Headlines

Actuele Discussies

 

Abonneren

Abonneer je nu voor nieuwe artikelen op deze website!

Analisten vrezen nog deze maand uitbreken oorlog met Noord Korea

Analist Brandon Smith: ‘Oorlog is heel dichtbij, juist omdat de media –‘een notoire contra-indicator’- doen overkomen alsof dit niet gaat gebeuren’

Afbeelding: SHTFplan.com.

Diverse internationale analisten hebben hun vrees uitgesproken dat we op de drempel staan van het volgende grote wereldwijde conflict, dat nog deze maand kan beginnen met een oorlog met Noord Korea. President Donald Trump twitterde enkele dagen geleden ‘praten is niet de oplossing’ (3), en stuurde opnieuw B1-B bommenwerpers en F-35 stealth gevechtsvliegtuigen naar Zuid Korea (4). Professor Georgy Toloraya, een Russische diplomaat en Azië deskundige, waarschuwt dat Noord Korea ongeacht de omvang van een Amerikaanse aanval in staat is om heel Zuid Korea in een woestijn te veranderen, ook zonder kernwapens te gebruiken.

 

Professor: Heel Zuid Korea kan een woestijn worden

Professor Toloraya wijst erop dat Zuid Korea zo’n 30 nucleaire installaties heeft die binnen luttele minuten door Noord Koreaanse raketten en granaten kunnen worden beschadigd of vernietigd. De radioactieve straling die dan zal vrijkomen, kan volgens hem heel Zuid Korea onbewoonbaar maken.

Daarom waarschuwt hij Amerika om géén aanval op Noord Korea uit te voeren. ‘Die aanval zal namelijk op onvoorstelbare verwoestingen uitlopen. De dagen dat Amerikanen grote aantallen oorlogsslachtoffers accepteerden, liggen ver achter ons, en Noord Korea beseft dit. Er is simpelweg niets wat wij kunnen aanbieden of waarmee wij kunnen dreigen om hun nucleaire programma te stoppen.’ (2)

Mocht het toch tot een oorlog komen, dat zullen Zuid Koreaanse special forces proberen om dictator Kim Jong-un zo snel mogelijk uit te schakelen, zo bericht de Telegraph. Daarnaast zullen meer dan 1000 doelen in Noord Korea, inclusief nucleaire- en raketinstallaties, worden bestookt met raketten en laser-geleide projectielen. (5)

Martin Armstrong verwacht binnen enkele weken oorlog

De bekende onafhankelijke econoom en analist Martin Armstrong gebruikt zijn computermodel al jaren om met succes belangrijke trends, crises en omwentelingen op de financiële markten en in de economie te voorspellen. Vaak gaan deze crises gepaard met internationale spanningen en/of oorlog. Armstrong waarschuwt dat er op basis van zijn model rond 11-12 september  een oorlog met Noord Korea kan uitbreken.

Brandon Smith: Geen wereldwijde kernoorlog, maar beperkt gebruik van kernwapens

Een andere analist, Brandon Smith, heeft het ook al vaak bij het juiste eind gehad. Smith leverde onlangs zware kritiek op de Westerse media, die volgens hem doen overkomen alsof de dreigementen die Amerika en Noord Korea uitwisselen niets anders zijn dan retoriek, dat wel weer zal wegebben, en dat de kans op een gewapend conflict minimaal is.

‘Dit is één van de redenen waarom ik denk dat een oorlog op het punt van uitbreken staat; de media zijn een notoire contra-indicator. Alles wat zij voorspellen is doorgaans het tegenovergestelde van wat er echt gebeurt (kijk maar naar de Brexit en de verkiezing van Trump, om mee te beginnen). Een andere generalisatie is dat het zeker is dat de mainstream media gewoonlijk liegen, of het op zijn minst meestal fout hebben.’

In zijn uitgebreide analyse van augustus gaf Smith al tal van plausibele redenen waarom er naar zijn overtuiging een oorlog met Noord Korea gaat uitbreken. Een van die zaken is het feit dat de Verenigde Staten –overigens net als de Europese Unie- feitelijk failliet zijn, en ‘on borrowed time’ leven. Een nieuwe grote (wereld?)oorlog is ook historisch gezien een perfecte afleiding van een financieel-economische crash. Een gewapend conflict, waarbij zoveel mogelijk in puin wordt geschoten, is voor de financiële wereld, de ‘banksters’, pure winst, omdat èn aan de oorlog opnieuw dik verdiend wordt, èn aan de wederopbouw.

Om die reden gelooft Smith niet dat de aanstaande oorlog met Noord Korea op een wereldwijde kernoorlog zal uitlopen. Dan is er immers vrijwel niets en niemand meer over waarmee opnieuw kan worden begonnen. Desondanks verwacht hij wèl dat Noord Korea tenminste één keer als vergelding een kernbom gebruikt, vermoedelijk om een Amerikaans doelwit te vernietigen.

Geven we deze keer de echte schuldigen, het banken establishment, de schuld?

‘Betekent dat ‘doom’ voor het Amerikaanse volk? Dat hangt ervan af hoe we erop reageren. Zullen we het banken establishment verantwoordelijk houden voor al hun sabotage die aan deze grote oorlog vooraf ging? Of zullen we ons laten meeslepen door de oorlogskoorts? Zullen we ons afvragen wie er echt achter toekomstige aanvallen op de VS zit, of zullen we onmiddellijk met de vinger wijzen naar de partijen die door de media en regering als de vijand worden aangewezen?’

