Headlines

Actuele Discussies

 

Abonneren

Abonneer je nu voor nieuwe artikelen op deze website!

Zweden op drempel van eerste land waar contant geld is verboden

Overheid dwingt bevolking bankbiljetten in te leveren en te digitaliseren – Einddoel, totalitair gecontroleerde Marxistisch-socialistische werelddictatuur, steeds dichterbij

Restaurants, bioscopen, winkels, warenhuizen– nu al kan daar in Zweden vaak niet meer met cash geld worden afgerekend. In het Openbaar Vervoer kan net als in Nederland al jaren niet meer met bankbiljetten en munten worden betaald. Volgens een onderzoek van de Koninklijke Technische Hogeschool is Zweden in uiterlijk 2030 –maar mogelijk al veel eerder- een volledig cashloze samenleving geworden. Geïmplanteerde chips om automatisch te betalen worden nu nog slechts door enkele bedrijven toegepast, maar wordt wel als de onvermijdelijke volgende mijlpaal voor de hele bevolking gezien.

 

Meer dan twee derde van alle Zweedse winkeliers en handelaren geven aan dat ze op zijn laatst over 12 à 13 jaar geen cash geld meer zullen accepteren. De overheid bevordert dit proces door de afgelopen jaren nieuwe bankbiljetten in te voeren, en de oude ongeldig te verklaren. Door duidelijk minder nieuwe biljetten in omloop te brengen en de oude niet automatisch om te wisselen, maar de mensen te verplichten dit geld (eerst) op hun digitale rekening te zetten, dwingt men de bevolking stap voor stap om geen gebruik meer te maken van tastbaar geld.

Zweden behoort samen met onder andere Nederland tot de landen waar nu al de minste contante betalingen worden verricht (nog maar enkele procenten van het totaal). In Zweden zijn er zelfs credit- en betaalkaarten voor kinderen, waar ouders hun zakgeld op kunnen storten. De meeste betalingen vinden via de smartphone plaats.  (1)

Totale controle

De Zweedse banken en financiële instituten zijn –net als in de rest van Europa en ook in Amerika- grote voorstanders van een cashloze samenleving, omdat ze daarmee samen met de overheid de totale controle krijgen, en naar believen allerlei extra ‘kosten’ automatisch kunnen afschrijven, of nog een stap verder te gaan door van mensen die niet het politiek-correcte gedrag vertonen simpelweg hun rekening te blokkeren.

Critici zijn dan ook bang dat de burgers feitelijk slaven worden van de banken en de overheid, omdat ze straks volledig afhankelijk worden van een digitale (betaal)wereld. Systemen om ook de toegang tot huizen, pc’s en (zelfrijdende) auto’s digitaal te koppelen aan bijvoorbeeld een vingerafdruk of irisscan, of ‘nog makkelijker’, een onderhuids geïmplanteerde chip, zijn immers volop in ontwikkeling.

Verdwijnen contant geld = verdwijnen vrijheid

De voormalige investeringsbankier Thorsten Schulte waarschuwde eerder dit jaar in zijn boek ‘Konrollverlust’ (Controleverlies) voor het stapsgewijs uitbannen van cash geld door de Europese Centrale Bank, omdat het volgens hem dan gedaan is met onze laatste restjes persoonlijke vrijheid: ‘Maakt u zich alstublieft geen illusies omdat het afschaffen van contant geld niet constant in de media te lezen is. Achter de schermen werken invloedrijke krachten aan het invoeren van een dergelijke verstrekkende en onze vrijheid in aanzienlijke wijze beperkende maatregel.’

Maatregel wordt ingevoerd voor verplichte ‘bail in’ om banken te redden

De achterliggende reden is dat het Europese bankensysteem, maar vooral het Zuid Europese, feitelijk totaal failliet is, en er op zeker moment een ‘bail in’ van alle rekeninghouders vereist zal zijn om ze overeind te houden. In een volledig digitale samenleving kan heel eenvoudig in één klap van iedereen bijvoorbeeld 5%, 10% of nog meer worden afgeschreven. Protesten hebben geen zin, want de dan totalitair regerende Europese Superstaat zal onmiddellijk alle dissidenten de toegang tot hun eigen geld (en ook het internet, zie link naar artikel 04-06-16) ontzeggen.

