HeadlinesActuele Discussies

 

Abonneren

Abonneer je nu voor nieuwe artikelen op deze website!

VN-sancties omzeild: Noord Korea en Iran sluiten militair samenwerkingsverdrag

Inlichtingendiensten: Noord Korea kan uiterlijk in 2018 Verenigde Staten raken met ICBM’s - Iran kan door miljardencontracten met Europese bedrijven export- en inkomstenverlies Noord Korea door VN-sancties compenseren

 
Iran en Noord Korea onderhouden al geruime tijd nauwe banden met elkaar (foto van een eerdere topontmoeting). (3, Getty Images)

Nadat president Donald Trump Noord Korea ‘fire and fury’ en ‘frontale kracht zoals de wereld nog nooit heeft gezien’ in het vooruitzicht stelde, reageerde het Stalinistische regime in Pyongyang vrijwel onmiddellijk met het dreigement de grote Amerikaanse basis op het eiland Guam in de Stille Oceaan met ballistische raketten te vernietigen. In de wereldpers was er vreemd genoeg geen aandacht voor het feit dat Noord Korea zojuist een militair samenwerkingsverdrag met Iran heeft gesloten, waarmee de VN-sancties worden omzeild. Iran heeft dit jaar net als Noord Korea eveneens diverse ballistische raketten gelanceerd, en met een ruimteraket aangetoond dat het de kunst van het fabriceren van ICBM’s meester is (4). De grote vraag is waarom Noord Korea wel door sancties wordt getroffen, maar Iran door met name Europa juist met nieuwe handelsovereenkomsten wordt beloond.

 

Volgens het Japanse ministerie van Defensie is er bewijs dat Noord Korea kernbommen kan verkleinen, zodat ze op een raket passen. Daarmee zou het land technologisch veel verder zijn dan werd ingeschat. De Amerikaanse inlichtingendiensten schatten dat Pyongyang inmiddels zo’n 30 tot 60 kernwapens heeft geproduceerd, eveneens veel meer dan de tot nu toe aangenomen 10 tot 20. Uiterlijk volgend jaar kan Noord Korea een ICBM op de Verenigde Staten afschieten, zo wordt nu gezegd. (2)

Militaire samenwerking Iran en Noord Korea

Of het allemaal klopt valt natuurlijk nooit te controleren, maar feit is dat de oorlogsretoriek aan beide kanten van de oceaan flink wordt opgevoerd. De massamedia berichten daar uitgebreid over, maar verzuimen tegelijkertijd te berichten dat Noord Korea zojuist een militair samenwerkingsverdrag heeft gesloten met Iran, waar grote Europese bedrijven zoals Airbus en Shell de afgelopen tijd juist weer miljardencontracten mee hebben afgesloten.

De nr.2 van het dictatoriale regime in Pyongyang, parlementsvoorzitter Kim Yong Nam, was tot 7 augustus 10 dagen lang in Iran, officieel om de beëdiging van president Hassan Rouhani bij te wonen en de nieuwe Noord Koreaanse ambassade in Teheran in te wijden. Nam had echter een grote delegatie hoge militairen meegenomen, die urenlange vergaderde met de leiders van de Iraanse Revolutionaire Garde en het Iraanse nucleaire- en rakettenprogramma.

De details van deze ontmoetingen werden natuurlijk geheim gehouden, maar het laat zich raden dat Iran in ruil voor de verder gevorderde Noord Koreaanse technologie miljarden naar Pyongyang zal overmaken (1), geld dat juist omdat de VN-sancties tegen de Shi’itische republiek werden opgeheven beschikbaar is gekomen, en ook Europese bedrijven weer lucratieve contracten met het land afsluiten.

Ook Iran test ballistische lange-afstandsraketten

Iran heeft de afgelopen jaren al talloze malen gedreigd om Amerika, Israël en/of Saudi Arabië te vernietigen. Het voerde dit jaar net als Noord Korea al enige malen testen met ballistische- en ruimteraketten uit, zoals de Safir-2, die componenten van de Noord Koreaanse BM-25 raket bevat en een bereik heeft tot 4000 kilometer, en de Simorgh of Safir-3, die volgens schattingen doelen op 7500 kilometer kan raken (4). De Safir-2 is in staat om Amsterdam te bereiken, De Safir-3 het puntje van Canada, net tekort voor een rechtstreeks aanval op de VS.

Het enige verschil met Noord Korea is dat de Iraanse dreigementen doorgaans niet rechtstreeks door de politieke leiders, maar meestal door militaire en religieuze topfiguren worden geuit. Wat ongetwijfeld zal meespelen is dat Iran één van de grootste olieproducenten ter wereld is, en Noord Korea de wereld niets te bieden heeft.

