Headlines

Actuele Discussies

 

Abonneren

Abonneer je nu voor nieuwe artikelen op deze website!

China waarschuwt Trump opnieuw Noord Korea militair te steunen bij aanval VS

‘Als Trump toeslaat neemt hij het risico China in het conflict te betrekken, wat over de hele wereld het verschijnen van paddenstoelwolken kan veroorzaken’

 
Wie heeft de sterkste zenuwen?  (Afbeelding: Getty Images (2).)

NBC News berichtte vandaag dat adviseurs van de Amerikaanse president Donald Trump hem een aantal opties hebben overhandigd voor een preventieve aanval op Noord Korea, waarbij ook kernwapens zouden kunnen worden gebruikt zodra de bondgenoten in de regio een beroep doen op hun militaire verdrag met de VS. Diezelfde adviseurs hebben van hooggeplaatste Chinese defensie officials te horen gekregen dat als Amerika inderdaad als eerste Noord Korea aanvalt, China de kant van Pyongyang kiest, en alles zal doen om de aanval te stoppen. Met andere woorden: dan kan de Derde Wereldoorlog uitbreken.

 

In augustus berichtten Chinese staatskranten al dat de regering in Beijing niet werkeloos zal toekijken als Amerika als eerste Noord Korea aanvalt, en militair zal ingrijpen om die aanval tegen te houden. Nu is die waarschuwing dus ook via officiële kanalen geuit. Tegelijkertijd maakte de Chinese regering de Noord Koreaanse dictator Kim Jong-un duidelijk dat als hij als eerste aanvalt, China niets zal ondernemen om hem tegen een Amerikaanse vergeldingsaanval te beschermen.

Beijing is mordicus tegen het eventueel verplaatsen van Amerikaanse tactische kernbommen naar Zuid Korea, zoals enkele dagen geleden door Washington werd gesuggereerd. Die stap zal een einde maken aan het officiële Amerikaanse standpunt dat het hele Koreaanse schiereiland gedenucleariseerd moet worden, en zal ongetwijfeld een woedende reactie van Beijing –dat toch al forse kritiek heeft op de nieuwe Amerikaanse THAAD afweerraketten in Zuid Korea- ontlokken.

Rusland en China bang voor escalatie na nog hardere sancties

Trump lijkt met zijn dreigement om kernbommen aan Zuid Korea te geven China onder druk te willen zetten om nog hardere maatregelen tegen Noord Korea te nemen, zoals het compleet financieel isoleren van het regime in Pyongyang. Morgen hoopt Amerika de VN Veiligheidsraad zover te krijgen om Noord Korea met een olie embargo, een textielexport verbod, een verbod op het huren van Noord Koreaanse werknemers, en een reisverbod voor dictator Kim Jong-un te treffen. Het is onzeker of Rusland en China nog hardere sancties steunen, omdat dit de gespannen situatie verder kan doen escaleren.

Vanochtend heeft het vliegdekschip USS Ronald Reagan zijn thuishaven in Japan verlaten voor een ‘routine patrouille’ die ook ‘de wateren tussen Japan en het Koreaanse schiereiland’ zal plaatsvinden. Noord Korea is fel tegen de regelmatige gezamenlijke militaire oefeningen van Zuid Korea en de VS, omdat deze als een voorbode van een invasie worden opgevat.

‘Mogelijk paddenstoelwolken over de hele wereld als Trump toeslaat’

Een paar weken geleden haalden we Robert Carnell, hoofdeconoom van ING Azië, aan, die zei dat de situatie rond Noord Korea steeds meer op de moderne variant van de Cubaanse raketcrisis uit 1962 begint te lijken. Die crisis bracht de VS en de Sovjet Unie op het randje van een wereldwijde kernoorlog.

Gisteren werd tijdens de nationale feestdag van Noord Korea tot verrassing van velen geen nieuwe rakettest uitgevoerd, maar die is vermoedelijk slechts uitgesteld. Zodra Noord Korea bijvoorbeeld deze week –misschien wel bewust op 11 september, als het precies 16 jaar na het beruchte 9/11 is- toch een nieuwe intercontinentale raket test, dan wordt president Trump gedwongen om te kiezen.

Opnieuw niets doen betekent dat de VS na zijn eerdere harde taal zwak en slap zal doen overkomen. ‘Maar Trump kan ook terugslaan, waarmee hij het risico neemt China in het conflict te betrekken, wat mogelijk over de hele wereld het verschijnen van paddenstoelwolken zal veroorzaken.’

 

Xander

(1) Zero Hedge
(2) Afbeelding: Getty Images (aangepast) (vrij voor redactioneel en niet-commercieel gebruik)

Zie ook o.a.:

08-09: Strategic Intelligence verwacht binnen 6 maanden aanval op Noord Korea
03-09: Minister Defensie VS dreigt Noord Korea met totale vernietiging
03-09: Flashback 1994: President Clinton kondigde trots einde kernwapens Noord Korea aan
01-09: Analisten vrezen nog deze maand uitbreken oorlog met Noord Korea
12-08: WO-3 angst in VS: Stormloop op survival winkels
11-08: China waarschuwt VS: Wij zullen aanval op Noord Korea tegenhouden
10-08: Grootste Britse kranten waarschuwen burgers voor kernoorlog
09-08: VN-sancties omzeild: Noord Korea en Iran sluiten militair samenwerkingsverdrag
30-07: ‘Pentagon bronnen: Trump beveelt binnen jaar militaire aanval op Noord Korea’
05-07: ‘VS, Rusland en China maken neutronenbommen klaar voor aanval op Noord Korea’
01-07: Hackersgroep Anonymous waarschuwt voor plotselinge Derde Wereldoorlog (/ ‘De strijd zal zeer waarschijnlijk heftig, wreed en snel zijn, en wereldwijd grote verwoestingen aanrichten’)
19-06: VS legt enorme voorraden aan voor aanstaande grote wereldcrisis
14-04: ‘VS bereidt preventieve aanval op Noord Korea voor
13-03: US Navy Seals oefenen op uitschakelen Kim Jong-un in Noord Korea (/ F-35 stealth jagers gaan aanval op Noord Korea simuleren)
24-02: China dreigt met oorlog bij komst Amerikaanse vliegdekschip (/ Flashback: Ex-CIA remote viewers voorspelden Noord Koreaanse kernexplosie gevolgd door wereldoorlog)

2012:
14-02: Remote viewers: Alles verwoestende killshot zonnevlam nabij (/ Derde Wereldoorlog en einde beschaving begint met explosie Noord Koreaanse kernbom)

 

Indien u wilt reageren op het forum.