Einddoel: Marxistische werelddictatuur

Auteur Patrick M. Wood schreef in zijn boek ‘Technocracy Rising’ dat tal van academici en sociale- en politieke activisten zich hebben verenigd in het streven naar de verwerping van de vrije markteconomie in Europa, de socialistische herverdeling van de welvaart, het nationaliseren van industrie en bedrijven, een historische en maatschappelijke ‘evolutie’ naar volledig met elkaar vermengde landen, volken en culturen (Umvolkung door middel van islamisering), en de uitsluiting van het Bijbelse christendom uit dit toekomstige Marxistische ‘Utopia’ waarin de EU wordt omgevormd. Een cashloze samenleving is daar een belangrijk en onmisbaar onderdeel van.

Bekende kopstukken zoals Mark ‘Facebook’ Zuckerberg, Bill Gates, George Soros, de politieke elite in Washington en Brussel, en zeker ook paus Franciscus, zetten zich al jaren in voor de oprichting van zo’n centralistisch geregeerde totalitaire dictatuur, die later zelfs een soort wereldregering moet worden. Nu daar in Europa (vrijheidspartijen) en Amerika (conservatieven / Trump) steeds meer verzet tegen komt, zal worden geprobeerd om deze extreemlinkse fascistische dictatuur in versneld tempo door te drukken.

 

Xander

(1) Anonymous
(2) Infowars

Zie ook o.a.:

29-07: Boek ‘Controleverlies’: Vrijheid Europeanen dreigt dankzij EU en Merkel te verdwijnen (/ Grootste gevaren: Brussel, afschaffing contant geld / totale controle, en massa immigratie)

2016:
04-12: Stephen Hawking: Dit is de gevaarlijkste tijd in de geschiedenis van de mensheid (/ ‘Verregaande automatisering groot gevaar voor stabiliteit samenleving’)

10-06: Bilderbergers plannen nieuwe financiële instorting om totale macht te grijpen
04-06: Einde vrijheid meningsuiting: EU wil elektronisch ID-bewijs voor internet (/ Brussel wil straks alles weten wat u online doet, welke contacten u heeft, welke sites u bezoekt, wat u koopt, etc.)
03-05: 100 topbankiers bijeen voor snelle invoering volledig digitaal betaalsysteem
09-04: Financieel expert: Europees verbod op contant geld komt veel sneller dan gedacht

2015:
02-12: Topman Oostenrijkse bank: ECB onteigent burgers; EU voert in Griekenland meldplicht cash in (/ DWN: Griekenland blauwdruk voor komende financiële onderdrukking in heel Europa – Analisten: Eerste stap naar totale inbeslagname bezittingen en rijkdom Europese burgers)
03-11: VN wil in 2030 verplicht biometrisch ID-bewijs voor ieder mens (/ Verdwijnen contant geld onderdeel van invoeren wereldwijd totalitair controlesysteem)
07-08: VN en Vaticaan lanceren ‘Agenda 2030’ plan voor wereldregering
06-06: Bilderberg 2015: Westerse elite wil contant geld uitbannen
30-05: ‘Geheim overleg VS en EU in Londen over snelle afschaffing contant geld’ (/ ‘Verschrikkelijke instorting Westerse sociale systemen onvermijdelijk’)
21-05: ‘EU wil euro redden door contant geld totaal af te schaffen’ (/ ‘EU wordt tussen nu en eind 2018 een totalitaire dictatuur die kopen en verkopen volledig gaat controleren en bepalen’)
12-05: Afschaffing contant geld: Deense restaurants, winkels en tankstation hoeven geen cash meer te accepteren
08-05: EU: Belastingdienst krijgt directe en onbeperkte toegang tot uw bankrekening
03-05: Centrale banken nemen concrete stappen naar verbod op contant geld
01-04: Duitse investeringsbank verwacht totale afschaffing cash geld in Europa
30-01: Zweeds bedrijf voorziet medewerkers van geïmplanteerde microchip

2013:
18-11: Centrale Banken overwegen spaarders rente te laten betalen in cashloos systeem

19-10: Beast Tech (6): Ontsnappen uit systeem van 'Het Beest' niet meer mogelijk

 

Indien u wilt reageren op het forum.

