HeadlinesActuele Discussies

 

Abonneren

Abonneer je nu voor nieuwe artikelen op deze website!

VN-sancties omzeild: Noord Korea en Iran sluiten militair samenwerkingsverdrag

Inlichtingendiensten: Noord Korea kan uiterlijk in 2018 Verenigde Staten raken met ICBM’s - Iran kan door miljardencontracten met Europese bedrijven export- en inkomstenverlies Noord Korea door VN-sancties compenseren

 
Iran en Noord Korea onderhouden al geruime tijd nauwe banden met elkaar (foto van een eerdere topontmoeting). (3, Getty Images)

Nadat president Donald Trump Noord Korea ‘fire and fury’ en ‘frontale kracht zoals de wereld nog nooit heeft gezien’ in het vooruitzicht stelde, reageerde het Stalinistische regime in Pyongyang vrijwel onmiddellijk met het dreigement de grote Amerikaanse basis op het eiland Guam in de Stille Oceaan met ballistische raketten te vernietigen. In de wereldpers was er vreemd genoeg geen aandacht voor het feit dat Noord Korea zojuist een militair samenwerkingsverdrag met Iran heeft gesloten, waarmee de VN-sancties worden omzeild. Iran heeft dit jaar net als Noord Korea eveneens diverse ballistische raketten gelanceerd, en met een ruimteraket aangetoond dat het de kunst van het fabriceren van ICBM’s meester is (4). De grote vraag is waarom Noord Korea wel door sancties wordt getroffen, maar Iran door met name Europa juist met nieuwe handelsovereenkomsten wordt beloond.

 

Volgens het Japanse ministerie van Defensie is er bewijs dat Noord Korea kernbommen kan verkleinen, zodat ze op een raket passen. Daarmee zou het land technologisch veel verder zijn dan werd ingeschat. De Amerikaanse inlichtingendiensten schatten dat Pyongyang inmiddels zo’n 30 tot 60 kernwapens heeft geproduceerd, eveneens veel meer dan de tot nu toe aangenomen 10 tot 20. Uiterlijk volgend jaar kan Noord Korea een ICBM op de Verenigde Staten afschieten, zo wordt nu gezegd. (2)

Militaire samenwerking Iran en Noord Korea

Of het allemaal klopt valt natuurlijk nooit te controleren, maar feit is dat de oorlogsretoriek aan beide kanten van de oceaan flink wordt opgevoerd. De massamedia berichten daar uitgebreid over, maar verzuimen tegelijkertijd te berichten dat Noord Korea zojuist een militair samenwerkingsverdrag heeft gesloten met Iran, waar grote Europese bedrijven zoals Airbus en Shell de afgelopen tijd juist weer miljardencontracten mee hebben afgesloten.

De nr.2 van het dictatoriale regime in Pyongyang, parlementsvoorzitter Kim Yong Nam, was tot 7 augustus 10 dagen lang in Iran, officieel om de beëdiging van president Hassan Rouhani bij te wonen en de nieuwe Noord Koreaanse ambassade in Teheran in te wijden. Nam had echter een grote delegatie hoge militairen meegenomen, die urenlange vergaderde met de leiders van de Iraanse Revolutionaire Garde en het Iraanse nucleaire- en rakettenprogramma.

De details van deze ontmoetingen werden natuurlijk geheim gehouden, maar het laat zich raden dat Iran in ruil voor de verder gevorderde Noord Koreaanse technologie miljarden naar Pyongyang zal overmaken (1), geld dat juist omdat de VN-sancties tegen de Shi’itische republiek werden opgeheven beschikbaar is gekomen, en ook Europese bedrijven weer lucratieve contracten met het land afsluiten.

Ook Iran test ballistische lange-afstandsraketten

Iran heeft de afgelopen jaren al talloze malen gedreigd om Amerika, Israël en/of Saudi Arabië te vernietigen. Het voerde dit jaar net als Noord Korea al enige malen testen met ballistische- en ruimteraketten uit, zoals de Safir-2, die componenten van de Noord Koreaanse BM-25 raket bevat en een bereik heeft tot 4000 kilometer, en de Simorgh of Safir-3, die volgens schattingen doelen op 7500 kilometer kan raken (4). De Safir-2 is in staat om Amsterdam te bereiken, De Safir-3 het puntje van Canada, net tekort voor een rechtstreeks aanval op de VS.

Het enige verschil met Noord Korea is dat de Iraanse dreigementen doorgaans niet rechtstreeks door de politieke leiders, maar meestal door militaire en religieuze topfiguren worden geuit. Wat ongetwijfeld zal meespelen is dat Iran één van de grootste olieproducenten ter wereld is, en Noord Korea de wereld niets te bieden heeft.

 

Xander

(1) DEBKA
(2) Infowars
(3) Afbeelding: Getty Images / Vrij voor redactioneel en creatief gebruik
(4) DEBKA

Zie ook o.a.:

30-07: ‘Pentagon bronnen: Trump beveelt binnen jaar militaire aanval op Noord Korea’

05-07: ‘VS, Rusland en China maken neutronenbommen klaar voor aanval op Noord Korea’
19-06: VS legt enorme voorraden aan voor aanstaande grote wereldcrisis
14-04: ‘VS bereidt preventieve aanval op Noord Korea voor en stuurt 50.000 man naar Syrië’
12-04: Noord Korea dreigt kernbom op Amerikaanse vlooteenheid te gooien
11-04: Mensheid stevent gestaag op nieuwe wereldoorlog af (/ China posteert 150.000 man aan grens met Noord Korea, dat opnieuw met kernoorlog dreigt na komst Amerikaanse marine)
13-03: US Navy Seals oefenen op uitschakelen Kim Jong-un in Noord Korea (/ F-35 stealth jagers gaan aanval op Noord Korea simuleren)
24-02: China dreigt met oorlog bij komst Amerikaanse vliegdekschip (/ Flashback: Ex-CIA remote viewers voorspelden Noord Koreaanse kernexplosie gevolgd door wereldoorlog)

2012:
14-02: Remote viewers: Alles verwoestende killshot zonnevlam nabij (/ Derde Wereldoorlog en einde beschaving begint met explosie Noord Koreaanse
kernbom) 

Indien u wilt reageren op het forum.