 1. Geen hele woorden en/of zinnen in hoofdletters schrijven, wat als schreeuwen wordt gezien. Ook uw Nick name, max. 2 woorden, niet geheel in hoofdletters .Uw nickname mag geen naam zijn van een bekend publiek persoon. Uw posting wordt verwijderd.
 2. U kunt accenten aanbrengen middels max. 3 vetgedrukte woorden per posting, cursief of onderstreept.
 3. Posten in zwart op witte achtergrond.
 4. Holocaust ontkenning of het bagatelliseren ervan. Postings worden verwijderd.
 5. Onacceptabele postings, provocaties, schuttingtaal, persoonlijke aanvallen of uitschelden kunnen uw postings zonder mededeling worden verwijderd evenals bij de andere punten. 
 6. Lees de Siteregels  http://xandernieuws.punt.nl/content/2009/04/siteregels
 7. Lees de Disclaimer http://xandernieuws.punt.nl/content/2012/01/disclaimer
 8. Geen artikelen of postings van andere websites kopiëren en op dit forum plakken, dit i.v.m. auteursrechten en schadeclaims. Schrijf introductie en verwijs naar de URL van de betreffende website. Uitzondering Wikipedia daar kan het wel evenals Bijbelcitaten.
 9. Plaats geen hyperlinks maar de url van de website, i.v.m. de wet op de auteursrechten. Uitzondering Wikipedia en Bijbelcitaten. Op elk plaatje wat u bij uw naam plaatst zit auteursrechten op, ook al staat dat er niet bij vermeld. Zoek een plaatje dat vrij is van auteursrechten.
 10. Dit is een Nederlands forum. Engelse commentaren vertalen naar Nederlands
 11. U houdt één vaste nickname aan. Bij verandering van uw nickname ,maak daar melding van op het forum. Post u stelselmatig onder verschillende nicknames dan worden uw postings verwijderd.
 12. Gasten die gefocust zijn op het demoniseren van één bevolkingsgroep. Postings worden verwijderd.
 13. Het vermelden van persoonlijke informatie over een forumgast is niet toegestaan, posting wordt verwijderd. 
 14. Indien het topic niet over een bijbels thema gaat dan alle geloofsdiscussies op het geloofsforum.
 15. Postings van, naar en over gasten die hier niet meer posten worden verwijderd.

Allen: Er is hier een geblockte poster bekend onder de naam Elia , die onder uw naam wil  posten.

Plaats een email onder uw naam in het reactievenster, zodat uw naam niet oneigenlijk gebruikt wordt. Deze spammer kan wel uw naam gebruiken maar heeft geen weet van uw email. Het emailadres dat u gebruikt is niet zichtbaar op het forum. Postings zonder een email worden niet gepubliceerd.  Mvg. Mod.

Geloofsdiscussies naar Geloofsforum. Nodig uw gesprekspartner uit om op het Geloofsforum   Ik Geloof... (Geloofsforum 31) verder te praten.
Reacties

Pagina12
Cale op 10-09-2017 14:52

Er is anders gaande met Noord Korea. Zoals Irak en Libie hun massa vernietigingswapen programma hadden opgegeven, waarna deze landen door de US werden binnengevallen en Sadam Hoessein en Khadaffi wreed werden vermoord, is nu Noord Korea aan de beurt. Washington wil het Koreaanse schiereiland geheel binnen hun invloedsfeer. Precies tussen Rusland en China in. Echter heeft Noord Korea een zeer sterk leger, massa vernietigswapens en buren als China en Rusland die niet meer in de overheersingspolitiek van de VS trappen. Stink er niet in! Wie is de echte boosdoener hier? Noord Korea of de VS?

Willy op 10-09-2017 14:54

Natuurlijk zal China de kant van Noord-Korea kiezen van ideologie zijn ze beid hetzelfde en voor de wereld ook een gevaar beide landen. De VS heeft zeker geen bondgenoot aan China het is trouwens de schuld van China dat men weinig kan beginnen tegen dat land. Ook de Russen onder Poetin spelen een vuil spel ze leveren olie aan Noord-Korea ondanks de boycot dus het draait om geld en economie. Dus laat ons hopen dat VS onder Trump zich rustig houden een kernoorlog lost niets en daarom de schrik die begrijpelijk is van Rusland en China ze zijn er ook het slachtoffer van moest er een kernbom vallen. Maar op dit ogeblik heeft de VS andere problemen kernbom Irma de zware orkaan is aan land gegaan in Florida met een kracht meer dan een atoombom !!! Shalom

JP op 10-09-2017 15:12

Na inmenging in Syrie, meent oorlogzuchtige Jens Stoltenberg zich ook te moeten bemoeien met NK?

Tom Hendrix op 10-09-2017 15:23

Het zou zomaar inderdaad kunnen gebeuren. De wereld staat naar mijn mening; aan de rand van een wereldwijde catastrofe.

Een ander geluid op 10-09-2017 16:16

Op WO III zit natuurlijk niemand te wachten.

Ik verwacht niet, dat het bewind van Noord Korea een (kern)aanval op de USA zal doen. Dat staat gelijk aan zelfmoord voor het land en het regime. De vraag is echter, hoe veilig de kennis is in Noord Koreaanse handen om kernwapens te maken. Grote vriend en financier (suikeroom) Iran zal vast wel delen in de Noord Koreaanse know how. Iran hoeft ook geen atoombom in eigen land te testen, dat kan bij grote vriend NK. Dus zeer waarschijnlijk is Iran ook al een kernmacht. Wie volgt, is de grote vraag. Ik geloof niet dat NK veel terughoudendheid kent als het om het grote geld gaat. Daar zit volgens mij het allergrootste gevaar van kernmacht NK.