 

Xander

(1) DEBKA
(2) Infowars
(3) Afbeelding: Getty Images / Vrij voor redactioneel en creatief gebruik
(4) DEBKA

Zie ook o.a.:

30-07: ‘Pentagon bronnen: Trump beveelt binnen jaar militaire aanval op Noord Korea’

05-07: ‘VS, Rusland en China maken neutronenbommen klaar voor aanval op Noord Korea’
19-06: VS legt enorme voorraden aan voor aanstaande grote wereldcrisis
14-04: ‘VS bereidt preventieve aanval op Noord Korea voor en stuurt 50.000 man naar Syrië’
12-04: Noord Korea dreigt kernbom op Amerikaanse vlooteenheid te gooien
11-04: Mensheid stevent gestaag op nieuwe wereldoorlog af (/ China posteert 150.000 man aan grens met Noord Korea, dat opnieuw met kernoorlog dreigt na komst Amerikaanse marine)
13-03: US Navy Seals oefenen op uitschakelen Kim Jong-un in Noord Korea (/ F-35 stealth jagers gaan aanval op Noord Korea simuleren)
24-02: China dreigt met oorlog bij komst Amerikaanse vliegdekschip (/ Flashback: Ex-CIA remote viewers voorspelden Noord Koreaanse kernexplosie gevolgd door wereldoorlog)

2012:
14-02: Remote viewers: Alles verwoestende killshot zonnevlam nabij (/ Derde Wereldoorlog en einde beschaving begint met explosie Noord Koreaanse
kernbom) 

Indien u wilt reageren op het forum.

 1. Geen hele woorden en/of zinnen in hoofdletters schrijven, wat als schreeuwen wordt gezien. Ook uw Nick name, max. 2 woorden, niet geheel in hoofdletters .Uw nickname mag geen naam zijn van een bekend publiek persoon. Uw posting wordt verwijderd.
 2. U kunt accenten aanbrengen middels max. 3 vetgedrukte woorden per posting, cursief of onderstreept.
 3. Posten in zwart op witte achtergrond.
 4. Holocaust ontkenning of het bagatelliseren ervan. Postings worden verwijderd.
 5. Onacceptabele postings, provocaties, schuttingtaal of bij persoonlijke aanvallen kunnen uw postings zonder mededeling worden verwijderd evenals bij de andere punten.  Niet op reageren.
 6. Lees de Siteregels  http://xandernieuws.punt.nl/content/2009/04/siteregels
 7. Lees de Disclaimer http://xandernieuws.punt.nl/content/2012/01/disclaimer
 8. Geen artikelen of postings van andere websites kopiëren en op dit forum plakken, dit i.v.m. auteursrechten en schadeclaims. Schrijf introductie en verwijs naar de URL van de betreffende website. Uitzondering Wikipedia daar kan het wel evenals Bijbelcitaten.
 9. Plaats geen hyperlinks maar de url van de website, i.v.m. de wet op de auteursrechten. Uitzondering Wikipedia en Bijbelcitaten. Op elk plaatje wat u bij uw naam plaatst zit auteursrechten op, ook al staat dat er niet bij vermeld. Zoek een plaatje dat vrij is van auteursrechten.
 10. Dit is een Nederlands forum. Engelse commentaren vertalen naar Nederlands
 11. U houdt één vaste nickname aan. Bij verandering van uw nickname ,maak daar melding van op het forum. Post u stelselmatig onder verschillende nicknames dan worden uw postings verwijderd.
 12. Gasten die gefocust zijn op het demoniseren van één bevolkingsgroep. Postings worden verwijderd.
 13. Het vermelden van persoonlijke informatie over een forumgast is niet toegestaan, posting wordt verwijderd. 
 14. Indien het topic niet over een bijbels thema gaat dan alle geloofsdiscussies op het geloofsforum.
 15. Postings van, naar en over gasten die hier niet meer posten worden verwijderd.

Allen: Er is hier een geblockte poster bekend onder de naam Elia , die onder uw naam wil  posten.

Plaats een email onder uw naam in het reactievenster, zodat uw naam niet oneigenlijk gebruikt wordt. Deze spammer kan wel uw naam gebruiken maar heeft geen weet van uw email. Het emailadres dat u gebruikt is niet zichtbaar op het forum. Postings zonder een email worden niet gepubliceerd.  Mvg. Mod.

Geloofsdiscussies naar Geloofsforum.

Reacties

Pagina123
Lodewijk op 14-08-2017 16:13

PS:

De data van z.g. "officiële" instituten vertrouw ik ook niet. Ik heb meer vertrouwen in onafhankelijke journalisten. 

