s te verstaan gegeven dat het niet langer getolereerd wordt als de door het Westen gesteunde Syrian Democratic Forces (SDF) het vuur openen op het Syrische leger, en dat zij in dat geval onmiddellijk zullen worden vernietigd. Tevens werd Amerika ervan beschuldigd om de afgesproken de-escalatiezones te misbruiken voor het aanvallen van het Syrische leger door aan Al-Qaeda verbonden islamitische terreurgroepen. De rechtstreekse steun van Amerika en Europa aan Al-Qaeda in Syrië is eveneens een zeer bedenkelijke erfenis van de regering Obama. (3)

Koerdisch referendum verhoogt spanningen

In deze toch al giftige cocktail spelen ook de Koerden een grote rol, die een zeer effectieve buffer tegen ISIS en Al-Qaeda zijn geweest. Over twee dagen houden de Koerden een internationaal referendum over onafhankelijkheid. De Amerikanen hopen met het bouwen van nog meer bases de Koerden te gebruiken voor controle over de olievelden in het noorden van oosten van Syrië. Tegelijkertijd weten de Koerden dat ze net zo makkelijk door Amerika zullen worden gedumpt zodra de steun voor de Koerden teveel problemen met andere landen oplevert, zoals met NAVO lid Turkije, dat juist probeert de Koerden uit te roeien.

De Koerdische Regionale Regering (KRG) heeft verzoeken van onder andere Irak en Amerika het referendum uit te stellen naast zich neergelegd. President Massoud Barzani verklaarde dat iedere poging om de Koerden uit steden zoals Kirkuk te verjagen met geweld zal worden beantwoord. Dr. Jutyar Mahmoud, lid van de referendum commissie, zei zelfs dat ‘absoluut een nieuwe oorlog kan worden verwacht, en spoedig.’

Grootste bedreiging is niet eens het Iraakse leger, dat behoorlijk verzwakt is door de oorlog tegen ISIS, maar de door Iran gesteunde (Shi’itische) paramilitaire Hashd al-Shaabi strijders. Volgens Mahmoud is de kans aanwezig dat Iran hen opdracht geeft tegen de Koerden te gaan vechten, ondanks het feit dat beide groepen ISIS als vijand hebben. Extra complex is dat er ook enkele duizenden Koerdische Turken aan de kant van Hashd al-Shaabi -dat heeft onderstreept dat Koerdistan wat hen betreft onlosmakelijk aan Irak blijft verbonden- staan.

Voorlopig is het verslaan van ISIS de grootste prioriteit van Irak, de KRG en ook de Koerdische Peshmerga strijders, die de afgelopen jaren een zeer belangrijke macht tegen de jihadisten zijn gebleken. Met het terugtrekken van ISIS beginnen de interne onenigheden echter stap voor stap weer naar boven te borrelen, zoals de spanningen rond het omstreden referendum uitwijzen.

Situatie Midden Oosten en Oost Azië buitengewoon gespannen

De conclusie is dat de internationale situatie, vooral in het Midden Oosten en Oost Azië, buitengewoon gespannen is, en er maar weinig voor nodig is één van de vele lonten in het kruitvat aan te steken, waardoor er een nieuwe grote oorlog uitbreekt of misschien wel serie van oorlogen, die in het slechtste geval kunnen uitmonden in de lang gevreesde Derde Wereldoorlog.Xander

(1) Infowars
(2) DEBKA
(3) Zero Hedge
(4) Zero Hedge

 

Indien u wilt reageren op het forum.