 1. Geen hele woorden en/of zinnen in hoofdletters schrijven, wat als schreeuwen wordt gezien. Ook uw Nick name, max. 2 woorden, niet geheel in hoofdletters .Uw nickname mag geen naam zijn van een bekend publiek persoon. Uw posting wordt verwijderd.
 2. U kunt accenten aanbrengen middels max. 3 vetgedrukte woorden per posting, cursief of onderstreept.
 3. Posten in zwart op witte achtergrond.
 4. Holocaust ontkenning of het bagatelliseren ervan. Postings worden verwijderd.
 5. Onacceptabele postings, provocaties, schuttingtaal of bij persoonlijke aanvallen kunnen uw postings zonder mededeling worden verwijderd evenals bij de andere punten.  Niet op reageren.
 6. Lees de Siteregels  http://xandernieuws.punt.nl/content/2009/04/siteregels
 7. Lees de Disclaimer http://xandernieuws.punt.nl/content/2012/01/disclaimer
 8. Geen artikelen of postings van andere websites kopiëren en op dit forum plakken, dit i.v.m. auteursrechten en schadeclaims. Schrijf introductie en verwijs naar de URL van de betreffende website. Uitzondering Wikipedia daar kan het wel evenals Bijbelcitaten.
 9. Plaats geen hyperlinks maar de url van de website, i.v.m. de wet op de auteursrechten. Uitzondering Wikipedia en Bijbelcitaten. Op elk plaatje wat u bij uw naam plaatst zit auteursrechten op, ook al staat dat er niet bij vermeld. Zoek een plaatje dat vrij is van auteursrechten.
 10. Dit is een Nederlands forum. Engelse commentaren vertalen naar Nederlands
 11. U houdt één vaste nickname aan. Bij verandering van uw nickname ,maak daar melding van op het forum. Post u stelselmatig onder verschillende nicknames dan worden uw postings verwijderd.
 12. Gasten die gefocust zijn op het demoniseren van één bevolkingsgroep. Postings worden verwijderd.
 13. Het vermelden van persoonlijke informatie over een forumgast is niet toegestaan, posting wordt verwijderd. 
 14. Indien het topic niet over een bijbels thema gaat dan alle geloofsdiscussies op het geloofsforum.
 15. Postings van, naar en over gasten die hier niet meer posten worden verwijderd.

Allen: Er is hier een geblockte poster bekend onder de naam Elia , die onder uw naam wil  posten.

Plaats een email onder uw naam in het reactievenster, zodat uw naam niet oneigenlijk gebruikt wordt. Deze spammer kan wel uw naam gebruiken maar heeft geen weet van uw email. Het emailadres dat u gebruikt is niet zichtbaar op het forum. Postings zonder een email worden niet gepubliceerd.  Mvg. Mod.

Geloofsdiscussies naar Geloofsforum. Nodig uw gespekspartner uit om op het Geloofsforum

 - Ik Geloof... (Geloofsforum 31)  verder te praten.


Reacties

Pagina12
mientjei op 16-08-2017 00:59

@ Maitraya 18 53  je hebt in Ned 2 begrippen die   blablabla  welke begrippen zijn dat dan?  Spreek toch gewoon abn

daar is nog nooit iemand  aan dood gegaan, dan snappen we er misschien nog iets van. De ziel ontken ik helemaal niet

het is het weinige dt ik heb, geld heb ik niet en nooit gehad, alleen net normale om boodschappen te doen.  En dan zo n woord als gepeupel gebruiken, ik vind dit zo respectloos, bah ik heb er geen woorden meer voor

Noorderlicht op 16-08-2017 10:08

@allangwakker op 15-08-2017 21:29

"Noorderlicht 19.57 u  :  uw 3e en 4e regel,  was het Eerste  waar ik aan dacht,  toen  @witte veder vertelde over die plofkraak  ;  opzet !"