Seymour M. Hershhttps://www.lrb.co.uk/v36/n08/seymour-m-hersh/the-red-line-and-the-rat-line

Julie Lévesque and Prof Michel Chossudovskyhttp://www.globalresearch.ca/the-ghouta-chemical-attacks-us-backed-false-flag-killing-children-to-justify-a-humanitarian-military-intervention/5351363

Peter Leehttp://www.counterpunch.org/2015/10/23/hersh-vindicated-turkish-whistleblowers-corroborate-story-on-false-flag-sarin-attack-in-syria/

C.J. Chivershttp://www.nytimes.com/2013/12/29/world/middleeast/new-study-refines-view-of-sarin-attack-in-syria.html

Carla Del Ponte, UN Inspector http://www.independent.co.uk/news/world/middle-east/uns-carla-del-ponte-says-there-is-evidence-rebels-may-have-used-sarin-in-syria-8604920.html

Carmen Russell-Sluchanskyhttp://www.mintpressnews.com/the-failed-pretext-for-war-seymour-hersh-eliot-higgins-mit-professors-on-sarin-gas-attack/188597/

Swedish Doctors for Human Rightshttp://theindicter.com/swedish-doctors-for-human-rights-white-helmets-video-macabre-manipulation-of-dead-children-and-staged-chemical-weapons-attack-to-justify-a-no-fly-zone-in-syria/

Patrick Henningsen (2013 chlorine incident)http://21stcenturywire.com/2013/03/27/iraq-2-0-west-will-now-lean-on-un-to-delivery-a-wmd-verdict-in-syria/

Robert Parryhttps://consortiumnews.com/2016/09/08/un-team-heard-claims-of-staged-chemical-attacks/

More on the MIT study debunking West theory on Ghouta:http://21stcenturywire.com/2014/01/20/mit-study-further-destroys-washingtons-syria-chemical-weapons-claim/

Alex Newmanhttps://www.thenewamerican.com/usnews/foreign-policy/item/17443-mit-report-obama-used-bogus-intelligence-to-push-syria-war

*Guide: Mainstream Media Fake News Which Leads to Wars – By Patrick Henningsenhttp://21stcenturywire.com/2017/02/14/fake-news-week-a-guide-to-mainstream-media-fake-news-war-propaganda/

Lodewijk op 14-08-2017 16:51

Ik besef net dat er ook een geloofsforum is. Daar ben ik nog nooit geweest. Terwijl geloofszaken pas van echt belang zijn. Want deze wereld is een viruele realiteit. Als een droom. En discusiëren over wat waar en niet waar lijkt in een droom is een verlies van tijd en energie.

"Het is enkel God de Oorzaak van alle ervaring Die dit wil ervaren en ervaart."

Hier wordt dat mooi duidelijk gemaakt, al zou ik aan het eind het woord "God" gebruiken i.p.v. "Allah.":

"Het Geheim Achter de Materie"

"The Secret Beyond Matter" https://www.youtube.com/watch?v=0-q8hWd9sfc

 Ga daar eens kijken Mod.: - Ik Geloof... (Geloofsforum 31)

Ike Wilgeen\ op 14-08-2017 17:44

@Een ander geluid

Vergeet ook niet dat alle strijders wat word beloofd, als ze vechten in het land dat ze bevrijden. De platselijke bevolking word weggeschoten en slaat op de vlucht of word vermoord. Het typische etnische zuiveren. Een meerderheid die tegen de ontwikkeling was van plaatselijke velden of tegen de aanleg van pijpleidingen word vervangen door een nieuwe meerderheid die nieuwe huizen krijgen en voor de overwinnende partij is en ook allemaal hoopt op een nieuwe baan en hoopt te profiteren van nieuwe inkomsten.

Landeigenaren zelf krijgen echter zelden een goede vergoeding, omdat dit tegen het landsbelang is van de partij die gewonnen heeft. Hoe vaak komt dit scenario voor in de wereldgeschiedenis? Overal ter wereld zie je de meest lucratieve stukken land in handen komen van rijkere mensen die bevriend zijn met de nieuwe machtshebbers. Vluchtelingen verliezen vaak alles wat ze mee hebben kunnen nemen, omdat iedereen naar draagkracht onderweg geplukt word.

Mooie vrouwen en kinderen belanden in de prostitutie, waar dan ook, omdat ze hun eigen leven moeten redden of omdat ze gemaakte schulden moeten afbetalen. In Sjietisch Iran worden ze getrouwd voor een dag of een uur en Saudische Soenieten vliegen naar vluchtelingenkampen in Libanon om een kindbruidje uit te zoeken. Ook dit verschijnsel heeft zich in vele oorlogen voorgedaan.

Jij wit het over Albanie hebben. Heeft het zich daar niet voorgedaan? Wie zou hier allemaal voor verantwoordelijk gesteld moeten worden?

Alleen de fysieke daders of de bedenkers van de strategieen in de top? Neurenberg II komt veel te laat en ik heb geen vertrouwen in een strafhof met dezelfde naam als IS, dat kennelijk door de bedenkers zo geminacht word dat men naamgrappen ermee maakt. Vergeet niet dat ze eerst IS Intelligence Services (ISIS) werden genoemd net zoals Al Qaida eigenlijk 'de database' betekent, waarmee werd gewezen naar een database van extremistische strijders. De strategieen die nu worden uitgevoerd, zijn dezelfde die de VS in Zuid en Midden Amerika uitvoerde en waar ze nogsteeds mee bezig is (Venezuela), omdat de fundamenten van de USD koers omhoog worden gehouden door de prijs van olie en gas die betaald moet worden in USD's. Toen Saddam, Ghadaffi en anderen van de USD wilde switchen naar een eigen munt gedekt door goud en edelmetalen werden ze omvergeworpen. De Navo landen of rusland of China kan de plaatselijke bevolking niks schelen. Het gaat om goedkope olie en gas en een goed koers voor de eigen valuta, wat die ook zou moeten zijn in de ogen van de heersers. De Euro word gedekt door leningen in USD's en de USD word gedekt door olie en gas . Iedere bedreiging van deze situatie word uitgeschakeld, zoals het lijstje van landen dat generaal Wesley Clark zag van de 'Neo Con's uit de kelder van het Pentagon'.