 1. Geen hele woorden en/of zinnen in hoofdletters schrijven, wat als schreeuwen wordt gezien. Ook uw Nick name, max. 2 woorden, niet geheel in hoofdletters .Uw nickname mag geen naam zijn van een bekend publiek persoon. Uw posting wordt dan verwijderd.
 2. U kunt accenten aanbrengen middels max. 3 vetgedrukte woorden per posting, cursief of onderstreept.
 3. Posten in zwarte letters op witte achtergrond.
 4. Holocaust ontkenning of het bagatelliseren ervan. Postings worden verwijderd.
 5. Onacceptabele postings, provocaties, schuttingtaal, persoonlijke aanvallen of uitschelden kunnen uw postings zonder mededeling worden verwijderd evenals bij de andere punten.Het beheer kan er ook voor kiezen uw posting aan te passen. 
 6. Lees de Siteregels  http://xandernieuws.punt.nl/content/2009/04/siteregels
 7. Lees de Disclaimer http://xandernieuws.punt.nl/content/2012/01/disclaimer
 8. Geen artikelen of postings van andere websites kopiëren en op dit forum plakken, dit i.v.m. auteursrechten en schadeclaims. Schrijf introductie en verwijs naar de URL van de betreffende website. Uitzondering Wikipedia daar kan het wel evenals Bijbelcitaten.
 9. Plaats geen hyperlinks maar de url van de website, i.v.m. de wet op de auteursrechten. Uitzondering Wikipedia en Bijbelcitaten. Op elk plaatje wat u bij uw naam plaatst zit auteursrechten op, ook al staat dat er niet bij vermeld. Zoek een plaatje dat vrij is van auteursrechten.
 10. Dit is een Nederlands forum. Engelse commentaren vertalen naar Nederlands.
 11. U houdt één vaste nickname aan. Bij verandering van uw nickname ,maak daar melding van op het forum. Post u stelselmatig onder verschillende nicknames dan worden uw postings verwijderd.
 12. Gasten die gefocust zijn op het demoniseren van één bevolkingsgroep. Postings worden verwijderd.
 13. Het vermelden van persoonlijke informatie over een forumgast is niet toegestaan, posting wordt verwijderd. 
 14. Indien het topic niet over een bijbels thema gaat dan alle geloofsdiscussies op het Geloofsforum.
 15. Postings van, naar en over gasten die hier niet meer posten worden verwijderd.

Allen: Er is hier een geblockte poster bekend onder de naam Elia , die onder uw naam wil  posten.

Plaats een email onder uw naam in het reactievenster, zodat uw naam niet oneigenlijk gebruikt wordt. Deze spammer kan wel uw naam gebruiken maar heeft geen weet van uw email. Het emailadres dat u gebruikt is niet zichtbaar op het forum. Postings zonder een email worden niet gepubliceerd.  Mvg. Mod.

Geloofsdiscussies naar Geloofsforum. Nodig uw gesprekspartner uit om op het Geloofsforum   Ik Geloof... (Geloofsforum 31)  verder te praten.

Reacties

Pagina12
willy op 23-09-2017 14:57

De media en Japan en Zuid-korea melden weer een aardbeving in het gebied waar Noord-Korea kernproeven doet het is echt gevaarlijk aan het worden. Rusland en ook China willen een diplomatische oplossing maar bestaat die nog wel? Ook Iran is volop kernproeven aan het doen vooral nu de president van de VS Trump Iran een schurkenstaat noemde. En Israel staat er niet alleen voor deze week nog hebben de VS een nieuwe miltaire basis geopend in Israel dus ze zijn er wel aanwezig ook militair. Dus kan en moet Israel passief blijven als het mogelijk is wel ! En worden ze aangevallen dan is het andere koek? dus we gaan van de ene crisis in de andere en er lijkt geen stoppen meer aan. En ook de Koerden willen een eigen land of gebied en ook dat ligt moeilijk vooral voor Turkije die het met alle geweld willen verkomen en dit terwijl de koerden het meest succesvol zijn in hun strijd tegen Isis. Dus de situatie in het M.O. is zeer explosief maar ook aan de andere kant van deze wereld houdt het maar niet op. En dan heb je nog de vele natuurrampen die ook al iets apocalypsis hebben !! Shalom

René van Zalk op 23-09-2017 15:04

Assad is zo ongeveer de grootste terrorist tussen de terroristen in Syrië, dus Poetin kan beter ff dimmen.

JP op 23-09-2017 15:23

"The Never Ending Story"

"Het nooit eindigende verhaal", van dood en verderf. Het is te achterlijk voor woorden, dat wij hier geld inzamelen voor de slachtoffers van orkanen in de US. Terwijl de US zelf ieder jaar meer geld uitgeeft aan de oorlogs-industrie als de 10 grootste landen samen. En bij gebrek aan echte vijanden, worden deze moedwillig gecreeerd. Leiders van Irak, Libie, Syrie en nu Noord Korea wensen zij naar de andere wereld te helpen. Met daarbij honderdduizenden mensen de dood in te jagen en Landen compleet in puin achter te laten. De US is wel de laatste waarvan ik beschuldigingen wens te horen over "misdadige" leiders van andere landen waar zij niets te zoeken hebben. Laat zij in vredesnaam hun geld en energie steken in een betere Wereld te creeren, te beginnen in eigen Land. Ik heb genoeg van die onzinnige excuses om militair in te grijpen en regime changes. Wie denken zij wel wie zij zijn? De hoeder van de mensheid? Zij veroorzaken zelf niets dan ellende.