China en Rusland hebben natuurlijk de afgelopen 20 jaar een beleid van pappen en nathouden gehad. Af en toe een veroordeling, wat symbolische sancties en dat was het wel. Ook nu voelen ze niets voor maatregelen. Ze zitten duidelijk niet met de NK kernwapens, maar maken zich wel druk om THAAD in Zuid Korea. Nou, jammer dan. Plemp ZK maar vol met THAAD en als Zuid Korea en Japan verstandig zijn, ontwikkelen ze ook hun eigen kernwapens. 

China en Rusland hebben eigenlijk altijd schouderophalend gereageerd op het NK kernwapenprogramma. Dat moeten de USA, ZK en Japan dan ook maar doen op de Chinese en Russische reactie op THAAD en/of kernwapens in ZK en Japan. 

Daarnaast, dat eeuwige gezeur over de militaire oefeningen van ZK en de USA. Ieder land oefent met zijn leger. De afgelopen paar maanden hebben we de gezamelijke oefeningen gehad van de Chinese en Russische marine in de Oostzee (juli 2017). Verder de gezamenlijke oefening van Rusland, Wit-Rusland en Servië aan de Poolse en Oekraïnse grenzen (juni 2017) en binnenkort Zapad 2017 (sept 2017), waarmee Rusland en Wit-Rusland met 60.000 tot 100.000 man oefeningen houden in Kaliningrad en Wit-Rusland. Rusland klaagt wel steen en been over 7200 Navo militairen in Oost-Europa, maar over de Russische bases en permanente militaire aanwezig in Wit-Rusland horen we uiteraard niets. 

  

arjaneke op 10-09-2017 16:18

Dit betekent dat de VS een aanval in scene zetten om alsnog aan te kunnen vallen. De westerse media is al gemasseerd met berichten over onderzeeërs die raketten kunnen afvuren. Je zal zien dat zo'n in de media reeds voorgeprogrameerde onderzeeboot de aanval op een Amerikaanse basis doet, zodat de VS het recht heeft om 'terug te slaan' en China op die manier niet al te veel gezichtsverlies zal leiden. Hitler moest ten slotte ook terugslaan toen de Polen de Duitsers aanvielen (of waren di t in scene gezette lichamen in vijandelijke uniformen) Het enige wat dit mediacircus betekent is dat er weer een groot toneelspelletje opgevoerd gaat worden. Gebeurde toch ook bij Irak, Syrie en Libië. Tevens ben ik tot mijn spijt niet in staat om Koreaans te verstaan dus ik kan als burger niet controleren wat werkelijk in Noord-Korea gaande is en wat de TV en radio daar verteld. Ik twijfel of de westerse media eerlijke verslaggeving doet, In diverse gevallen is met verslaggeving gebleken dat de westere pers onzin verkoopt. Dus waarom zou het nieuws over Korea nu wel waar zijn. (tijdens de Korea oorlog zijn procentueel de meer burgers omgekomen dan welke andere oorlog dan ook, de VS heeft genadelloos burgerdoelen gebombardeerd tijdens die oorlog, nog veel extremer dan tijdens de Vietnam oorlog)

Gladiator op 10-09-2017 16:34

Tja het is me toch wat als je geen Rotschild bank in je land tolereerd. Daar moet je knechtje dan toch snel iets aan gaan doen. Maar, er is hoop want die Yanks, ja want dat zijn het (zit overigens véél meer achter dan menigeen denkt maar goed) hebben zich al vanaf de vijftiger jaren de tandjes stukgebeten op dat Cuba.....toch....!!! Heeft zelfs een Amerikaanse President zijn kop letterlijk gekost.

Wat vinden Wij dit toch allemaal maar goed gaan zo, of niet soms, want we blijven ons systeem trouw, laten ons dag in dag uit onze ogen vol met onzin smeren, gaan stemmen (wie er geloofd dat dit enige verandering zal brengen geloofd ook in sinterklaas én zwarte piet), lezen de krant, kijken tv, en laten ons op die manier indoctrineren!! En dan vooral klagen op dit systeem.

Echter zolang wij met zijn allen dit goed blijven vinden, dat er zulke terroristische regimes blijven bestaan, en dan doel ik in deze zuiver op de VS, dan blijven ze ook bestaan. Wij laten het nota bene toe dat Rutte zaken doet hiermee, en nog erger en vooral nóg corrupter, de Oekraïne. Hoe gek moet het nog worden eer we ons volle verstand weer terugkrijgen.

Gladiator

Emile op 10-09-2017 16:53

Tja, en dan sta je voor de fantastische keuze of je voor Trump of voor Kim Jong-Un bent?

Twee gekken bij elkaar, dat Kim Jong gek is maakt Trump niet beter en Hillary al helemaal niet.

Ook in ons Westen is het systeem volkomen mislukt en onze regenten in Den Haag doen verder niets om de boel te de-escaleren. 

Rienus op 10-09-2017 17:46

Als je zoals ik serieus meent dat 90 % van het nieuws nep is, hoe gek is de leider van NK dan werkelijk? De grote lijn is natuurlijk dat het machtsblok verschuift richting het oosten. Over het algemeen is het te begrijpen dat het blok dat macht moet afstaan dat niet van harte zal doen. Ziedaar, als de Amerikaanse burger voor mevrouw Clinton hadden gekozen had het niet anders gegaan.

Uiteraard zijn de Chinezen heer en meester op het schaakbord, dus het hangt van hun diplomatieke talent af hoe dit zal aflopen. De onzekere en gevaarlijke factor hier is zoals wel vaker Amerika met een industrieel-militair complex wat in de handen van gefrustreerde politici niet veel goeds beloofd.

JP op 10-09-2017 17:49

@arjaneke op 10-09-2017 16:18

Het zou mij niet verbazen al Kim-Jong-un een handje geholpen gaat worden met een ongewilde aanval. Net als de False-flag aanval met chemische wapens in Syrie in 2013. Echter hoop ik dat China en-of Rusland dit doorzien en tegenmaatregelen kunnen nemen om het niet zover laten komen dat er een oorlog uitbreekt. De US/MIC dominantie is al veel te ver doorgeschoten. Laten zij zich maar richten op ontwikkeling van eigen land en welzijn van het Amerikaanse volk.