‘Onze reactie zal een doorslaggevende factor zijn of het Amerikaanse ideaal van vrijheid blijft staan of zal vallen. Deze keer zie ik geen storm, maar een al te bekende donkere mist die aan het conflict vooraf gaat. Deze keer geloof ik dat we inderdaad een oorlog krijgen, maar oorlog is altijd een middel tot een bepaald doel. Oorlog is een middel van het establishment voor het op massale schaal manipuleren van de samenleving.’ (1)

EU zal conflict aangrijpen om federale superstaat af te dwingen

Waar wij wat Europa betreft aan kunnen toevoegen dat dit conflict, dat grote gevolgen zal hebben voor de financiële wereld en economie, door Brussel zal worden aangegrepen om de EU-lidstaten –of in ieder geval een aantal kernlanden, waaronder Nederland- tot een federale superstaat te dwingen, zodat ook wij opgaan in de door Berlijn, Brussel, Parijs en het Vaticaan geplande neomarxistische geïslamiseerde Nieuwe Wereld Orde.

Het zou echter wel eens kunnen dat de Westerse globalisten zich wederom totaal verkijken op de omvang van het komende conflict, en ook zelf het slachtoffer zullen worden, bijvoorbeeld van een plotselinge preventieve Russische (kern)aanval. Het ijzeren geduld van het Kremlin met de agressieve Westerse acties, zowel economische sancties als militaire opbouw langs de Russische grenzen, zal namelijk hoe dan ook een keer opraken.

 

Xander

(1) SHTFplan via Zero Hedge
(2) SHTFplan via Zero Hedge
(3) Zero Hedge
(4) Zero Hedge
(5) Zero Hedge

Zie ook o.a.:

27-08: Rusland roept in september 100.000 soldaten en reservisten op, NAVO zeer bezorgd (/ ‘Russische aanval’ doet denken aan tal van voorspellingen van zieners en profetieën over het uitbreken van de Derde Wereldoorlog)
25-08: ‘Westen op rand financiële instorting en uitbreken terreuroorlog’ (‘Russisch leger staat klaar om militair in te grijpen in Europa’)
10-08: Grootste Britse kranten waarschuwen burgers voor kernoorlog
30-07: ‘Pentagon bronnen: Trump beveelt binnen jaar militaire aanval op Noord Korea’
01-07: Hackersgroep Anonymous waarschuwt voor plotselinge Derde Wereldoorlog (/ ‘De strijd zal zeer waarschijnlijk heftig, wreed en snel zijn, en wereldwijd grote verwoestingen aanrichten’)
13-05: ‘Rusland en China overtuigd dat VS kernaanval voorbereidt’ (/ ‘Russen en Chinezen geloven nu dat het een kwestie van zij of wij is’)
26-04: Hoge Britse en Russische officials dreigen elkaar met kernaanval
12-02: Rusland waarschuwt voor wereldoorlog... (/ Oude voorspellingen over aanstaande wereldoorlog en vernietiging Europa in 2016)
08-02: Britse leger oefent op toekomstige oorlog met Rusland in Oost Europa
07-02: Overal voorbereidingen voor grote oorlog in Europa

 

Indien u wilt reageren op het forum.

 1. Geen hele woorden en/of zinnen in hoofdletters schrijven, wat als schreeuwen wordt gezien. Ook uw Nick name, max. 2 woorden, niet geheel in hoofdletters .Uw nickname mag geen naam zijn van een bekend publiek persoon. Uw posting wordt verwijderd.
 2. U kunt accenten aanbrengen middels max. 3 vetgedrukte woorden per posting, cursief of onderstreept.
 3. Posten in zwart op witte achtergrond.
 4. Holocaust ontkenning of het bagatelliseren ervan. Postings worden verwijderd.
 5. Onacceptabele postings, provocaties, schuttingtaal of bij persoonlijke aanvallen kunnen uw postings zonder mededeling worden verwijderd evenals bij de andere punten.  Niet op reageren.
 6. Lees de Siteregels  http://xandernieuws.punt.nl/content/2009/04/siteregels
 7. Lees de Disclaimer http://xandernieuws.punt.nl/content/2012/01/disclaimer
 8. Geen artikelen of postings van andere websites kopiëren en op dit forum plakken, dit i.v.m. auteursrechten en schadeclaims. Schrijf introductie en verwijs naar de URL van de betreffende website. Uitzondering Wikipedia daar kan het wel evenals Bijbelcitaten.
 9. Plaats geen hyperlinks maar de url van de website, i.v.m. de wet op de auteursrechten. Uitzondering Wikipedia en Bijbelcitaten. Op elk plaatje wat u bij uw naam plaatst zit auteursrechten op, ook al staat dat er niet bij vermeld. Zoek een plaatje dat vrij is van auteursrechten.
 10. Dit is een Nederlands forum. Engelse commentaren vertalen naar Nederlands
 11. U houdt één vaste nickname aan. Bij verandering van uw nickname ,maak daar melding van op het forum. Post u stelselmatig onder verschillende nicknames dan worden uw postings verwijderd.
 12. Gasten die gefocust zijn op het demoniseren van één bevolkingsgroep. Postings worden verwijderd.
 13. Het vermelden van persoonlijke informatie over een forumgast is niet toegestaan, posting wordt verwijderd. 
 14. Indien het topic niet over een bijbels thema gaat dan alle geloofsdiscussies op het geloofsforum.
 15. Postings van, naar en over gasten die hier niet meer posten worden verwijderd.

Allen: Er is hier een geblockte poster bekend onder de naam Elia , die onder uw naam wil  posten.

Plaats een email onder uw naam in het reactievenster, zodat uw naam niet oneigenlijk gebruikt wordt. Deze spammer kan wel uw naam gebruiken maar heeft geen weet van uw email. Het emailadres dat u gebruikt is niet zichtbaar op het forum. Postings zonder een email worden niet gepubliceerd.  Mvg. Mod.