 1. Geen hele woorden en/of zinnen in hoofdletters schrijven, wat als schreeuwen wordt gezien. Ook uw Nick name, max. 2 woorden, niet geheel in hoofdletters .Uw nickname mag geen naam zijn van een bekend publiek persoon. Uw posting wordt verwijderd.
 2. U kunt accenten aanbrengen middels max. 3 vetgedrukte woorden per posting, cursief of onderstreept.
 3. Posten in zwart op witte achtergrond.
 4. Holocaust ontkenning of het bagatelliseren ervan. Postings worden verwijderd.
 5. Onacceptabele postings, provocaties, schuttingtaal of bij persoonlijke aanvallen kunnen uw postings zonder mededeling worden verwijderd evenals bij de andere punten.  Niet op reageren.
 6. Lees de Siteregels  http://xandernieuws.punt.nl/content/2009/04/siteregels
 7. Lees de Disclaimer http://xandernieuws.punt.nl/content/2012/01/disclaimer
 8. Geen artikelen of postings van andere websites kopiëren en op dit forum plakken, dit i.v.m. auteursrechten en schadeclaims. Schrijf introductie en verwijs naar de URL van de betreffende website. Uitzondering Wikipedia daar kan het wel evenals Bijbelcitaten.
 9. Plaats geen hyperlinks maar de url van de website, i.v.m. de wet op de auteursrechten. Uitzondering Wikipedia en Bijbelcitaten. Op elk plaatje wat u bij uw naam plaatst zit auteursrechten op, ook al staat dat er niet bij vermeld. Zoek een plaatje dat vrij is van auteursrechten.
 10. Dit is een Nederlands forum. Engelse commentaren vertalen naar Nederlands
 11. U houdt één vaste nickname aan. Bij verandering van uw nickname ,maak daar melding van op het forum. Post u stelselmatig onder verschillende nicknames dan worden uw postings verwijderd.
 12. Gasten die gefocust zijn op het demoniseren van één bevolkingsgroep. Postings worden verwijderd.
 13. Het vermelden van persoonlijke informatie over een forumgast is niet toegestaan, posting wordt verwijderd. 
 14. Indien het topic niet over een bijbels thema gaat dan alle geloofsdiscussies op het geloofsforum.
 15. Postings van, naar en over gasten die hier niet meer posten worden verwijderd.

Allen: Er is hier een geblockte poster bekend onder de naam Elia , die onder uw naam wil  posten.

Plaats een email onder uw naam in het reactievenster, zodat uw naam niet oneigenlijk gebruikt wordt. Deze spammer kan wel uw naam gebruiken maar heeft geen weet van uw email. Het emailadres dat u gebruikt is niet zichtbaar op het forum. Postings zonder een email worden niet gepubliceerd.  Mvg. Mod.

Geloofsdiscussies naar Geloofsforum.

Reacties

Pagina123
Qromwel op 09-08-2017 13:49

Er is geen reden te veronderstellen, dat de Noord Koreanen technisch minder inventief zijn dan die in Zuid. Als anderen hen die twechnologie zouden verschaffen spelen die wel mer vuur. Maar ja, het mensdom wordt mesjokke, net als de leiders. E.e.a. vervult mij soms wel met vuur en woede.

Willy op 09-08-2017 13:52

Een zeer gevaarlijke situatie en ook de VS zit met een verveelde situatie de minister van buitenlandse zaken en de president geven verwarde signalen naar de wereld wat Noord -Korea betreft een kernoorlog behoort hierbij tot de mogelijkheden. Het is al langer een feit dat Noord-Korea en Iran goed samenwerken om een atoombom te produceren in het M.O. daarom ook de zenuwachtigheid en wapenaankoop bij de VS door Saoedi-Arabie . Noord -Korea steunt al vele jaren Iran en daarbij ook Assad van Syrie en de Hezbolla allemaal vijanden van Israel . Dus onder al deze dreigementen zit iets veel dieper  een godsdienstig land en islamitisch als Iran dat samenwerkt met een communistisch en atheistisch land als Noord -Korea en het is deze laatste ook te doen om voet te krijgen in het M.O. en ook het artikel laat het goed zien we komen steeds dichter tegen een zeer gevaarlijke evolutie waarbij zelfs de meeste Amerikanen schrik van krijgen en dat is juist te bedoeling van Noord-Korea ! Shalom

Tom op 09-08-2017 14:05

De ontwikkelingen in de wereld volgen elkaar op ijzingwekkende bizarre wijze op zelfs de nu gezetelde paus houd op met fabeltjes te vertellen en laat heden zijn ware gezicht zien.