Een ander geluid op 10-09-2017 18:15

arjaneke op 10-09-2017 16:18

U zegt:

tijdens de Korea oorlog zijn procentueel de meer burgers omgekomen dan welke andere oorlog dan ook, de VS heeft genadelloos burgerdoelen gebombardeerd tijdens die oorlog

Mijn reactie:

Als Noord Korea die oorlog niet begonnen was, had niemand hoeven te bombarderen !!! Daar wel eens aan gedacht ?

Een ander geluid op 10-09-2017 18:19

Emile op 10-09-2017 16:53

U zegt:

 onze regenten in Den Haag doen verder niets om de boel te de-escaleren. 

Mijn reactie:

NL is natuurlijk veel te klein om ook maar enige invloed te hebben op de Koreaanse crisis.

Om die reden zullen onze regenten ook niet erg serieus genomen worden. Dat zouden wij (de kiezers) ook niet langer moeten doen !!!

Een ander geluid op 10-09-2017 18:26

JP op 10-09-2017 15:12

U zegt:

meent oorlogzuchtige Jens Stoltenberg zich ook te moeten bemoeien met NK?

Mijn reactie:

Dat komt omdat oorlogszuchtige en agressieve Kim Jong Oen veelvuldig de USA dreigt met de totale vernietiging en een (kern)aanval. Zoals u weet is de USA een Navo-lid en een aanval op één is een aanval op allen ! Artikel 5. 

Snapt u het nu ???

 

Een ander geluid, 2e en laatste waarschwuwing omtrent uw neerbuigende toon. Mod.

 

Pater op 10-09-2017 19:20

Ik ga hamsteren. Het zijn zelfs bij Appie Heijn de hamsterweken. Dat kan geen toeval zijn.

Robie op 10-09-2017 19:37

@Een ander geluid op 10-09-2017 16:16100.000 dt is wat ze zeggen en beweren,maarrrrrrrrr fewer than 13,000 personnel of the Union State are to take part in the military maneuvers, a number that does not trigger mandatory formal notification and invitation of observers under the OSCE′s Vienna Document.The number of troops to be involved, according to Belarusian Defense Minister Andrei Ravkov, would not to exceed the threshold stipulated by the 2011 Vienna Document — no more than 13,000 personnelObservers from NATO have been invited to Zapad-2017 by both Belarus and Russia

Plaats Nederlandse vertaling erbij, zie siteregels. Mod.

Bron WIKIRussen houden hun 2 of 3 oefening en de NAVO zeker al dit jaar nummer 9onder de Neus van de Russen.Psover Korea ect,zou de reactie van de VS wel eens willen zien als iemand met kernwapens geladen bommenwerpers een paar keer per maand zou rondvliegen en dat op precies de 12 mijlszone,of tankdivisies op meters van de grenspalen van Texas zouden rondrijden.succes verzekert dat het binnen 24 uur oorlog is.Troepen samen trekken op de grens van Rusland is ok,maar als iemand op 10.000 km afstand iets tegen hun wil doen is het een probleem en een directe bedreiging voor de VS.hoe krom wil je het hebben.Als een Russische kist van Rusland naar Kaliningrad vliegt heeft hij al 2 F 16 aan zijn reedt hangen,net zo als ze met een boog om Noorwegen richting de Atlantische Oceaan vliegen,ook meteen een landing jagers achter z'n broek.............maar andersom mogen ze volgeladen langs de grens van andere knallen,en dat met enige regelmaat van de klok ook nog
Trouwens,zou ook wel eens willen zien als de VS in Texas een oefening houd en dit veroordeeld word door de anderen,je weet zelf denk ik wel wat ze er van zouden vinden en zeggen.
Ike op 10-09-2017 20:01

@Robie op 10-09-2017 19:37

Klopt aardig, maar een kleine correctie. Toen de Boeing bij Korea werd neergeschoten vloog er een Amerikaans militair spionage boeing door het Chinese luchtruim. Daar zijn nogsteeds discussies over, wie daar een fout heeft gemaakt. Maar het is niet zo dat de VS stopt bij de grens van een ander land. Ze zijn bij meerdere landen in het verleden illegaal het luchtruim binnengegaan en kunnen als ze dat willen het signaal van transponders (herkenningssignalen voor de burgerluchtvaart) uitzetten of kopieeren en faken, dus zch voordoen als een burgervliegtuig van Boeing.

Geknoei met transponders maakt de VS niet echt populair en is erg gevaarlijk. Dit kan ook de oorzaak zijn dat andere landen soms een vliegtuig neerhalen vanaf grote afstand  Ik durf echter ook niet te beweren dat de vijanden van Navo landen dit niet doen.

JP op 10-09-2017 20:23

@Een ander geluid op 10-09-2017 18:26

Ik had ook geenszins verwacht dat u het met mijn reactie eens zou zijn. Dat ben ik ook niet met de uwe. Doch om uw reactie te besluiten met een beledigende sneer verlaagt u zichzelf daarmee tot een niveau, waarop ik geen enkele behoefte heb om een serieuze tegen-reactie te geven.

 

Aan: Een ander geluid, zie waarschuwing van het beheer 18.26 Mod.

De Terugkeer op 10-09-2017 20:38

Hier kan ik niet meer tegen op...I rest my case.

Het 'als/dan-scenario' ligt op de loer en 'voor mij persoonlijk is de situatie nu 'te' groot, om nog zelfs 'onder woorden' te brengen.

Alles spoelt weg, alles waait weg en met een beetje pech: paddenstoelen aan de horizon. Lekker in de pan, daar waar ze horen.

Maar ach, het zal wel loslopen...toch? De mens is altijd geneigd, het spel volledig 'uit' te spelen en gebruikt alle verbale wapens, noodzakelijkerwijs.

Bidden moet en zal en helpt en niet twijfelen daaromtrent...blijf het doen.

Hubo op 10-09-2017 20:40

Het is inderdaad opmerkelijk dat Korea nu even niets gedaan heeft.Ik zie niet direct in waarom ze zich nu openlijk zouden associeren met de aanvallen van Al Quaeida op 11 september,maar ze zullen vast nog wel even zo doorgaan.

Het is voor mij niet helemaal duidelijk waar dat citaat van die paddestoelwolken aan ontleend is waar het artikel in de kop mee opent en sluit.Het lijkt me geen chinees dreigement.China heeft daartoe ook niet het benodigde nucleair arsenaal volgens mij.Ik vind het een beetje stemmingmakerij,maar een mondiale escalatie is niet helemaal uit te sluiten als de russen zich er actief in zouden mengen.Dat lijkt me toch minder voor de hand te liggen.