Geloofsdiscussies naar Geloofsforum. Nodig uw gespekspartner uit om op het Geloofsforum   Ik Geloof... (Geloofsforum 31) verder te praten.

Reacties

Pagina12
vijgeboom op 01-09-2017 16:13

Hoe meer oorlogen hoe sneller het koninkrijk komt, dus schrik niet van die paar bommen mensen, richt u geicht omhoog en op Jezus en dan komt alles goed.

Piece op 01-09-2017 16:25

Gelukkig maar dat "onze media" nog altijd een flink stuk meer betrouwbaar is gebleken dan "zero hedge".

Tom Hendrix op 01-09-2017 16:29

Het zou best kunnen. Als ik Mattheus: 24, lees, zou er zeer wel een grote oorlog kunnen beginnen, en zeker gezien het gedrag van de heersende dictator in Noord-Korea.

Qromwel op 01-09-2017 16:29

Beperkt gebruik van kernwapens. Wat zullen de buren daar blij mee zijn, vooral in Zuid Korea.

Ruben op 01-09-2017 16:34

Putin waarschuwde al voor een groot conflict vanwege noord Korea,

 http://www.nu.nl/noord-korea/4903745/poetin-waarschuwt-groot-conflict-vanwege-situatie-noord-korea.html

En dan dus ook nog deze maand? Verbaasd me niet. We gaan het zien... 

Wardje op 01-09-2017 16:46

Ik ken Martin Armstrong verder niet, maar zijn zakenverleden boezemt geen vertrouwen in. (wiki)

Elisabeth-Anna op 01-09-2017 16:55

September kan ,als je de verschillende voorspellingen moet geloven,wel eens een spannende maand gaan worden.

We gaan het afwachten,meer kunnen we toch niet doen!

kuifje op 01-09-2017 17:01

mooi dat is weer goed nieuws, kan ik weer rustig slapen gaan,wetende dat er zoals altijd weer niets gebeurd, thanks,

vlokje op 01-09-2017 17:35

alweer een 11-9 ?, en  met een elite kenmerk in het getal, en dat is ongeveer 10 dagen van 22/23 sept, gebeurtenis in het heelal? ,is ook het begin van een nieuwe jaar volgens de joodse kalender

Tom op 01-09-2017 17:37

vijgeboom op 01-09-2017 16:13

Wat een geleuter tjonge jonge, kijk maar uit dat je geen stijve nek ervan overhoud van het omhoog kijken.

Mammon op 01-09-2017 17:49

De totale zelfvernietigingsdrang van met name de EU (en volk) is tot Extremiteit omgeslagen.

Je wil niet weten hoeveel van die domme mensen ik hier om me heen spreek die -willen- dat Korea maar platgebombardeerd moet worden??? Als ik dan vraag waarom de EU en US wel atoomkracht mogen hebben maar hun niet dan komt de propaganda onzin uit de onderste kleine teen...

Als je een Hond maar blijft klieren, schoppen, prikken en treiteren, moet je niet hypocriet reageren als ie een keer terugbijt. Hij zal je echt niet doodbijten, maar happen zal ie. En dat doet ie met een doel., Ga je dan nog door.... Dan vraag je erom. Maar zoals de reactie dan zal zijn; "Hij heeft -mij- gebeten, dan maak hem maar dood???"   -Need Say More, You Get It?-

 

 

Qvic op 01-09-2017 17:49

Mocht Amerika echt als eerste zal aanvallen, dan zal Amerika verleden tijd worden, zo ook de EU. Het is niet alleen Noord-Korea. De Chinezen accepteren die Amerikaanse aanval niet en zullen dan vol tegen de Amerikanen en hun bond genoten gaan en zo zal bond genoot Rusland de Chinezen hier in bijstaan en wie weet staat India ook in de startblokken om de Chinezen en Rusland bij te staan in het conflict. De EU zal door Rusland preventief uitgeschakeld worden om zich niet van achteren in de rug aangevallen te willen worden door de NATO. Dit zal de EU doen imploderen, want deze actie wordt niet door de bevolkingen van de EU lidstaten gedragen. De bevolkingen zien de EU eerder als vijand, dan Rusland. Ook al schreeuwt de regulieren media dat Rusland de vijand is.

Qromwel op 01-09-2017 18:00

Ruben op 01-09-2017 16:34: Zowel Rusland als China hadden eens wat meer hun best kunnen doen die Oen tot de orde roepen. Wie zal er treuren voor de veeg uit de pan die ook zij krijgen?

loveIsrael op 01-09-2017 18:00

Al weer.........

Benny op 01-09-2017 18:15

soms te maken met 23 september????Openbaring 12?

Een ander geluid op 01-09-2017 18:42

En na september..................... komt gewoon weer oktober ! 

jottum op 01-09-2017 18:51

Amerikaanse bankbobo's verkopen massaal aandelen in eigen banken.. : gewoon cashen of iets anders?

En bij tests met afweerraketten haalt men met moeite de helft van de inkomende projectielen neer, waarbij men niet eens weet - welke raket een kernkop vervoert/welke raketten kernkoppen vervoeren; er kunnen immers ook dummies worden afgevuurd. 

René van Zalk op 01-09-2017 19:16

Wij zijn idd heel dicht bij een oorlog met NK.

René van Zalk op 01-09-2017 19:22

De meeste schade kan voorkomen worden door als 1e de aanval te openen, en direct alle militaire doelen in NK te vernietigen.

Edje555 op 01-09-2017 19:32

De V.S gaat helemaal N-Korea niet aan vallen omdat het anders Oorlog met China uitbreekt en ook Rusland op zijn nek krijgt en deze mensen beweren dat het dan op 11-12 september moet gaan gebeuren ?

