HeadlinesActuele Discussies

 

Abonneren

Abonneer je nu voor nieuwe artikelen op deze website!

China waarschuwt Trump opnieuw Noord Korea militair te steunen bij aanval VS

‘Als Trump toeslaat neemt hij het risico China in het conflict te betrekken, wat over de hele wereld het verschijnen van paddenstoelwolken kan veroorzaken’

 
Wie heeft de sterkste zenuwen?  (Afbeelding: Getty Images (2).)

NBC News berichtte vandaag dat adviseurs van de Amerikaanse president Donald Trump hem een aantal opties hebben overhandigd voor een preventieve aanval op Noord Korea, waarbij ook kernwapens zouden kunnen worden gebruikt zodra de bondgenoten in de regio een beroep doen op hun militaire verdrag met de VS. Diezelfde adviseurs hebben van hooggeplaatste Chinese defensie officials te horen gekregen dat als Amerika inderdaad als eerste Noord Korea aanvalt, China de kant van Pyongyang kiest, en alles zal doen om de aanval te stoppen. Met andere woorden: dan kan de Derde Wereldoorlog uitbreken.

 

In augustus berichtten Chinese staatskranten al dat de regering in Beijing niet werkeloos zal toekijken als Amerika als eerste Noord Korea aanvalt, en militair zal ingrijpen om die aanval tegen te houden. Nu is die waarschuwing dus ook via officiële kanalen geuit. Tegelijkertijd maakte de Chinese regering de Noord Koreaanse dictator Kim Jong-un duidelijk dat als hij als eerste aanvalt, China niets zal ondernemen om hem tegen een Amerikaanse vergeldingsaanval te beschermen.

Beijing is mordicus tegen het eventueel verplaatsen van Amerikaanse tactische kernbommen naar Zuid Korea, zoals enkele dagen geleden door Washington werd gesuggereerd. Die stap zal een einde maken aan het officiële Amerikaanse standpunt dat het hele Koreaanse schiereiland gedenucleariseerd moet worden, en zal ongetwijfeld een woedende reactie van Beijing –dat toch al forse kritiek heeft op de nieuwe Amerikaanse THAAD afweerraketten in Zuid Korea- ontlokken.

Rusland en China bang voor escalatie na nog hardere sancties

Trump lijkt met zijn dreigement om kernbommen aan Zuid Korea te geven China onder druk te willen zetten om nog hardere maatregelen tegen Noord Korea te nemen, zoals het compleet financieel isoleren van het regime in Pyongyang. Morgen hoopt Amerika de VN Veiligheidsraad zover te krijgen om Noord Korea met een olie embargo, een textielexport verbod, een verbod op het huren van Noord Koreaanse werknemers, en een reisverbod voor dictator Kim Jong-un te treffen. Het is onzeker of Rusland en China nog hardere sancties steunen, omdat dit de gespannen situatie verder kan doen escaleren.

Vanochtend heeft het vliegdekschip USS Ronald Reagan zijn thuishaven in Japan verlaten voor een ‘routine patrouille’ die ook ‘de wateren tussen Japan en het Koreaanse schiereiland’ zal plaatsvinden. Noord Korea is fel tegen de regelmatige gezamenlijke militaire oefeningen van Zuid Korea en de VS, omdat deze als een voorbode van een invasie worden opgevat.

‘Mogelijk paddenstoelwolken over de hele wereld als Trump toeslaat’

Een paar weken geleden haalden we Robert Carnell, hoofdeconoom van ING Azië, aan, die zei dat de situatie rond Noord Korea steeds meer op de moderne variant van de Cubaanse raketcrisis uit 1962 begint te lijken. Die crisis bracht de VS en de Sovjet Unie op het randje van een wereldwijde kernoorlog.

Gisteren werd tijdens de nationale feestdag van Noord Korea tot verrassing van velen geen nieuwe rakettest uitgevoerd, maar die is vermoedelijk slechts uitgesteld. Zodra Noord Korea bijvoorbeeld deze week –misschien wel bewust op 11 september, als het precies 16 jaar na het beruchte 9/11 is- toch een nieuwe intercontinentale raket test, dan wordt president Trump gedwongen om te kiezen.

Opnieuw niets doen betekent dat de VS na zijn eerdere harde taal zwak en slap zal doen overkomen. ‘Maar Trump kan ook terugslaan, waarmee hij het risico neemt China in het conflict te betrekken, wat mogelijk over de hele wereld het verschijnen van paddenstoelwolken zal veroorzaken.’