Singleman op 09-08-2017 14:27

Hahaha, zijn ze zo bang dat ze moeten gaan samenspannen tegen de rest? Met nuken gaan ze niets bereiken want dan zullen ze er zelf wel snel ook van krijgen, hopeloze piste waar ze mee bezig zijn allemaal! Zijn ze allemaal hun leven plots beu ofzo? Nuken is gewoon zelfmoord, politiekers zijn alléén maar wereldverziekers! Ik ben ook een Ufo onderzoeker, het is al boven water gekomen dat buitenaardsen (de kosmische hogere orde van verder geavanceerde mensheden) de nukenbende hun gang niet zullen laten gaan, alles zal door hen onklaar worden gemaakt zodat ze niet meer kunnen gebruikt worden, zoek maar eens op? Men moet niets op mijn woord alléén geloven, men mag zelf alles natrekken... De kosmische orde heeft de aarde al lang geisoleerd als te agressief & te achterlijk, ze houden verder veilige afstand om zelf niet in gevaar te komen door de agressie van politiekers op deze planeet.

Ze hebben sinds de "éérste" kernwapens al waarschuwingen genoeg gekregen dat ze daarmee moeten stoppen! Waarom denk je dat ze al zo lang niet meer naar de maan hebben geweest? Dat is al lang bezit van buitenaardse mogendheden, die hebben gezegd dat ze daar niet welkom zijn! In het geheim werkt een schaduwregering samen met buitenaardsen in ruil voor technologie, deze hebben ook toelating gekregen om mensen voor onderzoeksdoeleinden te ontvoeren & weer terug te brengen. In Amerika gaat al vele jaren heel veel geld naar de zwarte projecten buiten de weet van burgers & zelfs politiekers. Zowel in Amerika als Rusland is dat aan de gang, ook andere andere plaatsen op deze planeet zijn ze met de geheime projecten bezig.

Tom Hendrix op 09-08-2017 14:54

@Willy: 13.52. uur. Ik ben het met U eens.

Een ander geluid op 09-08-2017 15:13

@ Qromwel op 09-08-2017 13:49

Zoals na WO I de paria's van Europa; Duitsland en de USSR in 1922 (Rapallo) elkaar vonden in militaire samenwerking, zijn het nu Noord-Korea en Iran die op militair vlak al vele jaren met elkaar samen werken.

De geschiedenis herhaalt zich.

Virgo op 09-08-2017 15:59

@Willy op 09-08-2017 13:52

Er is geen verschil tussen communisme en islamisme. Beiden zijn politiek-religieuze instellingen. Het communisme verheerlijkt een mens en de islam verheerlijkt een mens (overigens een die waarschijnlijk niet echt heeft bestaan) en beiden leiden tot vernietiging, niet in de laatste plaats van zichzelf wanneer het oordeel komt.

@Tom op 09-08-2017 14:05

Het kan niet snel genoeg gaan. ;)

SEO op 09-08-2017 16:36

Niet geheel juist. Iran heeft gezegd Dat het Israel zal vernietigen. Dat daarbij ook miljoenen moslims omkomen, was geen probleem, omdat er 'dan nog ruim 1.5 miljard moslims overblijven'. Brrrrrrrrrrr. 

Qromwel op 09-08-2017 17:07

Kostelijk!  waar ligt Noord Korea. Plakken in browser.

http://theduran.com/americans-cannot-locate-north-korea-map-video/

Redhorse51 op 09-08-2017 17:13

Het uitbreken van een preventieve oorlog cq totale oorlog tussen de VS en Noord Korea hangt nu aan een zijden draadje.

anora op 09-08-2017 17:36

Ze begeren beide zeer fel hetzelfde. En zijn een reeël gevaar. 

Hubo op 09-08-2017 18:30

Guam is natuurlijk maar een beperkt target.Zo wordt hier al maanden gespeculeerd op een 'beperkte' aanval op Korea .De kans is groot dat één of meerdere projectielen die op Guam afgevuurd worden,neergehaald worden.Wat wil dit zeggen?Betekent dit dat niet meteen het zuiden en Japan aangevallen zullen worden?

En waar is de informatie op gebaseerd dat Korea kernkoppen effectief kan verkleinen?Hoe is Trump hierover geïnformeerd?Is het nepnieuws of niet en als het nepnieuws is,is het dan de bedoeling aan te sturen op escalatie?

Interessant te vernemen dat de koreaanse delegatie 10 dagen in Iran is gebleven.Verder blijft het speculeren.

Dewevoga op 09-08-2017 18:51

Naast Noord-Korea en Iran, ook de EU Duitslan en Zuid-Afrika aan de kaak gesteld.

http://burgergazet.nl/prikbord-nr-657/

Tevens bij EJ Bron nog een verbijsterend stukje gelezen dat de SP het met de politiek van Maduro eens is. Ook nog een paar stukjes over Lubbers prominent van een kartelpartij die het met de Groene Khmer eens is.

Een ander geluid op 09-08-2017 19:13

Naar aanleiding van de herhaalde dreigementen van Noord-Korea met een (atoom)aanval op de USA, heeft President Trump NK gedreigd met "Fire and Fury". Ik kan me voorstellen, dat op enig moment de maat vol is. Noord-Korea is in 1950 de Koreaanse oorlog begonnen en sinds de wapenstilstand in 1953 heeft het land een lange lijst van provocaties, dreigementen en oorlogshandelingen. 