Sins wanneer kunnen mensen geheime Militaire plannen uit het Pentagon en het witte huis weten wat ze van plan zijn met N-Korea ??? 

Zelfde onzin dat Rusland een invasie aan het voort bereiden is op de Oekraine of een Baltische land wat eerder werd vermeld.

En wat Rusland bedoelde met een groot conflict vanwege de situatie N-Korea dat wanneer de V.S of Z-Korea militaire actie gaat ondernemen dat Z-Korea op een groot conflict afstevend en het continent Asie een grote bende wordt.

De V.S valt alleen aan als China ermee toestemd !! dus de V.S gaat niet op eigen beslissing aanvallen tenzij N-Korea Z-Korea,Japan of een Militaire basis aanvalt of de V.S aanvalt.

Dus 11-12 September wordt weer gewoon een dag zoals geen ander.

Nietige op 01-09-2017 20:08

Dat blijft echt niet bij een beperkte oorlog, als de vs aanvalt zal china reageren en dan zijn de poppen aan het dansen.

Somige mensen zeggen wel eens dat ik niet zo pessimistisch moet zijn, nou ik ben realitisch en de realiteit is dat de wereld aan het afglijden is. Als het tot een oorlog komt zullen er fouten worden gemaakt waardoor de hele wereld er in mee wordt gezogen.

Pluk de dag geniet van de zon en............een Bavaria!

JP op 01-09-2017 20:20

Gewoon niets doen is toch ook een optie?

René van Zalk op 01-09-2017 20:33

@JP op 01-09-2017 20:20 ............ Is geen optie.

Qromwel op 01-09-2017 21:15

Heb je als bondgenoot van de USA eigenlijk wel vijanden nodig?

JP op 01-09-2017 21:56

@Qromwel op 01-09-2017 21:15

Dat is nu typisch een voorbeeld van: " Een dergelijke vraag stellen is hem eigenlijk al beantwoorden".

Alhoewel, een veelgebruikt voorbeeld is ok de vraag: "Is de paus katholiek?" Deze zou ik nl beantwoorden met: "beslist niet".

Ernie van de Wal op 01-09-2017 22:45

Japan is ook failliet en ook China. Hoor dit commentaar. https://www.bnr.nl/opinie/kees-de-kort/10328731/chinese-creativiteit-met-boekhouden

Ik vraag me dan ook af waar men het geld vandaan denkt te halen om na een oorlog iets op te bouwen.

vlokje op 01-09-2017 23:21

in openbaring 12 kort na tekenen aan zon, maan en sterren (23 sept?) wordt satan op aarde geworpen (door zijn volgers ontvangen met oorlog en vernietiging?) waarna het lichaam van satan: de a.c. wereldse naam nog onbekent, kan gaan spelen voor nep vrede vorst.

23 sept kan betekenen dat we een nieuwe verschikkelijke periode ingaan, vooral ook omdat dan een nieuw joods jaar begint

Een ander geluid op 01-09-2017 23:30
Qvic op 01-09-2017 17:49

U zegt:

en wie weet staat India ook in de startblokken om de Chinezen en Rusland bij te staan in het conflict.

Het is u blijkbaar ontgaan, dat China en India niet echt de beste vrienden zijn. Een week geleden is een confrontatie tussen beide landen ternauwernood voorkomen. Zie onderstaand linkje.

https://www.nrc.nl/nieuws/2017/07/06/kans-op-oorlog-bij-grensconflict-tussen-india-en-china-11698738-a1565873

Indiase steun voor China kunt u wel vergeten ! India zal het stiekem wel best vinden als China geknipt en geschoren wordt.......... 

China heeft met de meeste van zijn buren grensconflichten, die van tijd tot tijd hoog oplopen. Over de Zuid Chinese Zee met: Taiwan, Filipijnen, Brunei, Maleisië en Vietnam. Over de gemeenschappelijke grens met: India en Bhutan. Over de Senkaku-eilanden met Japan. Daarnaast nog het bevroren conflicht tussen China en Taiwan. 

Daarnaast weigert de USA terecht om China om toestemming te vragen om door de Zuid-Chinese Zee te varen of er over heen te vliegen. 

Met andere woorden; in de regio telt China minder vrienden dan u denkt !

Nu zijn het vrienden en bondgenoten, maar in 1969 stond de USSR op het punt om een atoomoorlog te beginnen tegen China over een uit de hand gelopen grensconflicht. Alléén het njet van Nixon voorkwam de Russische first-strike op het nippertje. Mao zat al in de schuilkelder............

Ook gelegenheidscoalities hebben niet het eeuwige leven. 

AEO op 01-09-2017 23:35

Noord Korea aanvallen zal een vreselijke oorlog veroorzaken. Trump mag dan een rare kwast zijn, maar hij zal niet als eerste aanvallen omdat het daaruit voortkomende conflict volkomen onbeheersbaar zal zijn. Hij weet donders goed dat China dan Amerika zal aanvallen. De gevolgen zullen niet te overzien zijn. China heeft Amerika ervoor gewaarschuwd. Maar als Noord Korea als eerste aanvalt zal China Noord Korea niet te hulp schieten. Dan heeft Amerika de handen vrij. Maar hoe men het ook draait of keert, de gevolgen zullen zeer ernstig zijn, omdat Noord Korea voor het verslagen wordt nog onvoorstelbare schade kan veroorzaken in Zuid Korea. In Noord Korea is een onberekenbare narcistische pschychopaat aan de macht, die nog veel erger is dan zijn vader en grootvader. Als we zien dat hij het leven van zijn volk tot een hel maakt, en een mensenleven er geen enkele waarde heeft, dan zal hij alles doen om aan de macht te blijven, ook al kost dat tientallen miljoenen mensen daar en buiten Noord Korea het leven. Leg al deze dreigende berichten maar eens naast wat er beschreven staat in Matthéüs 24.