In de opening is sprake van stappen die de VS zouden kunnen ondernemen als er door de bondgenoten een beroep op ze gedaan wordt.Japan en het zuiden hebben wel een grote mond,maar iets dergelijks gaat natuurlijk pas spelen na en directe aanval die geen ongeluk is.Als een ongeladen raket per ongeluk op Japan neerkomt,kan je natuurlijk ook de poppen aan het dansen krijgen,maar dat zou dan toch eigenlijk met een sisser af moeten lopen.

Het is natuurlijk niet helemaal duidelijk wat die chinese officials nou eigenlijk zijn.Ik denk dat het voldoende is als Rusland verdere sancties blokkeert,al zou ik graag zien dat China zich daarbij aansluit.Sancties zijn alleen nog maar contraproductief en kunnen alleen nog maar vreemde sprongen van een kat in nood in de hand werken.

Willem op 10-09-2017 21:07

De oude Sofjet Unie kende het woord MIR.  Voor de jongeren betekent vrede. De vrede kon pas komen als een ieder communist werd. De socialistische heilstaten hanteren MIR nog steeds. In kapitalistische saten denken de rijken hoe kan ik nog meer vergaren. Kortom nu leven wij ernstig in de tijd van, vrijheid , gelijkheid  en broederschap. Ook dat systeem is krankzinnig. Een bedrijging voor de wereld is de islamitische vrede (gelijk aan het communistische MIR)  Al deze krachten zijn bezig, zonder de vrede met de Here Jezus.

Tabris op 10-09-2017 21:25

@Cale op 10-09-2017 14:52, Arjaneke op 10-09-2017 16:18, Gladiator op 10-09-2017 16:34, JP op 10-09-2017 17:49, Robie op 10-09-2017 19:37

Wat een nonsens dat er in uw hoofden rondspookt.

Boek een enkele reis naar NK en emigreer naar dit "paradijs". Het is daar toch zo goed volgens jullie? En vergeet ons niet op de hoogte te houden van hoe goed dat je je daar vermaakt, als dat enigsins mogelijk is zonder censuur.

Echt, door jullie VS haat en jaloezie zijn jullie totaal verstoken van alle realitieit.

Zielig.

Qromwel op 10-09-2017 21:45

Zit iets in. Kernwapens in Zuid-Korea kunnen wisselgeld zijn. In welke mate is de volksrepubliek al gemobiliseerd? Tegen Vietnam sloegen ze niet zo'n best figuur.

Lucie op 10-09-2017 22:38

De Amerikanen spelen weer hetzelfde spel van weleer,is hun oog op een land gevallen dan wordt het flink zwart gemaakt.

De bevolking wordt onderdrukt,de heerser is een enorme dictator,de mensen hebben een vreselijk leven en het land heeft allerlei zeer gevaarlijk wapentuig wat ze (zo zeggen de Yanks)eerdaags zullen gebruiken.

Kijk naar Irak,Libië,Syrië en nog meerdere landen in het verleden.Libië was een welvarend land net als Syrië,de mensen hadden gratis gezondheidzorg,onderwijs,gingen ze trouwen kregen ze een geldbedrag voor de aankoop van een huis,benzine kostte bijna niks enz.enz.

Amerika heeft de meest oorlogzuchtige en liegende regeringsleiders ter wereld.

Lodewijk op 10-09-2017 22:53

Het tij is begonnen te keren. Het proxy leger van de VS "elite" in Syië is nagenoeg verslagen (na voor de plaatselijke bevolkingen desastreuze regime changes in Irak en Libië.) En het feest voor dezelfde "elite" gaat nu ook niet meer door in Noord Korea. Wat zullen ze knarsentanden. Een goede les voor die "elite" die in hun arrogantie geloofden dat omdat ze zoveel materieel success hadden de slimmerikken waren die konden doen wat ze wilden...

Niet dat ik het systeem in Noord Korea nou zo fijn vind. Allerminst, helemaal al niet voor de mensen daar. Maar het is altijd nog beter dan platgebombardeerd worden.

Robie op 10-09-2017 23:10

@Tabris op 10-09-2017 21:25Een opmerking zonder verder uitleg maakt je meer tot een trol,vraag me af hoe oud je bent want je getuigd niet echt dat je enig kennis van zaken hebt.

Zal niet veel levenservaring hebben,laat staan ooit eens wat meegemaakt of gezien buiten je zolderkamer.

Waarschuwing, uw gedrag is onacceptabel, zie siteregels. Mod.
Lodewijk op 10-09-2017 23:12

De "elite" zullen Trump er van betichten via hun MSM een watje te zijn als hij niet aanvalt. En omdat hij een gigantisch ego heeft ligt daar nog wel gevaar...

Intussen zijn er protesten in Zuid Korea tegen de installatie van het Amerikaanse Thaad raket systeem. Ik vond er niets over in het Nederlands, en deze clip is slechts 11 keer bekeken (nu mogelijk 12 met mijn kijkje er naar):

"Zuid Korea: Demonstranten slaags met politie over inzetten van VS THAAD raketten"

"South Korea: Protesters clash with police over deployment of US THAAD missiles" https://www.youtube.com/watch?v=v8NU8pHmLlY

Lodewijk op 10-09-2017 23:22

@arjaneke

Met o.a. Engelstalige Noord Koreaanse nieuwsdiensten: http://www.abyznewslinks.com/nkore.htme

Wardje op 10-09-2017 23:35

Qromwel op 10-09-2017 21:45. Niet duidelijk op welke reactie U doelt.

Ike op 10-09-2017 23:36

@Qromwel op 10-09-2017 21:45

Je moet naar de situatie van nu kijken en niet naar de situatie van 50 jaar terug.  Zowel de Korea's, Vietnam en China zijn niet te vergelijken met de situatie van 60 of 50 jaar terug.