Voorbeelden Noord-Koreaanse agressie

 • 1950 Noord-Korea valt Zuid-Korea binnen en start de Koreaanse oorlog (2,8 miljoen doden).
 • 29-11-1987 bomaanslag van Noord-Korea op een vliegtuig van (Zuid) Korean Air vlucht 858 (115 doden). Doel was om de Olympische Spelen in Seoul letterlijk te torpederen.
 • 26-03-2010 Noord-Korea torpedeert Zuid-Koreaanse marine vaartuig de Cheonan (Korvet). Dat schip voer in Zuid-Koreaanse wateren. 46 doden.
 • 23-11-2010 Noord-Korea vuurt met artillerie op Zuid-Korea met een aantal doden tot gevolg.
 • Het gevangen nemen, martelen en vermoorden (Otto Warmbier, 21 jaar....) van Amerikaanse staatsburgers.

De familie Kim heeft NK verandert in een groot stalinistisch strafkamp en door (agrarisch) wanbeleid en onderdrukking zijn er al vele duizenden Noord-Koreanen om het leven gekomen. De huidige psychopathische leider heeft inmiddels zijn halve familie, inclusief halfbroer, op gruwelijke wijze vermoord en bedreigt de hele regio met hel en verdoemenis. 

Het wordt hoog tijd dat China zijn ongeleide proxy uitschakelt, voordat dit ongeleide projectief de wereld in vuur en vlam zet. Inmiddels heeft Kim Jung-un de volgende landen met een aanval bedreigd (met of zonder kernwapens); Zuid-Korea, USA, Japan, Maleisië en Australië. 

Nu dus het dreigement van een kernaanval op Guam. Dolle honden moet je niet los laten lopen.................

Zo bont als Noord-Korea maakt Iran het (nog) niet, maar ook dit land heeft sinds 1980 een agressieve retoriek richting de USA (grote satan) en Israël (kleine satan). Teheran maakt er in ieder geval geen geheim van dat het graag Israël zou willen vernietigen en Jerusalem zou willen "bevrijden". Daarnaast heeft Iran de terreurbewegingen Hezbollah (50.000 raketten....) en Hamas tot op de tanden bewapent. Nu heeft Obama wel een akkoord gesloten met Iran over de nucleaire ambities, maar bepaalde (militaire) faciliteiten mogen en/of kunnen niet gecontroleerd worden, waaronder die van Fordow dat 80 meter onder de grond ligt.

Iran en Noord-Korea werken al sinds 1980 nauw samen op militair gebied, waaronder wapenleveranties en gemeenschappelijk (nucleair) onderzoek. Het nucleair akkoord van het westen met Iran heeft dus 2 zwakke schakels. Bepaalde militaire onderzoekscentra in Iran mogen en/of kunnen niet gecontroleerd worden en Iran kan het akkoord makkelijk omzeilen door in Noord-Korea samen met de Noord-Koreanen in alle rust verder te knutselen aan atoomwapens en ballistische raketten. 

Al met al meer dan genoeg redenen om de dreiging uit beide landen meer dan serieus te nemen. Ik kan me daarom heel goed voorstellen, dat Trump tegen China zegt: "of jullie schakelen Kim uit vóór een concrete datum of wij doen het..............

Salamander op 09-08-2017 19:21

Hoe vaak hebben NK en Iraan andere landen aangevallen?

Ik kan mij erg goed voorstellen dat beide landen zich willen verdedigen tegen een aantoonbaar zeer agressief land als de US.

Qromwel op 09-08-2017 20:07

Een ander geluid op 09-08-2017 15:13: Het enige wat zij (de regimes, niet de volkeren) gemeen hebben is haat jegens anderen. Bij dieper graven kan het zelfs jaloezie blijken te zijn. 

Qromwel op 09-08-2017 20:55

Virgo op 09-08-2017 15:59: Veel, zo niet alle, ismen hebben de stinkende asem van de tegenstander gemeen. Mensen die ze aanhangen brengen zichzelf in slavernij.

Een ander geluid op 09-08-2017 20:55

Salamander op 09-08-2017 19:21

Hoe vaak hebben NK en Iraan andere landen aangevallen?

Voorbeelden van Noord-Koreaanse agressie kunt u nalezen bij mijn reactie op 09-08-2017 19:13

Wanneer heeft de USA de Iraanse ambassade bezet en hoelang heeft men het personeel in gijzeling gehouden ???

Maitreya op 09-08-2017 21:07

Ik ben benieuwd of er iemand op de wereld te vinden is die een antwoord op deze problemen heeft. Meestal zijn degenen met de grootste pretentie op dat vlak er de oorzaak van.

Lodewijk op 09-08-2017 21:42

Kim Jung-un weet dat als hij de VS aanvalt hij noch zijn landgenoten het zullen overleven. Dus dat doet hij niet. Maar hij heeft gezien wat de VS doet met landen die geen kernwapens hebben. Als Saddam Hussein en Moammar Gadaffi ze hadden gehad waren die landen niet aangevallen, waren er geen honderdduizenden burgers omgekomen, en zou IS nu niet bestaan. Noch de stroom Afrikaanse immigranten naar Europa. Dus kernwapens hebben is van levensbelang. Om ze te gebruiken in geval van aangevallen worden door de VS om dan tenmiste iets stevigs terug te kunnen doen, al gaat zijn land er aan. De VS gaat dat niet riskeren. 

Dus dit is blaffen en de tanden laten zien. Maar tot bijten komt het niet.

Lodewijk op 09-08-2017 21:59

PS:

Met "Dus kernwapens hebben is van levensbelang." bedoelde ik "voor Kim Jung-un en de Noord Koreaanse bevolking."

