Headlines

Actuele Discussies

 

Abonneren

Abonneer je nu voor nieuwe artikelen op deze website!

Crises Noord Korea, Iran en Syrië dankzij beleid Trumps voorganger Obama

Rusland dreigt openlijk door Amerika gesteunde SDF in Syrië te vernietigen - Koerdisch referendum over onafhankelijkheid op 25 september verhoogt spanningen in giftige cocktail Syrië en Irak – Lid Koerdische commissie verwacht ‘spoedig een nieuwe oorlog’

De almaar verder oplopende spanningen rond Noord Korea, Iran en Syrië, waar de Amerikaanse president Donald Trump zich mee geconfronteerd ziet, zijn voor het grootste deel te danken aan zijn in Europa nog altijd verafgode voorganger Barack Hussein Obama, die er met fake verdragen en afspraken voor gezorgd heeft dat Iran en Noord Korea onbeperkt konden doorgaan met hun kern- en ballistische rakettenprogramma’s, en die in Syrië bijna de Derde Wereldoorlog met Rusland heeft veroorzaakt. Noord Korea testte vanmorgen vermoedelijk opnieuw een kernbom; Iran vuurde een ballistische raket af die ook delen van Europa kan raken, en in Syrië heeft Rusland gedreigd de door het Westen gesteunde Syrian Democratic Forces (SDF) te zullen vernietigen.

 

Het kernverdrag dat Obama met Iran sloot is feitelijk nog onbenulliger, slechter en gevaarlijker dan het beruchte ‘peace in our time’ akkoord dat de Britse leider Neville Chamberlain met Adolf Hitler sloot. Dat bleek eveneens het papier waarop het stond geschreven niets waard, maar daar stond tenminste nog een handtekening onder. Iran heeft het akkoord met het Westen nooit officieel ondertekend, waardoor het met het aankopen van enorme hoeveelheden militair materieel en het testen van ballistische raketten met een steeds groter bereik enkel theoretisch de afspraken schendt. Voor die ‘prestaties’ werd het door de regering Obama en de EU beloond met het intrekken van de economische sancties.

Nauwe samenwerking Iran en Noord Korea

Het is geen toeval dat Iran op dezelfde dag dat er in Noord Korea –dat een dag eerder dreigde met een bovengrondse test met een waterstofbom in de Grote Oceaan (1)- opnieuw een aardbeving werd geregistreerd als gevolg van een ondergrondse kernproef, zelf een test uitvoerde met een ballistische raket met een bereik van 2000 kilometer, waarmee Europese landen zoals Roemenië, Bulgarije en Griekenland kunnen worden geraakt. Beide landen werken al jaren in het geheim samen, en intensiveerden dat op 3 augustus, toen een hoge delegatie uit Pyongyang 10 dagen lang in Teheran verbleef, en er afspraken werden gemaakt om het nucleaire- en rakettenprogramma gezamenlijk uit te breiden.

De nieuwe Iraanse Koramshahr raket kan volgens generaal Ahajizadeh van de Revolutionaire Garde meerdere koppen dragen, waardoor deze in staat is om Israëlische en Westerse raketafweersystemen te omzeilen. Zelfs al zou het lukken om één of twee koppen te vernietigen, dan zullen de andere projectielen hun doel alsnog vernietigen.

Doet Trump iets aan ‘gestoorde mannen met raketten’?

‘We kunnen niet hebben dat gestoorde mannen overal hun raketten op afschieten. Hij had al lang geleden moeten worden aangepakt,’ zei president Trump afgelopen vrijdag over de Noord Koreaanse dictator Kim Jong-un. Dat hij daar volkomen gelijk in had bleek de volgende dag toen Iran de Koramshahr raket testte. Trump is door Obama’s dramatische beleid opgezadeld met twee ‘schurkenstaten’ die inmiddels in staat zijn om delen van Amerika en Europa -en als het zo doorgaat over enkele jaren totaal- te vernietigen.