Een Amerikaanse generaal van de mariniers heeft al gezegd dat elke oorlog tegenover de Russen onwinbaar is. De Neo Con's en de Deep State geloven echter het tegenovergestelde. Zij geloven in de eigen neutronenbom die ook onder de JSF en onze Nederlandse F16's gehangen kan worden. ik zeg neutronenbom, omdat het een kernwapen is waarvan de kracht ingesteld kan worden en daarmee kan het ook als dusdanig gebruikt kan worden. Op het moment van het gebruik van deze wapens is het gewoon afgelopen. De Russen en Chinezen zullen met dezelfde kracht terugslaan en zelfs bij een fout met deze wapens, hebben wij een probleem.

Verder is het gebruik van Chloor en Sarin als strijdgas een schending van het verbod op chemische wapens. Maar het gebruik van 'verarmd uranium' in granaten van de A10 (vliegende tank) en het gebruik van phosfor granaten (bedoeld om doelen te markeren uit tanks en artillerie) tegen burgerbevolking zijn ook schendingen van het verdrag tegen het gebruik van chemische wapens.

Als een phosforgranaat ontploft binnen 1m2 naast jou, overleef jij het ook niet. Het is zoals het is. De winnaar maakt de regels en buigt ze om een vort een showproces en eigen daders gaan vrijuit.

 

Ike Wilgeen\ op 14-08-2017 17:52

@Lodewijk op 14-08-2017 16:51

Iedereen weet dat er een forum daarover is, daar hoef je geen reclame voor te maken. Voer daar maar discussies uit over het geloof. Dit gaat om de politiek van het wereldnieuws en de daders en eigenlijk over de niet vervolging van de daders. Ik wil dat niet aan een God of Allah overlaten. Zelfs als je daar zo van oveertuigd ben, zullen mensen in deze wereld ook door jouw God of Allah worden gestuurd om de daders te vervolgen. Ik zie dit liever gisteren gebeuren en wil niet wachten op een virtueele hemelpoort en hel.

De daders kunnen een volledig andere opvatting hebben wat voor hun een hemel is en jij zou het een hel kunnen noemen. Een hel, kan een hemel voor hun zijn. Dat is het probleem van deze cognitische begrippen. Bediscusseer ze op het geloofsforum.

Lodewijk op 14-08-2017 20:01

Dank.

Het ziet er interessant uit. Mogelijk kan ik daar ook het een en ander posten een dezer dagen. Er kwamen al wat textjes in me op van oude Christelijke mystici.

Een ander geluid op 14-08-2017 20:01

Ike Wilgeen op 14-08-2017 14:56

Weer veel tekst, die niets van doen heeft met mijn kritiek op de lijst van Salamander. Weet je nog, het overzicht met de CIA regime changes.......................

Zowaar 2 alinea's over Albanië. Alléén; de lijst Salamander heeft expliciet betrekking over de jaren 1949-53, die ik met argumenten betreffende die specifieke periode weerlegd heb. Zoek maar even na op de zoekterm Enver Hoxha. Stalinistisch bewind, bijna net zo afgesloten als N-Korea nu. Maar, nu val je als nihilist gigantisch door de mand om over het Albanië van na Hoxha te beginnen. Tussen het Albanië van de discussie en het Albanië van jouw reactie zit ruim 30 jaar.  

Het beeld dat je van jezelf hebt, klopt niet (2e alinea van je reactie). Je geeft voortdurend antwoorden op vragen die niet gesteld worden. Als we het over de periode 1949-53 hebben, moet jij niet aankomen met de periode vanaf 1980.   1 bonuspunt, dat je het wel over het juiste land had !! Je had het natuurlijk ook weer over Thailand kunnen hebben.

Zo zie je maar; als mensen niet meer kunnen postuleren, vallen ze vrij snel door de mand !!!

Del Ponte heeft haar functie neergelegd, omdat de VN veiligheidsraad weigert een speciaal oorlogstribunaal betreffende Syrië op te richten. Volgens haar zijn er voldoende bewijzen om Assad te veroordelen voor oorlogsmisdaden, maar de VN zet géén stappen in die richting. Kan de VN ook niet, omdat Poetin Assad steeds beschermt met een Veto. Net als bij de laatste gifgasaanval, begin dit jaar. Onderzoek OPCW ging niet door, vanwege het zoveelste veto van Poetin. Ik heb wel een linkje voor je. Zeg maar tegen je FSB commandant, dat niet iedereen in NL in die onzin uit Moskou trapt !!! Indien gewenst heb ik nog wel een paar linkjes voor je. Ga dit eerst maar eens herkauwen. 

https://wnl.tv/2017/08/13/vn-genoeg-bewijs-om-assad-veroordelen-wegens-oorlogsmisdaden/

Jij zegt:

Wat je stelt in andere berichten over buitenlanders die voor Assad vechten klopt net zo weinig.