Lucie op 09-08-2017 22:28

En weer gaat het zoals het al vele jaren gaat.

Amerika begint propaganda te verspreiden over een land totdat ze het land aanvallen,duizenden mensen worden vermoord en het land in puin achterlaat.

Noord Korea heeft nog geen Rothshild bank,zou het daardoor komen??

In Irak met de leugens over Sadam,Libië met Gadaffi,Sirië met Assad,alle landen in puin en duizenden doden nadat de Yanks daar huisgehouden hebben,samen met de eu-landen.

Ze plempen daar dan militaire basis neer,spelen er de baas en roven de olie.Jammer voor de Yanks dat die pijplijn er nog steeds niet ligt door Sirië.

Singleman op 09-08-2017 22:45

"Breaking News , President Trump Latest News Today 8/9/2017 , Destroying North Korea In 15 Min", Nederlands gezegd, Breaking News, President Trump Laatste Nieuws Vandaag 8/9/2017 Noord-Korea vernietigen in 15 min... https://www.youtube.com/watch?v=e2S8iwj1YEY

Singleman op 09-08-2017 22:51

Live, een uur geleden gestart...

 https://www.youtube.com/watch?v=3uyqoRfsVHo

jottum op 10-08-2017 00:15
Singleman op 10-08-2017 00:50

Live over hetzelfde maar een andere bron... https://www.youtube.com/watch?v=oAvp28yMZWw

Anna op 10-08-2017 08:08

Als deze twee machten zich verenigen in het kwaad dan ziet het er slecht uit voor de wereld.

Hier zien we het samengaan van de wereldlijke machten, met de religieuze machten......( het extreme communisme, en de religieuze machten, de extreme vernietigende islam).................( het beest en de hoer) er zijn meer hoeren dan alleen de kerk...... De hoer in de Bijbel is de religie......en die is er in veel verschijnings vormen..... Het beest is de wereldlijke macht..... ook in diverse verschijnings vormen maar uiteindelijk zal dat èèn  grote macht worden....en de hoer zal vernietigd worden door het beest......

Waarom " verzwijgt"  de reguliere pers dit?? Het is vaak zo dat na een paar dagen dat Xander iets meld het ook in de reguliere pers gepubliceerd wordt......... dus we wachten af.....  

Het is een heel gevaarlijk toestand als  deze twee moordlustige machten een bondgenootschap sluiten, wat de een niet heeft aan moord tuig  kan de ander wel leveren............

Als je dan bedenkt dat Rusland , Turkije samen met Iran een " samenwerkings" alliantie hebben in Syrië dan ligt hier een grote  vernietingingsoorlog in het Midden Oosten ? op de loer.

Dergelijke  onbetrouwbare heersers die alleen uit zijn op macht en het niet uitmaakt wat de consekwenties zijn van dit soort allesvernietigende bommen zullen deze bommen ook gebruiken...... ..... Eenmaal zal dit wapentuig gebruikt gaan worden..... !!!!! Een derde van de wereld bevolking zal immers worden uitgeroeid.....Door wie ???? En wanneer????? En waar???????

De totale vernietigings oorlogen van God en Magog, waarover gesproken wordt in de Bijbel lijken  met een snel tempo dichterbij te komen............ Bid om wijsheid voor Trump en zijn staf......

Robie op 10-08-2017 09:52

Ze gaan weer los met de nodige propaganda,en zoals gebruikelijk slikt elk het voor zoete koek.Laatste keer met Irak weten we intussen wel dat je alles van de VS met een korrel zout moet nemen,die doen niet anders dan liegen en bedriegen.kijk naar die (illegale Sancties richting Rusland) om hun steun aan Syrië !! moet toch echt niet gekker worden dit.Afgelopen jaar is het al 13 keer tot een incident gekomen in de Perzische golf met de VS Vloot.Bij de Baltische staten is het ook bijna elke week raak met ze,vorige week nog NAVO straaljagers vlogen zelfs Fins luchtruim binnen.(Staat natuurlijk geen letter over in de krant.)Zwarte zee,moeten ze weer de nodige "oefeningen" houdenmet China is het net zo elke week raak,en elke keer zit de VS er weer met zijn neus bovenop.maar het zijn altijd de andere die schuld zijn.Nu Noord-Korea,alle mogelijke onzin verhalen komen nu boven de een zotter als de ander.is ook wat President Zeman zegt."elke land wat eerder aanvalt dan de VS is een agressor".Met Iran waren ze ook altijd aan het stoken en zich bemoeien met verkiezingen,zelf extremisten steunen ze tot de dag van vandaag nog in Iran.deze groep is een mix tussen ISIS en de Taliban,kan je dus al nagaan wat voor vrienden ze erop nahouden.Dat wat ze zeggen over Iran en Noord-Korea is iets wat ze al 30 jaar zeggen,elke keer weer.over 5 jaar hebben ze een kernwapen wat ons kan bereiken.Maar ze zijn niet vies ervan om zelf die arme Noord Koreanen te misbruiken voor hun eigen winst.door in de DMZ fabrieken te bouwen waar ze voor bijna nop aan de slag kunnen.Een ander geluid op 09-08-2017 19:13Het gevangen nemen, martelen en vermoorden (Otto Warmbier, 21 jaar....) van Amerikaanse staatsburgers