Ike op 23-09-2017 15:48

@Willy op 23-09-2017 14:57

De Koerden hebben altijd een eigen staat gewild. De VS, EU en de NAVO zien nu alleen hun kans, om meer herrie te schoppen door de Koerden te gaan steunen, nu Erdogan Russische wapens heeft gekocht. Irak, Syrie en Iran willen geen onafhankelijk Koerdistan op een zee van olie en gasbronnen. De laatste drie landen hebben een shietische meerderheid in het gebied en daarom is SA en is Koewei ook tegen een onafhankelijk Koerdistan. Koerdistan kan ook geen olie en gas transporteren zonder een haven of medewerking van buurlanden.

De Vs heeft nu veel pantserwagens en wapens geleverd aan zowel de Koerden als SDF in ruil voor basis, oliecontracten en steun tegen Assad en Iran en Erdogan. Nu is het nog even wachten tot we zien of IS vernietigd gaat worden of dat IS verder gesteund gaat worden doorErdogan en Arabische Soenitische landen

Antoon op 23-09-2017 16:20

We zijn op weg naar hetr einde, daar lijkt het sterk op.

De berichtgeving hier heeft volgens mij 2 kanten, veel berichten lijken mij sterk overtrokken en tedentieus, daar staat tegen over dat ook veel berichten uit het hartje van het onderwerp lijken te komen van mensen die hget kunnen weten, die neem ik serieus. , zoalg er geen geloofwaardig tegenargumentatie komt.

verder ben ik blij in een land te leven van het (nog) vrije woord 

Tabris op 23-09-2017 16:23

Zijn jullie er allemaal nog? Ik ben vandaag bezig om 23 september te overleven. Gelukkig nog geen Annunaki of Niburu gezien.

Elk jaar wordt er wel door de alternatieve alluhoedjes een datum geprikt voor de verwoesting van de mensheid. Ik ben benieuwd welke datum het volgend jaar gaat worden.

Wat wel een echt gevaar voor de mensheid is, is inderdaad de knettergekke rocketman.

Arameeër/Jood op 23-09-2017 16:59

@René van Zalk o en jij komt zeker uit Syrië 

1 gematigde rebellen bestaan niet een voor een hebben ze of hadden ze banden met Al Qaeda/ISIS 

2 de meerderheid van Syrië steunt assad 

3 gifgasaanvallen zijn nooit bewezen bijvoorbeeld de aanval in Khan sheikoun is in de schoenen van assad geschoven door de VN zonder dat maar ook een iemand daar geweest is ...?

4 Koerden zijn geen natives van Syrie maar immigranten dus hebben ze geen recht op een land 

5 Assad is seculier en liberaal hij verkracht en moord geen mensen doelbewust hij vervolgt geen christenen of andere minderheden sterker nog Christenen bekleden een zeer belangrijke positie in syrie ook in de regering 

6 syrie is een enorm vrij land je kunt er alles maken zelfs moslims bekritiseren dat mag in Nederland al haast bijna niet meer 

dus legt u maar eens uit waarom dhr. Dr.Assad een terrorist is omdat hij zijn volk en land verdedigt ?

de^mol op 23-09-2017 17:11

Ja Xander, Obama is het begonnen, maar Trump doet met zijn 'aanvallen' op Noord Korea en Iran olie op het vuur gooien. In de VS heb je aan de rechterkant de Neocons, zoals de Bushes, McCain, Powell, enz..., en aan de linkerkant hebben we de Democons, met de Clintons, Soros, de Podesta's. Helaas zijn beide partijen gecompromiteerd, en heeft de deep state beide partijen in hun zak zitten. Niet voor niets zijn de Clintons en de Bushes dikke vrinden. VS is een failed state jammer genoeg. Het is niet die 'free state' wat ze ons via de propaganda wijsmaken.