Sommigen vragen zich af waarom het dan zo gevaarlijk is als deze landen net als Rusland, China, Frankrijk, Engeland, India, Israël en natuurlijk de VS zelf eveneens over kernwapens beschikken. Het antwoord is simpel: omdat Noord Korea en Iran al jaren herhaaldelijk letterlijk dreigen met de vernietiging van Amerika, en in het geval van Iran ook Israël, dus duidelijk aangeven van plan zijn deze wapens offensief te zullen gebruiken.

Dat de Amerikaanse regering en ook de president zelf nu eveneens enkele malen met de vernietiging van Noord Korea heeft gedreigd, is daarom buitengewoon, en heeft Trump in een zeer lastige positie gebracht. Op de Noord Koreaanse TV wordt Trump al een ‘blaffende hond’ genoemd. Israëlische defensiespecialisten schrijven dat het gevaar dat Noord Korea en Iran vormen ‘niet langer kan worden aangepakt met scheldwoordjes. Dreigen met ‘totale vernietiging’ en verzekeren dat er iets aan gedaan zal worden begint op excuses te klinken voor Trumps falen deze provocatieve bedreigingen van Kim Jong-un en Ayatollah Khamenei het hoofd te bieden.’

‘Israël kan niet passief blijven’

Ook de eigen premier Benyamin Netanyahu krijgt opnieuw kritiek, omdat hij net als Trump weliswaar harde woorden gebruikt, maar die behoudens een enkele raketaanval niet onderbouwt met substantiële acties. Iraanse milities en troepen nemen onder Russische bescherming steeds meer posities in Syrië in, ook vlakbij de grens op de Golanhoogte.

‘Israël zit te dicht bij het vuur om passief de regering Trump te volgen in het ‘wel of niet’ reageren op een gevaar dat de drempel reeds heeft bereikt.  Jeruzalem kan zonder ernstig verlies van afschrikking en militaire geloofwaardigheid niet blijven vertrouwen dat Washington zijn belangrijkste veiligheidsdreigingen oplost.’ (2)

Rusland waarschuwt VS de SDF te zullen vernietigen

Vooral wat Syrië betreft heeft Trumps voorganger ook daar een serie kapitale blunders gemaakt die aan honderdduizenden mensen het leven hebben gekost, een massale migrantenstroom naar Europa op gang brachten, en in 2013 bijna de Derde Wereldoorlog veroorzaakten. Ongeveer een jaar geleden, toen Obama nog president was, bombardeerden Amerikaanse vliegtuigen troepen van het Syrische leger dat in Deir Ezzor tegen ISIS vocht. Daarbij kwamen zeker 100 soldaten om het leven, en moesten de troepen zich terugtrekken, waardoor de in het nauw gebrachte ISIS strijders werden gered.

Tijdens een hoogst ongebruikelijke (sinds Amerika’s proxy oorlog in Oekraïne in 2014 verboden) ontmoeting afgelopen week hebben Russische militaire leiders hun Amerikaanse collega’s te verstaan gegeven dat het niet langer getolereerd wordt als de door het Westen gesteunde Syrian Democratic Forces (SDF) het vuur openen op het Syrische leger, en dat zij in dat geval onmiddellijk zullen worden vernietigd. Tevens werd Amerika ervan beschuldigd om de afgesproken de-escalatiezones te misbruiken voor het aanvallen van het Syrische leger door aan Al-Qaeda verbonden islamitische terreurgroepen. De rechtstreekse steun van Amerika en Europa aan Al-Qaeda in Syrië is eveneens een zeer bedenkelijke erfenis van de regering Obama. (3)

Koerdisch referendum verhoogt spanningen

In deze toch al giftige cocktail spelen ook de Koerden een grote rol, die een zeer effectieve buffer tegen ISIS en Al-Qaeda zijn geweest. Over twee dagen houden de Koerden een internationaal referendum over onafhankelijkheid. De Amerikanen hopen met het bouwen van nog meer bases de Koerden te gebruiken voor controle over de olievelden in het noorden van oosten van Syrië. Tegelijkertijd weten de Koerden dat ze net zo makkelijk door Amerika zullen worden gedumpt zodra de steun voor de Koerden teveel problemen met andere landen oplevert, zoals met NAVO lid Turkije, dat juist probeert de Koerden uit te roeien.