Qromwel op 01-09-2017 23:59

JP op 01-09-2017 21:56: Ik geef toe, soms is het even wennen aan mijn posts.

Mike op 02-09-2017 00:48

Edgar Caice of was het nu Ed Dames hebben al jaren geleden voorpelt dat N. Korea het begin van de apocolipse zal inluiden, alles wijst er nu op dat hun voorspellingen-remote views wel eens snel uit kunnen komen, laten we hopen dat ze het fout hadden.

mientjei op 02-09-2017 01:13

@ aeo 23.35   Trump is geen " rare "  kwast    het zal me niets verbazen als hij hier al heel lang naar toe werkt:  het  opnemen tegen de NWO, met de femakampen (dood ) voor iedereen met een mind of his own

Hubert Luns op 02-09-2017 08:26

De Verenigde Staten kunnen dankzij hun satelieten het moment zien waarop Noord Korea een met een kernkop bewapende raket de lucht in brengt die door een raket van een van de Amerikaanse schepen die voor de kust liggen in de eerste seconden wordt uitgeschakeld. De afstand Koreaansse lanceerinstallatie en Amerikaanse oorlogsschip is niet zo groot. De Koreaanse raket wordt dus nog boven Koreaans grondgebied vernietigd.

Gabriel op 02-09-2017 09:07

Mochten alle voorspellingen hier gedaan zijn uitgekomen dan was onze planeet al 10 maal vergaan...

groenhart op 02-09-2017 09:50

Aangezien afstand de beste bescherming is tegen straling, verhuis ik met mijn samojeed naar Siberië. Toen mijn witte poolhond het goede nieuws hoorde keek hij mij dolgelukkig aan. Ze zoeken het hier maar uit met die zelfgecreëerde waanzin.  

gert op 02-09-2017 10:26

Volgens mij is trump duidelijk geweest, "val amerika niet aan"

verder wordt het tijd dat we in europa eens gaan samenwerken om dictator poetin duidelijk te maken dat we een zijn.A

ls er oosblok landen van de repressie van rusland af willen, warom zouden deze soevereine staten zich niet bij europa mogen aansluiten

misschien is het handig om jezelf te realiseren dat ook china failliet is, en ons financieel systeem is maakbaar, het is geen feit, we kunnen er mee doen wat we willen, bv schulden op de juiste plek saneren, zo dat we na een stommiteit (2009) gewoon weer verder kunnen

Cok op 02-09-2017 10:35

Even alles op een rijtje .  China is deep in de handen van de I.M.F. Dus gaat China niet een oorlog beginnen voor dat ze georded worden door de I.M.F. 

Met Rusland het zelfde .en het heel Europa , inclusief Engeland . Dus de I.M.F.  zal gaan uitmaken welke landen met elkaar oorlogje gaan voeren .

Elke keer worden de mensen bang gemaakt dat er een oorlog zal komen . Eerst met Irak dan met Ukraine , dan met Syrie en nu met North Korea .

Dus zou ik zeggen  laat je niet op jagen, want dat willen ze , zodat Europa alles aanneemt van Brussel .

Willy op 02-09-2017 11:16

Laat ons hopen en bidden dat we daarvan gevrijwaard blijven een oorlog is een avontuur zonder einde en zal daar niet stoppen!! Shalom

Infidel4U op 02-09-2017 11:35

China valt Amerika niet aan, mócht Trump besluiten 'wat aan Noord Korea te doen'. China heeft veel te veel te verliezen. Het is niet voor niets dat China onlangs N-Korea waarschuwde om in te binden. Nooir eerder gebeurd. Het zou zomaar kunnen dat Amerika het een en ander plat gooit en China grondtroepen stuurt om de N-Koreanen te 'bevrijden'. Trump is niet achterlijk... Hij sluit gewoon deals waar alle betrokkenen aan verdienen, iedereen blij. Behalve de idiote dictator Kim, die zichzelf helemaal onmogelijk heeft gemaakt door niet te weten wanneer te stoppen.

En serieus: zijn er nog mensen die zich afvragen waarom N-Korea geen nucleaire wapens zou mogen hebben? Zou het Non-proliferatieverdrag misschien vooral dit soort situaties met ongeleide projectielen willen voorkomen? Denk daar eerst eens over na vóór N-Korea af te schilderen als 'slachtoffer van het Westerse imperialisme'..

Hubo op 02-09-2017 12:15

Korea lijkt niet uit op een confrontatie.Vanuit het zuiden hoor je regelmatig dat ze niet willen dat Amerika een oorlog begint zonder overleg met en zelfs toestemming van het zuiden.En het lijkt me ook ondoenlijk om van te voeren al die mensen gelegenheid te geven om in de schuilkelders te gaan.Het zou gewoon misdadig zijn het risico te nemen het noorden in een Blitzkrieg te overrompelen.

Het noorden houdt zich ook redelijk rustig.Ze hebben ervan afgezien rakettten af te schieten aan de rand van de territoriale wateren bij Guam en die laatste raket die zogenaamd over Japan vloog,vloog helemaal over het noorden.Dat lijkt ook niet direct met vijandige intenties.Je moet toch ergens naar toe als je die dingen wilt testen.

De militaire dreiging naar de VS lijkt me vooralsnog heel beperkt.Het is wel heel cynisch geredeneerd,maar een conflict daar zou de westerse bondgenoten wel zo goed uitkomen.Dat is natuurlijk zo.Wat daarna komt,kan ze eigenlijk niet veel schelen.Dat zien we steeds weer,maar dit is natuurlijk wel even van een andere orde.

En misschien is het wel de enige manier om versneld tot een andere wereldorde te komen,maar dat lijkt me niet de vooropgezette bedoeling.