 

Ik heb eens een artikel gelezen dat er om 03:00 uur s' nachts wel eens offers plaatsvinden, helaas weet ik niet meer waar ik dat gelezen heb en kan het niet terugvinden. Maar is het opblazen van een pinautomaat ten behoeve van het cashloze systeem ook niet een offer? daarom legde ik de link. Ook is het getal 3 een belangrijk getal van de illuminati.

Rode Wouw op 16-08-2017 11:24

@Br@m op 15-08-2017 22:23 :

Op de stations van de NS zijn de frisdrankautomaten en snoepautomaten vrijwel allemaal omgezet naar contactloos betalen.

Ook bij het parkeren zit er een vervelende ontwikkeling aan te komen van alleen digitaal parkeergeld betalen.

Contant geld moet blijven, dus toch vaak contant blijven betalen. Veel te kwetsbaar om alleen zaken nog digitaal of electronisch te hebben. Ik noemde het al bij een ander artikel. Heel vervelend als de smartphone kapot valt, verloren raakt of gestolen wordt.

Ik hoop met u dat er nog lang contant geld zal bestaan.

braatsche op 16-08-2017 15:53

De afschaffing van cash geld zal niet zonder slag of stoot gebeuren. Tegen dat het zover is, zullen er nog veel Europese ministertjes en vergaderinkjes moeten plaatsvinden. Xander, laten we niet vergeten dat ook de mensen zélf vragende partij zijn om meer elektronisch te betalen. Geen gezeul met cash geld in je portefeuille, minder risico op gauwdiefstallen, ... Het enkel op de overheden steken is maar een deel van het probleem. In deze denk ik dat het zowel de bevolking is die vragende partij is, en de overheid die cashloos bevordert middels wetten en decreten op te stellen, kosten voor de consument af te schaffen (bv. 50 cent bij betalingen onder de 12 euro), handelaars te sensibiliseren om meer digitaal te gaan. Moesten de overheden in het digitale systeem iets mispeuteren, het zou niet lang duren of de hele bevolking komt op straat! In Frankrijk heb je niet veel nodig, of het land wordt lam gelegd door stakers. Italië net hetzelfde, Spanje ook zo, ... Enkel wij hier in het Westen en Noorden van Europa blijven braafjes in de zetel zitten, maar vergis je niet, via de sociale netwerken wordt direct een heel grote groep mensen gemobiliseerd (cfr juli/augustus 2000, toen Brussel een week of twee plat lag door stakende truckers owv de hoge accijnzen op motorbrandstoffen). 

Ike op 16-08-2017 16:52

@Rode Wouw op 16-08-2017 11:24

Ik, jij, wij, niemand kan het alleen tegenhouden. Uit jouw Big Data weten mensen allang dat jij tegen het verdwijnen van cash bent en waarom. Ze zullen ook kunnen zien waar jij normaal je cash opneemt en wanneer en hoe laat en hoeveel het een bank kost.

Maar stel dat cash, tussen de 1% en 10% uitmaakt van de totale geldhoeveelheid die in omloop is in een plaatselijke economie. Dan moet er een heel apparaat in werking treden als men eeen valuta wil herwaarderen. Naar boven of beneden. Als men geen cash geld meer heeft omdat alles digitaal is, kan men het vrijdagmiddag besluiten dat zaterdagnacht nieuwe koersen gelden of een veel hogere rente van kracht word op leningen of lagere op rentevergoedingen. Het duurder maken van aankopen leid tot inflatie en een groei van de economie. Als men de BTW verhoogt leid dit ook tot een groei van de economie. Profiteren burgers daarvan? Nee. Komen er dan meer banen? Nee.. 

Er is niets dat iemand daar aan kan doen, behalve de beslissers. Spanningen omtrent valuta kunnen leiden tot rellen of oorlogen en winsten voor banken op basis van voorkennis. 