Wardje op 23-09-2017 17:12

'@René van Zalk op 23-09-2017 15:04    Assad is niet zo'n tyran zoals zijn vader. En die was nog niet zo erg als Saddam, die Stalin had als zijn grote voorbeeld. Terzijde: die had op zijn beurt een dochter Svetlana die een waarachtig christin was en een indrukwekkend boek heeft geschreven als getuigenis daarvan.  Ik ben geen voorstander van het vage hedendaags gebruik van de naam, term en het woord Illuminati. Maar in de eerste link 13:46 heeft het een betekenis die niet geheel richtingloos is: "Illuminati target: Bashar-al-Assad"  https://www.youtube.com/watch?v=HNqjn0Kqyyw  Ron Paul: https://theuglytruth.wordpress.com/2017/04/06/syria-gas-attack-assads-doing-or-false-flag/    Assad prijst de jeugd en de christenen bij de heropbouw van het land:   http://www.golfbrekers.be/2017/09/

Qromwel op 23-09-2017 17:19

De grote waffels van die Oen en Trump beginnen belachelijk te worden. 

Hans op 23-09-2017 17:30

Ach xander weet het. Ik denken dat alles wat media is uit de grote duim gezogen wordt. Het wordt vaak aangedikt..Er wordt een conspirarcy oplosgelaten en oma ik heb dit en dat gezien. Ik onderschat zeker niet wat er in de wereld gebeurd maar stel het wel in de juiste context.

steady op 23-09-2017 17:54

Beste

En toch ben ik ervan overtuigd dat iiedere politieke leider

(demokraat-republikein-koning-keizer-  terroriest)

probeert het beste van te maken in de huidige omstandigheden

Want zij weten zeer goed als er één bom gegooid wordt dat ook

de allerlaatste zal zijn.

Dus die wereld hinkt naar zijn einde

Shalom voor iedereen

ohje op 23-09-2017 18:34

Als ik het goed inschat dan knutselen ze in noord korea al aan een vele maal krachtigere h bom.

Als die afgaat waar dan ook zijn we verlost van alle probleme.

Niets voor niets zijn ze in de vijftiger jaren zo geschroken dat alles in de ijskast ging.

Opzender op 23-09-2017 18:51

Nu is er kennelijk geen sprake van annexatie. De dames en de heren van het partijkartel zwijgen nu, terwijl ze bij De Krim hoog van toren bliezen. Hoe hypocriet en ondemocratisch wil je het hebben?

Qromwel op 23-09-2017 18:57

Wardje op 23-09-2017 17:12: Ik denk dat Assad als boegbeeld fungeert voor een kliek die zich met Russische steun krampachtig aan de macht vastklampt. Bijna een a-verhaaltje. --Damascus moet nog van de kaart geveegd worden-- Onacceptabel. Mod.

Wardje op 23-09-2017 19:09

MSMv.Knesseth-lid en onderzoeksjournalist Uri Avneri. Vond geen enkel bewijs voor betrokkenheid van Assad bij gasaanval. Wel veel aanwijzingen voor het tegendeel.Hij was niet de enige. "Dan komt Seymour Harsh, wereldbekend onderzoeksjournalist, die de Amerikaanse moordpartijen in Vietnam aan het licht bracht, en de Amerikaanse martelkamers in Irak. Hij onderzocht het gebeuren tot op de bodem en ontdekte dat er absoluut geen bewijs voor is dat Bashar zenuwgas heeft gebruikt in Khan Sheikoun , ja , dat dit vrijwel onmogelijk is."  Wat gebeurde vervolgens? Alle kwaliteitskranten, inclusief de New York times en de New Yorker weigerden iets te publiceren. Zo ook de befaamde London Review of Books. Tenslotte nam hij zijn toevlucht tot de Duitse "Welt am Sonntag".   Dit en het hele verhaal heeft onmiskenbaar een persoonlijke toon, die het lezen alleen maar boeiender maakt. In de rest geeft hij een kort historisch en sociologisch overzicht van Libanon en Syrië. Verschillen en overeenkomsten. Ik herinner me dat één van ons ietssoortgelijks over de Levant heeft gedaan, maar dan nog grondiger en uitgebreider  in een reactie op de site. Ik zou dat graag nog eens lezen.   http://original.antiwar.com/avnery/2017/06/30/bizarre-case-bashar-al-assad/

Robie op 23-09-2017 20:09

@René van Zalk op 23-09-2017 15:04Toch apart dat onder Assad minderheden veilig waren,Stukken veiliger als in Egypte of Saudi Arabië wat toch wel de grootste bondgenoten waren  van ons.

faraday op 23-09-2017 20:12

Ik merk dat tussen de regels en commentaren door haast iedereen er over eens is dat niet Noord Korea noch enig andere staat en/of dictator het probleem is.