Onder welke steen heb je al die tijd gezeten ??? De volgende landen en groepen geven zelf officieel aan dat ze in Syrië voor Assad vechten; Hezbollah, Rusland, China, Iran en vrijwilligers uit Irak. 

Geef maar concreet aan welk land/groep onjuist is. Zal toch niet zo moeilijk zijn. Oja; bij het antwoord, weer niet beginnen over de narcoticahandel in Indo-China. Dat heeft er niets mee te maken.

Voor de rest geloof ik het wel met je reactie. Dat heeft niets te maken met de oorspronkelijke discussie. Gewoon even wachten tot het een onderwerp is op XN. Dan kom je mij vanzelf weer tegen. Als je zolang niet kunt wachten, dan spreek maar iemand in de supermarkt aan. Als ze vragen waar de hagelslag staat of zo. Maakt niet uit om dan even over deep-state te beginnen. Kan best !!!

 

Een Ander geluid, matig uw toon !! Mod.

Lodewijk op 14-08-2017 20:23

Toch nog even dit over onafhankelijk journalisme en Syrië. Hier vertelt Vanessa Beeley nadat ze in Aleppo was en zag hoe blij de mensen waren dat ze nu na 5 jaar bezetting van Al Nusra bevrijd werden door het Syrische leger met hulp van de Russen. En dat veel Syrische militairen familie hadden in Aleppo, of zelf in die stad geboren en er oogegroeid waren, zodat het voor hun een thuiskomst was. 

Maar hoe geschokt ze was toen ze zag hoe de MSM buiten Syrië fake news verspreide, bewerend b.v. dat Syrische vrouwen in die stad zelfmoord wilden plegen omdat ze bang waren door de Syrische militairen te worden verkracht! 

"John Pilger, Vanessa Beeley on Sputnik with Neil Clarke – The Age of Media Mass Deception"  (Ze spreekt vanaf 13:30) http://theindicter.com/john-pilger-vanessa-beeley-on-sputnik-with-neil-clarke-the-age-of-media-mass-deception/

Een ander geluid op 14-08-2017 20:56

Ike Wilgeen op 14-08-2017 15:12

Jij zegt:

Waarom denk je dat zoveel Syriers niet bereid zijn om te vechten voor gas en oliepijplijnen en bronnen op de Golan en voor de kust en in door IS of Assad gecontroleerd gebied? 

Mijn reactie:

Veel Syriërs willen überhaupt niet vechten voor het regime van Assad. Ze verlaten Syrië en masse. Volgens de UNHCR momenteel meer dan 5 miljoen !!!

Voor je overtuiging vechten doe je zonder mitsen en maren. Uit idealisme, vaderlandsliefde, overtuiging en plichtsbesef. Competenties die ik, tussen de regels door, bij jou niet herken. 

Boven Syrië hebben Rusland / Syrië het luchtoverwicht. Westelijke geallieerden stemmen hun luchtacties af met Rusland. Ze doen hun best om elkaar niet voor de voeten te lopen. 

EMP is absoluut niet aan de orde in het Syrië conflict. 

Veel Syriërs willen blijkbaar niet vechten voor de oorlogsmisdadiger Assad. Vandaar dat zijn vrienden uit andere landen hem moeten komen helpen.................

Een ander geluid op 14-08-2017 21:17

Lodewijk op 14-08-2017 15:51

U zegt:

U heeft zelf al de conclusie getrokken dat ruim 40% van de Syriërs in het buitenland zit. Nee, dat beweerde u met uw 7 miljoen. Syrië heeft zoals ik zei ruim 18 miljoen inwoners -tegen de 19 miljoen- en zoals op deze grafiek te zien is.

U heeft gelijk. De cijfers van de UNHCR (per mei 2017) lijken mij ook de meest betrouwbare:

> dan 5 miljoen gevlucht naar het buitenland (o.a. buurlanden & Europa)

6,3 miljoen mensen binnen Syrië op de vlucht.

Totaal aantal inwoners van 18 à 19 miljoen lijkt me erg discutabel. Die site van u geeft aan, dat er in 2015; 18,5 miljoen inwoners waren, 2016; 18,5 en 2017; 18, 9 miljoen. Hierbij wordt duidelijk niet het effect van de burgeroorlog meegenomen. Niet die 5 miljoen die volgende UNHCR vertrokken zijn. Die grafiek houdt ook geen rekening met de doden die er tot nu toe gevallen zijn. Door extrapolatie worden tevens de baby's geboren in het buitenland weer wel meegeteld als "inwoner". Het is de vraag of die allemaal wel terug gaan naar Syrië.  