Of de dreiging echt zo groot is,kan ik niet overzien.Putin roept nu ook op tot overleg,maar zelfs als het ervan komt,moet je daar niet op korte termijn resultaten van verwachten.

Elske op 02-09-2017 12:16

"Wardje" Ik volg Martin Armstrong al jaren. Wat op Wikipedia staat wil niet altijd zeggen dat dit de waarheid is achter een verhaal. Julian Assange heeft ook een Wikipedia verhaal, maar de waarheid is heel anders... Martin Armstrong heeft de Pi business cyclus ontwikkelt als theoretische (wiskundig) model van de opkomst en neergang van financiele markten (ook de relaties met oorlogen) en hoe partijen er aan verdienen. Dit model, waarbij hij ook een soort Kondtratieff cyclus in de markten zag - ontdekte (vaste data waarop de machtigste partijen in deze wereld afspraken maakten om in of uit markten te stappen), lag zo dicht bij de waarheid dat belanghebbenden af moesten van Martin Armstrong. Alles is geprobeerd om Martin Armstrong achter de tralies te krijgen en dat is gelukt. De laatste jaren is Martin Armstrong vrij stil geworden in zijn "voorspellingen", maar dat hij een oorlog voorspelt in dit najaar op basis van zijn Pi cyclus wil wat zeggen. Het is te hopen dat het niet uitkomt en dat we ooit zo veel inzicht krijgen in deze machtige partijen (de elite - illiminatie) zodat we ze voor het gerecht kunnen dagen, voor wat ze de wereld hebben aangedaan; oorlogen, vluchtelingen, honger, mensen tegen elkaar opzetten, armoede maken in de wereld, etc..

Robie op 02-09-2017 12:31

@Een ander geluid op 01-09-2017 23:30Idd Indië zal wel toekijken en zien hoe dit allemaal afloopt,en zal zich zo lang mogelijk afzijdig houden.China moesten ze al 30 jaar geleden tegenhouden bij die eilanden,na de Vietnam oorlog begon dat gedonder al met die eilanden voor hun kust,vroeg of laat zal de VS wel moeten vragen om daar te mogen varen,zodra het een echte basis is dan zal China wel op zijn strepen gaan staan.VS heeft het altijd wel over  de Freedom of navigation act,maar ze hebben het niet geratificeerd dus kunnen ze zich er niet op beroepen ook.

Als die landen toen al wat steviger druk uitvoerde op China zal het nooit zo ver zijn gekomen,is ook belachelijk die claim van ze,maar je staat nu voor feiten die je niet ongedaan kan maken. 
 
Wat Trump zegt over afpersgeld naar Noord-Korea, klopt eigenlijk ook wel.
Noord-Korea doet al jaren niet anders en de VS betaal en stuurt vanalles hem om dat spul in leven te houden,zelf zijn ze ooit  begonnen met een licht water reactor in Noord-Korea.
Elk jaar als de Mislukte oogst weer binnen gehaald moet worden beginnen ze daar weer,vorig jaar net zo.
Volgens mij heb ik het toen al gezegd ook,volgend jaar om deze tijd zal het wel weer raak zijn daar.
Om vervolgens weer wat uit te handelen en Noord-Korea weer een afpers buit kan binnenhalen.
Een ander geluid op 02-09-2017 14:09

Mammon op 01-09-2017 17:49

U zegt:

Als je een Hond maar blijft klieren, schoppen, prikken en treiteren, moet je niet hypocriet reageren als ie een keer terugbijt. Hij zal je echt niet doodbijten, maar happen zal ie. En dat doet ie met een doel., Ga je dan nog door.... Dan vraag je erom

Mijn reactie:

Als uw bovenstaande quote een analyse is van de spanningen op het Koreaanse schiereiland, geeft u er blijk van zich niet erg verdiept te hebben in de geschiedenis van dit conflict.

Voor u even een korte samenvatting, zodat u het wat beter begrijpt:

Noord-Korea is in 1950 de Koreaanse oorlog begonnen en sinds de wapenstilstand in 1953 heeft het land een lange lijst van provocaties, dreigementen en oorlogshandelingen. 

Voorbeelden Noord-Koreaanse agressie:

 • 1950 Noord-Korea valt Zuid-Korea binnen en start de Koreaanse oorlog (2,8 miljoen doden).
 • 29-11-1987 bomaanslag van Noord-Korea op een vliegtuig van (Zuid) Korean Air vlucht 858 (115 doden). Reden was de Noord-Koreaanse boosheid, omdat de Olympische Spelen aan Seoul waren toegewezen.
 • 26-03-2010 Noord-Korea torpedeert Zuid-Koreaanse marine vaartuig de Cheonan (Korvet). Dat schip voer in Zuid-Koreaanse wateren. 46 doden.
 • 23-11-2010 Noord-Korea vuurt met artillerie op Zuid-Korea met een aantal doden tot gevolg.
 • Het gevangen nemen, martelen en vermoorden (Otto Warmbier, 21 jaar....) van Amerikaanse staatsburgers.
 • Noord-Korea heeft het afgelopen jaar de volgende landen bedreigd meet een militaire aanval c.q. atoomaanval; Zuid-Korea, Japan, USA, Maleisië en Australië.

Volgens het volkenrecht zijn de punten 2-3 en 4 sowieso een legitieme basis voor een militaire reactie (=oorlog).

Dus als Zuid-Korea c.q. de USA een aanleiding zochten voor oorlog, hadden ze die allang kunnen vinden. Het lijkt me dus een knap staaltje van zelfbeheersing dat beide landen zich beperken tot gezamenlijke oefeningen. 