Vietnam en Korea zijn gemotiveerd geweest als ze tegen China vochten, maar China was ook altijd gemotiveerd als het zich bedreigd voelde. Als je de bewapening van China nu vergelijkt met 1960 of 1970, hebben ze een ongelovelijke vooruitgang gemaakt. Vietnam en Zuid Korea hebben ook een hele grote vooruitgang gemaakt en zeker qua bewapening. Maar als Vietnam nu gaat vechten, zal het waarschijnlijk niet de tunnels induiken. Als China conventioneel gaat vechten, zal het waarschijnlijk ook geen golven soldaten sturen met alleen maar een wapen dat de volgende oppakt als de soldaat neervalt. Zelfs conventioneel, zal er veel meer met artillerie en rakketten worden geschoten en dan is de stap naar nukes veel kleiner.

Bij elke oorlog met 1 van de genoemde landen, gaat het ongelofelijk fout aan alle kanten. Het zal uitdraaien op het MAD principe.

@Lucie

Je hebt  gelijk en tegelijk moet je ook niet vergeten dat het echt een dictatuur is in Korea en was in Libie, Syrie, Irak en is in Iran. Het enige s dat achter de schermen de VS niet veel beter is en dat de VS, Rusland, China en de EU wel altijd zaken doen met alle dictaturen als het hen uitkomt of ze zelfs benoemt tot voorzitter van dee VN mensenrechtencommisie en volop wapens verkopen aan de dictaturen. Ik vind echter dat het goede voorbeeld veel belangrijker is dan het oog om oog tand om rand reageren, want dat gaat in elk geval niet werken.

Misschien is de Russische minister van buitenlandse zaken Lavrov op andere gebieden een ...., maar ik mag hem wel omdat hij zich in de VN heel laag uitliet over de Saudi's en hun gedrag toen hij dacht dat zijn microfoon uitstond.

In West Europa, kijken wij vaak naar heel andere wereldkaarten, dan Russen of Chinezen en wellicht andere volken. Zelf heb ik een keer in Azie een Chinese wereldkaart gekocht waar China op de wereldkaart centraal in het midden was afgebeeld. Als je dat soort kaarten zou bekijken, zal je zien dat zowel China als Rusland omsingeld is met vijanden waarmee ze veel hebben gevochten en die nu Westerse of Amerikaanse basis hebben.    

Lang niet alle Amerikanen, Chinezen, Amerikanen en Europeanen zijn zo aggresief en dom als de aggresieve politici en generaals in de bewuste machten.

We zullen zien hoe het afloopt, maar ik verwacht dat het uiteindelijk afloopt met veel wapenverkopen en geen gewapend conflict met NK of China. Syrie is een ander geval. De Navo en haar Soenietische bondgenoten en Israel willen Assad niet laten winnen en Rusland en Iran gaan voorkomen dat Assad verliest. Het kan daar niet echt vrede worden met Erdogan, Nethanyanu, en de bestaande regeringen van de Golfstaten intakt. We kunnen alleen hopen op een gewapende vrede. Maar de VS zal alles op alles zetten om te voorkomen dat Irak, Iran en Syrie pijplijnen kunnen gebruiken naar de Middenlandse Zee toe. Het bedreigt namelijk de positie van de USD en de Amerikaanse economie en de EU zal volgen omdat het ook de Euro bedreigt door de steun die word ontvangen uit de VS.

Robie op 10-09-2017 23:40

@Ike op 10-09-2017 20:01Weet niet hoe je duits is maar dit zijn leuke docu van de Duitse zenders.doen ze goed uit de doeken wat voor vuile spelletje er werden gespeeld, 150 Amerikaanse piloten staan nu nog als vermist boven de Sovjet unie.(volgens hun)https://www.youtube.com/watch?v=3t9KCA23jqQ&t=2551shttps://www.youtube.com/watch?v=At-I_aNdM58&t=5s

Zeg expres Sovjet unie,wat dat is heel wat anders dan Rusland.(meeste sovjetleiders waren niet eens Russen maar Oekraïners,Georgiërs,wit Russen ect ect
Wardje op 10-09-2017 23:54
Willem op 10-09-2017 21:07 . Voorbeeld: de schrijver van "Ik verkoos de vrijheid". Voormalig ijverig politiek commissaris in de Sovjet Unie.  Gelovend in de zaak die hij voorstond en een enorme ijver aan de dag leggend.  Hij kwam tot beter inzicht. Was hij oneerlijk, dwz te kwader trouw?  Ik geloof van niet.   Op Frits Bolkestein heeft het boek diepe indruk gemaakt.
Wardje op 11-09-2017 00:01

Ik verkoos de vrijheid. reWillem op 10-09-2017 21:07 Het boek is hier in het westen afgebrand als door de CIA ingestoken propaganda. Ik was daardoor beinvloed. Bolkestein heeft het in de vijftiger jaren geinsprireerd tot getuigenissen in speeches in het Oostblok over de vrijheid waarvan hij vermoedde dat die hem tot eenling zouden maken . Dat gebeurde inderdaad. Desondanks had hij de moed.

Ik op 11-09-2017 01:12

Denk dat ik nog maar eens een Sateh op de BBQ gooi... Ow, wacht, het regent en is donker.

Maakt niet uit: pleistertje erop, zie je niets meer van :P

Oftewel: ik vrees dat ik er weinig meer aan kan doen, dus maar gewoon afwachten :(

Ike op 11-09-2017 01:47

@Wardje op 10-09

Het aanhalen van Frits Bolkenstein is zoiets als het aanhallen van Frank de Grave, van Baarlen  of hun complete tegenhangers. Er is geen moment geweest dat deze politici niet alleen maar aan zichzelf hebben gedacht. Je gaat nu ook titels en boeken aanhalen die geschreven zijn in een tijd waarin mensen uit de USSR alleen asiel konden krijgen als ze het tot op het bot afkraakten. Ik zeg niet dat de USSR een heilstaat was. Dat geloof ik niet, maar de getuigenissen van mensen die hier asiel kregen zou ik eerder in het hoekje neerzetten met de getuigenissen van mensen die asiel kregen in de USSR en daar alles afkraakte van het leven in het Westen.

Bolkenstein zelf volgde zijn salaris. Eerst afgeven op de EC, totdat hij in het EP zat en daarna meestemmen met het overhevelen van de macht naar het EP. Bolkenstein is altijd iemand geweest met allerlei commisaris functies. Een rasechte zakkenvuller.