 

Xander

(1) Zero Hedge
(2) Afbeelding: Getty Images (aangepast) (vrij voor redactioneel en niet-commercieel gebruik)

Zie ook o.a.:

08-09: Strategic Intelligence verwacht binnen 6 maanden aanval op Noord Korea
03-09: Minister Defensie VS dreigt Noord Korea met totale vernietiging
03-09: Flashback 1994: President Clinton kondigde trots einde kernwapens Noord Korea aan
01-09: Analisten vrezen nog deze maand uitbreken oorlog met Noord Korea
12-08: WO-3 angst in VS: Stormloop op survival winkels
11-08: China waarschuwt VS: Wij zullen aanval op Noord Korea tegenhouden
10-08: Grootste Britse kranten waarschuwen burgers voor kernoorlog
09-08: VN-sancties omzeild: Noord Korea en Iran sluiten militair samenwerkingsverdrag
30-07: ‘Pentagon bronnen: Trump beveelt binnen jaar militaire aanval op Noord Korea’
05-07: ‘VS, Rusland en China maken neutronenbommen klaar voor aanval op Noord Korea’
01-07: Hackersgroep Anonymous waarschuwt voor plotselinge Derde Wereldoorlog (/ ‘De strijd zal zeer waarschijnlijk heftig, wreed en snel zijn, en wereldwijd grote verwoestingen aanrichten’)
19-06: VS legt enorme voorraden aan voor aanstaande grote wereldcrisis
14-04: ‘VS bereidt preventieve aanval op Noord Korea voor
13-03: US Navy Seals oefenen op uitschakelen Kim Jong-un in Noord Korea (/ F-35 stealth jagers gaan aanval op Noord Korea simuleren)
24-02: China dreigt met oorlog bij komst Amerikaanse vliegdekschip (/ Flashback: Ex-CIA remote viewers voorspelden Noord Koreaanse kernexplosie gevolgd door wereldoorlog)

2012:
14-02: Remote viewers: Alles verwoestende killshot zonnevlam nabij (/ Derde Wereldoorlog en einde beschaving begint met explosie Noord Koreaanse kernbom)

 

Indien u wilt reageren op het forum.

 1. Geen hele woorden en/of zinnen in hoofdletters schrijven, wat als schreeuwen wordt gezien. Ook uw Nick name, max. 2 woorden, niet geheel in hoofdletters .Uw nickname mag geen naam zijn van een bekend publiek persoon. Uw posting wordt verwijderd.
 2. U kunt accenten aanbrengen middels max. 3 vetgedrukte woorden per posting, cursief of onderstreept.
 3. Posten in zwart op witte achtergrond.
 4. Holocaust ontkenning of het bagatelliseren ervan. Postings worden verwijderd.
 5. Onacceptabele postings, provocaties, schuttingtaal, persoonlijke aanvallen of uitschelden kunnen uw postings zonder mededeling worden verwijderd evenals bij de andere punten. 
 6. Lees de Siteregels  http://xandernieuws.punt.nl/content/2009/04/siteregels
 7. Lees de Disclaimer http://xandernieuws.punt.nl/content/2012/01/disclaimer
 8. Geen artikelen of postings van andere websites kopiëren en op dit forum plakken, dit i.v.m. auteursrechten en schadeclaims. Schrijf introductie en verwijs naar de URL van de betreffende website. Uitzondering Wikipedia daar kan het wel evenals Bijbelcitaten.
 9. Plaats geen hyperlinks maar de url van de website, i.v.m. de wet op de auteursrechten. Uitzondering Wikipedia en Bijbelcitaten. Op elk plaatje wat u bij uw naam plaatst zit auteursrechten op, ook al staat dat er niet bij vermeld. Zoek een plaatje dat vrij is van auteursrechten.
 10. Dit is een Nederlands forum. Engelse commentaren vertalen naar Nederlands
 11. U houdt één vaste nickname aan. Bij verandering van uw nickname ,maak daar melding van op het forum. Post u stelselmatig onder verschillende nicknames dan worden uw postings verwijderd.
 12. Gasten die gefocust zijn op het demoniseren van één bevolkingsgroep. Postings worden verwijderd.
 13. Het vermelden van persoonlijke informatie over een forumgast is niet toegestaan, posting wordt verwijderd. 
 14. Indien het topic niet over een bijbels thema gaat dan alle geloofsdiscussies op het geloofsforum.
 15. Postings van, naar en over gasten die hier niet meer posten worden verwijderd.

Allen: Er is hier een geblockte poster bekend onder de naam Elia , die onder uw naam wil  posten.

Plaats een email onder uw naam in het reactievenster, zodat uw naam niet oneigenlijk gebruikt wordt. Deze spammer kan wel uw naam gebruiken maar heeft geen weet van uw email. Het emailadres dat u gebruikt is niet zichtbaar op het forum. Postings zonder een email worden niet gepubliceerd.  Mvg. Mod.