Een land wat zelf niet eens de internationale regels ivm de mensenrechten respecteert kan beter stil zijn.
Een land waar dit jaar al over de 1300 mensen als omstander bij politie geweld zijn omgekomen,zwakbegaafde mensen op de Elektrische stoel zet,minderjarige tot decennia lange straffen veroordeelt.
Of gaan we nu de VS aanvallen omdat een Amerikaanse staatsburger 3 mensen uit een gezin beestachtig heeft vermoord in Oost-Europa ?
In de VS is nu al de kans door Politie geweld te sterven vele malen hoger dan door een Terroristische aanslag.
Na dan ben je toch echt goed bezig denk je niet !!
Dewevoga op 10-08-2017 10:10

@Salamander op 09-08-2017 19:21
Iran is geen oorlogen begonnen, maar zit wel achter vele terroristische organisaties die door hen bewapend worden. En hoeveel oorlogsdreigementen hebben zij wel niet geuit naar twee landen in het bijzonder? Dit land is een bedreiging  voor het "vrije"westen, want het wordt geleid door een onderdrukkende theocratie.
Qromwel op 10-08-2017 10:52

Lucie op 09-08-2017 22:28: Sommige landen van vóór de "Arabische Lente" hadden die banken ook niet. N.B. : 

http://www.ninefornews.nl/russische-politici-mogen-geen-klant-meer-zijn-bij-buitenlandse-rothschildbanken/

Salamander op 10-08-2017 10:55

@Een ander geluid: NK en Iran zijn geen lieverdjes, dat begrijp ik. Maar we weten ook dat na Syrie/Libië/Irak/etc beide landen nu aan de beurt zijn om "democratie" te gaan brengen. Zal dit zijn omdat dit zo ongeveer de laatste landen zijn die niet aangesloten zijn bij IMF/BIS...?

om te voorkomen aan onderstaande lijst (trackrecord USA regime change) te worden toegevoegd zou ik me ook tot de tanden toe bewapenen.

 • China 1949 to early 1960s
 • Albania 1949-53
 • East Germany 1950s
 • Iran 1953 *
 • Guatemala 1954 *
 • Costa Rica mid-1950s
 • Syria 1956-7
 • Egypt 1957
 • Indonesia 1957-8
 • British Guiana 1953-64 *
 • Iraq 1963 *
 • North Vietnam 1945-73
 • Cambodia 1955-70 *
 • Laos 1958 *, 1959 *, 1960 *
 • Ecuador 1960-63 *
 • Congo 1960 *
 • France 1965
 • Brazil 1962-64 *
 • Dominican Republic 1963 *
 • Cuba 1959 to present
 • Bolivia 1964 *
 • Indonesia 1965 *
 • Ghana 1966 *
 • Chile 1964-73 *
 • Greece 1967 *
 • Costa Rica 1970-71
 • Bolivia 1971 *
 • Australia 1973-75 *
 • Angola 1975, 1980s
 • Zaire 1975
 • Portugal 1974-76 *
 • Jamaica 1976-80 *
 • Seychelles 1979-81
 • Chad 1981-82 *
 • Grenada 1983 *
 • South Yemen 1982-84
 • Suriname 1982-84
 • Fiji 1987 *
 • Libya 1980s
 • Nicaragua 1981-90 *
 • Panama 1989 *
 • Bulgaria 1990 *
 • Albania 1991 *
 • Iraq 1991
 • Afghanistan 1980s *
 • Somalia 1993
 • Yugoslavia 1999-2000 *
 • Ecuador 2000 *
 • Afghanistan 2001 *
 • Venezuela 2002 *
 • Iraq 2003 *
 • Haiti 2004 *
 • Somalia 2007 to present
 • Honduras 2009
 • Libya 2011 *
 • Syria 2012
 • Ukraine 2014 *

 

Qromwel op 10-08-2017 11:27

" Wat ongetwijfeld zal meespelen is dat Iran één van de grootste olieproducenten ter wereld is, en Noord Korea de wereld niets te bieden heeft."

Niks te bieden?  https://nl.express.live/2017/06/16/noord-korea-enorme-goudmijn-ontginnen/ Uiteraard kunnen grondstoffen onbruikbaar gemaakt worden door zwe radioactief te besmetten. In dat geval worden ze China en Rusland ontzegd.

Lodewijk op 10-08-2017 12:45

Ook Noord Korea heeft raketten afgeschoten vanuit onderzee boten: 

"north korean submarine missile launch" https://tinyurl.com/ydh6vgcw

Ik zou niet graat in San Francisco of Los Angeles zijn nadat de VS dat land zou hebben aangevallen. Noch in New York. En al helemaal niet in Washington in de buurt van het Witte Huis... ; )

Een ander geluid op 10-08-2017 12:54

Lodewijk op 09-08-2017 21:42

Kim Jung-un weet dat als hij de VS aanvalt hij noch zijn landgenoten het zullen overleven. Dus dat doet hij niet. Maar hij heeft gezien wat de VS doet met landen die geen kernwapens hebben. Dus kernwapens hebben is van levensbelang.

Volgens uw uitleg is het bezit van kernwapens voor Noord-Korea van levensbelang. Een soort van verzekeringspolis, die je nooit hoopt te moeten gebruiken.

Rusland heeft momenteel het grootste arsenaal kernwapens ter wereld met ruim 7000 kernkoppen, waaronder waterstofbommen. Een meer dan aardige verzekeringspolis.............