Als mensen Noord-Korea zijn kernwapens gunnen, lijkt het me heel legitiem om een raketschild op te stellen in Zuid-Korea. Dat lijkt me ook een betere reactie dan NK plat te bombarderen. 

Ik hoop overigens, dat die Oen niet op het idee komt om een raket naar Guam c.q. de USA af te vuren, want daarmee zou hij zijn hand wel eens kunnen overspelen. 

Robie op 02-09-2017 16:11

@Een ander geluid op 02-09-2017 14:09jij zegt 26-03-2010 Noord-Korea torpedeert Zuid-Koreaanse marine vaartuig de Cheonan (Korvet). Dat schip voer in Zuid-Koreaanse wateren. 46 doden.Er zou toen een onderzoek na gedaan worden maar heb nooit ergens kunnen lezen hoe het nou zat,(is wel overduidelijk dat ze het waren al heb ik helaas nooit de resultaat van dat onderzoek kunnen vinden.)Het gevangen nemen, martelen en vermoorden (Otto Warmbier, 21 jaar....) van Amerikaanse staatsburgers.Kan de VS niets tegen doen,zolang het gebeurt in Noord-Korea valt alles onder hun wet.

VS zelf heeft hier al een hele slechte reputatie in.Noord-Korea heeft het afgelopen jaar de volgende landen bedreigd meet een militaire aanval c.q. atoomaanval; Zuid-Korea, Japan, USA, Maleisië en AustraliëNou ik weet een land die het niet alleen bedreigt maar ook echt de boel naar het stenen tijdperk bombardeert,en die er mee weg komen ook,dus dan heb je wel boter op je hoofd als de een zich wel aan intr, regels moet houden en de ander niet.
Je zelfs nog wat vergeten te melden...............namelijk het ontvoeren van buitenlanders !!Vooral Japanners zijn er veel ontvoert vanuit Japan zelf,en nog een paar andere landen.
hoeveel weet ik niet maar zijn er zeker tientallen. 
 
Tuurlijk zullen ze geen Guam aanvallen,weten zelf heel goed dat ze meteen ook de Russen en China op hun dak hebben,maarja,als de Vs zich het recht houd voor een pre emptive strike op een land wat ze als bedreig beschouwen,heeft noord Korea dat recht natuurlijk ook.
 
Maar noord-Korea met kernwapens is geen goed idee zijn,vroeg of laat wil elk ze dan hebben.
Wardje op 02-09-2017 16:14

@Elske, Wiki Armstrong, op  2 12:16.  Dank voor je uitvoerige reactie.  Ik had zelf al iets opgestoken van wat je schrijft van het raadplegen van de site van Martin Armstrong's organisatie, een klein half uur. Daarbij een video van tien minuten van hemzelf .  Het is niet uitgesloten dat hij ten onrechte voor bedrog is veroordeeld, maar ik weet niet of daarvoor enig bewijs is.  Dat Wiki niet objectief is (wel voor sites van e béta-wetenschappen) heb ik geleerd uit het geval lemma Daniele Ganser. Hardnekkig en zonder inhoudelijke discussie weigerde men het woord conspiration theories te verwijderen (G is gepromoveerd op een doorwrocht proefschrift over Nato-geheime-aanvallen waaraan hij 4 jaar heeft gewerkt) en mensen werden tegen de wiki-regels in voor onbepaalde tijd geblokkerd.

Een ander geluid op 02-09-2017 16:26

Robie op 02-09-2017 12:31

Noord-Korea preventief militair aanpakken, is niet de oplossing. Maar, het westen moet NK niet belonen met "afpersgeld" c.q. voedselhulp. Laat NK bij hongersnood die atoombommen maar lekker opvreten !!!

Die claim van China op de Zuid-Chinese Zee is natuurlijk een gotspe. Ik zou het wel een goeie grap vinden als de USA in internationale wateren zelf zo'n ondiepte / rif zouden opspuiten tot een kunstmatig eiland en er een US basis van zouden maken. 

Ike op 02-09-2017 18:57

@Een ander geluid op 02-09-2017 16:26

Ik zou het een heel goed idee vinden om een nieuwe eilandenreeks aan te gaan leggen voor de Californische kust en voor de kust van Hawai en voor Florida. Dan kunnen ze tsunamigevaren ermee afwentelen en de druk van de zeebodem afhalen bij Calefornia door gaten tegaan boren waar de platen gaan verschuiven over de lange tijd. Nieuwe eilanden groter maken bij Hawai en voorkomen dat Miami en Florida overstromen.

Maar ja, daar zijn net zoveel voor als tegenstanders mee, omdat het onderhouden moet worden net als elke kustverdediging en veel zeeaanbidders zich dan gaan verplaatsen naar de nieuwe kust waar ze niet tegen hogere eilanden aankijken en/of dijken.....

Bij Florida, kunnen ze misschien een eiland bouwen en een dijk, zodat ze vanaf Cuba zo naar de VS kunnen rijden.

Hele goeie en dure grappen en de VS heeft geld zat... Ze drukken gewoon weer wat USD's bij en de rest van de wereld en de bevolking betaald wel... ROFL.

Laat de VS zelf ook maar eens een boycot ondervinden en al hun mais opeten en al hun eigen overschotten en teveel geproduceerde chloorkippen en hormonenvlees. Ik ben benieuwd of er dan nog veel Amerikanen 50 jaar worden en hoe bereid ze zullen worden tot echte onderhandelingen over vrijhandel die niet in het voordeel is van de VS of hun bondgenoten, met regimes die niet dezelfde denkbeelden hebben over boycotten en afgedwongen hongersnoden..

ROFL.

Wat een gotspes. ROFL.