Geloofsdiscussies naar Geloofsforum. Nodig uw gesprekspartner uit om op het Geloofsforum   Ik Geloof... (Geloofsforum 31) verder te praten.
Reacties

Pagina12
pluto op 12-09-2017 10:42

Het is een kwestie van tijd voor dat het regime van N-korea wordt opgeruimd.Indien N.korea er een kernoorlog van wil maken, dan gebeurd dat ook.Er is geen alternatief indien N-korea zijn gang kan gaan dan hebben alle terroristen binnenkort de beschikking over kernwapens.

Rusland noch china zijn in staat de confrontatie met N-korea aan te gaan.

We zullen zien!

Wardje op 12-09-2017 13:02

Ike op 11-09-2017 01:47. "Ik verkoos de vrijheid". Ik heb Bolkesteins houding als student met een speech op een internationale conferentie aangehaald als een staaltje van persoonlijke moed. Hij wist dat hij zou worden uitgejouwd en toch getuigde hij van de waarheid, waarbij hij ook dit boek, dat hem de ogen had geopend,  heeft aangehaald. De moeilijkheid is dat de twee reacties waarin ik daarover heb, een voorbeeld waren van wat ik in een eerdere reactie had beweerd. Die eerdere reactie is tot twee keer toe niet doorgekomen, en ik kan het me niet meer herinneren. Ik kan niet beoordelen over wat je schrijft dat hij nog geen moment niet aan zijn salaris heeft gedacht. Maar ik vind dat uiterst ongeloofwaardig. Mijn maatschappijvisie is op veel punten tegengesteld aan die van Bolkestein (liberalisme tegenover [>compendium van] de sociale leer van de katholieke kerk).  Toch vind ik het boeiend hem te horen spreken of zijn weloverdachte artikelen te lezen.   Dan gaat het over wel of niet waar zijn van wat hij beweert op gezag van argumenten. Daarbij is het zg. epistemisch (zeg maar 'n persoonlijk) gezag secundair. Maar daarover ging het in genoemd voorbeeld niet.

anora op 12-09-2017 19:23

De VS moeten zéker niet aanvallen. Het komt ons zuur te staan. Wij moeten dat absoluut niet willen. ' Onze' kracht is alleen buitenkant en dat zal dan blijken. 

Hierook01 op 13-09-2017 17:08

Ik weet niet meer wat Ik van Trump moet vinden. Hij gedraagt zich erg raar nu tegenover Israel.  Plus die muur wordt maar nog niet gebouwd , nog een verkiezings belofte.

het zou kunnen dat hij slimmer is als zijn tegenstanders , speelt hun spelletjes tot een zekere hoogte mee om ze in de 'val te lokken' zoals velen denken ( hopen?), we weten het niet natuurlijk. Maar hij weet ook dat dit NK bedreiging is enorm, wat dan ook NK en China zijn toch een soort ' comrades'. Maar zijn er andere krachten ook erachter ?

Zou iets vreselijks gebeuren nou dan is het afgelopen met alle' Conservatieve' of 'anti-elite'  stromingen in het Westen natuurlijk en hebben de socialisten gewonnen. Dan kunnen ze na herstel ongehinderd met hun NWO plannetjes doorgaan? 

Dat ze met elkaar aan het plotten zijn is duidelijk. Ze hadden Clinton verwacht. Nu moeten ze ingrijpen koste wat het moet.

groenhart op 17-09-2017 00:36

Gaan we nu ook pief paf poef roepen tegen de Russen.

Pagina12
Commentaar
Jouw naam/bijnaam
Website url
E-mail
Je Punt profiel
Hou mij op de hoogte
Ik wil op de hoogte gehouden worden
Dit is een verplicht veld
Laatste Reacties

Rubrieken
Site Info
Email adres Administrator:
xandernieuws@gmail.com
 
Email adres Moderator:
modxnieuws@gmail.com
 
Overnemen eigen artikelen (in blauw en rood onder Headlines) alleen met toestemming.

Reacties, tips en opmerkingen worden erg gewaardeerd en altijd gelezen, maar vanwege het zeer grote aantal ben ik helaas niet in staat om (tijdig) op alle emails te reageren. Graag hiervoor uw begrip!

Privacy Bescherming:
 
Indien u Xandernieuws, dat bij Mijndomein is ondergebracht, leest en reageert op de Xandernieuws forums, doet u dat vrijwillig en is uw IP adres en emailadres- indien u dat vermeldt - bekend en wordt opgeslagen. Ook uw (nick) naam waaronder u post wordt opgeslagen. Xandernieuws zal uw gegevens nooit aan derden doorgeven. Indien u zich opgeeft voor het ontvangen van de nieuwe artikelen per email, zal Xandernieuws ook die gegevens nooit aan derden geven. We houden uw gegevens privé, tenzij de wet of rechterlijke macht ons dwingt uw gegevens aan hen te verstrekken. Datalekken in het systeem vallen onder de verantwoordelijkheid van Mijn Domein.Domeinregistratie en hosting via mijndomein.nl