Ik hoop, dat de oorlog snel voorbij is. Dan kunnen al die Syrische vluchtelingen weer terug naar huis. Kloppen gelijk alle grafiekjes weer :-)

Ziet u; op basis van argumenten gaat de discussie wat makkelijker !

Een ander geluid op 14-08-2017 21:27

@ moderator.

AUB dan ook even naar de toon van Ike Wilgeen kijken;

13 aug.

15:52 want het lijkt wel alsof ik nu tegen iemand van de NATO of de Nederlandse voorlichtingsdienst spreek. 

15:52 Jouw gebrek aan kennis omtrent de recente geschiedenis van de laatste honderd jaar, is stuitend.

15:52 Probeer het boek te lezen als je echt wat wil begrijpen van alle politiek en niet alleen regeringswoordvoerder wilt spelen.

14 aug.

14:56 Voor mij heeft het ook geen zin om een regeringswoordvoerder  of een kopie daarvan te overladen met berichten die hem onwelvallig zijn.

14:56  Kan je ons het regerings en NAVO standpunt hierover mededelen?

Ike zoekt bewust de confrontatie !!! 
Goede wil moet van 2 kanten komen !

Als u aangesproken wordt op uw gedrag dan wordt er van u verwacht dat u uw eigen gedrag onder de loep neemt en niet gaat wijzen naar een ander. Mod.
Ike Wilgeen\ op 14-08-2017 22:53

@Ander geluid op 17-08-2017

Misschien kan jij je naam veranderen in Postbus 510000? Je brengt nl. vooral het bekende officiele regeringsstandpunt en herhaalt dit keer op keer. alsof je mensen wil indoctrineren.....

Ik ben helemaal niet pro Rusland en wat jij zegt over het deelnemen van 'vrijwilligers' is niks nieuws.

Jij vraagt jezelf echter niet eens af of het vrijwilligers zijn. Als ik jou vanuit de Amerikaanse overheid de keuze geef; 'Of je gaat zitten in de gevangenis als dakloze met een 3 strikes is out, of je dient in het Amerikaanse leger als chauffeur op een dieseltankwagen die rijd tussen Pakistan en Kabul in Afghanistan', dan noem ik jou geen vrijwilliger als jij 'Ja' antwoord.

Dit gebeurd met gevangenen in Saudi A, met vrijwilligers uit Irak en Iran , Libanon, Turkije, Noord Afrika en West Europa en China en Rusland en zo'n beetje elke staat op deze planeet. Elk krijgt een ander beeld voorgeschoteld om te vechten dat klopt met de overtuiging en sterke en zwakke punten van de 'vrijwilliger' om hem over te halen.

Bij jou zijn het wellicht dat jij de kans krijgt om tegen moslimterroristen te vechten en tegen communisten en de verspreiding van hun ideologie en de kans om daar wat tegen te doen en je geliefde omgeving te beschermen en tegelijk te bewijzen hoe jij als intelligente man/vrouw een verschil kan maken. Ik heb jouw Big Data niet gedownload en nu geen psychologische analyse gemaakt op basis van jouw Big Data. Maar dit is mogelijk en vrij makkelijk.

Als ik het nieuws dat jij leest zo manipuleer en mensen in jouw omgeving dit laat bevestigen en jou 'alles of niets' keuzes voorleg, waarmee ik jou als overheid klem zet, maak jij dan jouw keuze vrijwillig en democratisch?

Ik vind van niet.

De partijen die jij noemt sturen inderdaad allemaal mensen naar het front en alle mensen waartegen zij vechten worden ook naar het front gezonden met tegenovergestelde informatie. Niemand die discussies voert voordat ze de ander van een afstand omleggen, met een granaat of een kogel of een druk op de knop.

Vrijwiliigers? ROFL Jij leeft inderdaad echt in een andere wereld, ook al maak je hetzelfde geluid als persofficieren van legers of mediaspecialisten van de regering.

Het is aangetoond dat het Sarin in Syrie niet was aangemaakt, maar afkomstig was vanuit Saudi A en via Turkije, Syrie binnen was gesmokkeld. De propaganda herhaald zichzelf echter keer op keer en blijft komen met het verhaal dat het afkwam van Assad's troepen

Hetzelfde met de BUK raket die geen Python raket was die onder een Georgische jet hing, die terugkwam van een NAVO oefening..

Om het verhaal te begrijpen over Sarin, moeten mensen goed begrijpen dat het schenden van de Geneefse conventie tav chemische wapens een reden genoeg is om een oorlog te beginnen in Syrie. Iedereen zou zich willen scharen achter de agressor die het wel even allemaal zal corrigeren. Hetzelfde verhaal als het verhaal over de coeveuze van een dochter van een Koeweitische amassadeur of de Weapons of Mass Destruction van Colin Powel of... of..... eigenlijk alle 'valse nieuws' verhalen.