Kort gesteld: geen bemoeienissen van de VS geen oorlogen en geen vluchtelingen.

Laatste zestien jaar in oorlog met verschillende landen en na het Vietnam debacle blijven doen waar ze goed in zijn, spreekwoordelijk twee stenen doen vechten.

Wardje op 23-09-2017 20:49

Arameër 16:59, eens , behalve met "Syrië is een enorm vrij land". Je kunt niet onze maatstaven aanleggen, zie het boek "ISlam is een sinaasappel" van Maurits Berger, over zijn initiatief en ervaring om de Sharia te gaan bestuderen bij autoriteiten ervan in Damascus. Knesseth-lid en onderzoeksjournalist Uri Avneri legt min of meer uit waardoor niet. Zie mijn reactie dienaangaande hierboven of de onderstaande link:  http://original.antiwar.com/avnery/2017/06/30/bizarre-case-bashar-al-assad/

Wardje op 23-09-2017 20:55

 @JP op 23-09-2017 15:23            'Orkanen'. VS. Vergeet niet de Geo engineering als mogelijke oorzaak

Wardje op 23-09-2017 21:33

Christenen Irak.  Koerden zullen overmorgen in een omstreden referendum stemmen voor een onafhankelijke staat in Noord-Irak. Christenen dreigen bij de verwerkelijking van zo'n plan  hevig in de knel te komen. Stemmen gaan op om plannen voor een onafhankelijke Christenzone in de vlakte van Ninive na 10 jaar opnieuw te overwegen.  homepage Tagespost 23-9-17  http://www.die-tagespost.de/

Wardje op 23-09-2017 21:40

Qromwel op 23-09-2017 18:57  Lees een paar stukken dienaangaande uit enkele  brieven van Daniel Maes of raadpleeg soortgelijke bronnen. De steun voor Assad is echt overwegend onder het volk. Niet onder de immigranten of volgens de toonaangevende media.  http://vcd-vl.be/source_brieven/source_brieven.html   ---  Gisteren is een nieuwe brief uitgekomen. Ik heb hem nog niet gelezen.

JP op 23-09-2017 21:52

@Opzender op 23-09-2017 18:51

Goed opgemerkt.

René van Zalk op 23-09-2017 21:52

@Robie op 23-09-2017 20:09

Assad is een man met twee gezichten.

JP op 23-09-2017 22:06

@Cromwel op 23-09-2017 18:57

"Damascus moet nog van de kaat geveegd worden".

??? Zouden daar ook nog mensen wonen?????

U heeft gelijk JP. Mod.

Wardje op 23-09-2017 22:50

Mol politie bij aanslagen Zaventhem. Insider vertelt uit de praktijk over de zwaarte en noodzaak van integriteitsonderzoeken voor veiligheidsmensen. Over dat dit haaks staat op het huidige streven quota in te voeren voor allochtonen. Zeven links. Via Joost Niemöller:  http://www.terreurnieuws.com/l/de-terreur-van-corruptie/

Qromwel op 24-09-2017 00:01

ohje op 23-09-2017 18:34: Straks vagen ze zichzelf nog weg.

Pieter op 24-09-2017 01:56

Aardbeving North Korea was natuurlijk van aard en geen atoomtest is sinds een paar uur geleden bewezen.

Niets aan de hand dus.

23 september blijkt ook al niet de gevreesde dag des Heren te zijn...Allemaal niets.

Laat jullie aub niet gek maken.

Pieter op 24-09-2017 01:59

Noordkorea durft m.i. geen ware aanval op een land te doen met kernraket. Duurt allemaal veel te lang. Veel geschreeuw weinig wol.

Allemaal net-niet acties van Kim.

Over Japan is niet OP Japan. En zon kan hij gewoon doorgaan omdat hij in principe niemand verwondt.