Als politici een hypotheekrenteaftrek willen afschaffen, kunnen zij de hypotheekrente verlagen en verplicht stellen aan de banken dat ze alleen maar heel weinig kosten er bovenop gooien wanneer ze de rente doorberekenen aan hun afnemers. Als de rente van leningen ook nog eens omgezet kan worden tegen lage kosten, zal bijna geen huiseigenaar er tegen zijn. Omdat het dan bijna niks meer uitmaakt of ze de rente kunnen aftrekken of niet. Als dit beleid tegenvalt kan een regering deze hypotheekrente een jaar later weer verhogen met 1 a 2%. De meerderheid was dan niet tegen het afschaffen van de hypotheekrente en vanwege gaten op de begroting heeft en toch weer de rente op de staatsobligaties moeten verhogen en vanwege de tegenvallende bellegingen staat men het weer toe dat banken en pensioenfondsen en verzekeraars, de dan niet meet aftrekbare hypotheekrente verhogen.

Wie is er weer de Sjaak?

Na het gesjoemel met cijfers in de PIGS landen, heeft men ook in Nederland besloten om de geschatte hoeveelheid zwart geld in omloop in de economie mee te nemen in de economische cijfers. Hierdoor hoefde Nederland geen boete meer te betalen omdat het begrotingstekort te hoog werd als percentage, maar moest het wel meer geld afdragen aan de EU. In ruil hiervoor kreeg ze ook weer een deel terug aan subsidies uit Europa. Pret voor jaren. De economie bleef groeien op papier. Sommige mensen gingen meer uitgeven. Het is het klassieke rondpompen van geld om de economie te laten groeien.

Als mensen dit doen met BV's en trusts en belasting niet voldoende word afgedragen of teveel investeringspremies word opgestreken en er te weinig activiteiten plaatsvinden gaan mensen de gevangenis in als ze een slechte advocaat hebben.Ook dan groeit de economie weer doordat advocaten en accountants en curators betaald moeten worden. Door deze kosten gaan de premies van rechtsbijstandsverzekeringen weer omhoog ongeacht of er iemand een dag in de gevangenis heeft doorgebracht. Die economie blijft maar verder groeien op papier, zonder dat jij of ik meer geld te besteden hebben.

Wie is de Sjaak?

Zouden we beter af zijn met minder regels of meer regels? Ik weet het antwoord daarop niet.....

We kunnen alles zelf gaan verbouwen en ons fruit en groente gan verbouwen langs de muren van ons huis met hydrocultuur en zonnepanelen op het dak leggen en vis in een kelder naast de champignons laten groeien op de afvalstoffen van de planten. Dan laten we de economie krimpen en krijgen we er ongetwijfeld regels tegen en bepalingen dat  het alleen mag als er aan 'bepaalde' voorwaarden voldaan word. Bij algemene maatregel van bestuur bepaald, natuurlijk. Dus zonder wet...

Als jij nu een antwoord geeft op een vraag die ik stel in de trant van "Wat wil je er dan tegen doen", komt dit naarboven bij een Business Intelligence analyse op de Big Data van emailadressen.

Als er iemand besluit dat jij wel erg radicaal word of extreem en onwenselijk gedrag gaat vertonen, kan men besluiten om maatregelen tegen jou te nemen.

Dus; "Wat wil jij nu tegen de afschaffing van contant geld doen?"

Overigens is mijn zwakte, dat ik er niet bang voor ben en ik blijf gewoon geld opnemen, als ik het nodig heb en met kasgeld betalen.

Als softwareontwikkelaar en als BI data specialist blijf ik ook teegen apps die het mogelijk maken om met apps op telefoons of pasjes te betalen. Gewoon, omdat ik op basis van jouw naam als poster, achter jouw emailadres kan komen en achter jouw werkelijke identiteit en uit jouw Big Data een pasfoto en handtekening kan downloaden en de economie kan laten groeien door jou in de schulden te jagen en ergens anders allemaal goederen te laten bezorgen in jouw naam en met jouw nieuwe identiteitsbewijs, dat ik in jouw naam heb opgehaald na aangifte te doen van de diefstal van jouw identiteitsbewijs.