De Koerdische Regionale Regering (KRG) heeft verzoeken van onder andere Irak en Amerika het referendum uit te stellen naast zich neergelegd. President Massoud Barzani verklaarde dat iedere poging om de Koerden uit steden zoals Kirkuk te verjagen met geweld zal worden beantwoord. Dr. Jutyar Mahmoud, lid van de referendum commissie, zei zelfs dat ‘absoluut een nieuwe oorlog kan worden verwacht, en spoedig.’

Grootste bedreiging is niet eens het Iraakse leger, dat behoorlijk verzwakt is door de oorlog tegen ISIS, maar de door Iran gesteunde (Shi’itische) paramilitaire Hashd al-Shaabi strijders. Volgens Mahmoud is de kans aanwezig dat Iran hen opdracht geeft tegen de Koerden te gaan vechten, ondanks het feit dat beide groepen ISIS als vijand hebben. Extra complex is dat er ook enkele duizenden Koerdische Turken aan de kant van Hashd al-Shaabi -dat heeft onderstreept dat Koerdistan wat hen betreft onlosmakelijk aan Irak blijft verbonden- staan.

Voorlopig is het verslaan van ISIS de grootste prioriteit van Irak, de KRG en ook de Koerdische Peshmerga strijders, die de afgelopen jaren een zeer belangrijke macht tegen de jihadisten zijn gebleken. Met het terugtrekken van ISIS beginnen de interne onenigheden echter stap voor stap weer naar boven te borrelen, zoals de spanningen rond het omstreden referendum uitwijzen.

Situatie Midden Oosten en Oost Azië buitengewoon gespannen

De conclusie is dat de internationale situatie, vooral in het Midden Oosten en Oost Azië, buitengewoon gespannen is, en er maar weinig voor nodig is één van de vele lonten in het kruitvat aan te steken, waardoor er een nieuwe grote oorlog uitbreekt of misschien wel serie van oorlogen, die in het slechtste geval kunnen uitmonden in de lang gevreesde Derde Wereldoorlog.Xander

(1) Infowars
(2) DEBKA
(3) Zero Hedge
(4) Zero Hedge

 

Indien u wilt reageren op het forum.

 1. Geen hele woorden en/of zinnen in hoofdletters schrijven, wat als schreeuwen wordt gezien. Ook uw Nick name, max. 2 woorden, niet geheel in hoofdletters .Uw nickname mag geen naam zijn van een bekend publiek persoon. Uw posting wordt dan verwijderd.
 2. U kunt accenten aanbrengen middels max. 3 vetgedrukte woorden per posting, cursief of onderstreept.
 3. Posten in zwarte letters op witte achtergrond.
 4. Holocaust ontkenning of het bagatelliseren ervan. Postings worden verwijderd.
 5. Onacceptabele postings, provocaties, schuttingtaal, persoonlijke aanvallen of uitschelden kunnen uw postings zonder mededeling worden verwijderd evenals bij de andere punten.Het beheer kan er ook voor kiezen uw posting aan te passen. 
 6. Lees de Siteregels  http://xandernieuws.punt.nl/content/2009/04/siteregels
 7. Lees de Disclaimer http://xandernieuws.punt.nl/content/2012/01/disclaimer
 8. Geen artikelen of postings van andere websites kopiëren en op dit forum plakken, dit i.v.m. auteursrechten en schadeclaims. Schrijf introductie en verwijs naar de URL van de betreffende website. Uitzondering Wikipedia daar kan het wel evenals Bijbelcitaten.
 9. Plaats geen hyperlinks maar de url van de website, i.v.m. de wet op de auteursrechten. Uitzondering Wikipedia en Bijbelcitaten. Op elk plaatje wat u bij uw naam plaatst zit auteursrechten op, ook al staat dat er niet bij vermeld. Zoek een plaatje dat vrij is van auteursrechten.
 10. Dit is een Nederlands forum. Engelse commentaren vertalen naar Nederlands.
 11. U houdt één vaste nickname aan. Bij verandering van uw nickname ,maak daar melding van op het forum. Post u stelselmatig onder verschillende nicknames dan worden uw postings verwijderd.
 12. Gasten die gefocust zijn op het demoniseren van één bevolkingsgroep. Postings worden verwijderd.
 13. Het vermelden van persoonlijke informatie over een forumgast is niet toegestaan, posting wordt verwijderd. 
 14. Indien het topic niet over een bijbels thema gaat dan alle geloofsdiscussies op het Geloofsforum.
 15. Postings van, naar en over gasten die hier niet meer posten worden verwijderd.