Kunt u mij aub uitleggen, waarom Rusland zich dan zo druk maakt over een paar duizend Navo soldaten in de Baltische Staten, Polen en Roemenië. Een verwijzing naar een vage belofte van bijna 30 jaar geleden betreffende de oostuitbreiding is met zo'n machtig kernwapenarsenaal niet afdoende ! Daarnaast; na 45 jaar Sovjetbezetting zagen de voormalige Warschaupactlanden en sommige ex-Sovjetrepublieken, toetreding tot Navo/EU namelijk als hun verzekeringspolis. Dus in plaats van zelf kernbommen maken, kozen zij voor de paraplu van de Navo. Geef ze eens ongelijk; één zwaluw maakt nog geen zomer. Dus een vreedzaam Rusland onder Gorbatsjov kan na het politieke leven van Gorbatsjov ook een kort leven beschoren zijn. Zoals u weet is voorkomen beter dan genezen. Dat dachten ze ook van Warschau tot Tallinn en van Praag tot Sofia. 

Blijft de vraag, waarom Poetin zich zo druk maakt om een paar soldaten en tanks ???

Singleman op 10-08-2017 13:12

Kom kom, de anderen schieten toch ook raketten af vanop duikboten?

Singleman op 10-08-2017 13:18

Stel, dat ik tegen U zeg, "ik alléén mag een pistool op zak hebben, jij niet", dat is toch twee maten twee gewichten, ze hadden maar niet moeten beginnen met kernwapens te gebruiken, dat zijn massa vernietigingswapens & dus ook genocide! De mentaliteit van politiekers is niet beter dan die van gelijkwelke warlord!

Qromwel op 10-08-2017 13:18

http://www.blacklistednews.com/Never_Forget%3A_The_Nukes_N._Korea_is_Threatening_to_Use_on_America_CAME_FROM_AMERICA/60230/0/38/38/Y/M.html

Singleman op 10-08-2017 13:54

Ik heb ook al een video gezien waarin Alex Jones zegt dat hij Trump niet meer steunt, hier is het weer over dit onderwerp, deze topic dus... https://www.youtube.com/watch?v=jSO3TH9aG8U

Qromwel op 10-08-2017 13:55

Singleman op 10-08-2017 13:18: Soms moet je het voor de dag halen, maar tegen die Oen moet dit toch voldoende zijn: 

GBU-43/B Massive Ordnance Air Blast (MOAB) (Mother Of All Bombs)

Overigens heeft het gebruik er van de Taliban nog niet verslagen.

Qromwel op 10-08-2017 13:58

Een ander geluid op 10-08-2017 12:54: Er trekken een hoop komedianten aan ons voorbij.

Singleman op 10-08-2017 14:02

Hier de video waarin hij beweert Trump niet meer te steunen... (Alex Jones)... https://www.youtube.com/watch?v=RIKiR3zc2hE

Een ander geluid op 10-08-2017 14:45

Salamander op 10-08-2017 10:55

om te voorkomen aan onderstaande lijst (trackrecord USA regime change) te worden toegevoegd zou ik me ook tot de tanden toe bewapenen.

Dat lijstje van u komt volgens mij rechtstreeks uit het grote sprookjesbos van de Efteling. Na de eerste 3 voorbeelden kon ik het al niet meer serieus nemen...........

China 1949 tot 1960. Ik zou niet weten welke "regime-change" 01-10-1949 riep Mao op het plein v/d Hemelse Vrede de Volkrepubliek China uit en in december 1949 verloor Chiang Kai Shek definitief de Chinese burgeroorlog en trok zich terug op Taiwan. Mao was tot 1976 aan de macht.

Albanië 1949-53. Door Italië geannexeerd in 1939. 22-10-1944 kwam Enver Hoxha aan de macht tot 1985. 

DDR 1950'er jaren. Vanaf 1945 bezet door de USSR. 1953 Volksopstand. Verdiept u zich eerst eens in het hoe en waarom van de gerechtvaardigde Volksopstand (met de nadruk op Volks).

Verder staan er op dat lijstje nog veel meer landen, die er niet in thuis horen (Frankrijk 1965, Suriname enz.).

Volgens mij staat de Filipijnen (2016) er niet bij, terwijl president Duterte toch echt 4 dagen constipatie had, nadat de CIA een broodje Hamburger had laten bezorgen om hem tot aftreden te dwingen.....

Doet u aub eerst eens fatsoenlijk uw huiswerk, voordat u hier met grote stelligheid onwaarheden gaat posten !

Een ander geluid op 10-08-2017 15:02

@ Robie op 10-08-2017 09:52

kijk naar die (illegale Sancties richting Rusland) om hun steun aan Syrië !! 

Onjuiste bewering. US sancties zijn vanwege de "Heim ins Reich" actie op de Krim en de Russische militaire steun in de Donbas / Oost-Oekraïne. AUB bij de feiten blijven. Heeft niets met Syrië van doen !

Bij de Baltische staten is het ook bijna elke week raak met ze,vorige week nog NAVO straaljagers vlogen zelfs Fins luchtruim binnen.

Rusland in 2016 al 600 keer onderschept.............

http://nieuws.tpo.nl/2016/11/15/alleen-al-2016-maarliefst-600-russische-vliegtuigen-onderschept-navo-luchtruim/

Zwarte zee,moeten ze weer de nodige "oefeningen" houden

Hoor jij de USA, Navo of EU klagen en/of stemming maken tegen de Russische-Chinese marine oefeningen in de Oostzee ?? Als China de Zuid-Chinese Zee volledig claimt als exclusief Chinees eigendom, dan weet je toch wel van wie de Oostzee is. Op 100 vierkante Km van Rusland na, is de rest allemaal van EU en/of Navo landen.

https://marketupdate.nl/nieuws/geopolitiek/china-en-rusland-houden-gezamenlijke-oefening-oostzee/

 

Amerikaanse staatsburger 3 mensen uit een gezin beestachtig heeft vermoord in Oost-Europa

AUB met de feiten komen. Hierover valt helemaal niets te vinden. Lijkt Fake-nieuws. Net als die verzonnen verkrachting van een meisje in Litouwen door US soldaat. 