Triest maar het is wel de waarheid gebleken 

mientjei op 24-09-2017 02:08

Hallo Wardje  ,20.49    je moet niet zoveel lezen , je moet leven.  Zie het boek " islam  is een  sinaasappel "  

Wat een rare titel, kijk toch gewoon om je heen en niet de hele dag met je neus in de boeken,  daar wordt je gek van

hubo op 24-09-2017 02:20

De crisis in Syrië is Obama in hoge mate aan te rekenen,maar in zekere zin een gewoon uitvloeisel van de amerikaanse buitenlandse politiek.Ik denk niet dat een andere amerikaanse president daar anders had opgetreden.Stel je voor dat Mc Cain president was geweest.Dan zou Iran echt op een crisis uitgelopen zijn met Iran en nu doet Trump weer gewoon wat van een amerikaanse president verlangd wordt.En zo ook ten aanzien van Korea.En die landen worden dan misdadige regimes genoemd,omdat de bevolking het slachtoffer wordt van allerlei destabiliserende NGO's en/of boycotmaatregelen.Het meest schrijnende geval vind ik dan vooral Cuba.Wat heeft dat land misdaan,dat het nu al 50 jaar het slachtoffer is van een misdadige boycot.Dat is misdadig en zo creëer je natuurlijk wel een politiek klimaat,waarin je iedere verandering blokkeert en de waanzin heerst.

mientjei op 24-09-2017 02:48

JP 15.23  Er liggen hier ook veel amerikaanse soldaten begraven die zijn  gestorven voor onze vrijheid

dat was je even vergeten misschien?

Mientjei: Per ongeluk uw volgende post verwijderd, daar het de indruk wekte een dubbele post te zijn. Wilt u uw post opnieuw plaatsen. Mod.

Qromwel op 24-09-2017 07:27

JP op 23-09-2017 22:06: Ik meen dat n'importe welke strijdende partij in het Nabije en Midden Oosten dan ook zich bij z'n bombardementen of beschietingen iets aantrekt van de aanwezigheid van burgers.

Qromwel op 24-09-2017 07:29

Pieter op 24-09-2017 01:59: Er mislukt ook wel eens een Noord Koreaanse lancering. Wat zal de reactie zijn als zo'n mislukking op Tokyo terecht komt? Kan de lont in het kruitvat zijn.

Arameeër/Jood op 24-09-2017 08:00

Ik ben een Syriër ik kom uit Syrië Assad is geen terrorist vrijheid heb je daar politieke vrijheid had je niet toch voelde het land velen malen democratischer en luisterde dhr dr.assad we degelij naar de wensen van de mensen integenstelling tot dhr.Rutte syrie heeft Gmo's verboden hIer worden wij met dat gif vol gestopt 

heden is de situatie in syrie grotendeels herstelt assad controleert vrijwel alles met uitzondering provincie idlib en het door Koerden gecontroleerd gebied in het noorden  Damascus de hoofdstad is voor 99% in handen van assad dat er een profetie is in de Bijbel over Damascus wil niet zeggen dat het zich nu gaat vervullen 

nogmaals als je niet in syrie bent geweest daar hebt geleefd en de Arabische taal spreekt heb je totaal geen recht om een oordeel te geven over Syrië zoek maar op het web Nederlandse/Belgische paters die in syrie hebben geleefd 

Antoon op 24-09-2017 10:39

Noordkorea durft m.i. geen ware aanval op een land te doen, schreef Pieter, volgens mij zo: Noordkorea durft geen directe  aanval op een land te doen, wat ze wel kunnen is terreurgroepen steunen en wie weet met zware kofferbommen, ik durf het woord bijna niet uit te spreken, kleine atoombommen, Kim is er gek genoeg voor. 

willy op 24-09-2017 11:50

@Ike : Klopt allemaal wat je schrijft het draait weer om gas en olie het is een rijk gebied aan grondstoffen en iedereeen wil zijn deel!! Shalom

Suryoyo op 24-09-2017 13:18

@Arameeër/Jood

ben jij toevallig een Arameeër/Suryoyo uit Israël?

Wardje op 24-09-2017 13:34

AfD zal vandaag in het Duitse parlement worden gekozen. Daarmee wordt de uitspraak van Franz Joseph Strauss dat er rechts naast CDU geen ruimte was voor een andere partij gelogenstraft. "Niet ik heb mijn waarden veranderd,  de CDU heeft dat gedaan" aldus voormalig CDU-lid en huidig AfD-voorman Bosbach. Het zou betekenen dat er  naar het verleden gezien, geen aardverschuiving plaatsvindt.  Philosophiaperennis.com

Robie op 24-09-2017 13:36

Pieter op 24-09-2017 01:59De VS durft nu geen aanval,juist omdat ze niet weten hoe Noord-Korea  ervoor staat met die kernwapens.