Allen: Er is hier een geblockte poster bekend onder de naam Elia , die onder uw naam wil  posten.

Plaats een email onder uw naam in het reactievenster, zodat uw naam niet oneigenlijk gebruikt wordt. Deze spammer kan wel uw naam gebruiken maar heeft geen weet van uw email. Het emailadres dat u gebruikt is niet zichtbaar op het forum. Postings zonder een email worden niet gepubliceerd.  Mvg. Mod.

Geloofsdiscussies naar Geloofsforum. Nodig uw gesprekspartner uit om op het Geloofsforum   Ik Geloof... (Geloofsforum 31)  verder te praten.

Reacties

Pagina12
Lodewijk op 24-09-2017 20:12

@Wardje

deze link werkt niet voor mij: http://vcd-vl.be/source_brieven/source_brieven.htm

Arameeër/Jood op 24-09-2017 21:30

@suryoyo nee ik kom uit Damascus mijn vader is suryoyo (Arameeër) mijn moeder yodoyto (Jodin) 

Ike op 24-09-2017 22:47

@Qromwel op 24-09-2017 17:19

Het stinkt, maar zonder bewijzen mogen we het geen corruptie noemen.

De ANWB is een lobby voor meer wegen, maar als ze alleen vraagt om meer wegen en verkeersborden en minder belasting op benzine en auto en niemand omkoopt is ze legaal. Er zijn heel veel lobbygroepen te bedenken en er zijn er die in politieke partijen zitten, maar zonder bewijzen en opnamen is het legaal.

@Wardje op 24-09-2017 20:02

Die verdragen krijgen we linksom of rechtsom, zonder volksopstand. Voor een volksopstand is er te weinig tegenstand tegen.

@Lodewijk op 24-09-2017 19:51

De Russen en Amerikanen liggen nu erg dichtbij elkaar gelegerd en schieten op elkaars posities. 1 Heethoofd die het wil als soldaat, terrorist, officier, generaal of president kan het lont in dit kruitvat ontsteken.... Niemand wil opgeven. Assad niet, Erdogan niet, Nethanyanu niet, Putin niet, Trump niet, GB niet, Frankrijk niet, Duitsland niet, Irak niet, Iran niet, Hezbollah niet en Libanon en Jordanie willen ook niet met de vluchtelingen blijven zitten. De EU en Arabische landen willen ook niet met vluchtelingen die hen haten blijven zitten en willen ook geen IS en Al Nurah strijders terugnemen. SDF Strijders die net zijn bevoorraad met wapens en voorraden worden nu tegengehouden door IS strijders.De Russen bombarderen alles wat beweegt bij de tegenpartij en heeft de VS gewaarschuwd. Alles en iedereen gaan nu voor de olie en gasbronnen en alle landen trekken hun troepen samen rond de Koerden.