Tegenwoordig zegt men officieel dat mensen die op het niveau van een politiek commissaris geen asiel krijgen en zelfs vervolgd worden als ze hierheen komen. Tenzij...... ze natuurlijk voor porpaganda doeeinden gebruikt kunnen worden.

mientjei op 11-09-2017 02:01

Ondanks alles wens ik u allen een goede nacht en voor morgen gezond weer op

Tabris op 11-09-2017 02:56

@Robie op 10-09-2017 23:10

Je response komt wel een beetje arrogant en laatdunkend over. Robbie heeft een waarschuwing gekregen. Mod.

Voor mij is het gewoon onbegrijpelijk dat er mensen zijn die zo'n verfoeilijk systeem als er in NK is nog lopen te verdedigen? En dan het land dat fysiek met massale vernietiging bedreigd wordt door NK, loopt te verketteren. Met zo'n opstelling sta je toch gewoon aan de verkeerde kant van het verhaal?

Wat vindt jij ervan als NK een EMP bom boven de VS laten ontploffen en dientengevolge zo'n 280 miljoen Amerikanen het loodje leggen? En denk je dat die Oen in NK voor Europa geen bommetje heeft en u en uw familie gevrijwaard blijft van rampspoed?

Natuurlijk is er een kleine duistere Amerikaanse elite die zichzelf koste wat kost wil verrijken en smerige wereldspelletjes speelt, maar moet daarvoor een hele natie om zeep geholpen worden? Voorts heeft elk land wel zo'n duistere elite die dezelfde spelletjes meespelen want dat is de enige manier waarmee wapens aan beide zijden verkocht kunnen worden. De Amerikanen zijn er echter tot uw ongenoegen de besten in.

Men moet helemaal niet veel kennis van zaken te hebben om in te zien hoe de vork in de steel zit. "Follow the money" en je weet binnen de kortste keren hoe zij zich verrijken en meer macht vergaren. Jij, ik, de Amerikaan, Noord Koreaan, Rus of wie dan ook zijn allemaal maar insignificante pionnen die er totaal niets toe doen. Wij zitten allemaal in hetzelfde schuitje. Dus verdoe je tijd en energie niet om een ander volk te haten en te verketteren maar richt het op de echte schuldigen die de oorzaak van de ellende in deze wereld zijn.

Nu worden we tegen elkaar uitgespeeld. Verdeel en heers is het motto en daar is de elite heel goed in.

Gladiator op 11-09-2017 03:07

@Moderator,

Ik heb een reactie gegeven ongeveer tussen 18.00 en 19.00 uur.

Ik zou graag van u willen horen/weten waarom deze niet geplaatst is want m.i. heb ik geen enkele siteregel genegeerd, niet rechtstreeks op de man/vrouw gespeeld en alle fatsoensnormen gehanteerd.

U had op zijn minst iets kunnen laten weten. Nu heb ik me rot gezocht. We moeten allemaal netjes blijven, echter, dat moet toch op zijn minst ook voor de moderator van deze blog gelden, en zonder enige opmerking uwerzijds vind ik dit toch echt niet heel netjes. 

Met vriendelijke groet,

Gladiator

Zie siteregels. Mod.

arjaneke op 11-09-2017 05:04

aan een ander geluid,

Beste Arjanneke, Een ander geluid post hier voorlopig niet meer. Mod.

Qromwel op 11-09-2017 05:18

Wardje op 10-09-2017 23:35: Op het plaatsen van tactische kernwapens in Zuid-Korea. Maar het blijft blufpoker.

arjaneke op 11-09-2017 05:29

@Cale op 10-09-2017, "Boek een enkele reis naar NK en emigreer naar dit "paradijs". Het is daar toch zo goed volgens jullie?"  Dat heb ik helemaal niet gezegd, wat ik zeg is dat vreselijk veel burgerslachtoffers zijn gevallen door amerikaanse bombardementen op burgerdoelen tijdens de Korea oorlog, trouwens in vietnam sterven nog dagelijks mensen aan de gevolgen van agent orange en agent purple, hele gebieden zijn zo vervuild dat de bodem onherstelbaar is beschadigt, Ik mag de bevolking uit de VS heel graag en ben gek op jazz en blues muziek, maar in militair opzicht zijn de VS wereldkampioen in het maken van burgerslachtoffers, er is een groot verschil tussen de bevolking van een land en de wijze waarop het leger te keer gaat,tot slot, indien noord korea niet geboycot zou worden dan zou de bevolking het veel beter hebben en waren de relaties met de rest van de wereld beter geweest, je maakt geen vrienden door mensen uit te sluiten. ieder land dat geboycot wordt volhard in zijn standpunt, hoe harder de VS optrad tegen de soviet unie hoe meer kernwapens de soviet unie ontwikkelde

Virgo op 11-09-2017 09:44

Het is wachten op de eerste false flag actie. De VS grossieren daar namelijk in. Maar de oorzaak van een eventuele WO III heeft men in het Midden-Oosten bepaald. 

Qromwel op 11-09-2017 10:08

Tijdens mijn opleiding in militaire dienst hadden wij als pelotonscommandant een adjudant. Met hem en een sergeant I, beide hadden in Korea gevochten, daarover gesproken. Zij vertelden dat de machinegeweren door de hitte vastliepen. Er kwamen namelijk zoveel Chinezen opzetten dat er geen houden meer aan was. Later bleken de en masse gesneuvelde Chinezen ongewapend te zijn. Zij werden voortgedreven door hun officieren, die wel gewapend waren.

Qromwel op 11-09-2017 10:29

Ike op 10-09-2017 23:36: Natuurlijk hebben wee nu een nieuwe situatie. China lijkt een stuk zelfbewuster te zijn gezien hun ontplooiing in 'hun Chinese Zee'. Ze komen daarmee wel in conflict met zowat alle andere landen aan die zee. Vbnb.: Zuid-Korea, Japan, Filippijnen, Vietnam, Maleisië, Indonesië. En inmiddels bemoeit Australië zich met de toestand op de Filippijnen.

Liefde op 11-09-2017 12:36

We kunnen allemaal mooi wijzen naar iedeern.

Maar de liefde .....

Dus als we daar hier eens met zijn alle mee zouden beginnen....ook hier op de site!