oen met Irak wisten ze dat er geen WMD waren,dus een aanval was ook een eitje nadat ze het land al 10 jaar murf gebeukt haden met al sancties.(en bombardamenten)Daarom wil Noord-Korea juist ook die wapens,want ze weten dat de VS niet te vertrouwens is,wat ze met Irak,Libie,Syrie al hebben laten zien,ook deels met Egypte waar ze Moebarak na al die jaren een messteek in zijn rug toebrachten.En zeg nou zelf,is het normaal om met kernwapens geladen bommenwerpers lang de grens van een niet zo vriendelijk land te gaan vliegen ?????? zou elk land dit bij de VS doen is het meteen oorlog,pre-emptive strike,gevaar voor de wereld en weet ik allemaal wat ze uit de kast trekken aan verhalen.Als de Russen een Routine vlucht uitvoeren om Noorwegen heen naar het Zuiden staan de kranten al vol dat de Russen Onze luchtruim schenden,maar andersom is het geen probleem om direkt op de grens te gaan lopen klieren.Rusland samen met China kwamen met de voorstel om geen jaarlijkse oeveningen meer te houden tussen Zuid-Korea en de VS,dit zou voor Noord-Korea al een geruststeling zijn.Antwoord van de vs was kort en duidelijk...wij maken zelf wel uit met wie en waneer wij oeveningen houden................ ze zullen en moeten elk hun wil opdrukken en doorzetten,net een verwende kleuter.........tsja dan moeten ze ook niet vremd opkijken als Noord-Korea ook zelf uitmaakt wat ze doen.en trouwens,voor de VS was het geen enkel probleem dat Pakistan met een kerwapen kwam,al steunnen ze zoeen beetje elke terrur organisatie op de aardebol.houden de Russen met Wit-Rusland een oevening dan is het meteen paniek en gaat de NAVO meer troepen stuuren naar het oosten ???liegen zelf over de aantallen,en intussen hebben ze er zelf 19 oefeningen dit jaar.

Zeuren ze dat er Russen achter blijven,maar dat ze zelf op 8000 km van huis zitten is geen probleem,net als die giga aantallen wapens die ze achterlaten daar..........nee daar zal je ze niet over horen.
Wardje op 24-09-2017 14:31

@mientjei.  Dank voor de raad !  Zit wat in.

Wardje op 24-09-2017 14:46

@Arameeër 8:00 in aanvulling:  onder wie de Nederlandse Jezuïeten Brenninkmeijer en Van der Lugt, beiden omgekomen in Homs, en de springlevende Belgische Norbertijn Daniël Maes van de abdij in Tongerlo maar levend in het 6e-eeuwse klooster Mar Yacub in West-Syrië. Er verblijven ook niet-kloosterlingen en de gemeenschap heeft veel contact met de omgeving. Hij geeft periodiek brieven uit over het wel en wee in land en in eigen kring, maar ook met niet malse politieke analyses. Hij heeft wel eens verwezen naar deze site. Eergisteren heeft hij een nieuwe brief uitgebracht , maar ze zijn allemaal te vinden op:    http://vcd-vl.be/source_brieven/source_brieven.htm

Ike op 24-09-2017 14:57

@Willy op 24-0902017 11:50

Niet allen ole en gas, maar ook om de positie van de USD en Euro, die door olie en gasprijzen gegarandeerd worden vanwege het gebruik van USD's en om TTIP, CETA (dat nu van kracht is in Nederland), TISA en het TPP en de tegenhanger van de BRICS landen en de SCO. Verder gaat het daarom ook om het voortbestaan van de steun aan de PIGS landen, de EU, de VS en het water dat vanuit Turkije naar Irak stroomt en de rivier de Jordaan en waar haar water vandaan komt.

Er zijn zoveel staten en belangengroepen bij betrokken, dat er verliezers zullen zijn, maar als het MAD principe van een nucleaire oorlog van kracht word, verliest iedereen.

Ik zie opmerkingen en vragen waarom de VS bij alle conflicten betrokken is, maar zowel in de VS als in Nederland en de EU komt dit door de samenstelling van de bevolking en de macht van de sterkste lobbiegroepen die de regeringen hun kant probeert op te laten gaan.

JP op 24-09-2017 15:10

@mientjei op 24-09-2017 02:48

"Er liggen hier ook veel amerikaanse soldaten begraven die zijn gestorven voor onze vrijheid, dat was je even vergeten misschien?"