Even de feiten checken voordat je in de FSB valkuil stapt. 

Een ander geluid op 10-08-2017 15:12

Qromwel op 10-08-2017 13:58

Er trekken een hoop komedianten aan ons voorbij.

Als u echt wilt lachen, moet u eens het lijstje met "regime-changes" USA bekijken, dat Salamander (10.55 uur) gepost heeft. Zelfs de studentenprotesten van 1965 (Frankrijk) schijnen het werk te zijn van de CIA. 

De USA bemoeien zich met veel landen, maar we kunnen ze niet de schuld van alles geven !

Een ander geluid op 10-08-2017 15:22

@ moderator

Zou u aub kunnen instemmen met het cursief zetten van een citaat van een andere gast in de eigen reactie. Door het copy / paste van andermans "Quote" af te beelden als cursief, valt gemakkelijker te onderkennen op welke bewering je reageert.

Dan krijg je cursief het citaat en niet cursief je reactie daarop. 

Ik zou uw instemming toejuichen als we hier op uniforme wijze duidelijker kunnen maken waarop we reageren.

Het is dus niet als schreeuwen bedoeld of iets willen onderstrepen, maar gewoon een onderscheid tussen "bewering" en reactie.

Dank voor uw overweging.

 

Zou u aub kunnen instemmen met het cursief zetten van een citaat van een andere gast in de eigen reactie

Dit is in het verleden al regelmatig door het beheer geadviseerd, echter niet iedereen heeft dat onthouden. Het betreft natuurlijk enkel reacties die op de XN forums staan en niet van andere websites die weer onder het auteursrecht vallen.

Goed idee van u om dit weer eens onder de aandacht te brengen en kunnen we dit als standaard regel instellen. Mvg. Mod.

Qromwel op 10-08-2017 15:29

Plak dit:

http://www.militairespectator.nl/thema/strategie-operaties/artikel/de-baltische-staten-de-russische-minderheid-en-de-verdediging-van

Qromwel op 10-08-2017 16:14

Een ander geluid op 10-08-2017 14:45: Op Wikipedia zijn ze allemaal terug te vinden. Het is wel een heel werk. Ik zal er een paar noemen:

Iran 1953: https://en.wikipedia.org/wiki/1953_Iranian_coup_d%27%C3%A9tat

Guatemala 1954: https://nl.wikipedia.org/wiki/Operatie_PBSUCCESS

Costa Rica mid-1950: https://en.wikipedia.org/wiki/Costa_Rican_Civil_War

Qromwel op 10-08-2017 16:21

Ik denk toch dat die Oen het bangst is voor de Amerikaanse B-52 strategische bommenwerpers. Hoeveel SAM's zou hij hebben?

Qromwel op 10-08-2017 16:23

Met de reserves meegerekend zou Noord Korea over 7.000.000 militairen beschikken. Maar of dergelijke getallen vandaag de dag nog veel betekenis hebben is maar de vraag.

Qromwel op 10-08-2017 16:30

Een ander geluid op 10-08-2017 15:22

Misschien helpt deze volgorde: Pas cursiveren ná plaatsen van de eigen reactie. 

Zou u aub kunnen instemmen met het cursief zetten van een citaat van een andere gast in de eigen reactie. Blablabla

Ik selecteer alleen het citaat en cursiveer dat gewoon zelf.


We houden aan: Jantje u zegt : Eerst citaat in cursief van de poster

Maar mijn menig is: en daarna in rechte letters de reactie van de reageerder. Mod.

Pagina123
Commentaar
Jouw naam/bijnaam
Website url
E-mail
Je Punt profiel
Hou mij op de hoogte
Ik wil op de hoogte gehouden worden
Dit is een verplicht veld
Laatste Reacties

Rubrieken
Site Info
Email adres Administrator:
xandernieuws@gmail.com
 
Email adres Moderator:
modxnieuws@gmail.com
 
Overnemen eigen artikelen (in blauw en rood onder Headlines) alleen met toestemming.

Reacties, tips en opmerkingen worden erg gewaardeerd en altijd gelezen, maar vanwege het zeer grote aantal ben ik helaas niet in staat om (tijdig) op alle emails te reageren. Graag hiervoor uw begrip!

Privacy Bescherming:
 
Indien u Xandernieuws, dat bij Mijndomein is ondergebracht, leest en reageert op de Xandernieuws forums, doet u dat vrijwillig en is uw IP adres en emailadres- indien u dat vermeldt - bekend en wordt opgeslagen. Ook uw (nick) naam waaronder u post wordt opgeslagen. Xandernieuws zal uw gegevens nooit aan derden doorgeven. Indien u zich opgeeft voor het ontvangen van de nieuwe artikelen per email, zal Xandernieuws ook die gegevens nooit aan derden geven. We houden uw gegevens privé, tenzij de wet of rechterlijke macht ons dwingt uw gegevens aan hen te verstrekken. Datalekken in het systeem vallen onder de verantwoordelijkheid van Mijn Domein.Domeinregistratie en hosting via mijndomein.nl