Ik ga er even vanuit dat jij niet tegen Israel bent als je hier jouw mening verdedigt op dit forum. Ik ben zelf ook niet tegen Israel. Niet anti Joods en niet tegen Israel. Maar binnen Israel zijn ook vele verschillende meningen. Daarbuiten ook.

Ik denk dat het uitbreiden van de invloedsfeer van Turkije naar Syrie en Israel van de EU heel slecht is voor Israel en het Joodse volk dat  zich daar bevind. Europeanen voelen zich schuldig door het leed dat het Joodse volk heeft ondervonden door de vervolging over de vele eeuwen en door de Holocaust. Ik ontken dat allerminst. 

Maar als Israel een deel van Europa zou worden zal het nooit toegestaan worden om aparte regels te laten bestaan voor Joodse en niet Joodse mensen. De EU zal geen nieuw Apartheidsregime toestaan, hoe terecht een partij binnen Europa dit ook zal vinden. Amerika zou graag zien dat Israel zich bij de EU voegt, zodat ze Israel minder hoeft te steunen.Veel orthodoxe christenen zullen zich willen vestigen in steden als Bethlehem. Veel Europeese moslims zouden zich dan mogen vestigen in Israel. Israel zal dan een multi culti staat worden en stoppen met het bestaan als Joodse staat. Als het wel eigen beleid zou mogen voeren of mogen uittreden uit diezelfde EU, zou dit een presedent schapen voor alle andere Europeese gebieden waar (nog) een bevolking bestaat met een eigen identiteit zoals Baskenland, Catalonie, Friesland, Groningen, Schotland etc. etc.

Je begrijpt dat dit nooit toegestaan zal worden.

Erdogan is een .... politicus die het Ottomaanse Rijk wil herstellen, Likud en andere partijen willen een 'Eretz Israel'  herstellen, dat volgens hen groter is. Vele landen binnen Europa willen allemaal hun eigen oudste grootste rijk herstellen. Buiten Europa is het hetzelfde liedje. Egypte, Iran, Irak, Saudi A, Assyrie, Aremnie, Georgie,Griekenland, Macedonie..... etc. etc.

Dit gaat werkelijk over het behoud van de bestaande wereldorde en de bestaande opvattingen en industrieen en machten. Vooral over het behoud van de veronderstellingen daarover. De wereld is echter dynamisch en is allang erg veranderd en het centrum van de macht is verschoven. Als ik alles in USD's zou berekenen en blijf berekenen en USD's bij blijf drukken en dwing om de internationale handel en de handel in olie en gas af te handelen in USD's blijft de VS het machtigste land.

Als ik hetzelfde doe met de Yuan, zal ik zeggen dat China het machtigst is. hier missen de Neo Con fascisten dan ook volledig de boot. Zij blijven geloven in de sterkte van de USD en hun eigen TTIP, TPP, NAFTA machtsblok. De Shanghai coalitie heeft m.i. de beste kaarten op dit moment. De vraag is alleen hoe snel de devaluatie van de USD word ingezet en daarmee ok de devaluatie van de Euro en wat er dan volgt.

Lodewijk op 14-08-2017 23:27

@Ike Wilgeen

Ik heb duizenden regels geschreven over politiek en wereldse gebeurtenissen op dit forum over de jaren. En zelden iets over geloofszaken. Ben zelfs nog nooit op het geloofsforum geweest. Maar ik herinnerde me een video waar wordt aangetoond dat dit een virtuele realiteit is. En dat het dus geen echte zin heeft zoveel over wat er in deze virtuele realiteit gebeurt te discusiëren. Aan het eind van die video zegt een stem dat het Allah is Die deze viruele realiteit creëert. Zoals een dromer zijn droom. En ik concludeer daarom dat Die het ook ervaart. De moderator herinnert me er aan dat er ook een geloofsforum is, en daar eens een kijkje te nmen. Dat is alles. Voor mij is het dan ook de Creator van deze virtuele realiteit die mij via u nog eens wil benadrukken me meer -of eigenlijk alleen- nog met datgene bezig te houden wat met echt interesseert. Dus dank daarvoor.

Of u nou gelooft of niet dat er een God bestaat, laat staan dat Hij ervaart u te zijn als u, en ons allen zoals elk van ons, de video maakt heel overtuigend duidelijk dat dit een viruele realiteit is. Dat van Allah komt pas in de laatse munuut of zo. De zeer interessante video duurt 24 minuten:

"The Secret Beyond Matter" https://www.youtube.com/watch?v=0-q8hWd9sfc

Een ander geluid op 15-08-2017 08:41

Ike Wilgeen\ op 14-08-2017 22:53

Ik krijg de indruk, dat ik het hier van doen heb met een enthousiast aanhanger van RT nieuws. Je brengt nl. vooral het bekende "anti-geluid" en herhaalt dit keer op keer alsof je mensen wilt indoctrineren..........

Zodra ik je confronteer met je onjuistheden, laat je het onderwerp weer vallen en kom je weer met andere zaken die er niet toe doen. 