Wellicht ben je ook vergeten hoeveel leugens er in de VS waren over een incident in de golf van Tonkin, 1 dat leide tot een volledige oorlog. Een verhaal over couveuzes in Koeweit verteld door een dochter van een ambassadeur van Koeweit. Heb je nog meer van die gotspes?

Ik ben tegen kernwapens, maar zonder fascistische wereldregering waartegen ik ook ben, zie ik ze niet verdwijnen op aarde. Er is geen vertrouwen tussen machtsblokken en landen op onze planeet om ze allemaal af te schaffen en het beheer, onderhoud en behoud blijft ook gevaarlijk en zal vroeg of laat ook leiden tot kernrampen of conflicten...... 

Een ander geluid op 02-09-2017 20:22

@ Ike op 02-09-2017 18:57

Jij zegt:

Ik zou het een heel goed idee vinden om een nieuwe eilandenreeks aan te gaan leggen voor de Californische kust en voor de kust van Hawai en voor Florida. Dan kunnen ze tsunamigevaren ermee afwentelen en de druk van de zeebodem afhalen bij Calefornia door gaten tegaan boren waar de platen gaan verschuiven over de lange tijd. Nieuwe eilanden groter maken bij Hawai en voorkomen dat Miami en Florida overstromen.Bij Florida, kunnen ze misschien een eiland bouwen en een dijk, zodat ze vanaf Cuba zo naar de VS kunnen rijden.

Mijn reactie:

Dit soort grandioze ideeën kan je het beste deponeren in de ideeënbus van het Witte Huis. Hebben ze daar ook een leuke dag !!!

Doe dan gelijk ook maar dat Willie Wortel fietsenplan van je. 

https://www.whitehouse.gov/contact

Een ander geluid op 02-09-2017 20:55

Robie op 02-09-2017 16:11

Korvet Cheonan: Jij zegt:

Er zou toen een onderzoek na gedaan worden maar heb nooit ergens kunnen lezen hoe het nou zat,(is wel overduidelijk dat ze het waren al heb ik helaas nooit de resultaat van dat onderzoek kunnen vinden.

Mijn reactie:

http://news.bbc.co.uk/nol/shared/bsp/hi/pdfs/20_05_10jigreport.pdf

In 2011 is een lid van de Noord-Koreaanse regering overgelopen naar Zuid-Korea en heeft bevestigd dat een Noord Koreaanse onderzeeër de korvet getorpedeerd heeft en dat een aantal NK bemanningsleden hiervoor een militaire onderscheiding ontvangen hebben. 

NK heeft inderdaad tientallen (er zijn 883 "verdwijningen" onderzocht........) Japanners ontvoerd in de 70er en 80er jaren vorige eeuw, om de Noord Koreaanse spionagediensten vertrouwd te maken met de Japanse taal en cultuur.............

Ike op 02-09-2017 21:35

@Een ander geluid op 02-09-2017 20:22

Doe jij het maar, ik durf het niet. Ik ben bang voor weer een pre emptive strike...... ROFL

Wellicht ben jij overigens vergeten dat ze in de VS ook voor het herstel van natuur en voor duikers zogezegd, heel veel oude oorlogsschepen hebben afgezonken. Daar groeien over de tijd planten heen en komen vissen er op af. Planten worden koraal. Zand hoopt zich op tegen en over de wrakken heen. Als zich op deze wijze een eiland word gevormd vind men dit 'het helpen van de natuur' en zijn er weinig protesten tegen het dumpen van zware metalen. Als de VS phosfor granaten afschiet tijdens oefeningen, noemt niemand dit milieuvervuiling of chemische oorlogsvoering. Als de VS morgen een oude Noord Koreaanse destroyer of fregat tot zinken zou laten brengen. zal niemand protesteren tegen de milieuvervuiling. Het is zelfs heel onwaarschijnlijk dat men de verdronken of kapotgeschoten bemanning zal bergen in dit tijdperk. Misschien als we geen museumstukken meer hebben van dit tijdperk, komt er een bergingsploeg een duizend jaar later met de nieuwste bergingsmethoden om er een speciaal museum voor te maken, mits er weer mensen geld voor iets over hebben en niemand een kernwpen heeft gebruikt in het gebied. Het bergen en conserveren en herdenken is een hele tak van de economie geworden. ROFL.

Slaap wel met je dromen.

Pagina12
Commentaar
Jouw naam/bijnaam
Website url
E-mail
Je Punt profiel
Hou mij op de hoogte
Ik wil op de hoogte gehouden worden
Dit is een verplicht veld
Laatste Reacties

Rubrieken
Site Info
Email adres Administrator:
xandernieuws@gmail.com
 
Email adres Moderator:
modxnieuws@gmail.com
 
Overnemen eigen artikelen (in blauw en rood onder Headlines) alleen met toestemming.

Reacties, tips en opmerkingen worden erg gewaardeerd en altijd gelezen, maar vanwege het zeer grote aantal ben ik helaas niet in staat om (tijdig) op alle emails te reageren. Graag hiervoor uw begrip!

Privacy Bescherming:
 
Indien u Xandernieuws, dat bij Mijndomein is ondergebracht, leest en reageert op de Xandernieuws forums, doet u dat vrijwillig en is uw IP adres en emailadres- indien u dat vermeldt - bekend en wordt opgeslagen. Ook uw (nick) naam waaronder u post wordt opgeslagen. Xandernieuws zal uw gegevens nooit aan derden doorgeven. Indien u zich opgeeft voor het ontvangen van de nieuwe artikelen per email, zal Xandernieuws ook die gegevens nooit aan derden geven. We houden uw gegevens privé, tenzij de wet of rechterlijke macht ons dwingt uw gegevens aan hen te verstrekken. Datalekken in het systeem vallen onder de verantwoordelijkheid van Mijn Domein.Domeinregistratie en hosting via mijndomein.nl