Wardje op 24-09-2017 22:52

Syriepost@Lodewijk op 24-09-2017 20:12. Vreemd, de link voor de brief van eergisteren is: http://vcd-vl.be/source_brieven/2017_09_22_Daniel.pdf. Je kunt ze meestal ook vinden op http://www.golfbrekers.be/  , maar je moet ze er tussenuit vissen.

Wardje op 24-09-2017 23:17

Bijvoorbeeld. Brett McGurk is de speciale gezant van Trump om IS te bestrijden. Hij was al raadgever van Obama. Op 18 augustus organiseerde hij een samenkomst, zogezegd met stamhoofden, om IS te bestrijden. En wat bleek? Verschillende leiders van IS waren uitgenodigd. Op 26 augustus kwam een Amerikaanse helikopter 2 Europese IS leiders oppikken vooraleer ze door het Syrische leger gevangen genomen werden. En op 28 augustus kwamen speciale Amerikaanse strijdkrachten nog eens 20 IS leiders met hun familie in veiligheid brengen. Brett McGurk is de speciale gezant van Trump om IS te bestrijden. Hij was al raadgever van Obama. Op 18 augustus organiseerde hij een samenkomst, zogezegd met stamhoofden, om IS te bestrijden. En wat bleek? Verschillende leiders van IS waren uitgenodigd. Op 26 augustus kwam een Amerikaanse helikopter 2 Europese IS leiders oppikken vooraleer ze door het Syrische leger gevangen genomen werden. En op 28 augustus kwamen speciale Amerikaanse strijdkrachten nog eens 20 IS leiders met hun familie in veiligheid brengen.Van dit laatste wordt geen specifieke bron genoemd.     Vorige jaar en een week geleden,  24 september, voerde de VS-coalitie zogezegd 'per ongeluk' een luchtaanval uit op het Syrische leger, waabij 90 doden en 110 gewonden vielen . Vrijwel onmiddellijk daarna begon een ISIS-aanval.  Zie vid. 3min. 'Syrian War Report' van 8 sept jl. onder "Een verslag uit Syrië zonder poco bril op http://www.golfbrekers.be/

Ike op 25-09-2017 09:17

Foto's van VS special forces die naast ISIS en SDF vechten tegen het Syrische leger volgens de Russen. Nieuws is gepubliceerd op Zerohedge.com. Dat gaat spannend worden. M.i. zal Rusland de posities gewoon beschieten en is dit waarom Lavrov en Poetin, de Amerikanen gewaarschuwd zullen hebben.

Pagina12
Commentaar
Jouw naam/bijnaam
Website url
E-mail
Je Punt profiel
Hou mij op de hoogte
Ik wil op de hoogte gehouden worden
Dit is een verplicht veld
Laatste Reacties

Rubrieken
Site Info
Email adres Administrator:
xandernieuws@gmail.com
 
Email adres Moderator:
modxnieuws@gmail.com
 
Overnemen eigen artikelen (in blauw en rood onder Headlines) alleen met toestemming.

Reacties, tips en opmerkingen worden erg gewaardeerd en altijd gelezen, maar vanwege het zeer grote aantal ben ik helaas niet in staat om (tijdig) op alle emails te reageren. Graag hiervoor uw begrip!

Privacy Bescherming:
 
Indien u Xandernieuws, dat bij Mijndomein is ondergebracht, leest en reageert op de Xandernieuws forums, doet u dat vrijwillig en is uw IP adres en emailadres- indien u dat vermeldt - bekend en wordt opgeslagen. Ook uw (nick) naam waaronder u post wordt opgeslagen. Xandernieuws zal uw gegevens nooit aan derden doorgeven. Indien u zich opgeeft voor het ontvangen van de nieuwe artikelen per email, zal Xandernieuws ook die gegevens nooit aan derden geven. We houden uw gegevens privé, tenzij de wet of rechterlijke macht ons dwingt uw gegevens aan hen te verstrekken. Datalekken in het systeem vallen onder de verantwoordelijkheid van Mijn Domein.Domeinregistratie en hosting via mijndomein.nl