Verder ben je voortdurend aan het postuleren, gaat niet in op argumenten en houdt constant monologen over zaken die niet naar voren zijn gebracht.

Als je de behoefte hebt om jouw waarheid de wereld in te slingeren, is het misschien een idee om je eigen youtube kanaal te beginnen. Dan kan je iedere dag monologen houden over de onderwerpen, die je zelf kunt uitkiezen. Op dit forum is het handig om bij het onderwerp van de discussie te blijven.

Gezien het feit dat je van je eerste contact af aan loopt te provoceren krijg ik de idee dat niet een geloofwaardige gedachtenwisseling, maar agitprop voorop staat.

Je roept hier van alles, maar argumenten en onderbouwing blijven achterwege. Het is meer een samenvatting van wat er dagelijks als nep-nieuws op internet te vinden valt. Misschien dat anderen daarvan onder de indruk zijn, ik niet !!!

Een Ander geluid: 2e waarschuwing, matig uw toon , het begint overheersend en arrogant te worden. Mod.

Ike op 15-08-2017 17:50

@Ander Geluid

Nog 1 keer. Westerse luchtmachten hebben niet al hun acties afgestemd met de Russen. Hierdoor zijn er ook confrontaties geweest en De NAVO claimt dat bepaald gebied door hun geregeld word, terwijl dat nit door Syrie erkent word, omdat het traditioneel bij Syrie hoort. Er zijn grensgeschillen met alle landen. Turkije met Erdogan claimt echter een groter deel van Syrie, dan internationaal erkent werd voor de oorlog. Zo kan je blijven doorgaan over het grondgebied. Israel claimt nl de Golanhoogte en wil hun claim uitbreiden vanwege de olie dat daar gewonnen moet worden met het bedrijf van oud vice president Dick Cheney......

Ik zou ook niet vechten voor een regime waar ik zelf niks van kan verwachten. Dat geld in Syrie en dat geld Nederland, Amerika of de EU.

Zou jij je kinderen naar een front sturen om dood te gaan, als je absoluut niet gelooft dat jouw regering kan winnen of je het absoluut oneens bent met jouw regering?

Dit speelt zich af in extreem veel landen.

Je weigert gewoon de tegenargumenten te lezen en in te zien en blijft roepen dat Assad de oorlogsmisdadiger is. Ik kijk zelden of nooit naar RT news. Ik geloof ook niet eens dat ik iemand kan overtuigen die zijn kop in het zand steekt.

Ik leg alleen uit dat het gross van de frontsoldaten geen vrijwiliigers zijn en daar door misleiding zitten en gebruikt worden, zoals in alle oorlogen. Jij herhaalt alleen maar regeringsstandpunten en standpunten van de NAVO. Als mensen die lezen, gaan zij niet naar een alternatieve nieuwssite, maar kijken ze wat de regering en de NAVO zegt in hun officiele persberichten.

Ik heb frontsoldaten meerdere keren ontmoet, na een conflict. Ik heb ze ook meegemaakt dat ze afgeschermd werden van elk contact met de buitenwereld en ergens alleen maar mochten eten en met niemand anders mochten praten.

Soldaten van vele groepen of legers worden in een luchtbel gehouden, waarin een eigen wereld gecreeerd word. Jij bent hier diegene die loopt te provoceren en kijkt wie her in jouw ogen extreme reacties geeft die niet stroken met het beleid van de regering of de NAVO.

Probeer het niet om te draaien.

We geloven hier in een vrije onafhankelijke pers.

Pagina123
Commentaar
Jouw naam/bijnaam
Website url
E-mail
Je Punt profiel
Hou mij op de hoogte
Ik wil op de hoogte gehouden worden
Dit is een verplicht veld
Laatste Reacties

Rubrieken
Site Info
Email adres Administrator:
xandernieuws@gmail.com
 
Email adres Moderator:
modxnieuws@gmail.com
 
Overnemen eigen artikelen (in blauw en rood onder Headlines) alleen met toestemming.

Reacties, tips en opmerkingen worden erg gewaardeerd en altijd gelezen, maar vanwege het zeer grote aantal ben ik helaas niet in staat om (tijdig) op alle emails te reageren. Graag hiervoor uw begrip!

Privacy Bescherming:
 
Indien u Xandernieuws, dat bij Mijndomein is ondergebracht, leest en reageert op de Xandernieuws forums, doet u dat vrijwillig en is uw IP adres en emailadres- indien u dat vermeldt - bekend en wordt opgeslagen. Ook uw (nick) naam waaronder u post wordt opgeslagen. Xandernieuws zal uw gegevens nooit aan derden doorgeven. Indien u zich opgeeft voor het ontvangen van de nieuwe artikelen per email, zal Xandernieuws ook die gegevens nooit aan derden geven. We houden uw gegevens privé, tenzij de wet of rechterlijke macht ons dwingt uw gegevens aan hen te verstrekken. Datalekken in het systeem vallen onder de verantwoordelijkheid van Mijn Domein.Domeinregistratie en hosting via mijndomein.nl