Hubo op 11-09-2017 13:01

@Hubo 10-9

Ik zou dit nog willen toevoegen.Wat natuurlijk wel terecht is,is de opmerking:"Wie heeft de sterkste zenuwen?"Het is natuurlijk vooral een zenuwenoorlog,een psychologische oorlog.Dan zou je denken dat de Koreanen,daar iets makkelijker mee om kunnen gaan en hun 'kans' afwachten.Je kunt je natuurlijk afvragen,wat voor kans ze dan hebben,maar dan zullen ze iets eerder geneigd zijn eervol strijdend ten onder te gaan,denk ik,al zullen ze dat toch wel op alle mogelijke manieren proberen te voorkomen.

Het lijkt me niet verstandig de toevoer van olie helemaal af te sluiten,zoals de amerikanen nu voorstellen.De constatering dat de amerikanen zich genoodzaakt zouden kunnen zien toch op eigen initiatief een vorm van actie te ondernemen,omdat ze anders ten overstaan van de wereld in hun hemd staan,bevat ook wel een kern van waarheid.Ze zouden de sancties op Rusland kunnen vergroten,als Rusland een olieboycot blokkeert en dat maakt de wereld er natuurlijk ook weer niet beter op,maar dan kunnen ze hun gezicht een beetje redden en zich verder maar wat meer gedeisd houden.

Het grote gevaar zit er vooral in dat het in de praktijk een vast onderdeel van de westerse politiek is landen te destabiliseren om ze zo naar hun hand te zetten of incidenten uit te lokken,die een interventie kunnen rechtvaardigen.Zo zijn er nog tal van vragen bij wat zich heeft afgespeeld rond de inval in Koeweit door Saddam Hoessein,waarbij wel wordt gesuggereerd,dat hij (informeel) groen licht zou hebben gekregen of dat zo opgevat zou kunnen zijn door hem.

De aanslagen van 11 september kwamen ook als een geschenk uit de hemel zoals Condoleeza Rice zich wel eens met zoveel woorden heeft laten ontvallen.Libië werd gekortwiekt bij het neerslaan van de opstand die schaamteloos door het westen werd uitgebuit en in Syrië hoorden we ook al gauw weer het koor van wolven huiilen en moest een 'constructieve' oppositie zo nodig met wapens gesteund worden.

Er wordt wel gezegd dat Rusland een proxyoorlog voert in de Oekraïne,maar het is juist het westen dat die proxyoorlogsvoering en destabilisatietechnieken vermoedelijk wetenschappelijk heeft ontwikkeld en toepast en wel zo dat ze zelf veelal buitenschot blijven.Daarbij wordt een nietsontziend cynisme aan de dag gelegd,waarbij het verantwoordelijke personen en instellingen op de achtergrond kennelijk niets kan schelen,wat voor ellende ze aanrichten.Dat is het grootste gevaar.Dat de publieke opinie hiervoor in het westen blind is en dat het verantwoordelijke personen in het westen in feite gewoon niets kan schelen,als weer tot een openlijk conflict in Korea komt en dat ze er alleen maar op hopen,dat ze genoeg aanleiding hebben om hun kans te grijpen.

Robie op 11-09-2017 17:07

Hubo op 11-09-2017 13:01

Als madeleine albright 500.000 overleden kinderen ok vind om Saddam te stoppen,kan je je wel indenken hoe ze over de rest denken.

De Terugkeer op 11-09-2017 17:54

@Liefde op 11-09-2017 12:36

Dit is, wat ook 'ik' wens! Maar opgewonden standjes met grof getutoyeer rukken massaal op...slechts een reflectie/weerspiegeling van de huidige maatschappij, ben ik bang. 

Prolongeren, deze attitude!

In liefde...

faraday op 11-09-2017 21:06

Noord-Korea ziet in de VS een zware bedreiging voor haar voortbestaan.

Het land ligt in een belangrijke(ste) economische regio van de wereld met steden als Seoel, Tokio, Bejing eh.. binnen handbereik.

Niemand gaat het risico willen lopen dat deze door een atoomoorlog zouden vernield worden.

"Men" is tot heden niet in staat gebleken het Noord Koreaanse probleem degelijk aan te pakken laat staan op te lossen.

Volgens mij hebben de VS zichzelf tegen de muur gezet en kunnen ze alleen maar gaan praten.

Arno op 11-09-2017 22:44

Is het niet zo dat Noord Korea de VS steeds verder op de  de knieën krijgt?? van de beoogde sancties blijft inmiddels ook al niet veel meer overeind staan.Ik zie de positie van de VS steeds zwakker worden...

groenhart op 12-09-2017 09:40

Gladiater: Ik geloof wel in Sinterklaas met zijn leuke speeltjes en pepernoten maar niet in de boterletters van de media.

 

Plaats uw email niet bij uw naam i.v.m uw privacy.Aangepast. Mvg. Mod.

Pagina12
Commentaar
Jouw naam/bijnaam
Website url
E-mail
Je Punt profiel
Hou mij op de hoogte
Ik wil op de hoogte gehouden worden
Dit is een verplicht veld
Laatste Reacties

Rubrieken
Site Info
Email adres Administrator:
xandernieuws@gmail.com
 
Email adres Moderator:
modxnieuws@gmail.com
 
Overnemen eigen artikelen (in blauw en rood onder Headlines) alleen met toestemming.

Reacties, tips en opmerkingen worden erg gewaardeerd en altijd gelezen, maar vanwege het zeer grote aantal ben ik helaas niet in staat om (tijdig) op alle emails te reageren. Graag hiervoor uw begrip!

Privacy Bescherming:
 
Indien u Xandernieuws, dat bij Mijndomein is ondergebracht, leest en reageert op de Xandernieuws forums, doet u dat vrijwillig en is uw IP adres en emailadres- indien u dat vermeldt - bekend en wordt opgeslagen. Ook uw (nick) naam waaronder u post wordt opgeslagen. Xandernieuws zal uw gegevens nooit aan derden doorgeven. Indien u zich opgeeft voor het ontvangen van de nieuwe artikelen per email, zal Xandernieuws ook die gegevens nooit aan derden geven. We houden uw gegevens privé, tenzij de wet of rechterlijke macht ons dwingt uw gegevens aan hen te verstrekken. Datalekken in het systeem vallen onder de verantwoordelijkheid van Mijn Domein.Domeinregistratie en hosting via mijndomein.nl