 Ik sta aan jouw kant en zal dit niet doen, maar ik weet ook dat er geen 'veiligheid' bestaat en wij nergens iets tegen kunnen doen.

Rode Wouw op 16-08-2017 19:55

@ Ike op 16-08-2017 16:52 :

Bedankt voor uw reactie. U hoeft geen moeite te doen, want mijn gegevens zijn reeds ontfutseld aan XN en er is een dossier over mij. Het kan snel gaan wanneer een persoon het www betreedt. Daar is het voor een deel ook voor opgezet. Met de social media gaat het nog veel beter.

Zo lang het nog kan beroep ik mij op de vrijheden van het EVRM. Verder geloof ik dat er ooit een nieuwe hemel en aarde zal komen en heb ik de zoete hoop dat er daar een plekje voor mij zal zijn.

Witte Veder op 16-08-2017 21:14

Br@m op 15-08-2017 22:23,

Je zou het niet zeggen, Bram, maar de ontwikkelingen op dit gebied gaan juist in India, bekend als een arm land, maar wel een kolonie van Engeland, heel erg snel. Ik heb er laatst een video (you tube) van gezien. Het kwam wel reëel over en er waren toch mensen bij die daar hun zorgen over uiten. M.vr.groet, W.Veder

Realist op 17-08-2017 19:02

Een tip is om te betalen via buitenlandse rekeningen (Nederlandse overheid heeft hier minder zicht op).

Mogelijkheden:via smarphone app

Revolut (IBAN nummer en credit card UK)

N26.com (IBAN nummer, credit card en PIN pas).

Nog gratis ook.

Ike op 18-08-2017 00:46

@Realist op 17-08-2017

Niet erg realistisch. Je kan alleen een rekening in het buitenland openen met je paspoort en je BSNnr. Als je het geld niet contant stort, weet men ook vanaf welke rekening het geld komt.

App's zijn gekoppeld aan jouw Big Data.

Of iets ooit 'gratis' is kan je heel veel boeken mee vullen. Ergens betaal je. Door een hoger risico of een lagere rente of meer kosten of door hogere kosten.

Witte Veder op 18-08-2017 19:23

Illuminatie - kwartet - kaartspel in jaren negentig voorspelde al de vernietiging van de Twin-Tower op 9/11

FinalCountDown op 19-08-2017 20:06

Ik ben in principe niet tegen het afschaffen van contant geld, waardoor we allen moeten betalen met bankkaart.  Zolang men maar niet begint te spreken over het verplichte invoeren van 'de chip' zonder dewelke je niets meer zou kunnen kopen en verkopen. 

Pagina12
Commentaar
Jouw naam/bijnaam
Website url
E-mail
Je Punt profiel
Hou mij op de hoogte
Ik wil op de hoogte gehouden worden
Dit is een verplicht veld
Laatste Reacties

Rubrieken
Site Info
Email adres Administrator:
xandernieuws@gmail.com
 
Email adres Moderator:
modxnieuws@gmail.com
 
Overnemen eigen artikelen (in blauw en rood onder Headlines) alleen met toestemming.

Reacties, tips en opmerkingen worden erg gewaardeerd en altijd gelezen, maar vanwege het zeer grote aantal ben ik helaas niet in staat om (tijdig) op alle emails te reageren. Graag hiervoor uw begrip!

Privacy Bescherming:
 
Indien u Xandernieuws, dat bij Mijndomein is ondergebracht, leest en reageert op de Xandernieuws forums, doet u dat vrijwillig en is uw IP adres en emailadres- indien u dat vermeldt - bekend en wordt opgeslagen. Ook uw (nick) naam waaronder u post wordt opgeslagen. Xandernieuws zal uw gegevens nooit aan derden doorgeven. Indien u zich opgeeft voor het ontvangen van de nieuwe artikelen per email, zal Xandernieuws ook die gegevens nooit aan derden geven. We houden uw gegevens privé, tenzij de wet of rechterlijke macht ons dwingt uw gegevens aan hen te verstrekken. Datalekken in het systeem vallen onder de verantwoordelijkheid van Mijn Domein.Domeinregistratie en hosting via mijndomein.nl