Deze personen die 70 jaar geleden hun leven verloren in een strijd voor onze vrijheid, ben ik zeker niet vergeten. Doch om daar het huidige Amerika met volgende generaties, tot in de eeuwigheid op onze blote knieen te danken? Zeker niet. Evenzo heeft de huidige generatie Duitsers, part noch deel aan de verschrikkingen van de tweede wereldoorlog.

("Het Nederlandse elftal is ook niet meer wat het was") 

Wardje op 24-09-2017 15:19

Voor de groenen in Duitsland is het zelfs nog mogelijk dat niet eens de kiesdrempel van 5% halen. Bericht van 13u.  Als je ertoe oproept AfD te stemmen ben je voor een Grünen-prominent gelijk krankzinnig en een Nazi.  Waar hebben we dat eerder gehoord.    Phiosophiperennis.com

faraday op 24-09-2017 15:27

Robie op 24-09-2017 13:36

Helemaal de spijker op zijn kop geslagen, niks meer of minder, triestig dat de Media zich voor het karretje van de VS laten spannen.

Qromwel op 24-09-2017 17:19

Ike op 24-09-2017 14:57: Als lobbyisten succes hebben wijst dit volgens mij op corruptie in bestuurlijke kringen. Om het zachtjes uit te drukken.

steady op 24-09-2017 17:58

jazeker

de amerikanen hebben ons bevrijd van ...waarvoor wij nu nog altijd betalen

toot in der eeuwigheid.

de amerikanen hebben wereldwijd ong. 1100 garnizoenen

die wij allemaal moeten bekostigen (het rome van vroeger)

De meerderheid van de mensen denken dat de bevrijders in feite onze bezetters geworden zijn

Dus dan zijn wij niet bevrijd maar -bezet-geknecht-uitgebuit e.d.

Shalom

Lodewijk op 24-09-2017 19:51

Vandaag bekend gemaakt:

"Speciale VS operatie troepen & wapens gespot bij ISIS posities ten noorden van Deir ez-Zor - Russische MvD"

"US special ops forces & hardware spotted at ISIS positions north of Deir ez-Zor – Russian MoD" https://www.rt.com/news/404365-us-special-forces-isis/

Dus de globalisten NWO "elite" wil nog steeds regime change in Syrië. En dat terwijl al zo'n 87% van Syrië bevrijd is van IS, hun proxie leger.

"Enig uiterlijk van een normaal leven: Syrische stad Deir ez-Zor hersteld langzaam van ISIS belegegering"

"‘Semblance of normal life’: Syrian city of Deir ez-Zor slowly recovers from ISIS siege" https://www.rt.com/news/404343-deir-ezzor-liberation-civilians-life/

Wardje op 24-09-2017 20:02

CETA @Ike op 24-09-2017 14:57.  Het is nog niet geratificeerd door het nederlandse parlement. Is het dan toch al van kracht? Draaien ze ons dezelfde loer als gebeurd is met het EUverdrag met de Oekraïne?

Pagina12
Commentaar
Jouw naam/bijnaam
Website url
E-mail
Je Punt profiel
Hou mij op de hoogte
Ik wil op de hoogte gehouden worden
Dit is een verplicht veld
Laatste Reacties

Rubrieken
Site Info
Email adres Administrator:
xandernieuws@gmail.com
 
Email adres Moderator:
modxnieuws@gmail.com
 
Overnemen eigen artikelen (in blauw en rood onder Headlines) alleen met toestemming.

Reacties, tips en opmerkingen worden erg gewaardeerd en altijd gelezen, maar vanwege het zeer grote aantal ben ik helaas niet in staat om (tijdig) op alle emails te reageren. Graag hiervoor uw begrip!

Privacy Bescherming:
 
Indien u Xandernieuws, dat bij Mijndomein is ondergebracht, leest en reageert op de Xandernieuws forums, doet u dat vrijwillig en is uw IP adres en emailadres- indien u dat vermeldt - bekend en wordt opgeslagen. Ook uw (nick) naam waaronder u post wordt opgeslagen. Xandernieuws zal uw gegevens nooit aan derden doorgeven. Indien u zich opgeeft voor het ontvangen van de nieuwe artikelen per email, zal Xandernieuws ook die gegevens nooit aan derden geven. We houden uw gegevens privé, tenzij de wet of rechterlijke macht ons dwingt uw gegevens aan hen te verstrekken. Datalekken in het systeem vallen onder de verantwoordelijkheid van Mijn Domein.Domeinregistratie en hosting via mijndomein.nl